Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Έκαναν πάρτι εκατομμυρίων με τα λεφτά των Ανέργων! ΠΑΣΟΚΙΕΣ FOR EVER!

Ρ. Αντωνοπούλου: Τα χρήματα των προγραμμάτων είναι για τους ανέργους, όχι για τα Κέντρα Μάθησης
«…διαπίστωσε ότι από τα 112 εκατ. που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος το 75% θα κατέληγε στα κέντρα δια βίου μάθησης..»


Του Στέλιου Παπαπέτρου

Ηχηρό μήνυμα προς όλους τους φορείς που εμπλέκονται σε προγράμματα ανεργίας φορείς έστειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ανακοινώνοντας την ανάκληση του προγράμματος για άνεργους 29 έως 64 ετών, επειδή διαπίστωσε ότι από τα 112 εκατ. που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος το 75% θα κατέληγε στα κέντρα δια βίου μάθησης. Είναι το δεύτερο μήνυμα της κ. Αντωνοπούλου, καθώς την πρώτη φορά, σε συνάντηση με εκπροσώπους κέντρων κατάρτισης, είχε δηλώσει ότι το «υπουργείο Εργασίας είναι εντολοδόχος των ανέργων».

Έτσι, σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους φορείς και σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε σε βελτιώσεις του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Σήμερα, ανακοίνωσε την ανάκληση προγράμματος «επιταγής κατάρτισης ανέργων σε τομείς της οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» , επειδή διαπίστωσε ότι από τα 112 εκατ. που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος το 75% θα κατέληγε στα κέντρα δια βίου μάθησης.

Η νέα πρόσκληση του επανασχεδιασμένου προγράμματος θα δημοσιευτεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, «η απόφαση ελήφθη διότι διαπιστώθηκε ότι ο σχεδιασμός του προγράμματος που είχε γίνει από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ήταν σκανδαλώδης, καθώς δεν εξασφάλιζε στους ανέργους τα μέγιστα δυνατά οφέλη».

Οι λόγοι ακύρωσης σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας είναι οι εξής:

Πρώτον, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος η κατανομή των κονδυλίων γινόταν προς όφελος των Παρόχων Κατάρτισης και όχι των ανέργων. Το 75% των κονδυλίων θα κατέληγε στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) και μόλις το 25% στους ανέργους.

Δεύτερον, ο σχεδιασμός του προγράμματος προέβλεπε ως κόστος κατάρτισης και πρακτικής άσκησης που θα παρείχαν τα Κέντρα το ποσό των 5.400 ευρώ για κάθε άνεργο, όταν σε άλλα αντίστοιχα προγράμματα με κατάρτιση, πρακτική άσκηση και εγγυημένη απασχόληση, ο μέσος όρος του κόστους του παρόχου δεν υπερέβαινε τα 1600 ευρώ ανά άνεργο.

Τρίτον, σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν η κατάρτιση ανέργων κυρίως με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες, σε τομείς της ελληνικής οικονομίας με αναπτυξιακές δυνατότητες. Στην προκήρυξη του προγράμματος οι πιο δυναμικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας προσδιορίζονταν η πρωτογενής παραγωγή αγροτικών προϊόντων, οι ιχθυοκαλλιέργειες, ο τουρισμός, η ενέργεια και ιδίως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αντί λοιπόν οι άνεργοι να κατευθύνονται στους παραπάνω κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως προβλεπόταν στην προκήρυξη, οι πρώην ιθύνοντες του σχεδιασμού του προγράμματος, τους διοχέτευαν, κατά κύριο λόγο, στον κατασκευαστικό τομέα. Συγκεκριμένα 10.000 άνεργοι, δηλαδή το 62% επί του συνόλου των ανέργων που θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα, θα παρείχαν επιδοτούμενη εργασία αποκλειστικά στις τεχνικές εταιρίες.

Η πριμοδότηση του τεχνικού κλάδου, παρότι ούτε καν αναφερόταν ως δυναμικός κλάδος στην προκήρυξη, είχε ως αποτέλεσμα τη στρεβλή κατανομή των κονδυλίων. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού, από το συνολικό προϋπολογισμό των 112 εκατομμυρίων ευρώ τα 70 εκατομμύρια κατευθυνόταν στον τεχνικό κλάδο και τα υπόλοιπα 42 εκατομμύρια κατανέμονταν στον κλάδο διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων και στον κλάδο των Νέων Τεχνολογιών.

Τέταρτον, η πρόβλεψη κατάρτισης και πρακτικής άσκησης για τόσο ευρύ φάσμα ηλικιών ανέργων με τόσο ριζικά και διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες, καθιστούσε το πρόγραμμα άστοχο και αναποτελεσματικό. Τι κοινό μπορεί να έχει ο άνεργος 29 ετών με τον άνεργο που βρίσκεται λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του. Η νέα πρόσκληση του επανασχεδιασμένου προγράμματος θα δημοσιευτεί εντός διμήνου.

olympia.gr/

ΠΩΣ Η "ΜΩΡΙΑ" ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. (Βίντεο).

Ακούγονται αποσπάσματα απ την ηλεκτρονική μορφή της "Καινής Διαθήκης" για να γίνει κατανοητό σε όλους το "επίτευγμα" του χριστιανισμού, έναντι της Ελληνικής σκέψης και του Ελληνικού τρόπου ζωής. 
Στο παρακάτω οπτικοακουστικό, αποκαλύπτεται ξεκάθαρα ο σκοτεινός ρόλος του χριστιανισμού από τα λόγια του Σαούλ (Παύλου) στην Α' Προς Κορινθίους ομιλία του.

περίπου 1.700 χρόνια μετά από αυτά τα λόγια, βλέπουμε ξεκάθαρα την επικράτηση των φτωχών (πνευματικά) Ελλήνων που βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν. Αντίθετα δηλαδή απ' τους προγόνους τους που στην εποχή τους, είχαν ξεφύγει έτη φωτός απ' όλους τους άλλους λαούς.


Ήρθε η ώρα για την ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΗ μας. Η γνώση είναι δύναμη, και οι Έλληνες την έχουμε, μένει απλά να την αναζητήσουμε για να αρχίσει και πάλι η πατρίδα μας να σηκώνεται απ' το χώμα.


"ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΩ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΥΠΝΩΝ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΩ".

"ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ"

Ολόκληρος στόλος από UFO παρουσιάστηκε πριν 3.000 χρόνια στον ουρανό της Αιγύπτου αναφέρει αρχαίος πάπυρος

Αποτέλεσμα εικόνας για ufo aigyptos 
Ο πάπυρος του Tulli βρίσκεται στο μουσείο του Καΐρου γράφει τα εξής: « Στο έτος 22, τον τρίτο μήνα του χειμώνα, στην έκτη ώρα της ημέρας, οι γραφείς της Βουλής παρατήρησαν έναν πύρινο δίσκο που προερχόταν από τον ουρανό... Δεν έκανε θόρυβο και οι γραφείς του Φαραώ ταραγμένοι έπεσαν κάτω στο χώμα με τις κοιλιές τους. Έπειτα αυτοί εξέθεσαν το πράγμα στο Φαραώ.
Η μεγαλειότητά του διέταξε να εξεταστεί το γεγονός και να καταγραφεί στους κυλίνδρους της Βουλής ότι είχε συμβεί. Μετά από μερικές ημέρες από τότε που έγινε αυτό το γεγονός όλο και πιο πολλοί πύρινοι δίσκοι εμφανίζονταν συνέχεια στον ουρανό ώσπου έγιναν πολυάριθμοι. Ήταν τόσοι πολλοί που σκέπασαν τον ήλιο και επεκτάθηκαν στις τέσσερις γωνιές του ουρανού. Ο στρατός του Φαραώ τους κοίταζε φοβισμένος . Όταν βράδιασε αυτοί οι πύρινοι δίσκοι ανήλθαν ψηλότερα στον ουρανό και κατευθύνθηκαν προς το νότο. Τέτοιο γεγονός δεν είχε γίνει ποτέ πριν, και ο Φαραώ διέταξε να κάψουν θυμίαμα προς τιμή των θεών και να γραφτεί στα χρονικά της Βουλής το τι συνέβη , έτσι ώστε να το ξέρουν όλοι οι άνθρωποι που θα έρθουν στην ζωή μετά. »

 mystery-gr
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/ufo-3000-ourano-egypt.html#sthash.sXrQ2a8y.dpuf

Η Οντολογική υπόσταση του Παρθενώνα

Στον “Περικλέους Επιτάφιο” του Θουκυδίδη [Ἱστοριών Β´, § 35-46] υπάρχει η περιώνυμη φράση : «Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ᾽ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας». Τούτη η φράση του Θουκυδίδη σημαίνει ότι αγαπάμε το κάλλος μέσα στην απλότητα, στο απέριττο, και ότι όσο πιο απλά πετυχαίνουμε να πραγματώσουμε το κάλλος, τόσο σε μεγαλύτερο βαθμό το προσεγγίζουμε. Αλλά και «φιλοσοφοῦμεν γνησίως τε καὶ ἱκανῶς», κατά τον στοχασμό του Σωκράτη της Πλατωνικής «Πολιτείας, 473. c.11 – e.2», χωρίς το περιττό στοιχείο, δηλ. «ἄνευ μαλακίας» κατά τον Θουκυδίδειο στοχασμό, δίχως δηλαδή μαλθακότητα ψυχής [Μαλακία = ραθυμία], εξ ου και το «Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» Πρωταγόρας.


Αυτοί οι δύο νόμοι, το «Φιλοκαλοῦμέν μετ᾽ εὐτελείας» και το «φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας», που προσδιορίζουν την αρχαία Ελλάδα στην πιο υψηλή της έκφραση – αυτή της ισορροπίας Διονυσιακού και Απολλώνιου στοιχείου, έχουν απεικονιστεί επάνω στον Δωρικού Ρυθμού Παρθενώνα!

Ο αείμνηστος καθηγητής Λιαντίνης Δημήτριος, στο έργο του «Χάσμα σεισμού – Ο φιλοσοφικός Σολωμός, σελ. 140 – 141» μας λέγει ότι «το Ελληνικό πνεύμα είναι το αγλαό δημιούργημα της σύνθεσης του διονυσιακού και του απολλώνιου στοιχείου. Είναι ένας τρόπος ζωής του ανθρώπου επάνω στην γραμμή, που συναντιέται η ύλη και η μορφή (είδος) και γεννά τη Φύση, τη ζωή δηλαδή του Κόσμου. Το Ελληνικό πνεύμα ξεπηδά από την επίπονη σύμπλεξη, από την άφραστη συγκαταλλαγή του Ηρακλείτειου «Γίγνεσθαι» και του Παρμενίδειου «Είναι». Έτσι η φιλοσοφία της ζωής του Ηράκλειτου ανταποκρίνεται θεωρητικά στην ιδέα της διονυσιακής μεταμόρφωσης ενώ η φιλοσοφία της στάσης του Παρμενίδη ανταποκρίνεται θεωρητικά στην ιδέα της απολλώνιας αγλαΐας.

Το Ελληνικό πνεύμα προϋποθέτει την ενότητα του Κόσμου, αναγνωρίζοντας την ατομία της ύλης δεν προχωρεί στην διάσπαση της φυσικής συνοχής. Το προσωκρατικό άτομο της ύλης δια-τηρεί και δια-σώζει το δεσμό της δύναμης και της ενέργειας. Επάνω σε αυτόν τον δεσμό στηρίζεται ολόκληρο το νόημα του προσωκρατικού στοχασμού. Αποτέλεσμα αυτής της πρόνοιας είναι ότι η σχέση ανθρώπου και Φύσης είναι οργανική. Στον προσωκρατικό αιώνα η θεωρητική διατύπωση αυτής της οργανικότητας εκφράζεται με την λέξη Φιλοσοφία, παρότι οι προσωκρατικοί δεν χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη.

Το Ελληνικό πνεύμα αναγνωρίζοντας την ατομία της ύλης αφήνει ανοικτό το ερώτημα περί του Όντος. Δεν αναζητεί δηλαδή την αλήθεια ούτε μέσα στην νομοτέλεια της μορφής (είδος), στην σύγχρονη νευτώνεια σύλληψη, ούτε μέσα στην απροσδιοριστία της ύλης, στην σύγχρονη κβαντική σύλληψη της απροσδιοριστίας του Χάιζενμπεργκ, αλλά ανάμεσα στην αιτιότητας και στην απροσδιοριστία. Ανάμεσα δηλαδή στο γενεσιουργό και σωτήριο τρίτο, που αποτελεί το μεταξύ της ύλης και της μορφής (είδος), της δύναμης και της ενέργειας. Ο προσανατολισμός σε αυτή τη γραμμή της επίπονης μεσότητας εξηγεί, τι σημαίνει ότι το Ελληνικό πνεύμα δεν κλείνει το ερώτημα περί του Όντος : ότι ο άνθρωπος δηλαδή είναι σταθερά εκτεθειμένος ανάμεσα στη γνώση και την άγνοια, στην ελπίδα και στην επελπισιά, στην ασφάλεια και στον κίνδυνο, στην χαρά και στην λύπη, στην ύπαρξη (Είναι) και στην ανυπαρξία (Μηδέν)».

Υπό το πρίσμα αυτό καταλαβαίνουμε βεβαίως και τα όσα λέγει στο έργο του «Χάσμα σεισμού – Ο φιλοσοφικός Σολωμός, σελ. 143», όταν αναφερόμενος στον Παρθενώνα λέγει ότι : «Στα δυο αετώματα του Παρθενώνα οι συνιστώσες του διονυσιακού και του απολλώνιου στοιχείου ανερχόμενες ήρεμα απολήγουν σε μία ακμή. Εάν συλ-λογισθεί κανείς τη δυναμική ένταση, που κρύβει αυτό το μορφικό σχήμα, τότε το αέτωμα μεταβάλλεται αυτόματα σε ένα τανυσμένο τόξο, όμοιο με το τόξο του Ηράκλειτου, το οποίο ο Εφέσιος σοφός διασκέδαζε να ομοιάζει άλλοτε ζωή (βίος) και άλλοτε θάνατο (βιός)».

Συμπεράνουμε, λοιπόν, ότι το Ελληνικό πνεύμα είναι η σύμπληξη δύο δυνάμεων: του Απολλώνιου και του Διονυσιακού στοιχείου, που το μεν πρώτο συγκεντρώνει σαν κεντρομόλος ενώ το δε δεύτερο αποκεντρώνει σαν φυγόκεντρος με τον τρόπο μιας αυτοκίνητης αρμονικής ταλάντωσης ολόκληρη την ενέργεια του ανθρώπου, που ορμάει στην ιδεατή σύλληψη του Όντος και επιστρέφει στην αισθητή εμπειρία του Κόσμου. Η σημερινή Φυσική την σύμπληξη αυτή την ανακάλυψε στην διαστολή του σύμπαντος, κάτι που ανακάλυψε και προσδιόρισε ο αστρονόμος Χάμπλ με τον γνωστό νόμο του V=d*Η [νόμος του Χάμπλ].

Κατ’ αυτή την έννοια λέμε ότι στο ουσιώδες πρόβλημα για τον άνθρωπο «πώς μπορούμε και οφείλουμε να ζούμε» οι Έλληνες διέκριναν τρεις απαντήσεις, τρεις τρόπους ζωής: την «τρέλα» (διονυσιακό στοιχείο = ένθεη μανία [=ενθουσιασμός] / επίπνοια / ποίηση / μουσική) εκείνου που «μεθά», την νηφαλιότητα – φρόνηση (απολλώνιο στοιχείο = έλλογος – φιλοσοφικός μύθος/ Νόηση – Επιστήμη) εκείνου που «ονειρεύεται» και το ψέμα – πλάνη. Κατόπιν τούτου, σκοπός τους ήταν να αποδείξουν ότι η σωστή απάντηση, ο καλύτερος τρόπος επιβίωσης συνίσταται – δεδομένης της απόρριψης του ψέματος - στο να βρει ο άνθρωπος και να διατηρήσει μια λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην Διονυσιακή «τρέλα» και την Απολλώνια «φρόνηση».

Είναι εκείνος ο τύπος του ανθρώπου που ο αείμνηστος καθηγητής Λιαντίνης Δημήτριος τον έλεγε Νηφομανή : «ο τύπος εκείνος που δηλώνει τον νηφάλιο και τον μαινόμενο ταυτόχρονα. Είναι εκείνος που νοεί και κρίνει, αλλά την ίδια στιγμή ενθουσιά και εμπνέεται. Ζει τον έλλογο – φιλοσοφικό μύθο ζυμωμένο αξεδιάλυτα με την φρόνιμη τρέλα. Ο Νηφομανής υπάρχει μέσα στην “καιρική” κατάσταση. Ισοζυγιάζεται σε ένα μεταίχμιο, και περιπατεί επί «ξυρού ακμής». Ενουσιάζει την ψυχρή φλόγα του Πίνδαρου και πίνει νερό από την κασταλική κρήνη του Απόλλωνα στους Δελφούς. Καθώς ηγεμονεύει τη μάχη των Λαπιθών και τον Κενταύρων στην Ολυμπία. Η σημερινή Φυσική αυτή την ταυτότητα του ποιητή την ανακάλυψε στο ταυτόχρονο γινόμενο του ελάχιστου σφάλματος της θέσης και του ελάχιστου σφάλματος της κίνησης του ηλεκτρονίου. Η τιμή του γινομένου αυτού μετρήθηκε και βρέθηκε τουλάχιστον ίση με τη σταθερά του Πλανκ».

Εν ολίγοις ο Παρθενώνας είναι η ένυλη απεικόνιση ολόκληρου του Πολιτισμού των Ελλήνων [=Πολιτική, Τέχνες, Επιστήμες, Βίος, Φιλοσοφία].

Άλλωστε, όπως συνήθιζε να λέει ο αείμνηστος καθηγητής Λιαντίνης Δημήτριος, " Η Ακρόπολη είναι το πνευματικό Έβερεστ του πλανήτη μας. Τίποτα ωραιότερο δεν έγινε πάνω στον πλανήτη από την Ακρόπολη των Αθηνών, μέσα στον χώρο της επιστήμης, της πολιτικής τέχνης, της μουσικής".

Ο Παρθενώνας, όπως έλεγε ο αείμνηστος καθηγητής Λιαντίνης Δημήτριος, «είναι το έργο των έργων, το «μνημείο των μνημείων, η απόλυτη και τέλεια έκφραση και των τεχνών και του πνεύματος μέσα στην ανθρώπινη ιστορία και στο ανθρώπινο γένος κατά την έννοια ότι οι νόμοι και οι δυνάμεις που συνέχουν τα έργα της Ακροπόλεως – κατά αντιστοιχία με τους νόμους και τις δυνάμεις που συνέχουν έναν ζώντα οργανισμό καμωμένο από την ίδια την Φύση – είναι μια συνισταμένη από ένα άπειρο πλήθος επιμέρους συνιστωσών που όλες κατατείνουν σε μία μορφή, σε μία κατάθεση, σε ένα κατόρθωμα, σε μία σάρκωση : στο κάλλος, στην ομορφιά ! Και όταν λέμε κάλλος εννοούμε «εσωτερικές» συμμετρίες, κανονικότητες, εσωτερική τάξη και αρμονία η οποία υπακούει περεταίρω σε πνευματικούς νόμους ! Κατά αυτή την έννοια λέμε ότι πίσω από αυτά τα υλικά κτίσματα υπάρχει όλη η Φιλοσοφία, η Κοσμοθεωρία, η Πολιτική επιστήμη των Ελλήνων».


Συγγραφέας κειμένου : Κεφάλας Ευστάθιος [15-1-2009, ΕΛΛΑΣ]

eleysis69.wordpress.com/
http://www.ksipnistere.com/2015/05/blog-post_4556.html

Γιατί λείπει από παντού το χρήμα; (video)

Αν αναρωτιέστε γιατί κάθε τόσο χρεοκοπεί ένα κράτος, κάποιες επιχειρήσεις ή χιλιάδες ιδιώτες, και δεν μπορείτε να πιστέψετε πως φταίει μόνο η ανικανότητα των..
ανθρώπων, η τεμπελιά και η ατιμία τους, τότε δείτε αυτό το σύγχρονο γερμανικό παραμύθι.

Αν μη τι άλλο θα σας δώσει να καταλάβετε την βασική αρχή λειτουργίας του χρηματοοικονομικού συστήματος έτσι όπως έχει στηθεί ως χρηματοπιστωτικό από κάποιους στο παρελθόν. Θα δείτε πόσο ύπουλα ο τόκος ευθύνεται για την μιζέρια όλου του κόσμου.

Το βίντεο είναι σύντομο και περιεκτικό για να μην κρατήσει ώρες, για αυτό πράγματα παρουσιάζονται απλουστευμένα, αλλά και κατανοητά.




thesecretrealtruth.blogspot.com

24/5/2899 (2015) ΩΡΑ:23.20 Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΟ CENTER TV ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Στο Επίκεντρο» ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΟΡΔΗ

11351195_384067555116368_6148081081797755644_n

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 11:20 ΤΟ ΒΡΑΔΥ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «Στο Επίκεντρο» ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΚΟΡΔΗ ΣΤΟ CENTER TV ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΝΟΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ Η 2η ΕΙΚΟΝΑ. (ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΕ ΑΠ” ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOU TUBE ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ)

11112772_384068491782941_1464967962722177792_n

Ρόθτσαιλντ : "Το μόνο που μας φοβίζει είναι μήπως και ξυπνήσετε" ....


(Μέχρι τότε θα αγοράζει τα νησιά μας...και το Μεγανήσι δικό του...)
… είμαι ο επικεφαλής μιας δυναστείας που εδώ και αιώνες σταθερά και με απόλυτη μυστικότητα σχεδιάζει να αποκτήσει απόλυτη κυριαρχία πάνω στην ανθρωπότητα …
… είμαι αρχηγός της λέσχης Μπίλντεμπεργκ που μαζί με έξι μεγιστάνες Τραπεζίτες και πέντε βασιλικές οικογένειες το 1953 σχεδιάσαμε την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ελέγχουμε τα έθνη της Ευρώπης και στο τέλος να τα καταργήσουμε με το να κατασκευάζουμε και να ελέγχουμε τους πολιτικούς σας σε κάθε πολιτικό κόμμα άσχετα από ιδεολογίες.

… κάποιοι μας συνδέουν με τους Μασώνους, τους Ιλουμινάτι και άλλες μυστικές και πανίσχυρες οργανώσεις … δεν ξέρουν πως όλες αυτές οι οργανώσεις αποτέλεσαν εξελικτικούς κρίκους στην διαδρομή μας για κυριαρχία επί της ανθρωπότητας.
… ελέγχουμε το χρήμα έχοντας βάλει τις κυβερνήσεις να περάσουν νόμους που δίνουν σε εμάς αποκλειστικά το δικαίωμα να τυπώνουμε χρήμα … σχεδόν κάθε κεντρική Τράπεζα στον πλανήτη είναι ιδιοκτησία μας ενώ έχουμε καταφέρει να πιστεύετε πως αυτές ελέγχονται από τις κυβερνήσεις σας … τυπώνουμε χαρτιά χρήμα δηλαδή αέρα κοπανιστό και μετά το δανείζουμε σε εσάς, τις επιχειρήσεις σας και τις κυβερνήσεις σας και παίρνουμε τόκους από το τίποτα ενώ εσείς δουλεύετε για να σας φορολογούν οι κυβερνήσεις σας και να τα παίρνουμε εμείς…
… βάζουμε τις κυβερνήσεις σας να κάνουν πολέμους και μετά δανείζουμε με αέρα κοπανιστό και τις δύο πλευρές σε κάθε πόλεμο από την εποχή του Ναπολέοντα … με αυτό τον τρόπο μαζέψαμε όλο τον χρυσό του πλανήτη …
… χρηματοδοτούμε κάθε πολιτική οργάνωση και ιδεολογία αρκεί να μας υπηρετεί διχάζοντας τους λαούς σας, τρέφοντας τον φόβο, την αντιπαλότητα, τον φανατισμό … μας αρκεί να στρέφουμε την προσοχή των ανθρώπων στα προβλήματα και στα συμπτώματα της δράσης μας, μας αρκεί να μην αποκαλύπτεται το σχέδιο υποδούλωσης και κυριαρχίας που εφαρμόζουμε
… ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, ο Μάρξ και ο Λένιν δέχθηκαν χρήματα από εμάς για να προωθήσουν το έργο τους …
Ελέγχουμε τις αγορές και έτσι αποφασίζουμε που πάει ο πλούτος …
Ελέγχουμε τις Τράπεζες και έτσι σας υποδουλώνουμε τυπώνοντας αέρα …
Ελέγχουμε τους οίκους αξιολόγησης και έτσι καταστρέφουμε τις χώρες σας και τις επιχειρήσεις σας ενώ δίνουμε αξία στις δικές μας πολυεθνικές …
Ελέγχουμε όλες τις πολυεθνικές του πλανήτη …
Ελέγχουμε τις περισσότερες κυβερνήσεις του πλανήτη …
Ελέγχουμε όλα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε. του πλανήτη και εσείς πιστεύετε ότι σας λέμε και μας αφήνετε ήσυχους να ολοκληρώσουμε τα σχέδια μας …
Ελέγχουμε τους διεθνής οργανισμούς από την Παγκόσμια Τράπεζα και το Δ.Ν.Τ. ως τον Ο.Η.Ε. και την UNICEF …
Εξαγοράζουμε ή καταστρέφουμε όποιον σταθεί στον δρόμο μας …
Καταστρέφουμε τον πλανήτη αφού είναι αναγκαίο για να κυριαρχήσουμε … άλλωστε εμείς θα επιβιώσουμε σε βάρος των δισεκατομμυρίων ανθρώπων που θα χαθούν …
… είμαστε σχεδόν έτοιμοι να πετύχουμε τον στόχο μας και να ανακηρύξουμε το Παγκόσμιο Νόμισμα και την Παγκόσμια Κυβέρνηση και τότε θα είμαστε και φανερά οι αυτοκράτορες του πλανήτη …
… το μόνο που μένει είναι να ξεχάσετε τα περί δημοκρατίας, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων … να συνηθίσετε να είσαστε και φανερά οι σκλάβοι μας …
… θα το πετύχουμε αφού καταφέραμε να σας κάνουμε μέχρι τώρα να πιστεύετε πως είχατε δημοκρατία και πως είσασταν ελεύθεροι …
… θα το πετύχουμε αφού εθιστήκατε και γίνατε δέσμιοι της ύλης και του πλούτου που εμείς πλέον ελέγχουμε …
… θα το πετύχουμε αφού ο πλούτος του λαού σας, της χώρας σας περνά στα δικά μας χέρια, αφού μας “χρωστάτε” και δεν θα μπορέσετε να “ξεχρεώσετε” ποτέ …
… θα το πετύχουμε αφού εσείς πληρώνετε για να σας εξοντώνουμε με νόμους που εμείς περνάμε και με στρατούς και ένοπλες δυνάμεις καταστολής που δεν θα σας αφήσουν να σηκώσετε κεφάλι …
… θα το πετύχουμε αφού η τροφή σας και το νερό σας σε λίγο καιρό θα βρίσκεται υπό τον δικό μας απόλυτο έλεγχο …
… θα το πετύχουμε αφού δίχως εμάς δεν θα μπορείτε να επιβιώσετε !!!!!!
Ήρθε η ώρα να συστηθούμε ! Γεια σας ! Είμαι ο λόρδος Ιάκωβος Ρόθτσαιλντ.
Υ.Γ. : Το μόνο που μας φοβίζει είναι μήπως και ξυπνήσετε, μήπως παρατήσετε το παιχνίδι που σας βάλαμε να παίξετε, μη τυχόν και αποφασίσετε να πάψετε να αναγνωρίζετε το χρήμα μας, τις κυβερνήσεις μας, τα κόμματα και τις ιδεολογίες που σας πλασάραμε … μη τυχόν και πάρετε τις ζωές σας στα δικά σας χέρια …αυτό όμως είναι σχεδόν αδύνατο … έχουμε κατορθώσει να μετατρέψει τους περισσότερους από εσάς σε ανθρωπόμορφα δίχως συνείδηση, δίχως γνώση, δίχως σκέψη, δίχως αξιοπρέπεια, δίχως πίστη, δίχως θάρρος … είστε ήδη νεκροί και μας ανήκετε …
… είναι σχεδόν αδύνατο αφού για να ξεφύγετε από εμάς πρέπει να γίνετε άνθρωποι!


http://wwwaporrito.blogspot.gr/2015/05/blog-post_24.html

"Ερμής Τρισμέγιστος, ο Πρώτος ¨Απεσταλμένος¨"

 
Γιατί λέει ο Θεός: « Ο Νοήμων άνθρωπος ας γνωρίσει τον εαυτό του» (Γνώθι σαυτόν). Διότι εγώ ο ίδιος παραστέκομαι στους οσίους, στους αγαθούς, στους αγνούς, στους ελεήμονες στους ευσεβείς, και η παρουσία μου γίνεται βοήθεια και αμέσως αναγνωρίζουν τα πάντα και τιμούν με αγάπη τον Πατέρα και τον ευχαριστούν επαινώντας και υμνώντας τον όπως του ταιριάζει με θερμή αγάπη. Και προτού να παραδώσουν το σώμα τους στον θάνατο, σιχαίνονται τις αισθήσεις, γνωρίζοντας τις επενέργειες τους. Περισσότερο όμως δεν θα αφήσω εγώ ο ίδιος ο Νους να πραγματοποιηθούν οι επενέργειες του σώματος που τους πολιορκούν. Έχοντας τον ρόλο του φύλακα θα αποκλείσω τις εισόδους των κακών και άτιμων επενεργειών, αποκόπτοντας τις φαντασιώσεις τους.

Από τους ανόητους, τους κακούς, τους πονηρούς, τους φθονερούς, τους πλεονέκτες, τους φονιάδες και τους ασεβείς είμαι μακριά, παραδίδοντας τους στον τιμωρό δαίμονα, ο οποίος αυξάνοντας την διαπεραστικότητα της φωτιάς τους, επιτίθεται στον τομέα των αισθήσεων και τους εξοπλίζει ακόμη περισσότερο για τις ανομίες, για να πετύχουν μεγαλύτερη τιμωρία. Και δεν σταματούν να έχουν επιθυμία για αχόρταγες ορέξεις, μαχόμενοι άπληστα στο σκοτάδι, και αυτούς τους βασανίζει, και εναντίον τους αυξάνει ακόμη περισσότερο την φωτιά.

Αφού είπε αυτά ο Ποιμάνδρης, ενώθηκε μπροστά μου με τις δυνάμεις. Και εγώ , αφού ευχαρίστησα και επαίνεσα τον Πατέρα των Πάντων, αφέθηκα, αφού δυναμώθηκα από αυτόν και διδάχθηκα την φύση του σύμπαντος. Τότε άρχισα να κηρύσσω: «Άνθρωποι γεννημένοι στην γη, εσείς που έχετε παραδώσει τον εαυτό σας στην μέθη και στον ύπνο, ξυπνήστε, σταματήστε την κραιπάλη προσελκυσμένοι από τον παράλογο ύπνο. Γιατί τους εαυτούς σας παραδώσατε στον θάνατο, ενώ έχετε την δύναμη να συμμετέχετε στην αθανασία; Μετανοήστε εσείς που προχωρήσατε με την πλάνη και μετείχατε στην άγνοια, απαλλαχθείτε από το σκοτεινό φως και πάρτε μέρος στην αθανασία, αφού εγκαταλείψετε την φθορά».

Κι εγώ την ευεργεσία του Ποιμάνδρη κατέγραψα για τον εαυτό μου και έχοντας ικανοποιηθεί σε αυτά που ήθελα, χάρηκα. Γιατί ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής, και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό. Αυτό συνέβη, αφού πήρα από τον Νου μου, δηλαδή από τον Ποιμάνδρη, τον Λόγο της Υπέρτατης Αρχής. Αφού εμπνεύστηκα την θεϊκή αλήθεια, ήρθα. Γι΄αυτό εκφέρω από την ψυχή μου και με όλη την δύναμη μου ύμνο στον Μοναδικό Πατέρα!
ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ


Πηγή: diogeneis.blogspot.gr , ellaniapili
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/ermis-trismegistos-o-protos-apestalmenos.html#sthash.AGQaClpL.dpuf

Πίνουμε νερό γεμάτο δηλητήρια και prozak; Σε άλλες χώρες συμβαίνει.


 

Είναι τελικά το νερό ανθρώπινο – φυσικό αγαθό ή όχι;

Αναρωτιέστε γιατί πολλοί άνθρωποι γύρω μας είναι σε κατατονία, άγχος, κατάθλιψη και άρρωστοι; Γιατί οι άνθρωποι να είναι άρρωστοι με τόσες πολλές ανέσεις και τόσο πλούτο διαθέσιμο σε όλους, σε όλα τα σχετικά με την καλή του επιβίωση; Αναρωτιέσαι άραγε γιατί οι άνθρωποι, στις δυτικές τουλάχιστον περιοχές πεθαίνουν από ασθένειες και όχι απο γηρατειά; Γενικά αναρωτιέστε για κάτι; Οτιδήποτε πέρα από τα meme;


Δηλητήρια στο νερό

Όχι, δεν είναι μόνο το φθόριο, ένα αποτυχημένο ποντικοφάρμακο που κάνει πολύ μεγάλο κακό. Από δηλητήριο, το φθόριο απαραίτητο στοιχείο για την υγεία και την ομορφιά των δοντιών !!!! Παρόλο που τα φθοριούχα είναι γνωστά τοξι­κά δηλητήρια, ωστόσο επιτρέπεται να υπάρχουν στα τρόφιμα, στο νερό και σε άλλα προϊόντα καθημερινής χρήσης, με το επιχείρημα πως προστατεύουν από τη τερηδόνα των δοντιών. Όμως, την ίδια προστασία από την τερηδόνα μπορούν να προσφέρουν και όλα τα άλλα βαριά μέταλλα όπως ο άργυρος, ο μόλυβδος και το αρσενικό, ακόμα και το ουράνιο. Γιατί το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε ειδικά στο φθόριο και στα φθοριούχα;

«Τα φθοριούχα εν γένει είναι γενικά πρωτοπλασματικά δηλητήρια που επηρεάζουν την διαπερατότητα της κυτταρικής μεμβράνης και αναστείλουν διάφορα ένζυμα. Οι ακριβείς μηχανισμοί της δράσης τους δεν έχουν βρεθεί» Journal of the American Medical Association (JAMA), τεύχος 9-1943

Άλλα και το μεγαλύτερο μέρος του πόσιμου νερού, όπως στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι μολυσμένο με Prozac και ένα «ευρύ φάσμα» χημικών φαρμάκων.

Πρόσφατη μελέτη του Associated Press βρίσκει ίχνη ναρκωτικών στο πόσιμο νερό σε 24 μεγάλες περιφέρειες των ΗΠΑ

Μια μεγάλη σειρά από φαρμακευτικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, αντι-σπαστικών, αντικαταθλιπτικών και ορμονικών, έχουν βρεθεί στα αποθέματα πόσιμου νερού σε τουλάχιστον 41 εκατομμύρια Αμερικανούς, η έρευνα του Associated Press αυτό δείχνει.

Οι συγκεντρώσεις αυτών των φαρμακευτικών προϊόντων είναι μικροσκοπικές, μετρούμενες σε ποσότητες/μέρη ανά δισεκατομμύριο ή τρισεκατομμύριο, πολύ κάτω από τα επίπεδα ασφάλειας. Πολλές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας επιμένουν ότι νερό τους είναι ασφαλές, σύμφωνα με τους νόμους. Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον, ότι αυτές οι μετρήσεις γίνονται και τα ανώτερα όρια υπάρχουν, για να εξυπηρετούν τις εταιρίες και όχι τους καταναλωτές.

Η παρουσία τόσων πολλών συνταγογραφούμενων φαρμάκων και “over the counter” φάρμακα όπως η ακεταμινοφαίνη και η ιβουπροφαίνη, σε τόσο μεγάλο μέρος του πόσιμου νερού, αυξάνουν τις ανησυχίες μεταξύ των επιστημόνων, σχετικά με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες για την ανθρώπινη υγεία !!!

Prozac στο νερό της βρύσης

Εννέα διαφορετικά φάρμακα βρέθηκαν σε δείγματα νερού κοντά σε 20 διαφορετικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού σε όλο το Οντάριο, του Καναδά. Τα ναρκωτικά είναι “όξινα φάρμακα” τα οποία περιλαμβάνουν ibuprofin και neproxin (παυσίπονα), γεμφιβροζίλη (φάρμακο μείωσης της χοληστερόλης) και Prozac (αντικαταθλιπτικό). Η περιοχή με τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης ήταν από τις θέσεις κοντά σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι χημικές ουσίες μπορούν να μπουν στην παροχή νερού από τα δικά μας σωματικά απόβλητα!

Μια έκθεση του Οργανισμού Περιβάλλοντος λέει ότι πάρα πολλοί άνθρωποι παίρνουν φάρμακα στις μέρες μας και τις περισσότερες φορές χωρίς να τα χρειάζονται κι αυτό έχει επιπτώσεις σε ποτάμια και υπόγεια ύδατα. Δείτε στο βίντεο πιο κάτω.

Στη δεκαετία που οδηγεί μέχρι το 2001, ο αριθμός των συνταγών για αντικαταθλιπτικά ανέβηκαν από 9 εκατομμύρια ετησίως σε 24 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αναφέρει η εφημερίδα. Η έκθεση του Οργανισμού Περιβάλλοντος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το Prozac στον υδροφόρο ορίζοντα είναι δυνητικά τοξικό και ότι το φάρμακο στο νερό είναι μια “πιθανή ανησυχία”.

Το ακριβές ποσοστό του Prozac στο πόσιμο νερό δεν είναι γνωστό, για να αιωρείται μια αμφιβολία που τόσο χρήσιμη είναι στις εταιρίες για την κερδοφορία τους. Όπως είπε και κάποιος πολύ κομψά, «δημιουργική ασάφεια» και με αυτή την «δημιουργική ασάφεια» παίζουν με την υγεία των ανθρώπων.

Άλλη έκθεση της Observer αναφέρει ότι η κυβέρνηση του περιβάλλοντος, έχει συζητήσει τις επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία από το νερό της βρύσης τους.

Ένας εκπρόσωπος για το Πόσιμο Νερό στην Επιθεώρηση (DWI), είπε ότι το Prozac έχει στ’ αλήθεια βρεθεί, άλλα είναι πολύ αραιωμένο !!!

Η χρήση του orgonite ως Drink Charger MWO

Χρησιμεύει για ενεργειακή φόρτιση του νερού που πίνουμε, με την δύναμη της οργόνης. Τοποθετείστε επάνω του, το μπουκάλι του εμφιαλωμένου νερού 1.5 λίτρου ή μια γυάλινη ή πλαστική κανάτα και ποτέ μεταλλική. Ο χρόνος φόρτισης του νερού είναι από δέκα λεπτά έως μισή ώρα, ανάλογα με τις γενικότερες ενέργειες ροές του χώρου που βρίσκεστε.

Η γεύση του νερού γίνεται πιο ελαφριά, πιο ανάλαφρη, πιο αιθέρια, με έντονη την αίσθηση της φρεσκάδας που γίνεται άμεσα αισθητή. Εξουδετερώνει τυχόν ραδιενέργεια, τα διάφορα χημικά σε πολύ μεγάλο βαθμό και ενεργοποιείται, ειδικά αν το αφήσετε για μισή ώρα. Αλλάζει η διάθλαση και η επιφανειακή του τάση γίνεται μικρότερη. Όταν μικραίνει η επιφανειακή τάση του νερού τότε περνά πιο εύκολα στα κύτταρα, μεταφέροντας καλύτερα τα θρεπτικά στοιχεία και η ανταλλαγή της ύλης είναι πιο αποτελεσματική.

Παγκόσμια κρίση πόσιμου νερού

Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού. Αναρωτηθήκατε πότε, Μπορεί πραγματικά να μας ανήκει το νερό κι αν όχι, σε ποιούς ανήκει; Σκεφτήκατε γιατί άραγε, βάζουμε δίπλα στην λέξη “πόσιμο νερό” την λέξη “ανήκει” .. σε οποιονδήποτε; Γενικά σκέφτεστε τα απλά και σχετικά με την υγεία και την ζωή σας;

Χωρίς νερό ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει το πολύ μέχρι 7 ημέρες, γιατί αυτό το πολύτιμο φυσικό στοιχείο μπορεί να “ανήκει” σε οποιονδήποτε; Ξέρετε όταν αρχίζουμε να κάνουμε τις σωστές ερωτήσεις μπορούμε να φτάσουμε στις σωστές απαντήσεις. Σημαντικότερο από τις απαντήσεις -που σπάνια είναι μόνο μία- είναι οι σωστές ερωτήσεις.

Tο βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Irena Salina Flow-For Love of Water ερευνά αυτό που οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ως το πιο σημαντικό πολιτικό και περιβαλλοντικό θέμα του 21ου αιώνα. Την παγκόσμια κρίση νερού. Η έρευνα της Salina εστιάζει στην πολιτική, την ρύπανση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην εμφάνιση διαφόρων εταιριών για έλεγχο του νερού.

Μετά την προβολή:
Για δεύτερη φορά τα γαλλικά δικαστήρια δικαίωσαν την εταιρία TV Channel ARTE, παραγωγό του βραβευμένου ντοκιμαντέρ FLOW, το οποίο περιγράφει τις καταστροφικές πρακτικές των πολυεθνικών στον τομέα του νερού, ανάμεσά τους και της Suez, η οποία σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΕΥΑΘ.

Το 2010, ένα γαλλικό δικαστήριο απέρριψε την αγωγή δυσφήμισης της Suez ενάντια στην ταινία FLOW. Απαίτησε επίσης η Suez να αποζημιώσει τους παραγωγούς της ταινίας για τα νομικά τους έξοδα. Ανικανοποίητη από αυτή την απόφαση, η Suez άσκησε έφεση. Την περασμένη εβδομάδα, στις 27 Ιουνίου 2012, το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή και δικαίωσε και πάλι τους κατηγορούμενους.
Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση
http://www.avaaz.org/en/petition/SAVE

Οι πηγές και το νερό αποτελούν φυσικό αγαθό και μάλιστα απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση ανθρώπων, φυτών και ζώων, αγαθό που προστατεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία πλαίσιο 2000/60) [οδηγία πλαίσιο 2000/60: η διαχείριση των υδάτων θα πρέπει να διέπεται από την αρχή της αειφορίας*, δηλαδή της προώθησης της βιώσιμης χρήσης του νερού και της δημιουργίας μιας πολιτικής, η οποία σέβεται τα ύδατα και τα προστατεύει από τις οικονομικές δραστηριότητες του ανθρώπου] αλλά και τον ΟΗΕ που στις 28 Ιουλίου 2010 ενέκρινε ψήφισμα, για να προσθέσει την πρόσβαση σε καθαρό νερό στη διακήρυξη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα (AG/10967).

Υπογράφτηκε από 122 χώρες, ενώ 41 χώρες δεν συμμετείχαν στη ψηφοφορία, ανάμεσα τους οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και η Αυστραλία. Η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Βραζιλία χαιρέτισαν την εν λόγω απόφαση, ενώ ο Καναδάς προσπάθησε να την αποτρέψει. UN AG/10967 2.

Σχετικά με την ΕΥΔΑΠ, που επί ιδρύσεως της (Ν.1068-1980) ανήκε αποκλειστικά στο κράτος, παρακολουθήσαμε ήδη την σταδιακή αλλαγή του θεσμικού της πλαισίου κατά την μετοχοποίηση της επί πρωθυπουργίας Κ.Σημίτη (Ν.2794-1999) και αμφισβητούμε καταφανώς την ορθότητα της πιο πρόσφατης εξέλιξης εκείνης του να συμπεριληφθεί η ΕΥΔΑΠ καθώς και η κερδοφόρα ΕΥΑΘ, στην ανώνυμη εταιρία «ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.» (Ν3986-2011) που όπως αναφέρεται στο άρθρο 1.2 «Το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας».

Εκτός της ΕΥΔΑΠ, άμεση σχέση με τους υδάτινους πόρους έχει και η ΔΕΗ. Οι τεχνητές λίμνες, οι ταμιευτήρες και τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια είναι βασικά στην ύδρευση και άρδευση μέσω των δημοτικών σχετικών επιχειρήσεων. Η πώληση τέτοιων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ είναι το ίδιο κατακριτέα. Το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει άμεση σχέση με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων αποδεικνύεται από το παρακάτω απόσπασμα από τον ιστιότοπο της εταιρίας:

«Η ΔΕΗ Α.Ε. αναγνωρίζοντας το ζήτημα του νερού, όχι απλώς ως ένα τεχνικό θέμα αλλά σε συνδυασμό με άλλες ευρύτερες επιλογές, υλοποιεί μια σειρά μέτρων και δράσεων που χαρακτηρίζονται για τον προληπτικό τους χαρακτήρα ως προς την προστασία και ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτων, με υπευθυνότητα και με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του συνολικού κοινωνικού, περιφερειακού, χωροταξικού και περιβαλλοντικού οφέλους από τις συνδυασμένες αυτές χρήσεις των έργων της.

Η Επιχείρηση, εκμεταλλευόμενη το έντονο φυσικό ανάγλυφο της χώρας μας, κατασκευάζει φράγματα κατά τη ροή των ποταμών και δημιουργεί τεχνητές λίμνες ή αλλιώς ταμιευτήρες, αξιοποιώντας το υδροδυναμικό της χώρας, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της αειφορίας, δηλαδή το σεβασμό στο ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης σε επίπεδο λεκάνης απορροής του κάθε υδατικού διαμερίσματος. Η ΔΕΗ Α.Ε. με τα φράγματα που κατασκεύασε στα κυριότερα ποτάμια της Ελλάδας, συμβάλλει σημαντικά στη διαχείριση των υδατικών πόρων της χώρας και στην εξυπηρέτηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Με τα μεγάλα ΥΗΕ που λειτουργούν σήμερα, αξιοποιείται το 30-35% περίπου του τεχνικά εκμεταλλεύσιμου υδροδυναμικού της χώρας, καλύπτοντας το 10% της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και διαθέτοντας το 30% περίπου της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος του διασυνδεδεμένου συστήματος. Συγχρόνως, αξιοποιώντας τους εγχώριους πόρους της χώρας, τα έργα αυτά, μειώνουν την ενεργειακή εξάρτηση από το εξωτερικό και παράλληλα υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα, συμβάλλοντας στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Δεδομένου δε, ότι οι απαιτήσεις σε νερό (δυνάμει ανανεούμενο αγαθό) συνεχώς αυξάνονται, η αποθήκευση αυτού του αγαθού γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη»

«Λίστα με τους προς πώληση υδροηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ δεν υπάρχει, αλλά σταθμοί θα πουληθούν» ήταν η απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη στην Ηρώ Διώτη στις 9/3/2012

Η νομοθεσία στις Η.Π.Α, που απαγορεύει ή περιορίζει τη συλλογή βρόχινου νερού υπό τη μονότονη ρητορική της «προστασίας» των πόρων, δείχνει την τάση που επικρατεί. Αν οι ιδιωτικοποιήσεις σήμερα αφορούν υπηρεσίες και υποδομές αύριο έχουν ως στόχο τους ίδιους τους φυσικούς πόρους που αποτελούν συλλογικό αγαθό. Ενώ κρύβουν επιμελώς το μόνο πραγματικό ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών στον τομέα της ύδρευσης, δηλαδή το κέρδος.

Ίσως η Ελληνική κυβέρνηση αγνοεί περιστατικά όπως τα ακόλουθα:

Χιλή: η Παγκόσμια Τράπεζα επέβαλλε σαν δανειοδοτικό όρο στη χώρα εγγύηση κέρδους 33% στη γαλλική εταιρία ύδρευσης Suez Lyonnaise des Eaux

Αυστραλία: Το 1998 λίγο καιρό αφότου ανέλαβε την ύδρευση η γαλλική Suez Lyonnaise des Eaux το νερό στο Σύδνεϋ βρέθηκε μολυσμένο από παράσιτα και κρυπτοσπορίδια.

Καναδας: Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού μολύνθηκαν από το βακτηριο E coli στο Walkerton, Ontario ύστερα από τη ιδιωτικοποίηση του ελέγχου ποιότητας του νερού που πέρασε στον έλεγχο της A&L Labs. Η εταιρία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των ελέγχων «απόρρητη πνευματική ιδιοκτησία» και αρνήθηκε να τα κοινοποιήσει.

Μαρόκο: Οι καταναλωτές είδαν την τιμή του νερού να ανεβαίνει 3 φορές πάνω αφότου ιδιωτικοποιήθηκε η εταιρία ύδρευσης στην Casablanca.

Αργεντινή: Όταν θυγατρική της Suez Lyonnaise des Eaux αγόρασε την κρατική επιχείρηση νερού Obras Sanitarias de la Nacion, οι τιμές διπλασιάστηκαν και η ποιότητα του νερού χειροτέρευσε. Η εταιρίας αναγκάστηκε να αποχωρήσει όταν οι κάτοικοι μαζικά αρνήθηκαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Μ. Βρετανία: Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης αυξήθηκαν κατά 67% μεταξύ 1989 και 1995. Το ποσοστό διακοπών των παροχών ανέβηκε κατά 177%

Ν. Ζηλανδία: Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την εμπορευματοποίηση του νερού.

Ν. Αφρική: Το νερό έγινε απροσπέλαστο, πανάκριβο και μη ασφαλές όταν η εταιρία Suez Lyonnaise des Eaux ανέλαβε την ύδρευση στο Johannesburg. Υπήρξαν εκτεταμένες μολύνσεις και χιλιάδες άνθρωποι είδαν την παροχή τους να διακόπτεται.

Βολιβία: Το 1999 η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει ιδιωτικοποίηση της δημοτικής εταιρίας ύδρευσης της Cochabamba, Servicio Municipal del Agua Potable y Alcantarillado (SENIAPA). Αξιωματούχοι της τράπεζας απείλησαν ανοιχτά να παρακρατήσουν 600 εκατομμύρια $ από την δανειακή σύμβαση αν η Βολιβία δεν αποδεχόταν.

Εκπρόσωποι της εταιρίας Suez Lyonnaise des Eaux, κατόχου του 5,46% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης ΕΥΑΘ σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη αφού εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την ιδιωτικοποίηση, γνωστοποίησαν ότι θα έχουν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Κώστα Μητρόπουλο, προκειμένου να κοινοποιήσουν και επισήμως την πρόθεση συμμετοχής στον σχετικό διαγωνισμό. Στην πρώτη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης, η Suez είχε συγκροτήσει κοινοπραξία με την ΑΚΤΩΡ. [Μπόμπολας /6-6-2012 Καθημερινή]

Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν αιρετό ή μη προσωρινό διαχειριστή της δημόσιας περιουσίας, σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο, το ηθικό δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις σε θέματα που υπερβαίνουν το πεδίο δράσης ακόμη και της αρχής του κράτους, που δεν είναι αέναο, ζητούμε να αποσυρθούν οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αλλά και όποιες άλλες δημοτικές εταιρίες ύδρευσης από το μενού των αποκρατικοποιήσεων και να προστατευθούν οι πηγές σε όλη την επικράτεια. Δηλώνουμε ως πολίτες επαρκώς ευχαριστημένοι από την λειτουργία των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. και εκφράζουμε δημόσια τη βούλησή μας να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο μέσο και με συλλογικές δράσεις διαμαρτυρίας σε περίπτωση που δεν εισακουστούμε.

Σε μια εποχή που η δημόσια παιδεία και υγεία, συρρικνώνονται ως πολυτέλειες που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Αν το βασικό κοινωνικό συμβόλαιο, εκείνο της ανταποδοτικότητας καταρρεύσει, κανείς πολίτης δεν θα υποχρεούται να πληρώνει έμμεσους και άμεσους φόρους. Ακόμη κι αν προχωρήσετε ερήμην μας, εμείς οι Έλληνες πολίτες θα αγωνιστούμε να ακυρώσουμε αυτήν σας την ενέργεια όπως συνέβη στο Παρίσι την 1/1//2010. Από την 1/1/201ο οι υπηρεσίες νερού στο Παρίσι επέστρεψαν σε δημόσιο έλεγχο.

Στη Συνθήκη του Άμστερνταμ θεσμοθετήθηκε η έννοια της «αειφόρου ανάπτυξης» που ενεγράφη στο προοίμιο της ΣΕΕ και στους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα άρθρα Β ΣΕΕ και 2 ΣΕΚ.1794 Ο όρος αειφόρος ανάπτυξη καθιερώθηκε από την Διεθνή Επιτροπή για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη1795 το 1987 στην Έκθεση της το «Κοινό μας Μέλλον» γνωστή και ως Έκθεση Brundtland. Στην έκθεση αυτή έθεσε την έννοια της αειφόρου ανάπτυξης ως βασική για την προστασία του περιβάλλοντος και έδωσε το εξής ορισμό:

«Η ανάπτυξη η οποία ικανοποιεί τις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να διακυβεύει την ικανότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες».

Ο ορισμός αυτός περιέχει δύο βασικές επιταγές, την ικανοποίηση κατά προτεραιότητα των αναγκών των φτωχών κατοίκων και την ιδέα της ορθολογικής χρήσης και της επιβολής περιορισμών, ώστε να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες των μελλοντικών γενεών. Η έννοια της αειφόρου ανάπτυξης, επαναπροσδιορίστηκε με την απόφαση 55/199 της 5ης Φεβρουαρίου 2001 της Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης, η οποία προέβλεψε ότι συστατικά μέρη της είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η κοινωνική ανάπτυξη και η οικονομική ανάπτυξη.

Όπως έχει δείξει η ιστορία των ιδιωτικοποιήσεων, το νερό πάντα γυρνάει στην πηγή του.



***



Πηγή: http://www.volcanotimes.com/2015/05/prozak.html , eleysis-ellinwn.gr - See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/nero-deleteria-prozak.html#sthash.2X7U7Vje.dpuf

ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ 23ης ΜΑΙΟΥ 2006, ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ «ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ»

Aeromahia



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τρίτη 23 Μαΐου 2006 δώδεκα η ώρα το μεσημέρι και τα τρία μεγάλα τουρκικά ειδησεογραφικά κανάλια, το NTV, το CNNTürk και το TGRT, είχαν ξεκινήσει τα μεσημβρινά μεγάλα δελτία ειδήσεων με κύριο θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση ενός ισλαμιστή δικηγόρου που είχε επιτεθεί πριν από μέρες και είχε δολοφονήσει δυο δικαστές του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας επειδή είχαν βγάλει καταδικαστική απόφαση για την ισλαμική μαντίλα.

Ξαφνικά και ενώ συνεχίζονταν η ροή των ειδήσεων, πρώτο το NTV διέκοψε για να μεταδώσει μια έκτακτη είδηση. Βγήκε τηλεφωνικά ο ανταποκριτής του καναλιού από την Αθήνα, ο Στέλιος Μπερμπεράκης και μετέδωσε το γεγονός της σύγκρουσης του τουρκικού και ελληνικού αεροσκάφους, ενημερώνοντας για τα όσα δηλαδή μεταδίδονταν από τα ελληνικά κανάλια. Σε λίγο και το CNNTürk διέκοψε και αυτό την ροή των ειδήσεων για να μεταδώσει από την Αθήνα ο ανταποκριτής του, Γιώργος Κιρμπάκης την είδηση, ενώ ακολούθησε το TGRT με τον ανταποκριτής του, τον Μανώλη Κωστίδη, που αναμετέδωσε τις ειδήσεις που έβγαιναν στην δημοσιότητα για το θέμα από την Αθήνα.
Η αμηχανία που επικράτησε στα τουρκικά ΜΜΕ ήταν εμφανής, καθώς ενώ το θέμα ήταν σοβαρό οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν μπορούσαν να πάρουν καμία είδηση από δικές τους πηγές και το μόνο που έκαναν ήταν να αναμεταδίδουν τα όσα μεταδίδονταν στην ελληνική πρωτεύουσα, ενώ το θέμα είχε ήδη κάνει το γύρω σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ. Πέρασε περίπου μια ώρα και στις μια και τέταρτο περίπου, βρήκε εκτάκτως στο κανάλι NTV ο γνωστός δημοσιογράφος, Ουγούρ Σεφκάτ, εντεταλμένος στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, για να δηλώσει ότι η κατάσταση παρακολουθείται και από τουρκικής πλευράς, ενώ γίνονταν προσπάθειες να σχηματιστεί μια εικόνα για το τι έγινε μετά την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Τύπου για το επεισόδιο.
Την ιδία ώρα όμως, περίπου ογδόντα τουρκικά αεροσκάφη μετά από γενικό συναγερμό απογειώνονταν για το Αιγαίο με πολεμικές προθέσεις. Την ιδία ώρα η τουρκική στρατιωτική ιεραρχία βρίσκονταν στην Άγκυρα σε επίσημη τελετή για την κηδεία κάποιου αξιωματικού που είχε πέσει θύμα του ΡΚΚ, όταν ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου,  Χιλμί Οζκιόκ, για το συμβάν της αερομαχίας στο Αιγαίο. Όπως έδειξαν τα τουρκικά κανάλια, ο Χιλμί Οζκιόκ αναχώρησε εσπευσμένα και κατευθύνθηκε στο αρχηγείο, ενώ οι δημοσιογράφοι που ρωτούσαν επίμονα τον υπουργό Άμυνας, Βετζντί Γκιονούλ, τι συμβαίνει, αυτός απάντησε πως εκείνη την στιγμή ο Τούρκος αρχιστράτηγος συνομιλούσε με τον Έλληνα συνάδελφο του. Η τουρκική στρατοκρατική μηχανή είχε κινητοποιηθεί αστραπιαία με όλες τις δυνατότητες που είχε για να κάνει εμφανές στην ελληνική πλευρά ότι είναι παρούσα για όλες τις πιθανές «εξελίξεις».
Το ίδιο βράδυ με μια προφανώς κατευθυνόμενη αρθογραφία η εφημερίδα Χουριέτ εκμεταλλευομένη την ευκαιρία έβγαλε στην ιστοσελίδα της το σχόλιο πως το επεισόδιο αυτό έφερνε ξανά στην επικαιρότητα τα τέσσερα σημαντικά ελληνοτουρκικά προβλήματα στο Αιγαίο, δηλαδή, (σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους), α) Εναέριος χώρος, β) Χωρικά ύδατα, γ) Υφαλοκρηπίδα και, δ) Βραχονησίδες. Μάλιστα αποκάλυπτε πως για όλα τα ζητήματα είχε ανοίξει διάλογος. Παράλληλα ανταπόκριση του καναλιού NTV από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλες, τόνιζε πως κύκλοι του ΝΑΤΟ έριχναν το σφάλμα στην… ελληνική πλευρά, γιατί το ελληνικό μαχητικό είχε παρενοχλήσει το τουρκικό με επικίνδυνο τρόπο. Η… Ελλάδα έφταιγε, σύμφωνα με τον Τούρκο ανταποκριτή γιατί με ευθύνη της εδώ και δεκαοχτώ μήνες είχαν διακοπεί οι συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Επίσης οι Τούρκοι και εδώ είναι το εντυπωσιακό, είχαν προεξοφλήσει από την πρώτη στιγμή ότι ο Έλληνας πιλότος είναι νεκρός.
Εδώ θα μείνουμε για να αναφέρουμε κάτι το εντυπωσιακό. Το ίδιο βραδύ του επεισοδίου στην ιστοσελίδα του CNNTürk είχε ανοίξει χώρος για σχολιασμό της αερομαχίας από το τουρκικό κοινό. Διάβασα περίπου είκοσι από αυτά τα τουρκικά σχόλια. Ε, λοιπόν κανείς δεν πίστευε πως ήταν ατύχημα, όπως είχε μεταδοθεί επίσημα από ελληνικής πλευράς. Όλοι υποστήριζαν ότι είχε προηγηθεί κανονική αερομαχία με πραγματικά πυρά και το αποτέλεσμα σχολιάζονταν με ποικίλους τρόπους καθώς υπήρχαν και αρνητικά και θετικά σχόλια. Μερικοί είχαν τονίσει πως το τουρκικό μαχητικό που είχε πέσει κόστιζε εκατομμύρια δολάρια που θα βαρύνουν την τουρκική οικονομία!!!
Την επόμενη μέρα άρχισε μια βαθμιαία στροφή της τουρκικής ειδησεογραφίας προς μια πιο επιθετική στάση, που συνεχίστηκε με χαρακτηριστικό τρόπο το βραδύ της 24ης Μαΐου, στα κεντρικά δελτία ειδήσεων όλων σχεδόν των τουρκικών καναλιών. Στην ίδια γραμμή και οι τουρκικές εφημερίδες. Έτσι η Σαμπάχ κυκλοφορούσε με πρωτοσέλιδο, «Ο Έλληνας πιλότος έκανε σφάλμα», αναφερομένη σε παρενόχληση όπως ισχυρίζονταν από τους Έλληνες στα τουρκικά αεροσκάφη. Ο άλλες εφημερίδες σχολίαζαν ποικιλοτρόπως στο περιστατικό με τίτλους όπως, «Τραγωδία σε Αερομαχία», της Μιλιέτ, «Επικίνδυνο Παιχνίδι», της Σταρ, «Αυτή την φορά η αερομαχία στο Αιγαίο τελείωσε θανατηφόρα», της Ζαμάν, «Τραγωδία της αερομαχίας του Αιγαίου», της Ακσάμ, «Δυστύχημα σε Αερομαχία», της Χουριέτ. Οι τουρκικές εφημερίδες παρουσίαζαν και χάρτες για να αποδώσουν εγκυρότητα στους τουρκικούς ισχυρισμούς, ότι το ελληνικό αεροσκάφος παρενόχλησε και μάλιστα, όπως ανέφερε η Ραντικάλ, μπήκε επικίνδυνα ανάμεσα στα δυο τουρκικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να γίνει το ατύχημα. Ούτε λόγος για το τι γύρευαν τα δυο τουρκικά μαχητικά κοντά στην Κρήτη.
Το βραδύ στα κεντρικά δελτία ειδήσεων το κλίμα ήταν καθαρά ανθελληνικό, καθώς από τα πρώτα δελτία φάνηκε ξεκάθαρα πως η Ελλάδα ενοχοποιούνταν εξ ολοκλήρου για όλο το επεισόδιο, ενώ ο Τούρκος πιλότος, Χαλίτ Ιμπραήμ, γίνονταν ήρωας και κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο του Νταλαμάν για να μεταφερθεί στην αεροπορική βάση του στο Μπαλίκ Εσίρ. Εκεί έγινε αντικείμενο χειροκροτημάτων από τους παραβρισκόμενους γιατί είχε γίνει γνωστό πως αρνήθηκε ακόμα και με όπλο να παραδοθεί στους Έλληνες. Ο πιλότος αυτός ήξερε πως σκοτώθηκε ο Έλληνας πιλότος, όπως το είχαν ήδη μάθει και οι άλλοι δυο πιλότοι, ένας Έλληνας και ο άλλος Τούρκος.
Το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου το σκηνικό είχε «ξεκαθαριστεί» από τουρκικής πλευράς. Όλο το φταίξιμο, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ήταν της ελληνικής πλευράς, γιατί, «το ελληνικό αεροσκάφος παρενόχλησε με παράνομο τρόπο τα δυο τουρκικά F16». Παράλληλα γίνονταν γνωστό πως είχε εξαπολυθεί διπλωματική επίθεση κατά της Ελλάδας στις Βρυξέλες, για να αποδοθούν ευθύνες στην ελληνική πλευρά για την …επιθετικότητα της και ακόμα να ζητηθεί και αποζημίωση για την απώλεια του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους!!
Στην Αθήνα προσπαθούσαν ακόμα να εξηγήσουν πως και γιατί ο Τούρκος διασωθείς πιλότος παρελήφθη από το τουρκικό διασωστικό ελικόπτερο και αν έγινε πολεμική σκηνή κατά την διάρκεια της αποχώρησης του με τους Έλληνες που είχαν σπεύσει να τον συλλάβουν. Βέβαια πολλοί μιλούσαν και για την τραγική πλευρά της υπόθεσης με τον ηρωικό και περήφανο Κρητικό λαό να θρηνεί ακόμα ένα παλικάρι του στα βαθειά νερά του Αιγαίου.
Η ιστορία και αυτού του επεισοδίου θα μείνει σκοτεινή και ίσως ποτέ ο κόσμος δεν θα μάθει την πλήρη αλήθεια. Για άλλη μια φορά όμως η πίκρα της εθνικής απογοήτευσης έμεινε να αιωρείται πάνω από τις ελληνικές ακτές. Στην Άγκυρα, οι τρέχουσες προτεραιότητες, όπως η διαμάχη Ισλαμιστών -Κεμαλιστών και κυρίως το κουρδικό, δεν έδωσε έδαφος για πιο εκτενείς αναφορές στο επεισόδιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως για άλλη μια φορά ο «λύκος» δεν δίστασε να δείξει τα δόντια του. Τα ελληνοτουρκικά προβλήματα πρόβαλαν για άλλη μια φορά στην πραγματική τους διάσταση προς δόξα όλων όσων τα τελευταία χρόνια με τις κουμπαριές και τα ζειμπέκικα προσπάθησαν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό για αυτή την πραγματικότητα.
Το τι θα γίνει στο μέλλον θα εξαρτηθεί και μονό από το πόσο επεισόδια σαν και αυτό, θα μας προσφέρει μεγαλύτερη συνειδητοποίηση κυρίως στους πολιτικούς ταγούς αυτής της χωράς, στο να κατανοήσουν, (και όχι να κάνουν λογοπαίγνια), ότι δεν φτάνουν τα χαμόγελα και οι θερμές χειραψίες για να προστατευόσουν τα εθνικά μας συμφέροντα που είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες. Και το Αιγαίο είναι ύψιστο ελληνικό εθνικό συμφέρον.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr



http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/05/23-2006.html

ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ;;;; ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;;;;; ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΩΝΑΞΩ ΤΗΝ ...... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!!!!!

ΓΟΝΕΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Η ΕΠΑΡΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ “ΠΑΡΑΠΟΝΑ” ΣΤΟ ............
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ!!!!!!!

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Έχουμε καταλάβει , πως η Θρησκεία μας και η Πατρίδα μας δέχονται πόλεμο, αλλά εδώ τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι καινούργιο, που δείχνει και το πόσο έχουν ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ, όλοι αυτοί με τις ανθελληνικές τους απόψεις.
Ένα θράσος που φτάνει στα όρια του ΦΑΣΙΣΜΟΥ, αφού όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν, αλλά πολεμούν τα δικαιώματα των Ελλήνων πατριωτών.

Νομίζω όμως, πως όλα τα πράγματα έχουν και όρια. Και αυτή η ενέργεια ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια. Μπορούμε βέβαια να πούμε πως μας θυμίζει “άλλες εποχές”, τότε που έβαζαν την Αστυνομία να εκτελεί χρέη “μπαμπούλα”, αλλά τότε δεν υπήρχε Δημοκρατία και σε κυνηγούσαν για ότι θεωρούσαν πως είναι αντεθνικό.

Σήμερα λοιπόν και εν καιρό Δημοκρατίας, με κάλεσαν στην Αστυνομία για να μου μεταφέρουν “παράπονα” για τις Ελληνικές και πατριωτικές μου θέσεις. Δεν ξέρω αν κατάλαβαν τι έκαναν, ή αν “κλείδωσε” το μυαλό τους, αλλά θα έχουν τώρα όλο τον χρόνο για να το σκεφθούν.

Αλλά θα καταλάβουν και κάτι άλλο. Θα καταλάβουν πως την ΕΛΛΑΔΑ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ όσο τα πολεμάς, τόσο αυτά μεγαλώνουν. Γιατί από την νέα σχολική χρονιά, θα τελειώσει η ΣΙΩΠΗΛΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ που έχουν επιβάλλει και θα ξεκινήσει η έπαρση της σημαίας με τον Εθνικό Ύμνο για τα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ , όπως γινόταν παλαιότερα. Και όποιος έχει “αλλεργία” και βγάζει “σπυράκια” με τον Εθνικό μας Ύμνο, ας μην συμμετέχει ή να βρεί την θεραπεία του.
Αλλά ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ όμως, που θέλει να υποταχθούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ στις επιθυμίες των ανθελλήνων, ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΕΛΟΣ.

Αυτό το πρωτοφανές λοιπόν περιστατικό στην Ελλάδα, να καλέσουν γονέα μαθητού, για παράπονα στο Αστυνομικό Τμήμα, επειδή ζήτησε τον προβλεπόμενο Εθνικό Υμνο και αυτό ενόχλησε τον Γυμνασιάρχη, συνέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Σούδας του νομού ΧΑΝΙΩΝ, μετά από εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων κ. Αλέξανδρου Σπηλιώτη, με “παραπονούμενο” τον Γυμνασιάρχη του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΟΥΔΑΣ κ. Ευτύχη Χειλαδάκη, κατά του γονέα κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου.

Ο γονέας κ. Λαμπρόπουλος ( είναι ο γράφων), προσήλθε στο γραφείο του Γυμνασιάρχη κ. Χειλαδάκη και ζήτησε αυτό που ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ Κ.Δ.Π. 223/97 κανονισμός λειτουργίας ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του 1997. Και συγκεκριμένα την παράγραφο 33 που αναφέρει πως “…….. Μία φορά την εβδομάδα γίνεται επίσημα η έπαρση των σημαιών ,(προβλέπει και την Κυπριακή σημαία) και ψάλλεται ο Εθνικός Ύμνος σε κοινή συγκέντρωση των παιδιών και με την παρουσία όλου του διδακτικού προσωπικού.”

Ο Γυμνασιάρχης κ. Χειλαδάκης αρνήθηκε να εφαρμόσει την παράγραφο 33 του , Κ.Δ.Π. 223/97 λέγοντας πως για ότι κάνει είναι νόμιμος.
Ο κ. Χειλαδάκης δεν είναι ένας απλός ιδιώτης, αλλά ένας Δημόσιος λειτουργός σε ένα Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο και φυσικά ελέγχεται για τις ενέργειες του.
Και θα ήταν το ίδιο νόμιμος, αν γινόταν ακόμα και κάθε μέρα η έπαρση της σημαίας με τον Εθνικό Ύμνο.

Βλέπετε ο νομοθέτης πολύ έντεχνα, τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ και τον Εθνικό Ύμνο, δεν τα επιβάλλει, αλλά ούτε φυσικά τα απαγορεύει. Απλά τα ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ στον κανονισμό και τα αφήνει στον πατριωτισμό των ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ, αλλά και στον πατριωτισμό των ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

Αν είναι Έλληνες πατριώτες , μπορούν και κάθε μέρα να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και δεν θα είναι φυσικά παράνομοι. Αλλά αν έχουν “αλλεργία” στον Εθνικό Ύμνο και βγάζουν “σπυράκια” όταν τον ακούν, τότε μπορούν να ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ, χωρίς πάλι να είναι παράνομοι.
Έτσι έχουν τα πράγματα, γι’ αυτό και ο κ. Χειλαδάκης είπε πως είναι νόμιμος με ότι κάνει.
Αλλά να του επισημάνω πως ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ.
Και μάλιστα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΟΜΙΜΟΣ , γιατί έχω μαζί μου και τον Ν.1566/85 - ΦΕΚ 167/1985
Και με βάση αυτόν, ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ επιβάλλεται στο σχολείο, αφού συντελεί στο να διαμορφώσει ο μαθητής ΠΙΣΤΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , για να είναι σε θέση να υπερασπιστεί την ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Αυτός είναι ο σκοπός της εκπαίδευσης. Έτσι λέει ο νόμος.

Όποιος λοιπόν έχει “αλλεργία” με τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ της Ελλάδος και με την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ των Ελλήνων, δεν τους αναγκάζει κανείς να παραμένουν στο ΕΛΛΗΟΡΘΟΔΟΞΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Μπορούν να πάνε στο Ισραήλ, στην Αλβανία, στην Τουρκία και σε όποιο καθεστώς τους αναπαύει και τους ευχαριστεί.
Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ όμως , να προσπαθούν να εκφοβίσουν και να φιμώσουν τους Έλληνες πατριώτες, επειδή αυτοί έχουν “αλλεργίες”.

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι πρέπει να πούμε το εξής:. Το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας, μπορεί να με κάλεσε για να μου μεταφέρει τα “παράπονα” του Γυμνασιάρχη κ. Χειλαδάκη, αλλά και ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο διοικητής του Τμήματος με τους οποίους μίλησα, είναι ακέραιοι Έλληνες και πατριώτες. Αντιλήφθηκα πως αισθάνονταν άσχημα , απλά ήταν υποχρεωμένοι να με καλέσουν, λόγω της εισαγγελικής παραγγελίας του Εισαγγελέα πρωτοδικών Χανίων κ. Αλέξανδρου Σπηλιώτη.

Για τον Γυμνασιάρχη του Γυμνασίου Σούδας κ. Ευτύχη Χειλαδάκη, που εξέφρασε “παράπονα” στον Εισαγγελέα, επειδή ζήτησα τον προβλεπόμενο Εθνικό Ύμνο στο Γυμνάσιο, δεν έχω να πω τίποτα και τον αφήνω στην κρίση των Χανιωτών και του Ελληνικού λαού.

Αλλά ο εισαγγελέας πρωτοδικών Χανίων κ. Αλέξανδρος Σπηλιώτης, μήπως πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις εισαγγελικές παραγγελίες παραπόνων και να έχει την απαραίτητη αντίληψη και διάκριση, ώστε να αντιλαμβάνεται αν τα “παράπονα” στρέφονται υπέρ ή κατά των γενικών ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ συμφερόντων του κράτους, τα οποία και ο ίδιος υπηρετεί;
Ν.1566/85 - ΦΕΚ 167/1985
ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Σκοπός της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι να...........υποβοηθεί τους μαθητές:
α. «Να γίνονται ελεύθεροι, υπεύθυνοι, δημοκρατικοί πολίτες, να υπερασπίζονται την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και τη δημοκρατία,........ να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης..............»

Αυτά που αναφέρει ο νομοθέτης, τα υποβοηθεί Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ή ΌΧΙ;
Αυτά τα γνωρίζει ο κύριος Εισαγγελέας;
Στην αναλυτική του σκέψη λοιπόν και στην ικανότητα συνδυασμού των πληροφοριών και των καταστάσεων, που σαν Εισαγγελέας πρέπει απαραίτητα να διαθέτει, τι “βαραίνει” περισσότερο;; Το δικαίωμα των Ελληνόπουλων στην απόκτηση ΠΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ή το δικαίωμα ενός Γυμνασιάρχη, “αλλεργικού” στον Εθνικό μας Ύμνο;

Αλίμονό μας αν τα βάζουμε σε σύγκριση αυτά τα δύο και τρις αλίμονό μας, αν ο Εισαγγελέας που εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον, θεωρεί ανώτερο το δικαίωμα του “αλλεργικού” Γυμνασιάρχη, από την επιταγή του νόμου Ν.1566/85 - ΦΕΚ 167/1985

Παρακαλώ να συνέλθουμε όλοι και να επαναφέρουμε από την νέα σχολική χρονιά την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
Είναι άμεση ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής


http://www.ksipnistere.com/2015/05/blog-post_6054.html

Τα δανεικά δεν σβήνουν με δανεικά όσο και αν υποφέρουμε. Το χρέος θα μας αφανίσει.


Είναι μία απλή μαθηματική αλήθεια. Τα δανεικά δεν σβήνουν με νέα δανεικά. Κάθε νέα δανεικά, όχι μόνο διατηρούν το χρέος ακέραιο, αλλά το αυξάνουν και από πάνω κατά το επιτόκιο δανεισμού.

Για να μπορέσουμε να μειώσουμε αυτό το τεράστιο (σε σχέση με το ΑΕΠ) χρέος με φυσιολογικό τρόπο, θα πρέπει
εμείς οι Έλληνες να κάνουμε τέτοια υπερπαραγωγή (όταν σήμερα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα) και με τέτοια διάρκεια, που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα.

Για να ελπίσουμε και μόνο ότι θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τέτοια υπερανάπτυξη, θα πρέπει αφενός να υπάρχουν οι κατάλληλες τεράστιες υποδομές, αφετέρου να έχουμε μια οικονομική ελίτ που να είναι παραγωγική και με εθνική στόχευση. Όμως δεν διαθέτουμε παραγωγικές υποδομές, η δε ελληνική ολιγαρχία είναι κρατικοδίαιτη και παρασιτική, αδιαφορώντας πλήρως για την εθνική οντότητα της χώρας.

Επομένως, το βάρος πέφτει σε όλους εμάς τους απλούς Έλληνες και ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. Ή εμείς θα διαγράψουμε το χρέος ή το χρέος θα διαγράψει εμάς. Τα υπόλοιπα είναι πομφόλυγες για αφελείς.



hassapis-peter.
http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/05/blog-post_648.html

Δελφοί: O Oμφαλός της Γης!

http://static.pblogs.gr/f/168250-delphi-triangles.jpg 
Ερώτηση 1η (χαζή): Είναι δυνατόν οι Έλληνες, λαός που ταξίδευε, εμπορευόταν και αποίκιζε όλη τη Μεσόγειο, να θεωρούσε τους Δελφούς το κέντρο του κόσμου; Μήπως εννοούσαν ότι αυτοί ήταν το κέντρο του κόσμου; Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Την απάντηση μου την έδωσε το Google Earth.
 http://i.ytimg.com/vi/DFEGFv3Aigk/hqdefault.jpg
Από παλιά είχα ακούσει ότι η Ακρόπολη της Αθήνας και ο ναός της Αφαίας στην Αίγινα ισαπέχουν από τους Δελφούς. Αργότερα είχα ακούσει ότι η Αφαία και η Ακρόπολη της Αθήνας ισαπέχουν από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο (τις λεγόμενες "καβοκολώνες"). Αποφάσισα λοιπόν να το ελέγξω.Μπήκα στο Google Earth και μέτρησα τις αποστάσεις αυτές. Ήταν αλήθεια! Η Ακρόπολη και η Αφαία απέχουν από τον ναό του Ποσειδώνα περίπου 44 χλμ σε ευθεία γραμμή και από τους Δελφούς, 121 χλμ! Ενθουσιασμένος, άρχισα να πειραματίζομαι με άλλους αρχαίους ναούς. Τα αποτελέσματα ήταν αποστομωτικά: Οι Δελφοί ισαπέχουν από τη Δωδώνη και το Δίον (περίπου 195χλμ). Επίσης, από την Ολυμπία και την Ακρόπολη (περίπου 121 χλμ). Οι ναοί αυτοί σχηματίζουν ανά δύο ένα ισοσκελές τρίγωνο με τους Δελφούς. Όλα τα παραπάνω ήταν ιεροί τόποι των Αρχαίων Ελλήνων και η πραγματική ηλικία της ιερότητάς τους δεν μπορεί να διαπιστωθεί, καθώς έχουν βρεθεί κτίσματα από παλιές περιόδους αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπήρξαν κι άλλα, ακόμα παλαιότερα. Για την Ακρόπολη, για παράδειγμα, εικάζεται ότι ήταν τόπος λατρείας ήδη από το 2000 πΧ! Αυτή, λοιπόν είναι η πραγματική έννοια του "Ομφαλού"! Οι Αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν τα ιερά τους σε ίσες αποστάσεις από τους Δελφούς, γι' αυτό και τους 
αποκαλούσαν Ομφαλό της Γης!
 http://www.ekivolos.gr/DELFOI,%20o%20omfalos%20ths%20ghs.files/image002.jpg
Ερώτηση 2η (ρητορική): Πώς το 2000 πΧ οι άνθρωποι μπορούσαν να μετρήσουν τόσο μακρινές αποστάσεις σε ευθεία γραμμή χωρίς Google Earth ή, έστω, αεροφωτογραφίες; thesecretrealtruth

Δείτε ένα σχετικό βίντεο και θα καταλάβετε πολλά ... 



 
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/delfoi-omfalos-tis-gis.html#sthash.IlPSXObe.dpuf

«"αβ,αφ,εβ,εφ,ηβ,ηφ" (αντί για "αυ,ευ,ηυ")»

Γράφει η Ερατώ Μπέλλου
Είμαι υπέρ του να γράφονται οι συνδυασμοί «αυ,ευ,ηυ» με «β» και «φ»,δηλαδή...

«αβ,αφ,εβ,εφ,ηβ,ηφ».Το δε «β» και «φ» να μην παραλείπεται όταν ακολουθεί
άλλο «β».«φ»,π.χ. «Έββοια»,«εφφορία» (άλλο το «εφορία»),.Θα εφαρμόζω αφτή
την ορθογραφική αλλαγή και θα ενθαρρύνω και άλλους να την εφαρμόζουν.Επίσης
η διαφορά «φσ» και «ψ» είναι ότι το «φσ» ανήκει σε 2 συλλαβές,και προφέρεται
«φ-σ»,ενώ το «ψ» σε μία,και προφέρεται «πσ-»,π.χ.«δημοσίεφση»,«δημοσίεψη».
Για υπερεφκολία,ας διατηρηθεί το «ϋ»(ύψιλον με διαλυτικά),π.χ. «αΰλου»,«ΑΫΛΟΣ».
Ας εφαρμόζεται και στην εκκλησιαστική γλώσσα,π.χ. «Πιστέβω εις ένα Θεόν·τον
Πατέρα,τον σταβρωθέντα υπέρ ημών Υιόν και το Άγιον Πνέβμα»,και στις ιστορικές
φράσεις,π.χ.«Ελεφθερία ή Θάνατος».Όποιος θέλει ας χρησιμοποιεί «υ»,και όποιος
άλλος θέλει «β»,«φ».Δεν έχει νόημα να θυμώνει κανείς μ' αφτή την ιδέα εναλλακτικής
ορθογραφίας ή να μην του είναι εφχάριστη.Έρρωσθε και εβδαιμονείτε.

 http://www.ksipnistere.com/2015/05/blog-post_7549.html

Η αποκάλυψη του εγκλήματος: Η μαυρη συνεδρίαση του ΔΝΤ τον Μάιο του 2010- «Μα θα τους κάνουμε Αργεντινή»!

«Μα θα τους κάνουμε Αργεντινή»! Είπε ο επιτετραμμένος της …Αργεντινής στο ΔΝΤ αντιδρώντας στο σχέδιο Παπανδρέου – Στρως Καν! Δεν ειναι δυνατόν να μην μιλάμε για αναδιάρθρωση του χρέους πριν εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο.
Η απάντηση των «εταίρων», Γερμανων, Γάλλων και Ολλανδών, συνιστά την μεγαλύτερη απάτη εις βάρος έθνους, στην σύγχρονη οικονομία.
Για να κάμψουν τις αντιδράσεις, «διαβεβαίωσαν» ότι οι τράπεζες τους, θα διακρατήσουν το χρέος και δεν θα το ξεφορτωθούν!
Τι έκαναν στην συνέχεια; Άρχισαν να ξεφορτώνουν ασύστολα τα Ελληνικά ομόλογα που διακρατούσαν, τα ομόλογα της μίζας και της κερδοσκοπίας, που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να δανείσουν την Ελλάδα για να αποπληρώσει τις συμβάσεις της Siemens και των εξοπλιστικών σε Γερμανικές και Γαλλικές εταιρειες! Με την συνέργεια της συμμορίας του μνημονίου, τα ομολογα αγοράστηκαν από Ελληνικες τραπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, Κυπριακές τράπεζες αλλά και μικρομολογιούχους μετά από «συστάσεις» των συστημικών τραπεζών!
Η έκθεση – βόμβα της Alvarez & Marshal για την καταρρευση των Κυπριακών τραπεζών αναφέρει: Οι τράπεζες αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα από την Deutsche Bank, η οποία μάλιστα μοίραζε προμήθειες για τις αγορές!
Στην συνεδρίαση όμως οι Γερμανοί είχαν διαβεβαιώσει οτι «οι τράπεζες τους δεν θα πωλούσαν τα ομόλογα»!
Δηλαδή, Έλληνες τραπεζιτες πηραν μίζες για να αγοράσουν ομολογα απο τις ευρωπαϊκές τραπεζες και έπειτα ανακεφαλαιοποιήθηκαν από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου. Το απόλυτο έγκλημα, η απόλυτη απάτη εις βαρος ενος Έθνους.
Όταν το ξεφόρτωμα των 100 και πλεον δις ολοκληρώθηκε, όπως προέκυψε από την ερώτηση του Προκόπη Παυλόπουλου για τις αγορες ομολογων από ξένες τράπεζες, ήλθε και το εγκληματικό PSI…
Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ των πρακτικών του ΔΝΤ δεν αφήνει περιθώριο για παρερμηνείες. Το μνημονιο ηταν ένα έγκλημα κατά του Έθνους, μία έσχατη προδοσια που εχει αυτουργούς, συνεργούς και παραστάτες. Η ποινή είναι μία...






olympia.gr

Δεν είσαι το σώμα, αλλά κατοικείς μέσα σε αυτό



Το σώμα του κάθε ανθρώπου φιλοξενεί την ψυχή του, για να μπορέσει η ψυχή να κερδίσει τον δρόμο προς τη Θέωση. Άρα το σώμα μας είναι ένα μεταφορικό μέσον της ψυχής μας. Όλα τα όργανά μας πλαισιώνουν την ψυχή μας και είναι σαν να λέμε οι σωματοφύλακες της. Η δική μας πριγκίπισσα λοιπόν, ψυχή, έχει πόσους σωματοφύλακες να την προστατεύουν για να καταφέρει να πετύχει στο ταξίδι της, αλλά και τους θεματοφύλακες. Οι θεματοφύλακες μας είναι οι έμφυτες γνώσεις που έχουμε από τη γέννα μας. Τα ταλέντα μας και οι οδηγοί μας προς την ανάλογη διαδρομή.


Εμείς κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να παροπλίζουμε έναν – έναν τους σωματοφύλακες και θεματοφύλακες.
Πάμε κόντρα σε όλο αυτό το όχημα της ψυχής μας, λες και μας ανήκει. Μα φιλοξενεί προσωρινά και μόνο.
Αυτό που χρειάζεται εμείς να κάνουμε είναι να ορίσουμε οδηγό την ψυχή μας και να καταλάβουμε ότι όσο πιο αρμονικό είναι αυτό το σώμα με τους σωματοφύλακες και τους θεματοφύλακες τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει και η ψυχή μας να έχει στο ταξίδι της απόλυτη επιτυχία.
Γι’ αυτό λοιπόν αυτό το σώμα, όπως κάνουμε και για τα σπίτια μας, προσπαθούμε να το έχουμε σε απόλυτη ισορροπία. Να σεβόμαστε την υπόστασή του, χωρίς να το καταβάλλουμε. Πώς άραγε το καταβάλλουμε ? Μα με του να του φερόμαστε λες και είναι αθάνατο. Αθάνατη είναι η ψυχή και όχι το σώμα. Και για να κερδίσει η ψυχή την Ανάστασή της το σώμα οφείλει να έχει όλους τους σωματοφύλακες εν δράση και όχι σε αντίδραση και αντίσταση. Όπως επίσης και τους θεματοφύλακες όλους σε δράση. 


Αν για κάποιο λόγο είτε σωματοφύλακες, είτε θεματοφύλακες είναι σε ύπνωση, τότε το σώμα μας είναι ευάλωτο σε δαιμονικές επιθέσεις. Ποιες είναι οι δαιμονικές επιθέσεις ? Μα αυτές που αναγκάζουν το σώμα να χάνει κομμάτια της αυθεντικότητάς του, όπως είναι τα τατουάζ, οι τρύπες χωρίς λόγο, οι πλαστικές που δεν έχουν ιατρική θέση κλπ. Όλα αυτά τα κομμάτια φέρνουν το σώμα μας σαν να είναι ένα κάστρο που ετοιμάζεται να δεχτεί πολιορκία. Όμως κανένα κάστρο δεν πολιορκείται από έξω, πάντα από μέσα γίνεται η προετοιμασία.
Το σώμα μας – κάστρο όταν έχει όλους τους σωματοφύλακες του εν ενεργεία, τίποτε και κανένας δεν μπορεί να του κάνει ζημιά. Όταν όμως οι σωματοφύλακες αποδυναμώνονται το κάστρο είναι έτοιμο να παραδοθεί. Οι δαίμονες δεν είναι τίποτε άλλο, από την κατεύθυνση που δεχόμαστε από την «μόδα» που μας ορίζει και μας καθορίζει τα πάντα. Από το πώς θα είμαστε, από το πώς θα ντυθούμε, από το πώς και τι θα φάμε κλπ. Εμείς σαν μουδιασμένοι και μαγεμένοι , λες και δεν έχουμε προσωπικότητα, ακολουθούμε και χορεύουμε στους ρυθμούς αυτούς που υποβιβάζουν απόλυτα αυτό το όχημα της ψυχής μας. 


Η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου με την ψυχή του οδηγό, τους σωματοφύλακες και τους θεματοφύλακες του συνοδοιπόρους θα θέσουν σε λειτουργία και το Θεικό στοιχείο μέσα μας. Οπότε, τότε ποτέ και κανένας δεν μπορεί να γκρεμίσει αυτό το κάστρο. Γιατί το κάστρο θα μετατραπεί σε Ναός. Ενώ το κάστρο ετοιμάζεται για μάχες, ο Ναός είναι πάντα έτοιμος για ευλογίες και μελωδίες από τα ουράνια.


Η επιλογή είναι πάντα στο χέρι μας και καλό είναι πάντα να ξέρουμε τι επιλέγουμε και γιατί. Αυτή είναι η βασική διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα, το ότι μπορεί να στοχάζεται και να μπορεί να βλέπει τι πάει να ακολουθήσει και γιατί. 

Δωροθέα 


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters