Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

"Άλλος για το Αιγαίο"; Όποια οργάνωση θέλει έρχεται για να κάνει ...έρευνα και διάσωση!

Image


Όποιος θέλει κάνει έρευνα-διάσωση στο Αιγαίο.Δεν είναι μόνο οι ΜΚΟ ισλαμιστών που ήδη δρουν στη Μυτιλήνη . Άλλη ΜΚΟ ανακοινώνει ότι στις 18 Δεκεμβρίου να κάνει επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο.
Η ΜΚΟ moas.eu ανακοίνωσε ότι στις 18 Δεκεμβρίου έρχεται με δύο ταχύπλοες λέμβους για να προσφέρουν βοήθεια. Η οποία βεβαίως καλοδεχούμενη είναι. Το ερώτημα όμως είναι τι είναι όλες αυτές οι ΜΚΟ που σχεδόν κάθε μέρα εμφανίζοναι στην περιοχή. Τις ελέγχει κάποιος; Ζητάμε εμείς τη βοήθειά τους; Τι επιχειρούν να κάνουν και που στοχεύουν;

Και βέβαια το μόνιμο ερώτημα που θέτουμε: τα επίσημα ευρωπαϊκά κράτη εκτός από το να μας κουνάνε το δάχτυλο, δεν θα έπρεπε να έχουν σπεύσει ήδη με πραγματικά χρήσιμα μέσα και ανθρώπινο δυναμικό για να βοηθήσουν;
Στον χάρτη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της moas.eu φαίνονται οι περιοχές όπου σκοπεύουν να κάνουν “έρευνα και διάσωση”. Η ισροσελίδα της έχει ενδιαφέρον .Υπάρχει ολόκληρη κατηγορία για την “αποστολή στο Αιγαίο”.
Όπως αναφέρει η moas.eu ,έχει ξεκινήσει μια διεθνή εκστρατεία με τίτλο #OneMore. Έχει ως στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.Πως; Καλεί τους πολίτες των χωρών που δραστηριοποιείται να δωρίσουν…ένα ακόμη σωσίβιο για τους πρόσφυγες που περνούν το Αιγαίο! Μα το ζήτημα είναι να μην φθάνουν εκεί οι άνθρωποι.
Το πιο περίεργο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη ΜΚΟ εμφανίζεται να διαθέτει πανάκριβο και υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Ακόμη και υπερσύγρχονα drones! Όλα αυτά προκαλούν εντύπωση και καχυποψία.
Τα ερωτήματα: οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν για όλες αυτές τις αποστολές; Τις εγκρίνουν; Κι αν όχι τι σκοπεύουν να κάνουν;

onalert.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/12/blog-post_161.html

Επτά αστυνομικοί πάλευαν να οδηγήσουν ηλικιωμένο καστανά στο αυτόφωρο και τελικά τον έστειλαν στο νοσοκομείο

Μια ασυνήθιστη σκηνή εκτυλίχθηκε την Παρασκευή στην Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη μεταξύ αστυνομικών και ενός ηλικιωμένου καστανά. Συγκεκριμένα στη γωνία Τσιμισκή με Αριστοτέλους, όπως μεταδίδει το parallaximag.gr, αστυνομική δύναμη επτά ανδρών είχε βρεθεί στο σημείο έπειτα από καταγγελία, προκειμένου να συλλάβει τον καστανά. Ο ηλικιωμένος φώναζε πως δεν είναι παράνομος, όμως οι αστυνομικοί έλεγαν πως το καροτσάκι κατάσχεται. Ο ηλικιωμένος ούρλιαζε ότι δεν επιθυμεί να πάει αυτόφωρο, ενώ οι αστυνομικοί τραβούσαν το καροτσάκι με τα κάστανα.
Κάστανα σκόρπισαν παντού στο πεζοδρόμιο, ο κόσμος παρακολουθούσε αμήχανος ενώ οι αστυνομικοί φάνηκαν ακόμη πιο αμήχανοι μπροστά στη φασαρία που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Εν τω μεταξύ ο γερανός έφτασε και πάρκαρε απέναντι με σκοπό να παραλάβει το καρότσι και τα κάστανα, ενώ και ένα περιπολικό κατέφθασε για να συμπληρώσει το σκηνικό και να παραλάβει τον φερόμενο ως παράνομο έμπορο.
          Στη συνέχεια ο άνθρωπος λιποθύμησε. Αμέσως μια γυναίκα προσπάθησε να του βάλει ένα μπουφάν στο προσκεφάλι, ενώ οι αστυνομικοί εξακολουθούσαν να στέκονται αμήχανοι, περιμένοντας το ασθενοφόρο που προς τιμήν τους κάλεσαν αμέσως.

Πηγή: parallaximag.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2015/12/blog-post_116.html

Οι εργατοώρες σου για ένα επίδομα τάφου

του Γιάννη Λαζάρου

Αναρωτιέται κανείς αν τελικά ήταν κανονικά διορισμένες οι κυβερνήσεις της χώρας απευθείας από τους δανειστές χωρίς το πρόσχημα της εκλογικής πλειοψηφίας πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα από αυτά που ήρθαν και έρχονται. 

Τι χειρότερο για τον ελληνικό λαό θα μπορούσε να κάνει ένα ευρωπαϊκό  επιτελείο μάνατζερς στο υπουργείο του Κατρούγκαλου, από αυτά που κάνουν οι ίδιοι οι εκλεγμένοι; 

Έχει συνειδητοποιήσει κανείς από τα πολιτικά όντα που κατοικοεδρεύουν στην χώρα πως το ασφαλιστικό που αλλάζουν τα κωθώνια για την σταθεροποίηση του συστήματος συντάξεων, όπως κοροϊδεύουν τον κόσμο, ότι είναι όλο στον αέρα; 

Έχει συνειδητοποιήσει κανείς ότι "εθνική σύνταξη" έτσι όπως την έχουν προσδιορίσει με νόμο οι προηγούμενοι εκλεγμένοι κυβερνήτες δεν είναι σύνταξη αλλά κοινωνικό επίδομα; 

Έχει καταλάβει κάποιος από τα οικονομικά μυαλά που παπαγαλίζουν ηλιθιότητες καθημερινά στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι το κοινωνικό επίδομα για ένα κράτος δεν είναι ποτέ σταθερό και ποτέ σίγουρο; 

Δεν υπάρχει εθνική σύνταξη από την στιγμή που δεν μπορεί να καλυφθεί απευθείας από τον Φορέα από τον οποίο χρηματοδοτείται και για τον Φορέα που πρέπει να χρηματοδοτήσει. 

Για τον λόγο αυτό όλα τα επιδόματα που δινόταν μέσω συντάξεων ήταν τα πρώτα που συνταγματικά μπορούσαν να κοπούν και κόπηκαν. Κατά τον ίδιο τρόπο "εθνική σύνταξη" είναι ένα σπίτι που δεν έχει ούτε θεμέλιο, ούτε τσιμέντο, ούτε μπετόβεργα, ούτε τίποτε. 

Είναι ένας πραγματικά αόρατος αριθμός που δεν είναι υποχρέωση κανενός συντάγματος να τον καλύψει. 

Ο Κατρούγκαλος λοιπόν, κάνει το πολύ απλό που δεν θα έκανε κανένας μάνατζερ που ξέρει τι σημαίνει πραγματική οικονομία: Τάζει κάτι σίγουρο στο πόπολο το οποίο δεν μπορεί να κατοχυρώσει από την στιγμή που η χώρα δανείζεται. 

Οι Ασφαλιστικοί Φορείς ορθώς ήταν αποδεσμευμένοι από το Κράτος για την κακιά ώρα που ήρθε το 2010. Η πονηριά έγινε όταν οι Ασφαλιστικοί Φορείς έγιναν τα οχήματα ρουσφετιών ψηφοθηρίας και τα λαμόγια επί δεκαετίες μπούκωναν με χρήμα δημιουργώντας μέσα σε αυτούς τους φορείς υποκαταστήματα - ρουσφετομισθών δίνοντας επιδόματα όχι από τον ίδιο τον Φορέα αλλά από τον εθνικό κουμπαρά. 

Έτσι λοιπόν ένας υπάλληλος είχε την μία σύνταξη για την οποία πλήρωνε και η οποία ήταν ανάλογη των εισφορών του αλλά είχε και 15 επιπλέον από τον ίδιο φορέα ως επίδομα ή επικουρική ή ό,τι γεννούσε ο κάθε πολιτικός εγκέφαλος για να ισχυροποιήσει τον ψηφοθηρικό του στρατό με το χρήμα όλων των Ελλήνων. Όταν τα λεφτά των Ελλήνων τελείωναν η εύκολη λύση ήταν το δάνειο.

Ο Κατρούγκαλος αυτή την στιγμή κάνει την λαμογιά των πρώην συναδέλφων του καθεστώς. Έτσι το επίδομα "εθνική σύνταξη" θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό όταν σταθεροποιήσουν το ποσό της σύνταξης που αναλογεί στον καθέναν αποκλειστικά και μόνο από τις ασφαλιστικές εισφορές χωρίς καμία κρατική οικονομική ενίσχυση.
  
Από την στιγμή που παράλληλα κυλάει το πρόγραμμα της Ε.Ε για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που είναι γνωστό και ως επίδομα φτώχειας αν στο μέλλον ο ασφαλιστικός σου φορέας δεν μπορεί να σου δώσει ικανοποιητική σύνταξη τότε θα έχεις την επιλογή ή να πάρεις σύνταξη των 200 ευρώ ή να παίρνεις επίδομα φτωχού στα 250 ευρώ και όλες οι εισφορές που σαν μαλάκας πλήρωνες θα πάνε υπέρ πίστεως και απάτριδων όπως ακριβώς πήγαν και τα δις ευρώ των Ασφαλιστικών Ταμείων που κάποια ψηφισμένα λαμόγια ως υπουργοί τα έπαιζαν σε τραπεζικές μετοχές που με το πρώτο κούρεμα έγιναν ατμός για σένα και χρυσός για τις Τράπεζες. 

Για το λόγο αυτό ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα (αλλά το κιπά το φοράει και σκύβει) ζήτησε από τον Πρόεδρο Πάκια να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών για το ασφαλιστικό. Θέλουν εθνική ενότητα όταν θα σου ανακοινώσουν όλοι μαζί ότι η "εθνική σύνταξη" (δηλαδή το κρατικό επίδομα) είναι ασφαλές και στηριγμένο από όλους. Μόνο να μάς απαντήσουν τα μεγάλα οικονομικά μυαλά πώς μπορούν σήμερα, του χρόνου και του παραχρόνου να καλύψουν με 360 ευρώ "εθνική σύνταξη" τους 3 εκατομμύρια συνταξιούχους (αφαιρουμένων των διπλοσυνταξιούχων). Πού θα βρουν 13 δις ευρώ το χρόνο για το επίδομα "εθνική σύνταξη" χωρίς να βάλουμε στον λογαριασμό την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων αυτών των εκατομμυρίων. 

Για 2 δις ευρώ δόση έχουν καταστρατηγήσει κάθε άρθρο του Συντάγματος. Για τουλάχιστον 13 δις αναρωτιόμαστε τι άλλο θα κάνουν. 


Αν ένας μάνατζερ πήγαινε αυτόν τον λογαριασμό στον γενικό διευθυντή της εταιρείας δεν θα έβρισκε ξανά δουλειά ούτε σε παράλληλο σύμπαν. Αλλά όταν δεν φέρεις την ευθύνη ως υπάλληλος και έχεις πάρει εντολή από το πόπολο (εργοδότη) να κάνεις αυτά που κάνεις τότε πάντα θα βρίσκεις δουλειά και δεν θα περιμένεις ούτε να φτάσεις στα 67 για σύνταξη, ούτε να πάρεις επίδομα βαφτισμένο ως "εθνική σύνταξη". 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Όταν οι σημερινοί "διεθνιστές" υπήρξαν ακραίοι ρατσιστές...

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους και τα δεδομένα... Το 1944, στην προσπάθειά του το αγγλικό ασκέρι του "τοποτηρητή"-έπαρχου Σκόμπυ (εικονίζεται στην δεύτερη φωτογραφία) να καταστείλει την κομμουνιστική ένοπλη εξέγερση... 
...προκειμένου η γηραιά Αλβιώνα να διατηρήσει το κεκτημένο της, ήτοι το φέουδο που λεγόταν Ελλάδα, έφερε αγγλικά στρατιωτικά σώματα στα οποία μετείχαν και Ινδοί και Νεοζηλανδοί και Αραπάδες!

Του ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Τότε, το ΚΚΕ, εξέδωσε αφίσα με απεικόνιση αράπη/υπαγόμενου στις διαταγές του Σκόμπυ ο οποίος επιτίθεται με χυδαίο τρόπο σε Ελληνίδα και με την επισήμανση "Θα αφήσουμε τους απελευθερωτές του Σκόμπυ να μας ατιμάσουν";
Σήμερα, η αριστερά, πλάϊ-πλάϊ με την δεξιά, όχι μόνο ανέχονται αλλά και υποδέχονται κάθε καρυδιάς καρύδι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου ερχόμενο, στον βωμό της πολυφυλετικής και πολυπολιτισμικής χοάνης την οποία απεργάζονται οι "αφέντες" των δύο αυτών συστημάτων...
Τώρα, τόσο η κόκκινη, όσο κυρίως η ροζ αριστερά, ποιούν την νήσσαν έναντι των
αραπάδων και αφροασιατών λαθροεισβολέων που ληστεύουν, κακοποιούν, ατιμάζουν ανυπεράσπιστους ΄Ελληνες και Ελληνίδες...
Πώς αλλάζουν οι καιροί και πώς μεταβάλλονται οι θέσεις, ανάλογα με τις σκοπιμότητες...






το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/12/blog-post_74.html

Χαρίζουν τη ΔΕΗ στους τοκογλύφους...

Όπως έκαναν με τον ΟΤΕ ...έτσι και με τη στρατηγικής σημασίας Δημόσια Εταιρία Ηλεκτρισμού ...ξεκινούν το ξεπούλημα αρχικά του 49% για να ακολουθήσει και το υπόλοιπο λίγο αργότερα και μακριά από τα φώτα της Δημοσιότητας. 

Παραδίδουν στους ξένους κερδοσκόπους τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος, δηλαδή τα τεράστια δίκτυα παροχής ρεύματος ακόμα και στην τελευταία καλύβα επί Ελληνικού Εδάφους. Τα δίνουν στους ξένους αφού φρόντισαν να φτωχοποιήσουν τους Έλληνες ώστε να μην μπορούν να συμμετέχουν στην ιδιωτικοποίηση.
Δίκτυα διανομής ρεύματος που πληρώσαμε με αίμα και που είναι πρακτικά αδύνατο να κατασκευάσει οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρία όσο μεγάλη κι αν είναι θα ξεπουληθούν για πενταροδεκάρες ...με εντολή των δανειστών δήθεν.
Σ' αυτά τα ανυπολόγιστης αξίας έτοιμα δίκτυα θα
γίνει μία γελοία αποτίμηση της αξίας τους, προκειμένου να τα βάλουν στο χέρι τα γνωστά σιωνιστικά fund που βρίσκονται πίσω από τους γενίτσαρους της κυβέρνησης.

Οι πολιτικοί θα πάρουν τα δωράκια τους, εμείς θα πληρώνουμε ενοίκιο στα δίκτυα που φτιάξαμε με αίμα και οι επικυρίαρχοι θα βγάζουν λεφτά με μηδενικό ρίσκο ...ελέγχοντας πρακτικά το ποιος θα έχει φως και θέρμανση και ρεύμα για τη δουλειά του.
Από την εποχή που ο Μητσοτάκης ξεπούλησε άρον-άρον την ΑΓΕΤ Ηρακλής χωρίς να το επιβάλλει κάποια Τρόϊκα ...μέχρι και σήμερα ...η ατζέντα εφαρμόζεται ευλαβικά από όλους τους γενίτσαρους που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν. Ιδιωτικοποίηση των πάντων...
Αυτά μαθαίνουν στα σχολεία των Rothschild... Το ξεπούλημα του Δημοσίου Πλούτου έμαθαν να το θεωρούν αναγκαίο για το «καλό» της Οικονομίας... δηλαδή της Νέας Τάξης.

Η ύδρευση της Θεσσαλονίκης στα χέρια Ισραηλινών, η ύδρευση της Αθήνας στα χέρια του περιούσιου Paulson, ο ΟΠΑΠ στα χέρια του περιούσιου Ziegler και τώρα η σειρά της ΔΕΗ.
Κι όταν ένας λαός δεν ελέγχει το νόμισμά του, τις τράπεζές του, δεν ελέγχει το νερό που πίνει, ούτε το φως στα σπίτια του, δεν ελέγχει καν τις καταθέσεις του και δεν ελέγχει ούτε καν αυτούς που τον κυβερνούν ...καταλαβαίνετε ότι δεν είναι πλέον λαός αλλά μερικά εκατομμύρια καλά ελεγχόμενων και χαζοχαρούμενων δούλων.



το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/12/blog-post_81.html

Ω, της αθλιότητας!! Α. Μπαλτάς: Δεν θα διεκδικήσουμε νομικά την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, «Κινδυνεύουμε να χάσουμε το δικαστήριο»

Άποψη της αίθουσας του Βρετανικού Μουσείου
στην οποία βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Observer: Να επιστρέψουμε στους Έλληνες τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Αγαπητοί αναγνώστες, έπειτα από την άθλια, ας μου επιτραπεί τοποθέτηση του υπουργού «παραπολιτισμού» Αρ. Μπαλτά, σχετικά με την παραίτηση της Ελλάδας από τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, στάση που ευθυγραμμίζεται με την επιθυμία των καταχραστών του Βρετανικού Μουσείου, δημοσιεύω δύο σχετικά άρθρα, όπου καταφαίνεται η κατά αρχήν αθλιότητα της ελληνικής πλευράς δια του αρμόδιου υπουργού της, που χώρια από όλα τα άλλα τα αποκάλεσε και «Ελγίνεια», υιοθετώντας στην ουσία τις Βρετανικές απόψεις. Όλα αυτά, τη στιγμή μάλιστα που στην Βρετανία γίνεται πραγματική προσπάθεια από αρκετούς Βρετανούς διανοούμενους και αρθρογράφους, όπως θα διαβάσετε στο δεύτερο άρθρο, για να αποδοθούν στην Ελλάδα τα κλαπέντα έργα τέχνης,  οι οποίοι καλλιεργούν στην βρετανική κοινή γνώμη την πεποίθηση, ότι θα πρέπει επιτέλους τα Γλυπτά να επιστραφούν στην ιδιοκτήτη τους Ελλάδα! Οποία λοιπόν κραυγαλέα αντίθεση ανάμεσα στον πυγμαίο έλληνα πολιτικό και στον Βρετανό αρθρογράφο! (Σημ: Γερ. Γ. Γερολυμάτου)

==================

Το θέμα της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα αναζωπυρώθηκε με αιχμή την
ψήφιση της σχετικής οδηγίας από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και, ιδίως, μετά την αναφορά του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, ότι δεν θα διεκδικήσει νομικά η Ελλάδα την επιστροφή γιατί «κινδυνεύουμε να χάσουμε το δικαστήριο», εξελίχθηκε σε σφοδρή αντίδραση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων –η οποία ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κράτους-μέλους– ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι, παρότι η οδηγία αυτή δεν είναι συναρτημένη ευθέως με τα Γλυπτά, βρίσκεται στην κατεύθυνση ότι διεκδικούμε ό,τι ανήκει στην πολιτική μας κληρονομιά.

«Μας επιτρέπει να ξαναθέσουμε το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα με εντελώς σύγχρονους και πραγματικούς όρους αναδεικνύοντας τον βιασμό που έγινε τότε», είπε ο κ. Μπαλτάς επισημαίνοντας ωστόσο ότι και με τη Διεθνή Επιτροπή η τάση είναι «να μην προχωρήσουμε νομικά γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το αντίστοιχο δικαστήριο». «Κι αν χάσουμε το δικαστήριο τα πράγματα δυσκολεύουν» ανέφερε, τονίζοντας πάντως ότι λόγω των συμβάντων στη Συρία (και την καταστροφή της αρχαίας Παλμύρας), του ευνοϊκού περιρρέοντος κλίματος, αλλά και της έκπτωσης των επιχειρημάτων των Βρετανών (περί μη δυνατότητας της Ελλάδος να συντηρεί και να αναδεικνύει τα Γλυπτά) τώρα που υπάρχει το Μουσείο της Ακρόπολης, αυξάνεται η πίεση προς το Βρετανικό Μουσείο προς την κατεύθυνση επιστροφής. Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού εξήγησε πως η νομική διεκδίκηση, όσο προχώρησε με το νομικό γραφείο στο οποίο ανατέθηκε και την Αμάλ Αλαμουντίν, ολοκλήρωσε το έργο της.
Η αναφορά του κ. Μπαλτά προκάλεσε την οξεία αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διά του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, ο οποίος μίλησε για «απαράδεκτη άποψη», όχι μόνο γιατί ενισχύει την επιχειρηματολογία της αγγλικής πλευράς, αλλά επειδή προεξοφλεί άδικα και χωρίς λόγο κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει πάρα πολλά επιχειρήματα. Εξάλλου, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα της διεκδίκησης απεμπολεί στην ουσία την παγκόσμια δημοσιότητα που προσέλαβε όταν η προηγούμενη κυβέρνηση το ανέθεσε σε βρετανικό δικηγορικό γραφείο εγνωσμένου κύρους. Μάλιστα τότε, είπε ο βουλευτής της ΝΔ, τρεις Βρετανοί βουλευτές με ερωτήσεις τους στο Βρετανικό Κοινοβούλιο ζητούσαν την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα.

«Είμαστε σε καλό δρόμο»

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή οδηγία, ο κ. Μπαλτάς τόνισε ότι αποτελεί ένα σώμα πρωτοβουλιών για την περαιτέρω δουλειά που οφείλουμε να κάνουμε σε σχέση με την επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών, εξηγώντας πως, παρότι οι διαδικασίες εντός της ΕΕ είναι αργές, η δουλειά της ελληνικής πλευράς οδήγησε στη διατύπωση της οδηγίας. «Είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε επαναπατρισμούς, ειδικώς το τελευταίο διάστημα» σημείωσε ο υπουργός.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αντιγόνη Πανέλλη).



Νότια μετόπη του Παρθενώνα που απεικονίζει πάλη Κενταύρου με Λαπίθη.
Βρετανικό Μουσείο.


Observer: Να επιστρέψουμε στους Έλληνες τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Έκκληση του αρθρογράφου Χ. Πόρτερ με αφορμή την αφή της ολυμπιακής φλόγας


«Οι Έλληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ας τους δώσουμε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα». Με αυτόν τον τίτλο ο αρθρογράφος του «Observer» Χένρι Πόρτερ, με αφορμή την τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, υποστηρίζει την επιστροφή των περίφημων Γλυπτών, καταρρίπτοντας όλα τα επιχειρήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για το αντίθετο.


«Μη με παρεξηγείτε, δεν θέλω να επιτεθώ στο Βρετανικό Μουσείο, το οποίο είναι γεγονός ότι αντιπροσωπεύει υψηλά επίπεδα πολιτισμού και έχει έναν εκπληκτικό διευθυντή, τον Νιλ Μακ Γκρέγκορ. Θα πρέπει όμως να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας σχετικά με την παρουσία τόσων Γλυπτών από τον Παρθενώνα στη Βρετανία.


»Υπάρχουν και άλλα τμήματά τους σε άλλα ευρωπαϊκά μουσεία, όμως το μεγαλύτερο μέρος του ανεπανάληπτου αυτού έργου βρίσκεται εδώ από την εποχή που αφαιρέθηκε βίαια από τον Σκοτσέζο λόρδο Έλγιν πριν από δύο αιώνες», διευκρινίζει ο αρθρογράφος.


Ο Χένρι Πόρτερ αναφέρει στη συνέχεια ότι και άλλα έργα τέχνης δεν έχουν αποκτηθεί με τον πιο «καθαρό» τρόπο, όμως τα Γλυπτά του Παρθενώνα διαφέρουν καθώς αποτελούν το ανώτερο επίπεδο που έφτασε ο άνθρωπος τον 5ο αι. π.Χ. και για περίπου 2.000 χρόνια από τότε.

«Αντιπροσωπεύουν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού και την καρδιά της σύγχρονης ελληνικής ταυτότητας. Επίσης, εξίσου σημαντικό, αντιπροσωπεύουν το μισό του οικοδομήματος που κατασκευάστηκε μεταξύ 447 και 432 π.Χ., σηματοδοτώντας την ήττα των Περσών στην Αθήνα», επισημαίνει ο Πόρτερ.

Ο αρθρογράφος του «Observer» αναφέρει επίσης πως είναι εντυπωσιακό ότι τα τελευταία πέντε χρόνια όλο και λιγότεροι επισκέπτες υποστηρίζουν την παραμονή των έργων στη Βρετανία, κυρίως μάλιστα για λόγους πατριωτικής κατοχής και λιγότερο από αγάπη στην τέχνη.

«Και μιλώντας για κατοχή, συνήθως ξεχνούν ότι τα Γλυπτά ”σηκώθηκαν” από τον Παρθενώνα όταν οι Τούρκοι κυβερνούσαν τους Έλληνες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να υπερασπιστούν τα εμβλήματα του ένδοξου παρελθόντος τους», δηλώνει ο αρθρογράφος, παραλληλίζοντάς τα –ως προς την υπεξαίρεση– με τα λεηλατημένα έργα τέχνης από τους Ναζί, τα οποία όμως επιστράφηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Ο Χένρι Πόρτερ κάνει αναφορά και στον δημοσιογράφο Κρίστοφερ Χίτσενς, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο και είχε αγωνιστεί σκληρά για την επιστροφή των Γλυπτών – σε άρθρο του δε στο «Vanity Fair» πριν από τρία χρόνια είχε τονίσει ότι όλα τα επιχειρήματα περί καταστροφής τους από τη μόλυνση και τις καιρικές συνθήκες δεν ευσταθούν πλέον, λόγω της ύπαρξης του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Ο Πόρτερ καταρρίπτει και το επιχείρημα ότι η επιστροφή τους θα δημιουργούσε κακό προηγούμενο. «Λίγα έργα στον κόσμο εμπίπτουν στην κατηγορία των Γλυπτών του Παρθενώνα, τα οποία εμπνέουν βαθιά αισθήματα εθνικής απώλειας και λαχτάρας», συμπληρώνει.

Και προτείνει να ρωτήσει ο καθένας τον εαυτό του εάν η συμπεριφορά αυτή του Έλγιν θα ήταν σήμερα αποδεκτή.

«Φυσικά και όχι», απαντά, «ούτε θα περιμένουμε να διατηρηθεί αυτό το αποτέλεσμα της λεηλασίας. Γιατί λοιπόν κρατάμε αυτά τα παρανόμως αποκτηθέντα γλυπτά σήμερα;».

Ο ίδιος αναφέρει ότι με το οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, ίσως η στιγμή να μην είναι η κατάλληλη για την επιστροφή τους. Υποστηρίζει όμως το εξής: «Υπό το πρίσμα του τι χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα –δημοκρατικές ιδέες, ολυμπιακούς αγώνες, επιστήμη, τέχνη και αρχιτεκτονική–, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια απλή αλήθεια: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι δικά μας για να τα κρατάμε».

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το Βήμα,


 (21/05/2012) 

http://www.archaiologia.gr/
το είδα
 
 
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/12/blog-post_99.html

Την λύση θα την δώσει η Φύση

Γιάννης Λαζάρου 
 
  Οι φιέστες για την κλιματική αλλαγή που δεν αλλάζουν τίποτε. Το δυστύχημα είναι πως το παράσιτο του πλανήτη, ο άνθρωπος, που υποτίθεται πως διαθέτει λογική επηρεάζει μέχρι θανάτου τον ίδιο τον πλανήτη ο οποίος του επιτρέπει ακόμη να ανασαίνει. Ανάμεσα στις άλλες φιέστες, που γίνονται κατά καιρούς περισσότερο για να κυκλοφορεί το χρήμα σκορπώντας εντυπώσεις, είναι και το ενδιαφέρον των ανθρώπων για την κλιματική αλλαγή. 

Η τελευταία παράσταση της COP21 δόθηκε στο Παρίσι όπου πραγματικά είναι απορίας άξιον πως με τα αποτελέσματα αυτής της συγκέντρωσης επιμένουμε ακόμη πως είμαστε έλλογα όντα.... Τα πανηγύρια άρχισαν και οι ενδιαφερόμενοι βροντοφωνάζουν: Πολύ κοντά σε παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. 

Ας δούμε μια λεπτομέρεια από την σύναξη. Μία ομάδα μικρών νησιωτικών κρατών και αναπτυσσόμενων χωρών, που κινδυνεύουν από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών, πιέζουν να μειωθεί ο στόχος υπερθέρμανσης από 2 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σε 1,5 στη νέα συμφωνία. Στην κίνηση αυτή αντιστέκονται χώρες όπως η Σαουδική Αραβία. 

Πώς το βλέπετε τώρα αυτό εσείς ως έλλογα όντα; Τι να κουβεντιάσεις τον πνιγμό των ανθρώπων ή τα κέρδη της Σαουδικής Αραβίας; 

Πάμε παρακάτω. Μετά από τέσσερα χρόνια εργασίας (ναι τέσσερα) φτάσανε λέει σε ένα προσχέδιο συνθήκης που όμως πρώτα πρέπει να το μελετήσουν οι υπουργοί από 195 χώρες (ναι εκατόν ενενήντα πέντε). Όλο αυτό το προσχέδιο είναι 48 σελίδες (ναι σαράντα οκτώ). Μπορεί κάπου να συμφωνήσουν, κάπου να διαφωνήσουν και στο τέλος θα κανονίσουν μια νέα σύναξη για γλέντια και φωτογραφίες. 

Εν τω μεταξύ εδώ και 20 χρόνια (ναι είκοσι) ο ΟΗΕ ταλανίζεται ο καημένος για το πόσο θα πρέπει οι πλουσιότερες χώρες να χρηματοδοτήσουν τα φτωχότερα κράτη για τη μείωση των εκπομπών και κατά πόσο θα πρέπει όλες οι χώρες συλλογικά να μειώσουν τη ρύπανση άνθρακα, ώστε να αποτραπεί η επικίνδυνη υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτό το θέμα δεν μπορούν να το λύσουν με τίποτε διότι η Ζουαζιλάνδη δεν δίνει λεφτά στις ΗΠΑ που έχουν ανάγκη. Τέτοια βάσανα έχει ο ΟΗΕ. 

Φάνηκαν όμως σημάδια για κάποια συνεννόηση αλλά αυτά θα τα δούμε στην επόμενη σύναξη. Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως η Κίνα κόπτεται αν τα νησιά Μάρσαλ πνιγούν αλλά είναι και οι ίδιοι που θαυμάζουν όλους αυτούς που τους δουλεύουν ασύστολα. 

Όταν θα είναι αργά κάποιοι θα μας λένε μελοδραματικά πως η φύση εκδικείται. Όμως η φύση δεν έχει τα ένστικτα του ξένου προς αυτήν δίποδου. Δεν εκδικείται απλά ψάχνει την υγεία της. Και απ' ότι φαίνεται σ' αυτή την υγεία ο άνθρωπος ως έμβιο ον δεν χωράει.                


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!..ΠΟΙΑ ΕΞΩΚΟΣΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ;;;

Η τεχνητή λίμνη Guarapiranga έξω από το Sao Paolo της Βραζιλίας
Η περίπτωση του ακρωτηριασμού ενός ανθρώπου που έγινε το 1988 στην περιοχή τηςτεχνητής λίμνης Guarapiranga στην Βραζιλία πιστεύεται από πολλούς ερευνητές των UFO οτι είναι η καλύτερη απόδειξη που στοιχειοθετεί την εφιαλτική πραγματικότητα των ακρωτηριασμών ανθρώπων από εξωγήινους.
Ένα πτώμα που ανήκε σε έναν ανώνυμο άνδρα βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 1988 κοντά στον ταμιευτήρα Guarapiranga έξω από το Sao Paolo της Βραζιλίας.
Τίποτα δεν έχει αναφερθεί ως προς το ποιος ήταν ο άντρας αυτός ή το πώς βρέθηκε το πτώμα του στην περιοχή όπου βρέθηκε.


Guarapiranga_1.jpg
Η περιοχή της Guarapiranga
Ενώ το μακάβριο εύρημα ήταν σε φρικτή κατάσταση, η αρχική έκθεση της αστυνομίας δεν φάνηκε να προβληματίζει ιδιαίτερα. Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς οτι δεν θα ήταν και πολύ ασυνήθιστη η εξεύρεση ενός άγνωστου πτώματος κάπου μέσα στην ζούγκλα, που να φαίνεται οτι έχει υποστεί κάποια σοβαρή κακομεταχείριση.
Αλλά όταν ολοκληρώθηκε η νεκροτομή τα ερωτήματα άρχισαν να προκύπτουν για το εύρημα αυτό και άρχισαν να διατυπώνονται τρομακτικές θεωρίες, θεωρίες που ανατρέπουν το κοσμοείδωλο μας ... . Στην ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας - νεκροτομής περιγράφεται μια φρικιαστική χειρουργική επέμβαση κατά την οποία ο αγνώστων στοιχείων άνδρας υποβλήθηκε σε εκτομή στα χέρια των δολοφόνων του παρόμοια με εκείνες που βρέθηκαν από τους ερευνητές των ακρωτηριασμών ζώων. Όποιοι και να ήταν οι δράστες, είχαν ένα επίπεδο εκπληκτικής χειρουργικής ακρίβειας. Είχαν πολύ συγκεκριμένη στόχευση για το τι μέρη του σώματος και τι εσωτερικά όργανα ήθελαν να αφαιρέσουν.
Αλλά το πιο συγκλονιστικό απ' όλα σε αυτή την φρικιαστική υπόθεση είναι το γεγονός που προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, οτι ο άνθρωπος εκείνος υποβλήθηκε σε βάναυσο συστηματικό ακρωτηριασμό ενόσω ήταν ακόμη ζωντανός.


Εξιστόρηση ανθρωποκτονίας στην Βραζιλία: Η πλήρης υπόθεση
του G. Cope Schellhorn
(από το International UFO Magazine
)
ufo-magazine.jpg
Εαν αυτή η υπόθεση σχετίζεται αυθεντικά με τα UFO - και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λόγος να πιστεύω το αντίθετο - τότε όλοι μας θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό τα προκαταρτικά συμπεράσματά μας για τις ενδεχόμενες συγκεκριμένες προθέσεις, τις ηθικές απόψεις και τους γενικότερους αντικειμενικούς σκοπούς που μπορεί να έχουν μερικοί από τους εξωγήινους επισκέπτες μας.
Υπήρχαν φήμες για υποθέσεις ανθρωποκτονίας σχετιζόμενων με UFO ακρωτηριασμών σε ανθρώπους εδώ και αρκετό καιρό αλλά έλειπαν οι απτές αποδείξεις. Ισως, μέχρι τώρα. Η Βραζιλιάνα ερευνήτρια των UFO Encarnacion Zapata Garcia και ο Δόκτωρ Rubens Goes παρουσίασαν πρόσφατα μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες, που αποκτήθηκαν από αρχεία της αστυνομίας, όπου τα τραύματα του ακρωτηριασμένου θύματος είναι πανομοιότυπα με τα τραύματα σε αμέτρητες περιπτώσεις ακρωτηριασμών ζώων που σχετίζονται με τα UFO και έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη, την Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική από την δεκαετία του 60. Με πρώτη ματιά θα φαινόταν οτι γίνεται πραγματικότητα ο χειρότερος εφιάλτης της ερευνητικής προσπάθειας για τα UFO.
Encarnacion Zapata Garcia 2.jpg
Encarnacion Zapata Garcia
Εκείνο που είναι το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι Βραζιλιάνοι ερευνητές των UFO και η αστυνομία, εκμυστηρεύθηκαν ότι μπορεί να υπάρχουν τουλάχιστον μια δωδεκάδα ή περισσότερες υποθέσεις παρόμοιες με την υπόθεση της τεχνητής λίμνης της Guarapiranga που αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Εάν αυτό αληθεύει, είναι μάλλον αμφίβολο ότι κάποιο από αυτό το εν δυνάμει καινούργιο υλικό θα βγεί ποτέ στην επιφάνεια, δεδομένης της στάσης των αρχών που επικρατεί τώρα στα κέντρα εξουσίας του δυτικού κόσμου. Παρ' όλα αυτά μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες για τις τυχαίες αποκαλύψεις, και η υπόθεση της Guarapiranga και οι φωτογραφίες που την συνοδεύουν φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό.
Μεγάλη εύνοια της τύχης, μολονότι ανατριχιαστικά τρομακτικό. Προφανώς εαν τα στοιχεία της Guarapiranga είναι γνήσια, τότε γίνεται όλο και περισσότερο δύσκολο να υποστηρίζει κανείς την άποψη ότι όλοι οι εξωγήινοι επισκέπτες επιδεικνύουν μια σχετικά φιλική στάση προς τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το ποιοί είναι οι επιμέρους αντικειμενικοί σκοποί τους. Η περίπτωση της Guarapiranga δείχνει ότι υπάρχει τουλάχιστον μία ομάδα εξωγήινων επισκεπτών στον πλανήτη μας που δείχνει πλήρη περιφρόνηση για τις ανθρώπινες ευαισθησίες, και όπως φαίνεται ελάχιστα ενδιαφέρεται για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Gevaerd.jpg
Ο Βραζιλιάνος ερευνητής των UFO και εκδότης A.J. Gevaerd που
πρώτος δημοσίευσε στο περιοδικό του τις επίμαχες φωτογραφίες.
Οταν πληροφορήθηκα για την υπόθεση της Guarapiranga από τον Βραζιλιάνο ερευνητή των UFO A.J. Gevaerd, ο οποίος πρώτος δημοσίευσε τις σχετικές φωτογραφίες στο περιοδικό του UFO, το ενδιαφέρον μου κινήθηκε και γρήγορα έκανα σχέδια για ένα ταξίδι στην Βραζιλία. Στο Sao Paulo συνάντησα την Encarnacion Garcia στο σπίτι του γνωστού ερευνητή των UFO Claudeir Covo και μίλησα μαζί της αργότερα για ώρα.
Claudeir Covo _on_site.jpg
Ο ερευνητής της υπόθεσης Claudeir Covo με την συνεργάτιδά
του στην τοποθεσία όπου βρέθηκε το θύμα
Επειτα ταξίδεψα στο Campo Grande και συζήτησα με τον Gevaerd. Αυτός μου έδωσε αντίγραφα των φωτογραφιών (τα καλύτερα διαθέσιμα) του θύματος της τεχνητής λίμνης της Guarapiranga και ο ίδιος ήταν πλήρως πεπεισμένος για την αυθεντικότητα των πειστηρίων που στήριζαν την υπόθεση και ότι η υπόθεση σχετιζόταν με UFO. Κατέληξα στο ίδιο συμπέρασμα γιατί όλες οι άλλες εναλλακτικές υποθέσεις δεν στηριζόταν ούτε από τα δεδομένα ούτε από την απλή λογική, ενώ οι ομοιότητες με πολυάριθμες περιπτώσεις ακρωτηριασμών βοοειδών που είχα μελετήσει στις ΗΠΑ ήταν εντυπωσιακές, και ήταν ταυτόσημες με ότι είχα δει πολλές φορές πριν.
Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης έχουν ως εξής:
Η Encarnacion Garcia έμαθε από τον φίλο της, τον δόκτορα Rubens Goes, ότι είχε στην κατοχή του μερικές μάλλον "παράξενες" φωτογραφίες που του είχε δώσει ο εξάδελφός του, ο τεχνικός της αστυνομίας Rubens Sergio. Αυτές ήταν υπηρεσιακές φωτογραφίες ενός πτώματος που είχε βρεθεί κοντά στην τεχνητή λίμνη της Guarapiranga στις 29 Σεπτεμβρίου του 1988, ενός ανώνυμου άνδρα ο οποίος όμως αργότερα αναγνωρίστηκε. Το όνομα αυτού του άνδρα είχε κρατηθεί μυστικό από όλους τους ερευνητές του τύπου, συμπεριλαμβανομένων και των ερευνητών των UFO, μετά από αίτημα των συγγενών του.
Αφού μελέτησε τις φωτογραφίες, η Encarnacion Garcia εντυπωσιάστηκε από το πόσο όμοια ήταν τα τραύματα του πτώματος με εκείνα που βρέθηκαν στα κουφάρια τόσο πολλών ακρωτηριασμένων ζώων που συσχετίζονταν με UFO, γνώση που δεν κατείχαν οι αρχικοί αστυνομικοί και ιατροδικαστές που αναμίχθηκαν στην υπόθεση. Αναπάντεχα, ο Δόκτωρ Cuenca, ο επικεφαλής της αρχικής έρευνας, πρόσφερε τα αρχεία του που σχετίζονταν με την υπόθεση. Αυτή είναι η εύνοια της τύχης που ανέφερα πρωτύτερα για την οποία μπορούμε όλοι να είμαστε ευγνώμονες. Αυτά τα αρχεία συμπεριελάμβαναν την μεγίστης σπουδαιότητας ιατροδικαστική έκθεση στην οποία θα αναφερθούμε παρακάτω.
Η αρχική έκθεση της αστυνομίας, όμως, δεν περιείχε κάτι το ασυνήθιστο εκτός από την επισήμανση ότι το πτώμα, αν και ήταν εξαιρετικά ακρωτηριασμένο, δεν είχε υποστεί ασυνήθιστη βία. Δηλαδή, δεν υπήρχαν ίχνη πάλης ή εφαρμογή δεσμών οποιουδήποτε είδους.
Πιο αποκαλυπτική ήταν η ίδια η ιατροδικαστική έκθεση, ιδιαίτερα όταν συγκρίνουμε τις παρατηρήσεις που σημειώθηκαν εκεί με ότι έχουμε μάθει από περιπτώσεις ακρωτηριασμών ζώων αλλού. Είναι επιβεβλημένο να θυμόμαστε, όπως ανέφερα προηγουμένως, ότι τα άτομα που διενήργησαν την νεκροψία/νεκροτομή δεν είχαν καμμία γνώση παρόμοιων υποθέσεων ακρωτηριασμών ζώων. Αυτό το γεγονός καθιστά τις υπηρεσιακές παρατηρήσεις της έκθεσης πολύ πιο σημαντικές εκ των υστέρων.
Η Encarnacion Garcia έλαβε αντίγραφα από επτά φωτογραφίες. Εδώ συμπεριλαμβάνονται με περιγραφή και σχόλιο. Η ενέργεια των δραστών είναι μια θηριωδία: το είδος των τομών που έγιναν, η ακρίβεια των τομών, η αφαίρεση ολόκληρων εσωτερικών οργάνων μέσα από μικρά ανοίγματα, η έλλειψη αιμορραγίας, το γεγονός ότι το πτώμα δεν μύριζε και δεν άρχισε να αποσυντίθεται αμέσως - όλα αυτά είναι ξεχωριστά χαρακτηριστικά των ακρωτηριασμών ζώων που συσχετίζονται με UFO. Αυτές οι ιδιαιτερότητες θα ήταν αρκετές για να αποκλείσουν τους Σατανιστές, αυτούς που θα ζητούσαν εκδίκηση ή τους περιστασιακούς μακελάρηδες και ξεπερνούν σε ικανότητες ακόμα και έναν σύγχρονο Τζάκ Εντεροβγάλτη.
Mute1.jpg
Φωτογραφία #1α. Πρόσωπο.
Mute2b.jpg
Φωτογραφία #1β. Πρόσωπο.
Mute2.jpg
Φωτογραφία #2. Πρόσωπο και άνω κορμός.
Το πτώμα ήταν σε τέλεια κατάσταση. Η νεκρική ακαμψία δεν είχε ακόμη αρχίσει και υπολογίστηκε ότι το θύμα είχε σκοτωθεί περίπου 48 έως 72 ώρες νωρίτερα. Δεν υπήρχαν σημάδια από σαρκοβόρα αρπακτικά ή σήψη τα οποία θα ήταν αναμενόμενα. Το παράξενο ήταν ότι δεν υπήρχε οσμή στο πτώμα. Η αιμορραγία από τις πληγές ήταν ελάχιστη. Η μαυριδερή απόχρωση που βρέθηκε στην περιοχή του προσώπου και σε άλλα σημεία στην φωτογραφία οφείλεται εν μέρει στην χαμηλή έκθεση όταν πάρθηκε αυτή η φωτογραφία και οι άλλες. Οφείλεται επίσης εν μέρει σε αίμα που έχει πήξει στις περιοχές των τραυμάτων.
Οπως φαίνεται καθαρά, η σάρκα και τα χείλη γύρω από τις σιαγόνες έχουν υποστεί εκτομή, όπως είναι σύνηθες στους ακρωτηριασμούς βοοειδών και άλλων ζώων, η έκθεση νεκροψίας/νεκροτομής ανέφερε ότι: "τα μάτια και τα αυτία είχαν επίσης αφαιρεθεί και η στοματική κοιλότητα είχε αδειάσει". Η αφαίρεση αυτών των οργάνων, συμπεριλαμβανομένης και της γλώσσας όπως εδώ, είναι κοινό χαρακτηριστικό πολλών περιπτώσεων ακρωτηριασμών ζώων.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ακρωτηριασμών ζώων
που εμφανίζουν πολλές ομοιότητες με τον ακρωτηριασμό
ανθρώπου στην Guarapiranga:
Οι περιπτώσεις των ακρωτηριασμού βοοειδών ή άλλων ζώων είναι πολύ πιο συνηθισμένες από αυτές που όπως φαίνεται έχουν διενεργηθεί σε μερικά δυστυχή ανθρώπινα όντα. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση της Guarapiranga και οι εκατοντάδες των περιπτώσεων με ακρωτηριασμούς βοοειδών που έχουν αναφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες χώρες φέρουν εντυπωσιακές ομοιότητες.
 1st_mutilation.jpg
first-mutilation1.jpg
hm1.jpg
hm2.jpg
cattlemutilation5.jpg
guarap3.jpg
am06b-m.jpg

  cattlemutilation1-eye.jpg
guarap1.jpg
redbird_cow_mute_3.jpg
guarap4.jpg
Οι παραπάνω εικόνες είναι από ακρωτηριασμούς ζώων που έχουν αναφερθεί. Οι ομοιότητες της ακρίβειας στις τομές και η εξαγωγή των εσωτερικών οργάνων καταδεικνύουν έναν ανατριχιαστικό παραλληλισμό με αυτό που συνέβη στον άντρα στην Guarapiranga. Δυστυχώς, αυτοί δεν είναι οι μοναδικοί φρικιαστικοί ακρωτηριασμοί ζώων που έχουν αναφερθεί ποτέ. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες (ή και χιλιάδες) περιπτώσεις σαν αυτές - όλες με μια συνεπή μεθοδολογία για την αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων και ιστών του σώματος με τη χρήση προηγμένων τεχνολογικών μεθόδων που μοιάζουν να ξεπερνούν τις δυνατότητες ακόμα και των πιο σύγχρονων ιατρικών διαδικασιών.

Οπως σωστά παρατήρησε η Encarnacion Garcia, εάν γίνει σύγκριση του θύματος με περιπτώσεις ακρωτηριασμών ζώων, "μπορεί να δεί κάποιος ότι είναι το ίδιο - και αυτό είναι επίσης το συμπέρασμα έμπειρων γιατρών". Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα τους αφού τους παρουσιάστηκαν φωτογραφίες παρόμοιων περιπτώσεων ακρωτηριασμένων ζώων, περιπτώσεις τις οποίες δεν γνώριζαν από πρίν.
Η έκθεση νεκροψίας/νεκροτομής αναφέρει: "Υπήρχε εκτεταμένη αφαίρεση ιστών σε πολλά σημεία του προσώπου, της κεφαλής και του λαιμού του θύματος... Υπήρχε επίσης εκτομή οφθαλμικού ιστού, των ματιών, των εσωτερικών και εξωτερικών ακουστικών οργάνων (αυτιών) και ολόκληρων περιοχών του κεφαλιού. Η γλώσσα και πολλοί μύες είχαν επίσης αφαιρεθεί."
Το είδος το τομών στο πτώμα είναι ότι θα περίμενε κανείς σε περιπτώσεις ακρωτηριασμών ζώων σχετιζόμενες με UFO. Πρώτιστου ενδιαφέροντος είναι η ακρίβειά τους. Η "εγχείρηση" (ή σφαγή αν προτιμάτε) πραγματοποιήθηκε με επιδεξιότητα και επιμέλεια και πιθανόν και με ταχύτητα. Η απουσία υπερβολικής αιμορραγίας υποδηλώνει την χρήση εργαλείου παρόμοιου με LASER που παράγει έντονη θερμότητα, και έτσι καυτηριάζει σχεδόν αμέσως το χείλος των πληγών. Αυτό είναι μία υπόθεση, αν και υπάρχουν πολλα προηγούμενα. Πολλές από τις περιπτώσεις που μελετήθηκαν από τον Δρα John Altshuler στις ΗΠΑ εμφανίζουν αυτό το είδος ταχείας χειρουργικής με υψηλή θερμότητα. Το κατα πόσον θα ήταν ακόμη δυνατόν να ελεγχθούν κομμάτια ιστού από τις περιοχές των τραυμάτων του θύματος είναι αμφίβολο. Φτάνει να ειπωθεί ότι οι πληγές φαίνονται να είναι ακριβή αντίγραφα των περιπτώσεων που μελετήθηκαν από τους Dr. Altshuler, Tom Adams, Bob Pratt, Ted Oliphant, Linda Howe, Colman VonKeviczky.
 Mute3.jpg
Φωτογραφία #3. Πρόσωπο και άνω κορμός με ανοιχτούς βραχίονες.
Ισως είναι καλύτερα να ξεκινήσουμε εδώ με αρκετές αναφορές από την έκθεση της νεκροτομής. "Οι περιοχές της μασχάλης και απο τις δυο πλευρές εμφάνιζαν μαλακά σημεία όπου είχαν αφαιρεθεί όργανα. Τομές είχαν γίνει στο πρόσωπο, στο εσωτερικό του θώρακα, στην κοιλιά, στα πόδια, στα χέρια και στο στήθος." Οπως παρατήρησε ο Garcia, οι γιατροί ανέφεραν ότι αυτές οι πληγές ήταν πολύ ασυνήθιστες. Η έκθεση επίσης αναφέρει. "οι ώμοι και τα χέρια έχουν διατρήσεις διαμέτρου 2,5 με 3 εκατοστών απ'όπου αφαιρέθηκαν ιστός και μύες. Τα χείλη των διατρήσεων ήταν ομοιόμορφα όπως και το μέγεθός τους. Το στήθος είχε συρρικνωθεί εξαιτίας της αφαίρεσης των εσωτερικών οργάνων."
Με άλλα λόγια, εσωτερικά όργανα αφαιρέθηκαν ή αναρροφήθηκαν με κάποιο τρόπο μέσα απο αυτές τις μικρές κυκλικές τομές. Προς τι μια τέτοια τεχνική; Μερικοί γιατροί σήμερα χρησιμοποιούν παρόμοιες μεθόδους για να αφαιρέσουν μη υγειή ιστό και όργανα από ασθενείς τους - αλλά αυτού του είδους η διαδικασία προκαλεί βλάβες σ'εκείνα τα όργανα. Οι "χειρουργοί" που δούλεψαν πάνω σε αυτό το θύμα ενδιαφερόταν εάν θα υποστούν βλάβες τα όργανα ή όχι; Τι είδους δείγματα αναζητούσαν; Τι είδους έρευνα είναι αυτή; Δεν θα ήταν ευκολότερο και ιατρικά πιο πρόσφορο να απαγάγουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ανθρώπου και να το μελετήσουν ζωντανό, συμπεριλαμβανομένης της ανατομίας του και της φυσιολογίας του, σε ένα σωστά εξοπλισμένο εργαστήριο;
Φαίνεται ότι οι δράστες αυτής της πράξης δεν ενδιαφερόταν εάν θα χάνοτανε η ζωή αυτού του ανθρώπου ούτε ενδιαφερόταν εάν θα ανακάλυπτε κάποιος το πτώμα. Εδώ έχουμε μια ισχυρή ένδειξη για πλήρη αδιαφορία για το συγκεκριμένο αντιπροσωπευτικό δείγμα ανθρώπου, και κατ' επέκταση, για την ανθρώπινη ζωή γενικότερα. Το πτώμα εγκαταλείφθηκε σαν σκουπίδι. Τι μας λέει αυτό για τους δράστες και την νοοτροπία τους;
Mute3.jpg
Η φωτογραφία δείχνει καθαρά τις συμμετρικές οπές στα χέρια του άνδρα. Το ένα χέρι δείχνει καθαρά την βαθουλωμένη περιοχή κοντά στην διάτρηση, υποδεικνύωντας που αφαιρέθηκε ο μύς. Η συρρικνωμένη θωρακική περιοχή επίσης υποδεικνύει μια παρόμοια διαδικασία εσωτερικών αφαιρέσεων. Είναι σημαντικό ότι η αστυνομία και οι ιατροδικαστές ήταν πεπεισμένοι ότι οι τρύπες που βρέθηκαν στο κεφάλι, στα χέρια, στο στομάχι, στον πρωκτό και στα πόδια δεν προήλθαν από τραύματα από σφαίρες.
Mute4.jpg
Mute4b.jpg
Φωτογραφίες #4α και #4β. Αριστερή και πίσω πλευρά του κεφαλιού.
Εδω φαίνεται ότι το αυτί έχει υποστεί εκτομή. Οπως αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση, "εσωτερικός και εξωτερικός ωτικός" ιστός έχει αφαιρεθεί. Η φωτογραφία δεν δείχνει τις μικρές τρύπες που ανακαλύφθηκαν στο κρανίο. Αυτές εντοπίστηκαν όμως από τους ιατροδικαστές. Δεν αναφέρεται εάν έχει αφαιρεθεί καθόλου εγκεφαλικός ιστός.
mute5.jpg
Mute5b.jpg
Φωτογραφίες #5α και #5β. Κοντινό πλάνο του κάτω κορμού και των μηρών.
Η ιατροδικαστική έκθεση συνεχίζει, "ένα άλλο εύρημα είναι η αφαίρεση του αφαλού που αφήνει μια οπή 4 εκατοστών στην κοιλιά και η βαθουλωμένη κοιλιακή κοιλότητα που δείχνει ότι αφαιρέθηκαν τα έντερα." Βραζιλιάνοι γιατροί που αργότερα είδαν τα αποδεικτικά στοιχεία περιήλθαν σε αμηχανία για την τρύπα στην ομφάλια περιοχή απ' όπου φαίνεται ότι "αφαιρέθηκε ένας μεγάλος όγκος εσωτερικών οργάνων. Τα χείλη της οπής ήταν τέλεια και δείχνουν οτι πρόκειται για μιά τομή ακριβείας."
Επίσης "η κοιλιακή χώρα του πτώματος ήταν πολύ συρρικνωμένη εξαιτίας της αφαίρεσης των οργάνων." Η αρχική ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι "το όσχεο (οι όρχεις) είχε επίσης αφαιρεθεί με μιά ελλειπτική τομή 3 x 1,5 εκατοστών." Περιέργως, το πέος παρέμεινε απείραχτο αν και φαινόταν να έχει επιμηκυνθεί περίπου στο διπλάσιο του φυσιολογικού του μήκους.
Γιατί να αποκοπεί το όσχεο χωρίς να αφαιρέσουν και το πέος; Τέτοιες ενέργειες αψηφούν την ανθρώπινη λογική. Αντιλαμβανόμαστε όμως, την μεγάλη ομοιότητα εδώ με άλλες περιπτώσεις ακρωτηριασμών ζώων, ιδιαίτερα σε θυληκά βοοειδή όπου δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε να έχουν αφαιρεθεί ο πρωκτός, οι μαστοί, ο κόλπος και η μήτρα. Αλλά για ποιόν ακριβώς λόγο συμβαίνει αυτό είναι ένα μεγάλο μυστήριο για το ποιοί ακριβώς είναι οι δράστες, αν και υπάρχουν αρκετά περιστασιακά πειστήρια που παραπέμπουν σε ανάμιξη των επιβατών των UFO.
Mute6.jpg
Φωτογραφία #6. Κάτω κορμός και μηροί.
Η οπή στο αριστερό πόδι αντιγράφει σε μέγεθος την ομφάλια οπή και τις οπές στους βραχίονες που συζητήθηκαν πρωτύτερα. "Ηταν μια ελλειπτική τομή περίπου 3 x 1. 5 εκατοστών... Το πέος είχε επιμηκυνθεί και δεν έφερε ίχνη τομής. Οι όρχεις είχαν αφαιρεθεί με μία τομή ακριβείας." Εντύπωση προκαλεί η έλλειψη ηβικού τριχώματος, σαν το θύμα να είχε προετοιμασθεί για χειρουργείο.
Στην πρώτη φάση της έρευνας, οι Βραζιλιάνικες αρχές που ερεύνησαν την υπόθεση εξέτασαν την πιθανότητα ο ευνουχισμός του θύματος να ήταν μια πράξη εκδίκησης. Σύντομα όμως απέρριψαν αυτήν την θεωρία, επειδή δεν μπορούσε να εξηγήσει τα υπόλοιπα τραύματα και τις άλλες ιδιορρυθμίες που σχετίζονταν με το πτώμα. Εκτός αυτού, αυτοί που ζητούν εκδίκηση ευνουχίζοντας, συνήθως αποκόπτουν το πέος, όχι μόνο τους όρχεις.
Mute7.jpg
Φωτογραφία #7. Το πτώμα σε ύπτια θέση.(Το σχοινί και
το φορείο που φαίνονται ανήκαν στην ομάδα μεταφοράς)
Mute8.jpg
Mute8b.jpg
Φωτογραφίες #8α και #8β. Η πρωκτική εκτομή.
Η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει: "Αφαίρεση του πρωκτού και μία οπή ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο δάκτυλο του ποδιού... το πρωκτικό στόμιο του θύματος είχε αφαιρεθεί με μια μεγάλη τομή με διάμετρο περίπου 7 x 15 εκατοστών. Το απευθυσμένο και άλλα εσωτερικά μέρη του ανθρώπινου απεκκριτικού συστήματος είχαν επίσης αφαιρεθεί. Είναι πιθανόν ότι ακόμα και μερικά εσωτερικά όργανα του άνδρα θα μπορούσαν να είχαν αφαιρεθεί μέσω αυτής της τομής."
Εκείνο που είναι πιο συνταρακτικό σχετικά με την τομή του πρωκτού και την εξαγωγή πρωκτικού ιστού και ιστών από το πεπτικό σύστημα είναι ότι είναι ακριβές αντίγραφο της χειρουργικής που έχουμε δεί σε τόσες πολλές περιπτώσεις ακρωτηριασμών ζώων που σχετίζονται με UFO.
Το θύμα ήταν ζωντανό όταν υπέστη τον ακρωτηριασμό; 

  abduction-mutilation-autopsy-report_page1.jpgabduction-mutilation-autopsy-report_page2.jpgabduction-mutilation-autopsy-report_page3.jpg
Η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας/νεκροτομής
του περιστατικού της Guarapiranga υποδηλώνει ξεκάθαρα
οτι το θύμα ήταν ζωντανό όταν υπέστη τον ακρωτηριασμό.
Από την επίσημη ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας/νεκροτομής:
"Οι μασχαλιαίες περιοχές και στις δύο πλευρές εμφάνιζαν μαλακά σημεία απ' όπου τα όργανα είχαν αφαιρεθεί. Τομές είχαν γίνει στο πρόσωπο, στο εσωτερικό του θώρακα, στην κοιλιά, τα πόδια, τους βραχίονες, και το στήθος. Οι ώμοι και οι βραχίονες έχουν διατρήσεις διαμέτρου 2,5 με 3 εκατοστών απ' όπου αφαιρέθηκαν ιστός και μύες. Τα χείλη των διατρήσεων ήταν ομοιόμορφα όπως και το μέγεθός τους. Το στήθος είχε συρρικνωθεί εξαιτίας της αφαίρεσης των εσωτερικών οργάνων."
Mute3.jpg
Η ιατροδικαστική έκθεση συνεχίζει:
"Παρατηρήσαμε την αφαίρεση της δεξιάς και της αριστερής περιοφθάλμιας περιοχής, την εκτομή της στοματικής κοιλότητας, του φάρυγγα, του στοματοφάρυγγα, του λαιμού, της δεξιάς και αριστερής μασχαλιαίας περιοχής, της κοιλιακής χώρας, της πυελικής κοιλότητας, της δεξιάς και αριστερής βουβωνικής χώρας".
Mute5b.jpg
Οι ακριβείς οπές (σαν από "κόφτη για μπισκότα") που ανακαλύφθηκαν σε στρατηγικές θέσεις σε όλο το σώμα χρησιμοποιήθηκαν για την εξαγωγή των εσωτερικών οργάνων. Αυτό το επίπεδο ακρίβειας σημαίνει ότι η διαδικασία διανεργήθηκε με ταχύτητα, με εφαρμογή θερμότητας ή λέιζερ, ενώ όλα αυτά συνέβαιναν ενόσω το θύμα ήταν ακόμα ζωντανό.
mute5.jpg
Στην παραπάνω εικόνα φαίνεται καθαρά οτι η κοιλιακή χώρα του πτώματος έχει εκκενωθεί από τα εσωτερικά όργανα. Σε μια κοιλότητα στο κέντρο της κοιλιάς (στο σημείο που βρίσκεται ο αφαλός) εμφανίζεται ένα σημείο εξαγωγής.
"ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ: ... μετά την διάνοιξη της κρανιακής κοιλότητας, χρησιμοποιώντας την τεχνική Griessinger, βρέθηκαν: Α) άθικτη οροφή του κρανίου Β) εγκεφαλικό οίδημα"
Σε μια περίπτωση όπως αυτή, η παρουσία του εγκεφαλικού οιδήματος με απουσία άμεσης τραυματικής προέλευσης, είναι ένα ισχυρό χαρακτηριστικό ενός μαρτυρικού θανάτου. Ως επιβεβαίωση, το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ της ιατροδικαστικής έκθεσης αναφέρει ρητά ως αιτία θανάτου:
"... οξεία αιμορραγία από πολλαπλούς τραυματισμούς. Υπάρχει ένα στοιχείο αιτίας θανάτου από ερεθισμό του πνευμονογαστρικού νεύρου (νεύρο Vagus)"
Το παραπάνω υπονοεί καρδιο-αναπνευστική ανακοπή που προκαλείται από ακραίο πόνο.
vagus_nerve.jpg
Το πνευμονογαστρικό νεύρο βρίσκεται στο εγκεφαλικό στέλεχος και κατεβαίνει
 από τον εγκέφαλο προς την καρδιά και συνεχίζει προς την κοιλιακή χώρα.
"Το θύμα εμφανίζει τραυματισμούς με χαρακτηριστικά ζωτικής αντίδρασης, δηλαδή, ενυπάρχει το στοιχείο "βασανισμός". Ο υποδηλούμενος τρόπος δράσης είναι: Τομές στα μαλακά μέρη και τα φυσικά στόμια του σώματος χρησιμοποιώντας αναρροφητικές συσκευές".  (ζωτικές αντιδράσεις: μια ποικιλία από προβλέψιμες και αλληλοεπικαλυπτόμενες χημικές αλλαγές συμβαίνουν στους ζωντανούς ιστούς με την παρουσία πόνου / τραύματος / στρες που δεν εμφανίζονται σε νεκρό ιστό και υποδηλώνουν στην ιατροδικαστική εάν οι τραυματισμοί έγιναν πριν ή μετά τον θάνατο).
Εκτός από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες, το γεγονός ότι η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει απροκάλυπτα ότι το θύμα είχε υποβληθεί σε τομές και σε χρήση "αναρροφητικών συσκευών", ανεβάζει την υπόθεση σε επίπεδα πέραν των πιο φρικιαστικών τερατουργημάτων που μπορεί ποτέ να συμβούν σε ένα ανθρώπινο ον.
Και είναι φρικιαστικό με περισσότερους από έναν τρόπους. Α) την αφαίρεση των μερών του σώματος και την χρήση συσκευών αναρρόφησης Β) τα όντα που είναι υπεύθυνα γι' αυτό, πιθανότατα δεν είναι από τον πλανήτη μας.
Με δεδομένο τον βάναυσο, εντελώς ανήθικο χαρακτήρα αυτού του υποπτευόμενου εξωγήινου ακρωτηριασμού και το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που υποδηλώνει ως αιτία θανάτου την καρδιακή προσβολή που οφείλεται σε ακραίο πόνο, αυτό σημαίνει οτι, δυστυχώς, είναι σχεδόν βέβαιο οτι το θύμα ήταν ζωντανό, ενόσω διεξάγονταν ο συστηματικός ακρωτηριασμός του.
Και ας αναλογιστούμε το ψυχολογικό προφίλ των δραστών. Είναι σαφές ότι τα όντα που το έκαναν αυτό δεν δείχνουν κανένα σεβασμό για ηθικούς κανόνες ή προς την ανθρώπινη ζωή. Έδρασαν με ακρίβεια, με συστηματικότητα, με αποτελεσματικότητα. Γιατί τότε, δεν σκότωσαν το θύμα τους πριν από την αφαίρεση των σωματικών ιστών; Τα νοήμονα όντα που ήταν υπεύθυνα γι' αυτό δεν έδειχναν να νοιάζονται για τον πόνο που θα προκαλούσαν στο θύμα. Αυτός ήταν στα σίγουρα ένας μαρτυρικός θάνατος.
Θα πρέπει να πιστέψουμε ότι κάποιος εκδικητικός άνθρωπος ή μια ομάδα σατανιστών είναι ικανοί για τέτοιες ακριβείς, δύσκολες, χειρουργικές τεχνικές/διαδικασίες οι οποίες αφήνουν σαστισμένους ακόμα και επαγγελματίες γιατρούς για το πως θα μπορούσαν να είχαν γίνει; Μάλλον όχι. Μήπως η Βραζιλιάνικη ή/και η Αμερικανική κυβέρνηση έχει σκηνοθετήσει μια μικρή επίδειξη στην τεχνητή λίμνη της Guarapiranga για να φοβήσουν τους ερευνητές των UFO και τον κόσμο γενικότερα ώστε να αντιμετωπίζουν με φόβο οποιαδήποτε επαφή με εξωγήινους; Με άλλα λόγια μήπως είμαστε αντιμέτωποι με μία μακάβρια, προσεκτικά ενορχηστρωμένη επίδειξη παραπληροφόρησης; Ενδεχομένως ναί, αλλά το πιθανότερο όχι, και είναι πολύ οι λόγοι για να το πιστεύει κανείς αυτό.
Πρώτα απ' όλα, θα ήταν θέμα καθαρής τύχης το γεγονός ότι η ερευνήτρια των UFO Encarnacion Zapata Garcia είχε τους κατάλληλους φίλους στις κατάλληλες θέσεις την κατάλληλη στιγμή. Εαν η κυβέρνηση των ΗΠΑ, και ενδεχομένως και η Βραζιλιάνικη κυβέρνηση, κράτησε μυστικά εξίσου εντυπωσιακά παρόμοια περιστατικά - και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν περισσότερο από επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν μια τέτοια εκδοχή - εδώ έχουμε μία τυχαία περίπτωση που βγήκε κατα τύχη στην επιφάνεια, ενώ όλα θα συνέτειναν προς το αντίθετο. Είμαστε μάλλον τυχεροί, θα μπορούσαμε να πούμε.
Οι φωτογραφίες σίγουρα προκαλούν μια αναταραχή, οδηγώντας πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων μερικών ερευνητών UFO, να ξανασκεφτούν εκ νέου πολλά πράγματα. Αλλα οι δυνάμεις που κρατούν απόρρητες τέτοιες πληροφορίες θα είναι διπλά προσεκτικές στο κοντινό μέλλον για να σιγουρευτούν ότι κάτι παρόμοιο δεν πρόκειται να ξαναδιαρρεύσει. Αυτό δεν θα πρέπει να αναπτερώσει τις ελπίδες μας ότι πρόκειται να έρθουν στην επιφάνεια στο κοντινό μέλλον και άλλες περιπτώσεις σχετιζόμενων με UFO ακρωτηριασμών σε ανθρώπους με ανάλογες εντυπωσιακές φωτογραφίες που να τις συνοδεύουν.
Εάν απορρίψουμε την πιθανότητα η περίπτωση της Guarapiranga να είναι παραπληροφόρηση, μας απομένουν αρκετές ενδιαφέρουσες εναλλακτικές υποθέσεις. Είναι μια σπάνια ενέργεια μιας καταστρεπτικής εξωγήινης ομάδας η οποία κατα καιρούς απολαμβάνει να εντρυφεί σε παθολογική αιματοχυσία σε βάρος εκπροσώπων του ανθρώπινου είδους; Ισως. Πιθανότερα, είμαστε έμμεσοι μάρτυρες σε μια σκόπιμα περιφρονητική ενέργεια από μια ομάδα από είδη όντων εξωγήινης προέλευσης που θα ήθελαν να κακοχαρακτηριστούν και άλλα είδη που μας επισκέπτονται και ταυτόχρονα να ενσταλλάξουν στο ανθρώπινο είδος ακόμη περισσότερη νοοτροπία φόβου από αυτήν που ήδη το χαρακτηρίζει. Ολα αυτά δεν είναι παρα υποθέσεις και θα πρέπει να περιμένουμε κάποια μελλοντική στιγμή για περισσότερη αλήθεια όταν γίνουν διαθέσιμες πιο πλήρεις αποκαλύψεις και πειστήρια που να τις στηρίζουν.
Εχουμε καθόλου προηγούμενα στην υπόθεση της Guarapiranga; Η απάντηση είναι ναι. Τουλάχιστον ένα καλό παράδειγμα και φήμες για ενδεχόμενα ένα ακόμη: Η περίπτωση του σμηνία Jonathan P. Lovette, που ήταν τοποθετημένος στο Πεδίο Βολής Πυραύλων στο White Sands το 1956, του οποίου το ακρωτηριασμένο σώμα βρέθηκε μέσα στα όρια του Πεδίου Βολής τρεις μέρες αφ'ότου ένας επισμηναγός της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν μάρτυρας της απαγωγής του από ένα "δισκοειδές" αντικείμενο. Αυτή η περίπτωση έχει εντυπωσιακές ομοιότητες με την περίπτωση της Guarapiranga. Τα γεννητικά όργανα του Lovette είχαν αφαιρεθεί, ο πρωκτός του είχε αφαιρεθεί με χειρουργική ακρίβεια και τα μάτια του είχαν εξαχθεί με τρόπο παρόμοιο με τις τομές που έγιναν στο θύμα της Guarapiranga. Και επίσης υπάρχει η φήμη της περίπτωσης ακρωτηριασμού στο Texas που συνέβη - και αποκρύφθηκε στα γρήγορα - στα μέσα της δεκαετίας του 60. Υπάρχει επαλήθευση για την γνησιότητά της από δύο πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, ενός ενεργού και ενός σε αποστρατεία, αλλα δεν υπήρχε χρόνος να ερευνηθεί παραπέρα.

Η περίπτωση του σμηνία Jonathan P. Lovette

Μια από τις πρώτες αναφορές για ακρωτηριασμούς σε ανθρώπους από εξωγήινους, ήταν η υπόθεση που είχε σαν μάρτυρες μέλη του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά την οποία ένας σμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας με το όνομα Jonathan P. Lovette παρατηρήθηκε να αιχμαλωτίζεται από ένα κατά τα φαινόμενα εξωγήινο σκάφος στο Πεδίο Βολής Πυραύλων του White Sands (White Sands Missile Test Range) της πολιτείας του Νέου Μεξικού.
white sands missile range map.jpg
White Sands sign.jpg  White Sands sign tall blog.jpg
Αυτή ή απαγωγή έγινε τον Μάρτιο του 1956, στις 3:00 τοπική ώρα και αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο επισμηναγός της Πυραυλικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ William Cunningham κοντά στην αεροπορική βάσηHolloman.
Ο επισμηναγός Cunningham και ο σμηνίας Lovette ήταν έξω σε ένα πεδίο βολής σε κάποια απόσταση από τις θέσεις εκτόξευσης και έψαχναν για θραύσματα από την δοκιμή ενός βλήματος, όταν ο σμηνίας Lovette πήγε πίσω από την κορυφή μιας μικρής αμμοθίνης και δεν ήταν ορατός για κάποιο χρονικό διάστημα.
Ο επισμηναγός άκουσε τον σμηνία Lovette να ουρλιάζει με φρίκη ή πόνο, όπως το περιέγραψε. Ο επισμηναγός, νομίζοντας ότι κάποιο φίδι είχε δαγκάσει τον Lovette ή κάτι παρόμοιο, έτρεξε στην κορυφή της αμμοθίνης και είδε τον σμηνία Lovette να τον σέρνουν μέσα σε κάτι που του φάνηκε και το περιέγραψε σαν ένα ασημί δισκοειδές αντικείμενο το οποίο αιωρούνταν στον αέρα περίπου 4 με 5 μέτρα ψηλά.
Ο επισμηναγός Cunningham περιέγραψε κάτι που του φάνηκε σαν ένα μακρύ σαν φίδι αντικείμενο που ήταν τυλιγμένο γύρω από τα πόδια του σμηνία και τον τραβούσε προς το σκάφος. Ο επισμηναγός Cunningham παραδέχτηκε ότι πάγωσε καθώς τραβούσαν τον σμηνία μέσα στο σκάφος και παρατηρούσε καθώς ο δίσκος ανέβηκε στον ουρανό πολύ γρήγορα. Ο επισμηναγός έτρεξε στον ασύρματο του τζίπ και ανέφερε το περιστατικό στον Ελεγχο Βλημάτων και ο Ελεγχος Βλημάτων επιβεβαίωσε ότι υπήρχε στόχος στο ραντάρ. Ομάδες αναζήτησης πήγαν στην έρημο ψάχνοντας για τον σμηνία Lovette. Ο επισμηναγός Cunningham έδωσε αναφορά και τον παραπέμψαν στην κλινική της βάσης του White Sands για παρακολούθηση.
Η αναζήτηση για τον σμηνία Lovette συνεχίζεται επί τρεις ημέρες και στο τέλος το απογυμνωμένο πτώμα του ανακαλύπτεται περίπου 15 χιλιόμετρα μακρύτερα. Το πτώμα είχε ακρωτηριαστεί. Η γλώσσα είχε αφαιρεθεί από το κάτω μέρος της σιαγόνας. Μια τομή είχε γίνει ακριβώς κάτω από την άκρη του πηγουνιού και εκτεινόταν κατά μήκος του οισοφάγου και του λάρυγγα. Είχε ευνουχισθεί και τα μάτια του είχαν αφαιρεθεί. Επίσης ο πρωκτός του είχε αφαιρεθεί και υπήρχαν σχόλια στην ιατροδικαστική έκθεση για την προφανή χειρουργική επιδεξιότητα με την οποία αφαιρέθηκαν αυτά τα σημεία συμπεριλαμβανομένων και των γεννητικών οργάνων.
Η έκθεση σχολίαζε ότι ο πρωκτός και τα γεννητικά όργανα είχαν αφαιρεθεί "σαν τάπα" (κυλινδρικά) η οποία στην περίπτωση του πρωκτού εκτεινόταν μέχρι το παχύ έντερο. Δεν υπήρχε ίχνος αίματος μέσα στον οργανισμό του. Η αρχική έκθεση της νεκροψίας / νεκροτομής επιβεβαίωνε ότι ο οργανισμός είχε πλήρως αποστραγγιστεί από το αίμα και ότι δεν υπήρχε αγγειακή κατάρρευση εξαιτίας θανάτου από αιμορραγία. Μια υποσημείωση είχε προστεθεί ότι αυτό ήταν ασυνήθιστο γιατί σε οποιοδήποτε πτώμα που πεθαίνει από αιμορραγία ή σε περίπτωση πλήρους απώλειας του αίματος πάντα υπάρχει αγγειακή κατάρρευση.
Επίσης είχε επισημανθεί ότι όταν βρέθηκε το πτώμα υπήρχε ένας αριθμός από νεκρά σαρκοβόρα πουλιά στην περιοχή τα οποία προφανώς είχαν ψοφήσει αφότου προσπάθησαν να φάνε από το πτώμα του σμηνία. Υπήρχε ένας αριθμός από εξαιρετικά αποκρουστικές ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πτώμα είχε παραμείνει εκτεθειμένο για τουλάχιστον μία ή δύο μέρες. Ο ήλιος του Νέου Μεξικού στην έρημο είναι εξαιρετικά καυτός και προκαλεί γρήγορη αποσύνθεση υπό κανονικές συνθήκες...
Ο επισμηναγός Cunningham, αρχικά κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε τον σμηνία Jonathan P. Lovette. Οι κατηγορίες αργότερα αποσύρθηκαν.

Προς το παρόν, οι φήμες ότι ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στα συντρίμμια τουλάχιστον ενός UFO που συνετρίβη την δεκαετία του 1940, ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν σε έναν αχυρώνα στην πολιτεία του Oregon πρίν αρκετά χρόνια ή η φήμη για ένα ακρωτηριασμένο πλήρωμα ενός B-52 κατα τον πόλεμο του Vietnam θα πρέπει να παραμέινουν ακριβώς αυτό - φήμες, έως ότου συμπτωματικά αλλά σπάνια, να έρθουν ξανά στην επιφάνεια και να έχουμε κάποια αδιάσειστα στοιχεία. Αλλά δεν μπορεί κάποιος να αρνηθεί ότι η περίπτωση της Guarapiranga μας πήγε πολύ πιο πέρα από τις φήμες.
Τα πειστήρια είναι καταφανή με σοβαρές προεκτάσεις. Απο την μια μεριά, υποδεικνύουν με εκπληκτικό τρόπο στην κατεύθυνση του συσχετισμού με τα UFO. Απο την άλλη, ίσως θα ήταν συνετό να εξάγουμε κάποια προκαταρκτικά συμπεράσματα εάν ίσως άλλες λιγότερο βίαιες περιπτώσεις δεν μας έχουν ήδη οδηγήσει σε αυτά. Δεν θα έπρεπε, στις περισσότερες περιπτώσεις να γενικεύουμε για τους εξωγήινους επισκέπτες μας. Ούτε για τα κίνητρά τους, ούτε για την ηθική τους, ούτε για τις ερευνητικές τους προθέσεις. Και μια προσθήκη επίσης φαίνεται χρήσιμη: Σε μια εποχή που σχεδόν οτιδήποτε έχει καταλήξει να φαίνεται δυνατό να γίνει, αν όχι πιθανό να γίνει, είτε σε κοσμική κλίμακα, είτε εδώ στην γή, η συνετότερη τακτική θα ήταν να περιμένουμε πρώτα να αποδείξουν οι εξωγήινοι επισκέπτες μας την φιλικότητά τους πριν εξάγουμε βιαστικά συμπεράσματα για την θετική τους στάση απέναντί μας και τους ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες.
Είδαμε στο παρελθόν, κυρίως στην Βραζιλία, πολλές περιπτώσεις όπου ανθρώπινα όντα έγιναν στόχοι επιθέσεων από UFO και τους επιβάτες τους. Αυτή είναι μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα που πολλοί ερευνητές δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν. Το φαινόμενο Chupa-Chupa (απομύζηση) που συνέβη στον Αμαζόνιο και την βορειανατολική πλευρά της χώρας στις δεκαετίες του 70 και 80 είχε σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες τραυματίες και εν τέλει μερικούς θανάτους.
Αυτοί οι κατά πλειοψηφία στερημένοι οικονομικά άνθρωποι συνήθως γινόταν στόχοι επιθέσεων από μικρές βολίδες (διαμέτρου 7 - 15 εκατοστών), προφανώς μη επανδρωμένων, μικρών UFO που εξέπεμπαν δυνατές, καυστικές φωτεινές ακτίνες. Πολλά από τα θύματα δεν υπέστησαν μόνο εγκαύματα αλλά και σημαντική απώλεια αίματος (απ΄όπου προήλθε και η ονομασία φαινομένου) κατά την διάρκεια των επαφών τους. Μερικοί, όπως ο Luiz Fernandes Barroso, υπέστησαν σοβαρή διανοητική εκτός από την σωματική αναπηρία. Το νοητικό επίπεδο του Barroso κατέληξε στο επίπεδο του μυαλού ενός δίχρονου παιδιού πολύ πριν πεθάνει.
Στην Βόρεια Αμερική, αναφορές για βάναυση μεταχείριση ανθρώπων από επιβάτες UFO είναι πολύ σπανιότερες. Εάν έχουν συμβεί τέτοιοι φονικοί ακρωτηριασμοί σε ανθρώπους, που σχετίζονται με τα UFO, τότε είτε δεν έχουν αναγνωρισθεί γι' αυτό που πραγματικά είναι, είτε έχουν επιδέξια συγκαλυφθεί μετά από παρέμβαση των αρχών. Οποια και να είναι η αλήθεια, η υπόθεση της τεχνητής λίμνης στην Guarapiranga και οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που την συνοδεύουν θα πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις.
Ο γράφων μαζί με τον ερευνητή των UFO A.J. Gevaerd, αφού εξετάσαμε τα στοιχεία, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι κατα πάσα πιθανότητα, οι δράστες των αποτρόπαιων πράξεων που αποκαλύπτονται από τις φωτογραφίες του θύματος στην τεχνητή λίμνη της Guarapiranga σχετίζονται με UFO. Και είναι πεποίθηση του γράφοντος ότι ο Gevaerd έχει πιθανότατα δίκαιο όταν λέει ότι οι περισσότεροι εξωγήινοι επισκέπτες φαίνονται ουδέτεροι στο τρόπο που αντιμετωπίζουν την Γή και τα γήινα ανθρώπινα όντα, μερικοί είναι φιλικοί και μερικοί είναι τελείως αρνητικοί. Το καλύτερο για μάς θα ήταν να μάθουμε να διακρίνουμε τις διαφορές τους. Μακροπρόθεσμα αυτό θα μπορούσε να σώσει τον γήινο πολιτισμό μας και ίσως και τις ίδιες μας τις ζωές.

Υπόθεση Guarapiranga 2.0 (;)

πηγή εδώ 
Τον Μάρτιο του 2006, ένα πτώμα βρέθηκε στην Βραζιλία με μερικές μικρές οπές, χωρίς μάτια, και αποστραγγισμένο σχεδόν εντελώς από αίμα. Εκείνη την εποχή, οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ήταν ότι οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θύμα πέθανε γύρω στις 3 το πρωί, ενώ βρέθηκε στις 7:00. Η υπόθεση δεν διελευκάνθηκε και ο τύπος αποσιώπησε διακριτικά το γεγονός, το οποίο λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν. Κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα. Παρακάτω, φωτογραφίες από την υποτιθέμενη υπόθεση: 
mist022re.jpg
mist016ti.jpg
Οι ομοιότητες με την υπόθεση της Guarapiranga είναι προφανείς - οι αλλόκοτοι ακρωτηριασμοί, εκτός από τα ζώα φαίνεται να συνεχίζονται και σε ανθρώπους ...  
 
 
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2015/12/blog-post_12.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters