Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Το Κουτί της Πανδώρας συνεχίζει την έρευνα για τα πανεπιστήμια.

Πως το δημόσιο Πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε προσωπικό;
Πως η ανομία και η αδιαφάνεια δημιουργεί κλίκες, συναλλαγές, νεποτισμό και οικογενειοκρατία;
Και μια αποκάλυψη στο Κουτί της Πανδώρας. Ο άνθρωπος που εκδιώχθηκε ως....
συνεργάτης της χούντας από το πανεπιστήμιο επέστρεψε ως καθηγητής και πρύτανης.

Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ




http://www.koutipandoras.gr/

Κι όμως! ΑΥΤΟΣ τα είχε πει ΤΟΤΕ!

ΛΕΒΕΝΤΗΣ . . . Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ


.

ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ . . .

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΜΕ ! ! !

Η είδηση για τα σημερινάσυλλαλητήρια και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κάνει τον γύρο του κόσμου με φωτογραφίες, βίντεο και μαρτυρίες, εδώ όμως στην Ελλάδα, από τα ΜΜΕ δεν μπορεί να......
μεταδοθεί το παραμικρό επειδή οι πουλημενοι συνδικαλιστες της Ένωσης Συντακτών αποφάσισαν να απεργήσουν την ίδια ημέρα με την γενική απεργία και όχι μια ημέρα πριν ή μια ημέρα μετά!

θα φύγετε νύχτα πουλημένα τομάρια ο κόσμος άρχισε να ξεσπά φτάνει αλήτες ...φτάνει

Τρελαμένος Αθηναίος

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_6261.html

15 Δεκεμβρίου 2010 ... το ποτάμι άρχισε να θεριεύει!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Σήμερα ήμουν και εγώ ένας από τους  χιλιάδες εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή των 300 για να διαμαρτυρηθούν για την αντεργατική, αντικοινωνική και γενικά απαράδεκτη πολιτική που εφαρμόζουν οι τοκογλυφο-εισπράκτορες του Δ.Ν.Τ.
Πραγματικά θεωρώ ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων σε όγκο αλλά το κυριότερο σε παλμό.
Φυσικά οι μαγαζάτορες του δημοσιογραφικού κόσμου απέργησαν στερώντας από όλους τους Έλληνες την άμεση πληροφόρηση για τα γεγονότα αλλά και τις προβοκάτσιες που συντελούνται κάθε φορά που το σύστημα νιώθει την ανάσα του εξοργισμένου πλήθους έξω από το κοινοβούλιο!!!
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α  κ. Σόμπολος δεν τήρησε αυτό που είχε υποσχεθεί πριν καιρό δηλ. ότι σε μεγάλες απεργίες οι δημοσιογράφοι δεν θα απεργούν αλλά θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα τεκταινόμενα άμεσα κάνοντας την απεργία τους σε κάποια άλλη χρονική στιγμή.
Έτσι λοιπόν για άλλη μία φορά μας απέδειξαν ότι είναι το δεκανίκι του συστήματος το οποίο οι περισσότεροι πατρονάρουν έμμεσα ή άμεσα μια και τα αφεντικά τους έχουν πολλά πάρε δώσε με την εκάστοτε εξουσία μέσω των μεγαλοεργολαβιών που αναλαμβάνουν κατά καιρούς σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Όπως προανέφερα η συμμετοχή και ο παλμός του κόσμου ήταν μεγάλος αλλά αυτό που πραγματικά μου έκανε εντύπωση ήταν η οργή που έβλεπες στα μάτια όλων. Μια οργή που μετέτρεψε σε κόκκινο πανί τον βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Χατζιδάκη ο οποίος λειτουργώντας φαντάζομαι επιπόλαια και απερίσκεπτα εμφανίστηκε και προσπάθησε να περάσει πεζός ανάμεσα στους οργισμένους διαδηλωτές.
Φυσικά δεν επικροτώ την βία αλλά ο προβληματισμός μου είναι πλέον πολύ σοβαρός για τον αν στο παρόν, αλλά και στο εγγύς μέλλον θα μπορούν οι βουλευτάδες του δικομματισμού να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να κινδυνεύει ακόμα και οι ίδια τους η σωματική ακεραιότητα.
Η οργή του κόσμου μέρα με την μέρα γιγαντώνεται και φάνηκε πλέον καθαρά ότι οι κρατούντες το έχουν αντιληφθεί και για αυτό σήμερα η αστυνομική παρουσία ήταν πολυπληθείς και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε με τις κατάλληλες προβοκάτσιες από τους γνωστούς άγνωστους κατάφεραν να χωρίσουν στην μέση την διαδήλωση και στο τέλος να την διαλύσουν παίζοντας το γνωστό παιχνίδι των προκλήσεων και των αντεγκλήσεων μεταξύ τους και το οποίο παραδοσιακά κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου!!!!
Φίλες/οι ας μην αεροβατούμε ούτε να περιμένουμε θαύματα οι κρατούντες έχουν αναλάβει εδώ και καιρό συγκεκριμένη αποστολή την οποία θα προσπαθήσουν (επιτυχώς μέχρι τώρα) να φέρουν εις πέρας.
Θεωρώ ότι κινδυνεύουμε να πέσουμε σε ένα κύκλο βίας ο οποίος θα φέρει πολλά δεινά σε όλους μας και για αυτό θα πρέπει η συμμετοχή μας σε τέτοια γεγονότα και πορείες να είναι καθολική ξεπερνώντας κάθε φορά την προηγούμενη μέχρι οι υπεύθυνοι (που θέλουν τώρα να μας σώσουν) να καταλάβουν ότι πρέπει να αλλάξουν ρώτα στέλνοντας τους κλέφτες στην φυλακή αφού πάρουν πίσω τα κλοπιμαία.
Δεν μπορεί να ζητάνε από τους εργαζόμενους να δεχτούν την υποβάθμιση της ζωής τους αλλά και τον τορπιλισμό του μέλλοντος των παιδιών τους ενώ αυτά τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα έχοντας εξασφαλίσει με τα κλεψιμαίικα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα τους!!!
Ας αναλογιστούν οι βουλευτές που στηρίζουν όλα αυτά ότι αν συνεχίσουν είναι καταδικασμένοι να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους κρυμμένοι μη μπορώντας να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις αλλά  το κυριότερο ότι θα είναι υπόλογοι ακόμα και στα ίδια τους τα παιδιά τα οποία σίγουρα κάποια στιγμή θα νιώσουν στιγματισμένα από τις τωρινές τους επιλογές!!!
 
http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/15-2010.html

Ερίκ Τουσέν: Ανοίξτε τα βιβλία του δημόσιου χρέους!

Μελετήστε με ηρεμία τις προτάσεις και κάνετε αναγωγή...!!! Ν.Ν.

του Λ. Βατικιώτη

Στη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα δώσει τα νομικά και ηθικά επιχειρήματα για την παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους καλεί ο διακεκριμένος επιστήμονας και αγωνιστής Ερίκ Τουσαίν στη βαρυσήμαντη συνέντευξη που παραχώρησε στα.......
Επίκαιρα. Ο Ερίκ Τουσαίν δεν μιλάει στη βάση υποθέσεων. Έχοντας ενεργή συμμετοχή στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που συγκρότησε ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, πριν τρία χρόνια μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία του από τις καθόλα νόμιμες μεθόδους που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Ισημερινού για να απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους. Μέχρι και την δευτερογενή αγορά χρησιμοποίησε ο Κορέα με τις κατάλληλες κινήσεις για να μειώσει το δημόσιο χρέος. Υπήρχε όμως πολιτική βούληση, όχι άνευ όρων παράδοση στους ξένους πιστωτές και διαπόμπευση της χώρας, όπως στην Ελλάδα!
Ο Ερίκ Τουσαίν είναι ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, ιδρυτής και πρόεδρος της Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM, www.cadtm.org). Έχει συγγράψει πολλά βιβλία για συναφή θέματα (Your money or your life! The tyranny of global finance, The World Bank: a never ending coup d’ etat, και άλλα). Το πιο πρόσφατο βιβλίο του που έγραψε μαζί με την Νταμιέν Μιλιέτ κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του 2010 και καταπιάνεται με το θέμα του παγκόσμιου χρέους και τις ευθύνες του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τίτλος του: The debt, the IMF and the World Bank, sixty questions sixty answers (εκδόσεις Monthly Review).

- Ποια είναι τα ειδικά χαρακτηριστικά της κρίσης δημοσίου χρέους που έχει ξεσπάσει εδώ και έναν χρόνο στην ευρωζώνη, διαφοροποιώντας την από άλλες κρίσεις χρέους που έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου;

- Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της κρίσης είναι ότι αποτελεί δημιούργημα των ιδιωτικών τραπεζών κυρίως της Γερμανίας και της Γαλλίας που πλήττει τις χώρες της περιφέρειας (Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, κ.α.) και του πρώην Σοβιετικού μπλοκ που εντάχθηκε στην ΕΕ την προηγούμενη δεκαετία. Πρόκειται λοιπόν για μια κρίση που εξελίχθηκε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η κρίση αποτελεί επίσης δημιούργημα, κι αυτό είναι ένα δεύτερο χαρακτηριστικό της, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τις δεκαετίες ’80 – ’90 κι ως βασικό τους χαρακτηριστικό είχαν την μείωση των φόρων που πλήρωναν οι επιχειρήσεις και οι πλούσιοι. Το αποτέλεσμα στη συνέχεια ήταν να μειωθούν απότομα τα κρατικά έσοδα και να ανοίξει ο δρόμος για την σημερινή δημοσιονομική κρίση. Ανεξάρτητα δηλαδή από τις επιπλέον συγκυριακές αιτίες, η κρίση προετοιμάστηκε από τις φιλο-επιχειρηματικές πολιτικές των προηγούμενων δύο δεκαετιών.

Η τρίτη αιτία, που αποτέλεσε και τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν το κόστος για τη διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών σε χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία.

- Όπως συνέβη και στην Ελλάδα. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν θέσει στη διάθεση των τραπεζιτών την τελευταία τριετία, υπό την μορφή ρευστού και εγγυήσεων, 78 δισ. ευρώ!

- Σε αυτή την κατηγορία της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας θα ενταχθεί εντός λίγων εβδομάδων και η δική μου χώρα, το Βέλγιο. Κι αυτό λόγω της διάσωσης από το κράτος των τριών μεγάλων ιδιωτικών τραπεζών της Fortis, της Dexia και της KBC που είχε εκτεθεί πάρα πολύ στην ανατολική Ευρώπη και επίσης στην Ιρλανδία, κατέχοντας κρατικά ομόλογα ύψους 20 δισ. ευρώ.

- Κι ο λογαριασμός τώρα μεταβιβάζεται στους πολίτες;

- Ακριβώς! Τα ιδιωτικά χρέη μεταβιβάζονται στις δημόσιες αρχές και γι αυτό έχουμε την απογείωση του δημοσίου χρέους. Ως συνέπεια η έκρηξη του δημοσίου χρέους γίνεται μια πολύ καλή αφορμή για ένα νέο κύμα νεοφιλελεύθερων πολιτικών, πρωτοφανούς αγριότητας. Κι εννοώ αυτό που γίνεται στη χώρα σας, το οποίο μπορεί κάλλιστα να συγκριθεί με ότι συνέβη στις χώρες του Τρίτου Κόσμου από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα με τη συμμετοχή του ΔΝΤ το οποίο έχει μια τεράστια εμπειρία σε αυτό τον τομέα. Οι ίδιες καταστροφικές, εγκληματικές πολιτικές εφαρμόζονται και σήμερα στην Ελλάδα, όπου μεταφέρεται αυτούσια όλη αυτή η αρνητική εμπειρία.

- Ο εφιάλτης πάντως του ΔΝΤ και του δημοσίου χρέους δεν αποτελεί μονόδρομο και χώρες όπως ο Ισημερινός απαλλάγηκαν από τα δεσμά τους. Πως έγινε αυτό;

- Στο τέλος του 2006 ο Ραφαέλ Κορέα κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με βασική του εξαγγελία να τερματιστεί η απαράδεκτη κατάσταση με το εξωτερικό χρέος που απομυζούσε τους σπουδαιότερους πόρους της οικονομίας. Τον Ιούλιο του 2007 δημιούργησε με προεδρικό διάταγμα μια Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημοσίου χρέους – εγχώριου και διεθνούς. Η έρευνα αφορούσε 30 ολόκληρα χρόνια από το 1976 μέχρι το 2006. Ο λογιστικός έλεγχος έγινε επίσης με την ουσιαστική συμμετοχή 12 ατόμων που προέρχονταν από την κοινωνία των πολιτών, από την κοινότητα των ιθαγενών που αποτελούν το 50% του πληθυσμού και αλλού. Επίσης 6 άτομα, ειδικοί για την ακρίβεια, προέρχονταν από το εξωτερικό.

- Ήσασταν ένας εξ αυτών…

- Ναι. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων μας ήταν η μεγάλη εμπειρία που είχαμε από την ανάλυση του διεθνούς χρέους. Τεράστια σημασία είχε επίσης η απόφαση του Ραφαέλ Κορέα να υποστηρίξουν το έργο και τις αποφάσεις της Επιτροπής όλα τα όργανα του κράτους και αναφέρομαι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Οικονομικών, στις ανεξάρτητες αρχές κατά της διαφθοράς, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Ελεγκτικό Συνέδριο, κ.α. Όλοι αυτοί συμμετείχαν στις συνεδριάσεις μας. Δουλέψαμε εντατικά επί 14 μήνες, από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2008. Αναλύσαμε κάθε είδους σύμβαση που είχε υπογραφεί στους τομείς της ασφάλειας, των εμπορικών πιστώσεων, μεταξύ τραπεζών – ακόμη και του ιδιωτικού τομέα, με το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους πολυμερείς οργανισμούς. Βάλαμε επίσης στο μικροσκόπιο όλα τα διμερή δάνεια που είχε υπογράψει ο Ισημερινός με χώρες όπως η Ισπανία και η Γερμανία, ακόμη και τους όρους υπό τους οποίους συνάφθηκε το εσωτερικό χρέος. Σε αυτή τη δουλειά είχαμε τη βοήθεια 15 νομικών, ορκωτών λογιστών ελεγκτών, ειδικών στα δημόσια οικονομικά. Εξετάσαμε όχι μόνο όλα τα έγγραφα, αλλά και κάθε τι που αφορούσε το δανεισμό. Θέταμε για παράδειγμα το ερώτημα γιατί αυτό το δάνειο να συναφθεί με το συγκεκριμένο επιτόκιο και όχι με κάποιο άλλο, ποιο μέρος του αποπληρώθηκε, είχαμε το δικαίωμα να ανοίγουμε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών που υπέγραφαν και παραλάμβαναν τα δάνεια. Επίσης ζητήσαμε παραστατικά από όλες τις τράπεζες για τα δάνεια που είχαν δοθεί ή υποτίθεται πως είχαν αποπληρωθεί γιατί έπρεπε να επιβεβαιωθεί κατά πόσο πραγματικά είχαν εξοφληθεί ακόμη και εκείνα τα δάνεια που θεωρητικά είχαν αποπληρωθεί.

- Η συμβολή των νομικών ποια ήταν;

- Ήταν αναντικατάστατη καθώς με τη βοήθειά τους εξετάσαμε τη νομιμότητα κάθε σύμβασης και των επιμέρους όρων της, τη συμβατότητά τους με το σύνταγμα της χώρας, το διεθνές δίκαιο και επίσης με το συμφέρον του έθνους. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε σε συγκεκριμένες οικονομικές συμβάσεις, έργων ασυνήθιστα μεγάλων διαστάσεων για τα μέτρα του Ισημερινού, όπως π.χ. μεγάλα φράγματα. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα δεν αρκεστήκαμε στις τυπικότητες. Με επίσημο τρόπο ρωτήσαμε την γνώμη των ντόπιων για τις επιπτώσεις που είχε στην καθημερινότητά τους η κατασκευή των φραγμάτων. Εξετάσαμε ακόμη και τους όρους που έγινε η χρηματοδότηση της κατασκευής τους κι αν όλα αυτά (κόστος, χρηματοδότηση) ήταν συγκρίσιμα με τις διεθνείς τιμές που επικρατούσαν για αντίστοιχες εργασίες.

Εξετάσαμε ακόμη και τους όρους των εμπορικών πιστώσεων που χορήγησαν στον Ισημερινό χώρες όπως η Γερμανία, με απώτερο στόχο να αγοραστούν γερμανικά προϊόντα για να ενισχυθούν οι γερμανικές εξαγωγές. Είναι δάνεια που δίνονται με σκοπό να υποστηριχθεί η αγορά προϊόντων αιχμής, όπως π.χ. της Ζίμενς. Καθήκον μας εμάς ήταν να ελέγξουμε τις τιμές με τις οποίες αγοράστηκε ο εξοπλισμός της Ζίμενς, κατά πόσο δηλαδή η τιμή ανταποκρινόταν στην ποιότητα. Κι αυτό γιατί σε πλήθος περιπτώσεων που εμπλέκονταν πολυεθνικές εταιρείες βρήκαμε ακραία φαινόμενα διαφθοράς. Αναφέρομαι για παράδειγμα σε κρατικές αγορές που δεν είχαν καμιά σχέση με τις ανάγκες της χώρας, αλλά αποτελούσαν αφορμές για να δοθούν μίζες.

- Ανακαλύψατε συγκεκριμένες περιπτώσεις που πολυεθνικές επιχειρήσεις έδιναν μίζες;

- Φυσικά. Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν των αμερικανικών τραπεζών Citibank και JPMorgan. Αυτές οι τράπεζες συστηματικά δωροδοκούσαν κρατικούς υπαλλήλους σε όλη την κλίμακα του δημοσίου – ακόμη και τον υπουργό Οικονομικών – για να πεισθούν να υπογράψουν συμβάσεις που εξόφθαλμα έβλαπταν το δημόσιο συμφέρον και με προκλητικό τρόπο ευνοούσαν τα συμφέροντα των τραπεζών.

- Γι’ αυτό ο Κορέα ήθελε την ενεργό συμμετοχή και των δημόσιων αρχών στην Επιτροπή σας…

- Πράγματι. Στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του Ισημερινού συμμετείχε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης και για κάθε ύποπτη περίπτωση που βρίσκαμε και αφορούσε όχι μόνο υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών αλλά ακόμη και πρώην υπουργούς Οικονομικών εξέδιδε εντολή για δικαστική διερεύνηση. Η Δικαιοσύνη του Ισημερινού προχώρησε σε μηνύσεις ακόμη και εναντίον αμερικανικών τραπεζών γιατί αυτές οργάνωσαν τις επιχειρήσεις, αυτές δωροδοκούσαν.

Υπογραμμίζω πάντως ότι δεν ελέγξαμε μόνο τους όρους χρηματοδότησης αλλά όλη τη σκοπιμότητα κάθε κρατικής οικονομικής δοσοληψίας.

Μετά τα παραπάνω ο ίδιος ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα δύο μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών μας, στις 14 Νοέμβρη 2008, ανακοίνωσε και επίσημα ότι στη βάση των ευρημάτων μας είναι υποχρεωμένος να προβεί στην παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους ύψους, 3 δισ. δολ. που αντιπροσώπευε το 70% του χρέους υπό τη μορφή ομολόγων. Αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας πως το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά ήταν προϊόν διαφθοράς και δωροδοκιών. Κατά συνέπεια δεν ήταν υποχρεωμένη η κυβέρνησή του να σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις. Τους επόμενους πέντε μήνες ολόκληρους μήνες η κυβέρνηση τήρησε στάση σιωπής, δεν προέβη σε καμιά δημόσια ανακοίνωση για το θέμα, παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε.

- Και να υποθέσουμε ότι δεν συνέβη λόγω φόρτου εργασιών…

- Ακριβώς! Ήταν μια τακτική. Οι πιστωτές ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι καθώς δεν ήξεραν τι θα συμβεί από κει και πέρα. Η αντίδρασή τους ήταν να αρχίσουν να ξεπουλούν μανιωδώς στην δευτερογενή αγορά τα ομόλογα του Ισημερινού. Και ξέρετε σε τι τιμή; Στο 20% της ονομαστικής τους αξίας! Τότε ακριβώς η κυβέρνηση του Ισημερινού, τον Απρίλη του 2009 απευθύνθηκε στους πιστωτές με την εξής πρόταση: «Προτιθέμεθα να αγοράσουμε όλα τα ομόλογα με έκπτωση 65%. Πληρώνουμε δηλαδή 35 σεντς το δολάριο. Συμφωνείτε ή όχι;» Οι κάτοχοι του 91% των ομολόγων δέχθηκαν αμέσως την ανταλλαγή. Επρόκειτο για μια τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης καθώς επέβαλε κούρεμα της τάξης του 65%.

- Λόγω αυτής της πολύ σπουδαίας και χρήσιμης εμπειρίας σας να υποθέσω έχετε υποστηρίξει ότι η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να προσφύγει σε στάση πληρωμών του δημοσίου χρέους και δημιουργίας Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα προσδιορίσει τις ευθύνες των πιστωτών για την εκτίναξή του η οποία θα επιτρέψει την σοβαρή του μείωση;

- Ακριβώς! Αυτή η επιλογή αποτελεί μονόδρομο πλέον για την Ελλάδα!

- Κατά πόσο όμως η Ελλάδα, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της, μπορεί να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα;

- Οι διαφορές που υπάρχουν με τον Ισημερινό δείχνουν ότι για την Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Αν φυσικά υπάρχει πολιτική βούληση. Πάρτε για παράδειγμα υπ’ όψη σας ότι ο Ισημερινός είναι μια μικρή χώρα, που δεν έχει καν δικό της νόμισμα. Χρησιμοποιεί το δολάριο, αυτό είναι το επίσημο νόμισμά της. Κατά συνέπεια είναι πολύ πιο έντονα εκτεθειμένη σε διεθνείς οικονομικές πιέσεις. (σ.σ.: Το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα του Ισημερινού αντιστοιχεί στο 12% του Ελληνικού και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ του Ισημερινού στο 10% του Ελληνικού). Το αίτημά της έγινε όμως δεκτό λόγω του ότι είχε πολύ ισχυρά νομικά και ηθικά ερείσματα και γι αυτό άλλωστε δεν συνοδεύτηκε από δικαστικές προσφυγές των πιστωτών κατά της κυβέρνησης.

- Λέγεται ωστόσο μετ’ επιτάσεως ότι οι αγορές θα τιμωρήσουν όποιες χώρες δεν σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους…

- Πράγματι, αλλά πουθενά στην πράξη δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτή η απειλή. Ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας στην τελευταία μελέτη του βρετανικού ινστιτούτου Research on Money and Finance (σ.σ. κι η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Λιβάνη τις επόμενες μέρες) δείχνει πως ούτε η Ρωσία το 1998, ούτε η Αργεντινή το 2001 τιμωρήθηκαν από τις αγορές. Αντίθετα, η μετέπειτα πορεία της οικονομίας τους έδειξε πόσο επιτυχημένη και επωφελής ήταν η επιλογή τους, να προβούν δηλαδή σε αθέτηση πληρωμών.

- Τι πρέπει άμεσα να κάνει η Ελλάδα κατά τη γνώμη σας για να δραπετεύσει απ’ αυτό το φαύλο κύκλο;

- Άμεσα πρέπει να συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου με προσωπικότητες αναγνωρισμένου κύρους και εμπειρία. Η συμβουλή μου είναι μία: Ανοίξτε τα βιβλία! Εξετάστε με διαφανείς διαδικασίες και την παρουσία της κοινωνίας όλες τις κρατικές συμβάσεις – από τις πιο μεγάλες όπως για παράδειγμα των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων μέχρι τις πιο μικρές – και βρείτε ποιο μέρος του χρέους είναι προϊόν διαφθοράς, επομένως παράνομο και απεχθές κατά τη διεθνή νομική ορολογία και αρνηθείτε το!

Περί απεχθούς χρέους

Η θεωρητική θεμελίωση του όρου «απεχθές χρέος» οφείλεται στον ρώσο καθηγητή Νομικής, Αλεξάντερ Σακ. Η συμβολή του Σακ, ο οποίος την εποχή εκείνη – τη δεκαετία του ’20 – δίδασκε στο Παρίσι και δεν συγκαταλέγεται στους ριζοσπάστες διανοούμενους, έγκειται στις τρεις προϋποθέσεις που έθεσε έτσι ώστε ένα χρέος να χαρακτηρισθεί απεχθές οπότε κατά συνέπεια μια κυβέρνηση παύει να δεσμεύεται να το πληρώσει.

Οι τρεις όροι για να χαρακτηρισθεί απεχθές ένα χρέος ήταν: Πρώτο, να έχει συναφθεί χωρίς τη συγκατάθεση του έθνους. Δεύτερο, τα ποσά που εισέρευσαν από το δάνειο να σπαταλήθηκαν με τρόπο που αντιβαίνει στα συμφέροντα του έθνους και, τρίτο, ο πιστωτής να ήταν ενήμερος των παραπάνω. Να αναφερθεί πως η συνεισφορά του Σακ δεν έγινε σε κενό αέρα. Αντίθετα, αξιοποίησε πολύ συγκεκριμένα παραδείγματα όπου η παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους αποφασίσθηκε με την παραπάνω αιτιολογική βάση. Το πρώτο παράδειγμα αφορούσε την άρνηση πληρωμής από τις ΗΠΑ το 1898 των χρεών που είχε αναλάβει η Κούβα όσο ήταν υπό ισπανική κατοχή και τα οποία οι ΗΠΑ στη συνέχεια αρνήθηκαν να επωμιστούν. Το δεύτερο παράδειγμα εξελίχθηκε είκοσι χρόνια αργότερα και πάλι πριν ο ρώσος νομικός δώσει περιεχόμενο στη ρήτρα του «απεχθούς χρέους». Αφορούσε ειδικότερα την απόφαση της κυβέρνησης της Κόστα Ρίκα να μην πληρώσει ένα δάνειο που είχε συνάψει η προηγούμενη δικτατορική εξουσία με την τράπεζα Royal Bank of Canada.

Η τεράστια συμβολή του Σακ έγκειται στην μετατόπιση του κέντρου βάρους της επιχειρηματολογίας υπέρ της παύσης πληρωμών του δημοσίου χρέους, η οποία παύει να επικεντρώνεται στην ηθική διάσταση του προβλήματος και μετατοπίζεται στη νομική. Το ερώτημα δηλαδή δεν είναι αν πλέον μπορεί μια χώρα να πληρώσει το δημόσιο χρέος της, αλλά αν πρέπει. Η συγκεκριμένη δυνατότητα αξιοποιήθηκε κατά κόρον τις τελευταίες δεκαετίες από πολλές κυβερνήσεις και κινήματα πολιτών.

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_1748.html

Το σύστημα, οι μαλακίες των δημοσιογράφων και οι παρέες....

Έτυχε να γνωρίσω τον κ.Ντομινίκ Στρός-Κάν σε μια κοινωνική εκδήλωση πριν απο 12 χρόνια στην Αθήνα.Υπουργός οικονομίας της Γαλλίας στην τότε σοσιαλιστικη κυβέρνηση και ανερχόμενο αστέρι της Γαλλικής σοσιαλδημοκρατίας.Το μισό ΠΑΣΟΚ είχε έρθει τότε με επικεφαλής το Γιάννο Παπαντωνίου.Στην ίδια εκδήλωση κι ο Αντώνης Σαμαράς πρόεδρος τότε της Πολ.Αν.Ο κοινός μας φίλος μου τον περιέγραψε σαν ένα απίθανο γυναικά,λάτρη της Ελλάδος και κυρίως των ελληνίδων.Στη συνέχεια οι σοσιαλιστες έχασαν τις εκλογές,ο Ντομινίκ χάθηκε κι αυτός  ανάμεσα στούς συζυγικούς καυγάδες με την Αν Σινκλαίρ(διάσημη δημοσιογράφο της γαλλικής τηλεόρασης)
και τις φιλοδοξίες της Σεγκολέν,αλλά φαίνεται οτι το άστρο του δεν είχε δύση.Ενώ συνέχιζε να έρχεται στην Ελλάδα τακτικά (γνωστή πολιτικός αποτελούσε διακαή του πόθο) οι αμερικανοί αποφάσισαν να ξεπλύνουν το ΔΝΤ απο την κακή εικόνα του.Ήξεραν ότι σύντομα θα το χρειαστούν αρκετές χώρες.Ο φιλόδοξος γαλλοεβραίος πολιτικός φάνταζε σαν ιδανική λύση.Ας φροντίσει η πολιτική ηγεσία της χώρας να εκμεταλλευθει την παρουσία του φίλου της Ελλάδος στο τιμόνι του ΔΝΤ.Άλλωστε η πολιτικός είναι ακόμη στα πράγματα και η αδυναμία παραμένει......
                         ο Δήλιος

http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/blog-post_8347.html

Οι Τσάμηδες και οι Αλβανικές διαθέσεις

της Ελίνας Γαληνού

Τσάμηδες, αποκαλούνται οι μουσουλμάνοι της Θεσπρωτίας που κατοικούσαν στην Ηπειρο και κατά ένα ποσοστό, κατάγονται από εξισλαμισμένους χριστιανούς. Κατά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ανταλλαγών πληθυσμών βάσει της συνθήκης της Λωζάννης, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος είχε δώσει προσωπική εντολή να ......
εξαιρεθούν οι Τσάμηδες από τις ανταλλαγές, καθώς
δεν συνιστούσαν κάποια ιδιαίτερη εθνική απειλή κατά την εκτίμησή του-αν και υπήρχαν πληροφορίες ότι κάποιοι απ΄αυτούς, είχαν δείξει ανθελληνική στάση κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.
Οι εντάσεις άρχισαν όταν η Ιταλία του Μουσολίνι κυριάρχησε στην Αλβανία και όρισε εκεί τοποτηρητή, ο οποίος ασχολήθηκε με το ζήτημα, υποκινούμενος από το ενδιαφέρον να επιτευχθεί αλβανική ένωση με την φασιστική Ιταλία. Το ενδιαφέρον αυτό εστιάστηκε στο να στραφούν τα αισθήματα του αλβανικού λαού εναντίον των γειτόνων της Αλβανίας. Ετσι, τις παραμονές της Ιταλικής επίθεσης κατά της Ελλάδας, άρχισε να προβάλλεται η διεκδίκηση της Τσαμουριάς υπό τον συντονισμό του εν Αλβανία τοποτηρητή του Μουσολίνι. Ακολούθησε προβολή του ζητήματος μέσω της εφημερίδας Τομόρι και του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Στεφάνι, ενώ συγκεντρώθηκαν πληροφορίες και μαρτυρίες από Τσαμουριώτες που είχαν διασυνδέσεις με την Ελλάδα. Σημαντικό ρόλο σ΄αυτό έπαιξαν κάποιες οικογένειες Τσάμηδων οι οποίες είχαν εγκαταλείψει τα τσιφλίκια τους στη Θεσπρωτία, είχαν εγκατασταθεί στην Αλβανία και είχαν γίνει φανατικοί υποστη-ρικτές των ανθελληνικών ιταλικών κινήσεων κατά τις παραμονές του ελληνοιταλικού πολέμου. Αλλωστε και στον λόγο που είχε εκφωνήσει ο Μουσολίνι τον Ιούνιο του 1940, είχε αναφέρει ότι θα απέδιδε στην Αλβανία το Κόσοβο και την Τσαμουριά, προκειμένου να δημιουργηθεί η Μεγάλη Αλβανία…
Μετά την εισβολή των Ιταλών στην Ελλάδα, οι ιταλοαλβανικές δυνάμεις έφθασαν στην Ηγουμενίτσα και οι Τσάμηδες που υπηρετούσαν τον εχθρικό στρατό, διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα και βαρβαρότητες κατά των Ελλήνων πολιτών. Όμως σύντομα, η ελληνική αντεπίθεση απομάκρυνε τους εισβολείς αυτούς πέρα από τα σύνορα. Ο τοπικός πληθυσμός όμως κατά την διάρκεια της ιταλικής και γερμανικής κατοχής, υπέφερε τα πάνδεινα καθώς οι περισσότεροι μουσουλμάνοι Τσάμηδες, συνεργάζονταν με τον κατακτητή. Οι λεηλασίες στα σπίτια και οι μαζικές εκτελέσεις στα χωριά των χριστιανών, ήταν κάτι συνηθισμένο. Οι Τσάμηδες έπαιρναν μέσω πλιάτσικου τις αμοιβές τους για την συνεργασία με τους εχθρούς, ενώ οι Ιταλοί μέσω αυτών, επεδίωκαν την συστηματική αλλοίωση του τοπικού ελληνικού πληθυσμού. Σε όσα χωριά υπήρχε έστω και μια μουσουλμανική οικογένεια, οι Τσάμηδες με τις ευλογίες των Ιταλών, εγκαθιστούσαν κοινοτικά συμβούλια. Όταν ο Τσολάκογλου επελήφθη του θέματος αυτού αναθέτοντας στον νομάρχη Θεσπρωτίας Γεώργιο Βασιλάκο να αντικαταστήσει αυτά τα κοινοτικά συμβούλια γιατί αλλοίωναν τις δομές του ελληνικού κράτους, ο νομάρχης έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας από τους Τσάμηδες. Στη συνέχεια, συνέπραξαν με τους Γερμανούς και να τους βοήθησαν να αντιμετωπίσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις αντίστασης των Ελλήνων, ελπίζοντας μέσω της γερμανικής υποστήριξης να αποκομίσουν τα εδαφικά οφέλη που επεδίωκαν. Όταν όμως κατάλαβαν ότι οι γερμανοί δεν είχαν διάθεση να τους δώσουν τέτοια υποστήριξη, σκέφτηκαν να προτείνουν στην ελληνική πλευρά την ένωση της Ελλάδας με την Αλβανία, υπό το επιχείρημα ότι η αντιμετώπιση του εχθρού εκ μέρους και των δύο υπό κατοχή χωρών, θα απέβαινε αποτελεσματικότερη. Ιστορικές αναλύσεις εκτίμησαν αυτήν την κίνηση, ως ενδεχομένως παραπλανητική η οποία προφανώς υπέκρυπτε τις επεκτατικές διαθέσεις των Αλβανών προς την Ελλάδα. Οι Αλβανοί, ανέφεραν ότι τους συνδέουν πολλά κοινά με τους Ελληνες και απέδιδαν την εχθρική κατά των Ελλήνων συνεργασία τους με τους Ιταλούς και Γερμανούς, στο γεγονός ότι « είχαν και κείνοι εξαναγκαστεί να πράξουν έτσι». Στο αίτημά τους είχε βέβαια αναφερθεί ότι «κατά την ένωση αυτή, επιθυμούσαν κράτος δυαδικό με τοπική ανεξαρτησία και αυτοδιοίκηση του αλβανικού λαού, ενώ ζητούσαν να γίνει η ένωση μυστικά». Οι προτάσεις που έγιναν από την αλβανική προς την ελληνική πλευρά, καταγράφηκαν διεξοδικά στην έκθεση που συνέταξε τον Φεβρουάριο του 1944 ο συνταγματάρχης Αθανάσιος Χρυσοχόου, ο οποίος είχε εγκατασταθεί κατά την περίοδο της Κατοχής στην Θεσσαλονίκη, όπου και πραγματοποιήθηκε η ελληνοαλβανική συνάντηση. Η έκθεση είχε αποσταλεί από τον Έλληνα συνταγματάρχη στον τότε πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη. Όμως μάλλον δεν υπήρξε εκ μέρους της ελληνικής πλευράς καμία συνέχεια στην επαφή αυτή, καθώς δεν έχει μέχρι σήμερα εμφανιστεί κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί ότι δόθηκε κάποια απάντηση εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στον τότε Αλβανό πρωθυπουργό. Προφανώς οι «καλές» προθέσεις των Αλβανών, έμειναν αναπάντητες.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Δεν έχω κάτι εναντίον των Εβραίων. Ίσα ίσα, που τους θαυμάζω για τον οργανωμένο τρόπο με τον οποίο προωθούν τα συμφέροντά τους. Ούτε σατανιστές τους θεωρώ, ούτε καλύτερους ή χειρότερους από τους υπόλοιπους λαούς. Κάνουν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε λαός. (ή άνθρωπος σε προσωπικό επίπεδο) Διασφαλίζουν τα συμφέροντα τους.

Όμως τα συμφέροντα των Εβραίων, είναι αντίθετα με τα δικά μας συμφέροντα. Ιστορικά, όλοι οι λαοί που ευημερούσαν σε υπερθετικό βαθμό, ευημερούσαν εις βάρος άλλων λαών. Το ίδιο συνέβη με τους αρχαίους Έλληνες, με τους Ρωμαίους, με τους Βυζαντινούς με τους Μογγόλους, με τους Βενετσιάνους, τους Βρετανούς, τους Ισπανούς, τους Γάλλους.

Τώρα συμβαίνει με τους Εβραίους. Και έχουν τέτοια δύναμη, που μπορούν να κατηγορήσουν τους εχθρούς τους για αντισημιτισμό με νόμο (!), ενώ οι ίδιοι σκοτώνουν χωρίς τιμωρία χιλιάδες Παλαιστίνιους. Και η εξουσία τους είναι τόσο σκληρή όσο και όλων των προηγούμενων.

Ο Κάρολος Δαρβίνος στο έργο του "Η καταγωγή του ανθρώπου", εξήγησε την έμφυτη ανάγκη των ανθρώπων να πιστεύουν σε έναν Θεό (ισχύει ήδη από τα προϊστορικά χρόνια) εξελικτικά, ισχυριζόμενος ότι η πίστη στο Θεό μπορούσε να οδηγήσει μια φυλή σε επιβίωση ή αφανισμό.
Αν π.χ. μια φυλή πίστευε σε έναν Θεό ειρηνικό, που δίδασκε ότι οι άνθρωποι είναι παιδιά της φύσης και ότι είναι όλοι αδέρφια και ότι πρέπει να ζουν τον έρωτα και να εργάζονται τόσο όσο απαιτείται για την επιβίωση τους χωρίς να ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, ενώ μια γειτονική φυλή πιστεύει ότι είναι η εκλεκτή φυλή ενός Θεού πολεμοχαρή, που ανταμείβει τους πιστούς του πολεμιστές με αιώνια ευημερία και ότι ο Θεός αυτός τους δίνει δύναμη στη μάχη, και η φυλή αυτή πιστεύει ότι οι άλλες φυλές είναι προορισμένες να την υπηρετούν, και έχει εξελίξει όπλα που η γείτονες τους ούτε καν φαντάζονται, το πιο πιθανό είναι ότι σύντομα η δεύτερη φυλή θα εισβάλει στο χωριό της πρώτης, θα σκοτώσει τους άντρες, θα πάρει τα παιδιά και τις γυναίκες σκλάβους και θα κάψει το χωριό της πρώτης φυλής.

Η θρησκεία και η κουλτούρα ενός λαού παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιβίωσή του.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι να κατηγορούμε τους Εβραίους, αλλά να δούμε πως θα αμυνθούμε απέναντι στην κυρίαρχη στρατηγική τους που είναι η εισαγωγή της πολύ- πολιτισμικότητας στα έθνη, η αφαίρεση της εθνικής συνείδησης με σκοπό να γίνουν ένας λαός με εθνική συνείδηση σε έναν κόσμο λαών χωρίς εθνική συνείδηση.

Είναι επιτακτική ανάγκη εμείς (οι άλλοι λαοί) να δούμε πως θα επιβιώσουμε σε έναν κόσμο που αλλάζει. Με κατηγορίες κατά του εχθρού δεν κερδήθηκε κανένας πόλεμος. (Αν δεν το έγραψε ο Σουν Τζου μπορείτε να το χρεώσετε σε εμένα).

Αυτά προς προβληματισμό.

Δείτε και ένα ενδιαφέρον βίντεο για το θέμα.

http://www.youtube.com/watch?v=8oe9hokZizM&feature=player_embedded

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

http://thalamofilakas.blogspot.com/2010/12/blog-post_3132.html


 

Βορειοηπειρώτες αγωνιστές της Λευτεριάς. Κείμενα και φωτορεπορτάζ για στιγμές που ΔΕΝ πρέπει ποτέ να ξεχαστούν

Την Κυριακή 12/12/2010 φίλοι του Ιστολογίου  (Αντιπαρακμή) μετέβησαν στη Βόρειο Ήπειρο, στην περιοχή τωνΑγίων Σαράντα και συμμετείχαν στην απόδοση τιμής στα 4 παλικάρια του Αλύκου που έπεσαν προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα για να φτάσουν στην μάνα Ελλάδα.


Στο κείμενο παρεμβάλονται φωτογραφίες της Αντιπαρακμής από τον φετινό εορτασμό (όπως κ φωτογραφίες από τα μνήματα των 3 παλικαριών)

Οι μαθητές του Αλύκου συνεχιστές της ένδοξης Ιστορίας που έγραψαν τα παλικάρια του χωριού τους
Ας αφήσουμε όμως να περιγράψει τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνου του Δεκέμβρη του 1990 ένας αυτόπτης μάρτυρας:


Αλύκο 11 Δεκεμβρίου 1990. Ήταν το διάλλειμα της δεύτερης ώρας του σχολείου όταν μάθαμε ότι 4 παιδιά από το Αλύκο τα σκότωσαν στα σύνορα. Πριν να χτυπήσει το κουδούνι για την τρίτη ώρα όλοι οι μαθητές βρεθήκαμε στην πλατεία του χωριού. (...)

Κατά το μεσημέρι χωρίς να γίνει κάποια συνεννόηση η να παρθεί κάποια απόφαση, οι τραγικοί γονείς μαζί με μια ομάδα ανθρώπωνξεκίνησαν με τα πόδια προς την κατεύθυνση των συνόρων,
Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλοι.
Το Τσιφλίκι απέχει από το χωρίο περίπου δέκα ώρες με τα πόδια.


Στο δημόσιο δρόμο κάτω από το Μαραφέντι, στήσαμε μπλόκο.
Σταματούσαμε κάθε αυτοκίνητο που περνούσε και το καταλαμβάναμε. Όσοι οδηγοί δεν δέχονταν να έρθουν μαζί μας, το αυτοκίνητο το οδηγούσαν δικά μας παιδιά, αφού πρώτα γεμίζαμε την καρότσα με πέτρες για τι συμπλοκή που θα ακολουθούσε.

(...) Μετά τη Λιβαδειά κοντά στο Μπουγάζι, αντικρίσαμε το αυτοκίνητο που έφερε στην καρότσα τα τέσσερα πτώματα τυλιγμένα σε στρατιωτικές κουβέρτες.
Η συνέχεια στο http://antiparakmi.blogspot.com/2010/12/blog-post_15.html

post from:  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/blog-post_643.html#ixzz18Dbu7AZY

Η πράσινη τραπεζική Χούντα ξεφτίλισε την «Βουλή»

156 διεφθαρμένοι , έως μυελού οστέων, επιδοτούμενοι, ψωροβουλευτές, ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα. Ένας μόνον αποστάτησε από τη θλιβερή παρέα των νέο-Πατριωτών και αχυρανθρώπων του ΔΝΤ.

Ο βουλευτής Πρεβέζης Βαγγέλης Παπαχρήστος καταψήφισε το σχέδιο νόμου και στη συνέχεια ετέθη εκτός της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος διάβασε επιστολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία ανέφερε ότι "ο βουλευτής Ευάγγελος Παπαχρήστος τίθεται εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ".

Από τους τρεις ανεξάρτητους πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η Σ. Σακοράφα είπε πως αρνείται να δεχθεί πρακτικές «κατοχικού Κοινοβουλίου» και αποχώρησε από τη συζήτηση. Οι Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου καταψήφισαν.

Ο θλιβερός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης , απείχε της συζήτησης, διαμαρτυρόμενος , αλλά προσήλθε και υπερψήφισε ως καλό πρόβατο.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου επί των άρθρων κατέθεσε προσθήκη στο άρθρο 4 παράγραφος 6 του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην αναστολή του φόρου των τηλεοπτικών διαφημίσεων. Σύμφωνα με την τροποποίηση ο φόρος αναστέλλεται μόνο μέχρι την 1/1/2012 και όχι έως την 1/1/2013, όπως προβλεπόταν αρχικά. Δείτε το αρχικό άρθρο που επέβαλε τον φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις (εδώ). Την απόσυρση του επίμαχου άρθρου ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η ψηφοφορία και επί των άρθρων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα της Τετάρτης. 


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2010/12/blog-post_638.html#ixzz18DbFj27B

EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ; ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 32 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ!

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Θέμα: Αποτελέσματα Περιφερειακών Εκλογών για τον συνδυασμό «Αττική Οδός»
Με το πέρας των Περιφερειακών Εκλογών και ενώ έχει μεσολαβήσει ήδη ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του Κεντρικού Τομέα Αττικής του συνδυασμού «Αττική Οδός». Συγκεκριμένα υποψήφιοι οι όποιοι εδώ και πολλές ημέρες έχουν απευθυνθεί στο Πρωτοδικείο για να ενημερωθούν για τους σταυρούς τους οποίους έλαβαν, οι αρμόδιοι υπάλληλοι είτε δεν τους έδιναν καμία απάντηση, είτε τους έδιναν ασαφή αποτελέσματα. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα τα οποία τους ανακοίνωναν τους έλεγαν ότι είτε είναι στο 30% των ψηφοδελτίων, είτε στο 70%, ενώ σε άλλους έλεγαν ότι είναι τα τελικά αποτελέσματα. Επιπλέον παρατηρήθηκε μεγάλο ποσοστό άκυρων ψηφοδελτίων του συγκεκριμένου συνδυασμού, γεγονός το οποίο δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς.
Συνεπώς ερωτάσθε,
Α) Ποιο είναι το συνολικό ποσοστό άκυρων ψηφοδελτίων που αναλογούν στον συνδυασμό «Αττική Οδός» ανά αντιπεριφέρεια;
Β) Για ποιον λόγο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου δεν ανακοινώνουν στο διαδίκτυο την σταυροδοσία των υποψηφίων , και επικρατεί αυτή η απαράδεκτη σύγχυση και παραπληροφόρηση;
Επιπλέον παρακαλούμε όπως μας χορηγηθούν τα κάτωθι έγγραφα:
Η πλήρης σταυροδοσία, επί του συνόλου των εγκύρων ψηφοδελτίων, των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του κεντρικού τομέα Αττικής του συνδυασμού «Αττική Οδός».
Αθήνα 10.10.2010
Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών
Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ


post from:  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/einai-32.html#ixzz18DaDdb1a

Η κυβέρνηση εξωτερικού- εσωτερικού Παπανδρέου : τα πρόσωπα και οι ρόλοι

Ο συνομιλητής, ο συντονιστής, η παρέα και οι λοιποί συγγενείς. Ανθρωπομορφική προσέγγιση του συστήματος ΓΑΠ.

pasok_anasximatismos1-258x300Το καλύτερο σχόλιο για την πορεία της κυβέρνησης υπήρξε ένα κολάζ που δημοσιεύτηκε σχεδόν παντού, και σ’ αυτό το blog, με τους πραγματικούς – τους πέντε πρώτους απέναντι - υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Πρόκειται ωστόσο για τηνκυβέρνηση εξωτερικού – πως λέγαμε παλιά ΚΚΕ εσωτερικού και εξωτερικού – και φυσικά κι αυτή η κυβέρνηση δοκιμάζεται και ανασχηματίζεται.
O κ. Στρός-Καν να πάρει την πρωτοκαθεδρία της Μέρκελ, να γίνει Σαρκοζύ το 2012, ο κ. Τρισέ να κάψει τους γερμανούς και να παραμείνει κεντρικός τραπεζίτης... Κάθε κυβέρνηση και τα προβλήματα της, κάθε ομάδα και οι ανταγωνισμοί της.
Κοντά σ’ αυτήν την κυβέρνηση εξωτερικού, υπάρχει και η ντόπια κυβέρνηση εσωτερικού που απαρτίζεται από τέσσερις πόλους. Οι άλλες χίλιες και κάτι ομάδες του ιστορικού ΠΑΣΟΚ δεν μετράνε και στην ανάλυση αυτή θα τις αγνοήσουμε ως μη παράγουσες αποτέλεσμα.
Σε οτι μας αφορά πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση των ανταγωνισμών στην κυβέρνηση εξωτερικού. Ο ΓΑΠ το ξέρει, και γι’ αυτό ειναι πιο πολύ έξω παρά μέσα. Έρχεται, φέρνει το θέμα, η κυβέρνηση εσωτερικού το διεκπεραιώνει και φεύγει πάλι. Ανάλογα με το θέμα κάποια ομάδα το αναλαμβάνει. Ας το δούμε με παραδείγματα.
παπακωνσταντινουΣυνομιλητής : δυο-τρεις μέρες πριν πάει στις Βρυξέλλες, να δει τα μέλη της κουβέρ-Νησώς εξωτερικού, ο κ. Παπανδρέου έρχεται και λέει στον Συνομιλητή. “Χρειάζομαι η μου είπαν να έχω έτοιμα μέτρα λιτότητας να δείξω οτι είμαι σοβαρός η υπάκουος (αυτό άναυλο-Γής με τις πεποιθήσεις του καθενός)”. Ο Συνομιλητής το ξέρει ήδη, ειναι ο μόνος που μπορεί να μιλάει με την τρόικα, ο μόνος που παίρνουν στα σοβαρά οι οργανισμοί ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΟΟΣΑ, κλπ. Δεν εμπεριέχει κακόπιστη κριτική αυτή η διαπίστωση, ειναι ο μόνος που μπορεί να συνομιλεί και ίσως και να τον ακούνε η να τον πιστεύουν κάπως. Ειναι ο άχαρος αλλά απόλυτα αναγκαίος ρόλος του κ. Παπακωνσταντίνου. Και φυσικά, σαν να αυτενεργεί, δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης και των λοιπών συγγενών, ομάδας που θα εξηγηθεί πιο κάτω. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, είτε το θέλουμε είτε όχι, ειναι αναντικατάστατος γιατί ειναι ίσως ο μόνος που μπορεί να πάρει αυτό το ρίσκο. Το μόνο ίσως μέλος της κυβέρνησης εσωτερικού που μιλάει με την κυβέρνηση εξωτερικού.
ragkoyshs-000_thumb307_Συντονιστής : Μια σειρά πράγματα, και κύρια η αναδιαμόρφωση του εκλογικού και διοικητικού χάρτη της χώρας στην κατεύ-θυνση της διασφάλισης της μελλοντικής επιρ-ροής του ΠΑΣΟΚ αλλά και η καθημερινή δια-κυβέρνηση των αμιγώς εσωτερικών θεμά-των, γίνονται από τον κ. Ραγκούση. Ο εσω-τερικός πρωθυπουργός βήτα (που έχει το καλό γούστο να μην φαίνεται να διεκδικεί, πράγμα δύσκολο για πολιτικούς) ασκεί την εσωτερική διακυβέρνηση της χώρας χωρίς επισήμους τίτλους αντιπρόεδρου, συντονιστή και άλλα ευτράπελα. Και οτι και να λέμε ειναι ο πιο αποτελεσματικός από αυτούς που πέρασαν από το υπουργείο της οδού σταδίου. Α ναι αποτελεσματικός δεν σημαίνει να συμφωνείς αλλά οτι κάνει την δουλειά που του εμπιστεύτηκαν.
ContentSegment_16104718$W1000_H0_R0_P0_S1_V1$JpgΗ παρέα : κοντά στους δύο πρώτους, που έχουν μια σχέση με το ελληνικό κράτος, παρεπιδημεί μια σειρά ανθρώπων που είναιφίλοι, παρέα και αυλικοί του πρωθυπουργού. Από αυτόν πηγάζει η – καμιά φορά ανύπαρκτη – σχέση τους με τα κοινά, οι υπουργικοί η συμβουλευτικοί τους θώκοι και οι κοινωνικές τους και επαγγελματικές δραστηριότητες. Δεν είναι οργανωμένοι, πρόκειται για την αυλή του ηγεμόνα και περιλαμβάνει ετερόκλητους παράγοντες που κάνουν πολιτική για την υποτιθέμενη ανάπτυξη. Είναι οι Business developers του συστήματος ΓΑΠ που μέσα στην μαύρη κατάσταση προετοιμάζουν τις business του μέλλοντος μας. Είναι καμπόσοι και μεταξύ τους διαφορετικοί, ο ηγεμόνας είναι εκλεκτικός: σύμβουλοι έλληνες και ξένοι στον λευκό του Μαξίμου οίκον, Παμπούκηδες, Μπιρμπίληδες και Κουβέληδες με αστακοεπενδύσεις και αστακομακαρονάδες, μη θεσμικοί όπως οι αδελφοί Παπανδρέου που έχουν πάρει εργολαβία να προσφέρουν το όνομα ( sic το είπε ο αδελφός Νίκος) Παπανδρέου στη χωρά και όχι στον εαυτό τους, οι διδάκτορες ανύπαρκτων επιστήμων Δρούτσες, φίλοι Γερουλάνοι, διάφοροι τοποτηρητές του στενού πυρήνα ΓΑΠ σε άλλα υπουργεία, και πάει λέγοντας. Αυτοί δεν ασχολούνται βασικά με το κράτος, ανεξαρτήτως θέσεως, αλλά με τις επενδύσεις που θα μας σώσουν, πράσινες, ενεργειακές, μελαχρινές και άλλες. Η παρέα είναι ο τρίτος βασικός πόλος της κυβέρνησης και περιλαμβάνει άμεσους η πνευματικούς συγγενείς της παγκοσμοιοποιημένης πρωθυπουργικής σκέψης.
Ποιά είναι η τέταρτη ομάδα ; Οι λοιποί φτωχοί πλην όμως υπάκουοι εξ αγχιστείας συγγενείςελέω ιστορικού ΠΑΣΟΚ.
oxi-allo-pasokΠάγκαλοι διακοσμητικοί και αστείοι αν όχι τραγικοί αντιπρόεδροι, ηττημένοι και υπάκουοι Βενιζέλοι, αμφισβητίες και νεοφώτιστοι μετά την υπουργο-ποίηση Σκανδαλίδηδες, όλα τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης αναλώσιμοι, εκτελεστές των εν-τολών του συντονιστή, του συνομιλητή, της παρέας, το όλον ΠΑΣΟΚ που ήδη αποτελεί γραφικό παρελθόν.
Και που απεγνωσμένα προσπαθεί, μιας που οι δυο ρολόι του συνομιλητής της κυβέρνησης εξωτερικού και συντονιστή της κυβέρνησης εσωτερικού καλύπτονται, μπας και μια μέρα μπεί στην παρέα. Γιατί ο πόλος ΠΑΣΟΚ σήμερα…δεν ειναι πλέον εξ αίματος η πνευματικός συγγενής αλλά εξ αγχιστείας.


post from:  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/blog-post_3645.html#ixzz18DYwTNqN

Αν σηκωθούμε όρθιοι δεν τους σώζει τίποτε

Τα πολύ σοβαρά επεισόδια που έγιναν για ακόμη μια φορά στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να σημαίνουν πολλά στις ημέρες που ζούμε. Μπορεί οι κουκουλοφόροι που μετέτρεψαν το κέντρο σε πεδίο μάχης για ακόμη φορά να είναι στημένοι, βαλτοί, προβοκάτορες που βολεύουν τους εκάστοτε κυβερνώντες. Μπορεί, όμως και ......
να είναι η αρχή μιας κοινωνικής αναταραχής για τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Κι όχι μόνο, διότι και στην Ιταλία γίνονται αυτές τις ώρες επεισόδια με δεκάδες τραυματίες και συλλήψεις. Επομένως, μάλλον συμβαίνει αυτό που γράφαμε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή η οργή του κόσμου κάποτε θα ξεχειλίσει. Με ευθύνη της κυβέρνησης φυσικά όχι μόνο γιατί περνά ανάλγητα μέτρα με τις εντολές του ΔΝΤ αλλά και γιατί οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή. Και μάλιστα χωρίς να εξηγεί στον κόσμο αν οι θυσίες του πιάνουν τόπο, αν θα δει άσπρη μέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να ειπωθεί ότι οι καταστροφές και το κλίμα τρομοκρατίας που στήνεται κάθε φορά που γίνεται μια μεγαλειώδης διαδήλωση, έχουν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.
Να αμαυρώσουν τις διαδηλώσεις, να τρομάξουν τον κόσμο για να μην ξανακατέβει στους δρόμους, να περάσουν στα Media την εικόνα της καταστροφής ώστε όλοι να ταυτίσουν την κοινωνική αντίδραση με τη βία. Παλιό το κόλπο, το έχουν χρησιμοποιήσει πολλές φορές οι κυβερνώντες. Οι μπαχαλάκηδες κάνουν την Αθήνα κόλαση κατά τη διάρκεια ή στο τέλος μιας διαδήλωσης εργαζομένων, και οι υπόλοιποι πολίτες λένε: «Καλύτερα να μη γίνονται πορείες».
Επικρατεί με λίγα λόγια ο νόμος του «νοικοκύρη», του «αγανακτισμένου πολίτη», ότι δηλαδή βολεύει περισσότερο την κυβέρνηση. Από τους αγανακτισμένους εμπόρους θα αντλήσει και πάλι ψήφους ενώ θα έχει καταφέρει να περάσει απίστευτα αντικοινωνικά μέτρα με την ελάχιστη δυνατή αντίσταση.

Διότι φανταστείτε πόσο μεγαλύτερη κοινωνική πίεση θα είχαμε αν έβγαιναν στους δρόμους της Αθήνας 100-200 χιλιάδες κάθε μέρα χωρίς να γίνεται ούτε ένα επεισόδιο.

Η έκρηξη της λαϊκής οργής θα εντείνεται όσο η κυβέρνηση συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της παράδοσης της χώρας στην τρόικα.

Δεν είναι όλος ο λαός τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ ή του ιδιωτικού τομέα. Είναι και μεροκαματιάρηδες που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και το ενοίκιο του σπιτιού τους, το φροντιστήριο του παιδιού τους, το ίδιο τους το φαγητό. Και που βλέπουν ότι στην εποχή του Μνημονίου καλούνται να πληρώσουν αυτοί το μάρμαρο.

Ο κόσμος εδώ και καιρό στέλνει ένα μήνυμα, ότι η κοινωνία βράζει. Αν θα το πάρουν αυτό το μήνυμα όσοι κυβερνούν είναι άλλο θέμα. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε χειρότερα γιατί ο κόσμος έχει αρχίσει να ξυπνά, με λάθος ίσως τρόπο, αλλά ξυπνά.


Και καταλαβαίνει μια πολύ σημαντική φράση που έγραψε ο Προυντόν. «Οι μεγάλοι φαίνονται μεγάλοι γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί».
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_5058.html

Τα δώρα του... λαού


Τις τελευταίες ημέρες η χώρα (και φυσικά και οι πολίτες της) "βομβαρδίστηκε" από "δώρα" που ετοίμασε με ιδιαίτερη μέριμνα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Βέβαια, τα δώρα αυτά είναι άμεσα πληρωτέα (όπως λέμε "αντικαταβολή") από τους παραλήπτες - Έλληνες πολίτες.
Σε μία κίνηση ευγενικής (και κυριολεκτώ στην έννοια της ευγένειας) ανταπόδοσης των δώρων, ο Ελληνικός λαός σήμερα αποφάσισε να δώσει τα δικά του δώρα - μηνύματα προς τους άρχοντες και δη προς τους πολιτικούς της χώρας.
Ο πρώτος "παραλήπτης" ήταν ο κύριος Χατζηγάκης, ο οποίος φυσικά δεν περίμενε να "γευτεί" τα συναισθήματα των πολιτών. Υπολείπονται άλλοι 299 παραλήπτες για να παραλάβουν τα "σχετικά" δώρα τους. Σε περίπτωση που αποφύγουν την λαϊκή έκφραση "στοργής" είναι βέβαιο πως θα την εισπράξουν στο άμεσο μέλλον, έντοκα (βλέπετε το μνημόνιο μπήκε για τα καλά στο "πετσί" των πολιτών, που ασπάζονται -στην συγκεκριμένη περίπτωση- απόλυτα τις αρχές του)...
Και αυτή η αναφορά έχει να κάνει με τους πολίτες και τους πολιτικούς και όχι με τα έμμισθα μπαχαλοειδή που βγαίνουν στις πορείες για να αμαυρώσουν την δίκαιη διαμαρτυρία των πολιτών. Διαμαρτυρία που πολλοί θα ήθελαν να την τροποποιήσουν σε "χουλιγκανισμό" για να εισάγουν (όπως από καιρό σκοπεύουν) άλλες "καταστάσεις" και άλλους τρόπους "εφαρμογής" της "δημοκρατίας" (όπως οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την λέξη δημοκρατία).
Τέλος, θα ήθελα να τονίσω πως οι καιροί που κάποιοι έκαναν πράξη το "τα δικά μου δικά μου και τα δικά σας δικά μου", έχουν τελειώσει ανεπιστρεπτί. Ό,τι και αν κάνουν, έχουν μπει σε "κινούμενη άμμο" και απλά θα βυθίζονται πιό γρήγορα στο τέλος που οι ίδιοι φρόντισαν για τον πολιτικό τους βίο...
Τελικά άρχισε να πέφτει ξύλο σαν "δωρόσημο"; Αχ... Κούλα!

Κωνσταντίνος

Το κύκνειο άσμα του συνδικαλισμού

Σήμερα η Ελλάδα απεργεί. Όχι βέβαια όλη. Μόνο μια μερίδα υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα. Α, ναι και μία σειρά ελευθέρων επαγγελματιών για τα μάτια του κόσμου και κυρίως επειδή επίκεινται εκλογές του φορέα τους οσονούπω (όπως οι Δικηγόροι που έχουν εκλογές για τους Συλλόγους τους τον Φλεβάρη…).

Φυσικά είναι ελάχιστοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που τόλμησαν σήμερα να απεργήσουν, ενώ ακόμη λιγότεροι είναι οι θαρραλέοι που συνδικαλίζονται. Λογικό και επόμενο είναι. Στον ιδιωτικό τομέα απεργία και συνδικαλισμός οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυση. Πιο πολλοί είναι αυτοί που λόγω της απεργίας των ΜΜΜ προτιμούν να πάρουν άδεια σήμερα, από το να πληρώσουν το μεροκάματό τους σε ΤΑΞΙ.

Στην Ελλάδα επί της ουσίας ο συνδικαλισμός είναι απόλυτα συνυφασμένος με τον δημόσιο τομέα. Στην μεν ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν συνδικαλιστές του στενού δημοσίου τομέα, ενώ την ΓΣΕΕ απαρτίζουν αποκλειστικά σχεδόν κυρίως οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και της ΟΤΟΕ, καθώς ουδεμία επιρροή έχει στους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Το πάνω χέρι στον συνδικαλιστικό χώρο έχουν οι συνδικαλιστές προερχόμενοι από τις ΔΕΚΟ και την ΟΤΟΕ. Άλλωστε οι περισσότεροι «εργατοπατέρες» που μετεπήδησαν στην Βουλή και έγιναν ακόμη και υπουργοί προέρχονται από αυτούς τους χώρους. Αυτοί κάνουν κουμάντο, αυτοί αποφασίζουν και χειραγωγούν τις όποιες κινητοποιήσεις.

Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε και το Μάιο, όπου όταν κόπηκαν οι μισθοί του στενού δημοσίου τομέα και οι συντάξεις, οι όποιες κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ έγιναν για την τιμή των όπλων. Εν ολίγοις, οι «ηρωικοί» μας αρχισυνδικαλιστές προκάλεσαν μια – δυο απεργίες και τα σκληρότερα μέτρα όλων των εποχών πέρασαν αβρόχοις ποσί. Κοινώς, στα … τους, αφού τα μέτρα δεν τους άγγιζαν. Βάλανε και πλάτη στην Κυβέρνηση στην πρώτη της δοκιμασία μετά την υπογραφή του Μνημονίου.

Τώρα η Κυβέρνηση έκον – άκον υπό την πίεση της αναποτελεσματικότητας του προγράμματός της αναγκάστηκε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα των ΔΕΚΟ.

Να τα βάλει δηλαδή με τα αγαπημένα παιδιά του ΠΑΣΟΚ. Με τους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, τους στυλοβάτες του Κινήματος και εκ των κυρίων συντελεστών της επικράτησης του Γιώργου Παπανδρέου έναντι του κ. Βενιζέλου κατά τις εσωκομματικές εκλογές. Οι οποίοι συνδικαλιστές όλα αυτά τα χρόνια είχαν εξαργυρώσει τις «υπηρεσίες» τους στο Κίνημα λαμβάνοντας μισθούς εξωπραγματικούς σε σχέση με την προσφορά τους στην κοινωνία αλλά και με τα προσόντα τους.
Ας σημειωθεί ότι το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας συμμερίζεται την απόφαση της Κυβέρνησης για την περιστολή των προκλητικών αμοιβών των υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ. Δεν υπάρχει καμία λογική ένας μηχανοδηγός του ΟΣΕ ή του ΗΣΑΠ να έχει μηνιαίες αποδοχές 5-6.000 ΕΥΡΩ, όταν μία καθηγήτρια στη Λήμνο λαμβάνει το πολύ 1.300…

Έτσι, οι αρχισυνδικαλιστές των ΔΕΚΟ, το βαθύ ΠΑΣΟΚ, οι μουσάτοι της δεκαετίας του ’80 πολλοί εκ των οποίων δεν το έχουν ακόμη ξυρίσει, νιώθουν το χέρι της Κυβέρνησης να μπαίνει βαθιά στην τσέπη τους. Εκεί λοιπόν που είχαν συνηθίσει στην άνευ λόγου και αιτία χλιδή των αμοιβών τους, αντιλαμβάνονται ότι το party is over. Και «δικαίως» εξεγείρονται, μια και είχαν ταυτιστεί με το ρόλο των αγαπημένων παιδιών του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζουν βέβαια ότι δεν έχουν τύχη. Οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και αυτό τους εξοργίζει περισσότερο. Σαν το πληγωμένο θηρίο που έχει πιαστεί στην φάκα.
Και φυσικά αυτοί που θα την πληρώσουν και πάλι είμαστε όλοι εμείς που έχουμε καταστεί όμηροι από τις κινητοποιήσεις τους.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτή την φορά κανείς δεν θα κλάψει για την ήττα τους. Τουναντίον μάλιστα…

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ



Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2010/12/blog-post_9425.html#ixzz18DRpJKNJ

Παχύδερμη κυβέρνηση



Tου Θανάση Καρτερού

Μπορεί να κρύβεται ο Παπανδρέου πίσω από το δάχτυλο του υπερεπείγοντος και τις ανοησίες για «καθοριστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις για τη λειτουργία της οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης», αλλά το πολυνομοσχέδιο που έφερε άρον-άρον στη Βουλή δεν συνιστά απλώς τη χειρότερη επιδρομή σε δικαιώματα και μισθούς, από την κατοχή τουλάχιστον. Ούτε απλώς άλλη μια πράξη θράσους από μια κυβέρνηση που έχει κάνει το θράσος σημαία της. Συνιστά πραξικόπημα -κοινωνικό και πολιτικό.
Πραξικόπημα κοινωνικό γιατί σμπαραλιάζει συμβάσεις, κανόνες και κοινωνικά συμβόλαια και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι κατακτήθηκε και ενσωματώθηκε στο Δίκαιο και στον κοινωνικό πολιτισμό αυτής της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα περνούν σε καθεστώς δουλείας, η δουλειά και η αμοιβή τους περιέρχονται στο έλεος των αφεντικών -που όλοι ξέρουμε πόσο θα εισακούσουν τις παρακλήσεις του πρωθυπουργού για υπευθυνότητα και τις εκκλήσεις της Κατσέλη να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας που τους δίνουν.
Πραξικόπημα πολιτικό, γιατί τινάζει στον αέρα ό,τι συνιστά την πολιτική ουσία της δημοκρατίας: τη στοιχειώδη συμφωνία ανάμεσα σε όσα μια κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα πράξει και σε όσα πράττει. Τον κανόνα της στοιχειώδους συναίνεσης, που ο ίδιος μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε αναγάγει σε ευαγγέλιο της εξουσίας του -πριν βέβαια βρεθεί στο Μαξίμου. Και κυρίως τον απαράβατο, θεμελιώδη κανόνα, που απορρέει από το Σύνταγμα αυτής της κακορίζικης χώρας: οι νόμοι ψηφίζονται από την πλειοψηφία της Βουλής, προς όφελος του λαού, και δεν επιβάλλονται από ξένους, προς όφελος των δανειστών.
Στο πολυνομοσχέδιο όμως αυτό της συμφοράς οι φυσικοί αυτουργοί δεν διστάζουν να ομολογήσουν δημοσίως τον ηθικό αυτουργό -τον ξένο υποβολέα. Εκεί φτάσαμε! Η υπουργός Εργασίας ψελλίζει τι πέτυχε να σώσει από τα ερείπια των συλλογικών συμβάσεων. Να σώσετε από ποιον, κυρία; Και πώς είναι δυνατόν να μην σας πλακώνει όλους η Βουλή όταν ομολογείτε τα ανομολόγητα; Ούτε ο Παπαδόπουλος δεν αναγνώρισε ποτέ ότι ήταν εντολοδόχος των Αμερικανών. Ποια πολιτική νομιμοποίηση έχουν οι προαγωγοί ενός νομοσχεδίου, που επιχειρεί να κάνει νόμο του ελληνικού κράτους τις ορέξεις των τοκογλύφων; Και πώς δεν βρέθηκε έστω ένας απ’ την παχύδερμη κυβέρνηση να δηλώσει ότι δεν βάζει τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας σε συμβόλαια υποδούλωσης; Ντροπή!




post from:  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/blog-post_3176.html#ixzz18DRNDrqz

Η αλήθεια του κ. Πεταλωτή που την πίστεψε ο Β.Παπαχρήστος

Χθες το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με εκείνο το πολιτικά γλυκανάλατο ύφος δήλωνε ότι οι βουλευτές είναι ελεύθεροι να ψηφίζουν κατά συνείδηση.
Λίγες ώρες μετά κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποδείχθηκε ότι......
ο μόνος ελεύθερος να λέει ότι θέλει είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού έτσι κι αλλιώς ότι λέει δεν ισχύει…

Ο βουλευτής Β.Παπαχρήστος τον… πίστεψε και «οικεία βουλήσει» καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο. Διαγράφηκε με συνοπτικές διαδικασίες ενός δευτερολέπτων.

Ελληνικό σταυρόλεξο: για Λύτες , όχι για Θύτες

Γράφει ο Δημήτρης Τρικεριώτης

Στη σημερινή διαδήλωση εκτός από τον εντυπωσιακό της όγκο το σημαντικό ήταν η οργή του κόσμου. Όχι μόνο των γνωστών πιτσιρικάδων αλλά και του υπόλοιπου κόσμου κάθε ηλικίας ακόμη και προχωρημένης. Αλλά και αστυνομικοί μου φάνηκαν αμήχανοι και φοβισμένοι απέναντι σε αυτήν την πρωτόγνωρη και απολύτως δικαιολογημένη οργή του κόσμου για ένα πρόβλημα κοινό για......
όλους τελικά...

Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει πώς, πότε και προς τα πού θα ξεσπάσει η απόγνωση του αμυνόμενου έλληνα πολίτη, που μεθοδικά τον κλέβουν εξαθλιώνοντας την καθημερινότητα του και αναιρώντας κάθε προοπτική και μέλλον για τα παιδιά του. Ένας ευρωπαίος πολίτης, ο οποίος από σήμερα θα είναι και επισήμως εργασιακά ανυπεράσπιστος σύμφωνα με την αυταρχική ψήφο 156 συμπολιτών του πολιτικών (άρθρο 14 για τις επιχειρησιακές συμβάσεις).

156 πολιτικοί που πλέον δεν θα μπορούν να μιλούν στο όνομα των εργαζομένων και των νέων αυτής της χώρας χωρίς να θεωρούνται τουλάχιστον γελοίοι. Όπως φαιδρό θα πρέπει στο εξής να θεωρείται το επιχείρημα ότι αυτοί οι πολιτικοί υποχρεώνουν σε θυσίες για τη σωτηρία της χώρας. Ούτως ή άλλως, όσο ακραία κι απάνθρωπα κι αν «πετύχει» το πείραμα της εσωτερικής υποτίμησης σε μια χώρα του ευρωζώνης, δεν θα βγάζει πουθενά αν παράλληλα δεν «υποτιμηθεί» το τεράστιο της χρέος, χωρίς δηλ. αναδιάρθρωση.

156 κυρίες και κύριοι βουλευτές. Έτσι ούτε διορθώνετε ούτε σώζετε τη χώρα. Γιατί χώρα είναι πρώτα και κύρια οι άνθρωποι της και ακόμη περισσότερο οι νέοι της. Απλά την καταστρέφετε και θέλω να ελπίζω όχι δόλια και συνειδητά. Όπως και να το δούμε, το πρόβλημα της οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής μας επιβίωσης είναι ένα σταυρόλεξο που απευθύνεται μόνο σε αδιάφθορους κι ελεύθερους λύτες και όχι σε αμετανόητους θύτες. Αν δεν είστε κατάλληλοι παραιτηθείτε όσο ακόμη είναι καιρός …http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_89.html

Για να μην λέτε ότι έχω εμμονές..(!)

click image to view full-size
Δεν πέρασε ένα εικοσιτετράωρο και το Big Mouth του ΠΑΣΟΚ - ποιος άλλος από τον κύριο Πάγκαλο - ξανακτύπησε.
Αυτή τη φορά μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ξεκινώντας την ομιλία του.
Και ακούστε τι λέει ο άνθρωπος..........
Άφωνοι έμειναν υπουργοί και υφυπουργοί στο υπουργικό συμβούλιο, ακούγοντας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ξεκινάει την ομιλία του με τον κομμουνιστή της ΝΕΤ Κώστα Αρβανίτη.

«Θέλω να πάω μ’ αυτόν τον τύπο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μου δείξει τις φτωχογειτονιές και τα μέρη που μοιράζουν συσσίτιο»
είπε εκνευρισμένος ο Θόδωρος Πάγκαλος για τον παρουσιαστή της πρωινής εκπομπής της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Κώστα Αρβανίτη.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδειχνε σφόδρα εκνευρισμένος και θυμωμένος με ένα ρεπορτάζ της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, στο οποίο βλέπαμε ανθρώπους να ζητάνε συσσίτιο.
Προφανώς, ο αντιπρόεδρος θα είχε κακονυχτίσει και ξυπνώντας νωρίς θα είδε τις σκηνές της ντροπής.
Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε. Προκαλεί τρόμο στο κανονικό ο αντιπρόεδρος, φανταστείτε τον και με το αίμα στο κεφάλι…
Στον παράδεισο της ευημερίας και του πλούτου που έγινε η Ελλάδα επί ΠΑΣΟΚ τον τελευταίο χρόνο, ένας δημοσιογράφος τόλμησε να δείξει και κείνη την αθέατη πλευρά της φτώχειας.
Τον πήρε, λοιπόν, ο αντιπρόεδρος και τον έκανε «πρωτοσέλιδο» στο υπουργικό.
Συγγνώμη, αντιπρόεδρε, αλλά μη μας πειράξετε τη Μαριλένα Κατσίμη. Ανεβάζει τον δείκτη ομορφιάς της ΝΕΤ.
Δεν θα περάσει, δεν θα περάσει…


post from:  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/blog-post_4670.html#ixzz18DP4iFlp

Αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από το Μαξίμου !

Αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από το ΜαξίμουΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ............ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΜΩΣ ...... ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥΣ!!!
 Άγνωστος, μέχρι στιγμής, πολίτης αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου...
 

αλλά οι αστυνομικοί που τον αντελήφθησαν, επενέβησαν άμεσα και του πήραν το εύφλεκτο υλικό.

Ο άγνωστος, που ήταν εφοδιασμένος με μπιτόνι που περιείχε εύφλεκτο υλικό, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, όπου και παραμένει.



http://tolimeri.blogspot.com/2010/12/ektakto-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%80%CF%85%CF%81%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters