Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Γράφει ο Λευτέρης Γκίνης

Καλημέρα σε όλους τους φίλους αναγνώστες.

Χθες 2/9/2012 έπεσε στην αντίληψή μου ένα VIDEO (σχετικά μικρό) το οποίο αναφέρεται με πολύ λίγα λόγια στην παγκοσμιοποίηση (εμμέσως) αλλά και στα κέντρα ελέγχου της.

Εδώ θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν έχω την δυνατότητα να ελέγξω την ακρίβεια των αναφερομένων, αλλά δεν νομίζω και κάποιος άλλος να έχει τέτοια δυνατότητα, παρ’ όλα αυτά όμως είμαστε όλοι σε θέση να διαβάζουμε και να κρίνουμε (εκ των αποτελεσμάτων) την ύπαρξη ή μη όλων αυτών που θα μεταφέρω στην περιγραφή μου.

Πολλοί (αν όχι και όλοι) είμαστε αυτοί που αναφερόμαστε στην παγκοσμιοποίηση σαν κάτι αόριστο που όμως καθορίζει την επόμενη ημέρα μας όπως και την κάθε στιγμή μας, χωρίς βέβαια να ερωτώμεθα περί τούτου και χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το Δημοκρατικό μας δικαίωμα να αποφασίζουμε οι ίδιοι για τον τρόπο ζωής μας.

http://www.defencenet.gr/defence/o/52644

Σήμερα λοιπόν με την βοήθεια του Deffence.net και των στοιχείων που μας δίνει αυτό το σύντομο VIDEO θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα γεγονότα της παγκοσμιοποίησης (έτσι όπως οι εμπνευστές τους τα θέλουν) καθώς επίσης και θα συνδέσουμε αυτά τα γεγονότα με μία ομολογία ενός Ελβετού τραπεζίτη στις τελευταίες ημέρες της ζωής του την οποία έδωσε σε έναν Ρώσο δημοσιογράφο.

http://www.slideshare.net/ZurichFiles/zurich-files-revelations-of-a-swiss-banker

Μεταφρασμένο το κείμενο θα το βρείτε αναρτημένο:

https://www.facebook.com/groups/anendotos/171294133010235/

Αρχίζουμε λοιπόν την αναφορά μας στο πρώτο από τα τρία κέντρα ελέγχου του πλανήτη μας.

City of London:

Είναι μία πόλη μέσα στην πόλη του Λονδίνου η οποία «έγινε κυρίαρχη πολιτεία από το 1693 όταν ο Βασιλιά William III, ιδιωτικοποίησε και παρέδωσε την τράπεζα της Αγγλίας στους τραπεζίτες», το φαινόμενο αυτό το συναντούμε και στην χώρα μας για κάποιο λόγο.

«Το 1815 ο κ. Nathan Rothschild συντρίβοντας το Αγγλικό χρηματιστήριο, και χρησιμοποιώντας διάφορα άνομα κόλπα (κομπίνες) ανέλαβε τον έλεγχο της τράπεζας της Αγγλίας».

Όπως λοιπόν μαθαίνουμε από αυτό το VIDEO η τράπεζα της Αγγλίας μόνον τράπεζα των συμφερόντων της Αγγλίας δεν είναι.

Με αυτό λοιπόν τον τρόπο το City του Λονδίνου γίνεται πόλη – κράτος και ταυτόχρονα γίνεται και το Παγκόσμιο οικονομικό κέντρο εξουσίας.

Στο ίδιο μέρος (γεωγραφικά) στεγάζεται εκτός από την τράπεζα της Αγγλίας και το Lloyd’s of London, το χρηματιστήριο του Λονδίνου, ΟΛΕΣ οι Αγγλικές τράπεζες, τα γραφεία 385 ξένων τραπεζών, καθώς και τα γραφεία70 Αμερικανικών τραπεζών, επιπλέον δε στεγάζει τα γραφεία της εφημερίδας Fleet Street και άλλων εκδοτικών μονοπωλίων.

Έχει δικά της δικαστήρια, δικούς της νόμους, δική της σημαία, και την δική της αστυνομία. Δεν ανήκει στο ευρύτερο Λονδίνο ά την Αγγλία ή την Βρετανική κοινοπολιτεία, δεν πληρώνει φόρους.

Είναι δε και το κέντρο (αρχηγείο) για τον παγκόσμιο Αγγλικό Ελευθεροτεκτονισμό (το τελευταίο σημειώστε το, θα το συναντήσουμε λίγο πιο κάτω), είναι δε και το αρχηγείο του παγκόσμιου καρτέλ χρημάτων, γνωστό σαν «το Στέμμα», αντίθετα λοιπόν με ότι πιστεύεται «Το Στέμμα» δεν είναι η Βασιλική οικογένεια ή ο Βρετανός μονάρχης, αλλά η ιδιωτική πόλης – κράτος το City του Λονδίνου (το οποίο είναι όπως είπαμε και πιο πάνω το αρχηγείο του παγκόσμιου Ελευθεροτεκτονισμού).

Το ίδιο VIDEO μας ενημερώνει ότι «έχει ένα συμβούλιο 12 μελών, μέσω του οποίου κυβερνούν την επιχείρηση υπό την επίβλεψη του Δημάρχου και ο οποίος αποκαλείται ο Λόρδος Δήμαρχος «Lord Mayor”, αυτός λοιπόν και το 12μελές υπηρετούν ως εγγυητές ή αντιπρόσωποι οι οποίοι εκπροσωπούν τις 13 πλέον ισχυρές και πλούσιες οικογένειες του πλανήτη.

Οι οικογένειες που διακρίνονται μέσα στις 13 είναι τέσσερις:

Α) Rothschild

Β) Warburg

Γ) Oppenheimer (εδώ θα προσπαθούσα να διακρίνω την σχέση αυτού του ονόματος με το άλλο ίδιο όνομα στην Αμερική και την σχέση του με την ατομική βόμβα και την – χωρίς δισταγμό – χρήση της στην Ιαπωνία ΜΟΝΟΝ και όχι πουθενά αλλού όπου θα ήταν και απόλυτα ίσως δικαιολογημένη).

Δ) Schiff

Αυτές λοιπόν και οι απόγονοί τους είναι που διοικούν «Το Στέμμα» του Λονδίνου.

Η επιχείρηση αυτή κατέχει τους τίτλους γης όλων των αποικιών (και ίσως όχι μόνον, αν κρίνουμε από την προσπάθειά τους να αποκτήσουν τους τίτλους γης της Ελλάδας) παγκόσμια όπως του Καναδά της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Το Βρετανικό κοινοβούλιο και ο Βρετανός πρωθυπουργός υπηρετούν την εταιρία σαν «βιτρίνα» την κρυφή δύναμη των οικογενειών που κυβερνούν τον πλανήτη.

Μέχρι αυτή την στιγμή ελπίζω να έχετε συγκλονιστεί αρκετά με αυτά τα γεγονότα δείτε τους εαυτούς σας (μας) στο παγκόσμιο αυτό σκηνικό (το οποίο είναι πολύ παλαιό), κρίνετε με πολύ προσοχή την σπουδή ορισμένων κύκλων εδώ στην Ελλάδα που θέλουν να βγάλουν με το ζόρι την Θρησκεία μας από την κοινωνία, κρίνετε με πολύ προσοχή την επιμονή του Κίσινγκερ (Αμερικανό-Εβραίος ελευθεροτέκτονας, υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ την δεκαετία 60-70) «Για να ησυχάσουμε από τους Έλληνες – οι οποίοι αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά μας στην Βαλκανική και γενικότερα στην μεσόγειο – πρέπει να ξεριζώσουμε από την κουλτούρα τους την ιστορία τους και την Θρησκεία τους».

Πρέπει να σκεφτούμε την θέση μας στις μέρες σκοταδισμού που έρχονται, είτε γιατί οι πολιτικοί μας άρχοντες είναι ΗΛΙΘΙΟΙ, είτε γιατί είναι Ελευθεροτέκτονες υπάλληλοι της εταιρίας «Το Στέμμα».

Η δεύτερη πόλις κράτος ιδρύθηκε επισήμως το 1982 στην Αμερική στην καρδιά της Ουάσιγκτον με το όνομα «Περιφέρεια της Columbia».

Είναι τοποθετημένη σε έκταση 10 τετραγωνικών μιλίων, η περιφέρεια αυτή έχει επίσης το δικό της ανεξάρτητο σύνταγμα και την δική της ανεξάρτητη σημαία.

Έχει δε σαν σύμβολο στο κέντρο της γεωγραφικής της έκτασης τον γνωστό οβελίσκο (μία πολύ υψηλή κολώνα η οποία καταλήγει σε μία μύτη.

Το σύνταγμα της περιφέρειας της Columbia λειτουργεί παρόμοια με τον Ρωμαϊκό τυραννικό νόμο, γνωστό ως Lex Fori. Ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το σύνταγμα των ΗΠΑ.

Όταν το Κογκρέσο πέρασε τον νόμο 1871 (act 1871) δημιούργησε μία ξεχωριστή εταιρική κυβέρνηση για την περιφέρεια της Columbia.

Ουσιαστικά η προδοτική αυτή πράξη επέτρεψε στην περιφέρεια της Columbia να δρα ως εταιρία ανεξάρτητα του συντάγματος των ΗΠΑ και των συμφερόντων των Αμερικανών πολιτών.

Η τρίτη πόλης – κράτος είναι το Βατικανό, γι αυτό τον τόπο δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά λόγια όλοι μας γνωρίζουμε την δύναμη που έχει αλλά και το ότι είναι πόλης – κράτος από αρχαιοτάτων ετών.

Εκείνο που δεν γνωρίζουμε όμως είναι ότι συμμετέχει στην τριάδα των πόλεων – κρατών οι οποίες κυβερνούν τον κόσμο, ο ρόλος της είναι η διαχείριση του ανθρώπινου παράγοντα παγκοσμίως (δια μέσου της Θρησκείας).

Αυτές λοιπόν οι τρείς πόλεις κράτη αν και γεωγραφικά αποκομμένες αποτελούν μία ενιαία αυτοκρατορία με το όνομα «Η Αυτοκρατορία της πόλης» “Empire of the City”.

Η σημαία της περιφέρειας της Columbia έχει δύο πολύ φαρδιές κόκκινες γραμμές στο κάτω μέρος και στο άνω μέρος έχει τρία κόκκινα άστρα τα οποία συμβολίζουν τις τρείς πόλεις – κράτη που έχουμε προαναφέρει και τα οποία μετέχουν στην αυτοκρατορία.

Αυτή λοιπόν η αυτοκρατορία ελέγχει τον πλανήτη οικονομικά μέσω της πόλης του Λονδίνου, στρατιωτικά μέσω της περιφέρειας της Columbia, και πνευματικά μέσω του Βατικανού.

Όμως αυτή η αυτοκρατορία έχει μία ακόμα ανάγκη την αποθήκευση του πλούτου της (των χρημάτων της, του χρυσού της) και με τρόπο τέτοιο που να μην ελέγχεται ποτέ και από κανέναν.

Στο σημείο αυτό έρχεται η ομολογία του Ελβετού τραπεζίτη (η οποία δόθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Ρώσου δημοσιογράφου στην Μόσχα) να μας επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Πακτωλός χρημάτων για να πραγματοποιήσει η αυτοκρατορία τις αποφάσεις της.

Διαχείριση παντελώς αφανής, εδώ θα πρέπει να φέρουμε στην μνήμη μας κάποια πολύ γνωστά μας πρόσωπα της παγκόσμια πολιτικής σκηνής.

Γιάσερ Αραφάτ, Τάσος Παπαδόπουλος, Φιντέλ Κάστρο, Ούγκο Τσάβες, και πολλά άλλα όπως η απότομη και ξαφνική αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή ο οποίος χώθηκε στο καβούκι του και δεν μιλεί ανθρώπου, αλλά και πολλά άλλα ονόματα.

Ας ρίξουμε όμως και ένα βλέμμα στην προσπάθεια δημιουργίας ΕΟΖ στην Ελλάδα και να δούμε την σχέση τους με τα σχέδια των Κινέζων για την δημιουργία του μεγαλύτερου διαμετακομιστικού εμπορικού λιμανιού της Ευρώπης.

Ας είναι λοιπόν αυτό το κείμενο σημείο αναφοράς και πληροφόρησης για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που θέλει να γνωρίζει τι γίνεται γύρω τους σε παγκόσμιο πολιτικό επίπεδο, και πως αυτό επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Βλέπουμε λοιπόν και κατανοούμε την δράση της εταιρίας «το Στέμμα», την σημασία και τον ρόλο του “City of London”, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει το Βατικανό στην εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης, στην δημιουργία μιάς μεγάλης παγκόσμιας διακυβέρνησης από τους Rothschild με εργαλεία, τις πιο πάνω ΕΟΖ στο Λονδίνο, στην Αμερική (Κολούμπια), στην Ιταλία το Βατικανό, αλλά και τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες της Ελβετίας.

Οπότε φίλοι αναγνώστες θα πρέπει να λαμβάνουμε περισσότερο σοβαρά την θέση που ευαγγελίζεται ο κύριο ΓΑΠ για παγκόσμια διακυβέρνηση.

olympia
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9902.html

Σύντηξη στο σπίτι! Μια συσκευή που θα παρέχει ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος είναι το ενεργειακό όνειρο του πλανήτη


Η Ελλάδα της κρίσης μοιάζει απελπιστικά με το κουτί της Πανδώρας: μύρια κακά και μόνο ένα καλό – η ελπίδα – ήρθαν στο φως. Η έσχατη τραγωδία μας είναι πως ακόμη και αυτή την ελπίδα αποδεικνυόμαστε ανίκανοι να την κρατήσουμε στα χέρια μας και τη διώχνουμε στα πέρατα της Γης. Για τι πράγμα μιλάμε; Για το καυτότερο μυστικό του πλανήτη, την πηγή αστείρευτης ενέργειας. Πρόκειται για την «ψυχρή σύντηξη» που, όπως σας αποκαλύψαμε έναν χρόνο πριν (βλ. εδω, είχε πολλές πιθανότητες να υλοποιηθεί στην Ελλάδα, από την εταιρεία Δευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA).

Τώρα, έπειτα από πολλές δοκιμές και κρίσεις τρίτων παρατηρητών, «Το Βήμα» επισκέφθηκε το εργαστήριό της και είδε ιδίοις όμμασι την εισαγόμενη ενέργεια να εξαπλασιάζεται στην έξοδο! Ομως δεν πρόκειται να «δει το θαύμα» κανένας άλλος στη χώρα μας: την επόμενη ημέρα η Δευκαλίων τα μάζεψε κι έφυγε για το Βανκούβερ του Καναδά. Είχε κουραστεί πια να περιμένει αυτό το άψυχο κράτος να της δώσει πλαίσιο λειτουργίας... Αξίζει πολλαπλά να διαβάσετε τη συνέχεια αυτής της ιστορίας, όχι μόνο για την ευκαιρία να ξανασχηματίσετε το γνωστό πενταδάχτυλο σχήμα αλλά και διότι είναι μάλλον ο πρόλογος ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Το 1751 ο γερμανός βαρόνος Axel Frederik Cronstedt έψαχνε σε ένα ορυχείο να βρει χαλκό. Αντ' αυτού ανακάλυψε ένα καινούργιο μέταλλο, που το ονόμασε τσαντισμένος «kupfernickel», δηλαδή «χαλκό του Διαβόλου». Το λευκό αυτό μέταλλο είναι το γνωστό νικέλιο, που βρίσκεται άφθονο και στη χώρα μας.

Η αλχημεία του «χαλκού του Διαβόλου»

Πολύ αργότερα, και ενόσω το νικέλιο έπαιρνε τη θέση του στη βιομηχανική επανάσταση με τις ποικίλες εφαρμογές του, κάποια περίεργα φαινόμενα απρόσμενης μεταστοιχείωσης άρχισαν να διαπιστώνονται στα εργαστήρια των επιστημόνων. Συγκεκριμένα, στο τεύχος Ιουλίου του 1905 του περιοδικού The Physical Review ο βρετανός χημικός Clarence Skinner έγραψε: «Κατά την πειραματική μελέτη της εμβάπτισης διαφόρων μετάλλων σε ήλιο παρατηρήθηκε ότι όσο προσεκτικά κι αν καθαρίζαμε το αέριο εμφανιζόταν επίμονα ακτινοβολία υδρογόνου στην κάθοδο».

Ακολούθησαν δεκάδες άλλοι με όμοιες διαπιστώσεις, σε βαθμό που ο καθηγητής του Πολυτεχνείου της Καλιφόρνιας (Caltech) Robert Millikan δήλωσε λίγο μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ Φυσικής - το 1923 - πως «οι πυρηνικές μεταστοιχειώσεις κατά την ηλεκτρική εκκένωση είναι ένα από τα εξόχως ενδιαφέροντα προβλήματα της σύγχρονης φυσικής». Το 1926 οι καθηγητές Fritz Paneth και Κ. Peters αποφάνθηκαν ότι το παλλάδιο ήταν αυτό που επέφερε μεταστοιχείωση του υδρογόνου σε ήλιο κατά τα πειράματά τους, σε θερμοκρασία δωματίου.
Ο επιστημονικός κόσμος όμως ξέχασε τα επόμενα χρόνια να ψάξει άλλο το θέμα και... ξαφνιάστηκα περίεργα όταν άκουσα τον τεχνικό διευθυντή της Δευκαλίων Γιάννη Χατζηχρήστο να μου λέει - σχεδόν έναν αιώνα μετά - πως «δεν συζητάμε για πυρηνική ενέργεια αλλά για χημική ενέργεια που προέρχεται από μεταστοιχείωση». «Δηλαδή τι κάνετε και πώς φθάσατε σε αυτήν;» τον ρώτησα.

Μου απάντησε πως έφθασαν διά της «εις άτοπον απαγωγής»: Ο ιταλός χημικός Andrea Rossi είχε εντοπίσει τυχαία το φαινόμενο σύντηξης νικελίου και υδρογόνου αλλά, μη κατανοώντας το σε βάθος, δεν κατόρθωνε να ελέγξει και να σταθεροποιήσει τη διαδικασία. Η ανεπάρκεια αυτή και το επιχειρηματικό του ολίσθημα να δώσει στην αμερικανική εταιρεία Ampenergo τα δικαιώματα μεταπώλησης στον Καναδά οδήγησαν στο «διαζύγιο» του περσινού καλοκαιριού μεταξύ της Δευκαλίων και της εταιρείας Leonardo Corp. του Andrea Rossi. Τότε, «έχοντας διαβάσει όλη τη βιβλιογραφία των πυρηνικών αντιδράσεων χαμηλής ενέργειας (LENR)», μου είπε ο κ. Χατζηχρήστος, «αποφασίσαμε πως έπρεπε να δοκιμάσουμε αυτό που δεν είχε σκεφθεί κανένας άλλος. Φτιάξαμε μια ολότελα δική μας νέα μέθοδο, που επιτρέπει τη σύντηξη του υδρογόνου με το νικέλιο σε απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες».

Ημασταν εκεί, στη δοκιμή!

Το ότι τα λεγόμενά του ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα το διαπίστωσα ο ίδιος, στον βαθμό που μου επέτρεπαν οι γνώσεις μηχανικού, όταν επιτέλεσαν για χάρη μου το πείραμα. Μια διάταξη δημιουργίας πλάσματος θέρμαινε νανοσκόνη νικελίου στους 500 βαθμούς Κελσίου, επιφέροντας αλλοιώσεις στη δομή των ισοτόπων του νικελίου. Τότε, τρεις καταλύτες εισάγονταν στον θαλαμίσκο της αντίδρασης και ακολουθούσε ο διαχωρισμός του συμπιεσμένου διατομικού υδρογόνου σε ατομικό, μέσω ηλεκτροδιέγερσης. Στην επόμενη φάση το μονοατομικό υδρογόνο πολωνόταν, μέσω επιμήκυνσης της τροχιάς του μοναδικού του ηλεκτρονίου - πράγμα που επέφερε και εκπομπή ακτινοβολίας γάμμα. Ακολουθούσε η απορρόφηση της ακτινοβολίας γάμμα και η μετατροπή της σε θερμότητα. Από την έναρξη αυτής της αντίδρασης και εφεξής δεν χρειαζόταν η περαιτέρω θέρμανση του νικελίου (σε αντίθεση με τη μέθοδο του Rossi) και η «καύση» μπορούσε να διαρκέσει μήνες. Αρκούσε η εισαγωγή αερίου αργού για να διατηρείται το εσωτερικό του θαλαμίσκου στη σωστή πίεση. Αξιοσημείωτο ήταν και το ότι η διαδικασία κλεισίματος του συστήματος ήταν ακαριαία, με απλό κλείσιμο της παροχής υδρογόνου, ενώ η διάταξη του Rossi απαιτούσε ώρες. Το τελικό προϊόν της αντίδρασης ήταν φωτόνια στην υπέρυθρη κλίμακα, δηλαδή θερμότητα.

Η εξαγόμενη ενέργεια που είδα από το συγκεκριμένο πείραμα ήταν εξαπλάσια της εισαγόμενης. «Είναι η τελική;» ρώτησα τον κ. Χατζηχρήστο. «Εχουμε φθάσει έως και 14πλάσια, αλλά δεν το ρισκάρουμε πριν βεβαιωθούμε ότι οι κεραμικές μονώσεις που χρησιμοποιούμε την αντέχουν» απάντησε. «Πόσο νικέλιο απαιτείται για καύσιμο;» ξαναρώτησα. «Τα τρία γραμμάρια που βάλαμε στις 16 Ιουνίου, απ' ό,τι βλέπεις, δεν έχουν εξαντληθεί ως σήμερα (21 Νοεμβρίου) και έχουν την ίδια απόδοση. Το μόνο που χρειάζεται είναι δύο λίτρα υδρογόνο στο εξάμηνο» μου απάντησε ο Αλέξανδρος Ξανθούλης αφοπλιστικά.

Η έξωθεν μαρτυρία

Στις 19 Οκτωβρίου 2012 η Δευκαλίων ανάρτησε στον ιστότοπό της (βλ. εδω) τα πρακτικά της αξιολόγησης λειτουργίας του αντιδραστήρα της, Hyperion Single Reactor Kernel, από ανεξάρτητο παρατηρητή. Οπως ανακάλυψε και δημοσίευσε το έγκριτο Forbes στις 20 Οκτωβρίου (βλ. εδωl), το «τρίτο μάτι» ήταν ένα στέλεχος της NASA εδώ και τριάντα χρόνια, ο Michael A. Nelson. O ίδιος ισχυρίστηκε ότι διενήργησε την πολύμηνη δοκιμή, επικεφαλής 11μελούς ομάδας, μόνο εκ μέρους του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος New Energy Foundation (βλ. εδω) και όχι της NASA. Αυτό τυπικά ισχύει, όμως γνωρίζουμε από την προϊστορία με τον Rossi ότι τόσο η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ όσο και το ερευνητικό κέντρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα.

Διάβασα το πρακτικό της εν λόγω δοκιμής και είδα ότι ο Nelson επιβεβαίωνε την επίτευξη περίσσειας ενέργειας στην έξοδο, έστω και τριπλάσιας - έναντι της εξαπλάσιας που είδα εγώ. Αλλά σημείωνε και έναν των τριών καταλυτών που η Δευκαλίων κρατούσε μυστικούς: ανθρακικό κάλιο. Σκέφθηκα ότι οι άλλοι δύο θα ήταν βάριο και στρόντιο, αλλά ήταν μόνο μια εικασία.

«Δηλαδή... επιχειρείτε υπεραγωγιμότητα σε μη κατεψυγμένες συνθήκες;», ρώτησα τον Γιάννη Χατζηχρήστο. «Ακριβώς», μου απάντησε χαμογελώντας. «Έχουμε συνθήκες υπεραγωγιμότητας στους 340 βαθμούς Κελσίου! Το καταφέραμε παίζοντας με τη γεωμετρία των κρυστάλλων του νικελίου και με την διάταξη πλάσματος στον αντιδραστήρα», είπε αινιγματικά.

«Μα... τότε δουλέψατε με μαγνητικά μονόπολα!» αντέδρασα ενστικτωδώς. «Είσαι πολύ διαβασμένος» μου είπε καταφατικά, αλλά παρέμεινε στη συνέχεια σιωπηλός. «Πείτε μου μόνο αυτό, αν θέλετε: Εχει σχέση η ευρεσιτεχνία σας με το εφετινό Νομπέλ Φυσικής;». Με κοίταξε έντονα, για να μου πει τελικά: «Από τους 247 ερευνητές του τομέα που μας επισκέφθηκαν από όλον τον πλανήτη ψάχνοντας το τι κάνουμε, μόνο εσύ το ρώτησες».

Τα κομμάτια του παζλ

Τα του εφετινού Νομπέλ Φυσικής δημοσιεύθηκαν στο «Βήμα» (βλ. εδω) και μπορείτε να διαβάσετε εκεί ότι ο Serge Haroche βραβεύθηκε για την κατασκευή φωτονικών παγίδων σύλληψης μορίων Rydberg. Για το τι είναι αυτά τα μόρια Rydberg, η Wikipedia εξηγεί ότι «ένα μόριο Rydberg είναι ένα ηλεκτρονικά διεγερμένο χημικό συστατικό. Στα εξόχως διεγερμένα μοριακά συστήματα η ιοντική αλληλεπίδραση του πυρήνα με ένα διεγερμένο ηλεκτρόνιο μπορεί να λάβει τα χαρακτηριστικά της αλληλεπίδρασης μεταξύ του πρωτονίου και του ηλεκτρονίου στο άτομο υδρογόνου».

Ο συνδυασμός του ανωτέρω με την «επιμήκυνση της τροχιάς του ηλεκτρονίου» που λαμβάνει χώρα στον θαλαμίσκο του αντιδραστήρα μάς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι φθάνοντας το ελλειπτικά κινούμενο ηλεκτρόνιο στην ελάχιστη απόσταση από τον πυρήνα «μεταμφιέζει στιγμιαία» το μονοατομικό υδρογόνο σε νετρόνιο. Γιατί να το θέλουν αυτό; Μας το λέει η ερμηνεία του άλλου όρου-κλειδί, του Φράγματος Κουλόμπ (Coulomb barrier): Είναι το ενεργειακό φράγμα ηλεκτροστατικής αλληλεπίδρασης το οποίο δύο πυρήνες χρειάζεται να ξεπεράσουν ώστε να φθάσουν αρκούντως κοντά για να συμβεί πυρηνική αντίδραση. Θεωρητικά, για να ξεπεράσουν αυτό το φράγμα, οι πυρήνες πρέπει να συγκρουστούν με υψηλές ταχύτητες. Στην πράξη όμως, όπως ανακάλυψε από το 1928 ο Ρώσος Γκιόργκι Γκάμοφ (Georgiy Gamow), οι θερμοκρασίες που απαιτούνται για να ξεπεραστεί το φράγμα είναι μικρότερες, λόγω της κβαντομηχανικής σήραγγας: Υπό ένα περιορισμένο φάσμα συνθηκών - γνωστό ως Παράθυρο Γκάμοφ - η σύντηξη μπορεί να λάβει χώρα χωρίς υψηλές ταχύτητες.

Ενδιαφέρον είναι ότι ακριβώς η απουσία φράγματος Κουλόμπ για το νετρόνιο ήταν που επέτρεψε στον James Chadwick να το ανακαλύψει, το 1932, και να οδηγήσει κατοπινά στην κατανόηση της πυρηνικής σχάσης του ουρανίου 235.

«Το όλο θέμα», μου εξήγησε ο Αλέξανδρος Ξανθούλης, «ήταν να σπάσουμε το Φράγμα Κουλόμπ και για να το κάνουμε αυτό είχαμε τρεις τρόπους: Ο ένας ήταν να χρησιμοποιήσουμε υψηλής ισχύος ακτίνες λέιζερ, όπως προσπαθεί το ITER, ώστε να αναπαραχθούν συνθήκες σύντηξης όπως στον Ήλιο. Πανάκριβη μέθοδος με ελάχιστη απόδοση. Ο δεύτερος ήταν να διεγείρουμε τα δύο μόρια ώστε να «υπερπηδήσουν το βουνό» και να συναντηθούν. Αυτό έκανε ο Rossi, αλλά έτσι δεν είχε έλεγχο στα διεγερμένα μόρια. Ο τρίτος τρόπος ήταν αυτός που ανακαλύψαμε εμείς: να «εξαφανίσουμε το βουνό για μικρό χρονικό διάστημα». Το επιτύχαμε μετατρέποντας το πρωτόνιο σε μασκαρεμένο νετρόνιο (ουδετερόνιο), μέσω διέγερσης του νικελίου σε μορφή Rydberg. Σε αυτή τη μορφή η τροχιά του ηλεκτρονίου είναι επιμηκυμένα ελλειπτική, οπότε στο «περιήλιο» της κίνησής του το σύστημα εμφανίζεται ουδέτερο και είναι σαν «να μην υπάρχει βουνό ανάμεσά τους». Οπότε, μπορούμε με μαγνητικά πεδία και υπό πίεση να προκαλέσουμε σύντηξη».

Η συνδυαστική αυτή εικασία ενισχύεται από την αναφορά του αξιολογητή Nelson στη «θεωρία Widom Larsen» για την απορρόφηση της ακτινοβολίας γάμμα και τη μετατροπή της σε θερμότητα. Η θεωρία αυτή του καθηγητή Allen Widom στο Northeastern University της Βοστώνης και του Lewis Larsen της Lattice Energy LLC περιγράφει ακριβώς έναν μηχανισμό σύλληψης λεπτονίου από πρωτόνιο και παραγωγής νετρονίου και νετρίνου (βλ.εδω/).

Για το αν όντως εικάζουμε σωστά πως αυτό είναι το θεωρητικό υπόβαθρο της μεταστοιχείωσης που συμβαίνει στον αντιδραστήρα της Δευκαλίων δεν θα μπορούμε να γνωρίζουμε πριν η εταιρεία καταθέσει την αίτηση κατοχύρωσης της ευρεσιτεχνίας της για τη μέθοδο της κύριας αντίδρασης. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να το πράξει, για ευεξήγητους λόγους, παρά αφού πρώτα καταθέσει τις έξι πατέντες που έχει αναπτύξει για τα κεραμικά και το μπουζί του σπινθήρα πλάσματος και μόνο τον μήνα της εμπορικής κυκλοφορίας του πρώτου προϊόντος της. Και αυτό προβλέπεται για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γιατί έφυγαν από την Ελλάδα

Συζήτησα αρκετά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δευκαλίων Αλέξανδρο Ξανθούλη, τον τεχνικό διευθυντή της Γιάννη Χατζηχρήστο και τον διευθυντή μάρκετινγκ Συμεών Τσαλίκογλου για το τι συνέβη ώστε «να τα μαζέψουν και να φύγουν από την Ελλάδα» και το τι σχεδιάζουν να κάνουν εφεξής. Μου αφηγήθηκαν όλες τις πτυχές της 18μηνης αναμονής τους να λάβουν από την Πολιτεία την ελάχιστη στήριξη που ζητούσαν: αναγνώριση του τομέα ερευνών τους ως μιας ακόμη πράσινης τεχνολογίας και ένα απλό δάνειο για την ολοκλήρωση των ερευνών και δοκιμών. Ολες οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν φρούδες, είτε από ανικανότητα των αρμοδίων να κατανοήσουν το θέμα είτε από «εσκεμμένη αδιαφορία» ή από σύγκρουση συμφερόντων με τους νυν ενεργειακούς προύχοντες της χώρας. Μου είπαν ονόματα για όλη αυτή την ψυχοφθόρα λιτανεία που έζησαν, αλλά επέμειναν στο off the record. Μόνο σε ένα ξέσπασμά του ο Γιάννης Ξανθούλης μού είπε: «Λίγο μετά το περσινό σας άρθρο στο "Βήμα" μάς ήλθαν για έλεγχο κατόπιν επώνυμης καταγγελίας ότι κατασκευάζουμε παράνομες γεννήτριες. Οταν ο έλεγχος τελείωσε αποδεικνύοντας το ψευδές της καταγγελίας, ρωτήσαμε ποιος την έκανε και τότε, αυτομάτως, η καταγγελία βαφτίστηκε ανώνυμη».

Τον ρώτησα αν όντως η κυβέρνηση είχε θεωρήσει σοβαρή την προσπάθειά τους. Μου είπε: «Αν η τεχνολογία μας δεν τους έπειθε, δεν τους έπεισε το ότι μας επισκέφθηκε ο ίδιος ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για να ενημερωθεί; Δεν πήραν είδηση την επίσκεψή του όταν έκλεισαν τους δρόμους της Γλυφάδας για να φθάσει ως εδώ; Ή ότι μου ζήτησε ενημέρωση ο Μπαρόζο;».

Πλειοδότες οι Τούρκοι!

«Αλήθεια», τον ρώτησα, «ποιοι ξένοι σάς επισκέφθηκαν πρώτοι και πόσοι άλλοι μετά;». «Πρώτοι ήρθαν οι Κινέζοι» μου είπε, «αλλά τα ήθελαν όλα δικά τους. Ακολούθησαν... οι πάντες. Σχεδόν όλα τα μεγάλα βιομηχανικά κράτη. Τα λιγότερα ζήτησαν οι Τούρκοι, που μας έβαλαν στο τραπέζι μια επιταγή 100 εκατ. ευρώ, ζητώντας μόνο να μεταφερθεί η έδρα στην Τουρκία και να λέμε ότι η τεχνολογία είναι τουρκική. Μας πρόσφεραν αυτά τα λεφτά όταν ακριβώς τα χρειαζόμασταν περισσότερο, αλλά δεν μας πήγαινε η καρδιά να δεχθούμε».

«Και τώρα; Γιατί στον Καναδά;». «Γιατί εδώ όχι μόνο δεν μας βοήθησε κανένα από τα ερευνητικά ινστιτούτα που απευθυνθήκαμε», είπε ο κ. Ξανθούλης, «αλλά έφθασε ο βουλευτής Κοντός της Ξάνθης να κάνει επερώτηση την άνοιξη στη Βουλή για τα... πυρηνικά απόβλητα που θα αποθηκεύαμε στο λιμάνι της Καβάλας! Αντίθετα, ο Καναδάς μάς δέχθηκε χωρίς όρους. Και όχι μόνο μας επιχορηγεί και μας δίνει επίσημη άδεια λειτουργίας με την πιστοποίηση ότι δεν πρόκειται για συμβατική πυρηνική τεχνολογία, αλλά και μας διαθέτει δωρεάν τα εθνικά του ενεργειακά εργαστήρια για ό,τι χρειαστούμε». «Πάντως», πρόσθεσε, «στον Καναδά μετακομίζουμε μόνο προσωρινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η φάση πρωτοτυποποίησης, βιομηχανικών δοκιμών και έγκρισης παραγωγής και διάθεσης βιομηχανικού προϊόντος. Επειτα από το πολύ τρία χρόνια σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Αλλωστε ο συνολικός σχεδιασμός μας είναι για μια εταιρεία με θυγατρικές σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη, καθώς ο στόχος μας είναι να αδειοδοτούμε την κατασκευή των συστημάτων μας από τρίτους. Εμείς θα παρέχουμε μόνο την πρώτη ύλη, την ειδικά διαμορφωμένη νανοσκόνη νικελίου».

Και όντως, διαβάζοντας το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας είδα ότι έχουν τόσο τις προδιαγραφές άνετης προετοιμασίας στον Καναδά όσο και της μετέπειτα εμπορικής επιτυχίας: Για κάθε δολάριο που θα ξοδεύουν ως εταιρεία στον Καναδά, η τοπική κυβέρνηση της Βρετανικής Κολομβίας θα βάζει άλλα τρία. Οσο για τις προοπτικές, με κόστος μεγαβατώρας (MWh) λιγότερο από 5 ευρώ με τον αντιδραστήρα της (έναντι 107 ευρώ/MWh των φωτοβολταϊκών), η Δευκαλίων προσδοκά στο πενταετές πλάνο της να έχει το 2017 καθαρά κέρδη ύψους 19 δισ. ευρώ! Ηδη έχουν συνάψει προκαταρκτικές συμφωνίες για αδειοδότηση κατασκευής με εταιρείες από 80 χώρες. Αλλά και οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές αεροπλάνων, αυτοκινήτων, σιδηροδρόμων και πλοίων του πλανήτη έχουν ήδη ζητήσει κοινή έρευνα και ανάπτυξη κινητήρων για τους τομείς τους.

«Και οι πετρελαιάδες;» ρώτησα. «Δεν θα σας πολεμήσουν;». Η απάντηση του κ. Ξανθούλη ήταν: «Αν είχαμε ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία 10 χρόνια πριν, θα ήμασταν τώρα νεκροί. Αλλά τώρα, όπως μου είπε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της Exxon, δεν μας βλέπουν ανταγωνιστικά. Πολύ απλά, όπως μου είπε, σε δύο-τρία χρόνια θα μας κάνουν μια προσφορά εξαγοράς που δεν θα μπορούμε να αρνηθούμε».

Διασταύρωσα αυτή τη νέα προσέγγιση των πολυεθνικών του πετρελαίου με μια κίνηση της Shell: μέσω του προγράμματος «Shell GameChanger» επιζητεί συνεργασία με ερευνητές της ψυχρής σύντηξης. Προφανώς, τους βλέπει πολύ πιο σοβαρά απ' ό,τι οι δικοί μας ιθύνοντες.

Το «μαγικό» κουτί

«Για εμάς, τους απλούς καταναλωτές ενέργειας, ποιο θα είναι το τελικό όφελος;». «Οτι αγοράζοντας με 5.500 ευρώ ένα κουτί μισού κυβικού μέτρου των 45 KW θα ξεχάσετε το κόστος ενέργειας του σπιτιού σας» μου απάντησε.

Το μόνο που έμεινε αναπάντητο στον νου μου ήταν πόσο θα ισχύσει η διακηρυγμένη εμμονή της Δευκαλίων στη «μη χρήση της τεχνολογίας της για στρατιωτικούς σκοπούς». Απ' ό,τι έμαθα εκ των υστέρων, μία από τις άδειες χρήσης που της ζήτησαν στον Καναδά ήταν για αξιοποίηση τέτοιας πηγής ενέργειας σε υπερελαφρά τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια (UAV). Και τότε θυμήθηκα μία ακόμη στιχομυθία μου με τον τεχνικό διευθυντή της Δευκαλίων: «Αν υποψιάζομαι σωστά», του είχα πει, «η τεχνολογία σας δεν ανατρέπει απλά την ενεργειακή οικονομία του πλανήτη αλλά επιτρέπει ακόμη και το όνειρο για διαστρικά ταξίδια». Μου απάντησε: «Γιατί νομίζεις ότι η NASA ενδιαφέρεται τόσο πολύ για εμάς;».

ΠΗΓΗ
 
http://www.ramnousia.com/2013/01/suntiksi-sto-spiti.html

Λήψη ανθρωπίνων οργάνων: Σύντομη απάντηση σε ανακοίνωση του ΕΟΜ περί δήθεν παραπληροφόρησης


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΜ : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Η ισχύς του άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί ‘Εικαζόμενης Συναίνεσης’ ξεκινά
την 1η Ιουνίου 2013. Η εικαζόμενη συναίνεση, προβλέπεται από την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2010/53/EΕ και ισχύει εδώ και χρόνια σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη όπως: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ρουμανία, Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Ουγγαρία, χωρίς κανένα πρόβλημα, καθώς πάντοτε ενημερώνονται οι συγγενείς του εκλιπόντος για το ενδεχόμενο της δωρεάς οργάνων ως ρητά προβλέπεται στο ν.3984/11 άρθρο 9 παράγραφος 2. Άλλωστε και ο προηγούμενος νόμος 2737/99 είχε παρόμοια ρύθμιση.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι το άρθρο 9 του ν. 3984/2011, τροποποιήθηκε, με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012, ως εξής: «Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του σύμφωνα με την παράγραφο 3 και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του». Το σημείο αυτό, ωστόσο, οι συντάκτες των δυσφημιστικών άρθρων δεν φρόντισαν να το συμπεριλάβουν, έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη και πλήρης ενημέρωση.

Υπογραμμίζεται, ότι ουδέποτε στην Ελλάδα όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του.

Ο ΕΟΜ διαβεβαιώνει κατηγορηματικά, εκπροσωπώντας τους εμπλεκόμενους ιατρούς και νοσηλευτές των ΜΕΘ και των Μονάδων Μεταμόσχευσης, ότι εθιμικά και νομικά, η όλη διαδικασία λήψης οργάνων γινόταν, γίνεται και θα γίνεται πάντοτε συναινετικά. Καλύπτεται έτσι απόλυτα και διασφαλίζεται ότι η ελάχιστη διαφωνία ή άρνηση λαμβάνεται υπ’ όψη και καμία πράξη δεν λαμβάνει χώρα υποχρεωτικά. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση λήψης οργάνων από αποβιώσαντα δότη, χωρίς την ενυπόγραφη συναίνεση των οικείων του.

Επιπλέον, με την ισχύ της Εικαζόμενης Συναίνεσης, διασφαλίζεται, μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων γεγονός, που με την ισχύουσα νομοθεσία της δηλούμενης συναίνεσης (κάρτα δωρητή), δεν διασφαλιζόταν, καθώς η δωρεά οργάνων του εκλιπόντος, επαφιόταν στην απόφαση της οικογένειας. Δηλαδή, σύμφωνα με το νέο νόμο, σε περίπτωση προϋπάρχουσας αρνητικής δήλωσης, ο εκλιπών δεν θα γίνει δότης οργάνων ακόμα και εάν η οικογένειά του το επιθυμεί.

Ο ΕΟΜ, καταλήγοντας, εκφράζει τη λύπη του, καθώς στο γενικότερο πλαίσιο «εκφοβισμού» του κοινού χρησιμοποιείται ως μέσο και ο θεσμός της Δωρεάς Οργάνων, ένας θεσμός που έχει ως βάση και απαραίτητη προϋπόθεση την κοινωνική συναίνεση.

Είναι μάλιστα ιδιαίτερα δυσάρεστο, να κυκλοφορούν, αβίαστα και απερίσκεπτα, τέτοιες ανακοινώσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό του κοινού από τον ανιδιοτελή σκοπό της Δωρεάς Οργάνων, με τελικούς αποδέκτες τους πάσχοντες ασθενείς συνανθρώπους μας, οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας στην ανεύρεση ενός μοσχεύματος.

Ο ΕΟΜ απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες και στην ελληνική κοινωνία και υπερασπιζόμενος το δικαίωμα των ασθενών στη λυτρωτική γι’ αυτούς μεταμόσχευση, δηλώνει ότι η Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής αποτελεί και θα αποτελεί την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, με μοναδικό κίνητρο την ανιδιοτέλεια, τον ανθρωπισμό και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Η λήψη οργάνων, με σκοπό την «εμπορία», όπως αυτή περιγράφεται σε ανώνυμες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ύστερα από απαγωγή ή εγκληματική ενέργεια, είναι πρακτικά και επιστημονικά αδύνατη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί, υπό τις συνθήκες αυτές, να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση.

Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι ως «εμπόριο οργάνων» νοείται η αγοραπωλησία οργάνων, με την οικειοθελή παραχώρηση οργάνου από ζωντανό δότη, έναντι οικονομικού ανταλλάγματος. Η ενέργεια αυτή λαμβάνει χώρα σε κράτη, όπου το νομικό τους πλαίσιο δεν την απαγορεύει ρητά.

Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ποτέ κρούσμα μεταμόσχευσης οργάνου προερχόμενου από εμπόριο οργάνων σώματος. Και αυτό διότι στη χώρα μας, οι μεταμοσχεύσεις είτε από ζώντα είτε από πτωματικό δότη πραγματοποιούνται μόνο σε μονάδες μεταμόσχευσης δημοσίων νοσοκομείων, υπό τον αυστηρό έλεγχο και την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται μέσα από την συνεχή συνεργασία ενός δικτύου φορέων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπου τα νοσοκομεία των δοτών, οι μονάδες μεταμόσχευσης των ληπτών, τα εργαστήρια που ελέγχουν την ιστοσυμβατότητα, η κατανομή με βάση την Εθνική Λίστα, και η μεταφορά των μοσχευμάτων με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ, γίνονται υπό το συνεχή έλεγχο και συντονισμό του ΕΟΜ, που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως.

Στην Ελλάδα, όπως και στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εμπορία οργάνων είναι παράνομη. Όπως και στο προηγούμενο νομικό καθεστώς (ν.2737/99) απαγορευόταν κάθε συναλλαγή που αφορούσε στη δωρεά οργάνων και τη μεταμόσχευση και προβλέπονταν σχετικές ποινικές κυρώσεις, έτσι και στο νόμο 3984/11 (Α 150) προβλέπεται ρητά (άρθρο 5) όχι μόνον η απαγόρευση κάθε είδους οικονομικού ή άλλου ανταλλάγματος στο δότη ή στην οικογένειά του ή στο ιατρικό και λοιπό προσωπικό που συμμετέχει αλλά ακόμη και η γνωστοποίηση της ανάγκης ή της διαθεσιμότητας με σκοπό την ανταλλαγή.

Όλες αυτές οι νομικές ασφαλιστικές δικλείδες καθώς και οι απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες που απαιτούνται για την αφαίρεση και μια επιτυχή μεταμόσχευση, μετά βεβαιότητας αποκλείουν την εμπορία οργάνων ή οποιοδήποτε άλλο «σενάριο». Επιπλέον, η μεταμόσχευση αποτελεί μια ιδιαίτερα πολύπλοκη ιατρική πράξη, όπου απαιτείται άρτια επιστημονική γνώση πολλών ειδικοτήτων, χειρουργική εξειδίκευση και υψηλής ασφάλειας υλικοτεχνικές υποδομές για να πραγματοποιηθεί.ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Ε.Ο.Μ. συγκεντρώνει τις δηλώσεις των πολιτών που εκφράζουν την άρνησή τους με τη διαδικασία του άρθρου 9 παρ. 3, που προβλέπει έγγραφη δήλωση της άρνησης.

Η «αρνητική δήλωση» η οποία μπορεί να έχει τη μορφή Υπεύθυνης Δήλωσης ή της απλής δήλωσης που θα βεβαιώνεται το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή, αποστέλλεται στον Ε.Ο.Μ. ταχυδρομικά ή με φαξ, πρωτοκολλείται και καταχωρείται σε σχετικό αρχείο.

Επισημαίνουμε, ότι στη δήλωση θα πρέπει να αναφέρεται ρητά η άρνηση (π.χ. «σε περίπτωση θανάτου δεν επιθυμώ να ληφθούν τα όργανά μου προς μεταμόσχευση») ενώ θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής προσωπικά στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, αρ. δελτίου ταυτότητας / διαβατηρίου, ημερομηνία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας με Τ.Κ. και τηλέφωνο επικοινωνίας

Τα ανήλικα τέκνα συμπεριλαμβάνονται στην υπεύθυνη δήλωση του ενός γονέα, με τα ονόματά τους και την ημερομηνία γέννησής τους.Οι δηλώσεις θα πρέπει να αποστέλλονται :

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων

Τμήμα Προώθησης Δωρεάς Ιστών & Οργάνων

Αν. Τσόχα 5, 11521 Αθήνα

Φαξ : 210 7255066Μετά την έναρξη ισχύος του σχετικού άρθρου (1/6/2013), θα αρχίσουν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς οι σχετικές βεβαιώσεις σε όποιον έχει εγγραφεί στο αρχείο Αρνήσεων.

Επισημαίνεται, ότι η δήλωση άρνησης δωρεάς οργάνων μετά θάνατον, δεν έχει συγκεκριμένη προθεσμία υποβολής, ούτε λήγει μετά το πέρας της 1ης Ιουνίου 2013, οπότε και θα αρχίσει ισχύς άρθρου 9, του νόμου 3984 (ΦΕΚ 150/27-6-2011) περί ‘Εικαζόμενης Συναίνεσης’.

Είναι αυτονόητο ότι, οποιαδήποτε στιγμή κάποιος πολίτης το επιθυμεί, ακόμα και μετά τον Ιούνιο του 2013, θα μπορεί να δηλώνει την άρνησή του στην μετά θάνατον δωρεά οργάνων.

http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=297:αποκατασταση-παραπληροφορησησ-σχετικα-με-την-εικαζομενη-συναινεση&Itemid=144&lang=el

Σύντομη απάντηση
Λέει η ανακοίνωση :

“Υπογραμμίζεται, ότι ουδέποτε στην Ελλάδα όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε., που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του.”

ΝΑΙ επειδή δεν πρόλαβε να τεθεί σε εφαρμογή ο ελληνικός νόμος. Συγκεκριμένα, μετά την ενσωμάτωση του σχετικού νόμου σε καταγγελία στην Χάγη στις 2 Μαρτίου 2012 και την άμεση διάδοση στο διαδίκτυο , η κυβέρνηση έσπευσε και το τροποποίησε στις 11 Απριλίου 2012 προσθέτοντας την διάταξη περί συναίνεσης της οικογένειας του “νεκρού”. Αυτό βέβαια δεν εξασφαλίζει την “κοινωνική συναίνεση ” για την οποία μιλάει ο ΕΟΜ, καθώς η κοινωνία όχι μόνο ότι ποτέ δεν ερωτήθηκε αλλά ούτε καν ενημερώθηκε για το σχετικό νόμο. Στα “μουλωχτά” ψηφίστηκε, στα “μουλωχτά” τροποποιήθηκε.

Ενδεικτικές αναρτήσεις που έγιναν πριν τη τροποποίηση του νόμου για την οποία κανένας δεν μας ενημέρωσε. Κάθε άλλο μάλιστα : στην τηλεόραση και άλλα ΜΜΕ το μόνο που μέχρι σήμερα ακούμε είναι “κάντε αίτηση δωρητού οργάνων” ” αποκτήστε την κάρτα δωρητή οργάνων ” κλπ ….

http://attikanea.blogspot.gr/2012/03/blog-post_557.html

http://www.triklopodia.gr/p/triklopodia-com.html#http://www.triklopodia.com/2012/03/dorites-organon-kai-i-athroa.html

http://aienaristeyein.com/2012/03/11/human_organs/

http://koukfamily.blogspot.gr/2012/03/blog-post_1329.html

http://www.ramnousia.com/2012/03/blog-post_1886.html#.UQfMJaVWFtp

http://1greek.wordpress.com/2012/03/11/αναγκαστικοι-δοτεσ-και-οχι-δωρητεσ-ορ/

Περιττό να πούμε ότι η όποια δωρεά μπορεί να γίνει μόνο από τον ιδιοκτήτη του αντικειμένου και όχι από την οικογένεια του.

http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/12/12/ανακοίνωση-εομ-για-αναρτήσεις-σε-blogs-περ/

Απόσπασμα από κείμενο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και ενόχλησε τον ΕΟΜ παρότι οι σχετικές καταγγελίες δεν αφορούσαν αυτόν αλλά την κυβέρνηση Παπανδρέου, την νομοθεσία και τον τρόπο που ο νόμος ψηφίσθηκε :

“Τον Ιούνιο του 2011, ως επίδειξη απόλυτης δύναμης και παράδειγμα καταχρηστικής άσκησης της εξουσίας, εν αγνοία της κοινωνίας και εναντίον της γνωστής αντίθετης βούλησής της (βλπ στατιστικές), η κυβέρνηση Παπανδρέου αποφάσισε να γίνουν όλοι οι ” θανόντες” δότες οργάνων και οι γιατροί να υπογράφουν αμέσως πιστοποιητικό θανάτου σε περίπτωση εγκεφαλικής νέκρωσης, έτσι ώστε να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία λήψεως οργάνων αν δεν υπάρχει αντίθετη σχετική αίτηση του ασθενή, με γνήσιο της υπογραφής. Έχοντας υπόψη το γεγονός ότι ο κόσμος δεν ενημερώθηκε για το σχετικό νόμο το οποίο μάλιστα αντίκειται στις θρησκευτικές, φιλοσοφικές ή/και πολιτιστικές παραδόσεις του, αυτονόητο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί αν το επιθυμεί, και έτσι, ουσιαστικά, τα ανθρώπινα όργανα περνούν νομοθετικά στη κυριότητα του κράτους, που μπορεί να τα διαθέσει και να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Επίσης, δεδομένου ότι η διαδικασία εναντίωσης είναι περίπλοκη και αμφισβητούμενη, ότι το δικαίωμα λήψης οργάνων παραχωρήθηκε σε ιδιώτες, ότι επιτρέπεται μεταμόσχευση οργάνων από ζώντες σε άτομα με τα οποία έχουν «συναισθηματικό δεσμό», ότι η φτώχεια θερίζει και ότι το ελληνικό σύστημα υγείας είναι υπό διάλυση, είναι σίγουρο ότι αυτή η νομοθεσία θα μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη διαθέσιμων ανθρωπίνων ανταλλακτικών.Πολύ απλά η μεταναστευτική πολιτική την έκανε αποθήκη ανθρώπινων ψιχών, ενώ η “μεταμοσχεύτικη” πολιτική θα την κάνει και αποθήκη ανθρώπινων οργάνων . Τρίβουν τα χέρια τους οι λαθρέμποροι αλλά πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμα καθώς η νομοθεσία θα μπει σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2013.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Απόσπασμα από την καταγγελία Σαλεμή στην Χάγη:

“Α4. ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

…. Ο πρώτος νόμος που θέτω υπόψιν σας είναι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ζώντες και θανόντες ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη. Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών.

Γιατί;

Μέχρι τώρα, τα πράγματα είχαν ως εξής :

- λήψη οργάνων γινόταν από όσους είχαν εκφράσει γραπτώς την επιθυμία τους αυτή στον ΕΟΜ ( Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) ή όταν υπήρχε η συγκατάθεση των συγγενών για την αφαίρεση και δωρεά οργάνων προς µεταµόσχευση.

- Αποκλειστική αρμοδιότητα για την αφαίρεση οργάνων είχε ο ΕΟΜ, όπως συμβαίνει άλλωστε και διεθνώς .

Συνεπώς, όσοι επιθυμούσαν να είναι δωρητές οργάνων σώματος το έκαναν ελεύθερα με γραπτή δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Αυτό διασφάλιζε άριστα την επιθυμία και την ελεύθερη βούληση τους, αλλά και τη διαδικασία.

Βάσει του καινούργιου νόμου:

α. Η αφαίρεση οργάνων πραγματοποιείται από «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές, που έχουν λάβει τη σχετική άδεια. Παραχωρείται έτσι, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπα πιο πάνω, η αφαίρεση οργάνων διεθνώς γίνεται από τις ομάδες των μεταμοσχευτικών κέντρων και όχι από ιδιώτες.

β. Η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο θανόν πρόσωπο πραγµατοποιείται, εφόσον όσο ζούσε δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Γίνεται δηλαδή βάσει εικαζόμενης συναίνεσής του.

γ . Θανόν (πτώμα), θεωρείται πια και ο εγκεφαλικά νεκρός άνθρωπος και έτσι είναι υποχρεωτική από 01. 06. 2013 και η αφαίρεση οργάνων ενηλίκων – εγκεφαλικά νεκρών, εκτός εάν είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους εγγράφως στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, εάν υπάρχει πιστοποιητικό του γνήσιου της υπογραφής τους και αν αυτό φτάσει έγκαιρα στα χέρια όσων έχουν εξουσιοδότηση για την λήψη οργάνων.

Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα :

- η διάταξη περί της ” εικαζόμενης συναίνεσης” ανοίγει τους ασκούς του Αίολου καθώς : καταστρατηγεί την ελεύθερη βούλησή μας, υποβιβάζει τις ανθρώπινες αξίες, μετατρέπει σε πράγμα τον άνθρωπο και τα όργανά του, υποβιβάζει την έννοια του εθελοντισμού, δημιουργεί κινδύνους για τον πληθυσμό, βάζει σε δοκιμασία τη σχέση ασθενούς και ιατρού, αγνοεί τη θέση των συγγενών του θανόντος και την ιστορική και θρησκευτική παράδοση που αποδίδουν ιδιαίτερο σεβασμό στο νεκρό.

- η ταύτιση της εγκεφαλικής νέκρωσης με το βιολογικό θάνατο, εκτός των προαναφερόμενων, νομιμοποιεί εμμέσως πλην σαφώς και την ευθανασία, επειδή η λήψη ζωτικού μοσχεύματος από εγκεφαλικά νεκρό δότη, προκαλεί τον βιολογικό θάνατό του. Για το λόγο αυτό όμως, και επειδή η σχετική πράξη μπορεί πια να γίνει χωρίς αίτημα και χωρίς καμία προϋπόθεση, νομιμοποιείται όχι μόνο η ευθανασία αλλά και ο φόνος. Αναρωτιέμαι κιόλας πόσοι ασθενείς από εδώ και πέρα κινδυνεύουν να κηρυχτούν εγκεφαλικά νεκροί από διάφορους ασυνείδητους ; Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στις μακάβριες συνέπειες που ο νόμος μπορεί να έχει, για να μην δώσω και ιδέες. Παντός σημασία έχει ότι τίποτα δεν πάει χαμένο από έναν άνθρωπο, μία που δεν είναι μόνο τα ζωτικά όργανα αλλά όλα τα όργανα ( το μεγαλύτερο είναι το δέρμα …) , οι ιστοί και τα κύτταρα, τα οποία ως μέρος του οργάνου ταυτίζονται με αυτό. Διαβάστε την συνέχεια

http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/05/30/ελλάδα-αποθήκη-ανθρωπίνων-ανταλλακτ/#more-230

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ;;

Χριστίνα Σαλεμή

Όλα τα σχετικά με το θέμα εδώ Μεταμοσχεύσεις
 
http://www.triklopodia.com/2013/01/blog-post_922.html

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ Α.ΣΩΡΡΑ. ΤΙ ΕΝΝΟΟΎΣΕ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΛΈΓΟΝΤΑΣ "ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΏ" ;;;

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ Ο.Ε.Α ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ! ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Ο.Ε.Α ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ: Ζισκαρ Ντ’Εσταιν, ο γαλλοεβραίος μογγολόμορφος αρχιμασόνος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.Όσον αφορά για το Άγαλμα του Δράκου με σώμα χελώνας (καβούκι χελώνας) με πόδια χελώνας τα οποία τελειώνουν σε νύχια δράκου δηλαδή ουσιαστικά πόδια δράκου και λαιμό κεφαλής σε σχήμα S λατινικού, δηλαδή λαιμό Δράκου και με κεφάλι Δράκου, αυτό το έβγαλε ο Ζισκάρ Ντ’Εσταιν στην ομιλία του όταν παρουσίαζε το τελειωμένο σχέδιο του Ευρωπαικού Συντάγματος, έβγαλε ένα τέτοιο αγαλματίδιο!
Το κυρίως μεγάλο άγαλμα βρίσκεται στην ...


Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου στα ανάκτορα των Κινέζων Αυτοκρατόρων. Και πουλάνε σήμερα οι Κινέζοι το αγαλματίδιο αυτό σαν τουριστικό σουβενίρ. Ένα από αυτά είχε και ο Ζισκαρ Ντ’Εσταιν στα χέρια του, ο γαλλοεβραίος αυτός μογγολόμορφος αρχιμασόνος πρώην πρόεδρος της Γαλλίας που αν προσέξετε ειδικά τα μάτια της σκατόφατσάς του μοιάζει σαν να είναι Κινέζος ο πούστης,


και το έβγαλε αυτό το αγαλματίδιο στο πόντιουμ στην Ευρωβουλή και στην εισαγωγική του ομιλία είπε:

«Ευχαριστούμε αυτό (ήτοι το αγαλματίδιο της Δρακοχελώνας!!!), διότι αυτό μας οδήγησε πιστά από την εποχή των Κινέζων αυτοκρατόρων (προ 6000 ετών) μέχρι και σήμερα (!!!) ...Από την αρχή ήξερε που μας πήγαινε..»,
είπε η γενοκτονική μισελληνική μογγολομασονοσκατόφατσα..Εκτός από ύπατο έμβλημα-άγαλμα-σύμβολο των Αυτοκρατόρων της Κίνας και της επόπτου μασονικής δρακονιανής υπερστοας HONG, κατά πάσα πιθανότητα αυτή είναι και η πραγματική μορφή του Γιαχβέχα του Σιν-Σιων-Σινά-Τζενταϊ-Σεντάϊ-Σκατάϊ και το μουνί της δρακονιανής πουτάνας μάνας που τον πέταξε.
Δηλαδή ο μογγόλος «Σεφαρντιμ» Ντ’Εσταίν αυτόν στην ουσία ευχαριστούσε και όχι απλώς τον γήινο επόπτη HONG, αλλά τον Σεληνιακό Υπερ-επόπτη Δρακοντόμορφο-τερατόμορφο Σιν-Σιων προς τιμήν του οποίου η Κίνα έθεσε την Ημισέληνο με το άστρο στη σημαία της όπως ακριβώς και η Τουρκία με κόκκινο χρώμα αίματος γενοκτονίας και πολέμου εναντίον των αλλοφύλων λευκής+μαύρης φυλής.
Αυτόν λοιπόν παριστά το μεγάλο άγαλμα, τον Σιν-Σιών-Σινά(Κίνα) το ζώο-κτήνος-τέρας με το καβούκι χελώνας και κεφάλι-λαιμό και πόδια Δράκου, το οποίο και βρίσκεται σήμερα στα Ανάκτορα τα Αυτοκρατορικά της «Απαγορευμένης» πόλης του Πεκίνου. Βέβαια αυτά σήμερα τα επισκέπτεται ο κόσμος, και οι τουρίστες έναντι εισιτηρίου.
Και έτσι έχουμε έμμεσα μέσω των δηλώσεων του Ζισκάρ Ντ’Εσταιν την μορφή του Σιν-Σιών-Σινά-Τζενταϊ-Σεντάϊ, και των όμοιων τεράτων του σατανάδων της Δρακονιανής Σελήνης.

Κινεζικό Δόγμα Τίγρης και Δράκου.
Επινοηθέν από τα Κινεζικά Δρακονιανά επίγεια και διαστημικά επιτελεία, και με απλά λόγια σημαίνει ότι η Δύση είναι ο Τίγρης και η Κίνα είναι ο Δράκος. Πρώτα μεθοδεύουν τα συμπαιγνιακά θρησκευτικομασονικά ιερατεία Ανατολής+Δύσεως (HONG+ZEN+AOA+OTO+MTM+BENEN BERITH) την προβοκατόρικη ασθενή επίθεση της Τίγρης εναντίον του Δράκου και τελικά ο Δράκος αντεπιτίθεται και τα σαρώνει όλα.

--------------------------------------------------------------------------------

http://pjg.echosblogs.org/europe/2007/10/01/la-mascotte-de-la-convention-europeenne2222222222222

Η δήλωση του Ζισκάρ Ντ’Εσταιν σύμφωνα με την ελληνική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στις 11 Ιουλίου 2003

«Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΟΤ ΤΗΣ.

ΜΟΡΦΗ ΧΕΛΩΝΑΣ, ΚΕΦΑΛΙ ΔΡΑΚΟΥ...

Η Συνέλευση είχε ως «μασκότ» ένα κινεζικό αγαλματάκι που είχε τη μορφή χελώνας με κεφάλι δράκου. Με τη λήξη των εργασιών της Συνέλευσης, ο Ζισκαρ ντ’Εστεν έδωσε συμβολικά μερικά φύλλα σαλάτας στο αγαλματίδιο λέγοντας:

«Μας ακολούθησε σε όλο το ταξίδι μας και μας οδήγησε όπως έκανε για τους πρώτους κινέζους αυτοκράτορες ... Από την αρχή γνώριζε που μας πήγαινε...».

--------------------------------------------------------------------------------

Η δήλωση του Ζισκαρ Ντ’Εσταιν σύμφωνα με την ιρλανδέζικη εφημερίδα «Irish Times» στις 12 Ιουλίου 2003 μία μερά μετά τη λήξη του Συνεδρίου.
http://www.safehaven.com/article/3354/the-euro-why-the-tortoise-could-yet-beat-the-hare

«Το συνέδριο για το μέλλον της Ευρώπης έληξε, με μια τελική επίδειξη μιας ραγδαίας ρητορικής. Ο πρόεδρος του Συνεδρίου, κ.Βαλερι Ζισκαρ Ντ’Εσταιν, έκλεισε την τελευταία συνεδρία μετά από ένα αριθμό αλλαγών της τελευταίας στιγμής στο προσχέδιο του Ευρωσυντάγματος, συμπεριλαμβανομένου πρόνιας για μια επίσημη σημαία της Ευρωπαικής Ενώσεως, ενός Ύμνου, μιας επετίου-εορτής και ενός σλόγκαν.

Αλλά (ο Ζισκαρ) κράτησε την τελευταία λέξη του για τον Βου Κεϊ (Wu Kei, ΣΧΟΛΙΟ: ΛΕΓΕ ΜΕ: ΕΛ ΣΕΝΤΑΪ-ΤΖΕΝΤΑΪ-ΓΕΝΟΚΤΟΠΟΥΣΤΑΪ), μια χελώνα με κεφαλή δράκου που ο κ.Ζισκαρ τοποθέτησε στο γραφείο του κατά την διάρκεια κάθε συνεδρίας.

(Η τελευταία δήλωση του Ζισκάρ ήταν:)
«Το τελευταίο πρόσωπο που θα επιθυμούσα να ευχαριστήσω είναι η χελώνα μου Wu Kei. Μας ακολούθησε και μας οδήγησε σε όλο το ταξίδι μας. Όταν είμασταν στη μέση του ρέματος, μας καθοδήγησε, όπως έκανε για τους πρώτους Κινέζους αυτοκράτορες, μέχρι που καταφθάσαμε στις όχθες του ποταμού. Και αναμένω, όπως επίσης και πολλοί από σας θα πιστεύετε το ίδιο, δηλαδή ότι από την αρχή, γνώριζε που ήθελε να μας πάει» (!!!)
Ο κ.Ζισκάρ κατόπιν έβγαλε κάποια φυλλαράκια μαρούλι και τάϊσε το αγαλματίδιο της χελώνας. Η χελώνα δεν είπε τίποτε.»

--------------------------------------------------------------------------------

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.:
ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ "ΛΕΥΚΟΚΙΤΡΙΝΟΣ ΜΟΓΓΟΛΟΕΒΡΑΙΟΣ" ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ'ΕΣΤΑΙΝ,ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΕΙΠΕ ΟΤΙ:"ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑΤΙΔΙΟ ΔΡΑΚΟΥ (ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΡΣΤΟΑΣ "HONG") ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΙΣΤΑ ΕΠΙ 6.000 ΕΤΗ
(ΔΙΑ ΝΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ), (ΟΙ ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.), ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΡΩΚΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΗΤΟΙ ΚΑΤΑΞΕΚΩΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΟΣ - ΣΑΞΟΝΟΜΟΓΓΟΛΟΣ - Ή ΜΑΣΩΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ, ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΥΠΟΥΡΓΟΣ - ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΙΣΤΟΝΤΩΝ ΚΥΝΑΙΔΩΝ Κ(Υ)ΝΟΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ... ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΣ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΜΕΜΥΗΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ
ΤΟΥΣ ΣΕ ΡΑΒΒΙΝΕΙΕΣ ΕΒΡΑΙΩΝ ΡΑΒΒΙΝΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣΩΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ, ... ΚΑΙ ΝΟΗΣΑΝΤΕΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ (!!!) ΑΥΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΕΒΡΑΙΟΥ ΜΟΓΓΟΛΟΜΟΡΦΟΥ ΝΤ'ΕΣΤΑΙΝ, ΕΜΒΑΠΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΖΟΥΣΑ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ ΛΕΥΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΩΝ "ΑΙΘΙΟΠΩΝ" ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΚΙΝΕΖΟΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΒΡΩΜΕΡΗ ΤΟΥΣ "ΜΥΗΣΗ".

--------------------------------------------------------------------------------

Οι δηλώσεις αυτές του μογγολόμορφου Ντ'Εσταιν έγιναν κατά την προσπάθεια ψήφισης και θεμελίωσης του ευρωσυντάγματος το 2003 όπου και τελικά τα κατάφεραν με το ζόρι αν και υπήρχαν πολλές αντιδράσεις από πολλές χώρες .. Αυτό σήμαινε και το πρακτικό τέλος της εθνικής ανεξαρτησίας των χωρών της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Αυτό σήμαινε και την θεμελίωση του υπερκράτους της Ευρώπης και την ολοκλήρωση - συγκρότηση του άξονα της τριμερούς δηλαδή της ΗΠ.Ε.Ι. (ΗΠΑ –ΕΥΡΩΠΗ – ΙΑΠΩΝΙΑ) ως άξονα ετοιμασμένον από τους δρακονιανούς για τη διεξαγωγή του Αρμαγεδδώνα εναντίον του άξονα «Ρ.Ι.Κ.» (Ρωσίας – Ισλάμ – Κίνας)

Ο ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ'ΕΣΤΑΙΝ ΣΤΗΝ ΣΑΓΚΑΗ - ΚΙΝΑΣ ΤΟ 2005 ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΡΟΛΟΓΙΩΝ.
http://www.worldtempus.com/fr/actualites/a-la-une/detail/article/0-cartier-la-nouvelle-idole-des-chinois-1/


ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ Ο ΖΙΣΚΑΡ "ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Β' Π.Π. ΑΝΗΚΕ ΣΤΟ 2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ:
http://asor44.free.fr/esr/2rd/2rd.htm
http://www.xresistance.org/ecolresis.html

Η ΧΕΛΩΝΙΣΙΑ ΣΑΥΡΟΜΟΓΓΟΛΟΜΟΡΦΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ'ΕΣΤΑΙΝ (ΟΜΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ REPTILIAN-ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟ ΨΕΥΔΟΘΕΟ ΤΟΥ - TALE QUALE):(Επίσης τα περισσότερα υπονοούμενα περί καλού Δρακονιανου Κινέζου ερπετού «αυτοκράτορα» επί της γης, αφήνουν στα κινούμενα σχέδια περνώντας το μήνυμα περί ... καλού δράκου στα μικρά παιδιά! Αυτή είναι η συμπαιγνία των σεφαρντιμ αρχιραββινων και μανδαρίνων καθαρμάτων! Και αυτοί είναι οι "έλληνες" οι μαλακες οι ιδιοκτήτες μπορδελοιστοσελιδων κοιμισμένοι όρθιοι ακόμα. Πάρτε παράδειγμα από την ως άνω εύστοχη γελοιογραφία με τον Ζισκάρ ντ’ Εστέν μέσα σε ένα καβούκι χελώνας... Και κάντε τον συνειρμό από τα κινούμενα σχέδια των «καλών» ερπετικών «Turtles» (και χελώνες και νίτζα) πάντα εναντίων των «κακών» … ανθρώπων..)


http://216.35.68.200/displayStory.cfm?Story_ID=E1_TNPSPSP
As a gentle warning, Mr Giscard d'Estaing points out that his tortoise mascot has a dragon's head and, if called upon, can breathe fire through its nostrils.

Μετάφραση: ως ...ευγενική (τελική) προειδοποίηση, Ο Ζισκάρ ντ’εστέν επισήμανε ότι η χελωνίσια μασκότ του έχει και κεφάλι δράκου, και αν χρειαστεί, μπορεί να εκτοξεύσει φωτιά μέσα από τα ρουθούνια του..

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ._

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον φίλο του ιστολογίου για τα πρόσθετα στοιχεία και την πολύτιμη βοήθεια του!
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_20.html

ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΪΚΕΣ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ...

Αναφέρουμε τεχνάσματα που χρησιμοποιεί το κρυπτοεβραϊκό “ελληνικό” Κράτος για την διάλυση των ελληνικών βιομηχανιών και αντικατάσταση των προϊόντων τους από εισαγόμενα εβραϊκών πολυεθνικών εταιρειών.


Από τον Αληθή Λόγο της Ο.Ε.Α. 1985…

Το πρώτο τέχνασμα είναι η συνδικαλιστική προβολή παράλογων αιτημάτων στην εργοδοσία, όπως στην περίπτωση Βαμβακουργίας Βόλου,
όπου οι εγκάθετοι συνδικαλιστές των Κομματικών Οίκων Ανοχής παρέσυραν τους εργαζόμενους σε διεκδίκηση “πριμ Παρουσίας”, δηλαδή
χρηματικό βραβείο επειδή παρουσιάζονται για εργασία!!!!!

Με την τακτική αυτή σε λίγο θα ζητούνται “πριμ γιατί ξύπνησε ο εργάτης να πάει στην δουλειά”, “πριμ γιατί το πρωϊνό ξύπνημα του προκαλεί
ψυχολογικά προβλήματα”, “πριμ γιατί η παρουσία στην δουλειά του κόβει στην μέση την πρωϊνή συνουσία με την σύζυγο”! Αίσχος κομματικά καθάρματα με τους συνδικαλιστικούς μισθούς των 800.000δρχ. το μήνα, ολογράφως ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΑΧΜΕΣ το μήνα

Αίσχος καιροσκόποι της άθλιας μορφής που ζείτε από το αίμα των εργατών και των εργοδοτών. Αίσχος σουλατσαδόροι και ρουφιάνοι των
διαδρόμων εναντίον της εργοδοσίας και των εργατών. Αίσχος ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ της καταστροφής εκατοντάδων ελληνικών βιομηχανιών, και ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ της απώλειας εργασίας χιλιάδων εργατών που σας ακολούθησαν.

-Το δεύτερο τέχνασμα είναι η δυσφήμηση και το μποϋκοτάζ των προϊόντων των ελληνικών βιομηχανιών, όπως στην περίπτωση της ΧΡΩΠΕΙ
που χτυπήθηκε με το πρόσχημα – ΑΠΑΤΗ των μολυσμένων φαρμακευτικών ορών. Οι αναλυτές στα κρατικά χημεία εξέτασαν τους Ορούς της ΧΡΩΠΕΙ αφού προηγουμένως οι “εγκάθετοι πράσινοι” των Κρατικών Νοσοκομείων είχαν εκθέσει επί ώρες τους ορούς στον ατμοσφαιρικό αέρα
καταστρέφοντας την αποστείρωση του προϊόντος και θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή ασθενών προκειμένου να κλείσει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΩΠΕΙ
και να προωθηθούν εισαγόμενοι οροί όπως και τελικά έγινε. Το κομματικό αίσχος σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.

-Το τρίτο τέχνασμα είναι ο αποκλεισμός των ελληνικών βιομηχανιών από Διαγωνισμούς Δημοσίων Οργανισμών, όπως στην περίπτωση της “SIBER Τηλεπικοινωνίες”, Βουλιαγμένης 338, Αθήναι, που μελετά, σχεδιάζει, κατασκευάζει και παράγει Ηλεκτρονικά Τηλεφωνικά Κέντρα σε σειρά
παραγωγής χωρίς κανένα ξένο KNOW HOW και με εγχώρια προστιθέμενη αξία 80%. Η ανωτέρω ελληνική εταιρεία ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, παρά την άριστη ποιότητα και την υψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Αίσχος εγκάθετοι συνωμότες της ΔΕΗ των Προνομιούχων Υψηλόμισθων. Αίσχος Αλήτες της Πράσινης και Κόκκινης Σκοπιμότητας που δεχθήκατε στον “διαγωνισμό” σας μόνον ξένες εταιρείες μόνον για τον λόγο ότι δεν ανέχεστε την προκοπή και την άνοδο Ελλήνων Δημιουργών. Αίσχος κομπλεξικοί άχρηστοι της πολυθεσίτικης ΔΕΗ των αργόσχολων, ανίκανοι για δημιουργία στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΙΒΟ, τρωκτικά που τρέφεστε με τις σάρκες Ελλήνων Δημιουργών.

-Το τέταρτο τέχνασμα είναι η “λειτουργική βοήθεια υπό όρους”. Περιλαμβάνει χρηματοδότηση ΕΟΚ που καλύπτει την ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
των βιομηχανιών παρά την πλήρη απορρόφηση των προϊόντων τους από την τοπική ή διεθνή αγορά, και εφ΄ όσον η χρηματοδότηση θα μειώσει
το χρηματοοικονομικό κόστος των επιχειρήσεων, σε μάξιμουμ επίπεδο 4% επί των πωλήσεών τους. Προς το παρόν ισχύει για τις χαλυβουργίες
και αποβλέπει στην εξουδετέρωση της βαρειάς μεταλλουργικής βιομηχανίας με το γενικό πνεύμα: “Σας πληρώνουμε και πριμοδοτούμε
τις απώλειές σας αρκεί να μειώσετε την παραγωγή σας ώστε να μετατοπίσουμε το πελατολόγιό σας προς άλλους προμηθευτές.” Αίσχος
βουλευτίδια της Ελληνικής Αντιπροσωπείας των διαδρόμων της Ευρωβουλής, Υπογράφοντες Κίνητρα Γενικού Ξεπουλήματος “υπό όρους”,
Υπογράφοντες και Δωροδοκούντες τους Έλληνες Βιομηχάνους για να ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ώστε να έλθουν άλλοι ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ και να πωλούν όπου έπαψαν αν πωλούνται ελληνικά προϊόντα. Αίσχος Απατεώνες της Κυβερνητικής Προπαγάνδας της TV, όπου με το στόμα λέτε “ο επιμένων ελληνικά” ενώ με τα έργα σας αποδεικνύετε ότι “επιμένετε ξενόδουλα” δίνοντας χρηματικά κίνητρα στους έλληνες για να ΜΗΝ
ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΝ. Αίσχος Υπουργικές και Βουλευτικές Αρσενικές Πόρνες (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) που θέλετε να
μεταδώσετε το μικρόβιο της ΑΠΡΑΞΙΑΣ σας στους έλληνες εργοδότες και εργαζόμενους. Αίσχος προδοτικά καθάρματα της χλιδής και των
δεξιώσεων της Ευρωβουλής, του “σοσιαλιστικού” ΠΑΣΟΚ και της κρυπτοσοσιαλίζουσας ΝΔ και των “προλετάριων” του ΚΚΕ. Κανένας σας
δεν σήκωσε την φωνή του για να καταγγείλει μέσα στο μπορδέλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι “πληρώνοντας τους παραγωγούς να μην
παράγουν, εκφυλίζουμε τους λαούς μας και τους οδηγούμε σε αγωγή παρασίτων τεμπέληδων”. Κανένας σας δεν το είπε, καθάρματα
καιροσκοπικά όλων των πολιτικών χρωμάτων που το μόνο που εκπροσωπείτε είναι η ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΙΑ σας και οι ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ σας στις Τράπεζες των Βρυξελλών από μηνιαίους μισθούς του 1.000.000 δραχμών.(1985)

-Το πέμπτο τέχνασμα είναι η εξόντωση βιομηχανιών μέσω “προσχημάτων οικολογίας”. Στην μέθοδο αυτή αντί να δοθούν στις βιομηχανίες
συμβουλές τεχνολογίας και ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις για εξοπλισμό μειώσεως ρυπάνσεως και μολύνσεως, χρησιμοποιείται από “κομματικούς
περιβαλλοντολόγους” η μέθοδος του πεζοδρομίου οπού καλούνται οι πολίτες να μποϋκοτάρουν την συγκεκριμένη βιομηχανία, και
επιβάλλονται από κομματικούς Νομάρχες εξοντωτικά πρόστιμα με σκοπό το κλείσιμο των βιομηχανιών. Στην βιομηχανική περιοχή Βόλου η
Ε.Τ.Β.Α. αφού εισέπραξε από τις εγκατεστημένες βιομηχανίες ανάλογα ποσά για την κατασκευή Εργοστασίου Βιολογικού και Χημικού
Καθαρισμού Λυμάτων, καταχράσθηκε τα εισπραχθέντα αφήνοντας τις βιομηχανίες έκθετες σε πρόστιμα και πολιτική εκμετάλλευση πράσινων
και κόκκινων “περιβαλλοντολόγων”, διότι όπως ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ το Εργοστάσιο αυτό ποτέ δεν κατασκευάσθηκε ούτε επί Ν.Δ. ούτε επί
ΠΑΣΟΚ. Αίσχος κλέφτες και Καταχραστές Υπουργοί (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) του δημοσίου χρήματος.

-Το έκτο τέχνασμα είναι η απότομη παύση χρηματοδοτήσεως βιομηχανιών μετά από περίοδο υπέρχρηματοδότησης. Το αποτέλεσμα είναι ότι βιομηχανίες που εξοφλούσαν δάνεια της περιόδου υπερχρηματοδοτήσεως, να ευρεθούν σε αδυναμία να εξοφλήσουν υποχρεώσεις των και να ενταχθούν στις “προβληματικές”. Το παιγνίδι παίχτηκε στην συμπαιγνία “διαμάχης” πολιτικής Ν… και ΠΑΣΟΚ με τους 15 Μασώνους Υπουργούς που περιέχει η “κυβέρνηση” ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αντικατέστησαν τους 15 Μασώνους Υπουργούς της Ν.Δ.

-Το έβδομο τέχνασμα είναι η εμφάνιση “ατασθαλιών” από εβραίους μετόχους μεγάλων Ανώνυμων Εταιρειών, όπως στην περίπτωση ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ όπου με διαταγή Αρχιραβινείας Αθηνών, η εβραϊκή οικογένεια Τσάτσων παρέδωσε σε Μασωνικά κυκλώματα “στοιχεία ατασθαλιών”, ώστε να παρασυρθούν και οι έλληνες μέτοχοι της ΑΓΕΤ σε Κοινωνικοποίηση της περιουσίας των. Το ίδιο παιγνίδι έγινε από τους εβραίους
μετόχους της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ-ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ και άλλων Ανώνυμων Εταιρειών, ώστε να χρησιμοποιηθούν σαν “ατμομηχανές” που θα οδηγήσουν όλο τον “συρμό” των βιομηχανιών σε κοινωνικοποίηση.

-Το όγδοο τέχνασμα είναι η προβολή χρηματικών κινήτρων στις βιομηχανίες για ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ σε ελάχιστους Μεγάλους Πελάτες,
ώστε να πάψουν να προμηθεύουν τους πολλούς Μικρούς Πελάτες των του εσωτερικού, με αποτέλεσμα όταν οι πλήρως Ελεγχόμενοι Μεγάλοι
Πελάτες Εξωτερικού διαταχθούν να πάψουν προμήθειες από ελληνικές βιομηχανίες, οι τελευταίες να κλείνουν διότι στο μεταξύ οι πρώην
Μικροί Πελάτες Εσωτερικού πωλούν προϊόντα που εισάγονται από ΞΕΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ. Τα τεχνάσματα είναι πολύ περισσότερα από οκτώ, και θα χρειαζόταν βιβλίο για να καταχωρηθούν. Αρκούν όμως τα παρόντα για να αφυπνίσουν τους αποδέκτες σε σημείο που να αρχίσουν να
σκέπτονται σοβαρά την συμμετοχή τους σε ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

-Το εφαρμοστέο ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ μετά την ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ υποδεικνύεται από τον Μέγιστο Έλληνα Πολιτειολόγο Αριστοτέλη. Μεταφράζουμε από τα Πολιτικά του, Γ΄6:

“Τρία είναι τα είδη πολιτευμάτων, η Βασιλεία, η Αριστοκρατία και η Πολιτεία. Βασιλεία, όταν η Αρχή του Ενός αποβλέπει προς το κοινό συμφέρον. Αριστοκρατία, όταν η Αρχή των Αρίστων αποβλέπει στο κοινό συμφέρον ή ΔΙΑ ΤΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΑΡΧΕΙΝ
Ή ΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΗ ΠΟΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΚΟΙΝΩΝΟΥΣΙΝ ΑΥΤΟΙΣ. Πολιτεία, όταν το πλήθος πολιτεύεται προς το κοινό συμφέρον ή ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΟΝΟΜΑ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Παρεκτροπές εκφυλισμένες των τριών ανωτέρω πολιτευμάτων είναι, της Βασιλείας η Τυραννία -Γλυξμπέργκερ-, της Αριστοκρατίας η Ολιγαρχία -Ν.Δ.-, και της Πολιτείας η Δημοκρατία -ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κ.λπ.-.”
“Στην Τυραννία άρχει ο μονάρχης προς το ίδιον συμφέρον, στην Ολιγαρχία όχι οι Άριστοι αλλά οι ολίγοι ευπορούντες προς το ίδιο
πάλι συμφέρον, και στην Δημοκρατία η Αρχή ασκείται μόνον χάριν του
πλήθους.”
“Η Ολιγαρχία της Αρχής των ολίγων ευπόρων, και η Δημοκρατία της Αρχής των πολλών απόρων, είναι ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ
πολιτεύματος, διότι η διαφορά συνίσταται μόνον στον ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΥΝΤΩΝ τους υπόλοιπους πολίτες, και ο ΑΡΙΘΜΟΣ αυτός δεν μπορεί
να καθιερώσει ΑΡΧΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΣ.

Η μόνη άριστη πολιτεία-πολίτευμα είτε Βασιλεία, είτε Αριστοκρατία, είτε Πολιτεία, είναι η πολιτεία που εκπληρώνει τον σκοπό της,
δηλαδή το κοινό συμφέρον όλων των τάξεων.
Για τους γνώστες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ παραθέτουμε και την αρχέτυπη διατύπωση:

ΠΑΡΕΚΒΑΣΕΩΣ ΔΕ ΤΩΝ ΕΙΡΗΜΕΝΩΝ, ΤΥΡΑΝΙΣ ΜΕΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΔΕ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Η ΜΕΝ ΓΑΡ ΤΥΡΑΝΙΣ ΕΣΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΟΥΝΤΟΣ, Η Δ΄ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΩΝ ΕΥΠΟΡΩΝ, Η ΔΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ. ΠΡΟΣ ΔΕ ΤΟ ΤΩ ΚΟΙΝΩ ΛΥΣΙΤΕΛΟΥΝ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΥΤΩΝ.” Αριστοτέλους Πολιτικά Γ΄6,4.

ΤΟ ΜΕΝ ΟΛΙΓΟΥΣ Ή ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΜΒΕΒΗΚΟΣ ΕΣΤΙ, ΤΟ ΜΕΝ ΤΑΙΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΙΣ, ΤΟ ΔΕ ΤΑΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΙΣ, ΔΙΑ ΤΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΕΥΠΟΡΟΥΣ ΟΛΙΓΟΥΣ, ΠΟΛΛΟ Δ΄ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΠΑΝΤΑΧΟΥ.” Αριστοτέλους Πολιτικά Γ΄8,7.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Από το 1821 έως σήμερα στον “ελληνικό” πολιτικό στίβο οι πολίτες είχαν να διαλέξουν ανάμεσα σε τρία ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ, την Τυραννία των ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ Γλυξμπέργκερ, την Ολιγαρχία των ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ Καρά Αμάν Αλή και την Δημοκρατία των ΑΛΛΟΦΥΛΩΝ Μενέϊκο Παπανδρέου, και των ιστορικών ομοίων τους.

Οι εβραίοι μπάσταρδοι που έπαιζαν σε όλο το φάσμα των πολιτικών χρωμάτων, προσπάθησαν να εξευτελίσουν μ΄ αυτό τον τρόπο τα ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ, της ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ, και της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, παρουσιάζοντας στους πολίτες τις τρείς εκφυλισμένες μορφές τους ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ώστε οι πολίτες να αηδιάσουν με κάθε μορφή πολιτεύματος που λειτούργησε στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, και ν΄ αρχίσουν να σκέπτονται την λύση της ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ που το Ατλάντιο κατεστημένο διαφημίζει μέσω των “Μαρτύρων του Ιεχωβά”, σαν “Βασιλεία Θεού” με επίγεια έδρα …Ιερουσαλήμ του “Κυρίου ημών Χριστούλη”.

Τέλεια μεθόδευση, αλλά όχι για ΑΛΕΞΙΝΟΕΣ. Έχοντας εμβαθύνει περισσότερο από κάθε άλλον στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΟΛΟΓΙΑ και με ειδικά παραδείγματα το Μινωϊκό Καθεστώς Κρήτης, το Μυκηναϊκό Καθεστώς Στερεάς, το Θεσσαλικό Καθεστώς Ιωλκού, το Αθηναϊκό Καθεστώς Κέκροπος και το Μακεδονικό Καθεστώς Αλεξάνδρου, διαπιστώνουμε ότι το ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ είναι ταυτόχρονη λειτουργία ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ-ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ υπό τον όρο ότι επανδρώνεται όχι με αλλόφυλους αλλά με ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στο τριμερές αυτό πολίτευμα οι “ασκούντες Αρχή” την κατακτούν με Αγώνες μεταξύ των π.χ. αγώνες πνεύματος δύο υποψηφίων βασιλέων, ενώ τον Νικητή υποδεικνύει Γερουσία Κριτών που δεν ασκεί ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ εκτός εκείνης της “ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ”, όπως η Γερουσία Αμφικτιονίας Δελφών.
Οι “μοντέρνοι ηλίθιοι πιθηκίζοντες καινοτόμοι” θα ισχυρισθούν αυτές είναι παλαιές μέθοδοι κυβερνήσεως που δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.


Τους θυμίζουμε ότι εδώ και εκατομμύρια χρόνια η Φύση αφήνει να επιβιώσουν μόνο τα Δυνατότερα Άτομα -Ζώα ή Φυτά-μεταξύ όλων των Ειδών.
Η Φύση δεν ανέχεται μερικά εκατομμύρια Χορταράκια που απαιτούν να έχουν δικαίωμα δημοκρατικής καταψηφίσεως ενός Κέδρου, ούτε ανέχεται τα μερικά εκατομμύρια Ποντικάκια που διεκδικούν δικαίωμα δημοκρατικής καταψηφίσεως ενός Λιονταριού, ούτε ανέχεται μερικά
εκατομμύρια πεταλούδες που διεκδικούν δικαίωμα καταψηφίσεως ενός Βασιλικού Αετού.

Τα ανωτέρω γράφονται για να θυμηθούμε το Αισώπειο Μυθικό ύφος που καταργήθηκε από την “παιδεία” των “σοσιαλιζόντων πιθήκων” επειδή οι περιεχόμενοι συμβολισμοί του “έκαιγαν”.

Τα Χορταράκια και οι Τρυφερές Συκιές τύπου Λαλιώτη, τα Ποντικάκια και τα Συμπαθή Τρωκτικά τύπου Έβερτ, τα Κολίμπρι και οι Πεταλούδες της Νύχτας τύπου Μερκούρη, έχουν δικαίωμα να αναδεικνύουν ΙΣΟΥΣ εκπροσώπους τους, που θα έχουν μόνον δικαίωμα να κάνουν προτάσεις αλλά ΟΧΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΥΣΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, διότι ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΙΕΡΑΡΧΕΙΑΣ σημαίνει ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.

Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ανήκει στους ΚΕΔΡΟΥΣ, στους ΑΕΤΟΥΣ και στα ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ. Είδη που ΠΟΤΕ δεν εμφανίσθηκαν από ιδρύσεως “ελληνικού” κράτους.

Είναι καιρός να εμφανισθούν ΤΩΡΑ γιατί αρκετά έζησαν στην αφάνεια.

Διότι δεν είναι ΦΥΣΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ένας “τρυφερός” νέος τύπου Λαλιώτη να άρχει στο Υφυπουργείο Νεότητος και να διανέμει στα ελληνικά σχολεία εγχειρίδια με προτροπές για Οιδιπόδεια, Αιμομικτικά και Ομοφυλόφιλα και Ομαδικά Ερωτικά Σχήματα. Δεν ηθικολογούμε. Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στην ιδιωτική του ζωή έξω από το φράγμα της παρανοϊκής χριστιανικής ηθικής, με μόνο ΜΕΤΡΟ την ευθύνη του απέναντι στους ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ όπως τους αντιλαμβάνεται.

Ένας Υπουργός όμως δεν ηγείται της Νεότητας για να της σεξουαλική αγωγή αλλά για να της δώσει πνευματική αγωγή έστω και “επαναστατική”.

Δεν συγχωρούνται Αχρείοι τύπου Λαλιώτη που χρησιμοποίησαν την θέση του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ σαν θέση ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΟΥ.

Διότι είναι ΦΥΣΕΙ ΝΟΜΙΜΟ ένα “εβραϊκής καταγωγής τρωκτικό” τύπου ΕΒΕΡ ή ΕΒΕΡΤ, να ψηφίζεται από την ισραηλινή κοινότητα της Αθήνας και να διορίζεται Υπουργός που καταγγέλλει στα δικαστήρια Έλληνες Πολίτες επειδή “τόλμησαν” να βγάλουν πετρέλαιο από τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ της Ζακύνθου και “απειλούν” με διακοπή της ενεργειακής εξάρτησης της Ελλάδος από τα κοινά εβραιοαραβικά συμφέροντα των πετρελαίων Μέσης Ανατολής.

Εάν το τρωκτικό Έβερτ άφηνε τον έλληνα βιομήχανο Σοφιανόπουλο, ιδιοκτήτη της ΧΡΩΠΕΙ, να συνεχίσει την εξόρυξη πετρελαίου Ζακύνθου, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ με πλήρη ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ των δικών της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ αναγκών.

Θυμίζουμε ότι τα πετρελαϊκά κοιτάσματα Ζακύνθου τροφοδοτούσαν τις Γερμανικές Στρατιές και τον Γερμανικό Στόλο έως το 1945 που οι Άγγλοι “απελευθερωτές” σφράγισαν τις γεωτρήσεις με τσιμέντο οπλισμένο.

Διότι δεν είναι ΦΥΣΕΙ ΝΟΜΙΜΟ μια “πεταλούδα της νύχτας” και μια “πόρνη που έκανε διεθνείς παρτούζες σερβιρισμένη σε δίσκο και περιχυμένη με σοκολάτα προς καθολικό γλείψιμο παρόντων” του τύπου ΜΕΡΚΟΥΡΗ να διαχειρίζεται Υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών, δηλαδή να διαχειρίζεται την Σωκρατική διαλεκτική, την Αριστοτέλεια Επιστημολογία, την Δημοκρίτεια Φυσική και την Ηράκλεια Κοσμογονία του Λόγου.

Διότι ΑΥΤΑ είναι ΗΘΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ που δεν χωρούν στο μυαλό μιας πόρνης, ειδικά όταν αυτή η πόρνη είναι “εβραία πόρνη” με σύζυγο τον επιφανή ισραηλινό σκηνοθέτη Ζύλ Ντασέν, διάσημο διαφθορέα και εκμαυλιστή νεαρών ηθοποιών.

Δεν είναι ΦΥΣΕΙ ΝΟΜΙΜΟ “ανδρίδια” της προδοτικής κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ να εκχωρούν στους ισραηλινούς αποκλειστικά δικαιώματα κατασκευής και παραγωγής ελληνικών εφευρέσεων, που στην Ελλάδα χαρακτήρισαν “άχρηστες” και “ανεφάρμοστες”. Σήμερα το Ισραήλ εξοπλίζει τα οχήματα του Στρατού του με το “ατέρμων διαφορικό” που εφεύρε έλληνας, ενώ ο ελληνικός Στρατός “έφαγε” το παραμύθι του “άχρηστου διαφορικού” όπως το σερβίρισαν οι Παντογνώστριες Εβραιόδουλες Αρσενικές Υπουργικές Πόρνες του τύπου ΑΡΣΕΝΗ και λοιπών, υπό την καθοδηγία του Ισραηλινού Καθηγητού Μενέϊκο που σήμερα “φροντίζει τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων στρατού ξηράς” στα πλαίσια του προγράμματος: “Εξοπλισμός της Ελλάδος για Δημιουργία Εθνικοσοσιαλιστικών παραισθήσεων υπεροπλίας ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Ευρώπης εναντίον ΕΣΣΔ και ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ το περίφημο διαφορικό θα κατασκευάζεται στο εξής μόνον στο Ισραήλ διότι η
εφεύρεση του έλληνα της ΕΑΒ κατοχυρώθηκε σε όλα τα κράτη εκτός του Ισραήλ!!!!!!!!!!__

Το ανωτέρω νομικό θαύμα το επέτυχαν “έλληνες” νομικοί σύμβουλοι των “ελληνικών” Υπουργείων της Αθήνας …του Ισραήλ. Εάν ζούσε ο χυδαιολόγος Αριστοφάνης θα μπορούσε να είχε ξεσπάσει έτσι: “Κουφάλες του Δήμου Γεφυραίων είναι ευνόητον ότι εξαφανίσατε το Διαφορικόν από την Αθήνα διότι αποτελούσε πειστήριον των συνουσιών σας μετά επιμήκων αντικειμένων εις τον οπίσθιο τροχό σας.”

Βέβαια αυτά θα τα έλεγε ο Αριστοφάνης εντελώς μεταφορικά. Αλλά οι θεατές της Κωμωδίας θα το καταλάβαιναν και κυριολεκτικά, διότι είναι γνωστό ότι οι “έλληνες” Υπουργοί εκβιάζονται από Τεκτονικά κυκλώματα με γνωστά βίτσια και ιδιαιτερότητες της ιδιωτικής τους ζωής.

Οι τοίχοι του Ξενοδοχείου “ΑΣΤΗΡ” Βουλιαγμένης, άντρον οργίων πολιτικών ανδρών, έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση πολλούς πολιτικούς με τα ηλεκτρονικά τους αυτιά και μάτια που χειρίζεται η ΚΥΠ της Ελλάδος …του Ισραήλ, γαμηθητώσαν Γιαχβέ και Ισραήλ με ή χωρίς το κλαπέν …διαφορικόν.

Δώσαμε μόνον μια μικρή εικόνα των στάβλων του Αυγεία που πρέπει να ξεπλυθούν από το ποτάμι κάποιου Νέου Ηρακλή.
Καλούμε σ΄ αυτόν τον Ηράκλειο άθλο να πάρει την πρωτοβουλία ο Ελληνικός Στρατός και η Ένοπλη Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Υπάρχουν ακόμα Στρατηγοί ΑΝΔΡΕΣ, Αρχηγοί Αστυνομίας ΑΝΔΡΕΣ, και Εισαγγελείς ΑΝΔΡΕΣ. Απ΄ αυτούς ζητούμε: ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ την διεφθαρμένη Νομοθετική Εξουσία και ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΤΕ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ 1821 ΕΜΕΙΝΕ ΗΜΙΤΕΛΗΣ.
Σας δίνουμε την ευκαιρία να ηγηθείτε διότι δεν επιθυμούμε κατάλυση της Ιεραρχίας. Εάν δεν είσθε ΦΥΣΕΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ μας, ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΤΕ.
Αν δεν ηγηθείτε τότε αφήστε μας να προχωρήσουμε ανενόχλητοι και απερίσπαστοι στην ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΦΑΓΗΣ θα ηγηθούμε ΕΜΕΙΣ…………..


Ηγεσία Ο.Ε.Α. ΑΘΗΝΩΝ


http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2011/11/blog-post_9932.html

ΕΑΒ Α.Ε : ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ;


atypos

Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό την εξυπηρέτηση και την συντήρηση της Πολεμικής Αεροπορίας .


Σήμερα, έχει γίνει από τις πιο ανταγωνιστικές παγκοσμίως στη συντήρηση αεροσκαφών. Είναι 1 από τα 5 παγκοσμίως πιστοποιημένα κέντρα συντήρησης κινητήρων πχ για τα C130. Επιπλέον , εκτός από τα Ελληνικά μαχητικά, συντηρεί τα πυροσβεστικά αεροσκάφη σε ετήσια βάση και ταυτόχρονα συμβάλλει στην εισροή συναλλάγματος, μέσα από διεθνείς συνεργασίες που έχουν υπογραφεί με εταιρείες κολοσσούς : LOCHEED MARTIN, GENERAL ELECTRIC, BOEING, EADS, DASAULT, AEROSPATIALE, ALENIA.

Λίγα λόγια για την ΕΑΒ Α.Ε μέσω του site της:

«Στα 35 Χρόνια Λειτουργίας, Επισκευάστηκαν ή Αναβαθμίστηκαν και παραδόθηκαν 2.350 Μαχητικά, Μεταφορικά, Εκπαιδευτικά Αεροσκάφη και Ελικόπτερα 5.300 Κινητήρες Turbofan, Turbojet, Turboshaft, Reciprocating, APU, GPU 1.400 Υπομονάδες Κινητήρων – Modules 85.000 Επίγεια και Εναέρια Συστήματα και Υποσυστήματα Τηλεπικοινωνιών, Ραδιοναυτιλίας, Πυραυλικά Συστήματα Αέρος – Αέρος & Εδάφους ΑέροςΣτα 35 Χρόνια Λειτουργίας Κατασκευάστηκαν και παραδόθηκαν 140.000 Συσκευές Τηλεπικοινωνιών, Οπτο-ηλεκτρονικών, Πυραυλικών ΣυστημάτωνΣτα 35 Χρόνια Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας παραδόθηκαν 28.700 πιστοποιητικά εκπαίδευσης και πραγματοποιηθήκαν 3.700.000 εκπαιδευτικές ώρες διδασκαλίας 35 Χρόνια Λειτουργίας με σημαντική παρουσία στην Έρευνα και Ανάπτυξη Νέων Τεχνολογικά Εξελιγμένων Προϊόντων αυτοδύναμα ή σε συνεργασία με Εθνικά ή Διεθνή Κέντρα Ερευνών. 35 Χρόνια Λειτουργίας με Κύριο Στήριγμα το Ανθρώπινο Κεφάλαιο της Εταιρείας Άξιοι άνθρωποι τέλεια καταρτισμένοι στην υπηρεσία της Άμυνας της Ελλάδας».

Παρ’όλα αυτά και ενώ στην ιστοσελίδα εξυμνείται το Ανθρώπινο Κεφάλαιο της Εταιρείας, οι κυβερνητικές αποφάσεις (ασφαλιστικοί –εργασιακοί νόμοι) «βοήθησαν» στην αποχώρηση εκατοντάδων εργαζομένων -μέσω της ‘αναγκαστικής’συνταξιοδότησης-ειδικά από το 2009 έως και σήμερα.

Αυτό συνέβει και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τυχαίο ;

Τρεις φορές οι υπουργικές αποφάσεις βοήθησαν στην απαξίωση της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, με τη ΜΗ πρόσληψη πολύτιμου προσωπικού :

μετατάξεις οι οποίες ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν για την ΕΑΒ
το μέτρο Παπακωνσταντίνου «στις 5 απολύσεις 1 πρόσληψη» δεν συμπεριέλαβε την ΕΑΒ
πρόγραμμα ΕΣΠΑ με επιδοτούμενες προσλήψεις χωρίς η πληρωμή να γίνεται από την ΕΑΒ
και τώρα η υπαγωγή των εργαζομένων στο Ενιαίο Μισθολόγιο.[‘Οσον αφορά την εξαγγελία «Καμμία εξαίρεση στο νόμο του Κράτους» οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ δεν πληρώνονται από τον κρατικό προυπολογισμό ΕΠΟΜΕΝΩΣ δεν τον επηρεάζουν]. *
Ποιος λοιπόν, ο σκοπός της υπαγωγής των συγκεκριμένων εργαζομένων στο Ενιαίο Μισθολόγιο ; Και αφού δεν εξαιρούνται από το Εν. Μισθολόγιο, με ποιον τρόπο θα υπολογιστούν οι εξειδικεύσεις των εργαζομένων οι οποίες είναι διεθνώς αναγνωρισμένες με ειδικό μισθολόγιο;

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας από 2800 εργαζόμενους να μειωθεί σε 1450, δημιουργώντας όπως ήταν αναμενόμενa προβλήματα στην παραγωγική λειτουργία της εταιρείας. Καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για προσωπικό που διαθέτει υψηλή ειδίκευση και σπάνιες πιστοποιήσεις, λόγω της «φύσεως» της εργασίας.

Αν στις συνταξιοδοτήσεις προστεθούν και οι εργαζόμενοι ,που λόγω υψηλής εξειδίκευσης είναι και περιζήτητοι στην αγορά με τριπλάσιους και τετραπλάσιους μισθούς, τότε δημιουργείται μείζων και φλέγων ζήτημα στην παραγωγική λειτουργία της εταιρείας .

Γιατί;

Διότι τα «κύματα φυγής» των εργαζομένων παραγωγής από την ΕΑΒ, θα οδηγήσει σε κατάρρευση προγραμμάτων( ήδη υπάρχουν συμβόλαια μέχρι το 2017 υπογεγγραμμένα για την κατασκευή δομικών τμημάτων των F16,C130, της Air Bus, Alenia (κομμάτια από μεταγωγικά) συντήρησης κινητήρων αεροσκαφών από πολλές χώρες και κυρίως από τον Αραβικό κόσμο αλλά και συντήρηση αεροσκαφών πολεμικής αεροπορίας όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και από Μαρόκο ,Τυνησία .Μέσα σε αυτά είναι και το πρωθυπουργικό Falcon).

Το ανεκτέλεστο έργο υπερβαίνει τα 800 εκ. ευρώ εν καιρώ κρίσης(κατά τα λεγόμενα της διοίκησης).

αλήθεια, με τι ποινικές ρήτρες συνδέονται αυτά τα συμβόλαια και ποιους επιβαρρύνει η καθυστέρηση εκτέλεσης τους αν όχι την ίδια την ΕΑΒ και κατά συνέπεια το κράτος;
μήπως θα λυθούν όλα μαγικά μόλις πάρει την εταιρεία ιδιώτης ;
πήραν μέτρα πρόληψης ο βασικός μέτοχος της ΕΑΒ ΑΕ (Υπ.Οικ.) και η διοίκηση της εταιρείας, ώστε η τεχνογνωσία όλων των εργαζομένων που οδηγήθηκαν στην αναγκαστική «έξοδο» (συνταξιοδότηση, αναζήτηση υψηλότερου μισθού σε άλλες εταιρείες) να μη χαθεί ; Αν ναι, ποια ήταν αυτά και γιατί αναγκάστηκαν να ξαναπροσλάβουν (τους συνταξιούχους) μέσω συμβάσεων ;
η διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων ενημέρωσαν το Υπ.Οικ.( βασικός μέτοχος) πόσο αναγκαία ήταν για την ανάπτυξη της εταιρείας η πρόσληψη τεχνικού προσωπικού ;
Αν ναι, ΓΙΑΤΙ προτίμησε από το 2009 μέχρι σήμερα να δίνει έργο και να «μεταφέρει» τεχνογνωσία σε υπερεργολάβους ιδιώτες με ενοικιαζόμενο προσωπικό, (οι οποίοι εισχωρούν στον χώρο της Εθνικής Άμυνας με ότι αυτό συνεπάγεται ),εξαιρώντας έτσι την εταιρεία, από κάθε μορφή προσλήψεων που εξήγγειλαν οι αρμόδιοι υπουργοί ;

Aφού εκκρεμμεί εδώ και χρόνια διαγωνισμός προσλήψεων !!!

Τι συνέβει και οι βουλευτές Γ.Δημαράς και Β.Οικονόμου επανήλθαν στην με αρ.πρωτ. 11844/22.2.2011 ερώτηση τους προς τους υπουργούς, ζητώντας να παρέμβει εισαγγελέας στην ΕΑΒ για τις καταγγελίες του απολυθέντος Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος επεσήμανε τα κακώς κείμενα της ΕΑΒ;

07/04/2011

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος ,Γιώργος Μαυρίκος ,Θανάσης Παφίλης και Γιάννης Πρωτούλης καταθέτουν ερώτηση που αφορά Πυροσβεστικά αεροσκάφη, δασοπυρόσβεση και EAB επισημαίνοντας πως αντί η διοίκηση της εταιρείας να προσλάβει εξειδικευμένο προσωπικό, ετοιμάζεται να προσλάβει εργολάβο (εταιρεία ONEX) φέρνοντας συνταξιούχους τεχνικούς για να λύσει το πρόβλημα προσωρινά. Στο πρόγραμμα CCIP – USAF (πρόγραμμα Δομικής & Ηλεκτρονικής Αναβάθμισης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας) το οποίο «δουλεύτηκε» στην ΕΑΒ για 104 αεροσκάφη της USAF το κόστος ήταν 50 εκατ. Ευρώ. Από αυτό το ποσό η εταιρεία «μπήκε μέσα» 20 εκατ. Ευρώ. Η απάντηση , της διοίκησης στις καταγγελίες , ήταν πως το πρόγραμμα κοστολογήθηκε χαμηλά, προκειμένου η ΕΑΒ να αποκτήσει την πολύτιμη τεχνογνωσία.

άραγε υπάρχουν ανάλογα προγράμματα που « χάθηκαν» ή κινδυνεύουν να «χαθούν» λόγω μη επάρκειας του αριθμού προσωπικού να ανaλάβει την εργασία όπως το CCIP – USAF ;
Αν ναι πόσα εκατ. ευρώ θα είναι η ζημιά;

αν με τη μείωση στους μισθούς των εργαζομένων, αυτόματα μειωθεί και η τιμή πώλησης του 40% περίπου της κατασκευής του F16 που φτιάχνεται στην ΕΑΒ ποιος θα αποκομίσει το όφελος;
Γιατί η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία απαξιώνεται και γιατί καταδικάζεται από την πολιτική ηγεσία σε συρρίκνωση με τακτικές πολυεθνικών κολοσσών ;

Ντούβαλη Χριστίνα*

* Follow Χ.Ντούβαλη στο twitter twitter.com/CNtouvali

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

*Απόσπασμα από τη δέσμευση του Φ.Κουβέλη σ τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Βουλή πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της, Φώτη Κουβέλη, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, Βασίλη Οικονόμου και της Βουλευτή Μαρίας Γιαννακάκη, με το Σύλλογο Εργαζομένων στην ΕΑΒ.(πηγή: logia-starata) Ο Φώτης Κουβέλης δεσμεύτηκε ότι:

θα τεθεί σε κυβερνητικό επίπεδο το ζήτημα της εξαίρεσης των εργαζομένων της ΕΑΒ από το Ενιαίο Μισθολόγιο λόγω του ότι αυτοί δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση
θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να στελεχωθεί με επιπλέον τεχνικό προσωπικό η εταιρεία ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά της τεχνογνωσίας από το εναπομείναν έμπειρο προσωπικό στους νεότερους και να μην χαθεί η πολύτιμη αυτή περιουσία της ΕΑΒ
άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην επιλογή νέας διοίκησης για την εταιρία -θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκαλούν αμφιβολίες για την βιωσιμότητά της και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ΕΑΒ ως βαριάς βιομηχανίας για την αναδιάταξη της ελληνικής οικονομίας.


 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
 
 
http://kerberos-hellas.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4247.html
Next previous home


Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters