Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Αυτά που πάντα θέλατε να μάθετε για την «Ε.Ε των Βρυξελλών» Αλλά κανείς δεν τολμούσε να σας τα πει!

 
Αυτό το βιβλίο θα σας πει μια ιστορία, που πολλοί από τους αναγνώστες μπορεί, για προφανείς λόγους, αρχικά να την απορρίψουν. Θα το κάνουν αυτό σκεπτόμενοι ότι, αν οι αναγόμενες σε βάθος χρόνου ιστορικές πληροφορίες, που καταγράφονται εδώ, ήταν αληθινές, θα είχαμε σίγουρα ακούσει ξανά για αυτές, στο παρελθόν.
Έχοντας αυτό υπ' όψιν, εμείς, οι συγγραφείς, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες,όχιμόνοναδιαβάσουναπλώςαυτότοβιβλίο, αλλά να επισκεφτούν και να μελετήσουν τις πηγές των ντοκουμέντων, που αναφέρονται στο κάτω μέρος των σελίδων του.
Για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα, λέγεται στην ανθρωπότητα ότι ο 2οςΠαγκόσμιος Πόλεμος προκλήθηκε από έναν ψυχοπαθή, τον Αδόλφο Χίτλερ, και τους ρατσιστές, ταραξίες, ναζί που τον περιέβαλλαν. Παρ' όλ' αυτά,ηαλήθεια είναι ότι ο πόλεμος αυτός ήταν ένας κατακτητικός πόλεμος, που καθοδηγήθηκε από το Καρτέλ των Χημικών, του Πετρελαίου και των Φαρμάκων, με σκοπό τον έλεγχο των, αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων,παγκόσμιων αγορών, στο νεοεμφανιζόμενο τότε,τομέατωνπατενταρισμένωνχημικών προϊόντων.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 173 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Α' ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ 2010.

 Aγαπητέ συμπολίτη,

θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου κατόπιν κλήσεως από την γραμματεία της 16ης Πταισματοδίκου παρουσιάσθηκε για προφορική κατάθεση σε σχέση αναφορά μου που είχα υποβάλει στις 22/9/2012 στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος για την σύλληψη των 173 βουλευτών που υπερψήφισαν τον Μάϊο 2010 το Α' Μνημόνιο.

Η σύλληψη και δίωξή τους ήταν δυνατή σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εγκύκλιος του Αρείου Πάγου για την δυνατότητα των Αστυνομικών Αρχών να συλλαμβάνουν βουλευτές που τελούν αυτόφορα Κακουργήματα.



Η αναφορά μου τελικά δεν οδήγησε σε σύλληψη και δίωξη των βουλευτών εκείνη την ημέρα.

Συσχετίσθηκε όμως μαζί και με άλλες αναφορές και μηνύσεις όπως και επομένη αίτησή μου για σύλληψη βουλευτών που είχαν πλέον απωλέσει την βουλευτική τους ασυλία η οποία είχε αρχικά μπεί στο αρχείο.

Μετά από παρέλευση μηνών όμως συσχετίσθηκαν όλες οι σχετικές αναφορές, μηνύσεις και αιτήσεις σύλληψης, ανακλήθηκε από το αρχείο η αρχειοτεθείσα αίτησή μου και τελικά όλες αυτές οι υποθέσεις (θα πρέπει να είναι πάνω από 10 με 15) συσχετίσθηκαν.

Ετσι όλες συσχετισμένες αποτελούν την δικογραφία 13094 (προκαταρκτική) ΙΔ13-2145 με εντολή του Εισαγγελέα κ. Ιωάννη Παναγόπουλου και πλέον έχει αρχίσει η προανακριτική διαδικασία με την εξέταση των συμπολιτών μας που υπέβαλαν τις αναφορές, μηνύσεις και αιτήσεις σύλληψης. Από τους συμπολίτες μας ζητείται να προσκομίσουμε συμπληρωματικά στοιχεία και να εξειδικεύσουμε το περιεχόμενο των αναφορών, μηνύσεως και αιτήσεων σύλληψης και δίωξης κατά των 173 βουλευτών για το αδίκημα της Εσχάτης Προδοσίας όπως και να επισυνάψουμε αποδεικτικά για τους ισχυρισμούς μας.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον η Δικαιοσύνη ξεκίνησε δικογραφία για την υπόθεση της τέλεσης του αδικήματος της Εσχάτης Προδοσίας από τους 173 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου, του ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη και της Δημοκρατικής Συνεργασίας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Καλό θα είναι να το γνωρίζουν πλέον ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έτσι ώστε σε περίπτωση που η υπόθεση αυτή θεωρηθεί ότι δεν έχει υπόσταση από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα να μην "θαφτεί" χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ευρύτερα.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη είμαστε σίγουροι ότι θα πράξει σωστά το έργο της και θα αποδώσει τις ευθύνες που υπάρχουν στα άτομα αυτά εκ των οποίων μερικοί υπέγραψαν είτε σαν αποτέλεσμα πίεσης (που είναι αντισυνταγματικό και παράνομο), είτε επιστρέφοντας χάρη προς φυσικά πρόσωπα (π.χ. Ρομπόπουλος με δήλωσή τους σε ανοικτή επιστολή), είτε χωρίς να έχουν διαβάσει ή έχοντας "ρίξει μία ματιά" το κείμενο που καταδίκασε την Ελλάδα στην τωρινή της κατάσταση (π.χ. Χρυσοχοϊδης, Κατσέλη και άλλοι)

Να θυμίσω ότι σύμφωνα πλέον με τα όσα έχουν εφαρμοσθεί για άλλους βουλευτές που συνελήφθησαν μετά από την περαίωση της προανάκρισης θα πρέπει σε περίπτωση που ο κ. Παναγόπουλος κρίνει ότι όντως υπάρχουν υπόνοιες τέλεσης του αδικήματος μετά την προανάκριση να οδηγήσει τους 173 βουλευτές για ανάκριση και σε περίπτωση που κριθούν ύποπτοι να συλληφθούν, ή να τους τεθούν εγγύηση ή περιοριστικοί όροι και να τους απαγγελθούν κατηγορίες και να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υποθέσεως της τέλεσης της Εσχάτης Προδοσίας εκ μέρους τους.

Με τιμή
Παντελής Γιαμαρέλλος
ως αναφέρων τους 173 για Εσχάτη Προδοσία και αιτών την σύλληψη και δίωξή τους.

Παντελής Γιαμαρέλλος | pantg@otenet.gr

greek1





Μάχη Ρωσίας-ΔΝΤ για την Ελλάδα- Μόσχα: "Αν βγείτε από την ΕΕ θα σας στηρίξουμε" - ΔΝΤ: "Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ"

Βόμβα από την Ρωσία: Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι θα άρει το εμπάργκο γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα, αν η χώρα επιλέξει την έξοδο από την ΕυρωπαΪκή Ενωση!


Συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Nikolai Fyodorov ανακοίνωσε ότι θα αρθεί το ρωσικό εμπάργκο αγοράς γεωργικών προϊόντων και τροφίμων που έχει επιβληθεί και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ αν η Ελλάδα, αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru.

«Θα αρθεί το εμπάργκο αν η Ελλάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε μαζί με την Ελλάδα για την οικοδόμηση ανεξάρτητων σχέσεων.Θα τους στρηρίξουμε. Μπορούμε να απορροφήσουμε και πολύ καλύτερες τιμές από αυτές της ΕΕ το σύνολο της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας και να την ανοίξουμε την αγορά της Ευρασατικής Ενωσης. Βασικά, η χώρα θα καταστεί  ένας  ισχυρός εμπορικός εταίρος για εμάς», δήλωσε ο Fedorov.

Το ερώτημα είναι γιατί τώρα ηγ Ρωσία επιλέγει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Σίγουρα για να καταδείξει ότι "Δεν έρχεται το τέλος από τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, αλλά μια νέα μεγάλη αρχή και αυτή η Ρωσία θα την στηρίξει".

Σαφώς και "κλείνει το μάτι" στους Ελληνες πολίτες και ειδικά τους αγρότες που έχουν πάθει τεράστια καταστροφή από το ρωσικό εμπάργκο που προκάλεσαν οι κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία. Και καταληκτικά για να παίξει το ρόλο του εμπορικού αντίβαρου στην ΕΕ. Αλλωστε η Ευρασιατική Ενωση για την Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό "Ελντοράντο"...

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε και αλλαγή γεωστρατηγικού στρατοπέδου για την Ελλάδα. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αλλά κάθε άλλο παρά αδύνατο αν δεν πειστεί η ΕΕ να μειώσει το ελληνικό χρέος και την οδηγήσει σε πτώχευση.

Στον Nikolai Fyodorov απάντησε αμέσως η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο  CNBC ότι "Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου".
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_484.html

50.000 αλλοδαποί έγιναν Έλληνες και θα ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου

50.000 είναι οι αλλοδαποί που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες , από τις προηγούμενες εκλογές έως σήμερα, και θα μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2025.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών οι νέοι ψηφοφόροι , αυτοί δηλαδή που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ανέρχονται σε 273.941 πολίτες, μεταξύ των οποίων 138.733 νέοι άνδρες και 135.208 νέες γυναίκες.
Από αυτούς, οι 224.272 είναι νέοι Έλληνες που ενηλικιώθηκαν μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες.
Έτσι οι νέοι ψηφοφόροι που προέρχονται από την κατηγορία των αλλοδαπών που πολιτογραφήθηκαν Έλληνες αυξήθηκαν, από το 2012 έως σήμερα, κατά 49.669 πολίτες.
Από αυτούς, 13.595 απέκτησαν την ελληνική υπηκοότητα το 2012 (μετά τη διεξαγωγή των εκλογών), 18.479 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2013 και 13.765 απέκτησαν την υπηκοότητα το 2014 έως την Ε” αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (αρχές Οκτώβριος 2014).
Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στις επικείμενες εκλογές καλούνται να ψηφίσουν συνολικά 9.808.760 πολίτες .
Οι 5.060.877 είναι οι γυναίκες και 4.747.883 οι άνδρες. Όπως διαπιστώνεται από το ΥΠΕΣ η δυναμική του εκλογικού σώματος παραμένει σχεδόν σταθερή τα τελευταία χρόνια: 9.834.970 (το 2009), 9.850.802 (το 2012) και 9.808.760 (το 2015).
Τη μεγαλύτερη εκλογική δύναμη παρουσιάζει η Περιφέρεια Β” Αθηνών με 1.428.759 εκλογείς και τη μικρότερη εκλογική δύναμη εμφανίζει η Περιφέρεια Λευκάδας με 29.152 εκλογείς.
Σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατανομή του εκλογικού σώματος, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του ΥΠΕΣ την αποφασιστική εκλογική κατηγορία αποτελούν οι ψηφοφόροι άνω των 65 ετών, που είναι υπερδιπλάσιοι των ψηφοφόρων ηλικίας 42-47 ετών που αποτελούν τη δεύτερη πολυπληθέστερη ηλικιακή ομάδα.
Οι εκλογείς άνω των 65 ετών ξεπερνούν τα δυο εκατομμύρια, ενώ οι 42-47 ετών είναι μόλις ένα εκατομμύριο εκλογείς. Από 900.000 ψηφοφόρους παρουσιάζονται στις ηλικίες 36-41 ετών, 48-53 ετών, 54-59 ετών και 30-35 ετών, ενώ ο αριθμός μειώνεται στις 825.000 για την ηλικιακή ομάδα 60-65, στις 725.000 για την ηλικιακή ομάδα 24-29 και στις 672.000 για την ηλικιακή ομάδα 18-23 ετών.

tribune.gr
http://www.katohika.gr/2015/01/50-xiliades-allodapoi-eginan-ellhnes-kai-tha-psifisoun-stis-ekloges.html

Στην προεκλογική εκστρατεία που έγινε στο Ισραήλ το 1988, όπως ανέφερε η Γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ»: "ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ"

ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΣΟ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;;;



Στην προεκλογική εκστρατεία που έγινε στο Ισραήλ το 1988,όπως ανέφερε η Γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ» οι υποψήφιοι πολιτικοί και τα κόμματα δεν έπαυαν να επαναλαμβάνουν αυτά τα λόγια.

"ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ"
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/1988.html

Ξηλώνονται μνημεῖα διότι ἔτσι ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ἡ νέα τάξις.

Δήμος στην Βόρεια Καρολίνα υποχρεώθηκε να ξηλώσει υπαίθριο μνημείο, που αναπαριστά στρατιώτη, οποίος σκύβει επάνω σ’ έναν ταφο με σταυρό, μετά από μήνυση που κατατέθηκε, με το σκεπτικό ότι προσβάλλει τους …μη χριστιανούς.


 Ξηλώνονται μνημεῖα διότι ἔτσι ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ἡ νέα τάξις.1
Η Νέα Τάξη, παντοδύναμη πλέον, πουλάει όση τρέλλα θέλει και κάνει τους πάντες να χορεύουν τσάμικο. 

Aν το συγκεκριμένο μνημείο προσβάλλει δήθεν τους
μη χριστανούς, φανταστείτε η παρέλαση Gay Pride πόσο προσβάλλει και Χριστιανούς και Μουσoυλμάνους.

Ξηλώνονται μνημεῖα διότι ἔτσι ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ἡ νέα τάξις.2

Όμως το …«δήθεν» ενδιαφέρον για τους αλλοθρήσκους είναι υποκριτικό και προσχηματικό κι αναδεικνύεται ΜΟΝΟ εάν βολεύει την ατζέντα της Νέας Τάξως.

Σίγμα
το είδα
http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2015/01/blog-post_81.html

Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΨΑΛΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΚΑΨΑΛΑΣ
Διάλεξη του Δημοσιογράφου Δημητρίου Καψάλα την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 για τις τελευταίες εξελίξεις στα Εθνικά θέματα. Οι διαλέξεις διενεργούνται στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ", ΕΡΜΟΥ 61, ΤΗΛ. 2310.282782, 282427


ΜΕΡΟΣ 1/3



ΜΕΡΟΣ 2/3




ΜΕΡΟΣ 3/3

ΟΤΑΝ Ο ΑΚΗΣ ΕΒΑΖΕ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΟΝ ... ΣΜΠΩΚΟ! Αυτή είναι η εγκληματική οργάνωση. ΔΕΙΤΕ Τα 37 ονόματα των μελών της

Αν τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η ΕΛ.ΑΣ έφτασε στην εξάρθρωση της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης αποδειχθούν και στο δικαστήριο τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που έχουν δράσει στη χώρα της παρακμής. Το μέγεθος της σήψης και της διαφθοράς στην ελληνική κοινωνία μας έρχεται απο αλλού: Πολιτικοί, δικηγόροι, πρώην αστυνομικοί, ποινικοί και Αλβανοί όλοι ενταγμένοι σε ένα σύστημα εκβιασμών βομβιστικών ενεργειών και διασύνδεση με την τρομοκρατία...

Πρόκειται αναμφισβήτητα για την παρακμή μιας χώρας, την οποία ζούμε και το χειρότερο είναι ότι ίσως κοιτάμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Δύο δικηγόροι υπεράσπισης, έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας αστυνομικός και συγγενείς κρατουμένων περιλαμβάνονται στην λίστα των 37 κατηγορουμένων για εμπλοκή στη εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Ανάμεσα στους 37 κατηγορούμενους περιλαμβάνονται ο Παναγιώτης Βλαστός, ο Ιωάννης Σκαφτούρος, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Σωτήρης Εμμανουήλ και άλλοι.
Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκεται καθώς κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τα μέλη του κυκλώματος για για βομβιστική επίθεση εναντίον του Γιάννη Σμπώκου, επειδή ο τελευταίος φέρεται να του χρωστούσε χρηματικό ποσό, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανερχόταν σε 2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο πρώην υπουργός είχε πληρώσει 5.000 ευρώ για αυτή την βομβιστική επίθεση και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είχε γίνει "στενός κορσές" γνωστού βαρυποινίτη για να διεκπαιρεωθεί η... "δουλειά", με τον βαρυποινίτη να μην συμφωνεί αρχικά!
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, σύμφωνα με τη δικογραφία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός σε τρεις βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στις 16/04, 15/05 και 16/07/2014, στο σπίτι του συγκατηγορούμενου του πρώην υπουργού για την υπόθεση των εξοπλιστικών, Γιάννη Σμπώκου, και στην επιχείρηση της αδελφής του με σκοπό την εκβίαση.
Την εντολή για τις βομβιστικές αυτές επιθέσεις φέρεται ότι έδωσε ένας από τους τρεις έγκλειστους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης.
Eπίσης νέα στοιχεία για τη συνεργασία ενός Eλληνα πρώην στρατιωτικού με προϋπηρεσία στο Αφγανιστάν, ενός ιδιοκτήτη πάρκινγκ στην Αθήνα, ενός ατόμου αραβικής καταγωγής αλλά και ενός αντιεξουσιαστή που έχει συλληφθεί για το πενταπλό φονικό προ τριετίας στην Αγία Νάπα στην Κύπρο, για ληστείες στην Αθήνα αλλά πιθανόν και βομβιστικές επιθέσεις (μια από τις οποίες σχεδίαζαν να βιντεοσκοπήσουν) που έχει αναλάβει η οργάνωση Αναρχική Ομοσπονδία – FAI ανακύπτουν στη δικογραφία για τη δράση των 37 «νονών».
Τα άτομα αυτά φέρεται να είχαν άμεση σχέση με τρεις γνωστούς «νονούς της νύχτας» που κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού και οι οποίοι κατηγορούνται για το ότι οργάνωσαν βομβιστικές επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών στην Αθήνα και στη Λάρισα αλλά και τρεις ακόμη βομβιστικές επιθέσεις σε κατοικίες που σχετίζονται με τον κρατούμενο πρώην γενικό διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.
Μάλιστα ένας βαρυποινίτης, κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος, φέρεται να είχε συναντήσεις στον Κορυδαλλό με τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο (κατηγορείται για συμμετοχή και στο κύκλωμα των «νονών») ο οποίος του είπε ότι «ο Γιάννης Σμπώκος είχε παραλάβει μία βαλίτσα με 10 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονταν για μένα και δεν μου την έδωσε!».
Στον δικαστικό φάκελο υπάρχει ακόμη εκτεταμένη αναφορά στον 54χρονο πρώην αστυνομικό, συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, ότι ήταν μεταφορέας εκρηκτικών υλών από τη Μάνη όπου διέμενε και ότι αναζητούσε καλάσνικοφ που πιθανόν να ήταν αυτά που κατέληξαν στα χέρια του πρώην μέλους της 17Ν.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται σχέδια βαρυποινιτών να αγοράσουν ένα πλοίο αξίας 1,2 εκατ. ευρώ για άγνωστους λόγους, να εισαγάγουν στον Κορυδαλλό ηλεκτρικό τροχό για να κόψουν τα κάγκελα των φυλακών, να οργανώσουν νέα απόδραση με ελικόπτερο αλλά και να αγοράσουν εκτάσεις γύρω από τις φυλακές Δομοκού και Τρικάλων για να σκάψουν και να απελευθερώσουν κρατουμένους μέσω... τούνελ. 
Οι ίδιοι «νονοί της νύχτας» φέρονται να οργάνωναν τη δολοφονία του δικηγόρου κ. Πέτρου Μαντούβαλου λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων του με διακινητή κοκαΐνης. Επιπλέον, όσον αφορά την απόπειρα αρπαγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου πριν από δύο χρόνια, οι ίδιοι «νονοί» ανέφεραν ότι οργανωτής της ήταν ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας συμπληρώνοντας: «Κάνουν μ...ς και μας χαλάνε τη δουλειά. Και να τον παίρνανε, θα τους έβρισκαν, γιατί το ρολόι του έχει εντοπισμό. Αυτοί δεν τα ξέρουν αυτά, ενώ εγώ έχω πληροφορίες».
Όσον αφορά τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου, φέρεται 1,5 εκατ. ευρώ από αυτά να ήταν τοποθετημένο κάτω από τα πλακάκια δαπέδου κατοικίας στη Μεταμόρφωση η οποία έγινε στόχος απόπειρας βομβιστικής επίθεσης την 1η Ιανουαρίου 2015.
Τέλος, στη δικογραφία υπάρχει σειρά στοιχείων για χρηματισμούς σωφρονιστικών υπαλλήλων που βοηθούσαν τις επικοινωνίες «νονών της νύχτας» με συνεργούς τους. Τους επέτρεπαν τη χρήση κινητών αλλά και έκαναν «στραβά μάτια» στον άγριο ξυλοδαρμό από κρατούμενο μίας επισκέπτριας στον Κορυδαλλό.
Μάλιστα υπάρχει αναφορά και «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον ανακρίτριας, το σπίτι της οποίας είχε δεχθεί βομβιστική επίθεση. Τότε η Αστυνομία είχε υποπτευθεί ότι πίσω από αυτή την ενέργεια ήταν «νονός» κρατούμενος σε φυλακή της χώρας και σχετιζόταν με υπόθεση αρπαγής προσώπου.
Οι 37 εμπλεκόμενοι, δεκαέξι εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί, κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν τις ακόλουθες κατηγορίες: Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος
Oι 37 κατηγορούμενοι είναι οι εξής:
-Παναγιώτης Βλαστός, κρατούμενος στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού
-Γιάννης Σκαφτούρος, κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
-Βασίλης Στεφανάκος, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας
-Ευαγγελία Βλαστού
-Αδαμαντία Αγγελέτου συνήγορος Βλαστού
-Ηλίας Γκιόκας προσωρινά κρατούμενος στη ΓΑΔΑ
-Δημήτρης Χατζησταύρου
-Ευάγγελος Ζαμπούνης κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
-Δημήτρης Σκαφτούρος αδερφός του Ιωάννη και έγκλειστος στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού
-Νίκος Σκαφτούρος πατέρας Ιωάννη
-Κατερίνα Σκαφτούρου μητέρα Ιωάννη
-Παναγιώτα ή Πένυ Καρπούζου
-Χρήστος Πατουχέας ο απότακτος ΕΚΑΜίτης που προφυλακίστηκε ως συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού
-Ιωάννα Χήρα
-Πέτρος Λασιθιωτάκης
-Σπύρος Δραβίλας, φυγόδικος, εμπλεκόμενος σε ληστείες τραπεζών και στην υποστηρικτική ομάδα του Μαζιώτη
-Χαράλαμπος Μουστάκας έγκλειστος στις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα
-Μαρία Μουζακίτη
-Γιώργος Σκάλκος, σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού
-Άκης Τσοχατζόπουλος πρώην υπουργός και κρατούμενος για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά
-Σωτήρης Εμμανουήλ πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και κρατούμενος στην 6η πτέρυγα φυλακών Κορυδαλλού
-Ευρυδίκη Χριστοδουλοπούλου
-Ευκλείδης Θεοχαράκης κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
-Γεώργιος-Νεκτάριος Βερεσές
-Κωνσαντίνος Μιχόπουλος κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών
-Lezi Lorenc, Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού
-Feijulia Taulant Αλβανός
-Παναγιώτης Στουρνάρας, Ανθυπαστυνόμος
-Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας με το παρατσούκλι Μήτσος ή Δημήτρης
-άγνωστος Αλβανός
-Φραγκίσκος Ραγκούσης, δικηγόρος συνήγορος του Παναγιώτη Βλαστού
-Ευστάθιος Πανάγου, γεννηθείς στην Κύπρο
-Σωφρονιστικός υπάλληλος στις φυλακές Κορυδαλλού για τον οποίο είναι γνωστό μόνο το όνομα «Βασίλης»
-Τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού και ένας από τις φυλακές Τρικάλων.
Εκτός από τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες που έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και ένα αναλυτικό σχεδιάγραμμα για το πως δρούσε το κύκλωμα εντός και εκτός φυλακών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Και στην Κύπρο στρατός στους δρόμους - Έπεται η Ελλάδα;

http://pygmi.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/01/ethniki-froura.jpg
Υπό τον κίνδυνο για τρομοκρατικό χτύπημα των αμερικανοκινούμενων ισλαμιστών η Λευκωσία αποφάσισε εμπλοκή του στρατού στους δρόμους. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης υπό τον αρμόδιο υπουργό Ιωνά Νικολάου και την συμμετοχή του αρχηγού της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου και του επικεφαλής της ΚΥΠ αντιστράτηγου Αντρέα Πενταρά, αποφασίστηκε να εμπλακεί και η Εθνική Φρουρά, στη διαδικασία της λήψης προληπτικών μέτρων με συμμετοχή υπαξιωματικών σε στατικά σημεία ελέγχου. Τι σημαίνει αυτό; Με αφορμή δήθεν τον ισλαμικό κίνδυνο επιβάλλονται και σε Έλληνες μέτρα αστυνόμευσης με στρατό στους δρόμους και σημεία ελέγχου των πολιτών....
Έτσι θα λειτουργεί η παγκόσμια χούντα, η οποία θα τα βρει όλα έτοιμα, όταν και θα επιδιωχθεί να κηρυχθεί επίσημα σε όσες χώρες καταστεί δυνατό.
Αναγκάζουν δηλαδή τις χώρες λόγω ενός στημένου κίνδυνου να βγάλουν στρατό στους δρόμους, όπως έχουμε δει στην Γαλλία. Όταν τε γεγονότα πληθύνουν κι άλλο, τότε θα προταθεί η ενίσχυση των δυνάμεων του κάθε κράτους με πολυεθνικές ομάδες μισθοφόρων.
Έπεται η Ελλάδα και όσες χώρες αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες της παγκόσμιας διαπλοκής ότι απειλούνται.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/01/blog-post_908.html

Βόμβα! Τι ακριβώς γνωρίζουν οι Ρώσοι για πιθανή έξοδο της Ελλάδος από την ΕΕ;

Το Υπουργείο Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν αποκλείει άρση του εμπάργκο στην Ελλάδα σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ

Ο Ρώσος  Υπουργός  Γεωργίας Nikolai Fyodorov δεν αποκλείει το ενδεχόμενο της
άρσης του εμπάργκο των τροφίμων στην  Ελλάδα, σε περίπτωση αποχώρησης της χώρας  μας  από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru.

«Αυτό είναι εφικτό εάν η Ελλάδα  αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε μαζί με την Ελλάδα για την οικοδόμηση ανεξάρτητων σχέσεων … Βασικά, η χώρα θα καταστεί  ένας δυνητικός εταίρος για εμάς», δήλωσε ο Fedorov. Η Ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη συζητείται ενεργά από ξένα μέσα ενημέρωσης, εν όψει των κοινοβουλευτικών εκλογών στη χώρα, που έχουν  προγραμματιστεί για τις 25 του Ιανουαρίου.

Η  επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, αποφάσισε να κατευνάσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους , σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.

«Πιστεύω ότι όταν οι εκλογές  τελειώσουν,  η νέα κυβέρνηση  που θα σχηματιστεί , από έναν συνασπισμό ή όχι, θα  αρχίσει συνομιλίες για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, και όχι για την αποχώρηση της  Ελλάδας από την ΕΕ»,  δήλωσε η Λαγκάρντ την Πέμπτη στο αμερικανικό δίκτυο  CNBC.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι δηλώσεις του ρώσου υπουργού πιθανόν να εκφράζουν εγγενείς πόθους , για μια συνεργασία με μια Ελλάδα εκτός του Ευρώ. Το θέμα όμως είναι ότι, αυτές πραγματοποιήθηκαν υπό αυτό το πρίσμα , ή ο Ρώσος αξιωματούχος κατέχει πληροφορίες που δεν είναι γνωστές στο ελληνικό κοινό;

Ποια σενάρια απεργάζονται την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη αλλά και από την ΕΕ, και από ποιους;

Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, και για το χρέος της χώρας, και το κούρεμα του, αλλά και πληροφορίες που σχετίζονται με τα εθνικά ζητήματα. Το διάστημα μετά την 25η Ιανουαρίου θα είναι κρίσιμο όχι για την οικονομία της χώρας , αλλά για τα «τεκταινόμενα στο Αιγαίο».

Υπενθυμίζουμε ότι ρωσική αρμάδα με το πυρηνοκίνητο καταδρομικό MOSKVA, εισήλθε χθες στην ανατολική Μεσόγειο, με «άγνωστη πορεία» επισήμως. Έχουμε μια διαίσθηση ότι οι εκλογές στην χώρα μας , αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους Οθωμανούς, να πράξουν πολλά και διάφορα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο Πέλαγος. Ίσως οι ρωσική πολιτική ηγεσία να γνωρίζει στο θέμα αυτό κάτι παραπάνω. Πάντως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις μας ευρίσκονται σε επιφυλακή για πάν ενδεχόμενο.

Η χώρα μας θα πράξει αυτό που συμφέρει την ίδια, πρωτίστως , και όχι που βολεύει την ανατολή και την δύση. Δεν γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό, αλλά  αυτός είναι ο «ενδεδειγμένος δρόμος», για τον ελληνικό λαό.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_772.html

Αθήνα, Φωτογραφίες ΠΟΥ Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Η παλιά Αθήνα… Το ρομαντικό κομμάτι του 19ου αιώνα… Μίας πόλης που θαυμάζουμε, νοσταλγούμε κι αγαπάμε πλέον μόνο μέσα από τα κείμενα των μεγάλων λογοτεχνών μας.
Του Σταύρου Ζαγκανά

Θλίβομαι και δακρύζω πραγματικά με οτιδήποτε μου θυμίζει την όμορφη, ανθρώπινη, Ελληνοπρεπή, ρομαντική, και συναισθηματική παλιά Αθήνα.
Δακρύζω είτε όταν βλέπω φωτογραφίες, είτε ακούω τραγούδια της εποχής…
Και αποτελεί «έγκλημα» που κάποιοι άφρονες κατεδάφισαν παλιά πανέμορφα κτίρια, που θα φρέσκαραν τη μνήμη μας με τα ωραία παλιά και θα έδιναν και μια συνέχεια, συνοχή και σεβασμό του παλαιότερου συγκρινόμενου με το νεότερο…


Κάποια γειτονιά της Αθήνας με φόντο τον Λυκαβηττό


1930 – Κηφισιά – Πλατεία Πλατάνου – Τροχονόμος


Δεκαετία 1930 – Δημοτικό Θέατρο (νυν Πλατεία Κοτζιά) – Κατεδαφίστηκε 1939!!!


Αρχές 1900 – Βίλλα Μαργαρίτα – Γωνία Μεσογείων και Βασιλίσσης Σοφίας (Ιδιοκτησία Ευστ. Λάμψα)


Οδός Μιχαλακοπούλου – Δεκαετία 1960


Πλατεία Ομονοίας – 1930

 
Η Αθήνα το 1900!


Οδός Πανεπιστημίου – 1937


Οδός Σταδίου – 1930


Πλάκα – 1919


Κιν/φος “Ορφεύς” – Λεωφ Βουλιαγμένης – 1935


Γωνία Αθηνάς και Ερμού – 1906


Μ0ναστηράκι – 1950


Ο παλιός σταθμός της Ομόνοιας – 1925


Οδός Ερμού – 1912


Τα Αναφιώτικα – 1920


Αλυσίδα (τέρμα Πατησίων) – 1897


Ο παλιός σταθμός του Φαλήρου – 1920


Άγιος Κοσμάς, Αεροδρόμιο Αθήνας – 1890


Οδός Αθηνάς – 1958

Οδός Αιόλου – 1951

Κολωνάκι – 1911



Θησείο – 1875


Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Στὶς 13 Δεκεμβρίου τοῦ 1924, ἔφτασε ἀπό τὸ λιμάνι τῶν Μουδανιῶν (Μαρμαρᾶς), στὸ λιμάνι τῆς Θεσσαλονίκης, τὸ βρετανικὸ φορτηγὸ πλοῖο «Ζαν», ποὺ στ’ ἀμπάρια του μετέφερε ἕνα τραγικὸ καὶ πένθιμο φορτίο.
Ἕνα φορτίο ποὺ ὑπογράμμιζε ἀκόμη περισσότερο τὴν ἀπανθρωπιά τῶν φονιάδων τουρκοκεμαλικῶν, ποὺ δὲν ἀρκέστηκαν μόνο νὰ ἐξοντώσουν καὶ ἐξαφανίσουν τὸ μεγαλύτερο τμῆμα τοῦ Ἑλληνισμού τοῦ Πόντου καὶ τῆς μικρᾶς Ἀσίας, ἀλλά κερδοσκόπησαν μὲ τὰ λείψανά του.
Τετρακόσιους τόνους ἀνθρώπινα λείψανα μετέφερε τὸ φορτηγὸ πλοῖο, μὲ προορισμὸ τὶς γαλλικὲς βιομηχανίες τῆς (ἀρχαίας ἑλληνικῆς ἀποικίας) Μασσαλίας.
Ἔτσι οἱ Γάλλοι ποὺ ὑποστήριξαν μὲ κάθε τρόπο τὸν Κεμὰλ καὶ πρόδωσαν θρασύτατα τὴν Ἑλλάδα, ἀφοῦ τὴν χρησιμοποίησαν ὅταν χρειάστηκε, ἀγόρασαν τώρα καὶ τὰ ὀστᾶ τῶν θυμάτων τους, γιὰ «βιομηχανικὴ χρήση». Οἱ ἐργάτες τοῦ λιμένα Θεσσαλονίκης, ὅταν ἔμαθαν γιὰ τὸ περιεχόμενο τοῦ φορτίου, προσπάθησαν νὰ ἐμποδίσουν τὸν ἀπόπλου τοῦ καραβιοῦ, ἀλλά μὲ παρέμβαση τοῦ Ἄγγλου προξένου, τελικὰ ἀπέπλευσε. Ἡ Γαλλία καὶ ἡ Ἰταλία, οἱ ὁποῖες θεωροῦσαν τὴν Συνθήκη τῶν Σεβρῶν ὡς διπλωματικὴ νίκη τῶν Ἄγγλων, ὄχι μόνο ἀρνήθηκαν νὰ τὴν ὑπογράψουν, ἀλλά ἦλθαν καὶ σὲ συνεννόηση μὲ τὸν Κεμὰλ, καὶ τοῦ ἄφησαν φεύγοντας ἀπό τὴ μικρᾶ Ἀσία πολεμικὸ ὑλικό, παρόλο ποὺ γνώριζαν ὅτι αὐτό θὰ χρησιμοποιούνταν ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων.



Ν.Χόρτον
(…) Τὸν Ἰανουάριο τοῦ 1915, ὁ Βρετανὸς ὑπουργός τῶν Ἐξωτερικῶν σὲρ Ἔντουαρντ Γκρέυ, τηλεγράφησε στὸν Βρετανὸ πρεσβευτὴ στὴν Ἀθήνα καὶ τοῦ συνέστησε νὰ προσφέρῃ στὴν Ἑλλάδα μία σημαντικὴ περιοχὴ στὰ παράλια τῆς μικρᾶς Ἀσίας. Σὲ ἀντάλλαγμα ἡ Ἑλλάδα θὰ ἔμπαινε στὸν πόλεμο στὸ πλευρὸ τῆς «Αντάντ». “Ἄν ὁ Βενιζέλος θέλει συγκεκριμένη ὑπόσχεση, θὰ τὴν ἀποσπάσουμε χωρὶς δυσκολία” ἔγραψαν οἱ Βρετανοί ἰθύνοντες. Ὁ Βενιζέλος συμφώνησε ν’ ἀποβιβαστοῦν συμμαχικὰ στρατεύματα στὴ Θεσσαλονίκη. Ὁ βασιλιᾶς Κωνσταντῖνος καὶ οἱ ὑποστηρικτές του, ἀντιτέθηκαν στὴν παράβαση αὐτή τῆς ἑλληνικῆς οὐδετερότητας. Ἔτσι δημιουργήθηκαν δύο ἑλληνικές κυβερνήσεις (μία φιλοβενιζελικὴ στὴ Θεσσαλονίκη καὶ μία φιλοβασιλικὴ στὴν Ἀθήνα). Τὸν Μάϊο τοῦ 1919, τὶς τελευταῖες μέρες τῆς διάσκεψης τῶν Παρισίων, ὁ Λόυντ Τζώρτζ καὶ ὁ Βενιζέλος, ἀποφάσισαν ὅτι τὰ ἑλληνικά στρατεύματα θὰ καταλάμβαναν τὴν Σμύρνη, ἀπόφαση ποὺ ἀντέβαινε στὶς συμβουλὲς πολλῶν ἀνδρῶν.
Στὶς 14 Μαίου, συμμαχικὰ ἀποσπάσματα κατέλαβαν τὸ λιμάνι τῆς Σμύρνης, ἐνῷ τὴν ἐπομένη ἀποβιβάστηκαν τὰ ἑλληνικά στρατεύματα. Τὸν Αὔγουστο τοῦ ἐπομένου ἔτους, ὁ σουλτᾶνος συνυπέγραψε τὴν Συνθήκη τῶν Σεβρῶν μὲ τὴν ὁποῖα ἀπελευθερώνονταν ὁρισμένες ἑλληνικές περιοχὲς ἀπό τὴν ἐξουσία τῶν τούρκων, ἐνῷ ἕνα μεγάλο μέρος τῆς αὐτοκρατορίας, ἔμπαινε ὑπό τὸν ἔλεγχο Διεθνοῦς Ἐπιτροπῆς. Ἡ Συνθήκη ὅμως αὐτή, δἐν ἐπικυρώθηκε ποτὲ, ὄχι μόνο γιατὶ συνάντησε τὴν ἀντίδραση τῶν Νεότουρκων τῆς Ἄγκυρας, ἀλλά καὶ γιατὶ ἀρνήθηκαν νὰ ὑπογράψουν ἡ Γαλλία καὶ ἡ Ἰταλία, οἱ ὁποῖες θεωροῦσαν τὴν Συνθήκη ὡς διπλωματικὴ νίκη τῶν Ἄγγλων καὶ τὴν Ἑλλάδα δορυφόρο της. Ἔτσι, ὄχι μόνο ἦλθαν σὲ συνεννόηση μὲ τὸν Κεμὰλ, ἀλλά καὶ τοῦ ἄφησαν φεύγοντας ἀπό τὴ μικρᾶ Ἀσία πολεμικὸ ὑλικό, παρόλο ποὺ γνώριζαν ὅτι αὐτό θὰ χρησιμοποιούνταν ἐναντίον τῶν Ἑλλήνων.
(…) Ὅταν ἔφτασε ἡ τραγικὴ ὥρα τῆς καταστροφῆς, ὁ Χόρτον ἔγραψε γιὰ τὰ συναισθήματά του. «Μία ἀπό τὶς ὀξύτερες ἐντυπώσεις ποὺ ἀποκόμισα ἀπό τὴ Σμύρνη, ἦταν τὸ αἴσθημα τῆς βαθιᾶς ντροπῆς γιατὶ ἀνῆκα στὸ ἀνθρώπινο γένος. Στὴν καταστροφὴ τῆς Καρχηδόνας δὲν ὑπῆρχε στόλος χριστιανικῶν πολεμικῶν πλοίων νὰ παρακολουθοῦν μία κατάσταση γιὰ τὴν ὁποία οἱ κυβερνήσεις τους ἦταν ὑπεύθυνες. Κι αὐτή ἡ παρουσία (τῶν πλοίων ποὺ παρακολουθούσαν) ἦταν τὸ πιὸ λυπητερὸ καὶ τὸ πιὸ σημαντικὸ στοιχεῖο τῆς ὅλης ἱστορίας»…
Διαβᾶστε ὁλόκληρο τὸ ἄρθρο γιὰ τὶς μεθοδεύσεις τῶν «συμμάχων» στὸ : www.e-istoria.com
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_634.html

Τα μαθηματικά του Παρθενώνα!!

Όσον αφορά τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το έτος 447 π.Χ. ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, με τη γενική επίβλεψη του Φειδία και του Περικλή, έκτισαν το νέο ναό της Αθηνάς Παρθένου, τον Παρθενώνα. Ο ρυθμός ήταν καθαρά Δωρικός, με ορθογώνιο σχήμα.


Σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές, ο Ικτίνος έκανε τα σχέδια της Ακρόπολης και ο Καλλικράτης είχε την επίβλεψη των έργων. Ο ναός χτίστηκε πάνω στα θεμέλια του προηγούμενου που είχε κτιστεί επί Πεισιστράτου και τον είχαν καταστρέψει οι Πέρσες. Εννέα χρόνια χρειάστηκαν για την ανέγερση του ναού.
Όλα όσα έχουν ανακαλυφθεί για τον ναό αυτό, ίσως όμως και άλλα κρυμμένα από το πέπλο του χρόνου, μαρτυρούν ότι οι δημιουργοί του Παρθενώνα κατείχαν ξεχασμένες γνώσεις που τις εφάρμοσαν στην κατασκευή του. Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης κατασκεύασαν το ναό με ασύλληπτες λεπτομέρειες και με αυτό τον τρόπο τον μετέτρεψαν σε έναν οργανισμό παλλόμενο από εσωτερική ζωή.
Συγκεκριμένα, σε κάθε μέρος του ναού επικρατούσε ένα σύστημα αναλογίας σύμφωνα με τον κανόνα του Πολυγνώτου και όλες οι διαστάσεις είχαν μια δεδομένη σχέση με τη διάμετρο του κίονα. Κάθε κίονας είχε ελάχιστα μεγαλύτερη διάμετρο από τη βάση μέχρι τη μέση, λέπταινε προς την κορυφή και έκλινε προς το κέντρο της κιονοστοιχίας στην οποία ανήκε. Έτσι οι κίονες του Παρθενώνα δεν είναι κάθετοι, αλλά αν προεκταθούν νοητά προς τα επάνω, συναντιούνται στα 1852 μέτρα, σχηματίζοντας μια νοητή πυραμίδα, η κορυφή της οποίας βρίσκεται ακριβώς πάνω από το σημείο που ήταν τοποθετημένο το κεφάλι του αγάλματος της Αθηνάς. Κατά περίεργο επίσης τρόπο, ο όγκος της πυραμίδας αυτής είναι ο μισός της μεγάλης πυραμίδας της Αιγύπτου, 45.000.000 ελληνικά κυβικά πόδια.
Για να πετύχουν οι αρχιτέκτονες τις καμπυλώσεις αυτές, δεν μπορούσε κανένας λίθος του ναού να έχει κανονικό ορθογώνιο σχήμα. Αντιθέτως, σχεδόν κάθε λίθος έχει εντελώς δικό του σχήμα και μοναδική θέση μέσα στο σύνολο, γιατί οι καμπυλώσεις και οι κλίσεις δημιουργούσαν διαφορετικές γωνίες και επιφάνειες σε κάθε σημείο του κτιρίου. Για να επί τευχθεί λοιπόν μία τέτοια κατασκευή ήταν απαραίτητος ο τέλειος υπολογισμός του κάθε μέλους, αλλά και η μαθηματικά ακριβέστατη εκτέλεση.
Επίσης, οι γωνιακοί κίονες είχαν ελάχιστα μεγαλύτερη διάμετρο από τους άλλους. Οι μετόπες έδιδαν την εντύπωση του τετραγώνου, κι όμως είχαν κάποιες καμπύλες που εξουδετέρωναν τις οπτικές απάτες, γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε η οπτική αρμονία. Αυτές οι προσαρμογές απαιτούσαν πολύ υψηλές γνώσεις μαθηματικών και οπτικής, σε μια τέλεια ένωση με την Τέχνη..
Επίσης, στο σχέδιο του Παρθενώνα δεν υπάρχει καμία ευθεία γραμμή. Παντού συναντάμε απαλές καμπύλες. Επίσης στην πρόσθια (μπροστινή) όψη ισχύει: πλάτος = Φ x ύψος (όπου Φ είναι ο αριθμός της χρυσής τομής), ενώ στις αναλογίες του ναού συναντάμε και τη σχέση α/2α+1. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι εκτός από αρμονικό πολλές φορές και απροσδόκητο, μιας και ο Παρθενώνας καταφέρνει να δείχνει εντυπωσιακά μεγαλύτερος από το πραγματικό του μέγεθος, χωρίς όμως να βαραίνει το χώρο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν πλήθος ενδείξεων μη συμπαγούς θεμελίωσης του ναού σε βάθος 11 μέτρων με σημαντικό ίσως υπόγειο τμήμα ή και θάλαμο.
Επίσης, ο Παρθενώνας είναι χτισμένος με έναν ιδιαίτερο, αντισεισμικό τρόπο, με τα τμήματά του να είναι ενωμένα με λιωμένο μολύβι στις κατάλληλες διαμορφωμένες ενώσεις των μαρμάρων του. Ειδικότερα για τον Παρθενώνα ο Ν. Τογαρίδης αναφέρει: «η αρθρωτή – σπονδυλική κατασκευή των κιόνων και η τέλεια κατεργασία των σπονδύλων με διάφορο σχήμα / συχνότητα συντελεί στην αρίστη σεισμική συμπεριφορά του Παρθενώνα».
Όσον αφορά την τοποθεσία που είναι χτισμένος ο ναός σε σχέση με κάποια άλλα κτίσματα της αρχαίας Αθήνας, το κέντρο του Παρθενώνα (η τομή των διαγωνίων του) απέχει εξίσου από το κέντρο του Ηφαιστείου, από το κέντρο του βήματος των ρητόρων της Πνύκας, από το κέντρο της βάσεως του μνημείου του Φιλοπάππου και από το κέντρο του σηκού του Ναού του Ολυμπίου Διός. Όλα τα παραπάνω με μέγιστη προσέγγιση.
Επίσης, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η κατασκευή αλλά και η θέση που είναι χτισμένος ο Παρθενώνας φανερώνουν μια ιδιαίτερη γεωδαιτική αρμονία (γεωδαιτική είναι η σχέση των μέτρων του ναού με τα μέτρα της γης). Αν εξετάσουμε μερικά ακόμα στοιχεία θα διαπιστώσουμε ότι ο ναός του Παρθενώνα, σύμφωνα με τον Ν. Λίτσα, είναι δομημένος σε τέτοια θέση και με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντλεί το μέγιστο της συμπαντικής ενέργειας και να τη διαχέει αποκλειστικά στο εγγύς περιβάλλον του. Είναι οικοδομημένος στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, από όπου περνά πλήθος διασταυρώσεων γραμμών L. Εξαιτίας τους ο βράχος έχει πολύ έντονο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Λέγεται επίσης ότι ο Παρθενώνας λειτουργεί σαν σημείο εκπομπής των ενεργειών αυτών στο χώρο. Λόγω του πυραμιδοειδούς του όμως σχήματος οι ενέργειες αυτές εκπέμπονται αρκετά ψηλότερα από το έδαφος. Κάποιοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η κατασκευή έχει και ενδιαφέρουσες ηλεκτρικές ιδιότητες, σαν να είναι τεράστιος πυκνωτής αλλά και κεραία. Αυτό θα εξηγούσε τις παράξενες αποκλίσεις στα όργανα μετρήσεων γύρω από τον Παρθενώνα (τα ίδια αναφέρονται και για τη Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο).
Όσον αφορά τη γεωδαιτική κατασκευή του ναού, η διάσταση του κοντού στυλοβάτη του Παρθενώνα είναι ίση με ένα δευτερόλεπτο (1΄΄) ενός τόξου γεωγραφικού πλάτους της Γης. Αυτό δηλώνει ότι τα μέτρα του Παρθενώνα δεν είναι τυχαία, αλλά οι κατασκευαστές του γνώριζαν τις διαστάσεις τη Γης και φυσικά το σφαιρικό της σχήμα. Επιπλέον, οι αρχαίοι Έλληνες φαίνεται ότι χρησιμοποίησαν σαν μονάδα μέτρησης για το χτίσιμο του Παρθενώνα όχι το σημερινό «μέτρο» αλλά το «πόδι» (1 πόδι = 0,3188 μέτρα) (το ίδιο λέγεται και για τις αιγυπτιακές πυραμίδες). Η πλατφόρμα πάνω στην οποία στέκονται οι κολώνες του ναού έχουν μια ελαφριά καμπύλη και στις τέσσερις γωνίες, σαν να ήταν ένα μικρό κομμάτι μιας γιγαντιαίας σφαίρας, της σφαίρας της γης.
Ο Ερατοσθένης, που έζησε στην Αλεξάνδρεια μεταξύ 276 και 196 π.Χ., αναφέρεται ως ο πρώτος άνθρωπος που υπολόγισε με μεγάλη προσέγγιση την ακτίνα της Γης. Από τα παραπάνω όμως φαίνεται ότι και οι κατασκευαστές του Παρθενώνα γνώριζαν τις διαστάσεις τη Γης, πολύ πριν τον Ερατοσθένη.
Επίσης, όπως είναι γνωστό σήμερα, το μήκος της μίας πλευράς της βάσης της Μεγάλης Πυραμίδας είναι ίσο με το 1/8 του λεπτού της μοίρας της επιφάνειας της γης. Αυτό φανερώνει ότι οι Αιγύπτιοι γνώριζαν (τουλάχιστον 2.000 χρόνια πριν την κατασκευή του Παρθενώνα) ότι η γη ήταν σφαιρική.
Πολλοί αρχαίοι πίστευαν ότι η γνώση των Αρχαίων Ελλήνων γύρω από τα μαθηματικά προερχόταν από τη γνώση των Αιγυπτίων στον τομέα αυτό. Συγκεκριμένα ο Αριστοτέλης στα «Μεταφυσικά» του αναφέρει: «Έτσι η επιστήμη των μαθηματικών προήλθε από την γειτονική Αίγυπτο, επειδή εκεί η τάξη των ιερέων είχε αυτή την ασχολία». Τι άλλο μπορεί να δηλώνει εδώ ο Αριστοτέλης εκτός από το ότι οι ιερείς της Αιγύπτου κατείχαν την επιστήμη των μαθηματικών, η οποία σύμφωνα με την Ε.Π. Μπλαβάτσκυ διδασκόταν μαζί με την αστρονομία στις Σχολές Μυστηρίων;
Από πού μπορεί να έλαβαν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης αυτές τις ιδιαίτερες γνώσεις μαθηματικών, αστρονομίας και της σφαιρικότητας της γης εκτός από το θεσμό των Μυστηρίων, στον οποίο πρέπει να είχαν μαθητεύσει; Για ποιο λόγο άλλωστε ανέθεσαν στον Ικτίνο την κατασκευή του Τελεστηρίου της Ελευσίνας, στο οποίο οι μύστες τελούσαν τα Ελευσίνια Μυστήρια; O Παρθενώνας ως τμήμα του ευρύτερου μνημειακού συμπλέγματος έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς από τις 11 Σεπτεμβρίου 1987. Ωστόσο, δεν είναι η τυπική πρόσθεση σε έναν κατάλογο εκείνη που κάνει τον Παρθενώνα τμήμα της πολιτισμικής κληρονομιάς. Ως υλικό εγχείρημα είναι η πλέον αξιόπιστη μαρτυρία ενός προηγμένου τεχνολογικά και αισθητικά πολιτισμού, που λίγο-πολύ έχει επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη του σύγχρονου – «δυτικού», όπως αποκαλείται- κόσμου
 
 
thermopilai.org
http://ksipnistere.blogspot.gr/2015/01/blog-post_984.html

Ο κύβος ερρίφθη: Η ΕΚΤ τυπώνει χρήμα και αγοράζει χρέος - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποδέχθηκε την απαίτηση της Γερμανίας να μην είναι αλληλλέγγυα στο χρέος άλλων χωρών της Eυρωζώνης, τη στιγμή που η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει ένα μαζικό
πρόγραμμα αγοράς κρατικών χρεών, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Η ΕΚΤ ενδέχεται να αποφασίσει την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος, το οποίο αποκαλείται ποσοτική χαλάρωση, κατά την προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της την Πέμπτη, με στόχο την αντιμετώπιση της απειλής του αποπληθωρισμού και την αναθέρμανση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Ομως το Βερολίνο εκφράζει φόβους πως η προσφορά φρέσκου χρήματος μπορεί να κάνει τις χώρες του νότου της Ευρωζώνης να επιβραδύνουν τις μεταρρυθμίσεις και πως ο Γερμανός φορολογούμενος υπάρχει κίνδυνος να πρέπει να φανεί αλληλέγγυος σε ξένα χρέη.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η ΕΚΤ και η Γερμανία κατέληξαν σ' ένα συμβιβασμό, το πιθανότερο σενάριο του οποίου είναι ότι οι κεντρικές τράπεζες των 19 χωρών της ευρωζώνης θα είναι καθεμιά υπεύθυνη για το χρέος της χώρας της.

Σημειωτέον ότι ο Γάλλος Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, επιβεβαίωσε χθες, Παρασκευή, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Liberation πως ο θεσμός θα εξετάσει την Πέμπτη μια αγορά κρατικών ομολόγων.

«Θα πρέπει επίσης να δηλώσουμε αν η αγορά θα αφορά το χρέος ορισμένων χωρών ή θα πρέπει να σταθμισθεί επί του συνόλου της ευρωζώνης», πρόσθεσε ο Κερέ χωρίς να αναπτύξει περαιτέρω τη σκέψη του.

Τι θα συμβεί με την Ελλάδα

Εν αναμονή των σημαντικών ανακοινώσεων της Πέμπτης, πάντως, παραμένει άγνωστο αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει να συμπεριλάβει και τα ελληνικά ομόλογα (που χαρακτηρίζονται «σκουπίδια») στο πρόγραμμα.

Χθεσινό δημοσίευμα του Spiegel ανέφερε ότι η ΕΚΤ δεν φέρεται διατεθειμένη να αγοράσει ελληνικά ομόλογα, καθώς, δεν θα πληρούν τα ελάχιστα κριτήρια ποιότητας.

Κύκλοι της ΕΚΤ, πάντως, το βράδυ της Παρασκευής, σχολιάζοντας το δημοσίευμα ανέφεραν πως τίποτα δεν έχει κριθεί και ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 22 Ιανουαρίου.

Το Βυζάντιο και η Κωνσταντινούπολη πριν το 1204 [βίντεο]

 

Δύο εκπληκτικά βίντεο αναπαράστασης της Κωνσταντινούπολης πριν οι δυτικοί της Δ” Σταυροφορίας εισβάλουν και κλέψουν κάθε είδους θησαυρό.






ΠΗΓΗ
 http://www.xorisoria.gr/

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου!, Εσύ φωτογραφίζεις και το Google μεταφράζει!

 
H νέα «Μετάφραση Google» διατείνεται πως μπορεί να γίνει ο αποκλειστικός ξεναγός κάθε ταξιδιώτη, καθώς η εταιρία ενημέρωσε την εφαρμογή ώστε να μετατρέψει το κινητό σε ένα ακόμα πιο δυνατό μεταφραστικό εργαλείο.
Περισσότεροι από 500 εκ. χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή Μετάφραση Google σε μηνιαία βάση, πραγματοποιώντας έτσι 1 δισ. μεταφράσεις την ημέρα, πράγμα που τους προσφέρει εύκολη επικοινωνία και άνετη πρόσβαση σε πολύγλωσσες πληροφορίες.
Ως γνωστόν, εδώ και καιρό, η εφαρμογή Μετάφραση Google επιτρέπει ήδη στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη λειτουργία της κάμερας, ώστε να φωτογραφήσετε ένα κείμενο και να το μεταφράσετε σε 36 γλώσσες. Η εταιρία πρνά τώρα σε νέο επίπεδο, προσφέροντας τη λειτουργία της άμεσης μετάφρασης ενός κειμένου χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού μας.
Άμεση μετάφραση με το Word Lens Ενόσω χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Μετάφραση, απλώς στρέψτε την κάμερα του κινητού σας σε μια πινακίδα ή σε ένα κείμενο, και θα το δείτε μεταφρασμένο στην οθόνη σας, ακόμα κι αν δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.
Αυτή η υπηρεσία μεταφράζει από Αγγλικά προς Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά και Ισπανικά και αντίστροφα. Σύντομα θα προστεθούν περισσότερες γλώσσες.
2
Ευκολότερες συζητήσεις με τη Μετάφραση Google Πολλές φορές όταν συνομιλούμε με κάποιον σε μια ξένη γλώσσα, η συζήτηση μπορεί να γίνει βασανιστικά αργή.
Με τη χρήση της εφαρμογής Μετάφραση Google, μπορείτε να πατήσετε το μικρόφωνο με το δάχτυλό σας για να μεταβείτε σε λειτουργία μετάφρασης φωνής, και έπειτα να το πατήσετε ξανά για να αναγνωρίσει αυτόματα η εφαρμογή ποια από τις δυο γλώσσες χρησιμοποιείται.
Μ’ αυτόν τον τρόπο, η επικοινωνία σας θα γίνει ευκολότερη. Όταν η εφαρμογή αναγνωρίσει τις δύο γλώσσες, δεν χρειάζεται να πατήσετε το μικρόφωνο ξανά. Θα βρίσκεται σε ετοιμότητα όποτε το χρειαστείτε.
Οι συγκεκριμένες ενημερώσεις θα είναι διαθέσιμες για λειτουργικά Android και iOS τις επόμενες μέρες. Οι προηγμένες αυτές λειτουργίες, όπως η μετάφραση μέσω κάμερας και η πολύγλωσση συζήτηση, γίνονται για πρώτη φορά διαθέσιμες σε χρήστες iOS.


Πηγή
 http://www.xorisoria.gr/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters