Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ο όρος «Μεγάλη Αλβανία» «προοδευτικοποιείται» και γίνεται «Φυσική Αλβανία» με τα ίδια όμως εδάφη στο στόχαστρο


aut


Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ ο Ντανάι έστειλε επιστολή στις κυβερνήσεις του Μαυροβουνίου, της Σερβίας, των Σκοπίων και της Ελλάδας με την οποία ζητάει να παραχωρήσουν εδάφη των χωρών τους «για να επιτευχθεί η ένωση όλων των Αλβανών».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής απέστειλε ο Ντανάι στην εφημερίδα «Dan» του Μαυροβουνίου και το αναδημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων BETA, το οποίο επικαλείται το «Έθνος».
Στην επιστολή αυτή ο Ντανάι δηλώνει αντιφασίστας γι αυτό και απορρίπτει, όπως αναφέρει, τον όρο «Μεγάλη Αλβανία» και μιλάει για τη δημιουργία της «Φυσικής Αλβανίας» ως «αποτέλεσμα του δικαιώματος, των Αλβανών που ζουν στις γειτονικές χώρες, στην αυτοδιάθεση». Τρία πουλάκια κάθονται…
Ο Ντανάι ισχυρίζεται μάλιστα ότι «η διεθνής κοινότητα, επιθυμώντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή, αρχίζει πλέον να κατανοεί την ανάγκη ένωσης όλων των Αλβανών σε ένα κράτος». Εκτιμά δε ότι με την ύπαρξη της «Φυσικής Αλβανίας» θα δημιουργηθεί, γεω-στρατηγικά, μία νέα τάξη πραγμάτων.
«Η δημιουργία της ΄΄Φυσικής Αλβανίας΄΄ θα σηματοδοτήσει την αντικατάσταση του άξονα Βελιγραδίου – Αθήνας από το τρίγωνο Βελιγραδίου – Τιράνων – Αθήνας που θα δημιουργηθεί μετά την ένωση του Κοσόβου και των άλλων αλβανικών περιοχών με τη μητέρα πατρίδα» αναφέρει στην επιστολή του προς τις κυβερνήσεις γειτονικών χωρών ο Κότσο Ντανάι.
 
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/11/blog-post_66.html

Το σχέδιο Σαμαρά για τη Νέα Ελλάδα


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας σπουδαίος ηγέτης και μεγάλος δημοκράτης. Τι γελάτε; Ο άνθρωπος έχει σώσει τη χώρα, τις τράπεζες, το ευρώ, την Κύπρο, τα Βαλκάνια, την Αμφίπολη, τον μηχανισμό των Αντικυθήρων, τις συντάξεις, τους μισθούς, τις οικονομίες μιας ζωής καθώς επίσης και τον Βενιζέλο. Τελευταίο του project, να σώσει την κεντροδεξιά.
 
Όσοι κατηγορούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως ακροδεξιό και αντιδημοκράτη, απλώς δεν ξέρουν πως ο πρωθυπουργός εργάζεται εδώ και χρόνια σε ένα υποχθόνιο σχέδιο.
Το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς δεν συνέβη επί ημερών Σαμαρά. Δηλαδή τώρα που το σκέφτομαι, όταν αυτό άρχισε να συμβαίνει ήταν τότε που ο Σαμαράς έλειπε και ήταν στο σπίτι του στην πολιτική έρημο, άρα μάλλον δεν έχει κάποιο καλό άλλοθι. Αλλά παρόλα αυτά, το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς απλώς υπόβοσκε τα τελευταία χρόνια, πριν αρχίσει να εκτονώνεται με τον Καρατζαφέρη, για να το πάρει μετά η Χρυσή Αυγή και να το ξαναζήσει. Αυτά ο Σαμαράς τα έβλεπε εκεί στην έρημο που ήταν. Απόδειξη πως το μάτι του κόβει. Δεν είναι δα και Ραφήνα η έρημος. Έβλεπε από πολύ πιο μακριά...
Γι' αυτό αποφάσισε πως όταν γίνει πρωθυπουργός, μιας και το ήξερε, θα βάλει σε λειτουργία το κρυφό σχέδιο που χρόνια απεργαζόταν.
Αφού φέρει κοντά του τον Καρατζαφέρη, βάζοντας τον στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου, θα τρυπώσει στο στρατόπεδό του. Επειδή όμως ο Καρατζαφέρης είναι γάτος και θα τον καταλάβαινε αμέσως, ο Αντώνης σκέφτηκε να αφήσει τον Πρόεδρο να νομίσει πως τρύπωσε ο ίδιος στο δικό του στρατόπεδο.
Όπερ και εγένετο. Σήμερα, στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας ανήκουν ο Άδωνις, ο Βορίδης, ο Πλεύρης, ο Ανατολάκης, ο Βελόπουλος, η Τζαβέλα, ο Κύρτσος και δεν ξέρω πόσοι άλλοι πρώην του ΛΑΟΣ.
Ακόμη, βρίσκονται πρόσωπα όπως ο Γιακουμάτος, ο Ταμήλος, ο Μιχελάκης, ο Σταμάτης, η Βούλτεψη, η Μακρή, ο Ντινόπουλος, ο Τζαβάρας και τόσοι άλλοι. Προσωπικότητες που ακόμα και ο Καρατζαφέρης θα ζήλευε και θα ευχόταν να τις είχε ο ίδιος στις τάξεις του.
Η Χρυσή Αυγή δεν θα αποτελέσει ιδιαίτερο πονοκέφαλο για το κεφάλι του Αντώνη, αφού έχει φροντίσει να διαπράξει τα εγκλήματά της με τόσο ξεκάθαρο και απόλυτο τρόπο, που ακόμα και χρυσαυγίτης να τους δίκαζε θα τους καταδίκαζε.
Σε περίπτωση που δεν τους δικάσει χρυσαυγίτης, αλλά κάποιος εκπρόσωπος της τυφλής και άτεγκτης και μη χειραγωγούμενης ελληνικής Δικαιοσύνης που χρόνια λάμπει στη χώρα, ο Αντώνης έχει και σχέδιο μέσα στο σχέδιο. Όσους δεν μπουν φυλακή θα τους πάρει στη Νέα Δημοκρατία.
Έτσι το μόνο που θα απομένει, θα είναι η ανακοίνωση της επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη στο κόμμα. Που θα δώσει το σύνθημα της ίδρυσης της Νέας Ελλάδας.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν θα μπορεί να φανταστεί πως την ώρα που αυτός θα γυρνάει, ο Σαμαράς θα πηγαίνει.
Με αποτέλεσμα ο ίδιος και οι ομοίοι του να ξεμείνουνε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, και η πραγματική κεντροδεξιά να μετακομίσει στη Νέα Ελλάδα. Μαζί της θα πάρει και τους ώριμους πολιτικούς που ξεπέρασαν την παιδική ασθένεια του σοσιαλισμού και του κοινωνικού κράτους.
Όλοι μαζί θα μας ξανασώσουν, το καλό θα νικήσει και ο χαρακτηρισμός «νεοέλληνας» θα αποκτήσει επιτέλους νόημα και ουσία.
ΥΓ. Πάντως, έχει πλάκα. Αυτοί έχουν διαπράξει το φόνο, έχουν κάψει τα στοιχεία, έχουν σβήσει τα αποτυπώματα, έχουν καθαρίσει τα αίματα, έχουν εξαφανίσει τους μάρτυρες, και τώρα φτάνουν στο τελικό στάδιο της αλλαγής των χαρακτηριστικών τους.
Βάζουν μουστάκια, γυαλιά, σκουλαρίκια, αφήνουν μακρύ μαλλί, μιλάνε άλλη γλώσσα. Μέχρι και φίλο θα αλλάξουν. Πολιτικό. Αρκεί να μας μπερδέψουν.
Εμείς, ας πάρουμε μερικά ακόμα ποπ κορν και ας γυρίσουμε στον καναπέ μας να τους απολαύσουμε.
Πιστοί θεατές, τόσο της Νέας, όσο και της Παλιάς Ελλάδας.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_606.html

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάντα υπέρ της Τουρκίας

Σάββας Καλεντερίδης
Στα δύο προηγούμενα άρθρα μας αναφερθήκαμε στο αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η Τουρκία σε πολιτικό και γεωπολιτικό επίπεδο, αλλά και σε
επίπεδο διεθνών σχέσεων και Διεθνούς Δικαίου.
Μάλιστα, αναφέραμε ότι η επίδειξη δύναμης που κάνει η Τουρκία στην ΑΟΖ της Κύπρου, παραβιάζοντας βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο και θέτοντας σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή της πορεία αλλά και τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιταλία, την Κορέα, τη Γαλλία και τις 28 χώρες της Ε.Ε., είναι απόδειξη της αδυναμίας και του αδιεξόδου που αναφέραμε παραπάνω.
Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι η τύχη και η πορεία ενός τόπου και μιας χώρας του μεγέθους της Κύπρου και της Ελλάδας, με τη συγκεκριμένη γεωγραφική θέση και μέγεθος, ιδιαίτερα κάτω από τις συγκεκριμένες γεωπολιτικές συνθήκες, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη δυνατότητα που έχουν οι πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες, οι διανοούμενοι, οι δημοσιολογούντες, οι αναλυτές και οι απλοί πολίτες να αναλύουν τα τεκταινόμενα και να προβλέπουν τις εξελίξεις, σχεδιάζοντας αντιστοίχως ανάλογες πολιτικές, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια προσέγγιση στις προοπτικές της Τουρκίας, από την οποία σαφώς απειλούνται η Κύπρος και η Ελλάδα.
Η Τουρκία αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της στρατηγικής ασφάλειας της Δύσης και των ΗΠΑ στην περιοχή της Βαλκανικής, της Λεκάνης του Εύξεινου Πόντου, του Καυκάσου, του Ιράν, της Μεσοποταμίας, της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου. Για να εξυπηρετήσει δε στρατηγικά συμφέροντα της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου χρησιμοποιήθηκε στην Κύπρο το 1974 και στο Αιγαίο, στις αλλεπάλληλες κρίσεις που ξέσπασαν από τη δεκαετία του ’70 και εντεύθεν.
Ολα αυτά τα χρόνια η στήριξη της Δύσης βοήθησε την Τουρκία αφενός μεν να διαχειρίζεται τις σχέσεις της με την Κύπρο και την Ελλάδα από σαφώς πλεονεκτική θέση, από θέση ισχύος, αφετέρου δε να κρατά υπό πίεση και σχετικό έλεγχο μια σειρά από ζητήματα, που αποτελούν το καθένα και όλα μαζί την αχίλλειο πτέρνα της, με κορυφαίο το Κουρδικό και στη συνέχεια το Αλεβιτικό.
Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μια χαρακτηριστική αλλαγή σε αυτά που περιγράφηκαν παραπάνω. Η Ουάσινγκτον δεν παρέχει πλέον τη στήριξη που παρείχε επί δεκαετίες στην Αγκυρα ούτε στο Κυπριακό ούτε στο ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών της Ελλάδας αλλά ούτε και στο Κουρδικό.
Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τους λόγους, αν δηλαδή η Ουάσινγκτον άλλαξε τη στάση της λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Αγκυρα σε μια σειρά από ζητήματα αλλά και λόγω της στρατηγικής που έχει, δηλαδή να καταστεί μια παγκόσμια δύναμη ισότιμη με τις ΗΠΑ, ή εάν η τουρκική κυβέρνηση ακολουθεί τις συγκεκριμένες πολιτικές για να ξεπεράσει τα προβλήματα που θα προκύψουν από την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον. Αυτό είναι κάτι σαν το άλυτο δίλημμα αν η κότα έκανε το αβγό ή το αντίστροφο.
Πάντως, αν θέλαμε να συνοψίσουμε την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον στο Κυπριακό, αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν διά της Noble Energy στα ενεργειακά της Κύπρου και στην αναγνώριση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εκμεταλλεύεται την ΑΟΖ της, θέση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις και την πρακτική που ακολουθεί η Αγκυρα. Επίσης, η καταδίκη των «28» της Ε.Ε. ίσως να μην είχε εκδοθεί αν αντιστρατευόταν τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον.
Οσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας, το γεγονός ότι προχωρούν απρόσκοπτα οι διαδικασίες εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο αλλά και το Λιβυκό πέλαγος (στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης) αποτελεί περίπου απόδειξη ότι τουλάχιστον δεν υπάρχει αντίδραση από την Ουάσινγκτον, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από το 1974. Να υπογραμμίσουμε ότι οι διαδικασίες αυτές οδηγούν σε ντε φάκτο ανακήρυξη της ΑΟΖ στις προαναφερθείσες περιοχές. Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι στις περιοχές αυτές βρίσκεται η Γαύδος, την οποία διεκδικούσε η Τουρκία και μάλιστα στα ΝΑΤΟϊκά φόρα, όπου, ως γνωστόν, δύσκολα κουνιέται ακόμα και φύλλο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ουάσινγκτον.
Φυσικά παραμένει εκκρεμές το ζήτημα του Αιγαίου, για το οποίο θα δούμε σε επόμενες φάσεις αν οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να κρατούν την ίδια στάση, υποστηρίζοντας σκανδαλωδώς την Τουρκία. Εχουμε άποψη γι’ αυτό, όμως προς το παρόν δεν την κοινοποιούμε.
Οσο για τα ερωτήματα σε τι συνίσταται η αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ στο Κουρδικό και τι συνέπειες θα έχει αυτό στην πορεία της Τουρκίας, αλλά και στα Ελληνοτουρκικά, θα τα εξετάσουμε στο άρθρο μας της Κυριακής.
δημοκρατία
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_335.html

Ο μεγαλύτερος φόβος των ανθρώπων δεν είναι ο θάνατος αλλά η ζωή

Ο μεγαλύτερος φόβος των ανθρώπων δεν είναι ο θάνατος αλλά η ζωή
Γι’ αυτό αντιστέκονται οι άνθρωποι στη ζωή… Το να είναι ζωντανοί είναι ο μεγαλύτερος τους φόβος. Δεν είναι ο θάνατος ο πιο μεγάλος μας φόβος, αλλά το ρίσκο της ζωής: ο κίνδυνος να είμαστε ζωντανοί και να εκφράζουμε την αληθινή μας φύση. Το να είμαστε ο εαυτός μας — να ποιος είναι ο φόβος μας.
Έχουμε μάθει να ζούμε προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις των άλλων. Έχουμε μάθει να ζούμε βάσει ξένων αντιλήψεων από φόβο ότι δεν θα γίνουμε αποδεκτοί ή άξιοι της αγάπης κάποιου άλλου.
Κατά τη διάρκεια της εξημέρωσης σχηματίζουμε μια εικόνα της τελειότητας, την οποία κάνουμε πρότυπο μας. Δημιουργούμε αυτή την εικόνα του πώς θα έπρεπε να είμαστε ώστε να γίνουμε αποδεκτοί από όλους. Θέλουμε κυρίως να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας αγαπούν: τη Μαμά και τον Μπαμπά, τα αδέλφια, το δάσκαλο, τον ιερέα. Προσπαθώντας να είμαστε αντάξιοι τους, πλάθουμε μια εικόνα τελειότητας, που όμως δεν μας ταιριάζει. Πλάθουμε αυτή την εικόνα, αλλά είναι μια εικόνα πλαστή. Ποτέ δεν θα καταφέρουμε να γίνουμε τέλειοι από αυτή την άποψη — ποτέ!
Ως ατελείς, λοιπόν, απορρίπτουμε τον εαυτό μας. Και το επίπεδο της αυτοαπόρριψης εξαρτάται από το πόσο αποτελεσματικοί ήταν οι ενήλικοι που βάλθηκαν να διαλύσουν την ακεραιότητα μας. Μετά την εξημέρωση, δεν έχει σημασία το αν είμαστε άξιοι για κάποιον άλλον. Δεν είμαστε αρκετά άξιοι για τον εαυτό μας, επειδή δεν ταιριάζουμε με την εικόνα της τελειότητας που εμείς οι ίδιοι πλάσαμε.
Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας, επειδή δεν είναι αυτό που θα θέλαμε να είναι ή μάλλον αυτό που πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να είναι. Δεν μπορούμε να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας που δεν είναι τέλειος.
Ξέρουμε ότι δεν είμαστε εκείνο που, υποτίθεται, θα έπρεπε να είμαστε κι έτσι νιώθουμε κίβδηλοι και ανειλικρινείς. Πασχίζουμε να κρυφτούμε, παριστάνοντας κάτι που δεν είμαστε. Το αποτέλεσμα είναι να αισθανόμαστε μη αυθεντικοί και να φοράμε κοινωνικές μάσκες για να μην μπορεί να το αντιληφθεί αυτό ο περίγυρος μας. Τρέμουμε στην ιδέα ότι κάποιος ίσως καταλάβει ότι δεν είμαστε αυτό που δείχνουμε. Επίσης, κρίνουμε τους άλλους βάσει της δικής μας εικόνας περί τελειότητας και, φυσικά, αποδεικνύονται κι εκείνοι ατελείς.
Ταπεινώνουμε τους εαυτούς μας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τους άλλους. Συχνά βλάπτουμε ακόμη και το ίδιο μας το σώμα, ώστε να γίνουμε αποδεκτοί. Βλέπουμε εφήβους να παίρνουν ναρκωτικά για να μην τους απορρίψουν οι συνομήλικοι τους. Δεν συνειδητοποιούν πως το πρόβλημα είναι ότι δεν αποδέχονται οι ίδιοι τον εαυτό τους.
Απορρίπτουν τον εαυτό τους επειδή δεν είναι ό,τι παριστάνουν ότι είναι. Επιθυμούν να είναι κάπως κι επειδή δεν είναι, κουβαλούν μέσα τους το φορτίο της ντροπής και της ενοχής. Οι άνθρωποι τιμωρούν αδιάκοπα τον εαυτό τους, επειδή δεν είναι αυτό που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είναι. Γίνονται αυτοκαταστροφικοί και χρησιμοποιούν και άλλους ανθρώπους ως μέσα για την καταστροφή τους.
Κανείς, όμως, δεν μπορεί να μας κακοποιήσει όσο ο ίδιος μας ο εαυτός— και αυτό το πετυχαίνουν ο Κριτής, το Θύμα και το σύστημα των πεποιθήσεων μας. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν άνθρωποι που έπεσαν θύματα κακοποίησης από τον σύζυγο, τη μητέρα ή τον πατέρα τους, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι εμείς οι ίδιοι έχουμε κακοποιήσει πολύ περισσότερο τον εαυτό μας.
Ο Κριτής μέσα μας είναι ο πιο ανελέητος που υπήρξε ποτέ. Αν κάνουμε ένα λάθος μπροστά σε άλλους, προσπαθούμε να το αρνηθούμε και να το συγκαλύψουμε. Μόλις, όμως, βρεθούμε μόνοι, ο Κριτής βγαίνει στην επιφάνεια φέρνοντας μαζί του και την ενοχή, κι εμείς νιώθουμε ηλίθιοι, ανίκανοι, απορριπτέοι.
Κανείς δεν σας έχει κακοποιήσει ποτέ τόσο όσο έχετε κακοποιήσει εσείς τον εαυτό σας. Και το όριο κακοποίησης του εαυτού σας ισούται με το όριο που θα επιτρέπατε σε κάποιον άλλον να φτάσει. Αν κάποιος σας κακοποιεί λίγο περισσότερο απ’ ό,τι κακοποιείτε εσείς τον εαυτό σας, το πιθανότερο είναι ότι θα διακόψετε τη σχέση με αυτό το άτομο. Αν, όμως, κάποιος σας κακοποιεί πιο λίγο απ’ ό,τι κακοποιείτε εσείς τον εαυτό σας, θα είστε πρόθυμοι να διατηρήσετε αιώνια αυτή τη σχέση.
Αν κακοποιείτε υπερβολικά τον εαυτό σας, μπορείτε να ανεχτείτε ακόμα και κάποιον που σας φέρεται βίαια, σας χτυπάει και σας εξευτελίζει. Γιατί; Επειδή το σύστημα των πεποιθήσεων σας λέει: “Το αξίζω. Αυτός/ή μου κάνει χάρη που είναι μαζί μου. Δεν αξίζω ούτε την αγάπη ούτε το σεβασμό κανενός”.
Νιώθουμε την ανάγκη να είμαστε αποδεκτοί κι αγαπητοί από τους άλλους, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας.
Όσο περισσότερο αγαπάμε τον εαυτό μας, τόσο λιγότερο τον κακοποιούμε. Η αυτοκακοποίηση προέρχεται από την απόρριψη του εαυτού και αυτή με τη σειρά της προέρχεται από μια εικόνα του τέλειου που ποτέ δεν μπορούμε να φτάσουμε. Το πρότυπο της τελειότητας που έχουμε δημιουργήσει είναι ο λόγος για τον οποίο απορρίπτουμε τον εαυτό μας — ο λόγος για τον οποίο δεν αποδεχόμαστε ούτε τον εαυτό μας ούτε τους άλλους όπως πραγματικά είναι.

www.stixovoli.com
Από το βιβλίο του Don Miguel Ruiz ”Οι Τέσσερις Συμφωνίες”-Εκδόσεις Διόπτρα
ΠΗΓΗ
http://www.katohika.gr/2014/11/o-megaliteros-fovos-ton-anthropon-den-einai-o-thanatos-alla-i-zoi.html 

Τα ολοκαυτώματα που διέπραξε στην Ελλάδα η ματωμένη μεραρχία Εντελβάις

Με την "απαράμιλλη λογική" τους οι γερμανοί ναζί εγκληματίες της ανθρωπότητας σφαγίαζαν άμαχους, παιδιά και όποιον δεν τους προσκυνούσε. 
Δείτε το βίντεο φρίκης που προκαλούσαν οι ναζί της μεσοευρώπης 
 

Τα ολοκαυτώματα που διέπραξε στην Ελλάδα η...

Σενάρια για διαρροές από συνομιλίες της Λέσχης Bilderberg για πολέμους και επιδημίες

Σενάρια για διαρροές από συνομιλίες της Λέσχης Bilderberg για πολέμους και επιδημίες Ούτως ή άλλως η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και οι ετήσιες συνεδριάσεις της περιβάλλονται από μυστικοπάθεια και θεωρίες συνωμοσίας.
Το ενδεχόμενο λοιπόν διαρροής συνομιλιών σπέρνει φρενίτιδα ανά τον πλανήτη και ρίχνει νερό στο μύλο της συνωμοσιολογίας ιδίως όταν αυτές οι “συνομιλίες” φέρονται να κάνουν λόγο για μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω πολέμων και επιδημιών!
To Disclose tv κάνει λόγο για μια άκρως απόρρητη και αποκλειστική διαρροή, που δημοσιεύθηκε αρχικά από Le Matin Contrarien αλλά έχει πλέον μεταφραστεί από τα γαλλικά.
Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας προφανώς και δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν και να διασταυρωθούν άρα εναπόκειται στην κρίση του καθενός αν θα τα πιστέψει ή θα τα απορρίψει.
Πάντως μια από τις φράσεις που φέρεται να ειπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ ήταν η εξής:
«Όλοι έχουμε μια οξεία συνείδηση ​​του γεγονότος ότι ο πλανήτης μας και το περιβάλλον δεν μπορεί να υποστηρίξει, προφανώς, την αιώνια ζωή των δεκάδων δισεκατομμυρίων ανθρώπων που θα καταναλώνουν κατά τον ίδιο τρόπο όπως και σήμερα».
Άλλα πάλι δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τοποθετήσεις στη συνεδρίαση της Λέσχης που μιλούν για την “Αναγκαιότητα του υπερανθρώπου” και που ισχυρίζονται πως ήρθε η ώρα για τον "βιονικό άνθρωπο” . Φέρονται μάλιστα να επικαλούνται ως εργαλεία προς αυτήν την κατεύθυνση τα επιτεύγματα της Νανοτεχνολογίας και την ανάλυση του ανθρώπινου γονιδιώματος. “Έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για να κατανοήσουμε τον μηχανισμό της κυτταρικής γήρανσης. Η αλληλουχία των βλαστικών κυττάρων μπορεί να γίνει κάτω από τον έλεγχο μας” ισχυρίζονται τα δημοσιεύματα αυτά πως ειπώθηκε μεταξύ άλλων.
Ιδιαίτερη ανησυχία πάντως προκαλούν όσα υποτίθεται πως συζητήθηκαν για τη χρήση της μαζικής κατανάλωσης και τους ανεπαρκείς πόρους.
“Με τρία όπλα, τα οποία είναι η οικονομική κατάρρευση, ο εμφύλιος πόλεμος και οι μαζικές επιδημίες θα μπορέσουμε να μειώσουμε τον αριθμό του παγκόσμιου πληθυσμού” αναφέρουν τα δημοσιεύματα πως ακούστηκε στη συνεδρίαση.
Συνάμα γίνεται λόγος και για εσωτερικές συγκρούσεις εντός πολλών κρατών όπως μαύροι ενάντια στους λευκούς στις ΗΠΑ, μουσουλμάνοι εναντίον χριστιανών στην Ευρώπη.
Τέλος τα δημοσιεύματα αυτά ισχυρίζονται πως ειπώθηκε ότι πλέον “το σύνορο ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς ανθρώπους δεν είναι τα πολλά χρήματα ή τα λιγότερα χρήματα, αλλά το κατά πόσο θα έχουν πρόσβαση στους αναγκαίους πόρους”.

ΠΗΓΗ
Πηγή

Εμβόλια Γενετικής Τεχνολογίας πίσω από τον Έμπολα...

γράφει η Βικυ Χρυσού

Το γεγονός χρήσης αλουμινίου στα εμβόλια αποτελεί ζήτημα που απασχολεί εκαντοντάδες χιλιάδες ευαισθητοποιημένους πολίτες, αλλά και γιατρούς. Χάρη στις υπηρεσίες έγκρισης επί δεκαετίες παρεμποδιζόταν η αφαίρεση των αλάτων αλουμινίου από τα σκευάσματα που προορίζονταν για εμβόλια. Ωστόσο παρασκηνιακά λάμβαναν χώρα, εδώ και χρόνια, έρευνες για το πως θα μπορούσαν να παρασκευαστούν σκευάσματα που να μην εμπεριέχουν αλουμίνιο. Το αντικατάστατο βρέθηκε: εμβόλια με γενετικά τροποποιημένους ιούς... η νέα δημιουργία φράνκενσταιν στην ανάπτυξη εμβολίων...

Άλατα Αλουμινίου


Ο υδράργυρος υπήρξε στο στόχαστρο μαζικής κριτικής πολύ πριν το αλουμίνιο. Στο μεταξύ έχει απαγορευτεί ήδη παντού ή βρίσκεται σε διαδικασία απαγόρευσης, με εξαίρεση τα εμβόλια που έχουν προορισμό την Αφρική. Ακόμη και το Pandemrix, το "πανδημικό εμβόλιο" εάντια στη γρίπη των χοίρων περιείχε υδράργυρο. Όμως τα άλατα αλουμινίου είναι μέχρι σήμερα απαραίτητα στα περισσότερα εμβόλια που δεν εμπεριέχουν ζωντανά ή εξασθενημένα παθογόνα. Τα εμβόλια δε λειτουργούν δίχως την προσθήκη αλάτων αλουμινίου, διότι δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Δίχως αλουμίνιο δεν υπάρχει δημιουργία αντισωμάτων, η οποία αποτελεί απόδειξη δράσης ενός εμβολίου. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει έτσι απλά τα άλατα αλουμινίου από τα εμβόλια, διότι τότε ανοσολογικά δεν θα υπάρχει καμία επίδραση.

Κατά τη διάρκεια της γρίπης των χοίρων, αλλά και την περίοδο με τις "μπλε γλώσσες" στα ζώα, όπως και κατά τη διάρκεια των πολέμων του Κόλπου δοκιμάστηκε σε μεγάλη έκταση ένας πιθανός αντικαταστάτης: στους ανθρώπος δοκιμάστηκε το Squalene, ενώ στα ζώα το Saponine. Το αντίτιμο αυτών των πειραματισμών ήταν μαζικές παρενέργειες που μετα βίας κατάφεραν να συγκαλύψουν: στους ανθρώπους ναρκοληψίες, Σύνδρομο Quillan Barre και Σύνδρομο του Κόλπου και στα ζώα αμβλώσεις και ιδρώτας αίματος. Το Squalen και το Saponine αντίστοιχα δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικατάστατα των αλάτων αλουμινίου... έτσι... οι έρευνες συνεχίστηκαν.

Γενετικοί Εμβολιασμοί (Vektorimpfung)


Από τα τέλη του Οκτώμβρη 2014 λαμβάνουν χώρα στη Λωζάνη της Ελβετίας τα πρώτα τέστ για εμβολιασμούς ενάντια στον Εμπολα. 180 εθελοντές δέχονται να λάβουν τα πειραματικά εμβόλια, ωστόσο τα εμβόλια αυτά δεν έχουν τίποτε κοινό με όσα εμβόλια γνωρίζαμε μέχρι τώρα, καθώς πρόκειται για εμβόλια γενετικής τεχνολογίας!

"Tα γενετικά εμβόλια" ή αλλιώς εμβόλια vector, παρασκευάζονται με εντελώς νέες διαδικασίες. Στο άρθρο 3 της γερμανικής ιατρικής εφημερίδας Ärzte-Zeitung, που αφορά αυτό ακριβώς το εμβόλιο, αναφέρεται πως "Συνολικά 120 εθελοντές θα λάβουν εμβόλιο με τον γενετικά τροποποιημένο αδενοϊό, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως "πορθμός" για μια γλυκοπρωτεϊνη του Έμπολα. Κατασκευαστές των "γενετικών πορθμών" είναι η GlaxoSmithKline (GSK) και το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (ΝΙΗ) των ΗΠΑ. 

Συμπληρωματικά στα παραπάνω, άρθρο φαρμακευτικής εφημερίδας αναφέρει πως το σκεύασμα περιέχει αδενοϊό χιμπατζή από το στερεότυπο 3, εν συντομία ChAd3 (Vaccine 2009; 27 (9): 1293), ο οποίος τροποποιήθηκε από τους επιστήμονες με τέτοιο τρόπο ώστε να εκφράζει μια γλυκοπρωτεϊνη του έμπολα. 

To αμερικάνικο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας NIH, που συνεργάστηκε στην ανάπτυξη του εμβολίου για τον Έμπολα, περιγράφει το εμβόλιο ως εξής: "Το υποψήφιο πειραματικό σκεύασμα/εμβόλιο (...) δεν περιέχει υλικό από ιούς έμπολα. Είναι ένα υλικό εμβολιασμού από αδενοϊούς παρμένους από πιθήκους, στο οποίο έχουν εισαχθεί 2 γονίδια έμπολα. Πρόκειται για έναν ιικό Vector που δεν είναι ικανός για πολλαπλασιασμό, που σημαίνει πως εισβάλλει σε ένα κύτταρο και μεταφέρει εκεί τα γονιδιακά τμήματα που του προστέθηκαν. (...) Τα προστιέμενα γονίδια προκαλούν την παραγωγή ενός μορίου πρωτεϊνης, στο οποίο το σώμα απαντά με μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος."

Με άλλα λόγια: αδενοιοί από πιθήκους μεταλλάχθηκαν με χρήση γενετικής τεχνολογίας και πάνω στο γενετικό υλικό τους (DNA) προσαρμόστηκαν τμήματα του DNA ιών έμπολα. Αυτοί οι μεταλλαγμένοι αδενοιοί εισέρχονται στα κύτταρα των εμβολιαζομένων. Εκεί, το DNA του έμπολα φροντίζει να παραχθεί μία πρωτείνη (από τον υποτιθέμενο ιό έμπολα...) και η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα μια έντονη ανοσολογική αντίδραση. Το πως ακριβώς προκαλείται η παραγωγή της πρωτείνης δεν περιλαμβάνεται στις μέχρι τώρα δημοσιεύσεις του NIH ή της GSK. Ακόμη και συστηματικές έρευνες που έκαναν οι συντάκτες της σελίδας http://impfentscheid.ch σε επιστημονικά δημοσιεύματα δεν παρέχουν ομοιογενή αποτελέσματα: κάποια αναφέρουν πως οι ίδιοι οι αδενοιοί παράγουν αυτές τις "πρωτείνες έμπολα", άλλα πως εξέρχονται από τους ιούς, και τέλος άλλα πως διεγείρουν τα κύτταρα ώστε αυτά να παράξουν την πρωτείνη. Υπ΄αυτές τις συνθήκες η αίσθηση είναι πως δεν ξέρουν τι κάνουν! διότι η εισαγωγή γενετικά τροποποιημένου DNA μέσα στα ανθρώπινα κύτταρα εμπεριέχει τον κίνδυνο να ενσωματωθούν στο ανθρώπινο γονιδίωμα (!) και οι μακροπρόθεσμοι κίνδυνοι της γενετικής τεχνολογίας δεν μπορούν να εκτιμηθούν ακόμη σε όλο τους το μέγεθος... (βλέπε σχετικά δημοσιεύματα http://www.sg.hdh.bw.schule.de/neu/risiko.pdfhttp://www.zentrum-der-gesundheit.de/gvo-giftstoffe-ia.htmlhttp://www.zeit.de/1988/13/kommen-bald-die-wunschkinder-a-la-carte)

Το ξένο για τον οργανισμό DNA και οι πρωτείνες εντός των κυττάρων αποτελούν για το σώμα σήμα συναγερμού. Το βέβαιο είναι πως οι αδενοϊοί είναι οι δούρειοι ίπποι που θα εισάγουν ξένο, γενετικά μεταλλαγμένο DNA μέσα στα κύτταρα μας.

Καθώς οι μελέτες που αφορούν τα συγκεκριμένα εμβόλια δεν συμπεριλαμβάνουν τις παρενέργειες, και σίγουρα δεν μιλούν για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, αλλά ως μόνο στόχο έχουν τον έλεγχο μιας γενικής και αόριστης επιτυχούς παραγωγής αντισωμάτων, πολλά από όσα μας αφορούν και μας ενδιαφέρουν σχετικά συνεχίζουν να καλύπτονται από σκοτάδι. (Ας σημειωθεί πως τα εμβόλια ποτέ δεν ελέγχονται με διπλές τυφλές μελέτες όπου χρσιμοποιείται ένα placebo, δηλ, μια μη δραστική ουσία ως μέτρο αποτελεσματικότητας.) 
Όπως όμως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα εμβόλια γενικά, τα σκευάσματα αυτά αναμένεται να εγκριθούν άκριτα και βιαστικά, καθώς η παράλληλη καμπάνια εκφοβισμού πιέζει και φροντίζει να πείσει τον κόσμο πως έχουν ανάγκη από την τάχυστη βοήθεια με τη μορφή εμβολίου απέναντι στο νέο μπαμπούλα που φέρει το όνομα "ιός έμπολα"... (και που όπως και παλαιότερα... τα αποτελέσματα της φτώχειας, της έλλειψης βασικών συνθηκών καθαριότητας και διατροφής αποδίδονται και σήμερα σε ανύπαρκτους "επικύνδινους ιούς"... όπως είχε αποδείξει ο γερμανός γιατρός Dr. Buchwald, στον οποίο είχα αναφερθεί σε παλαιότερες αναρτήσεις περί ασθενειών και εμβολίων...)

 Η έγκριση αυτών των γενετικών εμβολίων θα σημάνει ένα ακόμη πιο επικύνδινο μέλλον στα πλαίσια της εμβολιαστικής πρακτικής, καθώς αυτή αναμένεται να γίνει η βασική γραμμή της βιομηχανίας παραγωγής εμβολίων... μιας και στο άμεσο μέλλον περιμένουμε να μας "πείσουν" για το πόσο πετυχημένα κατάφεραν να ελέγξουν τον μπαμπούλα έμπολα με τα γενετικά μεταλλαγμένα εμβόλια τους... Αυτό όμως θα σημαίνει και το ακόλουθο: τα βρέφη δεν θα εμβολιάζονται πια με σκευάσματα που περιέχουν το κατακρητέο κι επικύνδινο αλουμίνιο... όχι... θα δέχονται άμεση γενετική τροποποίηση στα κύτταρα τους...(πραγματικά οργουελιανό σενάριο...) Έτσι προφανώς θα εξαφανιστούν οι πολύπλευρες ανεπιθύμητες παρενέργειες  των δηλητηρίων που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα υποβοηθητικά, ωστόσο μια νέα σειρά δημιουργημάτων της γενετικής τεχνολογίας θα έρθουν να επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Κάτι τέτοιο δεν φαντάζομαι πως μπορεί να αποτελέσει ευλογία για την ανθρωπότητα, ειδικά αν οι "γιατροί-γενετιστές-θεοί" παίζουν με το γονιδίωμα μικρών παιδιών και βρεφών. Αφού συμβεί η εισαγωγή των ξένων DNA στα κύτταρα η αλυσιδωτή αντίδραση που θα ακολουθήσει μέσα στο σώμα δεν μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. 

Τα αποτελέσματα της γενετικής τεχνολογίας τα έχουμε ήδη δει στις επεμβάσεις των γενετιστών πάνω στα φυτά, στα πλαίσια της γεωργίας... γιατί θα πρέπει να προκληθεί απερίσκεπτα ακόμη μεγαλύτερο κακό παίζοντας άμεσα με το ανθρώπινο γονιδίωμα;

Το παρασκήνιο της ενορχίστωσης του πανικού γύρω από τον Έμπολα


Ο έμπολα μπορεί να κυριαρχεί στους τίτλους των ειδήσεων που φτάνουν σ' εμάς, ωστόσο οι άνθρωποι στη δυτική Αφρική έχουν  στην πραγματικότητα εντελώς άλλα προβλήματα: στη Σιέρρα Λεόνε πεθαίνει ένα στα 6 παιδιά πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής του, και ένα στα 3 παιδιά πριν κλείσει τα πέμπτα του γενέθλια. Πρόκειται για μαζικούς θανάτους που δεν οφείλονται στον έμπολα αλλά στην πείνα και το μολυσμένο νερό! Η υπερβολική εστίαση των ΜΜΕ στον έμπολα δεν έχει καμία σχέση με τα αληθινά προβλήματα που μαστίζουν τους κατοίκους της περιοχής...
 
Επιπλέον, όπως συνηθίσαμε να συμβαίνει σε κάθε "πανδημία", κατακλυζόμαστε από αμφίβολες αποδείξεις περί ιών και εξαιρετικά μη ειδικευμένα τεστ, που αντιδρούν γενικά σε φλεγμονώδεις διεργασίες και δεν έχουν νόημα σε σχέση με μια συγκεκριμένη μόλυνση (από έμπολα στην προκειμένη περίπτωση). Ακόμη και ο ΠΟΥ αναφέρει πως σχεδόν όλοι οι άνθρπωποι που εξετάστηκαν και έχουν θετικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον έμπολα, δεν παρουσιάζουν τις χαρακτηριστικές για τον έμπολα αιμορραγίες. Γιατί τότε ο ΠΟΥ επιτρέπει να μασκαρεύονται τα επακόλουθα της φτώχειας και της πείνας ως "επιπτώσεις πανδημίας έμπολα";

Γνωρίζοντας πως ο ΠΟΥ χρηματοδοτείται κατά 75% από τις φαρμακοβιομηχανίες και πως κατά τον ίδιο τρόπο δημόσιες υπηρεσίες υγείας στηρίζονται σε χρήματα πολυεθνικών... (βλέπε το παράδειγμα της Swissmedic)  δεν παραξενευόμαστε ιδιαίτερα για τις επιλογές και αποφάσεις τους... γιατί αυτός που πληρώνει, διατάζει κιόλας...

Στα πλαίσια της έρευνας της γρίπης των χοίρων τo 2009 είχαμε δει αναλυτικά με ποιο τρόπο δημιουργήθηκε ο ΠΟΥ: διεθνείς νομοθεσίες υγείας και εθνικές νομοθεσίες του δίνουν την ισχύ να εξαγγέλει πανδημίες και να απαιτεί από τις συμβαλλόμενες χώρες να ακολουθούν πολύ συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες στη συνέχεια -πρέπει να- επιβάλλονται ακόμη και δια της βίας στους πολίτες των κρατών αυτών (βλέπε π.χ. εθνικές νομοθεσίες και σχέδια του ΚΕΕΛΠΝΟ που περιγράφουν τις διαδικασίες εφαρμογής των επιταγών του ΠΟΥ...)

Το ίδιο σενάριο μας είχε απασχολήσει και κατά την εποχή του πανικού με τη γρίπη των χοίρων (που κατέληξε με το ιστορικό συγνώμη του ΠΟΥ... που πολύ λίγοι έμαθαν μετά από την ενορχιστωμένη καμπάνια ανόητης και άσκοπης αλλά εσκεμμένης πρόκλησης πανικού...), καθώς σε καταστάσεις που χαρακτηρίζονται ως "διεθνείς καταστάσεις έκτακτης ανάγκης", όπως είναι μια πανδημία, μπορεί ένα υποτιθέμενα "προστατευτικό" εμβόλιο να εγκριθεί με γρηγορότερες και πολύ πιο απλές διαδικασίες, ώστε να χρησιμοποιηθεί τάχυστα για μαζικούς αναγκαστικούς εμβολιασμούς "για τη σωτηρία της ανθρωπότητας"... 

Ο κίνδυνος από την πλευρά του ίδιου του σκευάσματος, ακόμη και οι "παράπλευρες απώλιες" μερικών δεκάδων ή εκατοντάδων θανάτων ανθρώπων άσκοπα εμβολιασμέων, με επικίνδυνα και βιαστικά εγκεκριμένα σκευάσματα, ... δεν μετριέται μπροστά το γρήγορο κέρδος που υπόσχεται η άμεση σχεδόν διάθεση των δηλητηρίων που παράγουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Γι΄αυτές μετρούν μόνον τα κέρδη που αποκομίζουν γλιτώνοντας πολλές, μακροχρόνιες και δαπανηρές έρευνες που χρειάζονται για τον επαρκή έλεγχο των σκευασμάτων υπό "φυσιολογικές" συνθήκες. Αυτή η αλήθεια θέτει φυσικά επί τάπητος το λογικό ερώτημα αν τελικά ο ΠΟΥ, οι υπηρεσίες υγείας, οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ εκμεταλλεύονται στην πραγματικότητα τον ανθρώπινο πόνο των κατοίκων της δυτικής Αφρικής απλά και μόνον για να πείσουν πως υπάρχει ανάγκη για ένα νέο εμβόλιο, ενώ στην πραγματικότητα δρουν στα πλαίσια λομπίστικων συμπεριφορών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις αδηφάγες επιθυμίες κερδοφορίας των φαρμακευτικών καρτελ... (=χρηματοδοτών τους) Εσείς τι λέτε;

Όποιος σήμερα θεωρεί τους φαρμακευτικούς κολοσσούς "φιλικούς προς την ανθρωπότητα", μάλλον δεν βλέπει την πραγματικότητα: Τα στοιχεία φανερώνουν εδώ και χρόνια τα μαφιόζικα χαρακτηριστικά τους και φωνάζουν για την εμπλοκή τους στην αγορά συνειδήσεων πολιτικών προσώπων, που τους παρέχουν την απαραίτητη δύναμη στο σχεδιασμό ή την προσαρμογή των νόμων στα μέτρα τους... (Δοκιμάστε μια αναζήτηση με τις λέξεις "pharma mafia"... θα βρείτε πάνω από 531,000 link... ακόμη κι αν μέρος αυτών είναι άχρηστα, σίγουρα υπάρχει αρκετό σοβαρό υλικό. Δείτε επίσης τα άρθρα http://www.zentrum-der-gesundheit.de/krebsstudien-ia.htmlhttp://www.infosperber.ch/Dossier/Die-Politik-der-Pharmakonzerne,http://www.20min.ch/finance/news/story/19924334)

Έτσι λοιπόν φαίνεται πως οι "προστάτες" μας από τα φαρμακευτικά καρτέλ επιδιώκουν να σπείρουν ένα νέο πανικό για μια δήθεν πανδημία έμπολα, προκειμένου να σπρώξουν προς την κατεύθυνση γρήγορης έγκρισης και χρήσης γενετικά μεταλλαγμένων εμβολίων. κάτι που σίγουρα δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν δημιουργούσαν προηγουμένως το φόντο μιας "φονικής παγκόσμιας απειλής", καθώς κανένας άνθρωπος δε θα δεχόταν να εμβολιαστεί με ένα τέτοιο σκεύασμα ικανό να επηρρεάσει το γενετικό του υλικό...

Γενετική τεχνολογία απευθείας ενέσιμη εντός των ιστών των ανθρώπων... σίγουρα δεν θα μπορούσε να περάσει δίχως τον μπαμπούλα "έμπολα" να φιγουράρει σε πρώτο πλάνο. 

Αυτοί θα είναι λοιπόν οι αντικαταστάτες των αλάτων αλουμινίου: γενετικά μεταλλαγμένοι ιοί-πειρατές που εισβάλλουν μέσα στα κύτταρα μας...

Παράλληλα οι φαρμακοβιομηχανίες θα γλιτώσουν για αρκετές δεκαετίες από το μπελά των επικίνδυνων παρενεργειών που προκαλούνται από τα άλατα αλουμινίου των εμβολίων τους, που πλέον έχουν αποδειχτεί με εκατοντάδες σελίδες επιστημονικών μελετών... Οι παρενέργειες και βλάβες που  προκαλούν  τα γενετικά εμβόλια στο γενετικό υλικό των ανθρώπων είναι προς το παρών άγνωστες (τι σικ!) και οι σχετικές έρευνες δύσκολες και πολυδάπανες... (θα δοκιμαστούν δίχως δαπάνες... στις πλάτες των εθελοντών και "αναγκαστικά εμβολιασμένων"... υπό την αιγίδα των διεθνών και κρατικών υπηρεσιών υγείας... πάντα για το καλό μας...) 

Η προνοητικότητα της κοινής ανθρώπινης λογικής, αλλά και η αρχή του μη βλάπτειν κατά την εφαρμογή θεραπειών στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας... πάει περίπατο...

Συμπέρασμα


Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία δημιουργείται η βάσιμη εντύπωση πως η όλη καμπάνια πανικού γύρω από τον έμπολα ενορχιστρώθηκε για να αυξήσει τα κέρδη των φαρμακευτικών κολοσών. Καθώς όμως στόχος τους είναι και πάλι η πίεση για μαζικούς εμβολιασμούς (θυμάστε φαντάζομαι τα εκατομμύρια που δαπάνησαν όλες οι χώρες-μέλη του ΠΟΥ για την αγορά επικύνδινων εμβολίων για την προηγούμενη υστερία περί γρίπης των χοίρων..., και πως ακόμη και τα εμβόλια που δεν χρησιμοποιήθηκαν δεν επεστράφησαν... αλλά "χαρίστηκαν" σε χώρες του τρίτου κόσμου με το πρόσχημα του "ανθρωπισμού") που στοχεύουν το DNA και τα κύτταρα μας, σίγουρα δεν πρόκειται μόνον για οικονομικά κίνητρα και έχουμε κάθε λόγο να συμμεριζόμαστε την άποψη όλων όσων προειδοποιούν ενάντια στην αποδοχή των γενετικών εμβολίωνΗ επικινδυνότητα αυτών των σκευασμάτων απειλεί το γενετικό υλικό των ίδιων των ανθρώπων και οι διαστάσεις της απειλής αυτής πιθανόν να φανούν στις επόμενες γενιές!

Όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε και να προστατέψουμε το ίδιο μας το DNA από τα νύχια των αρπακτικών φαρμακευτικών βιομηχάνων.

Μας αφορά όλους!

Διαδόστε τις πληροφορίες και βοηθήστε ώστε να εμποδίσουμε τη νομιμοποίηση απειλητικών και επικίνδυνων για την υγεία πρακτικών.






-----------------------------------------

Πηγές/παραπομπές:
Το κείμενο είναι βασισμένο κυρίως σε άρθρα των:
  • Daniel Trappitsch, διαχειρηστή του Δικτύου  Impfentscheid, www.impfentscheid.ch  
  • Michael Leitner,  ελεύθερου δημοσιογράφου και δημιουργού ντοκυμαντερ www.wir-impfen-nicht.eu

1. B. Schweiz: Swissmedic: http://www.sonntagszeitung.ch/wirtschaft/artikel-detailseite/?newsid=228334%20
2. http://www.tagesanzeiger.ch/schweiz/standard/Schweiz-setzt-sich-fuer-weltweites-QuecksilberVerbot-ein/story/21598459
3. http://www.aerztezeitung.de/fehler/default.aspx?aspxerrorpath=/medizin/krankheiten/infektionskrankheiten/haemorrhagischefieber/default.aspx
4.  http://www.pharmazeutische-zeitung.de/index.php?id=53914
και τα link εντός του κειμένου




vickytoxotis

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Έθνος περιορισμένης κυριαρχίας...

Γράφει ο Αλέξανδρος Ασωνίτης

Το Ελληνικό, ποιο άλλο; Το παραβλέπουμε δεκαετίες, κλωθογυρίζονας γύρω από ανέξοδους «διπλωματισμούς» και διεθνισμούς (η διεθνιστική μας δράση αλλάζει τα παγκόσμια δεδομένα, το ξήλωμα του καπιταλισμού – ιμπεριαλισμού αρχίζει από εδώ), αλλά η επικυρίαρχος Τουρκία, όποτε θέλει, μας προσγειώνει στη σκληρή πραγματικότητα. Είμαστε αιχμάλωτοί της. 

Κάνει έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ (ΑΟΖ της «ελληνοκυπριακής κοινότητας»;) μας προκαλεί, μας ταπεινώνει, και η τριτεγγυήτρια της κυπριακής ακεραιότητας
Ελλάδα, κάνει δηλώσεις. Αλλά στις δηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου κανείς δεν αναφέρθηκε στη νέα τουρκική εισβολή. 

Οι τούρκοι διατυπώνουν επισήμως τον επεκτατισμό τους, ο Αβραμόπουλος συναντά ιδιωτικώς τον Ερντογάν. Τσούγκρισαν χαρούμενοι τα ποτήρια τους, όπως οι Καραμανλής – Μεντερές μετά τη Ζυρίχη.

Η Τουρκία, καταπατώντας όπως πάντα κάθε διεθνές δίκαιο, εισβάλλει στην θαλάσσιο χώρο κράτους, που δεν αναγνωρίζει(!), έχοντας κατακτήσει παράνομα μεγάλο τμήμα του και, μαζί με εμάς, γελοιοποιεί ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.α. οργανισμούς που αδιαφορούν προκλητικά για το δίκαιο υπέρ του οποίου δήθεν κόπτονται (βλ. επικίνδυνες πομφόλυγες ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε., ειδικά κάποιου «σοσιαλιστή» Πιτέλα) εξυπηρετώντας τις δυτικές δυνάμεις.

Αν συνδυάσουμε αυτά με την κουραστική, πρωτοφανή αβελτηρία μας (ή είναι δείγμα βαθύτατης επίγνωσης της άρνησής μας να αντιδράσουμε στις αδιάκοπες τουρκικές προκλήσεις;) να εξακολουθούμε, παρά τόσες πανωλεθρίες, να ελπίζουμε στην «βοήθεια» τρίτων (Ισραήλ – Αιγύπτου ή των προαναφερθέντων οργανισμών – μεγαλοεπιχειρήσεων), ονομάζοντας την αφέλειά μας «διπλωματικές κινήσεις» και «στρατηγικές συμμαχίες», τότε καλύτερα να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε παίγνιο του τουρκικού ιμπεριαλισμού. 

«Διπλωματικές κινήσεις» και «στρατηγικές συμμαχίες» έχουν αντίκρυσμα μόνο όταν κάποιος διαθέτει υπόσταση, όταν δεν φέρεται ως δούλος. Όταν μας χλευάζει κάποιος Τόμσεν, θα μας υπολογίσει η Τουρκία; Το Μνημόνιο έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις, άραγε;

Η Τουρκία μας έχει κηρύξει τον πόλεμο από το 1974 απαγορεύοντας να εφαρμόσουμε το διεθνές δίκαιο κι εμείς, και οι διαβόητοι σύμμαχοί μας, το αποδεχόμαστε. Σήμερα, ούτε προσφεύγουμε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως η Παλαιστινιακή κυβέρνηση για τους παράνομους εποικισμούς στην Ιερουσαλήμ, ούτε ζητάμε έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. 

Πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις θεωρώντας ότι πρόκειται για πράξεις που αντιστρέφουν την κατάσταση.

1922 – 2014: 92 χρόνια ήττες. Δεν θελήσαμε να επεξεργασθούμε ψυχικά την Ποντιακή Γενοκτονία και την Μικρασιατική Καταστροφή, βαυκαλιζόμενοι ότι ένας ξεριζωμός 2.700 ετών παρουσίας και πολιτισμού δεν θα άφηνε αποτυπώματα επάνω μας και δεν θα παραμόρφωνε τον ψυχισμό μας. 

Βρήκαμε καταφύγιο οι μισοί στην ελπίδα του κομμουνιστικού παραδείσου που θα έλυνε κάθε πρόβλημα (θα εξαφάνιζε την ήττα μας δηλαδή) και οι άλλοι στην προστασία ΗΠΑ, Βρετανίας, ΝΑΤΟ, ΕΟΚ.

Ακολούθησαν ήττες που ξαναρνηθήκαμε να επεξεργαστούμε Η Τουρκία βοήθησε τους ναζί και το 1945 ο Τσόρτσιλ της έταζε τα Δωδεκάνησα για να μας εκβιάσει. Το 1956 εξεδίωξε Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη εξαπολύοντας ατιμώρητα ναζιστικό πογκρόμ. 

Στόχευε ήδη την Κύπρο, απολαμβάνοντας και συμμετέχοντας στους απαγχονισμούς Ελλήνων από τους «συμμάχους» Εγγλέζους και κέρδισε δικαιώματα τριτεγγυήτριας δύναμης (λόγω Καραμανλή – Αβέρωφ). 

Επέβαλε την τουρκοκυπριακή μειοψηφία ως ισοδύναμη της ελληνικής πλειοψηφίας. Βομβάρδισε την άοπλη Κύπρο το 1964. Λόγω της ατιμώρητης αποστασίας Μητσοτάκη και της ατιμώρητης χούντας εισέβαλε και κατέκτησε το 37%, αλλοίωσε τον πληθυσμό με εποίκους, ανακήρυξε τα 

Κατεχόμενα σε «κράτος» που δεν αναγνωρίζει φυσικά κανείς. Μετέτρεψε την Ελληνική Κύπρο σε «ελληνοκυπριακή κοινότητα». 

Επικαλείται συμφωνία με το νομικώς ανύπαρκτο κατοχικό εξάμβλωμα, εισβάλλει στον θαλάσσιο κυπριακό χώρο. Ο τέλειος δημοκρατικός, ειρηνικός, αντιναζιστικός γείτονας.

1974: «Casus Belli». Θέτει μεθοδικά θέμα Θράκης. Δεν αναγνωρίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα, βγαίνει κερδισμένη παρά την ήττα της το 1987, καταλαμβάνει τα Ίμια το 1996, μιλάει για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ του Καστελλόριζου, δεν αναγνωρίζει την Κύπρο ούτε ως προεδρεύουσα της ΕΕ, εισβάλλει ανενόχλητη στην ΑΟΖ της. 

Όλα παράνομα, εκτός διεθνών συμφωνιών και δικαίου. Εμείς ασχολούμαστε αυτιστικά με την «εσωτερική ατζέντα» που προκαλεί κλαυσίγελο (εξαιρείται το Μνημόνιο).

 Για συμπαράσταση στο Γκεζί έγιναν δεκάδες διαδηλώσεις, για την τουρκική θαλάσσια εισβολή καμία. Είμαστε φαινόμενο εκτός Ιστορίας.

Χρειάζονται χειρότερες τουρκικές ενέργειες, που θα γιγαντώσουν κάποιους «εθνοσωτήρες», για να αντιδράσουμε; Θα είναι αργά. 

Είμαστε μόνοι, Ελλάδα – Κύπρος και μόνοι θα πορευθούμε. Αν στήσουν οι τούρκοι γεωτρύπανα, θα τα ξεστήσουν οι τελευταίες συμμαχίες μας. Πρέπει να προετοιμασθούμε, οικονομικά, πολιτικά, ψυχικά, στρατιωτικά, ώστε να αποτρέψουμε τν πολεμοκάπηλο τουρκικό επεκτατισμό. 

Αλλιώς, να δηλώσουμε επίσημα υποτελείς τους. Είναι πιο έντιμο, διεθνιστικό και ανακουφιστικό. Θα πανηγυρίσουν και οι εγχώριοι νεωτεριστικοί ιοί, χολέρες και πανούκλες.

enet.gr
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_75.html

Γιατί αγρίεψαν τα παιδιά μας;…

«Στην ένταξη των νέων στο παρελθόν έγκειται η πιο ουσιώδης λειτουργία της εκπαίδευσης»  Χ. Άρεντ

«Αφαιρέστε το φίλτρο και πλύνετέ το στο χέρι. Το εσωτερικό της κανάτας πρέπει να καθαρίζεται με μία μαλακή βούρτσα και να ξεπλένεται με ζεστό νερό. 

Ξεβγάλτε το καπάκι, βάζοντάς το κάτω από τη βρύση. Καθαρίζετε την εξωτερική επιφάνεια της καφετιέρας με υγρό πανί». (Βιβλίο Γλώσσας Στ’ Δημοτικού, β’ τεύχος, σελ. 43).
Το κείμενο που «καμαρώνει» στο σχολικό βιβλίο-περιοδικό ποικίλης ύλης, τιτλοφορείται «οδηγίες χρήσης καφετιέρας». Μ’ αυτό, υποτίθεται, θα διδάξουμε στους μαθητές μας την
προστακτική έγκλιση. 

Πριν σχολιάσουμε το… άλαλον και κωφόν πνεύμα του κειμένου, μια γλωσσική παρατήρηση. Εκείνο το «πλύνετέ το» τι είναι; Κανείς δεν λέει πλύνετε ή κόψετε, αλλά πλύντε και κόψτε. 

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται συγκοπή και ανήκει στα λεγόμενα πάθη των φωνηέντων. (Όπως και η έκθλιψη, η αφαίρεση, η συναίρεση και λοιπά).
Η παλιά σχολική γραμματική του Χρ. Τσολάκη, η οποία ήταν βασισμένη στην γραμματική του Μ. Τριανταφυλλίδη, περιείχε κεφάλαιο στο οποίο ανέλυε τα πιό συνηθισμένα «πάθη των φωνηέντων». 

Στην νέα γραμματική τους, στην σελίδα 42, φιλοξενείται κεφάλαιο με τίτλο: απαλοιφή φωνήεντος. Καταγράφονται κάποια «πάθη», όμως δεν κατονομάζονται. Όλα είναι απαλοιφές, δηλαδή πασαλείμματα.
Διαβάζω στη νέα Γραμματική: «Σε μερικές περιπτώσεις χάνεται ένα φωνήεν ανάμεσα σε δύο σύμφωνα». Ωραία. Και γιατί δεν γράφουν ότι αυτό ονομάζεται συγκοπή; Άγνωστο. 

Προφανώς διότι η λέξη συγκοπή είναι παλαιάς κοπής και τα παιδιά δεν πρέπει να κοπιάζουν με πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν. Ως γνωστόν ό,τι δεν έχει πρόσφατη ημερομηνία περιφρονείται από το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Επιστροφή στην… καφετιέρα. Όποιος δεν γνωρίζει τα της τωρινής εκπαίδευσης, διερωτάται, απορεί και εξίσταται: τι δουλειά έχει ένα τέτοιο κείμενο μέσα σε σχολικό βιβλίο; Ρωτήθηκε, προ καιρού, η τότε (γενική, ειδική δεν θυμάμαι) γραμματέας του υπουργείου για τον διδακτικό στόχο του εν λόγω κειμένου. 

Απάντηση: να μάθουν τα παιδιά να κάνουν καφέ στους γονείς τους!!» (Ήταν η κ. Δραγώνα… θου, Κύριε, φυλακήν…). Όντως, λαμπρή απάντηση! Εξάλλου το τωρινό σχολείο, οφείλει, για να είναι καινοτόμο και «ανοιχτό στη ζωή», να διδάσκει ό,τι υψοποιό και τιμαλφές μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενεές. 

Το ψήσιμο του καφέ και οι οδηγίες χρήσεις καφετιέρας, είναι από τα λαμπρότερα και περιάκουστα κατορθώματα του Γένους των Ελλήνων. 

Γι’ αυτό και οι νέοι, μας τιμούν ιδιαίτερα και απολαμβάνουν τα… «καφέ». (Στο ίδιο κείμενο οι μαθητές μας καλούνται να συμπληρώσουν «γράμματα που λείπουν» σε φράσεις όπως: «Παρακαλούμε αφήστε τις τσάντες σας στο ταμείο. Ζυγίστε μόνοι σας τα φρούτα. 

Προτιμήστε το κατάστημά σας για τις αγορές σας. Σταθείτε στην ουρά για τυριά. Εκτιμήστε την ποιότητα του λαδιού μας».
Θα αντιτείνει κάποιος ότι τα βιβλία υπηρετούν σύγχρονες επικοινωνιακές ανάγκες, παρακολουθούν την αγγελικά πλασμένη εποχή μας. Λάθος. 

Όλοι οι σοβαροί επιστήμονες, που ασχολούνται με την γλώσσα και την διδακτική της, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αθώα παραμυθάκια και ότι κάθε γλωσσικό κείμενο, ακόμα και ένα πρόβλημα μαθηματικών, προάγει συγκεκριμένες αξίες και στάσεις ζωής. 

Το προαναφερθέν «ερωτηματολόγιο» εξυμνεί την σύγχρονη θεά κατανάλωση. Κάτω από το ευγενές κέλυφος εκμάθησης της προστακτικής, υποφώσκει η κακόβουλη παρότρυνση: καταναλώνω, άρα υπάρχω).
Τέλος πάντων. Ό,τι έγινε, έγινε, «οδηγίες χρήσεις καφετιέρας», κάποιος -ας κάνουμε τον «καλό λογισμό» που έλεγε και ο άγιος Γέροντας Παΐσιος- σκέφτηκε το γήρας των γονιών του, το φιλογονείν, όταν δεν θα μπορούν… μπορεί ο διδάσκων από την σαχλαμάρα, να βγάλει κάτι καλό. 

Όμως στο βιβλίο εργασιών Γλώσσας διδάσκουμε και «οδηγίες χρήσεις κλιματιστικού». (α’ τεύχος, σελ. 61).
Εδώ τι γίνεται; Η απάντηση είναι απλή. Δάσκαλος με στοιχειώδη πνευματική εντιμότητα, κλείνει το… περιοδικό, αρπάζει Διονύσιο Σολωμό-γιατί θολώνει ο νους του-και διαβάζει στα παιδιά του «οδηγίες χρήσεως»… της ελευθερίας.
«Μητέρα, μεγαλόψυχη στον πόνο και την δόξα»…
Η καφετιέρα, το κλιματιστικό και λοιπές τιποτολογίες και ανοησίες είναι συστηματική επίθεση κατά της λογικής. Το σχολείο πλέον δεν φωτίζει το νου του μαθητή ούτε προσφέρει προσανάμματα ελευθερίας. 

Παράγει με την σέσουλα μυαλά υποταγμένα στους νόμους της αγοράς, εθισμένα στην παρασιτικό καταναλωτισμό. Τούτη την εποχή, στα σχολεία, λύσσαξαν με τις δράσεις και κάθε λογής δραστηριότητες, που μόνο στόχο έχουν να διασκεδάσουν τα παιδιά, «να τους μάθουν τον κόσμο σ’ αυτή την μικροκοινωνία του σχολείου δηλαδή να παίξουν τον ίδιο ρόλο που έχει η τηλεόραση στη μέση του σαλονιού: μια παρέλαση εικόνων από τις οποίες δεν βγαίνει κανένα νόημα». (Ν.Πολονύ, «τα χαμένα παιδιά μας», σελ. 134, εκδ. «ΠΟΛΙΣ»).
Έχουμε ανοίξει τόσο τα σχολεία στη ζωή, ώστε η τάξη να γίνει προέκταση της παιδικής ή νεανικής παρέας και η αίθουσα διδασκαλίας προέκταση του παιδικού δωματίου. Ο Παλαμάς σ’ ένα ποίημά του είχε συλλάβει την επερχόμενη «βοή των γεγονότων».
«Λιτά χτίστε τα, απλόχωρα, μεγάλα
γερά θεμελιωμένα, από της χώρας
ακάθαρτης, πολύβοης, αρρωστιάρας
μακριά μακριά τ’ ανήλιαγα σοκάκια
τα σκολειά χτίστε».
Το μεγαλύτερο θύμα όλης αυτής της παράνοιας είναι ο δάσκαλος, η ψυχή του σχολείου. Το «ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ» σύνθημα νεοφανές, οι δράσεις και τα παντοειδή προγράμματα, έχουν σκοπό να εκμηδενίσουν τον δάσκαλο, ως φορέα και μεταλαμπαδευτή των αληθειών που συγκλόνισαν τους Πατέρες και τους Μάρτυρες, τους αγωνιστές και τους ήρωες που διέσωσαν το Γένος. 
Το σχολείον ίσον δάσκαλοι δεν ισχύει πλέον. Σήμερα μας θέλουν επικοινωνιακούς και όχι μεταδότες. Μετάδοση και επικοινωνία: η διαφορά είναι ανάμεσά τους τεράστια. 
Το ένα είναι ρόλος (η επικοινωνία) το άλλο πρόσωπο, το οποίο διδάσκει με την ίδια του την ζωή. Διότι «ου γαρ ο λόγος τοσούτον όσον ο βίος εις την αρετήν άγει» μας κανοναρχεί ο Πλούταρχος.
Όταν το σχολείο υιοθετεί επικοινωνιακά μοντέλα, ακυρώνεται η αποστολή του. «Η επικοινωνία είναι το όπλο μαζικής καταστροφής που επέτρεψε την έλευση της κοινωνίας του κοπροθεάματος».
Και, κλείνοντας, πρέπει να μας (συγ)κλονίσει το γεγονός, το να διαφημίζεται, δηλαδή, ως παιδικό, ωφέλιμο ανάγνωσμα, ο «Χάρι Πότερ», στο βιβλίο Γλώσσας Α’ Γυμνασίου, (σελ. 114), γιατί «ξανάφερε τα παιδιά στο διάβασμα» και να μην υπάρχουν οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Σολωμού, πουθενά στα βιβλία; 

Δεν βλέπετε ότι αγρίεψαν τα παιδιά μας και κατάντησαν ωσάν τα θηρία; Γιατί άραγε;



 antibaro.gr
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_29.html

Σκέτη τρέλα: Θα πληρώνει πρόστιμο …το κράτος, αν γίνει απεργία σε πολυεθνική...

Όροι «εταιριοκρατίας» στην Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (TTIP) που θα υπογραφεί μεταξύ Ε.Ε και ΗΠΑ. Το επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Από «προεδρευόμενη δημοκρατία» σε   «προεδρευόμενη …εταιριοκρατία» θα μετατραπεί το πολίτευμα της χώρας, εφόσον η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η περίφημη Διατλαντική Εταιρική Σχέση (TTIP) έχει τα χαρακτηριστικά που προδιαγράφουν οι έως τώρα διαπραγματεύσεις. 

 
Κυβερνητικές πολιτικές θα τίθενται …υπό αίρεση, εφόσον δεν πληρούν τους όρους που απαιτούν οι πολυεθνικοί κολοσσοί της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να πραγματοποιούν «διατλαντικές» επενδύσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία αναδείχθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, που συζητήθηκε στην Βουλή την Δευτέρα (3/11) και το κυριότερο δεν διαψεύσθηκαν από την κυβέρνηση!

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Σταθάκης πρόκειται για «τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ, μιας και οι δύο αυτές οικονομικές ενότητες αποτελούν περίπου το 60% της παγκόσμιας οικονομίας». 

Κεντρικό της χαρακτηριστικό - επισήμανε- είναι το ότι «για πρώτη φορά οι συμφωνίες αυτές επιτρέπουν μια διαμάχη ανάμεσα σε εταιρείες και στο κράτος, ένα εθνικό κράτος. 

Επαναλαμβάνω ότι είναι η πρώτη φορά που σε ένα τύπο εμπορικών συμφωνιών οι εταιρείες αποκτούν το δικαίωμα να στρέφονται εναντίον κυβερνήσεων»

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη, στο πλαίσιο του ISDS, (δηλαδή του προβλεπόμενου μηχανισμού επίλυσης διαφορών ανάμεσα στις εταιρίες και τα κράτη που θα συνυπογράψουν την συμφωνία) οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφεύγουν σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι υπέστησαν ζημιά. 

Ετσι «οι πολυεθνικές θα έχουν δυνατότητες να ζητούν από τις χώρες αποζημιώσεις ακόμα και για απεργιακές κινητοποιήσεις, αν εκτιμούν ότι αυτές περιορίζουν την κερδοφορία τους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «αν επικυρωθεί και εφαρμοστεί αυτή η Συμφωνία, τίθενται σε αμφιβολία και αμφισβήτηση θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, συνθήκες εργασίας, συνδικαλιστικές ελευθερίες, των οποίων η εφαρμογή μπορεί να δημιουργήσει διαφυγόντα κέρδη στις πολυεθνικές».

Μάλιστα αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Δημήτρη Στρατούλη  σύμφωνα με την οποία  «θα δίνεται η δυνατότητα στις πολυεθνικές να σύρουν σε διεθνή δικαστήρια κυβερνήσεις για νόμους εθνικών κυβερνήσεων που αυξάνουν τα ημερομίσθια -για παράδειγμα, μία κυβέρνηση που θέλει να αποκαταστήσει τον κατώτατο μισθό- περιορίζουν το χρόνο εργασίας, ενισχύουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, θεσπίζουν ρήτρες προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας. 

Μια αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση αύριο, αν επικυρωθεί αυτή η Συνθήκη, θα κινδυνεύει να συρθεί στα δικαστήρια».

Επιβεβαίωσε  η κυβέρνηση

Το θέμα του μηχανισμού διακανονισμού διαφορών μεταξύ επενδυτή και κράτους (ISDS) έθιξε στην ομιλία του και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος κάθε άλλο παρά διέψευσε το ενδεχόμενο ύπαρξης τέτοιων όρων. 

Δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση συντάσσεται με την θέση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλώντ Γιούνγκερ, «ως προς την ανάγκη τα κράτη μέλη να εξακολουθήσουν να είναι κυρίαρχα»! Ομολόγησε δηλαδή - ουσιαστικά- ότι ακόμη και αυτό αποτελεί …θέμα υπό διαπραγμάτευση στις συνομιλίες που γίνονται μεταξύ Ε.Ε και ΗΠΑ. 

Μάλιστα ήταν ξεκάθαρος στο ότι η ελληνική πλευρά δε εμπλέκεται ευθέως στις διαπραγματεύσεις αφού από την ευρωπαϊκή πλευρά διαπραγματεύεται αποκλειστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα δήλωσε σχετικά με την δυνατότητα των εταιριών να προσφεύγουν εναντίον των κυβέρνησεων πως «ένα είδος ISDS θα πρέπει να υπάρχει στη συμφωνία.  Και τούτο γιατί το νομικό σύστημα των ΗΠΑ δεν επιτρέπει σε εταιρείες να χρησιμοποιήσουν διεθνείς συμφωνίες ως νομική βάση στα δικαστήρια των ΗΠΑ»!   

Επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η προσέγγιση ότι το ISDS θα αναγκάσει μία υποτιθέμενη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπαναχωρήσει από τις υποσχέσεις της για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων μου μοιάζει σαν «προφάσεις εν αμαρτίαις» και σαν αναζήτηση δικαιολογιών και άλλοθι.  

Βλέπετε κάποια στιγμή έρχεται και η ώρα της αλήθειας για όποιον υπόσχεται στους πάντες τα πάντα.  Και τότε ψάχνει τρόπο για κυβισθήσεις»…




neakriti.gr
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_49.html

Επιστολή - καταπέλτης υπερήφανης ξενιτεμένης Κρητικιάς στον Αντώνη Σαμαρά...

Αποστομωτική απάντηση για τα… «θρασίμια» που κατήγγειλε ο πρωθυπουργός

Κόλαφος είναι η ανοιχτή επιστολή μιας ξενιτεμένης Ελληνίδας μάνας από την Κρήτη προς τον πρωθυπουργό, μέσω της οποίας δίνει τη δική της απάντηση στον
Αντώνη Σαμαρά και τους ισχυρισμούς του περί… «θρασιμιών» που διέκοψαν την συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών την περασμένη Πέμπτη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη γιορτή της ΟΝΝΕΔ για τα 40 της χρόνια, ο κ. Σαμαράς είχε κάνει λόγο για «θρασίμια
που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους» δηλώνοντας παράλληλα ότι «δεν θα τους περάσει».
Όπως ήταν φυσικό, οι χαρακτηρισμοί αυτοί ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Ανάμεσα στους εξανισταμένους είναι και η κ. Νίκη Λατινάκη, μια από τους χιλιάδες ξεριζωμένους του απόδημου ελληνισμού, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μνημονιακή Ελλάδα για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον ή πιο σωστά μια ελπίδα επιβίωσης.
Η συντάκτρια της συγκλονιστικής επιστολής, που στο παρελθόν ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας, κατακεραυνώνει τον πρωθυπουργό και επιστρέφει το χαρακτηρισμό «θρασίμια» σε όλους αυτούς, που με τις πολιτικές τις οποίες ακολουθούν, την ανάγκασαν να μεταναστεύσει στο εξωτερικό λόγω ανεργίας και ανέχειας.
«Μας πήρατε ακόμη και την ανάσα μας. Γιατί; Για να εξοφλήσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας, ένα χρέος που εσείς, τα θρασίμια, με τα τσιράκια σας το δημιουργήσατε; 
Τώρα έχετε το θράσος να μας εξοντώνετε και να ζητάτε από ένα λαό ολόκληρο, να το πληρώσει» αναφέρει μεταξύ άλλων η αγανακτισμένη Κρητικιά.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
« ‘κύριε‘ Σαμαρά,
Στην εκδήλωση της Ο.Ν.Ε.Δ αποκαλέσατε τα παιδιά μας: «Θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους».
Θεωρώ απαράδεκτο από ένα πρωθυπουργό μιας χώρας να εκφράζετε με χυδαίες εκφράσεις για τους πολίτες της χώρας όπου κυβερνάει. 

Η ύβρις προσβάλει αυτόν που την λέει και όχι τον αποδέκτη. Αυτό, δεν σας το δίδαξαν στα πανάκριβα κολέγια που σπουδάσατε;
‘κύριε’ Σαμαρά,
Ονομάζομαι Νίκη Λατινάκη.
Δυστυχώς στο πολύ παρελθόν, ήμουν μέλος της Παράταξη σας. (Ποσό ντρέπομαι για αυτήν μου την άγνοια)
Τώρα βρίσκομαι χιλιάδες μιλιά μακριά από την χώρα μου, όχι διότι το επέλεξα, αλλά γιατί τα θρασίμια που την κυβερνούν με έδιωξαν.
Αναγκάστηκα, όπως χιλιάδες Έλληνες, χιλιάδες ’θρασίμια’ τα τελευταία τρία χρόνια.
Διότι το βιοτικό μου επίπεδο κατέρρευσε, το δικαίωμά μου για δουλειά εξανεμίστηκε.
Η Παιδεία, η Υγεία εξοντώθηκε!
Εργασιακά δικαιώματα ενός αιώνα που κερδήθηκαν με αγώνα κι αίμα από τις παλαιότερες γενιές συνθλίφτηκαν.
Το σύνταγμα, οι νόμοι, κουρελόχαρτα στα χέρια σας.
Μας πήρατε ακόμη και την ανάσα μας. Γιατί;
Για να εξοφλήσουμε ένα χρέος που δεν είναι δικό μας, ένα χρέος που εσείς, τα θρασίμια, με τα τσιράκια σας το δημιουργήσατε.
Τώρα έχετε το θράσος να μας εξοντώνετε και να ζητάτε από ένα λαό ολόκληρο, να το πληρώσει.
Εσείς κυβερνούσατε αυτήν την χώρα τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Εσείς έχετε καταθέσεις εκατομμυρίων στις Ελβετικές τράπεζες.
Εσείς είσαστε στις λίστες ΛΑΓΚΑΡΝΤ και τόσες άλλες…
ΕΣΕΙΣ και όχι τα ‘θρασίμια’.
Πουθενά δικαιοσύνη.
Αυτό που με εξοργίζει περισσότερο από όλα είναι ότι τα θρασίμια που κατάντησαν έτσι την χώρα μου, είναι οι δήθεν επαναστάτες της γενιάς του πολυτεχνείου το 1974.
Εσείς με τα ζιβάγκα, τα ξεθωριασμένα τζιν, την ‘άδεια τσέπη’ …που υποτίθεται είχατε όραμα για την Ελλάδα, τη Δημοκρατία, τις αξίες, τον λαό.
Μόλις τα ζιβάγκα γίνανε κουστούμια και γεμίσατε οι τσέπες με κλεμμένα φράγκα, οι δήθεν ονειροπόλοι επαναστάτες εξαφανίστηκαν.
Φάγατε, φάγατε. Ακόμη δεν χορτάσατε;
Άραγε έπεσε η χούντα το 1974;
Πόσο ένοχη νοιώθω απέναντι σε αυτά τα ‘θρασίμια’ που εσείς αποκαλείτε, διότι με την αγνοία μου, την μη συμμετοχή μου, την πολιτική μου αμάθεια, την ψήφο μου συνέβαλα ώστε σήμερα τα θρασίμια να μας κυβερνούν.
Δεν μπορώ να ξεχάσω ποσό μας φανατίζατε για τα τότε θρασίμια, τους σημερινούς συνεργάτες σας, τους Πασοκτζήδες. Θυμάσαι;
Ήταν τότε οι μεγαλύτεροι (εχθροί μας). Μας κλείνανε και τότε το μάτι να μην διστάσουμε να τους χτυπήσουμε, να τους εξοντώσουμε …
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ.
Το ίδιο έγκλημα διαπράττεται και τώρα.
Σπέρνετε διχόνοια, μίσος.
 

«Διαίρει και βασίλευε».
Όλοι ξέρουμε τα αγαθά της ομόνοιας και τα ολέθρια της διχόνοιας. Αλλά και όλοι ξέρουμε τις ακατονόμαστες χάρες της διχοστασίας, και ουκ ολίγοι την χαίρονται. Προπάντων, εκείνοι που λογικά, θα είχαν λιγότερες ελπίδες να επικρατήσουν.
Όπως εσείς που έχετε θρονιαστεί εδώ και τριάντα χρόνια στις πολυθρόνες σας και δεν λέτε να ξεκολλήσετε.
Σας βολεύει η διχόνοια μεταξύ μας και αυτήν επιδιώκετε .
Όχι μόνο μας διαιρείτε, μας εμπαίζετε, μας βρίζετε, υποτιμάτε την νοημοσύνη μας.
Αλλά είμαι σίγουρη πως δεν θα διστάσετε να μας βάλετε να αλληλοσπαραχτούμε προκειμένου να μην χάσετε τις χρυσές σας καρέκλες.
Δε λέω… Ναι κάποιοι βολευτήκαμε, κάποιοι συναλλαχτήκαμε, κάποιοι αδιαφορήσαμε. Ξεχαστήκαμε
Κάποιοι συνεχίζουμε να μην ξέρουμε. Έτσι έχουμε αφήσει το θεριό, να μας πνίγει κάθε μέρα .
Ο αγώνας της ζωής και του δικαίου μας θέλει συνέχεια στις επάλξεις.
Πόσοι από εμάς τους πολίτες, ή τα νέα παιδιά που εσείς φανατίζετε, παρασύρεται, έχουν διαβάσει τα μνημόνια
Πόσοι από αυτούς που κοροϊδεύετε καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. ξέρουν τι υπογράφετε κάθε μέρα;
Ελπίζω. Εύχομαι. Πιστεύω ότι κάποια μέρα θα λογοδοτήσετε για αυτά τα εγκλήματα που διαπράττετε.
‘κύριε’ Σαμαρά,

Είμαι μητέρα και εσείς αποκαλέσατε τα παιδιά μου ‘θρασίμια’ και εμένα ανάξια μητέρα.
Πόσο λυπάμαι. Πόσο νοιώθω ένοχη, απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που με την πολιτική μου αγνοία κάποτε σας είχα ακολουθήσει.
Εγώ είμαι υπερήφανη για αυτά που εσείς μορφωμένος και σπουδαγμένος σε πανάκριβα κολέγια αποκαλείτε ‘θρασίμια. 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.
Είμαι υπερήφανη για τα ‘θρασίμια’ του Συντάγματος που πρότασσαν τα γυμνά τους στήθια μπροστά στα Εγκληματικά Μ.Α.Τ.
Είμαι υπερήφανη για τα ‘θρασίμια’ που με κόπο και ιδρώτα σπουδάζουν, παλεύουν για τα όνειρα τους και την ζωή τους μπροστά στον κάθε ‘κύριο’ Φορτσάκη.
Είμαι υπερήφανη για τα χιλιάδες ‘θρασίμια’ που διώξατε από την χώρα μας. Που προσπαθούν με ήθος και αξιοπρέπεια να σταθούν επάξια σε μια άλλη χώρα.
Εύχομαι. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα «θρασίμια» θα γίνουν ένα!
Όλα μαζί, μια γροθιά. Μαζί με μας θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι και θα ξεπλύνουμε την χώρα μας από τα πραγματικά ΘΡΑΣΙΜΙΑ.
Καλή Λευτεριά Ελλάδα

Νίκη Λατινάκη».



kontranews.gr
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/11/blog-post_9.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters