Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ !!

Η χώρα περνάει μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Κινδυνεύει όμως συνέχεια να μπει στον δρόμο της καταστροφής(ΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΑΚΟΜΑ). Είναι άλλο πράγμα η διαμαρτυρία και εντελώς διαφορετικό η βία, ο χουλιγκανισμός και η απόλυτη κατάλυση του νόμου και της δημοκρατίας.(ποιας δημοκρατίας? Που ζεις ρε Αλεκοοοοο)
Άρθρο του κ.Αλ.Παπαχελά,
αναδημοσιεύεται από την Καθημερινή.

Δεν είναι δυνατόν(ΞΥΔΑΚΙ ΑΛΕΚΟ) κάποιοι να κλείνουν τα σύνορα της χώρας επί ώρες και να μην τιμωρούνται.
Δεν γίνεται κάποιοι να χτυπάνε με δολοφονική μανία έναν πολιτικό, να αποτυπώνονται τα πρόσωπά τους στις κάμερες, και κανείς να μην τιμωρείται. (ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΤΙΜΑΚΟ)
Δεν μπορεί οι...κάτοικοι της Χ Κερατέας να επιτίθενται με δολοφονική μανία κατά των αστυνομικών και να κρατούν κλειστό ένα κεντρικό δρόμο της Αττικής για δύο μήνες. (Η ΤΕΧΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ...ΜΑΥΡΟ !!!! ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΤΟ ΑΛΕΚΟΟΟ)Δεν γίνεται κάποιοι να καταστρέφουν εισπρακτικά μηχανήματα στο μετρό και να φεύγουν ατιμώρητοι.(ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ!!!!)

Κανείς δεν έχει λόξα με τον νόμο και την τάξη.(ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΩΤΡΙΑ???) Ολοι όμως οι σώφρονες άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι αν ο καθένας που έχει ή πιστεύει ότι έχει κάποιο δίκιο, αρχίζει να καταστρέφει, να χτυπάει άλλους στον δρόμο, να ρίχνει πέτρες και μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα η χώρα θα διαλυθεί. Θα πιεσθούμε και άλλο ως κοινωνία, γιατί το 2011 θα είναι δύσκολο έως το τέλος του. Το αν θα σωθούμε, όμως, θα εξαρτηθεί όχι μόνο από τις αποφάσεις στις Βρυξέλλες, αλλά και από το εάν εμείς θα επιλέξουμε τον δρόμο της θεαματικής αυτοκαταστροφής.(ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!)

Δεν με ενδιαφέρει προσωπικώς ποιος κυβερνά τη χώρα σήμερα ή ποιος θα την κυβερνά αύριο το πρωί.(ΓΙΑΤΙ "Η ΔΟΥΛΕΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ???) Το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί σύντομα είναι κατά πόσον είναι κυβερνήσιμη(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ "ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ"
"The Greek people are anarchic and difficult to tame"Henry Kissinger), ακόμη και από τον ισχυρότερο και ικανότερο ηγέτη(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ). Η κυβέρνηση μιλάει «σκληρά», ανακοινώνει μέτρα, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει (ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ)απέναντι στη διογκούμενη βία και ανομία. Η Νέα Δημοκρατία(ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ?)λέει το απίθανα παράλογο στις δηλώσεις της «να μην κλείνουν οι δρόμοι ή τα σύνορα, αλλά να μη συλλαμβάνεται και κανείς». Μάλιστα, ωραία ιδέα! Η ΕΛ.ΑΣ. τρέμει με την ιδέα ότι θα κληθεί να διαχειρισθεί μια τεράστια κρίση, από την Κερατέα έως τον Προμαχώνα και τα γκέτο των μεταναστών. (ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!!!)Κανείς δεν τολμά να πάρει θέση και να κάνει τη δουλειά του, παρά μόνο ύστερα από πίεση.

Δυστυχώς οι μόνοι που έχουν στόχο είναι η μειοψηφία αριστεριστών, λαšκιστών και βεβαίως και απελπισμένων που θέλει να βάλει φωτιά στον τόπο είτε με τη μορφή της ανυπακοής είτε με την αναρχία και τη βία. Το ψευδοκατεστημένο αυτής της χώρας, νεοπλουτίστικο, χυδαίο και ανεύθυνο κοιτάει να κρυφτεί μαζί με τα λεφτά του ή και να πάει μαζί με το ρεύμα... Τόσο ανάξιο ήταν πάντα και γι’ αυτό κατάντησε έτσι τη χώρα. Τι απομένει; Η μεγάλη πλειοψηφία μιας σκληρά εργαζόμενης, δημιουργικής μεσαίας τάξης που δεν θέλει να καταστραφεί ο τόπος. Θέλει νόμο και τάξη, και απέναντι στους κλέφτες που λεηλάτησαν τη χώρα και απέναντι στους χούλιγκαν της βίας όπου και αν δρουν. Το κακό βεβαίως είναι ότι αυτή η πλειοψηφία σπάνια κατεβαίνει στους δρόμους ή φωνάζει δυνατά...


ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑ !!!

"Έφερα επενδυτές και δεν τους έβγαλαν βίζα"!


Του απεσταλμένου μας στη Λευκωσία Νεκτάριου Β. Νώτη

Την ώρα που ένα από τα βασικά ζητούμενα στην ελληνική οικονομία είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων…

Την ώρα, που οι επενδύσεις αυτές είναι απόλυτα αναγκαίες στη συγκεκριμένη δύσκολη οικονομική συγκυρία…

Την ώρα, που η τρόικα πιέζει για την ταχύτερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την εφαρμογή των ψηφισθέντων νόμων… η γραφειοκρατία, η τυπολατρία και η διαφθορά φαίνεται ότι είναι βαθιά ριζωμένες και κρατούν καλά σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης και στον τρόπο που αυτή αντιμετωπίζει τους ξένους επενδυτές.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό, που περιγράφει στο Capital.gr ο Dr Saleh Jallad, αντιπρόεδρος της Consolidated Contractors Company, εταιρία με παρουσία στην Ελλάδα. Ο κ. Jallad υποστηρίζει ότι πριν από ένα μήνα προσπάθησε να φέρει στη χώρα μας ομάδα Αράβων υποψήφιων επενδυτών, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν τελικά να έρθουν. Ο λόγος; Το προξενείο μας δεν τους εξέδωσε βίζα! Τι ακριβώς συμβαίνει;

Με βάση τη συνθήκη Σένγκεν, έχουν τεθεί συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις για την έκδοση του συγκεκριμένου εντύπου σε υπηκόους χωρών, που δεν την έχουν υπογράψει. Η λίστα των λόγων, βάση των οποίων μπορεί να μην εκδοθεί η βίζα, είναι τόσο μακροσκελής, ώστε η άρνηση μπορεί να προκύψει ακόμα και αν η φυσιογνωμία του θεωρηθεί «ύποπτη» από τον αρμόδιο υπάλληλο. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα οι ανά τον κόσμο Έλληνες διπλωμάτες να ενεργούν στην πλειοψηφία των περιπτώσεων με περισσή σχολαστικότητα, σε ό,τι αφορά το γράμμα του νόμου και, είτε να μη εκδίδουν βίζα, είτε –όταν εγκρίνουν την έκδοση– αυτή να χορηγείται μετά από δύο και τρεις εβδομάδες. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις κυκλωμάτων και επιτηδείων, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι έξω από προξενεία και προσφέρουν με το αζημίωτο ταχύτατη διεκπεραίωση της σχετικής υπόθεσης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Ιταλία ή την Ισπανία, να πάρουν τη βίζα από εκεί, όπου οι διαδικασίες είναι πολύ πιο ευέλικτες, και στη συνέχεια να έρθουν στη χώρα μας!

Το πρόβλημα με την έκδοση βίζας περιέγραψε ο κύριος Jallad στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της ημερίδας Go Intenational, που διοργάνωσε η Eurobank στη Λευκωσία, παρουσία του υφυπουργού εξωτερικών, Σπύρου Κουβέλη.

Το Capital.gr απευθύνθηκε στον κύριο Κουβέλη για το θέμα. Ο υφυπουργός δήλωσε ενήμερος για την κατάσταση που επικρατεί, προσθέτοντας ότι δίνονται ήδη κατευθύνσεις στα προξενεία να διευκολύνουν τις διαδικασίες, ενώ είπε ότι εξετάζεται και η περίπτωση του outsourcing… να δοθεί, δηλαδή, σε ιδιωτική εταιρία η διεκπεραίωση τέτοιων υποθέσεων. Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάει κανείς ότι το πρόβλημα αφορά όχι μόνο στους υποψήφιους επενδυτές, αλλά και σε τουρίστες, που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.


ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΙΑΣ Ο ΓΑΠ

ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ... ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Προσκεκλημένος στο υπουργικό συμβούλιο ήταν χθες ο πρώην αναπληρωτής καγκελάριος και πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος εστίασε κατά την ομιλία του στη σημασία της «πράσινης» ανάπτυξης.«Το μέλλον είναι μόνο η πράσινη οικονομία. Αν δεν ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο, απλά θα καθυστερήσουμε», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Φίσερ, προσθέτοντας ότι η κρίση προσφέρει ευκαιρίες για ένα νέο «πράσινο» αναπτυξιακό μοντέλο.

Θα φυτεύουμε μαρούλια, σπανάκια και άλλες πρασινάδες και θα αναπτύξουμε κορμιά χωρίς χοληστερίνη και καρδιοπάθειες με προσδόκιμο ζωής τα 110 χρόνια, και όριο συνταξιοδότησης για όλους τα 87. Πρόωρες συντάξεις στα 85.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Φίσερ υπογράμμισε ότι η χώρα μας έχει τεράστιες ευκαιρίες για ένα μελλοντικό αναπτυξιακό μοντέλο και σημείωσε ότι το να συνδυάσει κανείς το κεφάλαιο που υπάρχει στην Ελλάδα, τον τουρισμό, το τοπίο, τη ναυτιλία, με μια νέα προσέγγιση του ενεργειακού τομέα με πράσινα αναπτυξιακά μοντέλα, «αποτελεί μια σημαντική συμβολή για το μέλλον της χώρας».


Το τοπίο χωλαίνει χωρίς ανεμογεννήτριες και θερμοσίφωνες είναι η πικρή αλήθεια. “Θα τον μαζέψουμε τον ήλιο, σίγουρα ναι”… 



Ο κ. Φίσερ δήλωσε ότι κατανοεί πως τώρα αυτό που ενδιαφέρει τη χώρα μας είναι κυρίως να διαχειριστεί την κρίση και να παραμείνει σε σωστό δρόμο. «Όμως η κρίση θα περάσει και το ερώτημα που τίθεται είναι ποιο θα είναι το μελλοντικό αναπτυξιακό μοντέλο», πρόσθεσε.
Η κρίση θα περάσει, πόσους θα βουλιάξει άπαξ δια παντός, δεν φαίνεται να σας απασχολεί.  Στο επόμενο Υπουργικό, να κληθεί ο Αλέφαντος να αναπτερώσει το ηθικό των τλαιπωρημένων Υπουργών. Αν και φήμες λένε ότι παραείναι “δεξιοί” για τα γούστα του.

«Η κλιματική αλλαγή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αν δούμε τι σημαίνει η ανάπτυξη της Κίνας και τι σημαίνει αυτό για τις τιμές ενέργειας και τις τιμές των τροφίμων και τα πολύτιμα μέταλλα θα κατανοήσουμε ότι το δικό μας αναπτυξιακό μοντέλο θα διέλθει μια πολύ σημαντική αλλαγή», τόνισε. Κληθείς να τοποθετηθεί σε ερώτηση του κ. Παπανδρέου για τη σημασία της πράσινης ανάπτυξης για θέσεις απασχόλησης στη Γερμανία, ο κ. Φίσερ τη χαρακτήρισε «πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας» και τόνισε ότι οι δουλειές του αύριο θα βασίζονται στις νέες πράσινες τεχνολογίες.

Ένας θα τσαπίζει, άλλος θα φυτεύει, άλλος θα ποτίζει και στο τέλος θα στρίβουν ένα μπάφο και θα τα βλέπουν όλα καλά, όλα ήρεμα. Το μέλλον είναι στην αποποινικοποίηση των μαλακών ναρκωτικών, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το παρόν. Γιατί λιγότερο κακό κάνει η τηλεόραση; Είσαι σε μια παρέα κι όποιος θέλει να μιλάει με τις ώρες, σου λέει «να ολοκληρώσω». Παραγοντοποίησε καλύτερα, μεγάλε.

«Ελπίζω ότι και η ελληνική κυβέρνηση θα καταλάβει ότι έχουμε να κάνουμε με μια θαυμάσια ευκαιρία στον ευρωπαϊκό Νότο, κυρίως όταν θα έχει περάσει η κρίση και θα κληθεί η χώρα να εφαρμόσει το αναπτυξιακό της μοντέλο», κατέληξε.

Μετά την κρίση θα έλθει η πολυπόθητος ανάπτυξη. Στη χώρα θα έχουν μείνει μόνο χαλκοπράσινοι από την πείνα κάτοικοι και οι παρουσιαστές των 8:00
Αναφέρθηκε ακόμη στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα, επισημαίνοντας: «Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος από τα φιλικά αισθήματα των Ελλήνων. Στην αρχή, αυτά που διαδραματίστηκαν στις δύο χώρες με κατέθλιψαν και εν μέρει ντράπηκα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουμε ότι μπορούμε για να επαναφέρουμε τις βέλτιστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».
Ποιες σχέσεις ονειρεύεστε; Αφεντικού και σκύλου, τοκογλύφου και χρεωμένου ως το λαιμό, σαδιστή και μαζοχιστή, ή να μείνουμε στην κλασσική μας σχέση δουλοπρέπειας;

ANTINEWS

ΕΝ ΠΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΕΖ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ "ΕΝΤΕΡΠΡΑΪΖ"

Απέπλευσε από το Αξάζ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο  "Έντερπράϊς", με προορισμό το Σουέζ. Η κατάσταση στην Αίγυπτο δεν λέει να εξομαλυνθεί και η παρουσία και μόνο αμερικανικού αεροπλανοφόρου στη περιοχή δείχνει ότι η Ουάσιγκτον θέλει να αποτρέψει ακόμη και τη παραμικρή πιθανότητα να κλείσει το Σουέζ.

Η κατάσταση στην Αίγυπτο εξακολουθεί να είναι έκρυθμη και ο στρατός έχει αρχίσει τις συλλήψεις.

Ο στρατός της Αιγύπτου συνέλαβε δεκάδες Αιγύπτιους που συμμετείχαν στις ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και ορισμένοι από αυτούς κακοποιήθηκαν ενόσω βρίσκονταν υπό κράτηση, κατήγγειλαν σήμερα η εδρεύουσα στη Νέα Υόρκη οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) και Αιγύπτιοι ακτιβιστές.

   

Μονάδες του στρατού αναπτύχθηκαν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Αιγύπτου στις 28 Ιανουαρίου για να αποκαταστήσουν την τάξη. Μάλιστα οι διαδηλωτές δέχτηκαν ευνοϊκά τους στρατιώτες, θεωρώντας τους ως ουδέτερη δύναμη. Ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να προστατεύσει τους διαδηλωτές από τους υποστηρικτές του καθεστώτος που τους είχαν επιτεθεί αλλά ταυτόχρονα τους ζήτησε να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

 


"Μετά την 31η Ιανουαρίου η HRW έχει καταγράψει τις αυθαίρετες συλλήψεις από τη στρατονομία τουλάχιστον 20 διαδηλωτών που έφευγαν από ή κατευθύνονταν προς την πλατεία Ταχρίρ", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση. "Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν κοντά στην πλατεία ή σε άλλες περιοχές του Καΐρου απ' όπου οι διαδηλωτές μετέφεραν εφόδια στην πλατεία", συνέχισε.

 

Η HRW ανέφερε ότι έχουν αναφερθεί τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις βασανιστηρίων. Ένας από τους κρατούμενους που απελευθερώθηκε ισχυρίστηκε ότι είδε αξιωματικούς του στρατού να κάνουν ηλεκτροσόκ σε τουλάχιστον 12 κρατούμενους την 1η Φεβρουαρίου.

   

Ο στρατός πάντως διαψεύδει ότι κακοποίησε διαδηλωτές. "Οι ένοπλες δυνάμεις εμμένουν στην αρχή της προστασίας των ειρηνικών διαδηλωτών και ποτέ δεν πυροβόλησε, ούτε πρόκειται να το κάνει, εναντίον τους", είπε πηγή προσκείμενη στο στρατό.

   

Η HRW υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 119 άνθρωποι έχουν συλληφθεί αφότου αναπτύχθηκε στις πόλεις ο στρατός. Σε αυτούς περιλαμβάνονται διαδηλωτές, ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοσιογράφοι που κάλυπταν τα γεγονότα. Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο πόσοι άνθρωποι παραμένουν υπό κράτηση.

   

Στο μεταξύ, το αντιπολιτευόμενο, αριστερό κόμμα Ταγκάμου ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρεται από το διάλογο που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με την αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένων και των Αδελφών Μουσουλμάνων, με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

   

Το κόμμα, που διαθέτει ελάχιστες έδρες στη Βουλή, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφασή του ελήφθη λόγω "της άρνησης του καθεστώτος να ικανοποιήσει έστω και τις πιο μικρές απαιτήσεις του λαού". Διαμαρτύρεται επίσης για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου Όμαρ Σουλεϊμάν ο οποίος προειδοποίησε ότι η εναλλακτική λύση αντί για το διάλογο θα ήταν ένα "πραξικόπημα".

 

Ο πρόεδρος του κόμματος, Ριφάατ αλ-Σαΐντ, δήλωσε ότι το Ταγκάμου δεν πιστεύει πλέον ότι ο διάλογος μπορεί να είναι γόνιμος. "Το σκεφτόμασταν. Αλλά φτάσαμε σε αδιέξοδο και η κυβέρνηση δίνει υποσχέσεις χωρίς να τις τηρεί", είπε.

  

ON ALERT

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011 "Ε, όχι και να μας απειλούν με φυλακή οι φίλοι ,συνεργάτες ΚΑΙ σύντροφοι του Τσουκάτου"!!!

Σαν ΠΟΛΥ δεν πάει ρε λεβέντες. Θα σας πάρουν με τις πέτρες


ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 0,40 ΕΥΡΩ

- Την προηγούμενη εβδομάδα η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής κλήθηκε σε απολογία για τη δράση της υπέρ της κατάργησης των διοδίων, κατόπιν μήνυσης των...
μεγαλοεργολάβων.

- Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ετοιμάζει την ποινικοποίηση του κινήματος πολιτών κατά των διοδίων και του κινήματος για δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες.

- Και χτες, το Δ.Σ. της εταιρίας Τραμ Α.Ε. αποφάσισε να καταθέσει μήνυση συλλήβδην εναντίον κινήσεων πολιτών και δημοτικών σχημάτων που κινητοποιούνται κατά της αύξησης των εισιτηρίων, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων και για… ανακοινώσεις στο Διαδίκτυο που παροτρύνουν το κοινό να μην εκδίδει εισιτήρια!

Είναι εμφανές πλέον ότι η κυβέρνηση και οι αεριτζήδες έχουν πανικοβληθεί και προχωρούν σε κινήσεις απίστευτης τρομοκράτησης, συκοφάντησης αλλά και γελοιότητας. Προσπαθούν να φοβίσουν τους πολίτες καταπατώντας ανοιχτά τους πλέον στοιχειώδεις κανόνες δικαίου (π.χ. την αρχή της αναλογικότητας) και τις βασικές συνταγματικές εγγυήσεις. Ταυτόχρονα προχωρούν σε χουντικού τύπου καταστολή, π.χ. στην Κερατέα, όπου μπαίνουν με τα πιστόλια σε σπίτια, δέρνουν ακόμη και συνταξιούχους, και πνίγουν στα δακρυγόνα ένα ολόκληρο χωριό.

- Θέλουν να μας βάλουν φυλακή επειδή αρνούμαστε να πληρώσουμε εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο δεν παίρνουν πίσω τις προκλητικές αυξήσεις του 40% και του 80% και δεν διασφαλίζουν τις δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες;

- Θέλουν να μας βάλουν φυλακή επειδή αρνούμαστε το χαράτσι των διοδίων για δρόμους που έχουμε χρυσοπληρώσει επί γενιές, ή για δρόμους όπου η ισχνή οικονομική συμμετοχή των ιδιωτών ήδη αποσβέστηκε από τα τρίδιπλα κέρδη τους, ή για δρόμους που δεν έχουν φτιαχτεί;

Ας μας βάλουν αν τολμούν! Ας γενικεύσουν τη συνταγματική εκτροπή που εγκαινίασαν με το επαίσχυντο Μνημόνιο. Ας επιβεβαιώσουν πανηγυρικά ότι η Ελληνική Δημοκρατία μετατράπηκε σε Χούντα ελέω ΔΝΤ. Ας συνεχίσει να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα ο κάθε κύριος Ρέππας, διώκοντάς μας ποινικά για 40 λεπτά του ευρώ, ενώ ο συγχωριανός του, ο κάθε κύριος Τσουκάτος, εξακολουθεί να την περνάει ζωή και κότα, και ενώ ο ελληνικός λαός ματώνει για να πλουτίζουν κι άλλο οι ξένοι και ντόπιοι τραπεζοτοκογλύφοι και αεριτζήδες.

Όλοι αυτοί έδωσαν τζάμπα τον πλούτο της χώρας, και ψήφισαν ασυλία για τον εαυτό τους και για την παρέα τους όσον αφορά τα πάρτι των δισεκατομμυρίων – με τη Siemens, με τα μπαταρισμένα υποβρύχια, με το Χρηματιστήριο, με τα δομημένα ομόλογα, με τα Βατοπέδια και πάει λέγοντας. Παίρνουν το ψωμί από το στόμα μας με τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Και τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα. Ό,τι και να κάνουν, τελικά θα ’ναι μέρα μεσημέρι όταν φύγουν ντροπιασμένοι και κυνηγημένοι. Και, επειδή θα τα έχουν ξεπουλήσει όλα, δεν θα βρίσκουν ούτε ελικόπτερο…
http://taxalia.blogspot.com/2011/02/blog-post_9747.html

Μια αρχαία ελληνική συμβουλή για ισχυρούς και αλαζόνες ηγέτες

Ένας αετός κυνηγούσε κάποτε έναν λαγό με τόσο μεγάλη ταχύτητα και επιδεξιότητα που όλα έδειχναν ότι το άτυχο ζώο δεν θα αργούσε να πέσει στα νύχια του. Κατατρομαγμένος, απελπισμένος και κουρασμένος από το τρέξιμο ο λαγός συνάντησε ξαφνικά στον δρόμο του ένα μικροσκοπικό σκαθάρι και προσπέφτοντας στα πόδια του είπε:

"Σε παρακαλώ, προστάτεψέ με από τον αετό και......
βοήθησέ με να γλιτώσω τη ζωή μου."

Το σκαθάρι λυπήθηκε τον λαγό, του έδωσε θάρρος και υποσχέθηκε ότι θα του συμπαρασταθεί. Πράγματι, όταν ο αετός πλησίασε το θήραμά του το σκαθάρι μπήκε ανάμεσα σε αυτόν και το λαγό και του φώναξε:

"Αυτό το πλάσμα είναι υπό την προστασία μου. Άσε το να ζήσει και ψάξε κάπου αλλού για την τροφή σου."

Ο αετός όμως ακούγοντας τα γενναία λόγια του σκαθαριού και βλέποντας το μικρό μέγεθός του, γέλασε αυτάρεσκα, έκανε μια χαψιά το λαγό και πέταξε μακριά, αδιαφορώντας για τις διαμαρτυρίες του μικροσκοπικού εντόμου.

Το σκαθάρι όμως πήρε πολύ βαριά αυτή την προσβολή. Ανέβηκε λοιπόν στην απόκρημνη φωλιά όπου προστάτευε τα αυγά του αετός και τα έσπρωξε όλα στον γκρεμό για να σπάσουν. Από τότε ο αετός δεν κατάφερε να ξαναποκτήσει παιδιά γιατί, όσο καλά και αν προστάτευε τη φωλιά του, κάθε φορά που γεννούσε αυγά και απομακρυνόταν για να βρει τροφή, το σκαθάρι ανέβαινε πετώντας μέχρι εκεί και του τα έσπαγε όλα.

Απελπισμένος, ο αετός απευθύνθηκε στο Δία του οποίου ήταν το σύμβολο και ζήτησε την προστασία του. Ο Δίας λοιπόν πήρε τα αυγά του αετού στην αγκαλιά του και υποσχέθηκε να τα προστατεύει μέχρι αυτά να εκκολαφθούν και να προσέχουν πλέον μόνα τους τον εαυτό τους.

Το σκαθάρι όμως δεν πτοήθηκε ούτε από τον νέο γιγαντιαίο και ισχυρό προστάτη των αυγών. Μάζεψε μια μικρή μπάλα κοπριά, πέταξε μέχρι τον Όλυμπο και την έριξε πάνω στο μπράτσο του Δία. Εκνευρισμένος τότε εκείνος έπιασε τον βόλο αυτής της βρωμιάς με το άλλο του χέρι και τον πέταξε μακριά. Πάνω στη βιασύνη του όμως, ξέχασε τα αυγά του αετού που κρατούσε και αυτά έπεσαν κάτω, σπάζοντας για άλλη μια φορά.

Αυτός ο μύθος ειπώθηκε από τον Αίσωπο πριν από πολλούς αιώνες. Η υπεροψία των πλούσιων και ισχυρών όμως που νομίζουν ότι η δύναμή τους και μόνο αρκεί για να υποτάξει τον φτωχό και τον αδύνατο εξακολουθεί να ματώνει αθώους και από τις δύο πλευρές.



Γιώργος Επιτήδειος
gepiti@gepiti.com                     http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_193.html

Εκλογές, αν τολμάτε, για το νέο ευτελιστικό Μνημόνιο των 14 δις ευρώ!

του Κώστα Ροδινού

Αυτό που οι περισσότεροι έβλεπαν και έλεγαν, αλλά ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του έκαναν πως δεν καταλάβαιναν, ήρθε να επιβεβαιωθεί χθές από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο: τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παρουσίασε στο.....
Υπουργικό Συμβούλιο

«Σχέδιο μείωσης του ελλείμματος κατά 14 δισ. ευρώ για την τριετία 2013-2015».

Ουσιαστικά πρόκειται και ένα νέο και επαχθέστερο μνημόνιο.

Είναι η πιο δραματική ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου και του ιδίου προσωπικώς.

Αυτό ,σε απλά ελληνικά, σημαίνει παράταση της λιτότητας και των (επαχθέστερων) όρων του μνημονίου τουλάχιστον για μια τετραετία ακόμα!

Και λέμε τουλάχιστον γιατί ουδείς εγγυάται (και δικαίως) την επιτυχή έκβαση του σχεδίου. Γιατί δε εξαρτάται μόνο από εγγενείς παράγοντες.

Επί πλέον ποιος μπορεί να λάβει στα σοβαρά τις εγγυήσεις μιας κυβέρνησης και την ικανότητά της να διαχειριστεί επιτυχώς την κρίση, όταν μέχρι σήμερα έχει πέσει έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις της;

Γιατί να «πέσει μέσα» αυτή τη φορά;

Είναι προφανές ότι μια κυβέρνηση που υφάρπαξε τη λαϊκή εντολή, με ψεύτικες υποσχέσεις τον Οκτώβριο του 2009, δεν νομιμοποιείται να δεσμεύσει τη χώρα για διάστημα πέραν της συνταγματικά προβλεπόμενης θητείας της.

Πολλώ δεν μάλλον, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική.

Το νέο μνημόνιο υπερβαίνει τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία ακόμα και με τη σύμπραξη των γνωστών εξαπτέρυγων.

Θέλει λαϊκή νομιμοποίηση με εκλογές.

Και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να έχει ισχυρή και νωπή εντολή για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα.

Και αν ο κ. Παπανδρέου δεν τολμάει να πάει σε εκλογές να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Δεν μπορεί να κυβερνάει τη χώρα με εντολή που έλαβε το 2009 για άλλο πρόγραμμα.

Και αυτό δεν αφορά μόνο στον κ. Παπανδρέου. Αφορά στην ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Για λογοδοσία και διαφάνεια δεν αρέσκεται να μιλάει ο κ. Παπανδρέου; Για σεβασμό της λαϊκής βούλησης δε μας λέει; Ιδού! Εχει μια ευκαιρία να σταθεί ενώπιον του ελληνικού λαού και να ζητήσει την έγκρισή του.

Για να μάθε ο ελληνικός λαός τι τον περιμένει...


http://www.kourdistoportocali.com

Κλείνουν στρατόπεδα κοντά στα σύνορα;

Μεθοδεύσεις που πλήττουν εκατομ μύρια Ελλήνων και υποκρύπτουν σχέδιο κατάργησης στρατο­πέδων σε εθνικά ευαίσθητους νομούς της χώρας, «βλέ πουν» Βουλευτές της ΝΔ πί σω από τις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση δια του υπουργού Εθνικής Αμύ νης να εξετάζει τον αποχαρα κτηρισμό 19 παραμεθορίων περιοχών. Το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για το .....υπό δια­μόρφωση σχέδιο είναι η τό νωση των επενδύσεων από το εξωτερικό. Βάσει του σχεδί ου, μεταξύ των περιοχών που αποχαρακτηρίζονται είναι οι νομοί κοντά στα βουλγαρικά σύνορα: Δράμας, Σερρών, Καβάλας, θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, οι νομοί που συ νορεύουν με την ΠΓΔΜ: Κιλ κίς, Πέλλας, Ημαθίας, Κοζά νης, Πιερίας, Γρεβενών, Κα στοριάς, Φλώρινας, καθώς και οι ακριτικές περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας. Κέρκυ ρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, που συνορεύουν με την Αλ βανία.
Με δήλωση του στην εφη μερίδα «Τα Νέα», ο υπουρ γός Εθνικής Αμυνας Ευάγγε λος Βενιζέλος αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέτα ση προτάσεων για αποχαρα κτηρισμό παραμεθόριων περιοχών, δηλώνοντας μάλιστα ότι «στην εποχή μας δεν έχει νόημα ο χαρακτηρισμός των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής ως παραμεθόριων για λόγους ασφαλείας».


Απορίες
Απορίας άξιον είναι, ωστόσο, αν την ίδια διαπί στωση μπορεί μετά βεβαι ότητας να κάνει ο υπουργός και για τις περιοχές της Δράμας, των Σερρών, της Πέλλας, του Κιλκίς, της Φλώρινας, της Κέρκυρας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας, που βρίσκονται σε… στενό εναγκαλισμό με τα βουλγαρικά, σκοπιανά και αλβανικά σύνορα.
Αμεση ήταν η αντίδραση του Δραμινού βουλευτή της ΝΔ και τομεάρχη Αμύνης Μαργαρίτη Τζίμα, ο οποίος υπέβαλε χθες ερώτηση προς τους συναρμόδιους για το ζήτημα υπουργούς Ε. Βενιζέλο και X. Παπουτσή, ζητώντας απάντηση στα ερωτήματα:
1. Εάν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το παραμε θόριο των νομώντης χώρας και
2. Εάν ναι, με ποια δια βούλευση προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια.
Ο κ. Τζίμας, μιλώντας στον «ΑΤ» επεσήμανε την ανησυχία και την αγανάκτη ση των κατοίκων του νομού του σε ένα τέτοιο ενδεχόμε νο, τονίζοντας μάλιστα ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα των νο μών, πλήττοντας ταυτόχρο να τα συμφέροντα εκατομ μυρίων που ζουν στις περιο χές αυτές.


Φημολογία
Για άκρως αρνητική εξέλι ξη κάνει λόγο ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Λευτέρης Καλογιάννης, ο οποίος επισημαίνει στον «ΑΤ» ότι όταν πριν από λίγους μήνες υπήρξε μια έντονη φημολο γία νια την κατάργηση στρατοπέδων στις παραμε θόριες περιοχές, «ζητήσαμε εξηγήσεις από το υπουρ γείο και λάβαμε καθησυχα στική απάντηση. Εάν όμως το σχέδιο αυτό συνδέεται και με την κατάργηση των στρατοπέδων, τότε το ζήτη μα είναι άκρως ανησυχητι κό».
Πρόσθεσε δε ότι ήδη ο «Καλλικράτης» έχει ήδη επι φέρει τρομακτικές δημογρα φικές συνέπειες στις ακριτι κές περιοχές Πωγωνίου και Κόνιτσας: «Οιπεριοχές αυτές σβήνουν. Η οικονομική απο ψίλωση και η ανασφάλεια των κατοίκων είναι σοβαρό εθνικό ζήτημα».
Μεθοδεύσεις για να κα ταργηθούν στρατόπεδα «βλέπει» και ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Στάθης Κωνσταντινίδης ο οποίος το νίζει στον «ΑΤ» ότι: «Δεν νο είται να μη θεωρείται παρα-μεθόριος ένας νομός με δύο δοκιμαζόμενα σύνορα όπως της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.
Επειδή μάλιστα αυτό το διάστημα ακούγεται έντονα ότι θα καταργηθούν το Σώ μα Στρατού της Κοζάνης και της 15ης Ταξιαρχίας που βρί σκεται στην Καστοριά αλλά και η μετακίνηση της 9ης Τα ξιαρχίας που Βρίσκεται στην Φλώρινα, φοβούμαι ότι εάν το σχέδιο αυτό υποκρύ πτει μεθοδεύσεις κατάργη ση στρατού. Σε αυτή την πε ρίπτωση θα μας βρουν απέ ναντι.
Η παρουσία του στρατού καλύπτει την ανασφάλεια των κατοίκων μας. Το να γίνουν ρυθμίσεις αποκλειστικά για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, με πολλή προσοχή, ασφα λώς, θα είναι προς την θετική κατεύθυνση για τη χειμαζόμε νη περιοχή μας».

ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟY ΠΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ


808489
Ο βετεράνος εμπειρογνώμονας πρώην φυσικός του αμερικανικού Ναυτικού, Βen Livingston, ήταν ο άνθρωπος, που επινόησε την τροποποίηση του καιρού και ενημέρωσε, μάλιστα, τον τότε πρόεδρο Lyndon B. Johnson, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ελέγχου του καιρού, στη δεκαετία 1960, κατά τη...
διάρκεια της μάχης Βιετνάμ.
Τότε, προσπάθησε να προκαλέσει σποραδικά σύννεφα, ώστε να επιβραδύνει την πρόοδο των στρατευμάτων της Κορέας. Ο Livingston ότι ο έλεγχος του τυφώνα ήταν εθνική προτεραιότητα της κυβέρνησης, για πάνω από 40 χρόνια και ότι η τεχνολογία ήταν σε πλήρη λειτουργία για τον έλεγχο του καιρού, εκείνη τη χρονική στιγμή.

Σε αυτή την αποκλειστική συνέντευξη στον PrisonPlanet.tv, ο Livingston εξηγεί πως, για δεκαετίες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε την εξουσία να μειώνει και να αυξάνει τη σοβαρότητα των δυσμενών καιρικών συνθηκών για τους δικούς της σκοπούς.
Στον Δρα. Livingston, ανατέθηκε, από το Εργαστήριο Ναυτικών Όπλων το 1966, να  αναλάβει δράση όσον αφορά τη ναυτική μοίρα μαχητικών στο Βιετνάμ. Αντί για όπλα, τα αεροσκάφη, υπό τον έλεγχο του Livingston, ήταν εφοδιασμένα με εξοπλισμό σποράς των νεφών.
"Η αποστολή μου ήταν να βρω τα σύννεφα και τους 'σπόρους' τους για τη μέγιστη αξία καθίζησης", δήλωσε.
Ο ίδιος, παρουσιάζει στοιχεία από το "Stanford Research Institute", για το πώς τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο "Θύελλα" (πρόγραμμα ελέγχου του καιρού) στα τέλη της δεκαετίας του '60, λέγοντας πως υπήρχε η γνώση για το πώς να σταματήσουν οι τυφώνες, που έπλητταν την περιοχή και προκαλούσαν εκτεταμένες ζημιές και απώλειες ζωών.
Τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ο Livingston, εκθέτει το πώς η καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα θα μπορούσε να έχει σημαντικά ελαχιστοποιηθεί, αλλά επιτράπηκε να "σαρώσει" τα κράτη του Κόλπου για πολιτικούς λόγους.

Μπόμπολας Σκουπίδια Διόδια ΜΑΤ ΚΕΡΑΤΕΑ Βόμβα: Να γιατί το διαπλεκόμενο mega δεν καλύπτει τα επεισόδια της Κερατέας!! βίντεο


Για να μοιράσετε το άρθρο στο facebook αυτό είναι το λίνκ
http://URLMask.net/?r=y0j



Η εταιρία Άκτορ που έχει την αττική οδό και ποσοστό σε πολλά διόδια ανά την Ελλάδα ανήκει στον Κύριο Μπόμπολα. Ο κύριος Μπόμπολας ο μέτοχος του mega channel !! Η εταιρία του κυρίου Μπόμπολα είναι ο νονός των σκουπιδιών στην Ελλάδα. Έχει γίνει απευθείας ανάθεση στο έργο του γραμματικού που αφορά τα σκουπίδια και έμμεσα συμμετέχει στην Κερατέα!!! Είναι μεγάλες μπίζνες που έχουν στήσει με σκοπό να προχωρήσουν πανελλαδικά εισπράττοντας αρχικά 15 εκατομμύρια προκαταβολή. Το εργοστάσιο που κατέχει η εταιρία αποτελεί μονοπώλιο σε όλη την Ευρώπη. Μιλάμε για πολλά χρήματα και οι κύριοι έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε όλη την Ελλάδα. Δεν θα ζητήσουν τα λεφτά μόνο για ένα έργο, ιδιωτικοποιούν τα σκουπίδια και από δω και πέρα μέσω των δημοτικών τελών που είναι αιώνια και θα αυξηθούν θα τα κατέχει η εν λόγο εταιρία του Μπόμπολα σε συνεργασία με άλλες εταιρίες.
Μαζί τους έχουν μελετητικές εταιρίες οπού έχουν κάνει συμπράξεις με καινούργιες εταιρίες που από πίσω τους κρύβονται τράπεζες (lampard eurobank) Λάτσης Μπόμπολας και cia ... Ανοίγουν τρύπες δηλαδή και μετά από τρία χρόνια που θα πρέπει να κλείσει η τρύπα των ΧΥΤΑ θα πάνε σε άλλο μέρος όπως στην Μακεδονία στην Κρήτη κτλ.

Ο Σκάι που ενδιαφέρεται για το περιβάλλον έχει κάνει το θέμα γαργάρα και παρουσιάζει τους πολίτες ως ταραξίες και φιμώνουν τον κόσμο που θέλει να παρέμβει στο δελτίο αλλά και στο ράδιο. Αυτοί δεν είναι μου μας έχουν πρήξει με το περιβάλλον τις λάμπες και τα δέντρα που πάνε και φυτεύουν σα χαζά;....
O Σκάϊ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ που μας έχει πρήξει με την Δήθεν κλιματική αλλαγή και αγαπά το περιβάλλον τόσο και την ίδια ώρα καλύπτει κάθε χαζομάρα για την αλλαγή του καιρού ΕΛΕΟΣ.....


Τι συμβαίνει και έχουν σιωπήσει τα μέσα; Που είναι ο πρετεντέρης ο μαχητής; Ο "Άντρακλας"; Tι συμβαίνει με το mega που σε διαφορετικές περιπτώσεις πάει πριν γίνει το συμβάν καν. Στη σύλληψη των πυρήνων της φωτιάς είχε πάει πριν γίνει η σύλληψη, εδώ τι έγινε ρε παπαγαλάκια του συστήματος;anti-ntp.blogspot.com

Να γίνουμε αφεντάδες στον τόπο μας

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, άνω του 70% των πολιτών, όπως αυτή εκφράστηκε από την αποχή, αλλά και τη συμμετοχή της στις πρόσφατες κάλπες του Νοεμβρίου, έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: το παλαιοκομματικό σύστημα δεν την εκφράζει! Η ίδια συντριπτική πλειοψηφία θέλει να.....
δείρει πολιτικούς, θέλει να δείρει τα τσουτσέκια τους, συμμετέχει ενεργά στο Κίνημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και στις 23 Φεβρουαρίου προετοιμάζεται να διαδηλώσει στην Αθήνα ενάντια, όχι μόνο στην κατοχική κυβέρνηση και στα δεκανίκια της (Ντόρα, Κουβέλη, Καρατζαφέρη), αλλά και στη συνυπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση «φοβάται» ότι στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα απεργίας, θα βρεθεί μπροστά σε ανεξέλεγκτη λαϊκή οργή και προετοιμάζεται. Προετοιμάζει και τους Mπράβους της, τα ΜΑΤ, στέλνοντάς τους στην Κερατέα για… προθέρμανση. Στην Κερατέα «εκπαιδεύονται» οι πραιτοριανοί στην καταστολή, γι’ αυτό και δεν μεταδίδουν τίποτα για την Κερατέα τα παπαγαλοκάναλά τους! Τι νομίζετε; Ότι στην Κερατέα «πέφτει ξύλο» για τα σκουπίδια;; Όχι, αφού η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί να «παγώσουν» τα έργα, πράγμα που σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε «ειρηνεύσει» η περιοχή. Η Κερατέα είναι το πεδίον εκπαίδευσης των ΜΑΤατζήδων σε πραγματικές συνθήκες, υπό… πραγματικά πυρά με «αντίπαλους» πραγματικούς πολίτες, σε πραγματικές συνθήκες οδομαχιών!

Επίσης εκπαιδεύονται στρατιώτες ως ΜΑΤ. Οι επίσημες δικαιολογίες που λένε ότι αυτό αφορά «ειρηνευτικές» αποστολές ανά τον κόσμο που συμμετέχει η Ελλάδα, δε με πείθει. Κι αυτό διότι, όπου συμμετέχει η Ελλάδα, δεν το κάνει με μάχιμες μονάδες. Αντίθετα, ακόμα κι αν κάποιος νοσηρός εγκέφαλος της ΓΑΠοπαρέας έχει σκεφθεί να χρησιμοποιήσει στρατό εναντίον διαδηλωτών, ας ξέρει, ότι ο σημερινός στρατός δεν είναι εκείνος που στο παρελθόν έκανε πραξικοπήματα υπακούοντας άβουλα στα κελεύσματα μιας παρέας αμερικανόδουλων αξιωματικών. Ο σημερινός στρατός, εάν τον κατεβάσουν στο δρόμο, πιθανότερο είναι να ενωθεί με τους διαδηλωτές και τότε ο Γιωργάκης δε θα βρίσκει ούτε ελικόπτερο για τη διαφυγή του… Αυτό ως «φιλική» προειδοποίηση…

Στις 23 Φεβρουαρίου, λοιπόν, θα κατεβούμε πάλι στους δρόμους. Αποφασισμένοι να διαδηλώσουμε ειρηνικά και δυναμικά για το Ψωμί μας, την Πατρίδα μας, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία μας! Και θα είμαστε περισσότεροι από τις προηγούμενες φορές. Το μόνο που απομένει είναι να γνωρίζουμε τι κάνουμε στο δρόμο. Κατεβαίνουμε για να βρίσουμε και να εκτονωθούμε; Κατεβαίνουμε να τους «δείρουμε»; Γιατί κατεβαίνουμε;

Παρακολουθώ διάφορα άρθρα στο διαδίκτυο που εκφράζουν την εξής αγωνία: «να τους διώξουμε», λένε, «αλλά ποιος θα μας κυβερνήσει; Ποιον θα φέρουμε στη θέση τους;»

Αυτή είναι μια δικαιολογημένη αγωνία, αλλά είναι και -ίσως όχι πάντα- εκ του πονηρού. Τι σημαίνει «εάν τους διώξουμε, ποιους θα φέρουμε»; Κανέναν δε θα φέρουμε! Θα πάρουμε την εξουσία, τη διακυβέρνηση της χώρας, εμείς -οι πολίτες! Πρέπει να βρούμε οπωσδήποτε κάποιον σωτήρα για να μας σώσει από τον Γιωργάκη που θέλει να μας σώσει από τους εαυτούς μας;

Στη χώρα μας, το έτος 508 π.Χ., ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα, ο λαός της Αθήνας εξεγέρθηκε! Πήρε τα όπλα και κυνήγησε τους τυράννους του, που έντρομοι κλείστηκαν στην Ακρόπολη. Ο λαός τούς πολιόρκησε επί 3 ημέρες και στο τέλος, σαν οι τύραννοι παραδόθηκαν, ο λαός τούς εκδίωξε από την πόλη δίχως να σκεφθεί ποιους θα φέρει στη θέση τους.
Στη συνέχεια, ο λαός της Αθήνας κάλεσε τον Κλεισθένη από την εξορία και του ανέθεσε να σχηματίσει επαναστατική κυβέρνηση. Ο Κλεισθένης, επιστρέφοντας στην πόλη, συνειδητοποίησε ότι οι Αθηναίοι είχαν πλέον ανάγκη από ένα άλλο πολίτευμα, όπου κανένας δεν θα τους κυβερνά, αλλά θα κυβερνώνται από μόνοι τους.Ίδρυσε, λοιπόν, την Αθηναϊκή Δημοκρατία, μιμούμενος το πολίτευμα της Άρτας.

Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Να τους διώξουμε, όλους, και να περάσουμε άμεσα σε μια αμεσοδημοκρατική μεταπολίτευση -όπως έκαναν και οι πρόγονοί μας πριν από 2.500 χρόνια.

Ωστόσο, επειδή όλο και κάποιος θα εμφανιστεί για να πετάξει τη γνωστή κοτσάνα, αυτή που λέγεται συνήθως, πως η άμεση δημοκρατία είναι ανεφάρμοστη σήμερα, απαντώ: Μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει. Για παράδειγμα, η Ελβετία έχει πολίτευμα άμεσης δημοκρατίας. Και πριν πεταχτεί πάλι κάποιος άλλος, ημιμαθής ανόητος, να πει, «μα η Ελβετία δεν είναι Ελλάδα», θα τον προλάβω, λέγοντάς του ότι το πολίτευμα της Ελβετίας σχεδίασε ο Καποδίστριας (που αργότερα έγινε και ο πρώτος μας Κυβερνήτης), μιμούμενος τα δημοκρατικά πολιτεύματα της αρχαίας Ελλάδας.

Εάν, λοιπόν, θέλετε να βγούμε από την κρίση, η οποία είναι πρωτίστως πολιτική και κοινωνική και δευτερευόντως οικονομική, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι:
Α) Να διώξουμε τον παλαιοκομματισμό από τη διακυβέρνηση της χώρας.
Β) Να προχωρήσουμε άμεσα σε νέα Μεταπολίτευση, που θα μας οδηγήσει σε πολίτευμα Άμεσης Δημοκρατίας.

Και πριν κάποιος άλλος, ένας τρίτος, τυχαίος, ημιμαθής - ανόητος - πονηρός, πεταχτεί από καμιά γωνιά να μας πει, ότι «αυτά δε γίνονται, πώς θα τους διώξουμε όλους», θα θυμίσω και θα γνωστοποιήσω -σε όσους το αγνοούν- ότι το 1909 το ξανακάναμε: έγινε η επανάσταση στο Γουδί, δρομολόγησε τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τη… συνταξιοδότηση όλου του προηγούμενου παλαιοκομματισμού και τη δημιουργία νέου πολιτικού συστήματος (με επικεφαλής τότε τον Ελευθέριο Βενιζέλο).

Με άλλα λόγια, όλα γίνονται! Και Άμεση Δημοκρατία και Μεταπολίτευση και Νέο Πολιτικό Σύστημα! Τα έχουμε ξανακάνει ως λαός και, εάν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, θα τα ξανακάνουμε.

Σαν κατέβουμε, λοιπόν, στις 23 Φεβρουαρίου στους δρόμους, πρέπει να έχουμε όλοι, ενωμένοι σαν γροθιά, ένα κοινό σύνθημα: ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ! Τότε μόνο θα ξεκουμπιστούν όλοι αυτοί οι άχρηστοι από τα έδρανα της Βουλής και μόνο τότε θα γίνουμε «αφεντάδες στον τόπο μας», όπως έλεγαν και οι «αγράμματοι» αγωνιστές του 1821.

http://www.tsantiri.gr/

Χάθηκε ο Πρωθυπουργός..


Εάν πρόκειται να αναλάβει καμιά ….διεθνή αποστολή, πρώτος και καλύτερος!

Εάν πρόκειται να συναντηθεί με αμφιλεγόμενους κερδοσκόπους, ανοίγει το Μέγαρο Μαξίμου!


Εάν πρόκειται για κάποια συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν χάνει την ευκαιρία!

Εάν πρόκειται να μιλήσει για την «πράσινη ανάπτυξη», του περισσεύει χρόνος!

Εδώ και μέρες εκατομμύρια έλληνες πολίτες ταλαιπωρούνται από τις απεργίες γιατρών και φαρμακοποιών και ο πρωθυπουργός της χώρας παρακολουθεί ως άβουλος θεατής τα γεγονότα!

Προφανώς έτσι θα τον συμβούλευσαν οι επικοινωνιολόγοι του για να μην τραυματιστεί το ήδη καταρρακωμένο προφίλ του!

Ουδείς δοξάστηκε κρυπτόμενος!

Antinews

Το πραγματικό μας πρόβλημα: Δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή για το αν ο διπλανός μας ζει ή πέθανε

Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω τους φόρους μου. Δεν με ενδιαφέρει που θα στείλεις το παιδί σου σχολείο, σε τι σχολείο θα το στείλεις, επειδή εγώ στέλνω το δικό μου σε ιδιωτικό. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιο νοσοκομείο θα πας, επειδή εγώ θα πάω σε ιδιωτικό. Δεν με ενδιαφέρει αν πέσει πυρηνική βόμβα και σε σκοτώσει σε αυτή τη χώρα, επειδή εγώ δεν θα είμαι εδώ.

Ο αντίλογος: Δεν πληρώνω! Δεν πληρώνω το εισιτήριο στο λεωφορείο, επειδή δεν έχω λεφτά να το πληρώσω. Δεν πληρώνω τα διόδια, διότι τα λεφτά τα έχω ήδη ξοδέψει σε βενζίνη. Δεν πληρώνω για ένα κράτος που είναι στα μέτρα σου και ευνοεί μόνο εσένα, ενώ εμένα με αφήνει να πεθάνω στο πεζοδρόμιο.


Ένας τρίτος:
Μαζί τα φάγαμε!

Αυτό λέγεται για κάποιους κοινωνικός διάλογος. Για άλλους είναι ένας ακόμη λόγος για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Και για κάποιους άλλους που δεν μπορούν να την εγκαταλείψουν, νιώθουν παγιδευμένοι μέσα
στη χώρα του παραλόγου.

Έτσι μας μάθανε; Ίσως. Μας προετοίμασαν για έναν καταναλωτικό μαραθώνιο και τώρα νιώθουμε σαν να βρισκόμαστε έξω από τα νερά μας. Δεν μας φτάνουν 800 ευρώ για να βγάλουμε το μήνα. Οκτακόσια ευρώ είναι ένας μισθός πείνας, όταν σε άλλες γειτονικές χώρες ζουν με πολύ λιγότερα. Όχι τυχαία! Εκεί η ζωή είναι πιο φθηνή. Λάθος! Τα είδη είναι πιο φθηνά, η ζωή είναι πιο «ακριβή».


Και που πάμε; Μοιάζουμε με έναν οργισμένο όχλο. Κι οι οργισμένοι όχλοι δεν παράγουν κάτι άλλο πέρα από τυφλή βία. Δεν πληρώνω! Το αδιανόητο μέχρι χτες είναι σήμερα κανόνας κοινωνικής συμπεριφοράς. Μέρα με την ημέρα διολισθαίνουμε σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σήμερα είναι
«αντίσταση» να μην πληρώσει κανείς τα διόδια. Αύριο θα είναι αντίσταση να αδειάζουν κάποιοι τα ράφια των σούπερ μάρκετ και να μοιράζουν τα κλοπιμαία στο «λαό». Και την επόμενη να εισβάλλουμε στα υπουργεία να τα κάψουμε όλα. Γιατί όχι; Δεν έκαναν κατάληψη οι γιατροί στο Υπουργείο Υγείας; Δεν έτυχαν της κατανόησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Να πάρουμε σβάρνα τους δρόμους και να πυροβολήσουμε όποιον δεν μας αρέσει. Να ρίξουμε στην πυρά όσους δεν μας αρέσουν οι απόψεις τους. Γιατί όχι; Δεν θα συμβεί κάτι σε μας. Δεν θα συμβεί; Μήπως, τελικά, μείνουμε μόνοι; Και λοιπόν; Μετά από χρόνια θα λέμε ότι ίσως και να κάναμε λάθος.


Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που η κοινή γνώμη αποδεχότανε ως σωτήρες της κοινωνίας τα μέλη της 17 Νοέμβρη.
Το θυμάται κανείς; Ναι, ήταν λάθος. Έτσι απλά με μία μολυβιά τα σβήνουμε όλα. Έτσι θα σβήσουμε και τα σημερινά. Στο μεταξύ θα έχουν μείνει οι φωνές και οι ύβρεις.

Ξέρετε ποιο είναι το πραγματικό μας πρόβλημα;
Το γεγονός ότι δεν δίνουμε δεκάρα τσακιστή για το αν ο διπλανός μας ζει ή πέθανε. Κι όπως είπε και ο... επίτιμος, ξεχνάμε εύκολα.
γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
από το capital
Σχόλιο: Δεν πληρώνω γιατί δεν πληρώνομαι (το αφεντικό επικαλείται την περαίωση)
Δεν πληρώνω γιατί είμαι άνεργος (κοινωνική πολιτική με ψίχουλα γίνεται;)
Δεν πληρώνω γιατί την δωρεάν υγεία την ξαναπληρώνω (πάρε αποκλειστικές, δώσε φακελάκι),την δωρεάν παιδεία την ξαναπληρώνω (φροντιστήριο)και πάει λέγοντας.
Δεν πληρώνω γιατί όσα πληρώνω τα τρώνε αυτοί που δεν πλήρωσαν ποτέ.
Δεν πληρώνω γιατί με παίρνουν πιο ΣΟΒΑΡΑ από όταν φωνάζω.
Δεν πληρώνω γιατί πλέον προτιμώ να τους κλέβω παρά να με κλέβουν.
Δεν πληρώνω γιατί πρώτα τρως και μετά πληρώνεις. Το αντίθετο συμβαίνει στα μπορντέλα και στην ΕΛΛΑΔΑ.
Δεν πληρώνω γιατί βλέπω ότι όποιος δεν πληρώνει δεν τιμωρείται.
Και τέλος «Μια ζωή πληρώνω αμαρτίες αλλονών, τέρμα ως εδώ , τέρμα ως εδώ, άλλο δεν μπορώ» Ρίτα Σακελλαρίου.
 
http://ideopigi.blogspot.com/2011/02/blog-post_9956.html

Το ‘χαρτί’ των πρόωρων εκλογών

Γράφει η ΑΛΕΞΙΑ ΣΚΟΥΤΑΡΗ
Πραγματικά δεν ξέρω ποιος θα ήταν καλύτερος στο πόκερ. Ο Παπανδρέου ή ο Σαμαράς; Ή μήπως ο Καραμανλής; Μάλλον όχι οι δύο τελευταίοι, σίγουρα όχι ο μεσαίος, αν και ποτέ δεν ξέρεις πραγματικά όλα τα χαρίσματα του άλλου.

Τέλος πάντων. Δεν έχει και τόση σημασία, γιατί το τελευταίο εξάμηνο ήταν παρτίδα για έναν. Ο Γιώργος ανέδειξε την κρίση, κινήθηκε στρατηγικά προς την επιτήρηση ΕΕ-ΔΝΤ και λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές, που εξελίσσονταν σε αντι-Μνημονιακός αγώνας, έπαιξε το χαρτί των πρόωρων εκλογών και οι κομματικές στάνες στέναξαν από τρόμο.

Τολμώ να είμαι κάθετη στην εκτίμησή μου κι ας διαψευσθώ. Οι αναλυτές συχνά αναλύουν και τα λάθη τους. Δεν κάνω λάθος όμως. Νομίζω. Η προσποίηση των πρόωρων εκλογών είναι η τελευταία πολιτική ανάσα για τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος στο εξής θα έχει μία και μόνη διέξοδο: Δουλειά – δουλειά – δουλειά. Σας θυμίζει τίποτα; Ήταν ατάκα Καραμανλή, η οποία όσο ωραία κι αν χρωμάτιζε τη στιγμή που ειπώθηκε, άλλο τόσο δραματικό ήταν το αποτέλεσμα.

Και μην ακούτε τα περί αστάθειας. Το επιχείρημα της «παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου» ισχύει μόνο αν αυτό αποτελεί επιθυμία της κυβέρνησης. Αυτό σίγουρα σάς θυμίζει αρκετά από την τελευταία πενταετία. Αν δεν αποτελεί επιδίωξη του Γιώργου, τότε είναι άλλη μία απλοϊκή διαπίστωση αντικυβερνητικών, οι οποίοι αξιολογούν τις καταστάσεις με παρωχημένα κριτήρια.

Μετά το τελευταίο πολιτικό μαξιλάρι της φιλολογίας περί πρόωρων (που συσπειρώνει τους ΠΑΣΟΚους και αποσυντονίζει τους ΝεοΔημοκράτες), η διαδρομή που ξεκινά λίγο πριν το 2011 είναι η «μεγάλη πορεία του Γιώργου» όχι προς τον λαό, αλλά ενάντια στα χρόνια προβλήματα της χώρας. Εκεί θα φανεί που πάει το πράγμα. Οι ελπίδες θα πρέπει να γίνουν αποχρώσες ενδείξεις και γρήγορα να εξελιχθούν σε έργο χειροπιαστό, προς δύο κατευθύνσεις: περιστολήτου Κράτους (συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετατάξεις, ψηφιοποίηση κ.λπ.) και επενδύσεις. Ταυτόχρονα και εντατικά. Super fast track. Με επαναστατικές λύσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Εκτιμώ ότι αυτό (πρέπει να) είναι το σχέδιο. Γιατί κακά τα ψέματα. Οι πρόωρες, εκτός από το ότι φρικάρουν τις αγορές και αποσυντονίζουν την ομάδα του Τόμσεν δεν ωφελούν ιδιαίτερα τον Γιώργο, περιορίζουν τη δυναμική της Ντόρας και μάλλον βλάπτουν τον Αντώνη.

Σε κάθε περίπτωση, εκνευρίζουν όλους εμάς, που για μία ακόμη φορά θα κληθούμε να προστατεύσουμε το επάγγελμα του πολιτικού από τα δύσκολα.

Η Αλεξία Σκούταρη είναι φίλη, πολιτική αναλύτρια.
 
http://ideopigi.blogspot.com/2011/02/blog-post_4680.html 

Αυστηρή…επίπληξη Γιώργου σε Μέρκελ!



Σύνταξη στα 57 όλοι οι Έλληνες από την επόμενη χρονιά!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, όπως άφησε να διαρρεύσουν το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού, στο περιθώριο της συνόδου των Ευρωπαίων Ηγετών, ο Γιώργος κάλεσε την κ. Μέρκελ στη σουίτα του ξενοδοχείου του στις Βρυξέλες και την επέπληξε έντονα για το θράσος της να προτείνει κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους Ευρωπαίους το 67ο έτος και μάλιστα χωρίς να τον ρωτήσει! Ως γνωστόν η κ. Μέρκελ πρότεινε και άλλη αύξηση ορίου ηλικίας σε σχέση με την αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής των Ευρωπαίων. Κάτι σαν ΑΤΑ δηλαδή στα! όρια ηλικίας συνταξιοδότησης! (Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή).

Το ζήτημα της μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των Ελλήνων είχε προ πολλού απασχολήσει την Ελληνική Κυβέρνηση σε έκτακτη μυστική σύσκεψη.

Ο γράφων, πριν ένα ακριβώς χρόνο, αποκάλυψε το περιεχόμενο αυτής της σύσκεψης της κυβερνητικής επιτροπής με θέμα: Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Η σύσκεψη έγινε στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου της Χόφτιχ, που ονομάζεται και «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν αναχωρήσει τότε ο πρωθυπουργός για τις Ινδίες.

Τα γεγονότα της πραγματικά δραματικής εκείνης σύσκεψης περιγράφονται σε κείμενο που, πριν ένα ακριβώς χρόνο, ο γράφων έδωσε στη δημοσιότητα και το οποίο ξαναδημοσιεύεται σήμερα χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία.

Ταυτόχρονα από το συγκεκριμένο κείμενο προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί συγκυριακά, αλλά με σχέδιο. Ήδη ο…άσσος που έβγαλε ο πρωθυπουργός στη Μέρκελ υπήρχε στα συρτάρια της κυβέρνησης εδώ και ένα χρόνο! Τώρα κρίθηκε η κατάλληλη στιγμή για να βγει!

Επί του πιεστηρίου…

…Στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης;

Διέρρευσε από κυβερνητικά στελέχη ότι λίγο πριν αναχωρήσει ο Πρωθυπουργός για το Νέο Δελχί, στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, έγινε διαβούλευση κυβερνητικών παραγόντων, ύστερα από… απαίτηση του υπουργού εργασίας κ. Λοβέρδου, με θέμα …μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Στη διαβούλευση, εκτός του κ Λοβέρδου και των οικονομικών συμβούλων του Πρωθυπουργού, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι αρμόδιοι για την οικονομία υπουργοί, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, καθώς και η κυρία Μπατζελή, τιμής ένεκεν, επειδή αποδείχτηκε κυματοθραύστης των μπλόκων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για άγνωστους λόγους, ήταν απών. Ο πρωθυπουργός της βόρειας συμμάχου χώρας, αν και κλήθηκε, κατεπειγόντως δήλωσε κώλυμα.

Η πρόταση από τον Yπουργό Eργασίας έπεσε σαν κεραυνός στην κυβερνητική ομήγυρη. “Προκειμένου να ξεπλύνουμε την ντροπή της ανακολουθίας μας, γιατί υποσχεθήκαμε σ’ όλους τους τόνους ότι δεν θα αυξήσουμε τα όρια ηλικίας, προτείνω τώρα να τα μειώσουμε κατά δύο χρόνια”. Πάγωσαν οι διαβουλευόμενοι, ενώ ο κύριος Αντιπρόεδρος είπε: «θα σου αστράψω μία» και κινήθηκε αργά, απειλητικά εναντίον του. «Δεν τέλειωσα» φώναξε τρομαγμένος ο Λοβέρδος. «Ακούστε! Τώρα που θα τους αλλάξουμε ταυτότητες είναι ευκαιρία να τους μειώσουμε και την ηλικία. Δέκα χρόνια είναι καλά». Σύμφωνα με παριστάμενο υπουργό, ο οποίος ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του, το τι έγινε δεν περιγράφεται! Άρχισαν να χοροπηδούν όλοι αγκαλιασμένοι σαν να είχε βάλει η ομάδα γκολ. Ο Αντιπρόεδρος τον σήκωσε επάνω με τα δύο του χέρια ως δεύτερος Πύρος, ενώ ταυτόχρονα χοροπηδούσε. Και όλοι μαζί: «Μπράβο Ανδρέα! Μπράβο!» ...μνημονεύοντας άθελα τους και τον ιδρυτή του κινήματος.

Και ενώ η οχλαγωγία ξεπερνούσε τα όρια της αιθούσης VIP και ο ενθουσιασμός ήταν απερίγραπτος, ο Γιώργος είπε: «Μισό λεπτό! Πρέπει να ρωτήσω τον Μπαρόζο, είναι και ο Αλμούνια, τι θα πει η Άγγελα, ο Γκόρντον ,ο Σαρκοζί, ο Θαπατέρο που ετοιμάζεται να κάνει μια αυξησούλα στα όρια μέχρι τα 70 και θα τον βγάλουμε off ; Ίσως ο Σίλβιο δεν θα έχει αντίρρηση, δεν έχει και χρόνο ελεύθερο». Και εκεί που έλεγε όλα αυτά για μια στιγμή κοκκίνισε «όχι ρε παιδιά είναι και ο Ομπάμα, πρώτη φορά η Αμερική εξέλεξε έγχρωμο πρόεδρο θα μας περάσει για ρατσιστές ο άνθρωπος. Πρέπει να τον ρωτήσουμε. Και άντε καλά όλοι αυτοί, είναι δικοί μας άνθρωποι, τι πρόσωπο θα δείξουμε στους Κινέζους; Ολόκληρη COSCO μας έφεραν από την Άπω Ανατολή και δουλεύει το λιμάνι ρολόι. Ο Πούτιν μην μας κάνει καμιά στραβή με τον αγωγό; Όχι, όχι αυτός είναι…υπεράνω».

Όλοι άκουγαν σιωπηλοί το Γιώργο. Ο Παπουτσής έδειχνε αμήχανος, κάτι πήγε να πει η Λούκα αλλά δίστασε. «Λούκα μη διστάζεις» είπε ο πρόεδρος, «ελεύθερα να διατυπώνεις την άποψή σου, το ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα» και συνέχισε «όποιος θέλει να πάρει το λόγο για μισό λεπτό μπορεί. Και μην ξεχνάτε πετάω κιόλας». … Δεν έγινε γνωστό πόσοι μίλησαν. Πάντως διέρρευσε ότι η ομήγυρη αποφάσισε, επειδή το θέμα καίει, να πάρει ο πρόεδρος εν πτήσει τηλέφωνο στους ηγέτες, για να ζητήσει την άδεια, και από τους Κινέζους και από τον Πούτιν ένα ειλικρινές «συγνώμη» γιατί αυτοί δεν είναι και… δικοί μας άνθρωποι! Ο Αντιπρόεδρος έπρεπε επειγόντως να ενημερώσει τον Σαμαρά και τον αρχηγό του ΛΑΟΣ και να ζητήσει στήριξη, ο δε Λοβέρδος να ενημερώσει για τα ευχάριστα τον Παναγόπουλο της ΓΣΕΕ. Η όλη διαβούλευση κρίθηκε μείζονος εθνικής σημασίας, της οποίας η μυστικότητα από εχθρούς, που θέλουν το κακό της πατρίδας μας, ήταν επιβεβλημένη.

Άγνωστο μέχρι στιγμής το τι έγινε εν πτήσει στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Ο Σαμαράς στο τηλεφώνημα του Αντιπροέδρου είπε.. «συμφωνώ» και συμπλήρωσε .. «Θεωρώ άτολμη την πρόταση. Εγώ προτείνω, είπε, να τους μειώσουμε την ηλικία δώδεκα χρόνια. Σαν υπεύθυνος αρχηγός όμως πρέπει να ρωτήσω την Ντόρα και τους πρώην πρωθυπουργούς». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε με ερώτηση: «Το μέτρο θα ισχύσει και για τους Αλβανούς»;

Ο πρόεδρος Σαμαράς, παρόντος του εκπροσώπου του κόμματος κ Παναγιωτόπουλου, του οποίου γελούσαν και τα αυτιά από τη χαρά, πήρε τηλέφωνο πρώτα τη Ντόρα. «Μπράβο Αντώνη είπε ..συμφωνώ. Ειλικρινά αυτό δεν το περίμενα από σένα». Από ότι μάθαμε η απάντηση του κ Καραμανλή ήταν .. «και τι με νοιάζει εμένα»; Ενώ ο κ Μητσοτάκης επέπληξε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας .. «Είστε άπειρος κ Σαμαρά. Να μην παίρνετε άλλη φορά τέτοιες πρωτοβουλίες και να ρωτάτε πρώτα. Δεν ξέρετε τι είναι αυτοί στο ΠΑΣΟΚ! Δεν έπρεπε να δεχτείτε απόλυτο νούμερο. Μόνο με ποσοστά. Τα χρόνια του καθενός πρέπει να μικρύνουν τουλάχιστον 40 %. Δεν κάνετε για αρχηγός κ Σαμαρά!».

Εν τω μεταξύ η κ Μπατζελή έφυγε από το αεροδρόμιο, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα για την οικία της. Έκατσε στην κουζίνα της με φόντο τις μαρμελάδες, πεσκέσι των ευγνωμονούντων αγροτών, και σαν γυναίκα άρχισε να συντάσσει επιστολή προς τις γυναίκες των αγροτών, για να τις ενημερώσει, μόλις πάρει το “ok” από τον πρόεδρο, ότι σύμφωνα με απόφαση του ΠΑΣΟΚ η ηλικία τους μικραίνει τουλάχιστον κατά δέκα χρόνια, άρα έχουν ένα πολύ σοβαρό κίνητρο οι άνδρες τους αγρότες να αφήσουν κατά μέρος τα μπλόκα και να τρέξουν σπίτι. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση!...

Το τηλεφώνημα του Υπουργού Λοβέρδου βρήκε τον Παναγόπουλο στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Με το άκουσμα της είδησης, ο πρόεδρος πετάχτηκε απάνω και αναφώνησε. …«Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται! Όλοι πίσω γραμμή στο διάλογο. Ζήτω το εθνικό συμφέρον. Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό με…! Ζήτω η εργασιακή ειρήνη. Όλοι αδέρφια είμαστε!» Και ενώ το μπαλκόνι της ΓΣΕΕ στολίστηκε με πράσινες γαλάζιες και πορτοκαλί σημαίες, ακούστηκε για πρώτη φορά το σύνθημα. «Το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο λαός στην εξουσία μαζί και η Νέα Δημοκρατία». Κάποιος άρχισε να τραγουδά Λοϊζο. «Ο γέρο Νεγροτζίμ… τι θέλουν τα παιδιά μας στο Αφγανιστάν» αντί να πει Βιετνάμ, μπερδεύοντας τους στίχους. Πληροφορίες ότι κάποιοι, που ενθουσιάστηκαν πέραν του δέοντος, φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» δεν επιβεβαιώθηκαν. (7/2/10)

ΥΓ. Πριν από λίγο μεσημέρι Κυριακής 6/2/11 έγιναν γνωστά και τα εξής:

Ο Γιώργος ύστερα από τον Μπεν Άλι της Τυνησίας και το Χόσνι Μουμπάρακ της Αιγύπτου διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες από τη Σοσιαλιστική Διεθνή και τον Ισπανό πρωθυπουργό Θαπατέρο, γιατί προπορεύεται της συντηρητικής Μέρκελ και ήδη σε πλήρη σύμπνοια με τα ισπανικά…συνδικάτα αύξησε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67!

Επίσης ο Γιώργος, αυτή τη στιγμή, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Σαρκοζί, ώστε από κοινού να επιβάλουν στους άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 57ο ως έτος συνταξιοδότησης. Αν τελικά επιβληθεί αυτή η πρόταση, είναι βέβαιο ότι θα θεωρηθεί προσωπική επιτυχία του Γιώργου.

Απανωτές οι συσκέψεις στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Αν και το προεδρείο θεωρεί θετική την πρόταση του Γιώργου, ο πρόεδρος Παναγόπουλος θεωρεί ότι τώρα είναι ευκαιρία, να επιμείνει ο πρωθυπουργός να θεσπιστεί ως όριο ηλικίας το 55ο έτος, εκμεταλλευόμενος το υψηλό κύρος που διαθέτει αυτήν τη στιγμή μεταξύ των Ευρωπαίων Ηγετών!

Ο Σαμαράς αμήχανος παρακολουθεί τους χειρισμούς του Γιώργου και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι χρειάζεται άλλο μείγμα πολιτικής!

Ο Πρωθυπουργός ματαιώνει το ταξίδι του στην Αίγυπτο, για να πείσει τον Μουμπάρακ να παραιτηθεί, επειδή η κ. Χίλαρη Κλίντον αποφάσισε να στείλει αντ’ αυτού τον τρίτο υποπρόξενο του προξενείου των ΗΠΑ στην Αλεξάνδρεια!

Πριν από λίγο έγινε επίσης γνωστό από το περιβάλλον του πρωθυπουργού ότι ο ίδιος συνεχώς μονολογεί. «Σήκω πατέρα να με δεις!»

Για όλες τις νεώτερες εξελίξεις θα υπάρξει άμεση ενημέρωση!

Το Κείμενο "…Επί του πιεστηρίου" δημοσιεύτηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ της Κεντρικής Μακεδονίας στις 8/2/2010


Δια χειρός Αλιθέρση...
 http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=4885424264899362619

Το Καστελόριζο "έγινε" ξανά ελληνικό κατά το Google Earth

http://www.defencenet.gr



Τελικά αν δεν παλέψεις για το δίκιο σου κανένας δεν στο αναγνωρίσει όπως λέει και ο λαός. Το παραπάνω ισχύει και για τα εθνικά ζητήματα, όπως η περίπτωση του Google Earth το οποίο μέχρι και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα τιτλοφορούσε το Καστελόριζο ως τουρκικό έδαφος. Όλα άρχισαν όταν πριν από αρκετές ημέρες ένας Έλληνας χρήστης του Google Earth ανακάλυψε ότι όταν κάπος αναζητούσε περισσότερες πληροφορίες για το νησί από την υπηρεσία της εταιρείας θέτοντας τον κέρσορα επί του νησιού, η πληροφορία που ελάμβανε ανέφερε ότι το νησί ανήκει στην Τουρκία.
Όλα αυτά μάλιστα ήταν γραμμένα στην ελληνική γλώσσα ! Τελικά μετά από διαμαρτυρίες Ελλήνων πολιτών, η εταιρεία διόρθωσε το λάθος. Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι γιατί τόσο χρονικό διάστημα δεν υπήρξε μία επίσημη διαμαρτυρία όχι μόνο για αυτό το ζήτημα αλλά και για μία ακόμα περίπτωση αυτή την φορά στην ακριτική Θράκη όπου θέτοντας τον κέρσορα στην πόλη της Κομοτηνής  παρουσιαζόταν ως πληροφορία στα ελληνικά παρακαλώ η ανύπαρκτη «Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης».
Είναι τελικά τόσο δύσκολο για το υπουργείο Εξωτερικών να αξιοποιήσει δύο τρείς υπαλλήλους του για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση τέτοιων περίεργων λαθών στο διαδίκτυο. Δεν μπορούν επιτέλους οι αρμόδιοι να αντιληφτούν ότι το διαδίκτυο είναι η πρώτη και με διαφορά πηγή πληροφόρησης στον κόσμο και ότι δεν είναι δυνατό οι κάτοικοι της Ιαπωνίας ή της Ινδίας για παράδειγμα να γνωρίζουν ότι το Καστελόριζο είναι ελληνικό και όχι τούρκικο.
Σε τελική ανάλυση όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα μερικά email και μερικά τηλεφωνήματα ήταν αρκετά για να διορθωθεί το λάθος. Μήπως τελικά ούτε αυτά δεν μπορούν να πράξουν οι κατά τα άλλα αρμόδιες υπηρεσίες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

SOS! Η ΑΝΕΡΓΙΑ (13,9% ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ) ΒΑΖΕΙ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΣΤΗ ΧΩΡΑ!


Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ (5,2%) ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ!
Το πρόβλημα της ανεργίας, εξελίσσεται μέρα με τη μέρα, σε μια πραγματική γάγγραινα της κοινωνίας. Τα νούμερα, τα οποία, ανακοινώνονται κάθε μήνα τόσο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, αποτυπώνουν, την μαύρη πραγματικότητα που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας.

Ο επίσημος αριθμός των ανέργων το Νοέμβριο του 2010, έφτασε τα 692.600 άτομα, ή αλλιώς το 13,9%.

Μόλις πριν από 2,5 χρόνια, δηλαδή το καλοκαίρι του 2008, ο δείκτης της ανεργίας έφτανε το 6,5% περίπου, ενώ το Νοέμβριο του 2009, το 10,6%.

Βλέπουμε, λοιπόν πως η ανεργία έχει μια συνεχώς αυξανόμενη δυναμική, οδηγώντας έτσι στην περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση ευρύτατα στρώματα της εργατικής τάξης! Παράλληλα, η ανεργία στραγγαλίζει συνολικότερα την οικονονομία, και ειδικότερα τις μικρές επιχειρήσεις, όπως κανείς μπορεί να συμπεράνει, βλέποντας την καθίζηση της εμπορικής κίνησης και τα κλειστά μαγαζιά σε κάθε εμπορικό δρόμο!
Πλέον, όλο και περισσότερα νοικοκυριά διαθέτουν και από έναν άνεργο, του οποίου η προοπτική επανεισδοχής στην αγορά εργασίας, είναι εξαιρετικά αβέβαιη!
Όπως μάλιστα, αποκαλύπτει έρευνα της marc για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, μόνο μέσα στο 2011, αναμένεται να βάλουν λουκέτο 225.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το γεγονός αυτό, από μόνο του, αναμένεται να πετάξει στον καιάδα της ανεργίας τουλάχιστον 320.000 εργαζόμενους. Με άλλα λόγια, οι προβλέψεις της ΓΣΕΕ, για 1.000.000 ανέργους, φαίνονται μάλλον συγκρατημένες...

Φυσικά τα παραπάνω επίσημα στοιχεία και προβλέψεις, εμφανίζουν μια ωραιοποιημένη κατάσταση της ζοφερής πραγματικότητας, καθώς σύμφωνα με τη μεθοδολογία της ΕΛΛ. ΣΤΑΤ., ακόμα και αν κάποιος έχει κάνει ένα 3ωρο μεροκάματο το μήνα θεωρείται «εργαζόμενος».

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, την ίδια στιγμή, ο πληθωρισμός, έφτασε αισίως το 5,2%, και τον Ιανουάριο του 2011, δίνοντας έτσι τη χαριστική βολή στο εργατικό εισόδημα. Παρά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση, ο πληθωρισμός συνεχίζει να παραμένει στα ύψη εξαιτίας των αυξήσεων στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, ΕΦΚ κλπ) καθώς και της κυριαρχίας των ποικιλώνυμων καρτέλ. Οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώνονται στις εξής ομάδες αγαθών: αλκοολούχα ποτά και καπνός (19,5%), μεταφορές (15,0%), στέγαση (9,1%), επικοινωνίες (4,0%).

Στα μεγαλύτερα θύματα της ανεργίας, συγκαταλέγονται όπως είναι γνωστό οι νέοι, οι γυναίκες καθώς και οι περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Σε ότι αφορά τους νέους και τις νέες, όλοι και περισσότεροι ερευνητές κάνουν λόγο για μια «χαμένη γενιά». Το ποσοστό της επίσημης ανεργίας στις ηλικίες 15-24 ανέρχεται στο 35,6% ενώ στις ηλικίες 25-34 φτάνει το 17,9%. Μάλιστα, το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τους αποφοίτους λυκείου, όπως παλαιότερα αλλά ακόμα και τους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. Έτσι αυξάνεται ολοένα τόσο ο αριθμός των νέων ελλήνων επιστημόνων που έχουν ήδη μεταναστεύσει, καθώς και ακόμα περισσότερο ο αριθμός όσων αναζητούν εργασία στο εξωτερικό.

Στις γυναίκες, το γενικό ποσοστό ανεργίας, ανέρχεται στο 17,0% όταν το αντίστοιχο ποσοστό στους άνδρες φτάνει το 11,6%. Έτσι αποδεικνύεται πως η ανεργία είναι και στην κυριολεξία γένους θηλυκού, τη στιγμή μάλιστα που αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των μονογονεϊκών οικογενειών. Με αυτή την έννοια, οι έμφυλες διακρίσεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες τροφοδοτούνται από την ατιμωρησία των εργοδοτών δεν απειλούν μόνο τις ίδιες τις γυναίκες, αλλά ακόμα και ανήλικα παιδιά , με ακραίες μορφές κοινωνικής περιθωριοποίησης!

Εν τω μεταξύ, συγκεκριμένες περιφέρειες της χώρας, εμφανίζουν σημαντικά υψηλότερα του μέσου όρου ποσοστά ανεργίας. Αυτές είναι οι Ιόνιοι Νήσοι (16,2%), η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (16,2%), η Δυτική Μακεδονία (15,4%) και η Κεντρική Μακεδονία (14,2%). Δεν είναι λοιπόν, καθόλου τυχαίο το γεγονός πως, σε αυτές ακριβώς τις περιφέρειες σημειώθηκαν και οι πρώτες απόπειρες δημιουργίας επιχειρησιακών συμβάσεων: στις Ελληνικές Βιομηχανίες Ζωοτροφών (Ημαθία) τον περασμένο Οκτώβριο και στη Νεογάλ (Δράμα) τον περασμένο Ιανουάριο.

Βέβαια το φαινόμενο αυτό δεν αφορά μόνο αυτές τις περιφέρειες. Αντίθετα σε κάθε καπιταλιστικό κοινωνικό σχηματισμό, η διόγκωση του αριθμού των ανέργων, συνδέεται ευθέως με την επιδείνωση των όρων διαβίωσης και εργασίας του συνόλου των εργαζομένων. Η προοπτική της ανεργίας τρομοκρατεί κάθε εργαζόμενο και μπορεί να «ξεδοντιάσει» στην πράξη ακόμα και το πιο μαχητικό σωματείο.

Μάλιστα, το ίδιο το μνημόνιο προβλέπει, πέραν των επιχειρησιακών συμβάσεων, την περαιτέρω γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης με την επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας (3ημερα, 4ημερα) στους 9 μήνες ανά έτος καθώς και άλλα μέτρα περαιτέρω απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Κυβέρνηση προωθεί, με διάφορους τρόπους, το χάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών, στους «συνεπείς» εργοδότες, υπονομεύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων!

Έτσι βλέπουμε, πως σε τελική ανάλυση η διόγκωση της ανεργίας, λειτουργεί ως μοχλός επιτάχυνσης της συνολικής διαδικασίας κινεζοποίησης εργασιακών σχέσεων μισθών και συντάξεων, την οποία προωθεί το «δίδυμο» Κυβέρνησης – τρόικας!
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters