Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Στο Παλαίκαστρο Σητείας βρέθηκε ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής σύμφωνα με ερευνητή αιγαιακών γραφών

mitra-palaikastrou
Τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή στην ιστορία της ανθρωπότητας είχαν ανακαλύψει οι Μινωίτες, όπως υποστηρίζει ο… κρητικός ερευνητής αιγαιακών γραφών, Μηνάς Τσικριτσής.
Σύμφωνα με τον ερευνητή, το μινωικό αντικείμενο, που είχε βρεθεί το 1898 στο Παλαίκαστρο Σητείας, προηγήθηκε του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» κατά 1.400 χρόνια και είναι ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην Ιστορία και μάλιστα φορητός.
«Αναζητώντας μινωικά ευρήματα με αστρονομικές απεικονίσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, εντοπίσαμε μια λίθινη μήτρα από την περιοχή του Παλαίκαστρου Σητείας. Στην μήτρα αυτή είχαν αναφερθεί ο Στέφανος Ξανθουδίδης και ο Άρθουρ Έβανς, διατυπώνοντας ότι τα ανάγλυφα σύμβολα που εμφανίζονται στην επιφάνεια της μήτρας συσχετίζονται με τον Ήλιο και τη Σελήνη», τονίζει ο κ. Τσικριτσής.
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κρητικός ερευνητής αφού πρώτα αναλύθηκε η ανάγλυφη απεικόνιση του ακτινωτού δίσκου στο δεξιό μέρος της μήτρας αυτής, στη συνέχεια τεκμηριώθηκε η χρήση αυτού, ως μήτρα για την κατασκευή ενός μηχανισμού, που χρησίμευε ως αναλογικός υπολογιστής προσδιορισμού εκλείψεων. Ταυτόχρονα εξετάσθηκαν οι χρήσεις του μηχανισμού ως ηλιακό ρολόι και ως όργανο υπολογισμού γεωγραφικού πλάτους.
«Η κατασκευή αυτή έχει τη δυνατότητα να προσδιορίσει την ώρα και το γεωγραφικό πλάτος ενός τόπου αν χρησιμοποιήσουμε τα τρία εργαλεία, δύο βελόνες κι έναν διαβήτη, που υπάρχουν στην μήτρα πάνω από το δίσκο», τονίζει ο κ. Τσικριτσής και εξηγεί:
«Ο ακτινωτός δίσκος έχει στην περιφέρεια 25 τριγωνικά σχήματα αν τα αριθμήσουμε ανά μισή ώρα και τοποθετήσουμε μία βελόνα κάθετα στο κεντρικό βαθούλωμα και προσανατολίσουμε τον κεντρικό σταυρό σε βορρά – νότο, τότε η σκιά της βελόνας δείχνει το σημείο του ακτινωτού δίσκου που αντιστοιχεί στην ώρα της παρατήρησης. Φαίνεται λοιπόν ότι ο μηχανισμός αυτός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ημερήσιο ηλιακό ρολόι χειρός (12,5ωρών). Από αυτή τη χρήση προκύπτει ότι η ώρα αντιστοιχεί σε περίπου 58 λεπτά, πολύ κοντά στην ώρα που χρησιμοποιείται σήμερα. Θεωρώντας ότι ένας τριγωνικός δείκτης (ακτινωτό τμήμα) αντιστοιχεί σε περίπου μισή ώρα, οι πέντε κουκίδες που υπάρχουν πάνω σε κάθε τριγωνικό δείκτη χωρίζουν αυτόν σε 5 μικρότερες μονάδες χρόνου, διάρκειας περίπου 6 σημερινών λεπτών».
Εξηγώντας ο κ. Τσικριτσής τη χρήση του μηχανισμού για τον υπολογισμό του γεωγραφικού πλάτους, τονίζει ότι «αν ο χρήστης του δίσκου χρησιμοποιούσε ως όργανα, μία βελόνα και μία λαβίδα, που υπάρχουν στο αποτύπωμα του πλακιδίου και σημείωνε ανά δύο εβδομάδες την άκρη της σκιάς όταν μεσουρανεί ο Ήλιος, τότε θα μπορούσε με την γωνία «ω» να καταγράφει το γεωγραφικό πλάτος του τόπου που βρίσκεται.
Έτσι σε μελλοντική απομάκρυνση του από τον τόπο του στο βορρά, βρίσκοντας τη γωνία απόκλισης τού τόπου του θα μπορούσε, παρατηρώντας τη σκιά της βελόνας, την αντίστοιχη εβδομάδα, να προσδιορίσει πόσο βόρεια κατευθύνθηκε, ώστε να μπορεί να επιστρέψει».
«Γράφοντας το βιβλίο μου για την «Αστρονομία του Κρητομυκηναϊκού Πολιτισμού», έφτασα και στο συγκεκριμένο εύρημα. Πρόκειται γι’ έναν μικρό, φορητό, αναλογικό υπολογιστή που προσδιορίζει όλες τις εκλείψεις και κάνει την ίδια δουλειά με τον “Μηχανισμό των Αντικυθήρων”, τον οποίο μέχρι πρόσφατα θεωρούσαμε τον αρχαιότερο μηχανικό υπολογιστή», δηλώνει και προσθέτει:
«Επιπλέον, όμως, τα αντίγραφα αυτού του δίσκου έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν ως ηλιακά ρολόγια, αν τοποθετηθεί μία βελόνα κάθετα στο κέντρο και προσανατολιστεί ο κεντρικός σταυρός σε βορά-νότο. Παράλληλα μπορούσαν να προσδιορίζουν το γεωγραφικό πλάτος. Είναι ένα όργανο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στη ναυσιπλοΐα αλλά και στην Αστρονομία».
Λειτουργία μέχρι σήμερα
«Συνδυάζοντας τις γνώσεις μου για τον Μινωικό Πολιτισμό και την Αστρονομία κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η λειτουργία του μηχανισμού αυτού αφορούσε τη μέτρηση του χρόνου και την πρόβλεψη σεληνιακών και ηλιακών εκλείψεων», μας ανέφερε. Η εντυπωσιακή αποκάλυψη του κ. Τσικριτσή λειτουργεί μέχρι και σήμερα καθώς, όπως αναφέρει, «διαπιστώνω με το αντίγραφο που κατασκεύασα ότι ο υπολογιστής αυτός είναι σε θέση να προβλέπει τις εκλείψεις. Το επιβεβαίωσα ξεκινώντας από την ολική σεληνιακή έκλειψη στις 21 Δεκεμβρίου 2010 και έφθασα να προβλέπω όλες τις εκλείψεις μέχρι το 2018 χρησιμοποιώντας τον δίσκο αυτόν».
Ο ακτινωτός δίσκος του 15ου αιώνα π.Χ. χωρίζεται σε δύο ημικύκλια, που το καθένα έχει 29 και 30 χαράξεις. Αυτά τα ημικύκλια αναπαριστούν δύο σεληνιακούς μήνες 29,5 ημερών, που αρχίζουν και τελειώνουν με πανσέληνο.
Αν, κάθε μέρα, μετακινείται δεξιόστροφα μία βελόνα στον εσωτερικό κύκλο (της Σελήνης) και κάθε δύο μήνες μετακινείται μία άλλη βελόνα με τον ίδιο τρόπο στην περιφέρεια με τα ακτινωτά τριγωνικά δόντια που έχουν 112 τρύπες, τότε καταγράφεται η πορεία της Σελήνης ως προς τη θέση των δεσμών.
Η πορεία του Ήλιου καταγράφεται στον κύκλο της περιφέρειας του Δίσκου με κίνηση αντίθετη από την κίνηση της Σελήνης, ώστε κάθε περίπου 6 μέρες να κινείται μία θέση.
Αν συνέπιπτε ο Ήλιος να είναι κοντά σ’ ένα δεσμό και η Σελήνη σε πανσέληνο ή νέα Σελήνη τότε έχουμε έκλειψη. «Οι Μινωίτες γνώριζαν για το φυσικό φαινόμενο που ονομάζεται “Σάρος”», αναφέρει ο κ. Τσικριτσής και εξηγεί πως «πρόκειται για το γεγονός ότι οι εκλείψεις επαναλαμβάνονται με την ίδια σειρά κάθε 18,5 σεληνιακά χρόνια».
Ο κ. Τσικριτσής, σημειώνει ακόμη ότι «πάνω στη μήτρα που βρέθηκε υπήρχαν δύο βελόνες και μία λαβίδα. Ένας διαβήτης, δηλαδή. Οπότε μ’ αυτά τα εργαλεία το δουλεύεις άνετα. Θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ένα μικρό «portable» χρησιμοποιώντας τους όρους της σύγχρονης τεχνολογίας. Το σημαντικό είναι ότι αυτό το εύρημα αλλάζει την ιστορία της Τεχνολογίας, καθώς είναι μια εφεύρεση προγενέστερη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων».
Χαρακτηριστικό είναι, ότι με βάση την έρευνα του κρητικού ερευνητή γίνεται συσχετισμός του ευρήματος της Σητείας με το φημισμένο Στόουνχεντζ της Βρετανίας. «Ουσιαστικά το Στόουνχεντζ αποτελεί μια αποτύπωση σε μεγάλη κλίμακα του υπολογιστή αυτού ή κάποιου άλλου αντίστοιχου», τονίζει.
Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, αν τοποθετηθεί το αποτύπωμα του μηχανισμού του Παλαικάστρου πάνω σ’ ένα σκίτσο του Στόουνχετζ, έτσι ώστε η ευθεία συμμετρίας που στοχεύει στο θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχετζ να ταυτιστεί με την εσωτερική γραμμή της διπλής σειράς του σταυρού στο δίσκο του Παλαικάστου και να φέρουμε και μία κάθετη γραμμή στον άξονα, τότε παρατηρείται ότι:
α) οι δύο δίσκοι με τους κάθετους άξονες χωρίζονται σε 4 τεταρτημόρια που καθένα έχει τους ίδιους αριθμούς χαράξεων(14 &15 άνω, 16 &14 κάτω) δίσκος Παλαικάστρου, και στο Στόουνχετζ οι κύκλοι Ζ΄ και Υ΄ με τις 29 και 30 οπές ταυτίζονται ομοιόμορφα.
β) γενικότερα το πλήθος των χαράξεων29 και 30 στον εσωτερικό κύκλο του Παλαικάστρου σχετίζονται με το πλήθος των οπών των δύο κύκλων Ζ΄ (29) και Υ΄ (30). Το πλήθος αυτών των οπών η χαράξεων αντιστοιχούν σε σεληνιακό μήνα 29,5 ημερών. Επιπρόσθετα μπορεί το πλήθος των 59 χαράξεων του Παλαικάστρου να ταυτιστεί και με τον κύκλο από 59 μικρότερες γαλαζόπετρες που ονομάζεται (Κύκλος από Γαλαζόπετρες) γύρω από τα 5 τρίλιθα του Στόουνχετζ.
γ) O εξωτερικός τελικός κύκλος που περιβάλει όλο το Στόουνχετζ, με τις 57 οπές με όνομα κύκλος Όμπρι (Aubrey Holes). Μπορεί να ταυτιστεί με τον εξωτερικό κύκλο του δίσκου του Παλαικάστρου που έχει και αυτός 58 οπές.
δ) Μέσα από τα τρίλιθα στο Στόουνχετζ υπάρχουν 19 πέτρες σε σχήμα πέταλου με όνομα (Πέταλο από Γαλαζόπετρες), το ίδιο πλήθος υπάρχει και στο δίσκο του Παλαικάστρου με μορφή μικρών οπών σε δύο περιοχές του εσωτερικού σταυρού.
«Τελικά με βάση τα περιγραφόμενα διαφαίνεται ότι ο Μινωικός Πολιτισμός θα πρέπει να είχε σχέση και επαφή με τους υπερβορείους, όπως αναφέρει και ο Διώδορος ο Σικελιώτης», επισημαίνει ο κ. Τσικριτσής και προσθέτει ότι «αυτά που έχουμε βρει είναι ελάχιστα και προσωρινά αρχεία των Μινωιτών. Αποδεικνύεται ότι είχαν πλούσια γνώση σε τομείς, όπως η Αστρονομία και τα Μαθηματικά. Ήταν ένας Πολιτισμός πολύ προχωρημένος που είχε φτάσει σε διάφορα μέρη του τότε κόσμου».http://maiandros.blog-spot.gr/2014/12/27/sto-palekastro-sitias-vrethike-o-protos-analogikos-ipologistis-simfona-me-erevniti-egeakon-grafon/

ΣΟΥΣΑΜΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ, ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΠΑΡΟΤΙ ΦΥΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Β12 ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D.
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΑΡΓΥΡΟ, ΙΩΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑΝΤΑΛΙΟ. 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΑ ΕΜΒΡΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΓΥΑΛΙΝΟ ΒΑΖΟ ΓΙΑ 72 ΩΡΕΣ.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟ ΦΥΛΑΣΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΩΣ ΚΑΙ 3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ,
ΑΛΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ”ΕΥΤΕΛΕΣ” ΣΟΥΣΑΜΟΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΩΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ.
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΙΩΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗ ΑΔΕΝΑ.
ΑΚΡΩΣ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥ.
ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΟΤΙΝΗ.
ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓOΤΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΥΤΟ.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΒΙΟΧΗΜΙΚΟΣ Μsc
Πιο κάτω μία απο τις πιο αξιόλογες δημοσιεύσεις για το σουσάμι, απο την οικογένεια Χαΐτογλου που το επεξεργάζεται και το εμπορεύεται απο το 1924.
ΣΗΣΑΜΙ
Oι σπόροι του σησαμιού διαφέρουν στο μέγεθος, το χρώμα και το πάχος του φλοιού, ανάλογα με την ποικιλία.
Το έλαιο, η πρωτείνη και οι υδατάνθρακες είναι τα κύρια συστατικά του σησαμιού.
Η υψηλή ενέργεια που παρέχει το σησάμι, οφείλεται κυρίως στο έλαιο του.
Το σησάμι περιέχει μικρή ποσότητα υδατανθράκων, αλλά αρκετά υψηλή ποσότητα διαιτητικών ινών.
Σε σχέση με τα μέταλλα, το σησάμι είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο και σίδηρο, σε αντίθεση με το ρύζι και το σιτάλευρο, τα οποία είναι φτωχές πηγές των μετάλλων αυτών.
Φυτο σησαμιού
(Sesamum Indicum L.)

Φωτογραφία απο πρότυπη καλιέργεια σησαμιού μειωμένων εισροών, που έχει αναπτύξει η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρία Αφοι Χαΐτογλου Α.Β.Ε.Ε.
Γενικά
Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία θεωρείται θαυματουργή καθώς προστατεύει από αρτηριο-σκλήρυνση, συντελεί στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθά στη πρόληψη του καταρράκτη, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη, επιβραδύνει την ασθένεια Alzheimer, την ασθένεια του Parkinson, βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις και γενικά αυξάνει τη μακροζωία.
Οι λιγνάνες του σησαμιού, που περιέρχονται στα προϊόντα του, ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης Ε.
Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η προσθήκη σησαμιού στη διατροφή τους επιβραδύνει τη γήρανση, ενώ η προσθήκη της κυριότερης λιγνάνης του σησαμιού (σεσαμίνη) στη δίαιτα ποντικιών μείωσε των αριθμό των καρκίνων του μαστού. Το σησάμι και τα προϊόντα του έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και κατά συνέπεια να προστατεύουν από καρδιοπάθειες μέσω του διπλού ρόλου της σεσαμίνης.
H σεσαμίνη είναι η μόνη γνωστή ουσία που ταυτόχρονα σταματά, τόσο την απορρόφηση της χοληστερόλης από τις τροφές, όσο και τη σύνθεση της από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Μια άλλη λιγνάνη του σησαμιού, η πινορεζινόλη, βρέθηκε ότι έχει αντιυπερτασικές ιδιότητες. Η ουσία αυτή περιέχεται σε ένα βότανο που οι Κινέζοι χρησιμοποιούν για την καταπολέμηση της υπέρτασης εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Τέλος, ουσίες του σησαμιού βελτιώνουν τη λειτουργία του ήπατος, βοηθώντας το να διασπα τοξικές ουσίες, όπως η αιθανόλη (οινόπνευμα). Το γεγονός αυτό επαληθεύει την Ελληνική παράδοση της κατανάλωσης χαλβά μετά από οινοποσία.
Τα προηγούμενα επιστημονικά ευρήματα επιβεβαιώνουν την παραδοσιακή άποψη, ότι το σησάμι, το ταχίνι και ο χαλβάς συμβάλλουν στην υγεία, τη μακροζωία και γενικότερα στην ποιότητα ζωής.

Το σησάμι είναι μια τροφή μοναδική.
Η κατανάλωση τόσο των ολόκληρων σπόρων όσο και των αλεσμένων, καθώς και του ελαίου του, χρονολογούνται από τους αρχαίους χρόνους.
Η καλλιέργεια του σησαμιού είναι τόσο παλιά όσο αυτή του ρυζιού και υπολογίζεται ότι ξεκίνησε πρίν από 6000 χρόνια. Το σησάμι άρχισε να καλλιεργείται στην Παλαιστίνη και τη Συρία γύρω στο 3000 π.Χ.
Ευρήματα στην Αίγυπτο μαρτυρούν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι γνώριζαν την καλλιέργεια του σησαμιού, το οποίο θεωρούσαν ως μια πηγή υψηλής ενέργειας για την ανθρώπινη διατροφή.
Επιγραφές που φυλάσσονται στο Βρετανικό Μουσείο, αναφέρουν, ότι οι Ασσυριακοί θεοί έπιναν κρασί από σησάμι πρίν ορμήσουν στη μάχη.
Το σησάμι ήταν τόσο πολύτιμο, ώστε οι αρχαίοι Ασσύριοι διαπραγματεύονταν τα δάνεια τους σε ασήμι ή σησαμόσπορο. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι και οι Βαβυλώνιοι γνώριζαν την καλλιέργεια του σησαμιού (1750 π.Χ.), καθώς και το παστέλι. Σησάμι έχει βρεθεί στο τάφο του Τουταγχαμών (14ος αιώνας π.Χ.) και στο ακρωτήρι της θήρας (καταστράφηκε από σεισμό το 1628 π.Χ.).
Ο Μάρκο Πόλο επίσης αναφέρει ότι το 1298 μ.Χ. οι Πέρσες χρησιμοποιούσαν το σησάμι και τα προϊόντα του για τροφή, για μασάζ, σε γιατροσόφια, ως φωτιστικό λάδι και σε καλλυντικά.
Στην αρχαία Ελλάδα το σησάμι χρησιμοποιείται και ως τροφή, αλλά και για την παραγωγή φαρμάκων.
Ο Ιπποκράτης εξαίρει την υψηλή διαιτητική του αξία, ενώ ο Γαληνός το χρησιμοποιεί ως φάρμακο εναντίον της διακοπής του γάλακτος των γυναικών που θηλάζουν, της εξέλκωσης της μήτρας και της λευκόρροιας.
Ακόμη, το λάδι του χρησιμοποιείται στην επάλειψη του προσώπου για τον περιορισμό των φακίδων (Ιπποφάντης). Ως τροφή, το σησάμι ήταν πολύ διαδεδομένο στην αρχαία ελληνική κουζίνα.
Ο Αθηναίος, στους “Δειπνοσοφιστές”, θεωρεί το σησάμι ως μια από τις βασικές τροφές των αρχαίων Ελλήνων.
Στην “Ειρήνη”, ο Αριστοφάνης αναφέρει μια από τις χρήσεις του σησαμιού, γνωστή μέχρι τις μέρες μας : “Η κότα ψήθηκε.
Το παστέλι του σησαμιού ζυμώθηκε”.
Στις “Βατραχομυομαχίες” αναφέρεται το σουσαμότυρο, προφανώς ένα μίγμα τυριού και ταχινιού.
Η σησαμίς, ένα μίγμα σησαμιού και μελιού (είδος χαλβά ) προσφερόταν στους γάμους, ενώ το κνήκον παρασκευαζόταν από αλευρωμένο γάλα και γαρνίρονταν με μέλι και σησάμι.
ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ
Το σησάμι βρέθηκε να έχει ανασταλτική επίδραση στη γήρανση σε ποντίκια.
Ποντίκια εσπευσμένης γήρανσης, στη δίαιτα των οποίων έγινε προσθήκη 20% σκόνης σησαμιού, παρουσίασαν επιβράδυνση και αναστολή της γήρανσης, ιδιαίτερα σε σχέση με ορισμένους δείκτες, όπως οι περιοφθαλμικές κακώσεις, η γυαλάδα του τριχωτού και η τραχύτητα του δέρματος.
Στα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε κανονική δίαιτα, οι παραπάνω δείκτες γήρανσης αυξήθηκαν από το 20 μήνα, ενώ αντίθετα, στα ποντίκια που χορηγήθηκε σησάμι, η γήρανση επιβραδύνθηκε και αναστάλθηκε.
Η βιταμίνη Ε αναγνωρίζεται ως συστατικό των τροφίμων με αντιγηραντική δράση.
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ
Τα υπεροξείδια του αζώτου, που είναι ισχυρά μεταλλαξιογόνα και σχηματίζονται από ελεύθερες ρίζες μονοξειδίου του αζώτου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συντελεστές στην πρόκληση καρκίνου και άλλων εκφυλιστικών ασθενειών.
Πιστεύεται, ότι η γ – τοκοφερόλη στην οποία το σησάμι είναι πλούσιο, ενεργεί in vitro σαν μια παγίδα οξειδίων του αζώτου και άλλων ηλεκτρονιόφιλων μεταλλαξιογόνων, ως αποτέλεσμα της χημικής δομής της.
Όπως τονίστηκε παρά πάνω, οι λιγνάνες τουσησαμιού ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης Ε.
Ως εκ τούτου, το σησάμι και τα προϊόντα του θεωρούνται τροφές που μπορούν να προστατεύουν από τον καρκίνο.
Μία από τις λιγνάνες, η σεσαμίνη, μελετήθηκε ως προς την προστατευτική της δράση κατά του καρκίνου του μαστού σε ποντίκια και βρέθηκε ότι, σε διατροφικό επίπεδο 0,2% μειώνει σημαντικά, τόσο το συνολικό αριθμό, όσο και τη μέση εκδήλωση του καρκίνου αυτού.
ΥΠΟΧΟΛΗΣΤΕΡΗΝΑΙΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ
ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

Το σησάμι και τα προϊόντα του έχουν την ικανότητα να μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Η ικανότητα αυτή οφείλεται στην παράλληλη δράση τριών μηχανισμών: την επίδραση των λιπαρών οξέων, τη δράση της βιταμίνης Ε (τοκοφερόλες) και τη δράση της σεσαμίνης.
Η σύνθεση των λιπαρών οξέων του σησαμιού χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά ακόρεστων λιπαρών οξέων. Πειράματα σε ανθρώπους έχουν δείξει ότι η αύξηση των λιπαρών αυτών οξέων στη διατροφή, μειώνει την χοληστερόλη στο αίμα και κατά συνέπεια προστατεύει από τη στεφανιαία νόσο.
Πιο συγκεκριμένα, αύξηση στην πρόσληψη ακόρεστων λιπαρών οξέων κατά 1% (με ανάλογη μείωση των κορεσμένων) μειώνει τη χοληστερόλη στο αίμα κατά 2% και την πιθανότητα θανάτου από στεφανιαία νόσο κατά 5%.
Αν και μέχρι πρόσφατα η χοληστερόλη θεωρείτο υπεύθυνη για την αρτηριοσκλήρυνση, σύγχρονες μελέτες έχουν αποδείξει, ότι δεν είναι η χοληστερόλη αυτή καθ’ αυτή υπεύθυνη για την ασθένεια, αλλά η οξειδωμένη LDL και τα προϊόντα της.
Η βιταμίνη Ε, ως αντιοξειδωτική προστατεύει την LDL από οξείδωση και κατά συνέπεια τον ανθρώπινο οργανισμό από αρτηριοσκλήρυνση.
Αποτελέσματα πολλαπλών ερευνών, φανερώνουν μια μοναδική λειτουργία της σεσαμίνης στη δυναμική της χοληστερόλης, καθώς δεν υπάρχει άλλη ουσία που ταυτόχρονα να σταματά, τόσο την απορρόφηση, όσο και τη σύνθεση της χοληστερόλης.
Αυτό σημαίνει, ότι η σεσαμίνη μπορεί να εξυπηρετήσει ως ένας επαρκής φυσικός υποχοληστερηναιμικός παράγοντας.

ΑΝΤΙΥΠΕΡΤΑΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη δεδομένα που να αποδεικνύουν τις αντιυπερτασικές ιδιότητες του σησαμιού, θεωρείται πιθανό η κατανάλωση σησαμιού και των προϊόντων του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, λόγω της πινορεξινόλης μια από της κύριες αντιοξειδωτικές ουσίες του σησαμιού, η οποία έχει αποδεδειγμένη αντιυπερτασική δράση.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕΣΑΜΙΝΗΣ ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ
Η σεσαμίνη βρέθηκε ότι βελτιώνει τη δράση ενός αριθμού ενζύμων του ήπατος.
Τα ένζυμα αυτά σχετίζονται με την ικανότητα του ήπατος να διασπά τοξικές ουσίες του αίματος.
Χορήγηση σεσαμίνης και α – τοκοφερόλης μειώνει σημαντικά την αιθανόλη στο αίμα.
Στην Ιαπωνία κυκλοφορούν στο εμπόριο παρασκευάσματα που περιέχουν τις παραπάνω δύο ουσίες και προορίζονται για χρήση μετά από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.
Το γεγονός αυτό επαληθεύει την ελληνική παράδοση της κατανάλωσης χαλβά μετά από οινοποσία.
ANTIOΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟΥ
Τα εδώδιμα λίπη και έλαια και οι λιπαρές τροφές γενικά, οξειδώνονται κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης τους, με συνέπεια να παράγονται χημικές ενώσεις που προκαλούν τάγγισμα και αλλοιώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των τροφών αυτών.
Μια από τις σημαντικότερες ιδιότητες του σησαμελαίου είναι η υψηλή σταθερότητα του ως προς την οξείδωση, ιδιότητα γνωστή από τα αρχαία ακόμη χρόνια.
Πρώτος ο Grettie, πρόσθεσε μικρές ποσότητες υδρογονωμένου σησαμελαίου ως αντιοξειδωτικό σε λαρδί και άλλα λίπη. Αργότερα ο Fiero ανακάλυψε ότι το υδρογονωμένο σησαμέλαιο είναι πολύ πιο ανθεκτικό στην οξείδωση σε σύγκριση με άλλα υδρογονωμένα φυτικά έλαια.
Το σησαμέλαιο, κατά την αποθήκευση του, δεν ταγγίζει όπως άλλα έλαια, και κατά τη θέρμανση του δεν αυξάνει το ιξώδες του (φαινόμενο που παρατηρείται στα άλλα έλαια, λόγω αντιδράσεων πολυμερισμού), δεν “καπνίζει” και δεν δημιουργούνται δυσάρεστες οσμές.
Η προσπάθεια να αποσαφηνιστεί η σταθερότητα του σησαμιού, καθώς και οι φαρμακευτικές του ιδιότητες, οδήγησε στην ταυτοποίηση φαρμακολογικά ενεργών ουσιών όπως οι λιγνάνες και ιδιαίτερα της σεσαμίνης και της σεσαμολίνης. Πρόσφατη όμως έρευνα έχει δείξει ότι η χημική βάση της αντιοξειδωτικής υπεροχής του καβουρντισμένου σησαμελαίου είναι αποτέλεσμα του ισχυρού αντιοξειδωτικού του συστατικού, σεσαμόλη.
Η σεσαμόλη σχηματίζεται από την αποσύνθεση της σεσαμολίνης κατά το φρυγάνισμα, γεγονός που εξηγεί και την υπεροχή του ελαίου από φρυγανισμένο σησάμι έναντι ελαίου που δεν προέρχεται από φρυγάνισμα των σπόρων.
Σε μια μελέτη, τέσσερις νέες αντιοξειδωτικές ουσίες, εκτός της γ – τοκοφερόλης και σεσαμόλης, βρέθηκαν να είναι παρούσες στο σησαμέλαιο.
Οι ουσίες αυτές ταυτοποιήθηκαν ως:
Α) φερουλικό οξύ
Β) μια ουσία όμοια με το άγλυκο απλού οξειδίου (simpleoxide)
Γ) μια λιγνάνη ανάλογη της σεσαμολίνης,
Δ) μια λιγνάνη ανάλογη της σεσαμίνης
Η αντιοξειδωτική δράση τόσο της σεσαμολινόλης όσο και της σεσαμινόλης είναι ισχυρότερη σε σύγκριση με τις άλλες δύο φαινολικές ουσίες και μάλιστα ισχυρότερη από αυτή της βιταμίνης Ε in vitro.
Mεγάλο ενδιαφέρον έχει αποδοθεί στην καταστροφή των μεμβρανών, των νουκλεϊκών οξέων και των πρωτεϊνών από ενεργά είδη οξυγόνου που παράγονται κατά την αναγωγή του μοριακού οξυγόνου, καθώς και την υπεροξείδωση των λιπών.
Οι βιταμίνες Ε, C και Α είναι γνωστές για την ικανότητα τους. να δεσμεύουν το ενεργό οξυγόνο.
Η αντιοξειδωτική δράση της σεσαμινόλης, της σεσαμόλης και άλλων αντιοξειδωτικών μελετήθηκε σε διάφορα συστήματα – πρότυπα υπεροξείδωσης in vivo και βρέθηκε ότι οι φαινολικές λιγνάνες του σησαμιού έχουν ανασταλτική δράση κατά της υπεροξείδωσης των λιπών, ίση ή και ισχυρότερη από αυτήν της α – τοκοφερόλης (βιταμίνη Ε).
Πολύ πρόσφατες μελέτες έχουν φέρει στο φως ενδείξεις ότι η γ – τοκοφερόλη, η οποία βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο σησάμι, μπορεί να είναι το ίδιο σημαντική όπως και η α – τοκοφερόλη στην πρόληψη εκφυλιστικών ασθενειών.
Η γ – τοκοφερόλη προσφέρει πολύτιμη προστασία κατά των οξειδίων του αζώτου, μιας μεγάλης κατηγορίας ουσιών που η α – τοκοφερόλη αγνοεί. Αυτές οι νέες ανακαλύψεις έχουν μεγάλη σημασία, καθόσον η βιταμίνη Ε, που πωλείται σε συμπληρώματα διατροφής περιέχει κατά κύριο λόγο α – τοκοφερόλη.
Το σησάμι έχει σπουδαία βιταμινική δράση (ως προς την Ε) ως αποτέλεσμα της συνεργατικής δράσης των λιγνανών του και της γ – τοκοφερόλης.
Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Ε ελέγχει την προσκόλληση και συγκέντρωση αθηρωματικών πλακών (platelets) στις αρτηρίες, οι οποίες συντελούν στη θρόμβωση και την ανάπτυξη αρτηριοσκλήρυνσης και κατά συνέπεια εμφράγματος και εγκεφαλικών επεισοδίων.
Ένας μηχανισμός μέσω του οποίου η βιταμίνη Ε μπορεί να προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η προστασία της LDL (Low Density Lipoprotein) από οξείδωση.
Η οξειδωμένη LDL είναι η απαρχή του τραυματισμού των αρτηριών, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε αρτηριοσκλήρυνση. Αρκετά πειραματικά και επιδημιολογικά δεδομένα συνιστούν ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να παίζει ρόλο στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου.
Η βιταμίνη Ε εμποδίζει τη μετάλλαξη των κυττάρων, κυρίως μέσω της αντιοξειδωτικής της δράσης, εξαλείφοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και καταστέλλοντας την καταστροφή του DNA.
Υπάρχουν ενδείξεις από μελέτες σε ζώα για ανασταλτική δράση της βιταμίνης Ε στη δημιουργία και ανάπτυξη όγκων. Επιπλέον, αμερικανοί ερευνητές έδειξαν ότι η γ – τοκοφερόλη μπλοκάρει το σχηματισμό καρκινικών κυττάρων σε υψηλές συγκεντρώσεις και είναι πιο αποτελεσματική από την α – τοκοφερόλη.
Μελέτες σε ζώα και ανθρώπους έδειξαν ότι η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τα ανοσοκύτταρα είναι εξαιρετικά ευπαθή στις ελεύθερες ρίζες, των οποίων η δράση παρεμποδίζεται από τη βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε μπορεί ακόμη να επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα αυξάνοντας τη δραστηριότητα των φυσικών κυττάρων – φονιάδων (killer cells).
Έλλειψη της βιταμίνης Ε σχετίζεται με μείωση της αποτελεσματικότητας του ανοσοποιητικού συστήματος, γήρανση και ως επακόλουθο την ανάπτυξη μολυσματικών ασθενειών.
Ενδείξεις υπάρχουν ακόμη, ότι η βιταμίνη Ε βοηθά στην πρόληψη του καταρράκτη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πρόκληση του καταρράκτη οφείλεται, εν μέρει τουλάχιστον, στην αποικοδόμηση των πρωτεϊνών του φακού από ελεύθερες ρίζες και άλλα ασταθή μόρια.
Η υψηλή περιεκτικότητα του αίματος οε βιταμίνη Ε βρέθηκε να σχετίζεται με μειωμένη εμφάνιση της πάθησης αυτής των ματιών.
Υπεύθυνες και για τον διαβήτη τύπου -2 (μη εξαρτώμενος από την ινσουλίνη), είναι πάλι οι ελεύθερες ρίζες. Ορισμένοι ερευνητές θεωρούν ότι η οξείδωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το μεταβολισμό των σακχάρων ή να προκαλέσει βλάβες στο πάγκρεας, τη μοναδική πηγή ινσουλίνης του σώματος.
Μια φινλανδική έρευνα που περιλάμβανε 944 άνδρες έδωσε τις πρώτες επιδημιολογικές ενδείξεις, ότι η βιταμίνη Ε μειώνει τον κίνδυνο αυτού του τύπου διαβήτη, αφού οι άνδρες με χαμηλά ποσοστά βιταμίνης Ε στο αίμα παρουσίασαν τετραπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας.
Ο κατάλογος με τις ωφέλιμες δράσεις της βιταμίνης Ε (α – τοκοφερόλης) είναι τόσο μακρύς που φαίνεται ότι η βιταμίνη αυτή αποτελεί θαυματουργό φάρμακο.
Ορισμένοι ερευνητές αναφέρουν, ότι τα πρόσθετα βιταμίνης Ε μπορούν να εμποδίσουν ή να επιβραδύνουν, μεταξύ άλλων, την ασθένεια Alzheimer, την ασθένεια Parkinson, να βελτιώσουν τις αθλητικές επιδόσεις και να αυξήσουν την μακροζωία.
Τέλος, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι δεκάδες μονάδες βιταμίνης Ε από τροφές, προσδίδουν το ίδιο όφελος όσο εκατοντάδες μονάδες βιταμίνης Ε από χάπια.
Πηγή:www.sesame.gr/main/sisami.htm
fytro.wordpress.com
 
http://maiandros.blog-spot.gr/2014/12/25/sousami-mia-exeretika-threptiki-trofi/

Αμερικανός πρώην πιλότος: "Δεν έπεσαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους...ήταν ολογράμματα" (video)


Ο βετεράνος πιλότος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας John Lear αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη στις επιθέσεις που σημειώθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου του 2001.
Όπως εξηγεί, τα αεροσκάφη που όλοι «είδαμε» να πέφτουν επάνω στους Δίδυμους Πύργους απλά…δεν υπήρχαν!
Ο Lear ισχυρίζεται ότι ήταν ολογράμματα αεροσκαφών και ότι στην πραγματικότητα οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας αλλεπάλληλων εκρήξεων που σημειώθηκαν στο εσωτερικό τους.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΞΑΦΝΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΟΜΠΑΜΑ!!! ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

ΞΑΦΝΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΟΜΠΑΜΑ!!! ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ! 
Ο Ομπάμα θέλει να περάσει νόμο για την περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 4 τρις δολάρια.

Ετοιμάζει και διάγγελμα, αλλά θα πέσει η πείνα της αρκούδας.

Υπόψιν ότι οι ΗΠΑ χρωστούν 15 τρις δολάρια, δηλαδή 11.000 δις ευρώ. Όλα τα ομόλογά τους τα έχουν κινέζικες τράπεζες.

Αυτά είναι χρέη!!!!!!!!!! Όχι σαν εμάς που χρωστάμε μόνο 320 δις.

Απειλείται λέει μάλιστα η παγκόσμια οικονομία. Τώρα μάλιστα, να φοβηθούμε, όχι όταν μας έλεγαν ότι η Ελλάδα θα διαλύσει την παγκόσμια οικονομία.

Φωτογραφήθηκαν μυστηριώδεις ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από την Messina - Ιταλία!!!!!!!!!!!!!!!

Στις 24ης Δεκεμβρίου, ο κ Antonino Cuzzilla ήταν σε θέση να φωτογραφήσει κάποια ΑΤΙΑ πάνω από το στενό της Μεσσήνης, οι μυστηριώδεις φωτεινές μπάλες ήταν ακίνητες στον ουρανό, το βράδυ την Παραμονή Χριστουγέννων
Άλλα παρόμοια αντικείμενα είχαν φωτογραφηθεί το πρωί στις 25 Δεκεμβρίου περίπου στις 10:00.ΠΗΓΗ : ΠΕΡΙΕΡΓΑ-STRANGE

ΣΟΚ!!! ΜΠΗΚΑΝ 3 ΡΗΤΡΕΣ στην παράταση Μνημονίου για οποιαδήποτε κυβέρνηση μέσα στο 2015

Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά επί εποχής Μνημονίων, μπαίνουν ρήτρες και μάλιστα τρεις στον αριθμό, με Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου, στην παράταση της χρηµατοδοτικής διευκόλυνσης. Οι ρήτρες ωστόσο αφορούν τη μετέπειτα πορεία της χώρας και ουσιαστικά δεσμεύει την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, από 1/1/2015.
Συγκεκριμένα, στην κύρωση από τη Βουλή της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου για την παράταση της Σύµβασης Χρηµατοδοτικής ∆ιευκόλυνσης κατά δύο µήνες (µέχρι και τις 28.2.2015 από 31.12.2014 που θα έληγε), υπάρχουν τρεις επιπλέον ρήτρες σε σχέση µε τη συµφωνία του 2012 και έχει στόχο να δεσµεύσει την επόµενη κυβέρνηση.
Στο ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 17 ∆εκεµβρίου 2014 και φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας Κάρολου Παπούλια έχουν επισυναφθεί πρώτη φορά οι γνωµοδοτήσεις του Νοµικού Συµβουλίου του Κράτους, κάτι που δεν είχε συµβεί στην προηγούµενη ΠΝΠ της 14ης Μαρτίου 2012, που κυρώθηκε µε τον Ν. 4060/2012 και τροποποιήθηκε µε την από 12.12.2012 ΠΝΠ που κυρώθηκε µε τον Ν. 411/2013.
Τα επίμαχα σημεία στο κεφάλαιο 5
Στο κεφάλαιο 5 της Τροποποιητικής Σύµβασης µε τίτλο «Εφαρµοστέο ∆ίκαιο και ∆ικαιοδοσία» αναφέρεται μεταξύ άλλων:
5.1 H παρούσα ∆εύτερη Τροποποιητική Σύµβαση και τυχόν µη συµβατικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από ή σε σχέση µε αυτή θα διέπονται και θα ερµηνεύονται σύµφωνα µε το αγγλικό δίκαιο.
5.2 Τα Συµβαλλόµενα Μέρη αναλαµβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διαφορά ενδέχεται να προκύψει σχετικά µε τη νοµιµότητα, την εγκυρότητα, την ερµηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας ∆ΤΣ στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Μεγάλου ∆ουκάτου του Λουξεµβούργου.
5.3 Η Ρήτρα 5.2 είναι προς όφελος του ΕΤΧΣ και µόνο. Ως εκ τούτου, καµία διάταξη της Ρήτρας 5.2 δεν θα εµποδίζει το ΕΤΧΣ (σ.σ.: Ευρωπαϊκό Ταµείο Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας – European Financial Stability Facility – EFSF) να κινήσει διαδικασίες σχετικά µε µία διαφορά στα δικαστήρια του τόπου κατοικίας της Ελλάδας ή του δικαίου που διέπει την παρούσα ∆ΤΣ και η Ελλάδα υποβάλλεται, µε την παρούσα, αµετάκλητα στη δικαιοδοσία των εν λόγω δικαστηρίων. Στον βαθµό που αυτό επιτρέπεται από τον νόµο, το ΕΤΧΣ µπορεί να εισαγάγει παράλληλες διαδικασίες σε οποιονδήποτε αριθµό των δικαιοδοσιών αυτών.
5.4 Η Ελλάδα, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται µε την παρούσα, αµετάκλητα και άνευ όρων, από οιαδήποτε ασυλία της οποίας είναι ή ενδέχεται να καταστούν δικαιούχοι, όσον στα ίδια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία, από νοµικές διαδικασίες σε σχέση µε την παρούσα ∆ΤΣ, συµπεριλαµβανοµένων, χωρίς περιορισµό, της ασυλίας έναντι της αγωγής, δικαστικής απόφασης ή άλλης εντολής, από κατάσχεση, σύλληψη ή ασφαλιστικά µέτρα πριν από την έκδοση δικαστικής απόφασης και από την εκτέλεση και επιβολή εις βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων, στον βαθµό που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό δίκαιο.
Επιπλέον το ΝΣΚ στη γνωµοδότησή του, στην παρ. 12, επισηµαίνει ότι «ούτε το Κράτος – Μέλος ∆ικαιούχο ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε οποιαδήποτε από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία απολαύουν ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας ή άλλως από τη δικαιοδοσία, την κατάσχεση – είτε πριν είτε µετά µια απόφαση – ή την εκτέλεση σε σχέση µε οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία αφορά στη ∆ΤΣ».
Αντίδραση από Αλέξη Μητρόπουλο
Το θέµα αποκάλυψε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος κάνοντας λόγο για «κατάπτυστο κείµενο» και για «αποικιοποίηση της χώρας». Ειδικότερα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραιτείται άνευ όρων και από µελλοντικά περιουσιακά στοιχεία της ΤτΕ και του κράτους. Επέκρινε, µάλιστα, τον Πτ∆ που έβαλε την υπογραφή του στο ΦΕΚ.
Τις καταγγελίες Μητρόπουλου προσπάθησε να αποφύγει ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης ισχυριζόµενος ότι τίποτα δεν αλλάζει…
«Είναι απόλυτη και πιστή επαναδιατύπωση των προηγούµενων συµβάσεων. Στο επόµενο δίµηνο η χώρα είναι πλήρως καλυµµένη ως προς τις υποχρεώσεις της. Ουδεµία σηµασία έχουν αυτά τα οποία µας λέτε. Εκείνο που κάνει (η ΠΝΠ) είναι να καλύπτει χρηµατοδοτικά τη χώρα χωρίς κανέναν πρόσθετο όρο, χωρίς καµία πρόσθετη επιβάρυνση».
Όµως ο Μητρόπουλος επανήλθε σηµειώνοντας ότι υπάρχουν τρεις επιπλέον δεσµεύσεις, προσθέτοντας ότι «οι δανειστές βλέπουν ότι έρχεται ο Τσίπρας και θέλουν να τον έχουν κι αυτόν, όπως εσάς, δεµένο χειροπόδαρα, κάτι που δεν θα συµβεί… ∆ιότι εµείς περήφανα θα πούµε ότι αυτές οι καταπλεονεκτικές ρήτρες σε βάρος της πατρίδας δεν θα ισχύσουν, όπως και η εκχώρηση της κυριαρχίας και η παραίτηση από κυριαρχικά δικαιώµατα».
Αντίδραση και από Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ανάλογη τοποθέτηση έκανε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, απευθυνόµενη στην κυβέρνηση, τόνισε: «∆εν πρόκειται να δεσµεύσετε καµία επόµενη κυβέρνηση…». Η βουλευτής µίλησε ακόµη για «λεόντειες συµφωνίες» και για «κατάπτυστη παραίτηση» της κυβέρνησης από «δικαιώµατα της επόµενης κυβέρνησης».
news,macedonia.gr

Το γνωριζατε αυτο;; Σάλιο, το θαυματουργό υγρό του σώματος!

Πόσοι από εμάς ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το σάλιο για τη ζωή μας; Και γιατί άραγε ονομάζεται «το αίμα της στοματικής κοιλότητας»;
Προφανώς επειδή είναι εξαιρετικά πολύτιμο για το σώμα μας. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε, να φάμε, να χωνέψουμε σωστά, να έχουμε υγιή δόντια και ούλα. Χώρια που το στόμα μας θα μύριζε πάντα δυσάρεστα. Όμως αυτό το διαυγές και αφρώδες υγρό κρύβει πολλά μυστικά που αξίζει να γνωρίσουμε. Λιπαίνει, προστατεύει, επισκευάζει 
Το σάλιο επιτελεί πολλές λειτουργίες: Προστατεύει την υγεία του στόματος εξουδετερώνοντας τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την τερηδόνα των δοντιών, την ουλίτιδα και την κακοσμία. Ξεπλένει συνεχώς και λιπαίνει τα δόντια, τη γλώσσα και το εσωτερικό του στόματος για να μπορούμε να μιλάμε, να μασάμε, να γευόμαστε και να καταπίνουμε. Το εκπληκτικό είναι ότι μπορεί και επισκευάζει συνεχώς τις τρύπες των δοντιών σκληραίνοντας το οδοντικό σμάλτο, ενώ βοηθάει την οδοντοστοιχία να παραμένει με ασφάλεια στη θέση της. Χωρίς αυτό το ζωτικής σημασίας υγρό η πύλη του στόματος θα ήταν ανοικτή σε κάθε είδους μόλυνση από ιούς και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ ηπέψη των τροφών θα ήταν μια δύσκολη υπόθεση. Ως γνωστόν ο μεταβολισμός των τροφών ξεκινάει από το στόμα, αφού το σάλιο διασπά το φαγητό που τρώμε (μάλιστα, όσο πιο σκληρή είναι η τροφή, τόσο περισσότερο σάλιο παράγεται). Άρα το να μας… τρέχουν τα σάλια, όταν μυρίζουμε ένα νόστιμο φαγητό, είναι απόλυτα φυσική λειτουργία και αποτελεί μια υγιή προετοιμασία του οργανισμού.
Παράδεισος βακτηρίων 
Η παραγωγή του σάλιου γίνεται κατά κύριο λόγο από τρία ζευγάρια σιελογόνων αδένων, που βρίσκονται μέσα στα μάγουλα. Οι έξι βασικοί αδένες υποβοηθούνται από περίπου 600 μικρότερους, μαζί με τη σταφυλή. Το σάλιο αποτελείται κατά 98% από νερό, ενώ το υπόλοιπο 2% περιλαμβάνει βλέννα, αντιβακτηριακές ενώσεις, αντιοξειδωτικές ουσίες, πρωτεΐνες, ηλεκτρολύτες (κάλιο, νάτριο, ασβέστιο,μαγνήσιο κλπ.) και ένζυμα, με τα οποία ξεκινά η πέψη των τροφών. Έχει μετρηθεί ότι μέσα σε ένα ml σάλιου κολυμπούν περίπου 500 εκατομμύρια βακτηριακά κύτταρα (κάποια χρήσιμα για την πέψη) και μόλις 8 εκατομμύρια ανθρώπινα κύτταρα.
Σάλιο στις πληγές 
Δεν είναι μόνο τα ζώα που πλένουν τις πληγές τους με το σάλιο τους. Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτή την ενστικτώδη συνήθεια, η οποία έχει επιστημονική βάση. Όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο άλλο απολυμαντικό μέσο, το (δικό μας) σάλιο είναι χρήσιμο, επειδή μπορεί να καταπολεμήσει άμεσα (λόγω των αντιβακτηριακών ουσιών που περιέχει) τους παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά και να μειώσει τον πόνο. Η ισχυρή αναλγητική ουσία του ονομάζεται οπιορφίνη και θεωρείται ότι είναι έξι φορές ισχυρότερη από τη μορφίνη. Εξάλλου η επουλωτική δύναμη του σάλιου είναι τεράστια: Πληγές του δέρματος που θα χρειάζονταν αρκετές εβδομάδες για να επουλωθούν, θέλουν μόνο μια εβδομάδα για να εξαφανιστούν, αν βρίσκονται μέσα στο στόμα! 
Περί σιελόρροιας 
Η παραγωγή σάλιου σε ένα υγιές άτομο κυμαίνεται από 0,75 έως 2 λίτρα την ημέρα (περίπου 2-4 ποτήρια). Κατά τη διάρκεια του ύπνου πρακτικά πέφτει σχεδόν στο μηδέν, ενώ το απόγευμα φθάνει στο μέγιστο. Όταν είμαστε όρθιοι ρέει περισσότερο σάλιο στο στόμα, λιγότερο όταν καθόμαστε ή ασκούμαστε και ακόμα λιγότερο όταν είμαστε ξαπλωμένοι ή βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Όταν είμαστε πολύ θυμωμένοι ή ενθουσιασμένοι παράγουμε περισσότερο σάλιο, ενώ και οι εγκυμονούσες έχουν μεγαλύτερη σιελόρροια. Εννοείται βέβαια ότι η λεγόμενη κανονική ποσότητα σάλιου διαφέρει σε κάθε άνθρωπο.
Περί ξηροστομίας 
Υπάρχουν διάφορες αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν μειωμένη έκκριση σάλιου (ξηροστομία) δημιουργώντας ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη εχθρικών βακτηρίων. Σε αυτές ανήκουν: Οι παρενέργειες διαφόρων φαρμάκων (καρδιολογικών, αντιαλλεργικών, αγχολυτικών, αντικαρκινικών, αντιισταμινικών, διουρητικών, ορισμένων αναλγητικών και αντιυπερτσικών κ.ά.). Η συνεχής αναπνοή από το στόμα λόγω προβλημάτων στη μύτη. Παρομοίως και η άπνοια κατά τον ύπνο. Η κατανάλωση καφέ και αλκοόλ, καθώς και τοκάπνισμα (προκαλούν ελαφρά ξηροστομία). Το άγχος, η κατάθλιψη και η αγωνία (συχνά λέμε «στέγνωσε το στόμα μου από την αγωνία»).
Η αφυδάτωση 
Δίαιτες υψηλής πρωτεΐνης με ελάχιστους υδατάνθρακες (τύπου Άτκινς), επειδή η ταχεία καύση λίπους προκαλεί ξηροστομία. Προβλήματα των σιελογόνων αδένων εξαιτίας απόφραξης κάποιου σιελογόνου αγωγού ή συγκεκριμένης πάθησης (π.χ. τα αυτοάνοσα νοσήματα και ειδικότερα το σύνδρομο Sjogren, ο ιός HIV / AIDS, ο διαβήτης, η νόσος Πάρκινσον). Ιατρικές “θεραπείες”, όπως χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες.
Τσίχλες και καραμέλες 
Οι τσίχλες και οι σκληρές καραμέλες γενικά βοηθούν σε περιπτώσεις ξηροστομίας, επειδή προκαλούν τη συνεχή παραγωγή σάλιου (αυξάνοντάς την έως και 1.000%), γεγονός που διορθώνει την κατάσταση. Γι’ αυτό και κάποιες φορές δίνονται σε ασθενείς που αναρρώνουν από εγχειρήσεις στα έντερα, γιατί έτσι αποκαθίσταται γρηγορότερα η φυσιολογική λειτουργία τους. Όμως το πρόβλημα βρίσκεται στις ουσίες (γλυκαντικές, χρωστικές, αρωματικές, αλλά και αντιβιοτικές) που περιέχουν αυτά τα προϊόντα, καθώς μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες παρενέργειες (διάρροια, φούσκωμα, αλλεργία). Επομένως αντί για την κοινή τσίχλα, καλύτερα να προτιμήσεις τη φυσική χιώτικη μαστίχα, που είναι μακράν η καλύτερη τσίχλα στον κόσμο.
Οξύτητα σάλιου 
Το σάλιο έχει τη δική του οξύτητα, η οποία κρατάει το pH του στόματος σε φυσιολογικές τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 7,0 και 7,5. Όμως αναψυκτικά (ιδιαίτερα τύπου κόλα), ισοτονικά ποτά και «μπάρες» αθλητικής διατροφής περιέχουν πολλά οξέα και ζάχαρη και είναι υπεύθυνα για την αύξηση της οξύτητας στο σάλιο και την πρόκληση τερηδόνας. Διότι μπορεί μεν το στόμα να είναι παράδεισος για κάποια βακτήρια που χρησιμεύουν στην πέψη, όμως η υπερβολική οξύτητα διαταράσσει τη ισορροπία τους και δίνει τη σκυτάλη στην κακοσμία.
Εκτός αυτού, είναι υπεύθυνα για ένα σωρό ακόμη βλάβες στην υγιεία μας
Βαρόμετρο υγείας 
Λέγεται ότι το σάλιο είναι ο καθρέφτης του σώματος, αφού περιέχει έναν θησαυρό πληροφοριών για την υγεία μας. Συλλέγεται εύκολα και χρησιμεύει ως διαγνωστικό και γενετικό εργαλείο, γι’ αυτό και αποτελεί βαρόμετρο υγείας. Σήμερα με ένα απλό τεστ σάλιου μπορεί να ανιχνευθεί ο ιός HIV, η προδιάθεση για σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος και του στόματος. Μπορούν επίσης να ληφθούν βιολογικοί δείκτες για καρδιολογικά προβλήματα και διάφορες ασθένειες (διαβήτης, παρασίτωση, ηπατίτιδα) και αλλεργίες, δείκτες στρες και ορμονών και να εντοπιστεί η πιθανότητα πρόωρου τοκετού. Ακόμα, να ανιχνευθούν ναρκωτικές ουσίες και περιβαλλοντικές τοξίνες. Επιπλέον μπορεί να προβλεφθεί η επιθετικότητα σε παιδιά, εφήβους και άντρες, με ένα ειδικό τεστ που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σε σχολεία, κρατητήρια και ψυχιατρεία. Επίσης με ένα απλό δείγμα σάλιου προσδιορίζεται το DNA μας. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον δρα Νίκο Βουδούρη, γιατρό στο Thornhill Medical Centre (Οντάριο, Καναδάς), οι πληροφορίες που δίνει το σάλιο μπορούν να βοηθήσουν τους γιατρούς να γράψουν εξατομικευμένες συνταγές για τους ασθενείς τους.
ΠΗΓΗ enallaktikidrasi.gr
πηγή

Τι θά συμβεί όταν καταρρεύσει το σύστημα…


ΠΑΡΤΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ…..
Τό οικονομικό κράχ τώρα μόλις αρχίζει…
Οκτώβριος 1929 !
Και τώρα θα σας διηγηθώ μια ιστορία από μία μικρή, υποθετική έστω χώρα τού Ευρωπαϊκού Νότου πού θα την ονομάσουμε συμβολικά Γκρέστ, και στήν οποία μια ωραία πρωϊα οί πολιτικοί της δήλωσαν αδυναμία πληρωμών και βάρεσαν μία αναίσχυντη πτώχευση…
Το σενάριο ίσως να θυμίζει τον «Πόλεμο των Κόσμων» και την «απόβαση» των Εξωγήϊνων του Όρσον Ουέλς πού συντάραξε ραδιοφωνικά την Αμερική κάπου στα 1938, και ήταν βέβαια μια καταστροφολογική απάτη.
Εδώ όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και πραγματεύονται πρακτικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς σε μια ενδεχόμενη, γιατί όχι, οικονομική κρίση…
« Τά τελευταία χρόνια λοιπόν, πολλοί σύγχρονοι άγιοι γέροντες και ασκητές έχουν προειδοποιήσει τά πνευματικά τους παιδιά αλλά και πολλούς άλλους ανθρώπους ότι το ενδεχόμενο να έχουμε ταραχές μετά από μια οικονομική καταστροφή της χώρας, πλησιάζει γρήγορα, και ότι είναι ίσως μπροστά μας…
Οι ταραχές αυτές θα προκληθούν μόλις το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταρρεύσει και οι πολίτες βρεθούν αντιμέτωποι με την σκληρή και ωμή πραγματικότητα της καθημερινής επιβίωσης….
Μια πραγματικότητα που ίσως σήμερα, ή δεν έχουμε επαρκώς κατανοήσει, ή αποφεύγουμε επιμελώς να την δεχτούμε θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να μάς συμβεί…
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ;
Υπάρχουν τρείς τύποι ανθρώπων πού θα μπορέσουν να διαφύγουν όταν γίνει η κατάρρευση :
Αυτός πού θα είναι τυχερός,
Αυτός πού θα είναι απόντας,
και αυτός πού θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος…
Επειδή όμως αδύνατο είναι να γνωρίζουμε από τώρα αν ανήκουμε εμείς και οι οικογένειες μας στον πρώτο, ή τον δεύτερο τύπο, τότε καλό θα ήταν να επιλέξουμε τον τρίτο τύπο του υποθετικού σεναρίου μας.
Είναι ο τρίτος τύπος, και είναι αυτός πού είναι, « ο κατάλληλα προετοιμασμένος…»
Κατάλληλα προετοιμασμένος…
Από μέρες τώρα, σ΄ αυτό τό υποθετικό μικρό κρατίδιο της Ευρώπης το Γκρέστ, οί πολίτες του παρακολουθούν με αγωνία τα όσα ψευδώς ή αληθώς μεταδίδουν τα κατεχόμενα – διαπλεκόμενα ΜΜΕ «περί πτώχευσης, ή σωτηρίας της χώρας…»
Στην μικρή αυτή χώρα οι πολίτες αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με αγωνία για το μέλλον τους σε επαγγελματικό, κοινωνικό, οικογενειακό, αλλά και Εθνικό επίπεδο.
Οι τρόποι αντίδρασης του καθενός είναι ξεχωριστοί, αλλά το σίγουρο είναι ότι όλοι βλέπουν με φόβο το αύριο…
Άραγε, σκέπτονται οί περισσότεροι, τί θα μας ξημερώσει αύριο ;
Και έτσι, για άλλους μέν υπάρχει σωτηρία, για άλλους υπάρχει επαρκής χρόνος πριν το πιστωτικό γεγονός και τα επακόλουθά του, και για κάποιους, ελάχιστους ίσως, έχουμε φτάσει ήδη και πατάμε πάνω στα γεγονότα.
Ο τρόπος που βλέπει ο καθένας τα πράγματα είναι άμεσα συνδεδεμένος και με την προετοιμασία του.
Οι μέρες ακολουθούν η μία την άλλη με το ίδιο καθημερινό άγχος και με τον αγώνα του καθενός να μη χάσει τα όσα τόσα χρόνια πάλευε για να αποκτήσει.
Και ξαφνικά έχουμε ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ.
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΑΡΕΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ !
Το Κράτος κατέβασε τα ρολά των ταμείων και ο καθένας βρίσκεται μόνος να αντιμετωπίσει τώρα τις παρενέργειες της πτώχευσης.
Φθάνοντας στα ΑΤΜ των Τραπεζών το πρώτο σοκ που δέχεται ο πολίτης είναι, ότι βλέπει το Τραπεζικό σύστημα να έχει καταρρεύσει και να μη υπάρχουν καθόλου μετρητά.
Τά ΑΤΜ είναι άδεια από λεφτά, τα ρολά των Τραπεζών κατεβασμένα, οί υπάλληλοι άφαντοι !
Η πρώτη αντίδραση του είναι να ελέγξει το πορτοφόλι του για να δει πόσα λεφτά έχει σε μετρητά, και τότε καταλαβαίνει ότι με αυτά τα χρήματα πρέπει να καλύψει ΟΛΕΣ τις ανάγκες του σε αγαθά για όσο διάστημα χρειαστεί το τραπεζικό σύστημα να επανέλθει, έστω σε μια υποτυπώδη κατάσταση οικονομικών συναλλαγών.
Η αμέσως επόμενη αντίδραση θα είναι να επικοινωνήσει με τα δικά του άτομα για να επιβεβαιώσουν τη θέση που βρίσκονται, τις πρώτες αντιδράσεις τους, το σημείο συνάντησης τους που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το σπίτι τους, και να τους ενημερώσει ότι πρέπει όλοι να πάνε επειγόντως πρώτα από κάποια μάρκετ και να προσπαθήσουν να αγοράσουν προμήθειες πριν γυρίσουν στο σπίτι…
Μπακάλικα μικρά, φιλικά και αδελφικά έχουν από χρόνια σχεδόν εξαφανιστεί σ΄ αυτή την μικρή Ευρωπαϊκή χώρα, γιατί οί μεγαλοκαρχαρίες των μονοπωλίων είχαν φροντίσει να τα ισοπεδώσουν με τα σούπερ μάρκετ τους…
Οί ειδήσεις ήταν βέβαια από καιρό ανησυχητικές για επερχόμενη οικονομική κατάρρευση και κλείσιμο των αγορών, αλλά οί περισσότεροι δεν πολυπίστευαν ότι θα μπορούσε αυτό να συμβεί, με αποτέλεσμα να μη έχουν προμηθευτεί τίποτα, ούτε και κάποιες απλές κονσέρβες έστω και για κάποιες πρώτες μέρες της κρίσης μέχρι να ξεθολώσουν τα πράγματα…
Τά ερωτήματα που ζητούν τώρα επειγόντως απαντήσεις είναι τα εξής:
Πόσο μπορώ να αντέξω εγώ και η οικογένεια μου με τις υπάρχουσες προμήθειες;
Πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση με το Τραπεζικό σύστημα;
Πού θα μπορέσω να βρω επιπλέον προμήθειες για να εξασφαλίσω στην οικογένεια μου τα αναγκαία;
Πόση βενζίνη έχω στο αυτοκίνητό μου σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταλείψω την πόλη για να πάμε στους συγγενείς μας στην ύπαιθρο;
Τί γίνεται με τη δουλειά μου αυτή τη στιγμή; Είμαι ακόμα εργαζόμενος, ή είμαι από αυτή τη στιγμή αυτομάτως απολυμένος;
Αυτά είναι από τα βασικά ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις και λύσεις και που θα μπορέσουν να απαντηθούν μόνο με την ψύχραιμη και λογική αντίδραση και ενέργεια.
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ…
Καθώς ο πολίτης μας φεύγει από την Τράπεζα και μπαίνει στο αυτοκίνητό του για να κατευθυνθεί προς κάποιο μάρκετ, ψάχνει και για βενζινάδικο ώστε με κάποιο μέρος των μετρητών του να καλύψει την ανάγκη του σε βενζίνη που ξέρει ότι θα του χρειαστεί ίσως σήμερα, ίσως τις αμέσως επόμενες ημέρες…
Όσα από τα βενζινάδικα βρίσκει εν λειτουργία, βλέπει να έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές αυτοκινήτων που περιμένουν με κορναρίσματα και φωνές των οδηγών να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.
Εδώ τίθεται στον πολίτη το εξής δίλημμα:
Περιμένω για βενζίνη ή ψάχνω για τρόφιμα και άλλες προμήθειες;
Αποφασίζει να μπει στην ουρά των αυτοκινήτων που περιμένουν.
Τα καταφέρνει ύστερα από αρκετή ώρα να γεμίσει μισό ντεπόζιτο γιατί παραπάνω δεν του έδιναν ώστε να πάρουν όλοι, και ξεκινάει για αναζήτηση τροφίμων.
Ξέρει ότι ο χρόνος είναι εναντίον του. Τηλεφωνεί στους δικούς του και προσπαθεί να μάθει αν οι δικές τους ενέργειες, είχαν κάποιο αποτέλεσμα.
Τον ειδοποιούν ότι όλες οι αγορές είναι κλειστές και ότι ψάχνουν τώρα σε μικρά συνοικιακά καταστήματα τροφίμων για προμήθειες αλλά ότι και αυτά είναι, ή κλειστά ή έχουν φοβερή ανατίμηση στα προιόντα τους.
Η μαύρη αγορά έχει ήδη ξεκινήσει το μαύρο έργο της..
Τηλεφωνεί στην εργασία του και δεν απαντάει κανένας.
Τηλεφωνεί στα αφεντικά του στα προσωπικά τους τηλέφωνα και εκεί μαθαίνει ότι η εταιρεία του έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας.
Κλείνει το τηλέφωνο γνωρίζοντας ότι είναι άνεργος, απλήρωτος, με μισό ντεπόζιτο βενζίνης και μερικά ευρώ στην τσέπη για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση που δεν γνωρίζει ούτε την εξέλιξη της ούτε τη χρονική διάρκεια της…
Ενώ συνεχίζει να οδηγεί προς την κατοικία του βλέπει ένα συνοικιακό μάρκετ να μαζεύει κάποια είδη που υπήρχαν στο έξω μέρος και να είναι έτοιμο να κατεβάσει και αυτό τα ρολά του.
Παρκάρει και πλησιάζει με το χέρι να ακουμπά τα χρήματα στη τσέπη του λες και κάποιος θα προσπαθήσει να του τα πάρει στα επόμενα λίγα βήματα που απομένουν, μέχρι την είσοδο στο μαγαζί.
Ο μαγαζάτορας τον κοιτάζει με επιφύλαξη και καχυποψία…
Τον ρωτάει απότομα τι θα ήθελε και αυτός του απαντά ότι θέλει να αγοράσει κάποια τρόφιμα για το σπίτι. Στην ουσία τον παρακαλά για να τον αφήσει να ψωνίσει.
Με αρκετό δισταγμό ο μαγαζάτορας του επιτρέπει την είσοδο και αυτός προσπαθεί να μαζέψει όσα τρόφιμα μπορεί και του επιτρέπουν τα χρήματά του.
Το μαγαζί έχει κλείσει τις πόρτες.
Πλησιάζει, όπως έκανε τόσο καιρό στο ταμείο και ο μαγαζάτορας του λέει ότι τα τρόφιμα έχουν πάρει αύξηση λόγω της έκρυθμης κατάστασης.
Τελικά κατάφερε και αγόρασε μόνο το 1/5 από όσα υπολόγιζε πως θα αγόραζε με τα χρήματα που είχε μαζί του.
Φεύγει οργισμένος και απογοητευμένος αλλά ξέρει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει. Συνεχίζει με το αυτοκίνητό του για να φτάσει στο καταφύγιο του.
Ενώ ακόμα οδηγεί ακούει και βλέπει περιπολικά να τον προσπερνούν με τις σειρήνες τους και τους φάρους αναμμένους.
Αισθάνεται άμεσα την ανάγκη του καταφυγίου γιατί ξέρει ότι η κατάσταση σε λίγο θα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ότι όσο περνά η ώρα τα φράγματα της ηθικής της κοινωνίας αρχίζουν να σπάνε ένα ένα…
ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ…
Επιτέλους κατάφερε και έφτασε στο σπίτι.
Κατεβαίνει με τα λίγα αγαθά που αγόρασε και με το βλέμμα να ελέγχει δεξιά αριστερά μπαίνει στο σπίτι του γρήγορα.
Μέσα βρίσκεται η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ηλικίας περίπου 12 χρονών.
Όλοι είναι αναστατωμένοι με την κατάσταση και την ανατροπή της καθημερινότητάς τους.
Ψάχνουν στα μάτια του πατέρα και συζύγου την ελπίδα. Δεν βλέπουν τίποτα.
Τους αγκαλιάζει και προσπαθεί να ηρεμήσει τα παιδιά πουτα έδιωξαν από το σχολείο οι δάσκαλοί τους λέγοντάς τους ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να παρακολουθούν τις ειδήσεις για να μάθουν αν και πότε θα συνεχίσουν πάλι τα μαθήματά τους…
Αγκαλιάζει τη σύζυγό του και την βλέπει να τρέμει λέγοντάς του ότι κάποιοι με μηχανή προσπάθησαν να της αρπάξουν την τσάντα της ενώ έφευγε από το κατάστημα που εργαζόταν γιατί της ανακοίνωσαν ότι θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να ομαλοποιηθεί η οικονομική κατάσταση.
Ανταλλάσουν μεταξύ τους τις εικόνες που κατέγραψε ο καθένας από αυτούς μέχρι να φτάσει στο σπίτι. Μόνο τρόμο και αναστάτωση προκαλούν τα όσα ακούνε να λέει ο καθένας τους.
Είναι η ώρα των αποφάσεων.
Ο άνδρας προσπαθεί να ασφαλίσει το σπίτι και η γυναίκα παίρνει τα τρόφιμα στην κουζίνα και ξεκινάει καταγραφή όλων των προμηθειών.
Ταυτόχρονα για ψυχολογικούς λόγους παρά για διατροφικούς προσπαθεί να μαγειρέψει κάτι πρόχειρο για να φάνε.
Τα παιδιά τηλεφωνούν στους φίλους τους από το σχολείο για να μάθουν τα νέα τους.
Ξαφνικά εκεί που μιλάνε με τους συμμαθητές τους, ειδοποιούν τους γονείς τους ότι το τηλέφωνο είναι νεκρό.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ «ΚΡΑΧ» ΣΕ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…
Προσπαθούν μέσω των κινητών τους να επικοινωνήσουν αλλά δεν έχουν καθόλου σήμα.
Όσες προσπάθειες και να κάνουν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Ανοίγουν τον υπολογιστή τους αλλά και εκεί δεν υπάρχει σύνδεση σε δίκτυο. Αισθάνονται αποκομμένοι όλοι τους από τον έξω κόσμο. Το μόνο που απομένει είναι η Τηλεόραση και το Ράδιο.
Ανοίγουν την τηλεόραση και βλέπουν ότι δεν υπάρχουν προγράμματα αλλά κάποιοι παράξενοι τύποι με γραβάτες και κοστούμια να μιλάνε με οικονομικούς όρους που φαίνεται να μην τους καταλαβαίνουν ούτε και οι ίδιοι.
Κάποιοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να καλύψουν με χρυσόσκονη το πτώμα της οικονομίας που τόσο καιρό σάπιζε μπροστά στα μάτια μας αλλά δυστυχώς το περνούσαμε αψήφιστα…
Κάποια άλλα κανάλια δείχνουν με ζωντανά ρεπορτάζ εικόνες από σπάσιμο Τραπεζών και άλλων εμπορικών καταστημάτων.
Παντού σειρήνες περιπολικών και συναγερμοί από καταστήματα δημιουργούν μια ηχητική υπόκρουση του επερχόμενου χάους.
Η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Αστυνομία που θεωρείται το τελευταίο ανάχωμα πριν την τεράστια κοινωνική έκρηξη.
Σε κάποιο κανάλι βλέπουν έναν τρομοκρατημένο ρεπόρτερ που έχει χάσει τα λόγια του, ίσως και τα λογικά του, να δείχνει με το δάχτυλο προς μια κατεύθυνση και τον καμεραμάν να προσπαθεί να ζουμάρει σε ένα σημείο και σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 μέτρων.
( Οί λαθρομετανάστες πού έχουν πλημμυρίσει την χώρα όταν δεν θα έχουν να φάνε θα γίνουν διπλά επικίνδυνοι…
Άς όψονται οί πολιτικοί πού μάς τούς φόρτωσαν…)
Τελικά το νόημα που βγαίνει από τα μπερδεμένα λόγια του ρεπόρτερ είναι ότι κάποιοι αλλοδαποί-λαθρομετανάστες βγήκαν από την είσοδο μιας πολυκατοικίας οπλισμένοι με στρατιωτικά τυφέκια και κινήθηκαν προς την επόμενη γωνία τρέχοντας…
Κανένας δεν γνωρίζει τί θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Καμία ενημέρωση από πολιτικό πρόσωπο και από Αστυνομία.
Όλοι όσοι εμφανίζονταν σε τηλεοπτικά παράθυρα τόσο καιρό και έλεγαν καθησυχαστικά λόγια και ευχολόγια για να κερδίσουν χρόνο παραμονής σε εξουσίες και σάπιες καρέκλες, έχουν τώρα εξαφανιστεί.
Ακούγονται ριπές από την τηλεόραση και ο τρομαγμένος ρεπόρτερ διακόπτει την μετάδοση των γεγονότων, ψάχνοντας για προσωρινό καταφύγιο.
Η εικόνα γυρίζει στο στούντιο και μια αμηχανία καλύπτει τους παρουσιαστές.
Θέλουν να φύγουν να εξαφανιστούν κι΄ αυτοί από το πάνελ αλλά δεν το κάνουν, ακόμα.
Οι μάσκες έχουν πέσει και το πρόσωπο που κάνει την εμφάνισή του είναι μόνο ο τρόμος.
Ενώ η οικογένεια παρακολουθεί στη τηλεόραση τις ραγδαίες τρομακτικές εξελίξεις, ακούνε από τη γειτονιά τους ουρλιαχτά και φωνές μετά από 2-3 πυροβολισμούς αυτομάτου πιστολιού.
Με επιφύλαξη πλησιάζουν τρέχοντας στο μπαλκόνι και βλέπουν κάποιον πεσμένο και γεμάτο αίματα στη μέση του δρόμου. Σε απόσταση λίγων μέτρων ένας γείτονας με ένα αυτόματο πιστόλι στο χέρι του, έχει μείνει με το χέρι τεντωμένο και ακόμα σημαδεύει τον σκοτωμένο.
Κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες δεν ξέρουν αν ο κύριος με το όπλο είναι ψυχοπαθής, ή υπερασπιστής της περιουσίας του.
Ο χρόνος για όλους έχει σταματήσει σε αυτή τη σκηνή. Τελικά ο κύριος με το όπλο ανακτά τον αυτοέλεγχο και με άδειο βλέμμα κοιτάζει τον κόσμο που τον παρακολουθεί.
Με μεταλλική φωνή που φανερώνει φόβο και ξερό στόμα από την έλλειψη σάλιου, ενημερώνει ότι αυτόν που πυροβόλησε προσπάθησε να του κλέψει το αυτοκίνητο και μόλις αντιλήφθηκε ότι ο ιδιοκτήτης τον κατάλαβε, του επιτέθηκε με μαχαίρι.
Αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να σώσει τον εαυτό του.
Κάποιοι κάνουν προσπάθεια να καλέσουν την αστυνομία αλλά αμέσως βάζουν πάλι το νεκρό κινητό στη τσέπη τους. Το επόμενο που κάνουν όλοι είναι να απομακρυνθούν βιαστικά από τον νεκρό αλλά περισσότερο από τον ζωντανό κύριο με το πιστόλι στο χέρι.
Η οικογένεια τού πολίτη μας πού αναφερόμαστε στην ιστορία μας, μπαίνει στο σπίτι πάλι και συνεχίζει να παρακολουθεί τηλεόραση.
Τα γεγονότα αρχίζουν να γίνονται πιό βίαια και να αποκτούν ιλιγγιώδη ταχύτητα ώστε δεν προλαβαίνουν καν την αναφορά ή την καταγραφή τους οι ρεπόρτερς.
Κάποια στιγμή που παρακολουθούν μια λεηλασία σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών η οθόνη μαυρίζει.
Η τηλεόραση είναι και αυτή νεκρή.
ΔΙΑΚΟΠΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ…
Δοκιμάζουν τους διακόπτες του ηλεκτρικού και καταλαβαίνουν ότι δεν έχουν τώρα ούτε ρεύμα.
Όλα χειροτερεύουν και μαζί με το ρεύμα χάθηκε και ένα πολύτιμο μέρος του ηθικού τους.
Προσπαθούν μέσα από κάποιο φορητό Ραδιοφωνάκι με μπαταρίες να ακούσουν κάποιο ειδησεογραφικό σταθμό.
Η μπάντα των FM έχει απομείνει μόνο με ελάχιστους σταθμούς που παίζουν μουσική μέσω κομπιούτερς χωρίς εκφωνητές μέχρι να υπάρχει και εκεί διακοπή ρεύματος.
Ακόμα και οι σταθμοί που πρόσφεραν συνεχή ενημέρωση και κουτσομπολιά για life style καταστάσεις, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Στο μεγαλύτερο όμως μέρος της μπάντας των FM ακούς μόνο τον ήχο του στατικού ηλεκτρισμού. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος της πόλης μας έχει ξεμείνει από ηλεκτρικό ρεύμα.
Η οικογένεια καταλαβαίνει ότι έχει αποκοπεί από κάθε είδους ενημέρωση με τη διακοπή του ηλεκτρικού και από κάθε είδους επικοινωνίας με τη διακοπή των επικοινωνιών.
Κι΄ όμως, όλα σήμερα το πρωί είχαν ξεκινήσει τόσο όμορφα. Και όλα από το πρωί άλλαξαν μέσα σε 4 ώρες.
Η νύχτα είναι μακριά γιατί βρισκόμαστε ακόμα στο μεσημέρι, αλλά και όταν έρθει η νύχτα τί ασφάλεια θα υπάρχει; Ποιό τελικά πρέπει να φοβόμαστε περισσότερο;
Την μέρα ή την νύχτα;
Οι προμήθειες της οικογένειας αντέχουν για 6-7 το πολύ μέρες, αλλά πλέον κανένας τους δεν είναι σίγουρος ότι θα ζήσει τόσο πολύ για να τις καταναλώσει…
Ίσως με τον κόμπο που έχουν όλοι στο στομάχι τους αυτή τη στιγμή της αβεβαιότητας, του χάους, και με έναν νεκρό κάτω από το μπαλκόνι τους, οι προμήθειες να κρατήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ίσως και 15 μέρες, γιατί κανένας δεν έχει διάθεση για φαγητό.
Η μόνη επιθυμία τους είναι να τελειώσει ο εφιάλτης…
Κάποια στιγμή η μητέρα θυμήθηκε ότι μια γνωστή της στη δουλειά, τής είχε από καιρό πεί, πώς κάποιος γέροντας από ένα μοναστήρι, την είχε προειδοποιήσει για προετοιμασία στα δύσκολα που πλησίαζαν…
Η μητέρα είχε γελάσει τότε ειρωνικά με τα λόγια της γνωστής της λέγοντάς την αλαφροϊσκιωτη και είχε αλλάξει κουβέντα, μια και δεν της άρεσαν ποτέ τέτοιες δυσοίωνες προφητείες…
Τώρα θα έδινε τα πάντα για να μάθει τι άλλο είχε πει εκείνος ο γέροντας.
Προσπαθεί τώρα να θυμηθεί τα λόγια της γνωστής της, που τής είχαν φέρει τόσο γέλιο εκείνη τη στιγμή…
Κάτι θυμάται ξαφνικά για πείνα και αναταραχή της κοινωνίας και ότι αυτό θα κρατήσει αρκετά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Τώρα το κρατάει μυστικά μέσα της χωρίς και να το αναφέρει στους υπόλοιπους.
Και αρχίζει να κλαίει βουβά για τον εγωισμό της και την τωρινή κατάστασή τους.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΙΑ, ΑΝΩΦΕΛΑ ΤΩΡΑ ΙΣΩΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΡΟΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ…
ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΝ.
ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗ…
ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ…
Mια πραγματική κόλαση θα ζήσει η Eλλάδα το πρώτο διάστημα, αν φύγει από τη ζώνη του ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή.
H εκτίμηση αυτή δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ούτε μεταφέρεται από κάποιους που θέλουν να τρομάξουν τους ψηφοφόρους, αλλά είναι μία πραγματικότητα, που απαιτείται να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους τους Eλληνες, πολιτικούς και πολίτες, και να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο….
Ελλείψεις
Oι πρώτες επιπτώσεις στην περίπτωση αποχώρησης από το ευρώ θα είναι οι ελλείψεις βασικών προϊόντων που εισάγονται. Kαύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα, πρώτες ύλες για τη βιομηχανία. Mετενέργεια των παραπάνω η έλλειψη αστυνόμευσης και πιθανότατα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια, είναι μόνο μερικά από τα επακόλουθα ενός τέτοιου εφιαλτικού σεναρίου.
Mε δεδομένο, μάλιστα, ότι η Eλλάδα, σε αντίθεση με την Aργεντινή, εισάγει σχεδόν τα πάντα, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να είναι από έξι έως και δώδεκα μήνες, η Eλλάδα δεν θα μπορεί να εισάγει απολύτως τίποτε ή για την ακρίβεια οι όποιες εισαγωγές θα γίνονται με «αίμα, δάκρια και ιδρώτα».
Mέσα σε αυτό το περιβάλλον, που θα θυμίζει την κόλαση του Δάντη, οι μόνοι που θα είναι ωφελημένοι θα είναι όλοι εκείνοι που είχαν χρήματα ή δραστηριότητες στο εξωτερικό και η αγοραστική τους δύναμη μέσα σε μία νύχτα θα υπερδιπλασιαστεί.
Mεγάλοι χαμένοι; Oλοι οι Eλληνες πολίτες και κυρίως τα χαμηλά στρώματα, που αφενός θα δουν την αγοραστική τους δύναμη να συρρικνώνεται κατά 50% ή και 70%, ενώ παράλληλα για ένα διάστημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν προϊόντα ή προσωπικά αντικείμενα και περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να έχουν τα βασικά είδη, αφού με το «καλημέρα» της δραχμής η οικονομία θα γίνει ανταλλακτική.
Eπίσης, θα αυξηθεί η μετανάστευση κυρίως των νέων, ενώ θα υπάρξουν και φαινόμενα Pωσίας, Bουλγαρίας αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος (δεκαετία του `90).
Παράδειγμα Σήμερα Mισθός: 1.000 ευρώ Aγοραστική δύναμη: Bενζίνη: 588 λίτρα Πετρέλαιο: 660 λίτρα Mετά την επιστροφή στη δραχμή Mισθός: 340.750 δραχμές (Oι μισθοί θα μετατραπούν με την αρχική ισοτιμία) Aγοραστική δύναμη: Bενζίνη: 367 λίτρα Πετρέλαιο: 416 λίτρα
Eλλειμμα Mπορεί να υπάρχει η δυνατότητα να κοπεί χρήμα, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να είναι ανεξάντλητη. Ως εκ τούτου απαιτείται να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα από την πρώτη νύχτα της επιστροφής στη δραχμή. Oι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να ενταθούν και βέβαια θα περιλαμβάνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις σε κοινωνικές παροχές.
Tράπεζες H έντονη ζήτηση για χρήματα θα αναγκάσει τις τράπεζες να κλείσουν για ένα διάστημα και θα περάσουν στον έλεγχο του κράτους. Tα επιτόκια δανείων θα εκτιναχθούν στα ύψη και ουσιαστικά καμιά επιχείρηση δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αφού με επιτόκια 30%-40% κάτι τέτοιο θα είναι απαγορευτικό.
Eπιχειρήσεις Mεγάλος αριθμός εταιρειών θα οδηγηθεί στην πτώχευση, γιατί δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους, είτε για την εισαγωγή πρώτων υλών ή για την αποπληρωμή των δανείων τους, αφού αυτά είτε θα παραμείνουν σε ευρώ ή θα μετατραπούν σε δραχμές – αλλά σε μεταγενέστερο στάδιο και αφού έχει σταθεροποιηθεί η ισοτιμία.
Kαταθέσεις Oι πολίτες θα σπεύσουν στις τράπεζες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, αλλά αυτό θα είναι αδύνατο. Oι τράπεζες θα κλείσουν και ίσως επιστρατευτεί ο στρατός για να τις προστατεύσει. Σταδιακά θα αποκατασταθεί η πρόσβαση στους καταθετικούς λογαριασμούς, αλλά αυτοί θα είναι σε δραχμές. Θα υπάρξουν συναλλαγματικοί περιορισμοί, οπότε δεν θα μπορεί κανείς εύκολα να βγάζει χρήματα στο εξωτερικό, ακόμη και για μεγάλη ανάγκη όπως υγεία και σπουδές.
Εφιαλτική εικόνα από το μέλλον Mετατροπή του νομίσματος
Σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος, απαιτείται χρόνος. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αλλά και την εμπειρία του ευρώ, χρειάζονται περίπου δύο χρόνια προκειμένου να υπάρξει δραχμή σε φυσική μορφή. Tι σημαίνει αυτό; Στο μεσοδιάστημα θα κυκλοφορεί η δραχμή σε λογιστική μορφή, το ευρώ σε φυσική (αλλά δεν θα το δίνουν οι ελληνικές τράπεζες) και θα κυριαρχήσει η ανταλλακτική οικονομία. Θα δίνει κάποιος ένα κιλό λάδι προκειμένου να πάρει ένα κιλό κρέας.
Tιμές προϊόντων και υπηρεσιών
O πληθωρισμός θα καλπάζει. Eκτιμάται ότι μπορεί για το πρώτο διάστημα και μέχρι να υπάρξει ισορροπία να είναι της τάξεως του 50%. Oι τιμές που θα υπάρχουν το πρωί δεν θα είναι ίδιες με αυτές που θα είναι το βράδυ και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου.
Iσοτιμίες
Θα απαιτηθεί πολύς χρόνος έως ότου η ισοτιμία της δραχμής με το ευρώ σταθεροποιηθεί. Aυτό εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες με έναν χρόνο. Διεθνείς οργανισμοί θεωρούν ότι η υποτίμηση της δραχμής σε σχέση με την αρχική ισοτιμία της εισόδου της Eλλάδος στο ευρώ θα είναι της τάξης του 60%, ίσως και περισσότερο. Δηλαδή ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε 550 ή 600 δραχμές. Kάποιοι ακόμη πιο απαισιόδοξοι την βλέπουν και στις 1.000 δραχμές.
Eμπόριο
Oι εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες θα «παγώσουν» για ένα διάστημα, άγνωστο πόσο. Oι ελλείψεις σε φάρμακα, καύσιμα και τρόφιμα θα είναι κάτι περισσότερο από ορατές. Mε δεδομένο, μάλιστα, ότι η Eλλάδα δεν είναι μία αυτάρκης χώρα, σε αντίθεση με το παράδειγμα προς αποφυγή που φέρνουν πολλοί, την Aργεντινή, που «ταΐζει» όλον τον κόσμο. Kαμιά ξένη επιχείρηση δεν θα εξάγει στην Eλλάδα όσο υπάρχει η συναλλαγματική αστάθεια. Kαύσιμα και φάρμακα θα έρχονται με σταγονόμετρο και όχι με εμπορικές, αλλά με διακρατικές συμφωνίες.
Eθνική ασφάλεια
Eξαιτίας της έλλειψης καυσίμων αλλά και της αστάθειας και της ανυπαρξίας θεσμικών συμμάχων, η Eλλάδα μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο γειτονικών χωρών και η εθνική της κυριαρχία να τεθεί εν αμφιβόλω όχι σε επίπεδο λήψης αποφάσεων, αλλά εθνικού εδάφους. Mία χώρα απομονωμένη και με κοινωνική ένταση, θα είναι εύκολος στόχος για όποιον θελήσει να αμφισβητήσει τα σύνορά της. Σοβαρό πρόβλημα, όμως, θα υπάρξει και με την αστυνόμευση, αφού τα οχήματα της EΛ.AΣ. δεν θα έχουν αρκετά καύσιμα να κινηθούν.
Kοινωνική ειρήνη
Tο παράδειγμα της Aργεντινής δείχνει ότι τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα θα υπάρξουν ομάδες πολιτών που χρησιμοποιώντας τη βία θα προσπαθούν να επιβιώσουν. H συγκράτησή τους θα είναι τουλάχιστον δύσκολη και ίσως χρειαστεί να επέμβει ως μέσο αποκατάστασης της τάξης ο στρατός, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.
Xρέος
Tο δημόσιο χρέος θα αυξηθεί σε ποσοστό ανάλογο με αυτό που το ευρώ ή το δολάριο θα ανατιμηθεί έναντι της δραχμής. Oι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρέος που θα φτάσει στο 200% του AEΠ και ως εκ τούτου θα είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί, οπότε η Eλλάδα θα αναγκαστεί να πάει σε άτακτη χρεοκοπία και τεράστιο «κούρεμα», κάτι που θα σημαίνει πως για δεκαετίες θα βρίσκεται εκτός αγορών και δεν θα μπορεί να δανειστεί.
Tουρισμός
O μεγάλος κερδισμένος σε θεωρητικό επίπεδο θα είναι ο ελληνικός τουρισμός, αφού οι τιμές θα έχουν υποχωρήσει σημαντικά. Ωστόσο, η κοινωνική αναταραχή και η αστάθεια θα είναι οι παράγοντες εκείνοι που τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα θα αποθαρρύνουν τους ξένους να επισκεφτούν την Eλλάδα.
Eξαγωγές
O δεύτερος μεγάλος κερδισμένος θα είναι και πάλι θεωρητικά ο εξαγωγικός κλάδος. Ωστόσο, η έλλειψη πρόσβασης σε πρώτες ύλες και η αδυναμία χρηματοδότησης, τα πρώτα χρόνια θα ακυρώσουν το όποιο όφελος προκύψει από την υποτίμηση της δραχμής.
ΠΗΓΗ

ΜΙΑ “ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ” ΘΑ ΕΒΓΑΖΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ; ΚΑΤ ΈΝΤΟΛΗΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ “ΒΑRBARO’S” ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ;


Το πιο βρώμικο σενάριο το είχαμε εξηγήσει πάλι πριν από μερικές μέρες. Η μειοδοτική κυβέρνηση των Αθηνών που ουδόλως ενδιαφέρεται εαν χαθούν ανθρώπινες ζωές στο Αιγαίο μας, σε διατεταγμένη υπηρεσία και αφού εξήντλησε όλα τα πιθανά σενάρια για ανάδειξη προέδρου-μαριονέττας, έχει καταδυθεί στα πιο σκοτεινά και αντεθνικά σχέδια σε συνεργασία με τον ύπουλο γερμανικό ξένο παράγοντα ωμής επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.
Ποιος εγγυάται ότι τόσο αδίστακτοι και αρριβίστες, φοβισμένοι και δειλοί δεν θα επιχειρούσαν να μας εμπλέξουν σε μια εθνική συμφορά χειρότερη της νύχτας των Ιμίων ώστε επικαλούμενοι ‘σοβαρό εθνικό θέμα’ να συσπειρώσουν όλους τους δεξιούς βουλευτές για να έρθουν οι ψήφοι ‘μονοκούκι’; Και μετά θα μπορούσαν να βγουν κι από πάνω σε όποιον ηρνείτο την ψήφο του κατηγορώντας τον ως ‘προδότη’. Οι προδότες τους προδότες. Τους θεωρείτε μη ικανούς για μια ανάλογη σκηνοθεσία; Όχι. Αυτοί οι πολιτικοί κόπροι, είναι ικανοί για όλα χωρίς να υπολογίσουν αίμα, θυσίες και ανθρώπινες ζωές.
Το συγκεκριμένο σενάριο καλλιεργείται επιμόνως τις τελευταίες μέρες με τα σύννεφα να μαζεύονται πάνω από τον καθαρό ουρανό στο Καστελόριζο. Εκεί όπου άλλος προδότης πριν από 5 χρόνια, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, έγειρε την ταφόπλακα στα κεφάλια των Ελλήνων.
Τι συμβαίνει στο Καστελόριζο
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν στρατιωτικά site από πηγές του Πενταγώνου, πηγών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλα και πηγών από τουρκικά ΜΜΕ, η Άγκυρα για να διατηρήσει «καυτή» την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και γενικά την περιοχή μεταξύ της δυνητικής ΑΟΖ της Ελλάδας και αυτής της Κύπρου θα στείλουν το «Barbaros» στο Καστελόριζο.
Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί κάποια NAVTEX που να επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή, αλλά η Τουρκία δεδομένου ότι έχει ενεργή τη NAVTEX για έρευνες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ μπορεί να το πράξει αμέσως μετά, εντος Ιανουαρίου. Πολύ πιθανόν όμως και μέχρι τη Δευτέρα.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν μία κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, με σκληρές αερομαχίες που διεξάγονται όταν τα ελληνικά μαχητικά σπεύδουν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά και εκτιμήσεις από το ΓΕΕΘΑ αναφέρουν πώς δεν είναι καθόλου απίθανο η Άγκυρα να στείλει και το «Barbaros» στο Καστελόριζο για να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Εδώ και ημέρες έχει εκφραστεί προβληματισμός από το ΓΕΕΘΑ για την τουρκική συμπεριφορά η οποία εντείνεται τόσο από τις κινήσεις σε πολιτικό επίπεδο (η πρόκληση Νταβούτογλου από τον Έβρο) όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο (παραβιάσεις, εμπλοκές κ.α.) με τους Τούρκους να δεσμεύουν ακόμη και στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου για διεξαγωγή ανθυποβρυχιακής άσκησης.
Η παρουσία τουρκικών υποβρυχίων στο νοτιοανατολικά Αιγαίο το τελευταίο διάστημα είναι έντονη και μάλιστα στις περιοχές των Ιμίων και του Καστελόριζου. Εν’ όψει μάλιστα της θλιβερής επετείου των Ιμίων και της κινητικότητας των Τούρκων στο Αιγαίο το ελληνικό Πεντάγωνο φαίνεται να λαμβάνει επιπλέον μέτρα, αφού δεν αποκλείεται να στηθεί ακόμη και «θερμό επεισόδιο».
Το γεγονός ότι ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου πρόσφατα επιβιβάστηκε σε φρεγάτα και εν συνεχεία προσνηώθηκε με ελικόπτερο στο «Barbaros» προβληματίζει ακόμη περισσότερο την ελληνική πλευρά.
Όσο λοιπόν και αν ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκούν δηλώνει πώς το «Barbaros» αποχωρεί στις 30 Δεκεμβρίου, καλώντας ταυτόχρονα την ελληνοκυπριακή πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις, κάθε άλλο παρά καθησυχασμό προκαλεί σε Κύπρο και Ελλάδα.
Φαίνεται πώς η Τουρκία επιχειρεί να εκβιάσει και να νομιμοποιήσει την εισβολή στην Κυπριακή ΑΟΖ για τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων. Σε αυτό φαίνεται πώς έχει βάλει το χέρι της και η ελληνική κυβέρνηση που με πρόσχημα την αποκλιμάκωση της κρίσης επιτρέπει στην Άγκυρα να αποθρασύνεται.
ΦΡΕΓΑΤΑ ΝΑΥΑΡΙΝΟ
Αιφνιδιαστικά, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα το απόγευμα τη φρεγάτα «Ναβαρίνο» η οποία βρίσκεται εν πλω στο Αιγαίο. Ο κ. Δένδιας θα παραμείνει στη φρεγάτα το βράδυ προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Στόλου.
Τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης συνοδεύουν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ.
makeleio.gr

Ελλάς - Σαμαράς. Ακόμη δύο νεκροί στη Σάμο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου

Στο προσκήνιο και μάλιστα με τρόπο τραγικό έρχεται για μια ακόμη φορά η έλλειψη ασθενοφόρων στη Σάμο, καθώς την παραμονή των Χριστουγέννων, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, που θα μπορούσαν ίσως να έχουν σωθεί εάν είχαν μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Όλα ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα, όταν το μοναδικό ασθενοφόρο του νησιού, δέχεται κλήση για σοβαρό περιστατικό με καρδιακό επεισόδιο 65χρονου άνδρα στην περιοχή του Πυθαγορείου.
Κατά τη μετάβαση του επανδρωμένου ασθενοφόρου στο συμβάν, γίνεται παράλληλη κλήση... για σοβαρό τροχαίο στην ίδια περίπου περιοχή (Φανάρια προς Ηραίον), όπου 51χρονη γυναίκα, αναβάτης ποδηλάτου, έχει παρασυρθεί από αυτοκίνητο, όπως αναφέρει το i-samos.gr.
Το προσωπικό του ασθενοφόρου επιλέγει να αλλάξει πορεία και να παραλάβει την 51χρονη γυναίκα και να την μεταφέρει άμεσα και σοβαρά τραυματισμένη, στο νοσοκομείο του νησιού. Δυστυχώς η άτυχη γυναίκα κατά τη μεταφορά της δεν αντέχει και υποκύπτει στα τραύματά της.
Το προσωπικό του ασθενοφόρου άμεσα επιστρέφει να παραλάβει τον 65χρονο άνδρα με το καρδιακό επεισόδιο στην ίδια περιοχή, αλλά κατά την άφιξη τους στο σημείο, ο άτυχος άνδρας έχει ήδη υποκύψει.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/12/blog-post_496.html

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και γεγονότα θεωρείται τυχαία...

 

http://www.katohika.gr/2014/12/i-omoiotita-me-prosopa-kai-gegonota-theorite-tixaia.html

Η πλανητική ευθυγράμμιση της 4/1/15 θα προκαλέσει προσωρινή μερική έλλειψη βαρύτητας;

Η πλανητική ευθυγράμμιση της 4/1/15 θα προκαλέσει προσωρινή μερική έλλειψη βαρύτητας;
Αν αυτή η ιστορία είναι αληθινή τότε στις 4 του Γενάρη θα ζήσουμε ένα μοναδικό φαινόμενο.
Σύμφωνα με τον Βρετανό αστρονόμο Πάτρικ Μουρ, ακριβώς 9:47 πμ PST στις 4 Ιανουαρίου, ο Πλούτωνας θα περάσει ακριβώς πίσω από τον Δία, σε σχέση με τη Γη. Αυτή η σπάνια ευθυγράμμιση θα σημαίνει ότι η συνδυασμένη βαρυτική δύναμη των δύο πλανητών θα ασκούν εντονότερη παλιρροϊκή έλξη και πιθανόν να προκληθεί προσωρινή μερική έλλειψη βαρύτητας.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για 5 περίπου λεπτά οτιδήποτε αναπηδά θα μπορεί να "πετάξει" πιο ψηλά με την ίδια ακριβώς δύναμη.
Με την άποψη του κ. Μουρ φαίνεται να συμφωνεί και η ΝΑΣΑ, όπως τουλάχιστον φαίνεται από το παρακάτω tweet της επίσημης σελίδας της:
ΠΗΓΗ
http://www.katohika.gr/2014/12/prosorini-elipsi-varititas-apo-planitiki-euthigramisi.html 

Τι δεν μας είπε ο φίλτατος Αντώνιος...

Γράφει ο Κλεισθένης.
Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στην ΥΕΝΕΔ, πρώην ΕΡΤ που φέρει το όνομα ΝΕΡΙΤ, μπορεί όποιος θέλει να τα μάθει.
 

Οι "εξαίρετοι" και μη εξαιρετέοι "δημοσιογράφοι" εκτέλεσαν το δημοσιογραφικό τους "λειτούργημα" κάνοντας πολύ "καυτές" και "σκληρές" ερωτήσεις, φέρνοντας τον πρωθυπουργό σε πολύ "δύσκολη" θέση.
 

Τον άφησαν να μονολογεί χωρίς να τον διακόπτουν (sic) ούτε όταν παραπλανούσε με ανεδαφικά, αναληθή και τρομολάγνα "επιχειρήματα".
 

Ας τους κρίνει το "συνάφι" τους.

 


Ενδιαφέρον πάντως δεν είχαν όσα είπε αλλά όσα δεν είπε.
 

Δεν είπε για τις θυσίες των πολιτών, ότι δεν τις επέλεξαν οι πολίτες αλλά τις επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις μειοψηφίας (ελέω νόμου Παυλόπουλου, bonus 50 εδρών).
 

Δεν είπε για τις στρατιές ανέργων που πλησιάζουν ή ίσως και να ξεπερνούν τα 3 εκτμ.
 

Δεν είπε για τις χιλιάδες επιχειρήσεων που έκλεισαν ή μετακόμισαν εκτός Ελλάδας.
 

Δεν είπε για τις χιλιάδες νέων που ξενιτεύτηκαν για να εργαστούν.
 

Δεν είπε για το ένα τρίτο των νοικοκυριών που ζει κάτω απ' το όριο της φτώχειας ούτε για το άλλο ένα τρίτο που ζει στο όριο της φτώχειας.
 

Δεν είπε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
 

Δεν είπε τι εννοεί με τον όρο μεταρρυθμίσεις. 

Μεταρρύθμιση είναι το πλαφόν στην υγεία; 

Μεταρρύθμιση είναι το πλαφόν 15% στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με την περιβόητη αξιολόγηση;
 

Μεταρρύθμιση είναι το κλείσιμο πολλών σχολείων και η συγχώνευση των σχολικών μονάδων;
 

Μεταρρύθμιση είναι η πλήρης κατάργηση των εργατικών δικαιωμάτων; οι συνθήκες "γαλέρας" στους χώρους εργασίας; τα οκτάωρα που πληρώνονται σαν τρίωρα;
 

Δεν είπε ότι τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου είναι καθοδηγούμενα και εξυπηρετούν συμφέροντα.
 

Δεν είπε για το σχέδιο παραπλάνησης των πολιτών που εξυφαίνεται εδώ και καιρό. 

Πειραγμένες δημοσκοπήσεις, δημοσκοπικές εταιρείες φαντάσματα που παρουσίασαν δήθεν το κλείσιμο της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ, που παρουσιάζουν δήθεν την αρνητική στάση των πολιτών σε πρόωρες εκλογές.
 

Δεν είπε γιατί επί δύο και πλέον χρόνια δεν ανακινούσε το θέμα της συνταγματικής αλλαγής.
 

Δεν είπε αν τελικά η χρυσή αυγή ψηφίσει τον κ. Δήμα για πρόεδρο τι θα κάνει. 

Θα αποδεχτεί το αποτέλεσμα έστω και αν τελικά τα "ναι" είναι λίγο πάνω απ' τα 180; 

Θα ζητήσει να μην αποδεχτεί ο κ. Δήμας την εκλογή του επειδή θα στηρίζεται στην ψήφο των ναζιστοφασιστοειδών; 

Τι ακριβώς θα κάνει;
 

Δεν είπε τίποτε για το χρέος, δεν είπε τίποτε για τα χαράτσια, δεν είπε τίποτε για τις συντάξεις πείνας, δεν είπε τίποτε για τις επερχόμενες καταστροφικές πολιτικές που έχει συναποφασίσει με τους τροϊκανούς, δεν είπε.... δεν είπε...
 

Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρωθυπουργός όμως υποστήριξε ότι η συγκυρία ευνοεί τη Ν.Δ και θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν. 

Αφού είναι τόσο βέβαιος γιατί φοβάται τις εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι; 

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
 

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν και όποτε γίνει κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει τα όσα εξαγγέλλει. 

Κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα ποιο θα είναι το αύριο της χώρας αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
 

Επειδή λοιπόν κρίνουμε απ' το αποτέλεσμα και επειδή η συγκυβέρνηση της συμφοράς οδηγεί τον τόπο στα βράχια σύντομα θα της κουνήσουμε το μαντήλι.
kleisthenisblog.blogspot.gr/ 
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_907.html 

ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ «ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ» ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

1ISID

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε ένα αμερικανικό στρατόπεδο στο νότιο Ιράκ και σε μια περιοχή στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, από τι αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000, εκπαιδεύονταν οι σημερινοί Τζιχαντιστές που τον τελευταίο χρόνο έχουν συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη με τα φρικτά τους εγκλήματα τα οποία πρόβαλλαν σαν τηλεοπτικά σου.

Σύμφωνα με την τουρκική επιθεώρηση Aksyon, στο αμερικανικό στρατόπεδο φυλακισμένων ισλαμιστών της Αλ Κάιντα, Bukka, νότια της ιρακινής πόλης Βασόρας, εδώ και δέκα περίπου χρόνια είχε δημιουργηθεί κέντρο εκπαίδευσης εξτρεμιστών σουνιτών ισλαμιστών που έμελε να δραστηριοποιηθούν για την αλλαγή του στάτους κβο όλης της Μέσης Ανατολής, χωρίς φυσικά να προβλέπονταν τότε ότι οι ισλαμιστές θα αυτονομούνταν και σαν Τζιχαντιστές πλέον, θα γίνονταν ανεξέλεγκτοι. Όπως αναφέρει η τουρκική επιθεώρηση, την περίοδο εκείνη ο σημερινός αρχηγός των Τζιχαντιστών, ο περίφημος El Bağdadi, βρίσκονταν κρατούμενος στις ΗΠΑ όπου είχε «εδική» εκπαίδευση από την ίδια την CIA. O άλλος γνωστός ισλαμιστής από τα ηγετικά στελέχη των Τζιχαντιστών, Ebu Ahmet, βρίσκονταν στην Bukka, υποτίθεται κρατούμενος, αλλά στην πραγματικότητα εκπαιδεύονταν για το μελλοντικό του έργο που θα αναστάτωνε όλη την ευρύτερη περιοχή. Η εκπαίδευση των ισλαμιστών περιλάμβανε μεθόδους ανορθόδοξου πολέμου, σαμποτάζ εχθρικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, πόλεμος εντός αστικών κέντρων, γνωστός σαν πόλεμος των πόλεων, καθώς και άλλες επιχειρήσεις δολιοφθοράς, αλλά και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα.
Για το άλλο στρατόπεδο που βρίσκεται στην Τουρκία οι πληροφορείς του τουρκικού τύπου είναι πολύ περισσότερες.
 
Συγκεκριμένα τις 26 Νοεμβρίου του 2007 με ένα αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός μυστήριου στρατοπέδου εκπαίδευσης ισλαμιστών τρομοκρατών που βρίσκονταν στην περιοχή της Γιάλοβας, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης. Το θέμα είχε βγει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 21 Οκτωβρίου του 2004 από την τουρκική επιθεώρηση «Αϊντινλίκ», όταν για πρώτη φορά ανέφερε την ύπαρξη αυτού του στρατοπέδου. Συγκεκριμένα το στρατόπεδο, σύμφωνα με την «Αϊντινλίκ», βρίσκονταν στον δρόμο Γιάλοβας -Τσιναρτζίκ, κοντά στο χωριό Τεσβικιέ, σε ένα ξέφωτο που έχει την ονομασία Ερικλί Βαντισί. Δίπλα από ένα πυκνόφυτο δάσος σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής επιθεώρησης βρίσκονταν και άλλες μυστικές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Όπως αποκάλυπτε η τουρκική επιθεώρηση, στο στρατόπεδο γίνονταν βασική εκπαίδευση των ισλαμιστών τρομοκρατών, ενώ δίνονταν και λεπτομέρειες της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η εκπαίδευση διακρίνονταν σε τέσσερα επίπεδα. Το πρώτο ήταν το ιδεολογικό και ηθικό μέρος όπου οι εκπαιδευόμενοι εμπέδωναν το «δίκαιο» του αγώνα τους. Το δεύτερο ήταν το θρησκευτικό που συμπλήρωνε το πρώτο και στη συνέχεια έρχονταν τα δυο πρακτικά μέρη, που αναφέρονταν σε κατάλληλες ασκήσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα υπληρχαν ξεχωριστές εγκαταστάσεις όπου δίνονταν η πρακτική εκπαίδευση. Μεγάλο ενδιαφέρων σε εκείνο το δημοσίευμα παρουσίαζε και η εθνολογική σύνθεση των εκπαιδευόμενων που απετέλεσαν και το μεγάλο φυτώριο της τρομοκρατικής οργάνωσης. Όπως αποκάλυπτε η τουρκική επιθεώρηση, στο στρατόπεδο υπήρχαν εκτός από αραβόφωνους,πολλοί Καυκάσιοι, όπως Τσετσένιοι, Ινγκούτσιοι, Νταγεστάνοι και Αμπχάσιοι, Τούρκοι από πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και Γεωργιανοί. Παράλληλα γίνονταν αναφορά και για Βαλκάνιους μουσουλμάνους που εκπαιδεύονταν για διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων, σαμποτάζ, επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου και πολέμου των πόλεων. «Καπάκι» σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις ήταν και η εκπομπή του γνωστού τουρκικού καναλιού, CNNTürk, στις 25 Ιουλίου 2012. Στην εκπομπή αυτή το τουρκικό κανάλι αποκάλυπτε επικαλούμενο και σχετικό τότε δημοσίευμα των New York Times, ότι η Αλ Κάιντα από το 2005 επιδίωκε την δημιουργία ισλαμικού φονταμενταλιστικού κράτους μεταξύ Συρίας και Ιράκ. Το τουρκικό κανάλι ανέφερε ότι το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, Ebu Thuha, από την πόλη του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, είχε δηλώσει ότι η οργάνωση με την βοήθεια των Τούρκων, Καυκασίων, Αφγανών και Πακιστανών μαχητών, σκόπευε την ανατροπή των καθεστώτων Συρίας και Ιράκ με σκοπό την δημιουργία ισλαμικού κράτους.
Σήμερα φαίνεται ξεκάθαρα πως υαλοποιείται αυτό το σχέδιο με τους Τζιχαντιστές και με τα φρικτά τους εγκλήματα σε βάρος κυρίως των χριστιανών της Μέσης Ανατολής. Ας όψονται οι υποκριτές γεννήτορες αυτού του ισλαμικού τέρατος.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 

nikosxeiladakis.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_891.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters