Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Έχει εξαγοραστεί η αμερικανική κυβέρνηση από την οικογένεια Ρόθτσιλντ; (video)




 
 
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο μεμονωμένος πλούτος θα μπορούσε να αυξηθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων σε τέτοιες αναλογίες, ώστε να είναι σε θέση να αγοράσει την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών!

Αυτό που συμβαίνει ξεπερνά κάθε δεδομένο… Οι Ρότσιλντ, γνωστοί και μη εξαιρετέοι, έκαναν δική τους την κυβέρνηση των ΗΠΑ και μάλιστα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι… Μάλιστα φρόντισαν γι’ αυτό όλα τα προηγούμενα χρόνια.. Έτσι τώρα πλέον δεν υπάρχει καμιά ελεύθερη αμερικανική κυβέρνηση (η μπάλα παίρνει και τον υπόλοιπο πλανήτη, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων… Η Ελλάδα φυσικά λόγω των πολιτικάντηδων που βρίσκονται στην εξουσία δεν ανήκει στις εξαιρέσεις)… Οι Ρότσιλντ, μετά το παρασκήνιο, παίρνουν πλέον και στο προσκήνιο της εξουσίας…

ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ – ΜΙΝΥΕΣ – ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ – (Η ΕΚΠΟΜΠΗ)

ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ – ΜΙΝΥΕΣ (Α” ΜΕΡΟΣ): ΛΑΚΕΔΑΙΜΩΝ
Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑΥΣΙΝΟΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK:  Ναυσίνοος – Nausinous
Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΑΥΣΙΝΟΟΥ FACEBOOK:  ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: nausinous@yahoo.com
 
ΑΛΦΕΙΟΣ 1 ΑΛΦΕΙΟΣ 4
 
ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
 
ΑΛΦΕΙΟΣ 7
  
 
    
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ:
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ:
 ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΣΙΝΟΟΥ
 
 
 
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ:

 
 

Νέο ισχυρό αντιβιοτικό μετά από 30 χρόνια

Επιτέλους, μετά σχεδόν 30 χρόνια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν στα χέρια τους ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό, το οποίο στο μέλλον θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος κατά των μικροβίων, που γίνονται ολοένα πιο ανθεκτικά στα υπάρχοντα αντιβιοτικά. Οι επιστήμονες έκαναν λόγο για μια ανακάλυψη που μπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιγνιδιού».

Το αντιβιοτικό, η τειχοβακτίνη, που ανακαλύφθηκε σε δείγμα χώματος, μπορεί να «καθαρίσει» σοβαρές λοιμώξεις από παθογόνα σούπερ-μικρόβια όπως το MRSA, χωρίς να συναντήσει αντίσταση και χωρίς τοξικές παρενέργειες, όπως έδειξαν τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, το BBC και το "Science". Το νέο αντιβιοτικό ήταν εξίσου αποτελεσματικό -αν όχι περισσότερο- με τη βανκομυκίνη, το ισχυρό αντιβιοτικό τελευταίας καταφυγής για τους γιατρούς.

Εντός της επόμενης διετίας θα ακολουθήσουν δοκιμές σε ανθρώπους για να επιβεβαιώσουν την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του νέου αντιβιοτικού. Οι ερευνητές αισιοδοξούν πολύ, αν και άλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν πιο επιφυλακτικοί, καθώς στο παρελθόν αντιβιοτικά που δεν είχαν παρενέργειες στα πειραματόζωα, αποδείχτηκαν τελικά τοξικά στους ανθρώπους. Αν όλα πάνε καλά, το νέο αντιβιοτικό αναμένεται να είναι διαθέσιμο στα νοσοκομεία σε περίπου πέντε έως έξι χρόνια και πιθανώς αρχικά θα χορηγείται σε ενέσιμη μορφή και όχι σε χάπι.

Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature", έγινε από διεθνή ομάδα επιστημόνων από πανεπιστήμια και φαρμακευτικές εταιρείες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Βρετανία, με επικεφαλής τον Κιμ Λιούις, καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του αμερικανικού Πανεπιστημίου Northeastern της Βοστώνης και συνιδρυτή της εταιρείας φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας NovoBiotic Pharmaceuticals, η οποία απέκτησε τη σχετική εμπορική πατέντα για το νέο αντιβιοτικό. Μεταξύ των ερευνητών είναι και ο Λίνος Λαζαρίδης της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας Selcia.

Το νέο αντιβιοτικό ανήκει σε μια νέα κατηγορία δραστικών ουσιών, που εξοντώνουν τα βακτήρια καταστρέφοντας τα περιβλήματα (μεμβράνες) των κυττάρων τους. Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι θα περάσουν πάνω από 30 χρόνια χρήσης του νέου φαρμάκου, εωσότου οι παθογόνοι μικροοργανισμοί αποκτήσουν αντιστάσεις εναντίον του (αν και το χρονικό αυτό διάστημα θα εξαρτηθεί τελικά από το πόσο συχνά θα συνταγογραφείται το νέο φάρμακο, εφόσον όντως κυκλοφορήσει στην αγορά).

Το πρώτο αντιβιοτικό ήταν η πενικιλλίνη, που ανακάλυψε ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ το 1928, απομονώθηκε το 1940 και παρασκευάστηκε μαζικά το 1943. Αν και τις πρώτες δεκαετίες, ιδίως του ΄50 και του΄60, τα αντιβιοτικά έκαναν «θαύματα», τελευταία η αντίσταση των μικροβίων σε αυτά εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα για την ιατρική κοινότητα. Μετά το 1987 κανένα νέο αντιβιοτικό δεν έφθασε στα χέρια των γιατρών. Οι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά λοιμώξεις, όπως από το σούπερ-βακτήριο MSRA και τη φυματίωση, σκοτώνουν πλέον περίπου 700.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, γι' αυτό οι γιατροί επείγονται για νέα φάρμακα, προτού η κατάσταση ξεφύγει από κάθε έλεγχο, όπως έχει προειδοποιήσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια μικροσκοπική συσκευή (iChip), με την οποία απομόνωσαν και καλλιέργησαν μικρόβια που πήραν από το χώμα και τα οποία εκκρίνουν τα δικά τους βιολογικά «όπλα», τα αντιβιοτικά. Η πρωτοτυπία είναι ότι το iChip προσομοιώνει το φυσικό περιβάλλον των μικροβίων, πράγμα που ήταν πολύ δύσκολο έως τώρα.

Ενώ το χώμα βρίθει μικροβίων και μυκήτων, μόνο το 1% είχε καταστεί εφικτό να καλλιεργηθούν στο εργαστήριο μέχρι σήμερα, ώστε να αξιοποιηθούν για τυχόν νέα αντιβιοτικά. Όμως χάρη στη νέα μέθοδο αυτό το ποσοστό μπορεί να φθάσει στο 50%. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι τελικά το iChip θα αποδειχτεί πιο πολύτιμο και από το νέο αντιβιοτικό, καθώς μπορεί να επιτρέψει την ανακάλυψη πολλών νέου τύπου αντιβιοτικών στο μέλλον.

Η NonoBiotic έχει ήδη ανακαλύψει 25 υποψήφια αντιβιοτικά, από τα οποία η τειχοβακτίνη, που προέρχεται από το βακτήριο με το ελληνικο-λατινικό όνομα "Eleftheria terrae" (Ελευθερία της Γης), φαίνεται το πιο ενδιαφέρον. Τα επόμενα χρόνια, χάρη στη βοήθεια του iChip, που επιτρέπει την ελεγχόμενη καλλιέργεια πολλών αναξιοποίητων έως τώρα βακτηρίων της φύσης, μπορεί να επιταχυνθεί δραματικά η ανακάλυψη και άλλων σούπερ-αντιβιοτικών.

Το μόνο μειονέκτημα του νέου αντιβιοτικού είναι ότι φαίνεται να «δουλεύει» σε βακτήρια «θετικά κατά Γκραμ» (όπως ο σταφυλόκοκκος MRSA, ο στρεπτόκοκκος και το μυκοβακτήριο της φυματίωσης), αλλά όχι σε «αρνητικά κατά Γκραμ» βακτήρια, όπως το κολοβακτηρίδιο (E.coli) και η κλεμπσιέλλα.
Πηγη news

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ: Με επείγουσα απόφαση μεταφέρουν 1.039 λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος – Δείτε γιατί

Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση προσπαθεί να…
μαζέψει από παντού χρήματα για να αποφύγει ένα πιστωτικό γεγονός

– Με εντολή του κ. Μάρδα οι λογαριασμοί θα πρέπει να έχουν κλείσει και να μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος έως τις 5 Ιουνίου

– Η 5η Ιουνίου είναι άλλωστε και η ημερομηνία πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ

Με απόφασή του που χαρακτηρίζεται εξαιρετικώς επείγουσα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας προχωρά στην μεταφορά 1039 λογαριασμών δημόσιων φορέων σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Με αυτή την απόφαση ο κ. Μάρδας ζητά να μεταφερθούν σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, όλα τα υπόλοιπα λογαριασμών που διατηρούν υπουργεία και άλλοι φορείς του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στους λογαριασμούς αυτούς εντάσσονται, λογαριασμοί πορθμείων, εφοριών αρχαιότητας, κρατικά ΚΤΕΟ, καταστήματα κράτησης και δεκάδες άλλοι λογαριασμοί που ανήκουν σε υπουργεία ή άλλους φορείς.


Η απόφαση αυτή ορίζει πως αυτή η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 5 Ιουνίου, που είναι άλλωστε και η ημερομηνία που θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει τη δόση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στους λογαριασμούς που δεν έχει υπάρξει κίνηση μέσα στο 2015 και ο καθένας μπορεί να έχει έως και 99,99 ευρώ μέσα.

Η επείγουσα απόφαση του κ. Μάρδα αφορά 1.039 λογαριασμούς που τηρούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Εθνική Τράπεζα, στην Alpha Bank και τη Eurobank.

Είναι ενδεικτικό πως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση προσπαθεί μέχρι τις 5 Ιουνίου να συγκεντρώσει από όπου μπορεί ή μη χρήματα, προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσό της δόσης προς το ΔΝΤ και να μην υπάρξει πιστωτικό γεγονός.

ΠΗΓΗ
http://www.ksipnistere.com/2015/05/1039.html

Τα αρχαία ελληνικά και οι αποζημιώσεις των ναζί

Toυ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΣΩΝΙΤΗ
 Η είδηση μεταδόθηκε από την Γαλλία, 20-5, βάζοντας φωτιά στην  νοητική μας ραστώνη, αν  με την λέξη αυτή δεν εξωραΐζουμε την μνημειώδη αβελτηρία μας σε βασικούς τομείς. Στην Γαλλία, λοιπόν, οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης απήργησαν για 24 ώρες και κατέβηκαν στους δρόμους μ’ ένα αίτημα εξωπραγματικό, για τα ελληνικά δεδομένα. Να μη καταργηθεί η διδασκαλία λατινικών και αρχαίων ελληνικών στα σχολεία!

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, η κοινωνία, έχοντας χάσει κάθε αντανακλαστικό από την καταχρηστική διεκδίκηση κάθε είδους υπερβολικού ή παράλογου αιτήματος, έμαθε, αν έμαθε, ότι ο υπουργός παιδείας, με τις επαμφοτερίζουσες αποφάσεις και ανακοινώσεις, περιορίζει την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών και του μαθήματος της λογοτεχνίας στα σχολεία, αντικαθιστά δε την λογοτεχνία με κάποια ιστορία των κοινωνικών επιστημών.

Δεν χρειάζονται σχόλια, έχουν ήδη γίνει αρκετά. Εκείνο που, ωστόσο, αποδεικνύει η ιδεοληπτική αυτή απόφαση (ιδεοληψία για την οποία η «εκσυγχρονιστική αριστερά» είχε διακριθεί επί δυόμιση δεκαετίες, ανάγοντας τον εθνομηδενισμό σε μοναδικό σχεδόν λάβαρό της και στοχοποιώντας την αρχαιότητα), είναι η αδυναμία μας να καταλάβουμε τι είμαστε και να εξελιχθούμε βασιζόμενοι ακριβώς πάνω στις δυνατότητες που εξ αντικειμένου μας προσφέρει η παράδοση και η ταυτότητά μας.

Δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε ρηξικέλευθο να παρατηρήσουμε ότι η Ελλάδα όφειλε να είχε αναπτύξει τέτοιες δομές, ώστε να αναδειχθεί σε διεθνές κέντρο ελληνικών σπουδών, θέση που κατέχουν από αιώνων, με τα γνωστά τους πανεπιστήμια, Εγγλέζοι, κυρίως, και Αμερικάνοι. Που δεν θα παρέδιδαν εύκολα τα ηνία, αλλά η ζωή είναι πόλεμος, ούτως ή άλλως, και τι γοητεία έχει αν δεν διεκδικείς τίποτα;

Η Ελλάδα όφειλε, λοιπόν, να είχε οργανωθεί και αναδειχθεί σε πααγκόσμιο κέντρο ελληνικών σπουδών, κι αυτό θα της προσέδιδε ιδιαίτερο κύρος και ταυτόχρονα θα αποτελούσε έναν σημαντικότατο μοχλό ανάπτυξης με οικονομικά οφέλη, μια που ο σύγχρονος κόσμος γύρω απ’ αυτά τα οφέλη περιστρέφεται, που περιφρονούσε η αρχαιότητα, γι’ αυτό και δεν είχε καπιταλισμό. Μια μικρή απόδειξη: στην Ελλάδα βρίσκεται κλιμάκιο του Κέντρου Μελέτης Χειρογράφων της Καινής Διαθήκης (CSNTM) για να μελετήσει τα 300 σχετικά χειρόγραφα που υπάρχουν στην εθνική βιβλιοθήκη (παγκοσμίως υπάρχουν 5.800, Βήμα, 21-5-15).

Σκεφθείτε να είχαμε αναπτύξει τα του ελληνικού πολιτισμού. Αλλά από την μεταπολίτευση και μετά, ή καλύτερα από την Κατοχή και μετά, ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας είναι ενεργά αποσχολημένο με την επικείμενη παγκόσμια επανάσταση που θα ανατρέψει τον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό, τις οικονομικές ανισότητες και αδικίες και θα καταστήσει την ανθρωπότητα ειρηνική και ευτυχή, ίσως και να μη πεθαίνουμε τότε. Σε τι διαφέρουν αυτές οι επαγγελίες από τον πιο πούρο χριστιανισμό, είναι ειλικρινά δύσκολο να καταλάβει κάποιος.

Και ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό, και με μια αναμενόμενη σύγχυση αιτίου και αιτιατού, βουλευτές του νεόκοπου κόμματος «Το Ποτάμι», το οποίο πλησιάζει ιλιγγιωδώς σε επικινδυνότητα την «Χρυσή Αυγή», κατέθεσαν ερώτηση διαμαρτυρόμενοι επειδή η Βουλή, το προεδρείο της, διεξάγει, με ταινιάκια στο μετρό, εκστρατεία για τις γερμανικές οφειλές στην Ελλάδα, θυμίζοντας στους αμνήμονες συμπατριώτες μας όσα απερίγραπτα δεινά υποστήκαμε απ’ τους Γερμανούς.

Αντιγράφοντας την επιχειρηματολογία του «Σπήγκελ» και ευθυγραμμιζόμενοι, για πολλοστή φορά, με τον πιο σκληρό πυρήνα των Ευρωπαίων δυναστών, οι εν λόγω βουλευτές υποστηρίζουν ότι η εκστρατεία αυτή δυσφημεί την χώρα και αποτρέπει τους Γερμανούς απ’ το να επιλέξουν την χώρα μας ως τουριστικό προορισμό. Τους φοβίζουμε τους άμωμους, καλόκαρδους απογόνους κι αυτοί προτιμούν την Τουρκία, με την οποία συνεργάζονται άψογα απ’ τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την οποία βοήθησαν να στήσει τα πρώτα στρατόπεδα συγκεντρώσεως στον 20ο αιώνα και να προβεί στις πρώτες φυλετικές διώξεις και γενοκτονίες (Αρμένιοι, Ασσύριοι, Κούρδοι, Μικρασιάτες, Πόντιοι). Γερμανοί στρατιωτικοί οργάνωσαν τα διαβόητα τάγματα εργασίας «αμελέ ταμπουρού» για να «φιλοξενήσουν» χιλιάδες έλληνες που εκτοπίστηκαν λόγω καταγωγής κι οι περισσότεροι άφησαν τα κόκκαλά τους στα βάθη της Ανατολίας.

Την σκυτάλη πήρε ένας νεαρός Γερμανός που εμφανίσθηκε έξω από την Βουλή φορώντας ένα μπλουζάκι με την Γερμανική σημαία, που έγραφε: «Είμαι Γερμανός, μη με σκοτώσετε». Χαρμόσυνα νέα για τους εν Ελλάδι Γερμανόφιλους που ξεσπάθωσαν: Με τέτοια που κάνουμε και λέμε, διώχνουμε τους τουρίστες και δίνουμε εικόνα τριτοτοκοσμικής χώρας. Δεν αξίζει να απαντήσουμε, αξίζει όμως να βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει και να κάνουμε ένα νοητικό φωτομοντάζ. Και να σκεφτούμε τον Άϊχμαν στο δικαστήριο να φοράει ένα αντίστοιχο μπλουζάκι: Είμαι Ναζί, μη με σκοτώσετε.

Ο ευρηματικός αυτός Γερμανός έδειξε όσο κανείς άλλος την στρεψόδικη, μνησίκακη ιδιοσυγκρασία Γερμανών και Ευρωπαίων. Εκμεταλλευόμενος την συγκυρία, θέλησε να προβοκάρει μια χώρα, που οι Ναζί ισοπέδωσαν στην κυριολεξία, υβρίζοντας και σκυλεύοντας τους 700.000 νεκρούς που θρηνήσαμε στον πόλεμο, στην κατοχή, στην αντίσταση και στον εμφύλιο, παρουσιάζοντας τον θύτη εαυτό τους ως θύμα -και τα θύματά τους ως θύτες.

Οι Έλληνες, που δεν καταδέχθηκαν να ακουμπήσουν ούτε έναν Γερμανό όταν έφευγαν ταπεινωμένοι, σε αντίθεση με τους Ιταλούς, π.χ., που προέβησαν σε σωρεία άνανδρων πράξεων αντεκδίκησης προς τους τέως συμμάχους τους, διαπομπεύονται ως δυνάμει δολοφόνοι αθώων ροδομάγουλων Γερμανών, που θύματα του Χίτλερ ήταν κι αυτοί. Γιατί, ως γνωστόν, ο Χίτλερ δεν ήταν Ευρωπαίος Γερμανός Χριστιανός. Ήταν εξωγήϊνος που, άγνωστο πώς, έπεσε στην Γερμανία και την παρέσυρε στο να σκοτώσει εβδομήντα εκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά ο Γερμανικός λαός ήταν αθώος, θα μας διαβεβαιώσει κάθε καλός μαρξιστής, εξ ου και η αλήστου μνήμης Ανατολική Γερμανία.

Η Ιστορία έχει βγάλει για μια ακόμη φορά το συμπέρασμά της και είναι στο χέρι μας να το ενστερνιστούμε, και να το εφαρμόσουμε. Η Ευρώπη πρέπει να καταστραφεί. Που σημαίνει, πρέπει να μην είμαστε καθόλου φειδωλοί στην περιφρόνησή μας και στον οίκτο μας προς αυτούς που αμαυρώνουν το ανθρώπινο είδος, στο σύνολό του. Γιατί, ναι μεν όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, αλλά δεν έκαναν όλοι οι άνθρωποι τα ίδια. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/05/blog-post_555.html#more

Χορεύοντας χασαποσέρβικο με τον Μ. Αλέξανδρο στον Γρανικό!

 Μακελάρικος> Το Χασάπικο ή Χασάπικος
   
Η ονομασία προέρχεται από την τουρκικής προέλευσης λέξη kasap, που σημαίνει κρεοπώλης*, ενώ η αντίστοιχη ελληνική ονομασία ήταν μακελάρικος. Ο όρος στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για να υποδηλώσει μόνο τη γρήγορη εκδοχή του χασάπικου, γνωστή επίσης και ως χασαποσέρβικο. Παλιότερα, για να χορέψει κάποιος χασάπικο, έπρεπε να φοράει τραγιάσκα με σηκωμένο γείσο, κάνοντας το ίδιο βήμα σαν να είναι όλοι ένα σώμα. Τα βήματα και η περιγραφή έμοιαζαν και μοιάζουν με την παράθεση τελετουργικών κινήσεων σε μια προσπάθεια σύνδεσης του χορού με την αρχαιότητα, με τον τρόπο στάσης και τακτικής κίνησης, στο στρατό του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή την αναπαράσταση των στάσεων των πολεμιστών του. 
Υπάρχει  η εκδοχή που υποστηρίζει πως ο χορός και το κράτημά του, δημιουργήθηκε όταν ο στρατός του Μ. Αλεξάνδρου αντιμετώπισε πρόβλημα στο πέρασμα του Γρανικού ποταμού. Η λύση που βρέθηκε ήταν να πιαστούν οι στρατιώτες από τους ώμους και να τον περάσουν σαν ανθρώπινη αλυσίδα. Σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος δημιουργήθηκε ο Χασάπικος (Μακελάρικος) χορός. Σημαντική είναι η πληροφορία που μας δίνει η Ελληνικής καταγωγής ερευνήτρια αρχαίων ελληνικών χορών Ελισάβετ Σενιέ που τον είδε να χορεύεται στην Κωνσταντινούπολη τον 18ο αιώνα.
" ...Χορευόταν από 200 ή 300 Έλληνες χασάπηδες από την Μακεδονία στους οποίους η Οθωμανική αυτοκρατορία είχε παραχωρήσει το προνόμιο να φέρουν μακριά μαχαίρια και να ταξιδεύουν φορώντας σαρίκι και πράσινο ένδυμα. Επικεφαλής των χορευτών ήταν δυο κορυφαίοι, που είχαν το γενικό πρόσταγμα και κρατώντας μαχαίρια παρίσταναν τον Μ. Αλέξανδρο και τον Ηφαιστίωνα. Πίσω από αυτούς ξεχώριζαν δεκαπέντε άλλοι που κρατούσαν επίσης μαχαίρια, ρόπαλα ή μαστίγια και πιο πίσω ακολουθούσαν οι υπόλοιποι χωρισμένοι σε ουλαμούς. Ο Χορός ήταν μια παντομίμα που χορευόταν στη γιορτή της συντεχνίας και αναπαρίστανε τα κατορθώματα του Μ. Αλέξανδρου τραγουδώντας τραγούδια σχετικά με αυτό..."
Η Σενιέ αναφέρει ένα από τα τραγούδια τους «που ιν ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνις που όρισε την οικουμένη».
*Υπάρχει όμως και η εκδοχή που υποστηρίζει πως ο χορός ήταν ο χορός της ισχυρής συντεχνίας των κρεοπωλών "μακελλάρηδων" από την οποία και πήρε το όνομά του. Λέγεται ότι μετά από τα γλέντια της συντεχνίας κρατιόντουσαν από τους ώμους για να μπορούν να αλληλοστηρίζονται λόγω του πολύ φαγητού και κρασιού που κατανάλωναν. Εικάζεται πως έτσι δημιουργήθηκε η λαβή του κρατήματος του χορού από τους ώμους
**Η Ελισάβετ Σάντη Λουμάκη (ή Λομάκη ή Λουμάκα ή Μαμάκη) Σενιέ ήταν Κύπρια λόγια - διανοούμενη που έζησε στο Παρίσι στις αρχές του 19ου αιώνα.
Ήταν μητέρα των δύο φημισμένων γάλλων ποιητών της εποχής, του Ανδρέα Μαρία Σενιέ (1762-1794), που καρατομήθηκε την παραμονή της πτώσης του Ροβεσπιέρου (συνήθιζε να υπογράφει ως Andreas Byzantinus), και του Ιωσήφ Σενιέ (1764-1811).
Στο φιλολογικό σαλόνι της, γνωστό κέντρο της φιλελληνικής κίνησης, έγιναν οι πρώτες συναντήσεις των μελών της οργάνωσης του Ελληνόγλωσσου Ξενοδοχείου. Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι η ιδέα και η έμπνευση για την ίδρυση του "Ελληνόγλωσου Ξενοδοχείου" οφείλεται ακριβώς σε αυτήν, την περίφημη, για την εποχή της, "Μαντάμ Nτε Σενιέ".
Στη Λευκωσία υπάρχει δρόμος με το όνομα οδός Ξάνθης Ξενιέρου (απόδοση του Σάντη Σενιέ), ο οποίος είναι αφιερωμένος σε αυτή.
Διαβάστε επίσης: 

Το τσιφτετέλι είναι αρχαιοελληνικός χορός

καθώς και:

 

Ζεϊμπέκικο: ο συμβολικός και θρησκευτικός χορός

 

 

http://http---ellinon-anava.pblogs.gr/2014/01/hasapiko-horeyontas-me-ton-m-alexandro.html

Η πινακίδα που έβαλε Ελληνίδα εστιάτορας στο μαγαζί της και γονάτισε ολόκληρη την Αμερική

zorba-fotiadou-2
Η γενναιοδωρία των Ελλήνων είναι γνωστή. Μια ομογενής στη Βιρτζίνια το κάνει πράξη εντυπωσιάζοντας τους Αμερικανούς. Πριν κάποιες ημέρες, έξω από το εστιατόριο Ζορμπάς της Ελένης Φωτιάδου, στο Βιρτζίνια Μπιτς, συνέβη κάτι που λύγισε όλη τη γειτονιά: Ενας άνδρας έψαχνε στα σκουπίδια του μαγαζιού, για να βρει κάτι να φάει....

zorba-fotiadou-3
Μια γυναίκα που δούλευε σε διπλανό μαγαζί και είδε το σκηνικό έτρεξε πίσω του προσφέροντάς του νερό και φαγητό. Ωστόσο, ο άνδρας που λίγο πριν έψαχνε στα αποφάγια έδειξε ιδιαίτερα αναστατωμένος και αρνήθηκε την προσφορά της νεαρής….
zorba-fotiadou-5
Η στιγμή που η γυναίκα προσεγγίζει τον άνδρα που έψαχνε στα σκουπίδια για φαγητό
Η Ελένη Φωτιάδου που έμαθε για το περιστατικό, όσο και οι υπάλληλοι του εστιατορίου ταράχτηκαν. Και φυσικά κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι. Αμέσως τοποθέτησαν μια πινακίδα, σε μικρή απόσταση από τους σκουπιδοτενεκέδες, μέσω της οποίας ενθάρρυναν όσους έχουν ανάγκη τροφίμων να πάνε στο εστιατόριο. Και προτίμησαν να κάνουν κάτι τέτοιο, να βάλουν δηλαδή μια ανακοίνωση, καθώς δεν θέλουν να φέρουν κανέναν σε δύσκολη θέση. «Για όσους ψάχνουν στα σκουπίδια: Για το επόμενο γεύμα σας παρακαλώ ελάτε μέσα και πείτε μας ότι θέλετε να φάτε και ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε… Είστε άνθρωποι και αξίζετε κάτι περισσότερο από ένα γεύμα από τον σκουπιδοτενεκέ. Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω! Οι φίλοι σας από το Ζορμπά», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κυρίας Φωτιάδου.
Η ανακοίνωση του εστιατορίου
zorba-fotiadou-1
Η ιδιοκτήτρια του Ζορμπά μιλώντας στο wtkr.com τόνισε ότι το να βοηθά τους άλλους είναι κάτι που συνηθίζει να κάνει. «Στην Ελλάδα η φιλοξενία είναι αρχή. Μαθαίνουμε να το κάνουμε αυτό, στην Ελλάδα είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια. Πρέπει πάντα να βοηθάμε ο ένας τον άλλον, να αγαπάμε ο ένας τον άλλον», τονίζει η Φωτιάδου συμπληρώνοντας ότι αν και στην περιοχή δεν έχουν δει ούτε πολλούς άστεγους, ούτε πολλούς ανθρώπους να αναζητούν φαγητό, η σκέψη και μόνο ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση είναι ικανή να τους κάνει να κινητοποιηθούν. «Κανείς δεν επιτρέπεται το 2015 να πέφτει στο κρεβάτι του νηστικός», καταλήγει.
 http://www.pentapostagma.gr
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/05/blog-post_833.html

Γιατί ο Ν.Χρουτσόφ είχε πει: "Τα ελληνικά τελωνεία του διαστήματος περιπολούν γύρω από την Γη μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα;


«Τα Ελληνικά τελωνεία του διαστήματος περιπολούν γύρω από την Γη μέχρι να έρθει η κατάλληλη ώρα;» Άραγε τι εννοούσε;…

Τσαλατζερ και Κολούμπια καταστράφηκαν .
Με το όνομα "Απόλλων" πήγαν οι Αμερικανοί στην Σελήνη και με το όνομα "Κόσμος" οι ρώσοι έκαναν περιστροφές στη Γη.
Στην Μυθοδία Έλληνα έβαλαν να τραγουδήσει (Παπαθανασιου) από τις στήλες του Ολυμπίου Διός. Στείλαν το τραγουδι στον Άρη. Ποιος θα το ακούσει; Και γιατί δεν το κάνανε στην Αμερική και ξόδεψαν τόσα λεφτά;
Γιατί η ΝΑΣΑ διαβάζει αρχαία ελληνικά και γιατί στο κατεστραμμένο ufo του Ροσγουελ βρέθηκε πινακίδα με ελληνικά γράμματα; Γιατί πολλά UFO έχουν το σύμβολο του κηρύκειου και το διπλό Ε ;
Γιατί αγρογλυφικα έχουν το Δ που είναι μόνο ελληνικό και τους μαιάνδρους; Γιατί στην σελήνη και στον Άρη βρέθηκαν ελληνικά γράμματα; Μήπως είναι αλήθεια αυτά που λένε ότι στο φεγγάρι βρήκαν καταστραμμένο διαστημόπλοια με ελληνικά γράμματα; Έχουμε σχέση εμείς με τους εξωγήινους;
Η ιστορική φράση του ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης Νικήτα Χρουτσώφ, ενώπιων της γενικής συνελεύσεως των ηνωμένων εθνών, τον Σεπτέμβριο του 1960 (εποχή ψυχρού πολέμου), όταν εντος της συνελεύσεως λογομάχησε σε υψηλούς τόνους με τον πρόεδρο τον ΗΠΑ Ντουάϊτ Αινζεχάουερ, λόγω της καταρρίψεως του κατασκοπευτικού αεροσκάφους u-2 των ΗΠΑ που ιπτατο άνωθεν της Ρωσίας.
Tα ελληνικά τελωνεία του διαστήματος περιπολούν γύρω από την γη, μέχρι να έρθει η ώρα της αποκάλυψης
Γιατί το είχε πει αυτό; Τι ήξερε;
Μία, τουλάχιστον, απάντηση είναι η εξής:
«Αλήθεια, τριάντα χιλιάδες υπάρχουν από τον Δία φύλακες αθάνατοι των θνητών ανθρώπων απάνω στην πολύκαρπη γη. Και τούτοι παρακολουθούν τις δίκες και τα εγκλήματα γυρίζοντας αχνοντυμένοι παντού στην Γη».
Ησίοδος, Έργα και Ημέραι στίχοι 252-255
Οι αθάνατοι αυτοί φύλακες είναι αποσταλμένοι από τον Δία και προερχόμενοι από το πρώτο γένος, το λεγόμενο Χρυσό Γένος, σύμφωνα με τους στίχους 123-125.
Τα λόγια του Χρουτσώφ δεν ήταν τυχαία. Παράφρασε τους παραπάνω στίχους του Ησίοδου, αλλά δεν τους άλλαξε το νόημα. Τους μετέφερε στην ορολογία του σήμερα. Και σίγουρα δεν το έκανε τυχαία.
Οι συνομιλητές του Χρουτσώφ, σίγουρα, καταλάβαιναν σε τι αναφερόταν…
Εσείς;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://wwwaporrito.blogspot.gr/2015/05/blog-post_39.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters