Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η καταγωγή των Γερμανών: Γότθοι, Ούννοι, …Βάνδαλοι!

Της Δήμητρας Ρετσινά Φωτεινίδου
Φιλόλογος – Μ.Α. Πολιτικής Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Οι Ούννοι, οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι, οι Ούγγροι (Μαγυάροι), οι Άβαροι, οι Πετσενέγκοι, οι Χαζάροι, οι Ούζοι, οι Κουμάνοι, οι Άνται και οι Κουτριγούροι έχουν την ίδια καταγωγή! Πρόκειται για ασιατικά φύλα της ίδιας φυλής, που ήρθαν στην Ευρώπη τον 4ο μ.Χ. αιώνα (οι Ούννοι το 375μ.Χ.) από τα βάθη της Ασίας. Ανήκουν στην Ουραλοαλταϊκή φυλή της περιοχής Μογγολίας. Δηλαδή, πρόκειται για Μογγόλους που είχαν και αίμα της κίτρινης φυλής.

Όπως μας πληροφορεί ο ιστορικός L. Dindort (Historia Graeci Minores r. 1, 1870 Leipzig), οι Μογγολικοί λαοί κατοικούσαν σε ένα απέραντο κράτος στην Άπω Ανατολή τον 1ο μ.Χ. αι. Το μεγάλο εκείνο ασιατικό κράτος έπεσε σε παρακμή και περιήλθε υπό την κυριαρχία των Κινέζων τον 2ο μ.Χ. αι. Τότε συντρίμματα Μογγολικών λαών, για να αποφύγουν την κυριαρχία των Κινέζων, άρχισαν να κινούνται δυτικά, προς την Ευρώπη. Αιώνες διαρκεί η περιπλάνησή τους. Περνούν από τις ερήμους της Μογγολίας, της δυτικής Σιβηρίας και από την αχανή αρχαία Σκυθία. Επί έναν αιώνα εγκαθίστανται στα βόρεια της Κασπίας θάλασσας, στις όχθες του Βόλγα, εξ’ ού και το όνομα Βούλγαροι! Συνεχίζουν τις μετακινήσεις τους βορειοδυτικά στη Μαιώτιδα λίμνη (Αζοφική θάλασσα), στον Εύξεινο Πόντο, στις στέπες της νότιας Ρωσίας, ώσπου κατασκήνωσαν στην αριστερή όχθη του Ίστρου (κάτω ρου του Δούναβη). Στο πέρασμά τους έδειξαν αγριότητα και έκαναν πολλές λεηλασίες.

Οι Ούννοι συντρίβουν το 375 τους Γότθους (Βησιγότθους και Οστρογότθους) και τους Αλανούς και προχωρούν ακάθεκτοι… Πρώτοι οι Βησιγότθοι, ωθούμενοι υπό των Ούννων στα βόρεια του Δούναβη, ζητούν άσυλο στις ελληνικές περιοχές του Βυζαντίου. Οι Γότθοι, οι οποίοι είναι εν πολλοίς σκανδιναβικό φύλο και ανήκουν στην ανατολική γερμανική οικογένεια γλωσσών, είχαν ασπαστεί τον Χριστιανισμό, που κήρυξε σε αυτούς ο συμπατριώτης τους Ουλφίλας χρησιμοποιώντας το ελληνικό αλφάβητο για να συμπληρώσει το φτωχότατο γοτθικό! Ο αυτοκράτορας Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους Ουάλης δέχθηκε την εγκατάσταση των Βησιγότθων… Διακόσιες χιλιάδες πολεμιστές συν γυναιξί και τέκνοις διαβαίνουν τον Δούναβη και εγκαθίστανται ειρηνικώς στις νότιες χώρες το 376. Μετά, όμως, δύο έτη επαναστατούν και καλούν ως συμμάχους τους Οστρογότθους, Ούννους, Αλανούς κ.ά. Ο Ουάλης φονεύεται στη μεγάλη μάχη της Αδριανούπολης το 378 και οι Γότθοι φτάνουν ως την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής εκείνης: «εις όλην την χώραν δεν άφησαν να υπάρχει παρά μόνο ουρανός και γη». Ο διάδοχος του Ουάλεντος, Θεοδόσιος, τερμάτισε με νίκη τον Γοτθικό πόλεμο και δέχθηκε τους βαρβάρους στην υπηρεσία του κράτους, γεγονός που προκάλεσε τη σφαγή των Θεσσαλονικέων στον Ιππόδρομο!

Φόβος και τρόμος του Βυζαντίου έγινε ο Αλάριχος, αρχηγός των Βησιγότθων επί βασιλείας του ασθενούς Αρκαδίου. Η επιδρομή των Βησιγότθων είναι φοβερή. Εισβάλλουν το 395 στη Μακεδονία και Θεσσαλία, διέρχονται τις Θερμοπύλες, εισβάλλουν στη Βοιωτία και την Αττική. Παντού, από όπου διέρχεται με το στρατό του ο Αλάριχος, ως θύελλα φονεύει άνδρες, σύρει μαζί του τις γυναίκες, καίει χωριά και δέντρα. Παραδόξως δεν λεηλάτησε την Αθήνα! Εισχώρησε και στην Πελοπόννησο λεηλατώντας την Κόρινθο, το Άργος, τη Σπάρτη και φθάνει ως το Ταίναρον. Τα ιερά και οι ναοί της αρχαίας θρησκείας καταστρέφονται από τα μαινόμενα στίφη των Γότθων και «εις τον απαίσιον αλαλαγμόν χριστιανών βαρβάρων και εις τον στεναγμόν των σφαζομένων Ελλήνων καταποντίζεται ο αρχαίος κόσμος». Το έτος αυτό της τρομερής επιδρομής του Αλάριχου, το 395μ.Χ. , είναι ορόσημο, γιατί οριστικά χωρίζεται το δυτικό από το ανατολικό ρωμαϊκό κράτος, λήγει επίσημα ο αρχαίος βίος και αρχίζει ο μεσαιωνικός για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία πλέον.

Ο μεγάλος αυτός κίνδυνος των Γοτθικών επιδρομών συνδυάστηκε και με τον «ειρηνικό» εκγερμανισμό. Αθρόοι Γότθοι εισέρχονται στις πόλεις του Βυζαντίου. Ιδίως η Κωνσταντινούπολη ήταν γεμάτη από Γότθους, οι οποίοι ήταν υπηρέτες, υδροφόροι, έμποροι, αξιωματούχοι, ακόμη και στρατηγοί και κυβερνήτες. Λόγω του μεγάλου κινδύνου εκγερμανισμού του κράτους, ο ιεράρχης Ιωάννης Χρυσόστομος πολέμησε με σθένος το αιρετικό τους δόγμα, τον αρειανισμό.

Επιδρομές κάνουν οι Ούννοι στη βόρεια ακτή του Δούναβη. Ο αρχηγός τους, ο …πολύς Αττίλας, περνάει δια πυρός και σιδήρου τις βυζαντινές επαρχίες επί δέκα έτη (440 – 450) εμπνέοντας τον τρόμο στην Κωνσταντινούπολη. Τέλος, αποφασίζει να στραφεί στη Δύση… Εκεί, και συγκεκριμένα στην Ιταλία, οι Οστρογότθοι εισβάλλουν και κατακτούν την περιοχή το 494 – 495 υπό την ηγεσία του βασιλιά Θεοδώριχου Αμαλού. Το ιταλο-οστρογοτθικό κράτος είχε πρωτεύουσα τη Ραβέννα και συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα ισχυρότερα ρωμανο-γερμανικά βασίλεια. Στα 535-555 το Βυζάντιο με τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό κατακτά το ιταλο-οστρογοτθικό βασίλειο και εκτοπίζει τους Γότθους!

Τέλος, θα αναφερθώ και στους σκληρούς και βάρβαρους Βάνδαλους ή Βανδήλους, οι οποίοι ήρθαν από την Ισπανία στην Αφρική το 429μ.Χ. υπό τον Γιζέριχο. Από την πρωτεύουσά τους Καρχηδόνα ερημώνουν με πειρατικές επιδρομές τα παράλια του Βυζαντινού κράτους. Ο αυτοκράτωρ Λέων Α΄ ο Θραξ στέλνει το 468 ισχυρό στόλο εναντίον τους στην Αφρική, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα…

Η φωτογραφία απεικονίζει την ελαιογραφία «Οφηλία» (1851) του Sir John Everett Millais στην Tate Gallery London

Το διαβάσαμε από το: Η καταγωγή των Γερμανών: Γότθοι, Ούννοι, …Βάνδαλοι! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/10/blog-post_794.html#ixzz3q4ADiAxv




freepen
http://conspiracyfeeds.blogspot.gr/2015/10/blog-post_217.html?spref=fb

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!!


Το ίδρυμα Ρότσιλντ «μεταφέρει» στην ΕΕ μετανάστες οι οποίοι σε ποσοστό 90% είναι νεαροί ...Πως αλλιώς θα κυβερνήσει σαν παγκόσμιος ηγέτης σε όλο τον πλανήτη ο γόνος της οικογενείας ( David Mayer de Rothschild ) αν δεν τους στρώσουν το χαλί;;;
Ο Σκοπιανός πολιτικός αναλυτής milenko Nedelkovski θεωρεί άκρως ύποπτο , σοβαρό, επικίνδυνο και συνάμα δολοφονικό ότι το 90% των Μουσουλμάνων μεταναστών...

Ο Σκοπιανός πολιτικός αναλυτής milenko Nedelkovski θεωρεί άκρως ύποπτο , σοβαρό, επικίνδυνο και συνάμα δολοφονικό ότι το 90% των Μουσουλμάνων μεταναστών που έρχονται απο την Ελλάδα στην πΓΔΜ και την Σερβία και κατ” επέκταση στην ΕΕ, είναι νεαροί άνδρες. Πρόκειται για μια αθρόα «μετακίνηση» ενός τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού , νεαρού κυρίως στην ηλικία προς τα εδάφη της ΕΕ, από το πανίσχυρο ίδρυμα Rothschild με σκοπό την εθνολογική «αλλοίωση» αναφέρει ρωσικό άρθρο του έγκυρου πρακτορείου ειδήσεων regnum.ru.

Την ίδια στιγμή, η σερβική εφημερίδα « Kurir» γράφει σε άρθρο της ότι οι μεταναστευτικές ροές σε αυτόν τον τομέα χρηματοδοτούνται ΚΥΡΙΩΣ από το ίδρυμα Ρότσιλντ και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλώνοντας ότι το κόστος της «μεταφοράς» αυτών μεταναστών προς την Ευρώπη μέσω της θάλασσας στοιχίζει από 3-3,5 χιλιάδες έως 7 – 11.000 ευρώ.

Ο Nedelkovski τονίζει ότι οι « νεαροί μουσουλμάνοι μαχητές» προέρχονται από χώρες με παραδοσιακό ισλαμικό πολιτισμό, και πολυπληθείς οικογένειες . Υπενθύμισε ότι η πΓΔΜ μετά τον πόλεμο μεταξύ της Σερβίας και του ΝΑΤΟ έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο κέντρο υποδοχής περίπου 150 χιλιάδες μουσουλμάνων μεταναστών.
Τονίζεται ότι η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού νέων ανδρών στον πληθυσμό των μεταναστών , αποτελεί αποχρώσα ένδειξη ότι πολλοί από αυτούς είναι ένθερμοι υποστηρικτές του «ισλαμικού κράτους». Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία Συνόρων της Σερβίας, το 90% των μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες δείχνουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ με ημερομηνία γεννήσεως την 1η Ιανουαρίου του ιδίου έτους. Τα έγγραφα τα οποία παρουσιάζουν οι « εισβολείς» αποτελούν προϊόν πλαστογραφίας φτηνού τύπου. «Πρέπει να στείλουμε τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στην Ιντερπόλ, με την απάντηση να διαρκεί αρκετούς μήνες. Αξιόπιστη βάση δεδομένων της Interpol για την Ασία και την Αφρική, δεν υπάρχει, ιδίως σε χώρες όπου υπάρχει πόλεμος», καταλήγει ο Σκοπιανός αναλυτής .
Πρόκειται σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr για Σύρους , Αφγανούς , Ιρακινούς, νεαρούς στην ηλικία οι οποίοι εγκαθιστάμενοι στην Ευρώπη θα δημιουργήσουν πολυπληθείς οικογένειες, «κατακτώντας » ολόκληρες ευρωπαϊκές χώρες. Πρόκειται για μία εισβολή και κατάκτηση « ύπουλη με ειρηνικό τρόπο » η οποία θα μετατρέψει τους γηγενείς χριστιανούς κατοίκους σε μειονότητα και πιθανότατα σε πρόσφυγες!!
http://taxidixoristaftotita.blogspot.gr/2015/11/blog-post_5.html?spref=fb

"ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (Θείος του Μητσοτάκη) ΚΑΙ ΚΕΜΑΛ"(Ξαδέρφια!)

 
ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
(update 11.03.2015)

Επιστολή του Βενιζέλου για τον Μουσταφά Κεμάλ εις τον πρόεδρο απονομής των βραβείων "Νόμπελ" το 1932, διά να του απονείμη το "Νόμπελ ειρήνης"


Έάν ακόμη μερικοί αμφιβάλλετε διά τήν έξαπάτησιν των Ελλήνων υπό του Βενιζέλου, θα σας αντιγράψω την έπιστολήν την οποία έστειλε ό ίδιος εις τον πρόεδρο απονομής των βραβείων "Νόμπελ" τό 1932, διά νά απονείμη ή επιτροπή τό "Νόμπελ Ειρήνης", παρακαλώ, εις τον Μουσταφά Κεμάλ, ό όποιος κατέσφαξε 2,5 εκατομμύρια Έλληνας και Αρμενίους.

Ό Βενιζέλος, υμνεί τον Κεμάλ:
«Κύριε  πρόεδρε,
»Έπί επτά σχεδόν αιώνες όλη ή Έγγύς Ανατολή και ένα μεγάλο τμήμα τής Ευρώπης υπήρξαν τό θέατρο αιματηρών πολέμων, τών οποίων ή άντίχηση υπήρξε τεράστια. Ή οθωμανική αυτοκρατορία και τό απολυταρχικό καθεστώς τών σουλτάνων υπήρξε τό βασικό αίτιο. Ή υποταγή χριστιανικών λαών σέ έναν ζυγό αφόρητης καταπίεσης, οι θρησκευτικοί πόλεμοι του Σταυρού εναντίον τής Ημισελήνου, μέ μοιραία κατάληξη και οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις όλων αυτών τών λαών, πού ήλπιζαν στή χειραφέτηση τους, δημιούργησαν μία κατάσταση πραγμάτων πού θά παρέμενε μόνιμη πηγή κινδύνων όσο ή οθωμανική αυτοκρατορία διατηρούσε τήν πορεία πού είχαν χαράξει οι σουλτάνοι.
»Ή εγκαθίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας τό 1922, όταν τό εθνικό κίνημα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά θριάμβευσε επί των αντιπάλων του, (σ.σ. Έπί ποίων αντιπάλων του εθριάμβευσεν ό Κεμάλ τό 1922 και το χαίρετε τόσο πολύ ό "Εθνάρχης" μας; Μήπως είναι οι Έλληνες;) έθεσε οριστικώς τέρμα σ' αύτη την κατάσταση αστάθειας και έλλειψης ανεκτικότητας, της όποιας ή διατήρηση δεν θα γεννούσε παρά μόνον νέους και σοβαρούς κινδύνους γιά τήν ειρήνη στό μέλλον.
»Σπανίως πραγματοποιείται σέ τόσο μικρό χρονικό διάστημα μία τόσο ριζική αλλαγή στή ζωή μιας χώρας. Τή θέση μιας φθίνουσας αυτοκρατορίας, ή οποία ζει ύπό ένα θεοκρατικό καθεστώς, όπου ή έννοια του δικαίου και τής θρησκείας συγχέονται, παίρνει ένα εθνικό καί σύγχρονο κράτος, γεμάτο ζωντάνια.
»Μέ τήν προτροπή του μεγάλου μεταρρυθμιστή Μουσταφά Κεμάλ Πασά, τό απολυταρχικό καθεστώς των σουλτάνων καταργήθηκε καί τό κράτος έγινε απολύτως λαϊκό. Ολόκληρο τό έθνος κινητοποιήθηκε προς τή φιλόδοξη, δίκαιη προσπάθεια νά συμπεριληφθεί στην εμπροσθοφυλακή τών πολιτισμένων λαών. Όμως, τό κίνημα γιά τήν εδραίωση τής ειρήνης συμβάδισε μέ όλες τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις πού έδωσαν στό νέο, εντόνως εθνικό, κράτος τής Τουρκίας τή σημερινή του μορφή.
Η Τουρκία ρύθμισε πράγματι όλα τα εδαφικά θέματα μέ τους γείτονες της καί, απολύτως ικανοποιημένη άπό τά εθνικά καί πολιτικά της σύνορα, κατέστη πραγματικός πυλώνας τής ειρήνης στην εγγύς Ανατολή.»
σ.σ.: Ικανοποιημένη από τά εθνικά καί πολιτικά της σύνορα. Καταλάβατε εσείς όλοι πού καμαρώνετε ότι ό Βενιζέλος έκανε τήν Μεγάλη Ελλάδα μέ τήν απατηλή συνθήκη τών Σεβρών, ότι έξηπάτησε τους πάντες; Εδώ δηλώνει εγγράφως ότι τώρα τό 1932 ή Τουρκία κατέχει ειλικρινά τά Εθνικά καί πολιτικά της σύνορα. Τώρα όμως κατέχει καί τήν Σμύρνη. Άρα ή Σμύρνη είναι εθνικό έδαφος τής Τουρκίας, κατά τον Βενιζέλο. Δηλαδή; Μας έξηπάτησε ή Όχι μέ τήν Συνθήκην τών Σεβρών; Αυτά τά δύο είναι αντίθετα. Ποιο έπίστευε "ό Εθνάρχης μας";
Ασφαλώς αυτό που σφραγίζει εγγράφως προς τον πρόεδρο της επιτροπής Νόμπελ μέ τήν δήλωσιν του: "απολύτως ικανοποιημένη άπό τα εθνικά, σύνορα της".
Έδώ είμαι πλέον υποχρεωμένος νά χαρακτηρίσω τήν καθαρήν έγγραφον άπάτην καί προδοσίαν κατά των Ελλήνων και οι επικαλούμενοι εις τό μέλλον τήν Συνθήκην των Σεβρών, μέ τήν εννοιαν ότι δι' αυτής έγινε ή Ελλάδα των πέντε θαλασσών και δύο ηπείρων, κινδυνεύουν νά χαρακτηρισθούν ώς απατεώνες καί προδότες ή ηλίθιοι, αν δέν τους καταλογισθη ή άγνοια, ή αφέλεια, ή ή τύφλωσις έκ μισαλλοδοξίας.
«Εμείς οι Έλληνες, τους οποίους οί αιματηροί αγώνες κράτησαν επί πολλούς αιώνες σέ μια κατάσταση συνεχούς αντιπαράθεσης μέ τήν Τουρκία, είμαστε οί πρώτοι πού είχαμε τήν ευκαιρία νά αισθανθούμε τά αποτελέσματα τής βαθειάς αλλαγής πού συνετελέσθη στή χώρα αυτή, τή διάδοχο τής παλαιάς οθωμανικής αυτοκρατορίας. Έχοντας, από τήν έπαύριο τής καταστροφής στή Μικρά Ασία, διακρίνει τήν πιθανότητα μιας συνεννόησης μέ τήν αναγεννημένη Τουρκία, ή οποία βγήκε άπό τον πόλεμο ώς εθνικό κράτος, τής τείναμε τό χέρι τό όποιο εκείνη δέχθηκε και έσφιξε μέ ειλικρίνεια. Άπό τήν προσέγγιση αυτή, ή οποία μπορεί νά χρησιμεύσει ώς παράδειγμα τών δυνατοτήτων συνεννόησης ανάμεσα σέ δύο λαούς τους οποίους έχουν διαιρέσει οί πλέον σοβαρές διαφορές, έφ' όσον αφεθούν νά διαποτιστούν άπό τήν ειλικρινή επιθυμία τής ειρήνης, δέν προέκυψαν παρά μόνο ευεργετήματα, τόσο γιά τις δύο χώρες, όσο και γιά τήν ειρηνική τάξη στην Εγγύ ς Ανατολή.
»Ό άνθρωπος στον όποιο οφείλεται ή πολύτιμη αυτή συμβολή στην υπόθεση τής ειρήνης είναι ό πρόεδρος τής Τουρκικής Δημοκρατίας, Μουσταφά Κεμάλ Πασάς. Έχω λοιπόν τήν τιμή, μέ τήν ιδιότητα μου ώς αρχηγού τής ελληνικής κυβέρνησης τό 1930, όταν ή υπογραφή του έλληνο-τουρκικού συμφώνου σημάδεψε μια νέα εποχή στην πορεία τής Εγγύς Ανατολής προς τήν ειρήνη, νά θέσω πρό τών εξεχόντων μελών τής επιτροπής του βραβείου Νόμπελ για τήν ειρήνη τήν υποψηφιότητα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά, ώς άξιου αυτής τής επιφανούς τιμής. »

Δεχθείτε, κύριε πρόεδρε, τήν έκφραση τής μέγιστης εκτίμησης μου.

Υπογραφή,
Ελευθέριος Βενιζέλος, Πρωθυπουργός τής Ελλάδος».

Ιδού η επίσημη ιστοσελίδα των βραβείο Νόμπελ:
Ιδού και το γράμμα του:

Έλληναρά μου έσύ,«καμάρι μας!!! Λες και είναι εξάδελφος σου ό Κεμάλ καί τον Θεοποίησες. "Το αίμα νερό δεν γίνεται!" Για  αυτήν και μόνον τήν πρότασιν, πρέπει νάτου στήσουμε διπλάσιους ανδριάντας!!!

Ό Βενιζέλος φημολογείται ώς δεινός ρήτωρ καί μέ αυτό τό προσόν του έπέπλευσε. Έχω όμως, επαναλάβει ότι:
Ό Σωκράτης όμως χαρακτηρίζει τήν ρητορικήν τέχνην ώς άττά-την και πανουργίαν, (Πλάτωνος "Φαίδρος" 261-272): «...Μέ τήν ρητορικήν τους δύναμιν κάνουν τά μικρά νά φαίνωνται μεγάλα καί τά μεγάλα μικρά. Επίσης κάνουν τά νέα νά φαίνωνται παλιά και τά παλιά νά μοιάζουν νέα...» (Φαίδρος 261-267Β). «Όμως αυτοί πού γράφουν λόγους σήμερα έντεχνους είναι πανούργοι και ένώ έχουν άριστην γνώσιν τής ψυχής τήν αποκρύπτουν» (Φαιδρός 2710).

Ή ρητορική εύγλωττία του Βενιζέλου, ή σκανδαλώδης προβολή του άπό τους συμμάχους του καί τά διεθνή ΜΜΕ, ή αφόρητη προβολή του άπό τό πρακτορείο Ραδιό του φίλου του Ζαχάρωφ καί ή έξαψις των πνευμάτων τών ενθουσιωδών Ελλήνων ότι τους προσέφερε τό μεγάλο όραμα τής Μεγάλης ιδέας, τής αναστηλώσεως τής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας μέ τήν Δολοφονικήν συνθήκηντών Σεβρών, έκανε πολλούς Έλληνες νά βαδίζουν καί νά παραμιλούν καί νά τόν υμνολογούν και να τον δοξάζουν.

Οι οπαδοί του Βενιζέλου τόν έθεοποίησαν τόν προσεκύνησαν εις πολύ μεγαλύτερο βαθμό άπό ότι τόν θεό τους καί τόν υμνολογούν μέχρι σήμερα τυφλοί τήν σκέψιν καί τήν κρίσιν. Ό μέγας υμνωδός πρόεδρος τής λέσχης τών Φιλελευθέρων Πότης Τσιμπιδάρος, ομιλών εις τόν τάφον του εκλιπόντος αρχηγού του, εις επίσημον τελετήν, είπε μεταξύ τών πολλών επαίνων: «...Τό πνεύμα τοϋ Βενιζέλου ήτο εκείνο όπερ ένέπνεε τους άγωνιστάς του 1821 και βραδύτερον τους ήρωας των Ηπειρωτικών βουνών κατά τόν πόλεμον τοϋ 1940! Και οι Έλληνες πολεμισταί κατά τους επικούς των αγώνας οραματίζοντο πάντοτε τήν άγγελικήν... μορφήν του Βενιζέλου, όστις είχε κατορθώσει να ένωση το έθνος διά τοιαύτας μεγαλουργίας!»

Σκεφθήτε λοιπόν, εις ποιον ύψος παραληρήματος έχουν φθάσει οί οπαδοί του πόσο χαμερπείς υμνολόγοι κατήντησαν και πού έχει φθάσει ή αναισχυντία των! Ό θεός τους Βενιζέλος όμως δέν ήγήθη του Ελληνικού Στρατού στους νικηφόρους του πολέμους τό 1912 και 1913. Άλλος ηγείτο αυτού. Ούτε σέ κάποια άλλη μάχη νά τόν θαυμάσουμε. Ήγήθη προσωπικώς τών επαναστάσεων 1889 του Θερίσου, τό 1905 και τό 1933 πού απέτυχε. Ήγήθη της ανταρσίας του 1935.
Επετέθη κατά τών Κυβερνητικών δυνάμεων μέ διπλάσιες δυνάμεις καί τό ναυτικό μαζί του. Όχι απλώς ήττήθησαν αί διπλάσιοι δυνάμεις του, άλλα τό έβαλαν στά πόδια και κατεξευτελίστηκαν. Το ίδιο συνέβη καί στην Κατερίνη τό 1916. Άλλοίμονο, αν ένέπνεε ό Βενιζέλος τους ήρωες του 1821 καί 1940, κύριε Πότη θά εξευτελιζόμασταν. Μόνον στην άπατη καί τό έγκλημα διέπρεψεν ό "εθνάρχης". Μήν ξεχνάμε τήν Σμύρνη. Διέπρεψεν όμως γιά τους Τούρκους, νά τόν θαυμάσουμε! Ουδείς άλλος ιστορικά κατώρθωσε νά έμπνευση πολεμιστάς πριν γεννηθή, όπως ό Βενιζέλος τό 1821... Ντροπή!!!
Για να μάθετε την πραγματική καταγωγή του Μπεν Σελλόν (Βενιζέλου) κάντε κλικ ΕΔΩ

Για να μάθετε την πραγματική καταγωγή του Κεμάλ κάντε κλικ ΕΔΩ
Για να μάθετε ότι ο Βενιζέλος προσπάθησε να μην ενωθεί η Κρήτη με την Ελλάδα ΕΔΩ
Για να μάθετε ποιος πρωτοέκανε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ΕΔΩ

Για να μάθετε ποιος απαγόρεψε την καλλιέργεια της Ζειάς στην Ελλάδα ΕΔΩ
http://ellaniapili.blogspot.gr/2015/05/blog-post_30.html

Η ανακεφαλαίωση της ανακεφαλαίωσης


Με το εκβιαστικό δίλημμα του «κουρέματος» των καταθέσεων από 1/1/2016 – λόγω ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής οδηγίας BRRD – η κυβέρνηση πιστή στη συμμαχία της με το τραπεζικό κεφάλαιο ψήφισε το νόμο για ακόμη μία ανακεφαλαίωση των τραπεζών.

Οι τράπεζες έχουν ήδη καταβροχθίσει από το 2008 146,35δις.€ και τώρα προσβλέπουν σε άλλα 26δις.€ περίπου, κεφάλαια από το συνολικό δανεισμό των 86δις.€ που ευελπιστεί να πάρει από τους ευρωπαίους η κυβέρνηση με τις νέες μνημονιακές συμφωνίες που έχει υπογράψει και ενσωματώνει με ταχείς ρυθμούς στην ελληνική νομοθεσία.

Επι της ουσίας οι συστημικές τράπεζες μετά τις συνεχείς ανακεφαλαιώσεις, με χρήματα που καλούνται να εξοφλήσουν οι φορολογούμενοι, ανήκουν σε ποσοστά που ξεπερνούν σε κάποιες από αυτές το 65% του μετοχικού τους κεφάλαιου στο δημόσιο, τουτέστιν στον ελληνικό λαό. 

Παρα ταύτα αντί εθνικοποίησης παραμένουν στα χέρια των χρεοκοπημένων τραπεζιτών και μοιράζουν κέρδη στους μετόχους τους ελέω του εξαπατημένου ελληνικού λαού και της «αριστερής» κυβέρνησης που τους ευνοεί.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις η ανακεφαλαίωση αυτή δεν πρόκειται να λύσει τα προβλήματα των τραπεζών αφού όπως υπολογίζεται στη διεθνή τραπεζική αγορά απαιτούνται τουλάχιστον τα δεκαπλάσια ποσά. (200δις.€).

Γιατί κόπτονται όμως οι «δανειστές» να τις ανακεφαλαιώσουν; Επειδή η διοίκηση του Ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ΤΧΣ) περνάει στην ουσία στους δανειστές, μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Επιτροπής Επιλογής οι οποίες ελέγχονται από τους τελευταίους.

Έτσι οι τράπεζες ανακεφαλαιώνονται με δανεικά που θα ξεπληρώσουμε εμείς και περνάνε παράλληλα στα χέρια του ευρωπαϊκού τραπεζικού κεφαλαίου. 

Μαζί με τις εναπομείνασες καταθέσεις οι οποίες «γλιτώνουν» το κούρεμα μέχρι την επόμενη, σίγουρη, αναγκαία με τους όρους των αγορών και αναμενόμενη ανακεφαλαίωση μέσα στο 2016.

Η κυβέρνηση δεν ξεγελάει κανέναν όταν συνδέει την ανακεφαλαίωση των τραπεζών με την ανάπτυξη. Αυτή είναι η ανάπτυξη για το κεφάλαιο.

 Η διάσωση στη κρίση και η εξασφάλιση της κερδοφορίας του με τον ιδρώτα και το αίμα του εργαζόμενου λαού.







inred
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/11/blog-post_1.html

Νεολαία Ελληνορουφιάνων


Έχει ξεφύγει η κατάσταση από τα φασιστοειδή που φύτεψε η κυβέρνηση και η Ε.Ε στις καίριες θέσεις του Κράτους. Έχει ξεφύγει τόσο πολύ που μόνο με την εποχή του Μεταξά μπορεί να συγκριθεί το ναζιστικό μυαλό τους και το μίσος που χρόνια τρέφουν εναντίον του ελληνικού λαού.

Την ώρα που η κυβέρνηση έσωσε τις τράπεζες δίνοντάς τους πλήρη αυτοδυναμία, την ώρα που συζητούν για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων που μέχρι τις 10 Νοεμβρίου πρέπει να ψηφιστεί, έχουν αφήσει ελεύθερο το μεγαλύτερο όργανο του συστήματος, εφοριακό-συνδικαλιστή-άεργο-κομματόσκυλο, Αλεξιάδη, να λέει και να προγραμματίζει καταστάσεις για το αύριο χωρίς να υπάρχει αντίσταση από πουθενά. 

Ούτε από την αντιπολίτευση ούτε και από τις πληρωμένες δημοσιογραφικές πένες. Αλλά ούτε και από τα συνδικαλιστικά όργανα δασκάλων και καθηγητών που βγαίνουν στο δρόμο μόνο για τα δικαιώματα της συντεχνίας.

Από το προπαγανδιστικό έντυπο Μαύρη "Αυγή" ο πολλά βαρύς και πάντα ΝΑΙ σε όλα, υπουργός Αλεξιάδης, ξεφούρνισε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα εισαχθεί μάθημα στα ελληνικά σχολεία με τίτλο "Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης". Σε αυτό το φοβερό πρότζεκτ των αριστερών μυαλών συμμετέχει και ένα άλλο φασιστοειδές ο υπουργός Παιδείας, Φίλης.

Σύμφωνα με τον εφοριακό Αλεξιάδη (ο οποίος ηδονίζεται και μόνο στην ιδέα ότι θα μπορούν να κάνουν ντου οι εφοριακοί στα σπίτια Ελλήνων για αδήλωτα χρήματα και αντικείμενα αξίας) ο σκοπός του μαθήματος στα ελληνικά σχολεία θα είναι ένας:

 Να μάθουν οι μαθητές ότι τα χάλια στους ελληνικούς δρόμους, τα χάλια στα δημόσια νοσοκομεία, τα χάλια σε κάθε δημόσιο έργο δεν οφείλεται στο κράτος, στους πολιτικούς και στους υπαλλήλους του αλλά αποκλειστικά στον Έλληνα που δεν πληρώνει τους φόρους.

Ναι, όπως το ακούτε ο κ. Αλεξιάδης έχει σκοπό να βάλει στο μυαλό των νεότερων γενεών πως ό,τι συνέβη στην Ελλάδα δεν έφταιγε κανείς άλλος παρά μόνο οι Έλληνες πολίτες που δεν πλήρωναν τους φόρους τους. Από τον Πάγκαλο και το "μαζί τα φάγαμε" πήγαμε στον Αλεξιάδη "στο μόνοι σας τα φάγατε". Έξω από τις ευθύνες οι πολιτικοί για όλα τα δημόσια έργα, που μόνο με λαμογιά, μίζα και ρεμούλα έδιναν οι κυβερνήσεις από την εποχή του γέρου Καραμανλή. 

Μόνο οι πολίτες έφταιγαν, όλους τους άλλους θα τους "καθαρίσει" ο Αλεξιάδης μέσω εκπαίδευσης των νέων γενεών. Ο παππούς σου έφταιγε για όλο το μαύρο χρήμα δις ευρώ που κινούνταν και κινείται στην Ελλάδα και κανείς που να είχε σχέση άμεση ή έμμεση με την πολιτική.

Εκτός όμως από το όραμα Αλεξιάδη που κάνει την ναζιστική εκπαίδευση που σχεδίασε ο Γκέμπελς και η παρέα του στην Γερμανία του '39 να μοιάζει παρανυχίδα, ο υπουργός έβρισε ολόκληρες γενεές Ελλήνων λέγοντάς ότι δεν ήταν πολίτες αλλά υπήκοοι :"Θα πρέπει να δείξουμε ότι δεν βλέπουμε τον πολίτη, τον φορολογούμενο, ως υπήκοο αλλά ως πολίτη".

 Δηλαδή δεν είχε φορολογική συνείδηση ο μαλάκας Έλληνας που επί δεκαετίες πλήρωνε μέσω φόρων πολλούς κώλους Αλεξιάδηδων να στρογγυλοκάθονται στις δημόσιες υπηρεσίες αφού πρώτα είχαν φιλήσει άπειρους άπλυτους κώλους βουλευτών όλων των κυβερνήσεων. 

Φορολογική συνείδηση θα έχει τώρα ο Έλληνας που θα δίνει διαταγή ο Αλεξιάδης να κάνει έφοδο σε σπίτια Ελλήνων λες και είναι δικό του τσιφλίκι. Αυτό όμως για τον Αλεξιάδη είναι σεβασμός στον πολίτη και όχι αντιμετώπιση του Έλληνα ως υπηκόου ή χειρότερα ακόμα ως κολίγου.
Από ό,τι φαίνεται τα κοπρόσκυλα του Δ' Ράιχ που φύτεψε εδώ η Ε.Ε έχουν βάλει μπροστά όλες τις μηχανές να αλλοιώσουν την οποιαδήποτε ιστορική αλήθεια, να θεοποιήσουν την κάθε κυβέρνηση που πέρασε από το 1944 και μετά στην Ελλάδα και να αφήσουν στην ιστορία τον Έλληνα ως ένα λαμόγιο που λόγω του δικαιώματος της Ελευθερίας γαμούσε κι έδερνε φέρνοντας την χώρα στο τέλμα που βρίσκεται. 

Δεν θα αργήσουν οι εποχές που οι νεότερες γενιές θα είναι οι σπιούνοι της χώρας. Που μετά το άριστα που θα παίρνουν στο "Μάθημα Φορολογικής Συνείδησης" θα έχουν πριμοδότηση για θέση σε ευρωπαϊκό κόμμα αν καρφώσουν τους ίδιους τους γονείς τους που έβγαλαν "μαύρο" μεροκάματο 10 ευρώ για να τα θρέψουν. 

Υπέροχες εποχές ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση, είτε αυτή είτε άλλη, θα αλλάξει πραγματικά την ιστορία του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος. 

Να ραφτεί και η ανάλογη στολή για την Νεολαία Ελληνορουφιάνων και ο Αλεξιάδης να μπει σε μεγάλο πορτρέτο στις σχολικές αίθουσες προς τιμή του ως Μέγας Ρουφιάνος που διέγραψε από την ιστορία την Εθνική Συνείδηση και την μετέτρεψε σε Φορολογική.-






Γιάννη Λαζάρου
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/11/blog-post_54.html

ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ

Εκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1924-3/12/1924, ΚΚΕ Επισημα κειμενα σ. 517)
«..Αμεσα καθηκοντα του ΚΚΕ επανω στο εθνικο ζητημα ειναι ο αμειλικτος αγωνας εναντιον της καταπιεστικης πολιτικης της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και τη Θράκη, .. ΤΟ ΚΚΕ στον αγωνα αυτο θα υποστηριξη με ολας του τας δυναμεις το εθνικο επνασταστικο κινημα των καταπιεζομενων λαων της Μακεδονιας και Θρακης για τη δημιουργια αναξαρτητων δημοκρατιών..Επισης την αποικιστικη πολιτικη της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και Θρακη ( εννοει την εγκαταστασι Ελληνων προσφυγων απο την Μικρα Ασια και τον Ευξεινο Ποντο) το ΚΚΕ οφειλει να την καταπολεμηση με τον πιο αμειλικτο τροπο .»


Ριζοσπαστης 10/12/1924
Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »


Ριζοσπαστης 29/01/1925


«..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»


Ριζοσπάστης, 12/07/1935
«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»


4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)


«..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)




5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949)
«..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).


6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956)


«.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 7ος, σελ. 18)

Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.

«.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»
Ριζοσπαστης 7/5/1998.Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια" στους «γειτονους» μας των Σκοπιων

«Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ... Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια;) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) ΠΗΓΗ: Π.Σ. ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ Σχόλιο Προμηθέως:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΚΚΕ έχει διαδραματίσει απο το έτος της ίδρυσής του, μέχρι στις μέρες μας μία ανθελληνική και προδοτική στάση σε σημαντικές για το Έθνος μας ιστορικές στιγμές. Όλα τα παραπάνω, αποτελούν στοιχεία που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Αλήθεια, η ηγεσία του ΚΚΕ πότε θα πάρει θέση για τα συγκεκριμένα ζητήματα; Το μόνο που απασχολεί τα ΄΄ συντρόφια ΄΄ είναι το πως θα επικρατήσει το προλεταριάτο... Επίσης, είναι αδιανόητο να υπερασπίζονται τους λαθρομετανάστες και να μισούν κάθε τι εθνικό. Πολεμούν με λύσσα την παιδεία,την ιστορία, τον στρατό, την θρησκεία. Ρίξτε μαύρο στους προδότες του ΚΚΕ στις 6 Μαΐου... Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...


 transporter
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/05/blog-post_7802.html#.VjdvKojByow.facebook

Ρεπορτάζ από την Ολλανδία: Παράνομοι μετανάστες που παριστάνουν τους πρόσφυγες, με πανάκριβα τηλέφωνα και χαρτονομίσματα των 500 ευρώ

Παίρνουν τις θέσεις και πολλές φορές τις ζωές των πραγματικών προσφύγων. Χρησιμοποιούν τους πρόσφυγες ως ανθρώπινες ασπίδες και ξαφνικά βρίσκονται με χαρτονομίσματα των 200 ακόμα και 500 ευρώ στην τσέπη. Κανείς όμως δεν ασχολείται για να εντοπίσει την πηγή αυτών των χρημάτων που οι περοσσότεροι πολίτες δεν τα βλέπουν ούτε σε φωτογραφία. Το ρεπορτάζ από την Ολλανδία...

ΠΑΤΡΙΔΕΣ : Μια θαρραλέα γαλλική ταινία για τον ρατσισμό κατά των Λευκών


Στις 21 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε στις γαλλικές κινηματογραφικές αίθουσες η νέα ταινία της ανεξάρτητης κινηματογραφίστριαςCheyenne Marrie Carron (Τσεγιέν Μαρί Καρόν), με τίτλο“Patries” («Πατρίδες»).

Η ταινία αυτή της 39χρονης Carron (φωτο) - η οποία γυρίζει ταινίες από το 2001, χωρίς τα οφέλη της προώθησης και της υποστήριξης που απολαμβάνουν πολλές ταινίες που δεν τιμούν τον γαλλικό κινηματογράφο - είναι εξ αρχής άξια θαυμασμού, διότι τολμά να καταπιαστεί με ένα θέμα «ταμπού» στον σημερινό μονοδιάστατο ‘πολιτικά ορθό’ κινηματογράφο. 
 Πρόκειται για μια ταινία που σηκώνει το πέπλο στην «σκληρή πραγματικότητα» που ποτέ δεν θέλησε μέχρι σήμερα να δει και να σχολιάσει ο γαλλικός κινηματογράφος, ο οποίος βρίσκεται βυθισμένος τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ορθότητα και τη μετριότητα.
«Ο Απόστολος» (“L'Apôtre”), η προηγούμενη ταινία της θαρραλέας γαλλίδας δημιουργού, βγήκε στις αίθουσες το 2014 προκαλώντας βίαιες αντιδράσεις και απειλές για την νεαρή καλλιτέχνιδα. Η ταινία διηγείται την ιστορία ενός νεαρού μουσουλμάνου ο οποίος θέλει να γίνει Χριστιανός Καθολικός. Κάποιες αίθουσες μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo τον περασμένο Ιανουάριο αφαίρεσαν την ταινία από το πρόγραμμά τους, από τον φόβο των επιθέσεων εκ μέρους ισλαμιστών.
Η νέα της ταινία μεγάλου μήκους, είναι ασπρόμαυρη, χωρίζεται σε δύο μέρη και έχει προϋπολογισμό όσο ένα τηλεοπτικό διαφημιστικό τριών λεπτών!
Η ταινία «Πατρίδες» αναφέρεται στον ρατσισμό εναντίον των Λευκών και την προσπάθεια ενός νεαρού Γάλλου να γίνει αποδεκτός από τους νεαρούς μετανάστες, αφού αισθάνεται ξένος μέσα στην ίδια του την πατρίδα.
Στο πρώτο μέρος της ταινίας, ο Γάλλος Σεμπαστιέν (AugustineRaguenet) μετακομίζει από την επαρχία με τους γονείς του στα περίχωρα του Παρισιού, όπου η μητέρα του έχει βρει δουλειά. Εκεί αναπτύσσει μια περίπλοκη φιλία με τον Πιερ, έναν Καμερουνέζο (Jackee Toto), ο οποίος αναζητά την ταυτότητά του. Ο Πιερ επιχειρεί να τον ‘μπάσει’ στον κύκλο του, μια ομάδα νέων παιδιών μεταναστών από την Αφρική, αλλά μάταια. Ο Σεμπαστιέν προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τους Αφρικανούς, αλλά υφίσταται την απόρριψη, επειδή είναι “Babtou”, δηλαδή «το πρόσωπό του είναι σαν την κιμωλία».
Για τον νεαρό Γάλλο - που μυήθηκε μικρός από τους γονείς στην θρησκεία του «όλοι μπορούμε να ζήσουμε μαζί» - αποτελεί ένασοκ να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το προάστιο, επειδή είναι λευκός. Καθώς νιώθει ξένος στην ίδια του την πατρίδα, η λύση είναι είτε να επιστρέψει στην περιφέρεια, είτε έρθει αντιμέτωπος, κυριολεκτικά, με την κατάσταση και να επιχειρήσει να «ενσωματωθεί» μέσα στην ίδια του την πατρίδα.
Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα των γαλλικών μητροπόλεων και των προαστίων τους, την οποία οι γονείς του δεν καταλαβαίνουν και γρήγορα γίνεται ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου για δύο νταήδες Αφρικανούς που αρνούνται να του σφίξουν το χέρι, λόγω του χρώματος του δέρματός του και τον απειλούν με μαχαίρι.
Στο δεύτερο μέρος της ταινίας, ο Πιερ απορρίπτει την φιλία του με τον Σεμπαστιέν και προδίδει την εμπιστοσύνη του. Αναζητά εργασία αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα καθεστώς που τον κρατά εξαρτημένο από τα βοηθήματα. Ταυτόχρονα διέρχεται μια κρίση ταυτότητας. Έχει ήδη συμπληρώσει πέντε χρόνια στην Γαλλία και δεν έχει ξαναγυρίσει στην πατρίδα του.
Αναρωτιέται αν πρέπει φύγει και να φτιάξει μια δική του δουλειά στο Καμερούν για να φτιάξει την ζωή του και να βοηθήσει τον λαό του, στην γη των πατέρων του, ή να μείνει για χάρη της μητέρας του που, όπως και η μητέρα του Σεμπαστιέν έδωσε τα πάντα για να του προσφέρει μια καλύτερη ζωή.
Το συμπέρασμα είναι ότι και οι δυο νέοι αναζητούν την Πατρίδα τους, και πως η ειρηνική συνύπαρξη τόσο για τα παιδιά των μεταναστών όσο και για τα παιδιά των γηγενών, παρά τις ατελείωτες καλά χρηματοδοτούμενες επιχειρήσεις προπαγάνδας της «ενσωμάτωσης» είναι αδύνατη.

 
Πρόκειται για μια επιτυχημένη ταινία, η τελική σκηνή της οποίας θα εκπλήξει μόνο εκείνους που, που ζουν στην γαλλική περιφέρεια και δεν ξέρουν ή δεν έχουν βιώσει τη ζωή στα προάστια. Η ταινία αποτελεί ένα γερό χαστούκι στην υποκρισία των αριστερών ή αλλιώς ένα «καλωσήρθατε στην πραγματικότητα», όπου η «ειρηνική συνύπαρξη» των παιδιών των μεταναστών με τους νεαρούς Γάλλους είναι απλά αδύνατη. Και για αυτό δεν βέβαια, φταίει ο «ρατσισμός» των γηγενών ή το «άδικο σύστημα», αλλά η ίδια η διαφημιζόμενη και επιβαλλόμενη ‘πολυπολιτισμικότητα’ που φέρνει μόνο δυστυχία, βία και φόβο. Μόνο οι πλούσιοι στις ακριβές συνοικίες ή οι κολλημένοι σε νεκρές και αποτυχημένες ιδεοληψίες αρνούνται να δουν αυτή την πραγματικότητα, έστω και αν σήμερα είναι γενικά αποδεκτή από όλους τους νέους, ανεξάρτητα του τι χρώμα έχει το δέρμα τους ή ποια είναι η ταυτότητά τους. 
Πηγές: εδώ, εδώ και άρθρο της εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ», 17/10/2015
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_2.html

Α. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ –ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; NEW RADIO 22/10/2899 (απομαγνητοφώνηση ομάδα ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ)

2408718_web
Α. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ –ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
22-10-2015 NEW RADIO
1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
2. Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
3.ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
4.ΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
5.ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ
6.ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
7.ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
8. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ
9.ΤΟ 70% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
10. ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ (Τ.Χ.Σ) ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
11. ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
12.ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
13. CAPITAL CONTROL ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
14. ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ…ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
15. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ…ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…
16.Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
17. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
18. ΟΙ Ε.ΣΥ (ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
19. ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»
20. Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. (ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
21. Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ…
Γ. ΤΑΡΑΣ: Καλησπέρα σας! Ήρθε η ώρα να πάμε στην εκπομπή μας «Ο Δρόμος είναι Ε.ΣΥ». Σήμερα είναι μαζί μας η Νάνσυ Γεωργοσσοπούλου, νομικός, δικηγόρος.
Το θέμα μας είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ποιο είναι το Φυσικό Δίκαιο, πώς λειτουργεί σήμερα η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Θα μιλήσουμε για το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ, για το τι έχει συμβεί με τις ανακεφαλοποιήσεις, για το Τ.Χ.Σ. (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), τι γίνεται με την πρώτη κατοικία και βέβαια, έχουμε να πούμε και για τον Νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ;
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Καταρχήν, είμαι πολύ καλά. Στέλνω την καλησπέρα μου σε όλους τους ελεύθερους εν τω πνευματι Έλληνες!
Ξεκινάμε με ένα καίριο ερώτημα «τι είναι φυσικό δίκαιο;».
Το ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ είναι υπεράνω οποιουδήποτε άλλου Δικαίου, υπό την έννοια ότι Φυσικό Δίκαιο είναι αυτό που μας δένει με την Φύση και την Δημιουργία μας.
Μέσα σε αυτό τον πλανήτη, ο άνθρωπος αποτελεί μέρος του όλου συνόλου και εξαιτίας, της νοήμονος φύσης του, είναι αυτός που από την δημιουργία του και την φύση του είναι επιφορτισμένος με το να φροντίζει, έτσι ώστε όλες του οι ενέργειες να είναι εναρμονισμένες με το Σύμπαν.
Το Φυσικό Δίκαιο επομένως, είναι αυτό που πολύ απλά λέμε « η αίσθηση του Δικαίου» που ο κάθε άνθρωπος έχει ή έπρεπε να έχει μέσα του. Όλοι από μόνοι μας γνωρίζουμε, όσο ζούμε, ποιο είναι το σωστό, ποιό είναι το λάθος, ποιο είναι το καλό και ποιο το κακό.
Το Φυσικό Δίκαιο είναι αυτό που προηγείται του Δικαίου των Ανθρώπων, δηλαδή του Δικαίου που έγινε με την Πρόοδο της Κοινωνίας. Για να μας καταλάβει ο κόσμος στο τι ακριβώς αναφερόμαστε, σήμερα φαίνεται ότι το Δίκαιο των Ανθρώπων, αυτό που άρχισαν να δημιουργούν στις προηγμένες κοινωνίες, με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να απομακρύνεται από το Φυσικό Δίκαιο. Έτσι έχουμε φτάσει σήμερα σε μια κοινωνία που οι περισσότεροι νόμοι, είτε αποκκλίνουν, είτε έχουν καταργήσει σε πολλές περιπτώσεις το Φυσικό Δίκαιο.
Το Φυσικό Δίκαιο είναι αυτό που πολλοί συνέλληνες εδώ και πολύ καιρό, έχουν προσδιορίσει ποιο συγκεκριμένα ως το ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ. Είναι το λεγόμενο ΦΥΣΙΚΟ, ΕΘΝΙΚΟ, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
2. ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Θέλεις να δούμε αν σήμερα υπάρχει κάποια σχέση ή ποια σχέση υπάρχει μεταξύ του ΔΙΚΑΙΟΥ αυτού που είπαμε και με την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Είναι ταυτόσημη, ή αντίθετη; Πώς είναι αυτή η σχέση;
Υποτίθεται ότι η Δικαιοσύνη, η έννοια της Δικαιοσύνης έχει να κάνει με το σύνολο των κανόνων και των προσώπων οι οποίοι συνδέονται και συμπλέουν προκειμένου να εφαρμόσουν το Δίκαιο.
Στην σημερινή κοινωνία, σε πολλές περιπτώσεις και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, βλέπουμε ότι αυτό που ονομάζουμε Δικαιοσύνη, τελικά, δεν καταφέρνει να αποδόσει την πραγματική Δικαιοσύνη, δηλαδή δεν καταφέρνει να αποδόσει το Δίκαιο εκεί που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει.
Να μιλήσουμε συγκεκριμένα για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το σύνταγμα το οποίο διαθέτουμε στα χαρτιά τουλάχιστον, γιατί στην πραγματικότητα δεν νομίζω ότι ισχύει πια το συγκεκριμένο σύνταγμα, αλλά σύμφωνα με αυτό το σύνταγμα της Ελλάδος κι όχι των Ελλήνων, υποτίθεται ότι έχουμε την λεγόμενη ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.
Έτσι λοιπόν έχουμε την ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ που αποτελείται από τους βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων που είναι επιφορτισμένοι με την ψήφιση των Νόμων.
Εχουμε την ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, η οποία είναι η Κυβέρνηση και οι φορείς της Κυβέρνησης, δημόσιες υπηρεσίες κτλ.
Και έχουμε και την ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, η οποία αποτελείται από τους δικαστές και βεβαίως και τα συναφή επαγγέλματα, αλλά όταν μιλάμε για Δικαστική Εξουσία μιλούμε κυρίως για τους Δικαστές που είναι επιφορτισμένοι με το να εφαρμόζουν το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελλάδος.
Τώρα, θα δούμε πόσο πραγματικά στις ημέρες που διάγουμε και ειδικά από τα μνημόνια και μετά, οι δικαστές στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτά που το ίδιο το σύνταγμα τους επιτάσσει.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Είσαι πολύ ευγενική μαζί τους!
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό μου το επιτάσσει το επάγγελμα μου, δηλαδή να σέβομαι τον άνθρωπο που είναι επιφορτισμένος από το Σύνταγμα, το οποίο επίσης έχω ορκιστεί να σέβομαι, με το να εφαρμόζει και να αποδίδει το Δίκαιο. Να διαβάσω αυτό που το σύνταγμα λέει για τους δικαστές και το έργο τους.
Στο άρθρο 87, παράγραφος 2 του ισχύοντος συντάγματος προβλέπεται ότι οι Δικαστές κατά την άσκηση του καθηκόντος τους, υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του συντάγματος.
Στο άρθρο 93 παράγραφος 4 προβλέπεται ότι τα δικαστήρια υποχρεούνται να μην εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενο του είναι αντίθετο προς το Σύνταγμα.
Θεωρώ λοιπόν ότι οποιοσδήποτε διαβάσει αυτά τα δύο άρθρα, αντιλαμβάνεται ότι ο Δικαστής στην Ελλάδα έχει υποχρέωση να εφαρμόζει καταρχήν το σύνταγμα και τους νόμους, αλλά σε καμμία περίπτωση να μην εφαρμόζει αντισυνταγματικούς νόμους και νόμους που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος.
Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι αν οι δικαστές σήμερα είχαν πραγματικά την ανεξαρτησία τους, τότε ο κάθενας από αυτούς, σε οποιοδήποτε βαθμό δικαιοδοσίας, τουλάχιστον από την στιγμή που η Ελλάδα εισήλθε στα μνημόνια, ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
Αυτοί οι νόμοι είναι όλοι αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι τέθηκαν για να εφαρμοστεί αυτό το παράνομο μνημόνιο που υπέγραψε κι αυτή η κυβέρνηση και προηγούμενες με τους δανειστές. Είναι δηλαδή, οι νόμοι εκείνοι που προβλέπουν μειώσεις στους μισθούς, μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στην φορολογία, είναι όλοι εκείνοι οι νόμοι με τους οποίους θεσπίστηκαν μια σειρά διαδικασίες προκειμένου να αρχίσει να εκποιείται κάθε δημόσια περιουσία της πατρίδας μας και οι πολίτες αυτής της χώρας να γίνονται όλο και πιο φτωχότεροι καθώς περνά ο χρόνος.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Έτσι είναι και από αυτό που ζούμε σήμερα, είναι άξιο απορίας πώς η Δικαιοσύνη δεν έχει λάβει μέτρα.
ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ;
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αν οι δικαστές, οι εισαγγελείς αυτής της χώρας συναισθάνονταν την πραγματικότητα που ζούμε στην Ελλάδα και ως οργανωμένοι πολίτες θα έπρεπε πραγματικά να έχουν από μόνοι τους σταματήσει τις δίκες. Θα έπρεπε να είχαν κάνει επίσχεση εργασίας και θα έπρεπε να είχαν σταματήσει την λειτουργία των δικαστηρίων.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Αυτό είναι πολύ σοβαρό που λες! Έχουν αυτή την δυνατότητα;
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Με οργανωμένα μέσα από τον σύλλογο τους, σαφώς θα μπορούσαν πραγματικά να είχαν οδηγηθεί σε μια τέτοια στάση. Ξέρετε τι θα γινόταν αν βρισκόταν έστω κι ένας εισαγγελέας για να μιλήσει για ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ; Ξέρετε τι θα γινόταν αν βρισκόταν ένας δικαστής ο οποίος να αναγνωρίσει τις παρανομίες που έχουν συμβεί από τις τράπεζες.
Αυτό που πιθανόν που δεν έχουν καταλάβει όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας, γιατί δυστυχώς η ενημέρωση προέρχεται από τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, είναι ότι τουλάχιστον από τον χρόνο εκείνο που η πατρίδα μας εισήλθε στα μνημόνια, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι δύο εγκλήματα τα οποία συντελούνται ταυτόχρονα. Τα οποία είναι ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ…
ΤΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Γ. ΤΑΡΑΣ: Για το οποίο έχουν μηνυθεί από τον Αρτέμη Σώρρα.
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Έχουν μηνυθεί σαφώς από τον Αρτέμη Σώρρα και θεωρώ ότι η μήνυση του είναι οι πιο εμπεριστατωμένη από τις τουλάχιστον 178 που εκκρεμμούν από άλλους πολίτες για το συγκεκριμένο έγκλημα. Αυτή είναι η πιο εμπεριστατωμένη, γιατί αυτός είναι ο Έλληνας πολίτης που είχε μια πολύ συγκεκριμένη προσφορά για την αποδέσμευση και την απελευθέρωση της πατρίδος μας από τα μνημόνια, την οποία νόμιμα κατέθεσε στην προηγούμενη κυβέρνηση και η οποία ουδέποτε έγινε αποδεκτή, ενώ αντιθέτως αυτό που έγινε ήταν η υπογραφή του μνημονίου.
Αυτό που ήθελα να πω και θα το ξαναπώ με πιο απλά λόγια για να το συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι ότι: ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΦΟΡΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
Για αυτά τα εγκλήματα είναι σαφές ότι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν και οι πολιτικοί και οι τραπεζίτες κι όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΣΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!
Δεν δικαιούμαστε άλλο να καθόμαστε άπραγοι, δεν δικαιούμαστε άλλο να συναινούμε σε βάρος μας εγκλήματα. Αυτά τα εγκλήματα δεν θα σταματήσουν από τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς εάν εμείς δεν βρεθούμε απέναντι τους αυτή την στιγμή.
ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ και ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ…..ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
Και σήμερα όλοι οι Έλληνες πολίτες έχουμε την ευκαιρία πολύ συντεταγμένα, πολύ οργανωμένα, με απόλυτα ελληνικό τρόπο να σταθούμε απέναντι τους. Κι αυτός ο τρόπος μας έχουν δοθεί σε όλους κι αυτός από τον Αρτέμη Σώρρα και το επιτελείο του και δεν είναι άλλος από τις Μη Κερδοσκοπικές, Μη κυβερνητικές οργανώσεις της Ελλήνων Συνέλευσις. Πολύ πρόσφατα, από 4-9-2015 έχουμε στην διάθεση μας και το σύνταγμα της ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Θέλω να μεταφέρω κάτι τώρα για να το ακούσουν όλοι κι αυτοί που γνωρίζουν κι αυτοί που δεν γνωρίζουν. Το πρωί μια κυρία μπήκε σε ένα προφίλ και έγραψε: «Παρακαλώ, με σεβασμό ρωτώ, ο Πολιτικός φορέας Ελλήνων Συνέλευσις με γνωστό το κοινωνικό του φρόνημα, αν θα εκπροσωπήσει η νομική του υπηρεσία τους 300.000 σε ομαδική καταγγελία, αλλά κι αυτούς που αρνούνται να πάρουν την κάρτα του πολίτη. Με τιμή ευχαριστώ».
Το σχολιάζει η Γεωργία Βαγενά και το μεταφέρω: «Αν οι 300.000 που χάνουμε τα σπίτια μας και όλοι όσοι αρνούμαστε να πάρουμε την κάρτα του πολίτη, γίνουμε μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις, θα εκπροσωπηθούμε βάσει καταστατικού του οργανισμού και Φορέα της Ελλήνων Συνέλευσις κι όχι μόνο δεν θα χάσουν τα σπίτια τους, αλλά θα πάρουν και τον πλούτο που μας ανήκει και μας τον κλέβουν τόσα χρόνια τώρα!»
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Γιάννη μου, είναι έτσι ακριβώς! Όποιος διαβάσει το καταστατικό του Εθνικού Πολιτικού Φορέα Ελλήνων Συνέλευσις θα αντιληφθεί ότι δεν διαβάζει ένα καταστατικό κόμματος, αλλά για αυτό που προείπα: για το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και το Σύνταγμα της ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στο μέγεθος και στο χώρο που αρμόζει στην Ελλήνων Πολιτεία, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα. Αφορά όλον τον πλανήτη, όπου υπάρχει Ελληνισμός και ελληνική ψυχή.
Το Σύνταγμα, το καταστατικό του Εθνικού Πολιτικού Φορέα είναι σε θέση γιατί διαθέτει τα πάντα, όλα τα χρηματοοικονομικά εργαλεία και έχει στηθεί τέτοια τεχνολογία με τέτοιο τρόπο που πραγματικά από την επόμενη μέρα ο Εθνικός Φορέας θα γίνει κυβέρνηση, η Ελλάδα και οι Έλληνες θα πάρουμε πίσω τα δίκαια και τα δικά μας, με ένα συντεταγμένο νόμιμο και ειρηνικό τρόπο.
ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ…
Γ. ΤΑΡΑΣ: Τώρα απομένει η Αφύπνιση και η Ενεργοποίηση όλων. Αυτό είναι το μήνυμα μας! Η Δικαιοσύνη, πέρα από το ότι δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με αυτά τα εγκλήματα που έχουν κάνει, εδώ όμως βλέπουμε ότι ούτε η λίστα Λαγκάρντ έχει βγει στην επιφάνεια, δεν είδαμε και δεν βλέπουμε πολλές υποθέσεις να φτάνουν να τελεσιδικήσουν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Βλέπουμε ότι οι ίδιοι τραπεζίτες έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω, άλλοι επιχειρηματίες έχουν φάει χρήματα με θαλασσοδάνεια και τελικά, ερχόμαστε σήμερα να μιλάμε για κατασχέσεις με ένα απλό ΦΕΚ του Γιάννη Στουρνάρα, του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος.
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Ας τα βάλουμε σε κάποια σειρά όλα αυτά. Πραγματικά, με τον τρόπο που γίνονται μόνο σε σειρά δεν είναι. Είναι αλήθεια, για να ξεκινήσουμε από τις παρανομίες, αυτό που είπα προηγουμένως ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας δικαστής είναι απολύτως αληθές με την έννοια ότι έχουν ξεκινήσει οι διερευνήσεις κάποιων ποινικών αδικημάτων. Έχουν εισέλθει στο σώμα της βουλής των Ελλήνων κάποιες άλλες δικογραφίες, αλλά δυστυχώς είναι τέτοιο το καθεστώς που δεν αφήνει αυτούς τους λιγοστούς δικαστές που έχουν πραγματικά την αίσθηση του λειτουργήματος, το οποίο ασκούν, να ολοκληρώσουν το έργο τους.
Αυτή την στιγμή, αυτό που συντελείται στην Ελλάδα είναι η κατάλυση του Συντάγματος και η κατάλυση κάθε Νόμου που δεν εξυπηρετεί τους τραπεζίτες. Σήμερα στην Ελλάδα, δεν έχουμε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Έχουμε τραπεζοκρατία, και βέβαια τραπεζοκρατία δεν έχουμε μόνο στην Ελλάδα. Αν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Συμβαίνει σχεδόν όλο τον πλανήτη. Αυτό που λέμε «τραπεζίτες» είναι αυτοί που πραγματικά κυβερνούν τον πλανήτη και έχουν τα πλοκάμια τους τόσο στο πολιτικό σύστημα των οργανωμένων κοινωνιών –κρατών, αλλά και στα όπλα, στις βιομηχανίες, καταρχήν στο χρήμα και μέσω αυτού, εξουσιάζουν τον κόσμο.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
Όσον αφορά την Ελλάδα, το έγκλημα αυτό των τραπεζών γίνεται πάρα πολλά χρόνια, αλλά εμείς το είδαμε πριν από την είσοδο μας στα μνημόνια να ξεκινάει, με τον Νόμο 3723/2008 που ήταν ο πρώτος νόμος για την πρώτη ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, με τον οποίον, ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έδινε στις τότε υπάρχουσες τράπεζες με τον νόμο αυτό γύρω στα 27 δις.
Με βάση εκείνον τον νόμο, αυτό που γινόταν ήταν ότι τα 27 δις της ανακεφαλοποίησης των τότε τραπεζών θα δίνονταν μέσω ομολόγων που θα εξέδιδε το ελληνικό δημόσιο. Αυτά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου, τα πήραν οι τράπεζες και υποτίθεται ότι εκείνος ο νόμος έλεγε ότι ήταν στην διακριτική ευχέρεια του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος να πάρει τις εγγυήσεις που εκείνος θα έκρινε, προκειμένου να είναι σίγουρο ότι στην λήξη τους, τα ομόλογα αυτά που εξέδωσε το Ελληνικό δημόσιο για να εγγυοδοτήσει τις Τράπεζες, θα πληρωθούν.
Βεβαίως, ο τότε διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, όπως και οι μετέπειτα διοικητές της επονομαζόμενης Τράπεζας της Ελλάδος, ουδέποτε έκριναν ότι έπρεπε να πάρουν εγγυήσεις από τους τραπεζίτες για τα δάνεια που τους έδινε το Ελληνικό δημόσιο υπό την μορφή των ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου. Και τι έγινε στην πράξη;
Εξέδιδε λοιπόν με διαδοχικά ΦΕΚ το ελληνικό δημόσιο, ομόλογα, τα οποία τα έπαιρναν οι τράπεζες, τα έδιναν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα ρευστοποιούσαν, υποτίθεται με τον σκοπό να τα ρίξουν στην ελληνική επιχειρηματικότητα και σε νέα δάνεια και βεβαίως, με την προϋπόθεση που αυτός ο νόμος είχε, να εξοφληθούν τα κόκκινα δάνεια. Φυσικά, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτό ουδέποτε έγινε.
Ουδέποτε από το σύνολο των 233δις περίπου που έλαβαν οι τράπεζες από το 2008-2012, σχεδόν τα 2/3 αυτών των ποσών ουδέποτε έπεσαν στην ελληνική αγορά και δεν σβήστηκε ποτέ κανένα κόκκινο δάνειο. Επίσης ουδέποτε οι τράπεζες πλήρωσαν στην λήξη τους τα ομόλογα τα οποία έληγαν.
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ;
Ποιο είναι τώρα το κομβικό σημείο; Πιθανόν αυτά να τα γνωρίζουν πολλοί, αλλά υπάρχουν κι άνθρωποι που δεν τα γνωρίζουν, αλλά όλα αυτά είναι βήματα και προσχεδιασμένες κινήσεις ενός οργανωμένου σχεδίου που συντελέστηκαν αυτά τα χρόνια των μνημονίων. Έληγαν λοιπόν τα ομόλογα και οι τράπεζες δεν τα πλήρωναν με αποτέλεσμα αυτά τα δάνεια να εμφανίζονται στους προϋπολογισμούς της Ελλάδος, ως δημόσιο χρέος. Άρα, από τα 300 δις που υποτίθεται σήμερα χρωστάει η Ελλάδα στους δανειστές, το 70%, δηλαδή ακριβώς το ποσό των ανακεφαλοποιήσεων που πήραν οι τράπεζες, είναι μέρος του δημόσιου αυτού του χρέους.
Το 70% του δημοσίου χρέους που υποτίθεται χρωστάει η πατρίδα μας δεν είναι τίποτα άλλο από το ιδιωτικό χρέος των ιδιωτικών ανωνύμων τραπεζικών εταιρειών που οι τράπεζες αποκόμισαν από τις ανακεφαλοποιήσεις που συντελέστηκαν με την συναίνεση των Ελληνικών κυβερνήσεων.
ΤΟ 70% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ…
Άλλωστε όλα αυτά που λέμε τώρα, επαληθεύονται από το ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ που σαφώς δεν πιάνει το χρέος της Ελλάδος από τότε που πρέπει, γιατί πρέπει να πάει πολύ πίσω για να δει κανείς πώς δημιουργήθηκε αυτό το χρέος στην πατρίδα μας. Αλλά λέει, εκτός των άλλων ότι το 70% του χρέους της πατρίδας μας είναι το ιδιωτικό χρέος των ιδιωτικών ανωνύμων τραπεζικών εταιρειών που είναι απεχθές και επονείδιστο, ακριβώς γιατί δεν είναι δημόσιο χρέος, αλλά χρέος ιδιωτικών ανωνύμων εταιρειών το οποίο και με μονομερείς ενέργειες η οποιαδήποτε ελληνική φιλελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε διαγράψει. Από εκεί και μετά, θα έπρεπε η οποιαδήποτε κυβέρνηση των Ελλήνων θα έπρεπε να διαπραγματεύεται με τους δανειστές της για το υπόλοιπο, αν υποθέσουμε ότι υπάρχει και το υπόλοιπο.
Κάποια στιγμή, θα αποδειχτεί και θα καταλάβουμε όλοι αυτό που πάρα πολύ καιρό λένε τόσο ο Αρτέμης ο Σώρρας, όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες του, ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει κανένα χρέος, αλλά όλος ο πλανήτης και όλες οι χώρες χρωστούν στην Ελλάδα.
Το είπα και προχθές, οι αριθμοί δεν κάνουν λάθος! Οι αριθμοί εδώ αποδεικνύουν λοιπόν ότι οι ανακεφαλοποιήσεις ήταν το πρώτο βήμα προκειμένου οι τραπεζίτες να φτάσουν στο σημείο σήμερα να διεκδικούν τις πρώτες κατοικίες μας.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ (ΤΧΣ)
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ….
Αμέσως μετά τις ανακεφαλοποιήσεις, αφού είχαμε φτάσει στα μισά, γιατί είπαμε ότι η πρώτη ανακεφαλοποίηση ξεκίνησε το 2008, το 2010 με το μνημόνιο 2, αν θυμάμαι καλά, και το νόμο 3864/2010 συστάθηκε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οποιοσδήποτε ακούει αυτόν τον όρο, θα νομίζει ότι είναι ένα Ταμείο του Δημοσίου που συστάθηκε για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Εγώ το σκέφτηκα ως ένα ταμείο που εξασφαλίζει την ρευστότητα των τραπεζών για να κρατάει την σταθερότητα για μην υπάρχει πρόβλημα κατάρρευσης.
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Σαφώς, του δόθηκε αυτός ο τίτλος εσκεμμένα για να πηγαίνει συνειρμικά ο εγκέφαλος σε κάτι τέτοιο. Έλα όμως που δεν είναι κάτι τέτοιο και δεν είναι ένα ταμείο του δημοσίου που συστάθηκε για να εξασφαλίζει την ρευστότητα των τραπεζών και μετά, υποτίθεται και το δημόσιο συμφέρον μέσω αυτής της ρευστότητας.
Αυτό το ταμείο είναι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, δηλαδή πρόκειται ουσιαστικά για άλλη μια εταιρεία που λειτουργεί ακριβώς με τους κανόνες των ανωνύμων εταιρειών.
Το καθεστώς δημιουργίας το οποίο συστάθηκε προβλέπει ξεκάθαρα ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύεται ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που λειτουργεί βάσει τον Νόμο 2190/1920 που προβλέπει τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά αυτό το ταμείο συστάθηκε ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, αλλά ήρθε το δημόσιο, η κυβέρνηση να πριμοδοτήσει και προικοδοτήσει αυτό το ταμείο με ένα αρχικό κεφάλαιο των 10 δις το οποίο προοδευτικά, έφτασε τα 50 δις. Τελικά, τι έγινε και ποιος ήταν ο ρόλος του Τ.Χ.Σ;
Αυτό που συντέλεστηκε όλο αυτό το διάστημα που λειτουργεί αυτό το ταμείο, ήταν να φροντίσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, να μεταβιβάσουν πλειοψηφικά πακέτα μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών σε αγνώστου ταυτότητας πρόσωπα φυσικά και νομικά.
Φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουν ότι αυτές οι μεταβίβάσεις έγιναν παρόλο υπήρχε μια πολύ πραγματική και ρεαλιστική προσφορά, η επίσημη προσφορά του Αρτέμη Σώρρα προς το Τ.Χ.Σ για να εξαγοραστούν οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο διπλάσιο της χρηματιστηριακής αξίας στις οποίες διαπραγματεύονταν κατά τον καιρό της προσφοράς του Αρτέμη Σώρρα οι συγκεκριμένες μετοχές των τραπεζών.
Έδωσε λοιπόν ο Αρτέμης Σώρρας 100 δις προκειμένου να εξαγοράσει τις τράπεζες που το ΤΧΣ αντί να αποδεχτεί αυτή την προσφορά, αυτό που έκανε ήταν να πουλάει αυτές τις μετοχές στο 0,34 της αξίας εκάστης. Αν αυτό δεν είναι απιστία, αν δεν είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ΑΠΑΤΗ, ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, δεν ξέρω τι είναι!
Γ. ΤΑΡΑΣ: Να πω ότι έχουν ειδοποιηθεί άπαντες κι εδώ πάλι απουσιάζουν οι δικαστές.
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Δυστυχώς, το θέμα του ΤΧΣ, δεν έχει βρεθεί ένας εισαγγελέας αυτεπάγγελτα και να το κινητοποιήσει. Όταν ο Αρτέμης Σώρρας έκανε την προσφορά του, την κοινοποίησε, την γνωστοποίησε σε όλους!
Αυτή η προσφορά πραγματικά θα μπορούσε να αποδόσει πίσω στους πολίτες, ή να σταματήσει το ξεπούλημα των ιδιωτικών περιουσιών των Ελλήνων.
ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  1. ΔΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
  2. ΟΛΟ ΤΟ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Βλέπουμε λοιπόν ότι ενώ λειτουργεί το ΤΧΣ από το 2010, ενώ έχουν δοθεί τα 233 δις συν τα 50 δις του ΤΧΣ στην ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, έχει σήμερα το θράσος ο διοικητής της Ελλάδος να μιλάει για ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ προκειμένου να διαχωρίζει υποτίθεται τους δανειολήπτες σε συνεργάσιμους και μη συνεργάσιμους, με μόνο σκοπό να δημιουργήσει και να κατασκευάσει τρόπους και να μπορέσει η τράπεζα να φτάσει στην πρώτη κατοικία μας. Όλα αυτά βεβαίως, δεν γίνονται έτσι απλά και χωρίς πρόγραμμα.
Ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών δεν παίζει μόνος του κάποιο ρόλο αυτή την στιγμή. Αν αυτός ο κώδικας μελετηθεί και κάποιος τον δει με συνδυασμό τον ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ που ψηφίστηκε τώρα τον Ιούλιο του 2015, αμέσως μετά το μνημόνιο 3, τότε θα καταλάβει πόσο καλοστημένο είναι αυτό το έγκλημα που αυτή την στιγμή συντελείται σε βάρος των Ελλήνων πολιτών και της ιδιοκτησίας μας. Γιατί ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας ανοίγει ουσιαστικά τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών μας προκειμένου να εισβάλλουν από αυτά και να μας εκπαραθυρώσουν οι τραπεζίτες.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Από πότε ισχύει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας;
Ν ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτός ο Κώδικας ψηφίστηκε τον Ιούλιο που μας πέρασε, αμέσως μετά τον μνημόνιο 3, αν θυμάμαι καλά είναι ο Νόμος 4335/2015. Αυτός ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας ο οποίος τελικά ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2015, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λίγο μετά την υπογραφή του μνημονίου 3, είναι κατά σύμπτωση ο ίδιος Κώδικας που ήθελε να περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά και για την μη ψήφιση του οποίου, τότε εμείς οι δικηγόροι κάναμε απεργία διαρκείας, τουλάχιστον 4-5 μήνες και ο λόγος που δεν πέρασε τότε επί Υπουργείας Αθανασίου ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, είναι όχι γιατί εισακουστήκαμε εμείς ως δικηγόροι, ή επειδή μας λυπήθηκαν γιατί κάναμε απεργία ή επειδή λυπήθηκαν τους Έλληνες πολίτες, ήταν επειδή κηρύχθηκαν εκλογές!
Έχουμε λοιπόν το οξύμορο, μια αριστερή κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει τον ίδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που είχε εισάγει προς ψήφιση μια δεξιά κυβέρνηση. Νομίζω ότι σε όλους τους νοήμονες, σώφρονες, ελεύθερους στο πνεύμα Έλληνες, αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι τελικά, ούτε τα κόμματα, ούτε οι ιδεολογίες κυβερνούν την Ελλάδα. Αυτοί οι κυβερνούν την Ελλάδα είναι οι τραπεζίτες για το συμφέρον των οποίων ψηφίστηκε αυτός ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Τι θα ισχύσει με αυτόν τον Κώδικα;
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτός ο Κώδικας θα εισάγει μια σειρά αλλαγές στα περισσότερα κεφάλαια της Πολιτικής Δικονομίας. Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας. Για να καταλάβουμε, είναι ο Κώδικας εκείνος που προβλέπει πώς διεξάγονται οι αστικές δίκες στην χώρα μας.
Θα σας πω δυο-τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα: για παράδειγμα, η πρόβλεψη του καινούργιου Κώδικα στα άρθρα 237 είναι η κατάργηση στις τακτικές δίκες, των μαρτύρων και η διεξαγωγή των δικών χωρίς μάρτυρες και πολλές φορές και χωρίς δικηγόρους. Δηλαδή, εισάγει στις αστικές δίκες τη μη εν μάρτυρω απόδειξη, δηλαδή, την απόδειξη χωρίς μάρτυρες αλλά μόνο με έγγραφα.
Έτσι αποστερεί από τον δικαστή την δυνατότητα να μπορέσει να συλλάβει καλύτερα το αντίκειμενο της δίκης, να έχει μια φυσική επαφή τόσο με τον διάδικο, αντίδικο όσο και με τον μάρτυρα προκειμένου να καταλήξει στην δικαιότερη κρίση. Και δυστυχώς, θα ξεκινήσει η διεξαγωγή των δικών γιατί θα εφαρμοστεί από 1 – 1-2016 θα εφαρμοστεί –αν προλάβει- ο καινούργιος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, δηλαδή θα γίνονται δίκες χωρίς μάρτυρες. Θα πηγαίνουμε εμείς οι δικηγόροι απλά τα έγγραφα μας στον δικαστή και θα περιμένουμε να βγάλει την απόφαση.
Αυτό το πράγμα, αυτή η διάταξη δεν ισχύει, από όσο γνωρίζω κι αν κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό, παρακαλώ να με πληροφορήσει, σε δυτική κοινωνία, ανεπτυγμένη κοινωνία, διεξαγωγή δίκης χωρίς μάρτυρες, εγώ δεν γνωρίζω.
Έχω την εντύπωση ότι αυτή η διάταξη δεν ισχύει, ούτε στις πιο υποανάπτυκτες χώρες της Αφρικής. Ειλικρινά, δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική με την οποία πρόκειται να εφαρμοστεί μια τέτοια διάταξη.
Να σας πω μια άλλη διάταξη, που επίσης, όποιος την ακούσει αντιλαμβάνεται ότι πραγματικά η πρόβλεψη του καινούργιου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών;
Μέχρι πρότεινως, σε κάθε πλειστηριασμό που γινόταν στο ακίνητο του οφειλέτη, εάν υπήρχε οφειλή του οφειλέτη προς το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕΕ, από το λεγόμενο εκπλειστηρίασμα, δηλαδή από το ποσό που θα εξαγοραζόταν το ακίνητο, τα 2/3 του εκπλειστηριάσματος έπρεπε να πάνε στην οφειλή του οφειλέτη, για τις οφειλές που είχε στο ελληνικό δημόσιο. Στην ίδια διάταξη του καινούργιου Κώδικα της Πολιτικής Δικονομίας, έρχεται η ελληνική κυβέρνηση και λέει ότι: «εγώ απεμπολώ το δικαίωμα μου στα 2/3 του εκπλειστηριάσματος και το παραχωρώ στις τράπεζες».
Έρχεται, υποτίθεται, ο διαχειριστής που έχει ψηφιστεί από εμας ως υπεύθυνος, προκειμένου να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον και να φέρει χρήματα στα ταμείο του δημοσίου για να μπορέσει το κράτος να λειτουργήσει, αντί όμως να το κάνει αυτό και να κρατήσει για τον εαυτό του, απεμπολεί αυτό το δικαίωμα και λέει ότι το παραχωρεί στην τράπεζα, στην ιδιωτική ανώνυμη εταιρεία. Ξέρετε, αν εφαρμοστεί αυτός ο νέος Κώδικας, σε τι οξύμορα θα φτάσουμε να συμβαίνουν; Θα φτάσουμε, να χάνει ο οφειλέτης το σπίτι του, την πρώτη κατοικία του, έχοντας εξοφλήσει την τράπεζα, αλλά θα συνεχίζει να χρωστάει ες αεί στο ελληνικό δημόσιο, άρα θα καταστεί ο Έλληνας πολίτης και άστεγος, αλλά και για πάντα σκλάβος στο ελληνικό δημόσιο.
Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας έχει και μια σειρά διατάξεις που αφορούν την αναγκαστική εκτέλεση, αυτό που λέμε την διαδικασία κατασχέσεων και πλειστηριασμών της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ιδιωτών και συντομεύει τις περισσότερες διαδικασίες των ενδίκων μέσων που αφορούν τους πλειστηριασμούς κινητών και ακινήτων.
Τελικά, αν εφαρμοστεί αυτός ο νέος κώδικας, πραγματικά θα φτάσουμε να χάνουν οι πολίτες και την πρώτη κατοικία τους και θα συνεχίσουν να χρωστούν για πάντα στο ελληνικό δημόσιο το οποίο δεν θα έχει εξοφληθεί, την στιγμή που οφειλέτης θα χάνει την πρώτη κατοικία του και δεν έχει άλλα ακίνητα, δια μέσω των οποίων να εξοφλήσει το ελληνικό δημόσιο.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Δεν θέλω να φοβίσουμε, αλλά έχω δει σκηνές στην Ισπανία πολύ τραγικές με την αστυνομία να πηγαίνει στα σπίτια των ανθρώπων και να τους πετάει έξω χωρίς δεύτερη κουβέντα. Θα ζήσουμε κι εμείς τέτοιες στιγμές;
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Ειλικρινά Γιάννη μου, αυτό που συνέβαινε και συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στην Ισπανία, είναι τραγικό και δεν είναι μόνο τραγικό, είναι παράλογο και αδιανόητο, άδικο και απάνθρωπο. Δεν υπάρχει καμία λογική στο να χάνουν οι πολίτες, οι άνθρωποι, το σπίτι τους. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος προηγείται των δανείων, προηγείται του χρήματος. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. Δεν είναι δυνατόν το χρήμα το οποίο θεσπίστηκε για να εξυπηρετεί τον άνθρωπο, να λειτουργεί σήμερα με τέτοιο τρόπο, προκειμένου να καταδυναστεύει τον άνθρωπο. Είτε προβλέπεται, είτε δεν προβλέπεται από οποιοδήποτε σύνταγμα της πολιτείας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι κάτι που αφορά το Δίκαιο των Ανθρώπων.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Ακομα και με το Σύνταγμα να πάμε είναι υποχρεωμένη η πολιτεία να στηρίζει τους πολίτες..
ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ… ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ….
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, αλλά πολύ περισσότερο το δικαίωμα της πρώτης κατοικίας θεσπίζεται από το σύνταγμα του συγκεκριμένου κράτους. Και εδώ στην Ελλάδα, υποτίθεται ότι το δικαίωμα στην ιδιοκτησία είναι πρώτιστη υποχρέωση της πολίτειας.
Όμως βλέπουμε ότι τόσο το δικαίωμα στην ιδιοκτησία, όπως και το δικαίωμα στην πρώτη κατοικία αυτή την στιγμή τίθεται σε αμφισβήτηση.
Ήταν υποτίθεται μία από τις πρώτες εξαγγελίες της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή! Το λεγόμενο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκη και η πρώτη εξαγγελία που είχε κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για τα κόμματα και τους πολιτικούς, αυτό πρέπει να το πω όμως για να αποδεικτεί η απάτη και η προδοσία που συντελείται από τους πολιτικούς εις βάρος του Ελληνικού Λαού.
Η πρώτη λοιπόν υποτίθεται υποχρέωση του Αλέξη Τσίπρα όταν θα ψηφιζόταν πρωθυπουργός, ήταν να παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας, γιατί από το 2010 και μετά, η πρώτη κατοικία εξαιρείτο από τους πλειστηριασμούς για τα δάνεια που ήταν κάτω από 200.000 ευρώ για τις τράπεζες.
Από το 2010 και μετά, κάθε χρόνο αυτή η προστασία της πρώτης κατοικίας ανανεωνόταν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δυστυχώς, η τελευταία αναστολή πλειστηριασμού κατά της πρώτης κατοικίας εξέπνευσε το 2014 και έκτοτε η πρώτη κατοικία στην Ελλάδα, παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις και τις προηγούμενες εξαγγελίες του σημερινού πρωθυπουργού ποτέ δεν ανανεώθηκε.
Αυτή την στιγμή, βρισκόμαστε να μην έχει ανανεωθεί η προστασία της ιδιωτικής κατοικίας και από την άλλη, να πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2016 ο Νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας όπως είπαμε που ανοίγει τις πόρτες και τα παράθυρα για να εισέλθουν οι τραπεζίτες μέσα στην πρώτη κατοικία μας.
Αν αυτό λοιπόν δεν είναι έγκλημα, αν δεν είναι εσχάτη προδοσία από τους πολιτικούς προϊστάμενους της σημερινής κυβέρνησης και όλων των βουλευτών της βουλής των Ελλήνων έναντι του ελληνικού λαού, παρακαλώ κάποιον να μου πει τι άλλο είναι!
Δεν μπορώ να αντιληφθώ σε τι αποσκοπεί ή σε τι θα διακινδυνεύσουν τα συμφέροντα τους οι τράπεζες, αν αυτή την στιγμή παρατεινόταν, όσο διαρκεί αυτή η ανωμαλία στην Ελλάδα, η εξαίρεση τουλάχιστον της πρώτης κατοικίας στους πλειστηριασμούς.
Όπως είπαμε προηγουμένως, δεν οφείλουν αυτή την στιγμή οι πολίτες στις τράπεζες, αλλά οι τράπεζες στο ελληνικό δημόσιο και στους πολίτες μέσω του ελληνικού δημοσίου που του οφείλουν οι τράπεζες.
Σήμερα, δεν είναι οι τράπεζες ο δανειστής. Σήμερα, πρέπει να καταλάβουμε ότι στην Ελλάδα τουλάχιστον, δανειστές είμαστε όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες, που τα δάνεια μας έπρεπε να είχαν εξοφληθεί μέσω της ανακεφαλοποίησης. Έχει εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο με βάση χρήματα που ανήκουν εξ’αδιαιρέτου σε όλους μας μας, αφού εμείς είμαστε το ελληνικό δημόσιο έχει εγγυηθεί την ρευστότητα και την συνεχή λειτουργία των τραπεζών. Το θέμα είναι ποιος εγγυάται την δική μας ακεραιότητα και τη δική μας ρευστότητα. Ουδείς! Είναι ρητορικό το ερώτημα!
Συμβαίνουν πράγματα που πόσοι κάθονται να τα σκεφτούν λογικά, είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι συνέλληνες μας βεβαίως έχουν αφυπνιστεί και έχουν πλέον δυνατότητα.
CAPITAL CONTROL (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ) ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ …
Ακούμε για τα capital controls το οποίο θεσπίστηκε και στην Ελλάδα από τον Ιούλιο, λίγο πρίν το μνημόνιο 3 και ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω το εξής: οι τράπεζες είναι υποτίθεται θεματοφύλακες των δικών μας χρημάτων. Τι σημαίνει θεματοφύλακας; Είναι αυτός που βάση τον νόμο είναι επιφορτισμένος να διαφυλάττει κάθε κινητό ή ακίνητο.
Πώς έιναι δυνατόν λοιπόν ο θεματοφύλακας των χρημάτων μας που είναι η τράπεζα να μας έχει απαγορεύσει με μια πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που την έχει υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών, την πρόσβαση μας στα δικά μας χρήματα; Τι θα πει ότι επιβλήθηκε το capital control προκειμένου να αποφευχθεί η εκροή κεφαλαίων από τις τράπεζες στο εξωτερικό;
Είναι δικό μας δικαίωμα, από την στιγμή που είναι δικά μας τα χρήματα να τα λαμβάνουμε όποτε θέλουμε, με όποιον τρόπο θέλουμε. Αν λοιπόν ακόμη ο έλεγχος των κεφαλαίων, δεν έγινε να ελέγξει τα κεφάλαια, αλλά να ελέγξει τους ανθρώπους μέσω των κεφαλαίων.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλο αυτό επιβλήθηκε στην Ελλάδα λίγο πριν την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και τις υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις που αυτός ο δύσμοιρος πρωθυπουργός της Ελλάδος διεξήγαγε με τους υποτιθέμενους δανειστές μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Δεν είναι καθόλου τυχαίο και καθόλου συμπτωματικό. Ο έλεγχος των κεφαλαίων επιβλήθηκε σε ένα πολύ συγκεκριμένο χρόνο προκειμένου να δημιουργήσει στον Έλληνα πολίτη, την ανασφάλεια, τον τρόμο και να κατευθύνει στον εγκέφαλο του ότι χωρίς τράπεζες, καταρρέει το σύμπαν.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Και το κατάφερε!
ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ… ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Δυστυχώς το κατάφερε σε μη αφυπνισμένους πολίτες οι οποίοι πραγματικά μέχρι σήμερα παίρνουν την ενημέρωση και την πληροφόρηση τους από τα καθεστωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Είναι απίστευτο αυτό που συντελέστηκε το καλοκαίρι στους Έλληνες πολίτες. Είναι απίστευτο ότι μπήκαμε στην ψήφιση του μνημονία 3.
Τι να πούμε; Για το δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθει παράνομα; Το σύνταγμα μας λέει ότι είναι παράνομο να διαξαχθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα για δημοσιονομικό θέμα. Αν το μνημόνιο 3 δεν είναι δημοσιονομικό θέμα, τότε εγώ προσωπικά δεν αντιλαμβάνομαι τι άλλο είναι. Αντιλαμβάνομαι ότι μέσω του δημοσιονομικού θέματος είναι σκοπός να ελέγξουν τις ζωές μας και το μυαλό μας.
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ… ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ..
Γ. ΤΑΡΑΣ: Το λέω σε πολλούς: «Έχετε καταλάβει ότι έχουμε πόλεμο;» και με κοιτάζουν σαστισμένοι και λένε: «τι εννοείς;». έχουμε πόλεμο και αυτός ο πόλεμος είναι αόρατος και τόσο καλά οργανωμένος που επηρεάζει ακόμα και τις συνειδήσεις μας, την λογική μας, τα πάντα…Θέλω να πάμε όμως σε κάτι άλλο τώρα. Βγήκε ο Δημήτρης ο Φίλης, ο αδερφός του Υπουργού και είπε δημόσια σε ιδιωτικό κανάλι ότι: «υπάρχει και η δυνατότητα να πάρετε τα όπλα».
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Ο καλόπιστος Πολίτης στην ρήση αυτή του αδερφού του Υπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων ή όπως μετονομάστηκε σήμερα, θα την εκλάμβανε πραγματικά μια πολύ πατριωτική προτροπή ενός Έλληνα πολιτικού και Βουλευτή.
Λυπάμαι που εγώ προσωπικά και φαντάζομαι πολλοί άνθρωποι δεν ανήκουμε σε αυτούς τους καλόπιστους Έλληνες πολίτες, αλλά έχω την εντύπωση ότι η συγκεκριμένη ρήση του συγκεκριμένου πολιτικού, ουσιαστικά προσπαθεί να μας κατευθύνει στο να πάρουμε τα όπλα; Και μήπως σήμερα προσπαθούν να μας κατευθύνουν στο να πάρουμε τα όπλα, όχι προκειμένου να μας διασώσουν, αλλά μήπως για να προξενήσουν την γενοκτονία μας στο προσεχές μέλλον; Τι κάνει ο συγκεκριμένος βουλευτής του συγκεκριμένου κόμματος για να μην αναγκαστούμε να πάρουμε τα όπλα; Πότε άρθρωσε λόγο μέσα στην Βουλή κι εγώ δεν το θυμάμαι εναντίον όλων αυτών των εγκλημάτων που συντελούνται εις βάρος των Ελλήνων πολιτών από τις τράπεζες και τους τραπεζίτες;
Γ. ΤΑΡΑΣ: Δηλαδή, «εμείς θα ψηφίζουμε εναντίον σας, εσείς πάρτε τα όπλα!».
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Εμείς, κύριε Φίλη, δεν θα πάρουμε τα όπλα αλλά πολύ συγκροτημένα οι Έλληνες οι ελεύθεροι Έλληνες πολίτες οργανωνόμαστε στις Ελλήνων Συνελεύσεις και πολύ σύντομα όλοι θα αποτελέσουμε μέλη του Εθνικού Φορέα που θα μας οδηγήσει στην απελευθέρωση.
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα επαληθευθεί η ρήση σας. Κι αν πάρουμε τα όπλα δεν θα είναι για να βγάλουμε τους τραπεζίτες από τα σπίτια μας, αλλά είναι για να πετάξουμε εσάς μαζί με τους τραπεζίτες, έξω από την χώρα μας και με όπλο μόνο την Νόηση.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Ας πάμε λίγο στους αγρότες, που διαβάσαμε και είδαμε ότι κι αυτοί ξεσηκώνονται. Τι θα κάνουν; Μπορεί να βγουν στους δρόμους, να φωνάξουν, να ξεσηκωθούν, να μπουν με τα τρακτέρ στην βουλή, τι θα μπορούσαν να κάνουν τελικά;
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Γιάννη μου, δεν ξέρω αν αυτή η σημερινή εξέγερση των αγροτών θα είναι ίδια με τις προηγούμενες εξεγέρσεις, γιατί θυμόμαστε ότι εδώ και πολλά χρόνια οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους και τους κλείνουν με τα τρακτέρ και στις κατά τόπους νομαρχίες, κατεβαίνουν στην βουλή και στο σύνταγμα. Εύχομαι προσωπικά αυτή η εξέγερση των αγροτών να μην γίνει αντικείμενο καπήλευσης των συνδικαλιστών του κινήματος, αλλά να αποτελέσει το έναυσμα ώστε κι άλλοι πολίτες και από άλλους κλάδους να μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Δεν μιλάμε ότι η λύση είναι σε καμία περίπτωση, όπως είπαμε και προηγουμένως, να πάρουμε οι Έλληνες πολίτες τα όπλα και άλλα φονικά εργαλεία και να βγούμε στους δρόμους. Το αιματοκύλισμα δεν είναι κάτι που το συμβουλεύει κανείς και πολύ περισσότερο εμείς, οι Ελεύθεροι Ενεργοί, Ενωμένοι Έλληνες πολίτες. Απλά, πιθανόν, το συγκεκριμένο κίνημα των αγροτών να προξενήσει στην αφύπνιση των υπολοίπων πολιτών, ομάδων, φορέων και άλλων κλάδων, προκειμένου να καταλάβουμε ένας τρόπος υπάρχει!
Όσο και αν ακούγεται σε κάποιους αυτό εκτός πραγματικότητας, αλλά θεωρώ ότι αυτοί που δεν το πιστεύουν είναι εκτός πραγματικότητας.
Μόνο μέσω των Ε.ΣΥ αυτή την στιγμή, ειρηνικά και συντεταγμένα μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα δικά μας.
Από τις Ε.ΣΥ που δημιουργούνται σε κάθε δήμο και τον Εθνικό Φορέα ο οποίος δημιουργήθηκε. Είναι πολύ καλά κλειδωμένο και σχεδιασμένο αυτό που πραγματικά μας έχει δοθεί από τον Αρτέμη τον Σώρρα που αν όλοι μας αφυπνιστούμε και αποτελέσουμε μέλη της Ελλήνων Συνέλευσις, είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε σε εθνικό, είτε και στα δύο. Δεν πρόκειται να χάσουμε, όπως έχω πει πολλές φορές. Εάν όλοι οι Έλληνες πολίτες αντιληφθούμε τι τεράστιο όπλο μας έχει δοθεί από τον Αρτέμη τον Σώρρα, τότε πραγματικά ή θα νικήσουμε, ή θα νικήσουμε!
Γ. ΤΑΡΑΣ: Οπλοπολυβόλο μας έχει δώσει!
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Έτσι είναι, οπλοπολυβόλα νόησης και στρατηγικής. Σήμερα, θα είχαμε και την Βίκυ Χαραλάμπους μαζί μας, αλλά είναι τόσο πολλές οι υποχρεώσεις των «στρατηγών» θα πω εγώ και όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν κάποιοι οι άνθρωποι που ευτυχώς που εργάζονται νυχθημερόν για λογαριασμό μας προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι τίποτα άλλο από την οριστική μας απελευθέρωση.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Επειδή δεν είναι είναι μαζί μας, θέλω να μεταφέρω μια ανακοίνωση που είδα από την Βίκυ Χαραλάμπους: «Όλα εξαρτώνται από την κυβέρνηση να πατήσει ένα κουμπί για την υλοποίηση των τόσων προτάσεων που έχουν κατατεθεί υπέρ της Ελλάδος. Άρα, ελάτε να γίνουμε κυβέρνηση. Εσείς αποφασίζετε! Αυτό που υπάρχει μέχρι τώρα, μόνο κυβέρνηση δεν μπορεί να νοηθεί. Προσωρινή, εγκληματική ανίκανη ομάδα προδοτών που ενεργούν ως μέσο διεκπεραίωσης αλλογενών ανθελληνικών κέντρων εξουσίας! Μπορούμε να νικήσουμε αυτή την Λερναία Ύδρα μόνο με την ΛΟΓΙΚΗ για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε την πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που στερηθήκαμε πολλές χιλιάδες χρόνια, ενεργώντας με ΑΡΕΤΗ για να πετύχουμε την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, με ΙΣΟΤΗΤΑ για να πετύχουμε την ΑΦΘΟΝΙΑ και την ΑΛΗΘΕΙΑ, έχοντας ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ σε πλήρη ΑΡΜΟΝΙΑ περήφανα και με ΑΝΔΡΕΙΑ για να διασφαλίσουμε την σταθερή ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ και πάντα δρώντας ως υπεύθυνα όντα με ΓΝΩΘΙ Σ’ΕΑΥΤΟΝ. Η δική μας, δική σας ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ περιμένει όλους τους Έλληνες για να απελευθερωθεί όλη η Ελλάδα και να επέλθει η αλλαγή. Ε.ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ Ε.ΣΥ…Ε.ΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ…ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ!
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι ένα κείμενο όλο νόημα της Βίκυς Χαραλάμπους. Τι να πούμε μετά από αυτό; Σε 20 φράσεις ειπώθηκαν όλα! Είναι στο χέρι των Ελλήνων συμπολιτών μας να αντιληφθούν ότι μας έχουν προσφερθεί όλα, στην ΅Ελλάδα του σήμερα στην Ελλάδα του 2015 που πραγματικά διεξάγεται ένας απίστευτα οργανωμένος σκοτεινός πόλεμος της ζωής μας και του μέλλοντος μας. Ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο είναι μόνο η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι είναι μόνο στο χέρι μας το μέλλον πραγματικά της Ελλάδος, αλλά και το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη. Αυτά που λέμε αυτή την στιγμή, αυτά που συντελούνται και πρόκειται να συντελεστούν γύρω μας είναι για μένα μια ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ.
Έχουμε την δυνατότητα σήμερα, εγώ, εσύ, οι συμπολεμιστές μας, όλοι μαζί να ελευθερώσουμε την δική μας γενιά και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για μια πολιτεία οργανωμένη πάνω σε ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ που έχουν πραγματικά την δυνατότητα, όχι μόνο να αλλάξουν το μέλλον της Ελλάδος, αλλά κι όλης της ανθρωπότητας.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ…
Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, για κανέναν συμπολίτη μου.
Όλοι γνωρίζουν, ακόμα κι αν κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, ποιος είναι ο Αρτέμης ο Σώρρας και ποια είναι η αποστολή στην Ελλάδα και σε όλον τον πλανήτη. Κι όσοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, το κάνουν ή επειδή έχουν συμφέροντα να παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν, είτε γιατί φοβούνται να γνωρίσουν. Για αυτούς που έχουν συμφέροντα να κάνουν ότι δεν γνωρίζουν, πιθανόν να μην θέλουμε ή να μην πρέπει να έχουμε καμία σχέση και να μην ελπίζουμε τίποτα από αυτούς. Στους άλλους που φοβούνται, θα πρέπει να τους πούμε ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβούνται, γιατί ό,τι τους έχει δοθεί σήμερα από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα, έχει καταστεί σαφές ότι δεν οδηγεί πουθενά. Οι άνθρωποι αυτοί των λεγόμενων κομμάτων, έχουν το μόνο σκοπό την διαχείριση του χρέους μας. Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
Έχει σκεφτεί ο κόσμος τι πρόκειται να γίνει, όταν γίνουμε κυβέρνηση; Γιατί εμείς θα γίνουμε κυβέρνηση. Εμείς όλοι οι Έλληνες πολίτες που θα ακολουθήσουμε τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥς ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Μας ΕΠΕΒΑΛΑΝ. Δεν θα αφήσουμε την ψευδαίσθηση ότι επιλέγουμε το καλύτερο. Ποιο καλύτερο; Αφού όλοι αυτοί ήταν επιλεγμένοι από τα κόμματα και τους πίσω από τα κόμματα προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζών κι όχι των πολιτών.
Σήμερα λοιπόν μέσω του Εθνικού Φορέα μας δίνεται η δυνατότητα ο καθένας από εμάς που αισθάνεται ότι μπορεί και θέλει να προσφέρει για την Ελλάδα και το μέλλον μας, να το κάνει!
Σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα έχω την εντύπωση ότι θα εξαγγελθούν και επίσημα και οι προγραμματικές δηλώσεις της Ελλήνων Πολιτείας! Θα πάμε σε συνέδριο, θα κληθούν όλοι οι συμπολίτες μας για να καταλάβουν ότι εμείς δεν πάμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόμμα.
Εμείς είμαστε η καινούργια Πολιτεία. Εμείς είμαστε η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, η οποία δεν έχει κόμματα, δεν έχει χρώματα και δεν έχει δόγματα. Μέσα στην Ελλήνων Πολιτεία χωράνε όλοι οι Έλληνες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή οποιασδήποτε άλλης κατεύθυνσης. Όποιος έχει διαβάσει το καταστατικό της Ελλήνων πολιτείας, θα αντιληφθεί για τι ακριβώς μιλάμε. Πρόκειται πραγματικά για ένα απίστευτο δημιούργημα το οποίο θα μας οδηγήσει μόνο στην ευημερία και με τα οικονομικά εργαλεία που μας έχει προσφέρει ο Αρτέμης Σώρρας, είναι πλεόν επιβεβαιωμένα.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ…
Φαντάζεστε λοιπόν τι θα γίνει την επόμενη μέρα που η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ θα γίνει κυβέρνηση στην πατρίδα μας; Θα αλλάξουν τα πάντα. Θα αρχίσουμε πραγματικά να αναπτυσσόμεθα. Θα αρχίσουμε όλοι να αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και τι σημαίνει να είσαι κοντά στην φύση της δημιουργίας σου, τι σημαίνει να μην σε δεσμεύει ένα χαλκευμένο χρέος το οποίο σε κρατάει δέσμιο του τρόμου και των παθών σου. Θα θυμηθούμε ξανά λοιπόν γιατί ακριβώς δημιουργήθηκε ο άνθρωπος. Ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε μόνο για να επιβιώνει για να ικανοποιεί τις φυσικές του ανάγκες. Ο άνθρωπος δημιουργήθηκε προκειμένου να δημιουργεί. Είναι στον προορισμό μας η δημιουργία. Η δημιουργία πραγμάτων του νου και η δημιουργία πραγμάτων στον κόσμο που ζούμε.
Να αντιληφθούμε ότι είμαστε μέρος όλου αυτού του θείου δημιουργήματος. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να προσπαθούν επί τόσους αιώνες να μας κρατούν δεσμευμένους των παθών μας και των ενστίκτων μας. Ο άνθρωπος δεν είναι ζώον, υπό την έννοια, ο άνθρωπος γεννήθηκε με νόηση και λογική.
Ο άνθρωπος γεννήθηκε προκειμένου να δημιουργεί και να παράγει πάνω σε ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ. Κανένα χρέος δεν είναι ικανό σήμερα να κρατήσει τον Έλληνα άνθρωπο δέσμιο του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.
Μέσα από την ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ θα κάνουμε πραγματικότητα τον λόγο της δημιουργίας μας, αρκεί να ομονοήσουμε και να αντιληφθούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε. Αρκεί να αντιληφθούμε ότι πρώτα γεννηθήκαμε Έλληνες και μετά ο,τιδήποτε άλλο. Ας ομονοήσουμε σήμερα, για να μπορέσουμε να ξαναπαρουμε πίσω την πατρίδα μας και τις ζωές μας. Να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών τους και από εκει και πέρα στην Ελλήνων Πολιτεία θα καταλάβουμε ότι είναι πολλά περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Οι άνθρωποι μεταξύ μας έχουμε κοινά σημεία και κοινές επιδιώξεις. Δεν έχουμε λόγους να χωριζόμαστε, αλλά για να ομονοήσουμε και να ομοψυχήσουμε για να προχωρήσουμε σε αυτόν τον αρχικά δύσκολο, αλλά πολύ ωραίο λυτρωτικό δρόμο της ελευθερίας. Προσέξτε, ΕΛ-ΕΥΘΕΡΙΑ ..Πόσο τυχαίο είναι ότι το πρώτο αγαθό η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ έχει πρώτη συλλαβή το ΕΛ; Αυτό το αφήνω στην κρίση σας.
Γ. ΤΑΡΑΣ: Έχω συναντήσει κάποιους ανθρώπους που όταν τους απαντώ στην ερώτηση τους: «τι θα κάνουμε;», τους λέω: εξαρτάται από εσάς το τι θα κάνετε εσείς…». Τους βλέπω φοβισμένους, λες και θα πέσει ο ουρανός να τους πλακώσει. «εγώ θα τα βάλω με ποιους; Δεν μπορώ να τα βάλω…». Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει στον κόσμο. Όλοι εμείς μαζί μπορούμε να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα.
ΟΙ Ε.ΣΥ (ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ) ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Ας έρθουν καταρχήν στις κατά τόπους Ε.ΣΥ στις Ελλήνων Συνελεύσεις που έχουν δημιουργηθεί σε τουλάχιστον 70 δήμους της πατρίδας μας για να καταλάβουν αυτό που λέμε: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Οι ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ που έχουν δημιουργηθεί στους κατά τόπους δήμους, δεν είναι τίποτα άλλο παρά κύτταρα δημοκρατίας. Είναι σχολεία δημοκρατίας.
Μέσα στις τοπικές ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ θα μάθουμε εμείς οι Έλληνες να λειτουργούμε δημοκρατικά, να λειτουργούμε για το κοινό συμφέρον. Θα μάθουμε τι σημαίνει να μπορείς να πολιτεύεσαι, να ασχολείσαι δηλαδή με τα κοινά, τι σημαίνει να τα διαχειρίζεσαι τα κοινά και πώς θα συνυπάρχουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι όταν φτάσουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διεκδικήσουμε και να χειριστούμε τις τύχες μας, μέσα από τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ θα είμαστε πανέτοιμοι Για αυτό λέμε ότι τίποτα από τα στρατηγικά όπλα που μας έχουν δοθεί τον τελευταίο καιρό από τον Αρτέμη Σώρρα δεν είναι τυχαίο. Είναι όλα έτσι σχεδιασμένα προκειμένου να λειτουργήσουν όταν και όπως πρέπει για το καλό όλων μας.
ΟΙ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»
Γ. ΤΑΡΑΣ: Βλέπω ένα σχόλιο σου σήμερα και λες ότι «Αυτό που με απογοητεύει είναι η στάση των υποτιθέμενων ανθρώπων του πνεύματος και των καλλιτεχνών. Η συμπόρευση των περισσοτέρων από αυτών με το απάνθρωπο καθεστώς των μνημονίων και οι γελοίες τους δηλώσεις με πονούν βαθύτατα ως άνθρωπο και ως πολίτη αυτής της χώρας. ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!. Εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας σας συντηρούμε κι εμείς αγοράζουμε τα έργα της διάνοιας σας. Δείξτε λίγο σεβασμό στο άδικο μαρτύριο αυτής της πατρίδος και των συμπολιτών σας. Ε, λοιπόν, ως εδώ! Τέτοιους σκοτεινούς ανθρώπους του πνεύματος, δεν σας θέλουμε και δεν υποληπτόμεθα».
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι δυστυχώς αλήθεια αυτό που γράφω, γιατί αφορμή για το σημερινό μας σχόλιο είναι μια ατυχής δήλωση ενός καλλιτέχνη με το όνομα Θηβαίος, τον οποίο εκτιμούσα, που νομίζω ότι βγήκε και είπε τι μπορούν να τρώνε οι Έλληνες σήμερα στον καιρό των μνημονίων. Είναι μια αποτυχημένη δήλωση, από μια αποτυχημένη συνέντευξη που είχε δώσει το καλοκαίρι, που περίπου χλεύαζε τους ανθρώπους που ήταν σε ανέχεια, και εξυμνούσε τις πρακτικές των μνημονίων. Ο Θηβαίος, που οι περισσότεροι αγαπούσαμε για την φωνή του, δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης. Εγώ τουλάχιστον σήμερα, μέσα σε αυτά τα χρόνια του μνημονίου, δεν θυμάμαι έναν άνθρωπο που λέμε του «πνεύματος» είτε συγγραφέα, είτε ακαδημαϊκό, είτε γενικώς καλλιτέχνη που να βγει και να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να τα λέει με το όνομα τους. Δεν θυμάμαι κανέναν πλην του Ιωαννίδη από την Κύπρο, ο οποίος έκανε κάποιες δηλώσεις που πραγματικά δείχνουν έναν άνθρωπο που έχει απόλυτη συναίσθηση το τι συντελείται εναντίον των πολιτών μας. Όλοι οι υπόλοιποι λάμπουν δια της απουσίας τους, είτε για των επαίσχυντων δηλώσεων που κάνουν και αποδεικνύουν ότι μόνο άνθρωποι δεν είναι.
Για τους πολιτικούς λοιπόν εγώ έχω και πάρα πολλά χρόνια, όπως και πολλοί απο εμάς, είχαμε καταλήξει ότι δεν είναι παρά μαριονέτες που άγονται και φέρονται από τους τραπεζίτες και καπηλεύονται τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Όμως οι «άνθρωποι του πνεύματος» που έπρεπε να είναι οι ηγέτες, οι μπροστάρηδες μιας ελληνικής επανάστασης; Οι άνθρωποι που έπρεπε να βγουν και να μας εμψυχώσουν προκειμένου να αντιληφθούμε ότι βρισκόμαστε σε μια σκλαβιά, που είναι; Όλοι λειτουργούν για το καθεστώς, κανείς δεν λειτουργεί για τους συμπολίτες τους;
Αυτούς τους «ανθρώπους του πνεύματος» δεν τους υποληπτόμεθα, γιατί δεν είναι πράγματι άνθρωποι του πνεύματος, αλλά άνθρωποι του σκοταδισμού, υπηρέτες αλλοτρίων συμφερόντων.
ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ)
Γ. ΤΑΡΑΣ: Είπαμε ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθούμε με το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. θα κάνουμε ξεχωριστή εκπομπή. Γίνεται κι εκεί ένα μεγάλο έγκλημα.
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι κι αυτό ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, η δημιουργία του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. (ταμείο αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού δημοσίου). Αλλά είναι τόσο μεγάλο αυτό το κεφάλαιο που δεν ξέρω από που να το πιάσουμε. Και το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι τίποτα άλλο από έναν Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προκειμένου να εκποιήσει κάθε πλουτοπαραγωγική πηγή αυτής της χώρας, προκειμένου να εκποιήσει κάθε δημόσιο αγαθό. Όλα τα κληροδοτήματα, τους αιγιαλούς, τα δάση, τα νερά μας. Ευτυχώς το νερό, και νομίζω και για την ενέργεια έχει βάλει φρένο το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση του 2014, μια από τις ελάχιστες αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας προκειμένου να κάνει κάτι προς την σωστή κατεύθυνση. Αν είναι δυνατόν να ζήσουμε στην Ελλάδα και την εκποίηση του νερού σε ιδιώτες. Αν είναι δυνατόν να έρθει το όποιο κράτος και να πει ότι το νερό μας θα πουληθεί σε ιδιώτες. Δηλαδή, το δικαίωμα μου στην ζωή θα εξαρτάται από την οποιαδήποτε φιλοτιμία του οποιουδήποτε ιδιώτη ή να το διαχειριστεί στο μέλλον.
Είναι αδιανόητα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα των μνημονίων. Βασικά, δεν τα χωράει η οποιαδήποτε λογική. Δεν τα χωράει η λογική του ελεύθερου ανθρώπου. Και βέβαια, θεωρώ ότι τίποτα από όλα αυτά, εντέλει δεν θα συντελεστεί κι όλα αυτά που έχει προλάβει το ΤΑΙΠΕΔ να εκποιήσει, όπως αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, είναι σαφές ότι στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ, όπως έλεγε ένας πολιτικός αναξιόπιστος και νυν πρωθυπουργός.
Στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΡΗΤΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ. Αν τώρα οι ιδιώτες που αγόρασαν αυτή την δημόσια περιουσία, επιβάλλουν αυτοί ρήτρες για τις συμβάσεις, αφήστε να το δούμε και αν κατά πόσο τέλος πάντων θα συντελεστεί.
Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
Γ. ΤΑΡΑΣ: Είχες ξαναβγεί πάλι σε μια εκπομπή μας στις 25 Μαΐου και ο Δημήτρης Βασιλειάδης το επεξέργαστηκε και το κοινοποίησε: Νάνσυ Γεωργοσσοπούλου Νομικός, η Νομιμότητα των οικονομικών εργαλείων του Αρτέμη Σώρρα. Είναι μια πιστοποίηση για τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του Αρτέμη Σώρρα από μια νομικό κι έχει μεγάλη σημασία. Δεν ξέρω πόσοι σου έχουν μιλήσει θετικά για αυτό.
Ν. ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Γιάννη μου, μόνο συνέλληνες με έχουν επικροτήσει για την πιστοποίηση της νομιμότητας των χρηματοοικονομικών εργαλείων που έχει προσφέρει για την απελευθέρωση μας ο Αρτέμης Σώρρας. Αλλά αν με ρωτάς, η εντύπωση μου είναι ότι πολλοί συνάδελφοι μου έχουν αρχίσει να εντρυφούν στην νομιμότητα αυτών των εργαλείων. Κι αν δεν το έχουν κάνει ήδη, θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνουν πολύ σύντομα.
Δεν θέλω να σου πω σε προσωπικό επίπεδο, αν ένας-δύο συνάδελφοι αν με έχουν πλησιάσει κι έχουν ζητήσει για επιπλέον πληροφόρηση. Αλλά αυτό που θα συμβεί με απόλυτη βεβαιότητα είναι ότι θα εντρυφήσουν σε αυτά γιατί μόνο αυτά είναι πραγματικά τα όπλα για την αποδέσμευση μας από αυτό το φρικτό έργο που συμμετέχουμε χωρίς την συναίνεση μας.
Πολύ σύντομα, θεωρώ ότι οι εξελίξεις πραγματικά θα οδηγήσουν κι όσους ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί τι προσπαθούμε όλοι εμείς οι Ελεύθεροι Ενωμένοι Ενεργοί Έλληνες πολίτες να κάνουμε, θα τους οδηγήσουν δίπλα μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτή την στιγμή, ευτυχώς για εμάς, Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΜΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΜΑΣ.
Ελπίζω να μην κουράσαμε τον κόσμο γιατί όλα αυτά τα θέματα είναι και δύσκολα να τα προσεγγίσεις, καμιά φορά τρομάζουν και πολλοί δεν θέλουν να τα αγγίζουν.
Ίσως κάποιοι αντιληφθούν το γεγονός ότι εγώ σήμερα ως δικηγόρος βγήκα δημόσια να καταγγείλω την δικαιοσύνη, γίνεται μόνο επειδή έχω απόλυτη επίγνωση ότι αυτό που λέω είναι έτσι και είναι δίκαιο.
Πρέπει να αντιληφθούν σήμερα οι Έλληνες δικαστές ποια είναι η λειτουργία σε αυτό το πολίτευμα, μέσα σε αυτή την συγκροτημένη πολιτεία. Πρέπει να πάρουν θέση ή υπέρ του πολίτη ή εναντίον του πολίτη.
Αν αποφασίσουν οι Έλληνες δικαστές και συνταχθούν με τον Έλληνα πολίτη, τότε πραγματικά η απελευθέρωση μας θα γίνει πολύ πιο γρήγορα. Ακόμα όμως αν δεν το κάνουν κι αν δεν συμπορευτούν με εμάς τους Έλληνες πολίτες, μπορεί να αργήσουμε, αλλά θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας να φτάσουμε στην απελευθέρωση μας από τα χαλκευμένα χρέη.
Εύχομαι η κουβέντα μας πραγματικά να έδωσε σε όλους τους Έλληνες τροφή για σκέψη και μακάρι την επόμενη φορά που θα συναντηθούμε να έχουμε μόνο ευχάριστα να πούμε. Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Η ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!! ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ, ΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, ΑΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ! Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ. ΑΣ ΟΜΟΝΟΗΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΟΜΟΨΥΧΗΣΟΥΜΕ.
Ας μείνουμε στην Ελληνική μας ψυχή. Ας θυμηθούμε ποιοι είμαστε, ποιος είναι ο σκοπός μας που εμφανιστήκαμε σε αυτόν τον πλανήτη και πού μπορούμε να πάμε. ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ! Όσο και αν αυτή την στιγμή νομίζουμε ότι ζούμε ένα κακό όνειρο, αν ομονοήσουμε, πραγματικά θα δούμε ότι έχουμε την δυνατότητα να αλλάξουμε τα πάντα.
Καλό βράδυ και καλή συνέχεια….
…………………………………
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: Έλενα Αλεξίου
ΟΜΑΔΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
……………………………………………….


ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑΝΣΙ ΓΕΩΡΓΟΣΣΟΠΟΥΛΟΥ: Αρχή εγγράφου αποδείξεως ( Άρθρο 393 Κ.Πολ.Δ. ). Τι λέτε να μιλήσουμε και λίγο νομικά ; Κύριοι του καθεστώτος…

«ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ» New Radio. ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΥ, Δικηγόρος: Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ, ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αθανασία Γεωργοσοπούλου, Δικηγόρος: Τίποτε από ό,τι γίνεται την τελευταία πενταετία στην Ελλάδα και στους Έλληνες δεν είναι σύννομο

Δικηγόρος Αθανασία Γεωργοσοπούλου: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΝΤΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Δικηγόρος Αθανασία Γεωργοσοπούλου: «Κύριοι Βουλευτές της Συγκυβέρνησης… Αν όπως ισχυρίζεστε η προχθεσινή Συμφωνία Ε.Ε και Πρωθυπουργεύοντος Αλ. Τσίπρα θεωρείτε ότι ήταν προϊόν εκβιασμού , τότε βάσει της Συνθήκης της Βιέννης αυτή πρέπει να ακυρωθεί , ως προϊόν οικονομικής απειλής…»

Δικηγόρος Αθανασία Γεωργοσοπούλου: Κύριοι Βουλευτές, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκετε… Στις μέρες της Ελλήνων Πολιτείας θα σας αποδοθούν οι ποινές που σας αναλογούν από πραγματικούς Δικαστές.

………………………………………………………

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Τ.Χ.Σ. ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ… ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΚΟΥΣΤΕ ! ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ ΖΗΤΑΕΙ. Η ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΖΗΤΑΕΙ. ΔΙΑΛΕΞΕ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕ ΤΟ.. Ή ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ή ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ..

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ… Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ !!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

«ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΑΙ ΑΡΧΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ»

Αστικός Κώδικας – Κληρονομικό δίκαιο – Κληρονομικό Καταπίστευμα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

………………………………………………….

http://alfeiospotamos.gr/?p=18581

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters