Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ιδιωτικές εταιρίες πολέμου: Οι πόλεμοι στη νέα τους μορφή!

Το ντοκιμαντέρ του Εξάντα, Πόλεμος Α.Ε., αποκαλύπτει για πρώτη φορά το εύρος των ιδιωτικών εταιριών, οι οποίοι προσφέρουν πολεμικές υπηρεσίες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εταιρίες που προσλαμβάνουν ως υπαλλήλους μισθοφόρους στρατιώτες, των οποίων η δουλειά είναι να τηρήσουν το συμβόλαιο με την εταιρία τους.

Παλιά, υπήρχαν απλώς οι μισθοφόροι. Άνθρωποι χωρίς πατρίδα, επαγγελματίες πολεμιστές και τυχοδιώκτες που πολεμούσαν για το χρήμα. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εργοδότης τους δεν είναι πλέον κάποιος σκοτεινός τύπος που δρα μυστικά, αλλά μια ευπρόσωπη, πολυεθνική εταιρία παροχής πολεμικών υπηρεσιών, που συνάπτει επίσημα συμβόλαια με το κράτος, δημοσιεύει ισολογισμούς, διαφημίζει τη δραστηριότητα και τα προϊόντα της, δημοσιεύει αγγελίες αναζήτησης "υπαλλήλων", διατηρεί ιστοσελίδες, εκδίδει εταιρικά περιοδικά και δηλώνει ιδιαιτέρως υπερήφανη για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Εκπαίδευση υπαλλήλων της BlackwaterΟι μισθοφόροι, οι οποίοι παρελαύνουν μπροστά στην κάμερα του Εξάντα, έχουν στρατολογηθεί στην Χιλή, στη Νότιο Αφρική, τις ΗΠΑ και την Ινδία με σκοπό να εργαστούν ως πληρωμένοι δολοφόνοι και βασανιστές στο Ιράκ. Σύμφωνα με τις μετριοπαθέστερες εκτιμήσεις οι "ιδιωτικοί υπάλληλοι" που εμπλέκονται άμεσα με τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ είναι 6 με 8 χιλιάδες. Αν προσθέσουμε και όσους ασχολούνται με τις βοηθητικές υπηρεσίες (οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ένοπλοι), οι "υπάλληλοι" αυτοί ξεπερνούν τις 40.000. Ο αριθμός αυτός ανάγει τους «υπαλλήλους» αυτών των εταιριών ως δεύτερη στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ.

Ο Wesley Batalona, ένας από τους τέσσερις υπαλλήλους της Blackwater που κάψανε οι Ιρακινοί στη ΦαλούτζαΟ κλάδος του "ιδιωτικών εταιρειών πολέμου" σήμερα, εμφανίζει κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και οι εταιρείες αυτές δεν περιορίζονται πλέον σε βοηθητικές προς τον στρατό υπηρεσίες, αλλά έχουν διευρυμένες αρμοδιότητες: Παίρνουν μέρος στις μάχες, τις ανακρίσεις και τα βασανιστήρια, συντηρούν και χειρίζονται τελευταίας τεχνολογίας οπλικά συστήματα τα οποία ο τακτικός στρατός αδυνατεί να χειριστεί, αναλαμβάνουν την εκπαίδευση εθνικών στρατών και αστυνομιών, την ένοπλη φύλαξη ανθρώπων, εμπορευμάτων και εγκαταστάσεων, διοικούν φυλακές, παρέχουν στο στρατό μάγειρες, οδηγούς, καθαριστές και κάθε είδους υπηρεσία που σχετίζεται με τον πόλεμο.


Επίσης, αναλαμβάνουν να παρέχουν ένοπλη προστασία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές επικίνδυνες, ενώ σε κάποιες περιοχές του πλανήτη (όπως στη Βοσνία) προσλαμβάνονται μέσω συμβολαίου και ως συνεργάτες του ΟΗΕ.

Υπάλληλοι της Blackwater πολεμάνε δίπλα σε Αμερικανό στρατιώτη στο ΙράκΣτο φόντο όλων αυτών, παρουσιάζεται η ψυχολογία και τα ηθικά κίνητρα των σύγχρονων πληρωμένων δολοφόνων, όπως και η σκοτεινή προοπτική του να μην διεξάγονται πλέον οι πόλεμοι μεταξύ των κρατών και των στρατών τους, αλλά μεταξύ των ιδιωτικών στρατών των εταιριών.

Μέσα από το ντοκιμαντέρ του Εξάντα, παρουσιάζονται οι ιδιοκτήτες αυτών των εταιριών, το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου λειτουργούν, τα κέρδη που εξασφαλίζουν, ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζουν την πολιτική των ΗΠΑ, όπως και το πώς συμβάλλουν στην τελική έκβαση του πολέμου.

Τα γυρίσματα του «Πόλεμος Α.Ε.» διήρκησαν έναν χρόνο και η κάμερα του Εξάντα ταξίδεψε σε τέσσερις ηπείρους.

Η ταινία (μέρος 1ο):
 
Η ταινία (μέρος 2ο):
 
ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Έρευνα, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος, Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή, Editing Director: Δημήτρης Νικολόπουλος, Αρχισυνταξία: Αποστόλης Καπαρουδάκης, Έρευνα/ Ρεπορτάζ/ συνεντεύξεις: Κώστας Γεωργιάδης, Μυρτώ Μπούτση, (Βαλκάνια), Μανώλης Φυλακτίδης (Χιλή), Μιχάλης Γρυπιώτης (Αμερική), Πασκούα Βοργία (Αμερική), Carlos Alzamora (Χιλή), Parvez Khan (Ινδία), Κάμερα/ ήχος: Γιάννης Αυγερόπουλος (Ελλάδα), Juan Carlos Ariagada (Χιλή), Charlie Tishoutsou (Ινδία), Jessie Fleming (Αμερική), Eduardo Cure (Αμερική), Ιωάννα Νιαώτη (Αγγλία), Patricia Surano (Αργεντινή), Μοντάζ: Δημήτρης Νικολόπουλος, Μελέτης Πόγκας, Χρήστος Κωστακόπουλος, Μουσική επιμέλεια: Ελένη Μαθιουδάκη, Μια παραγωγή της Small Planet Για την ΝΕΤ © 2004 – 2005

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Original shooting format: SD PAL 576i / Αspect Ratio: 4:3 PAL / Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά / Υπότιτλοι: Ελληνικοί, Αγγλικοί / Διαθέσιμες Εκδόσεις: Ελληνική, Αγγλική, Διεθνής

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_20.html

Φάρμακο για τον καρκίνο,που δεν το πρόσεξε κανένας



Καναδοί ερευνητές έχουν βρει μια απλή θεραπεία για τον καρκίνοαλλά οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δεν ενδιαφέρονται.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο
 της Αλμπέρταστο Έντμοντον του Καναδά βρήκαν πως μπορεί να θεραπευτεί ο καρκίνος την περασμένη εβδομάδαόμως υπάρχει μικρή αναφορά στα δελτία ειδήσεων και  στην τηλεόρασηΕίναι μια απλή τεχνική που χρησιμοποιεί ένα πολύ βασικό φάρμακο 
Η μέθοδος χρησιμοποιεί  την ουσία DiChloroAcetate, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαταραχών του μεταβολισμούέτσι δεν υπάρχει καμίαανησυχία για τις παρενέργειες ή άλλες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.
Το φάρμακο δεν απαιτεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίαςέτσι ώστε ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως και με χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τις δαπανηρές θεραπείες και τα αντικαρκινικά φάρμακα που παράγονται από μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες


Καναδοί επιστήμονες δοκιμάσαν το DiChloroAcetate (DCA) για τα ανθρώπινα κύτταρα;Σκότωσε καρκινικά κύτταρα του πνεύμονατου μαστού και τα καρκινικά κύτταρα του εγκεφάλου και άφησε τα υγιή κύτταρα και μόνο. Εεν έχει δοκιμαστεί σε ποντίκια και τι προκάλεσε στους όγκους ? Τα κύτταρα τους συρρικνώθηκαν όταν ταΐστηκαν με νερό που είχαν συμπληρώσει  DCAΤο φάρμακο είναι ευρέως διαθέσιμο και η τεχνική είναι εύκολη στη χρήσηαλλά γιατί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δεν συμμετέχουνή τα μέσα ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται γιααυτό που ανακαλύφθηκε;


Σε ανθρώπινα κύτταρα υπάρχει μια φυσική καταπολέμηση του καρκίνου από ένα οργανίδιο, τα μιτοχόνδριααλλά πρέπει να γίνουν ενεργά προκειμένου να υπάρξει  αποτελεσμαΟι επιστήμονες  τείνουν να πιστεύουν ότι τα μιτοχόνδρια των κυττάρων 'εχουν καταστραφεί και ως εκ τούτου είναι αναποτελεσματικά εναντίον του καρκίνουΣυνήθιζαν να επικεντρώνονται  στην γλυκόλυσηη οποία είναι λιγότερο αποτελεσματική στην καταπολέμηση του καρκίνου και πιο δαπανηρή.
Οι κατασκευή φαρμάκων επικεντρώνονται στην γλυκόλυση εώς  μέθοδο για την καταπολέμηση του καρκίνου.Το DCA αυτό που μεταχειρίζεται από την άλλη πλευρά δεν βασίζεται σε γλυκόλυση, αλλά αντ 'αυτού στα μιτοχόνδρια? Δίνει το έναυσμα για τα μιτοχόνδρια, τα οποία με την  σειρά τους καταπολεμάν τα καρκινικά κύτταρα.

Το αποτέλεσμα αυτής  της μεθόδου επιτρέπει την επανενεργοποίηση μιας διαδικασίας που ονομάζεται απόπτωση. Βλέπετε, τα μιτοχόνδρια περιέχουν ένα καθ`όλο-επίσης-σημαντικό αυτοκαταστροφής κουμπί που δεν μπορεί να πιεστεί σε καρκινικά κύτταρα. Χωρίς αυτό, οι όγκοι μεγαλώνουν ενώ τα κύτταρα δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν να σβήσει. Σε πλήρη λειτουργία μιτοχόνδρια, χάρη στο DCA, μπορούν και πάλι να πεθάνουν.

Με την γλυκόλυση απενεργοποιημένη, ο οργανισμός παράγει λιγότερο γαλακτικό οξύ, οπότε ο κακός ιστος γύρω από τα καρκινικά κύτταρα δεν διασπάται σε σπόρους, προς σπορά νέων όγκων.
Οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν επενδύουν σε αυτή την έρευνα, επειδή  το DCA σαν μέθοδος δεν μπορεί να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίαςκαι χωρίς δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν μπορούν να κερδίσουν χρήματα

Έχουν κάνει εως σήμερα τις τύχες τους με το AIDS και με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τουςΔεδομένου ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα αναπτύξουν  DCA φάρμακαανεξάρτητα εργαστήρια θα πρέπει να ξεκινήσουν έρευνα για το  DCA περισσότερο για να επιβεβαιώσουν όλα τα παραπάνω ευρήματα και να αρχίσει η παραγωγή φαρμάκων.Όλα τα θεμέλια μπορεί να μπουν σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια, τα οποία θα είναι ευτυχή να βοηθήσουν σε μια τέτοια έρευνα που θα αναπτύξει ένα αποτελεσματικό φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου.

Το άρθρο αυτό ελπίζει να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των πιο δύσπιστων για την  DiChloroAcetateκαι ελπίζουμε να εμπνεύστουν κάποιες ανεξάρτητες εταιρείες και  μικρές νεοσύστατες επιχειρήσεις να επικεντρωθούν σε αυτή την ιδέα και να αρχίσουν την παραγωγή  σε φάρμακα που σώζουν ζωές ... επειδή τις  μεγάλες εταιρείες δεν θα τους αγγίξει  ευαισθησία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_20.html

ΤΟ ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ‏


Με την εξάπλωση των «έξυπνων συσκευών» (smart gadgets), η παρακολούθηση των πολιτών θα γίνει ακόμη πιο εύκολη υπόθεση.
Μάλιστα, ο διευθυντής της CIA David Petraeus, παραδέχτηκε ότι οι Αμερικανοί κατασκοπεύουν μόνοι τους πλέον τους εαυτούς τους, διευκολύνοντας έτσι το έργο των μυστικών υπηρεσιών.
Μιλώντας σε συνέδριο της In-Q-Tel, που αποτελεί ιδιωτική επιχείρηση της CIA, ο Petraeus σημείωσε πως...
οι νέες έξυπνες συσκευές που συνδέουν τις παλιές «χαζές» οικιακές συσκευές, όπως είναι τα ψυγεία, οι φούρνοι, και τα φωτιστικά συστήματα, με το διαδίκτυο, «θα αλλάξουν για πάντα την έννοια της μυστικότητας».
Όπως είπε, «αυτά που μας ενδιαφέρουν θα αναγνωρίζονται, θα επιτηρούνται, και θα ελέγχονται εκ του μακρόθεν, μέσα από τεχνολογίες όπως είναι οι ραδιοσυχνότητες, τα δίκτυα αισθητήρων, οι μικροσκοπικοί σέρβερς, και οι θεριστές ενέργειας… όλα συνδεδεμένα με το διαδίκτυο της επόμενης γενιάς, που θα εκμεταλλεύεται άφθονη, φτηνή, και υψηλής έντασης υπολογιστική ικανότητα».
Και συμπλήρωσε πως « οδεύουμε προς το cloud computing, σε μερικούς τομείς σε ακόμη περισσότερο supercomputing, και τελικά θα καταλήξουμε στο quantum computing…».
Εν τω μεταξύ, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής μικροτσίπ στον κόσμο, η ARM, παρουσίασε νέους επεξεργαστές που θα μπορούν να εμφυτευθούν σε οποιαδήποτε οικιακή συσκευή, και να την συνδέσουν με το διαδίκτυο, έτσι ώστε να μπορεί να ελέγχεται από μακριά, σε συνδυασμό με άλλες συσκευές. Η εταιρία περιγράφει αυτήν την εξέλιξη ως το «Internet of things».
Παράλληλα, η περίφημη National Security Agency (NSA) άρχισε ήδη να κατασκευάζει έναν τεράστιο υπέρ-υπολογιστή, που θα επεξεργάζεται τις νέες εξίσου τεράστιες ποσότητες πληροφοριών.
Πρόκειται για μια εγκατάσταση στην πολιτεία Utah, αξίας $2 δισεκατομμυρίων, που θα μπορεί να επεξεργάζεται τα λεγόμενα yottabytes, δηλαδή ένα τετρακισεκατομμύριο gigabytes, σύμφωνα πάντα με τον ιστότοπο της τεχνολογίας, Gizmondo.
Η εν λόγω εγκατάσταση θα αποτελεί τον πυρήνα του νέου παγκόσμιου δικτύου πληροφοριών, που αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2013.
Όλα αυτά κατατείνουν σε ένα μέλλον βγαλμένο από τα βιβλία του Orwell, με τις τηλεοράσεις να κατασκοπεύουν τους θεατές τους, και τα κρεβάτια να καταγράφουν τα όνειρα όσων κοιμούνται επάνω τους.
Ίσως, αυτού του είδους οι πληροφορίες να αποστέλλονται στη συνέχεια στον υπερ-υπολογιστή της Utah, ο οποίος και θα αξιολογεί το συγκεκριμένο άτομο. Και αν παρεμπιπτόντως ο υπολογιστής αυτός κρίνει ότι το άτομο μπορεί να διαπράξει κάποιο έγκλημα, τότε ίσως να υπάρξει και φυλάκιση, για ένα έγκλημα που ακόμη δεν έγινε!
Ήδη σήμερα, βλέπουμε να γίνονται συλλήψεις ατόμων, για αναρτήσεις στο διαδίκτυο ή για το πάτημα κάποιου λάθους πλήκτρου, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Μάλιστα, ένας Βρετανός έφηβος δικάζεται αυτές τις ημέρες, κατηγορούμενος ότι ανάρτησε ρατσιστικά σχόλια στο διαδίκτυο, με αφορμή τον θάνατο έξι Βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν.
rt.com
Απόδοση: S.A.
http://www.antinews.gr/2012/03/19/152460/

http://okloios.blogspot.com/2012/03/blog-post_6425.html

Έρευνα-Σοκ για τη Φτώχεια, στα "Επίκαιρα"

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα είναι φτωχοί, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εργασίας και ζουν με σοβαρές υλικές στερήσεις. Ο αριθμός, μάλιστα, αυτός, των 3.030.900 ανθρώπων που έχουν εμπλακεί στην περιδίνηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αφορά στη χρονική περίοδο πριν από την άνοιξη του 2010, οπότε η χώρα ενεπλάκη στην περιπέτεια που ξεκίνησε με το πρώτο Μνημόνιο. Ο αριθμός προκύπτει από τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που διαθέτουμε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και τη Eurostat.

Τι συνέβη, όμως, από τότε μέχρι τώρα; Η επιστημονική αποτύπωση από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής του ΕΚΚΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Ο δείκτης απόγνωσης που πιστοποιεί τον κίνδυνο για χαμηλό ή μηδενικό εισόδημα από μισθωτή εργασία ήταν 0,199. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένα στα πέντε νοικοκυριά μισθωτών βρισκόταν ήδη τότε σε δεινή κατάσταση. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, το γ' τρίμηνο 2011, ο δείκτης είχε ανέβει στο 0,272. Δηλαδή, ένα στα τέσσερα νοικοκυριά πλέον ζει το ζόφο του οικονομικού αδιεξόδου. Όταν ο δείκτης φτάσει στη μονάδα, σημαίνει ότι σε ενάμισι εκατομμύριο νοικοκυριά μισθωτών κανένα μέλος δεν θα εργάζεται. «Τότε θα έρθει η κόλαση»…

Στοιχεία-σοκ για τη φτώχεια

Πάνω από 2.000.000 άνθρωποι ζουν σήμερα στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας – ορίζεται με ετήσιο εισόδημα 7.178 ευρώ για ένα άτομο και 15.073 ευρώ για δυο ενήλικες με δύο παιδιά κάτω των 14 ετών. Περίπου 1.000.000 άνθρωποι επιπλέον ζουν υπό συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού – δηλαδή εργάζονται ευκαιριακά και αποστερούνται των υλικών αγαθών που κρίνονται απαραίτητα για τη διαβίωση. Με άλλα λόγια, τουλάχιστον 3.000.000 συμπολίτες μας κινδυνεύουν καθημερινά από τη φτώχεια. Μιλάμε για το 27,7% του πληθυσμού (με οικονομικούς όρους 2009).

Το ποσοστό αυτό πιθανά να έχει αυξηθεί …

100.000 παιδιά υποσιτίζονται!

Από τους 3.800.000 μισθωτούς εργαζόμενους της χώρας, 600.000 χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Πρόκειται για 229.000 νοικοκυριά, στα οποία ζουν 100.000 παιδιά που υποσιτίζονται. Είναι όσοι καταφεύγουν στα υπολείμματα των λαϊκών αγορών και των σούπερ μάρκετ, στα συσσίτια και, σε στιγμές απελπισίας, στους κάδους απορριμμάτων. Χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, προσπαθούν να «βολέψουν» τα προβλήματα υγείας στα κοινωνικά φαρμακεία και στα κοινωνικά ιατρεία.

Από αυτούς, οι 353.000 ζουν σε 147.000 νοικοκυριά που δεν έχουν σχεδόν κανέναν εργαζόμενο. Οι 211.000 είναι άνεργοι και ανάμεσα σε αυτούς μόνο 18.700 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, καθώς στην πλειονότητά τους είναι μακροχρόνια άνεργοι. Μόλις 2.700 έχουν καταφέρει να εργάζονται με λιγότερο από 500 ευρώ μηνιαίως. Στις οικογένειες αυτές υπάρχουν 62.600 παιδιά και 77.000 μη ενεργά μέλη (νοικοκυρές, ηλικιωμένοι χωρίς συντάξεις).

Καταρρέουν οι θεσμοί, αποξενώνονται ολόκληρες γενιές

Σοβαρότατη κρίση εμπιστοσύνης στην κοινωνία, στους θεσμούς, αλλά και ανάμεσα στις γενεές διαπιστώνει στην έρευνά της για την κοινωνική συνοχή εν μέσω οικονομικής κρίσης η διευθύντρια του Ινστιτούτου Κοινωνιολογίας του ΕΚΚΕ, κυρία Ιωάννα Τσίγγανου.

Η κοινωνική εμπιστοσύνη είναι βασικός δείκτης συνοχής και προϋπόθεση για την ύπαρξη μιας κοινωνίας. Όπως, όμως, διαπιστώνεται από την έρευνα –που βασίζεται σε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας σε συνδυασμό με ειδικότερες έρευνες του ΕΚΚΕ–, η ελληνική κοινωνία, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 2000, διακατέχεται από υψηλά ποσοστά δυσπιστίας που εκφράζονται με τιμές που υπολείπονται της μονάδας και τείνουν προς το μηδέν. «Η ποιοτική μετάφραση των δεδομένων αναδεικνύει εικόνες κρίσης μιας κοινωνίας πληγωμένης», σημειώνει η κυρία Τσίγγανου. «Δεν λέω οργισμένης. Την οργή της κοινωνίας δεν την έχουμε δει ακόμη…

«Δίχτυ ασφαλείας» το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) είναι το ύστατο δίχτυ ασφαλείας που καλύπτει ουσιώδεις ανάγκες σε καταστάσεις μεγάλης ένδειας. Χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια και αποσκοπεί στη δραστική μείωση της απόλυτης φτώχειας, χωρίς να μεταβάλλει το ποσοστό σχετικής φτώχειας. Δηλαδή μειώνει το χάσμα της φτώχειας.

Όπως σημειώνουν στις έρευνές τους ο Μάνος Ματσαγγάνης (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ο Γαβριήλ Αμίτσης (Α' ΤΕΙ Αθηνών), ένα σύστημα ΕΕΕ δεν αποτελείται μόνο από χορήγηση χρηματικών παροχών, αλλά συνδέεται άμεσα με την προώθηση στην αγορά εργασίας –εξαιρούνται όσοι πάσχουν από σοβαρές ασθένειες ή αναπηρίες και όσοι έχουν αναλάβει τη φροντίδα παιδιών και ανήμπορων ενηλίκων– και την παροχή ποιοτικών, κοινωνικών υπηρεσιών.

 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/03/blog-post_3686.html

Βάσει …μαθηματικού τύπου, 118.000 οι ψηφοφόροι! Γράφει ο Μαγια

Οι εκλογές - οπερέτα ανέδειξαν με ποσοστά …Τσαουσέσκου, τον μοναδικό υποψήφιο Μπενύτο, αρχηγό του νεοδεξιού ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, οι αθλιότητες που προηγήθηκαν με τη σκηνοθεσία της …μαζικής προσέλευσης, σε συνδυασμό με τις καταγγελίες, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για νοθεία και «μαγείρεμα» του αποτελέσματος, δίνουν τον τόνο της …επανεκκίνησης: Αρχίζουμε με ψέμματα…

Ο κόσμος και λίγος ήταν και μαγκωμένος. Δύσκολα έβλεπες ......
ψηφοφόρο κάτω των 40 χρόνων, ενώ δεν υπήρχε η ατμόσφαιρα, το πολιτικό κλίμα, που συνήθως συναντάμε και χαρακτηρίζει τις εκλογές.
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος, επίλεκτο μέλος της Βενιζελοπαρέας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του την περασμένη Παρασκευή, αναφερόμενος στις πασοκικές  μαμουδιές, αποκάλυψε τον …μαθηματικό τύπο, βάσει του οποίου είναι δυνατή η προσέγγιση του πραγματικού αριθμού των ψηφισάντων: «Μην ακούτε που λέγαμε για ένα εκατομμύριο πολίτες το 2004. Αυτοί που είχαν πάει να ψηφίσουν ήταν 470.000»!
Συνεπώς, τον αριθμό που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ διαιρέστε δια δυο και αφαιρέστε κάτι «ψιλά». Τι προκύπτει; Περίπου 118.000 ψηφοφόροι!...
Ε, δεν είναι περισσότεροι αυτοί που συναινούν στα πιο απάνθρωπα και καταστροφικά φοροεισπρακτικά μέτρα και τις επαχθείς και καταδικαστικές για το μέλλον του λαού και της χώρας συμφωνίες.
Αναρτήθηκε από kafeneio

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/03/118000.html

Η Τουρκία εκβιάζει την Ε.Ε. στέλνοντας λαθρομετανάστες στην Ελλάδα



Ο επικεφαλής των Πράσινων του Ευρωκοινοβουλίου, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, σε μία συνέντευξή του στο ΑΠΕ, ομολογεί ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί εκβιαστικά το θέμα των λαθρομεταναστών.

Όσο δεν παίρνει κάτι από την ΕΕ θα συνεχίσει να στέλνει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.




Πηγή

http://kostasxan.blogspot.com/2012/03/blog-post_3228.html

Άγνωστοι οι λόγοι που τον ώθησαν στην αυτοκτονία.Πλούσιο έργο άφησε πίσω του ο Χρήστος Χαρμπάτσης

Πλούσιο έργο άφησε πίσω του ο Χρήστος Χαρμπάτσης
Ο συγγραφέας, ερμηνευτής και σκηνοθέτης του θεάτρου, Χρήστος Χαρμπάτσης είναι ο άνθρωπος που σήμερα έδωσε τέλος στη ζωή του ρίχνοντας το αυτοκίνητό του στο λιμάνι του Πειραιά.
Κανείς δεν ξέρει ακόμη τους λόγους που ώθησαν τον σκηνοθέτη να φύγει από τη ζωή με αυτό τον τρόπο. 
Ποιος ήταν όμως ο Χρήστος Χαρμπάτσης;
Γεννήθηκε στον Πειραιά, στον Αϊ Γιάννη του Ρέντη. Το 1965 εγκαταστάθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου. Από το γάμο του απέκτησε τρία παιδιά και τέσσσερα εγγόνια.
Με το θέατρο ασχολήθηκε το 1969, όταν ερμήνευσε το Μπαλμπόα στο έργο του Κασόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια»....Το 1970, ερμηνεύει το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, στο έργο του Γιώργου Ρούσου «Μαντώ Μαυρογένους».
Το 1971, ερμηνεύει τον Πλάτωνα, τον αιώνιο φοιτητή, στους «Φοιτητές» του Γρηγόρη Ξενόπουλου.

Λόγοι έξω από τη θέλησή του τον κράτησαν έξω από το θέατρο, τα χρόνια από το 1972 – 1974.Το 1974, μαζί με δέκα ρομαντικούς στη Σύρο, ζωντανεύουν το όνειρο αναστήλωσης του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων. Σκάβουν και ξεμπαζώνουν την πλατεία και την σκηνή και αρχίζουν παραστάσεις μέσα στο γιαπί.

Συμμετέχει στην Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου της Ερμούπολης για την αναστήλωση του Θεάτρου (Σήμερα το θέατρο Απόλλων είναι ένα κόσμημα.)

Το 1975, συμμετέχει σαν ιδρυτικό μέλος στη σύσταση του Θεατρικού Ομίλου Σύρου «Ο Απόλλων».

Το 1977, ερμηνεύει το ρόλο του συζύγου, στο έργο «Ψυχολογία Συριανού Συζύγου» του Εμμανουήλ Ροΐδη, διασκευασμένο από το Μιχάλη Δήμου.
Το 1978, ερμηνεύει το Θεόφιλο Καίρη, στο ομώνυμο έργο του Μιχάλη Δήμου, όπου και απέσπασε το Βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου στο 4ο Θεατρικό Φεστιβάλ της Ιθάκης.
Το 1979, σκηνοθετεί τα μονόπρακτα έργα Α) του Σαρογιάν "Ε'...εσείς οι απ' έξω" Β) των αδελφών Κιντέρο το «Ηλιόλουστο Πρωινό» και Γ) του Άντον Τσέχωφ την Αρκούδα, στην οποία ερμηνεύει το ρόλο του Σμιρνόφ.

Το 1980, σκηνοθετεί το «Τάβλι» του Κεχαΐδη και υποδύεται τον Φώντα, τον έναν από τους δύο ήρωες.
Μέσα στον ίδιο χρόνο υποδύεται έναν τυφλό γέρο στα «Σκιάχτρα» του Μιχάλη Δήμου. Δεύτερη συμμετοχή στο 6ο Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης.

Το 1981, σκηνοθετεί το «Γυρολόγο» του Νίκου Ζακόπουλου, υποδυόμενος το φύλακα.
Το1982, σκηνοθετεί τον «Πειρασμό» του Γρηγόρη Ξενόπουλου.
Το 1983, γράφει το πρώτο του Θεατρικό έργο με τίτλο «Ο Κομματάρχης», εμπνευσμένο από το διήγημα του Ροΐδη «Το παράπονο του νεκροθάφτη».
Την ίδια χρονιά εκλέγεται πρόεδρος του Θεατρικό Ομίλου Σύρου «Ο Απόλλων».

Το 1984, σκηνοθετεί τον «Κομματάρχη» του. Την ίδια χρονιά επιστρέφει στην Αθήνα.
Το 1985, σκηνοθετεί τους «Αγροίκους» του Γκολντόνι, σε μετάφραση της Ιουλίας Τσακίρη. Η παράσταση παρουσιάστηκε στη Σύρο, στην Αθήνα, στη Μυτιλήνη και στην Καλαμάτα.
Την ίδια χρονιά γράφει το δεύτερο Θεατρικό έργο του με τίτλο «Οι Αρουραίοι».
Το 1986, σκηνοθετεί τη «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ.

Το 1986, εκλέγεται αντιπρόεδρος στο πολιτιστικό κέντρο του Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος του Νομού Αττικής.

Το 1987, ιδρύει με την Έφη Παπαθεοδώρου, το Σίμωνα Πάτροκλο και τον Μιχάλη Δήμου το «ΘΙΑΣΟ ΤΕΧΝΗΣ».

Τον ίδιο χρόνο ερμηνεύει το ρόλο του «Ντίκου» στο ομώνυμο έργο του Μιχάλη Δήμου. Η παράσταση παρουσιάζεται στο θέατρο ΟΡΒΟ καθώς και στην Κύπρο, στην Καλαμάτα και στο 13ο Θεατρικό Φεστιβάλ της Ιθάκης. Η Επιτροπή Κοινού τον προτείνει για το βραβείο Α' Ανδρικού ρόλου.

Παράλληλες δραστηριότητες του ήταν και η διοργάνωση και συμμετοχή του σε ποιητικές βραδιές ποιητών όπως ο Καρυωτάκης, ο Ελύτης, ο Καζαντζάκης, Καββαδίας κ.τ.λ. Μελετάει σε θεωρητικό επίπεδο το Θέατρο και παρακολουθεί από κοντά την Ελληνική Θεατρική πραγματικότητα. Τον γοητεύουν τα διαβάσματα του γύρω από τις σχολές του Στανισλάβσκι και του Γκροτόφσκι.

Το 2006 διασκεύασε για θέατρο το παραμύθι του Ευγένειου Τριβιζά «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/03/blog-post_9924.html

Χρυσοχοΐδης: Όποιος πειράξει τους επισήμους, θα συλλαμβάνεται επιτόπου!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει προπηλακισμούς και έκτροπα στις παρελάσεις και προειδοποιεί ότι όποιος επιχειρήσει επιθέσεις κατά των επίσημων αρχών θα συλλαμβάνεται επιτόπου και θα παραπέμπεται στο Αυτόφωρο!

Επίσης εμφανίζεται διατεθειμένος να καλέσει τα κόμματα και τους......
φορείς της κοινωνίας, από την Εκκλησία ως τα συνδικάτα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ακόμη θα καλέσει τους βουλευτές να πάνε σύσσωμοι στις παρελάσεις, να αψηφήσουν τις απειλές και να δηλώσουν παρουσία, χωρίς φόβο και επιφυλάξεις, στην εθνική επέτειο.

«Το κράτος δεν παραιτείται του ρόλου του» δηλώνει μετά πάθους ο κ. Χρυσοχοΐδης και επιμένει ότι «δεν θα αφήσουμε τη χώρα εκτεθειμένη στο τυχαίο γεγονός, όπως συνέβη σε άλλες ιστορικές περιόδους». Και συμπληρώνει: «Πουθενά στον προηγμένο κόσμο δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα ανομίας».

http://www.prionokordela.gr

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_9882.html

Ζωντανοί στην Τουρκία, οι αγνοούμενοι Έλληνες;

Γιατί η Ελλάδα άφησε στην τύχη τους τους αιχμαλώτους -αγνοούμενους ;
O στρατηγός Μηλιορίτσας το 1991 είχε το βαθμό του συνταγματάρχη. Mε το «κάλυμμα» μιας άλλης, απόρρητης ιδιότητας, «χτένιζε» μυστικές φυλακές, κρυφά στρατόπεδα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ...Τουρκία, αφού οι πληροφορίες είχαν πυκνώσει για «ένα μικρό αριθμό αιχμαλώτων - αγνοούμενων
από την εποχή του Αττίλα, που κρατούνταν σε φυλακές της γειτονικής χώρας». O αποτελεσματικός αξιωματικός, ειδικευμένος στη μυστική δράση, κατάφερε να οργανώσει δίκτυο πληροφοριοδοτών και η προσέγγιση στον αρχιφύλακα στα κάτεργα του Σιντιργκί ήταν συναρπαστική. Mα περισσότερο συγκλονιστική ήταν η γεμάτη ταραχή απάντηση του Τούρκου αρχιδεσμοφύλακα: «...Tώρα δεν υπάρχει κανείς Κύπριος εδώ. Υπήρχαν προ εξαετίας...»!

Tα απόρρητα έγγραφα στα οποία εμπεριέχονται οι παραπάνω διάλογοι είναι συγκλονιστικά. Kι όμως, τα επόμενα χρόνια η υπόθεση συσκοτίστηκε...


Αφορμή για το νέο θρίλερ, με στοιχεία και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, αποτέλεσε το συγκλονιστικό εύρημα στα τουρκικά κολαστήρια του Ντιγιαρμπακίρ: Τριάντα οχτώ σκελετοί βρέθηκαν θαμμένοι στις φυλακές της μακρινής αυτής περιοχής της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι τριάντα οχτώ αυτοί σκελετοί φέρουν σημάδια εκτέλεσης με σφαίρες των 9 χιλιοστών στο κεφάλι. Αναμένουμε τα τεστ DNA, που θα δείξουν εάν θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για Τούρκους αντικαθεστωτικούς ή Κούρδους φυλακισμένους, αλλά εάν οι σκελετοί ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες αιχμαλώτους πολέμου από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο!


Είναι αναγκαίο οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας να αναλάβουν πρωτοβουλία, ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια η σκοτεινή και ανατριχιαστική υπόθεση και εάν ισχύουν τα όσα τόνισε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου η δραστήρια Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.


Στα διεθνή φόρουμ και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκλήθηκε σάλος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Έλμαρ Μπροκ, ζήτησε εσπευσμένα το μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να ερευνήσει το ζήτημα. Η Ελένη Θεοχάρους έθεσε το συγκλονιστικό εύρημα των τουρκικών κολαστηρίων και θυμήθηκε τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις του βιβλίου μου Αγνοούμενοι – Άκρως Απόρρητο – 13 Περιστέρια (Α.Α. Λιβάνη, δ' έκδοση), που εδώ και χρόνια συνεχίζει να προκαλεί σάλο με αποκαλύψεις-φωτιά και διαβαθμισμένα έγγραφα ειδικού χειρισμού που «καίνε».


Οι θαμμένοι σκελετοί ανήκουν τελικά σε Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους;

Στο βιβλίο δημοσιεύονται άκρως απόρρητα έγγραφα των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών και για τις φυλακές του Ντιγιαρμπακίρ: «...Το 1989 στο Ντιγιαρμπακίρ είδε από μακριά μικρή ομάδα κρατουμένων ηλικίας 40 με 45 ετών σε απομόνωση. Συνάδελφός του του είπε ότι είναι Κύπριοι αιχμάλωτοι. Για τη διερεύνηση των παραπάνω πληροφοριών οργανώθηκε ειδική επιχείρηση στην Τουρκία...»!


Σήμερα αποκαλύπτουμε κάτεργα όπου κρατούνταν ή κρατούνται ακόμα και τώρα Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι. Οι οποίοι μετακινούνταν απ’ τους Τούρκους δεσμοφύλακες συνοδεία στελεχών της ΜΙΤ σε απρόσιτες περιοχές, στις εσχατιές, αλλά πάντα σε στρατιωτικές «ζώνες» της γειτονικής χώρας.


Για τις περίφημες φυλακές του Σιντιργκί τα έγγραφα είναι αποκαλυπτικά: «Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος του Τουρκές, ο Μουσταφά Σιμσέκ, γνώριζε ότι από το 1984 σε ένα αγρόκτημα 100 στρεμμάτων κοντά στις φυλακές –που ήταν κέντρο εκπαίδευσης πρακτόρων της MIT– κρατούνταν αιχμάλωτοι από την περίοδο της εισβολής! Βρίσκονταν έγκλειστοι σε ένα κτίριο στο εσωτερικό του αγροκτήματος, όπου ελάχιστοι είχαν πρόσβαση...».


Αλλά ούτε και αυτές οι πληροφορίες, που ήταν γνωστές στην ελληνική πλευρά τα προηγούμενα χρόνια, αξιοποιήθηκαν όπως θα έπρεπε...


Oι αποχρώσες ενδείξεις είχαν ενταθεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Oι πληροφορίες μιλούσαν για ένα μικρό αριθμό επιζώντων - αγνοουμένων σε μικρές απομονωμένες φυλακές, σε στρατιωτικές ζώνες, και τα πρώτα στοιχεία που είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών Αρχών ανέφεραν λεπτομέρειες-σοκ, όπως φωνές αγνοουμένων στα ελληνικά! Kαι οι «πηγές» των πληροφοριοδοτών ήταν αρκετά δύσκολο να αμφισβητηθούν... Σύμφωνα με ακριβή στοιχεία, μία τέτοια κασέτα με φωνές αιχμαλώτων επρόκειτο να παραδοθεί και στον τότε πρόεδρο των Ελλαδιτών συγγενών αγνοουμένων, Γ. Λούρμπα! Λίγες ήμερες μετά, ο δραστήριος Γ. Λούρμπας δολοφονήθηκε ύστερα από επαγγελματικό χτύπημα άγνωστου δράστη. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη...


Tα αμέσως επόμενα χρόνια εντοπίζονται περιοχές στην Τουρκία όπου είχαν μεταφέρει τους τελευταίους επιζώντες της κυπριακής τραγωδίας. Ένα δίκτυο αξιωματικών που είχε σαρώσει τη γειτονική χώρα υπό τις διαταγές του αρχηγού του A' κλάδου της ΕΥΠ, ταξίαρχου Αναξαγόρα Σπιτά, εντόπισε μια μικρή ομάδα αιχμαλώτων στη νευραλγική ταξιαρχία καταδρομέων στο Μπολού και ελάχιστους ακόμα στο Ντενισλί, νοτιοδυτικά της Άγκυρας!


Eπί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας (1990-1993), η υφυπουργός Εξωτερικών, αρμοδία για θέματα Κύπρου, Βιργινία Τσουδερού, πραγματοποίησε ένα συστηματικό και αθόρυβο έργο και, όπως έχει δηλώσει η ίδια στον υπογράφοντα, εντοπίστηκε μικρός αριθμός αγνοουμένων, ενώ η ίδια είχε προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για τη διάσωση και την επιστροφή στην Ελλάδα τουλάχιστον ενός αιχμαλώτου... Μάλιστα, η ίδια η Βιργινία Τσουδερού είχε ενημερώσει ανώτατα στελέχη της κυβερνήσεως του ΠAΣOK που διαδέχτηκαν τη NΔ στην εξουσία, προκειμένου να αξιοποιηθούν τα στοιχεία των ερευνών και να επιστρέψουν ζωντανοί οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι του Αττίλα... Στο βιβλίο αναφέρεται πως μεταξύ των ενεργειών της ήταν και η περίπτωση της επιστροφής του «Βενιαμίν» της κυπριακής τραγωδίας, του 5χρονου τότε στην εισβολή Λοΐζου.


Όμως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση για την οποία ενδιαφέρθηκε προσωπικά αφορούσε σε έναν 30χρονο Ελληνοκύπριο, που είχε κάνει μεταπτυχιακά στη Χαϊδελβέργη, ήταν γερμανοτραφής και συνελήφθη αιχμάλωτος στην εισβολή. Είχε καταφέρει να στείλει γραπτό μήνυμα, οι συγγενείς του αναγνώρισαν το γραφικό του χαρακτήρα και γι’ αυτόν τον άνθρωπο κατέβαλε τιτάνιες προσπάθειες η πρώην υφυπουργός. Ειδικό ενδιαφέρον έδειξε και ο τότε πανίσχυρος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της γερμανικής Βουλής, Δρ. Χανς Στέρκεν, ο οποίος εξέδωσε γερμανικό διαβατήριο στον 30χρονο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή του έξοδο. Ο σχεδιασμός της επιχείρησης, στην οποία θα μετείχαν και Ισραηλινοί κομάντος, αφορούσε στη μεταφορά του σε νοσοκομείο για υποτιθέμενη ασθένεια και εν συνεχεία θα δρομολογούνταν η απελευθέρωσή του με σχεδόν κινηματογραφικό τρόπο... Δεν ολοκληρώθηκε η «μαύρη επιχείρηση» εντός του τουρκικού εδάφους... Μέχρι εδώ!...


H υπόθεση των τελευταίων επιζώντων - αγνοουμένων είναι συγκλονιστική. Πρόκειται για μια μυστηριώδη εθνική υπόθεση, την οποία όσοι χειριστήκαν είχαν εντολές να κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό... Τριάντα οχτώ ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τότε που συνελήφθησαν Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, οι οποίοι μεταφερθήκαν στην Τουρκία.


Tι συνέβη, όμως, μ’ εκείνους που αποδεδειγμένα βρίσκονταν στα τούρκικα κάτεργα; Για εκείνους που είδαν οι συγκρατούμενοί τους; Για όσους έδειξαν οι κάμερες του βρετανικού «Channel 4» λίγα χρόνια μετά την εισβολή;


Nα σημειωθεί ότι τους επόμενους μήνες μετά την εισβολή κι ενώ είχαν μεταφερθεί πολλοί σε φυλακές της Τουρκίας, επέστρεψαν στην Κύπρο και στην Ελλάδα ύστερα από ενέργειες του Ερυθρού Σταυρού και ισχυρές διεθνείς πολιτικές πιέσεις. Όμως, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Ετσεβίτ τότε, ένας αριθμός αιχμαλώτων –που τους είχαν ήδη αναγνωρίσει άλλοι συγκρατούμενοί τους– δεν επέστρεψε ποτέ! Πρόκειται, συμφωνά με τις δηλώσεις Ετσεβίτ στο AssociatedPress, για τετρακόσιους έναν αιχμαλώτους που παρέμειναν στην Τουρκία! Oι πληροφορίες γι’ αυτούς αναφέρουν πως μετακινούνταν συνεχώς από φυλακή σε φυλακή κι από στρατόπεδο σε στρατόπεδο. Άλλοι πέθαναν από λοιμώδεις ασθένειες, άλλοι εκτελέστηκαν, άλλοι δεν άντεξαν τις κακουχίες... Όμως, παρ’ όλες τις αντιξοότητες, οι Τούρκοι κράτησαν ένα μικρό αριθμό εξ αυτών εν ζωή, προκειμένου τα επόμενα χρόνια να αποτελέσουν κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί... Αλλά και για άλλους λόγους...


Oι Έλληνες αξιωματικοί, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση απελευθέρωσης, εντόπισαν δεκατρείς επιζώντες αιχμαλώτους και η αποστολή πήρε το κωδικό όνομα «13 Περιστέρια»! Oι ενημερώσεις για τα πρώτα στοιχεία ήταν προφορικές, προκειμένου να μην διαρρεύσουν εγγράφως στοιχεία και λεπτομέρειες. Από τους πρώτους που ενημερώθηκαν προφορικά ήταν ο μετέπειτα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Eυστ. Kαπραβέλος, τον καιρό που ήταν διοικητής Στρατιάς. H απόρρητη ενημέρωση του έγινε με ειδικό αγγελιοφόρο και το αμέσως επόμενο διάστημα σχεδιάστηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης για τρεις από τους επιζώντες - αγνοούμενους. Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα ονόματα, φαίνεται, όμως, να πρόκειται για τον αντισυνταγματάρχη Παύλο Kουρούπη –το θυελλώδη διοικητή της Κυρήνειας–, το μικρό Χριστάκη Λοΐζου και έναν Ελληνοκύπριο με το όνομα Νίκος, τον 30χρονο γερμανοτραφή της Χαϊδελβέργης, για τον οποίο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον η γερμανική κυβέρνηση...
Όμως, παρά τις προσπάθειες, η επιχείρηση απελευθέρωσης των αγνοουμένων ουδέποτε ολοκληρώθηκε...
Το βιβλίο μου Αγνοούμενοι – Άκρως Απόρρητο χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνο βιβλίο». Έτσι το χαρακτήρισαν οι διατελέσαντες υπουργοί Εξωτερικών απ’ όλα τα κόμματα (Σαμαράς, Τσουδερού, Χαραλαμπόπουλος), όταν το παρουσίασαν. Άλλωστε, οι ενοχλητικές αναφορές του βιβλίου, με την ανακίνηση ενός τόσο ευαίσθητου ζητήματος, οδήγησαν κάποιους ανόητους «θερμοκέφαλους» αξιωματούχους επί κυβερνήσεως Σημίτη να ζητήσουν την απόσυρσή του από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων!... Ή εκείνους που γνώριζαν τα ακριβά μυστικά αυτής της υπ’ αριθμόν ένα εθνικής υπόθεσης να θέλουν να συσκοτίσουν τις λεπτομέρειες-σοκ που έκοβαν την ανάσα... Διότι αυτοί οι περίφημοι αξιωματούχοι δεν προχώρησαν τις έρευνες για να μην διαταραχθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Που τόσο είχε κοπιάσει γι’ αυτές ο Γιώργος Παπανδρέου με τη διπλωματία των σεισμών. Και που μετά τα Ίμια εκείνοι που συνέχιζαν να «γκριζάρουν» το χάρτη αποζητούσαν να αποτελειώσουν οτιδήποτε ενοχλούσε την Άγκυρα... Εκείνοι που μετά και την παράδοση Οτσαλάν στην περίφημη επιχείρηση-ντροπής «Αετός στο έδαφος» ενδιαφέρονταν σφόδρα να σφραγίσουν φωνές, να κλονίσουν επιχειρήματα, να συσκοτίσουν την αλήθεια...
Ιδού, όμως, τα νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνονται από έναν άνθρωπο που δύσκολα αμφισβητείται: τον Αμερικανό αναλυτή Γκρέγκορι Κόπλεϊ, υψηλόβαθμο στέλεχος του Κέντρου Αμυντικών Αναλύσεων των ΗΠΑ με έδρα την Αλεξάνδρεια της πόλης Βιρτζίνια. Στην ίδια πολιτεία που βρίσκεται και η έδρα της CIA, ο Κόπλεϊ, ο οποίος είχε μιλήσει στους Έλληνες ανταποκριτές της Ουάσιγκτον για τους αιχμαλώτους της Κύπρου που χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα σε τουρκικές εγκαταστάσεις της ΜΙΤ τουλάχιστον μέχρι το 1988, αυτό, λοιπόν, το «γεράκι» των αμερικανικών υπηρεσιών μού αποκάλυψε ότι:
• Αρχικά οι αιχμάλωτοι Έλληνες μεταφέρθηκαν με μυστικότητα απ’ τη μια άκρη της Τουρκίας στην άλλη, έξω απ’ το Ερζερούμ.
• Στην Τουρκία κρατήθηκαν εν ζωή περίπου διακόσιοι. Οι υπόλοιποι βασανίστηκαν ή εκτελέστηκαν.
• Κρατήθηκαν στη ζωή ορισμένοι για να ανταλλαγούν με Τούρκους –αρχικά– ή για άλλες πιθανές διαπραγματεύσεις.
• Εντοπίστηκαν στη 2η Ταξιαρχία Καταδρομών στο Μπολού και στην 11η Ταξιαρχία Πεζικού στο Ντενιζλί!
• Είναι βέβαιον, όπως πρώτος έχω αποκαλύψει στο βιβλίο μου, πως ελάχιστοι Έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν όλα όσα σχετίζονται με το «καυτό» ζήτημα των ζωντανών αιχμαλώτων, αλλά δεν μιλούν, διότι το θέμα θα πυροδοτήσει περιφερειακές εντάσεις!...
Στο πολύκροτο βιβλίο καταθέτει μια μαρτυρία-φωτιά ο πρώην πρωθυπουργικός σύμβουλος σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας στρατηγός Νίκος Γρυλλάκης, που παραθέτει πληροφορίες για ύπαρξη επιζώντων στις εσχατιές της Τουρκίας, για τον εντοπισμό και την πιθανή διάσωση των οποίων δεν είχε καμία νομιμοποίηση τα επόμενα χρόνια (κυβέρνηση Α. Παπανδρέου και κυβερνήσεις Κ. Σημίτη).
Nα σημειωθεί ότι πολλές άγνωστες λεπτομέρειες για την ύπαρξη αιχμαλώτων στα κάτεργα της γειτονικής χώρας γνώριζε και ο μάρτυρας της κυπριακής γης Θεόφιλος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε συντονίσει μια άλλη επιχείρηση απελευθέρωσης αιχμαλώτων στις φυλακές υψίστης ασφάλειας Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ, όπου, όμως, αποκαλύφθηκε η επιχείρηση κι ένας Ελληνοκύπριος σκοτώθηκε από τα τουρκικά πυρά... Λίγο καιρό μετά, ο Θεόφιλος Γεωργιάδης δολοφονήθηκε από πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ κάποιοι εξαφάνισαν το σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, όπου υπήρχαν κρυπτογραφημένα αμέτρητα στοιχεία για την ύπαρξη επιζώντων από την εποχή του Αττίλα...
Για όσους παραμένουν δύσπιστοι γι’ αυτή τη συγκλονιστική εθνική μας υπόθεση, ας πληροφορηθούν μία εξίσου απίστευτη –πλην αποδεδειγμένα αληθινή– ανθρώπινη περιπέτεια, όπως ακριβώς την κατέγραψαν εσχάτως τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων: «OΚορεάτης λοχίας Τσανγκ Mου-Χουάν, ο οποίος είχε πιαστεί αιχμάλωτος το 1953 από δυνάμεις της Βόρειας Κορέας, δραπέτευσε έπειτα από σαράντα πέντε ολόκληρα χρόνια και κατέφυγε στην Kίνα. Όταν συνελήφθη αιχμάλωτος ήταν 27 ετών. Τώρα είναι 72»!

«Επιχείρηση Αρχαιολόγοι»

Ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, είχε ασχοληθεί αθόρυβα με την υπόθεση των αιχμαλώτων - αγνοουμένων του Αττίλα. Και είχε καταφέρει, μάλιστα, έως ένα βαθμό να επιβεβαιώσει πληροφορίες ουσίας. Άλλωστε, μία από τις πλέον διάσημες μυστικές επιχειρήσεις σε τουρκικό έδαφος, η «Επιχείρηση Αρχαιολόγοι», ήταν δική του παρέμβαση και εγκρίθηκε τον καιρό που διατελούσε υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος γι’ αυτή την υπ’ αριθμόν ένα εθνική υπόθεση. Είχε ξεκινήσει μία φιλότιμη προσπάθεια ανεύρεσης αγνοουμένων, την οποία συνέχισε η τότε υφυπουργός Εξωτερικών, Βιργινία Τσουδερού. Ο Αντώνης Σαμαράς χάραξε ένα δρόμο επίπονο, αγωνιώδη, με λαχτάρες και έντονες διπλωματικές ισορροπίες, με ρίσκο και δυνατές συγκινήσεις.


Επί υπουργίας του, μία ομάδα τεσσάρων πρακτόρων είχε καταλήξει σε μια περιοχή στις εσχατιές της Τουρκίας, όπου είχαν εντοπιστεί ίχνη για επιζώντες αιχμαλώτους της κυπριακής τραγωδίας. Από τους τέσσερις πράκτορες - ειδικούς στα Ελληνοτουρκικά, ο ένας εμφανιζόταν ως αρχαιολόγος, ο άλλος με το «κάλυμμα» του βοηθού - συνεργάτη, ο άλλος με την ιδιότητα του οδηγού... Οι Τούρκοι είχαν σχηματίσει στενό, αφόρητο κλοιό, παρακολουθώντας τις κινήσεις τους. Τα «γεράκια» της ΜΙΤ δεν τους άφηναν να πάρουν ανάσα κι οι Έλληνες αξιωματούχοι συνέχιζαν να αναζητούν δήθεν χαμένες βυζαντινές αγιογραφίες σε ερείπια πρωτοχριστιανικών ναών. Όταν χαλάρωνε ο κλοιός, ο ένας απ’ τους Έλληνες αξιωματούχους άρχιζε τη δράση στο τουρκικό έδαφος, αναζητώντας ίχνη και κρίσιμες λεπτομέρειες, ενώ ένας άλλος ερχόταν από την Ελλάδα και προσετίθετο στην ομάδα των εναπομεινάντων, οπότε οι Τούρκοι της ΜΙΤ έβλεπαν ξανά και ξανά τέσσερις προσηλωμένους στην επιστήμη τους αρχαιολόγους... Ο αριθμός των τεσσάρων παρέμενε σταθερός...


Ο Αντώνης Σαμαράς ουδέποτε εξαργύρωσε αυτές τις προσπάθειες ούτε θέλησε να διαφημίσει αυτές του τις παρεμβάσεις και το προσωπικό ενδιαφέρον του για να χυθεί άπλετο φως στο σκοτεινά σημεία της αιχμαλωσίας Ελλαδιτών και Κυπρίων. Άλλωστε, το Κυπριακό ουδέποτε αποτέλεσε γι’ αυτόν «δεκανίκι», που θα εκτόξευε τα ποσοστά δημοτικότητάς του.


Με την κυκλοφορία του βιβλίου Αγνοούμενοι – Άκρως Απόρρητο – 13 Περιστέρια τον ρώτησε η Όλγα Τρέμη για τους ζωντανούς αιχμαλώτους, για το έργο του στο υπουργείο Εξωτερικών, για την Τσουδερού, η οποία υπογράμμισε πως βρέθηκαν κάποιοι εν ζωή, για τις πληροφορίες που ο ίδιος γνώριζε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ερεύνησε σε βάθος αυτή την υπόθεση «και, μάλιστα, με ειδικές αποστολές, που έγιναν χωρίς να μάθει ποτέ κανείς τίποτα και χωρίς να πρέπει να λέμε τίποτα επ’ αυτού... Πράγματι, είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια και επί των ημερών μου και ξέρω ότι συνέχισε την προσπάθεια η κυρία Τσουδερού – την είχαμε κάνει, άλλωστε, από κοινού για ένα διάστημα...».
 
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_9819.html

Ουε…. τοις νικηταις

Δεν έχουν περάσει 4 μόνο μήνες από τότε που ο κεντροδεξιός Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας έμπαινε θριαμβευτής στο Κυβερνητικό μέγαρο της Μαδρίτης, με αυτοδυναμία μάλιστα και ξαφνικά βλέπουμε εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς, να βγαίνουν στους δρόμους όχι μόνο της Μαδρίτης, αλλά και της Βαρκελώνης, της Βαλένθια , της Σεβίλλης και άλλων συνολικά 60 πόλεων της Ισπανίας, διαμαρτυρόμενοι για την....
πολιτική της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης.
Κατά πάσαν πιθανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν ….οι χθεσινοί ψηφοφόροι του Μαριάνο Ραχόι.. Ο κόσμος άρχισε να παραμιλάει. Τι τους είχε υποσχεθεί άραγε ο κεντροδεξιός Μαριάνο Ραχόι και τι ήταν αυτό που «ανάγκασε» τόσα εκατομμύρια Ισπανών να τον πιστέψουν !
Ο Μαριάνο Ραχόι δεν υποσχέθηκε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο απ ότι υποσχέθηκαν η θα υποσχεθούν αύριο με τη σειρά τους και οι άλλοι υποψήφιοι πρωθυπουργοί των κρατών της Ευρώπης, που σημαίνει ότι όλοι τα ίδια λένε, που σημαίνει ότι και οι πολιτικοί της Ευρώπης δεν έχουν πλέον περιθώρια επιλογής προγραμμάτων . Η τραγωδία είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και για τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων Αν και οι εκλογές ήταν απολύτως ελεύθερες, οι Ισπανοί δεν είχαν πολλά περιθώρια επιλογής.
Και από εδώ πρέπει να αρχίσουμε την ανάλυσή μας ! Αν παραστήσουμε με μία ευθεία γραμμή, το σύνολον των επιλογών που είχαν μπροστά τους οι πολίτες της Ευρώπης ας πούμε, τα τελευταία 80-100 χρόνια, στο ένα άκρο κάποτε βρίσκονταν ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, με τα κόμματα που τον αντιπροσώπευαν, και στο άλλο άκρο ο σοσιαλιστικός τρόπος παραγωγής, με τα αντίστοιχα κόμματα.
Ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα υπήρχαν άπειρες αποχρώσεις κομμάτων . Οι πολίτες δηλαδή είχαν περιθώρια επιλογής Στις μέρες μας όμως, μετά την κατάρρευση των σοσιαλιστικών χωρών , υπάρχει μόνο ένα άκρο, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Το άλλο άκρο δεν υπάρχει , γι αυτό και ο κόσμος «δεν ξέρει που παν τα τέσσερα», δεν έχει που να πάει, γι αυτό βολοδέρνεται εδώ κι εκεί, το άλλο άκρο κάπου έχει χαθεί , κι έχουν χαθεί ως εκ τούτου και οι διάφορες αποχρώσεις κι έτσι καταλήγουν οι ψηφοφόροι εκει που υπάρχει κάτι, στα δεξιά κόμματα, στην συντήρηση.
(Αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θα είναι πάντοτε, ότι περνάμε στην μονοκρατορία του καπιταλιστικού συστήματος. Αντίθετα όλα δείχνουν ότι ο καπιταλισμός, έχει χάσει πλέον την ισοροπία του και παραπαίει. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ζήτημα).
Γεγονός σήμερα είναι ότι υπάρχει μόνο το ένα άκρο και «όποιος δεν το καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει». Γι αυτό λέμε παραπάνω, για να επανέλθουμε, ότι οι Ισπανοί ψηφοφόροι χθες, (οι Έλληνες αύριο, οι Γάλοι μεθαύριο κ.ο.κ) δεν είχαν πολλά περιθώρια επιλογής
Τα εκατομμύρια των λαών της Ευρώπης και όλου του κόσμου, είκοσι χρόνια τώρα μετά την κατάρρευση, παραμένουν αμήχανα, θέτοντας ψιθυριστά, σχεδόν βουβά ένα απλό ερώτημα στα κομμουνιστικά κόμματα της Δύσης, στην Αριστερά γενικότερα:
- Αν αύριο πάρετε την εξουσία στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα κλπ τι διαφορετικό θα κάνετε απ ότι έκαναν οι Σοβιετικοί , οι Πολωνοί, οι Τσέχοι, οι Ούγγροι κομμουνιστές που καρτέρευσαν ? Και σ αυτό το ερώτημα τα κομμουνιστικά κόμματα , (η Αριστερά ), δεν έχουν δώσει ακόμη μια πειστική απάντηση. Είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο, ας το πούμε ακόμη μια φορά, να συμπεριφέρεται ένα κόμμα της Αριστεράς έτσι , σαν να μην έχει πάρει είδηση ότι ένας ολόκληρος κόσμος από το Βλαδιβοστοκ της Άπω Ανατολής μέχρι την Αυλώνα της Αδριατικής, από την Κωστάντζα της Ρουμανίας μέχρι το Γκτανσκ της Πολωνίας στο μισό ημισφαίριο της υδρογείου, κατέρρευσε σ ελάχιστο χρονικό διάστημα , χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά !
Και την έλλειψη πειστικής απάντησης, την εκμεταλλεύονται οι κεφαλαιοκράτες. που τους βλέπουμε ήδη να αποθρασύνονται σε βαθμό χυδαιότητας .
Οι κεφαλαιοκράτες , ειδικά σήμερα, στον παγκόσμιο καταμερισμό της εργασίας …έχουν φθάσει στην πραγματικότητα στο σημείο, να απαιτούν , από τους πολιτικούς , (στρατιωτικούς , δικαστικούς κλπ) την εξής δουλειά : Να κρατούν φανάρι, σε μόνιμη βάση και όταν κάνουν εκλογές ζητάν από τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων να διαλέξουν ποιος, που και πότε θα είναι ο καταλληλότερος για αυτή τη δουλειά ! Έχουν αναθέσει στους πολιτικούς τους, σε όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης εκλεγμένων η διορισμένων, σαν κύρια αποστολή, να κατεβάσουν το βιοτικό επίπεδο των εκατομμυρίων υπηκόων τους μέσα σε όσο γίνεται πιο σύντομο χρονικό διάστημα στο αντίστοιχο του Μπαγκλαντες !
Κι αυτό γιατί ξέρουν όπως είπαμε ότι δεν υπάρχει το άλλο άκρο, το αντίπαλο δέος για να χρησιμοποιήσουμε μια χιλιοειπωμένη λέξη. Μπορεί να μην υπάρχει το αντίπαλο δέος υπάρχει όμως το αντίπαλο χρέος. Χρέος των προοδευτικών ανθρώπων όπου Γης, της διανόησης πρώτα από όλα, είναι, επειγόντως να προσδιορίσουν το άλλο άκρο με ένα νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο που θα βασίζεται στην πολύτιμη εμπειρία του σοσιαλιστικού συστήματος που κατέρρευσε. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε. Μόνο έτσι θα υπάρχουν περιθώρια επιλογής, μόνο έτσι θα λειτουργήσει η Δημοκρατία.
Ειδικά για την Ελληνική Αριστερά, για να έρθουμε στα δικά μας, θα πρέπει να πούμε ότι απ όλα τα Αριστερά κινήματα της Ευρώπης θα έπρεπε να είχει σήμερα την μεγαλύτερη, την πιο πλούσια πείρα ! Χιλιάδες άνθρωποι της, άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες μετά τον εμφύλιο, πάρα πολλά μέλη και στελέχη της, που σπούδασαν εκεί και δούλεψαν σε συνεταιρισμούς ,εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες, πανεπιστήμια, που έχουν ζήσει τον σοσιαλιστικό τρόπο παραγωγής, σ όλες του τις παραλλαγές , σ όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει σοσιαλιστικός τρόπος παραγωγής, τα θετικά και τα αρνητικά του. Η Ελληνική Αριστερά λοιπόν δεν θα έπρεπε να είναι αυτή που πρώτη θα επανακαθόριζε επιστημονικά πλέον το άλλο άκρο, το νέο κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο που εδώ και 20 χρόνια ψάχνει να βρει όλος ο κόσμος ? Υπάρχει μεγαλύτερη τιμή και δόξα, από τον επανακαθορισμό του άλλου άκρου ? Που είναι αυτοί οι άνθρωποι ? Ο επανακαθορισμός είναι πρώτα απ όλα, ζήτημα απλής λογικής, μιάς λογικής που θα την ασπαστεί όλη η κοινωνία, πρώτα οι παραγωγικές τάξεις όπως λέμε , που θα δημιουργήσει εντελώς καινούργιες σχέσεις ανάμεσα στο κράτος και τον πολίτη, που θα ανοίξει νέους ορίζοντες, αρκεί να απομακρυνθούμε λίγο από τις ιδεολογικές μας ακτές. Από πού να αρχίσουμε λοιπόν? Το έχουμε ξαναγράψει, πρώτα θα πρέπει να προσδιορίσουμε την «Άγνωστη παράμετρο της Οικονομίας» βλέπε:
http://www.vostiniotismos.blogspot.com/2011/03/blog-post_22.html#more
¨Όλα τα άλλα θα έρθουν φυσιολογικά μόνα τους.
Όσο για τους άλλους, , που η ματαιοδοξία τους είναι μεγαλύτερη από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια των ψηφοφόρων, που με τα φρεσκοσιδερωμένα φράκο τους, ετοιμάζονται να εισέλθουν θριαμβευτές όπως ο Μαριάνο Ραχόι στα κυβερνητικά μέγαρα , και μάλιστα αυτοδύναμοι, χωρίς να έχουν απολύτως καμιά λύση στα προβλήματα, τουλάχιστον σ αυτά που δημιούργησαν οι ίδιοι, η πιο σωστά ο νεοφιλελευθερισμός τους , που εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη του άλλου άκρου, που καταδίκασαν εκατομμύρια εργαζόμενους στην απέραντη εξαθλίωση, ε λοιπόν σ αυτούς πρέπει να πούμε: ΟΥΕ ΤΟΙΣ ΝΙΚΗΤΑΙΣ
Βοστινιώτης Παναγιώτης

http://www.vostiniotismos.blogspot.com
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_2180.html

Δεν είμαι το πρόβατό σας… Είμαι ο εχθρός σας!



Είμαι ένας από τους χιλιάδες που δεν ανήκαν σε “μαντρί”… που δεν ήταν οπαδοί και “πρόβατα” κανενός από εσάς! Που, θέλω να πιστεύω, ότι μπορούσαν να βλέπουν τα πράγματα λίγο πιο αποστασιοποιημένα και σφαιρικά και να γελάνε ακόμη με την ηλιθότητά σας και τη βλακεία των οπαδών σας που από κομματική τύφλωση έβλεπαν ό,τι αηδία τους σερβίρατε ως “ευφυΐα”!!!

Τόσα χρόνια, με την ακατάσχετη μπουρδολογία και το αβαντάρισμα των ΜΜ Εξαπάτησης που σας προωθούσε για να κάνει τη δουλειά του και να εξασφαλίζει τα συμφέροντά του, καταφέρνατε να κοροϊδεύετε κόσμο και κοσμάκη
… Ενίοτε εξαγοράζατε κιόλας πότε με κανένα ρουσφετάκι, πότε με κανένα διορισμό, πότε με χρήμα που ρίχνατε σε συγκεκριμένους… Ακόμη το κάνετε αυτό το παιχνιδάκι μόνο που ο κορβανάς έχει μικρύνει αισθητά και δε μπορείτε να επιβληθείτε πια σε τόσους…

Τον τελευταίο καιρό,
 με χαρά και ικανοποίηση ομολογώ, παρακολουθώ τον πανικό σας! Έναν πανικό που δε θυμάμαι να είχε ξαναγίνει τόσο εμφανής, νιώθοντας καλά προστατευμένοι από τη διεφθαρμένη “δικαιοσύνη” που είχε (και έχει) αναλάβει να κουκουλώνει και να καταχωνιάζει οτιδήποτε θα μπορούσε να αναδείξει τις πολύχρονες απάτες σας, μίας “δικαιοσύνης” συνδιαπλεκόμενης που αποτελούσε (και αποτελεί) το δεξί σας χέρι στη λεηλασία και το “πλυντήριο” για τις βρωμιές των ντόπιων αφεντικών σας… 

Όσο το σύστημά σας λειτουργούσε σε απόλυτη συνεργασία και το χρήμα έρεε άφθονο, μπορούσατε να κρατάτε και την πλειοψηφία από το πόπολο σε ύπνωση και καταστολή και μακρυά από τις συνωμοσίες σας σε βάρος του, λόγω αδιαφορίας που του την εξασφαλίζατε με μία δανεική πλασματική ευφορία… Τώρα που το σύστημά σας καταρρέοντας έγινε και άπληστο και αδηφάγο και η στρόφιγγα που εξασφάλιζε την αδιαφορία του πόπολου έκλεισε, τώρα που η ίδια η κομπίνα για την οποία τόσα χρόνια δουλεύατε αποκαλύπτεται… έχετε αρχίσει να τρέμετε! Το μόνο όπλο που σας έμεινε πλέον είναι αυτό του εκφοβισμού των Ελλήνων πολιτών και των απειλών! Είναι άλλωστε γνωστό το “φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”!

Με χαρά διαπιστώνω τον τελευταίο καιρό να την κοπανάνε τα “πρόβατα” από το “μαντρί” σας και τους κάθε λογής “τσοπάνηδες” να τρέχουν να σώσουν ό,τι μπορούν είτε μέσω φόβου και απειλών είτε μέσω πολλαπλασιασμού των “μαντριών” ώστε να μπερδευτεί το κοπάδι και πάλι να το βάλετε στο χέρι! 

Θέλω να πιστεύω (και φαίνεται και από το γενικότερο κλίμα) ότι όχι μόνο δεν ξεγελάτε πλέον κανέναν αλλά γελοιοποιείστε όλο και περισσότερο και αυτό θα βοηθήσει και άλλα“πρόβατα” να την κοπανήσουν και να συνειδητοποιήσουν τι ωραία που είναι να απολαμβάνεις και να κρίνεις τη ζωή ελεύθερα χωρίς αρρωστημένες ιδεοληψίες… Σας βλέπω και γελάω!!! Γελάω με όλους τους “τσοπάνηδες” που τρέχουν αλλόφρονες, κατασκευάζουν “εχθρούς” που θα φάνε τα “πρόβατα” που θα ξεφύγουν και πρέπει άμεσα να γυρίσουν στη “στάνη” τους… Στάνη να ‘ναι και ό,τι να ‘ναι!!! Δεξιά, κεντρώα, αριστερή, παλιά, καινούργια από παλιά φθαρμένα υλικά, κόμμα, απόκομμα, κομματίδιο… αρκεί να είναι μία από αυτές που θα βοηθήσουν το σύστημα να ορθοποδήσει και να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο μέχρι να υλοποιηθεί η κομπίνα που θα “δεθούν” όλα…

Ευτυχώς για τα πρώην “πρόβατα”, φαίνεται πλέον ολοκάθαρα και πόσο απατεώνες είστε και τι ρόλο παίζουν τα κωλοκάναλα της διαφθοράς και της διαπλοκής… Και κάθε μέρα διαπιστώνω ότι τα εκτός μαντριού “πρόβατα” πολλαπλασιάζονται, τα ΜΜ Εξαπάτησης επιτέλους έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει (μηδενική!) και οι “τσοπάνηδες” προσπαθούν να πείσουν για την “κυριαρχία” τους παριστάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι έχουν τον έλεγχο!!!

Κι όμως, μας έχει πάρει η μπόχα από τα χεσμένα σώβρακα που καθημερινά αλλάζετε παριστάνοντας τους “αγέρωχους ηγέτες” θλιβερών θιάσων μίας θλιβερής πλέον πραγματικότητας!Όχι μόνο δεν είναι ικανά να μας τρομάξουν τα καμώματά σας, αλλά και ο τελευταίος αδιάφορος έχει καταλάβει ότι η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή ντόπια και ξένη και έμμεση αναστολή του συντάγματος, αφού δεν τολμάτε ούτε να το ομολογήσετε όπως έκανε ο προκάτοχός σας σε ανάλογη κατάσταση Παπαδόπουλος!  

Έτσι κάνετε αναστολή του συντάγματος απειλώντας τον Ελληνικό λαό και προσπαθώντας να τον παρασύρετε στο “ορόσημο” της 25ης Μαρτίου, ώστε ή φοβούμενος να κάτσει σπίτι του και να δηλώνετε μετά ότι “ο Ελληνικός λαός αποδέχεται και νομιμοποιεί τις πρακτικές σας και το ξεπούλημα” ή, αν δεν κάτσει σπίτι του να φοβηθεί τους μπάτσους όλων των υπηρεσιών που διαφημίζετε ότι θα αμολήσετε για να τον εμποδίσουν και να τον προπηλακίσουν ώστε, ει δυνατόν, να μη φτάσει στην παρέλαση!!! Από τον πανικό σας έχετε ονομάσει τον Ελληνικό λαό, του οποίου την κυριαρχία και την εξουσία έχετε σφετεριστεί, “εσωτερικό εχθρό” και τον απειλείτε ολοφάνερα πλέον! Και ποιοι το κάνουν αυτό…; Ένα τσούρμο απατεώνες που πραξικοπηματικά κατέλαβαν την εξουσία και ξεπουλάνε τη χώρα!!! Ένα τσούρμο απατεώνες που οι μόνοι που μπορούν να στηρίξουν την εξουσία τους είναι τα σκυλιά που έχουν αναλάβει τη φύλαξή τους!!!

Μόνο που πλέον ο καθένας διαλέγει στρατόπεδο και δεν υπάρχει μέση λύση και επιλογή ισορροπιών… Ή τίθεται με τον Ελληνικό λαό απέναντι στους προδότες ή στέκεται δίπλα τους να τους προστατεύσει και γίνεται εχθρός του Ελληνικού λαού, άρα θα ακολουθήσει τους προδότες που φυλάει και στην τιμωρία τους… Και η τιμωρία για τους προδότες είναι μόνο μία!

Βλέποντας τα πρόβατα που σας εγκαταλείπουν να φτάνουν πολλές φορές να είναι πιο εξοργισμένα και από εμένα και τους ομοίους μου που ξέραμε τι κουμάσια είσαστε, δε μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου! Κάποια είναι ακόμα ζαλισμένα, κάποια πιο δειλά και επιφυλακτικά στις αντιδράσεις τους μετά τόσα χρόνια αποβλάκωσης… τελικά όμως φαίνεται ότι η οργή τους θα επικρατήσει και όσες στρατιές και αν κατεβάσετε θα πάθετε αυτό που σας πρέπει!

Δε μένει παρά να συνειδητοποιήσουν ότι όχι μόνο δεν έχετε καμία δύναμη αλλά αυτό που θεωρούσαν δύναμή σας αυτοί σας το έδιναν και ήρθε η ώρα να σας το πάρουν πίσω! Και αφού δεν καταλαβαίνετε τόσο καιρό με το καλό και έχετε το θράσος να πουλάτε τσαμπουκά σε αυτούς που έπρεπε να υπηρετείτε, ήρθε η ώρα να το καταλάβετε με το άγριο! Και οι πραίτωρές σας μπροστά σε ένα ογκώδες πλήθος είναι αδύναμοι… Και αν είναι διατεθειμένοι να θυσιαστούν για να φυλάξουν προδότες ας το πράξουν… Θα πάθουν και αυτοί ό,τι τους αξίζει!!!

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι από τη στιγμή που σας κατάλαβε και έπαψε να είναι το “πρόβατό” σας έγινε εχθρός σας! Και βάσει αυτού να δράσει όπως το σύνταγμα ορίζει για τους σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας… “Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο”!!! Τώρα που ο εχθρός είναι γνωστός και κανείς δε μπορεί να μας παραπλανήσει όσα σκουπίδια και αν πετάξει και μας σερβίρει ως “αποκάλυψη” και “είδηση” μέσω του μηχανισμού της προπαγάνδας… ο στόχος που πρέπει όλοι όσοι νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και το μέλλον μας να στοχεύσουμε έχει ονοματεπώνυμα… Και όλοι γνωρίζουν ότι αν κόψεις το κεφάλι αχρηστεύονται και τα πλοκάμια ή ότι μαζί με το σάπιο φεύγουν και τα σκουλήκια!

Με όπλο λοιπόν την επιταγή του συντάγματος (άρθρο 120) πρέπει και οφείλουμε να δράσουμε όλοι για την ανατροπή της χούντας σας και την απαλλαγή μας από φαντασιόπληκτους καβαλημένους, ώστε να ξαναπάρουμε τη χώρα μας πίσω και να τινάξουμε τη μπάνκα (συνολικά) στον αέρα!!! Θα αρχίσουμε από αύριο ώστε στις 25 Μαρτίου να προλάβουμε αντί να μας σύρετε… να γιορτάζουμε ήδη τα επινίκεια και την απελευθέρωσή μας!!!

Θα μας βρίσκετε παντού μπροστά σας… θα τρέμετε σε κάθε σας βήμα! Ήδη τρέμετε αλλά δεν έχετε ιδέα ακόμη τις σας περιμένει…

Παραδίδετε τη χώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου! Ούτε η χούντα δεν υπέγραψε τόσα φασιστικά διατάγματα!!! Θέλω να πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο, σας έχει καταλάβει και θα πράξει όπως οφείλει για την αξιοπρέπειά του και το μέλλον του… Θα δηλώσει σύσσωμος αυτό που από καιρό δηλώνει αλλά τώρα που δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια θα το δηλώσει πιο αποφασιστικά: “Δεν είμαι το πρόβατό σας… Είμαι ο εχθρός σας!

Το φόβο μας να ‘χετε, σκουλήκια!!! Και εσείς και τα εξωθεσμικά και έξωθεν αφεντικά σας!!!

blogging vs manipulation
 


http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/2012/03/blog-post_17.html#ixzz1pXxWXZfm
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_5439.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters