Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ο ΝΑΟΣ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στη ΣΩΖΟΠΟΛΗ


 Νέα ευρήματα φέρνουν στο φως τον χαμένο ναό του Απόλλωνα στην Απολλωνία Ποντική, την σημερινή Ζωζόπολη της Βουλγαρίας, ο οποίος ανεγέρθηκε από τους αρχαίους Έλληνες κοντά στα τέλη του 6ου π.Χ. αι.

Αυτό τεκμηριώνεται και από μία επιγραφική αφιέρωση, γραμμένη στην αρχαϊκή, προς τον θεό Απόλλωνα. Την ανακάλυψη έκανε η αρχαιολογική αποστολή της Χριστίνας Παναγιώτοβα (Кристина Панайотова) της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών.

Χαρακτηριστικό του ναού ήταν ένα χάλκινο άγαλμα του θεού, κοντά στα 13 μέτρα, το οποίο, όμως, το 72 π.Χ. οι Ρωμαίοι αφού λεηλάτησαν την περιοχή, το μετέφραν στο Καπιτώλιο, ύστερα από εντολή του Μάρκου Λούκουλου. Δυστυχώς, όμως, ήδη από τα πρώτα χριστιανικά χρόνια χάνεται, όπως χάθηκε και η θέση του ναού.

Η Παναγιώτοβα ήδη από το 2009 έχει ανακαλύψει πολλά στοιχεία του ελληνικού οικισμού, που φτάνουν έως και τον 7ο αιώνα.

Την Απολλωνία Ποντική ίδρυσε ο φιλόσοφος Αναξίμανδρος γύρω στο 610 π.Χ και ευημερούσε ως την κατάκτησή της από τους Ρωμαίους, ενώ στην συνέχεια εκχριστιανίζεται και αλλάζει όνομα για να αποκοπεί τελείως από την αρχαία ελληνική θρησκεία.  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters