Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κλειστές οι τράπεζες όλη την ερχόμενη βδομάδα - Aνώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ATM στα 60 ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση για επιβολή ορίου στις αναλήψεις θα είναι στα 50-60 ευρώ ανά ημέρα και ανά φυσικό πρόσωπο.

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες όλη την επόμενη βδομάδα έλαβε πριν από λίγο η κυβέρνηση έπειτα από συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

Η τραπεζική αργία (bank holiday) θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αποφάσισαν την επιβολή capital control, ακόμη όμως δεν έχει διευκρινιστεί το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων.

«Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» διαβεβαίωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης περικυκλωμένος από δεκάδες Έλληνες και κυρίως ξένους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών για την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου συστημικής Ευστάθειας.

Με τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Βαρουφάκης -ο οποίος προηγουμένως είχε διευκρινίσει ότι ουδέποτε δήλωσε πως η  ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls- θέλησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι παρά το bank run που ακολούθησε την προαναγγελία του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για την οργανωμένη διαχείριση της κρίσης.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη συμμετέχουν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος,  ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη. Μέχρι και Ιάπωνες ανταποκριτές βρίσκονται στη Αθήνα για να μεταδώσουν τις καταιγιστικές εξελίξεις. Μάλιστα κατά την άφιξη του Γιάνη Βαρουφάκη όλοι οι δημοσιογράφοι που τον περίμεναν, σχεδόν ποδοπατήθηκαν για μια δήλωσή του.

«Το Eurogroup στέρησε από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει με την ψήφο του με ένα ναι ή ένα όχι. Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με νηφαλιότητα. Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Τα επιτελεία των τραπεζών, παραμένουν σε επιφυλακή και θα συνεδριάσουν αργότερα την Κυριακή, μετά το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν τη Δευτέρα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η ΕΚΤ αποφάσισε να μην αυξήσει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες. Κατά πληροφορίες, η μη αύξηση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, ουσιαστικά ισοδυναμεί με φρένο στην πρόσθετη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με απλά λόγια δηλάδη, η ΕΚΤ δεν έδωσε σήμερα πρόσθετη ρευστότητα για την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά ταυτοχρόνως δεν έκλεισε και τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης για την Ελλάδα. Συνιστά περιορισμό κίνησης κεφαλαίων, capital controls δηλαδή για να μην προκληθεί πανικός στις τράπεζες.

Διατηρώντας αμετάβλητο τον ELA, επιλέγοντας δηλαδή να δώσει περιθώριο 48 ωρών μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους δανειστές, από την μια πλευρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δίνει περιθώριο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, από την άλλη όμως -δεδομένης της συνεχιζόμενης ανάληψης μετρητών από τα ATM's- «σπρώχνει» την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον έλεγχο κεφαλαίων αφού είναι αβέβαιο αν από αύριο οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανταποκριθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη capital controls. Μία πρόταση όμως που έπεσε στο κενό καθώς έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο υπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην επιβολή capital controls.

Πρώτο Θέμα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.
 
 
http://www.ksipnistere.com/2015/06/blog-post_4003.html

ΗΛΕΙΑ «Είμαι μόνος και άρρωστος…»

palaioxori-1 
Σε ένα μικρό, μισοκατεστραμμένο λυόμενο που από παντού λείπουν κομμάτια και το χειμώνα στάζει νερά, στην είσοδο του Παλαιοχωρίου, απέναντι από το κοιμητήριο του χωριού, έχει «στριμώξει» εδώ και 16 χρόνια τη ζωή του ο 64χρονος Θοδωρής Διαμαντής. Μια ζωή δύσκολη αφού ο άτυχος Θοδωρής δίνει τις δικές του, καθημερινές μάχες, με τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που τον βασανίζουν, έχοντας ως μοναδικό εφόδιο ένα μικρό επίδομα που μόλις ξεπερνά τα 300 ευρώ το μήνα.
Πριν λίγους μήνες ο άτυχος 64χρονος «έχασε» τη μοναδική του συντροφιά, την αιωνόβια σχεδόν μητέρα του, και από τότε η μοναξιά είναι άλλο πρόβλημα που τον ταλανίζει. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει από την ηλικία των 12 ετών δεν του επιτρέπουν ούτε τον εαυτό του να φροντίσει. Πόσο μάλλον να συντηρήσει το μικρό φτωχικό λυόμενο που μέρα με τη μέρα καταστρέφεται όλο και πιο πολύ.
Η εφ. «Πατρίς» συνάντησε τον 64χρονο Θοδωρή έξω από το φτωχικό του λυόμενο και μέσα σε κλάματα και αναφιλητά μας εξομολογήθηκε τα προβλήματά του και τι ζητά.
«Είμαι μόνος και άρρωστος» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο άτυχος άνδρας και συνέχισε: «Είμαι άρρωστος από 12 χρονών και ζητάω τη βοήθεια του κόσμου. Η ζωή μου είναι πολύ δύσκολη. Οι γονείς μου έχουν πεθάνει, σε γηροκομείο δεν μπορώ να πάω. Οι συγγενείς μου έχουν τα δικά τους προβλήματα, δεν μπορούν να με βοηθήσουν γιατί και αυτοί περνάνε δύσκολα. Χρήματα δεν έχω, ζω με 300 ευρώ το μήνα. Οπότε κάνω έκκληση για βοήθεια. Θέλω έναν άνθρωπο να με βοηθάει στο πλύσιμο των ρούχων, στο καθάρισμα του σπιτιού το οποίο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, διαλύεται. Ζω 16 χρόνια εδώ. Σχεδόν δεν βλέπω, δεν ξέρω πραγματικά τι άλλο να κάνω. Δεν ξέρω πως θα καταφέρω να ζήσω αν δεν με βοηθήσει κάποιος».
Ας απλώσει λοιπόν όποιος μπορεί ένα χέρι βοήθειας σε αυτόν τον άνθρωπο που η μοίρα του φέρθηκε τόσο άδικα από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του.

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)
patrisnews.com

http://www.pentapostagma.gr

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ KAI TO TARGET 2 ;;;
Παγιδεύθηκαν από τον Γιάννη Στουρνάρα και τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών ΥΠΟΙΚ και Μαξίμου !!!
                          
Σας κλείσανε τις τράπεζες ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες ενόψει του Δημοψηφίσματος !!!

Σήμερα το απόγευμα η ΕΚΤ ανακοίνωσε τη διατήρηση του ELA στα επίπεδα της προηγούμενης Παρασκευής.
Έτσι, δεν προέκυψε κανένα ζήτημα βέτο για τον ELA, ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα η διακοπή της πρόσβασης της ΤτΕ στην πλατφόρμα Target2 και να καθίσταται υποχρεωτική η επιβολή capital controls και το κλείσιμο αορίστου χρόνου των καταστημάτων των ελληνικών τραπεζών.

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ, ΕΤΣΙ, ΝΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ;;; 

Η ΕΚΤ μπορεί να κλείσει τις ελληνικές πιστώσεις της πλατφόρμας Target2 εφόσον ασκήσει το προβλεπόμενο βέτο στην έκτακτη παροχή ρευστότητας του ELA από την ΤτΕ, με την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων του Διοικητικού της Συμβουλίου και υπό την προϋπόθεση ότι η ΤτΕ δεν αντιταχθεί στο βέτο της ΕΚΤ.
Στην περίπτωση αυτή η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την επιβολή ορίων στις τραπεζικές συναλλαγές και περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών, για τον περιορισμό των εκροών, επειδή δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση των ελληνικών εμπορικών τραπεζών με τον ELA. 

Αν η ΤτΕ βρεθεί αντιμέτωπη με την ανάγκη επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων ή αν αγνοήσει το βέτο της ΕΚΤ για τον ELA, η ΕΚΤ μπορεί να διακόψει την πρόσβαση της ΤτΕ στο σύστημα πληρωμών TARGET2, αρνούμενη έτσι να δεχθεί πληρωμές σε ευρώ προς και από τις ελληνικές τράπεζες. 

Στην περίπτωση αυτή, το χρήμα των ελληνικών πιστώσεων της πλατφόρμας Target2, παρότι λογιστικοποιείται σε ευρώ, δεν αναγνωρίζεται ως ευρώ. 

Όμως, η απόφαση αυτή δεν λαμβάνεται από μόνη την ΕΚΤ αλλά προϋποθέτει αντίστοιχη πολιτική απόφαση σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής.

JPM : How Greece could get cut off from Target2
But a much more challenging question is what happens after the election. Let’s imagine Syriza is able to form a government, declares a debt moratorium, and antagonizes the rest of the region by rejecting the Troika programme in its entirety. Even with no further disbursements of official loans, the region’s loans to Greece via the target 2 system will be continuing to grow. Loans from the Greek central bank to Greek banks would be almost completely forced into ELA.
The ECB can “shut off” the Target2 loans if it exercises its veto over ELA loans (requiring a two-thirds majority on the Governing Council), and if the Greek central bank respects that veto. But the Greek central bank would likely be faced with the need to impose very restrictive controls on Euro deposits to limit outflows if ELA loans to Greek banks cannot be made. If the Greek central bank is faced with the prospect of imposing capital controls, a collapse of the Greek banking system, or defying the ECB’s veto on ELA loans, what route would it take? If it chose the latter, the only way for the ECB to “shut off” the Target2 loans would be to prevent Greek access to the payments system itself, refusing to accept payments of euros to and from Greek banks. At that point, Greek created euros are no longer euros. That decision would not be made by the ECB alone, but would likely be deferred to European Heads of State.
ΠΗΓΗ
http://www.zerohedge.com/news/jpm-grexit-target2-and-ecb
 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/06/blog-post_488.html

Το δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

PRESS RELEASE
28 June 2015 - ELA to Greek banks maintained at its current level
  • ECB takes note of decision on Greek referendum and the non-prolongation of the EU adjustment programme
  • ECB will work closely with Bank of Greece to maintain financial stability
  • Emergency liquidity assistance maintained at Friday’s (26 June 2015) level
  • Governing Council stands ready to review decision
  • Governing Council closely monitoring situation and potential implications for monetary policy stance
The Governing Council of the European Central Bank today welcomed the commitment by ministers from euro area Member States to take all necessary measures to further improve the resilience of euro area economies and to stand ready to take decisive steps to strengthen Economic and Monetary Union.
Following the decision by the Greek authorities to hold a referendum and the non-prolongation of the EU adjustment programme for Greece, the Governing Council declared it will work closely with the Bank of Greece to maintain financial stability.
Given the current circumstances, the Governing Council decided to maintain the ceiling to the provision of emergency liquidity assistance (ELA) to Greek banks at the level decided on Friday (26 June 2015).
The Governing Council stands ready to reconsider its decision.
Mario Draghi, ECB President, said: “We continue to work closely with the Bank of Greece and we strongly endorse the commitment of Member States in pledging to take action to address the fragilities of euro area economies.”
Yannis Stournaras, Governor of the Bank of Greece, said: “The Bank of Greece, as a member of the Eurosystem, will take all measures necessary to ensure financial stability for Greek citizens in these difficult circumstances.”
The Governing Council is closely monitoring the situation in financial markets and the potential implications for the monetary policy stance and for the balance of risks to price stability in the euro area. The Governing Council is determined to use all the instruments available within its mandate.


http://bitzimbardi.blogspot.gr/2015/06/blog-post_5.html

Το πραξικόπημα των Τραπεζιτών έγινε


Είναι λίγος και δεν είναι ηγέτης

Στάθηκε για λίγο στις Θερμοπύλες αλλά ζαλίστηκε και έπεσε κάτω. Ψέλλισε πως «ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος», όπως του είπε ο επικοινωνιολόγος του, και είπε ότι φταίει το (ανύπαρκτο) Ουρογκρουπ που οδήγησε την ΕΚΤ να μην αυξήσει τον ΕΛΑ, που ανάγκασε την Τράπεζα της Ελλάδα να εισηγηθεί κλειστές τράπεζες και capital controls.

Και δεν διέταξε τη σύλληψη του Στουρνάρα και όλου του ΔΣ της Τράπεζας της Ελλάδας που εισηγούνται κλειστές τράπεζες και capital controls, αντί να διασφαλίζουν ως έχουν καθήκον τη ρευστότητα των Τραπεζών.

Το πραξικόπημα των Τραπεζιτών έγινε, τα πάντσερ βγηκαν και ο ALEXIS , o Τσακαλώτος και ο Μπαρουχ-άκης πέρα βρέχει.

http://deltio11.blogspot.gr/2015/06/blog-post_623.html

Πέρασε" η άποψη των τραπεζιτών - Κλείνουν τις τράπεζες - Δείτε τις ολέθριες συνέπειες για την Οικονομία (UPD)



Εισήγηση στην κυβέρνηση να μην ανοίξουν οι τράπεζες και να υπάρξει περιορισμος στις αναλήψεις αποφάσισε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία (bank holiday) θα κρατήσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αποφάσισαν να εισηγηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 20:00 την επιβολή capital control.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων και η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί απόψε από το υπουργικό συμβούλιο.
Η επιβολή capital controls θα συνοδεύεται από αναλυτική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία θα προσδιορίζει ακριβώς τις τραπεζικές λειτουργίες.
 
Τι θα γίνει με:
 
Τις αναλήψεις μετρητών. Ποια θα είναι τα όρια, ημερήσια, μηνιαία κλπ. Αν αυτά θα ισχύσουν ανά καταθέτη, ανά τράπεζες ή συνολικά .
 
Τους συνδικαιούχους λογαρισμών, αν τα όρια και οι περιορισμοί στις κινήσεις θα ισχύουν για κάθε συνδικαιουχο ή συνολικά ανά λογαριασμό.
 
Τα εμβάσματα ποια και υπό ποιες συνθήκες θα επιτρέπονται.
 
Τις πληρωμές στο εξωτερικό, ποιες θα επιτρέπονται και υπό ποιες πρoουποθέσεις.
 
Το web banking, ποιες υπηρεσίες θα επιτρέπονται και ποια θα είναι τα όρια.
 
Τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, αν θα υπάρξουν όρια στη χρήση τους και ποια θα είναι αυτά.
 
Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνουν τραπεζικές πηγές "η επιβολή capital controls είναι ένα πράγμα, η άρση τους είναι ένα άλλο, ακόμα πιο δύσκολο".
 
Οπως επισημαίνουν, στην Κύπρο οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων μπήκαν για δύο εβδομάδες και τελικά χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια για την πλήρη άρση τους και την επιστροφή του συστήματος στην κανονικότητα.
 
Οι ιδιώτες θα μπορούν να σηκώνουν μέσω των ΑΤΜs ένα συγκεκριμένο ποσό το οποίο θα καθοριστεί. Υπάρχουν σενάρια ότι το όριο μπορεί να είναι στα 60 ευρώ την ημέρα, ενώ άλλες πηγές το τοποθετούν στα 100 ευρώ ή και στα 200 ευρώ. Οι πιστωτικές κάρτες πιθανότητα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τις πρώτες ημέρες, καθώς αν οι τράπεζες είναι κλειστές δεν θα είναι δυνατόν να γίνουν πληρωμές δόσεων στο τέλος του μήνα. Ταυτόχρονα και οι επιχειρηματίες δεν θα δέχονται πιστωτικές κάρτες, καθώς δεν θα γνωρίζουν πότε θα εισπράξουν τα χρήματά τους.
Επιπλέον οι τράπεζες δεν θα είναι σε θέση να μειώσουν τα όρια των πιστωτικών καρτών για να περιορίσουν το ρίσκο.
Πιθανότατα το ίδιο θα ισχύσει και για τις χρεωστικές κάρτες, κατά τις πρώτες ημέρες, τουλάχιστον έως ότου προσαρμοστούν τα συστήματα, και η χρήση τους ευθυγραμμιστεί με τα νέα όρια ημερήσιων συναλλαγών
Τα capital controls θα δημιουργήσουν τεράστια αναστάτωση στην αγορά.
Τις πρώτες ημέρες, τουλάχιστον, όλοι θα ζητούν συναλλαγές αποκλειστικά σε μετρητά και σε τιμές που θα καθαρίζονται ανάλογα με τη δυνατότητα του πελάτη να πληρώσει. Στην Κύπρο ένα από τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν στις συναλλαγές είναι ότι δεν υπήρχαν ψιλά για να δοθούν ρέστα, καθώς τα ΑΤΜs έβγαζαν 20αρικα και 50αρικα, με αποτέλεσμα τα 5ευρα, τα 10ευρα και τα κέρματα των ενός και δύο ευρώ να αποκτήσουν σπανιότητα.
Ιδιαίτερα έντονο θα είναι το πρόβλημα στους τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι, με δεδομένο ότι διανύουμε την λεγόμενη «υψηλή περίοδο», θα βρεθούν χωρίς ανοικτά τραπεζικά υποκαταστήματα για κάποιες ημέρες. Αυτό θα δημιουργήσει μία σειρά σοβαρών, πρακτικών προβλημάτων, ενώ είναι άγνωστο αφενός εάν θα λειτουργούν και αφετέρου οι επιχειρηματίες θα δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες ξένων τραπεζών.
Η επιβολή capital controls ισοδυναμεί με «θάνατο» για τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες που δεν έχουν προσβάσεις σε άλλες πηγές ρευστότητας. Οι κεφαλαιακοί περιορισμοί θα δημιουργήσουν αμυντική στάση στους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα ξοδεύουν λεφτά παρά μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.
Η κατάρρευση των λιανικών πωλήσεων θα παρασύρει χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους ή να περιστείλουν δραματικά τα έξοδά τους, χωρίς να πληρώνουν το προσωπικό ή να το οδηγήσουν σε «αναγκαστική αργία».
 
Στο ΣΣΕ συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος,  ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τώρα θα γίνουμε και Συρία σύμφωνα με τους FT - Σπέρνουν τον τρόμο για να πετύχουν "ναι" στο δημοψήφισμα


Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Financial Times, σε δημοσίευμά της για τις ελληνικές εξελίξεις.
«Δίχως μία τέτοια προσπάθεια, η οποία πρέπει να οργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα θα βουλιάξει στον πολιτικό ριζοσπαστισμό, την οικονομική μιζέρια, το οργανωμένο έγκλημα, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, τον πόλεμο και ό,τι άλλο χαρακτηρίζει χώρες, όπως η Βοσνία Ερζεγοβίνη και η Συρία» αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα.
Όπως εξηγεί εν συνεχεία, η Ελλάδα είναι το νοτιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης και η σταθερότητα της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης διαθέτει ύψιστη σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.
«Εάν το Plan A περιλαμβάνει τη διατήρηση της Ελλάδας στο πρόγραμμα βοήθειας και στην Ευρωζώνη, και εάν το Plan B περιλαμβάνει τη θωράκιση της Ευρωζώνης έναντι ενός Grexit, τότε αναδύεται η ανάγκη και για ένα Plan C» επισημαίνουν οι Financial Times.
Το Plan C, επισημαίνει το δημοσίευμα, θα προβλέπει την λήψη άμεσων μέτρων για να αποφευχθεί η έκρηξη της ελληνικής οικονομίας και η δηλητηρίαση της πολιτικής κατάστασης.
«Ακόμη όμως, και εάν το Plan C σημειώσει κάποια επιτυχία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η Ευρώπη θα κάνει βήματα προς τα πίσω ως προς το στόχο της ενοποίησης» προειδοποιούν οι Financial Times.
Ο στόχος της αρμονικής ευρωπαϊκής ενοποίησης τελεί υπό τον μεγαλύτερο κίνδυνο όλων των εποχών, εξαιτίας της άτακτης μετανάστευσης, της οικονομικής στασιμότητας, της ρωσικής αναταραχής, των στενόμυαλων Βρετανών και των λαθεμένων χειρισμών των ευρωπαϊκών προβλημάτων, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Εκδόθηκε το ΦΕΚ για το δημοψήφισμα - Ποιό το ερώτημα που θα τεθεί στις 5 Ιουλίου!

Στη δημοσιότητα δόθηκε στις 28 Ιουνίου στην εφημερίδα της κυβερνήσεως το ΦΕΚ για το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.
Το ερώτημα είναι που θα τεθεί στον ελληνικό λαό είναι:
«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25/06/2015 και αποτελείται από δύο μέρη τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and beyond» (Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού) και το δεύτερο «Preliminary Debt Sustainability Analysis» (προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους).
Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:
Δεν εγκρίνεται/ΟΧΙ.
Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν:
Εγκρίνεται/ΝΑΙ.»

http://bitzimbardi.blogspot.gr/2015/06/5.html

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ....ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 1940 ΑΚΡΙΒΩΣ!!!! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

 
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΑ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ....ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 1940 ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ
 
 
 
http://www.ksipnistere.com/2015/06/1940.html

"Παρακαλώ σκοτώστε την Άνγκελα Μέρκελ". Πανό κατά της Μέρκελ σε επίδειξη μόδας στο Παρίσι

Πανό κατά της Μέρκελ σε επίδειξη μόδας στο Παρίσι
Το δικό του καυστικό μήνυμα για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών έστειλε ένα μοντέλο του Ρικ Όουενς, προκαλώντας την ενόχληση ακόμα και του ίδιου του γνωστού σχεδιαστή. Κατά τη διάρκεια επίδειξης μόδας την Πέμπτη στο Παρίσι ο αντισυμβατικός δημιουργός έμεινε άφωνος όταν είδε το μοντέλο, ονόματι «Ζερά», να βγάζει ένα μικρό πανό....
την ώρα που περπατούσε στην πασαρέλα στο οποίο ήταν γραμμένη η φράση «Please Kill Angela Merkel (Παρακαλώ σκοτώστε την Άνγκελα Μέρκελ)» και η λέξη «not».
Σύμφωνα με τον Guardian, ο Ρικ Όουενς ζήτησε άμεσα τον λόγο από το μοντέλο, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι τον χτύπησε κιόλας, δίνοντας παράλληλα εντολή για την άμεση απομάκρυνσή του από τον χώρο της επίδειξης.
Αποποίηση ευθυνών
Λόγω του «θορύβου» που προκλήθηκε, ο οίκος μόδας «Rick Owens» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως «δεν φέρει καμία ευθύνη για τη συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας του μοντέλου κατά τη διάρκεια του «Spring Summer 2016 show»».
«Επρόκειτο για μια ανεξάρτητη δήλωση που δεν εκφράζει τον οίκο» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Ένα είναι σίγουρο. Το σίριαλ της διαπραγμάτευσης έχει αρχίσει να απασχολεί και τον χώρο της Μόδας…
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/06/blog-post_858.html

Η κομπίνα των συνεργείων καθαρισμού της ΕΛ.ΑΣ

Καθάριζαν κανονικά και νόμιμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής...

δεκάδες Αστυνομικά Τμήματα και υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, το Ο.Α.Κ.Α., το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Ναυτικό Νοσοκομείο, όπως και άλλα υπουργεία, νοσοκομεία,
πανεπιστημιακά ιδρύματα, μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις, ταυτόχρονα όμως έκαναν... αόρατη και την καταβολή Φ.Π.Α. από τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους.

Οι ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι των τριών εταιρειών, της οικονομικής «μαφίας» καθαρισμού όπως την χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, έκαναν μεγάλη ζωή στις πολυτελής βίλες με πισίνες των νοτίων προαστίων που διατηρούσαν, χρησιμοποιώντας το «τρικ» ανύπαρκτων εταιρειών, οι οποίες εξέδιδαν για λογαριασμό τους εικονικά παραστατικά για εικονικές εργασίες, με υπερτιμολογήσεις, που εξίσωναν συμψηφιστικά τις δαπάνες με τα ποσά καταβολής Φ.Π.Α..
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά τα έτη 2008-2012, από τις εμπλεκόμενες εταιρείες διακινήθηκαν 903 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 25.717.533 ευρώ. Με τη μέθοδο αυτή δεν απέδωσαν Φ.Π.Α. ύψους 4.581.774 ευρώ, ενώ καρπώθηκαν ποσά που ξεπερνούν τα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, το πρωί της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 14 Έλληνες, ηλικίας από 35 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι είναι άλλα 21 άτομα - 18 Έλληνες και 3 αλλοδαποί- ηλικίας από 28 έως 73 ετών, που ήταν εργαζόμενοι στις εταιρείες ή εισέπρατταν χρήματα, προερχόμενα από την παράνομη διαδικασία, ως υπεύθυνοι των ανύπαρκτων εταιρειών, για λογαριασμό των υπαρκτών «μαμάδων» εταιρειών.
Πως γινόταν η «κομπίνα»

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, οι υπεύθυνοι των τριών εταιρειών, μετά την κατοχύρωση του διαγωνισμού και την ανάληψη του έργου, παρουσίαζαν και αποτύπωναν στα φορολογικά τους βιβλία την εκτέλεση του ως υπεργολαβία με συνεργαζόμενες εταιρείες -ατομικές επιχειρήσεις, επί της ουσίας ανύπαρκτες (κέλυφος), που για το σκοπό αυτό είχαν συσταθεί από συνεργούς τους.
Από αυτές τις εταιρείες (κέλυφος) λάμβαναν και χρησιμοποιούσανεικονικά φορολογικά στοιχεία και εμφάνιζαν την εκτέλεση των έργων καθαριότητας, ως προϊόν συνεργασιών. Αποτέλεσμα της λήψης και χρήσης των εικονικών φορολογικών στοιχείων ήταν η προσαύξηση των δαπανών και η αποφυγή καταβολής άμεσων φόρων και απόδοσης Φ.Π.Α..
Επιπρόσθετα, οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που έπαιρναν τα εικονικά φορολογικά στοιχεία, χρησιμοποίησαν τις πληρωμές των παραστατικών αυτών, κυρίως μέσω τραπεζικών και ιδιωτικών επιταγών, προκειμένου οι ίδιοι να καρπωθούν μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς οι επιταγές πληρώνονταν προς όφελός τους.
Τέσσερα χρόνια φοροδιαφυγή

Τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από δύο χρόνια ερευνών, με μεγάλες καθυστερήσεις στην επιστροφή στοιχείων, που είχαν αιτηθεί από τις τράπεζες, κατάφεραν να επεξεργαστούν και να αναλύσουν έναν πολύ μεγάλο όγκο υλικού, το οποίο αναδείκνυε ένα σημαντικό μέρος της παράνομης δράσης των υπευθύνων των τριών εταιρειών καθαρισμού.
Από αυτές τις αναλύσεις προσδιορίστηκε ότι την 4ετία 2008-2012, διακινήθηκαν 903 εικονικά φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 21.135.759,77 ευρώ, συν Φ.Π.Α. 4.581.774,01 ευρώ και άρασυνολικής αξίας 25.717.533,78 ευρώ. Επίσης, προέκυψαν και τα ποσά που οικειοποιήθηκαν οι ιδιοκτήτες το ίδιο χρονικό διάστημα προβαίνοντας σε αυτή την κακουργηματικού χαρακτήρα φοροδιαφυγή. Οι ιδιοκτήτες της μίας εταιρείας έβαλαν στην «τσέπη», 3.067.732,66 ευρώ, αυτοί της δεύτερης εταιρείας, το ποσό 6.629.446,27 ευρώ και οι ιδιοκτήτες της τρίτης εταιρείας, το ποσό 1.874.232,73 ευρώ.
Σε νομότυπες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και εταιρείες των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 165.415 ευρώ και 770 δολάρια ΗΠΑ, 33 τραπεζικές επιταγές συνολικής αξίας 850.976 ευρώ, πλήθος εγγράφων, παραστατικών, κ.ά.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για κακουργηματική φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλα αδικήματα οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Παράλληλα, τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες -κατά περίπτωση- Δ.Ο.Υ. για την επιβολή και των διοικητικών κυρώσεων.

thetoc.gr
http://www.ksipnistere.com/2015/06/blog-post_4934.html

E.Snowden: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ της ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ (video)


O Έντουαρντ Σνόουντεν, ήταν ένας Αμερικανός τεχνικός και διαχειριστής συστημάτων στην Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας NSA και την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών CIA. Μέσα στον Ιούνιο του 2013, διέρρευσε στον τύπο ένα μεγάλο αριθμό απόρρητων πληροφοριών που σχετιζόταν με το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης από ΗΠΑ και Βρετανία. Από τότε κυνήγηθηκε αλλά οι αποκαλύψεις δεν σταμάτησαν εκεί...

Σύμφωνα με έγγραφα, τα οποία ο Σνόουντεν αντέγραψε από τη CIA: η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό την ύπαρξη των UFO, η διαχείριση των οποίων γίνονται από νοήμονα όντα τα οποία είναι πολύ περισσότερο ανεπτυγμένα από την ανθρωπότητα και την τεχνολογία της. Η φυλή αυτή δεν είναι εξωγήινη. Ζει στη Γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια.

Η CIA διαθέτει συστήματα παρακολούθησης και αποθηκεύει δεδομένα από σόναρ μεγάλου βάθους, αλλά όλα είναι διαβαθμισμένα με χαρακτηρισμό Κρατικού Μυστικού. Ούτε καν οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα απόρρητα. Αυτή η ευφυής και ανεπτυγμένη τεχνολογικά φυλή, ζει στον μανδύα της Γης, δηλαδή, χοντρικά τουλάχιστον, 30 χλμ κάτω από την επιφάνεια της γης έως και 2.900 χλμ. μόλις λίγο πάνω από τον εξωτερικό πυρήνα της γης.

Αυτή η περιοχή, λίγο πάνω από το κέντρο της γης, έχει συνθήκες διαβίωσης περίπου σταθερές, για δισεκατομμύρια χρόνια. Μπορεί σε μας να φαίνονται ως ακραίες συνήθηκες, αλλά για την φυλή φαίνεται πως ήταν μία καθημερινότητα χωρίς προβλήματα. Ίσα-ίσα που φαίνεται πως τους βοήθησαν να αναπτυχούν και να αναπτύξουν νοημοσύνη με επιταχυνόμενο ρυθμό. Ο λόγος που κατέβηκαν στον μανδύα της γης ήταν για να υπερασπιστούν τον πολιτισμό τους από διάφορες σημαντικές καταστροφές που, κατά καιρούς, συνέβαιναν στην επιφάνεια.

Η ιδέα που επικρατεί για αυτούς είναι ότι, εμείς οι άνθρωποι είμαστε σαν μυρμήγκια μπροστά τους και ότι υπάρχει ελάχιστη πιθανότητα να σταματήσουν να στρέφουν την προσοχή τους επάνω μας. Για το λόγο αυτό, ο στρατός εξετάζει το ενδεχόμενο της επιθετικότητάς τους. Ένα τρέχον σχέδιο δράσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης είναι να πυροδοτήσουν με πυρηνικά τις βαθιές σπηλιές ή τις εισόδους προς τα καταφύγειά τους, προκειμένου να τους κλειδώσουν εκεί μέσα για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις από το έγκατα της γης.

Οι πληροφορίες θεωρούνται αυθεντικές. diadrastika 




http://www.diadrastika.com/2015/06/snowden-video-ufo-koufia-gi.html

Αποτέλεσμα HAARP ή ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ από UFO; (video)


Τι μπορεί να προκάλεσε αυτούς τους σχηματισμούς;



Μην είναι το HAARP ή μπορεί κάποιο άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο να προκάλεσε αυτό το τεράστιο 6 ή 9 στον ουρανό της Τυνησίας; Μπορεί να είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο;



http://www.diadrastika.com/2015/06/haarp-ufo-mysteries-figures-ston-ourano-video.html

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΙΧΗ σε ΒΟΣΝΙΑ και σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ



Ο άνθρωπος που ανακάλυψε τις βοσνιακές πυραμίδες αποκαλύπτει μία αρχαία πόλη, τα ερείπια της οποία υποδηλώνουν έναν πανάρχαιο ελληνικό πολιτισμό, που περιέτρεχε ολόκληρη την υφήλιο.

Το Daorson βρίσκεται στην περιοχή του Stolac στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Θεωρείται ότι είναι το κέντρο της φυλής Daorsi που έζησε στην κοιλάδα του ποταμού Neretva μεταξύ 300 π.Χ. και 50 π.Χ. Οι γραπτές πηγές χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα π.Χ. Αυτή η αρχαία πόλη ήταν χτισμένη γύρω από ένα κεντρικό οχυρό και περιβαλλόταν από απίστευτα κυκλώπεια τείχη κατασκευασμένα από τεράστιους ογκόλιθους.

Οι αρχαιολόγοι γνωρίζουν ότι η φυλή Daorsi χρησιμοποιούσε την ελληνική γλώσσα και αλφάβητο ενώ διατηρούσαν εμπορικές σχέσεις με τους Έλληνες.


Το Daorson θεωρείται η πρωτεύουσα της Ελληνο-Ιλλυρκής φυλής που ονομάστηκε Daorsi. Η πόλη υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2500 χρόνια παλιά. Αλλά αυτό δεν είναι όλη η ιστορία. Ο Δρ Semir "Sam" Osmanagić, που εντόπισε τις βοσνιακές πυραμίδες, εξήγησε ότι γεωλογική μελέτη της περιοχής επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας πολύ παλαιότερης πόλης που βρίσκεται κάτω από αυτήν του Daorson. Σύμφωνα με τον Δρ Οσμανάγκιτς, τρία επιπλέον πολιτιστικά στρώματα χρονολογούνται από 7.000 έως 8.000 χρόνια, τα οποία είναι παρόντα.

Ο Δρ Osmanagić αναφέρει ότι εντός των τειχών του αρχαίου αυτού συγκροτήματος υπήρξαν τέλεια καθορισμένες πυραμίδες που χτίστηκαν από παρόμοια υλικά. Πιθανότατα, όμως,  καταστράφηκαν από αρχαιοκάπηλους στην προσπάθειά τους να βρουν θησαυρούς. Επίσης, πρέπει να υπήρχαν κωνικές και σφαιρικές κατασκευές.

Όλα τα αρχαία πέτρινα κτίσματα στο Daorson ακολουθούν ενεργειακές γραμμές της γης και υπόγεια ρεύματα νερού.

 
Η αρχαία πόλη αποτελείται από τρία μέρη: Ένα λόφο-φρούριο ακρόπολη, βεράντες που βρίσκονται κάτω από το φρούριο, κατοικίες και εμπορικές περιοχές. Κρίνοντας από την αρχιτεκτονική όσων απέμειναν, οι κάτοικοι της Daorson πρέπει να ήταν άνθρωποι υψηλού πολιτισμού, έκοβαν δικά τους νομίσματα και ήταν επιδέξιοι διακοσμητές.

Οι αρχαιολόγοι έχουν πραγματοποιήσει μικρή συστηματική ανασκαφική έρευνα στο χώρο, ανακαλύπτοντας πολλά αντικείμενα Ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα στην περιοχή είναι ένα κράνος που έχει ελληνική επιγραφή και σύμβολα.



Οι άνθρωποι εκείνων των εποχών, αν και σε διαφορετικά και απομακρυσμένα μεταξύ τους γεωγραφικά σημεία, μοιράζονταν την ίδια αρχιτεκτονική. Επίσης, όπως επισημαίνουμε από διάφορα στοιχεία και ενδείξεις, μοιράζονταν την ίδια γλώσσα και τον ίδιο πολιτισμό: Έναν παγκόσμιο αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Σύμφωνα με τον Δρ Οσμανάγκιτς, οι κατασκευές αυτές δεν δείχνουν να πληρώνονται με κάποιο συνδετικό υλικό, αλλά ενώ όλες οι πέτρες και οι εγκόλιθοι είναι άνισου μεγέθους έχουν τοποθετηθεί κατά τέτοιο τρόπο ο οποίος υποδεικνύει μία πολύ προηγμένη μέθοδο της οικοδομικής τεχνολογίας. Έτσι τα κτίσματα έχουν αντισταθεί στους σεισμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ένα πράγμα που, επιπλέον, κάνει εκπληκτικό το Daorson, είναι οι απίστευτες ομοιότητες με αρχαίες πόλεις και κατασκευές σε όλο τον κόσμο, όπως με τα τείχη που βρέθηκαν στο Περού, το Μεξικό, την Αίγυπτο, το Μάτσου Πίτσου, το Sacsayhuaman και το Νησί του Πάσχα.

Ανάλογα δείγματα κυκλώπειων τειχών υπάρχουν πολλά και στην Ελλάδα, όπως σε Λάρισα, Άργος Ακροκόρινθο και αλλού. diadrastika

...
 
http://www.diadrastika.com/2015/06/elliniki-teixopoiia-se-olo-ton-kosmo.html

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ο ΝΑΟΣ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στη ΣΩΖΟΠΟΛΗ


 Νέα ευρήματα φέρνουν στο φως τον χαμένο ναό του Απόλλωνα στην Απολλωνία Ποντική, την σημερινή Ζωζόπολη της Βουλγαρίας, ο οποίος ανεγέρθηκε από τους αρχαίους Έλληνες κοντά στα τέλη του 6ου π.Χ. αι.

Αυτό τεκμηριώνεται και από μία επιγραφική αφιέρωση, γραμμένη στην αρχαϊκή, προς τον θεό Απόλλωνα. Την ανακάλυψη έκανε η αρχαιολογική αποστολή της Χριστίνας Παναγιώτοβα (Кристина Панайотова) της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

Χαρακτηριστικό του ναού ήταν ένα χάλκινο άγαλμα του θεού, κοντά στα 13 μέτρα, το οποίο, όμως, το 72 π.Χ. οι Ρωμαίοι αφού λεηλάτησαν την περιοχή, το μετέφραν στο Καπιτώλιο, ύστερα από εντολή του Μάρκου Λούκουλου. Δυστυχώς, όμως, ήδη από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια χάνεται, όπως χάθηκε και η θέση του ναού.

Η Παναγιώτοβα ήδη από το 2009 έχει ανακαλύψει πολλά στοιχεία του ελληνικού οικισμού, που φτάνουν έως και τον 7ο αιώνα.

Την Απολλωνία Ποντική ίδρυσε ο φιλόσοφος Αναξίμανδρος γύρω στο 610 π.Χ και ευημερούσε ως την κατάκτησή της από τους Ρωμαίους, ενώ στην συνέχεια εκχριστιανίζεται και αλλάζει όνομα για να αποκοπεί τελείως από την αρχαία ελληνική θρησκεία.  
 
 

Το ΡΟΜΠΟΤ-ΟΙΝΟΧΟΟΣ στην ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ του 3ου αι. μ.Χ.



Σίγουρα έχουμε ακούσει για τον Τάλω στην Κρήτη, ή τα άλλα ρομπότ που είχαν οι θεοί του Ολύμπου και τους εξυπηρετούσαν. Τα περισσότερα κατασκευές του, επίσης, θεού Ήφαιστου. Παραμυθάκια; Όμως, και στα ιστορικά χρόνια υπήρχαν ανάλογα ρομπότ.

Τον 3ο αιώνα ο Φίλων ο Βυζάντιος, κατασκεύασε στην κυριολεξία το πρώτο γνωστό ρομπότ της καταγεγραμμένη ιστορίας.

Το δημιούργημα είχε το ύψος και την μορφή ανθρώπου και συγκεκριμένα θεραπενίδος-υπηρέτριας, η οποία σέρβιρε κρασί. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο πρόγονος των σημερινών αυτόματων μηχανημάτων καφέ.

Όταν κάποιος τοποθετούσε το κύπελό του στο ένα της χέρι, η ρομποτική υπηρέτρια με το άλλο χέρι, το γέμιζε με κρασί και νερό ανάλογα με την ποσότητα που ζητούσε.

Ήταν ένας πολύ έξυπνος μηχανισμός που, σε κάποιες λεπτομέρειες θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι, για την εποχή της, ξεπερνάει ακόμα και σήμερα την σύγχρονη τεχνολογία. Το ρομπότ είχε αρθρώσεις για να μπορεί να εκτελεί τις υπηρεσίες του, λειτουργούσε με εσωτερικούς σωλήνες από τους οποίους περνούσε το νερό και το κρασί, ενώ παράλληλα εκμεταλευόταν στο έπακρο την βαρύτητα αλλά και την μηχανική του αέρα και του νερού!

Η "Μηχανική Σύνταξη", ένα από τα έργα του Φίλωνα του Βυζάντιου, διασώθηκαν από τους μαθητές και τους διαδόχους του, αλλά και από τους άραβες μεταφρασμένα στα αραβικά, απ΄όπου και κυκλοφόρησαν ξανά από την αρχή σε διάφορες λατινογενείς γλώσσες.

Η προσφορά του ήταν ανεκτίμηση, μαζί και άλλων όπως του Ήρωνα του Αλεξανδρινού. Αλλά μετά την παρέλυση της εποχής τους και πολλών δυσάρεστων ιστορικών καταστάσεων, αυτές και άλλες πολλές εφευρέσεις πέρασαν σε ξένα χέρια.
 

ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ στο ΑΙΓΑΙΟ πριν 200,000 χρόνια (video)


Όλα ξεκίνησαν πριν 200.000 χρόνια στο Αιγαίο! Γιατί το ελαιόλαδο είναι απαραίτητο στην ανάπτυξη ενός πολιτισμού ! ! !

Μία εκπληκτική συνέντευξη του βιοφυσικού Γρηγορίου, στη  ραδιοφωνική εκπομπή των Λεκάκη-Μαζαράκη στα Παραπολιτικά 901 FM, στις 8/12/14





http://www.diadrastika.com/2015/06/ola-xekinisansto-aigean-200000-xronia-prin-video.html

Εντοπίστηκαν ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ της ΕΠΟΧΗΣ των ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ;;;;



Ερευνητές έκαναν, ίσως, την μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα στην Χερσόνησο της Κριμαίας. Ανάμεσα σε βυθισμένες πόλεις, θαμμένες μεγαλιθικές δομές, υπήρχαν και θαμμένες πυραμίδες...

Μιά σειρά ανακαλύψεων έκανε η ομάδα του Vitalij Gokh. Μεγαλιθικά κτίσματα αλλά και αρχαιολογικά ιστορικά ευρήματα που αφορούν την αρχαία Ελλάδα, τους Ρωμαίους, τους Γενουάτες αλλά και τους Οθωμανούς Τούρκους, στην Κριμαία της Ουκρανίας.

Όμως, εκείνο που επισκιάζει σχεδόν τα πάντα, είναι μια σειρά σχηματισμών που ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1999 από τον Vitalij Gokh ο οποίος εργάστηκε για τον σοβιετικό στρατό για πάνω από τριάντα χρόνια και, επίσης, ήταν μηχανικός με πολύ καλή γνώση στα μαγνητικά μέσα συντονισμού.

Σύμφωνα με το ICTV και το πρακτορείο Crimean News, ο Ουκρανός Vitalij Gokh ανακάλυψε υπόγειο άγνωστο αντικείμενο, το οποίο αποδείχθηκε ότι είναι μία γιγαντιαία πυραμίδα 45 μέτρων σε ύψος και μήκος περίπου 72 μέτρα.

Ο Gokh κατασκεύασε μια συσκευή εντοπισμού υπόγειων κοιτασμάτων νερού, δεδομένου ότι η περιοχή της Σεβαστούπολης είχε πολύ κακή ύδρευση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Gokh η συσκευή του ονομάζεται Μέθοδος Γεωλογραφίας και Γεωυδροδιαγνωστικής (Method of geoholography and geohydrodiagnostics) και επιτρέπει τον εντοπισμό των στοιχείων του Περιοδικού Πίνακα. Με αυτήν μπορεί να εντοπίζει κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και υλικά αντικείμενα τόσο στη γη όσο και στο απομακρυσμένο διάστημα!

Χάρη σε αυτά τα μέσα, ο Gokh ήταν σε θέση να ανακαλύψει τις θαμμένες πυραμιδοειδείς δομές. Είναι ενδιαφέρον ότι, το όργανο που χρησιμοποίησε αποκάλυψε επίσης ότι από την κορυφή ενός εκ των δομών, εξέρχονταν τρεις δέσμες ενέργειας (όπως και στις βοσνιακές πυραμίδες), σε συχνότητες 900 × 109 Hz, 700 × 109 Hz και 500 × 109 Hz. Γύρω από την πυραμίδα καταγράφηκε ένα πεδίο 10 × 109 Hz. Ο Gokh και η ομάδα του υποστηρίζουν ότι η θαμμένη "υπόγεια πυραμίδα" αρχικά βρισκόταν πάνω από την επιφάνεια, αλλά λόγω των πλημμυρών, ολόκληρη η περιοχή βυθίστηκε. Μαζί τους και οι δομές.

    Υπόγειο πέρασμα σε μία από τις πυραμίδες
 
Σε μια συνέντευξη στο ουκρανικό κανάλι ICTV, ο Gokh, δήλωσε ότι η πυραμίδα χτίστηκε κατά την εποχή των δεινοσαύρων. Επίσης, ότι η λεγόμενη "Κριμαϊκή Πυραμίδα" έχει μία αποκομμένη ή πεπλατισμένη κορυφή, όπως των Μάγια, αλλά η εμφάνισή της είναι περισσότερο σαν την αιγυπτιακή. Είναι κοίλη εσωτερικά, και μία μούμια με στέμα είναι θαμμένη κάτω από τα θεμέλιά της. Ο Gokh δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιοί έχτισαν τις μεγαλιθικές δομές στη χερσόνησο της Κριμαίας, αλλά οι πυραμίδες θα μπορούσαν να αποδειχθούν οι αρχαιότερες στον πλανήτη μέχρι σήμερα.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και καταχωρηθεί περίπου 7 πυραμίδες. Σχηματίζουν μια ευθεία γραμμή καταμήκος του Sarych και Baia Kamyshovaia. Μία από αυτές τις πυραμίδες βρίσκεται κάτω από το νερό στην περιοχή της πόλης Foros. Συνολικά, ο Gokh πιστεύει ότι υπάρχουν περίπου 39 πυραμιδικές δομές και μονολιθικά κτίσματα σε όλη την χερσόνησο της Κριμαίας.

Μέχρι στιγμής, οι πληροφορίες σχετικά με την ακρίβεια για την ύπαρξη των πυραμίδων δεν έχει αποδειχθεί ούτε έχει γίνει αποδεκτή από τους αρχαιολόγους.

Άραγε υπήρχαν πυραμίδες στις εποχές των δεινοσαύρων; Κι αν ναι, ποιός τις έφτιαξε; Το σπουδαίο είναι ότι πρέπει να υπήρχαν άνθρωποι εκείνες εποχές, πριν τουλάχιστον 165 εκ. χρόνια. Γιατί, αν δεν υπήρχαν άνθρωποι, τότε ποιοί ζωγράφισε τους δεινόσαυρους στις πέτρες του Περού; Αυτά είναι μυστήρια...  
 

Είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ ή...φοβισμένο, μεταλλαγμένο υβρίδιο των τοκογλύφων;;!! ΕΣΥ αποφασίζεις!!

INTERPLANETARY CONQUER


Χμ, προφανώς ο Πρωθυπουργός ανέγνωσε το αμέσως προηγούμενο άρθρο μου και έδωσε εντολή περί διενέργειας δημοψηφίσματος, εκτός και αν τα...τηλεπαθητικά φαινόμενα του συγγραφικού μου οίστρου έχουν λάβει ανεξέλεγκτη έκταση και...ένταση! Για όποιον είχε την χαρά (και δεν αποκοιμήθηκε) να διαβάσει τις σκέψεις μου, θα θυμάται, ότι κατέληγα με την ευχή αλλά και την προτροπή προς τον Ελληνικό λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ιδίοις...χερσί και να τελειώσει μια και καλή τα σαθρά απομεινάρια του υπάρχοντος και ήδη ψυχορραγούντος, εκτρωματικού πολιτικού μας συστήματος, το οποίο συντηρείται στην χώρα μας από τους διεθνείς τοκογλύφους αλλά και από τους εγχώριους υπο-τακτικούς...γκρίζους δούλους τους!

Βεβαίως, αυτό που εγώ υπεδείκνυα στο χθεσινό μου άρθρο δεν ήταν ακριβώς ένα δημοψήφισμα αλλά μάλλον ένα μαζικό, λαϊκό κίνημα, το οποίο θα ανελάμβανε δράση σύμφωνα με τις επιταγές του Ελληνικού Συντάγματος, όπου στο ακροτελεύτιο άρθρο του (άρθρο 120, παράγραφος 4) αναφέρει τα εξής: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.» Διότι δεν χρειάζεται να είσαι ο…Βίας ο Πριηνεύς για να αντιληφθείς, ότι ο Ελληνικός λαός υφίσταται στο πετσί του τα τελευταία χρόνια την απόλυτη ενσάρκωση, την καλπάζουσα διόγκωση, την μεγαλοπρεπή επιτομή της πιο στυγνής και ακραίας βίας!
Διότι η βία, (σωματική και ψυχολογική) που επέφερε η κεκαλυμμένη, έρπουσα χούντα των πολιτικών και οικονομικών νταβατζήδων της εξουσίας, έχει φωλιάσει μέσα στην ψυχή των Ελλήνων πολιτών, στους οποίους συμπεριεφέρθησαν ωσάν...πειραματόζωα, με αποκορύφωμα την εφαρμογή των πενταετών μνημονίων από τους...δυνάστες δανειστές μας! Διότι δεν υπάρχει απεχθέστερη μορφή βίας από το να μην έχεις δουλειά, από το να μην έχεις χρήματα για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου και ακόμα χειρότερα, από το να μην έχεις τα προς το ζην για να αγοράσεις ούτε καν το γάλα των παιδιών σου! Εξ ου και οι 30.000 αυτοκτονίες τα τελευταία 5 χρόνια, οι οποίες σε συνδυασμό με τις...200.000 αναχωρήσεις νέων Ελλήνων για το εξωτερικό προς εύρεσιν εργασίας, επιταχύνουν την ολοένα και αυξανόμενη συρρίκνωση του Ελληνισμού!
Διότι το ίδιο το άρμα του Ευρώ, (αυτό το ψευδεπίγραφο οικονομοτεχνικό...εφεύρημα Ευρωπαίων και Αμερικανών τοκογλύφων, οι οποίοι κερδοσκοπούν ή καλύτερα…αισχροκερδούν στις πλάτες των φτωχών λαών) είναι αυτό, το οποίο μας υπεχρέωσε σε αυτόν τον άκρατο εξωτερικό δανεισμό (με δόλωμα του φτηνού επιτοκίου του 1%)με τίμημα την...ανακατασκευή μας από την αρχή (αεροδρόμια, εξοπλισμοί, πολιτικός έλεγχος μέσω Siemens) και το θάψιμο της εθνικής μας παραγωγής! Εκτός αυτού, τα εν λόγω δάνεια, πέρα από ειδεχθή και παράνομα, οδεύουν σχεδόν καθ'ολοκληρίαν στο να εξυπηρετούν τις ανάγκες των δανειστών-τοκογλύφων!
Τα εσωτερικά μας έσοδα, καρπός των θυσιών των Ελλήνων φορολογουμένων, επαρκούν για την καταβολή μισθών, συντάξεων και την εξασφάλιση ιδίοις πόροις των αναγκών της κρατικής μηχανής, όπου θα εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της! Κατά συνέπεια, ΟΛΑ τα χρήματα, που παίρναμε πήγαιναν στο χρέος! Οι αριθμοί είναι αφοπλιστικοί! Από τα 242 δισ. Ευρώ, τα οποία δανειστήκαμε στα 5 χρόνια του μνημονίου, άνω των 220 εδόθησαν στην αποπληρωμή τόκων και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών!! Τουτέστιν, σώσαμε τις τράπεζές τους και ισοπεδώσαμε τον Έλληνα πολίτη!! Πολεμήσαμε το χρέος με...καινούριο χρέος! Και κουβέντα για την διαγραφή του...
Από σήμερα όμως, έστω και δειλά-δειλά, μια καινούρια ημέρα ξημερώνει για τον τόπο! Έχεις την ευκαιρία να εξοβελίσεις άπαξ δια παντός, τα αλλότρια (αλλά και τα εγχώρια παπαγαλάκια τους της…εσωτερικής Τρόικας) φαντάσματα του παρελθόντος, τα οποία βυσσοδομούσαν χρόνια ολόκληρα στις πλάτες σου και απεργάζονταν μεθόδους για την ομηρία την δική σου, του διπλανού σου, μα πάνω από όλα, για την ομηρία και την ταπείνωση των γενεών, που έρχονται!! Έχεις την δυνατότητα, ως άλλος Οδυσσέας, ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙΣ αυτούς που ευθύνονται για τα δεινά σου! Διότι είσαι απόγονός του! Αποτελείς την γονιδιακή αλλά και την πνευματική συνέχειά του! Διότι είσαι ΕΛΛΗΝΑΣ!!
Επαναλαμβάνω, ότι αυτό το οποίο προσμένω (ακόμα και εν τη απουσία ΗΓΕΤΟΥ, ο οποίος θα συντόνιζε και θα εστίαζε όλη την παρούσα οργή, και την...περίσσεια ενέργειας των Ελλήνων πολιτών σε συγκεκριμένους, ξεκάθαρους στόχους, ήτοι, εναντίον της...κεφάλας τόσο των αλλότριων εχθρών του Ελληνισμού, όσο και των μισελλήνων, νεογραικύλων προδοτών) είναι ένα μαζικό, λαϊκό κίνημα, το οποίο θα κατέκλυζε τα πάντα και θα ανελάμβανε τα ηνία της εξουσίας! Έστω κι έτσι όμως, το δημοψήφισμα αποτελεί ίσως το λειτουργικότερο εργαλείο της αστικής δημοκρατίας. Έστω κι έτσι, γίνεται η αρχή! Αρκεί να παραμείνει σταθερή μεχρι τέλουςη παρούσα Ελληνική Κυβέρνηση, (με την οποίαν, όπως γνωρίζετε, όσοι με γνωρίζετε, έχω αβυσσαλέες ιδεολογικές αποκλίσεις) στην διενέργεια δημοψηφίσματος, αρκεί να εννοεί την ήδη εκπεφρασμένη επιλογή της για αυθεντική έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας και το όλο ζήτημα να μην αποτελέσει μια στρατηγική κίνηση εντυπωσιασμού, μιαν απόπειρα...εκκωφαντικού εκφοβισμού για να εκμαιεύσει μια λιγότερο...καταστροφική πρόταση, παραπλήσιων υφεσιακών μέτρων λιτότητας από τους θεσμούς!
Πάρε λοιπόν, έστω και τώρα, την κατάσταση στα χέρια σου! Δείξε τους τί σημαίνει Ελληνισμός! Από ένα έθνος πανθήρων,σε μετέτρεψαν σε έναν λαό προβάτων!! Ανάτρεξε στο παρελθόν, στις φυλετικές σου μνήμες και σκέψου τί θα έκαναν οι προγονοί σου εάν αυτή τη στιγμή βρίσκονταν στην θέση σου! Τί νομίζεις, ότι θα έκανε ο Μιλτιάδης, ο Θεμιστοκλής, ο Λεωνίδας, ο Αγησίλαος, ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Παλαιολόγος, ο Κολοκοτρώνης, ο Βενιζέλος, ο Μεταξάς...;;; Θα παρέδιδαν γη και ύδωρ με αντάλλαγμα την…δόση τους;; Θα ενέδιδαν σε εκβιαστικά τελεσίγραφα, θα ανέχονταν την προς-βολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την καταρράκωση της Ελληνικής υπερηφάνειας και θα αποδέχονταν τα επονείδιστα υφεσιακά μέτρα…καρμανιόλα, τα οποία εάν εφαρμοσθούν στην ήδη χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη εξαθλίωση και στην…βιολογική εξαφάνιση ημών των νεοελλήνων;;!!
Δώσε την...θεσμική σου απάντηση ΤΩΡΑ! Διότι εάν δεν το κάνεις εσύ ο πολίτης, θα το κάνουν κάποιοι άλλοι!! (οπλίτες) Νομίζω, ότι αντιλαμβάνεσαι τί εννοώ...Όπως και να χει, ο Ελληνισμός θα συνεχιστεί...με εσένα ή χωρίς εσένα!
Αυτά τα καθίκια, τα χθεσινά...αγριογούρουνα (όπως έλεγε ο αείμνηστος Περικλής Γιαννόπουλος για τους άσπονδους φίλους μας Ευρωπαίους) αυτοί, οι οποίοι έμαθαν να...στέκονται όρθιοι γνωρίζοντας τον πολιτισμό από την Βυζαντινή πριγκίπισσα Θεοφανώ, αυτοί οι οποίοι δολοφόνησαν τονΙωάννη Καποδίστρια, διότι θα έκανε την Ελλάδα υπερδύναμη, αυτοί, οι οποίοι έχουν αναγάγει σε επιστήμη το"διαίρει και βασίλευε" έχοντας δημιουργήσει όλους τους εμφυλίους πολέμους στην νεότερη Ελληνική ιστορία, αυτή η κοσμική έκφανση της...Παπικής Ιεράς Εξέτασης, φέρουσα απύθμενο μίσος για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία,επιχειρούν τώρα να μας φέρουν εμπρός στο φάσμα ενός νέου εθνικού διχασμού, ενός νέου εμφυλίου πολέμου!
Ε λοιπόν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ! Ο Ελληνικός λαός ενωμένος θα τους δώσει την απάντηση, που τους αρμόζει! Ο Ελληνικός λαός θα δείξει για άλλη μια φορά τον δρόμο της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ και σε όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς, τους οποίους η Ελλάς εξεπολίτισε! 
Αυτό το μόρφωμα,  αυτό το επονύδειστο νεοδημιούργημα των τοκογλύφων, όπου τα Ευρωπαϊκά έθνη-κράτη έχουν μετατραπεί σε...εταιρείες, ουδόλως αποτελεί Ευρώπη και έχει πλέον αποχωρήσει...έτη και έτη από την ιδρυτική διακήρυξη των αρχών της σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο! Με άλλα λόγια, η ίδια η Ευρώπη έχει απεμπολήσει τις αξίες της, έχει αποσαρθρώσει τους λαούς της στην...μηχανή του κιμά, με αντάλλαγμα τα...ανύπαρκτα τοξικά εφευρήματα (διοτι ΑΥΤΟ είναι σήμερα το Παγκόσμιο χρήμα) των 5 Παγκόσμιών μεγαλοτραπεζιτών τοκογλύφων! Μια τέτοια Ευρώπη δεν πρόκειται να έχει μέλλον και θα καταρρεύσει λίαν συντόμως, είτε το θέλουμε είτε όχι!
Μέχρι τότε όμως...
Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ (ΞΑΝΑ)ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ!!!!
biocosmology.blogspot.gr

Μάχη κυβέρνησης με τους τραπεζίτες για να μην κλείσουν τις τράπεζες - Ο Γ.Στουρνάρας θέλει capital controls - Ετοιμος ο Α.Τσίπρας για εθνικοποιήσεις




 
Συνεδριάζει εδώ και λίγη ώρα το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών, αλλά όχι να αυξήσει το όριο του ELA, με βασικό ερώτημα αν θα ανοίξουν αύριο οι τράπεζες ή όχι.
Ηδη ο υπουργός Εξωτερικών Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται capital controls, δηλαδή έλεγχο και περιορισμούς στις κινήσεις των καταθέσεων.
"Το Eurogroup στέρησε από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει με την ψήφο του με ένα ναι ή ένα όχι. Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με νηφαλιότητα. Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα" δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
Αντίθετα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας επιζητεί την επιβολή capital controls και κλείσιμο τραπεζών αύριο.
Μάλιστα, μέσω φιλικών ΜΜΕ διαρρέει ότι "Θα παραιτηθεί" αν δεν κλείσουν οι τράπεζες.
Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ) με στενές σχέσεις, φυσικά με τους τραπεζίτες, επικαλούμενη θεματα ασφάλειας του προσωπικού της, προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς με απεργία την κυβέρνηση, δηλαδή να κλειστούν οι τράπεζες στις οποίες έχουν εμπιστευθεί τα λεφτά τους οι πολίτες, χωρίς να χρεωθούν οι τραπεζίτες την ενέργεια!
To ερώτημα είναι κατά πόσον συμφέρει την κυβέρνηση να πάει στο δημοψήφισμα με κλειστές τις τράπεζες και πόσες πιθανότητες έχει να κερδίσει το δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες.
Με την έννοια ότι έχει ταχθεί υπέρ του "ΟΧΙ" και μία καταψήφιση της πρότασής της θα οδηγούσε οπωσδήποτε στην παραίτησή της και στην διενέργεια νέων εκλογών.
Στο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας Γιάννης Στουρνάρας, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος.
Σε επιφυλακή παραμένουν τα επιτελεία των τραπεζών, τα οποία θα συνεδριάσουν αργότερα την Κυριακή, μετά το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν τη Δευτέρα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.
Μέσω των φιλικών στις τράπεζες ΜΜΕ διαρρέεται πρόθεση των τραπεζιτών να κλείσουν τις τράπεζες, αν και υπάρχει ρευστότητα και "μαξιλάρι" άπου 10 δισ. ευρώ διαθέσιμα.
Φυσικά είναι σαφές ότι οι τραπεζίτες θέλουν να πιέσουν την κυβέρνηση εν όψει του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η απόφαση της κυβέρνησης θα είναι ακαριαία και ακούσει στο όνομα "εθνικοποίηση τραπεζών".
Μια διαδικασία που θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ θα χρεωθεί 100% στους τραπεζίτες το κλείσιμο των τραπεζών.
Ηδη έχει προκριθεί μια εθνικοποίηση τραπεζών ισλανδικού τύπου, αλλά με τα γρήγορα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζικών εθνικοποιήσεων του 2008-2009.
Πηγές του κυβερνώντος κόμματος λένε ότι τα σχέδια περιλαμβάνουν ίδρυση κυρίαρχης κεντρικής τράπεζας που θα μπορεί να υποστηρίξει ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να επαναλάβει την επιτυχημένη εθνικοποίηση των τραπεζών στην οποία προχώρησε η αμερικανική κυβέρνηση το 2008 και το 2009.
Τα πακέτα σωτηρίας προς τη Citigroup, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2008 και η  στήριξη το 2009 στη Bank of America, αλλά και ανάλογες κινήσεις που έχουν γίνει στην Βρετανί παλαιότερα, δείχνουν την επιτυχία του εγχειρήματος
Στην Ελλάδα το ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο μαζί με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έχουν από καιρό φέρει τις τράπεζες στα όρια της κατάρρευσης από την οποία διασώθηκαν μέσω των δανειοδοτικών πακέτων που πληρώνουν οι Ελληνες πολίτες.
Το Δημόσιο,λοιπόν, με δάνεια, μάλιστα, από το "ευρωσύστημα" ανέλαβε να πληρώσει το μάρμαρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μια ανακεφαλαιοποίηση η οποία κατέστη απαραίτητη, κυρίως, λόγω της χαριστικής δανειοδοτικής πολιτικής των τραπεζών προς μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα καθώς και λόγω του κοινωνικά ανάλγητου τρόπου κουρέματος του "χρέους" μέσω του PSI αλλά και λόγω των μνημονιακών πολιτικών, που κατέστησαν "κόκκινα" τα δάνεια πολλών χιλιάδων δανειοληπτών.
Την ώρα, όμως, που τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τα έβαλε με δανεικά, μάλιστα, το Δημόσιο, οι μετοχές των τελευταίων δεν πέρασαν στα χέρια του Δημοσίου!
Οι μετοχές αυτές, δε, πέρασαν στα χέρια ενός τροϊκανού κατασκευάσματος που δημιουργήθηκε με νόμο του κράτους , του περιβόητου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Το ΤΧΣ λειτουργεί ανεξέλεγκτα από την εκάστοτε κυβέρνηση, με συμμετοχή της τρόικας και με προφανή στόχο την εκποίηση σε δεύτερη φάση των τραπεζών σε ιδιωτικά χέρια.
Αυτά η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να το διορθώσει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

capital controls: Πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητά μας ο περιορισμός των αναλήψεων

capital controls: Πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητά μας ο περιορισμός των αναλήψεων

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και, προκειμένου να  διασφαλιστεί το τραπεζικό σύστημα αποφασίστηκε η επιβολή capital controls, ενώ οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Δευτέρα, τουλάχιστον. Οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα ΑΤΜ, ωστόσο, θα έχουν όριο στις αναλήψεις, το οποίο θα ανακοινώσει από ώρα σε ώρα η κυβέρνηση. Πριν από λίγες ημέρες....
το Bloomberg είχε δημοσιεύσει έναν αναλυτικό οδηγό σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιβάλει capital controls στις ελληνικές τράπεζες, λόγω των εκροών καταθέσεων που είχαν αγγίξει το κόκκινο. 

Πώς θα επηρεάσει την καθημερινότητα μας τα capital controls;


-Θα υπάρχει όριο στις αναλήψεις χρημάτων από ATM. Με απλά λόγια, αν πχ τεθεί όριο 100 ευρώ, αν κάποιος καταθέτης χρειαστεί να βγάλει για οποιαδήποτε ανάγκη περισσότερα χρήματα, δεν θα μπορεί.

-Δεν θα μπορούν οι καταθέτες να μεταφέρουν όσα χρήματα επιθυμούν από λογαριασμό σε λογαριασμό.

-Δεν θα μπορούν οι πελάτες των τραπεζών να στέλνουν εμβάσματα στο εξωτερικό, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Το προοίμιο και οι αποφάσεις

H επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων θα είναι φυσικό επακόλουθο, ως προσπάθεια ομαλής λειτουργίας του «δελτίου» και αποτροπής του κινδύνου κατάρρευσης του συστήματος.

Η απόφαση για επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων πρέπει να ληφθεί από τις ελληνικές αρχές – την Τράπεζα της Ελλάδος και την κυβέρνηση. Πρακτικά πρέπει να έχουν συναινέσει η ΕΚΤ και οι Βρυξέλλες.

Η απόφαση πρέπει εν συνεχεία να περάσει από τη Βουλή – τυπικά πριν τεθεί σε εφαρμογή, αλλά αυτό είναι μάλλον αδύνατο.

Οι περιορισμοί
Όσον αφορά το πρακτικό μέρος αυτών των μέτρων, η Κύπρος προσφέρει ένα παράδειγμα. Οι έλεγχοι θεσπίζονται προκειμένου να αποτραπεί η φυγή καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα. Επιβάλλονται όρια ημερήσιας ανάληψης μετρητών και αυστηροί ‘ έλεγχοι στη μετακίνηση χρημάτων στο εξωτερικό, για τις οποίες θα απαιτούνται προεγκρίσεις.

Οι επιχειρήσεις που πρέπει να μεταφέρουν κεφάλαια στο εξωτερικό, ως μέρος της επιχειρηματικής τους δραστηριότητα, πρέπει να αποδείξουν ότι πραγματικά η μεταφορά αυτή σχετίζεται με την εμπορική δραστηριότητα.

Το πρακτορείο Bloomberg, που «είδε» ήδη  να «αυξάνονται οι ουρές στις τράπεζες, από πολίτες που επιθυμούν να αποσύρουν τα χρήματά τους» από τις τράπεζες, παραθέτει μια σειρά απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με τα capital controrls και το τι θα σήμαιναν για τους Ελληνες καταθέτες.

Πώς θα λειτουργούσαν τα capital controls;

«Θα πονούσαν», απαντά το Bloomberg, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιοι περιορισμοί θα ίσχυαν και πώς ακριβώς θα λειτουργούσαν στην Ελλάδα.

Στην περίπτωση της Κύπρου, αναφέρει το πρακτορείο, έγινε το εξής: Οι αναλήψεις από τα ΑΤΜ περιορίστηκαν στα 300 ευρώ το άτομο ανά ημέρα. Την ίδια ώρα, οι  μεταβιβάσεις πάνω από 5.000 ευρώ στο εξωτερικό απαιτούσαν έγκριση από ειδική επιτροπή, ενώ οι εταιρείες χρειάζονταν έγγραφα για κάθε εντολή πληρωμής, με εγκρίσεις για πάνω από 200.000 ευρώ που καθορίζονται από τη διαθέσιμη ρευστότητα. Επίσης, οι γονείς δεν μπορούσαν να στείλουν στα παιδιά τους, που σπούδαζαν στο εξωτερικό, πάνω από 5.000 ευρώ το τρίμηνο. 

Πώς θα μπορούσαν να τεθούν σε εφαρμογή;
Αυτό θα αποτελούσε έκπληξη, τονίζει το Bloomberg. Στην Κύπρο ξεκίνησε με το κλείσιμο των τραπεζών για ημέρες, μεταξύ της 16 και 28 Μαρτίου του 2013. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα να διαπραγματευθεί μία συμφωνία με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι τράπεζες άνοιξαν εκ νέου άνοιγμα με ένα σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, το οποίο περιελάμβανε την επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις.

Για πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει;
Χρονικό όριο επισήμως δεν υπάρχει. Στην Κύπρο διατηρήθηκε ο έλεγχος κεφαλαίων για  δύο χρόνια, παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε χαρακτηριστεί ένα προσωρινό μέτρο έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εμπειρία από άλλες χώρες, όπως η Ισλανδία, δείχνει ότι εφόσον επιβληθούν, μπορούν μόνο να αρθούν σταδιακά, μετά από μια μακρά χρονική περίοδο. 

Ποιος θα ήταν ο αντίκτυπος στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με το Bloomberg, θα «αγόραζαν» χρόνο για την χώρα και θα της έδιναν χώρο να αναπνεύσει και να πετύχει μαι συμφωνία με τους δανειστές της, αν και θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις τράπεζες. Τονίζεται επίσης πως ένας τέτοιος περιορισμός θα πλήξει πολύ το εμπόριο, τη βιομηχανία του τουρισμό, τις εισαγωγές και φυσικά κάθε τομέας της οικονομίας.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/06/capital-controls_55.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters