Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Κάτι πρόκειται να συμβεί στην Ιταλία (και στη Νότια Ευρώπη).

Μετάφραση με GOOGLE TRANSLATE
Ο Charles Gave αναλύει την κατάσταση για τις χώρες του νότου.
******
Από τον  Charles Gave  για το  Ινστιτούτο Ελευθεριών
Αφήστε τον αναγνώστη να εξετάσει το παρακάτω γραφικό.
Με μπλε χρώμα, έχουμε βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία, η οποία από 100 το 2000, τη στιγμή της άφιξης του ευρώ είναι σήμερα στο 58,6. Δηλαδή σε επίπεδο 1975.
Από το 2000, η ​​Ιταλία έχει χάσει το 41% ​​των βιομηχανικών της μηχανημάτων, ενώ η γερμανική βιομηχανική παραγωγή (την οποία δεν παρουσιάζω στο γράφημα) έχει αυξηθεί κατά 11% και η ανάπτυξη των δύο δεικτών βιομηχανικής παραγωγής ήταν ακριβώς το ίδιο για τη Γερμανία και την Ιταλία από το 1970 έως το 2000.
Ο λόγος για αυτήν την καταστροφή;
Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην κόκκινη γραμμή, τη συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας.
Καθώς οι Ιταλοί είναι διαφορετικοί από τους Γερμανούς, αναμφίβολα πιο δημιουργικοί αλλά λιγότερο καλά οργανωμένοι και ότι η διαχείριση του ιταλικού κράτους αφήνει κάτι που είναι επιθυμητό, ​​οι ιταλικές εταιρείες δεν το έκαναν, και πολύ καλά, μόνο επειδή το ιταλικό νόμισμα υποτιμούσε συνεχώς έναντι του γερμανικού νομίσματος, από 100 έως 1000 σε διάστημα 30 ετών.
Η μεταβλητή προσαρμογής για την αντιστάθμιση της κακής διαχείρισης του ιταλικού κράτους ήταν η συναλλαγματική ισοτιμία.
Αυτό το αέναο κίνημα υποτίμησης προστάτευε τους Ιταλούς επιχειρηματίες από τις αναταραχές των πολιτικών τους, των δημοσίων υπαλλήλων τους και της Μαφίας, οι οποίοι βασικά πληρώθηκαν σε λιρέτες ενώ αυτοί, οι επιχειρηματίες, πληρώθηκαν σε DM.
Για να το θέσουμε απλά και να καρικαταριστεί, οι επιχειρηματίες πληρώθηκαν σε DM και η διοικητική-πολιτική-εγκληματική μαφία αφαίρεσε τη σάρκα της στο Lire και επειδή αυτό το είδος μαφίας είναι σπάνια πολύ αποτελεσματικό, χρειάστηκε χρόνος για να αναπροσαρμοστούν οι τιμές του προς τα πάνω για ακολουθήστε τις υποτιμήσεις και όλα ήταν τέλεια στον καλύτερο κόσμο.
Αυτό φαίνεται στο δεύτερο γράφημα.
Από το 1978 έως το 2000, οι Ιταλοί επιχειρηματίες (που εκπροσωπούνται από το χρηματιστήριο του Χρηματιστηρίου του Μιλάνου) κερδίζουν διπλάσιο από τους τοπικούς ενοικιαστές (που αντιπροσωπεύονται από τη συνολική απόδοση ενός 10ετούς ιταλικού ομολόγου) και επομένως το σύστημα είναι ικανοποιητική, η ανάληψη κινδύνων αμείβεται. Η κόκκινη γραμμή αντιπροσωπεύει την αναλογία με την πάροδο του χρόνου αυτών των δύο επιστροφών, και πάλι βάσης 100 το 2000.
Από την άφιξη του ευρώ, υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη μαφία των οποίων μίλησα πάνω από το οποίο είχε βέβαια έχουν συνδυαστεί με την μαφία των Βρυξελλών, η αναστροφή της τάσης: από το 2000, έχει  τρεις πιο κερδοφόρες  για γίνετε μισθωτής μέλος της μαφίας παρά επιχειρηματίας. Συνεπώς, η ανάληψη κινδύνων στην Ιταλία ήταν εντελώς ανόητη. Αυτό έχει νόημα. Βασικά, το ευρώ δημιουργήθηκε από μια μαφία που ενώνει Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους για να μπορούν να πληρώνονται σε DM. Σε τελική ανάλυση, οι σχεδιαστές του ευρώ ήταν όλοι άνθρωποι που είχαν εργαστεί μόνο σε κρατικές δομές και που υπέφεραν πολύ από το να βλέπουν παιδιά πολύ λιγότερο προσόντα από αυτά να κερδίζουν περισσότερα από αυτά. Αυτό είναι ένα από τα σπάνια προβλήματα που κατάφεραν να λύσουν αυτοί οι άνθρωποι ...
Προς το παρόν, τίποτα νέο στην ανάλυσή σας δεν θα μου πει τον πιστό αναγνώστη.
Αυτό μας το λέτε εδώ και χρόνια, κάτι που είναι αλήθεια, αλλά όπως λέει πάντα ένας από τους φίλους μου: «στη ζωή, έχετε την επιλογή ανάμεσα να επαναλάβετε τον εαυτό σας ή να αντιπαθείτε τον εαυτό σας» και είμαι μάλλον σαν επαναλήπτης.
Αλλά ένα νέο φαινόμενο θα αναμφίβολα θα εμφανιστεί στην Ιταλία τους επόμενους μήνες, το οποίο θα προσπαθήσω να παρουσιάσω ως την  πλήρη εξαφάνιση επιχειρηματιών στην Ιταλία και στη Νότια Ευρώπη .
Έχοντας τρίψει τους ώμους με επιχειρηματίες όλη μου τη ζωή, θα πρέπει να περιγράψω λίγο το ψυχολογικό προφίλ αυτού του περίεργου ζώου.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των χαρακτήρων είναι η εφευρετικότητα και η επιμονή. Θα αναπτύξουν θησαυρούς φαντασίας για να μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν μέρα με τη μέρα. Είναι λίγο σαν την Αυτοκρατορική Φρουρά στο Waterloo, «  πεθαίνουν (έχουν ένα από τα πιο σύντομα προσδόκιμα ζωής) αλλά δεν παραδίδονται  ».
Αυτό σημαίνει ότι όταν πεθάνουν, είναι σε πλήθος, όλα επηρεάζονται από τον ίδιο κατακλυσμό.
  • Είχαμε ήδη ένα πρώτο κύμα θανάτων από το 2008 έως το 2012, όταν η ιταλική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε από 100 σε 75, ή -25%, σε λίγους μήνες, καταδικάστηκε σε θάνατο καθώς ήταν από τη μεγάλη οικονομική κρίση που σκότωσε όλους αυτούς που ήταν στο χρέος.
  • Μόλις συνέβη το δεύτερο κύμα, η βιομηχανική παραγωγή έχει ήδη μειωθεί κατά 32% στο πρόσφατο υψηλό της και δεν έχουμε ακόμη τα στοιχεία για το ΑΕΠ. Ένα μεγάλο μέρος των επιζώντων του πρώτου σφαγίου έπρεπε να εξαφανιστεί, καθώς αυτή τη φορά ήταν ο κύκλος εργασιών τους που εξαφανίστηκε εντελώς, ενώ τα ίδια κεφάλαιά τους ήταν χαμηλά και περιθώρια πολύ χαμηλά. Και θα δούμε τις επιπτώσεις αυτής της καταστροφής τους επόμενους μήνες, στην απασχόληση, τα φορολογικά έσοδα, την πολιτιστική ζωή, τις οικογένειες κ.λπ.
Αλλά αυτό που οι οικονομικοί παρατηρητές δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν είναι ότι η ικανότητα ενός έθνους να εξοφλήσει τα χρέη του εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από επιχειρηματίες που είναι οι μόνοι που δημιουργούν αγοραία αξία  .
Ωστόσο, το ευρώ, τα τελευταία είκοσι χρόνια, σκότωσε τη μεγάλη πλειονότητα των Ιταλών επιχειρηματιών (και των Γάλλων και των Ισπανών) και εκείνοι που παρέμειναν αναμφίβολα πεθαίνουν.
Είναι επομένως σχεδόν βέβαιο ότι η Ιταλία θα χρεοκοπήσει, δεδομένου ότι τα ιταλικά 10ετή επιτόκια είναι περίπου 2% ετησίως, οπότε το ονομαστικό ΑΕΠ θα μειωθεί τουλάχιστον από 4% σε 6% φέτος. Εάν δανείζεστε στο + 2% και ο πλούτος σας μειώνεται κατά 4% σε ένα έτος (αλλά στην πραγματικότητα κατά 8%, δεδομένου ότι ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να εξοφλήσει το χρέος, και μόνο το, και κερδίζει περίπου το 50% του ΑΕΠ), η καταστροφή σας περιμένει ... είναι μόνο θέμα χρόνου. Το ιταλικό χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα αυξηθεί από τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό στο 180% του ΑΕΠ τα επόμενα πέντε χρόνια και το ίδιο θα συμβεί και για τη Γαλλία και την Ισπανία, που βρίσκονται στην ίδια ακριβώς κατάσταση.
Και έτσι, αντιμετωπίζουμε μια πολύ απλή εναλλακτική λύση:
  • Ή η Γερμανία εγγυάται όλα τα χρέη της Νότιας Ευρώπης, τα οποία απαγορεύει το Σύνταγμά της και τα οποία σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μεγάλα για αυτήν
  • Ή το ευρώ εκρήγνυται και εξαφανίζεται.
Απάντηση στα τέλη Αυγούστου, όταν η Bundesbank αναφέρει στο Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Και για το νέο γαλλο-γερμανικό σχέδιο, είναι φυσικά πρόσωπο με πρόσωπο και το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι είναι σκουπίδια.
συμπέρασμα
Κρατήστε εισιτήρια πριν από τα τέλη Αυγούστου, δεν ξέρετε ποτέ.
Εάν το ευρώ εξαφανιστεί, όλα τα τραπεζογραμμάτια ευρώ ενδέχεται να μην είναι "ίδια". Ενα Γερμανικό πενήντα ευρώ είναι πιθανό να αξίζει περισσότερο από ενα Ελληνικό πενήντα ευρώ. Γι 'αυτό και σας δίνω παρακάτω και για όλους τους πρακτικούς σκοπούς τη χώρα που εξέδωσε το τραπεζογραμμάτιο σας σε ευρώ, την πρώτη επιστολή που σας δίνει τη χώρα προέλευσης και επομένως όπου αυτό το τραπεζογραμμάτιο θα είναι νόμιμο χρήμα και μπορεί να ανταλλαχθεί με το νέο εθνικό νόμισμα σε καλή στιγμή.
L - Φινλανδία
Β - Αυστρία
R - Λουξεμβούργο
S - Ιταλία
T - Ιρλανδία
Y - Ελλάδα
M - Πορτογαλία
P - Κάτω Χώρες
U - Γαλλία
V - Ισπανία
X - Γερμανία
Z - Βέλγιο
Εγώ, τείνω να κάνω τα αποθεματικά των νομισμάτων μου με L, A, N, R, P, X. Και να χρησιμοποιήσω τα νομίσματα που ξεκινούν με S, M, U, V για να με κάνουν αποθεματικά ζάχαρης, ζυμαρικών, σοκολάτα, κουτιά σαρδέλας και ρύζι. Χρησιμοποιήστε λοιπόν τα λανθασμένα εισιτήρια για ψώνια και κρατήστε τα καλά στο στρώμα σας. Όπως λέει ο παλαιότερος οικονομικός νόμος, γνωστός ως νόμος του Γκρέσαμ: Τα  κακά χρήματα βγάζουν καλά χρήματα. Και καθώς ενδέχεται να υπάρχουν πολλά κακά νομίσματα στην Ευρώπη σύντομα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters