Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

STRATFOR: «Η Ελλάδα θα πρέπει να υπερασπίσει το Αιγαίο από εισβολή» (βίντεο)

Με τις φράσεις "Η Ελλάδα ελέγχοντας το Αιγαίο διευκολύνει το εμπόριο, την άμυνα και τις επικοινωνίες της Μεσογείου. Η προστασία του πυρήνα αυτού από εισβολή είναι για την Ελλάδα η μεγαλύτερη γεωπολιτική πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει"  το Αμερικανικό think tank, Stratfor, το οποίο χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού στην Ουάσιγκτον, και στελεχώνεται από πρώην στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών και των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ (κατά πολλούς είναι η "σκιώδης CIA") περιγράφει το στρατηγικό πρόβλημα υπεράσπισης του Αιγαίου που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Μιας κρίσης, που όπως αναφέρει η ανάλυση...


"Το ξεπέρασμα της θα είναι ένα από τα βασικά ζητούμενα  της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής τα ερχόμενα χρόνια".
Δηλαδή πρακτικά η κρίση θέτει εν αμφιβόλω την δυνατότητα της Ελλάδος να απαντήσει στην πρόκληση υπεράσπισης του Αιγαίου κατά το Stratfor.
Ας δούμε και την λοιπή περιγραφή που δίνει στο γεωπολιτικό πρόβλημα της ελλάδας εν μέσω κρίσης το Stratfor:
"Η Ελλάδα είναι μια ορεινή χώρα η οποία βρίσκεται στη Ν.Α. Ευρώπη.
Συνορεύει με την Αλβανία, τα Σκόπια (αναφέρεται ως Μακεδονία), τη Βουλγαρία και την Τουρκία.
Οι οροσειρές της Ροδόπης και της Πίνδου διαμορφώνουν ένα φυσικό εμπόδιο με τους βόρειους γείτονές της.
Το Αιγαίο, το Ιόνιο και η Μεσόγειος περικλείουν την Ελλάδα δίνοντας στη χώρα μια από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στον κόσμο.
Η χώρα έχει πάνω από δύο χιλιάδες νησιά και η ζωή στην Ελλάδα έχει παραδοσιακά εξελιχθεί κοντά στη θάλασσα.
Στην αρχαιότητα πόλεις-κράτη όπως η Αθήνα και η Σπάρτη επέκτειναν την επιρροή τους σε όλη τη Μεσόγειο εγκαθιστώντας αποικίες στην Ιταλία, την Τουρκία, τη βόρεια Αφρική και γύρω από τη Μαύρη Θάλασσα.
Σήμερα ο ελληνικός εμπορικός στόλος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο ο οποίος συνεισφέρει σε ένα πολύ μεγάλο μέρος στην οικονομία της χώρας μετά τον τουρισμό.
Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της χώρας και η πιο δημοφιλής.
Η Αθήνα μαζί με το Αιγαίο πέλαγος που την περικλείει είναι ο πυρήνας της χώρας (σ.σ.: (Εξαιρετικά εύστοχη παρατήρηση σε ότι αφορά το Αιγαίο...).
Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης στην «καρδιά» της Μεσογείου η Μακεδονική, η Ρωμαϊκή, Βυζαντινή και η Οθωμανική αυτοκρατορίες κυριάρχησαν στην Ελλάδα για πάνω από 2000 χρόνια.
Μετά από ένα μεγάλο πόλεμο η Ελλάδα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική αυτοκρατορία το 1830. 
Λόγω του ορεινού της χώρας κάνει τη διακυβέρνησή της από ένα κεντρικό σημείο διοίκησης δύσκολη, Οι λίγες πόλεις στην ορεινή ζώνη σε συνδυασμό με τις κακές συγκοινωνίες δυσκολεύουν την οικονομική ανάπτυξη  κάνοντας τη χώρα το λιγότερο ανεπτυγμένο κράτος στην ευρωζώνη".

 
Πηγή
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/12/stratfor.html

Φιλανθρωπία: Το υπνωτικό χάπι της φασιστικής ιδεολογίας…

Τα σύγχρονα λαρύγγια της αυθάδειας του ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ (ΜΜΕ) διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους και με τα πολύχρωμα σκηνικά του φασιστικού τελετουργικού θεάματος, τη …φιλανθρωπία τους: Η απάτη στις πλέον αποκρουστικές της μορφές…
Οι κανίβαλοι του καθεστώτος, οι «νταβάδες» του καθεστώτος και οι μοχθηροί μεταπράτες του νεοταξικού φασισμού, με τα μίσθαρνα όργανά τους, στήνουν ελεεινές καμπάνιες …φιλανθρωπίας!!!
Και στην πρώτη γραμμή τα δύο κανάλια που πλειοδοτούν σε δολοφονικό, φασιστικό τραμπουκισμό εναντίον της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της: Mega και ΣΚΑΙ!
Οι αποτρόπαιες αυτές προπαγανδιστικές αιχμές του φασισμού του 4ου Ράιχ, που ακρωτηριάζουν και πελεκίζουν καθημερινά, αχόρταγα και...
με τον ηδονισμό του πωρωμένου δολοφόνου, τα θύματα των αφεντικών τους, έχουν το απύθμενο θράσος να μας εμφανίζονται και …φιλάνθρωποι: Πάντα τα μεγαλύτερα κτήνη το παίζουν και …φιλάνθρωποι!!!
Και μόνο αυτό αποκαλύπτει την ιδεολογική ΟΥΣΙΑ της «φιλανθρωπίας» τους: Την ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ιδεολογική ουσία…
Διαβάστε και το άρθρο που μας «βελόνιασε»:
Πράγματι το φιλοσοφικό βάθρο της «φιλανθρωπίας» είναι τούτο: Η υποταγή της κοινωνίας των εξαθλιωμένων στη γοητευτική προσμονή της «φιλανθρωπίας» της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Με άλλα λόγια: Η ιδεολογία της «φιλανθρωπίας» είναι ο εθισμός των ανίσχυρων, τσαλαπατημένων, απελπισμένων και εξαθλιωμένων ατόμων (από τους λήσταρχους και δημίους του), στο να ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ λύσεις παρηγοριάς από τα χέρια των δημίων τους, από τα χέρια των κτηνάνθρωπων της εξουσίας…
Με το ναρκωτικό της «φιλανθρωπίας» επιχειρούν αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταστροφής και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού να ΕΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ το μακάβριο έργο τους (το έργο του νεοταξικού φασισμού που υλοποιούν), καλλιεργώντας ονειρικές καταστάσεις παρηγοριάς, οι οποίες ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΝ τη λαϊκή απελπισία και οργισμένη ενέργεια με την ελεημοσύνη της ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Έτσι η κοινωνία, οι δυστυχίες της και τα εγκλήματα της εξουσίας «αιχμαλωτίζονται» από τη «φιλανθρωπία» των «νταβάδων» της εξουσίας: Από εκείνους που παράγουν τις δυστυχίες και τα εγκλήματα…
Ένα είναι το «μάθημα» της «φιλανθρωπίας»: Τα θύματα να παραμένουν ΑΔΡΑΝΗ, να χάσουν κάθε ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ενεργητικής ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για τη ζωή τους, να ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ολοκληρωτικά στη «φιλανθρωπία» των θυτών τους…
Εδώ βρίσκομε το δομικό, φιλοσοφικό βάθρο του λαϊκού μυθιστορήματος: Του «καλού» και του «κακού» ήρωα…
Ένα φιλοσοφικό βάθρο καλών «ευεργετών» και «φιλάνθρωπων» ηρώων που εμφανίζονται σαν διακανονιστές της δυστυχίας και της απόγνωσης, σαν διακανονιστές λογαριασμών εναντίον των «κακών» ηρώων ή των πεπρωμένων της συμφοράς του λαού…
Αυτό το πεπρωμένο της συμφοράς μας και της κτηνώδους λεηλασίας μας έρχονται να διακανονίσουν οι γενίτσαροι αυτής της συμφοράς και εξαθλίωσής μας.
Το άκρως φασιστικό αυτό ιδεολόγημα (να περιμένουμε τη σωτηρία μας από τους δημίους μας), αλλά και το αντίστοιχο τελετουργικό του (οι τηλεοπτικές καμπάνιες), φωτίζονται πιο καθαρά με τις παρόμοιες πράξεις «φιλανθρωπίας» και «προστασίας» των «Ελλήνων» από τους «ήρωες» της Χρυσής Αυγής.
Οι «καλοί ήρωες», στα πρότυπα των υπέρ-ηρώων του Χόλυγουντ, έχουν αναλάβει υπό την «προστασία» τους τον κατεστραμμένο ελληνικό λαό!!!
Θέλουν να εμφανιστούν σαν τους «εκλεκτούς» ήρωες και ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ των εξαθλιωμένων από τα εγκλήματα της εξουσίας (έμποροι της απόγνωσης), ΔΙΧΩΣ, βεβαίως να ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ και να αφήνουν ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο στη λαϊκή αυτενέργεια και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, δίχως να αφήνουν καμία χαραμάδα, στον ελληνικό λαό, να αυτό-οργανωθεί και να «διακανονίσει» ο ΙΔΙΟΣ τη ζωή του.
Η Χρυσή Αυγή προβάλλει και διαφημίζει τη δική της «καλή» εξουσία, η οποία θα διαχειριστεί τους διακανονισμούς με την «κακή» εξουσία των ανδρεικέλων, ΕΞΩ και ΥΠΕΡΑΝΩ της λαϊκής δράσης και οργάνωσης, με το λαό στη γωνία…
Η ίδια, συνεπώς, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και ΛΟΓΙΚΗ μεταξύ των ΜΜΕ και της Χρυσής Αυγής: Αυτή των «φιλάνθρωπων» ηρώων και «προστατών»…
Η ίδια ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ: Η φασιστική ειδωλολατρία με τη μορφή των «προστατών» και των «εκλεκτών» ηρώων…
Από resaltomag
Oι Κολομβιάνοι Εσκομπάρ και οι ελεημοσύνες του Mega και του ΣΚΑΙ!
Από τον Βασίλη Μπόνιο  
Δεν υπάρχει τίποτε πιο προσβλητικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια από το να παρακολουθείς τις "φιλάνθρωπες" πρωτοβουλίες του ΣΚΑΙ και εσχάτως του Μega που συγκεντρώνουν ρούχα, παιγνίδια, φάρμακα και βιβλία για τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους. Δεν έχουν καμία διαφορά από τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες διανομής συσσιτίου από την Χρυσή Αυγή αποκλειστικά σε Έλληνες.

Είναι προκλητικό να βλέπεις το κανάλι του Φαλήρου το οποίο έχει ταυτισθεί με τις φιλομνημονιακές π@π@ρι€ς του Μπάμπη Παπαδημητρίου οι οποίες καταλήγουν στο "να κάμουμε τη δουλειά μας" αφού πρώτα μας περιγράψει πόσο καλώς καμωμένα τα έχουν οι άνθρωποι της Τρόικας.

Ένα κανάλι το οποίο τρία χρόνια τώρα  συμμετέχει συστηματικά και προκλητικά στην εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, δεν έχει κανένα δικαίωμα να υποδύεται την αειπάρθενο και αμόλυντο Μαρία και να μοιράζει ελεημοσύνη στους εξαθλιωμένους.

Είναι βαθιά υποκριτικό όταν επί 3 ολόκληρα χρόνια έχεις μετατραπεί σε φερέφωνο της Τρόικας να γυρνάς στα σοκάκια και να μοιράζεις τρόφιμα στους φτωχούς συμπολίτες σου. Όταν επί 3 χρόνια οι Μπάμπηδες του Φαλήρου εξυμνούν άκριτα τους Τροικανούς και τις άθλιες διαπλεκόμενες εγχώριες κυβερνήσεις, αδιαφορώντας για τις μαζικές δολοφονίες ανθρώπινων ζωών που προκαλούν τα μνημόνια είναι ντροπή στη συνέχεια να έρχεσαι πάνω από τα πτώματα και να μοιράζεις τα ψίχουλα της ελεημοσύνης σου.

Είναι ντροπή για το χαζοσυστημικό Mega  με τις χαζοβιόλικες εκπομπές τύπου Πρωινού, Αρναούτογλου, Μάστερ Σεφ, και τον Φούτσο Κλαίγαμε, που 3 χρόνια τώρα πας με όποιον νικάει στις εκλογές και δεν έχεις την εθνική αξιοπρέπεια, τον εθνικό εγωισμό με την δύναμη της τηλεθέασης να κινήσεις την διαδικασία δημιουργίας ενός Εθνικού Οράματος Αναγέννησης της χώρας να έρχεσαι να μοιράζεις ρούχα και τρόφιμα στην φτωχολογιά παρέα με τον βλαχοδήμαρχο και τους παπάδες Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο που διψάνε για λέζα.

Αν θέλει ο Μπόμπολας να βοηθήσει την Ελλάδα-στην οποία έκανε μπόλικες δουλειές από την εποχή που πήραμε το Έθνος στα χέρια μας-οφείλει εδώ και τώρα μέσα από το κανάλι του να κινητοποιήσει τα φωτεινά μυαλά των Ελλήνων αλλά και των ξένων που θα ήθελαν να βοηθήσουν ώστε να εκπονηθεί ένα οραματικό Εθνικό Σχέδιο Αναγέννησης της Ελλάδας. Αυτό είναι το ιερό καθήκον της οικογένειας Μπόμπολα και όχι τα τηλεσώου φιλανθρωπίας.

Γνωρίζουν τόσο ο Μπόμπολας, όσο και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες του Mega ότι η Ελλάδα δεν πρόκεται να διασωθεί από το μυαλό του Βρούτση, του Σταικούρα, του Βενιζέλου και του Σαμαρά, του κολλητού του Συμπιλίδη. Ούτε με τα μεταχειρισμένα ζιπουνάκια στους  γονείς που παρασύρονται και πηγαίνουν τα παιδάκια τους να πάρουν ρούχα από τον ΣΚΑΙ και το  Μega. Αν ήταν σοβαροί και σωστοί γονείς θα έλεγαν στα παιδάκια τους ότι τα ελληνικά χαζοκάναλα αποτελούν εστίες πνευματικής μόλυνσης και από τέτοιου είδους μολυντήρες δεν πας να πάρεις ρούχα και παιγνίδια ακόμη και αν τα μοιράζουν δωρεάν και στη συνέχεια βγάζουν στους φραπεδιάρηδες Αναγνωστάκη και Χασαπόπουλο τους ανόητους γονείς να κάνουν ευχαριστήριες δηλώσεις στο κανάλι της Σκορδά και του Παπακαλιάτη.

Αυτού του είδους τα φιλάνθρωπα παζάρια παραπέμπουν στους Κολομβιάνους ντίλερς που αφού τα κονομήσουν από την κοκαίνη χτίζουν εκκλησίες και σχολεία για το ναρκοποίμνιό τους.

Καλούμε τους γονείς να σταματήσουν εδώ και τώρα να πηγαίνουν τα παιδιά τους σ΄ αυτά τα παζάρια θλίψης και αναξιοπρέπειας. Είναι ντροπή να πηγαίνετε για ελεημοσύνη στο Mega και τον ΣΚΑΙ. Μην πέφτετε τόσο χαμηλά γαμώ την περηφάνια του Έλληνα. Μην κάνετε τις ζωές σας τηλεσώου φιλανθρωπίας. Μη γίνεστε γρανάζι του συστήματος που επωάζει τα μνημόνια. Οι παπούδες μας ξεπάγιαζαν στην Πίνδο. Που χάθηκε ρε γαμώτι η αξιοπρέπεια μας; Είναι κατάντια να στήνεστε στις ουρές του  Mega  και του ΣΚΑΙ. Λίγη περηφάνια ρε, μια σταγόνα έστω...

Από το kourdistoportocali  
 
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9856.html

Τρεις σοβαροί εθνικοί κίνδυνοι ...


Πρώτος εθνικός κίνδυνος: Ισραηλινός υψηλόβαθμος αξιωματούχος μου έλεγε εντυπωσιασμένος, πριν από δυο χρόνια, μετά από κοινή άσκηση των Πολεμικών Αεροποριών μας, ότι σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης με την εξ ανατολών γείτονα “οι φοβεροί Έλληνες πιλότοι μπορούν να
κατακτήσουν την αεροπορική υπεροχή μέσα σε δυο ημέρες“. Και επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι σύγχρονοι πόλεμοι κρίνονται στον αέρα, καταλαβαίνουμε και την έκβαση που θα είχε ένας πιθανός ελληνοτουρκικός πόλεμος.
Σήμερα όμως που βρισκόμαστε; Οι Έλληνες πιλότοι απέκτησαν τα εύσημα του να συγκαταλέγονται στους καλύτερους του κόσμου λόγω των αλλεπάλληλων αερομαχιών/αναχαιτίσεων που έδιναν καθημερινά επί χρόνια με τα τουρκικά αεροσκάφη που παραβίαζαν το FIR και τον εθνικό εναέριο χώρο. Τότε που είχαν καύσιμα δηλαδή. Γιατί τώρα που δεν υπάρχουν λεφτά για καύσιμα, μου λένε πως οι αναχαιτίσεις γίνονται μόνο όταν το τουρκικό αεροσκάφος κοντεύει να φτάσει στην … Ακρόπολη.
Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οι πιλότοι μας με τις καθημερινές εμπλοκές τους με τους Τούρκους συσσώρευσαν μια τεράστια εμπειρία, γνώση, τεχνικές. Κανένα σχολείο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εμπειρία δεκαετιών σε πραγματικές συνθήκες, με πραγματικό αντίπαλο. Τώρα όμως, κάθε ημέρα που περνά αυτή η συσσωρευμένη πολύτιμη εμπειρία σιγά – σιγά χάνεται, αν οι πιλότοι μας πετούν ίσα-ίσα για συντήρηση, η Ελλάδα χάνει ένα από τα σημαντικότερα της, ίσως, στρατηγικά πλεονεκτήματα, αποκτημένο με το αίμα άριστων τέκνων της, όπως ο Νίκος Σιαλμάς και ο Κώστας Ηλιάκης.
Αυτά για όσους κάνουν περικοπές στην Άμυνα χωρίς να σκεφθούν που κόβουν και τι κόβουν.

Δεύτερος εθνικός κίνδυνος: Τα υποβρύχια όταν πλέουν στην επιφάνεια χρησιμοποιούν ντηζελομηχανές. Όταν όμως καταδύονται χρησιμοποιούν ειδικές μπαταρίες, οι οποίες είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο τους, επειδή τι να το κάνεις υποβρύχιο που πλέει μόνο στην επιφάνεια. Γι’ αυτό το λένε και …υποβρύχιο. Ε, λοιπόν, αδέλφια, μου λένε αξιόπιστες πηγές ότι υπάρχει θέμα με το όριο ζωής των μπαταριών και των εννέα υποβρυχίων μας. Εάν ναι, τότε τι σημαίνει αυτό για την ασφάλεια των σκαφών και την ασφάλεια των πληρωμάτων μας; Κάτι πήγε να κάνει ο Φρ. Φράγκος όταν ήταν υπουργός Άμυνας, υπέγραψε το σχετικό έγγραφο για την προμήθεια, η υπόθεση όμως χάθηκε από τότε στους δαιδάλους της γραφειοκρατίας.
Αν όμως συμβεί κάτι στα βάθη του Αιγαίου, τότε δεν θα κατηγορήσουν τους προηγούμενους, ούτε τους προμηθευτές και τα σκάνδαλά τους. Την κυβέρνηση Σαμαρά θα χρεώσουν.

Τρίτος εθνικός κίνδυνος: Και ερχόμαστε στο σοβαρότερο ίσως εθνικό κίνδυνο. Καλά πληροφορημένες πηγές μας λένε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να κάνει έρευνες για κοιτάσματα στο Αιγαίο, μέσα στην δική μας (μελλοντική) ΑΟΖ, με δικό της σκάφος αυτή την φορά, όχι με νορβηγικό ή άλλης εθνικότητας. Τι θα κάνει τότε η κυβέρνηση που ακόμα δεν κήρυξε ΑΟΖ; Θα πει “βυθίσατε το Χόρα” σαν τον Ανδρέα; Με ποια κυβέρνηση; Αυτήν που συμμετέχει ο Βενιζέλος και ο κυρ Φώτης; Αυτήν που, όταν ελληνικός εκδοτικός οίκος εξέδωσε βιβλίο του Μουράτ Καραγιλάν για την ιστορία του κουρδικού ένοπλου αγώνα και οργάνωσε συζήτηση γι’ αυτό με πανεπιστημιακούς και διπλωμάτες, το υπουργείο Εξωτερικών ζητούσε «κεφάλια» επί πίνακι από το υπουργείο Άμυνας, γιατί νοικιάσθηκε η αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου και διαβίβαζε ψευτοτσαμπουκάδες του Νταβούτογλου, αντί να απαντήσει «εδώ είναι δημοκρατική χώρα και τα βιβλία εκδίδονται και συζητούνται ελεύθερα παντού»; Ωστόσο με την παρέμβαση του πρωθυπουργού αποκαταστάθηκε -στο πάρα πέντε- το κύρος και η αξιοπιστία της χώρας και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Όμως δυστυχώς o πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα κάνει όλα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι άλλο πράγμα οι δημόσιες σχέσεις, οι προσωπικές σχέσεις πολιτειακών παραγόντων κι άλλο η εξωτερική πολιτική. Δημόσιες σχέσεις έχουν τα μπαρ και τα εστιατόρια. Οι χώρες έχουν εξωτερική πολιτική. Κι αυτή απαιτεί σοβαρή στρατιωτική δύναμη αποτροπής, που το ΥΠΕΞ να εκπέμπει την βούληση, πως η χώρα θα την χρησιμοποιήσει, αν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές των συμφερόντων μας. Αδιανόητος ο φόβος ή η αμηχανία μπροστά σε ιταμές απαιτήσεις αυτών, που, μεταξύ άλλων, όταν δεν μας χλευάζουν για την κρίση, βάζουν και το βρώμικο δαχτυλάκι τους στους Λίβυους για να μας κάνουν καψώνια για την οριοθέτηση των μεταξύ μας ΑΟΖ, ενώ δεν μπορούν να ορίσουν την τύφλα τους στο Κουρδιστάν και εξευτελίζονται καθημερινά από λίγες χιλιάδες αντάρτες. Σταθερό χέρι και θέσεις αρχής χρειάζονται.

Στην απρέπεια των δηλώσεων του Ερντογάν για την αναβάθμιση της Ελλάδας ορθά απάντησε με αυστηρότητα ο κ. Υπουργός. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος απέναντι σε αυτούς, που ο Πρόξενος τους στην Θράκη απείλησε Ιμάμη, Έλληνα πολίτη, μέσα στο σπίτι του (!), γιατί δεν αναγνωρίζει τον ψευδομουφτή κι όμως ακόμη πατάει ελληνικό έδαφος. Έτσι όμως ενθαρρύνεται η τουρκική επιθετικότητα. Ποιος ο λόγος στο μέγαρο της Βασιλίσσης Σοφίας να νοιώθουν δέος για τα δαρμένα σκυλιά του Σεμντινλί;
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Τι κι αν πεθάνουν και μερικοί Έλληνες από το κρύο; Σημασία έχει να παραμείνουμε στο ευρώ!

Τζάκια δολοφόνοι!

Μπορεί οι περισσότεροι Αθηναίοι να παραμένουν αυτά τα Χριστούγεννα στην Αθήνα –εξαιτίας της οικονομικής κρίσης- αλλά τα χιλιάδες αναμμένα τζάκια και η μυρωδιά του καμένου ξύλου που απλώνεται πάνω από την πόλη τους κάνει να αισθάνονται πως κάνουν διακοπές στην Αράχοβα ή στα κѠλ⓪χώρια τους.
Αν τις επόμενες μέρες χιονίσει, ο συνδυασμός του χιονιού με την μυρωδιά του καμένου ξύλου θα χαρίσει στους Αθηναίους τα πιο παραμυθένια Χριστούγεννα της ζωής τους και το μόνο που θα λείπει για να ζήσουμε κι εμείς την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Αθήνας της δεκαετίας του ’60 θα είναι οι γύφτοι με τις αρκούδες.
Ο καπνός πάνω από την Αθήνα σου δίνει την εντύπωση πως προέρχεται από...
πυρκαγιά –και όχι από τα τζάκια-, οπότε καμιά ώρα θα ξεσπάσει καμιά πραγματική πυρκαγιά και δεν θα το πάρει κανείς χαμπάρι, με αποτέλεσμα να γίνει όλη η Αθήνα κάρβουνο.


Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι από τη θεαματική αύξηση της λειτουργίας των τζακιών στην Αθήνα και τη μείωση της χρήσης των καλοριφέρ γιατί το ξύλο δεν είναι τόσο οικολογικό όσο το πετρέλαιο.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση είχε μειωθεί στην Αθήνα επειδή οι Αθηναίοι δεν έχουν χρήματα για να βάλουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους αλλά αυξάνεται τώρα επειδή οι Αθηναίοι μπορεί να μην έχουν χρήματα για πετρέλαιο αλλά έχουν ακόμα χρήματα για ξύλα.
Παράλληλα, κάποιοι Αθηναίοι έχουν βάλει τζάκι στις μηχανές των αυτοκινήτων τους και τα έχουν μετατρέψει από βενζινοκίνητα σε ξυλοκίνητα.
Ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της Αθήνας από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες είναι πολύ μεγάλος, οπότε –για να αποφύγουν τον καρκίνο και τις καρδιοπάθειες- θα πρέπει να κάθονται μέσα στα σπίτια τους και να ξυλιάζουν, με την ελπίδα να μην αρπάξουν καμιά πνευμονία.
Τραγική είναι η κατάσταση και για τους άστεγους που κινδυνεύουν και από το κρύο και από την κάπνα, ενώ το μαρτύριό τους γίνεται ακόμα πιο αβάσταχτο γιατί η μυρωδιά του καμένου ξύλου τους σπάει τη μύτη και τους υπενθυμίζει πως -ενώ αυτοί κινδυνεύουν να πάθουν κρυοπαγήματα- οι υπόλοιποι είναι μπροστά στο τζάκι με το φανελάκι.
Βέβαια, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως η κάπνα από τα τζάκια επιβαρύνει πολύ περισσότερο τον αέρα μέσα στα διαμερίσματα, οπότε αφήστε το τζάκι να καίει -και να ζεσταίνει το σπίτι σας- και βγείτε στο μπαλκόνι για να προστατεύσετε την υγεία σας.
Σε κάποιες πολυκατοικίες της Αθήνας, οι ένοικοι έχουν κάνει μετατροπές στο καλοριφέρ για να καίει κάρβουνο, και είναι με βάρδιες στο λεβητοστάσιο για να ρίχνουν κάρβουνο με το φτυάρι στον καυστήρα.
Η κυβέρνηση είναι προβληματισμένη από το γεγονός πως η Αθήνα μυρίζει σαν ανθρακωρυχείο –επειδή δεν μπορούν να αναπνεύσουν οι τουρίστες και πλήττεται η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό- και σκέφτεται να επιβάλει φόρο στα ξύλα, στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, ενώ υπάρχει ακόμα και η σκέψη να χτιστούν τα τζάκια.
Δεν είναι λίγα τα κυβερνητικά στελέχη που ζητούν να φορολογηθούν και οι θερμοφόρες, ενώ εκφράζονται φόβοι πως οι Αθηναίοι θα το ρίξουν στο αλκοόλ για να ζεσταθούν, οπότε ζητούν να τιμωρείται με ισόβια η προσπάθεια κάθε Αθηναίου να ζεσταθεί με οποιονδήποτε τρόπο εκτός από το πετρέλαιο.
Ανησυχία εκφράζεται και για το τι θα συμβεί το καλοκαίρι, αφού πολλοί Αθηναίοι έχουν θορυβηθεί από τις επερχόμενες μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος -που κάνουν απαγορευτική τη χρήση κλιματιστικού- και έχουν ήδη αρχίσει να παραγγέλνουν παγοκολώνες για να χτίσουν ιγκλού μέσα στο σαλόνι τους.
(Θυμάμαι την ειρωνεία με την οποία είχε αντιμετωπιστεί -μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης- η είδηση πως κάποιοι κάτοικοι της Μόσχας πέθαναν, κυριολεκτικά, από το κρύο μέσα στα διαμερίσματά τους. Τι κι αν πεθάνουν και μερικοί Έλληνες από το κρύο; Σημασία έχει να παραμείνουμε στο ευρώ.)
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_435.html

Λίστα Λαγκάρντ ... Να γίνουν άμεσα οι συλλήψεις-ακόμη και στη διάρκεια της σημερινής νύχτας πριν πετάξουν τα πουλάκια.

Πρώην υπουργοί προσπαθούν απεγνωσμένα να μιλήσουν στον άνθρωπο που γνώριζε πολλά!
Σαν μάρτυρας σε καθεστώς προστασίας ζει τους τελευταίους μήνες ο Εισαγγελέας Πεπόνης. Ειδικά η
αποψινή νύχτα θα είναι μεγάλη για τον ίδιο καθώς ακόμη και οι καλικάτζαροι που τρυπώνουν στις καμινάδες θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί του για να δουν αν υπάρχουν επιπλέον στοιχεία σε βάρος τους την νέα λίστα Λαγκάρντ.
Το λέμε αυτό γιατί κυκλοφορούν φήμες που θέλουν σε κάποιες περιπτώσεις λογαριασμών να έχουν αφαιρεθεί ονόματα εμπλεκομένων συζύγων πρώην υπουργών.
Εαν επαληθευθούν θα πρόκειται για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος και θα τιναχθούν τα πάντα στον αέρα. Ωστόσο πρέπει να γίνουν άεσα οι συλλήψεις-ακόμη και στη διάρκεια της σημερινής νύχτας πριν πετάξουν τα πουλάκια.
Δεν είναι καθόλου τυχαία άλλωστε η σημερινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ με την οποία ο Βενιζέλος επιχειρεί να διαχωρίσει την θέση του ενώ δίνει βορά στα θηρία τον Παπακωνσαντίνου, τον Διώτη και τους υπόλοιπους του ΣΔΟΕ.
Ποιος είναι όμως ο Πεπόνης, ένας από τους 6-7 Έλληνες που έχουν δει και την νέα λίστα;
Ποιοι πρώην υπουργοί έχουν βάλει λυτούς και δεμένους μπας και μάθουν από τον Εισαγγελέα τι περιέχει σε βάρος τους η νέα λίστα;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ
Η φήμη του εξαιρετικά αυστηρού και άτεγκτου εισαγγελέα συνόδευε σε όλη τη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του τον Γρ. Πεπόνη, κάτι που φάνηκε άλλωστε και στη σύντομη θητεία του ως οικονομικού εισαγγελέα με τις αλλεπάλληλες διώξεις, συλλήψεις μεγαλοοφειλετών, παραγγελίες ποινικών προκαταρκτικών εξετάσεων κ.λπ.
Οσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για άνθρωπο που «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του» και που δεν πρόκειται να δεχθεί την παραμικρή συνεννόηση ή υπόδειξη, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που υποστήριζαν το γνωστό κλισέ «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Ομως αρκετοί επίσης προεξοφλούσαν ότι κάποια στιγμή θα έρθει σε σύγκρουση και «θα τα βροντήξει».

Γεννημένος το 1952 ο Γρ. Πεπόνης μπήκε στο Σώμα στις 3-9-83 και στις 22-2-05 προήχθη σε αντεισαγγελέα Εφετών, βαθμό που διατηρεί και σήμερα. Από το ξεκίνημα της θητείας του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας ο 59χρονος σήμερα εισαγγελέας άσκησε σωρεία διώξεων κατά «επωνύμων» και οικονομικών παραγόντων της πόλης, εξαναγκάζοντάς τους έτσι να καταβάλουν σημαντικά ποσά στα δημόσια ταμεία, αφού τους κυνήγησε για εικονικά τιμολόγια, για δωροδοκίες, κ.λπ., ύστερα από προσχεδιασμένες επιχειρήσεις με χαρτονομίσματα «σημαδεμένα» από την Ασφάλεια. Αμείλικτος απέναντι στα «φακελάκια» συνέβαλε στην εξάρθρωση κυκλώματος που «έκλεινε τα μάτια» επιτρέποντας την ανέγερση αυθαιρέτων, την παράνομη ηλεκτροδότησή τους κ.λπ. Παράλληλα δίωξε στενό συνεργάτη του που αναμείχθηκε σε «θάψιμο» δικογραφιών. Αργότερα στην Εισαγγελία Πειραιά ως προϊστάμενος κίνησε διώξεις για ναυάγια (σε σκέλη της υπόθεσης του «Σάμινα Εξπρές») και τον χώρο του ποδοσφαίρου. Δίωξη άσκησε και για τις ιατρικές βεβαιώσεις που είχαν στηρίξει την αίτηση της τ. ανακρίτριας του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου Κων. Μπουρμπούλια για αποφυλάκιση και οι οποίες τη βοήθησαν να βγει για κάποιο διάστημα από τη φυλακή.

Το 2007 ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση (μαζί με τον εισαγγελέα Α. Λιόγα) για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων και σε σύντομο διάστημα πρότεινε την παραπομπή της υπόθεσης στη Βουλή, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες για την ποινική ευθύνη υπουργών. Ομως η πρότασή του «σκόνταψε» στις αντιρρήσεις του τότε εισαγγελέα ΑΠ Γ. Σανιδά, που έκρινε ότι τα υπάρχοντα στοιχεία δεν επαρκούσαν να θεμελιώσουν ποινική ευθύνη κυβερνητικών στελεχών, κάτι που στενοχώρησε ιδιαίτερα τον Γρ. Πεπόνη προκαλώντας την έντονη δυσφορία του.

 
 
http://www.triklopodia.com/2012/12/triklopodia_2567.html

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΤΥΧΗΣ ΖΩΗΣ‏

Περιστασιακός υπάλληλος βενζινάδικου και άλλου καταστήματος με το όνομα Χ. Π. που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για 2-3 βασμούς την Ασφάλεια Ξάνθης, είναι ο στυγερός δολοφόνος, το ΤΕΡΑΣ που αφού πρώτα βίασε, στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή σύμφωνα με τον
Μαχητή Ξάνθης.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι διατηρούσε και μαγαζί στην ίδια γειτονιά (με το θύμα) και προσφάτως αρραβωνιάστηκε και γι' αυτό μετακόμισε από το χωριό του στη Ξάνθη και στην ίδια γειτονιά με την άτυχη Ζωή την οποία είχε βάλει στο "μάτι" και παρακολουθούσε τις κινήσεις της....

Το ΚΑΘΑΡΜΑ αυτό και στο παρελθόν έχει διαπράξει 2-3 βιασμούς, ενώ ήταν αναμιγμένος και σε χοντρή υπόθεση ναρκωτικών με κάτοικο του Δήμου Αβδήρων. Αυτήν την ώρα ανακρίνεται από την Ασφάλεια Ξάνθης και έχει ομολογήσει το έγκλημά του.

Είναι 35 χρονών και είναι "γνωστός" ο βίος και η πολιτεία του.... Το όνομά του θα γραφεί στην ιστορία ως ένας από τους ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ της ανθρωπότητας!!! Δυστυχώς.....

ΠΗΓΗ :ΜΑΧΗΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

makeleio.gr

http://www.triklopodia.com/2012/12/triklopodia_7733.html

H συγκλονιστική επιστολή της εκπαιδευτικού.


Την παρακάτω επιστολή έγραψε μια γυναίκα της οποίας ο σύζυγός της αυτοκτόνησε. Μια Ελληνίδα που εξαιτίας της οικονομικής λαίλαπας που οι ανάξιοι κυβερνώντες επέβαλλαν στην Ελλάδα μας, έχασε τον άντρα της...
Διαβάστε με προσοχή τι γράφει!
"Ε, ρε πατριώτες!
Τι άλλο θα μηχανευτείτε για να σώσετε την χώρα. Μεγάλοι εθνοσωτήρες!!!!! Άγαλμα θα σας στήσουμε!!!
Θα απαξιούσα να σας απευθύνω τον λόγο αν η ασυγκράτητη επιθυμία μου να δηλώσω ότι το ΧΡΕΟΣ βαραίνει στη ζυγαριά περισσότερο από τον φόβο, δεν μου κατσικωνόταν και δεν μ’ άφηνε να ησυχάσω!!
Μπήκατε λοιπόν στο χωραφάκι μου και σας πρέπει μια ΔΗΛΩΣΗ.
Ναι! Είμαι δημόσιος υπάλληλος.
Ναι. Απ’ αυτούς τους τεμπέληδες κλπ που χρεοκόπησαν τη χώρα.
Δεν σας χρωστώ τίποτα, γι’ αυτό και σας δηλώνω ευθαρσώς ότι δεν με αγγίζει τίποτα απ’ όσα λέτε ή κάνετε.
Δήλωση είναι: Δεν μ’ έχετε στο χέρι. Δεν θα υποχωρήσουν ποτέ οι ιδέες μου μπροστά στο φόβο που θέλετε να σκορπίσετε γύρω σας.
Η χώρα μου θα σωθεί. Όχι επειδή το επιβάλετε εσείς. Δεν θα σας επιτρέψω να την ξεπουλήσετε ή να την διασύρετε.
Το χώμα που πατάτε δεν σας αξίζει. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις είναι ποτισμένη με αίμα. Αίμα για την ελευθερία.
Ο Έλληνας για την ελευθερία του έχει δώσει τη ζωή του. Δεν λογάριασε ποτέ τις συνέπειες, σε συνθήκες χειρότερες από αυτές που ζούμε σήμερα.
Ναι συμφωνώ ότι έχουμε πόλεμο. Διαφωνώ ως προς το θέμα του εχθρού. Και θύματα έχουμε σ’ αυτόν τον πόλεμο. Και σήμερα χύνεται αίμα. Αίμα δικό μας, που βάφει τα δικά σας χέρια. Κι όσο κι αν αποστρέφετε το βλέμμα είναι γεγονός.
Και είναι άδικο.
Δολοφονήσατε τον σύντροφο της ζωής μου και πατέρα του παιδιού μου.  
Τον πήρατε από κοντά μας με βίαιο τρόπο.
Σας δηλώνω λοιπόν ότι δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω (τι πιο πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή). Έχω δίκιο κι είστε άδικοι. Δεν θα γίνει το δικό σας.
Ο εμπαιγμός είναι που θα σας διαλύσει. Τέλειωσε η εποχή σας, που το άδικο ήταν σωστό και επικρατούσε. Πάρτε το χαμπάρι. 
Τέλος εποχής.
Κι επειδή μου έχει κατσικωθεί κλείνω με Καζαντζάκη..
«δεν ελπίζω τίποτα
δεν φοβάμαι τίποτα
είμαι ελεύθερος».
Αλιφραγκή Μαρία του Νικολάου
Δασκάλα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά

Τα Χημικά ψεκασματα ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...Κοστίζουν 5 ΔΙΣ τον χρόνο!!

Απίστευτο! Άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο ακολουθεί επιβατικό αεροπλάνο πάνω από το Χιούστον (Βίντεο)

Αυτή η παρατήρηση έγινε από επιβάτη αεροπλάνου που απογειώθηκε από το Χιούστον στις 23 Δεκεμβρίου του 2012. Μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι αυτό οφείλεται σε μια αντανάκλαση του φωτός από το εσωτερικό του αεροπλάνου, και γι'αυτό ο επιβάτης που τραβά το βίντεο βάζει το χέρι του μπροστά, και από ότι φαίνεται δεν αλλάζει την παρατήρηση του άγνωστου αντικειμένου με οποιονδήποτε τρόπο.

Όταν διευρύνεται το αντικείμενο βλέπουμε ότι δεν είναι μια αντανάκλαση από το φως ... αλλά φαίνεται να είναι ένα στερεό αντικείμενο με ένα πολύ ξεχωριστό σχήμα.

Το βίντεο ήταν μεγαλύτερης διάρκειας αλλά έχει κοπεί και δείχνει μόνο το κύριο μέρος. Το αυθεντικό βίντεο έχει σταλεί στην FAA το οποίο επανεξετάζεται για να δώσει κάποια εξήγηση για το τι θα μπορούσε να ήταν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Σελήνη, το Σκάφος Ελέγχου της Γης

Αναρτήθηκε από  

Σελήνη η Λεβάν ή όπως αλλιώς θέλουν να την λένε τέλος πάντων. Ένας κουφωμένος αστεροειδής 5 δισεκατομμυρίων ετών, με πάχος φλοιού 30 χιλιόμετρα και κοιλοδοκούς εσωτερικής κατασκευής 1.000 μιλίων. Ένα κατεστραμμένο Death Star, για αυτό δεν μας δείχνει πότε την πίσω πλευρά. Ενώ ο Ήλιος την έλκει 10φορές περισσότερο (Tug of War Ratio, αστρονομικός όρος) και έπρεπε να ήταν πιο μακριά, είναι τόσο κοντά όσο χρειάζεται στην ολική έκλειψη Ηλίου η φαινομενική διάμετρος της να είναι όσο του Ηλίου !!!
Εύκολα μπορεί λοιπόν να προκαλέσει την εξαφάνιση της ζωής εάν τοποθετηθεί μονίμως σε τροχιά μπροστά από τον Ήλιο, γιατί φυσικά μπορεί. Επίσης ρυθμίζει την αναπαραγωγή των ανθρώπων, φίλες γυναίκες σκεφθείτε την περίοδο σας. Στις καλοκαιρινές πανσελήνους μην πάτε σαν βλάκες στα αρχαία μνημεία, δεν σας κάνει εντύπωση ότι τα αφήνουν ανοιχτά τότε και ΜΟΝΟ το βράδυ; Οι συμβασιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι των αρχαιολογικών χώρων δεν κάνουν απεργία, δεν δυσανασχετούν;
Τι λένε οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι για την Σελήνη: «Προσέλληνοι Ηρόδοτος τους Αρκάδας ούτω λέγει, τουτέστιν αρχαίους προ της Σελήνης» γράφει το λεξικό του Σουίδα. Υπήρξαν δηλαδή οι Αρκάδες πριν απ’ την εμφάνιση της Σελήνης στον ουρανό! Το ίδιο αναφέρει και ο Απολλώνιος ο Ρόδιος στα Αργοναυτικά του αλλά και ο Παυσανίας στα Αρκαδικά του. Παρόμοιες αναφορές έχουμε από τον Πλούταρχο, τον Οβίδιο, τον Ιππόλυτο και τον Λουκιανό ενώ ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας.
«Μήσαντο δ’ άλλην γαίαν απείρατον, ην τε σελήνην αθάνατοι κλήζουσιν, επιχθόνιοι δε τε μήνην, η πολλ’ούρε έχει, πολλ’ άστεα, πολλά μέλαθρα.» Πρόκλος
“Μελέτησαν μιαν άλλην Γη, άγνωστη, την οποίαν οι αθάνατοι ονομάζουν Σελήνη, οι δε κάτοικοι της Γης Μήνην και η οποία έχει πολλά όρη, πολλές πόλεις, πολλά μέγαρα.”
Ναι, υπάρχουν τεράστιες κατεστραμμένες γυάλινες πολιτείες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Όλοι απορούσαν γιατί στις αποστολές στην Σελήνη δεν φαινόντουσαν αστέρια στον ουρανό. Πως να φανούν;  αφού προσσεληνώνονταν ανάμεσα στις κατεστραμμένες γυάλινες πολιτείες. Στον δε Νότιο Πόλο της, χρησιμοποίησαν κατά κόρον φίλτρο paint brush για να εξαφανίσουν τις πολιτείες, και την δεξαμενή πάγου με επιφάνεια 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτά τα βρήκε το διαστημόπλοιο Clementine του Αμερικανικού Ναυτικού!!! Αφήστε που μας δείχνουν γκρίζα την σελήνη ενώ δεν είναι. Και προσέξτε την κατασκευή που φαίνεται μπλε στον κρατήρα Αρίσταρχο !
Διαβάστε εδω:
Περὶ τοῦ ἐμφαινομένου προσώπου τῷ κύκλῳ τῆς Σελήνης,
Σελήνη: Η Κάθοδος της Ψυχής και η Δημιουργία,
Σελήνη και το Ταξίδι των Ψυχών
Βροχές ψαριών, Charles Hoy Fort και Σελήνη
Φωτογραφίες
1. Ο Βόρειος Πόλος της σελήνης.
2. Η μοναδική φωτογραφία στον κόσμο που δείχνει την αόρατη πάντα μωβ ακτίνα που ρουφά τις ψυχές στην σελήνη για επεξεργασία κατά τον θάνατο, δες Ποιοί μας Κλέβουν την Ψυχή από … την Σελήνη;
Η φωτογραφία είναι από την καταστροφή του Challenger στις 28 Ιανουαρίου 1986.
3. Ο αστροναύτης Ed Mitchell του Απόλλων 14, κάτω από τα γυάλινα απομεινάρια μιας πόλεως, γι’ αυτό δεν φαίνονται αστέρια στο βάθος.
4.5. Πάλι γυάλινοι θόλοι.6.7.Κατεστραμμένες πολιτείες.
8.9. Κρατήρας Αρίσταρχος 17 Δεκεμβρίου 2005, μπλε “κόσμημα” η αντιδραστήρας;
10. Δείγμα paint brush χωρίς ντροπή από την NASA στον Νότιο Πόλο.
Και η ΝASΑ: Η NASA να βγει και να εξηγήσει (λέμε τώρα, χαχαχα!) για ποιόν λόγο η Σελήνη αντηχούσε σαν … καμπάνα στα επαναλαμβανόμενα πειράματα των αποστολών Απόλλων 12,14,15,16 και 17, όπου οι αστροναύτες πέταξαν από ορισμένο ύψος εξοπλισμό, που προσέκρουσε στην επιφάνεια του φεγγαριού και δημιούργησε δονήσεις, οι οποίες διαρκούσαν κάθε φορά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (άνω της μιας ώρας). Τα σεισμικά κύματα, που δημιουργήθησαν, εμφάνισαν συμπεριφορά (ταχύτητα 9,5 km/sec σε βάθος 32 km) ανάλογη της κινήσεώς τους μέσα από υλικό με πολύ καλή αγωγιμότητα, όπως τα μέταλλα!
Τα παρακάτω στοιχεία είναι από ανάρτηση του φίλου Ιωάννη Σ. και δικές μου απαντήσεις στο facebook.
ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ…!
Οι τρεις θεωρίες που ίσχυαν μέχρι τώρα καταρρίφθηκαν αφού:
α) Η Σελήνη δεν μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη (θεωρία προσέλκυσης), αφού ένα τόσο μεγάλο σώμα είναι αδύνατον να μπει κάτω από φυσιολογικές συνθήκες σε τροχιά γύρω από έναν τόσο μικρό πλανήτη.
β) Η Σελήνη δεν σχηματίστηκε από το ίδιο σύννεφο σκόνης και αερίων που σχηματίστηκε η Γη, αφού δεν διαθέτει την ίδια χημική σύσταση εδάφους με τη Γη.
γ) Η Σελήνη δεν αποτελούσε ποτέ μέρος της Γης από το οποίο να αποσπάστηκε.
Υπάρχουν ενδείξεις για την κενότητα του εσωτερικού της Σελήνης και υπάρχει μεγάλη διαφορά πυκνότητας ανάμεσα στη Γη και στη Σελήνη(3,33 gr ανά κυβικό cm εις την τρίτην για τη Σελήνη και 5,5 gr ανά κυβικό cm εις την τρίτην για τη Γη. Υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη εσωτερικού μεταλλικού περιβλήματος και κάτω από τον εξωτερικό φλοιό υπάρχει εσωτερικός μεταλλικός φλοιός πάχους 32 χιλιομέτρων.
Υπάρχουν ενδείξεις για ενισχύσεις στην εξωτερική επιφάνεια και τις σκοτεινές περιοχές , όπου η σύστασή τους είναι το τιτάνιο, ο σίδηρος , χρώμιο, νικέλιο, ύτριο, ζιρκόνιο, μολυβδαίνιο, ρουθήνιο, παλλάδιο.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι την δεκαετία του 30 ο Γκρότε Ρέμπερ, της εταιρείας Μπελ συνέλαβε τότε ραδιοφωνικά μηνύματα από τη Σελήνη. Οι ραδιοεκπομπές προέρχονταν από το εσωτερικό και όχι από την επιφάνεια. Επίσης αρκετοί ερασιτέχνες αστρονόμοι συνέλαβαν σήματα από τη Σελήνη στα 1927/28και 1934 με δική τους κατασκευή ραδιοτηλεσκόπια. Στα 1935 συνέλαβαν παρόμοια μηνύματα οι Μαρκόνι και Τέσλα, ενώ στα 1956 οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Οχάιο δήλωσαν ότι συνέλαβαν ένα είδος κωδικοποιημένου μηνύματος. Επίσης εντύπωση κάνει η άποψη του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Σαρού που ισχυρίστηκε πως ο αστροναύτης Αλ Γουώρντεν τη στιγμή που περπατούσε στη Σελήνη … (αν τελικώς έγινε αυτό) … άκουσε μια σειρά από ανεξήγητες λέξεις στο αινιγματικό μήνυμα:
ΜΑΡΑ (η ΛΑΜΑ) ΡΑΜΠΙ ΑΛΑΡΝΤΙ ΝΤΙΝΤΙ ΕΝΤΑΒΟΥΕΡ ΕΣΑ ΚΟΥΝΣ ΑΛΙΜ. Το μήνυμα δεν έχει μεταφραστεί… (αν κάποιος ξέρει κάτι … ας μας γράψει … σχετικά)
Αν πράγματι είναι κατοικημένη η Σελήνη …και η εκπομπή μηνυμάτων μαζικής υστερίας … που λαβαίνουμε σε πάνω από 100 συχνότητες για αντίστοιχες γλώσσες …να επηρεάζουν τα δρώμενα της γης … γιατί αν το καλοσκεφτούμε … σαν άνθρωποι …δεν παίρνουμε και γρήγορα… «μπρος» … μιας και κοιμόμαστε τον «ΥΠΝΟ του ΔΙΚΑΙΟΥ» … όλα είναι πιθανά.
Στα νεώτερα χρόνια οι επικοινωνίες μεταξύ Σελήνης και σκαφών της, αλλά και των σκαφών μεταξύ τους μας δίνουν μια γλώσσα επικοινωνίας την γενέτειρα της Εβραικής γλώσσας, την Μογγολική με πολύπλοκο συντακτικό και αυξημένο λεξιλόγιο, που μάλλον είναι τεχνικοί όροι και γενικευμένες έννοιες που λείπουν από το σημερινό Μογγολικό λεξιλόγιο, διότι η γνώση και η νοημοσύνη των γήινων που χρησιμοποιούσαν τη γλώσσα αυτή δεν επέτρεπε την κατανόησή τους.
Μέχρι τώρα οι ραδιοεπικοινωνίες που καταγράφηκαν είναι οι εξής:
Γραμμική εκπομπή μια διαστάσεως που αντιστοιχεί στις δικές μας ραδιοφωνικές εκπομπές.
Επιφανειακή εκπομπή δύο διαστάσεων που αντιστοιχεί στις δικές μας τηλεοπτικές εκπομπές.
Ογκομετρική τριών διαστάσεων που δεν αντιστοιχεί σε γήινη τεχνολογία, είναι δε δυνατόν να αποδοθεί με διαμορφωμένους ολογραφικούς δέκτες που «οδηγούνται» από κεραία, που σημαίνει ότι τα σεληνιακά σκάφη και η Σελήνη διαθέτουν για τις μεταξύ των επικοινωνίες πομπούς και δέκτες στερεοσκοπικής τεχνολογίας. Τέτοιες εκπομπές έχουν καταγραφεί σε οπτικοακουστικούς «διαλόγους» μεταξύ εσωτερικών πληρωμάτων Σελήνης και πληρωμάτων έξωθεν ευρισκομένων σκαφών.
Εντύπωση όμως κάνει, όταν το 1950 σε ναό των Μάγιας στο Μεξικό βρέθηκε χάρτης της αθέατης πλευράς της Σελήνης, ο οποίος αποδείχτηκε απόλυτα ακριβής συγκρινόμενος με τους πρόσφατους που έφεραν τα διαστημόπλοια. Η πρώτη χαρτογράφηση της αθέατης πλευράς της Σελήνης από τον άνθρωπο έγινε την 7/10/1959, επομένως ο παλαιός χάρτης βρέθηκε στη γη ή από επίσκεψη γήινων στο φεγγάρι ή από επίσκεψη εξωγήινων στη γη.
Επίσης σύμφωνα πάντα με τα Σανσκριτικά κείμενα και την Ινδουιστική θρησκεία, σε κάποια απώτατη εποχή δεν υπήρχε σαν δορυφόρος της γης. Αργότερα η γη είχε 3 δορυφόρους. Την εποχή που η γη δεν είχε δορυφόρους, οι άνθρωποι είχαν ανάστημα ύψους : 1.20-1.50μ. Όταν είχε 3 δορυφόρους, τότε οι άνθρωποι είχαν ανάστημα:2.50-12.00….! μέτρα. Και τέλος με 1 δορυφόρο έχουν το ύψος του σημερινού ανθρώπου: 1.60-2.00 μ., λόγω βαρύτητας (g=9.81 m/sec2)
ιων μαγγος … πολύ σωστά Γιάννη, πλήρως ενήμερος, για την Μογγολική έχεις δίκιο πάλι, Βοωτιδείς κλπ. Ναι 3 σελήνες έχουν υπάρξει. Στο Πικέρμι τα παλαιοντολογικά ευρήματα δείχνουν ζωολογικό κήπο εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών. Πλακώθηκε από διάλυση της προηγούμενης σελήνης όταν έφτασε στο σημείο Ross αφού είχε εγκαταλειφθεί, και ναι οι άνθρωποι τότε ήταν υπερμεγέθεις όπως και οι φτέρες.
… επίσης η μέση πυκνότητα όπως σωστά αναφέρεις δείχνει ότι η Γη και η Σελήνη είναι κούφιες!
… ουσιαστικά είναι ένα χαλασμένο και σε κακή λειτουργία death star.
terrapapers

Από το «λεφτά υπάρχουν» στο «πετρέλαια υπάρχουν»


«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν το αληθές» Διονύσιος Σολωμός
Γράφει ο Δ. Κωνσταντακόπουλος

«Eθνικό έγκλημα» χαρακτηρίζει, κορυφαίος οικονομικός παράγων, τον θόρυβο για τα «ελληνικά κοιτάσματα», σχολιάζοντας την έκθεση της Deutsche Bank για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες. Και συνεχίζει:
«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Το γνωρίζουν όλοι, όπως κι ότι ο ήλιος ανατέλλει από την ανατολή. Επιπλέον, το πρόγραμμα που ονομάζεται Μνημόνιο προκαλεί πρωτοφανή καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, απειλώντας την επιβίωση του ελληνικού λαού και κράτους, αν όχι της ΕΕ. Δεν πρόκειται για υπόθεση, πρόκειται για κάτι αποδεδειγμένο με όλους τους τρόπους. Αυτά έχουν μεγάλη σημασία αν βρεθεί κυβέρνηση να ζητήσει άμεση διακοπή Μνημονίων, μερική διαγραφή χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια. Ακόμα κι αν δεν βρεθεί, όλοι ξέρουν ότι, αργά ή γρήγορα, το «ελληνικό» θα ξανασκάσει. Τώρα, έρχονται κυβέρνηση, Ντώυτσε Μπανκ και ΜΜΕ να πουν «έχουμε θησαυρό». Προσφέρουμε σοβαρό επιχείρημα για να αρνηθούν αλλαγή προγράμματος και σοβαρή μείωση χρέους!»
«’Οπου ακούς πολλά κεράσια…»
Η έκθεση δεν περιέχει κανένα νέο ή αξιόπιστο στοιχείο. Περιορίζεται να αναπαράγει τα ελληνικά «στοιχεία», που επεξεργάζονται οι «τρεις σωματοφύλακες» (Φώσκολος, Κονοφάγος, Λυγερός), υπό την καθοδήγηση του Λαζαρίδη, «στρατηγικού εγκεφάλου» του «Μνημονίου Β’», πιέζοντας τον Πρωθυπουργό να ανακηρύξει ΑΟΖ εδώ και τώρα. Προστατεύοντας την αξιοπιστία της, η τράπεζα διευκρινίζει ότι όλα είναι απλές ενδείξεις, δεν σημαίνουν ότι υπάρχουν κοιτάσματα.
Ο ελληνικός θόρυβος συντηρεί τον διεθνή και τον χρησιμοποιεί για να αντλήσει αξιοπιστία. Τα εμφανισθέντα «στοιχεία» είναι πρώτον, η γεωλογική ομοιότητα των λεκανών Ηροδότου και Λεβαντίνης. Αφού υπάρχει αέριο στη δεύτερη, μπορεί να υπάρχει και στην πρώτη. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υδρογονανθράκων, που συνέστησαν οι πλείστοι αξιόλογοι ειδικοί της χώρας, η γεωλογική ομοιότητα είναι μία από εννέα ενδείξεις που πρέπει να πληρούνται, για να θεωρηθεί πιθανή η ύπαρξη κοιτασμάτων. Οι γεωτρήσεις είναι απαραίτητες για βεβαιότητες.
Σημειωτέον, η κυβέρνηση που ανέθεσε στους «τρεις σωματοφύλακες» την εθνική πολιτική σε τόσο κρίσιμο τομέα, δεν φρόντισε να στελεχώσει την εθνική αρχή υδρογονανθράκων, που νομοθετήθηκε πριν ένα χρόνο, και παραμένει στα χαρτιά. Η Ελλάδα διαθέτει άφθονους τυχοδιώκτες, όχι όμως κρατικό φορέα να ασχολείται επισήμως και υπεύθυνα με το θέμα.

Το δεύτερο «στοιχείο» είναι τα αποτελέσματα παρανόμων νορβηγικών ερευνών νοτίως της Κρήτης. Ως παράνομες δεν μπορούν παρά να είναι ατελείς, για να μη τους πάρουν χαμπάρι. Δεν γνωρίζουμε την αξιοπιστία τους, ούτε γιατί διοχετεύουν τα αποτελέσματα.
Κατά την κρατούσα «θεωρία», ισχυρές δυνάμεις μας εμπόδισαν στο παρελθόν να εκμεταλλευθούμε τον ορυκτό πλούτο. Αλλά τότε, γιατί οι ίδιες δυνάμεις μας σπρώχνουν τώρα να το κάνουμε κατεπειγόντως; ‘Η μήπως, η Ελλάδα δεν ήταν στο παρελθόν ανεξάρτητη, αλλά ανέκτησε, μαζί και το πολιτικό της προσωπικό, την εθνική ανεξαρτησία επί Μνημονίων-Δανειακών;

 
Υπάρχει ‘Αγιος Βασίλης;
Παραμονές Χριστουγέννων, ένας ‘Αγιος Βασίλης, της ΑΟΖ και των πετρελαίων/αερίων, εμφανίζεται ενώπιον του εν απελπισία τελούντος ελληνικού λαού, που, πολύ φυσιολογικά, προσεύχεται να βρεθεί μια λύση στο δράμα του, ένας «θείος από την Αμερική», «από Μηχανής Θεός», να διακόψει τον εφιάλτη του, να του ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική, κατά προτίμηση άκοπα κι ακίνδυνα. Ποιος δεν θάθελε ένα τέτοιο δώρο;
Την ίδια ανάγκη νοιώθει και η κυβέρνηση, που γνωρίζει ότι δεν έλυσε κανένα πρόβλημα με την τελευταία δόση, έστω κι αν προσπαθεί να πείσει εμάς και τον εαυτό της για το αντίθετο. ‘Εχει αποδειχθεί ιστορικά ότι κυβερνήσεις και καθεστώτα σε αδιέξοδο, τείνουν να γίνουν πολύ επικίνδυνα. Κανείς ‘Ελληνας δεν πρέπει να ξεχνάει την τραγική εμπειρία του 1974. Δεν είπε κάποιος στον Ιωαννίδη «πρόδωσε τη χώρα σου». Τούπαν «να η ευκαιρία να πραγματοποιήσεις τη μεγάλη ιδέα της ‘Ενωσης». Και την πραγματοποίησε: ένωσε την Τουρκία με την Κερύνεια.
Ο κ. Σαμαράς κατάλαβε κάποια στιγμή την παγίδα και, παρόλο που τελείως ανακριβώς δήλωνε προεκλογικά στην «Καθημερινή» ότι «απαιτείται η ανακήρυξη ΑΟΖ για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων», έδωσε εντολή να σταματήσει η υπερπροβολή της ΑΟΖ από τα τηλεοπτικά σποτάκια. Αλλά ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, ιδίως τελών υπό τη διαρκή πίεση του λόμπυ της ΑΟΖ και των πετρελαίων και του βομβαρδισμού για τους αμύθητους θησαυρούς νοτίως της Κρήτης (από πίσω έρχεται και το τρίγωνο «Κάσος-Κάρπαθος-Καστελόριζο, δεν πολυπροβάλλεται όμως για να μη φοβίσει). Το λόμπυ όμως, ή τουλάχιστον οι γεωπολιτικοί του φίλοι, έχουν δική τους ατζέντα και δεν είναι η σωτηρία μας.
Αν οι προθέσεις του ‘Αη Βασίλη ήταν καλές, δεν θα βρισκόταν στην ανάγκη να χρησιμοποιήσει τόσα ψέμματα. Ζούμε δυστυχώς στη χώρα του Καματερού και της «φαιδράς πορτοκαλέας», όπου «είσαι ότι δηλώσεις» (Τσαρούχης). Νομίζουμε ότι είμαστε πανέξυπνοι και μάγκες κι έτσι καταστραφήκαμε. Θα χρειαζόμαστε βιβλίο, όχι άρθρο, για να καταγράψουμε το βουνό από ανακρίβειες, ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, βάναυσες παραβιάσεις κάθε επιστημονικής δεοντολογίας και ξεγυρισμένες απάτες πάνω στις οποίες στήθηκε η ιστορία της «ΑΟΖ και των πετρελαίων».

 
Τα τρία βασικότερα ψέμματα είναι τα ακόλουθα:
 
Α. «Σαουδική Αραβία»
«Υπάρχουν αμύθητοι ενεργειακοί πόροι, ικανοί να λύσουν το ελληνικό πρόβλημα».
Για τους λόγους που προαναφέραμε, δεν γνωρίζουμε αν οι πόροι υπάρχουν, ούτε πόσοι είναι. Πιθανολογούμε ότι υπάρχουν, όχι ότι είμαστε Σαουδική Αραβία. Ο αισιόδοξος κ. Μανιάτης εικάζει έναν πόρο 150 δις, σε τριάντα χρόνια, διατηρώντας πάσα επιφύλαξη. Αν υπάρχει, είναι σημαντικός, ανεπαρκής όμως για την αντιμετώπιση του χρέους.
Η χώρα καταστρέφεται τώρα, δεν αντέχει να περιμένει δέκα χρόνια να διαπιστώσει τι πόρους έχει να τη βγάλουν από την κρίση. Αγοράζω λαχεία, αλλά δε σκέφτηκα ποτέ να ξοδέψω εκεί όλο το μισθό μου.
Β. Σε ποιόν ανήκουν τα κοιτάσματα και που θα πάνε τα λεφτά;
Η χώρα τελεί σε κατάσταση εξωτερικού οικονομικού καταναγκασμού για την αποπληρωμή μη βιώσιμου χρέους. Οι φυσικοί της πόροι είναι δεσμευμένοι από τις Δανειακές. Αν η Ελλάδα ήταν επιχείρηση και όχι κράτος, θα είχε διακανονίσει το χρέος της ή θα πήγαινε στο άρθρο 99, τον Μάιο 2010. Η Ελλάδα πήρε ένα τεράστιο δάνειο και ανέλαβε την υποχρέωση να πληρώσει κανονικά τα χρέη της. Για να εξυπηρετήσει μη βιώσιμο χρέος υποχρεώνεται να δίνει όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πλούτου της στους πιστωτές, προκαλώντας διαρκή ύφεση και γενική, κοινωνική-κρατική αποδιοργάνωση, τροφοδοτώντας αμφιβολίες για το μέλλον και το ευρώ, που αποτρέπουν κάθε επένδυση. Αυτό είναι η «δίνη θανάτου».
Αν το χρέος ήταν βιώσιμο, ο εξορυσσόμενος πλούτος και οι θυσίες θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο ξεχρεώνοντάς μας, έστω φτωχότερους. Η παρούσα διαδικασία είναι αυτή που ακολουθούσαν οι τσιφλικάδες μετατρέποντας τους ελεύθερους αγρότες σε δουλοπάροικους, χρεώνοντάς τους και υποθηκεύοντας τα χτήματά τους. Υπό παρόμοιες συνθήκες, η εξόρυξη του ορυκτού πλούτου ισοδυναμεί με λεηλασία, αρπαγή του τελευταίου οικονομικού χαρτιού που έχει η χώρα.
Η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε επίσης δανειακή σύμβαση από την οποία ανακύπτει ο κίνδυνος εκτελέσεως απαιτήσεων των πιστωτών σε βάρος της όλης δημόσιας περιουσίας, παραιτούμενη κάθε ασυλίας εθνικής κυριαρχίας και υπάγοντας το χρέος στη δικαιοδοσία αγγλικού δικαίου και διεθνών δικαστηρίων. ‘Εκτοτε, συνεχίζει να υπογράφει ότι της βάζουν στο χέρι, εισάγοντας το νομικό πλαίσιο μιας «αποικίας χρέους». Ο ελληνικός λαός οφείλει να προστατεύσει την περιουσία του, όχι να διευκολύνει την αρπαγή της.
Γ. Επικίνδυνα ψέμματα για την ΑΟΖ
«Η ανακήρυξη ΑΟΖ χρειάζεται για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων»Είναι το πιο τερατώδες ψέμμα. Η κυριότητα των υδρογονανθράκων εξασφαλίζεται με την υφαλοκρηπίδα. Αυτό που χρειάζεται είναι η οριοθέτηση, είτε υφαλοκρηπίδας, είτε ΑΟΖ - και με την Τουρκία ειδικά προσκρούει στις γνωστές δυσκολίες. Στις 13.6.2012 γράψαμε αναλυτικό άρθρο για όλες τις σχετικές ανακρίβειες στην εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο». ‘Εκτοτε, την ίδια άποψη υποστήριξαν σχεδόν όλοι οι πανεπιστημιακοί ειδικοί (Περράκης, Ροζάκης, Συρίγος, Τσάλτας, μεταξύ άλλων). Το μόνο που μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει η ανακήρυξη (αλλά πάλι χρειάζεται οριοθέτηση) είναι στην εγκατάσταση πλωτών νησίδων άντλησης, αλλά δε φτάσαμε καν εκεί. Η ανακήρυξη ΑΟΖ είναι πιθανότατα χρήσιμη στα στρατηγικά-οικονομικά σχέδια του Ισραήλ, αυτό όμως δεν αφορά εμάς.
Η Ελλάδα έπρεπε ίσως να ανακηρύξει ΑΟΖ από το 1996. Αλλά είναι άραγε σκόπιμο να ανοίξει όποια ανοιχτή εκκρεμότητα έχει με την Τουρκία, σε μια περίοδο πρωτοφανούς διεθνούς απομόνωσης, με υπαρξιακά προβλήματα και ανοιχτά όλα τα θέματα της ΕΕ, χωρίς βενζίνη για τον στόλο της; Δεν νομίζουμε ότι λογικοί και πατριώτες άνθρωποι θα έκαναν τέτοιες επιλογές.
Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, η Αθήνα ένα και μόνο, όσο δεν παίρνει σαφέστερο μήνυμα, πρέπει να εκπέμψει προς την ‘Αγκυρα: «Θα σεβαστούμε το υπάρχον modus vivendi μεταξύ των δύο χωρών. Σας ζητάμε να κάνετε το ίδιο. Αν επιχειρήσετε να εκμεταλλευθείτε την παρούσα ελληνική κρίση, η απάντησή μας θα είναι συντριπτική, ανεξαρτήτως κόστους». Μόνο μια τέτοια πολιτική μπορεί να απομονώσει την ελληνική οικονομική κρίση από γεωπολιτικούς παράγοντες, όπως είναι τυχόν τουρκική απειλή και οι τρομακτικοί κίνδυνοι από ανάμειξη στο μεσανατολικό, αλλά και να αδρανοποιήσει τυχόν σχέδια «γεωπολιτικής χρήσης» της Ελλάδας εναντίον της Ευρώπης, κατά τρόπο αντίθετο με το δικό μας συμφέρον.
Συμπέρασμα
Ο ελληνικός λαός δεν χρειάζεται ούτε περισπασμούς, ούτε εξωτερικές περιπέτειες. ‘Εχει έναν δρόμο σωτηρίας, κακοτράχαλο, δύσκολο, επικίνδυνο, αλλά μόνο διαθέσιμο. Οφείλει να προετοιμάσει πολιτικά, οικονομικά, διεθνοπολιτικά, επικοινωνιακά την έξοδό του από το καθεστώς Μνημονίων και Δανειακών. Ο Πρωθυπουργός μιας χώρας στην κατάσταση αυτή οφείλει, αφού προετοιμάσει τον λαό και τη χώρα του, να βρει το θάρρος να πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να πει στα ίσια στην κυρία Μέρκελ, τον κύριο Ολλάντ και τους υπόλοιπους εταίρους την αλήθεια, απαιτώντας τη διακοπή του προγράμματος και διατεθειμένος να το πράξει μόνος του, αν δεν βρει κατανόηση. Η άλλη εναλλακτική είναι να συνεχίσουμε την αυτοκαταστροφή μας κοροϊδεύοντας τον εαυτό μας και ελπίζοντας ότι κάποτε θα μας λυπηθούν. Τη δοκιμάσαμε δυόμισυ χρόνια. Το μόνο που καταφέραμε ήταν να προκαλέσουμε την μεγαλύτερη οικονομική, κρατική, κοινωνική κατάρρευση σε ειρηνική περίοδο στη δυτική οικονομική ιστορία.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην «Aυγή της Κυριακής», 23.12.2012
 
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/12/blog-post_9381.html

Κύμα οργής στις Ένοπλες Δυνάμεις, με την κυβέρνηση να μην έχει λάβει το μήνυμα

Η οργή στις Ένοπλες Δυνάμεις φουντώνει για τα καλά. Ίσως η περίοδος των εορτών να “φόρτωσε” ακόμη περισσότερο το κλίμα έντασης που έτσι κι αλλιώς υπάρχει. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ έχουν λάβει “το μήνυμα”. Φοβόμαστε πως όχι. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας σε στελέχη των ΕΔ κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί τους για τις χριστουγεννιάτικες ευχές εκτός από τους επαίνους με τους οποίους διαρκώς προσπαθεί να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα άφησε να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ως “Άγιος Βασίλης” θα ασχοληθεί στα ταξίδια του σε ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα με το θέμα του εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων “την επόμενη ημέρα”.

Ασφαλώς και απασχολεί το θέμα τους στρατιωτικούς αλλά θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ότι αυτή τη στιγμή θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ έδιναν προτεραιότητα σε δύο άλλα πολύ βασικά θέματα:

•πως θα μπορέσει να ανακουφίσει την οικονομική δυσπραγία των στελεχών των ΕΔ. Όσα είπε στο Onalert ο Φαήλος Κρανιδιώτης περί “επιστολής Παναγιωτόπουλου στις τράπεζες για διευκολύνσεις στους στρατιωτικούς” δεν ακούσαμε ακόμη να ανακοινώνονται επίσημα ,ούτε αυτά από το ΥΕΘΑ. Όχι ότι μόνο αυτό το μέτρο θα λύσει προβλήματα και θα αναστρέψει το κλίμα, αλλά θα είναι μια αρχή ότι κάποιος με κάτι ασχολείται. Υπάρχουν πολλά που μπορούν και πρέπει άμεσα να γίνουν,γιατί η κατάσταση στις ΕΔ είναι εκρηκτική και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

•πως θα θέσει σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία και ισχύ το υπάρχον οπλοστάσιο ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα στελέχη τη δουλειά τους απρόσκοπτα κι όχι με “πατέντες”.

Οι εξοπλισμοί της χώρας πρέπει να επανασχεδιαστούν από το μηδέν! Και να μην χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως “διπλωματικό” όπλο. Ακόμη περισσότερο κανείς δεν πρέπει να σκεφτεί ότι τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες θα πρέπει να τις ...ξεφορτωθούμε φορτώντας τις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων με άχρηστα αλλά πανάκριβα οπλικά συστήματα. Όσοι από τους ξένους θελουν να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσουν τα κόλπα του παρελθόντος “αγοράστε αυτό ή εκείνο για να στηρίξουμε τη βιομηχανία σας”. Αν “αυτό ή εκείνο” μας χρειάζεται μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματευσης. Αν όχι η όποια συζήτηση μόνο ως ύποπτη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Νομίζουμε ότι ο ΥΕΘΑ έχει γνώση των θεμάτων αυτών και μπορεί εύκολα να αποφύγει παγίδες ,τρικλοποδιές και περίεργες εισηγήσεις.

Πηγή 

"Συναγερμός" στην ΕΥΠ εξαιτίας των πληροφοριών για ξένους που αγοράζουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν ελληνικές εκτάσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας εξαιτίας των πληροφοριών για ξένους που αγοράζουν ή ενδιαφέρονται να αγοράσουν ελληνικές εκτάσεις και ειδικά στην περιοχή της Κρήτης. Πληροφορίες του cretalive.gr αναφέρουν ότι ήδη στελέχη της ΕΥΠ επισκέπτονται συμβολαιογράφους και υποθηκοφυλακεία στο νησί σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν «περίεργες» αγοροπωλησίες ακινήτων, πόσοι και σε ποια σημεία έχουν πάρει εκτάσεις στην Κρήτη.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως σε αγοραστές που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, του τρίτου κόσμου και τα αραβικά κράτη. Με την προσοχή να δίδεται κυρίως σε Ισραηλινούς, Τούρκους, Άραβες, αλλά και Ρώσους.

«Για τις υπηρεσίες ασφαλείας είναι δεδομένος ο έλεγχος και δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, ειδικά τέτοιες εποχές που η κρίση δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Είναι δυνατόν να πάρει π.χ. ένας Παλαιστίνιος μια έκταση στον Τσούτσουρο, στη νότια Κρήτη κι εμείς να μην το ξέρουμε;» είπε στο cretalive.gr υψηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος επιβεβαιώνοντας την έρευνα που γίνεται. Επεσήμανε πάντως ότι «κατά καιρούς υπάρχουν κεντρικές οδηγίες γι’ αυτά και τώρα γίνεται πιο εντατικός έλεγχος».

Για την ΕΥΠ και άλλες υπηρεσίες στόχος είναι να γίνουν φύλλο και φτερό όλες οι αγοροπωλησίες ακόμη και εάν κάποια φαίνεται «αθώα» ή γίνεται για προφανείς επιχειρηματικούς λόγους. Για παράδειγμα στο στόχαστρο είχαν μπει δυο μεγάλες αγορές που είχαν γίνει η μία στη Μεσαρά και η άλλη στο Λασίθι, από Κύπριους και Γερμανούς αντίστοιχα.


http://greeknation.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2168.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters