Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Η Γερουσία των ΗΠΑ καλεί τους επικεφαλής των Google, Facebook και Twitter. - ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ:::::::

Η Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας των ΗΠΑ ψήφισε να καλέσει τους επικεφαλής των Google, Facebook και Twitter.

Αυτό σημαίνει ότι οι Sundar Pichai, Mark Zuckerberg και Jack Dorsey αντιμετωπίζουν ερωτήσεις από γερουσιαστές σχετικά με τις πολιτικές τους σχετικά με διαφορετικούς τύπους περιεχομένου.

Ένα επίκεντρο θα είναι η νομική προστασία που απολαμβάνουν σχετικά με το τι αφήνουν και καταλαμβάνουν στις πλατφόρμες τους.

Είναι επίσης πιθανό να αμφισβητηθούν για διαμάχες σχετικά με το απόρρητο και την παραπληροφόρηση.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί στην επιτροπή ψήφισαν ομόφωνα για να καλέσουν τα διευθυντικά στελέχη.

Ωστόσο, κάθε πλευρά είναι πιθανό να έχει διαφορετικές προτεραιότητες - με ορισμένα Ρεπουμπλικανικά μέλη να μιλούν για την υποτιθέμενη λογοκρισία των συντηρητικών απόψεων στο διαδίκτυο, ενώ οι Δημοκρατικοί επικεντρώνονται στον ανταγωνισμό και την παραπληροφόρηση.

"Ποτέ δεν υπήρξε μια συσσωμάτωση της εξουσίας στην ιστορία της ανθρωπότητας, όπως απολαμβάνει η μεγάλη τεχνολογία σήμερα, με χρήματα και μονοπώλιο, δύναμη και την υβρίδια που έρχεται με την ανεξέλεγκτη χρήση εξουσίας", δήλωσε ο γερουσιαστής του Ρεπουμπλικανικού Τεντ Κρουζ μετά την ψηφοφορία.

Οι κλήσεις μετά από μια προηγούμενη ακρόαση τον Ιούλιο, όταν οι αρχηγοί της Amazon, της Apple, του Facebook και της Google κατέθεσαν μαρτυρία σε μια επιτροπή του Σώματος για θέματα ανταγωνισμού και ισχυρισμούς προκατάληψης.

Προστατευμένη κατάσταση

Επί του παρόντος, οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και άλλοι ιστότοποι προστατεύονται από τη δίωξη σύμφωνα με το άρθρο 230 του νόμου περί ευπρέπειας επικοινωνίας

Αυτό σημαίνει, στην ουσία, ότι οι πλατφόρμες δεν ευθύνονται για αυτό που δημοσιεύουν οι χρήστες τους, εάν καταργήσουν τα πράγματα μόλις ειδοποιηθούν, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς εκδότες εφημερίδων.

Ωστόσο, η προστασία έχει επιστραφεί φέτος στο προσκήνιο αφού ο Πρόεδρος Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν θα έπρεπε πλέον να ισχύει εάν τα κοινωνικά δίκτυα συμμετείχαν σε "έναν συντακτικό ρόλο" - όπως όταν το Twitter άρχισε να προσθέτει προειδοποιήσεις και ετικέτες σε ορισμένα από τα tweets του προέδρου .

Οι δημοκράτες στην Επιτροπή Εμπορίου είχαν αρχικά αντιταχθεί στη χρήση της εξουσίας της κληρονομιάς από τους Ρεπουμπλικάνους συναδέλφους τους, αλλά άλλαξαν γνώμη για την ψηφοφορία την Πέμπτη αφού διευρύνθηκε το πεδίο της συζήτησης.

Ο Δημοκρατικός αντίπαλος του κ. Τραμπ στις προσεχείς εκλογές, Τζο Μπάιντεν, είπε προηγουμένως ότι το Τμήμα 230 πρέπει να ανακληθεί , αλλά για διαφορετικούς λόγους - αυτό που αποκαλούσε «διάδοση ψευδών ψευδών».

Τα τρία διευθυντικά στελέχη είχαν αρχικά προσκληθεί να παρευρεθούν εθελοντικά, αλλά αρνήθηκαν.

Φρέσκος έλεγχος

Η νέα κλήση είναι ο τελευταίος ρυθμιστικός πονοκέφαλος για τους τεχνολογικούς γίγαντες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια σειρά κριτικών αποφάσεων από τις αρχές τις επόμενες εβδομάδες.

Η ακρόαση του Ιουλίου για το Κογκρέσο με τις εταιρείες, καθώς και την Amazon, ασχολήθηκε με θέματα κατά της εμπιστοσύνης, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών ότι είχαν σκόπιμα εξαλείψει μικρότερους αντιπάλους σε μια αναζήτηση κυριαρχίας στην αγορά.

Η έκθεση του Κογκρέσου σε αυτήν την εκδήλωση αναμένεται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θεωρείται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με γενικούς εισαγγελείς σχετικά με μια πιθανή υπόθεση κατά της εμπιστοσύνης κατά της Google σχετικά με τις πρακτικές της - μια νομική ενέργεια που θα μπορούσε επίσης να ξεκινήσει ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Και παρόμοιες δράσεις συγκεντρώνονται στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον επικείμενο νόμο απαγορεύει στους τεχνολογικούς γίγαντες να δίνουν στα προϊόντα τους προτιμησιακή μεταχείριση.

Το προσχέδιο του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, όπως φαίνεται από μια σειρά ειδησεογραφικών καταστημάτων, αναφέρει ότι οι «πύλες» της μεγάλης τεχνολογίας μπορεί να χρειαστεί να μοιραστούν δεδομένα χρηστών με τους αντιπάλους τους για να δημιουργήσουν ίσους όρους ανταγωνισμού σε ορισμένες περιπτώσεις.

Και στην Κίνα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι η χώρα ετοιμάζει τη δική της έρευνα ανταγωνισμού στην Google μέσω του λειτουργικού συστήματος τηλεφώνου Android.

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ στην Huawei για λόγους εθνικής ασφάλειας δημιούργησαν μια πρόκληση για την εταιρεία - έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεφώνων στον κόσμο - η οποία αναφέρει ότι θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το δικό της λειτουργικό σύστημα εκτός Android το επόμενο έτος.

Η απόφαση αναμένεται επίσης αυτόν τον μήνα.




https://www.bbc.com

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters