Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Σουργελιανό κράτος


Λεφτά υπάρχουν το 2009
Λεφτά δεν υπάρχουν το 2010
Το χρέος (120% ΑΕΠ) δεν είναι βιώσιμο το 2009
Το χρέος (160% ΑΕΠ) είναι βιώσιμο το 2011
Το χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο (180% ΑΕΠ) το 2012, αλλά θα είναι βιώσιμο (120% ΑΕΠ) το 2020
Το κούρεμα είναι καταστροφή τον Ιούνιο του 2011
Το μικρό κούρεμα είναι σωτηρία τον Ιούλιο του 2011
Το μικρό κούρεμα δεν κάνει το χρέος βιώσιμο τον Σεπτέμβριο του 2011
Το μεγάλο κούρεμα είναι η μόνη σωτηρία τον Οκτώβριο του 2011
Τα ταμεία δεν έχουν σάλιο το 2010
Τα ταμεία γίνονται ανθηρά αφού χάσουν το 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχουν το 2011
Η συζήτηση για αναδιάρθρωση ισοδυναμεί με συζήτηση για χρεοκοπία την άνοιξη του 2011
Η αναδιάρθρωση κατά 20% είναι default αλλά όχι χρεοκοπία το καλοκαίρι του 2011
Η αναδιάρθρωση κατά 50% δεν είναι ούτε default, παρά μόνο σωτηρία, το φθινόπωρο του 2011.
Το μνημόνιο επαρκεί το 2010
Το μνημόνιο δεν επαρκεί το καλοκαίρι του 2011, αλλά επαρκεί το μεσοπρόθεσμο (Μνημόνιο Β')
Το μεσοπρόθεσμο δεν επαρκεί το φθινόπωρο του 2011, αλλά επαρκεί το νέο μνημόνιο (Γ')
Η ΔΕΗ δεν μπορεί να εισπράττει φόρους το καλοκαίρι του 2011
Η ΔΕΗ εισπράττει φόρους το φθινόπωρο του 2011
Σταθερό φορολογικό σύστημα το 2010 σε βάθος δεκαετίας.
Εννιά αλλαγές του φορολογικού συστήματος έως και το 2011.
Τελευταίες οι περικοπές τον Ιανουάριο του 2010. Τελευταίες οι περικοπές τον Μάιο του 2010, που προστίθενται στις περικοπές του Ιανουαρίου. Τελευταίες οι περικοπές του 2011, που προστίθενται στις περικοπές του 2010...............

  πηγή ηλεκτ. ταχυδρομείο

Ο μοναδικός ηγέτης παγκοσμίως που ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να ... φύγει.

Γράφει ο 29-26

Κάθε φορά πιστεύουμε οτι τα έχουμε δει όλα απο αυτόν τον άνθρωπο αλλά κάθε φορά η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Το μεγαλωμένο ως μελλοντικός πρωθυπουργός παιδί, αυτά έμαθε αυτά κάνει: πηγαίνει στο ΔΝΤ, σε κουρέματα, σε χρεοκοπίες, σε δημοψηφίσματα και σε κάθε του απόφαση έχει τα δίποδα να τον χειροκροτούν απο κάτω.

Ο τελευταίος εκβιασμός: ψηφίστε με για να φύγω. Επειδή θέλω να φύγω ως επιτυχημένος. Και αυτή την στιγμή υπουργοί και βουλευτές έχουν πέσει πάνω του να τον πείσουν οτι....
είναι επιτυχημένος αλλά πρέπει να φύγει γιατί ''ο λαός δεν τον καταλαβαίνει''. Τα κάνουν όλα για να τον ξεφορτωθούν. Όπως οι στενοί συγγενείς λένε στον τρελό ανιψιό οτι ο γάιδαρος πετάει.

Εθνική ντροπή για τον τρελό κληρονόμο του θρόνου που έλαχε στην χώρα...

Himaira
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_4987.html

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΟ ALTER ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ MARFIN
Πολύ άσχημη εξέλιξη για το Alter η παραίτηση από την προεδρία της Marfin του Α. Βγενόπουλου. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, μέσω της Marfin παρέμενε ένας εκ των δυο μεγαλύτερων πιστωτών του καναλιού. Από δικούς του συμβούλους πέρασε το business plan που...
έφτιαξε η εταιρεία που υποτίθεται θα διέσωζε το κανάλι, η Argo Fund και από αυτόν υποτίθεται θα πέρναγε το σχέδιο σωτηρίας του σταθμού. Η σημερινή εξέλιξη με τον Α. Βγενόπουλο, που δεν έγινε για λόγους στρατηγικής, αλλά λόγω διαφωνιών και προβλημάτων στην τράπεζα, καθιστά αβέβαιο το μέλλον του Alter. Το ρεπορτάζ έχει συνέχεια...

 fimotro 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/alter_04.html

"Ο αποκλεισμός της Γαύδου. Διαδώστε το μήπως σωθούμε"

Κραυγή απόγνωσης για τους κατοίκους της Γαύδου, οι οποίοι, αν και για όλους αποτελούν το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, μόνο στην Ευρώπη δεν φαίνεται να ανήκουν.

Το ακριτικό νησί είναι και πάλι αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς από χθες έληξε η σύμβαση του πλοίου "Neptune" και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ν' αντιμετωπίσει η Γαύδος πρόβλημα τροφοδοσίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του Ρ/Σ ΓΑΥΔΟΣ FM "Ο φάρος του νότου", Βασίλης Τζουνάρας...

"Νέος αποκλεισμός του νησιού αυτή την φορά χειρότερος από ποτέ. Από σήμερα η συγκοινωνία του νησιού με την Κρήτη είναι ανύπαρκτη. Μόνο πολιτικές υποσχέσεις, χωρίς όμως υπογραφές. Η ενημέρωση ανύπαρκτη από όλους τους φορείς. Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής σε λίγες μέρες θα είναι εμφανής. Καύσιμα τέλος, φάρμακα τέλος, νερό τέλος, ταχυδρομείο τέλος…

Το τελικό χτύπημα ήρθε στις 13 Οκτωβρίου 2011, όταν και τελείωσε η σύμβαση του καϊκιού "Neptune" χωρίς να βρεθεί άλλο πλοίο για την γραμμή Κρήτη-Γαύδος. Ο υπουργός θαλάσσιων υποθέσεων έχει άλλα στο μυαλό του και δεν θα σκάσει αν μια χούφτα ανθρώπων μένουν αποκλεισμένοι, πεινασμένοι και μονάχοι τους στα σύνορα της (Ευρωπαϊκής) Ελλάδας. Ντροπή και αίσχος στους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας. Και ακόμα χειρότερα για τους πολιτευτές της Κρήτης που έπρεπε να είχαν βάλει τέλος σε αυτό το πρόβλημα χρόνια τώρα".

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από αύριο Πέμπτη και εφ' όσον "πέσει" ο καιρός, θα γίνει δρομολόγιο από το Ε/-Ο/Γ "Σαμαριά" της ΑΝΕΝΔΥΚ, με το Δήμαρχο Στρατή Λαμπάκη να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται ν' αποκλειστεί το νησί και υπάρχει συνεννόηση με την εταιρία.

Ο ίδιος, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ζήτησε την πραγματοποίηση δύο δρομολογίων από και προς τη Γαύδο από Παλαιόχωρα και Χώρα Σφακίων, με πλοία ικανά να μεταφέρουν τουλάχιστον 50 επιβάτες και να διαθέτουν χώρο για οχήματα τουλάχιστον 150 τ.μ.

Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, τότε ο Δήμος ενδέχεται να μισθώσει το σκάφος "Gavdos Express", προκειμένου να γίνουν κάποια δρομολόγια προς την Κρήτη.

Και βέβαια σε εκκρεμότητα είναι οι υπογραφές για τις πλόες από τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως και το ζήτημα με το ρωσικό νηογνώμονα, που έχει ακινητοποιήσει στη Σούδα το Ε/Γ-Ο/Γ "Δασκαλογιάννης".
   
 
neatv.gr - Παντελής Γιαΐτσης (με πληροφορίες από gavdosfm.gr)
http://www.goodnet.gr/index.php?id=6,61012,0,0,1,0

Βίοι παράλληλοι των δοσιλόγων Γ.Τσολάκογλου και Γ.Παπανδρέου μέσα από τα πρωτόκολλα παράδοσης του 1941 και τα μνημόνια του 2010-11

1941 Ο Γεώργιος Τσολάκογλου είναι αυτός που τον Απρίλιο του 1941 υπέγραψε διαδοχικά τρία πρωτόκολλα παράδοσης της Ελλάδας στα γερμανικά στρατεύμετα κατοχής και διορίστηκε «πρωθυπουργός» μέχρι το τέλος του 1942 για να τον διεδεχθεί στη θέση του πρωθυπουργού ο Ιωάννης Ράλλης ο οποίος με την υποστήριξη και του Θεόδωρου Πάγκαλου ίδρυσε τα «τάγματα ασφαλείας» του αποκαλούμενους «γερμανοτσολιάδας» για την....
καταστολή του ΕΑΜικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.

Ο Γ.Παπανδρέου ανάμεσα στους εκπροσώπους
των νέων κατακτητών

2010-11 Ο Γεώργιος Παπανδρέου είναι αυτός που το 2010 υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο παράδοσης της Ελλάδας και του λαού της στους ξένους δανειστές και στα πολυεθνικά μονοπώλια , το 2011 υπέγραψε το δεύτερο μνημόνιο (μεσοπρόθεσμο). Επίσης υπάρχει και στην παρούσα φάση ένας Θεόδωρος Πάγκαλος και ένας από την πολιτική οικογένεια του Ιωάννη Ράλλη, ο Αντώνης Σαμαράς, εμπνευστής της «εργασιακής εφεδρείας» ο οποίος ετοιμάζεται και αυτός να γίνει κατοχικός πρωθυπουργός .............
Ειδικότερα:

Τα πρωτόκολλα παράδοσης του 1940 και
τα μνημόνια υποδούλωσης 2010-11
Ο Γεώργιος Τσολάκογλου του Κωνσταντίνου (1886 – 1948) ήταν Έλληνας στρατιωτικός διορισμένος πρωθυπουργός κατά την περίοδο κατοχής της Χώρας 1941–1942 από τις δυνάμεις του Άξονα. Το 1940, είχε φθάσει στον βαθμό του αντιστρατήγου και ήταν διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού (Δυτική Μακεδονία). Μετά την επίθεση όμως των Γερμανών κατά της Ελλάδος (6 Απριλίου 1941), την βαθιά στην συνέχεια διείσδυση αυτών προς την Θεσσαλονίκη στις 9 Απριλίου του 1941 και την υποχώρηση του Ελληνικού Στρατού από το μέτωπο της Βορείου Ηπείρου, ο Τσολάκογλου και ορισμένοι άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού έλαβαν την πρωτοβουλία για συνθηκολόγηση, κρίνοντας οι ίδιοι πως κάθε αντίσταση στους κατακτητές θα ήταν μάταιη.

Έτσι, στις 20 Απριλίου 1941, ημέρα του Πάσχα, σε συνεννόηση με τον διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Παναγιώτη Δεμέστιχα, τον διοικητή του Β΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Γεώργιο Μπάκο, και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Σπυρίδωνα, κατάργησε πραξικοπηματικά τον διοικητή Στρατιάς Ηπείρου Ιωάννη Πιτσίκα, ανέλαβε ο ίδιος διοικητής της Στρατιάς και υπέγραψε πρωτόκολλο ανακωχής (βλέπε μνημόνιο 1) τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ (Σεπ) Ντήτριχ (Josef "Sepp" Dietrich), στο Βοτονόσι του Μετσόβου. Ο αρχηγός του Ελληνικού Στρατού, αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος, σε τηλεγράφημά του προς το Τμήμα Στρατιάς Ηπείρου, κατήγγειλε την πρωτοβουλία του Τσολάκογλου ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της πατρίδας, διέταξε την αντικατάσταση του Τσολάκογλου και αγώνα «μέχρι εσχάτου ορίου δυνατοτήτων». Ήταν όμως ήδη αργά.

Την επόμενη ημέρα (21 Απριλίου) στην Λάρισα, ο Τσολάκογλου, «υπό το κράτος βίας», υπέγραψε ως διοικητής της Ελληνικής Στρατιάς Ηπείρου και Μακεδονίας την άνευ όρων παράδοση του Ελληνικού Στρατού στους Γερμανούς. (βλέπε μνημόνιο 2-μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικός νόμος) μέρους των Γερμανών, το πρωτόκολλο της παράδοσης συνυπέγραψε ο αρχηγός των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, στρατηγός φον Γκράιφφενμπεργκ (von Greinffenberg).

Στις 23 Απριλίου, ο Τσολάκογλου αναγκάσθηκε να υπογράψει στη Θεσσαλονίκη και τρίτο πρωτόκολλο (βλέπε την τελευταία συμφωνία των Βρυξελλών της 26ης Οκτωβρίου 2011 και την νέα δανειακή σύμβαση) με τον Γερμανό στρατηγό Άλφρεντ Γιοντλ (Alfred Jodl) και τον Ιταλό στρατηγό Αλμπέρτο Φερρέρο (Alberto Ferrero), για να ικανοποιηθεί και το γόητρο των Ιταλών.

Και τότε και τώρα με τα ίδια λόγια
εξαπατούν και εκβιάζουν το λαό

Στα απομνημονεύματα του, ο Τσολάκογλου γράφει: «Ευρέθην αντιμέτωπος ιστορικού διλήμματος : Ή ν' αφήσω να συνεχισθή ο αγών και να γίνη ολοκαύτωμα, ή υπείκων εις τας παρακλήσεις όλων των ηγητόρων του στρατού ν' αναλάβω την πρωτοβουλίαν της συνθηκολογήσεως... "Τολμήσας" δεν υπελόγισα ευθύνας... Μέχρι σήμερον δεν μετενόησα δια το τόλμημά μου. Τουναντίον αισθάνομαι υπερηφάνειαν». (σ.σ. Μήπως αυτά τα λόγια σας θυμίζουν τα όσα λέει σήμερα ο Γ.Παπανδρέου πως τάχα δεν υπολογίζει πολιτικό κόστος, πως θέλει να... σώσει τη χώρα με οποιοδήποτε τίμημα και δεν τον απασχολεί η επανεκλογή του;)

Στις 30 Απριλίου του 1941 ο Τσολάκογλου, χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χρύσανθου, που είχε αρνηθεί να τον ορκίσει, ορκίσθηκε πρωθυπουργός από μόνος του (διορίστηκε) στα Παλαιά Ανάκτορα, (σημερινή Βουλή), παρουσία των ανωτάτων διοικητών των δυνάμεων κατοχής, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 1942.

Κατά την πρωθυπουργία του, προσπάθησε να διατηρήσει τη δραχμή ως κατοχικό νόμισμα, πλην όμως η δέσμευσή του από τις Αρχές κατοχής είχε σαν συνέπεια τη συνεχή υποτίμηση, που οδήγησε σε ραγδαίες αυξήσεις τιμών και πείνα, ενώ η χρυσή λίρα τότε αποθησαυριζόταν. (μήπως αυτά σας θυμίζουν κάτι;)

Για την κατάσταση εκείνη οι Γερμανοί επέρριψαν ακέραιη την ευθύνη στους Ιταλούς που δεν έπραξαν τίποτε, κατά αρμοδιότητα που διατηρούσαν, για να προλάβουν αυτή την οικονομική εξέλιξη, αν και εισήγαγαν στη συνέχεια τη λεγόμενη "μεσογειακή δραχμή". (και σήμερα μιλάνε για ευρώ του Νότου της ευρωζώνης).

Τελικά ο Τσολάκογλου παραιτούμενος από το αξίωμά του, μετά από πολλές πιέσεις που του άσκησαν εγγράφως οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, μεταξύ των οποίων οι Καφαντάρης, Σοφούλης, Γονατάς, Μάξιμος, Πάγκαλος, ακόμη και ο Ράλλης, αλλά και μετά από δύο ανεπιτυχείς γύρους διαπραγματεύσεων με τους Γερμανούς (Βερολίνο - Σεπτέμβριος 1942) και Ιταλούς (Ρώμη - Οκτώβριος 1942), που αφορούσαν τα ελληνικά δημοσιονομικά, (μήπως και αυτό θυμίζει κάτι από το σήμερα;) στη συνέχεια ιδιώτευσε.

Στην πρώτη αυτή κατοχική κυβέρνηση συμμετείχαν οι άλλοι δύο αντιστράτηγοι της συνθηκολόγησης, Δεμέστιχας και Μπάκος, ο επόμενος κατοχικός πρωθυπουργός (ιατρός) Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος, που τελούσε χρέη αντιπροέδρου, καθώς και ο τότε υπουργός οικονομικών Σωτήριος Γκοτζαμάνης που διατηρήθηκε στην ίδια θέση από την επόμενη κυβέρνηση.

Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο δια της Συντακτικής Πράξεως με αριθμό 6/1945 συσταθέν Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ' αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας.

Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη. (Μήπως αυτά θα πρέπει να μας θυμίζουν κάτι από το μέλλον; Δεν θα έρθει όμως από μόνο του!!!)

http://forum-drahmis.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/1941-2010-11.html

Οι υγιείς να βγάλουν απόψε τον ζουρλομανδύα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ο κ. Γ. Παπανδρέου άνοιξε χθες την πόρτα του φρενοκομείου σαλπίζοντας προσκλητήριο προς  νέους τροφίμους.

Όλα όσα συνέβησαν χθες αποτελούν την επιτομή του ψυχαναγκασμού.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και εκείνα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος  - η πλειοψηφία – που εξακολουθούν να χειροκροτούν τον αρχηγό τους, κατέπληξαν  το πανελλήνιο με την προθυμία τους να «ταξιδέψουν» στον κόσμο των παραισθήσεων.

Με αποκλειστική τους ευθύνη όλοι όσοι κράτησαν χθες αυτή την παράφρονα στάση στο υπουργικό συμβούλιο και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετέτρεψαν τη χώρα σε μια σκηνή θεάτρου του παραλόγου.

Όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός τόσο στο υπουργικό συμβούλιο, όσο και στην κοινοβουλευτική ομάδα, κινούνται εκτός λογικής.

Με αποκορύφωμα την πρωτοφανή δήλωση, σύμφωνα με την οποία… χαίρεται ο κ. Παπανδρέου «διότι αυτή η ιστορία έφερε πολλούς σε μια τάξη λογικής».

Συνηθίζεται αυτή η συμπεριφορά σε περιπτώσεις βαριάς διαταραχής.

Δηλαδή να σηκώνεις τον κόσμο στο ποδάρι, να σπεύδουν κάποιοι να σε ηρεμήσουν και μετά να συμπεριφέρεσαι ως εάν να μην είχες περάσει ποτέ την κρίση.

Συνεχίζεις δηλαδή κανονικά τη ζωή σου σα να μην συνέβη τίποτε.

Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ο κ. Βενιζέλος, που ξαφνικά, μόλις αποσύρθηκε το δημοψήφισμα – οπότε… ούτε γάτα, ούτε ζημιά – θεώρησε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει… συμφωνήσει (κάτι που δεν προέκυπτε από πουθενά) και με ύφος χιλίων οικονομολόγων, εξήγησε τα… δέκα βήματα για να (ξανα)σωθούμε!

Στην ίδια κατάσταση, σε ένα κλίμα ομαδικής παράκρουσης, σε παραλήρημα δηλαδή, οι ίδιοι βουλευτές που χειροκρότησαν τον Παπανδρέου όταν ανακοίνωνε δημοψήφισμα, χειροκρότησαν και όταν το απέσυρε!

Δεν μπορούμε, όμως, να δεχθούμε ότι όλοι πάσχουν από ψυχαναγκασμό.

Και επομένως, δεν μπορούμε να τους αθωώσουμε όλους ως έχοντες το ακαταλόγιστο.

Θα τους βόλευε, αλλά δεν γίνεται.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου,  που το βράδυ της Δευτέρας, ενώ επέκειτο η συνάντηση των Καννών, κάθισαν και άκουγαν τον κ. Παπανδρέου να τους εξηγεί επί επτά (!) ώρες πόσο… καλό θα μας κάνει το δημοψήφισμα, είναι όλοι και όλες συνυπεύθυνοι/ες για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα και για τον εξευτελισμό που υπέστη το βράδυ της Τετάρτης.

Για την ακρίβεια είναι οι κυρίως υπεύθυνοι. Διότι ενώ γνώριζαν – όσοι γνώριζαν – πόσο καταστροφική ήταν  η επιλογή πολιτικής επιβίωσης του Παπανδρέου, του επέτρεψαν να βγει από το δωμάτιο και να φύγει για τις Κάννες, ενώ όφειλαν να τον κρατήσουν κλειδωμένο έως ότου ορκιστεί πως δεν θα αποπειραθεί να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του φρενοκομείου στο εξωτερικό.

Μάλιστα, μετά από εκείνο το υπουργικό συμβούλιο – ολονυχτία (ου μην αλλά και παρωδία), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μόσιαλος εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το υπουργικό συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ εκδήλωσε την στήριξή του στον πρωθυπουργό!

Εξ των υστέρων μας λένε ότι δεν συμφωνούσαν. Επομένως, είναι διπλά υπεύθυνοι. Πολύ περισσότερο που ουδείς και ουδεμία, παραιτήθηκε από το αξίωμά του/της.

Όταν διαγιγνώσκεις το πρόβλημα και όχι μόνο δεν κάνεις κάτι για να το αντιμετωπίσεις, αλλά δίνεις και τις (έστω ανόρεχτες) ευλογίες σου, είσαι ακόμη πιο επικίνδυνος  από αυτόν που λειτουργεί καταστροφικά και αυτοκαταστροφικά.

Διότι όλα όσα έλεγε χθες ο Γ. Παπανδρέου ήσαν εκτός λογικής.  Και επομένως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Δεν είναι δυνατόν να έχεις συμφωνήσει στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα δρομολογήσεις  τις διαδικασίες για κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς τον εαυτό σου και λίγες ώρες αργότερα να λες το ακριβώς αντίθετο.

Αν δεν πρόκειται για βαρύ περιστατικό, τότε πρόκειται για την μεγαλύτερη πολιτική απάτη που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα!

Ελπίζουμε απόψε να κάνουν κάποιοι το καθήκον τους, να βγάλουν (όσοι είναι υγιείς) τον ζουρλομανδύα και να μας απαλλάξουν από αυτόν τον σχιζοφρενικό βραχνά.

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/11/blog-post_196.html

Αυτοί είναι οι Έλληνες!Βοήθεια στους Αυστραλούς,που δεν θέλουν να μας βοηθήσουν!

Συγκινήθηκε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ, όταν τον επισκέφθηκε μια επιτροπή ομογενών και του επέδωσε μια επιταγή 100.000 δολαρίων.


Τα χρήματα ήταν για τους πληγέντες από τις σφοδρές πλημμύρες που έπληξαν το Κουίνσλαντ στις αρχές του τρέχοντος έτους.


Και ο κ. Ραντ δεν έκρυψε την συγκίνησή του αλλά και τα καλά του λόγια για τον Ελληνισμό της Αυστραλίας.

Το ποσόν συγκέντρωσε με διάφορες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες το Ομογενειακό Ταμείο Εκτάκτων Αναγκών, Hellenic Emergency Relief Fund, που έχει συγκροτήσει το ΣΑΕ Ωκεανίας, και λειτουργεί υπό την αιγίδα του.



Ο πρόεδρος του ταμείου Μιχάλης Χριστοδούλου, δήλωσε ότι.....
ο κ. Ραντ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις πρωτοβουλίες του Ταμείου, και μέσω αυτού την ελληνική παροικία της Αυστραλίας.



''Επιλέξαμε να δώσουμε τα χρήματα στον κ. Ραντ επειδή στα όρια της εκλογικής του περιφέρειας εδρεύουν η Ελληνική και Κυπριακή Κοινότητα του Μπρισμπέιν. Αυτός με τα σειρά του θα τα δώσει στο ειδικό ταμείο για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές που έχει συγκροτήσει η πολιτειακή κυβέρνηση του Κουίνσλαντ'', είπε ο κ. Χριστοδούλου, ο οποίος συνοδεύονταν από άλλα μέλη της Επιτροπής του ταμείου καθώς και από τον Συντονιστή του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιώργο Αγγελόπουλο. Παρόντες ήταν επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Καμπέρα, Αλέξιος Χριστόπουλος και ο ύπατος αρμοστής της Κύπρου, Ιωάννης Ιακώβου.



Ο κ. Ραντ μεταξύ άλλων είπε στην αντιπροσωπεία πως στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους σκοπεύει να επισκεφθεί και την Κύπρο.



Η ομογενειακή αντιπροσωπεία με την ευκαιρία της παρουσίας της στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο επεδίωξε και συνάντησε τον κ. Αθανάσιο Συνοδινό και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως γερουσιαστή με το Κόμμα των Φιλελευθέρων.




Ο κ. Συνοδινός ήταν διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ.


Και αυτοί ζητάνε να μην μας βοηθήσουν!

Η ελληνική κρίση προκάλεσε έντονες αντιπαραθέσεις και στην αυστραλιανή πολιτική σκηνή. Η κυβέρνηση Γκίλαρντ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ''οικονομική ξενοφοβία''.



Συγκεκριμένα η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ στη σύνοδο των ηγετών της G20, στις Κάννες, δήλωσε ότι η Αυστραλία προτίθεται να αυξήσει την συνεισφορά της προς το Διεθνές Οικονομικό Ταμείο προκειμένου να βοηθηθούν χώρες της Ευρώπης που απειλούνται από το χρέος.



Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ηγέτης της, Τόνι 'Αμποτ, από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ''πετά τα καλά λεφτά του αυστραλιανού λαού στη μαύρη τρύπα των Ευρωπαίων''.



''Σε μια περίοδο που η Αυστραλία έχει χρέος 107 δισ. δολάρια και έλλειμμα 50 δισ., γιατί η κυβέρνηση προσφέρει χρήματα που δεν έχει στην ευρωζώνη;'' ρώτησε ο κ. Αμποτ.



Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως ''η Ελλάδα θα πρέπει να νοικοκυρευτεί και να μην περιμένει την Αυστραλία να της λύσει το πρόβλημά της''.



Ο Θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για ''οικονομική ξενοφοβία'' και τόνισε: ''Δεν πρόκειται να πετάξουμε λεφτά στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια καραμέλα της αντιπολίτευσης. Θα προσφέρουμε το μέρισμά μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Και δεν είναι χρήματα που πετάμε. Είναι χρήματα που δανείζονται με επιτόκιο''.

onalert.gr

πηγη

http://www.katohika.gr/2011/11/blog-post_101.html

Επικίνδυνα παιχνίδια με το Ιράν με σκοπο την αναφλεξη του 3ου Παγκοσμιου Πολεμου!!!


Ενώ στο παράλληλο σύμπαν της Βουλής Αβουλίας των Ανθελλήνων, τα κυνάρια αναλώνονται σε ανούσιους και συμπαιγνιακούς διαξιφισμούς, το Ισραήλ, η Αγγλία και οι ΗΠΑ προετοιμάζονται τάχιστα, εάν πιστέψουμε τις "έγκριτες" διεθνείς εφημερίδες, για προληπτικό χτύπημα στο Ιράν, λόγω όπως λένε πληροφοριών περί επιτάχυνσης του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν... Με άλλα λόγια ρίχνουν λάδι στην φωτιά του Γ' Π.Π.

Βέβαια, δεν γίνεται κουβέντα από τα συμπαιγνιακά ΜΜΑ. Το ενδιαφέρον άλλωστε επικεντρώνεται στην ...Κυβέρνηση Εκτάκτου Ανάγκης(ξεπουλήματος της Ελλάδος), στην 6η δόση του πρεζάκια, στο ...κούρεμα, στις γόβες της κινεζόδουλης Λαγκάρντ και σε άλλα θέματα "ζωτικής σημασίας". Έτσι ακριβώς όπως "έπαψε να υπάρχει" η ραδιενέργεια στην Ιαπωνία. Την ξέχασαν τα ΜΜΑ και η ραδιενέργεια είπε να φύγει ρε παιδί μου...

Find out true reactor conditions
http://www.japantimes.co.jp/text/ed20111104a1.html
Acute leukemia case is spiking up
http://fukushima-diary.com/2011/11/acute-leukemia-case-is-spiking-up/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+FukushimaDiary+%28Fukushima+Diary%29
Radioactive Disaster Debris Arrives in Tokyo from Iwate Prefecture
http://ex-skf.blogspot.com/2011/11/radioactive-disaster-debris-arrives-in.html
Σύμφωνα με το άρθρο του Sky News, ο Νετανιάχου προσπαθεί να συγκεντρώσει υποστήριξη από το "κοινοβούλιο" του Ισραήλ ώστε να προβούνε σε προληπτικό χτύπημα κατά του Ιράν.
"The country's defence minister Ehud Barak and the foreign minister Avigdor Lieberman are said to be among those backing a pre-emptive strike to neutralise Iran's nuclear ambitions."

Ο δε παράφρων Λίμπερμαν, απροκάλυπτα δήλωσε πως: "Το Ιράν αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για την Παγκόσμια Τάξη"("Iran poses the most dangerous threat to world order."). Βέβαια είπε πως τα θέματα αυτά του υπουργικού του Ισραήλ δεν είναι προς δημοσιοποίηση. Και πολύ σωστά αναρωτιέται ο "Tyler Durden" που υπογράφει το άρθρο στο zerohedge: Αφού δεν είναι προς δημοσιοποίηση, πως τότε το Sky News το δημοσιοποίησε;;; (Which makes one wonder: why is Sky News reporting on this, and why is it a matter for public discussion?)
Sky News Reports Israel Preparing For Preemptive Strike On Iran
http://www.zerohedge.com/news/sky-news-reports-israel-preparing-preemptive-strike-iran
Άλλωστε, φανερά, το Ισραήλ διενεργεί δοκιμές βαλλιστικού πυραύλου(πυρηνικής κεφαλής) ο οποίος έχει την ικανότητα να πλήξει το Ιράν. Παιχνίδια εντυπώσεων;

Israeli army test-fires missile capable of reaching Iran
http://www.guardian.co.uk/world/2011/nov/02/israeli-army-test-fires-missile?CMP=twt_gu
Israel speeds up ballistic missile tests as speculation grows of attack on Iran
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2056639/Israel-speeds-ballistic-missile-tests-speculation-grows-attack-Iran.html#ixzz1cbVDFkXD

                   

Το όνομα του πυραύλου; Jericho... (περίεργη σύμπτωση ότι στην ταινία του εβραιοκρατούμενου Χόλλυγουντ, IRON MAN, παρουσιάζεται όπλο με το ίδιο όνομα "Ιεριχώς")

Και από κοντά, η Αγγλία και οι ΗΠΑ... συμφωνούν ότι το Ιράν "έγινε πολύ επιθετικό με το πυρηνικό του πρόγραμμα και δεν γνωρίζουμε γιατί"

  • Whitehall figures say Iran is 'newly aggressive - and we are not sure why'
  • Iran 'has enough enriched uranium for four nuclear weapons'
  • Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu pushing for invasion
  • Tel Aviv test-fires rockets capable of carrying nuclear warheads into Iran
  • Report reveals China continues to supply Tehran with missiles and other conventional weapons
  • Obama says nuclear programme remains a threat and calls on Iran to reveal its intentions
Λείπει ο Μάρτης απ'την Σαρακοστή; Η Κίνα συνεχίζει να προμηθεύει την Τεχεράνη με πυραύλους και άλλα συμβατικά όπλα, λένε αναφορές των αμερικάνων.

UK and U.S. 'draw up joint plan to attack Iran': Evidence of nuclear programme raises tension in Middle East
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2056873/Iran-attack-drawn-UK-US-Middle-East-tensions-rise.html#ixzz1cj3s6h4f

Και ενώ αυτά γράφτηκαν χθες, σήμερα η Guardian αναφέρει πως ο Νετανιάχου διέταξε ΕΔΕ για το πως διέρρευσαν τα σχέδια περί Ιράν. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, εφημερίδα του Κουβέιτ αναφέρει πως ο Νετανιάχου πιστεύει πως οι επικεφαλής της Μοσσάντ και του Σιν Μπετ(κόμμα) διέρρευσαν την είδηση με σκοπό να αποτρέψουν μία τέτοια κίνηση. Άλλωστε, ο πρώην επικεφαλής της Μοσσάντ Μέιρ Νταγκάν έχει δηλώσει ότι μία επίθεση στο Ιράν "είναι η πιο ηλίθια κίνηση που έχει ακούσει".

Israeli PM orders investigation into Iran leak
http://www.guardian.co.uk/world/2011/nov/03/israeli-pm-investigation-iran-leak
The paper suggested that the purpose of the leaks was to prevent an attack, which had moved from the stage of discussion to implementation. "Those who oppose the plan within the security establishment decided to leak it to the media and thwart the plan,"it said.

Ex-Israeli spymaster takes swipe at Netanyahu
http://www.guardian.co.uk/world/feedarticle/9677363

Ενώ όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, ο Αχμαντινετζάν ή Σαβοριτζιάν σαβοριγιάν-γιαχ-γιαχβε, έχει περιέργως "εξαφανιστεί" από την δημοσιότητα, ενώ όλοι θυμούνται ότι έβγαινε και πέταγε κορώνες για το "σατανικό Ισραήλ" για ψύλλου πήδημα...
AHMADINEJAD SAYS "THE FINAL MOVE HAS BEGUN," GLOBAL REVOLUTION MANAGED BY THE TWELFTH IMAM
http://omega77.tripod.com/globalrevolution.pdf

Ahmadinejad’s Satanic Hand Gestures
http://ahmedamiruddin.wordpress.com/2010/02/15/irans-president-ahmadinajad-a-freemason/
 
http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/11/3.html

Επεισοδιακή συνέντευξη του Max Keiser στο Press TV. Υπερασπίζεται το δημοψήφισμα του ΓΑΠ, επιτίθεται σε Έλληνα ανταποκριτή που τον αποκαλεί ‘δοσίλογο'

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Ο Έλληνας ανταποκριτής από την Αθήνα, (Θεόδωρος Τσακίρης) λέει : «Ακούω συνέχεια για εθνική κυριαρχία. 

Για ποια εθνική κυριαρχία μιλάμε; Κάθε κράτος μέλος της ΕΕ έχει παραχωρήσει με την θέλησή του μέρος της εθνικής κυριαρχίας του στην ΕΕ για να αποκομίσει τα οφέλη. Ήδη αντιπροσωπεία της τρόικα υπάρχει μόνιμα στην Ελλάδα. 

Για ποια κυριαρχία μιλάμε αυτά είναι μ….ς. Εάν φύγουμε από το ευρώ θα γυρίσουμε στην δεκαετία του ’40. 

Δεν είμαι υπερασπιστής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει κάνει πολλά λάθη. Άλλες χώρες, όπως η Τουρκία, τα κατάφεραν καλύτερα…». Κάποια στιγμή που ο Keiser του λέει ότι υπερασπίζεται ένα βιαστή και μοιάζει με τους δοσίλογους της κατοχής ο Τσακίρης λέει σε ελληνικά «είναι ηλίθιος ο άνθρωπος», ενώ μετά του λέει ότι χρειάζεται ψυχίατρο!

Δείτε το βίντεο:




Παρακάτω το κείμενο όπως παρουσιάζεται στο Press TV, όπου αναφέρονται μόνο τα λόγια του Keiser (όλη η εκπομπή εδώ):

PRESS TV (2 Νοεμβρίου): Οι παγκόσμιες αγορές μετοχών έχουν βυθιστεί μετά την ανακοίνωση σοκ της Ελλάδας ότι θα διεξάγει δημοψήφισμα για μια συμφωνία διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση έχει προκαλέσει φόβους ότι η απόρριψη της αντιλαϊκής συμφωνίας με την ΕΕ θα ανανεώσει τους κινδύνους μιας ελληνικής χρεοκοπίας και θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα να φύγει από την ευρωζώνη.

Το Press TV συνομιλεί με τον Max Keiser, χρηματοδοτικό δημοσιογράφος και εκφωνητή στο Παρίσι, για να πάρει την άποψή του για το θέμα.
Μαζί είναι επίσης δύο επιπλέον άτομα, ο Θεόδωρος Τσακίρης από την Αθήνα και ο Shabbir Razvi από το Λονδίνο. Το παρακάτω είναι μια πρόχειρη μεταφορά της συνέντευξης:

Press TV: Max, τι λες για την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος; Θέλω να πω, υπάρχει μια συμφωνία διάσωσης για την οποία έχει αγωνιστεί για να την πάρει, και τώρα κάνει έκκληση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Keiser: Έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση εδώ και πολλά χρόνια και για να πάμε πίσω όταν η Ελλάδα προσχώρησε στο ευρώ και η Goldman Sachs συμμετείχε σε 16 διαφορετικές περιπτώσεις λογιστικής απάτης για να κρύψει ελληνικό χρέος, αυτό έβαλε τον Παπανδρέου και την ελληνική κυβέρνηση σε μια φοβερή θέση για να προχωρήσουν.

Πρόσφατα, καθώς έχουν προσπαθήσει να διαπραγματευτούν τον δρόμο τους μέσα από αυτή την κατάρρευση των πιστώσεων σε όλο τον κόσμο, και πάλι αυτός μπαίνει σε μια φρικτή θέση και κάνει το σωστό πράγμα εδώ, ζητώντας αυτό το δημοψήφισμα, επειδή δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να ψηφίσουν για την κυριαρχία τους, αν θέλουν να είναι κυρίαρχοι ή όχι.

Αυτό είναι το διακύβευμα και η διάσωση. Μπορούν να πάρουν τα χρήματα, αλλά χάνουν την κυριαρχία τους. Πολλοί Έλληνες θα προτιμούσαν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να προχωρήσουν μετά από εκεί και πέρα.

Press TV: Μιλώντας για το αν η Ελλάδα τώρα κοιτάει για την κυριαρχία της ή μάλλον προτίθεται να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, εκτός από τις εικασίες ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει ίσως την ανακοίνωση αυτή για τους δικούς του πολιτικούς λόγους, πιστεύετε τώρα ότι οι Έλληνες διαδηλωτές μπορούν τώρα να λένε στον εαυτό τους, "Εντάξει, τώρα οι αρχές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το σχέδιο διάσωσης δεν πρόκειται να λειτουργήσει για εμάς, ότι θα φέρει ακόμα περισσότερο χρέος για μας και δεν είναι ο δρόμος προς τα εμπρός";

Keiser: Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα - όπως υπάρχει σήμερα – χρειάζεται να υποστεί ευθανασία και ο Παπανδρέου έχει τη θέση, την ευκαιρία, να είναι ο γιατρός [Jack] Κεβορκιάν και να εκτελέσει αυτή τη δολοφονία ελέους.

Όπως προαναφέρθηκε, αν η Ελλάδα πέσει, το ίδιο θα γίνει με την ευρωζώνη, το ίδο με το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, επειδή όλα συνδέονται μεταξύ τους μέσω των συμφωνιών ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (credit default swaps - τα γνωστά cds). Πρέπει να έχουμε την παγκόσμια κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Χρειαζόμαστε μια συνολική επαναφορά στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Οι επιχειρήσεις της Wall Street, όπως η Goldman Sachs και η JP Morgan πρέπει να υποστούν ευθανασία, ώστε να μπορούμε να ανοικοδομήσουμε ένα σύστημα που δεν θα διοικείται από ανθρώπους όπως ο Jon Corzine, που διοικούσε την Goldman Sachs, στη συνέχεια, έγινε κυβερνήτης του New Jersey, τώρα έχει συλληφθεί να κλέβει 600 εκατομμύρια δολάρια περίπου από πελάτες, και τώρα είναι ο νέος επικεφαλής [του] ... MF Global.

Έτσι, είναι ένας οικονομικός τρομοκράτης, σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους γίνει ευθανασία και ο Παπανδρέου θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο δόκτωρ Κεβορκιάν, να βγάλει τις τράπεζες έξω από τη δυστυχία τους και να μας κάνει όλους μας μια χάρη.

Press TV: Μερικοί κριτικοί έχουν αμφισβητήσει τον χειρισμό της ΕΕ για την ελληνική κρίση, λέγοντας ότι αυτό τελικά θα κάνει την Ελλάδα να γίνει υποτελής των μεγάλων τραπεζών. Πείτε μας την άποψή σας επ 'αυτού.

Keiser: Δεν καταλαβαίνω τη θέση του ομιλητή στην Αθήνα. Ακούγεται σαν ένας από τους συνεργάτες κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής στην Ελλάδα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Επιπλέον, λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την εθνική της κυριαρχία μέχρι τέλους ... Υπερασπίζεται ένα βιαστή.

Ακούγεται σαν να είναι η υπεράσπιση ενός βιαστή. Αναρωτιέμαι πώς η γυναίκα του και η κόρη του θα αισθανόταν αν ήταν θύματα βιασμού και υπερασπιζόταν ένα βιαστή. Η Ελλάδα είναι οικονομικά βιασμένη και αυτός ο τύπος υπερασπίζεται τον οικονομικό βιασμό.

Θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του και θα πρέπει να βγει από τη χώρα αμέσως επειδή είναι συνεργάτης με έναν οικονομικό τρομοκράτη.

Press TV: Το ζήτημα του δημοψηφίσματος και η κατάσταση στην Ελλάδα πως θα επηρεάσει τις άλλες χώρες της ευρωζώνης, ειδικά τώρα, που η Ιταλία είναι το ερώτημα;

Keiser: Ο ομιλητής στην Αθήνα, μόλις πριν από λίγο έλεγε ότι ο Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι ένοχος και ίσως έχει κάνει κάποιες κακές επιλογές, αλλά αυτό είναι όλο; Αλλά αυτό είναι φυσικά ψευδές.

Πιάστηκε επ 'αυτοφώρω για κλοπή 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανταλλαγής κινδύνου πριν από μερικά χρόνια ότι εργαζόταν για τους εσωτερικούς του φίλους. Αυτό είναι τυραννικό, ο άνθρωπος είναι μία πλήρης απειλή και ακόμη και οι άνθρωποι στην Ελλάδα δεν δέχονται το γεγονός ότι ελέγχονται από καρτέλ, από ένα οικονομικό τρομοκράτη. Είναι μια θλιβερή ημέρα στην Ελλάδα.

Τώρα πώς αυτό θα επηρεάσει την Ιταλία, φυσικά, είναι μεταδοτικό. Αυτό εξαπλώνεται στην Ιταλία, αλλά είναι ένα καλό πράγμα, επειδή θέλουμε αυτό το σύνολο του τραπεζικού συστήματος να καταρρεύσει, γιατί θέλουμε να επαναφέρουμε το τραπεζικό σύστημα, γιατί λειτουργεί κάτω από σκληρούς οικονομικούς τρομοκράτες και πρέπει να κάνουμε κάτι γι 'αυτό και αν αυτή είναι η αρχή του τέλους για την οικονομική τρομοκρατία, τότε αυτό είναι μια μεγάλη μέρα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/11/max-keiser-press-tv.html 

Με "υπόλοιπα" και Ε.Βενιζέλο θέλει να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση

Με τα «υπόλοιπα» (ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Συμμαχία, Δημοκρατική Αριστερα) θα προσπαθήσει να σχηματίσει κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, με αυτόν ευρισκόμενο στο παρασκήνιο και τον Ε.Βενιζέλο πρωθυπουργό!
Λίγες ώρες πριν την ψήφο εμπιστοσύνης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει μεγάλο πολιτικό παιχνίδι και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε και να απορήσουμε γιατί δεν κάνει το ίδιο και στο εξωτερικό όταν πηγαίνει. Ίσως γιατί εκεί δεν είναι τόσο «χάπακιες» όπως είναι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.


Κατά 99% παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα και συνεχίζει κανονικά η νυν κυβέρνηση αφού το προτεινόμενο από αυτόν σχέδιο για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, έστω και αν «θέσει εαυτόν εκτός πρωθυπουργίας για να διευκολυνθεί η συγκρότησή της» δεν γίνεται δεκτό από τη ΝΔ.


Ακόμα και η Εύα Καϊλή, αυτή που έβριζαν χθες ως «καλτσοδέτα» οι προεδρικοί, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει.

Η Ν.Δ. βρίσκεται "εκτός κάδρου" και πολιτικών εξελίξεων, προσωρινά τουλάχιστον, αφού δεν μόνη της "έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της", όταν κάποιοι "συναινετικοί" κύκλοι γύρω από τον Α.Σαμαρά που δεν έχουν καμία διαφορά με τους συναδέλφους του του ΠΑΣΟΚ τον έπεισαν να βγει και να διακηρύξει ... πίστη στην δανειακή σύμβαση χωρίς καν να ξέρει τι περιέχει!


Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός θέλει .


• «Να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».
• «Για λόγους εγγύτητας στο διακύβευμα θα προτείνει ως πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη νέα δανειακή σύμβαση»
• «Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά πως μια μεταβατική κυβέρνηση τεχνοκρατών μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη δραχμή».
• «Θα προτείνει πολιτική κυβέρνηση διάρκειας τριών έως έξι μηνών, όσο διαρκεί το τελεσίγραφο της τρόικας».
• «Πιστεύει ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση τον ΛΑΟΣ, η Δημοκρατική Συμμαχία και η Δημοκρατική Αριστερά».


Σε μία τέτοια περίπτωση η νέα κυβέρνηση θα φθάσει σε αριθμό εδρών τις 180.


Εκτίμησή μας: Δεν πρόκειται να υπάρξει αποδοχή τής πρότασής του, τουλάχιστον από την Δημοκρατική Αριστερά. Για το ΛΑΟΣ όλα παίζονται, αφού φαίνεται να υπάρχει υπόγεια συμφωνία Βενιζέλου-Καρατζαφέρη. Για την Ν.Μπακογιάννη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα συναινούσε σε κάτι τέτοιο. Δεν έχει και τίποτα καλύτερο να κάνει...

 defencenet.gr

"ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ":Επείγουσα συγκέντρωση και ανοιχτή συνέλευση του κόμματος της Νέας Ελλάδας.




Μετά από τις μέχρι σήμερα πολιτικές εξελίξεις στην χώρα και τις αποφάσεις των Βρυξελλών, έχει πλέον καταστεί σαφές πως η χώρα τελεί υπό κατοχή, το κόμμα της «Νέας Ελλάδας» καλεί τους φίλους και τα μέλη από όλη την Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου, στις 5.30 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» των Αθηνών (Πανεπιστημίου 52, κοντά στην Ομόνοια) προκειμένου να ανακοινωθούν σειρά αποφάσεων – για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Επίσης, υπό την εποπτεία του Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος, ο Οργανωτικός Τομέας θα δημιουργήσει ομάδες δράσης – ενημέρωσης και αντίστασης στον διαφαινόμενο διαμελισμό και την κατακρεούργηση της οικονομίας της χώρας.
Καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν με την παρουσία τους, να απευθυνθούν στην Γραμματεία του Κόμματος επικοινωνώντας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.
Για όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παρακαλούνται να το πράξουν γραπτώς (με ένα κείμενο περίληψης των θέσεών τους) έως τις 12 Νοεμβρίου 2011.

Επικοινωνία:
Τηλεφωνικό Κέντρο: 2106457566
Fax: 2106457561
E-mail: neaellada.gr@gmail.com

Από την Συντονιστική Επιτροπή της Νέας Ελλάδας


http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/11/blog-post_1730.html

Ο Καρατζαφέρης… ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός!!!

Περίεργες διαρροές κάνει στο παρασκήνιο ο Καρατζαφέρης λέγοντας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας με συμμετοχή βουλευτών από τις περισσότερες πτέρυγες της Βουλής και φυσικά από τη Ν.Δ. Αναφέρεται μάλιστα και σε συγκεκριμένα ονόματα , μόνο που δεν τα γράφουμε γιατί οι εν λόγω βουλευτές τον.....
πήρανε τηλέφωνο και τον στόλισαν με πολλά… γαλλικά.
Το σχέδιο Καρατζαφέρη προβλέπουν ότι ο… ίδιος θα είναι πρωθυπουργός!
Η περίπτωση του θυμίζει τον παλαιό πρόεδρο των ταξιτζήδων Μ. Μπαντουράκη που έπαιρνε μία μόλις έδρα στο σωματείο και έλεγε στους άλλους εκλεγέντες : «Σας δίνω τα πάντα και τις αρμοδιότητες, αρκεί να με κάνετε πρόεδρο»!

http://www.kentrinews.gr

 http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_5366.html

Καλά, πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι θα φύγει ο Παπανδρέου;

Το μόνο που δεν μπορεί να διανοηθεί είναι ότι θα φύγει οριστικά από την εξουσία και μάλιστα διωγμένος από το ίδιο του το κόμμα. Το είχαμε γράψει ήδη από την Τρίτη ότι ο Παπανδρέου Εκβιάζει την βίαιη ανατροπή του!  Από τότε μάλιστα που γύρισε πολιτικά απαξιωμένος και διεθνώς... ταπεινωμένος από τις Κάννες, όπου δεν όρθωσε το ανάστημα του ελληνικού λαού τον οποίο εκπροσωπεί, απέναντι στους Μέρκελ και Σαρκοζί και τα πράγματα έγιναν αδιέξοδα για τον ίδιο, καταφεύγει συνεχώς στο συναίσθημα των βουλευτών του και αφήνει συνεχώς να εννοηθεί ότι...
δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποδοκιμάσει έναν Παπανδρέου, αλλά θα πρέπει να του δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ώστε ο ίδιος δήθεν να δρομολογήσει περήφανα την έξοδό του. Απίστευτο πολιτικό τέχνασμα.

Μόλις όμως ξεγελάσει τους, μονίμως εκβιαζόμενους και με συναισθηματικές φορτίσεις, βουλευτές του και λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης απόψε, μην τον είδατε. Νόμιμος πλέον πρωθυπουργός, χωρίς να μπορεί κανένας να τον αμφισβητήσει και έχοντας κατορθώσει το πολιτικά αδιανόητο, δηλαδή να βάλει στο κάδρο του μνημονίου τον Αντώνη Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία, θα επιδιώξει να κερδίσει όσο πιο πολύ χρόνο γίνεται, εκβιάζοντας την βίαιη ανατροπή του, κάτι σαν το 65, ώστε να κατηγορηθούν οι αντίπαλοί του για εκτροπή, γεγονός που θα είναι πολύ χρήσιμο πολιτικό χαρτί για το μέλλον της δυναστείας Παπανδρέου.

Μια μόνο ομαλή λύση υπάρχει.
Να αποσύρει απόψε την εμπιστοσύνη της η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, από το πρόσωπό του. Και μάλιστα, όσο πιο μαζική είναι αυτή η αποδοκιμασία, τόσο πιο πολύ θα εξαφανιστεί πολιτικά και δεν θα κινδυνεύσει κάποιος να κατηγορηθεί για αποστάτης. Άλλη τέτοια ευκαιρία δεν θα υπάρξει. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και οι επίδοξοι μνηστήρες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Ο Παπανδρεϊσμός είναι ο βασικότερος κορμός του ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν θα μπορεί να σταθεί στο μέλλον στον κεντροαριστερό χώρο, με την ρετσινιά ότι ανέτρεψε βίαια έναν Παπανδρέου.
Πηγη 

http://anti-ntp.blogspot.com/2011/11/blog-post_2801.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters