Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ - "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ"

 
 
ΕΚΠΟΜΠΗ: "ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ"

ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟ & ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΚΑΚΗ

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΕΠΟΜΠΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ε.Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ
 

Το άκρως απόρρητο «σχέδιο Κίσινγκερ» για το Αιγαίο

pic-0-norm3
To συμπέρασμα από την Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, του Μαΐου του 1976, όταν ο τότε υπουργός Χένρι Κίσινγκερ είχε αποφασίσει να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
«Η Ελλάδα θα χρειασθεί να κάνει τις πιο σοβαρές παραχωρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο στάτους κβο». Αυτό είναι το συμπέρασμα από την Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, του Μαΐου του 1976, όταν ο τότε υπουργός Εξωτερικών δρ Χένρι Κίσινγκερ είχε αποφασίσει να αναμειχθεί ο ίδιος σε μια προσπάθεια μεσολάβησης ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Κωνσταντίνος Καραμανλής και Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, είχαν συμφωνήσει στη διαπραγμάτευση των διμερών εκκρεμοτήτων χωρίς να καταλήξουν ποτέ σε θετικά αποτελέσματα. Ο Κίσινγκερ είχε ζητήσει από το Τμήμα Αναλύσεων και Πληροφοριών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να συντάξει μια μακροσκελή έκθεση για την ιστορία των προβλημάτων του Αιγαίου αλλά και τα πιθανά σενάρια επίλυσής τους.
Η Έκθεση δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» τον Μάρτιο του 2002 από τον κ. Παπαχελά, όταν αποχαρακτηρίστηκε από τα αμερικανικά αρχεία (με την πάροδο 25ετίας). Η έκθεση αυτή με τίτλο «Η αμερικανική πολιτική στο Αιγαίο» δόθηκε στον Αμερικανό υπουργό στις 17 Μαΐου 1976 και αποτέλεσε στη συνέχεια τη βάση ενός «σχεδίου Κίσινγκερ», που δεν καρποφόρησε ως το 1977, οπότε και ο κ. Κίσινγκερ έφυγε από την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το σχέδιο -του οποίου αποσπάσματα μεταφέρω, επειδή πολλά μπορεί να αντιληφθεί ο αναγνώστης για τα σήμερον τεκταινόμενα- προέβλεπε είτε μια φόρμουλα διευθέτησης των εκκρεμοτήτων στο Αιγαίο βάσει ενός πάρε-δώσε σε ζητήματα όπως τα 12 μίλια και ο ελληνικός εναέριος χώρος, είτε πάλι μια λύση-πακέτο για Κύπρο και Αιγαίο ταυτόχρονα.
Σε κάθε περίπτωση η έκθεση υπογράμμιζε ότι «η Ελλάδα θα χρειασθεί να κάνει τις πιο σοβαρές παραχωρήσεις, σε σύγκριση με το προηγούμενο στάτους κβο». Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πόσο λίγο έχουν αλλάξει ορισμένα από τα προβλήματα που εμπόδιζαν την επίτευξη συμφωνίας, όπως το αδιέξοδο στο Κυπριακό και η επιμονή της Άγκυρας να αποφύγει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Την ίδια στιγμή εντύπωση προκαλεί πόσο πιο ανισοβαρής είναι πλέον η ατζέντα των ελληνοτουρκικών εκκρεμοτήτων, σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων. Το 1976 θεωρείτο «ιστορική πρακτική» η μη παραβίαση από τα τουρκικά αεροσκάφη του εναέριου χώρου των 10 μιλίων γύρω από τα ελληνικά νησιά και οι περίφημες «γκρίζες ζώνες» δεν είχαν καν εμφανισθεί στο προσκήνιο.
Αναφέρεται στην Έκθεση, ότι από τον Ιούλιο του 1974 και μετά η Κύπρος αποτελεί τη βασική πηγή έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Οι συνεχιζόμενες όμως διενέξεις γύρω από το Αιγαίο μπορεί -πολύ περισσότερο από ό,τι η Κύπρος- να προκαλέσουν άμεση σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, είτε από λάθος είτε βάσει σχεδίου.
Ο Δημήτρης Μπίτσιος, τότε υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, εξήγησε, τον Απρίλιο 1976, πως οι Έλληνες ανησυχούν μήπως οι Τούρκοι κάνουν κάποια προκλητική στρατιωτική ή άλλη ενέργεια για να ενισχύσουν τις διεκδικήσεις τους σε θαλάσσιες περιοχές που η Ελλάδα θεωρεί δικές της. Η τουρκική κυβέρνηση δεχόταν εξάλλου μεγάλες εσωτερικές πιέσεις για να δείξει πως δεν δέχεται μια κατάσταση στην οποία το Αιγαίο εμφανίζεται ως ελληνική λίμνη.
Οι ΗΠΑ υποστήριζαν ότι επί της αρχής τα ζητήματα του Αιγαίου θα μπορούσαν να λυθούν με μια διαπραγμάτευση με πρακτικούς συμβιβασμούς σε θέματα όπως η κοινή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων. Οι ΗΠΑ, προκειμένου να αποφευχθεί η στρατιωτική λύση ενημέρωσε τις δυο χώρες ότι θα αντιταχθεί σε τέτοιο ενδεχόμενο και ήλπιζε πως με αυτή την τοποθέτηση θα υπήρχε αποτροπή ή απόκρουση τουρκικών ενεργειών, όπως πτήσεων στρατιωτικών αεροσκαφών πάνω από τα ελληνικά νησιά, γυμνασίων σε ορισμένες περιοχές ή ακόμη και της αποστολής ερευνητικού σκάφους σε αμφισβητούμενες περιοχές.
«Έχουμε κάθε λόγο να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε να εμπλακούμε στην κρίση του Αιγαίου. Είναι προς το συμφέρον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προωθήσουμε μια λύση των εκκρεμοτήτων του Αιγαίου ή τουλάχιστον να μην αφήσουμε να μετατραπούν σε πηγή σύρραξης», αναφέρεται στην Έκθεση.
Στη συνέχεια αναφέρονται οι βασικές πτυχές του προβλήματος του Αιγαίου. Για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας τονίζεται πως δεν μπορεί να λυθεί εύκολα με την παραπομπή του και μόνο στο Διεθνές Δικαστήριο. Αυτή η μεθόδευση θα μπορούσε να είναι κομμάτι μιας τελικής συμφωνίας. Ειδικότερα θα μπορούσε να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τις υποχωρήσεις που απαιτεί μια συμφωνία.
Πέρασαν από τότε 38 χρόνια. Η Τουρκία όχι μόνον δεν έλαβε υπόψη τις αμερικανικές συστάσεις, παρ' όλο που ήσαν ευνοϊκές γι' αυτήν, αλλά οσημέραι καθίσταται και πιο απειλητική. Η θέση της Ελλάδας είναι σαφώς υποβαθμισμένη, με τις συνεχείς υποχωρήσεις, βήμα-βήμα, σύμφωνα με τις τουρκικές απαιτήσεις. Και δεν φαίνεται ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε αλλαγή κατεύθυνσης.
Πηγή: voria.gr
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2014/11/blog-post_827.html

Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ εξελέγη πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ


 
Πανηγυρικά εξελέγη στις Βρυξέλλες, στη θέση του επικεφαλής του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Chairman of the European Union Military Committee-EUMC) ο στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Έλληνας αρχηγός ΓΕΕΘΑ που θα υπηρετήσει στη θέση αυτή για τρία χρόνια, εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία, σχεδόν παμψηφεί!
Στις 15 πρώτες ψήφους που καταμετρήθηκαν όλες ήταν του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ, οπότε σταμάτησε η διαδικασία. Προφανώς, ο Ισπανός και ο Φινλανδός ανθυποψήφιος, έλαβαν τουλάχιστον τις ψήφους των χωρών που εκπροσωπούσαν. Τα τελικά αποτελέσματα ήταν τελικά 20 ψήφους για τον στρατηγό Κωσταράκο σε σύνολο 27 ψηφισάντων!
Η θητεία του στρατηγού Κωσταράκου θα ξεκινήσει από τις 6 Νοεμβρίου του 2015. Εξαιτίας της εξέλιξης αυτής, η πιθανότητα παραμονής του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι περισσότερο από ισχυρή. Δεν θα αποτελούσε υπερβολή να υποστηριχτεί, ότι η εκέλιξη αυτή ενισχύει σημαντικά τη διεθνή εικόνα της χώρας μας σε εποχές δύσκολες, συμβάλλοντας επομένων στη συνολική προσπάθεια ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ με τη στρατιωτική – στρατηγική έννοια του όρου (deterrence).
Η Στρατιωτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC), είναι το ανώτατο στρατιωτικό όργανο στο πλαίσιο της Ένωσης και υπάγεται απευθείας στον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ), της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η EUMC παρέχει στρατιωτικές συμβουλές στην ΕΠΑ και στον Ύπατο Εκπρόσωπο, ενώ προΐσταται του Στρατιωτικού Επιτελείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η EUMC ιδρύθηκε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2000 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Νίκαιας και αποτελείται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ΕΔ των κρατών μελών της ΕΕ, που εκπροσωπούνται σε τακτική βάση από μόνιμους στρατιωτικούς αντιπροσώπους τους στις Βρυξέλλες, οι οποίοι συχνά είναι δύο ή τριών αστέρων στρατηγοί (ή αντίστοιχοι). Αντίστοιχη Στρατιωτική Επιτροπή υπάρχει και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
Ο Πρόεδρος (Chairman) της EUMC είναι πρώην Α/ΓΕΕΘΑ ή στρατηγός (ή αντίστοιχος) τεσσάρων αστέρων, ο οποίος εκλέγεται από τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ΕΔ των κρατών μελών και διορίζεται από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τριετή θητεία.
Ο Πρόεδρος είναι ο εκπρόσωπος της EUMC, συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ΕΠΑ, κατά περίπτωση και είναι ο στρατιωτικός σύμβουλος του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (HR), καθώς επίσης αποτελεί το σημείο επαφής με τους Επιχειρησιακούς Διοικητές των στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ.

http://www.defence-point.gr/news/?p=116291

Αποκάλυψη: Όταν το FBI ζήτησε από τον Martin Luther King να αυτοκτονήσει


Ένα ντοκουμέντο, το οποίο πρόσφατα αποκάλυψε μια ιστορικός του πανεπιστημίου Yale, αποδεικνύει ότι το FBI είχε επιχειρήσει να πείσει τον μαύρο ηγέτη να δώσει τέλος στη ζωή του.
«Δεν σου μένει παρά ένα και μοναδικό πράγμα να κάνεις, ξέρεις ποιό είναι» γράφει το ιστορικό σημείωμα. Αυτή η κατηγορηματική φράση, η οποία εμπεριέχεται σε ένα γράμμα που εστάλη στον μαύρο ηγέτη και Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης Martin Luther King, πριν από 50 χρόνια, είχε έναν στόχο: να τον απαξιώσει και να τον οδηγήσει στην αυτοκτονία.
Η ιστορικός Bervely Gage αποκάλυψε την επιστολή και την έδωσε στους New York Times για να την δημοσιεύσει.
«Ψάχνοντας για μια βιογραφία του Χούβερ, έμεινα κατάπληκτη βρίσκοντας την πλήρη επιστολή ανάμεσα στα επίσημα αρχεία του κράτους» δηλώνει η καθηγήτρια.
Είναι ήδη γνωστό ότι το FBI, λίγες ημέρες μετά την ιστορική ομιλία του «I have a dream», στις 28 Αυγούστου 1963, σε ένα σημείωμα εξηγούσε γιατί ήταν απαραίτητο να τον κατασκοπεύσουν:
«Θα πρέπει να τον θεωρούμε στο εξής, αν δεν το έχουμε ήδη κάνει στο παρελθόν, ως τον νέγρο τον πιο επικίνδυνο του κόσμου» εξηγεί το σημείωμα των μυστικών υπηρεσιών.
Αμέσως, το τότε αφεντικό του FBI, ο John Edgar Hoover, βάζει σε λειτουργία ένα σύστημα κατασκοπίας για τον μαύρο πάστορα, αποφασισμένος να αποδείξει ότι πρόκειται για «επικίνδυνο κομμουνιστή».
Αλλά, έκπληξη, το γραφείο του FBI αντί για σχέσεις του με τον κομμουνισμό συγκεντρώνει πολλά βίντεο με σεξουαλικές σχέσεις του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, όπως εξηγεί σήμερα η ιστορικός καθηγήτρια.
Αυτές οι σεξουαλικές σχέσεις δεν δημοσιεύτηκαν πουθενά αλλά τις χρησιμοποιούσε το FBI για να εκβιάζει τον Κινγκ. «Σας έχουμε γράψει σε βίντεο, όλα τα σεξουαλικά σας όργια και τις απιστίες σας, ακόμη και τις παλιότερες, είστε ένα ανώμαλο τέρας και διαβολικό...Τα πτυχία σας, το Βραβείο Νόμπελ (τι φάρσα) και άλλα αξιώματα δεν σας σώζουν. Κινγκ, σας το επαναλαμβάνουμε, είστε τελειωμένος» γράφει μεταξύ άλλων η επιστολή του FBI.
Ο βιογράφος του Κινγκ Ντέιβιντ Κάροου αναφέρει ότι είχαν στείλει αυτή την επιστολή στο σπίτι του, μαζί με μια κασέτα με τις σεξουαλικές του παράνομες σχέσεις. Το δέμα άνοιξε η σύζυγός του, η οποία νόμιζε ότι ήταν κασέτες από τις ομιλίες του.

Πηγή: iefimerida.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/apokalypsi-otan-to-fbi-zhthse-Martin-Luther-King-autoktonhsei.html

Η αρχαία Ελληνική καταγωγή της φυλής των Αραουκανών της Χιλής

Η πρώτη απόπειρα ενασχόλησης με την μελέτη της γλώσσας των Θεών του Ηλίου, των Ίνκα, που πίστευαν και περίμεναν τους λευκούς θεούς τους, που παρασύρθηκαν να δεχθούν τους καταστροφικούς και απολίτιστους "εκπολιτιστές" τους, τους Ισπανούς του Πιζάρο, ως επιστρέφοντες προγόνους και προπάτορες και θεούς , μας απεκάλυψε ελληνικές ρίζες και δομές στην Αμερικανική Ήπειρο από την πανάρχαια εποχή με διαλεκτικά δωρικά και αιολικά στοιχεία της γλώσσας τους. Αλλά και η προσέγγιση της γλώσσας των Αραουκανών ενός άλλου λαού της Ν. Αμερικής, αποκαλύπτει μια άλλη , πολλαπλά δημιουργική ελληνική εστία στην Νότια Αμερική, σε χώρα αντίπαλο πόλο της αυτοκρατορίας των Ίνκα , που πολέμησε τους Ισπανούς εισβολείς και θαυμάστηκε απ' αυτούς, αποδεικνύοντας την Σπαρτιατική καταγωγή της.


Ποιοί είναι οι Αραουκανοί;



Οι Αραουκανοί είναι μία μυστηριώδης φυλή της Νοτίου Αμερικής. Έχει προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό για τις αρετές της και ιδίως για την ακατάβλητη μαχητικότητά της μέσα στην πρόσφατη ιστορία, αφού αντιστάθηκε με επιτυχία επί τρεισήμισυ αιώνες και ποτέ δεν κατακτήθηκε από τους Ισπανούς, ούτε με τα όπλα ούτε μέσω της θρησκείας...Το εκπληκτικό γι' αυτούς, είναι ότι προέβαλαν σθεναρή και οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην υπερδύναμη της εποχής, τους Ισπανούς που με την υπεροπλία που διέθεταν εκείνη την εποχή έδειχναν “σαν να θέλουν να κατακτήσουν ακόμη και το άστρα”, όπως σχεδόν προφητικά επεσήμανε σε λόγο του ο αρχηγός των Αραουκανών Αντουπιγιάν (Antupillan) εν έτει 1593 μ.χ. μπροστά στον Κυβερνήτη Μαρτίν Ονιέθ ντε Λογιόλα, λόγος ο οποίος και διασώζεται από ισπανούς χρονογράφους.

Ολόκληρο το κείμενο του εκπληκτικού λόγου που εκφώνησε ο Αντουπιγιάν, εκπροσωπώντας το έθνος του, κατά την υπογραφή μιας από τις πολλές συνθήκες που έγιναν με του Ισπανούς, βρίσκεται στο βιβλίο “Η Ελληνική Καταγωγή των Αραουκανών της Χιλής” σελ. 33-36, Εκδόσεις Ηλιοδρόμιον, Αθήνα 1997, 2η έκδοση (βλ. ήδη 3η έκδοση, βελτιωμένη και επηυξημένη, Αθήνα 2003).

Η κοιτίδα των Αραουκανών, η περιοχή της Αραουκανίας, βρίσκεται στη σημερινή κεντρονότιο Χιλή, μεταξύ των ποταμών Βίο-Βίο και Τολτέν, που σύμφωνα με τις αραουκανικές παραδόσεις αποτελεί “την καρδιά της Χιλής”.

Από πού αντλούσαν τη δύναμή τους, ποιά ήταν η καταγωγή και η κοσμοαντίληψη των αξιοθαύμαστων αυτών ανθρώπων; Μέχρι πρόσφατα είχαν διατυπωθεί μόνο θεωρίες, πολλές από τις οποίες πλησίασαν και ορισμένες μάλιστα άγγιξαν την αλήθεια. Oι άνθρωποι αυτοί ανήκουν στη λευκή φυλή, έχουν ευρωπαϊκή καταγωγή, έφτασαν στη Χιλή από τα δυτικά, κλπ.




Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Λόνκο Κιλαπάν, που είναι ο Επεουτούβε τής φυλής (Επεοτύπης, Επεοταγός = επίσημος ιστορικός των Αραουκανών, αφηγητής των επών -έπεου) γύρω στο 600 με 800 π.χ. ξεκίνησε μια αποστολή αποίκισης από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από την Σπάρτη, και περνώντας από την Μικρά Ασία ακολούθησε τον παραδοσιακό δρόμο προς την Άπω Ανατολή, περνώντας βορειο-ανατολικά της Ινδίας, έφτασε στην περιοχή του Λάος -που προέρχεται από το ελληνικό “λαός”. Στη συνέχεια κατέβηκαν προς την Χερσόνησο της Μαλαισίας -που στον χάρτη του Πτολεμαίου ονομάζεται απλώς Χερσόνησος- και από κει πέρασαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, που οι Έλληνες ονόμαζαν απλώς Ωκεανό, ως τον κατ' εξοχήν Ωκεανό της Γης.

Χρησιμοποιώντας ως γέφυρα τα νησιωτικά συμπλέγματα της Ινδονησίας, Μικρονησίας, Μελανησίας και Πολυνησίας, έφθασαν τελικά ώς τα νησιά Γαλάπαγος (Galapagos, σύνθετη λέξη εκ των γάλα καί πάγος, που θα πει λευκοί βράχοι), και από εκεί πέρασαν στη αμερικανική ΄Ηπειρο (Περού). Όλα τα παραπάνω νησιωτικά συμπλέγματα φέρουν σύνθετα ελληνικά ονόματα: “Ινδο-νησία”, “Μικρο-νησία”, “Μελα-νησία”, “Πολυ-νησία”... Όλα έχουν ως δεύτερο συνθετικό την λέξη -νησία, δηλαδή, “σύνολο νησιών”, “νησιωτικό σύμπλεγμα”, ενώ το πρώτο συνθετικό είναι δηλωτικό κυρίας ιδιότητος των νήσων αυτών ή των κατοίκων τους. Τα ονόματα αυτά δεν τους τα έδωσαν οι δυτικοί θαλασσοπόροι αλλά τα είχαν από πριν.

Οι Σπαρτιάτες, αναζητώντας κατάλληλο μέρος για εγκατάσταση της νέας αποικίας, οδηγήθηκαν τελικά σε ανάλογο γεωγραφικό πλάτος με αυτό της Ελλάδος, μεταξύ του 36ου και 40ου παραλλήλου, νοτίως του Ισημερινού. Εκεί θεμελίωσαν την καινούργια πολιτεία - κράτος και έδωσαν στην περιοχή το όνομα Φυλή, από παραφθορά του οποίου προέκυψε η σημερινή ονομασία της χώρας Χιλή (Chile). Πράγματι, η ονομασία Φυλή υπήρχε ως τοπωνύμιο και στον ελλαδικό χώρο και είχε (εκτός της πρώτης σημασίας, από το ρήμα “φύω”) και μια δεύτερη σημασία αυτήν της φύλαξης, του φυλακίου (από το ρήμα “φυλάσσω”).

Ο ρόλος του Μαντείου των Δελφών





Όμως, τί πήγαν να “φυλάξουν” οι Σπαρτιάτες άποικοι -και πράγματι διαφύλαξαν με ακατάβλητο σθένος- στην άλλη άκρη της Γης; Γιατί το Μαντείο των Δελφών απέστειλε εκεί μία ελληνική αποικία και μάλιστα δωρική, δηλ. μια αποικία πολεμιστών; Ο Λόνκο Κιλαπάν κάνει λόγο για αντίποδες... του νοτίου ημισφαιρίου, ενώ αξιόλογοι ερευνητές στην Ελλάδα (Ταξιάρχης Τσιόγκας, Ευάγγελος Δρούγκας, κ.ά. ) έχουν επισημάνει ότι: Οι Έλληνες εκτός τής Ελλάδος είχαν επιλέξει ως δεύτερο σημείο ελέγχου της χθονίου σφαίρας (Γης) την Κολχίδα, δηλ. το Περού ή άλλως Χώρα των Υπερβορείων... (ή Υπερ-νοτίων, αν προτιμάτε).

Είναι γνωστό ότι, κατά τους χρόνους εκείνους, καμμία αποικιστική αποστολή δεν ξεκινούσε αν δεν είχε πρώτα την έγκριση και την υπόδειξη του Μαντείου για τον τόπο προορισμού, αλλά και για την διαδρομή που θα ακολουθούσε. Έτσι, το Μαντείο των Δελφών είχε μετατραπεί σε ένα είδος “Γραφείου Αποικιακής Έρευνας” όλης της Υδρογείου, γι' αυτό και όφειλε να έχει αρχειοθετημένες γεωγραφικές γνώσεις όλου του τότε γνωστού κόσμου. Ο τότε “γνωστός κόσμος” για τους πανεπιστήμονες ιερείς του Μαντείου φαίνεται ότι ήταν κατά πολύ ευρύτερος απ' όσο σήμερα νομίζουμε... Το Μαντείο όφειλε να έχει στα αρχεία του στοιχεία για τις ακτές της Νότιας Αμερικής, από τη στιγμή που εξουσιοδότησε μια σπαρτιατική αποικία να εγκατασταθεί εκεί.

“Εν τη πολυσχιδεί πολιτική δράσει του Μαντείου των Δελφών εν των μεγαλειωδεστάτων αυτού μεγαλουργημάτων ήτο και το του απέραντου ελληνικού αποικισμού, όστις διήρκεσε τρεις κυρίως αιώνας, από του 8ο - 6ο αι. π.Χ.”, γράφει ο Δημήτριος Γουδής στο θαυμάσιο σύγγραμμά του "Το Μαντείον των Δελφών" (Αθήνα 1937, επανέκδοση από τις Εκδόσεις Δημιουργία, Αθήνα 1997) και συνεχίζει: “Διότι το Δελφικόν ιερατείον είχε τας ευρυτέρας και ακριβέστερας γεωγραφικάς γνώσεις και περί αυτών των μεμακρυσμένων χωρών και τηρούν αρραγή τον σύνδεσμον προς πάσαν εκάστοτε ιδρυόμενη αποικίαν κατέγραφε πάσας τας γεωγραφικάς πληροφορίας, ας ελάμβανεν εκείθεν και είχε καθολικήν και περιληπτικήν γνώσιν πλείστων χωρών. Όθεν ουδείς άλλος ηδύνατο να παρέχη εις τους ερωτώντας περί αυτών ασφαλεστέρας πληροφορίας ή το πολυθάμιστον εκείνο κέντρον, ο τόπος διαρκούς συγκεντρώσεως ανθρώπων από πάσης της γης γωνίας.. Οι πολυπράγμονες του μαντείου ιερείς συνέλεγον επιμελώς και κατέγραφον πάσας ταύτας τας πληροφορίας, ήσαν παγκόσμιον γεωγραφικών γνώσεων ταμείον...”




Ο αρχηγός στην Χιλή διατηρούσε, από παλιά το όνομα Άπο, αφού η εξουσία του προερχόταν ακριβώς από τον Απόλλωνα, αποκαλύπτει ο Λ. Κιλαπάν. Οι Αραουκάνοι, ως λακωνίζοντες, είχαν τη συνήθεια να συντέμνουν τα ονόματα· έτσι το Από-λλων γίνεται Άπο, το Προμηθεύς γίνεται Προμ, το Λυκούργος γίνεται Κούργο. κτλ. Μάλιστα το όνομα Άπο ταυτίστηκε ευρύτερα με την έννοια του “κύριος, αρχηγός, επικεφαλής” στην αραουκανική γλώσσα, πράγμα το οποίο συμφωνεί απόλυτα με την προσωνυμία “Αρχαγέτας ή Αρχηγέτης” που έφερε ο Θεός στις Ελληνικές αποικίες... Έξαλλου, ο Απόλλων εθεωρείτο κατ΄ εξοχήν ιδρυτής πόλεων και λέγεται ότι αυτός ήταν που θεμελίωσε και την πολιτεία τής Σπάρτης. Τα συνηθέστερα δε ονόματα των αποικιών ήταν επωνυμίες του θεού, όπως: Απολλωνία, Πυθόπολις, Φοίβη, Φοιβία... Στην αρχαιότητα αναφέρονται και είναι γνωστές τουλάχιστον είκοσι τέσσερις αποικίες με το όνομα Απολλωνία. Το Μαντείο των Δελφών επιτέλεσε πράγματι έναν άγνωστο “μεγαλουργόν άθλον”, κατά τα λεγόμενα του Δ. Γουδή, που όμοιό του δεν συναντάμε στην παγκόσμιο ιστορία... Βάσει ποίου μεγαλοφυούς σχεδίου διέσπειρε τις ελληνικές αποικίες ανά την Υφήλιο, σε προεπιλεγμένα νευραλγικά σημεία, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε... Εκείνο όμως που γνωρίζουμε είναι ότι οι Αραουκάνοι “φύλαξαν” καλά τα μυστικά τους για πάνω οπό 2.000 χρόνια... Είναι σαν μια χρονοκάψουλα που άνοιξε εν καιρώ...


Το Αραουκανικό Ημερολόγιο


Σύμφωνα με το αραουκανικό ημερολόγιο βρισκόμαστε ήδη στο έτος 2801... Η χρονολόγηση αυτή συμπίπτει σχεδόν με το ολυμπιακό ημερολόγιο· ολυμπιακό, εφόσον λαμβάνεται ως συμβατική αρχή μέτρησης η θεωρούμενη ως πρώτη ολυμπιάδα, που έγινε το 776 π.χ., που προσεγγίζει το έτος 800 π.χ. του αραουκανικού ημερολογίου..


Το Κράτος τους


Το κράτος που ίδρυσαν ανταποκρινόταν στα Ελληνικά πρότυπα, τόσο γεωγραφικά όσο και πολιτικά. Με τη Χιλή στο κέντρο, βόρεια είχαν τους Πικούντσες (pikun = βορράς), νότια τους Ουιλλίτσες (willi = Νότος), ενώ από την πλευρά των Άνδεων τους Πεουέλτσες (puel = Ανατολή). Αυτοί οι σύμμαχοι λαοί είχαν τους ίδιους θεούς, την ίδια γλώσσα, τους ίδιους νόμους, χρησιμοποιούσαν τα ίδια όπλα, ντύνονταν το ίδιο, αλλά είχαν δική τους ανεξάρτητη διοίκηση και μόνο σε περίπτωση πολέμου ενώνονταν κάτω από έναν κοινό αρχηγό.


Οι Σπαρτιάτες άποικοι έφεραν μαζί τους τη νομοθεσία του Λυκούργου, την οποία εφάρμοσαν στις πόλεις τους. Με τον καιρό, πήρε το όνομα “Αντμαπού” (Admapu) που θα μπορούσε να αποδοθεί ως: ο “νόμος των προγόνων”, το “πάτριον ήθος”. Έφεραν τους ίδιους θεούς και διατήρησαν τις ίδιες παραδόσεις.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε: τα μαντεία, όπου ιερουργούσε η Μάτσι (Machi =Μάντις), με καθήκοντα ιέρειας ανάλογα με αυτά της Πυθίας, το ίδιο ιερό δέντρο, τα ίδια όπλα και την ίδια εκπαίδευση όπως στην Ελλάδα, τον μύθο της Σειρήνας, και την ίδια γαμήλια τελετή που ήταν τελετή αρπαγής της νύφης, κατά το πρότυπο της Μυθολογίας... Με τον καιρό, ο πληθυσμός τους σταθεροποιήθηκε στις 36.000 ψυχές και ήταν κατανεμημένος σε εννέα κύριες πόλεις των 40.000 κατοίκων η καθεμιά. Ο τέλειος αυτός αριθμός αποσκοπούσε σε μια τέλεια οργάνωση στηριζόμενη στον ελληνικό πολιτειακό “κανόνα” -τον οποίο αναφέρει αργότερα και ο Αριστοτέλης- ότι δηλαδή, μια πόλη δεν θα πρέπει να υπερβαίνει ούτε να υπολείπεται των 40.000 κατοίκων διότι στην πρώτη περίπτωση θα είναι εκτός ελέγχου (υπερβολή), ενώ στην δεύτερη περίπτωση δεν θα είναι καν πόλη (έλλειψη). Σε μια πιο απλή γλώσσα, περισσότεροι θα προκαλούσαν έλλειψη τροφής και στέγης για τους υπόλοιπους· λιγότεροι θα ήταν ευάλωτοι σε ενδεχόμενη εξωτερική επίθεση.

Οι Αραουκανοί είχαν λύσει αυτό το πρόβλημα, με τον ίδιο τρόπο που το είχαν λύσει οι Σπαρτιάτες: ασκούσαν έλεγχο γεννήσεων, εξάλειφαν τους εκ γενετής ελαττωματικούς, προκαλούσαν στείρωση με ειδικά βότανα σε ορισμένες γυναίκες που δεν έπρεπε να τεκνοποιήσουν, και είχαν θεσμοθετήσει την πολυγαμία, έτσι, η φυλή άγγιξε και υλοποίησε συστηματικά ανώτερα πρότυπα ομορφιάς, ψυχοσωματικής υγείας και ακεραιότητας, δηλαδή, ανέπτυξε στο έπακρο όλες εκείνες τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο-πολεμιστή.

Το Αριθμητικό τους Σύστημα


Το αριθμητικό σύστημα των Αραουκανών είναι αντιγραφή - μεταφορά του δεκαδικού συστήματος των Ελλήνων, αν και δεν έχουν διατηρηθεί οι ονομασίες των αριθμών, εκτός από αυτή που αποτελεί και την βάση του συστήματος: το δέκα. Τα χέρια υπαγόρευαν τον αριθμό δέκα, αφού δέκα είναι τα δάχτυλα· από εδώ προέρχεται και το όνομα του συστήματος δεκα-δικό. Στην Αραουκανική Γλώσσα το δέκα λέγεται μάρε (mare) και “μάρη” στα αρχαία ελληνικά σημαίνει χέρι. Στα ελληνικά χρησιμοποιούμε και σήμερα τη σύνθετη λέξη ευ-μάρεια (ευ+μάρη) που σημαίνει ευ-χέρεια, κυρίως οικονομική.

Η τέχνη της μέτρησης έχει τρία στάδια: στο πρώτο μετράει κανείς με αντικείμενα και οριοθετήσεις· στο δεύτερο στάδιο οι αριθμοί έχουν δικά τους ονόματα και πολύπλοκα συστήματα αρίθμησης· στο τρίτο στάδιο εμφανίζεται ένα λογικό σύστημα αρίθμησης με γραπτά σύμβολα, το οποίο χρησιμοποιούν οι πολιτισμένοι λαοί. Μέσα από τα αραουκανικά αριθμητικά είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε την λογική που τα διέπει, για ν΄ αντιληφθούμε και τις πολιτισμικές τους βάσεις, αφού ο αριθμός ως “σοφώτατον των όντων”, κατά τον Πυθαγόρα, είναι απόδειξη πολιτισμού.


Τα αρχαία Ελληνικά ονόματα των Αραουκανών


Αλλά ως τα πλέον σημαντικά όμως αντικείμενα της έρευνας αποδεικνύονται τα ονόματα των Αραουκανών . Και αυτά είναι αμιγώς ελληνικά . Ο κατάλογος ονομάτων που ακολουθεί, αντιστοιχίζει τα αραουκανικά ονόματα με τα αρχαιοελληνικά τους αρχέτυπα και αποτελείται από ονόματα προσωπικοτήτων.

 
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_136.html

Η Αποκρυπτογράφηση Του Κύβου Των Κατευθυντήριων Λίθων Της Γεωργίας Των Η.Π.Α....Η Έναρξη Του Σχεδίου Της Νέας Τάξης Πραγμάτων;


Με μια μικρή τελετή η πέτρα, που μόλις πρόσφατα είχε τοποθετηθεί στην επάνω γωνία της πλάκας με το αγγλικό κείμενο στους Κατευθυντήριους Λίθους, αφαιρέθηκε πάλι.

Υποτίθεται ότι «χωρίς άδεια», την πέταξαν κάτω και την έσπασαν σε κομμάτια, τα οποία μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους.

Πιστεύω, ωστόσο, ότι υπάρχει ένας σκοπός για όλα αυτά, καθώς και ως προς το φαινομενικά ερασιτεχνικό βίντεο που έδειξε το όλο πράγμα.

Όποιος έκανε το γύρισμα αυτού του βίντεο ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να δούμε σε κάθε πλευρά.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που κινεί την προσοχή είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλες επιγραφές εκτός από το 20 και 14 που ήταν αρχικά ορατές.

Ανακαλύπτουμε, επίσης, τους αριθμούς 8 και 16, καθώς και τους συνδυασμούς γραμμάτων ΜΜ και JAM. Πριν μπορούσαμε να διαβάσουμε μόνο το έτος 2014, τώρα αν αποκωδικοποιηθεί, μπορούμε να βρούμε μία επακριβή ημερομηνία.




Ο κύβος πετάχτηκε προς τα κάτω σαν ζάρι και αυτό μου έφερε την ιδέα της κατανόησης του κώδικα. Χαρακτηριστικό ενός ζαριού είναι ότι οι κουκκίδες στις αντίθετες πλευρές αθροίζονται πάντα έως και επτά... 5 + 2, 3 + 4 και 6 1



Ομοίως, είναι οι αντίθετες πλευρές που ταιριάζουν στο «2014-Cube»:






Αν υποθέσουμε ότι η πλευρά MM είναι η κορυφή και το δούμε από εκείνη την πλευρά που μπορεί να εμφανίσει τις τέσσερις παρακείμενες πλευρές γύρω από αυτό... Αυτό είναι το διάγραμμα που χρησιμοποιούμε:



Αυτό είναι εύκολο, τα γράμματα αριθμούνται σύμφωνα με το αλφάβητο (Α = 1, Β = 2, κ.λ.π.)
Έτσι:

ΜΜ = 13 + 13 = 1 + 3 + 1 + 3 = 8
JAM = 10 + 1 + 13 = 1 + 0 + 1 + 1 + 3 = 6
8 + 6 = 14
Οι ακολουθίες που παίρνουμε είναι 10, 3 και 14.
Πιστεύω ότι δείχνει μια ημερομηνία, που είναι 3 Οκτώβρη 2014! (10 Μαρτίου αποκλείεται, διότι η πέτρα τοποθετήθηκε μετά την ημερομηνία αυτή.)


Δεν πρόκειται να κάνω εικασίες τι θα μπορούσε να

συμβεί κατά την ημερομηνία αυτή, αλλά είναι πιθανό

ότι έχει να κάνει με «το σχέδιο της Νέας Τάξης

Πραγμάτων» (την έναρξη του) όπως ορίζεται στις

κατευθυντήριες πέτρες.
Υπάρχει καθοδήγηση από σκοτεινές δυνάμεις και ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνουν ώστε οι εκδηλώσεις τους να γίνουν τελετές είναι η «αποκάλυψη» τους εκ των προτέρων (μικρότερη μαγεία).

Όλα αυτά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μέρος αυτής της μικρότερης μαγείας. Ο αποκρυφισμός χρησιμοποιεί αριθμολογία συχνά και αυτό οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.

Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει πολύ περισσότερο για κωδικοποίηση από αυτό που εμφανίζεται παραπάνω:

Στο παρακάτω διάγραμμα έχω προσθέσει τους αριθμούς στις πλευρές που γειτονεύουν, γράφοντας το αποτέλεσμα στα τετράγωνα των αντίστοιχων γωνιών. Και πάλι έχω προσθέσει τα μονοψήφια και έγραψα τα αποτελέσματα αυτά στους κύκλους. Για παράδειγμα, το 34 στην επάνω δεξιά γωνία είναι το άθροισμα των 14 και 20. Τα ψηφία 3 και 4 αθροίζονται 7:



Τώρα προσθέτουμε τα αντίθετα και πάλι, αλλά σε αυτή την περίπτωση διαγώνια (οι αριθμοί στους κύκλους). Έτσι, το 6 και 7 αθροίζετε 13. Ο 4 και 9 επίσης αθροίζονται 13. Το δύο φορές 13 αντιπροσωπεύεται από το Μ και Μ δείχνοντας έτσι μια τέλεια σχέση μεταξύ όλων των αριθμών. Μπορείτε να το εξηγήσετε αυτό ως σύμπτωση, αλλά εγώ θα σας δείξω ότι το ίδιο ισχύει και για την κάτω πλευρά.
Δεδομένου ότι αυτή είναι η αντίστροφη πλευρά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια αντίστροφη μέθοδο, έτσι θα αφαιρέσουμε αντί να προσθέσουμε. Και εμείς δεν προσθέσαμε ψηφία, αλλά αφαιρέσαμε.

34-24 = 10 → J
36-22 = 14 → 1 + 13 → Α + Μ



Το σύνολο όλων των αριθμών και των γραμμάτων είναι 108, το οποία μπορεί να μεταφραστεί είτε σε 18 ή σε 9. Όποιο και να επιλέξετε, στην απόκρυφη αριθμολογία και τα δύο αποτελούν αντικατάσταση του 666 (6 + 6 + 6 = 18, 1 + 8 = 9). Αυτό μας φέρνει στο βαθύτερο πνευματικό αγώνα που είναι σε εξέλιξη και των οποίων αυτό είναι μέρος.

Πιστεύω ότι η αφαίρεση της πέτρας ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη, καθώς και η κινηματογράφηση της. Φαίνεται σχεδόν γελοίος ο τρόπος που απομακρύνθηκε, την πέταξαν κάτω και στη συνέχεια την έσπασαν σε κομμάτια και την μοίρασαν μεταξύ των παρευρισκομένων.



Η εκδήλωση, περεπιπτόντως, φαινόταν να είναι εντελώς αδιάφορη στην έννοια και την προέλευση του κύβου. Μη ρεαλιστική.
Απλά μια σημαντική σημείωση: ο άνθρωπος που αφαίρεσε την πέτρα ρωτά "ποιος θέλει ένα τσιπ;", αυτό θα μπορούσε να ερμηνευθεί διαφορετικά και μπορεί να είναι ένας υπαινιγμός για το εμφυτεύσιμο τσιπ που οι άνθρωποι πιθανότατα θα επιθυμούν εξίσου με ανυπομονησία.

Ο άνθρωπος λειτουργεί κυριολεκτικά ως ένας Mason με το σφυρί του, αλλά πιθανότατα δείχνει συμβολικά ποιος είναι πίσω από όλα αυτά. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι ο κύβος έχει την επιγραφή MM (Master Mason). Είναι, επίσης, γονατιστός στο αριστερό γόνατό του. Μια αφύσικη θέση για κάποιον που είναι δεξιόχειρας και έχει την σμιλευμένη πέτρα στο μπροστινό μέρος του ποδιού του. Ωστόσο, είναι η ακριβής θέση που που παίρνει ένας μαθητευόμενος κατά τη λήψη του Τεκτονικού όρκου. Το δεξί πόδι σχηματίζει το τετράγωνο και το αριστερό χέρι υποστηρίζει την Βίβλο (στην περίπτωση αυτή αντιπροσωπεύεται από την πέτρα).

Η πέτρα ποτέ δεν ήταν γραφτό να είναι εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, απλά κάποιο μικρό διάστημα για να τραβήξουν την προσοχή μας. Δεν είχε εφαρμοστεί κόλλα ή τσιμέντο, και ο άνθρωπος που αφαίρεσε την πέτρα προφανώς γνώριζε πολύ καλά. Πήγε μέχρι τη σκάλα χωρίς εργαλεία και χωρίς δισταγμό σήκωσε την πέτρα απομακρύνοντάς την.

Δήλωσε ότι το έκανε άνευ αδείας. Αναφέρει, επίσης, στο βίντεο που, παραθέτω: "έχουμε το πρωτότυπο κομμάτι". Δείχνοντας ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένος (ή παρόν) για την αφαίρεση αυτού του αρχικού κομματιού.
Μου φαίνεται πολύ καλά ενορχηστρωμένη η συμβολική επανάληψη της απόρριψης του ακρογωνιαίου λίθου:
"Η πέτρα που οι χτίστες απέρριψαν έχει γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος," (Ψαλμ 188: 22/1 Πέτρου 2: 7). Ακόμη και σε ορισμένες μεταφράσεις της Αγίας Γραφής αυτός ο ακρογωνιαίος λίθος έχει αντικατασταθεί.

Η Νέα Διεθνής Έκδοση (ΜΕΜΑ) καθιστά το παραπάνω εδάφιο ως εξής: "Τ ο λίθο που οι χτίστες απέρριψαν έχει γίνει το επιστέγασμα» (η υπογράμμιση δική μου).

Αυτό δεν ήταν πάντα το σχέδιο από όλες τις μυστικές κοινωνίες, εμπνευσμένο από τον ίδιο το σατανά;

Να εκθρονίσει τον Ιησού Χριστό, τον ακρογωνιαίο λίθο, και να τον αντικαταστήσει με τον αντίχριστο, το επιστέγασμα.
Οδεύοντας για την 3η Οκτωβρίου και πάνω απ 'όλα, ας κρατήσουμε τα μάτια και τις καρδιές μας στην αληθινή πέτρα.

Μετά από όλα όσα θα έχουν συμβεί Αυτός θα πει την τελευταία λέξη:
Εβλεπες κατάπληκτος, βασιλεύ, το άγαλμα αυτό, μέχρις ότου απεκόπη, χωρίς την επέμβασιν καμμιάς ανθρωπίνης χειρός, ένας λίθος από όρος, εκτύπησε το άγαλμα αυτό στους πόδας τους σιδερένιους και τους πηλίνους και το συνέτριψεν εξ ολοκλήρου.
Ο δε λίθος εκείνος, που εκτύπησε το άγαλμα, έγινε μέγα όρος και εγέμισεν όλην την γην.
(Δανιήλ 2:34, 35β)

Το συμπέρασμά μου ήταν μια ημερομηνία, που είναι η 3η Οκτωβρίου ου, 2014.
Όπως ανέφερα δεν πρόκειται να κάνω εικασίες τι θα συμβεί κατά την ημερομηνία αυτή και έπειτα από την ημερομηνία αυτή.
Ορισμένοι δεν συμφωνούν και προτείνουν άλλες ημερομηνίες. Εξακολουθώ να είμαι ανοιχτός σε μία άλλη λύση (που μέχρι στιγμής δεν έχει προταθεί από κανέναν άλλο), αλλά για τώρα
επιμένω σε αυτό που βρήκα πριν.
Αλλά έγραψα ότι: «είναι πιθανό ότι έχει να κάνει με το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων » (έναρξη του) « όπως ορίζεται στον οδηγό των Κατευθυντήριων Λίθων".

Και φαίνεται ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει.

Στις πλάκες Των Κατευθυντήριων Λίθων βρίσκουμε

τις λεγόμενες δέκα εντολές για μια Εποχή της

Λογικής.

Η πρώτη από αυτές τις εντολές έχει να κάνει με το μέγεθος του παγκόσμιου πληθυσμού:

Λοιπόν, τι συνέβη στις 3 Οκτωβρίου; Κάποια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση παρόμοια της 9/11 ή
κάποια μαζική φυσική καταστροφή; ... Κάποιοι άρχισαν να σχολιάζουν ότι ακόμα μία θεωρία συνωμοσίας έπεσε στο κενό.

Διατηρήστε την ανθρωπότητα στα 500 εκατομμύρια σημαίνει μείωση περίπου 93%. Ένα μεγάλο ξεκίνημα θα μπορούσε να γίνει με μία ή περισσότερες θανατηφόρες ασθένειες.

Ήταν πράγματι 3 Οκτωβρίου όταν η πρώτη
περίπτωση του Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος εξερράγη στις ειδήσεις. Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έφερε το Έμπολα στις ΗΠΑ, ο Thomas Duncan, έχει πεθάνει τώρα και όλο και περισσότερα μολυσμένα άτομα αναφέρονται κάθε μέρα. Αυτό θα μπορούσε πράγματι να είναι η έναρξη όχι μόνο της μείωσης του πληθυσμού, αλλά μιας αλληλουχίας γεγονότων (οικονομικού κραχ, ο στρατιωτικός νόμος, κλπ).

Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο που μπορεί να συνδέσει αυτό το ξέσπασμα του ιού Έμπολα με τις πλάκες Των Κατευθυντήριων Λίθων; Η απάντηση είναι ναι!


Όπως άλλοι έχουν ήδη προσέξει, υπήρξε ένα επεισόδιο των Simpsons, όπου ένα εξώφυλλο του βιβλίου παρουσιάζεται με τον τίτλο: «Ο περίεργος George και ο ιός Έμπολα".

Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, αλλά έχει ήδη αποδειχθεί ότι υπήρξαν υπαινιγμοί επίσης και για άλλα γεγονότα σε επεισόδια των Simpsons με πιο διάσημο αυτό της 9/11.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι μια σύμπτωση, αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο. Το συγκεκριμένο επεισόδιο των Simpsons προβλήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, 1997. Μια ημερομηνία που εγείρει μια κόκκινη σημαία (red flag) προφανώς.
Έτσι, ας ρίξουμε μια ματιά στο χαρακτήρα του πιθήκου George. H Wikipedia γράφει:

"Τα βιβλία παρουσιάζουν μια περίεργη καφέ μαϊμού με το όνομα George, ο οποίος μεταφέρθηκε από το σπίτι του στην Αφρική από τον " άνθρωπο με το κίτρινο καπέλο "για να ζήσει μαζί του σε μια μεγάλη πόλη."

Ακριβώς όπως ο ιός Έμπολα, ο George «μετακόμισε» από την Αφρική προς τις ΗΠΑ. Το όνομά του, George , θα μπορούσε να υπαινίσσεται στους Κατευθυντήριους Λίθους της Γεωργίας.

Κατά το τελευταίο τεύχος της αρχικής σειράς των βιβλίων (1966), ο George καταλήγει στο νοσοκομείο, ακριβώς όπως και το πρώτο θύμα του Έμπολα, Thomas Duncan.
Αλλά περιμένετε, υπάρχει περισσότερο.

Στο παραπάνω απόσπασμα από την Wikipedia διαβάζουμε ότι ο George μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει μια σκόπιμη ενέργεια.

Μεταφέρθηκε από τον " άνθρωπο με το κίτρινο καπέλο" αφού έπιασε τον George.

Αν ο George αντιπροσωπεύει τον ιό (προέρχεται από τους πιθήκους;), τότε ο άνθρωπος με το κίτρινο καπέλο αναπαριστά τον φορέα, Thomas Duncan.

Παρακάτω διαβάζουμε τι γράφει η Wikipedia για αυτόν το μυστηριώδη άνδρα:
"Ο άνθρωπος ποτέ δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στις αρχικές περιπέτειες, ή σε οποιοδήποτε μεταγενέστερο περιεχόμενο για περισσότερο από έξι δεκαετίες. Ονομάζεται πάντα είτε «ο άνθρωπος» ή πλήρως «Ο άνθρωπος με το κίτρινο καπέλο». Όταν οι άνθρωποι μιλούν στον George για τον άνθρωπο, συχνά αναφέρονται σε αυτόν ως «ο φίλος σας.» Ωστόσο, στην ταινία Curious George (2006), ο άνθρωπος αναφέρεται ως «Ted» σε όλη την ταινία "
Έτσι, δεν ήταν παρά το 2006 που ο άνθρωπος που έφερε τον George από την Αφρική πήρε ένα όνομα: TED. Ας εξετάσουμε τώρα τον άνθρωπο μας που έφερε τον Έμπολα από την Αφρική: Thomas Eric Duncan.

Τα αρχικά του:TED.
Και ναι, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τους τόσους πολλούς άνδρες με κίτρινο χρώμα που βλέπουμε στις ειδήσεις τόσο συχνά τώρα, ακόμη και στον καθαρισμό του διαμερίσματος όπου ο Thomas Duncan έμενε.
Δεν είναι λίγες οι συμπτώσεις θα έλεγα. Δεν υπονοώ ότι όλα έχουν προγραμματιστεί και μάλιστα τόσο προσεκτικά.

Όπως ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο, υπάρχουν δυνάμεις του κακού που εργάζονται ακατάπαυστα.
Γιατί η πάλη μας δεν είναι ενάντια σε αίμα και σάρκα, αλλά ενάντια στους κυβερνήτες, ενάντια στις αρχές, ενάντια στις δυνάμεις αυτού του σκοτεινού κόσμου και ενάντια στις πνευματικές δυνάμεις του κακού στα επουράνια -. Εφεσ. 6:12
Αυτό που βλέπουμε συχνά, δεν είναι παρά μια εκδήλωση των πραγμάτων που συμβαίνουν σε πνευματικό επίπεδο. Ας κρατήσουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Το κίνητρό μου:
Δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις άκαρπες πράξεις του σκοταδιού, αλλά μάλλον να τις εκθέσουν. - Εφ. 5:11





worldtruth


Απόδοση Κειμένου dorieas


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η Αμφίπολη, και η προπαγάνδα….

Η εβραϊκή γιορτή Hanukkah είναι τον άλλο μήνα, και αν παλιότερα δεν ήταν τόσο σημαντική, τώρα τελευταία επειδή συμπίπτει με τα Χριστούγεννα γιορτάζεται όλο και περισσότερο, κυρίως από τους Εβραίους της Αμερικής.
Οι ιδέες αλλάζουν, η προπαγάνδα εξελίσσεται, και είμαι σίγουρη πως όπως γίνεται συχνά λίγο πριν από τις μεγάλες γιορτές, οι αρμόδιες αρχές για τις αρχαιότητες του Ισραήλ σίγουρα θα ανακοινώσουν κάποια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη, έτσι ώστε να θυμίσουν στους Εβραίους τους αρχέγονους δεσμούς τους με τη γη του Ισραήλ.

Οι αρχαίοι έχτιζαν μνημεία και έστηναν αγάλματα ως μέρος της εκστρατείας προπαγάνδας τους, ενώ μέχρι και σήμερα τόσο η ιστορία όσο και η αρχαιολογία παραμένουν βασικά συστατικά της κρατικής προπαγάνδας.
Αυτό μερικές φορές είναι κακό, αλλά άλλες φορές είναι και καλό…

Τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία μετέφερε στο Λονδίνο ο Έλγιν, αποτέλεσαν σπουδαίους πρεσβευτές των Ελλήνων στις αρχές του 19ου αιώνα.
Τελικά οι άνθρωποι αναγνώρισαν ότι ο Johann Winckelmann έκανε λάθος, και ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των ελληνικών.
Ότι δηλαδή μάλλον ίσχυε το ανάποδο, και ότι οι Ρωμαίοι είχαν αντιγράψει τους Έλληνες.
Ο ελληνικός πολιτισμός που επί αιώνες ήταν κρυμμένος πίσω από τους Οθωμανούς, ήταν αξιοθαύμαστος, και αυτό αναγνωρίστηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα φιλελληνικό κίνημα το οποίο συγκέντρωσε χρήματα για τους Έλληνες προκειμένου να στηριχτεί ο αγώνας τους για ανεξαρτησία.
Όποια άποψη και αν έχουμε σήμερα για τον Έλγιν, η αλήθεια είναι ότι οι πράξεις του οδήγησαν σε σημαντική χρηματική βοήθεια προς τους Έλληνες, που έτσι μπόρεσαν να προμηθευτούν όπλα κλπ, ώστε να βοηθηθούν στην απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό.
Προφανώς και δεν είναι η κάθε προπαγάνδα καλή, ή έστω αντικειμενικά ακριβής.
Το όνομα της Ρουμανίας σημαίνει χώρα των Ρωμαίων. Στη πραγματικότητα όμως ήταν απλά μια ακόμη περιοχή, ανάμεσα σε πολλές άλλες, που είχαν κατακτήσει οι Ρωμαίοι, χωρίς όμως να αποτελεί τη πατρίδα τους.
Τα Σκόπια είχαν πολλές ονομασίες στο παρελθόν, και η Μακεδονία δεν ήταν καμιά από αυτές.
Ναι, οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέλαβαν τη περιοχή αυτή, αλλά επίσης κατέλαβαν το σημερινό Ιράν, όπως και το Αφγανιστάν, και κανένα από τα δυο αυτά κράτη δεν ισχυρίζεται πως είναι η αρχαία Μακεδονία!
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν πως τα βιβλία ιστορίας της Ινδίας αμελούν να αναφέρουν τους Mughuls, μια δυναστεία που ανέγειρε τα πιο διάσημα ινδικά κτίρια και μνημεία (π.χ. Ταζ Μαχάλ), και τους οποίους οι σύγχρονοι Ινδοί αποφεύγουν να αναφέρουν αφού ήταν απλά κάποιοι Μουσουλμάνοι κατακτητές.
Οι Μουσουλμάνοι της Ινδίας στάλθηκαν στο Πακιστάν όταν έγινε ο διαχωρισμός, και σήμερα το Πακιστάν είναι ο εχθρός της Ινδίας. Κάτι ανάλογο γίνεται και με τους Ταμίλ.
Το Ταζ Μαχάλ προβάλλεται έντονα από τις τουριστικές αρχές της χώρας, όταν αυτό τις βολεύει, όπως προβάλλεται και η βουδιστική κληρονομιά, η οποία όμως παραμερίζεται κι αυτή από τη σύγχρονη ινδική προπαγάνδα.
Πολύ μετά την απόκτηση του διδακτορικού μου, θέλησα να μάθω περισσότερα για την τέχνη και τον πολιτισμό της Ανατολής, έτσι ώστε να καταλάβω καλύτερα τους δεσμούς μεταξύ Δύσης και Ανατολής στην αρχαιότητα. Για αυτό καιπαρακολούθησα κάποια μεταδιδακτορικά μαθήματα.
Μία από τις καθηγήτριες μου ήταν Ινδή, και δίδασκε ένα μάθημα για την ινδική αρχιτεκτονική. Ξεκίνησε με έναν από τους αρχαιότερους ινδικούς ναούς, τον ναό 17 στο Σάντσι.
Προσπαθώντας να μας δελεάσει για το μάθημα με ρώτησε: «Τι νομίζεις ότι βρέθηκε μέσα στο ναό»;
Εγώ απάντησα «ένα άγαλμα του Βούδα».
Άρχισε να με «μαλώνει», σαν να ήμουν μικρό παιδάκι, λέγοντας «μα αλήθεια πιστεύεις ότι μπορούσε να βρεθεί άγαλμα του Βούδα μέσα σε ινδουιστικό ναό»;
Η απάντηση ήταν σίγουρα όχι. Το πρόβλημα όμως για μένα ήταν πως είχα διαβάσει τις αναφορές της εκσκαφής, και ήξερα πολύ καλά ότι όντως βρέθηκε άγαλμα του Βούδα μέσα στο συγκεκριμένο ναό, και πως σχεδόν όλοι οι μη Ινδοί ειδικοί στο κόσμο συμφωνούν στο ότι πρόκειται για βουδιστικό ναό που χτίστηκε σε μια περίοδο που η Ινδία ήταν κι αυτή βουδιστική.
Η καθηγήτρια ήταν Ινδή, και αντί να κάνει πραγματική έρευνα, απλά επαναλάμβανε τη προπαγάνδα των ινδικών εγχειριδίων.
Την ίδια εποχή, ο Οργανισμός Τουρισμού της Ινδίας είχε γεμίσει τους σταθμούς μετρό του Λονδίνου με αφίσες που προέβαλλαν τη βουδιστική κληρονομιά της Ινδίας, πλην όμως οι ακαδημαϊκοί της χώρας αρνούνταν αυτή τη πραγματικότητα.
Όσον αφορά στην Αμφίπολη, υπάρχουν κάποιοι γελοίοι ισχυρισμοί ότι το μνημείοπου βρέθηκε ήταν παλιά ρωμαϊκό, και ότι η κα Περιστέρη με την ταλαντούχα ομάδα της κάνουν λάθος ανασκαφές, και μάλιστα υπάρχουν κατηγορίες ότι το μνημείο της Αμφίπολης χρησιμοποιείται για λόγους πολιτικής προπαγάνδας.
Ακόμη κι αν αυτό ήταν αλήθεια, βλάπτεται κανείς; Όχι.
Όλοι γνωρίζουν το αρχαίο κλέος της Αθήνας, οπότε τώρα θα γνωρίσουν κι αυτό της αρχαίας Μακεδονίας.
Οι Μακεδόνες δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά στην ιστορία με τον Φίλιππο τον Β’ και με τα κατορθώματα του Μ. Αλεξάνδρου. Μια από τις μεγάλες νίκες εναντίον των Περσών ήταν κι αυτή της εξόντωσης του περσικού στρατού στην Αμφίπολη από τον Αλέξανδρο τον Α’.
Ο Ευριπίδης έζησε κάποιο διάστημα στην αυλή του Μακεδόνα βασιλιά, και έγραψε αρκετά θεατρικά έργα πριν πεθάνει εκεί το 406 π.Χ. Το ίδιο έγινε και με άλλες σημαντικές πολιτισμικές προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας.
Ο Μέγας Αλέξανδρος αναδύθηκε από αυτό το περιβάλλον το οποίο και τον δημιούργησε.
Πάμπολλα αρχαία ελληνικά μνημεία αναγέρθηκαν προκειμένου να προβάλλουν την ισχύ και να προωθήσουν την προπαγάνδα.
Ο Παρθενώνας τιμάει τη νίκη στον Μαραθώνα, και την ελληνική ανωτερότητα, η οποία επέτρεψε στους Έλληνες να νικήσουν τους Πέρσες.
Το μαυσωλείο στην Αλικαρνασσό είχε ένα ιερό αφιερωμένο στους νεκρούς, και υπήρχε και ένα βάζο που είχε δωρίσει ο Ξέρξης στην Αρτεμισία της Αλικαρνασσού, την οποία οι Πέρσες θεωρούσαν πρόγονό τους.
Ο Φίλιππος ο Β’ προσέλαβε τον βασιλικό καλλιτέχνη Λεοχάρη προκειμένου να ετοιμάσει γλυπτά του ιδίου και της οικογένειάς του για το Φιλίππειο της Ολυμπιάδας, έτσι ώστε να διαφημίσει μέσα από τη τέχνη τη δική του πολιτική ατζέντα.
Όποιος λοιπόν και αν έκτισε τον τύμβο στο λόφο Καστά της Αμφίπολης, σίγουρα ήθελε να περάσει ορισμένα πολιτικά μηνύματα.
Το τεράστιο μέγεθός του είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένο ώστε να δείξει ότι μέσα είναι θαμμένος ένας από τους πλέον σημαντικούς ανθρώπους της γενιάς του.
Οι Σφίγγες ήταν σύμβολα της Αμφίπολης, που τα είχαν χαράξει σε νομίσματα, και σίγουρα είχαν σχέση με τον Αλέξανδρο στη περίοδο του Αυγούστου.
Το κυκλικό σχήμα του τύμβου ήταν σπάνιο και πιο δύσκολο να γίνει απ’ ότι το τετράγωνο, για αυτό και μάλλον χρησίμευε στο να δείξει τις νέες δεξιότητες της εποχής.
Σχεδόν τα πάντα εκεί μέσα συμβολίζουν κάτι, και άσχετα αν ο τύμβος έγινε για τον Αλέξανδρο, ή για κάποιον άλλο εξίσου πανίσχυρο άνδρα, η Αμφίπολις παραμένει ένα τέλειο έργο καθαρής προπαγάνδας.
Δυστυχώς όμως η Ελλάδα παλεύει να βγει από μια οικονομική κρίση, και τις τελευταίες δεκαετίες δεν χρηματοδοτήθηκε καμία αρχαιολογική ανασκαφή, όπως θα έπρεπε να γίνεται σε έναν ιδεατό κόσμο. Βέβαια το ίδιο ισχύει παντού, και θα συνεχίσει να ισχύει και στο μέλλον.
Αν όμως στο τέλος όλα όσα προκύπτουν από την ανασκαφή στην Αμφίπολη ανεβάζουν το ηθικό του ελληνικού λαού, και τον κάνουν περήφανο, τότε αυτό σίγουρα δεν είναι κάτι το κακό.
Η τέχνη ανέκαθεν χρησίμευε στη προπαγάνδα, αλλά αυτό από μόνο του σίγουρα δεν είναι κάτι το αρνητικό.

Dorothy King
PhDivaK

Απόδοση: S.A.

orthografos

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΟΡΜΗΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΦΑΙΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΤΟΥ ! (ΒΙΝΤΕΟ)






Το βίντεο από τη Συρία συγκλονίζει το διαδίκτυο. Ένα μικρό αγόρι, όχι πάνω από 9 χρονών, σώζει ένα μικρό κορίτσι, περίπου 5 χρόνων, ενώ ολόγυρά τους πέφτουν βροχή οι σφαίρες.
Στο βίντεο δεν αναφέρεται σε ποια πόλη της Συρίας συνέβη το περιστατικό και ποιοι είχαν βάλει στόχο τα παιδιά να τα σκοτώσουν.
Σημασία έχει μόνο ο εικονιζόμενος μικρός ήρωας, που έπαιξε τη ζωή του κορώνα γράμματα για να σώσει την αδελφούλα του, από τον πόλεμο των «μεγάλων».
Τα πλάνα είναι συγκλονιστικά. Ο μικρός θα υποδυθεί δύο φορές τον χτυπημένο για να κερδίσει έδαφος και να ξεγελάσει τους ένοπλους που τον πυροβολούν.
Συγκλονίζει και η σκηνή την ώρα τραβά την αδελφή του πίσω από το αυτοκίνητο που έχει κρυφτεί, με τις σφαίρες να πέφτουν γύρω τους βροχή.





πηγη
kerberos-hellas

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλεί την Τουρκία να απομακρύνει τα πλοία της από την Κύπρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Τουρκία να ‘απομακρύνει αμέσως’ τα πλοία της από τη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και  παρότρυνε την Άγκυρα και τη Λευκωσία, να επαναλάβουν τις συνομιλίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων το συντομότερο δυνατό.
Η έκκληση έγινε την Πέμπτη, με την έγκριση ενός ψηφίσματος που εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, εν μέσω της συνεχιζόμενης διαφοράς μεταξύ των δύο πλευρών, για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και πετρελαίου στα ύδατα του νησιού, όπως σημειώνει η τουρκική Χαμπερλέρ.
 
Το ψήφισμα αναφέρει ότι «το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απαιτεί από τα τουρκικά σκάφη που διενεργούν έρευνα στα ύδατα που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου να αποσυρθούν αμέσως».
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξέφρασε, επίσης, «σοβαρές ανησυχίες για τις νέες εντάσεις μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της Τουρκίας και κάλεσε τις δύο πλευρές να «επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση για την επίλυση των διαφορών που υπάρχουν».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Τουρκία παραμένει ένας στρατηγικός σύμμαχος  και κάλεσε τις δύο πλευρές «να επαναλάβουν τις συνομιλίες με στόχο την εξεύρεση μια βιώσιμης και ειρηνικής λύσης το συντομότερο δυνατόν».
Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, ο Επίτροπος στις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση και την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, Johannes Hahn,  προέτρεψε τις δύο πλευρές να ξεκινήσουν γρήγορα τις συνολικές διαπραγματεύσεις.
«Μια διευθέτηση θα ανοίξει πληρέστερα την γκάμα των επιλογών για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη τρόπο και προς όφελος όλων των Κυπρίων», είπε σύμφωνα με την Haberler.
--
               

Νέα επεισόδιο στη Κω: Η τουρκική Ακτοφυλακή επιτέθηκε σε σκάφος του Λιμενικού


Επεισόδιο εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων ανοικτά της Κω είχαμε χθες το απόγευμα στις 15.00, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ.

Τουρκικά καταδιωκτικά σκάφη της Ακτοφυλακής αφού απώθησαν ελληνικά αλιευτικά σκάφη στην συνέχεια επιτέθηκαν με επικίνδυνους ελιγμούς κατά περιπολικού σκάφους της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Το ελληνικό περιπολικό αφού γλίτωσε τον εμβολισμό τουλάχιστον τρεις φορές αποχώρησε μετά από είκοσι λεπτά μαζί με τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη.
Το επεισόδιο συνέβη στην περιοχή Τσατάλ Αντά και Τοπάν Αντά, απέναντι από το Τουργκουτρέις και βάσει των όσων ισχυρίστηκαν οι Τούρκοι σε επικοινωνία με το σκάφος της Ακτοφυλακής "Τα ελληνικά ελιευτικά και το περιπολικό βρισκόντουσαν εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησαν Τούρκους ψαράδες".
Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού δεν εμφανίστηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο της "μη κλιμάκωσης" που έχει χαράξει το ΓΕΕΘΑ κατόπιν εντολών της πολιτικής ηγεσίας.
Οι Ελληνες ψαράδες, πάντως αποφεύγουν πλέον να ψαρεύουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων φοβούμενοι την τουρκική αντίδραση...
 defencenet.gr

Τα ευρήματα της Αμφίπολης απεικονίζονται στη σαρκοφάγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου


Χρήστος Μαζάνης
Mια εκπληκτική ομοιότητα των ευρημάτων- που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από τον λόφο Καστά της Αμφίπολης- με τη «σαρκοφάγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» στη Σιδώνα παρουσιάζονται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία φερέτρου  βρέθηκαν εντός του τάφου της Αμφίπολης. Αυτά τα διακοσμητικά όμως φέρονται να υπάρχουν και στη σαρκοφάγο της Σιδώνας.
(Αριστερά η σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεξιά αυτά τα οποία βρέθηκαν στην Αμφίπολη)
Η σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου αποτελεί το σπουδαιότερο έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Κωνσταντινούπολης. Βρέθηκε στον τελευταίο από τους επτά νεκρικούς θαλάμους στη βασιλική νεκρόπολη της Σιδώνας στη Φοινίκη (σημερινός Λίβανος) στο τέλος του 19ου αιώνα, όταν η περιοχή αποτελούσε τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από τον Οσμάν Χαμντί, ιδρυτή και διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου Κωνσταντινούπολης.
Η νεκρόπολη ανήκε στους βασιλείς της πόλης και χρησιμοποιήθηκε για τη ταφή τους από τα μέσα του 5ου αιώνα μέχρι και τον ύστερο 4ο αιώνα π.Χ.
Η σαρκοφάγος είναι πιθανό να φτιάχτηκε για τον Αβδαλώνυμο, τελευταίο βασιλιά της Σιδώνας, που ενθρονίστηκε από τον Αλέξανδρο μετά τη μάχη της Ισσού (333π.Χ.) και κυβέρνησε έως τον θάνατό του, το 331 π.Χ. Κατασκευάστηκε από πεντελικό μάρμαρο, από Έλληνα καλλιτέχνη προφανώς, όταν ακόμη ο Αβδαλώνυμος ήταν εν ζωή, ανάμεσα στο 325 και το 311 π.Χ.
Η παρουσία αετωμάτων, ακρωτηρίων και υδρορροών στο κάλυμμα της σαρκοφάγου παραπέμπει σε αρχαίο ελληνικό ναό. Η κορυφή της στέγης διακοσμείται με γυναικεία κεφάλια. Στις πλευρές της, αλλά και στα αετώματα, φέρει ανάγλυφες παραστάσεις με μάχες και κυνήγια, γεμάτες μορφές με περσικά ενδύματα και μορφές που είναι είτε Μακεδόνες είτε άνδρες άλλων ελληνικών πόλεων. Μερικοί από τους τελευταίους φορούν κοντό χιτώνα και φέρουν οπλισμό, ενώ άλλοι είναι γυμνοί.
Η κύρια σκηνή της σαρκοφάγου θεωρείται το κυνήγι λιονταριού στη μία μακριά πλευρά, στο οποίο συμμετέχουν ο Αβδαλώνυμος, ο Αλέξανδρος, αλλά και ο Ηφαιστίωνας, ο στενός σύντροφος του Αλεξάνδρου. Ο σκοπός αυτής της παράστασης ήταν να ενισχύσει τη βασιλική εικόνα του Αβδαλώνυμου, καθώς τον παρουσιάζει να ασχολείται με το κυνήγι, ένα κατεξοχήν άθλημα βασιλέων, και μάλιστα συντροφιά με τον κατακτητή, που είχε γίνει ο Μέγας Βασιλεύς της Ασίας.
(Σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου-Πάνω δεξιά διακρίνεται και λιοντάρι)
(Οστέινα και γυάλινα διακοσμητικά στοιχεία φερέτρου που βρέθηκαν στον τάφο της Αμφίπολης)


Πηγή: zougla.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/evrimata-amfipolis-apikonizonte-sarkofago-megalou-aleksandrou.html

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ.....ΒΙΝΤΕΟ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΕ ΤΟ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ.....)

Τη στιγμή που έχουμε πήξει από μετά Χριστό προφήτες .. », εδώ έχουμε αδιάσειστα τεκμήρια – ντοκουμέντα, ώστε για άλλη μια φορά να πούμε : από μικρό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια !!!

Δεν θα έχεις καμιά δικιολογία, γιατί τα ξέρεις και αν τους ξαναψηφίσεις, θα είσαι ΙΔΙΟΣ μ’αυτούς.


Η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης, η Θεία Δίκη, που σύντομα θα αποδοθεί στους υπαίτιους της εξαθλίωσης των Ελλήνων, στους δολοφόνους των χιλιάδων συμπολιτών μας μέσα από την φτώχεια και την ανέχεια, σε εκείνους που ξεπουλάνε τα χώματα που έχουν ποστιστεί με το αίμα των προγόνων μας στο διάβα των αιώνων για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.


«Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι». ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤEΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ:

Νέμεσις


ΑΔΕΙΑΣΤΕΙΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΤΕΚΜΗΡΙΑ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ Η ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Η ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ Η ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ TV.

http://news-cobra.blogspot.gr/2014/11/blog-post_12.html

Αμφίπολη: «Γιατί δεν μας λένε την αλήθεια για τον σκελετό;» (βίντεο)

Αμφίπολη: «Γιατί δεν μας λένε την αλήθεια για τον σκελετό;» (βίντεο) 
Ο αρχαιολόγος και εκδότης του Περιοδικού «ΙΧΩΡ», Ευάγγελος Μπεξής, μιλάει για την τελευταία μεγάλη ανακάλυψη του σκελετού στην Αμφίπολη και σχολιάζει τα δεδομένα.
Σε αυτό το βίντεο αποδεικνύει πόσο εύκολο θα ήταν από την πρώτη στιγμή να είχε αποκαλυφθεί από τους ανασκαφείς το φύλο, άντρας η γυναίκα, του σκελετού, με έναν μοναδικό τρόπο…

Δείτε το βίντεο:

 

 

http://www.tribune.gr/greece/news/article/90230/amfipoli-giati-den-mas-lene-tin-alithia-gia-ton-skeleto-vinteo.html

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters