Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Tι όριζε ο Θησέας ως δημοκρατία;


Οι ιστορικοί βλέπουν στην ελληνική πόλη-κράτος το πρώτο είδος του σύγχρονου κράτους, καθώς τότε αναπτύχθηκε πολιτικές δομές όπως η κωδικοποίηση νόμων, ο διορισμός δικαστών, η καθιέρωση κοινοβουλίων και συνελεύσεων, ο προσδιορισμός των δικαιωμάτων των πολιτών, η δημοσίευση νόμων.

Όμως πριν ακόμα αναπτυχθεί η πολιτική τους συνείδηση σε τέτοιο βαθμό, η πόλη-κράτος οριζόταν ως η αναγνώριση των κοινών συμφερόντων από μία μικρή ομάδα που έχει εγκατασταθεί σε μικρή εδαφική έκταση και η οποία διαφέρει από τις παραπλήσιες ομάδες.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σκαλίζουν στα σκουπίδια, αλλά η κυβέρνηση "έχει" και ΑΓΟΡΑΖΕΙ ...30 'AUDI A8' !!!


ΕΡΩΤΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ;) τον κυβερνητικό εκπρόσωπο άς πούμε, ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΟ ...ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 30 'AUDI A8' ; ; ; 

(ΟΥΤΕ ΕΝΑ, ΟΥΤΕ ΔΥΟ, ΟΥΤΕ 5!)
30 ΜΕ-ΓΑ-ΛΟ-ΠΡΕ-ΠΕ-ΣΤΑ-ΤΑ και πανάκριβα αυτοκίνητα 'Audi Α8' για την Προεδρία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο λιμάνι της Πάτρας! 
Αυτό τουλάχιστον έλεγαν τα συνοδευτικά χαρτιά των ολοκαίνουργιων αυτοκινήτων. 

Στην παγίδα του Ερντογάν έπεσαν Παυλόπουλος, Τσίπρας και Κοτζιάς




Προκλητικός ο Ερντογάν, έθεσε θέμα Θράκης και Αιγαίου μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο αδιαφορώντας για το Διεθνές Δίκαιο

Έκανε λόγο για προβοκάτσιες πριν από την επίσκεψή του στη Θράκη. Έθεσε θέμα αμοιβαιότητας

Κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων 
Τεράστιο ερώτημα για το τι θα συμβεί και τι θα προκαλέσει η επίσκεψη του Ερντογάν στην Θράκη 

Έφεραν τον Ερντογάν για να παραδώσουν την Κύπρο σε ΗΠΑ-Ισραήλ! Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου*

Η πρωτοβουλία της Αθήνας να προσκαλέσει τον Ταγίπ Ερντογάν σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, την πρώτη που πραγματοποιεί αρχηγός του τουρκικού κράτους μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το 1974, εγείρει μια σειρά από σημαντικά ερωτηματικά. Η συνεννόηση ή πάντως ο διάλογος μεταξύ Αθήνας και ‘Αγκυρας είναι όχι απλώς χρήσιμα, είναι απαραίτητα, ιδίως για να μην πάνε οι δύο χώρες, μέσα σε αυτή την τρομερά ασταθή και επικίνδυνη διεθνή κατάσταση,

Απίστευτο: Εφοριακός έβγαλε…άκυρη τη σύμβαση του Ρίου Αντιρρίου – Τρέχουν και δεν φτάνουν οι Γάλλοι


Η εταιρεία που διαχειρίζεται την γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου προκάλεσε η ίδια πριν από λίγους μήνες φορολογικό έλεγχο, για να μπορέσει να ολοκληρώσει κάποιες συναλλαγές της με το δημόσιο. Ο εφοριακός που διενήργησε τον έλεγχο απεφάνθη ότι η σύμβαση της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο είναι άκυρη! Ναι, η σύμβαση που κύρωσε η Βουλή των Ελλήνων.

Λατρεύοντας τα Ερπετά

Λατρεύοντας τα ΕρπετάThe Walking Dead.

Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για την άβυσσο μπροστά στην οποία στέκονται, ούτε και για την μορφή του πολιτισμού που κληροδοτούν στα παιδιά τους, μάλιστα οι περισσότεροι ούτε καν νοιάζονται για τέτοιου είδους συζητήσεις. Προτιμούν την ψευδαίσθηση μιας επίπλαστης «σιγουριάς» και αγνοούν το ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ αυτό που κυριολεκτικά είναι μπροστά στα μάτια τους.

Πότε ήρθαν τα μανταρίνια στη χώρα μας;

Το μανταρίνι δεν είναι μεσογειακό φρούτο. Έτσι δεν το γνωρίζαμε μέχρι να μας το συστήσει ο Ρώσος ναύαρχος Λογγίνος Χέιδεν, που το έφερε – όπως λέγεται – στην Ελλάδα το 1827. Μας άρεσε πολύ και έκτοτε το καλλιεργούμε ανελλιπώς προσφέροντας μάλιστα στον κόσμο και την περίφημη χιώτικη ποικιλία του.

Πώς η Coca Cola και η Χούντα εξαφάνισαν την Yanca Cola

Του Όμηρου Ταχμαζίδη

Όσοι αναφέρονται σποραδικώς στην εξαφάνιση των προ:iόντων τύπου cola στην Ελλάδα μνημονεύουν το tam-tam. Αλλά αν το tam tam εξαφανίστηκε από την αγορά, λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού κατά των ελληνικών επιχειρήσεων από την πλευρά της Coca Cola, καθώς και το ευνοϊκό περιβάλλον, το οποίο δημιούργησε για αυτήν το καθεστώς της Χούντας, [Βλ. το άρθρο στο Διαδίκτυο: Όμηρος Ταχμαζίδης, Η Coca Cola, η Χούντα και η σκοτεινή ιστορία τους], δε συνέβη τα ίδιο με ένα άλλο αναψυκτικό τύπου cola, το οποίο άκουγε στην ονομασία Yanca Cola.

Τι γύρευε ο Ηρακλής στην αμερικανική ήπειρο και στην Γροιλανδία;

Ιστορικό πρόσωπο που έφτασε ώς τον Καναδά ήταν ο Ηρακλής της ελληνικής μυθολογίας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας Ηλία Μαριολάκο.
Έφτασε χίλια χρόνια πριν από τον Μεγάλο Αλέξανδρο στον Ινδό ποταμό. Πέρασε από την Αιθιοπία, έφτασε ώς τη Γροιλανδία και ίσως να πάτησε πρώτος το πόδι του στην Αμερική.
Ένας από τους πιο γνωστούς ήρωες της παγκόσμιας μυθολογίας- ο Ηρακλής- δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος υδραυλικός, μηχανικός και υδρογεωλόγος, όπως μαρτυρούν πολλοί από τους δώδεκα άθλους του, αλλά και ο πρώτος που έκανε πράξη την παγκοσμιοποίηση και ο αρχιτέκτονας της

Ποιοι θα ορίζουν εφεξής την ιθαγένεια στην Ελλάδα.

Αυτά που συμβαίνουν κατά της εθνικής μας υπόστασης δεν έχουν προηγούμενο!
Είναι τόσα πολλά που το «πληκτρολόγιό» μας έχει πάρει «φωτιά»!
Η κυβέρνηση ορίζει έναν «ιστορικό», ο οποίος κάνει λόγο για «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», «προμελετημένη εθνοκάθαρση» των Αλβανοτσάμηδων από τους Έλληνες, αμφισβητεί την Γενοκτονία των Ποντίων και εξισώνει τις σφαγές στον Πόντο και την Μικρά Ασία από τους Τούρκους με «τις σφαγές της μειονότητας» στην Τσαμουριά, για την θέση του νέου ειδικού γραμματέα Ιθαγένειας!
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters