Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ο ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΛΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΚΑΡΑΪΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ (1)Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Την άποψη, με παράθεση ιστορικών στοιχείων, ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατάγεται από την εβραϊκή μειονότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου, διατυπώνει ο γνωστός Τούρκος ιστορικός και ερευνητής, Yalçin Küçük, (στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστός από μια παλιά του συνέντευξη όπου είχε ομολογήσει ότι είχε πάρει μέρος στην εισβολή στην Κύπρο και είχε αηδιάσει από τις τουρκικές θηριωδίες σε βάρος των αμάχων Ελληνοκυπρίων), σε μια εκπομπή στο τουρκικό κανάλι, Oda.tv, που προβλήθηκε στην συνέχεια σε πολλές τουρκικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό, το πραγματικό επίθετο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, είναι Davudoff,  ενώ το όνομά του, Νταίβιντ, παραπέμπει σε εβραϊκή ρίζα. Όπως αναφέρεται ενδεικτικό επίσης της εβραϊκής καταγωγής του Νταβούτογλου είναι τα ονόματα της οικογένειάς του. Συγκεκριμένα οι δυο κόρες του ονομάζονται, Sefure και Buke και ο εγγονός του Aybike, όλα κλασικά ονόματα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου. Η κόρη του Sefure παντρεύτηκε έναν γνωστό Καραΐτι της οικογένειας των Özokur, ένα κλασικό επίθετο των Εβραίων Καραϊτών που σημαίνει στην διαλεκτό των Καραϊτών, «Καθαροί Καραΐτες», (Pure Karaite). Η πεθερά της κόρης του, Ahsen Özokur, είναι γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της λίστας Forbes και έχει, όπως αναφέρεται, αυτοκρατορική καταγωγή. Τρανή απόδειξη της εβραϊκής της καταγωγής είναι ότι ήταν γραμμένη στην κοινότητα των Εβραίων Σεφαρδίμ της Κωνσταντινούπολης.
Το εκπληκτικό όμως είναι ότι επίσης εβραϊκής καταγωγής από την εβραϊκή κοινότητα των Καραϊτών του Καυκάσου, αναφέρεται πως είναι και η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν, Emine Gülbaran-Erdoğan. Σύμφωνα πάλι με τα στοιχεία που παραθέτει ο Τούρκος ιστορικός, Yalçin Küçük, η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, κατάγεται από το Χαλέπι της Συρίας όπου υπήρχε μεγάλη κοινότητα Εβραίων Καραϊτών και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στη περιοχή του Σιΐρτ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Από την ίδια κοινότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου είναι και ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής, Cemil Çiçek, που στο παρελθόν διατέλεσε και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης του Ερντογάν.
Η κοινότητα των Εβραίων Καραϊτών του Καυκάσου, σύμφωνα με τις διάφορες ιστορικές αναφορές προέρχεται από το εβραϊκό βασίλειο των Χαζάρων που άκμασε από τον έβδομο μέχρι και τον δέκατο αιώνα στην περιοχή του νοτίου Καύκασου. Οι Χαζάροι, παρά τις προσπάθειες των βυζαντινών να τους προσηλυτίσουν στον χριστιανισμό, (γνωστός είναι και ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Λέων ο τέταρτος ο Χαζάρος, γιος του Κωνσταντίνου Ε’ και της πριγκίπισσας των Χαζάρων Σισάκ η οποία μετονομάστηκε Ειρήνη),  είχαν ασπαστεί την εβραϊκή θρησκεία μοναδικό γεγονός στην εβραϊκή ιστορία που κάποιος λαός πλην των κλασικών Εβραίων να προσηλυτιστεί στον Ιουδαϊσμό. Την ύπαρξη των Χαζάρων Εβραίων και των απογόνων τους Καραϊτών, έκανε παγκοσμίως γνωστή για πρώτη φορά ο γνωστός Ούγγροεβραίος συγγραφέας και μελετητής, Arthur Koestler, στο περίφημο βιβλίο του, «Η Δεκάτη Τρίτη Φυλή», «The Thirteenth Tribe». Στο βιβλίο αυτό ο Κέσλερ υποστηρίζει ότι η μεγάλη συγκέντρωση Εβραίων στις αρχές του εικοστού αιώνα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία και στην Ρωσία, δεν μπορούσε να εξηγηθεί ιστορικά από τις μετακινήσεις του Μεσαίωνα. Ο Koestler απέδιδε τις συγκεντρώσεις αυτές σε απογόνους των Εβραίων του Καυκάσου  οι οποίοι μετά την κατάλυση του κράτους των Χαζάρων διασκορπίστηκαν στην ανατολική Ευρώπη.  Η θεωρία αυτή δεν ασπάζεται από την επίσημη εβραϊκή ιστοριογραφία, αλλά για πολλούς ιστορικούς εξηγεί την τότε ύπαρξη τόσων μεγάλων εβραϊκών κοινοτήτων, ειδικά στην Πολωνία, 3.000.000 Πολωνοεβραίοι και στην σημερινή Ουκρανία όπου επίσης υπήρχαν μεγάλες εβραϊκές συγκεντρώσεις. Οι Εβραίοι αυτοί μιλούσαν την Γίντις, μια γερμανόφωνη διάλεκτο, αλλά υπήρχαν και μικρές κοινότητες που είχαν κρατήσει την παλιά τουρκογενή γλώσσα. Σήμερα υπάρχουν ακόμα κάποιες εβραϊκές κοινότητες στον Καύκασο απομεινάρια μάλλον της αυτοκρατορίας των Χαζάρων.
Από όλα αυτά φαίνεται πως και ο Νταβούτογλου είναι άλλη μια περίπτωση μπερδεμένης καταγωγής της τουρκικής ελίτ  που έχει σκόπιμα αποκρυφτεί από την δημοσιότητα. Αλλά, μέχρι πότε;
Αποκλειστικά για την ΄΄ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ΄΄
enromiosini.gr
yiorgosthalassis.blogspot.com

http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/04/blog-post_4238.html

Το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο (30 Μαρτίου 2014)


Μετά την ψήφιση των άρθρων στην Βουλή, τo πρώτο Πολυνομοσχέδιο του 2014 με θέμα “Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν.4046/2012 και άλλες διατάξεις” έχει ως εξής :

Κλικ στο λινκ: https://docs.google.com/file/d/0BzoIdHD7-U3pR0RqRDlmN0kwNXc/edit

Καθόλου ευανάγνωστο, αλλά τι να κάνουμε;; To καθαρογραμμένο κείμενο ακόμα δεν δημοσιεύθηκε.

Δείτε επίσης αποκλειστικά από το taxheaven την άτυπη κωδικοποίηση των σημαντικότερων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου με παράθεση επεξηγήσεων της αιτιολογικής έκθεσης, όπως έχει διαμορφωθεί με τις τελικές αλλαγές του ψηφισθέν πολυνομοσχεδίου

Δείτε όμως και τα περσινά πολυνομοσχέδια, που αφορούν και αυτά το νόμο 4046/2012 ( ΦΕΚ A 28/14-02-2012 ) “Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας.”

1) Τίτλος: Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012 , 4093/2012 και 4127/2013 Νόμος 4152/2013, ΦΕΚ A 107/2013 (Μάιος 2013. ) Διαβάστε εδώ

2) Τίτλος «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις» Νόμος 4172/2013, ΦΕΚ Α΄ 167/2013. Διαβάστε εδώ ( εμπεριέχει και την εγκύκλιο για τη διαθεσιμότητα)

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ
- Διάτρητο το πολυνομοσχέδιο, λέει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής

Αντισυνταγματική κρίνει η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής την πώληση μετοχών των τραπεζών κάτω από την τιμή αγοράς τους από το Δημόσιο! Αντισυνταγματικές θεωρεί και ορισμένες φορολογικές διατάξεις, καθώς και τη ρύθμιση για τις τριετίες. Προβληματικές και πολλές άλλες διατάξεις.

- Πολυνομοσχέδιο: Αμνησία όλα τα ΜΜΕ για τις τράπεζες

- ΟΑΕΔ: Καταργούνται τα επιδόματα Μητρότητας, Οικογενειακά και Στράτευσης από την 1η Ιουλίου

Το μισό οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ θα πάρουν οι δικαιούχοι για το 2014 και μετά από το φετινό επίδομα δεν θα ξαναδοθεί πλέον αφού καταργείται μαζί με το το επίδομα μητρότητας και το επίδομα στράτευσης από 1η Ιουλίου 2014 λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

- Αντιδρά το ΤΕΕ στο πολυνομοσχέδιο

Το Τεχνικό Επιμελητήριο σε δελτίο Τύπου του για το πολυνομοσχέδιο εξαπολύει επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας και του κ. Κακλαμάνη καθώς «αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις του ΤΕΕ για ενιαία αντιμετώπιση του επαγγέλματος των διπλωματούχων μηχανικών, προώθησαν, κατά διεθνές παράδοξο, άλλες αρχές και διαδικασίες για το επάγγελμα των αρχιτεκτόνων, πολιτικών μηχανικών και τοπογράφων -και άλλες ειδικότητες που υπάγονται δήθεν στο υπουργείο Ανάπτυξης- για τους υπόλοιπους διπλωματούχους μηχανικούς».

- Τι αλλάζει στο Δημόσιο με το Πολυνομοσχέδιο: Όλες οι νέες ρυθμίσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ
- Αυτές είναι οι κυριότερες φορολογικές αλλαγές που επέρχονται με το πολυνομοσχέδιο

- Οι 50 αλλαγές στην αγορά που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο

- Τι αλλάζει στο Δημόσιο με το Πολυνομοσχέδιο: Όλες οι νέες ρυθμίσεις

- Aυτοί ψηφίζουν χωρίς να διαβάζουν και εμείς πάμε αδιάβαστοι. Καινούργια ομολογία ενοχής.

- Βουλή των Ελλήνων : “ Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις” (εμπεριέχει όλες τις συνοδευτικές εκθέσεις κλπ )

- Το σχέδιο νόμου είχε ως εξής : Πολυνομοσχέδιο by dvsxp

Νέστωρ: ανακαλύπτοντας τα μυστήρια του σύμπαντος στο βυθό της θάλασσας

Νέστωρ, το υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρονίων

Πριν από 2.000 χρόνια, πριν υπάρξουν τα επιστημονικά μέσα που απέδειξαν την ύπαρξη των ατόμων, οι αρχαίοι Έλληνες είχαν ήδη διατυπώσει τη δική τους θεωρία. Οι απόγονοί τους συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή της επιστημονικής έρευνας, όπως αποδεικνύεται από το πρόγραμμα "Nestor" στην Πύλο. Το έργο αυτό περιλαμβάνει ένα υποβρύχιο τηλεσκόπιο στο βυθό της Μεσογείου, που εντοπίζει τα νετρίνα, σε μία προσπάθεια να διαλευκάνει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του σύμπαντος.

Ο Αμερικανός φυσικός Φρέντερικ Ρέινς, εξηγεί ότι τα νετρίνα είναι "η πιο μικρή ποσότητα ύλης που μπορεί να φανταστεί ποτέ ο άνθρωπος". Ταξιδεύοντας με την ταχύτητα του φωτός και μένοντας ανεπηρέαστα από τα μαγνητικά πεδία, τα νετρίνα διασχίζουν τη Γη μεταφέροντας πολύτιμες πληροφορίες από τα βάθη του σύμπαντος. Όσο περισσότερα γνωρίζουμε για αυτά, τόσο καλύτερα κατανοούμε πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν αλλά και πώς λειτουργεί σήμερα.

Ωστόσο, η ακριβής παρατήρησή τους αποδεικνύεται δύσκολη. Η κοσμική ακτινοβολία που φτάνει στην επιφάνεια της Γης στρεβλώνει τις ενδείξεις. Αυτό βέβαια μπορεί να αντιμετωπισθεί με την εγκατάσταση τηλεσκόπιου στον βυθό της θάλασσας, καθώς το νερό λειτουργεί σα φίλτρο για την ακτινοβολία.

Ο Νέστωρ, το υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρονίων που μοιράζεται το όνομα ομηρικό βασιλιά της Πύλου αναπτύχθηκε γι αυτόν ακριβώς το λόγο το λόγο. Όταν ολοκληρωθεί, θα εγκατασταθεί σε βάθος 5.200 μέτρων, σε απόσταση 30χλμ. από την ηπειρωτική χώρα της Πελοποννήσου.

Μέρος της χρηματοδότησής του ελπίζεται ότι θα προέλθει από το πρόγραμμα Horizon 2020, το πρωτοπόρο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομία της ΕΕ, το οποίο από το 2014 μέχρι το 2020 θα δαπανήσει 80 εκατομμύρια για την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη στα κράτη μέλη.

Ο Δρ. Γιώργος Σταυρόπουλος , διακεκριμένος φυσικός στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων (INNP) που είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα, δήλωσε ότι

"η ΕΕ έχει σημαντικές τεχνολογικές δυνατότητες και μπορεί να προβάλλει το υψηλό επίπεδο των επιστημόνων της μέσα από αυτή την πρωτοβουλία".

Όπως συμβαίνει και με άλλα έργα υποδομής που συγχρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Στρατηγικής για την έρευνα υποδομών, η ίδια η Πύλος απολαμβάνει τα οφέλη, καθώς γίνεται όλο και πιο ελκυστική στις επιχειρήσεις. Σε μία χώρα που παλεύει να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, αυτό το πείραμα αποτελεί μία καλή ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters