Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Φοίνικας – Το μυθικό πουλί των Ελλήνων και ο κύκλος του


Ιερό μυθικό πουλί. Η Φιλική Εταιρεία χρησιμοποίησε τον Φοίνικα ως σύμβολο του Ελληνικού κράτους που ξαναγεννιέται από τη στάχτη του.Ο Α. Υψηλάντης στη σημαία του Ιερού Λόγου και ο Καποδίστριας τον καθιέρωσε επίσημο έμβλημα του κράτους και το απεικόνισε πάνω στα νομίσματα και τις σφραγίδες.
Από τον Ησίοδο τον -8ο αιώνα, έχουμε την αρχαιότερη αναφορά για τον Φοίνικα, που τον ταυτίζει με τον ήλιο και τον Θεό Απόλλωνα.
Κατά τον Ηρόδοτο είχε το μέγεθος του αετού και πούπουλα χρυσοκόκκινα (βιβλ. 2,73). Κάθε 500 χρόνια ερχόταν από την Αραβία στην Ηλιούπολη της Αιγύπτου, μεταφέροντας το νεκρό πατέρα του, τον οποίο τύλιγε σε σχήμα αβγού μέσα σε σμύρνα και τον έθαβε στο ιερό του Ήλιου. Ο Έλληνας ιστορικός Ηρόδοτος, λέει: «Δεν έχω δει ποτέ αυτό το πουλί παρά μόνο σε εικόνες. Μέρη του φτερώματός του έχουν το χρυσό χρώμα και άλλα βαθυκόκκινο και μοιάζει στο περίγραμμα και τις διαστάσεις με αετό.
Το πουλί αυτό μοιάζει με μεγάλο αετό ή με ερωδιό με χρυσό και κόκκινο φτέρωμα αν και ο κινέζικος έχει πέντε χρώματα. Του δίνουν πολλές ηλικίες, 500 , 540 , 1000 , 1461 , 12.994 χρόνια. Αυτός είναι ο Φοίνικας που γνωρίζουμε, το πουλί που αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες του». Ο Φοίνικας δεν ζει με φρούτα ή λουλούδια, αλλά με μία υγρή κολλώδη ουσία, όπως το ρετσίνι, που ευωδιάζει λιβάνι. Μύρα η κομμιοφόρος.
Κατά τον Πλίνιο ένας μόνο Φοίνικας υπάρχει σ` ολόκληρο τον κόσμο. Όταν γερνά, κατασκευάζει φωλιά με κλαδιά αρωματικών φυτών, τη γεμίζει με αρώματα και πεθαίνει καιόμενος μέσα σ` αυτή. Από τη στάχτη του ξαναγεννιέται και μεταφέρει τα λείψανα της προηγούμενης υπάρξεώς του μαζί και της φωλιάς του στην πόλη του Ήλιου για ταφή.
Ο Πλίνιος ο πρεσβύτερος γράφει ότι: «Ο Φοίνικας ζούσε 1.460 έτη και οι ενδείξεις της επιστροφής του δίνονταν από τις κινήσεις των αστέρων». Ο Πλατωνικός Φιλόσοφος Κέλσιος, στο έργο του «Αληθής Λόγος», μας λέει: Ένα πουλί της Αραβίας, ο Φοίνικας, κουβαλά στην Αίγυπτο τον νεκρό πατέρα του τυλιγμένο σε σμύρνα (βαλσαμόδεντρο) και τον αποθέτει στο τέμενος του ήλιου.
Ο Οβίδιος μας λέει, ο Φοίνικας έρχεται από την Ασσυρία, αλλά αυτό το πουλί εμφανίζεται σε πολλά μέρη του κόσμου. Όλα αυτά τα πουλιά έχουν ταυτιστεί με τον ήλιο και μοιάζουν πολύ στο πουλί που περιγράφει ο Οβίδιος. Ο Οβίδιος στο έργο του «Μεταμορφώσεις» γράφει τα εξής για τον Φοίνικα: «Ο Φοίνικας, όπως τον ονομάζουν οι Έλληνες, είναι ένα μυθικό πουλί, που αναγεννάτε από την τέφρα του.
Είναι ένα ιερό πουλί που έρχεται πάντα από την ανατολή και φέρνει τον πατέρα του βαλσαμωμένο μέσα σε μια σφαίρα γεμάτη μύρο και πηγαίνει και την αφήνει μέσα στον ναό του Ηλίου της Ηλιούπολης. Εκεί χτίζει και την φωλιά του στην πέτρα του ηλίου, και από εκεί χανόταν μέσα στις φλόγες όταν ήθελε να φύγει. Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν το πουλί αυτό «Μπενού» και το ταύτιζαν με τον θεό Ατούμ, θεό της δημιουργίας, κατόπιν με τον Ρα και τέλος με τον Όσιρι. Τα κείμενα των πυραμίδων τοποθετούν το γεγονός της δημιουργίας και των Ζεπ Τεπί (θεοί) στην Ηλιούπολη, στον «Ναό του Φοίνικα».

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Φοίνικας, αυτό το εξαίσιο πουλί, εμφανίζεται σαν από θαύμα πάντα από τον ανατολικό ορίζοντα κατά την διάρκεια παγιωμένων σημείων του ουρανού, για να αναγγείλει την αρχή μιας νέας κοσμικής εποχής. Επέστρεφε στην Ηλιούπολη αναγεννημένος κάθε 1.460 χρόνια, όταν έκλεινε ο Σωθικός (Σειριακός) κύκλος, ο οποίος και ονομαζόταν «Ιδανικό Νέο Έτος» και συνέπιπτε με την ηλιακή αύξηση του Σειρίου.
Οι περισσότεροι σύγχρονοι ερευνητές της αρχαίας αιγυπτιακής θρησκείας αναφέρουν ότι τα μυστήρια της Αιγύπτου ή «Μυστήρια του Όσιρι» θεσπίστηκαν από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, που ήταν2 παιδαγωγός του Όσιρι. Σχεδόν όλες οι πληροφορίες για τα αιγυπτιακά Μυστήρια προέρχονται από τον Έλληνα ιστορικό Ηρόδοτο. Έδρα των αιγυπτιακών μυστηρίων ήταν η πόλη Άβυδος, με τον μεγαλοπρεπή ναό του θεού «Ήλιου – Ρα». Όμως τα πιο μεγάλα και τα πιο ιερά μυστήρια της αιγυπτιακής θρησκείας ήταν τα «Μυστήρια του Φοίνικα» στην Ηλιούπολη.
Ο Φοίνικας ήταν ένα ιερό πουλί γνωστό σαν «Πνεύμα του Αναστημένου Όσιρι», το οποίο, σύμφωνα με τις θρησκευτικές δοξασίες της Αιγύπτου, ζούσε στον αστερισμό του Σειρίου. Ήταν το θεϊκό σύμβολο του Όσιρι και δήλωνε την αναγέννηση, η οποία άρχιζε από το «Μέγαρο του Φοίνικα» της Ηλιούπολης, όπως αναφέρουν τα κείμενα της πυραμίδας Τεξτς. Ο Γερμανός φιλόλογος Αδόλφος Έρμαν αναφέρει τα εδάφια των ταφικών μνημείων στα οποία είναι γραμμένα τα εξής: «Η ψυχή του Όσιρι κατοικεί στο πουλί Μπενού (Φοίνικας)». Ο ίδιος ο Όσιρις λέει: «Είμαι ο μεγάλος Φοίνικας που είναι το Ένα. Είμαι ο Όσιρις που έρχομαι από τον Σείριο. Είμαι ο επιβλέπων των πάντων»
Ο Πλούταρχος εξηγεί, ότι όλα τα ονόματα των Αιγυπτίων Θεών είναι Ελληνικά, και τα μετέφεραν στην Αίγυπτο, από την Ελλάδα οι εκάστοτε μεταναστεύσαντες Έλληνες. Επί πλέον (ο Πλούταρχος) ως ιερέας του Απόλλωνος στους Δελφούς, μας φανερώνει ότι η θεά Αθηνά και η Ίσις, είναι το ίδιο πρόσωπο, η ίδια θεότης με διαφορετικό όνομα. Καθώς και ο θεός Ώρος ταυτίζεται υπό των Ελλήνων με τον Απόλλωνα. Δηλαδή οι (αρχαίοι) Αιγύπτιοι και οι Έλληνες είχαν τους ίδιους Θεούς με διαφορετικά ονόματα και αυτό μας υποδεικνύει κοινή καταγωγή μεταξύ τους.
Ο Πλούταρχος στο έργο του «Περί Ίσιδος και Οσίριδος» μας δηλώνει ότι η θεά Ίσις συμβολίζει το άστρο του Κυνός Σείριον ή Σώθιν «Εγώ ειμί η εν τω άστρω τω Κυνί επιτέλλουσα, κατακολουθών τω Ωρίωνι τω αστερισμώ του Οσίριδος» (Δαμάσκιος παρά Hopner). «Υπό των Ελλήνων (συνεχίζει ο Πλούταρχος) Κύων καλείται η ψυχή της Ίσιδος, Σώθις δε υπό των Αιγυπτίων, Ωρίων δε, η ψυχή του Ώρου, η δε ψυχή του Τυφώνος, Άρκτος. Οι δε ψυχές τους λάμπουν ως άστρα στον ουρανό. Επί πλέον αναφέρει «τον Θεό Όσιρι, ως στρατηγό και πλοίαρχο του Κανώβου, το οποίον πλοίο, ονομάζουν οι Έλληνες ΑΡΓΩ».
Ο αστερισμός Της Αργούς, δεν απέχει μακριά από τους αστερισμούς του Ωρίωνος και του Κυνός, από τους οποίους ο πρώτος εθεωρείτο ως ο ιερός αστερισμός του Ώρου και ο δεύτερος της Ίσιδος». Ο Όσιρις, εξομοιώθηκε με πολλές θεότητες του Ελληνικού πάνθεου, κυρίως δε με τον Διόνυσο και τον Άδη. Όντας αρχικά θεός της φύσης, ενσάρκωση του πνεύματος της βλάστησης, που πεθαίνει κατά το θερισμό και αναγεννάται όταν φυτρώνει ο σπόρος, ο Όσιρις λατρεύθηκε σε ολόκληρη την αρχαία Αίγυπτο ως θεός των νεκρών. Ο Όσιρις μαζί με τον Σέραπη χαρακτηρίζονταν Άζωνοι θεοί.
Σύμφωνα με πανάρχαιες παραδόσεις όλων των ιστορικών λαών του πλανήτη, οι Θεοί μας, τα ουράνια όντα, επιστρέφουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε 13.000 χρόνια στην αρχή ή στο τέλος ή και στο μέσον του ζωδιακού κύκλου, που διαρκεί 25.920 χρόνια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αρχαίων ιστορικών, που αναφέρονται στο «Ημερολόγιο της Πέτρας» που υπήρχε στην επικάλυψη της μεγάλης πυραμίδας, προκύπτει ότι ο νέος «Κύκλος του Φοίνικα» συμπίπτει με το κλείσιμο της ζωδιακής τροχιάς της Γης, στις 21-12-2012 του ισχύοντος σήμερα ημερολογίου.


ΠΗΓΗ -
See more at: http://www.xorisorianews.gr/

“Έλληνας” Η λέξη που απαγορευόνταν 1500 χρόνια με ποινή θανάτου!

Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου μ.Χ. αιώνα. Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται. Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην ελληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα.

Το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία.

Κατά το υπόλοιπο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τα χρόνια του Βυζαντίου και κατά την τουρκοκρατία, ο ραγιάς Ρωμιός είχε ξεχάσει τελείως την Ελλάδα, την ελληνικότητά του και το ίδιο το όνομά του. Τον έκαναν να απεχθάνεται τον έλληνα και για αυτό έγινε ρωμιός και μάλιστα να είναι υπερήφανος για αυτό. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πέταξε το όνομά του για να πάρει το όνομα του κατακτητή. Θλιβερό κατάντημά μας. Έμεινε, όμως, η ελληνική γλώσσα η οποία εξυπηρέτησε το εκάστοτε κατεστημένο, αλλά και αυτή αλλοιώθηκε βάναυσα να το υπηρετεί.

Χιλιάδες λέξεις της πήραν άλλη σημασία που ήθελαν οι κατακτητές οι οποίοι ήξεραν ότι ένα λαό τον κατακτάς όταν όντως του αλλάζεις τη γλώσσα του.

Η 25η Μαρτίου 1821 έφτασε σαν ένας εφιάλτης και τον ξύπνησε, γιατί στο βαθύ υποσυνείδητο όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν «Έλληνοι». Ευτυχώς τους είχε μείνει και αυτό μέσα στη ρωμαίικη παράδοση. Τα δημοτικά μας τραγούδια και πάλι ευτυχώς κράτησαν κάτι από αυτή την καταστροφική ισοπέδωση. Αυτή ήταν η ζοφερή κατάσταση των Ελλήνων όταν ανέτειλε το 1821.

Κατά την Αναγέννηση οι Ευρωπαίοι μάς «άνοιξαν» λίγο τα μάτια, αλλά η λάμψη της, δυστυχώς, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάθε ελληνική γωνιά της Μεσογείου. Εξάλλου ακολούθησαν και τα 400 χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας. Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος. Η ρωμιοσύνη τον κρατούσε απολίτιστο και κάτω από την εξουσία των δογμάτων και τον τυραννούσε πολιτικά, αλλά περισσότερο πνευματικά.

Ακόμη και μετά το 1821 η Ευρώπη φιλελληνικά προσπάθησε να μάς βοηθήσει, αλλά το ρωμαίικο έμεινε πάντοτε εναντίον της Ελλάδας και κάθε τι ελληνικό. Ακόμη και σήμερα ονομάζουμε τους προγόνους μας, τους φωτοδότες της ανθρωπότητας φευ, τους ιδεολάτρες που έσπειραν το σημερινό μας πολιτισμό, χλευαστικά τους υποβιβάζουμε και τους αποκαλούμε αηδιαστικά ειδωλολάτρες!

Η ελληνικότητά μας ακόμη και σήμερα διαστρεβλώνεται, τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και αλλοιώνεται τόσο άδικα ώστε να την απωθούμε. Ο σημερινός έλληνας αγνοεί τελείως το παρελθόν του και τον εαυτό του. Με τη ρωμιοσύνη γίναμε ένας λαός σχιζοφρενής. Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ένδοξη ιστορία και το λαμπρό παρελθόν του το οποίο θα πρέπει να τον οδηγεί στο μέλλον για σημαντικότερα κατορθώματα;


Οι Ευρωπαίοι ακόμη και σήμερα περιμένουν σπίθες αναλαμπής από τον ελληνισμό που δεν έρχονται. Ως ρωμιοί τι έχουμε δώσει στον κόσμο; Η Ευρώπη κατά την Αναγέννηση αναγεννήθηκε μέσα στο αρχαίο ελληνικό πνεύμα. Εμείς είμαστε αιώνες πίσω και ζούμε μέσα σε ένα δογματισμό και κρατικισμό που δεν είναι ελληνικά και αυτό ακριβώς μας απομονώνει από την Ευρώπη, αλλά περισσότερο εκμηδενίζει τις δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού.

Με μία τόσο μακραίωνη ταπείνωση, ο σημερινός Έλληνας δεν γνωρίζει το χθες και είναι ανίκανος να προβλέψει και να βαδίσει στο ελληνικό του μέλλον. Αυτό μας έχει φέρει σε μία κατάσταση βαρβαρότητας που τη ζει σήμερα ο Έλληνας μέσα στη χρεοκοπία του.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε τα ο 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξαναέφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά! Η ρωμιοσύνη μάς ήθελε ανιστόρητους, βάρβαρους και σκλάβους. Ποιος το αμφιβάλει αυτό;

Εάν έχετε διαβάσει δύο-τρία βιβλία Ιστορίας, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και πέστε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ψέματα. Η καρδιά που χτυπάει ελληνικά και βλέπει ελεύθερα και με πόνο την κατάντιά μας, θα ομολογήσει την αλήθεια που φαίνεται με γυμνό μάτι. Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας.

Είχε απόλυτο δίκιο ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς που διακήρυξε:

Αυτό το λόγο θα σας πω
δεν έχω άλλο κανένα,
Μεθύστε με το αθάνατο
κρασί του Εικοσιένα.

Μόνο τότε θα ψάλλουμε με πολλή υπερηφάνεια τα αθάνατα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη
Των ελλήνων τα ιερά
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη
Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!

ΕΠΙΜΥΘΙΟ: Ας σκεφτούμε ΟΜΩΣ τι μας λένε και τι μας συμβουλεύουν τα λόγια αυτά!
*Ο ΘΩΜΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ είναι εκπαιδευτικός στη Μελβούρνη και αρθρογράφος σε ομογενειακά και Ελληνικά έντυπα.

© TherapyWave.eu | Source
http://www.ksipnistere.com/2015/06/1500.html

Ανοικτή επιστολή προς την Καγκελάριο Μέρκελ

από τον Θανάση Τσόκα, Μαθηματικό – Ερευνητή

Κυρία Καγκελάριος
Ως Έλλην πολίτης, σας δηλώνω, ρητά, κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι...

Μέσα στην συνείδησή μου, έχετε καταγραφεί στους εχθρούς της πατρίδας μου και οι λόγοι είναι οι κάτωθι:

Στο τέλος του 2009, η ευλογημένη μου χώρα, έφθασε στο χείλος της χρεοκοπίας!

Και πιο συγκεκριμένα:

Στο τέλος του 2009, δεν πτώχευσε Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (ο οποίος παρά τα όποια προβλήματα του, είχε μια ικανοποιητική πορεία!)

Αυτός που έφθασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ήταν Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, με ένα τεράστιο έλλειμμα, το 2009, της τάξεως των 34 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!

Αυτό σημαίνει ότι, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (δηλαδή ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ) το 2009, είχε ΕΣΟΔΑ Χ δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, του κράτους, το 2009 για τις εσωτερικές δημόσιες ανάγκες και τις εξωτερικές διεθνείς υποχρεώσεις του, ήταν Χ+34 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

Το δε ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κράτους, στο τέλος του 2009, είχε φθάσει στο 120% του ΑΕΠ.

Αυτή η χρεοκοπία ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ, δεν δυσκολεύομαι να σας πω, ότι οφείλεται σε ποσοστό 100%, σε ορισμένους κακούς, μα πάρα πολύ κακούς κυβερνήτες, που είχε η χώρα μου!

Αυτοί οι κακοί κυβερνήτες, νόμιζαν ότι, Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ είναι δικό τους τσιφλίκι και έκαναν ότι ήθελαν!

· Με τέτοιους κακούς κυβερνήτες, ζούσαν και βασίλευαν: οι παράνομοι διορισμοί στο Δημόσιο, η αναξιοκρατία, η ρουσφετολογία, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, οι μίζες, τα φακελάκια, τα γρηγορόσημα και άλλα πολλά!

· Με τέτοιους κακούς κυβερνήτες, η Δημόσια διοίκηση βρισκόταν σε πλήρη διάλυση, ο ελεγκτικός μηχανισμός ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή (αυτή η γάγγραινα της Εθνικής μας Οικονομίας) να πετάει... σε τεράστια ύψη!!!, μέχρι και σήμερα !!

· Με τέτοιους κακούς κυβερνήτες, κάνανε τρελό πάρτυ..., οι μεγαλοεργολάβοι, οι ολιγάρχες και οι μεγαλοκαναλάρχες, με το δημόσιο χρήμα να ρέει άφθονο προς αυτούς!!!

· Με τέτοιους κακούς κυβερνήτες, κάνανε τρελό πάρτυ..., και δικές σας, Γερμανικές κατασκευαστικές εταιρείες (siemens και άλλες), μοιράζοντας μίζες προς κάθε κατεύθυνση και εξασφαλίζοντας έτσι, έργα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ!!!

Ενδεικτικά σας αναφέρω, κυρία Καγκελάριος ότι, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ 1998 – 2003, τα εξοπλιστικά προγράμματα, του Υπουργείου Άμυνας μας, προς Γερμανικές εταιρείες, ανήλθαν στα 84 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του αρμόδιου Υπουργού, κύριου Καμμένου !!!

Με όλα αυτά και άλλα πολλά, που συνέβησαν στην ευλογημένη μου χώρα, φθάσαμε στην αποφράδα... Άνοιξη του 2010, όπου ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ αδυνατούσε να ανταποκριθεί, στις διεθνείς οικονομικές του, υποχρεώσεις.

Έτσι, αναγκαστήκαμε να προστρέξουμε προς εσάς, Αγαπητή κυρία Καγκελάριος και να σας ζητήσουμε την οικονομική σας βοήθεια, την οποίαν βεβαίως, δεν μας την αρνηθήκατε!!

Σπεύσατε μάλιστα και στείλατε τους τεχνοκράτες και των τριών θεσμών στη χώρα μας, πολύ γρήγορα, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, όπως είπατε!!!

Δεν σας κρύβω, κυρία Καγκελάριος, ότι την ημέρα που οι τεχνοκράτες σας, πάτησαν το πόδι τους, στην πανέμορφη μας, Αθήνα, ΚΑΤΙ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ σκίρτησε μέσα μου!!!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ, ξεπρόβαλε μπροστά μου!!!

Αυτήν την ημέρα, μόνο αισιόδοξες σκέψεις έκανα!

Είπα στον εαυτό μου: ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, που δημιουργήθηκε, στηριγμένη πάνω στις έννοιες: ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ, δεν θα μας αφήσει αβοήθητους, δεν θα μας αδικήσει και δεν πρόκειται να μας κάνει κανένα κακό!!!

Δυστυχώς όμως οι αισιόδοξες αυτές σκέψεις μου, δεν κράτησαν για πολύ.

Γιατί οι απεσταλμένοι τεχνοκράτες σας, έχοντας πάρει προφανώς ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, τόσο από εσάς, όσο και από τους θεσμούς σας, άρχισαν να εφαρμόζουν σε βάρος της Ελληνικής Κοινωνίας, ΤΟ ΠΙΟ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ, ΤΟ ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, που στους οικονομικούς κύκλους είναι γνωστό με το όνομα: ‘’ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ’’.

ü Με ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, που επί πέντε χρόνια το εφαρμόζετε στην πατρίδα μου:

ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ την Ελληνική κοινωνία και δημιουργήσατε τεράστια ανθρωπιστική κρίση, αφού οδηγήσατε 6,5 εκατομμύρια Έλληνες (από το σύνολο των 11 εκατομμυρίων), να ζουν στο όριο της φτώχειας ή κάτω απ’ αυτό!!!

ü ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, που επί πέντε χρόνια το εφαρμόζετε στην πατρίδα μου:

ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ και αυτό ακόμη, το μη φτωχευμένο ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, δημιουργώντας στο χώρο αυτό, μια απερίγραπτη εργασιακή κόλαση!!!

ü Με ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, που επί πέντε χρόνια το εφαρμόζετε στην πατρίδα μου:

ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ τη ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας οικονομίας, που είναι ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες απ’ αυτές σε οριστικό κλείσιμο!!!

ü Με ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, φθάσατε τους άνεργους στη χώρα μου, στο 1,5 εκατομμύριο, από 340.000 που ήταν το 2009!!!

ü Με ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, μέσα σε πέντε χρόνια, με τις ληστρικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και τις εξωφρενικές υπερφορολογήσεις (άμεσες και έμμεσες) αφαιρέσατε από τις τσέπες των Ελλήνων καταναλωτών, 75 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

ü Με ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, οι ζημιές που προκαλέσατε στην Ελληνική Οικονομία και κοινωνία τα τελευταία πέντε χρόνια, αποτιμώνται από το γνωστό οίκο Lazar, πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ!!!

ü Με ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, που επί πέντε χρόνια το εφαρμόζετε στην πατρίδα μου, επτά χιλιάδες (7.000) απελπισμένοι οικονομικά συμπατριώτες μου, έδωσαν τέρμα στη ζωή τους!!!

Κυρία Καγκελάριος

Είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι, αυτό το ανθρωποκτόνο ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ, το εφαρμόσατε σκοπίμως και δολίως στην Ελληνική κοινωνία, για τους παρακάτω λόγους:

Επειδή γνωρίζετε ότι η ευλογημένη μου χώρα, διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, τόσο δημόσια όσο και ιδιωτική και επειδή επίσης γνωρίζετε ότι: Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΘΗΤΟΣ, με πολύ σπουδαία ορυκτά (όσμιο, ζεόλιθο, ουράνιο, χρυσό κ.λ.π.) και πλούσιους υδρογονάνθρακες, ΔΩΣΑΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, να εφαρμόσει το πιο στυγνό, το πιο ανελέητο και το πιο βάρβαρο οικονομικό πρόγραμμα, που δεν είναι άλλο παρά αυτό τούτο, το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ!!!

Έτσι, ΔΙΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ, κυρία Καγκελάριος, εκμηδενίσατε την αγοραστική δύναμη του Έλληνα καταναλωτή, ‘’κατεδαφίσατε’’ την εγχώρια ζήτηση, δημιουργήσατε παρατεταμένη ύφεση, οδηγήσατε σε κατακόρυφη πτώση έως και 70% τις αξίες της ακίνητης περιουσίας (δημόσιας και ιδιωτικής) και κατακρημνίσατε τις αξίες του χρηματιστηρίου, οδηγώντας τις περισσότερες μετοχές σε κατάσταση εξαέρωσης!!!

Και μετά απ’ όλα αυτά, υποχρεώσατε τους τότε μνημονιακούς πρωθυπουργούς της χώρας μου, να κάνουν ‘’μεταρρυθμίσεις’’ να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις, τουτέστιν ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, δια της μεθόδου των χαμηλών αξιών, αντί πινακίου φακής!!!

Το ίδιο ακριβώς κάνετε και σήμερα, στον τομέα των Ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, για να βάλετε στο χέρι, τα καλύτερα φιλέτα, του Ελληνικού Δημοσίου!!!

Δίνεται εντολή στον Πρωθυπουργό κύριο Τσίπρα να προχωρήσει σε γρήγορες και άμεσες ιδιωτικοποιήσεις.

· Του ζητάτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ιδιωτικοποιήσει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια (γιατί φλέγεται να τα αποκτήσει κρατική Γερμανική αεροπορική εταιρεία, αντί πενιχρότατου τιμήματος!!!)

· Του ζητάτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ιδιωτικοποιήσει το ΑΔΜΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ) που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας!!!

· Του ζητάτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ιδιωτικοποιήσει το 30% της ΔΕΗ, το οποίο με νόμο η προηγούμενη κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, είχε αποφασίσει ότι θα το υλοποιήσει.

· Του ζητάτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να ιδιωτικοποιήσει τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

· Του ζητάτε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να προχωρήσει και σε άλλες πολλές – πολλές ιδιωτικοποιήσεις, τώρα που το έδαφος είναι πρόσφορο, τώρα που οι αξίες έχουν κατακρημνιστεί (λόγω της παρατεταμένης ύφεσης), τώρα που οι περισσότερες μετοχές του χρηματιστηρίου, έχουν καταβυθιστεί !!!

Στο σημείο αυτό, κυρία Καγκελάριος, θέλω να σας επισημάνω, κάτι πολύ σημαντικό.

Στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία, εφαρμόσατε και εκεί μνημόνια.

Επειδή όμως αυτές οι δυο χώρες, δεν έχουν, ούτε μεγάλη Δημόσια περιουσία, ούτε πλούσιους υδρογονάνθρακες, εκεί δεν σας χρειάστηκε η εφαρμογή ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΣΟΚ, εκεί προχωρήσατε σε ΗΠΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, εκεί εξυγιάνατε τις οικονομίες τους και βγάλατε έτσι τις δυο χώρες στις διεθνείς αγορές!!!

Αντίθετα στη χώρα μου, που διαθέτει μεγάλη Δημόσια ακίνητη περιουσία και αμύθητο υπόγειο πλούτο, εφαρμόσατε ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ και καταστρέψατε την εθνική μας οικονομία, με ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ, να εκτοξεύεται στο 180% του ΑΕΠ, από 120% που ήταν στο τέλος του 2009 !!! Και την Ελληνική κοινωνία, να υποφέρει τα πάνδεινα !!!

Κυρία Καγκελάριος

Θα ένιωθα απέραντη ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό σας και θα σας είχα κατατάξει στη συνείδησή μου, στους μεγαλύτερους ευεργέτες της πατρίδας μου, εάν αντί ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ με τα ανελέητα, απάνθρωπα και καταστροφικά υφεσιακά μέτρα, ακολουθούσατε στη χώρα μου, ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ, το δρόμο της ανάπτυξης και της ανάκαμψης της οικονομίας μας, εφαρμόζοντας τα παρακάτω μέτρα:

1. Από την πρώτη μέρα, που πάτησαν το πόδι τους, οι τεχνοκράτες σας στην χώρα μου, να τους είχατε δώσει, ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, να έχουν φτιάξει, ΕΝΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ, που θα εκινούντο καθημερινώς, στις πόλεις, στα χωριά, στους κάμπους και τους αγρούς, στους Εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΛΟ, τους πολύ αυστηρούς νόμους (αμερικάνικης κοπής), θα έσπερναν το φόβο και τον τρόμο, σε κάθε φοροφυγάδα !!! (μικρό ή μεγάλο).

Με ένα τέτοιο ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΩΜΑ, κυρία Καγκελάριος, το Ελληνικό κράτος θα είχε επί πλέον ετήσια έσοδα, πάνω από 20 δισεκατομμύρια ευρώ και με αυτό τον τρόπο δεν θα είχατε προχωρήσει σε καμία μείωση μισθών και συντάξεων !!!

2. Από την πρώτη μέρα που πάτησαν το πόδι τους, οι τεχνοκράτες σας, στη χώρα μου, να τους είχατε δώσει ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ μέσα σε ελάχιστο χρόνο, να δημιουργούσαν μια Ελληνική Δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΔΑΤ).

3. Στο Χρηματοφυλάκιο της ΕΔΑΤ να είχατε εκχωρήσει μεγάλο μέρος της ακίνητης δημόσιας περιουσίας ως εχέγγυο, στις αναζητήσεις (της τράπεζας) κεφαλαίων, από τις διεθνείς αγορές.

4. Η ΕΔΑΤ να ήταν μη κερδοσκοπική τράπεζα. Στόχος της να ήταν η ανάπτυξη και να χορηγούσε χαμηλότοκα δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέους επιχειρηματίες, δίνοντας έμφαση, στην χρηματοδότηση νέων παραγωγικών μονάδων (εξαγωγικού χαρακτήρα), που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Επίσης το κράτος θα μπορούσε να συνάψει χαμηλότοκα δάνεια με την ΕΔΑΤ, τα οποία θα προορίζονταν για την εκτέλεση δημόσιων έργων.

5. Κάθε έτος, η διοίκηση της ΕΔΑΤ, θα έστελνε στη Βουλή ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ και το φάκελο με όλες τις χρηματοληπτικές δραστηριότητες της ΕΔΑΤ (λήψη δανείων – χορηγήσεις δανείων), ο δε φάκελος, να ελεγχόταν από διακομματική επιτροπή της Βουλής, για να εκλείψουν τα φαινόμενα των θαλασσοδανείων !!! και παράνομων δανείων !!!

6. Τα κεφάλαια της ΕΔΑΤ θα προέρχονταν από τις παρακάτω πηγές:

Η ΕΔΑΤ θα μπορούσε να αναζητήσει κεφάλαια (δάνεια) από τις διεθνείς αγορές και από την ΕΚΤ, με εχέγγυο το τμήμα της ακίνητης δημόσιας περιουσίας, που θα της είχε εκχωρηθεί.

Επίσης μια άλλη πλούσια πηγή, που μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια η ΕΔΑΤ, είναι το τμήμα εκείνο των Ελλήνων πολιτών που με το Α ή το Β τρόπο έχουν τεράστιες καταθέσεις σε Ελληνικές Τράπεζες και κυρίως σε τράπεζας του εξωτερικού.

Η άντληση κεφαλαίων της ΕΔΑΤ από τις εν λόγω καταθέσεις να γινόταν ως εξής:

Κάθε έγγαμος Έλληνας πολίτης, που οι συνολικές καταθέσεις (αυτού και των μελών της οικογένειάς του) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ, θα υποχρεωνόταν σε ΜΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ στην Ελληνική Δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΔΑΤ), ΣΕ ΠΟΣΟ ΙΣΟ ΜΕ ΤΟ 20% ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΑΜΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

7. Θα ένιωθα απέραντη ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπό σας και θα σας είχα κατατάξει στη συνείδησή μου, στους μεγαλύτερους ευεργέτες της πατρίδας μου όταν ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ στο χρηματοφυλάκιο της ΕΔΑΤ, προήρχοντο από το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, που από το 1940 ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ !!!

Σας θυμίζω, κυρία Καγκελάριος ότι:

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΠΤΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ (και δεν τα έχει αποπληρώσει) ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ !!

Αγαπητή κυρία Καγκελάριος,

Κλείνοντας αυτή τη δημόσια παρέμβαση μου, προς το αξιοσέβαστο πρόσωπο σας, σας δηλώνω με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο, αυτά τα τελευταία:

Αφού για την Αγαπημένη μου Πατρίδα, ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ (όπως παραπάνω σας παρουσίασα) ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΟΚ (με τα φρικτά υφεσιακά μέτρα) ΣΑΣ ΛΕΓΩ ΟΤΙ: ΚΑΤΑΠΝΙΓΟΜΑΙ, από τα αισθήματα, της οργής, του θυμού, της θλίψης και της αγανάκτησης ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΗΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ... τα οποία έχετε καταστρώσει σ’ αυτήν την πανέμορφη χώρα μου, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ, από το πώς, η δική σας χώρα, θα κάνει πολλές – πολλές επενδύσεις ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ (με μισθούς και μεροκάματα πείνας) και από το πώς, η δική σας χώρα, θα υφαρπάξει το αμυθήτου αξίας επίγειο και υπόγειο πλούτο μας, ΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Τέλος, κυρία Καγκελάριος,

ΘΛΙΒΟΜΑΙ, ΟΡΓΙΖΟΜΑΙ, ΘΥΜΩΝΩ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΩ όταν βλέπω ότι, επιδιώκετε να καταστήσετε την πανέμορφη Ελλάδα μας, ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ της Γερμανίας, όταν επιδιώκετε να καταστήσετε την Ελλάδα μας ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ και τους Έλληνες, εξαθλιωμένους πάροικους οι οποίοι να δουλεύουν, αντί πινακίου φακής για τα οικονομικά συμφέροντα της κραταιάς Γερμανικής αυτοκρατορίας σας !

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Γιατί ο κάθε υπερήφανος Έλληνας, σας απαντάει με τη φράση:

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΣ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΣΑΣ !!!

Πηγή
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters