Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΣΚΑΝΑΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)Σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic.
Έχοντας στα χέρια τους, μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, κορυφαίοι επιστήμονες σαρώνουν με λέιζερ τα αρχαία μνημεία και μας αποκαλύπτουν πολύτιμα μυστικά και δίνουν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σκανάροντας το παρελθόν ~ Η αρχαία ελληνική...


http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_9.html

Καταραμένα Παιδιά


Αφήστε με να σας πω για παιδιά καταραμένα, καταδικασμένα από την ίδια τους τη μάνα να ζουν αιώνια δίχως ταυτότητα και μορφή, δίχως ποτέ - μήτε καν μετά το θάνατο τους να γίνονται αποδεκτά από την ανθρώπινη κοινωνία, «δεμένα» με τον τόπο όπου τους παράτησαν να σαπίσουν στην τύχη τους. Αφήστε με να σας πω για μία κατάρα ισχυρή..

«Λένε πως τα αβάπτιστα παιδιά τα θάβουν έξω από το όριο της εκκλησίας, τα εξώγαμα, τα μούλικα, ή όπως αλλιώς τα λένε, που πνίγουν αρκετές μάνες για να μην ανακαλυφθεί η απιστία τους» (Δήμος Τρίπολης, Μαντινεία)

Είναι παιδιά ανεπιθύμητα, ριγμένα στα αζήτητα, άνθρωποι αποκηρυγμένοι από την ίδια τους τη μητέρα, φορτωμένοι με μία αιώνια κατάρα.

Αυτήν την κατάρα μετέτρεψαν σε μίσος, τη μαύρη τύχη τους σε μένος ζητώντας εκδίκηση από τους πάντες και τα πάντα: σκοτώνουν ζώα, ξεκληρίζουν ολόκληρα κοπάδια, επιτίθενται σε ανυποψίαστους ανθρώπους, όμως πάνω απ’ όλα αναζητούν τη μητέρα τους.. όχι γιατί ποθούν την αγάπη που στερήθηκαν, αλλά αναζητώντας εκδίκηση για την κατάρα που άδικα τους έχουνε φορτώσει!

Έχετε ακούσει ποτέ για παιδιά καταραμένα;

Σας ακούγεται περίεργη η διήγηση μου; Ακούτε πρώτη φορά για τα παιδιά αυτά; Μην βιάζεστε.. καταραμένα παιδιά υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει γι’ αυτά, ίσως με άλλο όνομα. ’λλωστε, κανείς δεν μιλάει ξεκάθαρα για την εν λόγω κατάρα- μία καταδίκη που η ίδια η μάνα «χαρίζει» στο παιδί της-, κανείς δεν την κατονομάζει ευθέως.. παραμένει θέμα ταμπού έως και τις μέρες μας.

Κάπως έτσι, ανάλογα με την περιοχή εμφανίζονται και με διαφορετικά ονόματα, έχουν κρύψει τις ίδιες περιπτώσεις πίσω από διαφορετικούς τίτλους, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τον εκάστοτε ερευνητή να εντοπίσει τα εν λόγω περιστατικά που πιστέψτε με.. είναι πάρα πολλά.

Ανάμεσα στις ονομασίες που προσωπικά συνάντησα είναι τελώνια, σμερδάκια, σμιθράκια, κούλουθρα, σαταναδάκια, δράκοι ή δρακούλες, καλικάντζαροι, κλπ.

Ανίερες αφηγήσεις από διάφορες περιοχές ενισχύουν ακόμα περισσότερο το καταραμένο παρελθόν τους: «Τα κούλουθρα είναι τα παιδιά τ’ αβάφτιστα. Κάθε νύχτα βγαίνουνε, ζωντανεύουνε», μας λέει μία γριά από τα Κύθηρα, ενώ οι γηραιότεροι κάτοικοι του Δήμου Φαλάνθου(Μαντινεία) διηγούνται: «Στου Σατάνη της Αλωνίσταινας βγαίνει ένα σμερδάκι, και είναι σαν παιδί τριχωτό, και σκούζει σαν τα μικρά παιδιά».

Μαζί τους έχει ασχοληθεί έως και ο μεγαλύτερος Έλληνας λαογράφος, ο Νικόλαος � ολίτης, ο οποίος και στο δίτομο- κλασσικό σήμερα- έργο του � αραδόσεις τα ονομάζει χαμοδράκια.

Όμως, γιατί καταραμένα;

Το Χρίσμα της Γέννας.

Όπως είδαμε, αν και εμφανίζονται με διαφορετικές ονομασίες ανά περιοχή, εντούτοις όλες ακολουθούν μία κοινή φιλοσοφία, κρύβουν το ίδιο βαθύτερο νόημα.
� άρτε για παράδειγμα τις ονομασίες Δράκο ή Δρακούλα που χρησιμοποιούνται στα Κύθηρα για τα παιδιά προτού τη βάπτιση. Ο λόγος είναι ιδιαίτερα απλός, αν και φέρει μία έντονη μεταφυσική χροιά που ενισχύει ακόμα περισσότερο το σκοτεινό χαρακτήρα των πλασμάτων.
Έχει να κάνει με μία κοινή πεποίθηση του λαού, έντονη και διαδεδομένη κατά το παρελθόν, που θέλει τη βάπτιση να αποτελεί ένα σημείο οριακό, το μεταίχμιο μεταξύ δύο κόσμων. Το πέρασμα από έναν διαφορετικό, απολίτιστο και άγριο κόσμο σε έναν οικείο και πολιτισμένο.

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με παλαιότερες παραδόσεις της υπαίθρου, το νεογέννητο παιδί πριν τη βάπτιση δεν θεωρούνταν άνθρωπος, αλλά κάτι πιο ακαθόριστο, πιο ζωώδες.. εξού και οι διάφορες ονομασίες, όπως δράκος ή χαμοδράκια.

Η ζωώδης τους μορφή υποδηλώνεται ξεκάθαρα στην παρακάτω διήγηση από την Μαντινεία: «είναι σαν παιδί τριχωτό, και σκούζει σαν τα μικρά παιδιά».

Η αντίληψη αυτή εμφανίζεται σε πάρα πολλές τοπικές παραδόσεις ανά την Ελλάδα, οι οποίες παρουσιάζουν τα νεκρά αβάπτιστα παιδιά τυλιγμένα με ένα πέπλο μυστηρίου, ως πλάσματα μη ανθρώπινα, μικρούς δαίμονες, με αλλόκοσμα χαρακτηριστικά.. όπως η παρακάτω μαρτυρία από την Κρήτη: «Λένε πως τα μωρά παιδιά που πεθαίνουν αβάπτιστα γίνονται μικροί δαίμονες με μαύρα φτερά.»

Από την άλλη, η βάπτιση αποτελεί και το χρίσμα του Θεού στο νεογέννητο παιδί, την επίσημη είσοδο ενός νέου μέλους σε μία κοινωνία. Μάλιστα, σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, αυτή η είσοδος γίνεται μέσω της πλήρης άφεσης αμαρτιών του νέου μέλους, μιας και με την τελετή ο άνθρωπος απαλλάσσεται από το προπατορικό αμάρτημα, την κυριότερη κατάρα- σταλμένη από τον ίδιο το Θεό!- που τον ακολουθεί από τη στιγμή της γέννησης του.

Η έννοια της βάπτισης όμως έχει ακόμα περισσότερες πτυχές: «δίνει» μορφή στον άνθρωπο! Είναι γνωστή η φράση του Θεού «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση μου» , αναφερόμενος στη δημιουργία του ανθρώπου. Ένα αβάπτιστο παιδί όμως δεν έχει πάρει το χρίσμα του Θεού, δεν μπορεί να μοιάσει στο Θεό και κατ’ επέκταση σε κανέναν άλλον άνθρωπο που έχει βαπτιστεί. Η μορφή του παραμένει ακαθόριστη, άγνωστη, ξένη και μη αποδεκτή από την ανθρώπινη κοινωνία.

Απόκληροι Μίας Ολόκληρης Κοινωνίας.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η μη βάπτιση ενός ανθρώπου για τη λαϊκή αντίληψη ισοδυναμούσε με κοινωνική και μεταφυσική καταδίκη: δεν αποκτούσε ποτέ το θεϊκό χρίσμα, συνέχιζε να τον βαραίνει το προπατορικό αμάρτημα, δεν μπορούσε να αποκτήσει μορφή μήτε ταυτότητα, ενώ ουδέποτε γινόταν δεκτός από την ανθρώπινη κοινωνία.. σαν να τον καταράστηκε δηλαδή ολόκληρη η ανθρωπότητα!

Όπως αναφέρει η Δ. Μ. Δαμιανού στο έργο της Λαϊκές Διηγήσεις : «τα αβάπτιστα παιδιά παρέμεναν σε μία μετέωρη κατάσταση, μεταξύ χριστιανού και μη χριστιανού, ζωντανού και νεκρού, όπως όσοι πέθαναν στο διάστημα διαβατηρίων χρονικών στιγμών» .

Κάπως έτσι, με το κληροδοτημένο κακό μέσα τους φώναζαν, ούρλιαζαν, καταριόνταν, έκλαιγαν, παρακαλούσαν και στοίχειωναν ρεματιές ή λαγκάδια, ερημιές και απόμερα εκκλησάκια που είχαν ταφεί, ενώ «γίνονταν δαίμονες, μικροί σατανάδες ή βρικόλακες» .

«Εκεί, στη θέση Καλντιρίμι, είδε ένα μικρό παιδί, κόκκινο σαν τη φωτιά, με μάτια κατσούλας, το οποίο άρχισε να τον κυνηγάει.» , αναφέρει μία μαρτυρία από τη Μαντινεία.
Από την άλλη, ως βρικόλακες συνδέονταν άρρητα με ένα συγκεκριμένο χώρο ή- ακόμα χειρότερα- με συγκεκριμένα πρόσωπα που ευθύνονταν για την τύχη τους. Έτσι, αισθάνονταν μίσος και μένος κατά τη μητέρα τους ή τοπικών ιερέων, δηλαδή κατά κάθε ανθρώπου που ευθυνόταν- έστω και εν μέρει- για τη μη βάπτιση τους, για την άδικη κατάρα που τους βάραινε.

«Και εκεί που πετούνε στον αέρα, καταριούνται τον παπά που τα άφησε αβάπτιστα και πετροβολούν τους διαβάτες και τους ενοχλούν, όπως και οι άλλοι δαίμονες» , αναφέρει μία μαρτυρία από την Κρήτη.

Αντίστοιχες διηγήσεις όμως δεν υπάρχουν μόνο στην Κρήτη, μήτε μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε αρκετά μέρη της Ευρώπης. Για παράδειγμα, περιγραφές νεκρών αβάπτιστων παιδιών που ζητούν εκδίκηση από τη μητέρα τους εμφανίζονται έως και την Ιρλανδία, τη Σκωτία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Μία Νέα Κατηγορία Δαιμόνων.

Κάπως έτσι, γεννήθηκε στο ελληνικό- αλλά και ευρωπαϊκό- συλλογικό ασυνείδητο μία νέα κατηγορία δαιμόνων.. αυτή των καταραμένων παιδιών.

Στην εν λόγω κατηγορία ανήκουν όλα τα παιδιά που πέθαναν αβάπτιστα ή που τα «έριξαν» οι μητέρες τους κατά τη γέννα για να πεθάνουν, τα εξώγαμα, καθώς και οι αποβολές. Τα παιδιά δηλαδή που δεν δέχτηκαν ποτέ το χρίσμα της γέννησης, δεν απέκτησαν ποτέ ταυτότητα και με την αιώνια κατάρα να βαραίνει τις πλάτες τους μεταμορφώθηκαν σε μικρούς δαίμονες, «σαταναδάκια» για τον απλό λαό.

Όντας «δεμένα» απόλυτα με τον τόπο όπου θανατώθηκαν ή θάφτηκαν αβάπτιστα, τις νύχτες ουρλιάζουν, κλαίνε, βλαστιμούν, ή άλλες φορές βγαίνουν από το χώμα και γελώντας δυνατά παίζουν με τις ώρες.

Οι σχετικές μαρτυρίες προέρχονται από όλη την Ελλάδα, ενώ στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να χαρακτηριστούν απλά.. σκοτεινές:

«Αν περάσει κάποιος τη νύχτα, ή ακόμα χειρότερα τα μεσάνυχτα, από το μέρος όπου τα έχουν θαμμένα ή ριγμένα, τα ακούει να κλαίνε και βλέπει φωτιές» (Κρήτη)

«Κάτω από την Αγία Τριάδα, ακούγονται μωρά να κλαίνε. Τα έχουν ακούσει πολλοί» (Κύθηρα)

«Στον ’γιο Μηνά έθαβαν τα αβάφτιστα παιδιά από όλο το νότιο τμήμα του νησιού» (Στραπόδι, Κύθηρα)

«Κάποτε, μικροί ακόμα, είχαμε πάει στον ’γιο Μηνά, εκεί όπου θάβουν όλα τα αβάφτιστα. Καθόμασταν κι ακούγαμε απέναντι στο δάσος «ουα, ουα». Στα μέρη βέβαια εκείνα που ν’ ακούσεις παιδί να κλαίει, τι να κάνει ένα μωρό στο δάσος; Σηκωθήκαμε και φύγαμε.» (Στραπόδι, Κύθηρα)

Έτσι, αρκετοί άνθρωποι φέρονται να ακούν συχνά παιδικές φωνές, καθώς περνάνε από συγκεκριμένες ρεματιές ή λαγκάδια, ή τόπους εκτός του ιερού χώρου μίας εκκλησίας, όπως π.χ. απόμακρα εκκλησάκια. Τα μέρη αυτά θεωρούνται τόποι καταραμένοι, χώρα νεογέννητων νεκρών, και έως σήμερα ασκούν τρόμο σε όσους γνωρίζουν τις αντίστοιχες παραδόσεις.

«Λέγαν ότι μαζεύονταν σε ορισμένα σημεία. Εκεί πάνω από τις Καλοκαιρινές ήταν ένα μέρος που το λέγαν Φατσάδικα, με πηγάδια, και λέγαν ότι στο λαγκάδι που πηγαίνει προς τα εκεί μαζευόντουσαν τα κούλουθρα και τ’ ακούγανε τις νύχτες να ουρλιάζουν, να κλαίνε ή ότι μεταμορφωνόντουσαν.» (Κύθηρα)

Αγνότητα + Κακό= Τρόμος

� ως όμως είναι δυνατόν ένα πλάσμα με μορφή νεογέννητου μωρού να προκαλεί τέτοιο τρόμο; Δεν είναι κάπως παράλογο;

Όντως, άλλωστε συχνά δεν αναφερόμαστε στην παιδική αθωότητα; Επίσης, σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων βλέπει στα βλέμματα των νεογέννητων μωρών την προσωποποίηση της αγνότητας.
Έτσι, η ύπαρξη και μόνο καταραμένων παιδιών έρχεται σε ευθεία ρήξη με μία ευρέως διαδεδομένη αντίληψη, κάτι που είναι υπεραρκετό ώστε να εντείνει ακόμα περισσότερο το φόβο.

Για πολλούς, το να δουν σε μία ταινία τρόμου ένα ανθρωπόμορφο τέρας, με τρομακτική όψη και αλλόκοσμα χαρακτηριστικά, ούτε κατά διάνοια δεν συγκρίνεται με τη μορφή μικρών παιδιών που σε παρόμοιες ταινίες αποτελούν την πηγή του κακού.

Σκεφτείτε μόνο το μικρό κοριτσάκι που πρωταγωνιστεί στην κλασσική σήμερα ταινία «Ο Εξορκιστής» , ή τον μικρό Ντέμιαν στην επίσης κλασσική ταινία «Η � ροφητεία» που στις 06/06/06 εμφανίστηκε ξανά στους κινηματογράφους με ένα σύγχρονο remake.

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η παράδοση των καταραμένων παιδιών μοιάζει τόσο αλλόκοσμη, που προκαλούσε τόσο μεγάλο τρόμο στην πλειοψηφία των ανθρώπων της υπαίθρου τις προηγούμενες δεκαετίες: ο αφύσικος συνδυασμός της παιδικής αγνότητας και της έντονης έκφρασης του κακού.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση μίας ηλικιωμένης γυναίκας στην ερώτηση αν γνωρίζει κάτι σχετικό για την εν λόγω κατάρα: «Θεέ μου συγχώρησε με, δεν ξέρω γι’ αυτά. Έχω ακούσει ότι τα έριχναν εκεί στη ρεματιά αλλά δεν ξέρω» , ενώ- όντας τρομοκρατημένη- δεν δέχτηκε να προσθέσει τίποτα περισσότερο.

Μικροί Σατανάδες με Μαύρα Φτερά

� οια είναι όμως η μορφή τους; Αν και ακαθόριστη, κάπως πρέπει να έχουν μείνει στις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων που φέρονται να τα έχουν συναντήσει.
Κατ’ αρχήν , συχνά παραλληλίζονται με μικρούς δαίμονες ή «σαταναδάκια», ως προς το μένος και το μίσος που νιώθουν, αλλά και ως προς τη μορφή τους.

«Το παιδί άμα πεθάνει αβάφτιστο ή είναι αβάφτιστο ζωντανό και το πετάξουν, γίνεται σαταναδάκι. Αυτά τα λέει κι ο παπάς. Αυτά τα λέγαμε και στο σχολείο, τα παιδιά. Τ’ ακούγαμε από τους μεγάλους. � ερισσότερα ξέραν όσοι είχαν γιαγιάδες.» (Κύθηρα)

Επιπλέον, αν και φέρουν ξεκάθαρα χαρακτηριστικά νεογέννητου μωρού, εντούτοις συνδυάζονται με κάποια ενήλικα άνδρα, δημιουργώντας έτσι ένα άκρως αφύσικο αποτέλεσμα:

«Τα βλέπαν με μορφή μεγάλου ανθρώπου με νύχια, ενώ ήταν μωρά στις πάνες.» (Κύθηρα)

«� ήγαν κοντά και είδαν ένα μικρό παιδί, νεογέννητο, έως σαράντα ημερών, το οποίο όμως είχε μακριά μαλλιά και δόντια. Καθώς λοιπόν το παρατηρούσαν αποσβολωμένοι με απορία, το παιδί γύρισε και τους κοίταξε άγρια και άρχισε να τους περιπαίζει: «Δόντια; ε! Μαλλιά; ε!». Έτσι, εξαφανίστηκε.» (Σπάρτη, Τρίπολη)

Ως ένα επιπλέον στοιχείο της σκοτεινής τους προέλευσης, σε αρκετά μέρη της Ελλάδος τα καταραμένα παιδιά φέρονται να έχουν στενή σχέση με τη φωτιά, συμπληρώνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την αλλόκοσμη μορφή τους.

«Στο στόμα τους έχουν ένα αναμμένο κάρβουνο και βγάζουν φωτιές από μέσα του. Μονάχα τη νύχτα βγαίνουν, στις 12 τα μεσάνυχτα.» (Δήμος Τρίπολης, Μαντινεία)

Ενώ, μαρτυρίες από τον Δήμο Λαγκαδίων της Γορτυνίας ενισχύουν την παραπάνω εικόνα, ενώ εισάγουν για πρώτη φορά ένα νέο στοιχείο:
«Τα παιδιά που πεθαίνουν αβάφτιστα γίνονται σμιθράκια και γυρίζουν στα βουνά και πολλές φορές γίνονται φωτιές. Τα βλέπουν οι αλαφροΐσκιωτοι. »

Τέλος, μία διήγηση από την Κρήτη κάνει πλέον ξεκάθαρη τη σύνδεση τους με δαίμονες: «Τα μωρά παιδιά που πεθαίνουν αβάπτιστα γίνονται μικροί δαίμονες με μαύρα φτερά.»

� έρα όμως από τα κοινά στοιχεία που φέρουν οι περιγραφές των καταραμένων παιδιών με πληθώρα άλλων μυθολογικών πλασμάτων της υπαίθρου, είναι ξεκάθαρο ότι αποτελούν ένα νέο είδος πλασμάτων. Από που όμως προήλθαν;

Με μία σύντομη έρευνα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η παραπάνω κατηγορία δαιμόνων προέκυψε από το συνδυασμό τριών διαφορετικών παραδόσεων: α) των ποιμενικών μύθων σχετικά με την μετατροπή των νεκρών νόθων παιδιών σε δαίμονες- κατά αναλογία του θεού � άνα-, β) των αντιλήψεων της ελληνικής υπαίθρου περί ύπαρξης και δράσης βρικολάκων- ως έκφραση της δύναμης των νεκρών ψυχών- και τέλος γ) των θρύλων γύρω από τους Καλικαντζάρους- ως παιδιών αμαρτωλών γονέων.

Κάπως έτσι, γεννήθηκαν τα καταραμένα παιδιά.. δίνοντας τη θέση της βίαια αλλοτριωμένης αγνότητας τους στο μίσος και τον τρόμο.

150.000 Καταραμένα � αιδιά Κάθε Χρόνο Στην Ελλάδα!

Όμως τα «καταραμένα παιδιά» αποτελούν δαίμονες μιας άλλης εποχής, μακρινής και ξεχασμένης. Σχεδόν όλες οι παραδόσεις προέρχονται από το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, ενώ οι εσκεμμένες θανατώσεις νεογέννητων μωρών έχουν προ πολλού εκλείψει.
’λλωστε, η σημερινή κοινωνία είναι απελευθερωμένη από τα κοινωνικοοικονομικά δεσμά του παρελθόντος, εξαλείφοντας έτσι και τον τελευταίο λόγο για μία τόσο απάνθρωπη ενέργεια, όσο η θανάτωση του ίδιου σου του απογόνου.

Κάπως έτσι, εφόσον δεν υπάρχουν πλέον μητέρες που θανατώνουν ή παρατούν στην τύχη τα νεογέννητα παιδιά τους, επόμενο είναι να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν πλέον και «καταραμένα παιδιά». Είναι όμως έτσι;

Τι θα σκεφτόσασταν αν σας έλεγα ότι στην Ελλάδα του 21ου αιώνα περισσότερα από 150.000 παιδιά πεθαίνουν λίγο μετά ή ακόμα και πριν τη γέννα τους;
Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του κ. Δ. Λώλη, ομότιμου καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και πρώην πρύτανη του � ανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Ελλάδα του σήμερα πραγματοποιούνται περισσότερες από 150.000 αμβλώσεις (εφημερίδα Χώρα, 12/4/2005).

Και όπως είναι φυσικό, τα νεκρά αυτά παιδιά δεν αποκτούν ποτέ όνομα, μήτε χρίσμα, μήτε απαλλάσσονται από το προπατορικό αμάρτημα, ενώ η θεϊκή κατάρα βαραίνει τις πλάτες τους. Με λίγα λόγια, το μόνο που άλλαξε είναι ο τρόπος με τον οποίο πολλές μητέρες θανατώνουν τα παιδιά τους.. τα αβάπτιστα παιδιά τους.

Είναι τραγικό, όμως τα καταραμένα παιδιά συνεχίζουν να υπάρχουν και να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, αναζητώντας το όνομα που ποτέ δεν τους έδωσαν, το όνομα που θα τους λυτρώσει από την αιώνια καταδίκη τους.

«Σκύλα μάνα, δώσε μου το όνομα μου» (Κύθηρα)

Το παρόν κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στο περιοδικό mystery και αναδημοσιεύεται στο παρόν ιστοχώρο με τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέα.

ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΗ ΔΡΑΚΟΥΛΑ Ο ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ;Εν μέσω έντονων αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει στη βρετανική κοινή γνώμη τα δημοσιεύματα που θέλουν την βασίλισσα Ελισάβετ να πεθαίνει, έρχεται να προστεθεί ένα σενάριο σχετικά με την καταγωγή της βασιλικής οικογένειας και ότι συνδέεται άρρηκτα με τον... Κόμη Ντρακούλα, γεγονός που προοιωνίζεται πως θα προκαλέσει περαιτέρω αναταραχή.
Σύμφωνα με το βρετανικό The Telegraph, οι Ρουμάνοι διατείνονται πως ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και σύζυγος της Καμίλα, φέρεται ότι είναι απόγονος του Βλάντ Τέπες του Παλουκωτή, του γνωστού Κόμη Ντρακούλα, οι πράξεις του οποίου ενέπνευσαν το μύθο του Δράκουλα.
Κοντολογίς, αναφέρεται ότι υπάρχουν κοινές γραμμές αίματος που συνδέουν τη Βρετανική βασιλική οικογένεια με τον τουρκοφάγο Ρουμάνο ηγεμόνα.
Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει επανειλημμένως διατυπώσει την αυστηρή της θέση για τη σχέση που οφείλουν, σύμφωνα με την ίδια, να έχουν τα ΜΜΕ με τη βασιλική οικογένεια. Εμμέσως πλην σαφώς έχει ζητήσει από τον Τύπο να μην ασχολείται με τη ζωή τους και τις προσωπικές στιγμές τους, γεγονός που σηματοδοτεί την έντονη αντίδρασή της, έπειτα από αυτά τα δημοσιεύματα.
Αυτό υποστηρίζει η Εθνική Υπηρεσία Τουρισμού της Ρουμανίας, στην προσπάθειά της να προσελκύσει Βρετανούς τουρίστες στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με φυλλάδιο που διανεμήθηκε σε διεθνή έκθεση τουρισμού, που άνοιξε τη Δευτέρα στο Λονδίνο, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα events στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας.
Ο ίδιος ο Πρίγκιπας Κάρολος εμφανίζεται σε διαφημιστικό βίντεο στο οποίο υποστηρίζει ότι έχει μακρινή συγγένεια με τον γνωστό Ρουμάνο άρχοντα του 15ου αιώνα, στην ιστορία του οποίου βάσισε ο Μπράμ Στόκερ το μυθιστόρημά του.
«Η Τρανσιλβανία κυλάει στο αίμα μου», λέει αστειευόμενος σε συνέντευξη που μεταδόθηκε πέρυσι σε δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι. «Η γενεαλογία μου καταδεικνύει ότι κατάγομαι από τον Βλαντ τον Παλουκωτή».
Η αρμόδια υπηρεσία τουρισμού της Ρουμανίας χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο βίντεο για να προωθήσει το προφίλ της χώρας στο βρετανικό τουριστικό κοινό.
Ακολουθεί η γενεαλογική γραμμή που συνδέει τη Βασιλική Οικογένεια με τον Βλαντ Τέπες της Τρανσιλβανίας, βίντεο όπου ο Πρίγκιπας Κάρολος επιβεβαιώνει την καταγωγή του και, τέλος εικόνες του Πρίγκιπα και της αγροικίας του στο Βίσκρι της Ρουμανίας:

Vlad ο Παλουκωτής. Χρονολογία θανάτου: 1507.

- Αδελφός του:

Vlad IV. (1431 - 1495)

- Πατέρας του:

Radu IV Πρίγκηπας της Βαλάχια (1495 – 1508)

- Πατέρας του:

Mircea του Ποιμένος. Πρίγκηπας της Βαλάχια. (1479 - 1560).

- Πατέρας της:

Πριγκίπισσας Stanca Basarab της Βαλάχια. (1518 - 1601).

- Μητέρα της:

Zamphira Logofat de Szazsebes. (απεβίωσε το 1602).

- Μητέρα του:

Adam Racz de Galgo.

- Πατέρας του:

Peter Racz de Galgo. (1583-1672).

- Πατέρας της:

Christina Racz de Galgo.

- Μητέρα της:

Catherine (Katalin) Kuun de Osdola.

- Mητέρα της:

Ágnes Kendeffy de Malmoviz.

- Mητέρα του:

Βαρόνου Gregor, Inczédy de Nagy-Várad (απεβίωσε το 1816).

- Πατέρας της:

Βαρόνης Ágnes Inczédy de Nagy-Várad (1788-1856).

- Μητέρα της:

Κόμισσας Claudine Rhédey von Kis-Rhéde (1812-1841).

- Μητέρας του:

Francis, Δούκα του Teck. (1837–1900).

- Πατέρας της:

Πριγκίπισσας Μαίρης του Teck, αργότερα Βασίλισσας δια γάμου με τον Βασιλιά George V (1867-1953).

- Μητέρα του:

Γεωργίου VI (1895 –1952).

- Πατέρας της:

Βασίλισσας Eλισάβετ II (1926).

- Μητέρα του:


Πρίγκιπα Καρόλου (1948)


 

«Σαμαρά παραιτήσου, τρόικα πάρε δρόμο» φωνάζουν και στις Βρυξέλλες (βίντεο)

Το βίντεο είναι σχετικά παλιό (προέρχεται από επίσημη εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας τον περασμένο Ιανουάριο), αλλά παραμένει επίκαιρο.
Παριστάμενοι ζητούν να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς και να «πάρει δρόμο» η τρόικα, παραθέτοντας όσο πιο γρήγορα μπορούσαν και πριν εκδιωχθούν από την αίθουσα στοιχεία για την ανεργία κι όχι μόνο που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα δεν ζει ένα «success story» αλλά μια οικονομική γενοκτονία.

 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8817.html

Πως οι Πετσενέγοι έγιναν χριστιανοί. και τα τουρκικά παραμύθια για τους πομάκους της Θράκης.


Μαρτυρίες Αράβων και Ούγγρων ιστορικών

Είχαμε ξαναγράψει στην Ζαγάλισα για τα παραμύθια του τουρκικού εθνικισμού ότι δήθεν οι Πομάκοι είναι…Μογγόλοι και κατάγονται από τους Πετσενέγους και τους Κουμάνους. Μάλιστα στο φ. 43 είχαμε παραθέσει πολλά βυζαντινά κείμενα που έγραφαν ότι, όταν οι Πετσενέγοι έφυγαν από την στέπα της Κεντρικής Ασίας και ήρθαν στην Ευρώπη, δεν εγκαταστάθηκαν στα βουνά της Ροδόπης, όπως λένε οι ανιστόρητοι του τουρκικού εθνικισμού, αλλά έμειναν σε διάφορα μέρη μεταξύ της σημερινής νότιας Ρωσίας και της Ρουμανίας.

Στη Θράκη κατέβαιναν μόνο για να κλέψουν, να σκοτώσουν και να βιάσουν και ύστερα να γυρίσουν πίσω και όχι πάντως να μείνουν στα βουνά της περιοχής. Τελικά, σε μάχη που δόθηκε στο βόρειο Έβρο (Λεβούνι) οι Κουμάνοι τους κατέσφαξαν, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός τους να μειωθεί τόσο πολύ που πήγαν ως μετανάστες σε άλλες περιοχές (Ουγγαρία κτλ).
Εκφράσαμε τότε και την ειρωνεία στους γενίτσαρους Πομάκους που υιοθετούν τα τουρκικά παραμύθια περί Πετσενέγων και Κουμάνων: «τελικά εσείς από ποιους κατάγεστε; Από τους Πετσενέγους (που τους έσφαξαν οι Κουμάνοι) ή από τους Κουμάνους (που έσφαξαν τους Πετσενέγους);»
Η Εγκυκλοπαίδεια του Ισλάμ (έκδοση του 1984), βασιζόμενη σε αραβικές και ουγγρικές πηγές, δίνει πολλές μαρτυρίες για το πώς οι Πετσενέγοι εγκαταστάθηκαν στην Ουγγαρία μετά τη σφαγή τους από τους Κουμάνους και τους Βυζαντινούς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την Εγκυκλοπαίδεια (λήμματα Madjar, Madjaristan), αρχικά οι Πετσενέγοι ζούσαν σε μια περιοχή μεταξύ του ποταμού Ντον, του κάτω Δούναβη και των Καρπάθιων όρων (μεταξύ δηλαδή νότιας Ρωσίας και Ρουμανίας).
Μετά τις ήττες που δέχθηκαν από Βυζαντινούς και Κουμάνους, μετανάστευσαν στη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τρανσυλβανία.
Μια από τις πρώτες μαρτυρίες δίνει το Ουγγρικό χρονικό του Thurocz, κατά το οποίο πολλοί αιχμάλωτοι Πετσενέγοι τέθηκαν κάτω από τις διαταγές του βυζαντινού κυβερνήτη του Βελιγραδίου όπου εγκαταστάθηκαν και προφανώς εκχριστιανίσθηκαν.
Πρώτη μαρτυρία για την εγκατάσταση των Πετσενέγων στην Ουγγαρία δίνει ο Άραβας Αλ Μασούντ.
 
Η Εγκυκλοπαίδεια του Ισλάμ γράφει ότι υπήρξε μετανάστευση πολλών Πετσενέγων στην χώρα των Μαγυάρων (Ουγγαρία). Αυτή η μετανάστευση δεν έγινε μονομιάς αλλά κατά κύματα πληθυσμού, για αυτό και κράτησε δύο αιώνες, μεταξύ του 10ου και 12ου αιώνα μ.Χ. Οι τελευταίοι Πετσενέγοι έφτασαν στην Ουγγαρία το 1122 – 3. Αυτοί ξεκίνησαν από τη νότια Ρωσία, συγκρούστηκαν με το βυζαντινό στρατό στα σύνορα της αυτοκρατορίας (σημερινή Στάρα Ζαγόρα) και αφού έχασαν την μάχη, πήγαν στην Ουγγαρία. Τους υποδέχθηκε ο χριστιανός βασιλιάς των Ούγγρων, Στέφανος ο 2ος και τους προσέλαβε ως φρουρούς στα σύνορα του κράτους του. Άλλοι Πετσενέγοι εγκαταστάθηκαν σε χωριά στη δυτική Ουγγαρία, τη Σλοβακία και την Τρανσυλβανία.
Σύμφωνα πάντα με την Εγκυκλοπαίδεια του Ισλάμ, η θρησκεία των Πετσενέγων ήταν παγανιστική, ίδια με πολλών λαών της κεντρικής Ασίας , όπως και των πρώτων Τούρκων. Ο Άραβας Αλ Μπάκρι γράφει πως μόλις 12.000 Πετσενέγοι είχαν προσηλυτισθεί στο ισλάμ, αριθμός που σιγά – σιγά μειωνόταν καθώς οι Πετσενέγοι γινόντουσαν χριστιανοί μέσα στην χριστιανική Ουγγαρία. Μάλιστα, ο Άραβας Αμπού Χαμίντ αναφέρει ότι οι Πετσενέγοι είχαν επιφανειακά μόνο εξισλαμισθεί, αφού δεν είχαν σοβαρές γνώσεις για την ισλαμική θρησκεία. Παρόλες τις προσπάθειες του Αμπού Χαμίντ να τους μάθει πέντε πράγματα για το ισλάμ, οι Πετσενέγοι προσήλθαν στον χριστιανισμό και μάλιστα, σύμφωνα με ουγγρικά χρονικά, αναφέρονται ότι είχαν την τιμή να έχουν προσφέρει στην Ουγγαρία έναν από τους πρώτους χριστιανούς βασιλιάδες της, τον Σαμουήλ ΄Αμπα, ο οποίος ήταν Πετσενέγος!
Κατά συνέπεια, οι Πετσενέγοι αποτελούν πρόβλημα για όσους ασχολούνται με την ιστορία της Ουγγαρίας και την ιστορία του χριστιανισμού στην χώρα αυτή. Με την ιστορία των Πομάκων δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Όσο οι ιθαγενείς του Αμαζονίου έχουν σχέση με τη Ροδόπη, άλλη τόση έχουν και οι Πετσενέγοι με τους Πομάκους…
Τεύχος 71, Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014
zagalisa.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_1691.html

Έγγραφα-μέρος του ΑΩ Global Marshall Programme

Υπήρχε ακόμα εν έτει 2010 το σχέδιο Marshall;


Alpha Omega World Development Marshall Programme
OBLIGATION: $US 77BILLION, In reference to BILATERAL MINESFIELD BREAKTHROUGH SUCCESSOR AGREEMENT -

 
Alpha Omega World Development Marshall Programme
BILATERAL MINESFIELD BREAKTHROUGH SUCCESSOR AGREEMENT (PAGE 1/6)
SIGNED FOR 60 YEARS GOLD RESERVE LOAN
LOAN PROGRAMME ENDED 2005
FOR SPECIAL PROVIDE
ONE PERCENT (1%)
INTEREST PER ANNUM
KNOW ALL MEN BY THESE PRESENTS:
This BILATERAL MINES FIELD BREAKTHROUGH SUCCESSOR AGREEMENT entered into this 11th of August 1950 by and between for the Successor Heir for a time being represented in behalf of Tiburcio Villamor Marcos code name TVM-LSM-666, the only Successor of Prince Julian Macleod Tallano, Her Majesty Queen of Spain Isabel II Owner of Parcel of Land covered by O.C.T. 01-4, Gold Bullion code 777, Harbour King, ABA, JPR, LUNA, and other code registered in the Bank International Settlement based in Boston and Switzerland and other Asset Owned by El Banco Espanol Filipino de Isabel II located in Intramuros, Manila, Philippines
- AND –
The People of the Republic of the Philippines represented by His Excellency Elpidio Quirino, Board of Governor of Central Bank of the Philippines Miguel Cuaderno, Sr. and the Monetary Authority to secure sums, producing in the aggregate and the effective sum to backup in Philippine Currency as legal tender equivalent of thousands of metric tons of Gold (Au) and the real estate properties known as code of 01-4 and code 010-L-50.
μετάφραση google
ΔΙΜΕΡΕΙΣ MINESFIELD σημαντική συμφωνία SUCCESSOR (PAGE 1/6)
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΧΡΥΣΟ ΔΑΝΕΙΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 2005
ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΗ
Ένα τοις εκατό (1%)
Ετησίου επιτοκίου
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ δια της παρούσης:
Αυτή η σημαντική συμφωνία SUCCESSOR ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΠΕΔΙΟ τέθηκε σε αυτό το 11, Αυγ 1950 από και μεταξύ της κληρονόμος Διάδοχος για ένα χρονικό διάστημα που εκπροσωπούνται στο λογαριασμό του Tiburcio Villamor Marcos κωδικό όνομα TVM-LSM-666, η μόνη διάδοχος του Πρίγκιπα Julian Macleod Tallano, της Μεγαλειότητας της Βασίλισσας της Ισπανίας Isabel II Ιδιοκτήτης Αγροτεμάχιο Έκταση που καλύπτεται από Οκτώβριο 01-4, κωδικός Gold Bullion 777, Λιμάνι King, ABA, JPR, LUNA, και άλλο κωδικό καταχωρηθεί στην Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών με έδρα τη Βοστώνη και την Ελβετία και άλλες Asset Ανήκει El Banco Espanol de Φιλιππίνες Isabel II που βρίσκεται στην εντός των τειχών, Μανίλα, Φιλιππίνες
- ΚΑΙ -
Οι άνθρωποι της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων που αντιπροσωπεύεται από την εξοχότητά του Elpidio Quirino, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των Φιλιππίνων Miguel Cuaderno, ο πρεσβύτερος και τη Νομισματική Αρχή να εξασφαλίσει τα ποσά, που παράγουν στο σύνολό τους και το σύνολο της αποτελεσματικής να κάνετε backup σε Φιλιππίνων νομίσματος ως νόμιμο χρήμα ισοδυναμεί με χιλιάδες μετρικούς τόνους του χρυσού (Au) και των ακινήτων είναι γνωστή ως κώδικας 01-4 και ο κωδικός 010-L-50.
……………….
1959833_723955524291816_430173826_n
METROBANK CHAIRMAN & MEMBERS OF THE BOD
EXCERPT:
This is to follow up our letter to you dated October 01, 2013, received by MBTC on October 04, 2013 through your Ms. Mary Olea and forwarded to the Chairman’s Office on the same day, copies furnished / received by the Bangko Sentral Ng Pilipinas, Supreme Court of the Philippines and Regional Trial Court Branch 111, Pasay City, and two (2) letters in 2012 (copies enclosed), relative to our request to activate and update the Special Deposits in Trust of HRH Tiburcio Villamor Marcos Tallano Tagean IV, code: TVM-LSM-666, partial withdrawal of funds and acquisition of Assets badly needed by Alpha Omega in the implementation of World Development Marshall Programme, and an appointment for a meeting or conference with the Board of Directors of MBTC.
Despite the personal continuous follow-ups by HRH TIBURCIO VILLAMOR MARCOS TALLANO TAGEAN IV, code: TVM-LSM-666, the claimant himself, and his Mandate Trustees and Provost Marshalls, no reply or any positive response has been heard or received from the Chairman of the Board and his Directors who have knowledge of the maturity of the Transmittal Funds under Special Trust Deposits through Vault-to-Vault-Ledger-to-Ledger transactions, withdrawable in the Year 2005.
It seems that our request to activate and update TVM-LSM-666 various account our request for a meeting or conference with the MBTC Board of Directors to discuss the contents of our letter are being ignored, and it seems that they refuse to coordinate and cooperate.
HRH TIBURCIO VILLAMOR MARCOS TALLANO TAGEAN IV IS RESPECTFULLY REQUESTING AN APPOINTMENT FOR A MEETING/CONFERENCE WITH THE BOARD OF DIRECTORS, ANYTIME AT YOUR CONVENIENCE.
All servicing Price Banks who refused to coordinate to the World Legal Order under the Declaration of Principles and State Policies, pursuant to Section 3 and the Law of Ownership, Article 426, 427 and 428, shall not be excuse to the hammer of the law and penalty thereof. The Government of the Philippines was lost upon the issuance of subpoena duces tecum issued by the Court of First Instance, incorporated under LRC Civil Case No. 3957-P and Seventh Judicial District of Rizal Branch XXXVIII – 1974 adopted the Embargo Act 1807 and the Rules of Trilateral Nations Article 61, to execute starting 2005.

μετάφραση google
Metrobank ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:
Αυτή είναι η παρακολούθηση επιστολή μας με ημερομηνία πρώτης του Οκτωβρίου 2013, που περιήλθε MBTC στις 4 του Οκτώβρη 2013 μέσω σας κα Μαίρη Olea και διαβιβάστηκε στο Γραφείο του Προέδρου για την ίδια ημέρα, αντίγραφα επιπλωμένα / παραλαμβάνονται από την Bangko Sentral Ng Pilipinas , το Ανώτατο Δικαστήριο των Φιλιππίνων και Περιφερειακής Trial Court Branch 111, Pasay City, και δύο (2) συστατικές επιστολές το 2012 (αντίγραφα κλειστό), σε σχέση με το αίτημά μας για την ενεργοποίηση και την επικαιροποίηση των Ειδικών Καταθέσεις στην εμπιστοσύνη των HRH Tiburcio Villamor Marcos Tallano Tagean IV , κωδικός: TVM-LSM-666, μερική απόσυρση των κεφαλαίων και την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων που τόσο χρειάζεται η Alpha Omega στην εφαρμογή του Παγκόσμιου Προγράμματος Ανάπτυξης Marshall, και ένα ραντεβού για μια συνάντηση ή συνέδριο με το Διοικητικό Συμβούλιο της MBTC.
Παρά τις προσωπικές συνεχή παρακολούθηση-ups από HRH Tiburcio Villamor ΜΑΡΚΟΣ Tallano TAGEAN IV, κωδικός: TVM-LSM-666, ο ίδιος ο ενάγων, και Trustees εντολής του και Provost Marshalls, καμία απάντηση ή οποιαδήποτε θετική ανταπόκριση έχει ακούσει ή που έλαβε από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τους Διευθυντές του, οι οποίοι έχουν γνώση της ωριμότητας των Διαβίβασης Ταμείων στο πλαίσιο Ειδικό Καταπίστευμα Καταθέσεις μέσω της Vault-to-Vault-Ledger-to-Ledger συναλλαγές, αποσυρόμενο στο έτος 2005.
Φαίνεται ότι το αίτημά μας για την ενεργοποίηση και την ενημέρωση TVM-LSM-666 διάφορα λογαριασμό αίτημά μας για μια συνάντηση ή συνέδριο με την MBTC Διοικητικό Συμβούλιο για να συζητήσει το περιεχόμενο της επιστολής μας αγνοούνται, και φαίνεται ότι αρνούνται να συντονίζονται και να συνεργάζονται .
HRH Tibúrcio Villamor ΜΑΡΚΟΣ Tallano TAGEAN IV κατ “αντιστοιχία ΑΙΤΗΣΗ ένα ραντεβού για ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ / ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ANYTIME με την ησυχία σας.
Όλα εξυπηρέτηση τράπεζες Τιμή οποίος αρνήθηκε να συντονίσουν με την Παγκόσμια έννομη τάξη στο πλαίσιο της Δήλωσης Αρχών και Κρατικές Πολιτικές, σύμφωνα με το τμήμα 3 και το νόμο της ιδιοκτησίας, το άρθρο 426, 427 και 428, δεν είναι δικαιολογία για να το σφυρί του νόμου και ποινής αυτής. Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων χάθηκε κατά την έκδοση των δούκες κλήτευσης tecum εκδίδεται από το Πρωτοδικείο, έχει συσταθεί σύμφωνα με LRC Πολιτικών υπόθεση αριθ. 3957-P και την έβδομη Δικαστική District of Rizal Branch XXXVIII – 1974 εξέδωσε την πράξη εμπάργκο 1807 και του Κανονισμού της Τριμερούς Εθνών το άρθρο 61, για να εκτελέσει την έναρξη του 2005.
………………………………………………………………………
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ! ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ!

Floro Garcia και γερμανικός χρυσός…

Ο κόσμος σας ανακαλύπτει δεν θ’ αργήσει να εισβάλει εδώ μέσα και να σας κρεμάσει !!!

godfrey-bloom1
Ο Άγγλος ευρωβουλευτής, Γκόντφρι Μπλουμ σε μία πραγματικά εντυπωσιακή ομιλία του στο ευρωκοινοβούλιο είπε πράγματα που δύσκολα ακούγονται στο βασίλειο του καθωσπρεπισμού!

«Μάλιστα, λοιπόν, κύριε πρόεδρε… σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω τη φράση του μεγάλου Αμερικανού φιλόσοφου Μάρεϋ Ροθμπαρτ ότι το κράτος είναι μια οργάνωση κλεφτών.
Η φορολογία είναι ένα σύστημα όπου πολιτικοί και γραφειοκράτες κλέβουν χρήματα από τους πολίτες, για να τα σπαταλούν με τον πιο ειδεχθή τρόπο, κι’ αυτό το μέρος δεν αποτελεί εξαίρεση.
Συνταρακτικά, και ειλικρινά δεν ξέρω πως δεν σας πιάνουν τα γέλια, όταν μιλάτε για φοροδιαφυγή.
Ολόκληρη η επιτροπή και οι γραφειοκράτες διαφεύγουν τη φορολογία.
Εσείς δεν πληρώνετε φόρους, όπως πληρώνουν οι πολίτες
Έχετε κάθε λογής ειδικές συμφωνίες, φορολογικούς συντελεστές, υψηλά αφορολόγητα και συντάξεις όπου δεν πληρώνετε συνδρομές.
Εσείς είστε οι μεγαλύτεροι φοροφυγάδες στην Ευρώπη και εδώ κατηγορείτε τους πολίτες.
Λοιπόν το μήνυμα έχει αρχίσει να φτάνει στ’ αυτιά των πολιτών της ΕΕ, και σύντομα θα καταλάβετε πως οι Ευρωσκεπτικιστές επανέρχονται με όλο και περισσότερα μέλη, κι’ ακόμα χειρότερα για σας, καθώς ο κόσμος σας ανακαλύπτει δεν θ’ αργήσει να εισβάλει εδώ μέσα και να σας κρεμάσει!»
 http://kapagriniou.wordpress.com/2014/04/08/

Floro Garcia και γερμανικός χρυσός…

ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΟΥΣ; ΠΟΙΟΣ ΠΑΠΆΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΎ;
ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ… ==================
http://www.silverdoctors.com/wp-content/uploads/2014/01/Deutsche-Bankjpg_Page_1.jpg

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο Floro Garcia 

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΣΑΜΑΡΑ. (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟΝ)Δόκτωρ Λαμπράκης: Αγαπητοί μου συνέλληνες, συνελληνίδες, μπήκαμε σε μια πολύ περίεργη φάση της Ελληνικής ιστορίας. Πιστεύω ότι αυτό που συνέβη τις περασμένες 48 ώρες δεν είναι διαφορετικό από αυτό που συνέβη τη νύχτα της 21ης Απριλίου (1967). Και τότε μεν τα πράγματα έγιναν δια της φυσικής βίας, τώρα έγιναν δια της ψυχολογικής βίας. Έμαθαν οι αντίπαλοι ότι είναι ευκολότερα να καταστείλεις το αίσθημα του λαού δια της ψυχολογικής βίας παρά με την φυσική βία, γιατί όταν ο Έλληνας ξέρει ποιος είναι ο αντίπαλος ξέρει και πώς να αντιδράσει. 
Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι ζουν σε ένα δημοκρατικό καθεστώς. Παρόλο που οι περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι Έλληνες γνωρίζουν καλά ότι η ζωή τους δεν διάγεται εντός δημοκρατικών πλαισίων, ελπίζουν ότι κάποια στιγμή κάποιος ή κάποιοι μέσα από τον πολιτικό κόσμο θα βρει το θάρρος, θα ψάξει βαθιά στο DNA τους για να δουν εάν πραγματικά μπορούν να δώσουν έστω και μια επίφαση δημοκρατίας. Δύσκολο βέβαια να γίνει αυτό γιατί αυτοί οι οποίοι παίρνουν τις αποφάσεις, αυτοί οι οποίοι συναλλάσσονται και πάνε στα γεύματα της Μουρούζη και στην Κηφισιά και στην Πολιτεία δυστυχώς δεν έχουν Ελληνικό DNA και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να βρεθεί σε αυτούς κάποια επίφαση πολιτικής με δημοκρατικά χαρακτηριστικά. 
Σήμερα θα μιλήσουμε μόνον για την Ελληνική ιστορία την πρόσφατη και όσον αφορά την οικονομία της χώρας, γιατί έχει μεγάλη σημασία αυτό που πάει να γίνει αυτή τη στιγμή. Η μεταβίβαση εξουσίας από τον «οίκο Σαμαρά» στον «οίκο Μητσοτάκη» δεν είναι διαφορετική από αυτή που έγινε το 1989 η μεταβίβαση εξουσίας από τον «οίκο Παπανδρέου» στον «οίκο Μητσοτάκη». Βλέπεται ότι ο κοινός παρονομαστής είναι ο «οίκος Μητσοτάκη» και στις δύο. Δεν ήθελα εν τέλει, και το λέω με πολύ ειλικρίνεια, να δημοσιοποιήσω ποιοι είναι οι ρόλοι της κάθε οικογένειας τα τελευταία 40 χρόνια, επειδή όμως η Ελλάς κινδυνεύει με αφανισμό ίσως κάποιοι Έλληνες να αφυπνιστούν και πάρουν τα πνευματικά όπλα – το υπογραμμίζω τα πνευματικά όπλα – το πνεύμα και την πέννα και επαναφέρουν την δημοκρατία στον χώρο που γεννήθηκε. 
Μπροστά μου έχω ένα άρθρο της εφημερίδας «New York Times» το οποίο είναι δημοσιευμένο στις 22 Ιουνίου 1989. Ήτανε λίγο διάστημα πριν χάσει την πρωθυπουργία ο Παπανδρέου και αναλάβει ο Μητσοτάκης, την οποία ακολούθως έχασε από τον Σαμαρά τον οποίο ουδέποτε συγχώρησε και αρνείται να εγκαταλείψει αυτό τον μάταιο κόσμο τον τρισδιάστατο μέχρις ότου εκδικηθεί τον κύριο Σαμαρά, στον οποίο μέχρι και σήμερα, ιδιωτικά και δημόσια, αποδίδει την απώλεια της πρωθυπουργίας του και δεν έχει άδικο. Καλώς ή κακώς, μας αρέσει ή όχι, ο Κωστής ο Μητσοτάκης έχει δίκιο, ο Σαμαράς είναι εκείνος που τον έριξε, το ξέρει και ο ίδιος, δεν ξέρει όμως τους πραγματικούς λόγους, ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Τους φαντάζεται, δεν ξέρει όμως. 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ 

Ακούστε λοιπόν να σας διαβάσω το άρθρο των «New York Times» 22 Ιουνίου 1989: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χθες κατηγόρησε μία μεγάλη Ελληνική τράπεζα και 14 – τελικά γίνανε 16 – υπαλλήλους της τραπέζης ότι δημιούργησαν έναν εκτεταμένο μηχανισμό ξεπλύματος μαύρου χρήματος ο οποίος μηχανισμός επέτρεψε σε πάρα πολλούς Ελληνοαμερικανούς να στέλνουν τεράστια ποσά στην Ελλάδα αφορολόγητα χωρίς να πληρώνουν ούτε ένα δολάριο φόρο στην Αμερική. Το αρχικό ποσό υπολογίζεται στα 700 εκατομμύρια. Δεκατρείς από τους υπαλλήλους της τραπέζης συνελήφθηκαν χθες και ο τελευταίος είναι ακόμα ελεύθερος και οι αρχές τον ψάχνουν. Αυτό το μυστικό σχήμα της κυβέρνησης αναφέρει ότι διαφημίσεις της τραπέζης εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες υπόσχονταν στους Ελληνοαμερικανούς ότι θα μεταφέρουν μυστικά στην Ελλάδα χωρίς βεβαίως να πρέπει να πληρώσουν κάτι στην εφορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μήνυση υπεβλήθη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν και αναφέρεται μία συγκεκριμένη διαφήμιση με τις εξής ακριβώς φράσεις “Η Εθνική Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδος χτίζει το αύριό σου σήμερα, αφορολόγητο, με υψηλό επιτόκιο, μυστικά, απόλυτα εμπιστευτικά καταθέτουμε δολάρια στην Ελλάδα”. Η διασύνδεση της τραπέζης με την Ελληνική τράπεζα, δηλαδή η Εθνική Κτηματική Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές είναι ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά 47% και αναφέρεται ότι η Ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλο ποσό ιδιοκτησίας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Στη μήνυση η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει ότι περίπου 700 εκατομμύρια έχουν μεταφερθεί από την Αμερική στην Ελλάδα από το 1983 μέχρι το 1989. (Είναι και οι δύο τετραετίες της διακυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου). Αυτό το ποσό υπολογίζεται να είναι χαμηλό και όταν τελειώσει η έρευνα ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, για την περιοχή της Νέας Υόρκης ο Άντριου Μαλόνι, υπολογίζει ότι το ποσό θα ανέλθει σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Οι δύο ειδικοί πράκτορες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση με τα ονόματα Άρθρουρ, Σκίπελ, ανέφεραν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη ξεπλύματος μαύρου χρήματος που δεν είχε σχέση με τα ναρκωτικά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγόρησε την τράπεζα και τους υπαλλήλους της ότι παρέβησαν μία σειρά ομοσπονδιακών νόμων, παρέβησαν επίσης τον νόμο της μυστικότητας των τραπεζών και εξαπάτησαν κλέβοντας την εφορία των Ηνωμένων Πολιτειών, μεγάλα ποσά. Οι υπάλληλοι της τραπέζης λειτουργούσαν από τρία υποκαταστήματα, το πρώτο στην διεύθυνση 8802 4ης Λεωφόρου στο Μπρούκλιν, το δεύτερο 3320 Ντίτμαρς Μπούλεβαρντ στην Αστόρια του Κουίνς, στο Χίξφιρ του Λονγκ Αιλαντ, στο Αμπεγκάρμπι στην Πενσυλβανία, στο Σικάγο, στην Βοστώνη και στον Ιλινόις όπως επίσης και στον Καναδά. Αυτά ήταν μόνο τα κλαπέντα από την Αμερική. 

Ο ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ, Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ & ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Λέει λοιπόν ότι σε μια συνάντηση στις 23 Δεκεμβρίου ένας πράκτορας ο οποίος ήτανε υπό κάλυψη παρουσιάστηκε σαν ιδιοκτήτης μία εταιρίας με λιμουζίνες και ζήτησε αν μπορούσε να μεταφέρει στην Ελλάδα χρήματα και οι υπάλληλοι, και συγκεκριμένα ο διευθυντής της τραπέζης του είπε ναι φέρε μας τα χρήματα, αφορολόγητα, δεν πρόκειται κανένας να μάθει τίποτα, θα σου τα μεταφέρουμε στην Ελλάδα. Επίσης η κατηγορία αναφέρει ότι οι υπάλληλοι της τραπέζης παρέβησαν τον νόμο σπάζοντας τις καταθέσεις σε καταθέσεις κάτω των 10.000 δολαρίων – αυτό είναι το ποσό το οποίο πρέπει να γίνει αναφορά στην κυβέρνηση – όπως επίσης και χρησιμοποιώντας διαφορετικά ονόματα στην ίδια κατάθεση για να μην φαίνεται ότι την ίδια ημέρα ένας καταθέτης κατέθεσε πάνω από 10.000 δολάρια. Εάν οι υπάλληλοι της τράπεζας βρεθούν ένοχοι μετά από την δίκη, στην μεν τράπεζα μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 250.000 δολαρίων για κάθε παράβαση (μιλάμε για τεράστια ποσά). Το ακριβές νούμερο των παραβάσεων δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Οι δύο εισαγγελείς που ανέλαβαν, Ρόσι και Μπόνι Κλάπερ, έχουν συλλάβει τους 14 υπαλλήλους οι οποίοι αντιμετωπίζουν ποινή φυλακίσεων 20 ετών».
Αυτό ήταν το περίφημο σκάνδαλο της Κτηματικής Τράπεζας όπου η Ελληνική κυβέρνηση κατευθείαν τις δύο τετραετίες που ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδος, δηλαδή από το 1981 μέχρι και το 1989, το επίσημο κράτος μέσω της Κτηματικής Τραπέζης – λέει η Αμερικανική κυβέρνηση – έκλεψε την Αμερικανική κυβέρνηση και την εφορία από τεράστια ποσά τα οποία εν τέλει φτάσανε στο 1,3 δις. Αυτά έγιναν επί των «Αγίων ημερών» του «Αγίου Ανδρέα Παπανδρέου». 

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ BRETTON WOODS

Τις τελευταίες 48 ώρες λοιπόν ο κύριος Μπόμπολας είχε ένα πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «Το Έθνος» όπου παραδέχεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν παρών στη συμφωνία του Breton Woods. Ο Ανδρέας Παπανδρέου λοιπόν ήταν παρών στη συμφωνία του Breton Woods το 1944. Ακούστε τώρα τις ημερομηνίες για να δείτε την μεγάλη απάτη που ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε το 1919, το 1940 ήτανε 21 ετών. Έφθασε στην Αμερική σε ηλικία 21 ετών αφού είχε φοιτήσει στο Ελληνικό πανεπιστήμιο μόνον για 6 μήνες και γράφτηκε λέει στο μεταπτυχιακό του Χάρβαρντ! Ο κύριος Ανδρέας Παπανδρέου λοιπόν σε ηλικία 21 ετών έφυγε από την Ελλάδα κυνηγημένος από τον Μεταξά, τον έβγαλε ο πατέρας του στο τέλος του 1939, σε ηλικία δηλαδή 20 ετών ενώ είχε φοιτήσει μόνον για 6 μήνες ή 9 στο πανεπιστήμιο, έρχεται στην Αμερική και κατευθείαν γράφεται στο μεταπτυχιακό του Χάρβαρντ. Από πού πήρε το πρώτο πτυχίο δεν ξέρουμε…Το 1942 ο κύριος Παπανδρέου εμφανίζεται να είναι υφηγητής της οικονομολογίας στο Χάρβαρντ, χωρίς να έχει τελειώσει τη βασική εκπαίδευση. Κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει πως ο κύριος Ανδρέας Παπανδρέου χωρίς να έχει δίπλωμα βασικό, γράφτηκε στο Χάρβαρντ μόλις έφτασε στην Αμερική, κυνηγημένος από τον Μεταξά ως τροτσκιστής παρακαλώ, ως τροτσκιστής. Πρέπει επίσης να σημειώσω ότι μεταξύ του 1940 και του 1944 η θητεία του στον Αμερικανικό στρατό επί διετία ήταν στο Νοσοκομείο της Ανάπολης σαν νοσοκόμος. Πως είναι δυνατόν ο οικονομολόγος, υφηγητής του Χάρβαρντ, ηλικίας 24 ετών να έχει γίνει στην Ανάπολη – δηλαδή μέσα στο κέντρο της CIA – ο νοσοκόμος του Νοσοκομείου στο Μέρυλαντ. Για να ακούνε οι αγαπητοί συνέλληνες και συνελληνίδες και να καταλάβουν. Δεν ήθελα ποτέ να τα βγάλω στην φόρα αλλά επειδή διατρέχει κίνδυνο η Ελλάς αυτή τη στιγμή, θα ακουστούν πράγματα σήμερα τα οποία όλοι οι Έλληνες και οι συνελληνίδες έχουνε εμπειρία αυτών των πραγμάτων. 
Ο κύριος Μπόμπολας λοιπόν εμφάνισε πριν από μία εβδομάδα τον Ανδρέα Παπανδρέου με μία φωτογραφία στο Breton Woods, το οποίο έγινε το 1944, και για να μας πει ο κύριος Μπόμπολας πώς ναι τα καταπιστεύματα εκεί ήτανε, πραγματικά έτσι ήτανε τα καταπιστεύματα αλλά μετά από αυτό λέει χάθηκαν τα λεφτά…Να μας πει λοιπόν ότι η Ελλάδα συνέβαλε με 40 εκατομμύρια δολάρια για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) και 25 εκατομμύρια για την Παγκόσμια Τράπεζα. Η Αμερικανική κυβέρνηση και η Γερουσία ακόμη και σήμερα κάνουν αλλαγές και «amendments» όπως τα λένε στην Αμερική, για τους νόμους που διέπουν το Breton Woods, που διέπουν την Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ.
Ένα άλλο τρομερό που πρέπει να σας πως είναι ότι όταν το 1944 έγινε αυτή η συνεδρίαση στο Breton Woods η Αμερικανική κυβέρνηση δεν είχε Υπουργείο Οικονομικών. Το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής καταργήθηκε τον Μάρτιο του 1921. Αυτό εδώ που κρατώ είναι το ανάλογο Φ.Ε.Κ. της Αμερικής το οποίο είναι της ημερομηνίας Μαρτίου του 1921. Σας θυμίζω ότι η Federal Reserve είχε αναλάβει την οικονομία της Αμερικής από τις 23 Δεκεμβρίου του 1913. Το 1921 λοιπόν Μάρτιο, καταργείται το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής, όλα τα υφυπουργεία τα οποία ήταν στο Σικάγο, στη Βοστώνη, στο Λούιβιλ, στην Καλιφόρνια, στην Μινεσότα καταργήθηκαν, οι λογαριασμοί οι οποίοι υπήρχαν στα υφυπουργεία οικονομικών σε αυτές τις περιοχές μετέφεραν όλα τα κεφάλαιά τους στην Federal Reserve, δηλαδή στην ιδιωτική τράπεζα Federal Reserve ιδιοκτησίας των Rothschild, και έκτοτε όλες οι υποχρεώσεις του Υπουργείου Οικονομικών της Αμερικής μεταφέρθηκαν στην Federal Reserve. 
Αυτή λοιπόν η πραγματικότητα είναι γνωστή στον Ανδρέα Παπανδρέου καθότι τον πήρανε από το γυμνάσιο και τον βάλανε στο μεταπτυχιακό του Χάρβαρντ. Και σε διάρκεια 23 μηνών συνολικής φοιτήσεως στο πανεπιστήμιο ο άνθρωπος έγινε υφηγητής οικονομολογίας στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ! Έχουμε λοιπόν ότι το 1944 ο Παπανδρέου είναι πραγματικά στο Breton Woods και γνωρίζοντας ότι η Federal Reserve πλέον είναι η παγκόσμια δύναμη, καταλαβαίνει το σχήμα που δημιουργήθηκε για την εξαπάτηση των λαών.

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΖΛ - ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ & ΧΟΥΝΤΑ

Ερχόμαστε λοιπόν στο τρίτο πάζλ, και αυτό εμφανίστηκε πριν από 24 ώρες στα διάφορα sites, αναφέροντας το πώς η χούντα το 1967 πήρε 6 ή 7 δάνεια με εντελώς χαμηλότατο επιτόκιο με σκοπό να φτιάξει έργα στην Ελλάδα. Αρχίζει λοιπόν αυτός που έγραψε το άρθρο να λέει ότι αυτό «μυρίζει παγκόσμια καταπιστεύματα». Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήτανε. Η χούντα πήρε τα λεφτά από τα καταπιστεύματα αλλά έκανε τους δρόμους, έβαλε ηλεκτροφωτισμό και όπως αντιλαμβάνεστε τα χρήματα τα οποία πήρε η χούντα έκανε κάποια καλά, χωρίς να είμαι χουντικός και να την υποστηρίζω. Το αναγνωρίζουνε άπαντες ότι επί χούντας έγιναν δύο πράγματα: πρώτον τα δάνεια που είχε το κράτος ξεπληρώθηκαν και δεύτερον οι υποδομές σε δρόμους, ηλεκτροφωτισμό, λιμάνια και τα λοιπά είχαν την μεγαλύτερη θα έλεγα ανάπτυξη την εποχή εκείνη. Είτε είμαι κομμουνιστής, είτε είμαι δεξιός, είτε είμαι κεντρώος, είτε είμαι αριστερός, την πραγματικότητα δεν μπορούμε να την παραγνωρίσουμε. Όταν έφυγε η χούντα παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή 370 εκατομμύρια δραχμές κρατικό χρέος, μηδαμινό δηλαδή.
Πάρτε αυτά τα τρία γεγονότα, πρώτον την απάτη 1983-1989 με την κλοπή εκ μέρους της Ελληνικής κυβερνήσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως, δεύτερον ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν στο Breton Woods και ήξερε τι ακριβώς έγινε εκείνη την εποχή και τρίτον ότι η χούντα ξεπλήρωσε τα δάνεια των Ελλήνων και έφτιαξε τα έργα υποδομής. Πάρτε τώρα και το τέταρτο γεγονός, οι καταθέσεις στις Ελληνικές τράπεζες του καταπιστεύματος γίνανε την 1η Ιανουαρίου του 1967 ενώ η χούντα ανέλαβε εξουσία 21 Απριλίου του 1967. Θυμάστε βεβαίως οι παλαιότεροι ότι στις 28 Απριλίου ετοιμαζότανε η «Χούντα των Στρατηγών». Οι συνταγματάρχες τους πρόλαβαν και έκαναν το κίνημα μία εβδομάδα πριν. Η χούντα των Στρατηγών είχε να κάνει με την υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ», αν θυμάστε. Η υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ» ήτανε, αποδεδειγμένα πλέον, ο Ανδρέας Παπανδρέου προσπαθεί να πάρει το στράτευμα μαζί του. Βάλτε τώρα όλη την ιστορία μαζί και αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι.

ΟΜΙΛΙΑ: ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ «ART FM RADIO & WEB TV» 6 IOYNIOY 2014
(λεπτά 37:30 – 1:03:42)
ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ: EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ
Ei-End Μνημοσυνη

Κ. Τόμπρας: Ο στενός συνεργάτης του Καμμένου, που φούνταρε την ασφαλιστική του και φέσωσε υπαλλήλους και ασφαλισμένους

Γιάννης Καλογερόπουλος Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΕ !!!!!!!!!!!! ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ … ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ !!!!!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΤΩΧΕΨΑΜΕ ……. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΛ . ΠΑΝ. ΛΕΛΙΑΤΣΟ ΜΑΣ ΕΒΡΙΖΕ ΟΛΟΥΣ ….. ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΙ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΑΣΕΙ……….. ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!!!!!!!!!!!
ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΣΤΗΝΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΙ 50αρια ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΕΙ …

Κ. Τόμπρας: Ο στενός συνεργάτης του Καμμένου, που φούνταρε την ασφαλιστική του και φέσωσε υπαλλήλους και ασφαλισμένους

Χωρίς τίτλο (1)
Εδώ και 3 χρόνια τον βρίσκεις πίσω από κάθε παπαριά. Κανει μηνύσεις, στέλνει γράμματα, φωνάζει στα γραφικά κανάλια των Αθηνών για το χρέος, το ξεπούλημα, τους Γερμανούς που μας πίνουν το αίμα… και φυσικά είναι πάντα στο πλευρό του Πάνου Καμμένου. Μιλάμε για τον (δικηγόρο;) Κυριάκο Τόμπρα (στη φώτο δίπλα στον Μελά) που έχει μόνιμο στασίδι σε ιστοσελιδες των πατριωτών του κώλου…
Ο Κυριάκος Τόμπρας που εμφανίστηκε «αυθόρμητα» στη δίκη Καμμένου-Αντρίκου όπου είπε ότι δεν ξέρει τον Καμμένο και γέλαγαν και τα τσιμέντα (γι” αυτό έκανε μήνυση στον Παπαχρήστο χωρίς βεβαια να αναφέρει που λέει ψέμματα ο δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ), είναι…
 οικονομικός σύμβουλος και υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος (δείτε τον εδώ να μιλάει σαν εκπροσωπός των ΑΕροψεκασμένων), ενώ τον Ιανουάριο ο Πάνος Βαμμένος τον τοποθέτησε και στην Κεντρική Προσυνεδριακή Οργανωτική Επιτροπή του κόμματος.
Ο εν λόγω ΤΟΜΠΡΑΣ λοιπόν όπως γράφει στο βιογραφικό του, ήταν Πρόεδρος και ιδρυτής της ΑΣΤΡΑ Ασφαλιστικής. Από το 1995 μέχρι τον Ιανουάριο του 2006 όπως λέει εδω:
www
Γιατί ήταν στην εταιρία του μέχρι τον Ιανουάριο του 2006;
Γιατί στις 4 Ιανουαρίου ο Παπαθανασίου έβαλε λουκέτο στην ασφαλιστική του Κυριάκου Τόμπρα μετά από ομόφωνη γνωμάτευση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Γιατί έβαλαν λουκέτο στην ασφαλιστική του Τρόμπα…
Γιατί εκτός του ότι δεν πλήρωνε επιδικασθέντα τελεσίδικα ασφαλίσματα ή οταν πλήρωνε χορηγούσε ακάλυπτες επιταγές!! Φυσικά ο Κυριάκος Τόμπρας είχε και απλήρωτους τους εργαζόμενους τους οποίους φαντάζομαι θα φέσωσε άσχημα με το κλείσιμο της εταιρίας. Τέλος για να δέσει το βύσινο οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2004 έχουν συνταχθεί κατά παράβαση του νόμου…
Καταλάβατε τώρα γιατί όλοι αυτοί δεν θέλουν Σόιμπλε;
Διαβάστε τι γράφει το in.gr για το κλείσιμο της ασφαλιστικής του Τρόμπα:
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι λόγοι για τους οποίους ανακλήθηκε η άδεια σύστασης και λειτουργίας της εν λόγω εταιρείας είναι οι ακόλουθοι:
1) Καθυστερεί και αρνείται να συμμορφωθεί σε τελεσίδικες αποφάσεις της δικαιοσύνης και να αποζημιώσει ασφαλισμένους.
Όπως αποδείχθηκε μετά από επώνυμη καταγγελία τριών πολιτών στη Διεύθυνση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων του ΥΠΑΝ και στην Επιτροπή Ιδιωτικής Ασφάλισης με εξώδικη δήλωση τους, όχι μόνο καθυστέρησε αδικαιολόγητα την πληρωμή του επιδικασθέντος τελεσίδικα ασφαλίσματος (απόφαση του Εφετείου Λάρισας υπ αρ. 270/2005), αλλά αρνήθηκε τελικά την πληρωμή του ποσού αυτού, αφού η μεταχρονολογημένη πρώτη επιταγή δεν πληρώθηκε ελλείψει διαθεσίμων.
Έτσι, όχι μόνο δεν πλήρωσε τον δικαιούχο του ασφαλίσματος, αλλά ο εκπρόσωπος της διέπραξε και το ποινικό αδίκημα της ακάλυπτης επιταγής.
Η συμπεριφορά αυτή της εν λόγω ασφαλιστικής επιχείρησης δεν εξαντλείται μόνο στη μη πληρωμή της ως άνω τελεσίδικης απόφασης. Ο έλεγχος που έγινε στην εταιρεία και μετά τη τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης (20/12/2005), αλλά και σε προηγούμενο διάστημα, απέδειξε, σύμφωνα με τα ενημερωτικά σημειώματα της υπηρεσίας, καθυστερήσεις πληρωμής αδικαιολόγητες και σε δικαστικές αποφάσεις.
2) Καθυστερεί στην καταβολή μισθών στους εργαζομένους της.
Σύμφωνα με το ΥΠΑΝ, η εταιρεία δημιουργεί πρόβλημα και στους εργαζομένους της, με την έννοια ότι καθυστερεί την καταβολή μισθών, όπως απέδειξε σχετικός έλεγχος (παρ ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης της 5/12/2005 σε σχετική ερώτηση του διαβεβαίωνε «ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους εργαζομένους»). Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας και αφερεγγυότητας της εταιρίας και θέσης σε κίνδυνο των συμφερόντων των ασφαλισμένων, η διαφύλαξη των οποίων αποτελεί βασική προϋπόθεση, τόσο για τη χορήγηση της άδειας σύστασης ασφαλιστικής επιχείρησης, όσο και για τη λειτουργίας αυτής).
3) Οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2004 έχουν συνταχθεί κατά παράβαση του νόμου.
Οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2004 έχουν συνταχθεί κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού της, όπως προκύπτει από την έκθεση με ημερομηνία 27/09/2005 του αρμόδιου ελεγκτή. Η σύνταξη ή έγκριση ισολογισμού κατά παράβαση του νόμου ή του καταστατικού ασφαλιστικής επιχείρησης συνιστά, ποινικό αδίκημα σε βάρος των προσώπων που ασκούν διοίκηση και σε συνδυασμό με το άρθρο 3 παρα. 3 ν.δ. 400/700 δύναται να ανακαλείται η άδεια λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης και χωρίς να ασκηθεί ποινική δίωξη, αν απειλούνται τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
Κατόπιν όλων αυτών:
* Ανακαλείται οριστικά η άδεια σύστασης και λειτουργίας σε όλους της κλάδους της ασφαλιστικής εταίρας με την επωνυμία ASTRA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ.
* Υπάγεται στο επικουρικό κεφάλαιο το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από ασφαλιστικές συμβάσεις της εταιρείας που πηγάζουν από ασφαλιστικές συμβάσεις του κλάδου αστικής ευθύνης από χερσαία αυτοκίνητα οχήματα.
* Την ανάκληση της άδειας θα ακολουθήσει η ασφαλιστική εκκαθάριση.
* Ορίζεται επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης με αναπληρωτή.
Δείτε και το ΦΕΚ Β” Αρ. 6 της 4ης Ιανουαρίου 2006 με το οποίο σφραγίστηκε η εταιρια του Τόμπρα:
Χωρίς τίτλο
Αυτός είναι λοιπον ο Τρόμπας που εφτιαξε το πρόγραμμα Καμμένου και θα σώσει την Ελλάδα…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΩΝ! ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ!

ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΙΔΡΥΘΕΙΣΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ… ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1950 ΚΑΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟ 2000.


2. μεταβίβαση των δικαιωμάτων από τον Σοεκάρνο στον Τιμπούρκιο Βιλαμόρ Μάρκος (TV Marcos)3. Σύμφωνο Παρισίων: Aσυλία βάσει Ην. Εθνών για όποιον έχει σχέση με τα ομόλογα της Wells Fargo National Bank και την χρήση τους λόγω της συμφωνίας μεταφοράς χρυσού.4. Μεταβιβαση δικαιωμάτων στον TV Marcos με κωδικό STA ROMANA -19745&6. Επιστολή με οδηγίες για τις Κινεζικές τράπεζες του χρυσού Wells Fargo που μεταβιβάστηκε στην Κίνα


[ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ... ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11/8/1974
Ο ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ ΕΙΧΕ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΣΑΒΕΛΛΑ ΙΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ !!!


Μετάφραση...
... ΟΤΙ ΕΓΩ Ο ΜΑΟ ΤΣΕ ΤΟΥΝΓΚ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΟΡΚΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ, ΙΔΡΥΤΟΥ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΙΣΑΒΕΛΛΑΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ 01-4 ΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΧΟΓΚ ΚΟΓΚ...]7. Βεβαίωση κατάθεσης 620 τόνων χρυσού στην UBS Ελβετίας που ήταν μέρος των διαχειρίσιμων από τον Σοεκάρνο8. Μεταβίβαση διαχειριστικών δικαιωμάτων στον TV Marcos9 έως τέλους. Εξουσιοδότηση από τον Φερδινάνδο Μάρκος προς τον Ιερέα διδάκτορα Φλώρο Ε. Γκαρσία να διαχειρίζεται τα τραπεζικά θέματα κτηματικών καταθέσεων (πρόκειται μάλλον για Ιησουΐτη ιερέα αλλά χρειάζεται επιβεβαίωση). Ακολουθούν μέλη που κοινοποιείται το έγγραφο.

https://s3.amazonaws.com/khudes/soekarno2.pdf

http://alfeiospotamos.gr/?p=6842
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters