Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ψέματα η απεργία πείνας;Μας δουλεύουν οι λαθρομεταναστέμποροι!!

Τα 400 συσσίτια ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ που στέλνει η Εκκλησία ποιος τα τρώει ρε παιδιά;ΒΙΝΤΕΟ

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/01/blog-post_9472.html

 

 

 

 

ΙΜΙΑ : 15 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ - ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ Η ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Στις 29 του περασμένου Δεκεμβρίου συμπληρώθηκαν ακριβώς 15 χρόνια από την πρώτη ευθεία αμφισβήτηση εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδος από την Τουρκία: Με ρηματική διακοίνωση στις 29 Δεκεμβρίου 1995 προς την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διατύπωσε και επισήμως τη θέση του ότι τα Ίμια αποτελούσαν «εσωτερικό τμήμα της τουρκικής επικράτειας».Ισχυρίζονται δε ότι οι βραχονησίδες Ίμια, η Δυτική, που είναι και η μεγαλύτερη με μήκος ακτών 613 μέτρα και έκταση 25 στρέμματα, και η Ανατολική, με μήκος ακτών 499 μέτρα και έκταση 14 στρέμματα, είναι εγγεγραμμένες στο τουρκικό κτηματολόγιο της περιφέρειας Κουγκλά της νομαρχίας Αλικαρνασσού (Bodrum).

ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

You might also like:

Τι αλλάζει στη γειτονιά μας και ποιός ο ρόλος της Ελλάδας


Οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στη γειτονιά μας, όπου η Ελλάδα φαίνεται να ξαναμπαίνει σε ρόλο παίκτη, ίσως μέσα στη δυστυχία που βιώνει ο τόπος να φέρουν κάποια χαμόγελα… Αν βέβαια εκμεταλλευτούμε σωστά τις αλλαγές σε σχέση με την ως τώρα πολιτική και τις επιλογές της Αμερικής και του Ισραήλ.
Η κρίση που προέκυψε με αφορμή εκείνη την αρμάδα τούρκων ακτιβιστών που πήγαινε βοήθεια στην αποκλεισμένη Γάζα έφερε σε αντιπαράθεση την Τουρκία με το Ισραήλ. Και από κείνη τη στιγμή, αν και δεν αποκλείεται η κρίση να μεθοδεύτηκε από πλευράς Τελ Αβίβ, βλέποντας ότι η Άγκυρα θέλει να γίνει περιφερειακή δύναμη στην περιοχή, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την επόμενη μέρα του κράτους των Εβραίων, το Ισραήλ προχωράει σε κινήσεις που δείχνουν ότι αλλάζει σελίδα.
Το ξαφνικό ταξίδι στην Αθήνα του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου, οι συναντήσεις με τον Παπανδρέου, οι στενοί δεσμοί με τη Λευκωσία, ο καθορισμός των μεταξύ τους ΑΟΖ, η συμφωνία για εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή τους, όπως και ο καθορισμός ΑΟΖ με Λίβανο και Συρία είναι τεράστιας σημασίας κινήσεις, που ανατρέπουν τα ως τώρα γεωπολιτικά δεδομένα στην περιοχή και τις σχέσεις με τα αραβικά κράτη.
Το Ισραήλ, που μέχρι σήμερα ήταν στριμωγμένο εδαφικά και μαχόταν για να κερδίσει κανένα βουνό, αποκτά πλέον άνετα θαλάσσια σύνορα και ΧΩΡΟ (!), από κει που είχε μόλις μια λωρίδα. Και δεν κινδυνεύει με αποκλεισμό.
Ταυτόχρονα η αλλαγή στους δρόμους των αγωγών που ξεκινούν από Ιράκ, Ιράν και άλλα κράτη και το πέρασμά τους πλέον από το Ισραήλ διά θαλάσσης, μέσω Κύπρου και Κρήτης, προς Ευρώπη, για απεγκλωβισμό από την Τουρκία, είναι άλλη μια τεράστια στρατηγική κίνηση προοπτικής εκατονταετίας και πάνω.
Φυσικά το Ισραήλ δεν κινείται μόνο του. Δεν είναι η στροφή ξεκομμένη από τους αμερικανικούς σχεδιασμούς. Όπως και από τους Ευρωπαίους, για να μην είναι όμηροι της Τουρκίας και της Ρωσίας.
Σʼ αυτούς τους νέους σχεδιασμούς και τις αναδιατάξεις στη γειτονιά μας, που αναβαθμίζεται σημαντικά, ρόλο έχουν επιφυλάξει και στην Ελλάδα. Λόγω της θέσης που κατέχει.
Και αυτό το σηματοδοτούν γεγονότα που άλλα έγιναν και άλλα επίκεινται. Και εδώ επισημαίνουν διεθνείς αναλυτές και οικονομικοί κύκλοι ότι πέραν της επίσκεψης του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο οποίος συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, είπε ότι «Το Ισραήλ γύρισε ΟΡΙΣΤΙΚΑ σελίδα με την Τουρκία», διαβεβαίωση που δεν ειπώθηκε χωρίς λόγο:
1. Ο κ. Παπανδρέου μόλις ανέλαβε, στην επίσκεψη που έκανε στην Αμερική, είχε συνάντηση με το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι.
2. Μετά τον ισραηλινό πρωθυπουργό ακολούθησε επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών και αυτό σημαίνει πολλά!
3. Έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο χωρών στο Τελ Αβίβ και
4. τον άλλον μήνα, τον Φεβρουάριο, οργανώνει συνέδριο στην Αθήνα το εβραϊκό λόμπι και σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθουν όλα τα πρώτα ονόματα (τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, διαχειριστές funds, επενδυτές κ.ά.). Τυχαίο κι αυτό; Κάθε άλλο.
Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Ότι αν αυτήν τη στροφή που γίνεται στην καυτή περιοχή μας την αξιοποιήσουμε σωστά, τότε υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να βγούμε μια ώρα γρηγορότερα από τον βυθό…
Και όπως προσθέτουν αυτοί που γνωρίζουν τη δύναμη του εβραϊκού λόμπι, όλα τα αραβικά κράτη, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία, έχουν εβραίους συμβούλους που μπορούν να κατευθύνουν επενδυτικές πρωτοβουλίες στην Ελλάδα. Το ίδιο και όλο το εβραϊκό λόμπι, αν διαπιστώσει ότι υπάρχουν οι υποδομές για υλοποίηση των πλαισίων τους.
Και εδώ είναι η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης. Να διαμορφώσει πλαίσιο που δεν θα διώχνει τους ξένους και η γραφειοκρατία δεν θα θάβει για χρόνια επενδύσεις.
Αξίζει δε να σημειώσουμε αυτό που τονίζουν διεθνείς επενδυτικοί οίκοι: Μην περιμένετε επενδυτές από την Κίνα και Άραβες. Αυτοί που μπορούν να επενδύσουν στην Ελλάδα είναι μόνο οι Εβραίοι!
Το σημειώνουμε χωρίς βέβαια να παίρνουμε και όρκο ότι έτσι είναι…
Ξαφνικά ήρεμος…
Όλα αυτά έχουν κάνει τον Παπανδρέου, λένε, να είναι πιο ήρεμος και άνετος… Και δεν φαίνεται να αγωνιά για τις εξελίξεις στην οικονομία. Εξετέλεσε κατά κεραία το σχέδιο «επίθεση κατά του ευρώ» που είχε αναλάβει. Η κάθε κίνηση ήταν προγραμματισμένη, άφησε την Ελλάδα να φτάσει στο χείλος του γκρεμού. Και αυτό επιβεβαιώνεται από τις αποκαλύψεις του τέως βρετανού πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, που στο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, γράφει ότι η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2009 χρειαζόταν μόνο 30 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση και η κυβέρνηση δεν τα πήρε, αλλά άφησε να χειροτερέψει η κατάσταση, με αποτέλεσμα να ανέβουν οι ανάγκες στα 110 δισ. ευρώ! Τώρα ο κ. Παπανδρέου εισπράττει τα «ανταλλάγματα»… Και πιστεύει ότι θα καταγραφεί ως… ο αναμορφωτής της Ελλάδας. Μόνο που ο κόσμος, καθημαγμένος πλέον, έχει άλλη άποψη. Και θα τη δείξει όταν στηθούν οι κάλπες…

Πηγή

147,5 τόνους χρυσού έχει η Ελλάδα

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, η χώρα μας έχει 4,7 εκατομμύρια ουγγιές, δηλαδή 147,5 τόνους χρυσού. Από αυτά, τα διαθέσιμα της Τράπεζας της Ελλάδας σε χρυσό σε μορφή ράβδων είναι οι 112,4 τόνοι, ενώ οι ράβδοι χρυσού φυλάσσονται η μισή ποσότητα στα θησαυροφυλάκια της Τραπέζης της Ελλάδος, όπου η πρόσβαση δεν επιτρέπεται σε κανέναν και η άλλη μισή ποσότητα σε τρεις τράπεζες τριών χωρών, στην τράπεζα της Αγγλίας, σε ομοσπονδιακή τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών και ένα μικρό μέρος στην τράπεζα της Ελβετίας.

Η αξία του συνολικού χρυσού της χώρας μας, τόσο σε ράβδους, όσο και σε χρυσές λίρες ανέρχεται στα 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ πρώτη χώρα σε χρυσό είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες που διαθέτουν χρυσό αξίας 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ακολουθούν η Γερμανία, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ιταλία, η Γαλλία και η Κίνα.


euro2day

Γιατί λοιπόν το Ισραήλ και η Τουρκία «σφάζονται» στην… ποδιά της Ελλάδας; Η απάντηση είναι απλή: Για τον πλούσιο πετρελαιοφόρο ορίζοντα του Αιγαίου. Και δεν είναι μόνο αυτό...

Ένα εκρηκτικό παζλ δημιουργείται από τις συμμαχίες και τις «αψιμαχίες» που έχουν φόντο τα πετρέλαια του Αιγαίου. Το Ισραήλ έχοντας ενεργοποιήσει τη λεγόμενη «στρατηγική συνεργασία» με Ελλάδα και Κύπρο, ανοίγει μια προστατευτική ομπρέλα απέναντι στην Τουρκία, η οποία βλέπει ότι έχει χάσει το παιχνίδι των υδρογονανθράκων. Αυτός προφανέστατα είναι και ο λόγος για τον οποίο ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ενέργειας της Τουρκίας, Νεστέντ Παμίρ, απειλεί την Ελλάδα λέγοντας ότι «πετρέλαιο δεν θα βγάλετε από το Αιγαίο, ούτε φυσικό αέριο από τον θαλάσσιο βυθό της Κρήτης αν δεν συνεργαστείτε και δεν το μοιράσετε μαζί μας».

Ο κ. Παμίρ, ο οποίος είναι και μέλος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ενέργειας, αφού καταγγέλλει Κύπρο και Ισραήλ για την υπογραφή συμφωνίας καθορισμού της μεταξύ τους ΑΟΖ χωρίς την Τουρκία, τονίζει ότι «κανείς δεν μπορεί ανοικτά να επενδύσει και να ερευνήσει την περιοχή. Αλλιώς υπάρχει μια απειλή και γι’ αυτό όλες οι όμορες χώρες πρέπει να διαπραγματευτούν και να φτάσουν σε μια αποδεκτή λύση. Τέτοια βήματα βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία είναι ήδη ευαίσθητη σε μια κρίσιμη ισορροπία. Τέτοια γεγονότα όπως η διμερής συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ θα προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά στο Κυπριακό και θα εμποδίσουν τη λύση του».
Η απάντηση ήρθε άμεσα, όχι από την... άμεσα ενδιαφερόμενη Ελλάδα, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά από το Τελ Αβίβ. Ο υπουργός Εθνικών Υποδομών του Ισραήλ Uzi Landau είπε: «Ελάτε να συνεργαστούμε οι τρεις χώρες, Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος, για να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο που υπάρχει στις περιοχές μας που συγγενεύουν στη Μεσόγειο και μη φοβάστε τους Τούρκους».
Ο Ισραηλινός υπουργός μάλιστα τόνισε ότι «το Ισραήλ αδημονεί να συσφίγξει τους οικονομικούς δεσμούς με την Ελλάδα ιδιαίτερα σε θέματα ενέργειας. Ο εντοπισμός σημαντικών κοιτασμάτων καθιστά πιθανότερο από ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».
Γιατί λοιπόν το Ισραήλ και η Τουρκία... σφάζονται στην ποδιά της Ελλάδας; Η απάντηση είναι απλή: για τον πλούσιο πετρελαιοφόρο ορίζοντα του Αιγαίου. Και δεν είναι μόνο αυτό.


Το «πέρασμα»
Οι περισσότεροι Έλληνες μεγάλωσαν ακούγοντας στο σχολείο και στο σπίτι ότι όλοι επιβουλεύονταν τη χώρα, ιστορικά, επειδή «βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο». Και εδώ έρχεται η απόδειξη αυτού που μάθαμε. Πέρα από τον πετρελαιοφόρο ορίζοντα, το ζήτημα είναι και η θέση σε ό,τι αφορά τη μεταφορά του πετρελαίου. Το Ισραήλ έχει -όπως έχουν επισημάνει διπλωμάτες και εν συνεχεία ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Άβιγκντορ Λίμπερμαν στην Αθήνα- απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός αγωγού ή έστω τη μετατροπή της Ελλάδας σε κόμβο της ενεργειακής του επέλασης στην Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα μετατρέπεται σε σταυροδρόμι του πετρελαίου συνδέοντας τη Μέση Ανατολή με την Ευρώπη.
Όμως, δεν είναι όλα τόσο απλά. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές εμπλεκόμενες χώρες πλην της Τουρκίας, οι οποίες παρακολουθούν με ενδιαφέρον (η καθεμία με το δικό της) τη σύσταση δημόσιου φορέα διαχείρισης υδρογονανθράκων και την οριοθέτηση ΑΟΖ από την Ελλάδα.
Ενώ το Ισραήλ αρχίζει την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Λεβιάθαν με την Κύπρο και με το βλέμμα στην Ελλάδα, ανοίγει η μεγάλη συζήτηση. Γιατί η συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή περικλείεται από την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, τον Λίβανο, τη Συρία και την Αίγυπτο. «Παίκτης» στην περιοχή θέλει να γίνει και η Τουρκία, αφού ένα μέρος του κοιτάσματος -το βόρειο- βρίσκεται απέναντι από τα παράλιά της. Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα.
Ο Λίβανος έχει καταστήσει σαφές ότι το κοίτασμα του Λεβιάθαν εκτείνεται και στη δική του περιοχή. Το Ιράν, μαζί με τη Συρία, στηρίζουν τον Λίβανο. Η Τουρκία έχει «παραδοσιακά» καλές σχέσεις και με το Ιράν. Έτσι, λοιπόν, μετά τη συμφωνία της Κύπρου με την Αίγυπτο, μετά με το Ισραήλ, τη σύναψη οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα (από το Ισραήλ) διαμορφώνεται ένας «άξονας». Από την αντίπερα όχθη, υπάρχει ο «άξονας» Ιράν-Συρίας-Λιβάνου και φυσικά Τουρκίας.
Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, αυτός ο «άξονας» έχει βάλει το χεράκι του και στο θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του Ιονίου, την Αδριατική και την περιοχή από την Κρήτη ως τη Μάλτα! Έτσι μπήκε στο παιχνίδι και η Αλβανία. Οι πιέσεις των Τούρκων για να αισθανθεί η Ελλάδα πιεσμένη για το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Τουρκία ήταν ο λόγος για τον οποίο η Αλβανία ανακάλεσε τη συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελλάδα στο Ιόνιο.


Τι θα πάρουμε
Τον τελευταίο μισό αιώνα σχεδόν έχουν γραφτεί σενάρια, έχουν γίνει έρευνες και παραλίγο ένας πόλεμος για το πετρέλαιο στο Αιγαίο. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα σοβαρεύουν. Αν εξαιρέσουμε τη συμφωνία του αγωγού που πρότεινε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Γιώργο Παπανδρέου, σε πρώτη φάση οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση περιοχών προς έρευνα θα γίνουν σε περιβάλλον υψηλών τιμών στις διεθνείς αγορές και χρυσοφόρων συμβολαίων στον τομέα πλωτών τρυπανιών-εξεδρών (drillships), σε επίπεδα που φτάνουν μέχρι και τις 600.000 δολάρια ημερησίως.
Η «σφαγή» γίνεται δεδομένου ότι το κόστος του πετρελαίου σήμερα κυμαίνεται κοντά στα 100 δολάρια το βαρέλι, με την πρόβλεψη στα μέσα του έτους να ξεπεράσει τα 120. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις περιοχές όπου έρευνες του Αμερικανικού Ινστιτούτου έχουν δείξει κοιτάσματα.
Ας προσπεράσουμε τις αναφορές για κοιτάσματα με συνολική περιεκτικότητα που ξεπερνά τα 1 δισεκατομμύριο βαρέλια στο Αιγαίο, αφού αυτές μπορούν να αποδειχτούν βάσιμες μόνο εάν γίνουν οι απαραίτητες γεωφυσικές έρευνες και η αναγκαία επεξεργασία των στοιχείων και ας «πατήσουμε» στα σίγουρα, ή σχεδόν σίγουρα.
Σύμφωνα με μη τεκμηριωμένες μελέτες, δηλαδή με μελέτες οι οποίες στηρίζονται σε γεωφυσικά στοιχεία, χωρίς ερευνητική διαδικασία, πετρελαιοφόρες περιοχές πιθανολογούνται ότι υπάρχουν στην Ικαρία, τη Ρόδο, αλλά και στην περιοχή Επανoμής-Σιθωνίας και Θερμαϊκού. Σύμφωνα με άλλες μελέτες, επίσης μη τεκμηριωμένες, στην ευρύτερη περιοχή νότια της Κρήτης, συμπεριλαμβανομένου και του πεδίου της Γαύδου, θεωρείται αρκετά πιθανό να υπάρχει τουλάχιστον ένα μεγάλο, αξιοποιήσιμο κοίτασμα πετρελαίου. Υπενθυμίζουμε ότι η γεωλογική μορφή της περιοχής συγκλίνει με αυτή της περιοχής Κύπρου-Ισραήλ. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια επικεντρώνεται στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου, μετά τα τελευταία θετικά ερευνητικά αποτελέσματα σε περιοχές της, φτάνοντας μέχρι και το «βάθος» της ελληνικής θαλάσσιας περιοχής. Και αυτό μπορεί να μας το «αποδείξει» το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ερευνών συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά στη μελέτη του United States Geologigal Survey, που θεωρείται εγκυρότατο εγχειρίδιο .


ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Το φυσικό αέριο
Υπάρχει το κοίτασμα «Λεβιάθαν»,το οποίο βρίσκεται Νότια της Κρήτης, στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, με το Ισραήλ και την Τουρκία
Δεν είναι όμως μόνο το πετρέλαιο, αλλά και τα γιγαντιαία κοιτάσματα φυσικού αερίου που αποτελούν μήλον της Έριδος στην περιοχή. Σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχουν χρυσοφόρα κοιτάσματα, και κυρίως στις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας, τα οποία είναι εκμεταλλεύσιμα και όποιος τα βγάλει θα του αποφέρουν τεράστια οικονομικά οφέλη. Για παράδειγμα, υπάρχει το κοίτασμα Λεβιάθαν, το οποίο βρίσκεται νότια της Κρήτης, στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Τουρκία. Για το κοίτασμα αυτό κατατέθηκε γραπτώς και απευθείας στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, πριν από δέκα μέρες περίπου, πρόταση από το Ισραήλ ώστε να δημιουργηθεί αγωγός που θα περνά από την Κύπρο στην Ελλάδα. Και από την Ελλάδα ολόκληρη η Ευρώπη θα «τρέφεται» με φυσικό αέριο. Τα «αποθέματα» που υπάρχουν εκεί μπορούν να τροφοδοτούν την Ευρώπη για 50 ολόκληρα χρόνια, κάτι που θα αποφέρει τεράστια κέρδη στη χώρα μας αν υλοποιηθεί αυτή η πρόταση. Μάλιστα υπογράφεται από τον πρόεδρο της Delek Group, Άσι Μπάρτφιλ, η οποία κατέχει τα δικαιώματα για τα ισραηλινά κοιτάσματα στο Λεβιάθαν, ενώ είναι και μέτοχος στη Noble Energy, που έχει τα δικαιώματα στο κυπριακό «Οικόπεδο 12», που συνορεύει με τα ισραηλινά κοιτάσματα. Ο επικεφαλής της Delek αναφέρεται στην ανακάλυψη 450 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (BCM) φυσικού αερίου στο εν λόγω κοίτασμα. Από την άλλη, η Ενεργειακή Αιγαίου σκοπεύει να προχωρήσει στην αξιοποίηση μιας φυσικής αποθήκης φυσικού αερίου από το κοίτασμα «Νότια Καβάλα», όπου ήδη βρίσκονται εγκατεστημένες οι απαραίτητες υποδομές. Απλώς δεν... χρησιμοποιούνται. Η χωρητικότητα θα φτάνει στο 1 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, δηλαδή ποσότητα 30% μεγαλύτερη από το αζέρικο αέριο που φτάνει σήμερα στη χώρα μας ετησίως και περίπου το 1/3 του ετήσιου συμβολαίου που έχει η ΔΕΠΑ με τη Gazprom.
Εξάλλου, πλούσιο κοίτασμα φυσικού αερίου στα θαλάσσια σύνορα Κύπρου - Ισραήλ έχει ανακαλύψει η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, η οποία διεξάγει έρευνες στην περιοχή. Το σημαντικό κοίτασμα έχει ανεβρεθεί στο κυπριακό «Οικόπεδο 12» και υπολογίζεται ότι έχει αποθέματα 300 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου. Μάλιστα το είχαν χαρακτηρίσει ως «φλέβα χρυσού». Μπορεί το «Οικόπεδο 12» να ανήκει στην Κύπρο, όμως το να περνάει από τη χώρα μας για εξαγωγή είναι κάτι που σαφώς το θέλουμε και επιδιώκουμε διότι θα έχουμε κέρδη.


«Καίει» το Καστελόριζο
Για τα πετρέλαια γίνεται όλη η φασαρία, για την υφαλοκρηπίδα και για το εάν ανήκει το Καστελόριζο στο Αιγαίο. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς... τέρας γνώσεων των γεωπολιτικών για να καταλάβει για ποιον λόγο οι Τούρκοι «γλυκοκοιτάζουν» το Καστελόριζο.
Παλιότερα είχε ανακαλυφθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στην περιοχή νότια του Καστελόριζου. Έτσι όταν το έμαθαν και οι γείτονες Τούρκοι άρχισαν τα… δικά τους παιχνίδια. Για παράδειγμα, η Τουρκία είχε ζητήσει από την Αίγυπτο να μην εμπλέξει το Καστελόριζο στις διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα για τη σχετική οριοθέτηση στη περιοχή. Η Τουρκία έχει ήδη οριοθετήσει αυθαίρετα την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη που διεκδικεί μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου, καθώς επίσης έχει ορίσει σε χάρτες τρεις περιοχές έρευνας για την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) από το 2007. Μία εξ αυτών μάλιστα κόντεψε να προκαλέσει ελληνοτουρκικό θερμό επεισόδιο.
Το παιχνίδι παίζεται στο ότι εάν η Ελλάδα αποδεχόταν ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, τότε θα άλλαζε η ΑΟΖ γύρω από αυτό, ευνοώντας την Τουρκία. Δηλαδή θα ξεκινούσε εξορύξεις πετρελαίου και θα τις εκμεταλλευόταν πλήρως (και παρανόμως) χωρίς να έχει κάποιο κέρδος η Ελλάδα.


press-time

Απόρρητες συνομιλίες σας θα βγουν στο wikileaks - Οι Αμερικανοί προειδοποίησαν 11 Έλληνες πολιτικούς...ΚΙ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"...

Το σύνδρομο του Wikileaks ίπταται πάνω από την Ελλάδα και την Κύπρο και για την ακρίβεια πάνω από τα κεφάλια γνωστών πολιτικών, που κατά καιρούς αποτέλεσαν προνομιακούς και έμπιστους συνομιλητές της αμερικανικής πλευράς και ενίοτε οι συνομιλίες ή τα συμπεράσματά τους διατυπώθηκαν υπό μορφή εγγράφου ή τηλεγραφήματος προς την Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες της PRESS TIME, ήδη επίσημες αμερικανικές πηγές ενημέρωσαν Έλληνες κορυφαίους πολιτικούς, εν ενεργεία και μη, για τον κίνδυνο το περιεχόμενο απόρρητων συνομιλιών τους με Αμερικανούς πολιτικούς ή διπλωματικούς παράγοντες, να γνωρίσει την παγκόσμια δημοσιοποίηση, όπως ακριβώς συνέβη με τα όσα είχαν συζητήσει οι Μ. Χρυσοχοϊδης και Ντ. Σπέκχαρντ...Παρόμοια ενημέρωση έχει γίνει ήδη και σε Κύπριους ανώτατους πολιτικούς και πολιτειακούς νυν και πρώην παράγοντες για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

..., ο προηγούμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, και διέρρευσαν από τον μηχανισμό του Wikileaks κατόπιν κλοπής από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρίσκονται σε συγκεκριμένη αποθήκη στη Βιρτζίνια.
Σημειώνεται ότι η αμερικανική διπλωματία με εντολή του Λευκού Οίκου βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε παγκόσμια κινητοποίηση για την αποτροπή σοβαρών βλαβών στις διμερείς σχέσεις των ΗΠΑ με διάφορες χώρες, όσο και για την προστασία των έμπιστων πηγών πληροφόρησης της Ουάσιγκτον, η αποκάλυψη των οποίων δημιουργεί πολιτικούς αλλά και εν δυνάμει και πρόσθετους άλλους κινδύνους για τα εν λόγω πρόσωπα.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, σε χώρες «υψηλού κινδύνου», στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται πάντως ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος, έχει ήδη ληφθεί πρόνοια και έχουν εκπονηθεί σχετικά σχέδια ακόμη και για την έκτακτη μετακίνηση προσώπων για τα οποία οι αποκαλύψεις του Wikileaks ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο και τη ζωή τους.


Ποιοι βρίσκονται στον «κόκκινο κύκλο»
Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, στον «κόκκινο κύκλο» των πολιτικών προσώπων που έχουν λόγους να ανησυχούν από ενδεχόμενες «βόμβες» του Wikileaks, περιλαμβάνονται όλοι οι νυν και πρώην πρωθυπουργοί και ορισμένοι υπουργοί Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης από το 1992-93 και μετά.
Ο κατάλογος είναι μακρύς, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων τους Γ. Παπανδρέου, Κ. Καραμανλή, Κ. Σημίτη, αλλά και τον αείμνηστο Α. Παπανδρέου, ενώ από πλευράς υπουργών σίγουρα τους Ντ. Μπακογιάννη, και πάλι τον Γ. Παπανδρέου, Θ. Πάγκαλο, Α. Σαμαρά, Α. Τσοχατζόπουλο, Γ. Αρσένη, Γ. Βουλγαράκη και φυσικά τον Μ. Χρυσοχοϊδη.
Ωστόσο υπάρχει από εκεί και πέρα μια «διαβάθμιση επικινδυνότητας», καθώς ο διαχωρισμός κατά τους αμερικανούς δεν γίνεται βάσει προσώπων, αλλά βάσει συγκεκριμένων θεμάτων. Και για την απόλυτη ακρίβεια, βάσει εκτιμήσεων των αμερικανών κυβερνητικών ή διπλωματικών αξιωματούχων με Έλληνες πολιτικούς πάνω στο περιεχόμενο συζητήσεων που έχουν κατά καιρούς γίνει μεταξύ τους ή ακόμη αυτούσιων των συνομιλιών, οι οποίες κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας έχουν μαγνητοφωνηθεί, ώστε εν συνέχεια να αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης στη Ουάσιγκτον.


Οι αποκαλύψεις θα δημιουργήσουν εντάσεις
Είναι αυτά για τα οποία οι Αμερικανοί θεωρούν ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα από τη δημοσιοποίηση είτε των δικών τους εκτιμήσεων επί ελληνικών απόψεων, πρωτοβουλιών και διαφόρων γεγονότων, είτε επί αυτών καθ’ εαυτών των ελληνικών θέσεων. Πρόβλημα που ενδέχεται να «ακουμπήσει» ακόμα και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, πράγμα που περισσότερο φοβούνται οι αρμόδιοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά και να πυροδοτήσει ένταση στο ελληνικό εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ακόμα και εσωτερικές συγκρούσεις στα κόμματα.
Θέματα τέτοια, που πιθανόν να συνοδεύσουν την κατά τον κ. Χρυσοχοϊδη «διαλυμένη ΕΥΠ», είναι αρκετά και δυστυχώς άπτονται και κρίσιμων στιγμών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ή το χειρότερο άγνωστων ακόμη πτυχών της.
Σε αυτά περιλαμβάνονται κατά χρονολογική σειρά ενημερώσεις και εκτιμήσεις, βάσει και συνομιλιών, πρώτον, για την αιφνίδια πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του 1993, όπου αμερικανός ανώτατος διπλωμάτης μεταφέρει την εκτίμηση Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου περί εμπλοκής γνωστών Ελλήνων επιχειρηματιών σε σχέδιο ανατροπής της.


Ο Νίκολας Μπερνς
Επίσης, οι εκτιμήσεις του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς για τις διευκολύνσεις που θα παρείχαν οι ελληνικές αρχές στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ ενόψει του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, από συνομιλίες του τουλάχιστον με δυο υπουργούς.
Ακόμη, τοποθετήσεις Ελλήνων αξιωματούχων για τις διαφορές στο εσωτερικό της κυβέρνησης Σημίτη για την ελληνοτουρκική προσέγγιση, αλλά όχι κάτι που να σχετίζεται με τις υποθέσεις των Ιμίων και Οτσαλάν, που συγκλόνισαν τις τότε κυβερνήσεις Σημίτη.
Ιδιαίτερο κεφάλαιο επικινδυνότητας θεωρείται η πιθανή διαρροή ντοκουμέντων σε σχέση με την ελληνορωσική –αμυντική και ενεργειακή- προσέγγιση τόσο επί κυβερνήσεων Σημίτη όσο και επί Καραμανλή.

Ο φόβος για τα δυο καυτά θέματα
Τέτοια ντοκουμέντα, που μεταξύ άλλων ανησυχούν την Ουάσιγκτον από ενδεχόμενη διαρροή τους είναι τουλάχιστον δυο. Το ένα αφορά, σύμφωνα με την «ελληνική επίσημη πηγή», τις διαφορετικές απόψεις στην κυβέρνηση Καραμανλή σε σχέση με την προώθηση των προγραμμάτων του αγωγού φυσικού αερίου South Stream και του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Η «πηγή» αναφέρεται σε διαφορές απόψεων Καραμανλή – Μπακογιάννη. Εδώ υπενθυμίζεται πως επανειλημμένα στελέχη της κυβέρνησης Καραμανλή συχνά έχουν αναφερθεί σε επιλογές του τέως πρωθυπουργού που ενόχλησαν τους Αμερικανούς, όπως η ελληνορωσική προσέγγιση, ως ένα από τα αίτια της πτώσης της κυβέρνησής του, υπαινισσόμενα υπόγεια σύνδεση της αμερικανικής ενόχλησης με τις αποκαλύψεις σκανδάλων, όπως το Βατοπέδι κλπ
Άλλο, που μπορεί επίσης να δημιουργήσει επικίνδυνες παρενέργειες, θεωρείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η σε κάποια χρονική στιγμή όχι πολύ μακρινή, ένταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, όταν στο αμερικανικό πεντάγωνο έφτασε η ενημέρωση από έμπιστη πηγή στην Αθήνα ότι συντελείται στο πλαίσιο της ελληνορωσικής στρατιωτικής συνεργασίας διαρροή προς τη ρωσική πλευρά κατασκευαστικών και άλλων στοιχείων για αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Στην Αθήνα κατέφθασε τότε κλιμάκιο ανώτατων Αμερικανών αξιωματικών, που «ανέκρινε» ύποπτους της διαρροής, κρατικούς λειτουργούς, μεταξύ άλλων ακόμη και τον τότε αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς όμως να καταλήξει σε συμπεράσματα πολύ περισσότερο να επιβεβαιώσει τη διαρροή στοιχείων προς τους Ρώσους. Το όλο περιστατικό απεκρύβη, καθώς έθιγε ακόμη και την εθνική αξιοπρέπεια και φυσικά και το κύρος της τότε πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

press-time

Τι κρύβεται κάτω από τον κουρνιαχτό της Νομικής;



Ενώ χτες αργά το βράδυ ο πρύτανης της Νομικής σχολής δήλωσε ότι με την παρέμβαση 4 ΜΚΟ επήλθε συμφωνία για τη μετακίνηση των λαθρομεταναστών από το κτήριο της Νομικής άλλα λένε οι εκπρόσωποι τους (δείτε το βίντεο).Αρνούνται να εγκαταλείψουν το κτήριο και τα "φιλαράκια" τους προγραμμάτισαν συγκέντρωση το μεσημέρι στα προπύλαια! Η ουσία είναι ότι η κατάσταση αντί να εκτονωθεί φαίνεται να ξαναφουντώνει και μια σπίθα λείπει για να γίνει μπουρλότο το κέντρο της πρωτεύουσας. Οσοι δεν το βλέπουν ή εθελοτυφλούν ή έχουν άλλους σκοπούς. Το κράτος έχει καταλυθεί προ πολλού,η χώρα βρίσκεται ήδη υπό κατάληψη από ένα και πλέον εκατομμύριο λαθρομεταναστών,οι οποίοι βεβαίως δεν κινούνται από μόνοι τους αλλά είναι υποκινούμενοι και επιχορηγούμενοι. Τι επιδιώκουν αυτοί που χρηματοδοτούν και χρησιμοποιούν τους λαθρομετανάστες; Αν ήθελαν οι ίδιοι αγώνες για δικαιώματα θα τους έκαναν στις χώρες τους! Πως έχουν τη δυνατότητα να τους μεταφέρουν από πόλη σε πόλη σαν σε οργανωμένη εκδρομή; Γιατί οι λιμενικές και οι αστυνομικές αρχές δεν τους εμπόδισαν καθ' όλη τη διαδρομή τους ως τη Νομική; Το ίδιο το κράτος και οι πρυτανικές αρχές γιατί τους ανέχονται; Η δικαιοσύνη διαθέτει εισαγγελέα υπηρεσίας κι όμως κινείται πάντα κατόπιν εορτής και σε λάθος δρόμο! Ποιος ο ρόλος των ΜΚΟ και των "προοδευτικών" δυνάμεων της χώρας στην όλη ιστορία; Την ίδια ώρα που γίνεται το μπάχαλο στη Νομική τι ακριβώς ψηφίζουν οι εθνοπατέρες μας στο παρακείμενο κτήριο της Βουλής;Ξέρει κανείς σε ποιο στάδιο βρίσκεται το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων;Τρεις μέρες τώρα ακούσατε τίποτα; Γιατί όσοι κόπτονται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών δεν κόπτονται το ίδιο και για τα δικαιώματα του Ελληνα πολίτη; Ποιος νοιάστηκε για τις ουρές του ΙΚΑ; Ποιος νοιάστηκε για τον παππού που δεν έχει φάρμακα; Ποιος νοιάστηκε για τα καταστήματα που κατεβάζουν ρολά; Ποιος νοιάστηκε για τους άνεργους που αυξάνονται και πληθύνονται κι όμως οι περισσότεροι (αυτοί που είναι πάνω από χρόνο άνεργοι) δεν παίρνουν καν επίδομα από τον ΟΑΕΔ; Πως ζουν αυτοί οι άνθρωποι "σύντροφοι";Αναρωτηθήκατε ποτέ; Αυτά κι άλλα πολλά ερωτήματα είναι που μας κάνουν να πιστεύουμε πως κάποιοι προετοιμάζουν την άλωση της χώρας μας με τις ευλογίες των διαχειριστών της εξουσίας που οραματίζονται την παγκοσμιοποίηση!

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!!!

Θα ηθελα να αναφερθω στο μειζον και τρεχον θεμα σχετικα με τους "καταληψιες" της νομικης.Για να μη μπερδευομαστε προκειται για παρανομους μεταναστες κι οχι για λαθρομεταναστες.Η διαφορα ειναι η εξης σημαντικη.Εισηρθαν στη χωρα παρανομα κι εκαναν αιτηση για πολιτικο ασυλο(συνηθης μεθοδος για αυτους που δεν εχουν προσοντα για......
καρτα παραμονης στην αρχη).Εχει κριθει το αιτημα τους,μιας και οπως εχουν δηλωσει και οι ιδιοι ειναι πανω απο 4 χρονια στην Ελλαδα,κι εχει αποφασιστει πως ειναι ανυποστηρικτο μιας και δεν προερχονται απο χωρα οπου υπαρχει εμπολεμη κατασταση η ειναι αντικαθεστωτικοι ωστε να κινδυνευει η σωματικη τους ακεραιοτητα αν επιστεψουν.Επομενως υπαρχει βαση νομου ενας δρομος...να αποχωρησουν απο τη χωρα.Ειτε λοιπον αναμενουν στα κρατητηρια να αποχωρησουν ομαδικα (αυτο μπορει να παρει εως 8-9 μηνες) ειτε υπογραφουν ενα χαρτι πως θα αποχωρησουν μονοι τους(με δικα τους εξοδα δηλαδη) εχοντας περιθωριο 30 ημερων.Φυσικα οι περισσοτεροι επιλεγουν το δευτερο,μιας κι αυτο τους υποδεικνυουν οι δικηγοροι τους, κι οπως καταλαβαινετε και βλεπετε κανεις δεν φευγει.
Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι δεν τους συνελαβαν οταν εφτασαν στο λιμανι του Πειραια.Ειναι αδυνατον να μη ηξερε η Αστυνομια η το Λιμενικο.Θελω να πιστευω πως ολα γινονται για το ασυλο.Μονο που ηταν ακομψος ο τροπος ωστε να τεθει και να καταργηθει.Ασυλο σε μια Δημοκρατια δεν νοειται.Δεν μπορουν καποιοι να χρησιμοποιουν ενα ιδεωδες που χτιστηκε με αγωνες σε ενα απολυταρχικο καθεστως να χριζει προστασιας αλητων,κλεφτων,δολοφονων ακομα και παρανομων μεταναστων...το ξεφτιλιζουν!!!
Θα ηθελα επισης να γνωριζετε οτι ολοι αυτοι που βγαινουν στα καναλια και κοπτονται για τα δικαιωματα των παρανομων μεταναστων εκπροσωποι καποιων ΜΚΟ(μη κυβερνητικων οργανωσεων) απλως κανουν τη δουλεια τους.Ναι τη δουλεια τους!!!Εισπραττουν χρηματοδοτηση απο το κρατος καθως και κονδυλια απο την Ευρωπαικη Ενωση.Ας μη συζητησουμε για τις χορηγιες που κανενας δεν ξερει απο που προερχονται(ενω θα επρεπε).Ειναι υποχρεωτικο να υπαρχει ισολογισμος καθως και καταστατικο που αναγραφονται οι υπαλληλοι καθως και οι μισθοι τους...ναι οι μισθοι τους!!!
Κλεινονοντας θα ηθελα να αντιπροτεινω να βρεθει χωρος για στεγαση και σιτιση για ενα σωρο Ελληνες που ειναι αστεγοι λογω των συνθηκων και εδω που τα λεμε καποτε πληρωναν φορους και συμμετειχαν ενεργα στην οικονομια της χωρας........αλλα τι λεω τωρα εγω αφου δεν ειμαι Ελληνας κατα Αλαβανου ευαγγελιον...που οπως δηλωσε "δεν ειναι Ελληνας οποιος ζηταει την καταργηση του ασυλου"...

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/blog-post_859.html

Εγκάρδια συζήτηση για τα Εξοπλιστικά είχε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με τον αμερικανό πρέσβη

Πρόγευμα εργασίας με μενού πέντε εξοπλιστικά προγράμματα είχαν σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Daniel Bennett Smith. Ο τελευταίος έχει φέρει έναν θετικό «αέρα» στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και απέχει από τον στυφό διπλωμάτη ή και τον, ενίοτε, αλαζονικό Αμερικανό διπλωμάτη από αυτούς που στο παρελθόν έχουν τραυματίσει τις σχέσεις των δύο χωρών. Έτσι οι δύο άνδρες είχαν μία εγκάρδια συζήτηση πάνω σε πέντε βασικά εξοπλιστικά προγράμματα, συν βέβαια τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν σε ότι αφορά την συνεργασία των δύο χωρών στο θέμα των αποστολών του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, τον Ινδικό Ωκεανό και αλλού.


Τα πέντε προγράμματα που βρίσκονται ψηλά στην ελληνοαμερικανική ατζέντα είναι η αναβάθμιση των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64A Apache, το πρόγραμμα προμήθειας των πυρομαχικών των 120 χλστ. για τα LEO2HEL, όπου συμμετέχει η αμερικανική ΑΤΚ, ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών F-16, το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος και η προμήθεια μεταχειρισμένων συστημάτων από τις ΗΠΑ.
Σε ότι αφορά την αναβάθμιση των Αpache η οποία έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες όταν τέθηκε από ελληνικής πλευράς η αναβάθμιση στο επίπεδο Block III αντί για το επίπεδο Block II, βρίσκεται στο στάδιο της αποστολής LoR. Το επιχείρημα για αναβάθμιση στο επίπεδο Block III, ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά το κόστος για τα 13 ελικόπτερα, υπερβαίνει το κόστος αγοράς 13 νέων Apache! Aνέρχεται περίπου στα 750 εκατ. ευρώ, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει παγκοσμίως πρόγραμμα αναβάθμιση από το Block I στο Block III. Είναι ένα από τα κλασικά «τρικάκια» της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για να «παγώσει» το πρόγραμμα, όπως έχει κάνει στις περιπτώσεις των BMP-3HEL, των FREMM κλπ.
Το πρόγραμμα των πυρομαχικών των 120 χλστ. σαφώς και θα εξαρτηθεί από την τύχη των ΕΑΣ. Η ΑΤΚ έχει καταθέσει πρόταση για τα ΕΑΣ, αλλά έχει να ανταγωνιστεί τόσο τους Γερμανούς, όσο και τους Ισραηλινούς.
Σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των F-16 και το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφος, οι αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη πετύχει μία «τακτική» νίκη, που λίγοι έχουν αντιληφθεί, με την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΑΒ. Για τις αμερικανικές εταιρείες η ιδιωτικοποίηση της ΕΑΒ ήταν κάτι σαφώς εκτός του προγραμματισμού τους: Η μεν Boeing δεν είχε καμία πρόθεση εισόδου στην ΕΑΒ, η δε Lockheed Martin είναι η «μητέρα» της ΕΑΒ (αυτή την δημιούργησε την δεκαετία του ’70) με άριστες προσβάσεις μέχρι σήμερα σε όλα τα επίπεδα διοίκησης και σίγουρα δεν επιθυμούσε τον «απογαλακτισμό» της. Για τους ευρωπαϊκούς ομίλους EADS και Dassault η απόφαση να παραμείνει η ΕΑΒ υπό δημόσιο έλεγχο ήταν σαφώς αρνητική αφού ο όλος σχεδιασμός τους για το ΝΜΑ περνούσε μέσα από την ΕΑΒ.


kourdistoportocali

Υεμένη: Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης


Βράζει ο μουσουλμανικός κόσμος

Χιλιάδες βγήκαν την Πέμπτη στους δρόμους της Σαναά στην Υεμένη, για να ζητήσουν την αλλαγή της κυβέρνησης, εμπνεόμενοι από τις διαδηλώσεις που ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Τυνησίας και επεκτάθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Αίγυπτο.

Αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν σε περίπου 16.000 τους Υεμενίτες που διαδήλωσαν σε τέσσερα σημεία της Σαναά, πραγματοποιώντας τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις μετά το κύμα των διαμαρτυριών που συγκλόνισαν την περασμένη εβδομάδα την Υεμένη. Διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν την αναταραχή αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

"Ο λαός θέλει να αλλάξει ο πρόεδρος", φώναζαν οι διαδηλωτές κρατώντας πανώ με αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Υεμένη, τη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου.

Ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον μιας πτέρυγας της Αλ-Κάιντα που έχει τη βάση της στην Υεμένη, κυβερνά το κράτος αυτό της Αραβικής Χερσονήσου τα τελευταία 30 χρόνια.

"Αν το κυβερνών κόμμα δεν απαντήσει στα αιτήματά μας, θα το κλιμακώσουμε μέχρι να πέσει ο πρόεδρος, όπως ακριβώς συνέβη στην Τυνησία", δήλωσε ο διαδηλωτής Αγιούμπ Χάσαν.

Λίγες δεκάδες αστυνομικοί με γκλομπ παρακολουθούσαν σιωπηλά τις διαδηλώσεις, οι οποίες τελείωσαν ήρεμα, καθώς οι διαδηλωτές έφυγαν για να μασήσουν κατ, ένα ήπια τονωτικό φύλλο που καταναλώνεται ευρέως το απόγευμα στην Υεμένη.

Πηγή...http://www.capital.gr/News.asp?id=1124132

Τουρκοϊσραηλινό πόλεμο βλέπουν Τούρκοι αναλυτές!


Του Σάββα Πέτρου Ταγματάρχη ε.α.

Η Τουρκία, στην προσπάθειά της να καταστεί περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού κόσμου, επιζητά πολεμική σύγκρουση με το Ισραήλ. Τα σενάρια πολεμικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πληθαίνουν από μέρα σε μέρα την όξυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ για τα γεγονότα του ''Mavi Marmara'' που η Τουρκία επιμένει όπως το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη και να καταβάλει αποζημιώσεις, πράγμα που δεν κάνει το Ισραήλ.

Αυτό είναι η πρόφαση, η πραγματική αιτία είναι τα κοιτάσματα πετρελαίου της ανατολικής Μεσογείου και η οριοθέτηση της ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ και η συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου με την Κυπριακή Δημοκρατία. Στα πιθανά σενάρια τουρκοϊσραηλινού πολέμου οι Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι και η Κύπρος θα είναι εμπλεκόμενη χώρα. Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ από μέρα σε μέρα οξύνονται διαρκώς. Η Τουρκία απαγόρευσε στις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες να χρησιμοποιούν τον τούρκικο εναέριο χώρο, το δε Ισραήλ ακύρωσε παράδοση έξι μη επανδρωμένων αεροπλάνων, τη μη ανανέωση συμφωνίας για εκσυγχρονισμό των τούρκικων αρμάτων μάχης Μ48 σε Μ48Α5, όπως και όλες τις στρατιωτικές συμφωνίες. Το Ισραήλ επίσης ακύρωσε συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας σε κοινή προγραμματισμένη άσκηση με το όνομα «Αετός της Ανατολίας». Η Τουρκία δεν επιθυμεί συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και είναι αυτός ο κύριος λόγος που κάλεσαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο γνωστό συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών στο Ερζερούμ. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από το συνέδριο είχαν δημοσιευθεί άρθρα στον τούρκικο Τύπο ότι η Τουρκία πρέπει να αποτρέψει συμμαχία Ελλάδας-Ισραήλ και η Τουρκία πρέπει να κάνει ανοίγματα προς την Ελλάδα για να γλιτώσουν οι γείτονές μας -όπως αποκάλεσαν την Ελλάδα- από τα νύχια του Ισραήλ. Την ίδια ώρα που τα τούρκικα αεροπλάνα παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Το θράσος των Τούρκων δεν έχει όρια. Στις 18 Δεκεμβρίου του 2010 οι Τούρκοι κάλεσαν επίσημα την Ελλάδα να λάβει μέρος με αεροπλάνα MIRAGΕ 2000 στην αεροπορική άσκηση «Αετός της Ανατολίας» τον ερχόμενο Ιούνιο, στη θέση του Ισραήλ που ακύρωσε τη συμμετοχή του.

Δεν γνωρίζουμε εάν η Ελλάδα απεδέχθη την πρόσκληση ή την έχει απορρίψει.

Εάν η Ελλάδα έχει αποδεχθεί την πρόσκληση, τότε είναι θλιβερό κατάντημα.

Μια τελευταία εξέλιξη στην όξυνση των σχέσεων Ισραήλ - Τουρκίας είναι η κίνηση του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα που ζήτησε την άμεση απομάκρυνση από το Ισραήλ 800 Τούρκων που εργάζονταν στο Ισραήλ, στην τούρκικη κατασκευτική εταιρεία 'Yilmazlar' μέχρι το τέλος του μήνα. Η εν λόγω εταιρεία είχε αναλάβει την κατασκευή ενός ουρανοξύστη, δύο νοσοκομείων και ενός εμπορικού κέντρου.

Ο διευθυντής του τούρκικου Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του τούρκικου Υπουργείου Εξωτερικών, Sedat Laciner, σε άρθρο του αναφέρει ότι η συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ παραβιάζει τα συμφέροντα των Τ/κ, του Λιβάνου και των Παλαιστινίων της Γάζας.

Όπως επίσης η οριοθέτηση της ΑΟΖ του Ισραήλ παραβιάζει την ΑΟΖ του Λιβάνου. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η πολιτική κρίση στο Λίβανο έχει σχέση με τη συμφωνία Κύπρου - Λιβάνου που δεν έχει επικυρωθεί από τη λιβανική Βουλή λόγω της άρνησης του συγκυβερνώντος κόμματος της Χεζμπολάχ που χειραγωγείται από την Τουρκία. Όπως αναφέρει ο Sedat Laciner, η Τουρκία έχει αναλάβει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, των Λιβάνιων και των Παλαιστίνιων και αν το Ισραήλ προχωρήσει στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, θα βρει απέναντί του την Τουρκία.

Πηγή

ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ! ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΑΥΤΩΝ!

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΜ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ.... ΕΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ....

Πραγματικά δεν υπάρχει κράτος, δεν υπάρχει πολιτεία, δεν υπάρχει κυβέρνηση, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το δίκαιο και το γλείψιμο του λαθρομετανάστη υπάρχει, τίποτα άλλο! Μαγκές κάνουν μόνο στους Έλληνες και μόνο τους Έλληνες τρομοκρατούν με αυτόφωρα και φυλακίσεις εάν δεν κόψουν μία απόδειξη!!! Για ποιο άσυλο "παλεύουν" οι λαθρομετανάστες; Αφού τα έχουν όλα από το κράτος το οποίο ούτε τους ελέγχει, ούτε τους τιμωρεί, ούτε τους τρομοκρατεί, ούτε τους φυλακίζει, και όλα τσάμπα τους τα παρέχει σε αντίθεση με τους Έλληνες που σε λίγο θα πληρώνουν τεκμήριο και για τον αέρα που αναπνέουν! Έχω χάσει πλέον πάσαν ιδέα πραγματικά!


Που αλλού σε όλο τον πλανήτη έχει ξανασυμβεί η κυβέρνηση ενός κράτους, ακόμα και οι εισαγγελείς του κράτους αυτού, να κάθονται επί ώρες και να διαπραγματεύονται με παρανόμους και σύμφωνα με τους απίστευτους και εντελώς παράνομους όρους και αιτήματα των παρανόμων;


Ρε Παπουτσή Προ-Πο και Εισαγγελέα ξευτιλισμένοι όλοι σας, διαπραγματεύεται η Ελληνική Πολιτεία και η Ελληνική Δικαιοσύνη με παράνομους λαθρομετανάστες; Σε αυτό το επίπεδο ρίξατε το κύρος σας σαν θεσμοί, στο επίπεδο των λαθρομεταναστών; Τι διαπραγματεύεστε μαζί τους; Την μεταφορά παρανόμων σε άλλο κτίριο; Και συζητάτε τους όρους που σας βάζουν να μην τους συνοδέψει η αστυνομία έξω από το κτίριο της Νομικής, να μην καταγραφούν τα στοιχεία τους, να μην φυλάσσεται το κτίριο από την αστυνομία για να χρησιμοποιούν το κτίριο σαν ορμητήριο παρανόμων πράξεων και εγκληματικών ενεργειών και να μπορούν οι "αλληλέγγυοι" τους επαγγελματίες "φιλάνθρωποι και ανθρωπιστές" αριστερούληδες από την Εκάλη και το Ψυχικό να τους προσεγγίζουν; Ρε είστε σοβαροί; Μόνο τον όρο να σας πηδήξουν προτού βγουν από την Νομική δεν έθεσαν ακόμα αλλά μάλλον δεν θα λέγατε και σε αυτό όχι.


Παραιτηθείτε κύριε Προ-Πο και όλη η κυβέρνηση του Jeffrey τώρα, και κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διώξε αμέσως τον απίστευτο και ανίκανο Εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος που κάνει αυτές τις παράνομες και γελοιωδέστατες διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή.


Η μόνη διαπραγμάτευση που θα μπορούσε να γίνει μεταξύ εισαγγελέα και λαθρομεταναστών στην Νομική θα ήταν ο τρόπος της σύλληψης τους με το καλό ή το άγριο ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Δεν το λέω εγώ κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το λέει ο Νόμος και το ξέρετε πολύ καλά. Τουλάχιστον να πράξετε αμέσως εσείς το καθήκον σας γιατί να ξέρετε πως αυτό το αίσχος δεν θα περάσει έτσι χωρίς άμεσες αντιδράσεις που θα οδηγήσουν και εσάς ακόμα στην παραίτηση εάν δεν υπηρετήσετε τη νομιμότητα αυτού του Κράτους και παραβείτε το καθήκον σας ως θεσμού του Κράτους.
http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/01/blog-post_6816.html

Zeitgeist III vs Αχιλλέας = 0-1 Μια πολύ πολύ παράξενη ιστορία

Θα σας μιλήσω για μια πολύ παράξενη ιστορία που εξελίσσετε στην Ελλάδα τα τελευταία 11 χρονιά.Μη τηρώντας λόγους μυστικότητας αλλά γνωρίζοντας ότι θα δικαιολογηθώ απόλυτα από όσους γνωρίζουν!
Το 1999 στην Ελλάδα εκδόθηκε ένα βιβλίο το οποίο είχε τον τίτλο "Ο δρόμος του τρελού" και μοιράστηκε επιλεκτικά σε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι μετά από την αποδοχή των πληροφοριών μπορούσαν να......
συμμετέχουν σε μια ομάδα που ονομαζόταν "Ψίθυροι".
Το βιβλίο αυτό το παρουσίαζε σε διάφορες συναντήσεις ανά την Ελλάδα ένας άνθρωπος που ονομαζε τον Εαυτό του Αχιλλέα.
Το βιβλίο είχε μαζί του ένα cd που έπρεπε κάποιος να ακούσει μαζί με το διάβασμα όπως και έναν σφραγισμένο πάπυρο με σφραγίδα από βουλοκέρι που έπρεπε να σπαστεί μόνο από όσους διαβάζοντας την πληροφορία δεχόντουσαν να ακολουθήσουν το σχέδιο - σύστημα που συνιστούσε όλη η ιδεολογία.
Παρακολούθησα αρκετές παρουσιάσεις του Αχιλλέα. Γιατί αρχικά μου είχε κάνει εντύπωση πως ενας άνθρωπος είχε αφιερώσει την ζωή του για να αφυπνίσει μιλώντας για καταστάσεις και γεγονότα μελλοντικά σε έναν κόσμο που ούτε κατά διάνοια μπορούσε να φανταστεί οτι μπορεί σε αυτήν τη ζωή να τα ζήσει.
Φανταστείτε οτι το 2000 στην Ελλάδα το μόνο που μας ένοιαζε ήταν αν η μετοχές μας σήμερα θα κλειδώσουν στο 8% .
Στις παρουσιάσεις του Αχιλλέα άκουσα και έμαθα οτι ακριβώς συμβαίνει σήμερα!!! Έμαθα οτι λένε σήμερα ολα τα νέα κύματα πληροφορίας οπως π.χ κίνημα zeitgeist. Όπως βέβαια και πληροφορίες πχ πτώση των διδύμων πύργων προτού συμβούν με ακρίβεια χιλιοστού.
Έχασα τα ιχνη του Αχιλλέα περίπου το 2004 λιγο πριν την Ολυμπιάδα και θυμάμαι την τελευταία απάντηση που μου είχε δώσει στην ερώτηση μου αν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες . Μου είχε πει τότε " δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν θα είναι οι τελευταίοι που γίνονται αλλα πιστεύω οτι είτε αυτοί ειτε οι επόμενοι αγώνες πρέπει να είναι οι τελευταίοι που θα ολοκληρωθούν!!!!!!
Το αναφέρω αυτο γιατί είναι ανατριχιαστικό και οδυνηρό στο πόσο αυτός ο άνθρωπος είχε προ δει το άμεσο μέλλον μας και ελπίζω σε αυτή την τελευταία του απάντηση να έχει πέσει έξω , έστω μια φορά για την εξαίρεση του κανόνα.Στην συνεχεία του άρθρου θα αναφέρω και άλλες πληροφορίες απο τον Αχιλλέα αλλά τώρα πρέπει να προχωρήσω στην μετά Αχιλλέα πορεία μου που με έχει φέρει σήμερα να γράφω αυτο το άρθρο.

Μέχρι και το 2010 ούτε εγώ θυμάμαι πόσες φορές είχα φέρει στο μυαλό μου και στην γλωσσά μου το όνομα Αχιλλέας. Κάθε φορά που στα χρονιά που περνούσαν συνέβαινε το επόμενο στάδιο η βήμα που μας ειχε πει ξανά βρισκόμουν στην σφαίρα του μαγικού στην σφαίρα του φανταστικού και μιλούσα παντού για την ιστορία του. Μετα απο λίγο με παρέσερνε πάλι η μπάλα της καθημερινότητας μου και του αγώνα για το πλαστό όνειρο που κυνηγούσα όπως όλοι μας.
Ώσπου κάποια στιγμή είδα το πρώτο zeitgeist...και πραγματικά εντυπωσιάστηκα και κάπου μεσα μου πίστεψα οτι βρήκα ξανά τον Αχιλλέα ... ήθελα μεσα μου να πιστεύω οτι αυτή την πληροφορία και ολο αυτό το έργο μονο αυτός μπορούσε να το βγάλει...αλλα απο την αλλη ερχόταν στο μυαλό μου αυτο που μου ειχε πει.."Κάποια ήμερα σύντομα τα "αφεντικά" σου θα παρουσιαστούν σαν σύμμαχοι ωστε να κατορθώσουν να ηγηθούν στην νεα τάξη , πάντα θα φοβούνται μήπως χάσουν το καζάνι που ολους μας μαγειρεύουν και θα κάνουν τα πάντα για αυτο".Ετσι κράτησα πισινή και παρακολουθούσα το ξαφνικό απίστευτο κυμα νεας πληροφορίας που ειχε γεννηθεί μέσα σε μια μέρα.
Αναρωτήθηκα μετά απο αυτό ποιος άραγε χρηματοδότησε την προσπάθεια zeitgeist αλλά δεν βρήκα άκρη στις έρευνές μου. Αναρωτήθηκα ακόμα πως έγινε μια τέτοια τεραστία επιτυχία οταν ολα αυτά που αναφέρονται στο πρώτο αλλα και στο δεύτερο zeitgeist είναι πάρα πολλα χρόνια γνωστά στους κύκλους ερευνητών ...με απλα λογία οι ψαγμένοι γνώριζαν αυτές της πληροφορίες δεκαετίες τώρα...Ποιος μοχλός και ποιο γρανάζι - κανάλι κατόρθωσε τόσο μεγάλη απήχηση σε κάτι που ήταν ήδη γνωστό?

Δεν άργησε ο καιρός και ήρθε και το 2010 η αρχή της επίθεσης προς την Ελλάδα και κατά επέκταση κατά της ανθρωπότητας,αν αναρωτιέστε αν το γνώριζα απλά θα σας πω ναι με απολυτή ακρίβεια, απο που .πως ,ποτε με ποιο τρόπο ,ΟΛΑ.Ο Αχιλλέας σε ολες του τις ομιλίες ανάφερε μερικά κομματια ξανά και ξανά .Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γεγονός σε ένα σπίτι στα βόρεια προάστια που έτυχε κάποιοι να φέρουν έντονες αντιρρήσεις σε ολα οσα ακούγανε, ο Αχιλλέας ειπε¨"Μακάρι ολη αυτή την αμφισβήτηση κάποια στιγμή και οχι πολύ αργά να την δείξετε και σε αυτους που θα σας στερήσουν το χρήμα , τον χρόνο και την αξιοπρέπεια σας γιατί δεν ειναι καθόλου μακρυά η στιγμή που θα δουλεύετε χωρίς ασφάλιση και χωρίς ωράριο . Ελπίζω τότε να θυμηθείτε οτι σας είπα σήμερα και να καταλάβετε μια και καλή οτι ο εχθρός σας είναι ο ίδιος ο πόθος σας για αυτόν...Οσο κυνηγάτε το χρήμα και ασχολείστε να συντηρείται το σύστημα της σκλαβιάς σας τόσο πιο σίγουρα οδηγήστε να γίνετε μάρτυρες της εξόντωση σας!'

Έφθασε λοιπόν το 2010 και εγώ σαστισμένος ενω γνώριζα αλλα δεν ήθελα να το χωνέψω άρχισα σαν τρελός να αναζητώ τον Αχιλλέα .. ρώτησα παλιούς φίλους και γνωστούς και τελικά έμαθα την ιστορία που είχα χάσει απο τότε. Μια ιστορία πολυ βαριά αλλά που δεν θα ειπωθεί εδώ!.

Προσπάθησα να επικοινωνήσω μαζί του αλλά δεν τα κατάφερα μέχρι που είδα στο youtube ena video (http://www.youtube.com/watch?v=2_c7QzuYXN4) ανατρίχιασα γιατί ξέρω πια γιατί μιλάει και γύρισα τον κόσμο ανάποδα και τελικά ήρθα σε επαφή με την ομάδα στο Σχέδιο Αχιλλεας. Την ομάδα οχι τον Αχιλλέα!

Κάνω μια παύση εδω και ανοίγω ενα νεο θέμα (ακολουθώ την εκπαίδευση "χωρίς σειρά" του Αχιλλέα)

Προχθές ανακάλυψα στο ιντερνέτ το zeitgeist III με Ελληνικούς υποτίτλους αλλα λόγω μεγάλου φόρτου κατάφερα να το δω μόλις χτες.
Είδα λοιπόν ενα τελειωτικό μήνυμα και ενα σχέδιο . Είδα πάλι όμορφη πληροφορία, ωραία δοσμένη ώστε να είναι ευκολοχώνευτη και μια προσεγγίσει στο τι θα μπορούσε να γίνει για να υπάρχουμε αρμονικά οι άνθρωποι πάνω στον πλανήτη. Άλλα για πρώτη φορά διέκρινα μερικά κενά και μάλιστα μεγίστης σημασίας. Αυτό που τελικά ειναι το σχέδιο zeitgeist είναι μια λύση η οποία θα δημιουργηθει όταν πια φτάσει ο κόσμος μας στην καταστροφή. Είναι ενα σχέδιο το οποίο ούτε οι ίδιοι είναι σίγουροι αν ποτέ μπορέσει να επιτευχθεί μιας και η αντίδραση της εξουσίας παίζει το πιο δυνατό ρολο. Όπως λέει και στο τέλος ο δημιουργός του σχεδίου "δεν είμαι σίγουρος ότι τίποτα από όλα αυτά μπορεί να επιτευχθεί μιας και οι εξουσιαστές είναι ικανοί να καταστρέψουν τον κόσμο φτάνει να μην χάσουν τον τρόπο ζωής και δύναμης τους"
Ενα ακόμα θέμα που μου άφησε κενό είναι το θέμα της συγχώρεσης και δεν εννοώ την συγχώρεση όπως την αναφέρει το zeitgeist αλλά εννοώ την συγχώρεση μεταξύ των ανθρώπων , δηλαδή πως αν ξαφνικά ενα κομματι ανθρώπων φέρει την μεγάλη αλλαγή και δημιουργήσουν την νέα κοινωνία ώστε να ζουν σε πόλεις σαν και αυτές που αναφέρει το zeitgeist,πως θα συχωρέσουν ο ένας τον άλλο,αφου είναι γνωστό ότι σε όλη την ιεραρχία από την κορυφή ως τον πάτο ο άνθρωπος εκμεταλλεύτηκε άνθρωπο,πως θα βάλω εγώ μέσα στην πόλη της ειρήνης και της ισότητας των συνάνθρωπο που με έκλεψε στην παλιά κοινωνία? που με εκμεταλλεύτηκε και μου στέρησε έστω και αυτή την ψεύτικη ελευθεριά που ζούμε σήμερα? και πάνω από όλα του αξίζει να είμαστε μαζί όταν αυτός κοιτούσε να με εκμεταλλευτεί και εγώ κοιτούσα να φτιάξω την κοινωνία του αύριο?Αρα πάλι δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνία ισότητας αλλά στην πραγματικότητα και με μαθηματική ακρίβεια σύγκρουση γιατί όσο είμαστε μέσα στην φάρμα τους πάντα κάποια άλλα ζώα σαν και εμάς θα υπερασπίζονται την καλύτερη θέση στον στάβλο, αρά μεταξύ μας θα γίνει πάλι η σφαγή και τα μεγάλα αφεντικά δεν θα τα πειράξει κανείς και ίσως με αυτό το σχέδιο να είναι και οι αρχιτέκτονες των πόλεων . (Για οποίον δεν ε χει δει το zeigeist III τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται ακαταλαβίστικα , δείτε το εδώ....)


Ξαναγυρίζω στον Αχιλλέα και γράφω πλέων για να δικαιολογήσω τον τίτλο αυτού του άρθρου. Πλησίασα την ομάδα Αχιλλέας και από τότε ενημερώνομαι καθημερινά με νέα πληροφορία , μου δόθηκε το δικαίωμα ανοικτά να "διαφημίζω" το βίντεο και να δηλώνω στήριξη στο σχέδιο Αχιλλέας και το κάνω ,αν δείτε σε πολλά σημεία στο κατοχικα νέα όπως και στο βίντεο που έχουμε σηκώσει δηλώνουμε ότι στηρίζουμε 100% το σχέδιο Αχιλλέας. Άλλα ποιο είναι τελικά το σχέδιο Αχιλλέας, από την ομάδα Σχέδιο Αχιλλέας μου δόθηκε άδεια όπως και σε όλους όσους συμμετεχουν να προσκαλούμε σε κλειστό μπλοκ ανθρώπους εμπιστοσύνης μας για να ενημερωθούν για το σχέδιο Αχιλλέας.


Εδω είναι που κάμπτω λίγο τους κανόνες μιας και ποια το βλέπω επιτακτικό και αρχίζω και μιλώ με αυτό το άρθρο ανοικτά και προσκαλώ ανοικτά και άλλους να ενημερωθούν για το σχέδιο Αχιλλέας.
Αν θέλετε να ενημερωθείτε στείλτε μήνυμα στο sxedioachilleas@gmail.com και πείτε στην ομάδα ότι θέλετε να ενημερωθείτε.


Γιατί λοιπόν λέω στον τίτλο zeitgeist vs Αχιλλέας = 0-1
Πρώτον γιατί ο Αχιλλέας με την πληροφορία του κατάφερε πάλι να με ενημέρωση πρώτος.
Δεύτερων γιατί αυτά που έλεγε 11 χρονιά πριν σήμερα κάποιοι προσπαθούν να τα εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν παγκόσμια κινήματα..(Γνωρίζω οτι ο εμπνευστής του zeitgeist και αυτός χρονιά λέει ότι πρέπει να λλαξει το σύστημα αλλά δεν γνωρίζω τι κρύβετε από πίσω του)
Τρίτον γιατί το σχέδιο Αχιλλέας είναι ετσι δομημένο ώστε να αναγκάσουμε τους εξουσιαστές να εγκαταλείψουν την μάχη και οχι να την κάνουν για να καταστρέψουν τον κόσμο και μετά οποίος μείνει να μπει σε πόλεις ειρηνικές και ισότιμες εμενα αυτό μου θυμίζει αλλά κόλπα!!!!
Τετάρτων γιατί η ηθική ο στόχος και υλοποιήσει του σχεδίου Αχιλλέας δεν επαναπαύεται στο τι τελικά έρχεται, σίγουρα ερχεται ε άρα αφού έρχεται ας το εκμεταλλευτούμε!!! αλλά πολεμά στο να εμποδίσει την συνέχεια σπατάλης σε ζωή και χρόνο!!


Και ακόμα πολλά για τα οποία δεν θέλω να αναφέρω για να μην "τεντώσω" την επιείκεια αυτών που σε λίγο θα με επιπλήξουν.


Υ.Γ Το μονό που θέλω να πω είναι ότι το να σκέφτεσαι και να ενεργείς χωρίς σειρά είναι πανέμορφο σας ευχαριστώ που με εκπαιδεύσατε!!!

http://katohika.blogspot.com

ΜΕΣΟ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ή Ι.Χ. AYTOKINHTO;

INKA ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι λίγο ή πολύ αυτονόητο ότι καμία ένωση καταναλωτών που θέλει να σέβεται τον ρόλο της και κανένας πραγματικά σκεπτόμενος πολίτης δεν θα συμφωνήσει με τις απαράδεκτες και αισχροκερδώς ληστρικές αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που τις συνοδεύουν, όπως η μείωση του....
χρόνου χρήσης των εισιτηρίων.
Το κατεξοχήν μέσο μετακίνησης των πολιτών, ειδικά των αδύναμων, αλλά και όσων για λόγους πολιτικής, κοινωνικής και οικολογικής συνείδησης επέλεξαν να αφήσουν το Ι.Χ. αραγμένο και να μετακινηθούν με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γίνεται πλέον δυσπρόσιτο και ακριβό, ακριβότερο από το Ι.Χ. στις περισσότερες περιπτώσεις.
Στην προηγούμενη αύξηση των εισιτηρίων προτείναμε μαζί με άλλους φορείς της κοινωνίας την παράδοση των εισιτήριων από τον ένα μετακινούμενο στον άλλο με την εναπόθεσή τους σε διάφορα σημεία. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως αποτελεί ένα μέτρο και μέσο, ώστε το κράτος να αντιληφθεί τα αδιέξοδα που προκαλεί με τις πολιτικές του και να λάβει ένα ράπισμα για τις ανεύθυνες τακτικές του.

Δεν θα μπορούσαμε επίσημα να προτείνουμε την μη πληρωμή εισιτηρίου ως μέσο αντίστασης και πάλης, λόγω του τυπικά παράνομου χαρακτήρα της πράξης. Στην πραγματικότητα όμως, δεν θα μας πείραζε καθόλου η γιγάντωση του κινήματος αυτού («ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ») και φυσικά ποτέ δεν θα αντιδράσουμε σε τέτοιες κινήσεις. Ήδη, σημαντικός αριθμός μελών μας είναι ενταγμένος στα κινήματα αυτά και είναι ευνόητο ότι θα παράσχουμε συνδρομή σε όσους πολίτες βρεθούν στην ανάγκη να την ζητήσουν αντιμετωπίζοντας ένα πρόστιμο λόγω μη πληρωμής εισιτηρίου.

Μία πρώτη συμβουλή είναι, πως κανείς από τους ελεγκτές υπαλλήλους δεν έχει το δικαίωμα να συλλάβει ή να κρατήσει με την βία κάποιον που δεν πλήρωσε εισιτήριο, ούτε φυσικά μπορεί να τον υποχρεώσει να πληρώσει ή να κατασχέσει περιουσιακά του στοιχεία.
Ι.Χ. ή Μέσο Μαζικής Μεταφοράς ; τι είναι οικονομικότερο για τον πολίτη;

Οι αυξήσεις στα εισιτήρια των Μ.Μ. Μεταφοράς είναι μία ακόμα απόδειξη της κρατικής αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών ιδίως των λαϊκών τάξεων της εργασίας, και ακόμα μία απόδειξη της ανικανότητας των κυβερνώντων και μάλιστα διαχρονικά.

Είναι κορυφαία απόδειξη της ανικανότητας να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν λειτουργικά και ποιοτικά συστήματα μαζικών μεταφορών, αλλά και να ελέγξουν παράνομες συμπεριφορές, κλοπές, απάτες, μίζες και προμήθειες στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, από τις μικρότερες σε μέγεθος έως κορυφαίες σε βαρύτητα και ποσά. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα μέρος του σκανδάλου SIEMENS αφορά τις μεταφορές.

Ένα τυπικό σύγχρονο μικρό ή μεσαίο Ι.Χ. καταναλώνει στην πόλη 5-7 λίτρα καυσίμου ανά εκατό χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι με μέση τιμή 6 lt/100 χλμ. η κατανάλωσή του είναι 0,06 λίτρο ανά χιλιόμετρο.

Με τις σημερινές τιμές διεθνούς και ημεδαπής, αλλά και κρατικής αισχροκέρδειας στα καύσιμα, ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη καταναλώνει κάτι λιγότερο από 10 λεπτά ανά χιλιόμετρο και συγκεκριμένα με τιμή αμόλυβδης 1,60/λίτρο καταναλώνει 9,6 λεπτά ανά χιλιόμετρο.

Λαμβάνοντας ως τιμή αναφοράς τα 10 λεπτά ανά λίτρο βενζίνης, συνυπολογίζοντας και τα λοιπά λειτουργικά κόστη του Ι.Χ., προκύπτει ότι με το αντίτιμο ενός εισιτηρίου των 1,40 Ευρώ, το Ι.Χ. διανύει δεκατέσσερα ολόκληρα χιλιόμετρα !!!.

Έτσι ενδεικτικά δημιουργήσαμε τον πιο κάτω πίνακα:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΚΟΣΤΟΣ Ι.Χ.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΘΗΝΑ (Σύνταγμα) 3 χλμ 0,30
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΘΗΝΑ 2,5 χλμ. 0,25
ΠΑΤΗΣΙΑ - ΑΘΗΝΑ 3-5 χλμ. 0,3- 0,50
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ – ΑΘΗΝΑ 2,5 χλμ. 0,25
ΒΥΡΩΝΑΣ – ΑΘΗΝΑ 5 χλμ. 0,50
ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΑΘΗΝΑ 4 χλμ. 0,40
ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΘΗΝΑ 4 χλμ. 0,40
ΜΑΡΟΥΣΙ – ΑΘΗΝΑ 11 χλμ. 1,10
ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ 12 χλμ. 1,20
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΑΘΗΝΑ 4,5 χλμ. 0,45
Π. ΦΑΛΗΡΟ – ΑΘΗΝΑ 9 χλμ. 0,90
ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΘΗΝΑ 9 χλμ. 0,90

Εάν μάλιστα κάποιος είναι αναγκασμένος να χρησιμοποιεί διπλές συγκοινωνίες, όπως αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας, το θέμα γίνεται ακόμα πιο ακραίο.

Δεν αναφέρουμε τα πιο πάνω για να ωθήσουμε σε μαζική χρήση του Ι.Χ. , τουναντίον πιστεύουμε σε κάτι που επί έτη αναζητείται, ποιοτικές δημόσιες συγκοινωνίες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατόν σε κανένα θεμιτό πλαίσιο η μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να είναι ακριβότερη και να κοστίζει ακριβότερα στον πολίτη από την μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο (Ι.Χ. Αυτοκίνητο).

Η ευθύνη της κυβέρνησης – κράτους είναι διαχρονικά σοβαρότατη και ουδείς σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να δικαιώσει τέτοιες πολιτικές και λογικές.

Είμαστε υποψιασμένοι για την τύχη των αστικών συγκοινωνιών, αφού η άνοδος των τιμών ενός δημόσιου κοινωνικού αγαθού συνήθως ακολουθείται από ιδιωτικοποίηση (π.χ. Ο.Τ.Ε.) , αφού δημιουργείται πεδίο για μεγάλες ιδιωτικές κερδοφορίες.
Όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες, ένας εργαζόμενος, αμειβόμενος με τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ που η κυβέρνηση φρόντισε να υπάρχουν ακόμα χαμηλότεροι μισθοί, πρέπει από την ημερήσια εργασία του να ξοδεύει περίπου ¾ της ώρας ημερήσιας εργασίας του για το κόστος της μετακίνησής του από και προς την εργασία του !!!

Mε βάση το καθαρό ημερομίσθιο, αφαιρουμένων των κρατήσεων, που προσδιορίζεται στα 28 περίπου Ευρώ με αντίστοιχο ωρομίσθιο στα 3,50 Ευρώ περίπου επαληθεύει τον πιο πάνω ισχυρισμό μας.

Σε επίπεδο έτους το μέσο κόστος μετακίνησης ενός εργαζόμενου με μία μετακίνηση από και προς την εργασία του διαμορφώνεται στα 840 Ευρώ !!! (Για 25 ημέρες μ.ο. ανά μήνα Χ 2,80 Ευρώ που αποτελεί το ημερήσιο κόστος μετακίνησης 2 εισιτηρίων.)

Η κυβέρνηση απαιτεί συνεπώς από τους Έλληνες εργαζόμενους να ξοδεύουν άνω του ενός μηνιαίου μισθού για την μετακίνηση στην εργασία τους !!!.

Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό και αισχροκέρδεια, καθώς και εκμετάλλευση του πολίτη από το κράτος.

Αυτά, όπως και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων – πολιτών καθόλου δεν λογάριασε η κυβέρνηση με τις ακραίες πολιτικές της αποφάσεις, που αν μη τι άλλο αποδεικνύουν τεράστιες προσωπικές ανικανότητες παραγωγής σοβαρού πολιτικού έργου και ουσιαστικών πολιτικών υπέρ της κοινωνίας.

Η δική μας πρόκληση είναι πρόκληση της κοινωνίας: Εάν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στον πολιτειακό τους ρόλο να παραιτηθούν. Πολιτικές που χρεώνουν στην κοινωνία τις αδυναμίες των κυβερνώντων όχι μόνο είναι κοινωνικά επιζήμιες και καταδικαστέες, αλλά και θα πρέπει να ανατραπούν, όπως το αντιλαμβάνεται η κοινωνία των πολιτών.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις αυξήσεις και να έλθει σε επαφή μαζί μας και με τους λοιπούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών για να της παραδώσουμε έτοιμες προτάσεις – λύσεις στο ζήτημα των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/01/aytokinhto.html

Απίστευτο!! Το "Κολτάν" βρίσκεται στα κινητά μας το ίδιο και τα δάκρυα αυτών που το παράγουν

Tι είναι το κολτάν (coltan);

Η λ. κολτάν είναι συντομογραφία των λέξεων Κολόβιο (νυν Νιόβιο)(1) + Ταντάλιο(2). Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό μετάλλευμα (μείγμα οξειδίων: Nb2O5 – Ta2O5 ), τήκεται στους 2996ο (διπλάσιας αντοχής από το χάλυβα).
H εξόρυξη του κολτάν γινόταν πριν από τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο (Καναδάς, Βραζιλία, Αυστραλία, Κίνα, Ταϊλάνδη, Νότια Αφρική, Αίγυπτος), αλλά η.....
σημασία του έγινε αισθητή, κυρίως, την τελευταία δεκαετία, λόγω της ανάπτυξης της υψηλής τεχνολογίας. To κολτάν χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, στα έαρ μπακ, αλλά κυρίως στην κινητή τηλεφωνία, στους φορητούς υπολογιστές, στις ηλεκτρονικές κονσόλες παιχνιδιών και αλλού.

Ποια είναι η χρησιμότητα του;
Το κολτάν είναι ένα μετάλλευμα στρατηγικής σημασίας ίσης εμπορικής αξίας με το χρυσό. Χρησιμεύει για να ελαχιστοποιεί την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας και να λύνει το πρόβλημα της διάρκειας των μπαταριών. Η εφαρμογή των πυκνωτών τανταλίου (κολτάν) μας επέτρεψε να ελαχιστοποιήσουμε τις διαστάσεις των κινητών τηλεφώνων μας και να μεγαλώσουμε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών τους. Η υπερβολική και ξαφνική ζήτηση ανάγκασε τις βιομηχανίες να στραφούν προς την οικονομική εξόρυξη του μεταλλεύματος. Και τι πιο οικονομικό και εύκολο από το να απευθυνθούν στην ταλαίπωρη Αφρική.

Το κολτάν και η εκμετάλλευση των ανθρώπων
Αυτή τη στιγμή το 80% της εξόρυξης προέρχεται από το Κογκό (πρώην Ζαΐρ), επειδή είναι πάμφθηνο (μηδαμινό εργατικό κόστος) σε σχέση με τα ορυχεία του Καναδά και της Αυστραλίας. Το Κογκό, όμως, μαστίζεται από το συμμοριτοπόλεμο, αλλά και από τον πόλεμο με τους γείτονες του (η Ρουάντα, το Μπουρούντι, η Ουγκάντα να υποστηρίζουν τους αντάρτες του Κογκό και από την άλλη η Αγκόλα, η Ναμίμπια και η Ζιμπάμπουε να στηρίζουν τη νόμιμη κυβέρνηση).

Και με την εξόρυξη του κολτάν ποιος θα ασχοληθεί; Μα, φυσικά οι αντάρτες (Rcd – Goma, ιδιαίτερα στην περιοχή Kivu), αφού χρειάζονται τα χρήματα για να αγοράσουν όπλα. Και βέβαια, ως «μεταλλωρύχοι» θα χρησιμοποιηθούν ό,τι δεν μπορεί να πάρει μέρος, ενεργά, στον πόλεμο, δηλαδή: παιδιά, ανάπηροι, φορείς του AIDS, οι οποίοι αναγκάζονται να δουλέψουν στα ορυχεία, ειδάλλως απειλούνται με βασανιστήρια και δολοφονίες. Μαζεύουν με γυμνά χέρια τη ραδιενεργή (περιέχει και ουράνιο) μαύρη άμμο καταστρέφοντας όλη τη χλωρίδα της περιοχής, και οδηγώντας σε αφανισμό τους γορίλες και τους ελέφαντες της περιοχής. Ίσως, αυτό το τελευταίο ανησύχησε τις διεθνείς οικολογικές οργανώσεις (από τον ΟΗΕ έως τη WWF, μέχρι και ο ηθοποιός Leonardo di Caprio κινητοποιήθηκε) και κατήγγειλαν την εξόρυξη του κολτάν για να διατηρηθεί το οικοσύστημα. Προτείνουν, μάλιστα, στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να απευθυνθούν στα ορυχεία της Αυστραλίας και του Καναδά (λαμπρή η προσπάθεια τους, αλλά εξοργίζομαι στην ιδέα ότι, αν δε θα ήταν οι ελέφαντες και η «παρθένα φύση», κανένας δε θα είχε δραστηριοποιηθεί. Βλέπετε, τα ζώα απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ τα παιδάκια πλεονάζουν).

Σας φαίνονται μακριά από εμάς όλα αυτά; Και, όμως, είναι τόσο κοντά μας το Κογκο, τα ακρωτηριασμένα παιδάκια, οι «μεταλλωρύχοι» φορείς του ΑΙDS, οι σκλάβοι αιχμάλωτοι που μαζεύουν το κολτάν κατόπιν βασανιστηρίων. Τους «αγγίζουμε» κάθε φορά που πιάνουμε το κινητό, το φορητό υπολογιστή, τις ηλεκτρονικές κονσόλες παιχνιδιών, τις βιντεοκάμερες. Κάποιοι λένε ότι, αν το θελήσετε, μπορείτε να ακούσετε το κλάμα τους μέσα από το κινητό τηλέφωνο σας…

(1) Νιόβιο, παλ. Ονομασία: Κολόβιο, ( Nb, Niobium, ατ. αρ.41)
Ανακαλύφθηκε το 1801 από τον Charles Hatchett, ο οποίος το ονόμασε, αρχικά, Κολόβιο Το 1950 η IUPAC το μετονόμασε σε Nιόβιο, δίνοντας του το όνομα της Νιόβης, κόρης του Ταντάλου, λόγω της ομοιότητας του μεταλλεύματος με το Ταντάλιο. Στη Μεταλλουργία της Αμερικής αποκαλείται, ακόμα, Κολόβιο (απ εδώ θα παραχθεί και ο όρος coltan> κολταν > κολόβιο + ταντάλιο, που θα κάνει πολλούς συνανθρώπους μας να υποφέρουν, όπως διαβάσατε παραπάνω). Είναι τοξική ουσία που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα. Όταν εισπνέεται κατακρατείται κατά κύριο λόγο στα πνευμόνια και τα οστά. Παρεμποδίζει το ασβέστιο και μπλοκάρει τα ενζυμικά συστήματα.

(2) Ταντάλιο (Τa, Tantalum, ατ. αρ. 73)
Χρησιμοποιείται σε χειρουργικά, στις προθέσεις ανατομικών μερών, αλλά και στις μπαταρίες, κυρίως, των κινητών τηλεφώνων. Για πολλά χρόνια το θεωρούσαν ταυτόσημο μέταλλο με το Νιόβιο. Ανακαλύφθηκε το 1802 από τον Σουηδό Anders Ekeberg, ενώ απομονώθηκε το 1820 από τον John Bezzelius. Επειδή δυσκόλεψε υπερβολικά τους επιστήμονες για να το απομονώσουν του έδωσαν το όνομα του μυθικού ήρωα Τάνταλου (ο Τάνταλος είχε καταδικαστεί στο μαρτύριο της αιώνιας δίψας και πείνας, γιατί μόλις πλησίαζε το νερό ή κάποιο καρπό, αυτό αμέσως εξαφανιζόταν. Προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και το δέρμα. Επίσης, προκαλεί ενοχλήσεις στις βλεννώδεις μεμβράνες και την ανώτερη αναπνευστική οδό.

www.topeiraxtiri.gr

Η αμερικανική βουλή «γονατίζει» στη μάχη του Μαραθώνα

Η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, στις 8 Δεκεμβρίου 2010, ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και μόνον 44 κατά, το ψήφισμα 1704 με το οποίο:

1. H μάχη του Μαραθώνα το 490 π.X. θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας

2. Η μάχη του Μαραθώνα συνέβαλε στην.....
ανάπτυξη του καινούριου τότε συστήματος διακυβέρνησης που ονομάστηκε Δημοκρατία, στις βασικές αρχές του οποίου στηρίχθηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η απόφαση αυτή της αμερικανική βουλής συνιστά κορυφαίας σημασίας γεγονός, καθώς για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι το πολίτευμά τους έχει στηριχθεί στις αρχές της ελληνικής δημοκρατίας που διασώθηκε με τη μάχη του Μαραθώνα.

Το ψήφισμα 1704 της αμερικανικής βουλής κάνει επίσης συγκεκριμένη αναφορά στον αγγελιαφόρο Φειδιππίδη που έτρεξε 26 μίλια για να μεταφέρει το μήνυμα της νίκης στους Αθηναίους από το Μαραθώνα, εμπνέοντας έτσι την Ολυμπιακή Επιτροπή για την καθιέρωση του Μαραθωνίου Αγωνίσματος.

Τέλος, όπως ορίζει το ψήφισμα 1704, η φλόγα του Μαραθώνα που την άναψαν πριν χρόνια στον τόπο της μάχης, παραμένει αναμμένη συνεχώς στον Hopkinton της Μασαχουσέτης για να τιμά τη μνήμη όλων των μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία, όπως έκαναν οι Αθηναίοι πολεμιστές το 490 π.χ.

Όλα αυτά θα ήταν άγνωστα για την Ελλάδα αν δεν φρόντιζε η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων να πληροφορήσει το newsbomb.gr για το σημαντικό αυτό θέμα.

http://www.newsbomb.gr/

ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΖΕΥΕ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ!

Ηλικιωμένη κάτοικος Νότιας Εύβοιας ανέβηκε στο όρος Όθρυς που βρίσκεται στην περιοχή της για να μαζέψει τσάι του βουνού που κατανάλωνε η ίδια με το σύζυγό της και έστελνε και στα παιδιά και εγγόνια της. Με κόπο έφθασε στο σημείο πού φύεται το τσάι και που είναι πάνω από τα σύννεφα στην κυριολεξία.

Αφού είχε μισογεμίσει το μικρό τσουβαλάκι που κουβαλούσε μαζί της είδε ξαφνικά μπροστά της να εμφανίζονται από το πουθενά τρεις Πακιστανοί  και με άγριο ύφος της είπαν να αφήσει τα κλωνάρια του τσαγιού που είχε....

μαζέψει και να φύγει. Η γυναίκα τρόμαξε αλλά βρήκε το θάρρος να ρωτήσει γιατί και της απάντησαν με αναίδεια ότι:
- Εμείς το μαζεύουμε και το πουλάμε.

Στη συνέχεια της το άρπαξαν από το χέρι και την κυνήγησαν. Η γυναίκα κατατρόμαξε και κατέβηκε με την ψυχή στο στόμα γιατί της πετούσαν και πέτρες για να την εκφοβίσουν να μην ξαναπάει εκεί!


Το τσάι του βουνού είναι αυτοφυές και αφθονεί σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας αλλά σε μεγάλο υψόμετρο. Είναι ευεργετικό για την υγεία και γι αυτό είναι περιζήτητο. Σαν αυτοφυές που είναι μπορεί να το μαζέψει ο καθένας. Ωστόσο οι Πακιστανοί ήρθαν από μια ξένη χώρα λαθραία και σκέφθηκαν να κάνουν «επιχείρηση» με το τσάι εκδιώκοντας με πέτρες μια ηλικιωμένη Ελληνίδα που έκανε αυτό το δρομολόγιο μια φορά το  χρόνο για να μαζέψει για όλη την οικογένεια.


Η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες όσο πάει και αγριεύει, όσο πάει και χειροτερεύει. Το μόνο που εισπράττουμε εμείς οι  Έλληνες είναι η αχαριστία  και η εγκληματικότητά τους. Πρέπει να αρχίσουν απελάσεις άμεσα γιατί όσο πληθαίνουν στο τέλος θα μας διώξουν όχι μόνο από τα σπίτια μας αλλά και από την ίδια μας τη χώρα.


Διαβάστε περισσότερα: http://trikalagr.blogspot.com/2011/01/blog-post_7850.html#ixzz1BzfWdSaU

Έχετε πρόστιμο στο e-mail σας

"Ποινολόγιο" νέου τύπου για … συνήθεις παραβάσεις

Με "e-πρόστιμο" απειλεί το υπουργείο Οικονομικών τους φορολογούμενους που κάνουν δηλώσεις μέσω ίντερνετ αλλά … δεν εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Την ίδια στιγμή, θέλοντας να βγάλει "από τη μύγα ξύγκι", θεσπίζει διάταξη με την οποία το δημόσιο θα ΄ζητά να εισπράξει ακόμα και τρία (3) ευρώ, καταργώντας το ...
 σημερινό καθεστώς σύμφωνα με το οποίο δεν βεβαιώνεται οφειλή προς το Δημόσιο αν δεν υπερβαίνει τα είκοσι επτά (27) ευρώ, (που αντιστοιχεί στις 10.000 δρχ που καθιερώθηκαν το 1994). Αν μάλιστα χρωστά πχ 2 ευρώ ο ένας σύζυγος και 2 ο άλλος, η εφορία πρέπει να τα εισπράξει επειδή αθροιστικά ξεπερνούν τα 3 ευρώ.

Ειδικότερα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, καθιερώνεται ειδικό πρόστιμο 200 ευρώ σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις που έπρεπε να είχαν υποβάλει μέσω του taxisnet.

Το πρόστιμο αφορά δηλώσεις από τις οποίες δεν προκύπτει φόρος για καταβολή, δηλαδή εκπρόθεσμες δηλώσεις μηδενικές ή πιστωτικές, καταστάσεις, πίνακες, ή ισοζύγια κ.λπ.

"Πρωτοποριακός" είναι όμως και ο τρόπος με τον κοινοποιείται το e-πρόστιμο αφού, με ειδική διάταξη, προβλέπεται το ειδικό πρόστιμο να αποστέλλεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του, μέσω email.

Στα πρόσωπα που επιβάλλεται το πρόστιμο των 200 ευρώ πάντως, δεν επιβάλλονται τα πρόστιμα που ισχύουν για όσους υποβάλλουν αυτοπροσώπως στην εφορία τις δηλώσεις τους και κυμαίνονται από 117 μέχρι και 1.170 ευρώ. Δεν τους επιβάλλεται όμως ούτε το πρόστιμο (τριπλάσιο του οφειλόμενου ΦΠΑ) για πλαστά και εικονικά.

Ενδεχομένως για τις περιπτώσεις αυτές να καθοριστούν επιμέρους «ειδικά πρόστιμα», με νεότερες αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών.

Με άλλη διάταξη, ανοίγει "παράθυρο" και για μη δέσμευση καταθέσεων ή μη εφαρμογή ποινικών κυρώσεων, εάν ο φορολογούμενος που οφείλει φόρους, ταυτόχρονα έχει απαίτηση κατά του Δημοσίου, βέβαιη και εκκαθαρισμένη και εφόσον την απαίτηση αυτή δεν την έχει εκχωρήσει σε τρίτους.

Στη φυλακή για χρέη

Το φορονομοσχέδιο προβλέπει και ειδικό ποινολόγιο για όσους δεν καθυστερούν να πληρώσουν την εφορία για πάνω από 4 μήνες.

Η μετά την πάροδο χρονικού διαστήματος τεσσάρων (4) μηνών εξακολούθηση της μη καταβολής των βεβαιωμένων στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) και τα τελωνεία χρεών προς το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, διώκεται ύστερα από αίτηση του προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ή του Τελωνείου προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της έδρας τους και τιμωρείται:

α) με φυλάκιση έως τέσσερις μήνες, εφόσον το συνολικό χρέος από κάθε αιτία, συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων μέχρι την ημερομηνία σύνταξης του πίνακα χρεών, ο οποίος συνοδεύει υποχρεωτικά την ως άνω αίτηση, υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ,

β) με φυλάκιση έως ένα έτος, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α΄, υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ,

γ) με φυλάκιση έξι τουλάχιστον μηνών, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α΄, υπερβαίνει το ποσό των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ,

δ) με κάθειρξη μέχρι δέκα έτη, εφόσον το συνολικό χρέος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ανωτέρω περίπτωση α΄, υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.

Η πράξη "μπορεί να κριθεί ατιμώρητη", εάν το ποσό που οφείλεται εξοφληθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε οποιονδήποτε βαθμό.

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters