Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

24/6/15 Ο ΕΤΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΑ... (ΒΙΔΕΟ ΔΟΚΟΥΜΕΝΔΟ)

 Image and video hosting by TinyPic



http://ygro-pyr.blogspot.gr/2015/06/blog-post_21.html

Δούλεψε ο Σωκράτης για να χτιστεί ο Παρθενώνας;

Δούλεψε ο Σωκράτης για να χτιστεί ο Παρθενώνας; Έκοψαν πράγματι οι Αθηναίοι τα φτερά της Νίκης για να μείνει για πάντα στην πόλη τους; Πόσες χιλιάδες κεραμίδια είχε ο Παρθενώνας; Και για ποιο λόγο ο σπουδαιότερος ναός της Αθηνάς δεν είχε βωμό;

Μπορεί να μην είστε από εκείνους που δεν έχουν ανέβει ποτέ στον Ιερό Βράχο. Ίσως να έχετε επισκεφθεί το Μουσείο Ακρόπολης, αλλά να δυσκολεύεστε να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Το σημαντικότερο και διασημότερο μνημείο της κλασικής αρχαιότητας δεν είναι μόνο το «κορυφαίο επίτευγμα της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής, το χαρακτηριστικότερο έργο του χρυσού αιώνα του Περικλή και ένα από τα τελειότερα δημιουργήματα του ανθρώπινου πολιτισμού», όπως γράφουν τα σχολικά βιβλία.

Διότι τα βιβλία εστιάζουν σε διάσημους αρχιτέκτονες και ημερομηνίες, σε ρυθμούς και λεπτομέρειες, όχι όμως στους αφανείς ήρωες που δούλεψαν ώστε να στηθεί ο περίλαμπρος Παρθενώνας. Περίπου 500-600 εργατοτεχνίτες προετοίμασαν και μετέφεραν το μάρμαρο από την Πεντέλη. Γύρω στους 150 λιθοξόους έκαναν την τελική επεξεργασία για να φτιαχτούν τα 9.000 μαρμάρινα κεραμίδια και τα 16.500 μαρμάρινα μέλη - δεν αποκλείεται να δούλεψε και ο ίδιος ο Σωκράτης, καθώς νεαρός είχε ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, λιθοξόος - και 50 γλύπτες.

Και το αποτέλεσμα; «Σε χρόνο-ρεκόρ για την εποχή έπρεπε να φτιάξουν ένα μνημείο που θα λειτουργούσε ως μέσο προβολής της εθνικής ιδεολογίας, δουλειά την οποία σήμερα το σύστημα κάνει μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», λέει ο καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Πάνος Βαλαβάνης, ο οποίος συνέγραψε ένα βιβλίο που ισορροπεί ανάμεσα στη λογική του εγχειριδίου και του εναλλακτικού οδηγού του Μουσείου Ακρόπολης (επίσημος οδηγός δεν έχει ακόμη εκδοθεί), με στόχο να αποκαλύψει στο ευρύ κοινό όσα δεν γνωρίζει για τα μνημεία της Ακρόπολης, υπό τον τίτλο «Η Ακρόπολη μέσα από το Μουσείο της» (εκδ. Καπόν).

Τι θέλησαν λοιπόν οι Αθηναίοι μέσω του Παρθενώνα που στέγαζε το εντυπωσιακό χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς, της οποίας μόνο τα ρούχα από χρυσό ζύγιζαν 1.150 κιλά; «Ο Παρθενώνας στέλνει σαφέστατα πολιτικά μηνύματα», λέει ο κ. Βαλαβάνης. «Πρώτον, θέλει να καταδείξει ότι η Αθήνα ήταν η αγαπημένη πόλη των θεών· δεύτερον, επιδιώκει να τεκμηριώσει την αυτοχθονία των Αθηναίων και, τρίτον, να εξάρει τον ρόλο τους στους αγώνες εναντίον μυθικών και ιστορικών εχθρών, με στόχο να δικαιώσει την πανελλήνια ηγεμονία τους».


Και για να στείλει με επιτυχία το πολιτικό της μήνυμα η Αθήνα δεν αρκέστηκε στο να χτίσει έναν από τους μεγαλύτερους σε μέγεθος κλασικούς ναούς, ο οποίος ξεχώριζε, εκτός των άλλων, για τις αρχιτεκτονικές του πρωτιές καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της αρχιτεκτονικής προστέθηκε μια ιωνική ζωφόρος στο εσωτερικό ενός δωρικού ναού και για πρώτη φορά διακοσμούνται και οι 92 μετόπες με ανάγλυφα. Επέλεξε, επίσης, να απεικονίσει τους θεούς του Ολύμπου να γεννιούνται στην Αθήνα (στο ανατολικό αέτωμα έχουμε τη γέννηση της Αθηνάς), να συγκρούονται για χάρη της (διαμάχη Ποσειδώνα - Αθηνάς στο δυτικό αέτωμα), να παρακολουθούν τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης στη λαμπρότερη εμφάνισή τους σε όλη την αρχαία τέχνη (στην ανατολική πλευρά της ζωφόρου) και μάλιστα στο πλευρό των θνητών.

Τελικά, έφτιαξε έναν σπουδαίο ναό χωρίς δικό του βωμό και χωρίς ιερέα, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλούς να υποστηρίζουν ότι ο Παρθενώνας δεν υπήρξε λειτουργικός ναός, αλλά ένα ανάθημα των Αθηναίων προς τη θεά μέσω του οποίου στόχευαν να αναδείξουν το μεγαλείο της πόλης τους.

Στην Ακρόπολη και στο Μουσείο της, όμως, δεν υπάρχει μόνο ο Παρθενώνας. Και μπορεί ο ολομαρμάρινος ναός της Παλλάδας να είναι ο πιο διάσημος στον Ιερό Βράχο, αλλά δεν είναι και ο πιο σημαντικός. Τον ρόλο αυτόν τον έχει το αινιγματικό για πολλούς Ερέχθειο, το κτίριο που είναι περισσότερο γνωστό για τις Καρυάτιδές του, και όχι επειδή εκεί φυλασσόταν το ξόανο (ξύλινο άγαλμα) της Αθηνάς. Για να κατασκευαστεί λοιπόν ο ναός όπου χωρούσε η ελιά την οποία χάρισε η Αθηνά στην πόλη, το σημάδι της τρίαινας του Ποσειδώνα όταν χτύπησε τη γη και ανέβλυσε αλμυρό νερό - το δικό του δώρο για να κατακτήσει την πόλη -, δούλεψαν 110 άτομα.

Και μπορεί μέσα από αυτό το κτίριο οι Αθηναίοι να έστελναν ένα ακόμη πολιτικό μήνυμα προς τους αντιπάλους τους, τους Σπαρτιάτες, καθώς αποτελούσε και τόπο λατρείας ντόπιων παλαιών βασιλιάδων, γεγονός που αποδείκνυε ότι ήταν αυτόχθονες - κάτι για το οποίο καμάρωναν ιδιαιτέρως -, όμως για την ανέγερσή του οι Αθηναίοι που εργάστηκαν ήταν μόλις το 30% του συνόλου του προσωπικού, όπως αποδεικνύουν οι οικοδομικές επιγραφές. Το 50% ήταν μέτοικοι και το 20% δούλοι.

Και η Αθηνά Νίκη; Ο κομψός ναός που βλέπουμε καθώς ανεβαίνουμε, δεξιά, στην Ακρόπολη; Γιατί είναι γνωστός ως Ναός της Απτέρου Νίκης; «Η Αθηνά Νίκη είναι μία από τις υποστάσεις με τις οποίες λατρευόταν η Αθηνά στον Ιερό Βράχο», εξηγεί ο Πάνος Βαλαβάνης. «Ήταν αυτή που συμπαραστεκόταν στους Αθηναίους κατά τους πολέμους, η νικηφόρος θεά, αυτή που χάριζε πολεμικές νίκες. Η ονομασία του ναού ως Απτέρου Νίκης είναι και αυτή αρχαία, αλλά οφείλεται σε παρεξήγηση του γεγονότος ότι το λατρευτικό άγαλμα της Αθηνάς δεν είχε φτερά. Κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους, οπότε κυριάρχησε η ονομασία του ως Ναού της Νίκης, η απουσία φτερών στο άγαλμα ερμηνεύθηκε ως αφαίρεσή τους από τους Αθηναίους για να μη φύγει ποτέ η Νίκη από την πόλη τους».

Πηγή

Ένας Μασόνος αποκαλύπτει το σχέδιο “Ελληνική κρίση” – Γιατί επιλέχτηκε η Ελλάδα;

 
Διαβάστε το άρθρο για τον Μασόνο που μίλησε για το σχέδιο «Ελληνική κρίση» όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στο ..
NewsNow: H μυστική “λύση” των Rothschild για το ελληνικό “πρόβλημα”. Δημοσιεύτηκε για πρώτη
φορά στις 18 Μαΐου 2008

Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πτώχευση, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα.
Από τον Jean d’Eau, Βουδαπέστη (Henrymakow.com)

Ένας φίλος μου που είναι τώρα ένα απογοητευμένο υψηλόβαθμο μέλος της Εβραϊκής Μασονίας στη Βουδαπέστη μου είπε τι έρχεται όσον αφορά την ελληνική κρίση.
Η Ελλάδα επιλέχτηκε για να παίξει το ρόλο του κράτους μέλους σε πτώχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να «δημιουργήσει» το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να «βρει» τη «λύση» σύντομα.
Η Ελλάδα επιλέχθηκε επειδή συμβολίζει την Ευρώπη (κανείς στην Ευρώπη δεν νοιάζεται για χώρες όπως η Ουγγαρία ή η Εσθονία) και επειδή η οικονομία της ήταν σχετικά εύκολο να καταστραφεί, αφού παραιτήθηκε από το δικό της νόμισμα.
Οι ευρωπαίοι «ελίτ» χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πείσουν τις χειραγωγούμενες μάζες, (‘sheeple’ = άνθρωποι – πρόβατα) ότι αν το ελληνικό πρόβλημα δεν λυθεί, η Νότια Ευρώπη θα χρεοκοπήσει, κάτι που θα προκαλέσει την κατάρρευση ολόκληρου του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος και κατά συνέπεια την πτώχευση του συνόλου της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Το «πρόβλημα» είναι ότι η λεγόμενη Ευρωζώνη (όπου το νόμισμα του ευρώ αντικατέστησε τα εθνικά νομίσματα) είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει από τότε που τα ευρωπαϊκά κράτη του Νότου (καθώς και αυτά της Ανατολικής Ευρώπης) δεν μπορούν να στηρίξουν την οικονομία τους, εφόσον δεν μπορούν να υποτιμήσουν το δικό τους νόμισμα, προκειμένου να ενισχύσουν τις εξαγωγές και τον τουρισμό (που τώρα καταπίνονται από το ευρώ.)
Εδώ είναι που οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της παγκοσμιοποίησης έπαιξαν τον ρόλο τους στην αποδυνάμωση της δικής τους οικονομίας με κάθε τρόπο, αλλά η σημερινή «παγκόσμια ύφεση» που προκλήθηκε από τους Χαζάρους διεθνείς τραπεζίτες ήταν το κύριο μέρος του σχεδίου να φέρει τις νότιες και τις ανατολικές ευρωπαϊκές οικονομίες σε ένα οριακό σημείο, όπως και να εξασθενήσει την αμερικανική οικονομία και να φέρει την κατάρρευση της κινεζικής, της ινδικής και της ρωσικής οικονομίας.
Η «μόνη λύση» σύντομα πρόκειται να προταθεί σύντομα από την ΕΕ είναι να καταστείλει τις εθνικές φορολογικές και δημοσιονομικές πολιτικές στην Ευρώπη και να τεθεί ένας κεντρικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να στείλουν το μεγαλύτερο μέρος από τα χρήματα των φορολογουμένων τους σε μια κεντρική ευρωπαϊκή κυβέρνηση ενώ και οι εθνικοί προϋπολογισμοί θα πρέπει να καθορίζονται από αυτήν την κεντρική κυβέρνηση.
Πρόκειται να είναι λίγο πιο περίπλοκο, αλλά αυτό θα σημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές εθνικές κυβερνήσεις θα πάψουν να υπάρχουν. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη ανακοινώσει την «απαραίτητη» δημιουργία ενός μεγάλου ευρωπαϊκού στρατού για να ταιριάζει με την κυρίαρχη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.
Όπως ήδη γνωρίζετε, οι διεθνείς τραπεζίτες είναι πράγματι κυρίως ευρωπαίοι τραπεζίτες (Rothschild και λοιποί.) Και αυτοί είναι οι πραγματικοί εγκέφαλοι πίσω από την ανθρωπογενή παγκόσμια ύφεση (όπως ακριβώς είναι πίσω από την απάτη της «υπερθέρμανσης του πλανήτη».)
Έτσι, η ευρωπαϊκή «ελίτ» είναι τώρα στο δρόμο για να γίνει πιο ισχυρή από τη παραδοσιακή αμερικάνικη «ελίτ». Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πραγματικό υπερκράτος (κεντρική φορολογία και δημοσιονομική πολιτική) με ένα πραγματικό σούπερ στρατό (τον επερχόμενο ευρωπαϊκό στρατό). Στη συνέχεια, οι Αμερικάνοι «ελίτ» θα αναγκαστούν να συγχωνεύσουν τις ΗΠΑ στην ΕΕ και όχι το αντίθετο, όπως θα ήθελαν.
Η προκύπτουσα «Ένωση» (αυτή είναι η προβλεπόμενη ονομασία) θα είναι μια αυτοκρατορία που θα διοικείται από τις δυνάμεις του χρήματος των οποίων οι πρόγονοι κυβέρνησαν την χαζαρική αυτοκρατορία εκείνη την εποχή. Αν κάποιος εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» είναι πλαστά, ας περιμένει έως ότου το σχέδιο εκπληρωθεί και θα ξυπνήσει σε ένα κόσμο των «Σοφών της Σιών». Εκτός βέβαια αν η Αμερική, η Κίνα ή η Ρωσία μπορούν να σταματήσουν την άνοδο της νέας χαζαρικής αυτοκρατορίας
πηγη

Καυστικό το πρωτοσέλιδο του «Charlie Hebdo»: Σώστε την Ευρώπη! Πνίξτε έναν Έλληνα

 

Το περιοδικό που έγινε ευρέως γνωστό, έπειτα και την τραγωδία της επίθεσης στα γραφεία του, και του μακελειού που ακολούθησε, «στήνει στον τοίχο» τους εταίρους για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης
Με ένα εξώφυλλο αφιερωμένο στο ελληνικό ζήτημα και το ρόλο του ΔΝΤ κυκλοφορεί το περιοδικό Charlie Hebdo.
«Σώστε την Ευρώπη…Πνίξτε έναν Έλληνα» γράφει χαρακτηριστικά.
Με τον πιο εύστοχο τρόπο το περιοδικό απεικονίζει το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος, παίρνοντας ανοιχτά θέση υπέρ της Ελλάδας.
Το περιοδικό που έγινε ευρέως γνωστό, έπειτα και την τραγωδία της επίθεσης στα γραφεία του, και του μακελειού που ακολούθησε, «στήνει στον τοίχο» τους εταίρους για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έχει βάλει σε ένα κουβά γεμάτο νερό έναν Έλληνα και απειλεί να τον …πνίξει.
Η λύση στον τίτλο «Σώστε την Ευρώπη», σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ είναι να «Πνίξετε έναν Ελληνα».
Το περιοδικό έρχεται να αποτυπώσει το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί κυρίως στη Γαλλία, για τη στάση την οποία έχει κρατήσει η Ενωμένη Ευρώπη στην ελληνική κρίση.
protothema.gr

Συμφωνημένη Έντιμη Εσχάτη Προδοσία - Ευρωπαϊκό Υπερυπουργείο Οικονομικών ήταν κρυμμένο πίσω από τις 5μηνες διαπραγματεύσεις


Ευρωπαϊκό Υπερυπουργείο Οικονομικών ήταν κρυμμένο πίσω από τις 5μηνες διαπραγματεύσεις «ρήξης» της κυβέρνησης-Παραδίνουν τα πάντα πριν το τέλος της Ελλάδας ως χώρα…

Γράφει ο Ξενοφώντας Ερμείδης

Το σοκ των Ελλήνων του μεροκάματου και των ήδη κατεστραμμένων Ελλήνων μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής και την πρώτη γεύση των εξαγγελιών των νέων φόρων, είναι μεγάλο. Είναι πλέον κατανοητό ακόμα και σε όσους δεν ήθελαν μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις να πιστέψουν ότι η Ελλάδα βρισκόταν κάτω από το 2ο Μνημόνιο (ό,τι κι αν έλεγε το κυβερνητικό επιτελείο), ότι οι δανειστές αυτό που απαιτούσαν, τελικά το κατάφεραν. Οι μνημονιακοί όροι να γίνουν νόμοι του κράτους μετά την ψήφιση της επικείμενης Συμφωνίας από την ελληνική βουλή.

Όμως, στις πλάτες του ελληνικού λαού παιζόταν ένα παιχνίδι που ήταν γνωστό στον κ. Τσίπρα και που με την στάση του και την εμμονή του για πολιτική ευρωπαϊκή λύση, έρχεται να πάρει σάρκα και οστά.

Δεν ήταν η Σύνοδος Κορυφής αυτή που θα έπρεπε να απασχολεί τους Έλληνες πολίτες σήμερα, αλλά η κρυφή Σύνοδος Κορυφής που πραγματοποιήθηκε (εντελώς τυχαία) μία ημέρα πριν την συμμετοχή της Ελλάδας στην τελευταία διαπραγμάτευση.

Πρόκειται για την Σύνοδο που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, αποτέλεσμα της οποίας ήταν μία έκθεση 27 σελίδων φτιαγμένη από τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Σουλτς, τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Ντράγκι, τον προεδρεύοντα της Ε.Ε, Τουσκ και τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ντάισελμπλουμ. Να σημειώσουμε ότι η 27σελιδη έκθεση δόθηκε στους αρχηγούς κρατών, που πήραν μέρος στη Σύνοδο Κορυφής. Άρα, ο κύριος Τσίπρας ήταν γνώστης της έκθεσης πριν μπει για την «διαπραγμάτευση» με τους δανειστές. Είχε συναντηθεί πριν με τον Τουσκ και τον Γιούνκερ.

Ομοσπονδιακή Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση
Η έκθεση είναι το προσχέδιο της Ομοσπονδιακής Ευρωπαϊκής Κυβέρνησης, δηλαδή το πρώτο και σημαντικότερο στάδιο της ολοκλήρωσης της Ε.Ε. Σύμφωνα με την Deuche Welle (που ποτέ δεν γράφει κάτι που δεν είναι εγκεκριμένο από την γερμανική κυβέρνηση) η έκθεση διακηρύσσει ότι στόχος των ηγετών της Ε.Ε είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών στις Βρυξέλλες. Αυτό σημαίνει ότι η εθνική κυριαρχία των μελών-κρατών της Ε.Ε δεν θα έχει πλέον καμία ισχύ, αφού όλα θα περνάνε πρώτα από τα χέρια των Θεσμών των Βρυξελλών.

Το σχέδιο έχει τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση θα γίνει η εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης στηρίζοντας τις τράπεζες που θα αποφασίσουν οι Θεσμοί ποιες θα επιβιώσουν και θα γίνουν παραμάγαζα της ΕΚΤ. Δεν θα είναι καθόλου παράξενο αν η ονομασία της ΕΚΤ αλλάξει στο άμεσο μέλλον σε Ευρωπαϊκή Ομοσπονδιακή Τράπεζα, στα πρότυπα της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, που ως γνωστόν είναι αυτή που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις ανάλογα με τα συμφέροντα των μετόχων της.

 Σε αυτή την πρώτη φάση οι Θεσμοί θα έχουν τον πρώτο λόγο για την Οικονομία των κρατών-μελών. Θα απαγορεύεται η αλλαγή των ποσοστών του ΦΠΑ να γίνεται από την εθνική κυβέρνηση με το αιτιολογικό ότι αυτό θα επιδρούσε στην οικονομία της υπόλοιπης ευρωζώνης. Εδώ να θυμηθούμε την πρόταση των Θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση με τους δύο συντελεστές ΦΠΑ (13% και 23%) που επέμειναν και κατάφεραν με την πρόταση της Ελλάδας για τον τρίτο συντελεστή του 6%, να μεταφερθούν άκρως αναγκαία καταναλωτικά αγαθά κατευθείαν στο 23%. Όταν λοιπόν, οι συντελεστές γίνουν δύο, τότε τα περισσότερα αγαθά θα είναι 7% παραπάνω για να φτάσουν το 13% και 10% πιο πάνω για να καταλήξουν στο 23%.

Εγκληματούσαν συνειδητά 5 μήνες
Γι” αυτό όμως που πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό ο κ. Τσίπρας είναι η δεύτερη φάση της έκθεσης των 5 Ευρωπαίων τεχνοκρατών. Το σχέδιο προβλέπει υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με έναν προϋπολογισμό που να ζητά μεταρρυθμίσεις από τα μέλη-κράτη και να παρεμβαίνει στην εθνική οικονομία και πολιτική των κρατών-μελών, έτσι ώστε να εξουδετερώνει δήθεν «οικονομικά σοκ».

Ο κύριος Τσίπρας πριν ένα μήνα γνώριζε για την έκθεση των 5 και είχε ενημερώσει τους ευρωπαϊκούς λαούς μέσω άρθρου ότι η Ε.Ε των δύο ταχυτήτων με πρωτεργάτες την Γερμανία και την Γαλλία έχουν βάλει στόχο να διαχειρίζονται με υπερυπουργό Οικονομικών τις εθνικές οικονομίες. Σε εκείνο το άρθρο ο κ. Τσίπρας είχε κατηγορήσει την Ευρώπη της πρώτης ταχύτητας βάζοντας κόκκινη γραμμή ότι αυτό δεν θα το επικροτήσει διότι είναι αντιδημοκρατικό. Όμως ο κ. Τσίπρας τράβηξε τις διαπραγματεύσεις τόσο ώστε συμπτωματικά η Σύνοδος Κορυφής με θέμα την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και η Έκθεση των 5 να συμπέσουν την ίδια ημέρα. Στην Σύνοδο Κορυφής με θέμα την κρίση της Ελλάδας έπεσε και ένας φάκελλος με το σχέδιο της Ευρώπης για την αποφυγή άλλης κρίσης στην Ε.Ε σαν αυτή της Ελλάδας.

Φτάνουμε λοιπόν, στο ζουμί της όλης ιστορίας. Στην τρίτη και τελική φάση η έκθεση των 5 αφήνει προς συζήτηση στους ισχυρότερους ηγέτες (Γερμανία-Γαλλία-Αγγλία) να αποφάσισουν για την τροποποίηση των Συνθηκών της Ε.Ε. Ένα είναι το θέμα εργασίας για τους ηγέτες της Ε.Ε μέσω της έκθεσης: Οι Συνθήκες της Ε.Ε. να τροποποιηθούν έτσι ώστε μετά την ισχύουσα νομισματική ένωση να οδηγηθεί η Ε.Ε στην πολιτική ένωσή της. Σημαντικό ρόλο για την αλλαγή των συνθηκών της ΕΕ παίζει η συνειδητά απούσα Μ. Βρετανία η οποία έχει πάρει πάνω της τις αλλαγές των Ευρωπαϊκών συνθηκών ασκώντας δήθεν βέτο στην ΕΕ. Αυτές τις ημέρες ο κ. Κάμερον συναντιέται με τα υπόλοιπα μικρότερα κράτη ενημερώνοντάς τα για τις επικείμενες αλλαγές.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις θα είναι ανάλογες των σημερινών παρέδρων των κοινοτήτων της Ελλάδας, που ναι μεν εκλέγονται ως αιρετοί αλλά ο μοναδικός τους ρόλος είναι να διαχειρίζονται κονδύλια ως υπάλληλοι των Δημάρχων και οι τελευταίοι ως υπάλληλοι της κάθε κυβέρνησης. Χωρίς δικό τους προϋπολογισμό και μόνο μέσω κρατικών και ευρωπαϊκών ενισχύσεων μπορούν να διοικούν. Με νόμο-εντολή η σημερινή κυβέρνηση παίρνει τα αποθεματικά των Δήμων, με νόμο-εντολή το ίδιο θα μπορεί να κάνει και η Ε.Ε στην Ελλάδα όταν θα κρίνει ότι χρειάζεται τα χρήματα για ανάγκες άλλων κρατών ή για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδιακής Τράπεζας.
Τα γνωστά μέχρι σήμερα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν θα είναι τίποτε άλλο από ενίσχυση της Κυβέρνησης της Ε.Ε προς τις επαρχίες της κράτη. Ανάλογες με τον πληθυσμό και ανάλογες με τις αναπτύξεις που αυτή θα αποφασίζει ως «επένδυση» στην Επαρχία-Κράτος.

Βαρουφάκης: Το «καλό παιδί» της Ε.Ε
Η αριστερή κυβέρνηση διέπραξε κυριολεκτικά εθνική προδοσία. Προσχεδιασμένα μετάβαλλε τους παρατηρητές-δανειστές ως Θεσμούς διότι αυτός ο προσδιορισμός έκανε τους οικονομικούς εγκληματίες οικείους πολιτικούς εταίρους του ελληνικού λαού.

Επίσης, από την πρώτη στιγμή ζητά επίμονα πολιτική λύση και όχι διαπραγμάτευση μόνο για το χρέος. Η πολιτική λύση μπορεί να δοθεί μόνο από μία Ευρωπαϊκή Ηγεσία, η οποία θα μπορεί να σβήσει το χρέος της επαρχίας – Ελλάδας όταν θα έχει στα χέρια της την εθνικής της κυριαρχία με νόμους, συμφωνίες και νέες Συνθήκες της Ε.Ε.

Ο κ. Βαρουφάκης έδρασε ως εντεταλμένος της ηγεσίας της Ε.Ε και όχι ως Έλληνας εκλεγμένος πολιτικός. Πριν η έκθεση των 5 βγει στην δημοσιότητα ο ίδιος πρότεινε την εκχώρηση της συλλογής των εσόδων του Κράτους σε μια Ανεξάρτητη Αρχή Φόρων και Τελών. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι μνημονιακοί φόροι που πληρώνουν οι Έλληνες και όλα τα αποθεματικά που μάζεψαν άρον-άρον από τους δημόσιους φορείς θα ελέγχονται και θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τις διαθέσεις αυτής της «Αρχής».

Δεύτερον, ο κ. Βαρουφάκης έκανε το πρώτο βήμα για το σχέδιο των 5 τεχνοκρατών της Ε.Ε, βάζοντας ως ελληνική πρόταση η «Ανεξάρτητη» Αρχή να έχει κάθε δικαίωμα να επεμβαίνει στους προϋπολογισμούς του Κράτους κάνοντας ακόμα και οριζόντιες περικοπές στα ελληνικά Υπουργεία, όποτε θέλει. Ακόμα και κάθε ημέρα. Δηλαδή, ανάλογα με το πόσο ανεβαίνει ή κατεβαίνει το κέδρος της ΕΚΤ αυτή να παρεμβαίνει για δήθεν λόγους αστάθειας και να κλέβει τα λεφτά των Ελλήνων.

Μείναμε Ευρώπη-Χάσαμε Ελλάδα
Δυστυχώς, η αριστερή κυβέρνηση δεν απογοήτευσε μόνο τους Έλληνες αλλά ευχαρίστησε το Ευρωπαϊκό Μέτωπο «Μένουμε Ελλάδα», που ζητούσε με πλήρη επικοινωνιακή κάλυψη όλων των ΜΜΕ, την άνευ όρων υπογραφή Συμφωνίας με την Ε.Ε.
Δυστυχώς έπρεπε να φτάσει μια αριστερή κυβέρνηση να κάνει το δυσκολότερο έργο της φιλελεύθερης τραπεζικής Ένωσης, γνωστή ως Ε.Ε, για την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας όλων των κρατών-μελών, με πρώτη την Ελλάδα.

Φτάνοντας λοιπόν, λίγο πριν το τέλος αυτής της τραγική κωμωδίας της Ελληνικής Κρίσης που ξαφνικά ξέσπασε στην Ελλάδα το 2010, μαθαίνουμε ότι ποτέ δεν υπήρχε πραγματική Κρίση. Ήταν ένα από τα καλύτερα σενάρια που έχουν γραφτεί για ένα και μόνο λόγο: Την ολοκλήρωση της Ε.Ε ως ένα καθαρά φεντεραλιστικό Κράτος με πρώτη επαρχία την Ελλάδα που θα βρει την πολιτική λύση που ζητά από δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς της Ευρώπης, με «λαγό» τον εκλεγμένο δημοκρατικά Γιούνκερ, που ο Σύριζα ως αντιπολιτευόμενο τότε κόμμα, έδωσε μάχες υπέρ του.

Για την στήριξη στον Γιούνκερ θα έρθει και το πρώτο πακέτο ανάπτυξης στην Επαρχία Ελλάδα ύψους 35 δις. Αυτό, βέβαια, δεν θα το διαχειρίζεται ουδείς εκλεγμένος από το λαό, αλλά η «Αρχή» που ο κύριος Βαρουφάκης πρότεινε ως μόνη λύση, μετά βέβαια από την λύση που μόνο η ηγέτιδα Μέρκελ μπορεί να δώσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε.

Επειδή η κυβέρνηση θα συνεχίζει να κοροϊδεύει τους ψηφοφόρους της ευχαριστώντας τα μάλα τους δήθεν αντικυβερνητικούς «Μένουμε Ελλάδα», η απάντηση σε οποιαδήποτε αμφιβολία είναι η δήλωση μετά την Σύνοδο Κορυφής του υπουργού Επικρατείας, κ. Παππά, στο Euronews: «Το ζήτημα του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση».

Το εθνικό έχει μετατραπεί σε ευρωπαϊκό. Αυτό σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή λύση θα δοθεί αφού πρώτα εκχωρηθεί με Συμφωνία πλήρως, νόμιμα και συνταγματικά η εθνική κυριαρχία της χώρας.


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/06/5_24.html

Το νέο μνημόνιο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

ΕΙΚΟΝΑ---Ελλάδα,-τσίπρας,-λιτότητα,-μνημόνιο
Τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση, αντίθετα με αυτά του παρελθόντος, τα οποία συνεχίζουν να υπάρχουν αφού δεν καταργήθηκαν όπως υποσχόταν προεκλογικά, θα δώσουν τη χαριστική βολή στην οικονομία της πατρίδας μας – αφού είναι αυτοκτονικά
«Ευχόμενοι να κάνουμε λάθος, ενώ τα πρώτα δύο μνημόνια εξαθλίωσαν τις κατώτερες και μέτριες εισοδηματικές τάξεις, το τρίτο μνημόνιο θα εξαθλιώσει επί πλέον τις μεσαίες και ανώτερες – χωρίς να ωφελήσει καθόλου τις μέτριες και κατώτερες, αφού δεν καταργήθηκαν τα προηγούμενα.
Εάν διευρυνθούν δε οι αποκρατικοποιήσεις, στις σημερινές εξευτελιστικές τιμές, παράλληλα με τις προβλεπόμενες κατασχέσεις και δημεύσεις, η χώρα θα λεηλατηθεί με το χειρότερο δυνατό τρόπο».


http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/06/blog-post_816.html

Μαθήματα ξυλοδαρμού γυναικών στην τουρκική τηλεόραση

Από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων

Θεολόγος ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του TRT Diyanet, ανέφερε πως σύμφωνα με το Ισλάμ η βία σε βάρος της γυναίκας δεν έχει ως σκοπό τον βασανισμό της αλλά το να φύγει το στρες από τον άντρα.

Ανέφερε πως σύμφωνα με τους ισλαμικούς κανόνες η γυναίκα δέρνεται ως εξής:
¨Σχετικά με τον ξυλοδαρμό θα δείτε τον σχετικό κανονισμό. Έτσι εκεί αναφέρεται πως ένας άντρας μπορεί να δέρνει την γυναίκα. Μετά τι λέει στο Hadis-i Şerif ; Λέει πως δεν θα την χτυπάς στο πρόσωπο, τα χτυπήματα από τον λαιμό και πάνω απαγορεύονται, ενώ δεν μπορείς να την χτυπάς στο στήθος και στην μέση. Δεν μπορείς επίσης να την χτυπήσεις με ξύλο μακρύτερο από χάρακα, δεν μπορείς να την χτυπήσεις με μπουνιά, ούτε και με το εσωτερικό της παλάμης σου. Ο Αλλάχ λέει να την χτυπάμε όχι για να την βασανίσουμε ή για να της προκαλέσουμε πόνο αλλά για αποφόρτιση¨.
¨ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥΣ¨

Ο ομιλητής αυτός ανέφερε πως σε περίπτωση που αποτραπεί η αποφόρτιση μέσω του ξυλοδαρμού της γυναίκας από τον άντρα, τότε ο άντρας θα κατευθυνθεί σε άλλους δρόμους αποφόρτισης, κάτι που θα τρελάνει την γυναίκα.
Γι αυτό τον λόγο είπε αν οι γυναίκες δεν θέλουν μια δεύτερη σύζυγο θα πρέπει αν είναι απόλυτα ευγνώμονες προς τους άντρες τους για τον ξυλοδαρμό τους.

Εφ. Μπιργκιούν
Πηγή "Τουρκικά Νέα"
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/06/blog-post_818.html

ΟΡΙΣΤΕ ΛΕΦΤΑ! Πάνω από 44 δις ευρώ αδήλωτα έχουν στείλει στις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι αλλοδαποί μέσω της Western Union

Κανείς δεν ελέγχει αυτά τα μαγαζιά… φοροδιαφυγής!
Πάνω από 44 δισ. ευρώ αδήλωτα έχουν φύγει έξω, μέσω της Western Union…


Δεν βλέπουν τις ουρές που σχηματίζονται κάθε μέρα;

Την ίδια στιγμή, στα λεγόμενα πρακτορεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό (WESTERN UNION) οι αλλοδαποί σπεύδουν να στείλουν στο εξωτερικό στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τις οποίες οι περισσότεροι από αυτούς αποφεύγουν να τις κατονομάσουν όταν εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα ποσά χρημάτων που αποκτήθηκαν εδώ..

Το έγραψε στη σελίδα του ο γνωστός δικηγόρος…από την υπόθεση για την ελληνική ιθαγένεια του νομοσχεδίου (παρωδία) Γιάννη Ραγκούση.

triklopodia.gr

Τι ετοιμάζουν επιμελώς οι Τούρκοι στο Αιγαίο Πέλαγος;

haf 

Σύμφωνα με άρθρο μας στο pentapostagma.gr: Τουρκία και Ισραήλ σε μυστικές συνομιλίες « συμφιλίωσης» στην Ρώμη, κάναμε γνωστές τις παρασκηνιακές κινήσεις  » προσέγγισης»  συγκεκριμένων «ομάδων»  και στις δύο χώρες. Εάν και εφόσον ευοδωθούν αυτές οι συνομιλίες , τότε  θα αλλάξουν «πολλά» στο παρασκήνιο της γεωπολιτικής κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο  . Η συμμαχία Ισραήλ και Τουρκίας έχει πολύ βαθιές « ρίζες» και δύσκολα θα ανατραπεί, ότι και να συμβεί. Αυτό  το γεγονός θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην προσέγγιση Ελλάδας -Ισραήλ. Με δεδομένο αυτές τις κινήσεις,  οι Τούρκοι προετοιμάζονται για την επίτευξη των σχεδίων τους,  σε σχέση με την χώρα μας.
Η Άγκυρα σταθερή στις επιδιώξεις της και στους στόχους της , προκαλεί καθημερινά στον εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο. Χθες τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια  κανονική πολεμική επιχείρηση , τεστάροντας τις αντιδράσεις της πολεμικής μας αεροπορίας, των ελληνικών ραντάρ σε Σκύρο, Πάρνηθα, Βόλο,  «προβάροντας » εναέρια  αεροπορική υπεροχή  !
Η σχεδιασμένη  εισβολή των Τούρκικων Μαχητικών με  δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 οπλισμένα,  από Βορρά και Νότο από το πρωί με το Τούρκικο ζεύγος  των F-16 να αρνείται να « εξέλθει» Νότια της Ρόδου από το Ελληνικό FIR, και να επακολουθεί σοβαρή εμπλοκή, αποτελεί  αδιάψευστη  μαρτυρία των κινήσεων αυτών .
Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τρία πολεμικά αεροδρόμια για να αναχαιτίσουν  τα  τουρκικά μαχητικά  που εισέρχονταν στο Αιγαίο  συνεχώς σε οκτάδες ,εξάδες και ζεύγη , πάντοτε οπλισμένα .!! Πρόκειται για μία ευρεία « αναβάθμιση» του τρόπου που εισβάλει  η τουρκική Πολεμική Αεροπορία  πλέον στο Αιγαίο μας.
Στρατιωτικοί αναλυτές στην πατρίδα μας, αλλά και η ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία ήταν έντονα προβληματισμένες  από την μέθοδο «εισβολής» των Τούρκων στο ελληνικό FIR.
esrahocayazi-765x510
«Πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται» για τις τουρκικές παραβιάσεις , όπως  περί άνωθεν εντολών( ΗΠΑ) , λόγω ελληνορωσικής προσέγγισης, κά.
Οι Τούρκοι κάθε καλοκαίρι προέβαιναν σε μαζικές παραβιάσεις , είτε υπήρχε λόγος είτε όχι. Σκοπός τους είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου , και η κατάκτηση ενός  ή δύο νήσων για να επεκτείνουν την ΑΟΖ τους. Στόχος  τους τα Δωδεκάνησα και το Καστελόριζο, σύμφωνα με άρθρο μας.
Σε  ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, τονίζεται ότι οι Τούρκοι είναι « έτοιμοι από καιρό » να « χτυπήσουν» την χώρα μας  την κατάλληλη για αυτούς στιγμή , επαναλαμβάνοντας το σενάριο της κυπριακής τραγωδίας το 1974. Τώρα , όπως και τότε , ελπίζουν να βρουν την Ελλάδα και πάλι διχασμένη, τραυματισμένη, ανίσχυρη, με ΕΔ χωρίς ανταλλακτικά,    για να επιτύχουν τα άνομα σχέδια τους.  Υπολογίζουν όμως χωρίς τον « ξενοδόχο»,. Η πατρίδα μας με την βοήθεια του θεού, θα αντεπεξέλθει των προβλημάτων και με νέες συμμαχίες( Ρωσία)  θα αλλάξει τις εις βάρος της  πιθανότητες. Δεν είμαστε μόνοι μας,  και σε καμία περίπτωση  δεν πρόκειται να επιτύχουν οι Τούρκοι, επαναλαμβάνοντας το σενάριο της  εισβολής στην μαρτυρική  Κύπρο μας .
Επίσης επ’ ευκαιρία  σας παρουσιάζουμε, από την ιστοσελίδα μας  ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό, από τις πρώτες ώρες της  τουρκικής εισβολής στην Κύπρο , στο οποίο εμφανίζεται Βρετανός δημοσιογράφος του  BBC , ο οποίος  ανέμενε με την κάμερα ανοικτή  τους Τούρκους αλεξιπτωτιστές ,  και ο οποίος συνεργάστηκε «άψογα» μαζί τους .  Επίσης στο βίντεο αυτό διαφαίνεται η οργάνωση και η δομή του τουρκικού στρατού , ο οποίος είναι σίγουρο ότι εάν έβρισκε απέναντι του  μια υποτυπώδης ελληνική στρατιωτική  δύναμη  θα κατέρρεε σχεδόν  αμέσως


http://www.pentapostagma.gr/

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΝΕΤΙ, (ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΕΚΤΟΜΗ), ΣΕ… ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

1435126999949 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Άλλη μια φρικιαστική συνήθεια του Ισλάμ αποκαλύπτει η ίδια η τουρκική εφημερίδα Sabah, σε έρευνα της όπου αναφέρεται ότι κάθε χρόνο τρία εκατομμύρια μικρά κορίτσια από μουσουλμανικές οικογένειες υφίστανται το βάρβαρο ισλαμικό έθιμο του σουνέτι, δηλαδή της κλειτοριδεκτομής.
Η μουσουλμανική αυτή αρχή προκαλεί αηδία ακόμα και σε μουσουλμανικές χώρες όπως η Τουρκιά, αλλά στην πραγματικότητα εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές της ανατολικής Τουρκίας ακόμα και μέσα στην Κωνσταντινούπολη από φανατικές ισλαμικές οικογένειες. Την βαρβαρότητα αυτή έχει ενισχύσει τα τελευταία χρόνια η μεγάλη άνοδος του Ισλάμ με την εδραίωση στην εξουσία των ισλαμιστών του Ερντογάν και μια από τις μεγάλες παρενέργειες αυτής της κατάστασης, είναι η φρικτή αυτή συνήθεια.
Σύμφωνα με τα δημοσιογραφικά στοιχεία η πρακτική αυτή εφαρμόζεται σε πολλές μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής, αλλά και σε χώρες της Ασίας. Τον Ιούλιο του 2014 οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δηλαδή οι Τζιχαντιστές, διέταξαν ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων σε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 11 έως 46 χρονών στην πόλη της Μουσούλης στο Ιράκ. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ, 4 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια ενδέχεται να επηρεαστούν από το διάταγμα.
Αλλά  και στην Ευρώπη όπου επίσημα η κλειτοριδεκτομή θεωρείται έγκλημα και διώκεται ποινικά, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο ακρωτηριασμός φαίνεται πως έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες όπου υπάρχουν μεγάλες μουσουλμανικές μειονότητες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Γερμανία, η Ισπανία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, οι Κάτω Χώρες, η Πορτογαλία, η Σουηδία, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Μόνο το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν γιατροί, σε Αγγλία και Ουαλία είχαν υποστεί το μαρτύριο του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων, 66.000 γυναίκες και 24.000 κορίτσια μικρότερα των 15 ετών. Και στη Γαλλία αρκετές υποθέσεις που έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη μαρτυρούν πως η βάναυση αυτή πρακτική έχει μεταναστεύσει εδώ και καιρό στην Ευρώπη.
Και ενώ αποκαλύπτονται όλα αυτά τα «ωραία» από αυτή την θρησκεία, εμείς εδώ στο… Ελλαδιστάν, ετοιμαζόμαστε μετά βαΐων και κλάδων να αναγείρουμε όσα περισσότερα τζαμιά μας επιβάλει μια αρρωστημένη προοδευτικότητα μας και να αφήσουμε ελευθέρους του παράνομους μουσουλμάνους να αποκτούν όλο και περισσότερα πολιτικά δικαιώματα, φυσικά για να ψηφήσουν τα «προοδευτικά» κόμματα του δημοκρατικού τόξου, (τρομάρα τους!)
Δηλαδή προοδευτικότητα με…κλειτοριδεκτομές! Μπράβο μας!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Η Προφητική Ομιλία Farage


Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο… Δείτε για μια ακόμα φορά την προφητική πύρινη ομιλία του φιλέλληνα Nigel Farage στο Ευρωκοινοβούλιο (12.02.2015) …

Όπου μιλούσε για τις προσχεδιασμένες ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις που είχαν υπογράψει στην κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, με σκοπό να «δεθεί» εκ των προτέρων η επόμενη που θα αναλάβει την εξουσία. Αλλά και την αναφορά στην πραγματική διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη…







hellasforce.com 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/06/farage.html

FT: H ελληνική ελίτ διασκεδάζει την ώρα που η χώρα είναι στα κάγκελα


"Τα βατόμουρα έπλεαν σε ποτήρια σαμπάνιας και άνδρες με λινά πουκάμισα κάπνιζαν πούρα γύρω από την πισίνα, καθώς η ελίτ της πόλης προσπαθούσε να προσποιηθεί ότι η χώρα δεν ήταν στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης". Οι Financial Times σε πάρτι της αθηναϊκής ελίτ που τρέμει μήπως φύγουμε από το ευρώ.

Ο Henry Foy είναι συντάκτης των Financial Times και ανταποκριτής της εφημερίδας στην Κεντρική Ευρώπη. Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και αυτός μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών και καλύπτει τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο ξενοδοχείο Semiramis σε "πάρτι της ελίτ" όπως γράφει χαρακτηριστικά και μίλησε με Έλληνες προύχοντες για τον κίνδυνο ενός Grexit και για τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά, λίγο πριν προταθούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Παρά την οικονομική κρίση που συνεχίζεται και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί, η ελληνική ελίτ συνεχίζει τη ζωή της κανονικά, με καταθέσεις στο εξωτερικό και με το χέρι στο κουμπί της "εξόδου" από τη χώρα, για τους ιδίους, για συγγενείς και φίλους και με τη νέα κυβέρνηση να δεσμεύεται πως θα χτυπήσει κυρίως τη φοροδιαφυγή εκ των άνω. Ευσεβείς πόθοι; Πάντως οι προύχοντες δεν δείχνουν να προβληματίζονται ιδιαίτερα.

Πάμε όμως να δούμε το κείμενο αναλυτικά.

Γράφει ο Foy λοιπόν:

"Σε ένα πρόσφατο πάρτι στο ξενοδοχείο Semiramis που βρίσκεται στα πράσινα και πλούσια, βόρεια προάστια της Αθήνας, τα βατόμουρα έπλεαν σε ποτήρια σαμπάνιας και άνδρες με λινά πουκάμισα κάπνιζαν πούρα γύρω από την πισίνα.

Η ελίτ της πόλης προσπαθεί να προσποιηθεί ότι η χώρα δεν ήταν στο χείλος της οικονομικής κατάρρευσης.

Λίγες ώρες νωρίτερα, έφυγαν από τις τράπεζες 1,6 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να απευθύνει έκκληση στην ΕΚΤ για περισσότερα χρήματα μέσω ELA καθώς η διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ των διεθνών πιστωτών και της λαϊκιστικής* κυβέρνησης της χώρας συνεχίζεται".

*Εδώ, χρησιμοποιείται ο όρος "populist".

Ο αρθρογράφος περιγράφει το πάρτι γενεθλίων στο οποίο βρέθηκε.

"Ευκατάστατοι επιχειρηματίες, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και κοσμικοί συζητούσαν σε ήρεμο τόνο σχετικά με το πότε οι τράπεζες θα μπορούσαν να κλείσουν ή να επιβάλλουν όριο στις αναλήψεις μετρητών".

Βέβαια θέμα για capital controls δεν ετέθη ποτέ επισήμως.

Και συνεχίζει: "Η ελίτ έκανε καυτερά σχόλια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρούν πως ευθύνεται για την επιδείνωση της κρίσης. Εξέφραζαν μια αισιοδοξία πως οι ηγέτες της Ε.Ε. θα μπορούσαν ακόμα να τους σώσουν".

Φιλοξενούνται μάλιστα και δηλώσεις, αρχής γενομένης από τη Μαρία η οποία είναι τραπεζίτης και δεν αποκαλύπτει το επίθετο της.

"Η κυβέρνηση είναι ανίκανη και καταστρέφει τη χώρα, διότι είναι κομμουνιστές και δεν καταλαβαίνουν την πραγματικότητα. Πρέπει να έχουμε συμφωνία. Η Ε.Ε. θα μας σώσει". Ο συντάκτης σημειώνει πως τα παραπάνω τα αναφέρει η τραπεζίτης "παίζοντας με το χρυσό περιδέραιο της".

"Από την εποχή του εμφυλίου πολέμου, η ελληνική κοινωνία σπαράσσεται από βαθιές διαιρέσεις μεταξύ αριστεράς και δεξιάς. Το οικονομικό δράμα της ξανανοίγει πλέον παλιές πληγές που είχαν επουλωθεί από γενιά σε γενιά", σχολιάζει ο Foy. Και η αλήθεια είναι πως τέτοιες κόντρες είδαμε και στο Σύνταγμα στη δεύτερη συγκέντρωση του Μένουμε Ευρώπη.

Όπως γράφει, "για την ελίτ το ενιαίο νόμισμα κάνει ευκολότερη την προοπτική για αυτούς για να στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό και να αγοράζουν ακίνητα στο εξωτερικό και πολυτελή αγαθά από την Ευρώπη. Το ευρώ ξεχωρίζει την Ελλάδα από τους φτωχούς Βαλκάνιους γείτονές της".

Το άρθρο αναλύει την στάση των πλουσίων ως προς τον Αλέξη Τσίπρα: "Πίστευαν πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μπλοφάρει. Στα πάρτι των Β.Π. πλέον πολλοί πιστεύουν πως αρκετοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, και ως εκ τούτου είναι πρόθυμοι να κάνουν ένα άλμα στο άγνωστο με μια πιθανή πτώχευση αντί να υποφέρουν από περισσότερες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες".
"Οι τελευταίες μέρες της Ρώμης"

Φιλοξενούνται εδώ δηλώσεις του Πάτροκλου Κουδούνη, που είναι ιδρυτής της Adequate, μιας εταιρείας συμβούλων πολιτικού κινδύνου.

"Η εργατική τάξη χωρίς χρήματα να δαπανήσει και άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς δεν έχει τίποτα να χάσει", λέει. "Στηρίζουν την κυβέρνηση και, όπως δείχνουν ξεκάθαρα οι δημοσκοπήσεις, οι μισοί από αυτούς είναι υπέρ ενός Grexit". Να σημειώσουμε ωστόσο πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τάσσονται κατά της εξόδου από το ευρώ.

Ο κ. Κουδούνης συμμετείχε στο πρώτο Μένουμε Ευρώπη. "Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι τέτοιο", παραδέχεται.

Και σημειώνει: "Ενοχλούνται περισσότερο αυτοί που έχουν να χάσουν κάτι. Αισθάνονται ότι υπάρχει κίνδυνος και έτσι αφήνουν τον καναπέ τους και βγαίνουν στους δρόμους".

"Ο φόβος του Grexit έχει ωθήσει τους πλούσιους Έλληνες να μετακινήσουν το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής περιουσίας και των επιχειρηματικών τους λογαριασμών στο εξωτερικό, ή να συσσωρεύουν σωρούς μετρητών στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το τέλος του Απριλίου, περίπου € 70 δις είχαν μετακινηθεί από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ευρωζώνης από το τέλος του Νοεμβρίου", γράφουν οι F.T.

"Επιπλέον, οι ιδιωτικές καταθέσεις έχουν συρρικνωθεί κατά περισσότερο από € 30 δις μεταξύ του Νοεμβρίου και του Μαΐου".

Ο Δημήτρης Παρασκευάς, δικηγόρος στο επάγγελμα, λέει από τη δική του μεριά: "Παίρνουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες γιατί έχουν σχέδιο. Έχω ένα φίλο που είναι επιτυχημένος, και αγόρασε μετοχές. Άλλοι άνθρωποι αγοράζουν τρόφιμα".

Ποια είναι τα δικά του σχέδια;

"Αν τα πράγματα χειροτερέψουν θα στείλω την 79χρονη μητέρα μου στο εξωτερικό". Λέει ότι έχει ανοίξει βρετανικούς τραπεζικούς λογαριασμούς για την επιχείρησή του.

"Αν έρθουν οι έλεγχοι κεφαλαίου, θα είναι πραγματικά ένας εφιάλτης. Θα υπάρξει πολύ δυστυχία", καταλήγει.

"Είναι σαν την τελευταία ημέρα της Ρώμης, έτσι δεν είναι;", λέει άλλος στον Henry Foy. "Πλάκες με τρούφες παγωτό σοκολάτας σερβίρονται στο γελαστό πλήθος στην άκρη της πίστας χορού ενώ πίνουν δίπλα από την πισίνα και εύχονται να έχουμε συμφωνία", καταγράφει ο αρθρογράφος των Financial Times πριν πετάξει για Βρυξέλλες.
Εφοπλιστές και κρίση

Αξίζει να σημειώσουμε πως από τη δεκαετία του 1950 έως τη χούντα, οι φοροασυλία των εφοπλιστών προστατεύεται από το Σύνταγμα της Ελλάδος. Μάλιστα, ακόμη και μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη του, έχουν πει πως δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να κάνουμε τους εφοπλιστές να πληρώσουν τώρα.

Γράφει ο Ιός στην Εφ. Συν.:

«1. Η πριν από την 21 Απριλίου 1967 νομοθεσία, με αυξημένη τυπική ισχύ για την προστασία κεφαλαίων εξωτερικού, διατηρεί την αυξημένη τυπική ισχύ που είχε και εφαρμόζεται και στα κεφάλαια που θα εισάγονται στο εξής. Την ίδια ισχύ έχουν και οι διατάξεις των Κεφαλαίων Α΄ έως και Δ΄ του τμήματος Α΄ του νόμου 27/75 “περί φορολογίας πλοίων, επιβολής εισφοράς προς ανάπτυξιν της εμπορικής ναυτιλίας, εγκαταστάσεως αλλοδαπών ναυτιλιακών επιχειρήσεων και ρυθμίσεως συναφών θεμάτων”.

»2. Νόμος, που εκδίδεται μία φορά μόνο μέσα σε τρεις μήνες από την ισχύ του Συντάγματος, ορίζει τους όρους και τη διαδικασία για την αναθεώρηση ή λύση των εγκριτικών διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν με οποιονδήποτε τύπο κατ’ εφαρμογή του νομοθετικού διατάγματος 2687/1953 ή των συμβάσεων που έχουν συναφθεί από 21 Απριλίου 1967 έως 23 Ιουλίου 1974 για επενδύσεις κεφαλαίων εξωτερικού, με εξαίρεση εκείνες που αφορούν τη νηολόγηση πλοίων με ελληνική σημαία».

Σε ό,τι αφορά τώρα τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, στα τέλη Απριλίου η Νάντια Βαλαβάνη έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους δεν μπήκαν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, λέγοντας ότι θα πέσει πάνω τους βαρύς ο πέλεκυς.

Από το μέτρο είχαμε είσπραξη ποσών ωστόσο όπως φαίνεται, εκείνοι που έχουν πολλά και χρωστούσαν επίσης πολλά, ήταν και εκείνοι που επωφελήθηκαν μέχρι τώρα.

Στο μέτωπο των "ολιγαρχών" και των "προυχόντων", μένει να δούμε πως θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση, αν βέβαια περάσουν πρώτα από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε δεσμεύεται πως θα βάλει τέλος στην πρακτική των κυβερνήσεων να δίνουν δωρεάν τηλεοπτικές άδειες στους πολιτικούς τους φίλους. "Η ιδιοκτησία των media, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, θα είναι η πρώτη προτεραιότητα", δήλωσε πρόσφατα ο κ. Σταθάκης, και πάλι στους F.T. "Η Ελλάδα ποτέ δεν δημοπράτησε μια πανεθνική εμπορική τηλεοπτική άδεια... έτσι, τα (έξι εμπορικά) κανάλια λειτουργούν χωρίς νομική βάση και το κράτος έχει χάσει τεράστια ποσά εσόδων".

Αξίζει πάντως να πούμε πως επί της ουσίας, τη δραχμή θα την "πλήρωναν" περισσότερο οι φτωχοί που θα έβλεπαν όποια αγοραστική δύναμη να εξαϋλώνεται από μία υποτίμηση της τάξης του 50%-70%.

Οι ολιγάρχες μπορεί να λένε ότι φοβούνται, ωστόσο οι περισσότεροι έχουν ήδη βγάλει τα ευρώ τους στο εξωτερικό. Το παραδέχονται άλλωστε και στο παραπάνω ρεπορτάζ.

Και το πάρτι της ελίτ στην Αθήνα, συνεχίζεται.
Φόρος 21% για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων εξωτερικού

Πώς τοποθετεί πάντως η κυβέρνηση τον συντελεστή φορολόγησης στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων και επενδύσεων στο εξωτερικό;

Στις 27 Μαΐου το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη Συμφωνία Εθελοντικής Αποκάλυψης (Voluntary Disclosure Agreement) στο πλαίσιο της οποίας οι Έλληνες πολίτες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό θα μπορούν να τις νομιμοποιήσουν (χωρίς την υποχρέωση να τις επαναπατρίσουν) χρησιμοποιώντας διαδικτυακή εφαρμογή στην οποία θα δηλώνουν τις καταθέσεις αυτές, θα καταβάλουν φόρο με έναν συγκεκριμένο συντελεστή και θα λαμβάνουν ένα "κωδικό τακτοποίησης" για το ποσό το οποίο δήλωσαν. Για το ποσό αυτό το ελληνικό κράτος θα τους εξασφαλίζει την μη δίωξη για φοροδιαφυγή αλλά όχι για άλλα ποινικά αδικήματα.

Τα ζητούμενα της σχετικής διαβούλευσης που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου ήταν το ποιος θα πρέπει να είναι ο συντελεστής φορολόγησης στο πλαίσιο της Συμφωνίας Εθελοντικής Αποκάλυψης και το εάν μια αντίστοιχη διαδικασία νομιμοποίησης - αποκάλυψης μη δηλωθέντων ποσών πρέπει να ισχύσει και για τις καταθέσεις στις εγχώριες τράπεζες.

Τελικά ο συντελεστής, "κλείδωσε" στο 21%.

Αν και δεν έχει αποσαφηνισθεί ακόμη , εκτιμάται πως αντίστοιχος συντελεστής 21% θα ισχύσει για τη νομιμοποίηση μη δηλωθέντων καταθέσεων και για τις εγχώριες τράπεζες.

Σε δεύτερη φάση και αφού ψηφισθεί από την Βουλή η τροπολογία για τη Συμφωνία Εθελοντικής Αποκάλυψης η Ελβετική κυβέρνηση θα μεριμνήσει ώστε οι ελβετικές τράπεζες να αποστείλουν επιστολή στους Έλληνες πολίτες οι οποίοι διατηρούν λογαριασμούς σε αυτές με την οποία θα τους πληροφορούν για την σύναψη της Συμφωνίας Εθελοντικής Αποκάλυψης με τις ελληνικές αρχές και θα τους ζητούν να προσκομίσουν, εντός του 2015, τον "κωδικό τακτοποίησης" ή άλλο πιστοποιητικό από τις ελληνικές φορολογικές αρχές που αφορά τις καταθέσεις τους.





http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/ft-h-ellhnikh-elit-diaskedazei-thn-wra-poy-h-xwra-einai-sta-kagkela.3543519.html
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/06/ft-h.html

Τα μέτρα Τσίπρα οδηγούν σε δημοψήφισμα ή Οικουμενική Κυβέρνηση


Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος

Τα μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στους δανειστές για να κλείσει η διαπραγμάτευση αποτελούν υπέρβαση τόσο για τον ίδιο όσο και για το κομματικό του ακροατήριο. Πρότεινε μέτρα της τάξης των 8 δις. ευρώ για τον επόμενο 1,5 χρόνο, τα οποία υπολείπονται κατά 1 περίπου δισεκατομμυρίου των όσων χρειάζονται για να υπάρξει συμφωνία. Και είναι μέτρα τα οποία δεν θα γίνουν αποδεκτά στο σύνολο τους από τους δανειστές καθώς υπάρχουν ήδη φωνές που λένε ότι κάποια εκ των μέτρων, ύψους 2 δις. ευρώ είναι βαθιά αντιπαραγωγικά! Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έκανε την μεγάλη υπέρβαση, τώρα όμως του απομένει μια ακόμα πολύ μικρότερη αλλά απολύτως αναγκαία..

Ίσως και να το έκανε για λόγους τακτικής. Το σενάριο που λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρότεινε όσα έπρεπε αλλά λίγο λιγότερα για να έχει την πρόφαση να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις λέγοντας ότι «εγώ έκανα ό,τι μπορούσα» είναι ισχυρό. Ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με την τεράστια απόκλιση Κυβέρνησης-δανειστών στο ζήτημα του χρέους, η άρνηση Τσίπρα να δεχθεί επιπλέον μέτρα πέραν των 8 δις. είναι μια πολύ καλή δικαιολογία για τον ίδιο να έλθει σε ρήξη και να αναζητήσει την λύση μέσω δημοψηφίσματος. Και να περάσει στο τέλος μια επίπονη συμφωνία στηριζόμενος στην λαϊκή ετυμηγορία.

Και αυτό γιατί γνωρίζει ότι τα μέτρα που πρότεινε δύσκολα θα εφαρμοστούν από την παρούσα σύνθεση της Κυβέρνησης αλλά και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Για αυτό και θα επιδιώξει την λύση να την δώσει ο λαός. Όλα αυτά υπο την προϋπόθεση ότι θέλει πραγματικά λύση και όχι επιστροφή στη δραχμή και καταγγελία των δανειακών υποχρεώσεων.

Το άλλο σενάριο της οικουμενικής κυβέρνησης χωρίς εκλογές ή δημοψήφισμα προκειμένου να αναλάβει την ψήφιση και την εφαρμογή των μέτρων είναι εξίσου ρεαλιστικό. Καλό σενάριο για τη χώρα, κακό σενάριο για τον Τσίπρα. Για να πετύχει όμως μια τέτοια πολιτική Κυβέρνηση χρειάζεται Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, πέρα από τεχνοκρατικές επιλογές τύπου Παπαδήμου. Χρειάζεται πολιτικό πρόσωπο που θα ενώνει και θα μπορεί να συγκρατήσει τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες στις οποίες θα βασίζεται. Μεταξύ αυτών φυσικά και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος από απόλυτος κυρίαρχος θα μετατραπεί σε πυλώνα μιας πολυκομματικής Κυβέρνησης.

Οι δυο παραπάνω λύσεις είναι ισχυρές γιατί τα μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας είναι τόσο αντιαναπτυξιακά που ακόμα και οι υπέρμαχοι για συμφωνία εντός της ΝΔ το σκέφτονται αν θα πρέπει να τα ψηφίσουν. Οι μόνοι που αναφανδόν τάσσονται υπέρ της συμφωνίας είναι το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Το ΠΑΣΟΚ κατακρίνει τα υφεσιακά μέτρα, ενώ η ΚΟ των ΑΝΕΛ δήλωσε εχθές ότι αν δεν υπάρξει ρητή αναφορά για την διευθέτηση του χρέους δεν θα ψηφίσουν τις διατάξεις για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Όλα αυτά, με δεδομένη την άρνηση τουλάχιστον 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν οποιοδήποτε μέτρο οδηγεί σε παράταση του Μνημονίου και της λιτότητας, δημιουργούν πολλαπλά ζητήματα στον Αλέξη Τσίπρα. Τα υφεσιακά μέτρα που πρότεινε απλά επιδεινώνουν την θέση του εντός του κόμματος του γιατί τον μετατρέπουν σε ακολούθημα της πολιτικής των προκατόχων του.

Ένα θετικό δημοψήφισμα λύνει τα χέρια του Τσίπρα εντός του κόμματος και με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Η επιλογή της οικουμενικής κυβέρνησης καθιστά πιο εφικτή την υλοποίηση των μέτρων και δημιουργεί ισχυρή διαπραγματευτική δυναμική για την χώρα μας στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους. Και στις δυο περιπτώσεις απαιτείται η μεγάλη πολιτική κίνηση που θα καταστήσει την ψήφιση και την εφαρμογή των μέτρων ρεαλιστική. Πολιτική κίνηση με πολιτικό κόστος αλλά με γνώμονα το εθνικό όφελος. 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/06/blog-post_966.html

ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ - Αντιπρόταση ρήξης υπέβαλλαν οι δανειστές ζητούν 11 δισ από 7,9 δισ μέτρα!!

 
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις λίγο πριν το ιστορικό έκτακτο Eurogroup σήμερα 24 Ιουνίου στο 20:00, μετά την απόρριψη των ελληνικών προτάσεων από τους δανειστές.
Με βάση πληροφορίες ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ υπέβαλλαν στην Ελλάδα νέα αντιπρόταση....η οποία οδηγεί σε ρήξη και όχι σε συμφωνία.

Η αντιπρόταση των δανειστών ανεβάζει τον πήχη των μέτρων στα 11 δισ. από 7,9 δισ. της ελληνικής πρότασης ή αύξηση κατά 3 δισ δηλαδή η πρόταση των δανειστών προσαρμόζεται στο αίτημα του ΔΝΤ για επιπλέον 2,5 με 3 δισεκ. νέα μέτρα.
Το bankingnews.gr είχε αποκαλύψει από χθες το απόγευμα 23 Ιουνίου ότι το ΔΝΤ προτείνει νέα μέτρα 2,5 με 3 δισεκ. ευρώ.

Η νέα αντιπρόταση των δανειστών δεν μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα της μεγάλης διαφοράς Ελλάδος με δανειστών, ενώ ήδη η αντίδραση της Ελλάδος ήταν άμεση, απέρριψε τις νέες προτάσεις του ΔΝΤ και των δανειστών.
Οι διεργασίες και οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες είναι ραγδαίες.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών.
Νωρίτερα Lagarde, Draghi, Juncker, Wieser, Dijsselbloem και Regling συνεδριάζουν σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των θεσμών.

Οι δανειστές από χθες 23 Ιουνίου, αναζητούν μια κοινή στάση απέναντι στην ελληνική πρόταση, ενώ στην επιφάνεια έχουν έρθει οι κόντρες... κορυφής, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΔΝΤ τάσσεται υπέρ νέων μέτρων, καθώς αντιδρά στις αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και στην επιβολή νέων φόρων, που προτείνει η Ελλάδα.
Παράλληλα, το ΔΝΤ, πέραν των 7,9 δισ., ζητάει επιπλέον 2,5 με 3 δισ. πρόσθετα μέτρα, καθώς θεωρεί ότι πολλές από τις ελληνικές παραδοχές δεν είναι υλοποιήσιμες.

Επίσης, το ΔΝΤ εμμένει στη θέση του ότι θα πρέπει να υπάρξει διευθέτηση του χρέους, ζητώντας επίμονα από τους Ευρωπαίους να λάβουν δεσμεύσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίζει να στηρίζει το ελληνικό πρόγραμμα.

Η Ελλάδα προτείνει μέτρα 7,9 δισ. ενώ το ΔΝΤ ζητάει περίπου 10,5 δισ. και ισοδύναμα που θα αντικαθιστούν την ελληνική πρόταση για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Νέες προτάσεις με μέτρα άνω των 3 δισ. ευρώ υπέβαλαν στην ελληνική κυβέρνηση οι πιστωτές
Την ύστατη προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές κάνουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, υποβάλλοντας νέες προτάσεις στην ελληνική αντιπροσωπεία.
Οι νέες αυτές προτάσεις στοχεύουν στα ζητήματα που έχουν ήδη διατυπωθεί οι διαφωνίες, κυρίως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ θα συζητηθούν στο σημερινό Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι νέες αυτές προτάσεις ξεπερνούν τα 3 δισ. σε νέα μέτρα.

Σε περίπτωση επιβεβαίωσης των προτάσεων αυτών, ο «λογαριασμός» του πακέτου της συμφωνίας θα ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι το ΔΝΤ έχει ταχθεί υπέρ νέων μέτρων, καθώς αντιδρά στις αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και στην επιβολή νέων φόρων, που προτείνει η Ελλάδα.

WSJ: Κατάργηση ΕΚΑΣ, μείωση δαπανών ζητούν οι δανειστές - Σημαντικές οι διαφωνίες
Παραμένουν οι σημαντικές διαφορές Ελλάδας – δανειστών για τα προαπαιτούμενα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στην κατοχή της από την ελληνική κυβέρνηση και το οποίο περιγράφει τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα για να εισπράξει τη βοήθεια, σύμφωνα με τους θεσμούς.

Σημειώνεται ότι η πρόταση έχει απορριφθεί από την ελληνική κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το 5σέλιδο έγγραφο που έχει στην κατοχή της η WSJ, τα βασικά σημεία της διαφωνίας είναι η φορολόγηση των επιχειρήσεων και η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα είχε προγραμματίσει να αυξήσει την εταιρική φορολόγηση στο 29%, αλλά στο έγγραφο οι πιστωτές περιορίζουν την αύξηση στο 28%.

Οι δανειστές εμμένουν στην εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ μέχρι το 2016 από το ασφαλιστικό και ζητούν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, έως τα τέλη του 2017.
Για το ΦΠΑ ζητείται να εξασφαλιστούν έσοδα 1% του ΑΕΠ αντί 0,74% που προβλέπει η πρότασης της Αθήνας.
Η κυβέρνηση προτείνει αύξηση των εσόδων του συνταξιοδοτικού συστήματος με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ, επιμένουν ότι τα έσοδα θα πρέπει να προέλθουν από μειώσεις συντάξεων.

Όπως μετέδιδε χθες η Wall Street Journal, οι δανειστές έχουν ήδη ξεκινήσει να αναλύουν διεξοδικά κάθε πτυχή των δημοσιονομικών προτάσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης.
To σημερινό Εurogroup είναι εκείνο που θα καθορίσει εάν η Ελλάδα κατορθώσει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση την ύστατη στιγμή, μια ανάσα δηλαδή πριν τα τέλη Ιουνίου.
Παρά τη διαφαινόμενη σύγκλιση που προέκυψε μετά τον μαραθώνιο επαφών και διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, σημαντικές διαφορές εξακολουθούν να χωρίζουν την Ελλάδα και τους πιο απαιτητικούς δανειστές της, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τη Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι διαφορές αυτές καταδεικνύουν πως οι επόμενες ώρες θα στιγματιστούν από εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσδοκούν πως στο Eurogroup της Τετάρτης είναι εφικτή μια συμφωνία.
Εάν δεν βρεθεί λύση την Τετάρτη, τότε η τελευταία ευκαιρία για συμφωνία θα είναι την Πέμπτη και την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της τακτικής Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.
Χωρίς συμφωνία, είναι εξαιρετικά πιθανό η ΕΚΤ να σταματήσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή capital controls στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το ΔΝΤ δεν ικανοποιείται πλήρως από τις οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
Η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις φόρων, γεγονός που βρίσκει αντίθετο το ΔΝΤ, καθώς η ελληνική οικονομία έχει ήδη γονατίσει από τις συνεχείς φοροεπιδρομές.

Κρίσιμες συσκέψεις στις Βρυξέλλες
Πυρετώδεις είναι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών στις Βρυξέλλες, ενόψει της αποψινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.
Σε εξέλιξη βρίσκεται στις Βρυξέλλες συνάντηση στην οποία συμμετέχει η γενική διευθύντρια του ΔΤΝ, Christine Lagarde, ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ο Klaus Regling του ESM και ο Thomas Wieser του Euro Working Group.
Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker.

Στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τετραμερής σύσκεψη με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Jean Claude Juncker, του Mario Draghi και της Christine Lagarde.
Η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ, ενώ αύριο ξεκινά η διήμερη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε.
Η νέα εμπλοκή στη διαπραγμάτευση προέκυψε λόγω της διαφωνίας των θεσμών για τα μέτρα που περιλαμβάνει η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία το ΔΝΤ απορρίπτει ως υφεσιακά.
Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό, έκτακτη τηλεδιάσκεψη είχαν το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος της Κομισιόν, J. C. Juncker, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, C. Lagarde και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, M. Draghi, ενόψει του σημερινού Eurogroup.

Θεωρείται πλέον επιτακτική η ανάγκη στο Eurogroup να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, ώστε να λάβει στη συνέχεια πολιτική έγκριση από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης 25 και της Παρασκευής 26 Ιουνίου.

Αγανάκτηση Τσίπρα... «Δεν έχει ξαναγίνει να μη δέχονται ισοδύναμα - Περίεργη η στάση των Ευρωπαίων»
«Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».
Αυτό ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλες, με αφορμή την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μετρά.
Μιλώντας, χαρακτηριστικά, σε συνεργάτες του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει.

Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία.
Πουθενά!
Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει.
Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Εντολή των ηγετών της Ε.Ε. για συμφωνία με την Ελλάδα στο Eurogroup - Παραμένουν οι διαφορές
Μικρή είναι η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών, καθώς παραμένουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές, με φόντο την πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση.
Οι διαφορές αφορούν κυρίως τον ΦΠΑ, τις συντάξεις και τη φορολογία, ενώ δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχοι της Ε.Ε. που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία.

Ωστόσο, οι ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., που έχει προγραμματιστεί το διήμερο 25-26 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ε.Ε. οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν πρόκειται να συζητήσουν για την Ελλάδα στη Σύνοδο αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup και ζητούν συμφωνία ακόμη και αν αυτό σημάνει ολονύχτια συνεδρίαση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, αν και η πρόταση που υπεβλήθη από την ελληνική κυβέρνηση έγινε δεκτή με ανακούφιση από τους πιστωτές της χώρας, υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαίων πιστωτών όσον αφορά τις αναθεωρήσεις που απαιτείται να γίνουν σε αυτή, με το ΔΝΤ να ανησυχεί ότι οι ελληνικές προτάσεις βασίζονται περισσότερο στην αύξηση της συνεισφοράς των εργαζομένων για την κάλυψη του κενού στο συνταξιοδοτικό σύστημα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τους FT, αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι σήμερα το βράδυ αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανησυχούν ότι ο χρόνος δεν θα είναι επαρκής ώστε τα εθνικά κοινοβούλια να εγκρίνουν μια επέκταση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, η οποία θα μπορούσε να φθάσει από τους τρεις μέχρι τους εννέα μήνες.

MNI: Διαφωνεί το ΔΝΤ στις αυξήσεις φόρων
Ενστάσεις στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα περί «φρένου» της Ουάσιγκτον στη συμφωνία.
Επικαλούμενο Ευρωπαίο αξιωματούχο, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ αναφέρει ότι το ΔΝΤ αντιτίθεται σε μία σειρά προτεινόμενων μέτρων, όπως η αύξηση της εταιρικής φορολόγησης, η αναπροσαρμογή των δεικτών του ΦΠΑ αλλά και τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος.
«Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ επί της ελληνικής συμφωνίας» αναφέρει ο ίδιος αξιωματούχος.

Όπως επαναλαμβάνει χαρακτηριστικά, το ΔΝΤ απορρίπτει την εμμονή στην επιβολή νέων φόρων και την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω μειώσεις των δημοσίων δαπανών.
Πάντως, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίζεται καθησυχαστικός, τονίζοντας ότι οι διαφορές θα γεφυρωθούν, ενώ προσθέτει ότι η εξάμηνη παράταση είναι το πλέον πιθανό σενάριο για την Ελλάδα.

Lagarde (ΔΝΤ) προς ΕΕ: Η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι βραβείο για την Ελλάδα εάν υλοποιεί μεταρρυθμίσεις

Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι βραβείο για την Ελλάδα, εάν εκείνη με τη σειρά της υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, φέρεται να διεμήνυσε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde προς τους Ευρωπαίους, κατά τον μαραθώνιο επαφών της Δευτέρας στις Βρυξέλλες.
Όπως αποκαλύπτει το Mega, η Lagarde αφήνει ανοιχτό το θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και φέρεται να τόνισε στους συνομιλητές της ότι η αναδιάρθρωση χρέους πρέπει να είναι το βραβείο προς την Αθήνα σε περίπτωση που υλοποιεί τις υποχρεώσεις της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει θέση στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.
Η Lagarde κατέθεσε τις γνωστές απόψεις ότι πρέπει να γίνουν πολλά για να δικαιολογείται η βιωσιμότητα του χρέους.

Η θέση αυτή αφορά και τους Ευρωπαίους, όχι μόνο την Αθήνα, επισημαίνει το Mega.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ συνεχίζουν τον έλεγχο των ελληνικών προτάσεων, αλλά δεν είναι ευχαριστημένοι, καθώς υποστηρίζουν ότι η αύξηση φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών δεν είναι λύση και ζητούν να μειωθούν οι δαπάνες.




http://bankingnews.gr
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/06/11-79.html

Αυτά είναι τα νέα μέτρα - σοκ που ζητούν οι δανειστές: Κατάργηση ΕΚΑΣ, επιπλέον ΦΠΑ, αύξηση εισφορών (όλη η λίστα)

Αυτά είναι τα νέα μέτρα - σοκ που ζητούν οι δανειστές: Κατάργηση ΕΚΑΣ, επιπλέον ΦΠΑ, αύξηση εισφορών (όλη η λίστα)
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ REUTERS
Νέες προτάσεις κατέθεσαν σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να «κλειδώσει» η συμφωνία και να «ξεκλειδώσει» η χρηματοδότηση, ανέφεραν στο πρακτορείο Reuters πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Πρόκειται για μία ακόμη προσπάθεια να βρεθεί λύση, μετά την απόρριψη μέρους των ελληνικών προτάσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, οι διαφωνίες των δύο πλευρών επικεντρώνονται στις αυξήσεις φόρων και στην αύξηση των εισφορών.
Η αντιπρόταση που κατατέθηκε από τους θεσμούς στην ελληνική κυβέρνηση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες ένα πεντασέλιδο κείμενο, στο οποίο περιλαμβάνονται οι αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί ώστε να «κλειδώσει» η συμφωνία.
Οι θέσεις των θεσμών που θα παρουσιασθούν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ουσιαστικά διατηρούν τη σκληρή γραμμή που είχαν εξαρχής τηρήσει για το ασφαλιστικό και τον ΦΠΑ.
Στο συνταξιοδοτικό, η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει την αύξηση των εσόδων του ασφαλιστικού συστήματος σε μεγάλο βαθμό μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Στην αντιπρόταση τους, οι πιστωτές επιμένουν στην εξοικονόμηση ύψους 1% του ΑΕΠ από το 2016 με εξάλειψη του ΕΚΑΣ, μέχρι το τέλος του 2017.
Ακόμη, οι θεσμοί εξακολουθούν να επιμένουν στην άντληση πρόσθετων φορών 1% του ΑΕΠ από τον ΦΠΑ, από το 0,74% που προτείνει η Ελλάδα. Μεταξύ αυτών ζητούν να μεταφερθεί η εστίαση στο 23%.
Στο σκέλος της φορολογίας των επιχειρήσεων όπου η Ελλάδα είχε προτείνει αύξηση των συντελεστών από το 26% στο 29%, αλλά οι πιστωτές περιορίζουν με την πρότασή τους την αύξηση αυτή στο 28%.
Τα μέτρα αυτά απορρίπτονται από την ελληνική κυβέρνηση.
Τι ζητούν τώρα οι δανειστές
Δημοσιονομικά
  • Επιμένουν στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%
  • 100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα
  • Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα
  • Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκ. (αντί για 200 που προτείναμε)
  • Μικρότερη αύξηση στη φορολογία νομικών προσώπων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)
  • Αφαίρεσαν τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)
  • Αφαίρεσαν τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G
  • Αφαίρεσαν τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών (που θα αποζημιώσουν την αύξηση του ΦΠΑ)
Συντάξεις
  • Επιμένουν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)
  • Επιμένουν σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
  • Ζητούν εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016
  • Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)
  • Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017
  • Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%
  • Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015
  • Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015
  • Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας
Ημερησία
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/06/blog-post_163.html

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ κυραΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ… ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ… 
………………………………..
Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετόalvanoi-fantaroi

Πριν από λίγο ένα αλβανικό προφίλ στο Facebook που μεταφράζεται «Η Ζωή είναι χαρά» ανέβασε αυτή την φωτογραφία που δείχνει Έλληνες στρατιώτες να σχηματίζουν τον αετό της Αλβανικής Σημαίας με τα χέρια.
Με στόχο την ελληνική ιθαγένεια και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή, πολλοί Αλβανοί κάνουν την στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα. Το κακό είναι πως κανείς δεν ξέρει κατά πόσο έχουν και Ελληνική Συνείδηση ή τουλάχιστον σέβονται αυτή τη χώρα που τους έδωσε τόσες ευκαιρίες στη ζωή τους. Υπάρχει και ένα χειρότερο σενάριο, να είναι να είναι και ανθέλληνες που απλώς επωφελούνται για ακόμη μια φορά την ακακία ή την αγαθοσύνη μας.
Αν είναι τόσο πατριώτες γιατί δεν πήγαν να υπηρετήσουν στον αλβανικό στρατό; Μήπως με αυτή την φωτογραφία αντί να γίνουν «μάγκες» αλβανοεθνικιστές έβγαλαν τα ίδια τους τα ματάκια; Με το να φέρονται έτσι απλώς είναι σαν να μας λένε πως κρατάμε ένα φίδι στο κόρφο μας!
Οι υπεύθυνοι ας κάνουν ότι θεωρούν σωστό. Γιατί και η ελευθερία έχει τα όρια της ειδικά όταν φοράς τιμημένα ρούχα που πολλοί πότισαν με το ίδιο τους το αίμα.
Με πληροφορίες απο τον Πελασγό Κορυτσάς
- See more at: http://www.himara.gr/4597-alvanoi-fantaroi-ston-elliniko-strato-sximatizoun-ton-alvaniko-aeto#sthash.vKqbwI1i.dpuf
Πηγή: www.himara.gr

http://alfeiospotamos.gr/?p=16222

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ «Ε.ΣΥ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ» 20/6/2899 (βίντεο-φωτο)

11393067_443580819153405_8596207113783179189_n
………




11351222_443582172486603_8676135984176276406_n1922441_443583452486475_3659536916156274589_n11351272_10200652430309331_7502083592641794627_n11351162_10200652430589338_3329722621129236264_n11247975_443578339153653_1849552207068017357_n11205591_443580309153456_6376403934271810947_n10170995_443578562486964_2187370713401032249_n10402006_443577862487034_5583225123716930499_n11350443_443578295820324_2560546886185474544_n10403424_443577505820403_4103052729792387162_n11059445_443577759153711_1326621393924199720_n10984222_443582559153231_8251160688693607685_n10150531_443582662486554_131308657030441632_n10150594_443583359153151_6996673524241014648_n1922441_443583452486475_3659536916156274589_n10402999_443581479153339_4280426135797064263_n988411_443581655819988_3440648200778173313_n


http://alfeiospotamos.gr/?p=16201

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters