Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ας αποδείξουν ότι δεν είναι μια Βουλή «Τσολάκογλου»!!! - ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!

Οφείλουμε να αντιληφθούμε πλέον όλοι ότι δεχόμαστε επίθεση! Επίθεση εναντίον της χώρας, του Έθνους, της ζωής μας της ζωής των παιδιών μας.

Αυτό πρέπει να βοηθήσουμε να καταλάβουν και οι ανόητοι
ψηφοφόροι από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά

Στην επίθεση προκύπτει ότι συμμετέχουν πέραν των Τροϊκανών και της τετράποδης Κυβέρνησης (δηλ. κυβέρνηση στα τέσσερα όπως λέει ο Ν. Νικολόπουλος ) και όλοι ανεξαιρέτως οι Βουλευτές και οι παρατρεχάμενοι οι οποίοι είτε σε συνεργασία, είτε σε συνεννόηση έχουν γαντζωθεί σε χρυσοπληρωμένες θέσεις .

Όλοι για την πάρτη τους! Εκμεταλλεύονται και θυσιάζουν τα πάντα και όλους για το δικό τους συμφέρον. Για την καρέκλα. Για να συνεχίζουν να ζουν πολυτελώς στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Και το χειρότερο συνεργαζόμενοι ή ανεχόμενοι μία παρέα εχθρών της χώρας και του έθνους, να διαλύουν την οικονομία να ξεπουλούν την χώρα και τις ελπίδες δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων!

Και για να πάψουν οι δήθεν να κομπάζουν ότι δεν είναι όλοι ίδιοι (κατ' εμέ αυτοί που εξανίστανται είναι οι χειρότεροι) ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν:

Εάν εννοούν στο ελάχιστο ότι ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες, τώρα είναι η στιγμή να το αποδείξουν!

Τώρα που είναι η Τρόϊκα εδώ!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση να καλέσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να περικυκλώσουν Βουλή.

Να κατέβουν μαζί και όλοι οι αντιδρώντες Βουλευτές και αρχηγοί των κομμάτων, χωρίς κομματικές σημαίες με μόνον την Ελληνική σημαία και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην συνεχιζόμενη προσπάθεια υποδούλωσης της χώρας και της ολοσχερούς καταστροφής της. Να παραμείνουμε έξω από την Βουλή, μέχρι να φύγουν οι υπαίτιοι της καταστροφής και σήμερα "σωτήρες" εκατομμυριούχοι αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές που δήθεν κόπτονται για τους άνεργους και φτωχοποιημένους Έλληνες των 300-500 ευρώ.

Τώρα που είναι η Τρόϊκα εδώ.
Να καλέσουν τον κόσμο σε γενική απεργία διαρκείας, όσο ακόμη επιτρέπεται.

Να τους αποκαλύψουν στους εργαζόμενους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους την αλήθεια.

Ότι τους επόμενους μήνες έρχεται η ολική κατάρρευση.

Ότι είναι προτιμότερο να στερηθούν έναν ολόκληρο μισθό κατεβαίνοντας σε απεργία διαρκείας σήμερα σήμερα, παρά να παίρνουν το μισό μισθό τουλάχιστον για τα επόμενα δέκα χρόνια, να κατασχέσουν τα σπίτια τους, να ζήσουν ανελεύθεροι υποταγμένοι σε ένα κατ' επίφαση δημοκρατικό ξενοκρατούμενο καθεστώς.

Για να μην αδειάζει η χώρα από Έλληνες.

Για να μην στερηθούμε το δικαίωμα για ζωή.

Ξέρουν όλοι τους πολύ καλά το τι διακυβεύεται.

Να κατεβάσουν ειρηνικά τον κόσμο στους δρόμους.

Όπλο μας η καθολική ειρηνική συμμετοχή! Ό όγκος των συμμετεχόντων! Ο παλμός! Είμαστε το 70% των Ελλήνων.

Τώρα που είναι η Τρόϊκα εδώ!
Να κατέβουν και όλοι οι βουλευτές στο δρόμο, για να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι!

Να παραμείνουν στην Βουλή οι υπαίτιοι που οδηγούν την Ελλάδα και το έθνος των Ελλήνων στον αφανισμό με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους και το συμφέρον μιας ξένης και ελληνικής αριστοκρατίας που χρηματοδοτεί!

Τώρα είναι η ώρα!

Αλλιώς είναι όλοι τους ίδιοι! Από τους Τσίπρες, έως τους Μιχαλολιάκους! Εχθροί της Ελλάδας και των Ελλήνων!
Η ιστορία δεν θα μιλά πλέον μόνον για Κυβέρνηση «Τσολάκογλου», αλλά για Βουλή «Τσολάκογλου»!!!
Στην ιστορία μας, μια χούφτα Έλληνες εναντιώθηκαν επανειλημμένως σε παντοδύναμες αυτοκρατορίες!
Ας ξαναγράψουμε ιστορία σήμερα!


Ίων Πολιάδης
 
 
ΠΗΓΗ : http://www.triklopodia.gr/2013/07/blog-post_4218.html
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/07/as-apodeixoyn-oti-den-einai-mia-boylh-tsolakogloy-deite-to.html 

Πρωτοποριακός κινητήρας της NASA.Λειτουργεί αδιάκοπα 5 χρόνια με το αέριο "ξένο"


Πρωτοποριακός κινητήρας της NASA
Ο φουτουριστικός κινητήρας εκπέμπει έναν αμυδρό πίδακα γαλάζιων ιόνων ξένου credit:NASA/JPL
Κλίβελαντ, Οχάιο 
Λειτουργεί αδιάλειπτα εδώ και 48.000 ώρες, διάστημα στο οποίο έχει καταναλώσει λιγότερο από 900 κιλά του αέριου ξένου. Είναι ο κινητήρας ιόντων του προγράμματος NEXT της NASA, ο οποίος προορίζεται να αντικαταστήσει τους πυραυλοκινητήρες στις μελλοντικές αποστολές στο βαθύ διάστημα.

Τα ιόντα
Κινητήρες ιόντων έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε αρκετές μη επανδρωμένες αποστολές, για παράδειγμα στην αποστολή Dawn της NASA που εξερευνά τον αστεροειδή Εστία και τον πλανήτη-νάνο Δήμητρα.

Σε αντίθεση με τους πυραυλοκινητήρες, οι οποίοι προσφέρουν μεγάλη προωστική ισχύ αλλά λειτουργούν για μικρό χρονικό διάστημα, οι κινητήρες ιόντων λειτουργούν για πολλούς μήνες συνεχόμενα και εκπέμπουν έναν σταθερό αλλά αδύναμο πίδακα φορτισμένων ατόμων.

Με άλλα λόγια, οι κινητήρες ιόντων προσφέρουν μικρή επιτάχυνση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αντί για μεγάλη επιτάχυνση που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά. Δεδομένου ότι καταναλώνουν μικρές ποσότητες αερίου και παραμένουν σε λειτουργία για χιλιάδες ώρες, η τελική ταχύτητα του σκάφους μπορεί να είναι πραγματικά μεγάλη.
Και η απόδοση του κινητήρα αυξάνεται περισσότερο αν η ενέργεια που απαιτείται για τον ιονισμό του ξένου προέρχεται από τους ηλιακούς συλλέκτες του σκάφους.
Ο νέο κινητήρας

Ο κινητήρας που δοκιμάζεται στο Ερευνητικό Κέντρο «Γκλεν» της NASA στο Κλίβελαντ καταναλώνει μόλις 7 kilowatt ηλεκτρικής ενέργειας. Στα πεντέμισι χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, μέσα σε έναν ειδικό θάλαμο σχεδόν απόλυτου κενού, ο πειραματικός κινητήρας ιόντων έχει ξοδέψει μόλις 870 κιλά ξένου, ενώ ένας πυραυλοκινητήρας θα χρειαζόταν 10.000 κιλά καυσίμου για να προσφέρει την ίδια συνολική ώση.

Η απόδοσή του συστήματος, αναφέρει η NASA, το καθιστά ιδανικό για αποστολές μεγάλης διάρκειας στη ζώνη των αστεροειδών, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, ή στους εξώτερους πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος.

Μια από τις πρώτες αποστολές στις οποίες θα χρησιμοποιηθεί η νέα τεχνολογία θα είναι πιθανώς μια αποστολή σύλληψης αστεροειδή και μεταφοράς του κοντά στη Σελήνη. Δεδομένου πάντως ότι το πείραμα των 48.000 ωρών πέτυχε, η NASA πρόκειται τώρα να διακόψει τη λειτουργία του πειραματικού κινητήρα.
...........................................................................

Είπα κι εγώ...κάπου έχω ξανακούσει για διαστημόπλοια χωρίς καύσιμα!Α!...νάτο!

Ο ΣΩΡΡΑΣ,Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ,ΤΟ..."ΕΞΩΓΗΪΝΟ" ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ X-37B ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΙΟ H2O2


Κάποιοι τότε νόμισαν ότι έκαναν κατόρθωμα με το να περιγελούν αυτά που είπε ο Ε.Λαμπράκης!
Για να δούμε,τώρα θα περιγελάσουν και την ίδια τη ΝΑΣΑ;

Σχετικά...

 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/07/prwtoporiakos-kinhthras-ths-nasa-leitoyrgei-adiakopa-5-hronia-me.html 

ΕΛ-ΛΑΣ (ΒΡΑΧΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ)...

END.jpg
ΕΛ-ΛΑΣ (ΒΡΑΧΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ)
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Ενα εμπεριστατωμένο κείμενο με αναφορές στην Αθάνατη Ελλάδα, τις αξίες του Ελληνικού Ανθρώπου, και την προσφορά χρηματιστικής του Αρτέμη Σώρρα και του Συμβουλευτικού Οργανισμού ΕΙ-ΕND πρός την πατρίδα Ελλάδα.
Aπό τον ΛEΩΝΙΔΑ ΑΘΑΝΑΤΟ 123.
Ενα ενδεδειγμένο κείμενο, για αποστολή με emails, προς ενημέρωσιν γνωστών και φίλων.

Φίλες και φίλοι συνελληνίδες και συνέλληνες,

Για όσους δεν γνωρίζουν, η λέξη ΕΛΛΑΣ είναι σύνθετη από το ΕΛ, που σημαίνει φως, εξ ου και ήλιος-έλιος, δηλαδή φωτεινός. Το ΛΑΣ σημαίνει λίθος, εξ ου και λατομείο (λας και τομή). Κατ' επέκταση σημαίνει η γη των ΕΛ, δηλαδή η γη των Θεών ή ο βράχος των Θεών.
Ο Γκαίτε είχε γράψει 'ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο είναι και η Ελλάδα για την ανθρωπότητα'.
 

Φίλες και φίλοι συνέλληνες, οι Έλληνες διέδωσαν αφιλοκερδώς σε όλη την ανθρωπότητα τις τέχνες, τα γράμματα, τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τη μουσική, τα μαθηματικά. Η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών, είναι η μόνη γλώσσα, η οποία είναι μαθηματική (ΑΡΙΘΜΟΙ=ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ=ΝΟΜΟΙ=430) και κατ' επέκταση συμπαντική. Είναι η μοναδική γλώσσα , η οποία είναι εννοιολογική, δηλαδή το αίτιον με το αιτιατόν, που εκφράζει η κάθε λέξη, είναι το ίδιο το περιεχόμενό της (της λέξης).
Είναι η μόνη γλώσσα, που μπορεί να δημιουργήσει φράση μόνο με φωνήεντα, όπως για παράδειγμα 'Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει', δηλαδή σαν την αυγούλα να είσαι πάντα γιέ μου.
Ας περάσουμε στο θέμα, το οποίο θέλω να θίξω και να μοιραστώ μαζί σας.
Γιατί η Ελλάς βάλλεται και χτυπιέται πανταχόθεν, από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου, ως η χείριστη χώρα, που επικρατεί η διαφθορά, που οι Έλληνες δεν εργάζονται και χρωστούν τα περισσότερα από όλους τους λαούς;
Γιατί ξεκίνησαν την παγκοσμιοποίηση τους, που βέβαια κανείς από τους λαούς δεν ερωτήθηκε, από την Ελλάδα και την Κύπρο;
Tί φοβούνται από εμάς;
 

Θυμηθείτε τα λόγια του Κίσινγκερ. Εξ άλλου η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να πράξει μια ατιμία.
Φίλες και φίλοι συνέλληνες από επίσημα στοιχεία της CIA του 2010, που μας έδειξε ο Δόκτωρ και Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Οργανισμού ΕΙ-ΕΝD( End National Dept, δηλ. Τέλος Εθνικού Χρέους) ή αλλιώς 'Ellas never dies', δηλαδή η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, Εμμανουήλ Λαμπράκης, η Ελλάδα χρωστούσε τα λιγότερα από όλες τις χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Σκόπιμα ο Γεωργίου, Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας), ανέβασε το έλλειμμα και κατόπιν ο ΓΑΠ με δόλιο τρόπο κατάφερε με ψέματα να μας βάλει στο ΔΝΤ.
Η απάντηση μου είναι ότι κανείς Έλληνας πολιτικός δεν κυβέρνησε την Ελλάδα μετά τον Ιωάννη Καποδίστρια, γι' αυτό και τον δολοφόνησαν.
Όλοι οι Έλληνες πολιτικοί που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ήσαν δοσίλογοι, μη Έλληνες, εκπαιδεύτηκαν στο εξωτερικό γι' αυτό το λόγο, δηλαδή να έρθουν στην Ελλάδα να κυβερνήσουν, προασπιζόμενοι τα συμφέροντα των επικυρίαρχων και ουδόλως τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, ως όφειλαν, παρόλο που ο Ελληνικός Λαός, καθώς είναι μεγαλόκαρδος, τους ψήφιζε, πιστεύοντας τα ψεύτικα λόγια τους.
Τον είχαν βάλει και στο τριπάκι, κομματιάζοντας τον με τα κόμματα, που όπως το λέει και η λέξη κομματιάζει, μη μπορώντας ποτέ ο Έλληνας να συνενωθεί και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. 

Από το 1841, έτος ιδρύσεως της Εθνικής Τραπέζης, το 55% των μετοχών ανήκει στους Rothschild (με αγγλική, ως είθισται, προφορά Ροθτσάιλντ- από την γερμανική λέξη roth=κόκκινο και την λέξη schild=σήμα ) η οποία είναι μία από τις 13 οικογένειες των επικυρίαρχων που ρυθμίζουν τις τύχες των λαών παγκοσμίως και τώρα πλέον τους ανήκει το 95% των μετοχών. 
Δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω επί του θέματος.

Η απάντησή μου σε όλη αυτή την επίθεση την οικονομική και κυρίως για μένα ηθική, εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, δεν είναι τυχαία.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γιατί αλλιώς θα κουτουλούσαν οι πλανήτες μεταξύ τους, όπως λέει και στα λεγόμενά του ο Αρτέμης Σώρρας. 
Θέλουν να καθυποτάξουν τον Έλληνα πρώτα, γιατί είναι ο μόνος λαός που φοβούνται πραγματικά, γιατί όπως μας διδάσκει η ιστορία από την αρχαιότητα προσπαθούσαν να υποτάξουν τους Έλληνες. Από την γνωστή ιστορία, που διδαχθήκαμε στα σχολεία, με τους Περσικούς πολέμους (εδώ αξίζει κανείς να ανατρέξει στην Παλαιά Διαθήκη, στο περί Εσθήρ, να την μελετήσει διεξοδικά για να καταλάβει ποιος ήταν ποιός και πώς ξεκινάει όλη η ιστορία) και μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ακόμα για όσα χρόνια παρέμεινε η Ελλάδα υπό ξένο ζυγό, δεν πτοήθηκε, διατήρησε το ηθικό, το ελληνικό πνεύμα, την ομοψυχία, την ενότητα και αναστήθηκε μέσα από τις στάχτες της. 
Παραμένει επικίνδυνος ο ελληνικός λαός γι' αυτούς, γιατί ακόμα δεν έχει καμφθεί και προσπαθούν μάταια να τα καταφέρουν, με οικονομικό τρόπο να τον υποτάξουν.

Μου έρχονται στο νου τα λόγια του Νικόλαου Καζαντζάκη, που ζήτησε ο ίδιος να γραφούν στον τάφο του. 'Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι τίποτα, Είμαι λεύτερος'. Ελπίζω, σημαίνει εύχομαι να συμβεί κάτι, το οποίον έχει πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Αν αφαιρέσουμε τον παράγοντα της πιθανότητας καταλήγουμε στην αποδοχή της βεβαιότητας αυτού που πρόκειται να συμβεί. Έτσι λοιπόν αν επικεντρωθούμε σε ένα ΣΤΟΧΟ με σφοδρή επιθυμία συμβαίνει το 'ακατανόητο', ο στόχος να μετακινείται προς εμάς. Δεν εξαρτώμεθα πλέον από την πιθανότητα. Απολαμβάνουμε την πλήρη ελευθερία της δικής μας βουλήσεως. 
Άρα θα πρέπει να προσδοκούμε και να είμαστε βέβαιοι για το μέλλον μας, έστω και ένας Έλληνας να μείνει, ισοδυναμεί με απείρους, αν είναι ενάρετος. 'Είς εμοί μύριοι εάν άριστος ή', είχε πει ο Ηράκλειτος.
 

Δεν φοβόμαστε, γιατί το αντίθετο του φόβου, δεν είναι η αφοβία. Εις εκ των τριακοσίων ομοίων Λακεδαιμόνιων, που πολέμησε στις Θερμοπύλες και έμεινε Αθάνατος, ο οποίος διακατεχόταν από αρετή και είχε τιμηθεί για την ανδρεία του, γνωστός για την απάντηση που έδωσε στον απεσταλμένο του Ξέρξη όταν για να τους εκφοβίσει, τους είπε ότι όταν ρίχνουν τα βέλη τους οι Πέρσες καλύπτουν τον ήλιο, η απάντηση που έδωσε ήταν 'καλύτερα γιατί θα πολεμήσουμε υπό σκιάν', ο Διηνέκης, μετά από ώρες συζητήσεων είχε αποφανθεί ότι το αντίθετο του φόβου είναι η ΑΓΑΠΗ.
Η αγάπη για τον διπλανό πολεμιστή που βρίσκεται στα δεξιά μας και τον προστατεύουμε με την ασπίδα στην οπλιτική φάλαγγα, μόνο αυτή είναι ικανή να μας κρατήσει άφοβους, ούτως ώστε να τον προστατεύσουμε και ούτω καθεξής για να μην σπάσει η γραμμή.
Στην προκειμένη περίπτωση, πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνενωθούμε, χωρίς κόμματα, χρώματα, δόγματα, πρώτα από όλα Έλληνες και χωρίς αρχηγούς, που ονειρεύονται θώκους, αξιώματα και καρέκλες.
Είμεθα όλοι ίσοι μεταξύ μας.
Ο Ηρόδοτος είχε πει ' Όταν ομονοούν οι Έλληνες είναι δύσκολο να τους καταβάλει ο κόσμος όλος ενωμένος'. 
Ο Θουκυδίδης είχε πει 'ούς νυν υμείς ζηλώσαντες και το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ' ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες μη περιοράσθε τους πολεμικούς κινδύνους' , δηλαδή αυτούς λοιπόν, εσείς τώρα να τους μιμηθείτε, και με τη σκέψη ότι ευδαιμονία είναι η ελευθερία, ελευθερία δε η τόλμη, μην τρομοκρατείσθε από τους κινδύνους του πολέμου.
 

Όταν μιλάμε για ευτυχία, δεν μπορούμε να μιλάμε για ατομική ευτυχία, αλλά για κοινωνική ευτυχία, γιατί αν οι περισσότεροι γύρω μας πεινούν και δεν έχουν τα προς το ζην, αυτομάτως η κατάσταση αυτή επηρεάζει και τους υπόλοιπους. 
Στον κόσμο υπάρχει ένα αγαθό πιο πολύτιμο απ΄ τη ζωή, πιο γλυκό από την ευτυχία, η ελευθερία, είχε πει και ο Καζαντζάκης. Επομένως πρέπει να επικεντρωθούμε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από το ΔΝΤ και τους <<Ευρωπαίους>> φίλους μας, διότι από το 2010 και το πρώτο μνημόνιο, που υπόγραψαν οι δοσίλογοι πολιτικοί μας, έχουμε απολέσει την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα και είμεθα έρμαια στα βρωμερά χέρια των επικυρίαρχων του πλανήτη.
 

Η μόνη πραγματική και αληθινή λύση κατ' εμέ είναι η πρόταση του Αρτέμη Σώρρα και των 600 δις δολλαρίων, που έχουν κατατεθεί από τις 28 Σεπ 2012 στο όνομα της Ελληνικής Δημοκρατίας και είναι ομόλογα του Αμερικανικού Δημοσίου 3Α, τα οποία είναι άμεσα ρευστοποιήσιμα μέσω του CDR συστήματος αρκεί να γίνει ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 
Υπάρχουν τα έγγραφα με αρ. πρωτοκόλλου 2615 στις 2-11-2012 από τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Μεϊμαράκη στο Υπ. Οικονομικών, διότι δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδιος και το Υπουργείο με την σειρά του με αρ. πρωτοκόλλου 09927 στις 3-11-2012 στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην 23η Δνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και στον Αν. Γεν. Δντη του ΟΔΔΗΧ (Οργανισμό δχσης δημοσίου χρήματος) και όλοι κωφεύουν και ούτε επαληθεύουν, ούτε διαψεύδουν, γιατί ακόμα και η διάψευση θα έδινε αφορμή για σχόλια. Μέχρι και μήνυση στις 28-11-2012 κατέθεσε ο Σώρρας στους 302, 300 βουλευτές, Στουρνάρα και Παπούλια , 950 σελίδων για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κακουργηματική απιστία, διότι δεν έλαβε καμία απάντηση από τους ανωτέρω αρμόδιους για τον έλεγχο και κανείς τους δεν τον μήνυσε ή δεν εφάρμοσαν νόμο που υπάρχει πριν το 1940, που κατά καιρούς έχει εφαρμοστεί, για αναφορά ψευδών στοιχείων και να τον συλλάβουν;
 

Εάν τα ομόλογα ήταν πλαστά η Αμερική με τις μυστικές της υπηρεσίες δεν θα συνελάμβαναν την ίδια στιγμή τον Σώρρα να τον οδηγήσουν στο Γκουαντάνεμο, μετά από τόσες εμφανίσεις του ιδίου στα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς; 
Γιατί δεν απαντούν; Tί φοβούνται;
 

Γνωρίζουν ότι τα ομόλογα είναι αληθινά αλλά δεν τα αγγίζουν, γιατί ο Σώρρας και η END έχουν βάλει όρους πρώτον ότι θα κάνουν έλεγχο του χρέους, το οποίο δεν ξεπερνά τα 50 δις ευρώ και δεύτερον ότι θα ελέγξουν όλους όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα από την μεταπολίτευση και μετά και είναι αυτό που πραγματικά τρέμουν;
Μήπως δεν μπορούν να ελέγξουν γιατί κανείς από τους κυβερνώντες δεν θέλει την απελευθέρωση της Ελλάδος, γιατί έχουν ξεπουληθεί στα αφεντικά, που τους ανέβασαν στην εξουσία δίνοντάς τους χρήμα και θέσεις κλειδιά; Πρέπει να αναρωτηθούμε, κατά πόσο Έλληνες είναι; 
Τι κάνουν τα υπόλοιπα κόμματα, που κομματιάζουν τον ελληνικό λαό και έχουν ενημερωθεί με επίσημα έγγραφα για τα ομόλογα και χτυπιούνται και ωρύονται για τις ενέργειες τις τρικομματικής κυβέρνησης, τώρα πλέον δικομματικής, που έχουν φτάσει τον λαό σε εξαθλίωση, πείνα, αυτοκτονίες, ναρκωτικά, πορνεία και τα συνακόλουθα της όλης αρνητικής κατάστασης, να μην κάνουν ούτε μία επερώτηση στη Βουλή; 
Επιδιώκουν αυτοί να μας σώσουν με τον δικό τους τρόπο επειδή έχουν κοινοβουλευτική εξουσία και εξελέγησαν με την ψήφο του λαού; 
Κατά πόσο είναι και αυτοί καθαροί και σε τί αποβλέπουν και τί επιδιώξεις έχουν και ποιούς εξυπηρετούν;

Η εξουσία που κερδίζει με ανήθικα μέσα δεν χρησιμοποιείται για το καλό του ανθρώπου και του λαού. 
Για να απελευθερωθούμε πρέπει να γίνει συνένωση των Ελλήνων, να απαιτήσουμε από τους κυβερνώντες να ελέγξουν την προσφορά, η οποία είναι για 100 χρόνια με 0,5% επιτόκιο και όχι 0%, λόγω αγγλικού δικαίου, και είναι η πλέον συμφέρουσα, η οποία θα μας βγάλει από τη δίνη, θα επανέλθουμε στην προ κρίσεως εποχή, χωρίς να χρωστάμε πουθενά, τότε και μόνο τότε θα υπάρξει ανάπτυξη. 
Προϋπόθεση είναι η γενναιότητα ή η τόλμη, όπως είπαμε παραπάνω.
 

Γενναία πράξη, δεν είναι η επανάσταση, αλλά η ενημέρωση, να αφιερώσουμε χρόνο για να αντιληφθούμε τί συμβαίνει, πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και όχι ακούγοντας τα διάφορα παπαγαλάκια, που λένε αυτά που λένε, επειδή εκτελούν έμμισθη και διατεταγμένη αποστολή των αφεντικών τους. 
Και με τη σειρά του ο καθένας, εφόσον πεισθεί να ενημερώσει τον αδελφό, τον φίλο, τον γονιό, για να γίνουμε χείμαρρος και ποτάμι και να καθαρίσουμε την Ελλάδα. Θα είναι βέβαια πιο εύκολη η συνένωση, εάν αφήσουν τον Αρτέμη Σώρρα να αγοράσει οτιδήποτε, γιατί οι προσφορές που έχει κάνει είναι πολλές, όπως για παράδειγμα η αγορά της Ολυμπιακής, με πολύ περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη προσφορά και η απάντηση του Αλμούνια, ως Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης ήταν: «πολύ καλή η προσφορά σας, αλλά δεν έχετε γνώσεις περί αεροπορικών εταιριών». 
Είναι δύσκολο να γράψω όλες τις προσφορές που έχει κάνει (π.χ με το ΙΚΑ, Εθνική Τράπεζα, Financial Bank και ένα σωρό άλλες, αλλά κάθε φορά που ακούγεται το όνομα του, πέφτει σύρμα, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, γιατί γι' αυτούς είναι το αντίπαλο δέος (τώρα κατά πόσο έχουν δέος αυτοί, που κρύβονται στις φωλιές τους, είναι άλλο θέμα), γιατί αν τον αφήσουν θα γκρεμίσει όλο το οικοδόμημα, που χτίζουν εδώ και χρόνια με την παγκοσμιοποίηση, που θέλουν τον Άνθρωπο να είναι νούμερο. 
Τώρα πλέον και ο πιο αφελής καταλαβαίνει τί συμβαίνει και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από τα όσα σχεδιάζουν στην Ελλάδα, με απολύσεις, μειώσεις μισθών, φορολογία, ούτως ώστε να μην αφήσουν δείγμα λίπους στα οικονομικά μας, για να είμαστε πλέον ανίσχυροι να αντιδράσουμε και να μας επιβάλουν να εργαζόμαστε για 300 και 500 ευρώ.
Γνωρίζουν ότι εάν απελευθερωθεί η Ελλάδα και η Κύπρος, αυτό θα λειτουργούσε ως ντόμινο σε όλους τους λαούς του πλανήτη και γι' αυτό τον λόγο παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. 
Για την ιστορία σκεφτείτε σε ποιούς τελικά χρωστάνε 192 από τις 193 χώρες του ΟΗΕ; 

Και στη Μεγαλόνησο, την Κύπρο μας, έχει καταθέσει ο Σώρρας 48,9 δις δολλάρια, με 0% επιτόκιο, πριν βέβαια υπογράψουν με τους Διεθνείς τοκογλύφους, καθώς και πολλές προσφορές και σε ρευστό και για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας. Αξίζει να ερευνήσετε το θέμα, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ας μας απαντήσουν οι έχοντες υποψίες και θεωρούν μη σοβαρές αυτές τις προσφορές, γιατί ο Σώρρας και ο Οργανισμός ΕΙ-END, πριν μπει και η Κύπρος στο ΔΝΤ, ευρίσκοντο επί σαράντα λεπτά μέσα στην Βουλή των Αντιπροσώπων, παρουσία των καναλιών MEGA, ANT, EXTRA και ΡΙΚ, τα οποία δεν έδειξαν τίποτα, ήταν στο παρά πέντε να υπογράψουν με τους ΕΙ-END, αλλά τελευταία στιγμή όλα ανετράπησαν. 
Πόσες πιέσεις έγιναν στους εκεί βουλευτές και από ποιούς για να μην υπογράψουν με τους ΕΙ-END;

Θυμίζω η διαφορά της ψηφοφορίας ήταν 29-27.Και ένα τελευταίο ανατρέξτε στην εκπομπή 'Μυστικά Περάσματα', στο Κοntra channel, στις 9-11-2012, που μέλη του Οργανισμού ΕΙ-END, δείχνουν φωτογραφίες από επίσημη πρόσκληση που τους είχε γίνει από τον ΟΗΕ, για να βοηθήσουν άλλες χώρες του Νοτίου ημισφαιρίου, με φωτογραφίες τους και διακεκριμένο οικονομολόγο, ο οποίος πιστοποιεί την εγκυρότητα των ομολόγων, καλεσμένος βέβαια της εκπομπής και του Δημοσιογράφου. 
Έχουν ήδη βοηθήσει τρεις χώρες και μία εξ΄ αυτών το Έθνος των Μαορί στη Νέα Ζηλανδία με 50 δις δολλάρια και οι οποίοι είχαν κάνει και αυτοί με τη σειρά τους πρόταση να βοηθήσουν την Κύπρο ύψους της τάξεως των 17,5 δις δολλαρίων. Λόγω Σώρρα βεβαίως. 
Για την ιστορία οι Μαορί θεωρούν τους εαυτούς τους απογόνους του Μ. Αλεξάνδρου, πολέμησαν δε με ένα Σύνταγμα στη Μάχη της Κρήτης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και είχαν τις περισσότερες απώλειες καθώς το 80% του στρατεύματος τους σκοτώθηκε στην Κρήτη.
Ας αναρωτηθούμε κατά πόσο θεωρούμε τους εαυτούς μας Έλληνες, μελετώντας την ιστορία μας, γιατί χωρίς ιστορία είμαστε καταδικασμένοι να αφανιστούμε, ας ερευνήσουμε πρώτα πριν καταδικάσουμε κάποιον και ας ενωθούμε. 
'Η ισχύς εν τη ενώσει' (δηλ. όπου υπάρχει ομόνοια, υπάρχει δύναμη), είχε πει ο Λυκούργος, γιατί μονό έτσι δεν θα είμαστε έρμαια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης και Υπνωτίσεως, εφόσον δεν υφίσταται αληθινή δημοσιογραφία, γιατί όλοι οι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών εκτελούν εντολές των αφεντικών, που τους πληρώνουν και όχι μόνο δεν βγάζουν τις αληθινές ειδήσεις, αλλά λένε ψέματα μονίμως στον ελληνικό λαό, καθώς και των πολιτικών μας, που δεν τους αρμόζει να μας εκπροσωπούν, αφού κωφεύουν και δεν ελέγχουν την πρόταση Αρτέμη Σώρρα.
Για τελευταίο άφησα τη δίκη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 28 Ιουνίου στο Η΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κτήριο προκάτ, αίθουσα 1, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, όπου ο -πλέον- Υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Ι. Δαραβίγκας και Γοργίας Ψυλλάκης, είχαν καταθέσει μήνυση κατά του Αρτέμη Σώρρα και Εμμ. Λαμπράκη Προέδρου του ΕΙ-END για διασπορά ψευδών ειδήσεων για ότι αφορά στην πρόταση χρηματοδότησης προς την Ελλάδα (600 δις), με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ξεσηκωμό των πολιτών και την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Συντάγματος.
Ο Γεωργιάδης δεν παρευρέθηκε, γιατί όπως είχε αναρτήσει στο προσφιλές του μέσον το twitter, δεν εκλήθη από τον Εισαγγελέα (μήπως για να τον προστατεύσουνWink. Έπρεπε να ήσαν παρόντες όμως αυτός και ο δικηγόρος του ο Θάνος Πλεύρης για να υποστηρίξουν αυτά που τόσο σθεναρά και επίμονα και με υβριστικό τρόπο καταδίκαζαν την πρόταση Σώρρα στα κανάλια και το διαδίκτυο. Ενώ απειλούσε καιρό τώρα ότι θα πολεμήσει για την αλήθεια, την ώρα της αλήθειας δεν ήταν παρών.
Για την ιστορία η δίκη που κράτησε 4μιση ώρες και παρευρέθηκαν από Αμερική τόσο ο Θεματοφύλακας Gregory Pappas όσο και ο Τραπεζίτης από τον Καναδά Aντώνιος Διαμαντόπουλος κατέθεσαν όλες τις αποδείξεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ενώπιον του σεβαστού δικαστηρίου και όλων μας που είμεθα παρόντες (πάνω από 600 άτομα), μέσα και έξω της αιθούσης, μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι ο έλεγχος των ομολόγων γίνεται σε μερικά λεπτά εφόσον δοθεί η άδεια από τον νόμιμο δικαιούχο (τον Σώρρα δηλαδή, γιατί κανείς άλλος δεν μπορεί, π.χ δημοσιογράφος να κάνει έρευνα για την ύπαρξη των χρεογράφων, όπως ισχυρίζονταν μερικοί από δαύτους κατά καιρούς στα Μ.Μ.Εξαπάτησης) και σε επτά τραπεζικές ημέρες θα πιστωνόταν ο λογαριασμός και θα ρευστοποιούνταν άμεσα τα χρεόγραφα. Το Δικαστήριο αφού συσκέφτηκε κατά το νόμο, αποφάνθηκε ότι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ΑΘΩΟΙ και η συνεδρίαση έληξε.
'Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς'. Μαχάτμα Γκάντι, 1869 - 1948, Ινδός ηγέτης. 
Ο λαός, καθώς και το νερό και η φωτιά είναι όλα ασυγκράτητα.
Για μας που το ερευνήσαμε το θέμα και γνωρίζουμε ότι τα ομόλογα είναι πραγματικά, θεωρούμε καθήκον την ενημέρωση και των υπολοίπων Ελλήνων. 
Το καθήκον είναι η σκιά η οποία ξυπνά μαζί μας το πρωί και αναπαύεται μαζί μας τη νύκτα.
Τελειώνοντας θα κλείσω με τον όρκο από το χορό των Σπαρτιατών του ποιητή Αλkμάνα: 'Άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες', δηλαδή 'Εμείς θα γίνουμε πολύ καλύτεροι'. 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΣ 123


Για ενημέρωση: www.artemis-sorras.com 
και για επικοινωνία: savegreece.end@yahoo.com

..............................................................................................................
Δείτε όλο το ιστορικό,από την αρχή της εμφανίσεως της E.N.D. στην ετικέτα...end
Κρατήστε σε αρχείο τα πάντα! Είναι η ιστορία της Ελλάδος!

"Η χώρα αντιμέτωπη με την εσωτερική και τη διεθνή δυναστική ολιγαρχία"

Γ. Κοντογιώργης - Επιλογές Ολιγαρχικής Πολιτικής - 1.7.2013
konto.jpg
 
Το ελληνικό πολιτικό προσωπικό έχει εγκολπωθεί τις πολιτικές επιλογές της παγκόσμιας ολιγαρχίας των "αγορών", πραγματοποιώντας μια ασύμμετρη φυγή προς το παρελθόν, στο οποίο αναγνωρίζει τον εαυτό του.
Με τον εγκιβωτισμό της χώρας στο παρελθόν και τη στήριξη της διεθνούς και της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, που οδηγεί η Γερμανία, διασφαλίζει για τον εαυτό του και τους συγκατανευσιφάγους του συστήματος, μια προνομιακή νομή του κράτους και του δημόσιου αγαθού. Εξού και το πολιτικό προσωπικό στο όνομα της "δημοκρατίας" έχει ιδιοποιηθεί διαχρονικά το Σύνταγμα, έχει κάνει δυσδιάκριτη τη διαφορά μεταξύ νομιμότητας και ανομίας, λειτουργώντας μέσα σε ένα αθέσμητο και προσωποπαγές περιβάλλον.
Το κράτος είναι το κόμμα και νομείς του, η δημοκρατία είναι η κομματοκρατία, η πολιτεία δικαίου είναι για τους άλλους, το δημόσιο αγαθό είναι δικό τους. Αντί να ανασυγκροτήσουν την χώρα, την μεταβάλλουν σε χώρο προς λεηλασία.
Αντιμετωπίζουν με υψηλή περιφρόνηση την κοινωνία των πολιτών την οποία αποψιλώνουν από τα καλύτερα παιδιά της. Το πολιτικό κόστος εστιάζεται στις αντιδράσεις των ομοτράπεζών τους στο μεγάλο γλέντι και όχι στην κοινωνία των πολιτών.
Οι πολίτες αισθάνονται οργή, φόβο, ντροπή, απογοήτευση, αλλά αυτοί του δείχνουν καταφρονητικά ή και απειλητικά το δάχτυλο. Το άλμα προς τα εμπρός απαιτεί ένα μνημόνιο εναντίον των πυλώνων της καταστροφής και όχι εναντίον της κοινωνίας.
Ένα νέο πολιτικό σύστημα που θα μεταβάλλει την κοινωνία των πολιτών σε θεσμικό του συντελεστή, ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη, μια νομοθεσία που θα απελευθερώνει τις υγιείς δυνάμεις της χώρας και θα εξαναγκάζει την πολιτική τάξη να πολιτεύεται και το κοινό συμφέρον.
Οι εμμονές της καθεστωτικής κομματοκρατίας στο παρελθόν, στη νομή του κράτους και η επιλογή της να προσφεύγει διαχρονικά  στην εξωτερική νομιμοποίηση για να αντιμετωπίζει την οργή της εθνικής κοινωνίας, συνομολογεί ότι δεν μπορεί από τους κόλπους της να προκύψει το νέο. Ώστε, η υπέρβασή της και όχι η εναλλαγή, θα ελευθερώσει τη χώρα από τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς της κατακτητές. 
Όπως θα έλεγε και ο ποιητής "για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους".  
Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής "Life" της 1.7.13 και στην δημοσιογράφο Εύα Αντωνοπούλου

 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/07/h-hwra-antimetwph-me-thn-eswterikh-kai-th-diethnh-dynastikh-olig.html

Το ψήφισμα της Γ’ Εθνικής Συνέλευσης της Τροιζήνας προς τον Αδαμάντιο Κοραή


Ο Αδαμάντιος Κοραής γεννήθηκε στη Σμύρνη. Τελείωσε την Ευαγγελική Σχολή. Ο πατέρας του τον προόριζε για έμπορο. Τελικά έγινε γιατρός. Όλα τα χρόνια του έμενε στο Παρίσι. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να ζήσει όλα τα γεγονότα της Γαλλικής επανάστασης, που έλαβε χώρα το έτος 1789.


Μεγάλη επιθυμία του Κοραή ήταν να δει την Πατρίδα του Ελεύθερη. Πίστευε δε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί αν μορφωθεί ο Ελληνικός Λαός. Όλη του τη ζωή την αφιέρωσε για το σκοπό αυτό. Όλα τα συγγράμματά του διακηρύττουν τα Ελληνικά δίκαια.
Προέτρεπε τους Έλληνες να μην ξεχνούν τις αγριότητες των Τούρκων και τα βασανιστήρια, όχι μόνον που ζουν σήμερα, αλλά και αυτά που υπέστησαν οι πρόγονοί τους στο παρελθόν. [Το ακούσατε σημερινοί Γραικύλοι ;] Τους προέτρεπε να λέγουν στα παιδιά τους αυτά που έλεγαν οι Έλληνες στα παιδιά τους την εποχή των Περσικών πολέμων:
Ω παίδες Ελλήνων ίτε ελευθερούτε Πατρίδας,
ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας Θεών τε
Πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων,
νυν υπέρ πάντων αγών

(Αισχύλος: Πέρσες στ. 402-405)

Ο Κοραής επιθυμούσε να καλλιεργήσει στις ψυχές των νέων τον πόθο της ελευθερίας, γι' αυτό τους θύμιζε τη μεγάλη καταγωγή τους και τη μεγάλη τους κληρονομιά.
Γίνεται φάρος που σκορπά φως. Προβάλλει τους ανεκτίμητους θησαυρούς των προγόνων μας. Μεταξύ των πάρα πολλών βιβλίων του, είναι και το Πολεμιστήριο Σάλπισμα. Με το βιβλίο του αυτό προτρέπει τους Έλληνες να αγωνιστούν, προκειμένου να αποτινάξουν τον Τουρκικό ζυγό.
Ο Αδαμάντιος Κοραής ήταν ο πρωτοπόρος Έλληνας για την πραγμάτωση των Εθνικών ιδεωδών της φυλής μας. Ήταν ο σοφός λόγιος και Μεγάλος Δάσκαλος του γένους. Μέχρι τα βαθιά του γηρατειά εργάσθηκε για την πνευματική ανύψωση των Ελλήνων. Δικαίως δίπλα στα ονόματα των δημιουργών της Ελληνικής Παλιγγενεσίας είναι και το όνομά του.
Η συμβολή του στην Ελληνική παιδεία αναγνωρίσθηκε από το Έθνος και η Γ' Εθνική Συνέλευση των Ελλήνων, που έγινε στην Τροιζήνα το 1827, του επέδωσε εν ζωή το παρακάτω ψήφισμα:
Η Ελλάς σε συγχαίρει, άριστε συμπολίτα, χαίροντα δια την ανάστασιν αυτής
.Ευγνωμονεί ευεργετηθείσα ευεργεσίαν ανεκτίμητον, ένεκα των αρίστων συγγραμμάτων σου. Ο προς την παιδεία έρως των Ελλήνων επήγασεν από τα φώτα όσα προ τινων χρόνων ενέσπειρας εις τας καρδίας των, τα προλεγόμενά σου από τα βιβλία όσα επρομήθευσεν εις την Πατρίδα ο πατριωτισμός σου και από τα σχολεία όσα ήγειραν αι σοφαί συμβουλές σου.
Τοιούτων αγαθοποιών αιτιών αποτελεσμάτων είναι άξια της ευγνωμοσύνης των γενεών και των αιώνων.

Το Ελληνικός Έθνος συνηγμένον εις την Γ' Εθνικήν Συνέλευσιν, διθα τα μεγάλα του συμφέροντα, σου προσφέρει το σέβας και την εκ μέσης καρδίας αγάπην του, αισθάνεται πόνον, διότι δεν μπορεί να κατασπασθεί την ιεράν σου κορυφήν, καταφιλεί όμως τα χρυσά σου λόγια, τα σοφά σου παραγγέλματα, συνομιλεί με τα βιβλία σου και φωτίζει το πνεύμα και την καρδίαν σου ευχόμενον να μην παύσεις να κοινοποιείς τα αγαθά σου φρονήματα εις τους συμπολίτας σου, συμβουλεύων δια τα κοινά συμφέροντα.
Ο Αδαμάντιος Κοραής ευτύχισε και είδε την Ελλάδα Ελευθέρα. Την άνοιξη του 1833 πέθανε σε ηλικία 85 ετών (06.04.1833). Στις 11.05.1875 τοποθετήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών ο ανδριάντας του και οι αναρχικοί βρίσκουν την ευκαιρία και τον μουντζουρώνουν. Πέθανε στο Περίσι. Πριν πεθάνει είχε συντάξει το επίγραμμα:
Αδαμάντιος Κοραής, Χίος, υπό ξένην μεν, ίσα δε τη φυσάση μ' Ελλάδι πεφιλημένην γην των Παρισίων κείμαι.
Κάτω από αυτό το επίγραμμα, στα Γαλλικά, γράφτηκε (σε μετάφραση):
Αυτό το ευγενές τέκνον των Ελλήνων αναζωογονούν την γενεάν των, έκαμε να εγερθεί με την φωνή του ένας λαός ηρώων. Η Γαλλία, Κοραή, η δευτέρα σου πατρίς, σε φυλάττει με υπερηφάνειαν μέσα εις την ειρήνην των τάφων.
Το έτος 1877 (8.4.) τα οστά του μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και είναι τοποθετημένα στο Α' Κοιμητήριο Αθηνών, ευτυχώς, σε μεγαλοπρεπές Μνημείο.
Αυτά τα λίγα, Γραικύλοι, για το Μεγάλο Έλληνα.
Περισσότερα θα βρείτε:
Ήλιος: Τόμος ΚΑ σελ. 179, τόμος Β σελ. 195, Τόμος ΙΒ σελ. 257
Ηρωικές Μορφές από την Ελληνική Επανάσταση της Μ. Δροσογιάννη και της Τούλας Αγγελοπούλου - Τουρνά, Δασκάλες

Καλλιθέα, 07.03.2011
Σύνταξη
Ευχαριστούμε τον διακεκριμένο φίλο του Σκαμνού και του Συλλόγου μας για το ωραίο κείμενο και την αντιδιαστολή που ορθώς κάνει προς την σημερινή κατάπτωση και παρακμή που κατατρέχει την πατρίδα μας εξ αιτίας ηγητόρων κατωτέρων των περιστάσεων. Επειδή ο λόγος γίνεται για το Αδαμάντιο Κοραή, έναν κορυφαίο Έλληνα, και επειδή το ηθικό δίδαγμα πρέπει να εξάγεται και από τις όποιες γκρίζες εκδοχές, θα θέλαμε να σημειώσουμε συμπληρωματικά ότι το έργο του ΑΚ δεν υστερεί και σε θέματα Θεολογίας, έχοντας τύχει διεθνούς αναγνώρισης και εκτίμησης. Δεν είχε την ίδια τύχη, όμως, από το καθ' ημάς ιερατείο:
Ένα άλλο όμως σύγγραμμα του Κοραή δεν είχε την ίδια τύχη. Το «Συνέκδημον Ιερατικόν», μιλούσε για την δεισιδαιμονία, την τιτλομανία και την ηθική κατάπτωση μέρους του κλήρου, γράφοντας χαρακτηριστικά: «O φίλαρχος ιερωμένος καταντά εις φονικόν τύραννον, ο φιλόπλουτος εις αισχροκερδή γόητα και ο φιλήδονος γίνεται ίππος θηλυμανής». Επίσης συνιστούσε τη μετάφραση της Αγίας Γραφής και την ανακαίνιση των εκκλησιών. Το 1839 το βιβλίο καταδικάστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ο Κοραής ήταν θερμός υποστηριχτής της ανεξιθρησκίας.
ΦτΣ 117


ΠΗΓΗ :  http://www.skamnosvoice.gr/portal/index.php/svnews/svanihnevontas/194-to-psifisma-tis-g-ethnikis-synelefsis-tis-troizinas-pros-ton-adamantio-korai

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/07/to-pshfisma-ths-g-ethnikhs-synelefshs-ths-troizhnas-pros-ton-ada.html

Πως θα μάθετε αν σας ψεκάζουν ή ακτινοβολούν...

Πως θα μάθετε αν σας ψεκάζουν ή ακτινοβολούν μία περιοχή...
Απλά και γρήγορα.
Κάντε το και μόνοι σας.
Δείτε πότε προβλέπουν μέγιστη τιμή υγρασίας στην περιοχή σας και κοιτάξτε τον ουρανό σας, το βράδυ ή/και το προηγούμενο βράδυ...
Αλήθεια, πόσα αεροπλάνα είδατε να πετούν χαμηλά και με ταχύτητα προσγείωσης;
Στην Τρίπολη, η διέλευση των αεροπλάνων είναι ένα καθημερινό -νυχτερινό- φαινόμενο (το καλοκαίρι).
Υπάρχουν νύχτες που δεν πετά τίποτε και νύχτες που πετούνε ανά 10-15 λεπτά!!!
Έτσι και αν είναι αδύνατο να δει κάποιος τα χημικά που ρίχνουν (μόνο στο φως του φεγγαριού...), το επόμενο πρωί θα δει ομίχλη και υψηλές θερμοκρασίες ή χαλάζι και καύσωνα!!!
Αν τώρα δείτε τα σύννεφα του ουρανού σας, σε γεωμετρικά σχήματα και όχι σε φυσική τυχαία θέση ή να σχηματίζουν παράλληλες γραμμές, τότε ελέξτε στον υπολογιστή σας, που καταγράφηκαν σεισμοί και που έγιναν την επόμενη ημέρα.
Η αλήθεια είναι ότι αεροψεκασμοί κλιματικής αλλαγής γίνονται και ο καρκίνος έχει αυξηθεί, αυτό που δεν ξέρουμε ακόμη, είναι τι σχέση έχουν με την περιοχή ειδικά της Κρήτης, που θα αποτελέσει πηγή εσόδων για την Ευρώπη (ο Σαμαράς το έχει κανονίσει...) και πόσο αυτό θα έχει αντίκτυπο στο δολάριο...
Μήπως σκέφτεστε αυτό που σκέφτομαι;...
Για αυτό και οι σεισμοί είναι για πρώτη φορά πολλοί και σχεδόν συμβαίνουν σε μία περιοχή. Στο εξωτερικό κάνουν λόγο για τις δυνατότητες του HAARP και όλοι βλέπουμε αφύσικα φαινόμενα και σιγοψιθυρίζουμε την αλήθεια...
Χρήσιμες ιστοσελλίδες για την έρευνά σας είναι:
http://www.earthquakenet.gr/
http://www.meteo.gr/
http://sat24.mobi/
http://www.katohika.gr/2013/06/pos-tha-mathete-an-sas-psekazoun-i-aktinovoloun.html

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!

Η ολοκλήρωση της προωθημένης γενοκτονίας που μας επέβαλλαν αλλότριες δυνάμεις με όργανά τους τις πολιτικές μαριονέτες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων «κομπάρσων» με την ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ που ετοιμάζουν σε βάρος του ελληνισμού!!!
Απόσταγμα
Εφαρμόζουν πρόγραμμα προωθημένης γενοκτονίας!...
Ησαΐας Κωνσταντινίδης
Όταν μετά από αρκετά χρόνια (και σαν τα πάθη του «Σήμερα» έχουν πια καταλαγιάσει...) ο ιστορικός του μέλλοντος ερευνά αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, θα βρεθεί ενώπιον μιας ξεκάθαρης – πλην όμως: εφιαλτικής – πραγματικότητας. Συνδέοντας γεγονότα και καταστάσεις, αντιμετωπίζοντας τα πάντα στο σύνολό τους και βλέποντας φυσικά την κατάληξη των πραγμάτων, θα ονομάσει αυτά τα αισχρά τα οποία ζήσαμε – και εξακολουθούμε να ζούμε – στην περίοδο της Μεταπολίτευσης με μία φράση θλιβερή μεν, αλλά πέρα ως πέρα αληθινή: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ, που έλαβε χώρα από το 1974 και ύστερα κατά των Ελλήνων! Πρόγραμμα κατάλληλα επεξεργασμένο σε «απόκρυφα» εργαστήρια αλλότριων μυστικών υπηρεσιών του πλανήτη και το οποίο, όπως φαίνεται, θα απολήξει σύντομα με φοβερά δραματικό για τους Έλληνες τρόπο: με νέα ανείπωτη εθνική τραγωδία!...
Πώς αλλιώς μπορούν να εξηγηθούν όλα αυτά τα απίστευτα, τα αντιδημοκρατικά, τα αντεθνικά που βιώνουμε εδώ και αρκετές δεκαετίες στον τόπο μας; Και εννοούμε μια σειρά αρνητικότατων παραμέτρων που επισκιάζουν την κοινωνική μας ζωή (και που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη σαπίλα των Άκηδων και των Βουλγαράκηδων). Τη διάλυση του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας. Την καταστροφή του δημοσίου τομέα με την αντιπαραγωγικότητα και την υπερδιόγκωση που τον χαρακτηρίζει. Την επιβολή πλήρους ανηθικότητας στην κοινωνία (από το παιδί της κούνιας έως τον πιο ηλικιωμένο...) από τύπους ανώμαλους και κομπλεξικούς. Την ατιμωρησία των τρομοκρατών και των ληστών των δημοσίων ταμείων. Τη νόθευση της γλώσσας μας, που κατήντησε ένα βαρβαρικό ιδίωμα. Την απίθανη υποχωρητικότητα σε όλα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Τον περίγελω που ζει το έθνος μας διεθνώς, εξαιτίας του παρασιτικού και άχρηστου πολιτικού του προσωπικού. Την απόλυτη αναξιοκρατία και αδικία, που οδηγούν εκλεκτούς νέους Έλληνες στο εξωτερικό. Χρειάζεται να πούμε και άλλα;
Πού είναι λοιπόν η «προσφορά» της Μεταπολίτευσης; Έχουμε ύστερα άδικο εμείς που χαρακτηρίζουμε αυτή τη σκοτεινή περίοδο ως την πλέον σάπια και διεφθαρμένη από γενέσεως του Έλληνα ανθρώπου;... Ας μας δείξουν οι «υπερασπιστές» αυτού του εκτρώματος που μας κατέστρεψε ένα (1) έστω θετικό στοιχείο της καταραμένης Μεταπολίτευσης που να υπερσκελίζει τα χιλιάδες αρνητικά! Ένα ζητούμε, όχι περισσότερα...
Μα το χειρότερο που έπεται; Η ολοκλήρωση της προωθημένης γενοκτονίας που μας επέβαλλαν αλλότριες δυνάμεις με όργανά τους τις πολιτικές μαριονέτες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των υπολοίπων «κομπάρσων» με την ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ που ετοιμάζουν σε βάρος του ελληνισμού! Τι βλέπουμε λοιπόν σήμερα; Βλέπουμε καταρχάς την πρωτοφανή υπογεννητικότητα που χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό (στο... 0,7 παιδί ανά οικογένεια ο Μ.Ο. γεννήσεων στους γηγενείς Έλληνες!). Βλέπουμε επίσης αυτό το τόσο αρνητικό φαινόμενο να συνδέεται με τη λαθρομετανάστευση, δηλ. με την αντικατάσταση του ντόπιου πληθυσμού από λαούς κυρίως κεντροασιατικής προέλευσης. Και βλέπουμε, τέλος, όλως «περιέργως» θανατηφόρες ασθένειες – βασικώς τον καρκίνο – να εξοντώνουν τους νεώτερους ελληνικούς πληθυσμούς... Όλα αυτά είναι «τυχαία»; Είναι άραγε «συμπτωματικά»; Τι έχουν να μας πουν οι ανόητοι θιασώτες της Μεταπολίτευσης;...
http://www.katohika.gr/2013/06/efarmozoun-programma-proothimenis-genoktonias.html

E.N.D ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 28-6-13 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ E.N.D ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 28-6-13 (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ, Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΔΙΑΧΕΟΥΝ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ. ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ. ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΥΝΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΕΣ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Η ΑΝΥΣΥΧΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΤΟΝΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΡΙΧΝΟΝΑΣ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ, ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ!!!!! 

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ..... 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ...... "ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ" ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥΣ Κ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΣΤΗ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ ΚΑΙ "ΚΟΥΦΗ" ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ Η ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Η ΑΝΥΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ....

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 28-6-2013 ΣΤΟ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΕΙΧΕ ΠΛΕΟΝ ΠΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤOY ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ E.N.D. KAI TOΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΟΓΙΑ Ή ΞΥΛΙΝΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ. 

"ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ" 
ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;;;;;





Το πραγματικό ταξίδι του Οδυσσέα. Γιατί μας το έκρυψαν;


Η ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΩΣ

α) η μελέτη της Εριέττας Μέρτζ

Η πρώτη που ετόλμησε να έρθει αντιμέτωπη προς την επικρατούσα άποψη ότι οι περιπλανήσεις του Οδυσσέως έγιναν μέσα στην Μεσόγειο ήταν η Αμερικανίδα Εριέττα Μέρτζ (Henrietta Mertz) η οποία το 1965 εξέδωσε στο Σικάγο των Η.Π.Α. το βιβλίο " The Wine Dark Sea" (τίτλος στα Ελληνικά "ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ" εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ -1995)και αργότερα το 1967 τα "Αργοναυτικά" δια των οποίων με μεγάλη πειστικότητα -στηριζόμενη στις δικές της προσωπικές έρευνες και εξερευνήσεις στην Β. και Ν. Αμερική- διατυπώνει την θέση ότι το ταξίδι του Οδυσσέως είχε και ένα σημαντικό σκέλος εκτός Μεσογείου. Η άποψη της κ. Μέρτζ είναι ότι ο Οδυσσέας ταξίδεψε μέχρι τις ακτές της Αμερικής βοηθούμενος από τα θαλάσσια ρεύματα. Η κ. Μέρτζ εντόπισε τα μέρη που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας με βάση την ταχύτητα που κινούνται τα θαλάσσια ρεύματα και την διάρκεια των ταξιδιών από σταθμό σε σταθμό όπως αναφέρονται στην Οδύσσεια. Οι απόψεις της κ. Μέρτζ ενισχύονται και από αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στην Αμερικανική ήπειρο.

Σχεδιάγραμμα που παρουσιάζει την περιπλάνηση του Οδυσσέα μετά την πτώση της Τροίας βάσει των διαπιστώσεων της Εριέττας Μέρτζ (η οποία μελέτησε εδάφιο προς εδάφιο το κείμενο του Ομήρου σε συνδυασμό με διάφορες νεότερες ανακαλύψεις και παρατηρήσεις που αναφέρονται από τον ίδιο τον Όμηρο π.χ. διάρκεια ταξιδιού κλπ). Στον χάρτη επισημαίνονται η περιοχή που υπήρξαν οι Σειρήνες , σε ποιο σημείο της Αμερικάνικης ηπείρου ήταν η Σκύλλα και η Χάρυβδης και μέσο ποίας οδού ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη βοηθούμενος καθ' όλη την διαδρομή από το ρεύμα του κόλπου (Gulf stream) .

β) η μελέτη του Ζίγκφριντ Πετρίδη

Οι Έλληνες έχουν μία αποδεδειγμένη ναυτική ιστορία που ξεκινάει τουλάχιστον από το 7.250 π. Χ. όπως αποδεικνύεται από τα ευρήματα του σπηλαίου Φράχθι στην Αργολίδα.
«...Η μοναδικότης του Ελληνικού γεωγραφικού χώρου, ήτοι η παρουσία εις μικράν σχετικώς έκτασιν, το Αιγαίον Πέλαγος, εκατοντάδων νήσων, επέτρεψε εις τους προϊστορικούς κατοίκους του, λίαν ενωρίς την ανάπτυξιν της δια θαλάσσης επικοινωνίας. Με την πάροδο των ετών και την απόκτησιν πείρας θαλασσίων ταξιδίων, οι Αιγαίοι ναυτικοί έγιναν τολμηρώτεροι, πλεύσαντες προς βορράν εις τον Εύξεινον πόντον, προς νότον εις Αίγυπτον και "Φοινίκην" και δυσμάς εις Ιταλίαν και Ιβηρίαν. Ανακαλύψαντες ότι η θάλασσα εις ην εταξίδευον περιεβάλλεντο παντού υπό ξηράς με μία μόνον έξοδον, δεν εδίστασαν να εξέλθουν τραπέντες όπως είδομεν προς βορράν (σημ. της ΑΕΙ- Κασσιτερίδες νήσοι = Αγγλία) δια τον κασσίτερον και δια το ήλεκτρον, αλλά και προς δυσμάς ως θ' αποδείξωμεν...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 139)

Η Ελληνική γραμματεία είναι πλούσια σε αναφορές για τις γεωγραφικές γνώσεις των αρχαίων προγόνων μας. Στην μελέτη του κ. Πετρίδη παρουσιάζονται στοιχεία που αφορούν τις γεωγραφικές γνώσεις για περιοχές :

- του Βορρά (υπερβορέα)

- της Ανατολής (Ασίας)

- του Νότου (Αιθιοπία, Κυρηναϊκή, Αίγυπτος, λοιπή βόρεια Αφρική)

- και της Δύσεως (Ιταλία, νήσοι δυτικώς της Ιταλίας α) Σαρδηνία, β) Κορσική γ) Έλβα δ) Καπρί ε) Ίσκια , Ιβηρική χερσόνησος, Γαλλία, βόρειο-ανατολική Ευρώπη, Βρετανία - Ιρλανδία

Από την Ελληνική γραμματεία προκύπτει ότι οι Έλληνες έχουν μεγάλη εξοικείωση με τις αστρονομικές παρατηρήσεις (παράδειγμα οι αστρονομικές αναφορές των Ορφικών ύμνων) και οι ναυτικοί της εποχής χρησιμοποιούν τους αστερισμούς για να προσανατολίζονται κατά την διάρκεια της νυχτερινή πλεύση τους.
Μεγάλη βαρύτητα στην έρευνα του ταξιδιού του Οδυσσέως έχουν οι αστρονομικές αναφορές της Οδύσσειας. Αναφέρεται από τον Όμηρο ότι «ΑΡΚΤΟΝ Θ' ΗΝ ΚΑΙ ΑΜΑΞΑΝ ΕΠΙΚΛΗΣΙΝ ΚΑΛΕΟΥΣΙΝ, ΗΤ' ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Τ' ΩΡΙΩΝΑ ΔΟΚΕΥΕΙ, ΟΙΗ Δ' ΑΜΜΟΡΟΣ ΕΣΤΙ ΛΟΕΤΡΩΝ ΩΚΕΑΝΟΙΟ ΤΗΝ ΓΑΡ ΔΗ ΜΙΝ ΑΝΩΓΕ ΚΑΛΥΨΩ, ΔΙΑ ΘΕΑΩΝ, ΠΟΝΤΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΑΙ ΕΠ' ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΧΟΝΤΑ» (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Ε 273) δηλαδή : "και την 'Αρκτον (Μ. 'Αρκτο) που την ονομάζουν και 'Αμαξα, που κλωθογυρίζει αυτού και παραφυλάει τον Ωρίωνα και που μονάχ' αυτή είναι αμέτοχη στα λουσίματα του Ωκεανού, (σημ. της ΑΕΙ : δηλαδή ο αστερισμός είναι αειφανής - δεν πέφτει κάτω από τον ορίζοντα) τον συμβούλεψε λοιπόν η υπέροχη θεά η Καλυψώ να ταξιδεύει έχοντας στ' αριστερό του χέρι αυτήν".
Στο κείμενο αυτό περιέχονται σημαντικότατες πληροφορίες. «...Ο Όμηρος ομιλεί περί "Ωκεανού" και όχι "Πόντου" και όπως είδομεν "Ωκεανόν" οι αρχαίοι Έλληνες ωνόμαζαν την περιβάλλουσαν την οικουμένην θάλασσαν (σημ. της ΑΕΙ : η θάλασσα έξω από τις Ηράκλεις στήλες) περί αυτού συμφωνεί και ο Στράβων "ΤΑΥΤΑ ΓΑΡ ΠΑΝΤΑ ΦΑΝΕΡΩΣ ΕΝ ΤΩ ΑΤΛΑΝΤΙΚΩ ΠΕΛΑΓΕΙ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝΑ ΔΗΛΟΥΤΑΙ" (c26) δηλαδή : Όλα αυτά είναι καταφανές ότι δηλούνται (υπό του Ομήρου) ως τελούμενα εις τον Ατλαντικόν"...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 182)

Η πολυετή εμπειρία του Ζ. Πετρίδη ως ιστιοπλόου τον βοήθησε να επιβεβαιώσει ή και να
  
διορθώσει (όπου αυτό ήταν απαραίτητο) τα συμπεράσματα της Ε. Μέρτζ, με βάση τις αναφορές που υπάρχουν από τον Όμηρο για την διάρκεια του ταξιδιού από σταθμό σε σταθμό και τις επιπρόσθετες λεπτομέρειες που τυχόν αναφέρονται (π.χ. κατεύθυνση ανέμου, πορεία πλοίου, περιγραφές των νησιών κλπ).
Παράδειγμα : ΑΙΟΛΙΑ
«..Γράφει ο Όμηρος : "ΔΩΚΕ ΜΟΙ ΕΚΔΕΙΡΑΣ ΑΣΚΟΝ ΒΟΟΝ ΕΝΝΕΩΡΟΙΟ, ΕΝΘΑ ΔΕ ΒΥΚΤΑΩΝ ΑΝΕΜΟΝ ΚΑΤΕΔΗΣΕ ΚΕΛΕΥΘΑ, ΚΕΙΝΟΝ ΓΑΡ ΤΑΜΙΗΝ ΑΝΕΜΩΝ ΠΟΙΗΣΕ ΚΡΟΝΙΩΝ ΗΜΕΝ ΠΑΥΜΕΝΑΙ ΗΔ' ΟΡΝΥΜΕΝ ΟΝ Κ' ΕΘΕΛΗΣΙΝ. ΝΗΙ Δ' ΕΝΙ ΓΛΑΦΥΡΗ ΚΑΤΕΔΕΙ ΜΕΡΜΙΘΙ ΦΑΕΙΝΗ ΑΡΓΥΡΕΗ, ΗΝΑ ΜΗΤΙ ΠΑΡΑΠΝΕΥΣΗ ΟΛΙΓΟΝ ΠΕΡ, ΑΥΤΑΡ ΕΜΟΙ ΠΝΟΙΗΝ ΖΕΦΥΡΟΥ ΠΡΟΕΗΚΕΝ ΑΗΝΑΙ, ΟΦΡΑ ΦΕΡΟΙ ΝΗΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ" (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κ19)

Δηλαδή "Μου 'δωσε ένα ασκί εννιάχρονου βοδιού, που το έγδαρε, κι έκλεισε κει μέσα τις κινήσεις των ανέμων με τα πολλά τους βουητά, γιατί εκείνον είχε κάμει ο γιός του Κρόνου επιστάτη στους ανέμους, για να σταματάη και να αμολάη όποιον του αρέσει. Κι έδεσε το ασκί μέσα στο βαθουλωτό καράβι με γυαλιστερή, ασημένια κλωστή, για να μην φυσάει έστω και λίγο. 'Αφησε μονάχα τον Ζέφυρο (δυτικό) να φυσάει για χάρη μου, για να πάη στην πατρίδα και τα πλοία κι εμάς τους ίδιους."
Ώστε ο Αίολος παρακληθείς υπό του Ωδυσσέως, εδέσμευσεν όλους τους ανέμους, αφήσας μόνο τον ούριον δι' αυτόν, Ζέφυρον - δυτικός, όπερ σημαίνει ότι ο Οδυσσεύς ευρίσκετο δυτικώς της Ιθάκης και περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με αυτήν.
Και η διήγησις συνεχίζει :
"ΕΝΝΗΜΑΡ ΜΕΝ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΜΕΝ ΝΥΚΤΑΣ ΤΕ ΚΑΙ ΗΜΑΡ, ΤΗ ΔΕΚΑΤΗ Δ' ΗΔΗ ΑΝΕΦΑΙΝΕΤΟ ΠΑΤΡΙΣ ΑΡΟΥΡΑ" (ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ Κ28) δηλαδή : " Εννιά μερόνυχτα συνέχεια ταξιδεύαμε και στις δέκα άρχισε να ξεχωρίζει πια η γη της πατρίδας" (σημ. της ΑΕΙ : άρα η νήσος Αιολία πρέπει να είναι ένα νησί που να ευρίσκεται δυτικά της Ιθάκης και να απέχει απόσταση που ισοδυναμεί με ταξίδι επί 9 μέρες με ευνοϊκό άνεμον)
Η απόστασις νήσοι Lipari - νήσος Ιθάκη δεν υπερβαίνει τα 270 μίλια και δια 9-ήμερον πλούν η μέση ταχύτης είναι : 270:9: 4=1,25 κόμβοι, αλλά μία ωριαία ταχύτητα πλεύσης 1,25 κόμβων δεν είναι "εύνοια" του Αιόλου, αλλά μαρτύριο...

Αντιθέτως η απόστασις : νήσος Μαγιόρκα - Σαρδηνία - Σικελία - Ιθάκη είναι 870 μίλια και δια 9-ήμερον πλούν η μέση ταχύτης είναι : 870:9:24=4,03 κόμβοι, δηλαδή μία ταχύτης ενός ήρεμου θαλάσσιου περιπάτου, δεκτή από πάσης απόψεως. 'Αρα να η "νήσος του Αιόλου"...» ("ΟΔΥΣΣΕΙΑ" ελληνική έκδοση, σελίδα 216)

Από τα ανωτέρω συμπεραίνεται ότι ο Οδυσσέας δεν έφτασε στην Αμερικανική ήπειρο
  
 από τύχη, παρασυρόμενος από τα θαλάσσια ρεύματα (άποψη την οποία έχει η κ. Ε. Μέρτζ).

Αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες είχαν και ποντοπόρα πλοία, ισχυροτάτης κατασκευής, ταχέα και ευέλικτα.

Γνώριζαν πολύ καλά και την ναυτική τέχνη, αλλά και την τέχνη του ναυτίλου, εκμεταλλευόμενοι τις δυο κινητήριες δυνάμεις των πλοίων : τα κουπιά και τα πανιά. για να οδηγήσουν τα σκάφη τους εκεί που επιθυμούσαν.


Οι εικόνες καθώς και μέρος των κειμένων προέρχονται από τα βιβλία του Ζ. Πετρίδη

α) ΟΔΥΣΣΕΙΑ - μία ναυτική εποποιία των Ελλήνων εις την Αμερικήν (Αθήνα 1994)

β) HOMER'S ODYSSEY - America's discovery by the ancient Greeks (βελτιωμένη έκδοση - Athens1999)


Σχετική βιβλιογραφία :

ΖΙΓΚΦΡΙΝΤ ΠΕΤΡΙΔΗΣ "ΟΔΥΣΣΕΙΑ-Μία ναυτική εποποιϊα προϊστορικών Ελλήνων εις Αμερική"
HENRIETTE MERTZ "ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ" εκδόσεις ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ "Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ" εκδόσεις Εγκυκλοπαίδειας του ΗΛΙΟΥ
ENRICO MATTIEVICH "ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ" εκδόσεις ΕΚΑΤΗ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ "ΝΕΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" εκδόσεις ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗ

Ευχαριστώ τον φίλο μου tubed13 για αυτα τα στοιχεία



ΠΗΓΗ
revealedtheninthwave
 
http://news-cobra.blogspot.gr/2013/07/blog-post_9616.html

Έχουν μπαζώσει βασιλικό τάφο από το 2002, που ανατρέπει την ιστορία! Βίντεο

 
 Ένα βίντεο ντοκουμέντο από ανασκαφές στην αρχαία Πελλάνα βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας μέσα από το notospress.gr. Ισως τελικά να έλυνε το «γρίφο» από πού έλκουν την καταγωγή τους οι αρχαίοι Σπαρτιάτες καθώς επίσης να διαλευκάνει και τα πιο σκοτεινά σημεία στην Ιστορία της Ομηρικής.....


Σ’ αυτό αμοντάριστο υλικό των δύων λεπτών, που είναι από την ξενάγηση της σχολής των Δοκίμων Έφεδρων Αξιωματικών του Κ.Ε.Ε.Μ, 10 χρόνια πριν, είναι η μοναδική απόδειξη οπτικού και ακουστικού στοιχείου που έχουμε στη διάθεσή μας μέχρι σήμερα, η οποία μαρτυρεί την ύπαρξη ενός μεγαλοπρεπέστατου μνημείου που μάλλον χάθηκε άδικα και ανεξήγητα. Οποιαδήποτε άλλη πηγή, πληροφορία ή ίχνος υλικού σχετικά μ’ αυτό το θέμα, δυστυχώς, καταστράφηκε και θάφτηκε για πάντα μαζί με τον μνημείο.


Λίγο πριν την συνταξιοδότηση του διακεκριμένου επιστήμονα κ. Θεόδωρου Σπυρόπουλου, επίτιμου εφόρου αρχαιοτήτων και διευθυντή των ανασκαφών στην Πελλάνα, είχε γίνει, από τον ίδιο, μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στο χωριό Πελλάνα Λακωνίας το Μάιο του 2002. Ο κ Σπυρόπουλος είχε αρχίσει τις ανασκαφές σ’ έναν αρκετά καλοδιατηρημένο Βασιλικό Τάφο δίπλα από τους άλλους που είχε βρει πριν από 22 χρόνια στη θέση «Πελεκυτή» στην ανατολική πλευρά του Μυκηναϊκού νεκροταφείου. Όταν όμως έφθασε στην είσοδο του τάφου, διαπίστωσε έκπληκτος πως αριστερά και δεξιά των τειχών του μεγάλου διαδρόμου υπήρχαν άλλοι δυο τεράστιοι τάφοι, οι οποίοι ήταν προφανώς ασύλητοι διότι καλύπτονταν από τις πλάκες που τους είχαν κτίσει.


Από δω και μπρος το μυστήριο περιπλέκεται. Για αδιευκρίνιστους λόγους και χωρίς να ενημερωθεί ο κ. Σπυρόπουλος, ο υπεύθυνος ανασκαφέας, διαπράχθηκε ένα πρωτοφανές έγκλημα που όμοιό του δεν έχει καταγραφεί πουθενά στα χρονικά της αρχαιολογίας. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) σε συνεργασία με την Ε΄ Εφορία Κλασικών και Προϊστορικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης (Ε΄ ΕΚΠΑ) μπάζωσαν με 200 τόνους ακατέργαστο νταμαρίσιο χαλίκι (αντί για ποταμίσια άμμο όπως προβλεπόταν) τον μεγαλειώδη αυτόν Τάφο. Η καταστροφή του είναι προφανής. Οι άγρυπνοι φρουροί κάτοικοι της Πελλάνας φύλαγαν το μνημείο των προγόνων τους με νύχια και με δόντια μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των τυμβωρύχων που καραδοκούσαν. Όταν τα μέτρα επιφυλακής χαλάρωσαν άδραξαν αμέσως την ευκαιρία για να επισπεύσουν το απαράδεκτο και ανεξήγητο μέχρι σήμερα, έργο τους.


Οι τότε υπεύθυνοι την ταφής για να τελειώνουν μια ώρα νωρίτερα από την «εργασία» τους, πριν τους αντιληφθεί το εξοργισμένο στη συνέχεια πλήθος, προφανώς κατά παράβαση οδηγιών της Διεύθυνσης Αναστηλώσεως Αρχαίων Μνημείων δεν δίστασαν ακόμη και ν’ ανεβάσουν τα βαριά σκαπτικά οχήματά τους (μπουλντόζες και φορτηγά) πάνω στο ήδη γεμάτο με ρηγματώσεις τάφο. Αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα, την κατάρρευση της οροφής του θολωτού θαλάμου του Βασιλικού Τάφου από το υπερβολικό βάρος και την πρόκληση ανεπανόρθωτων ζημιών στο επιβλητικό αυτό μνημείο. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Πάρα πολλά είναι τα ερωτηματικά σήμερα που στοιχειώνουν τις πληγωμένες ψυχές αυτών των ανθρώπων, όπου βύθισε όχι μόνο το χωριό τους, αλλά ολόκληρο το Δήμο Πελλάνας στο «πένθος» και στην απόγνωση:

ΓΙΑΤΙ το Υπουργείο Πολιτισμού επέτρεψε αυτή την καταστροφή;… ΓΙΑΤΙ κρύβονται;… Μήπως επειδή θ’ άλλαζε άρδην η Ελληνική μας Ιστορία;… ΓΙΑΤΙ φοβούνται;… Μήπως επειδή θα έριχνε χίλια χρόνια επιπλέον άπλετο φως στην Ιστορία της αρχαίας Σπάρτης;… ΓΙΑΤΙ δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να λογοδοτήσει για αυτές τις ακατανόητες πράξεις;… ΓΙΑΤΙ δεν μιλάει κανείς;… ΓΙΑΤΙ;… Ο Τάφος βυθίστηκε και πάλι στο σκοτάδι. Όμως στο φως της ημέρας πρέπει να δοθούν απαντήσεις

Όσο θα εξακολουθεί η Πολιτεία να επιτρέπει την καταστροφή των μνημείων των αρχαίων ημών προγόνων, τόσο εμείς οι Πελλανιώτες θ’ αντιστεκόμαστε κόντρα στο κατεστημένο, φυλάσσοντας ως «Θερμοπύλες» την ίδια ανεκτίμητη πολιτιστική μας κληρονομιά που μας την παρέδωσαν ανεξίτηλη οι πατέρες μας στο πέρασμα των αιώνων.


πηγή

http://news-cobra.blogspot.gr/2013/07/2002.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters