Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έφυγε από τη ζωή o πολύ μεγάλος rocker , Gary Moore

Σε ηλικία 58 ετών, απεβίωσε ο θρυλικός κθαρίστας, Gary Moore. Ο Adam Rarsons, ο μάνατζερ του γνωστού ροκ γκρουπ, Thin Lizzy, στο οποίο συμμετείχε ο Moore, ανακοίνωσε τον θάνατό του στο δίκτυο BBC.
Ο Ιρλανδός κιθαρίστας, σύμφωνα με το UK Press, βρέθηκε νεκρός τα.....
ξημερώματα της Κυριακής σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Costa del Sol της Ισπανίας.
Ακόμα δεν έχουν διευκρυνυστεί τα αίτια του θανάτου του.

Ήταν μόλις 16 ετών, όταν μετακόμισε από την πατρίδα του, το Belfast στο Δουβλίνο, προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό του. Αρχικά συμμετείχε στο ιρλανδικό συγκρότημα Skid Row, ενώ στη συνέχεια, με τη βοήθεια του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Phil Lynott, έγινε μέλος των Thin Lizzy.

H δουλειά του επηρεάστηκε από τον θρύλους της ροκ μουσικής, όπως ο Elvis Presley and The Beatles αλλά και έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, τον τον Jimi Hendrix.

Από το 1973 κι έπειτα, ακολούθησε σόλο καριέρα και κατάφερε να ξεχωρίσει και να διαπρέψει στο χώρο της μουσικής, με το ξεχωριστό καλλιτεχνικό του ύφος και την «χρυσή» του πένα.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/o-rocker-gary-moore.html

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟΝ: ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ...

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ. ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΛΛΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ.

KAI ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΝΕ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΑΞΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΞΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΠΩΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ, ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Εάν δεν συμβούν όλα τα παραπάνω κύριοι, το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ δεν θα περιοριστεί στα διόδια, αλλά θα επεκταθεί και στα τέλη κυκλοφορίας, στα γαμησιάτικα της ΕΡΤ, στη ΔΕΗ και στον ΟΤΕ, στα ΜΜΕ και στις ασφαλιστικές εισφορές και φυσικά στην ΕΦΟΡΙΑ. Ένας ένας οι εργασιακοί κλάδοι θα βάλουν φρένο στους νταβατζήδες του ΔΝΤ και τα μνημόνια σας που μας θέλουν να δουλεύουμε σαν σκλάβοι της χούντας της "Νέας Εποχής" ή να πεθαίνουμε της πείνας άνεργοι για να πηγαίνουν καλύτερα να νούμερα σας. Εδώ είμαστε και θα το δείτε πως θα αναγκαστείτε να φύγετε τελικά βράδυ, με ή χωρίς φεγγάρι.

Δεν είναι θέμα πολιτικής ιδεολογίας, είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Οι δεξιοί, κεντρώοι και αριστεροί δεν παίζουν ποτέ με ιδεολογικά παιχνίδια όταν το στομάχι των παιδιών τους, το θερίζει η πείνα και θα χάσουν συνεπώς κάθε είδους αξιοπρέπειας εάν  συνεχίσουν να  υπακούουν σε εσάς και στους διεθνείς τοκογλύφους νταβατζήδες που μας φορτώσατε στο σβέρκο μας. 
 
http://ygro-pyr.blogspot.com/2011/02/blog-post_07.html

Ο Ρέππας, κήρυξε στάση πληρωμών στους σεισμόπληκτους!

Γράφει ο Μαγια

Σε απόγνωση οι σεισμόπληκτοι της Αχαίας και της Ηλείας. Στάση πληρωμών κήρυξε το αρμόδιο υπουργείο, που προίσταται ο Δ. Ρέππας, στους πληγέντες από τον καταστρεπτικό σεισμό του 2008.
Οι περίπου 3.500 δικαιούχοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους μεροκαματιάρηδες, εξαθλιωμένοι από τα....
κυβερνητικά μέτρα, ζουν ένα δράμα. Περιμένουν περίπου ένα χρόνο χρηματοδότηση ύψους 30 εκ. ¤ για να επισκευάσουν τα πληγωμένα από τον Εγκέλαδο σπίτια τους. «Έχουμε ένα μεγάλο ποσοστό σεισμοπλήκτων εκτός σπιτιού και σε οικονομική απόγνωση», σχολίασε ο Θανάσης Γιανναδάκης πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, προσθέτοντας: «Επιπλέον, στο τέλος του τρέχοντος έτους, λήγει η χρονική περίοδος επιδότησης ενοικίου για τη μεγάλη πλειοψηφία των σεισμοπαθών με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός πολιτών να καλούνται να επωμιστούν δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι».
Το ΤΕΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των τελούντων εν υπνώσει τοπικών φορέων και δη των βουλευτών, έτσι ώστε άμεσα να προχωρήσει η αποστολή και εκταμίευση των 30 εκατ. ευρώ σε δόσεις. που οφείλονται για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων σε Αχαΐα και Ηλεία.
Στην επιστολή που έστειλε το ΤΕΕ προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δ. Ρέππα, ζητά:
* Να αποδοθούν άμεσα οι οφειλόμενες δόσεις κρατικής αρωγής στους σεισμόπληκτους
* Να δοθεί παράταση χρόνου τόσο για την επιδότηση ενοικίου όσο και για την απόδοση των απαιτούμενων οφειλών προς το ΙΚΑ
* Να αναθεωρηθούν οι αρχιτεκτονικοί όροι χορήγησης, ώστε να εναρμονίζονται με τις προδιαγραφές των επιτροπών πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού ελέγχου και τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_2255.html

"Χωρίς ήθος και θάρρος" κατά το ΓΕΣ,όσοι αρνούνται να πάνε Αφγανιστάν.


Με μία διαταγή σε πολύ αυστηρό ύφος και με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τα στελέχη των ΕΔ,η Διεύθυνση Προσωπικού του ΓΕΣ, κήρυξε...πόλεμο σ΄ όσους αποφεύγουν την συμμετοχή τους σε «ειρηνευτικές» αποστολές τύπου Αφγανιστάν. Το ΓΕΣ «κατηγορεί» στελέχη του ότι«προφασίζονται ασθένειες» που δεν υπάρχουν και αφήνει υποννούμενα για στρατιωτικούς γιατρούς οι οποίοι διευκολύνουν τους δήθεν ασθενείς να αποφεύγουν τις αποστολές εκτός συνόρων.
Σύμφωνα με επιστολή στελέχους προς τον ΣΥΣΜΕΔ, η διαταγή του ΓΕΣ αναφέρει επί λέξη:

«1. Σας γνωρίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, στελέχη για τα οποία η Υπηρεσία εκδίδει διαταγή συμμετοχής τους στη δύναμη ειρηνευτικών αποστολών στο εξωτερικό,χωρίς αυτό να είναι επιθυμία τους, να προφασίζονται και να εμφανίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, προκειμένου να επιτύχουν τη μη συμμετοχή τους στις εν λόγω αποστολές. Προς επίτευξη του στόχου τους μεταβαίνουν σε ιατρούς ιδιώτες, της Μονάδας τους ή Στρατιωτικού Νοσοκομείου απ ́ όπου χαρακτηρίζονται ελεύθεροι υπηρεσίας ή ως μη δυνάμενοι να μετακινηθούν ή λαμβάνουν αναρρωτικές άδειες, χωρίς να υφίσταται πραγματικά θέμα υγείας.

2. Η παραπάνω ενέργεια είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα των στελεχών του Στρατού. Μία τέτοια συμπεριφορά οδηγεί για το στέλεχος στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άτομο το οποίο στερείται ήθους και θάρρους, το οποίο μπροστά στην ικανοποίηση του προσωπικού του συμφέροντος, αγνοεί παντελώς την κάλυψη επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών. 

3. Κατόπιν των παραπάνω και προς εξάλειψη αυτού του φαινομένου, έστω και αν αυτό έχει παρατηρηθεί σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, καθορίζονται τα παρακάτω:

α. Οι Διοικητές των Μονάδων – Ανεξάρτητων Υπομονάδων των στελεχών τα οποία οριζόμενα να συμμετάσχουν σε ειρηνευτική αποστολή εκδηλώσουν την εν λόγω συμπεριφορά, να προβαίνουν σε λεπτομερή έλεγχο των ενεργειών των στελεχών αυτών, προς διαπίστωση της ορθότητας – νομιμότητας.
Συγκεκριμένα να γίνεται έλεγχος:

(1) Στο τρόπο μετάβασης στον ιατρό ή στο Νοσοκομείο (παραπεμπτικά, επείγοντα περιστατικά κλπ).

(2) Στην αρμοδιότητα και στο ύψος της δικαιοδοσίας χαρακτηρισμού ως ελεύθερου υπηρεσίας – ασκήσεων.

β. Η λήψη αναρρωτικής αδείας, καθώς αυτή έχει εγκριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή και ως εκ τούτου δεν αμφισβητείται η αναγκαιότητά της, να συνεκτιμάται στην όλη συμπεριφορά στελέχους, το οποίο τελικά λόγω προβλήματος υγείας δεν συμμετείχε, στην ορισθείσα γι ́ αυτό, ειρηνευτική αποστολή εξωτερικού.

γ. Με την εκδήλωση της παραπάνω περιγραφόμενης συμπεριφοράς να ενημερώνεται άμεσα ο προϊστάμενος της Μονάδας Σχηματισμός, προκειμένου αφενός να ελέγξει τη νομιμότητα της συμπεριφοράς των υγειονομικών οργάνων της δύναμής του και αφετέρου, αφού βεβαιωθεί ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια να μεριμνήσει για την υποβολή ειδικής έκθεσης για το στέλεχος στη Διεύθυνση του Όπλου – Σώματός του, προκειμένου αυτή να τηρείται στον ατομικό του φάκελο, πέραν τυχόν πειθαρχικού ελέγχου.

4. Συναφώς με τα παραπάνω τονίζεται ότι η Υπηρεσία σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί στέλεχος, το οποίο πραγματικά
αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, να ην ενδιαφερθεί και ενεργήσει προς επίλυσή του, σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Αποδεδειγμένα εσκεμμένες όμως ενέργειες να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη αυστηρότητα και να τύχουν ιδιαίτερης εκτίμησης κατά την αξιολόγηση και επαγγελματική εξέλιξη του στελέχους. 

5. Της παρούσης, αντίγραφο της οποίας να τοποθετηθεί στους φακέλους των Διοικητών όλων των κλιμακίων, να λάβει γνώση το σύνολο των στελεχών, βεβαιώνοντας με την υπογραφή τους ότι αυτή έγινε κατανοητη.


Ο ΣΥΣΜΕΔ αντέδρασε σε ανάλογο ύφος. Σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι η κύρια αποστολή των ΕΔ είναι η άμυνα της χώρας:

“α. Από την μεταπολεμική περίοδο μέχρι και σήμερα, η Ελλάδα αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί νησίδα ειρήνης, σταθερότητας και προόδου στην περιοχή των Βαλκανίων, αποστολή δε των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και δη του Στρατού Ξηράς είναι να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας και να υπερασπίζεται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα αυτής.

β. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα πλαίσια συμφωνιών και αποφάσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ απέστειλαν και εξακολουθούν να αποστέλλουν υλικά, μέσα και προσωπικό. Το τελευταίο ειδικά διάστημα, με την οικονομική κρίση, τη βάναυση και αναίτια μείωση των απολαβών, την απαξίωση και καταρράκωση του ηθικού του προσωπικού, η επάνδρωση των αποστολών γίνεται χωρίς κανένα προγραμματισμό για τα στελέχη, προηγούμενη έγκαιρη προειδοποίηση αυτών και παρά τη θέληση των εντελλομένων για συμμετοχή σε αυτές Ελλήνων στρατιωτικών, γεγονός το οποίο εμφανώς επιβεβαιώνεται στην παράγραφο 1 του φερόμενου, ως αληθινού, εγγράφου της ως άνω επιστολής.

γ. Οι συμμετέχοντες Έλληνες στρατιωτικοί στις παραπάνω ειρηνευτικές αποστολές, οποιοδήποτε κίνδυνο και εάν αυτές ενέχουν, αποζητούν την υποτυπώδη αποκατάσταση της όποιας οικονομικής απώλειας υφίστανται και την εξασφάλιση των οικογενειών τους από ενδεχόμενη σωματική (σοβαρή ή και θανατηφόρα) βλάβη τους, μέσω νομοθετικής πράξης από την Πολιτεία.

3.Θεωρείται ότι τέτοιες διαταγές οδηγούν σε καταστρατήγηση και ποινικοποίηση των βασικότερων εκ των δικαιωμάτων των ένστολων εργαζόμενων, όπως η από πλευράς ιατρικού προσωπικού παροχή ιατρικής περίθαλψης και η από πλευράς ένστολου προσωπικού λήψη της.

4. Επιπρόσθετα, διαταγές αντίστοιχου ύφους και περιεχομένου θυμίζουν προσπάθειες αναβίωσης εποχών, εργασιακών σχέσεων και συνθηκών του σκοτεινού παρελθόντος, το οποίο εξοστρακίστηκε και κλειδώθηκε στα χρονοντούλαπα της ιστορίας από τον Ελληνικό λαό και πλήττουν εργασιακά δικαιώματα που με τόσο αγώνα κατακτήθηκαν και πέρασαν τους πυλώνες των στρατοπέδων, με βήματα αργά αλλά σταθερά.

ΟNALERT.GR

ΔΕΚΤΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Ερώτηση της Άριας Αγάτσα στη Βουλή, προς την Άννα Διαμαντοπούλου, για την Πληροφορική στο Νέο Ψηφιακό Σχολείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αριάδνη Αγάτσα κατάθεσε Ερώτηση προς την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, για την Πληροφορική στο Νέο Ψηφιακό Σχολείο.
Η βουλευτής Βοιωτίας επισημαίνει, μεταξύ άλλων το ειδικό βάρος που δίνει ο πρωθυπουργός στις νέες τεχνολογίες στην Εκπαίδευση και την αναγκαιότητα να......
διευκρινίσει τις προθέσεις της η κα. Α. Διαμαντοπούλου.

Αναλυτικά, η Ερώτηση της Αριάδνης Αγάτσα, έχει ως εξής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: Η Πληροφορική στο Νέο Ψηφιακό Σχολείο

Κυρία Υπουργέ,

παρά το ειδικό βάρος που δίνει ο πρωθυπουργός στις νέες τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, τη θετική πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ να δημιουργήσει το νέο Ψηφιακό Σχολείο και ενώ η χώρα μας είναι στην τελευταία θέση, στην κατάταξη των χωρών της Ε.Ε. που αναφέρονται στους δείκτες που αφορούν στις θετικές επιστήμες, το μάθημα της Πληροφορικής διδάσκεται μία (1) ώρα την εβδομάδα στο Γυμνάσιο.

Στο Λύκειο, η Πληροφορική διδάσκεται ως μάθημα της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου για δύο (2) ώρες την εβδομάδα και ως μάθημα επιλογής των τριών τάξεων, διδάσκεται για δύο (2) ώρες την εβδομάδα.

Αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στους Λειτουργούς Μέσης Εκπαίδευσης, αναφορικά με την έλλειψη σαφής τοποθέτησης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, σε όσα σχετίζονται με την Αναβάθμιση της Πληροφορικής και τις αλλαγές που προωθούνται στο περιεχόμενο σπουδών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ διαρρέουν σχέδια για το Νέο Λύκειο -τα οποία επίσημα έως τώρα δεν έχουν διαψευστεί-, σύμφωνα με τα οποία οι αλλαγές που προωθούνται, τόσο στο περιεχόμενο σπουδών, όσο και στη δομή του νέου σχολείου, αμφισβητούν κυρίως τη «γενική μόρφωση». Ειδικά για τα μαθήματα Πληροφορικής διαρρέεται η κατάργησή τους από το πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου.

Θα αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπία, το νέο «Ψηφιακό» σχολείο που οραματίζεται η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, να μην συμπεριλαμβάνει την Πληροφορική Παιδεία.

με βάση τα ανωτέρω Ερωτάστε

1. Τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ ώστε να διασφαλιστεί και να αναβαθμιστεί η Πληροφορική ως αυτόνομο μάθημα στο Νέο Λύκειο, που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αλγοριθμικής σκέψης η οποία είναι απαραίτητη σε όλες τις θετικές, και όχι μόνο, επιστήμες;

2. Σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ΔΒΜΘ, να αναβαθμίσει το μάθημα της Πληροφορικής και στο Γυμνάσιο, για να μην καταδικαστούν οι νέοι μας σε ψηφιακό αναλφαβητισμό;

Αριάδνη Αγάτσα

Βουλευτής Ν. Βοιωτίας

ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΓΗ;

Από τις αρχές του 2010 μέχρι και σήμερα, κυκλοφορεί η φήμη στο διαδίκτυο ότι διάφορα εξωγήινα μητρικά διαστημόπλοια πλησιάζουν τον πλανήτη μας ενώ άλλα μικρότερα περιτριγυρίζουν την περιοχή. Ερασιτέχνες αστρονόμοι, ufo-believers, δημοσιογράφοι και επιστήμονες αποκαλύπτουν όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότερα εξωγήινα σκάφη, πολλές ιστοσελίδες παρουσιάζουν τη Γη σε ομηρία, αλλά οι επίσημες αρχές δεν βλέπουν κάτι παράξενο ακόμα στο διάστημα, έχοντας όμως και τις αμφιβολίες τους!
Στις 29 Ιανουαρίου του 2010, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια εντόπισε το Αντικείμενο P/2010-A2 να περιστρέφεται σε απόσταση περίπου 144 εκατομμύριων χιλιομέτρων από τη Γη, στην κύρια ζώνη αστεροειδών μεταξύ Άρη και Δία. Ο Ντέιβιντ Τζούιτ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: "Είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της πρόσφατης σύγκρουσης μεταξύ δύο αστεροειδών. Τον πυρήνα ακολουθεί μια ουρά με πολύ περίεργη εμφάνιση, που ποτέ δεν είχαμε δει στο παρελθόν. Η ινώδης εμφάνιση του αστεροειδούς διαφέρει από οτιδήποτε έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα σε εικόνες συνηθισμένων κομητών από το τηλεσκόπιο Χαμπλ.’’ Ακόμα και σήμερα οι επιστήμονες της NASA, της ESA και της UCLA, δεν είναι σίγουροι για τη ταυτότητα του αντικειμένου. Μήπως όμως αποκρύπτουν την ύπαρξη εξωγήινου διαστημοπλοίου;
Από τις 18 έως τις 23 Ιανουαρίου και από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου του 2010, το τηλεσκόπιο SOHO κατέγραφε αρκετά γιγάντια αντικείμενα μπροστά από τον ήλιο. Οι τολμηροί μιλούν για στόλο γιγαντιαίων διαστημοπλοίων στο μέγεθος του πλανήτη Δία που κρύβονται στο φως του Ήλιου και το συνδυάζουν με την ταυτόχρονη έξαρση εμφανίσεων ufo, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας. Οι κινήσεις των τεράστιων αντικειμένων είναι ακανόνιστες και δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως άγνωστοι πλανήτες. Διάφοροι επιστήμονες μιλούν για μετεωρίτες που περνούν πολύ κοντά στη Γη και μπροστά από τον Ήλιο, ενώ η NASA μιλάει άλλοτε για δυσλειτουργίες του τηλεσκόπιου και άλλοτε για κατασκευασμένες φωτογραφίες.

Στις 16 Μαίου του 2010, η NASA αποκαλύπτει ότι ένα άγνωστο αντικείμενο πλησιάζει τη Γη από το βαθύ διάστημα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι τεχνητής προέλευσης παρά ένας αστεροειδής. Το αντικείμενο 2010 KQ εντοπίστηκε από το Catalina Sky Survey στην Αριζόνα και ήταν υπό παρακολούθηση από την υπηρεσία της NASA την Earth Object Program που εδρεύει στο Jet Propulsion Laboratory στην Καλιφόρνια. Τον Ιούνιο του 2010, όταν το αντικείμενο πέρασε κοντά από τη Γη, η NASA δήλωσε επίσημα ότι ήταν πιθανώς ένα μεγάλο μεταλλικό εξάρτημα πυραύλου.
Παρόμοια γνώμη εξέφρασε και ο Paul Chodas, εμπειρογνωμόνων της JPL, που πιστεύει ότι το αντικείμενο πρέπει να είναι ένα διαστημικό σκάφος ή τμήμα του, από μια παλιά διαπλανητική αποστολή του παρελθόντος χωρίς και αυτός να δηλώνει απόλυτα σίγουρος. Η επόμενη επίσκεψη του αντικειμένου κοντά στην Γη θα είναι μάλλον το 2036, αφού διαπιστώθηκε ότι διαγράφει κυκλική τροχιά.
Αρχές Ιανουαρίου του 2011, η ρωσική εφημερίδα Pravda και η ηλεκτρονική της έκδοση έγραψαν ότι υπάρχουν τρία γιγαντιαία διαστημόπλοια τα οποία κατευθύνονται προς τη Γη. Το εμπλεκόμενο σύστημα αναζήτησης Haard και το πρόγραμμα Seti δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες της Ρωσικής εφημερίδας ούτε ο αστρονόμος Phil Plait που θεωρεί τις φωτογραφίες κατασκευασμένες. Τα τεράστια αντικείμενα που είναι πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα επιβεβαιώνονται μόνο από τον δικτυακό αστρικό χάρτη της ιστοσελίδας http://www.sky-map.org/ στις παρακάτω τρείς συντεταγμένες: 19 25 12 -89 46 03 , 16 19 35 -88 43 10 και 02 26 39 -89 43 13 . (Για να τα δείτε, αντιγράψτε τις συντεταγμένες στο search της παραπάνω ιστοσελίδας). Όμως καθώς ψάχναμε στην συγκεκριμένη περιοχή για τα διαστημόπλοια ανακαλύψαμε κι άλλα πέντε παρόμοια σχήματα: 19 26 51 -88 42 38 , 08 50 47 -89 38 09 , 14 38 50 -88 40 42 , 14 59 06 -88 21 24 και 23 13 00 -88 53 11 . Τελικά βρήκαμε περισσότερα διαστημόπλοια ή αποδείξαμε την παρανόηση των συγκεκριμένων φυσικών σχημάτων;

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2010 παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο ένα ‘’όχι και τόσο πρόσφατο’’ βίντεο με αρκετά περίεργα αντικείμενα. Ο ερασιτέχνης αστρονόμος John Lenard Walson, κατέγραψε με το αυτοσχέδιο τηλεσκόπιο του 35 περίπου περίεργα Α.Τ.Ι.Α. να περιφέρονται γύρο από τον πλανήτη μας! Μήπως τελικά είμαστε κάτω από στενή παρακολούθηση, μέχρι να φτάσει η στιγμή της μεγάλης συνάντησης; Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα, όλα αυτά τα περίεργα αντικείμενα να είναι απλά μικρόβια στο φακό του αυτοσχέδιου τηλεσκόπιου εγγραφής και ο ερασιτέχνης αστρονόμος να εκμεταλλεύτηκε την ομοιότητα για λίγα λεπτά δημοσιότητας!

Ακόμα και μετά τη παρουσίαση όλων αυτών των στοιχείων, συνεχίζει να υπάρχει η ίδια αμφιβολία, αν όλα αυτά είναι αληθινά ή απατηλά όνειρα σωτηρίας. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν πέφτουμε θύματα εθισμένων ουφολόγων που βλέπουν παντού διαστημόπλοια να έρχονται ή μυστικών υπηρεσιών που αποκρύπτουν μια μεγαλειώδης ενδεχόμενη επαφή. Βέβαια μπορεί όλες οι λογικές εξηγήσεις που έχουν δοθεί να είναι οι αληθινές, ακόμα κι αν δεν πολύ-αρέσουν στ’αφτιά μας…
Εγώ τι πιστεύω; Αν τα διαστημόπλοια έρχονται πραγματικά, θα ήταν παράλογο να αποκρύπτεται προσωρινά μια ενδεχόμενη επαφή που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

ΣΤΟΠ οι εθνικές εορτές αλλά δεξιώσεις για το ολοκαύτωμα των Εβραίων.


Το περασμένο έτος το υπουργείο Εξωτερικών με μία πρωτοφανή ενέργεια επέβαλλε την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου που οργανώνονται στις ελληνικές πρεσβείες και προξενεία ανά τον κόσμο “προς εξοικονόμηση πόρων, αλλά και για λόγους… συμβολισμού”. Η εγκύκλιος (αριστερά) που στάλθηκε τότε σε όλες τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές του εξωτερικού με την υπογράφη του γ.γ. του ΥΠΕΞ πρέσβη Ι. Αλ. Ζέπου δεν άφηνε περιθώρια ούτε καν για πρωτοβουλίες χρηματοδότησης από κατά τόπους ομογενείς, αναφέροντας ευθαρσώς ότι τα χρήματα θα διατεθούν για κάλυψη άλλων… συναφών εκδηλώσεων. Όπως μεταδίδει ιστοσελίδα της Ομογένειας από τις ΗΠΑ, στις 10 Φεβρουαρίου παρατίθεται στο ελληνικό Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης η καθιερωμένη δεξίωσή του για το Ολοκαύτωμα!
Στις 21 Ιανουαρίου 2011 σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο “Στάση πληρωμών κηρύσσει το υπ. Εξωτερικών” περιγράφει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το υπουργείο:
“Ενώπιον οικονομικού αδιεξόδου, με ορατές επιπτώσεις στη λειτουργία διπλωματικών αρχών του εξωτερικού, αλλά και στην οργάνωση διπλωματικών αποστολών, βρίσκεται το υπουργείο Εξωτερικών, εξαιτίας της αυστηρής τήρησης από το υπουργείο Οικονομικών των περιορισμών στην εκροή κεφαλαίων που έχουν προϋπολογισθεί για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Το υπουργείο Οικονομικών έχει ορίσει ότι ανά μήνα θα εκταμιεύεται για κάθε υπουργείο το 7% του συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της σπατάλης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και των υπερβάσεων που συνήθως καταγράφονται στο κλείσιμο του χρόνου. Αυτές οι υπερβάσεις –εκκρεμείς οικονομικές υποχρεώσεις από το 2010– ήταν η πρώτη δαπάνη που στο υπουργείο Εξωτερικών διαπίστωσαν ότι αδυνατούσαν να καλύψουν, με βάση τα νέα δεδομένα. Πρόκειται, δε, για οφειλές κυρίως από προμήθειες υλικών, που ακόμη δεν έχουν εξυπηρετηθεί“.

Αν όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων τότε η κυβέρνηση Παπανδρέου σαφώς θεωρεί ότι ο εορτασμός της Ελληνικής Εθνεγερσίας δεν αποτελεί χρέος τιμής και μνήμης όπως το εβραικό Ολοκαύτωμα και σίγουρα παραμένει αδιάφορο εάν μερικοί διπλωμάτες μας καλύπτουν σήμερα τις βασικές λειτουργικές δαπάνες των πρεσβειών και προξενείων από την τσέπη τους. Άλλωστε προέχει ο εξοπλισμός και η διακόσμηση των γραφείων της κας ΑΝΥΠΕΞ Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του ΥΦΥΠΕΞ Δ. Δόλλη με δαπάνες ύψους 70.000 και πλέον ευρώ
 http://ellinonea.blogspot.com/2011/02/blog-post_1812.html

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ - ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ



rus2Μετά την δολοφονική επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας σε επιφυλακή τέθηκε ο στόλος της Μαύρης θάλασσας και μεγάλες μονάδες του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού ωκεανού συγκεντρώνονται βόρεια της Ιαπωνίας στα νησιά Κουρίλ.
Πληροφορίες του liako.gr λένε ότι ο Πούτιν περιμένει περισσότερη και μεγαλύτερη πίεση μέχρι τη λήξη του τελεσιγράφου που του έχει δοθεί από την οικονομική ελίτ που προωθεί την "βιώσιμη ανάπτυξη" της Ατζέντας 21, που προϋποθέτει την αποβιομηχάνιση των χωρών της G-8 και την παραχώρηση όλων των ενεργειακών τους πηγών σε ένα ενιαίο κέντρο διαχείρισης του παγκόσμιου πλούτου.
Η επιφυλακή του ρωσικού στόλου σε συνδυασμό με την μεταφορά χιλιάδων αρμάτων μάχης στην περιοχή του Βλαδιβοστόκ στον Ειρηνικό ίσως σηματοδοτεί εξελίξεις που θα βρούμε μπροστά μας
http://www.liako.gr

Τι ξέρετε για τον Κώδικα Διατροφής και τις προβλεπόμενες συνέπειες για την υγεία μας;

Η «ομογενοποίηση » του κόσμου μέσω του νέου  Κώδικα Διατροφής και οι προβλεπόμενες συνέπειες για την υγεία μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από εκφυλιστικές παθήσεις, λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης σημαντικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί στους ισχυρούς παγκόσμιους οργανισμούς να «ομογενοποιήσουν » τον κόσμο μέσω του νέου Κώδικα Διατροφής…

Πολύ λίγοι είναι προς το παρόν εκείνοι που έχουν ακούσει για την ύπαρξη του Διατροφικού Κώδικα (Codex Alimentarius), ενώ και οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν την εφιαλτική πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από την πανίσχυρη αυτή εμπορική επιτροπή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Κώδικα (βλέπε εδώ), αποστολή του είναι να «προστατεύσει την υγεία των καταναλωτών και να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών του διεθνούς εμπορίου, προωθώντας παράλληλα τον συντονισμό όλων των κανονισμών που αφορούν στην παραγωγή τροφής και λαμβάνονται από διεθνείς κυβερνητι­κούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς».

Η λειτουργία του Διατροφικού Κώδικα στηρίζεται σε μία σύμπραξη ανάμεσα στον Οργανισμό Τροφίμων και....... Γεωργίας (Food and Agriculture Organization – FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization WHO).

Η ιστορία του Κώδικα αρχίζει το 1893, όταν οι επικεφαλής της Αυστρο-Ουγγρικής Αυτοκρατορίας αποφάσισαν ότι ήταν απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα σύνολο συγκεκριμένων οδηγιών, βάσει των οποίων τα δικαστήρια θα έκριναν τις υποθέσεις που σχετίζονταν με ζητήματα διατροφής και τροφίμων. Το όνομα που δόθηκε στις οδηγίες αυτές ήταν «Codex Alimentarius» και εφαρμόστηκε με επιτυχία έως την πτώση της αυτοκρατορίας το 1918.

Ωστόσο, εμπνευστής του διατροφικού κώδικα σιη σύγχρονη -οργουελική- εκδοχή τιου (σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Natural Solutions Foundation, Sp. Rima E. Laibow M.D., από ομιλία της στον αμερικανικό Εθνικό Οργανισμό Διατροφής – Codex and Nutricide, 2005*) είναι, ο καταδικασμένος από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης πρόεδρος της κολοσσιαίας Γερμανικής εταιρίας I.G. Farben, Fritz der Meer (νάτοι πάλι οι Γερμανοί!). Ήταν ο άνθρωπος που, μεταξύ άλλων, «εμπνεύστηκε» και το περίφημο λογότυπο «Arbeit Macht Frei» («Η εργασία απελευθερώνει»), το οποίο «κοσμούσε» την είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Αουσβιτς.

Η εταιρία του derMeer παρασκεύαζε, από το θανατηφόρο μείγμα αερίων που χρησιμοποιούνταν στους περίφημους θαλάμους αερίων (Cyclone B), μέχρι τον χάλυβα και τα πυρομαχικά των Ναζί (μετά τη λήξη του Πολέμου και την καταδίκη 24 ατόμων από τα μέλη της -από το δικαστήριο της Νυρεμβέργης- η εταιρία «διασπάστηκε» σε τρεις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες, τις γνωστές BASF, Hoechst και Bayer). Η ιδέα που εισηγήθηκε ο derMeer μετά την αποφυλάκιση του αφορούσε στον έλεγχο του πληθυσμού μέσα από την τροφή η οποία έμελλε να υλοποιηθεί αρκετά χρόνια αργότερα.

Η επανεισαγωγή του Κώδικα Διατροφής αποφασίστηκε το 1962 σε μία συνεδρίαση του ΟΗΕ. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η υπεύθυνη για τον Κώδικα Διατροφής επιτροπή είναι επιτροπή εμπορίου χωρίς υγειονομική αρμοδιότητα, παρόλο που χρηματοδοτείται κατά το 1/3 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Από το 2002, οπότε και οι μεγάλες βιομηχανίες επέλεξαν να στηρίξουν τον Κώδικα (παρά τις εισηγήσεις για αναίρεση του από μισθωμένο εξωτερικό σύμβουλο αξιολόγησης), αυτός χρησιμοποιείται με την κάλυψη πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στους τομείς τόσο των φαρμάκων, όσο και των αγροτικών και χημικών προϊόντων, προωθώντας την αύξηση των κερδών τους και την υλοποίηση της ατζέντας τους για έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην τελευταία συνεδρίαση για την προώθηση του Διατροφικού Κώδικα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2008, αποφασίστηκε να τεθούν οι ΗΠΑ επικεφαλής χώρα της επιτροπής, με τη σταθερή υποστήριξη των συμμάχων τους (Αυστραλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Μεξικό, Σιγκαπούρη και *Ε.Ε*.).

Συντονισμένη απειλή για την παγκόσμια υγεία:

Ο Κώδικας δρα υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, έχοντας τη λογική των ναπολεόντιων νόμων – αντί δηλαδή για τη συνήθη πρακτική, κατά την οποία αναγράφονται τα διατροφικά στοιχεία και οι ουσίες που απαγορεύονται, ο Κώδικας αναγράφει μόνο τα διατροφικά είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιουδήποτε διατροφικού είδους και στοιχείου δεν περιλαμβάνεται σε αυτόν.

Όπως εξηγεί η δρ. Ριμα Λέυμποου, από την 1η Ιανουαρίου 2010, οπότε η εφαρμογή του Κώδικα θα γίνει υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, αν ένα κράτος-μέλος αρνηθεί να επικυρώσει ή να τηρήσει τους όρους του, χάνει αυτομάτως οποιαδήποτε προσφυγή γίνει εναντίον του από άλλο κράτος μέλος, όσο εξωφρενική και αν είναι αυτή.

Πολλοί κρατικοί οργανισμοί και υπηρεσίες, όπως η Διεύθυνση Θεραπευτικών Αγαθών της Αυστραλίας, επιχειρούν να κατευνάσουν τις ανησυχίες του κοινού, καταφεύγοντας σε διαβεβαιώσεις ότι οι οδηγίες του Κώδικα για την κατάργηση των βιταμινών και των μετάλλων δεν θα εφαρμοστούν στη χώρα τους. Ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει ποιοι άλλοι συνοδευτικοί νόμοι θα θεσπιστούν εν όψει της εναρμόνισης των κρατών-μελών του Οργανισμού με τις οδηγίες του Κώδικα.

Ορισμένες από τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από τον Διατροφικό Κώδικα, οι οποίες προτείνεται να τεθούν σε ισχύ στο προσεχές μέλλον και, θα είναι αμετάκλητες, περιλαμβάνουν τα εξής:

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση Θρεπτικών Ουσιών (π.χ. βιταμινών και μετάλλων για την “ασθένεια”, χαρακτηρίζοντάς τις “τοξίνες” ή “δηλητήρια”. Κάθε είδος τροφής (ακόμα και τα οργανικά βιολογικά τρόφιμα) θα υποβάλλεται σε επεξεργασία με ακτινοβολία, προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα δήθεν θρεπτικά στοιχεία (εκτός και αν οι καταναλωτές μπορούν να παράγουν και να καταναλώνουν την τροφή τους σε τοπικό επίπεδο).

Μία πρόγευση της εν λόγω οδηγίας είχαν οι καταναλωτές των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2008, με την υποχρεωτική υποβολή των μαρουλιών και του σπανακιού της χώρας σε μαζική επεξεργασία με ακτίνες, στο όνομα της «δημόσιας ασφάλειας».

Αν ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έπραξε με γνώμονα την προστασία του κοινού, τότε γιατί δεν ενημερώθηκε η αμερικανική Κοινή Γνώμη;

Τα επιτρεπόμενα θρεπτικά στοιχεία θα είναι περιορισμένα σε αυτά που αναγράφονται στη λίστα του Κώδικα, η οποία θα περιλαμβάνει ουσίες, όπως το Φθόριο (3,8 mg ημερησίως), το οποίο θα συλλέγεται από βιομηχανικά απόβλητα.

Όλα τα θρεπτικά στοιχεία (π.χ. δι βιταμίνες Α, Β, C, D, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο) ανακηρύσσονται παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες και θα μειωθούν σε ποσότητες αμελητέες, με μέγιστο όριο το 15% της σημερινής συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Ακόμα και με συνταγή γιατρού θα είναι αδύνατο για κάποιον να βρίσκει τα παραπάνω στοιχεία σε μεγαλύτερες θεραπευτικές δόσεις, σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται.

Είναι πιθανό να ανακηρυχθούν παράνομες οι συμβουλές που δίνονται για τη διατροφή και αφορούν σε βιταμίνες και μέταλλα (συμπεριλαμβανομένων των άρθρων που θα δημοσιεύονται σε περιοδικά ή στο Διαδίκτυο, καθώς και προφορικών συμβουλών σε οποιονδήποτε.)

Σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσει κανείς την βιντεοσκοπημένη ομιλία αναφορικά με τον Κώδικα Διατροφής ή Codex Alimentarius :
 

Δεύτερη Ανοιχτή Επιστολή προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό – Second Open Letter to the Greek Prime Minister

NOTE: English translation follows after the Greek text

Πρωθυπουργέ Γεώργιε Α. Παπανδρέου,

———————————————————–

.Δεν εκπλησσόμαστε καθόλου που αρκετοί στην Ελλάδα παρουσιάζουν την επιστολή μας ως “απειλή” κατά του προσώπου σας. Στη χώρα που η λογοδοσία των πολιτικών χαρακτηρίζεται “ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής” και συγκαλύπτονται κολοσσιαία σκάνδαλα (Siemens, υποκλοπές, Βατοπέδι κ.ο.κ.) και στην οποία κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν πιστοποιημένους ρατσιστές ως “σοβαρούς συνομιλητές” δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα λιγότερο. Μη νομίζετε όμως ότι αστειευτήκαμε όταν σας είπαμε ότι θα ενημερωθεί όλη η υφήλιος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής σας.

Και δε θα περιοριστούμε σ’εσάς, αυτό σας το υποσχόμαστε. Οι πολίτες όλου του κόσμου θα ενημερωθούν για τα πεπραγμένα όλων των κυβερνήσεων: και των δικών σας και της Νέας Δημοκρατίας. Σε αντίθεση μ’εσάς, δεν έχουμε ανάγκη πληροφοριοδότες. Όσα χρειαζόμαστε έχουν ήδη δημοσιευτεί σε πληθώρα δημοσιογραφικών πηγών. Εμείς αυτό που θα κάνουμε – και το ξεκινήσαμε ήδη – είναι να  ……….    μεταφράσουμε αυτές τις πληροφορίες που έτσι κι αλλιώς είναι διαθέσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο με μια απλή αναζήτηση στην αρθρογραφία των εφημερίδων, ώστε να σπάσει το γλωσσικό φράγμα και οι αγγλόφωνοι αναγνώστες να δουν επιτέλους τι άνθρωποι αποφασίζουν για τις τύχες του Ελληνικού λαού τις τελευταίες δεκαετίες. Και αν θεωρείτε απειλή το να μάθουν οι εκτός Ελλάδας τι γίνεται εντός Ελλάδας, τότε πραγματικά δεν κάνετε για το αξίωμα που κατέχετε.

Μερικοί είπαν ότι σας… εκβιάζουμε. Αμ δε! Ο εκβιασμός προϋποθέτει αντάλλαγμα με τη μορφή προσωπικού οφέλους. Εμείς δε ζητούμε κάτι τέτοιο. Απαιτούμε εντιμότητα, διαφάνεια και σεβασμό προς τις ελευθερίες των πολιτών. Απαιτούμε να σταματήσει ο οχετός των τηλεοπτικών παραθύρων με τους διάφορους σχολιαστές που, σε (τεχνητά, αρκετές φορές) έξαλλη κατάσταση, εμποτίζουν τους πολίτες με φόβο και μίσος. Μια σωστή κοινωνία δε μπορεί να στηρίζεται στο φόβο, ούτε στο μίσος κι εσείς, που ηγείστε ενός κόμματος που θέλει να λέγεται σοσιαλιστικό, το γνωρίζετε πολύ καλά.

Ανεβήκατε στην εξουσία μιλώντας για ελευθερίες, για δικαιώματα κλπ. Το μόνο που είδαμε από τότε ήταν βίαιη καταστολή και περιστολή ελευθεριών. Είδαμε προπαγάνδιση τηςτρομολαγνείας. Σε ό,τι αφορά δε το διαδίκτυο, συνεχίζετε να συντηρείτε τη συζήτηση που ξεκίνησαν οι προκάτοχοί σας της Δεξιάς για κατάργηση της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, για “πιστοποίηση” και “ταυτοποίηση” των ιστολογίων. Από τον κύριο Αχμαντινετζάντ πήρατε αυτές τις ιδέες κ. Παπανδρέου; Ακόμα δεν καταλάβατε τη διαφορά μεταξύ ιστολογίων και δημοσιογραφίας; Κι ενώ στρέφεστε ως κυβέρνηση κατά του δικαιώματος οποιουδήποτε να σας ασκήσει κριτική, δέχεστε ασμένως, αν και σας είναι γνωστοί οι δράστες, τη διάπραξη των εγκλημάτων της απειλής κατά ζωής, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου, της παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (η τελευταία διανθισμένη με πλήθος απειλών κατά ζωής και με προτροπές σε τέλεση βίαιων εγκλημάτων) από το σύνολο των εθνικιστικών ιστολογίων που πρόσκεινται στο ΛΑ.Ο.Σ. και στις νεοναζιστικές οργανώσεις.

Ναι κ. Παπανδρέου, η κυβέρνησή σας γνωρίζει τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται – με τις ευλογίες του πολιτικού κόσμου -  στο χώρο του διαδικτυακού εκφοβισμού. Θέλετε μήπως να κατονομάσουμε ιστολόγια και ιστοσελίδες; Θα χρειαστεί να φτιάξουμε μια πολύ μεγάλη λίστα. Θέλετε να κατονομάσουμε πρόσωπα; Έχει ήδη γίνει – όχι από εμάς. Έχουν γίνει καταγγελίες, και μάλιστα επώνυμες, για τη δράση αυτών των ατόμων; Ναι. Πολλές. Η αντίδρασή σας ποια ήταν; Σιωπή και απραξία. Γιατί άραγε;

Ήρθε η ώρα να σας θέσουμε ορισμένα ερωτήματα κ. Παπανδρέου:

  1. Όταν οι κυβερνήσεις Σημίτη διέπρατταν παρανομίες από τις οποίες εσείς τώρα αποστασιοποιείστε, ψηφίσατε έστω και μία φορά υπέρ αυτών στη βουλή;

  2. Ένας άνθρωπος που ψηφίζει (δηλαδή συνυπογράφει) ως βουλευτής υπέρ της διάπραξης παρανομιών από τις οποίες ζημιώνεται η χώρα φέρει ή δεν φέρει την ευθύνη της ψήφου και της υπογραφής του;

  3. Για ποιο λόγο άραγε ένας λογικός και έντιμος άνθρωπος που συμμετέχει σε μία κυβέρνηση θα ψήφιζε υπέρ της  διάπραξης παρανομιών;

  4. Μήπως για λόγους κομματικής πειθαρχίας;

  5. Μήπως λόγω άγνοιας;

  6. Μήπως λόγω σύμπλευσης και συνέργειας σε αυτές τις παρανομίες;

  7. Ας πάρουμε τις δυο πρώτες, από τις τρεις, ενδεχόμενες αιτίες ψήφισης υπέρ παρανομιών, γιατί η υπόθεση σηκώνει συζήτηση.

  8. Είναι σύμφωνη με το Δημοκρατικό πολίτευμα και το Σύνταγμα η “κομματική πειθαρχία”, ειδικά μάλιστα όταν επισείεται το φόβητρο της διαγραφής από την κοινοβουλευτική ομάδα;

  9. Επεκτείνουμε το 8ο ερώτημα και φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σας και τη μνήμη των πολιτών: είναι δημοκρατική η εκ μέρους σας απειλή διαγραφής και διαγραφή βουλευτών που δεν ήθελαν ή/και δεν ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου;

  10. Θεωρείτε, με άλλα λόγια, ότι είστε δημοκράτης τη στιγμή που απαιτείτε οι βουλευτές σας, με την απειλή και το φόβο της διαγραφής, να υπακούν στη δική σας γραμμή;

  11. Πάμε τώρα στο ζήτημα της άγνοιας: είναι ποτέ δυνατόν ένας ενήλικος άνθρωπος και μάλιστα βουλευτής, υπεύθυνος για τις τύχες της πατρίδας του, να μη γνωρίζει τι ακριβώς ψηφίζει;

  12. Σε περίπτωση που αυτό που ψηφίζει είναι παράνομο και παρ’ελπίδα αναζητηθούν κάποτε ευθύνες, θα μπορέσει ποτέ να επικαλεστεί στο δικαστήριο την “άγνοια”;

  13. Σας προβληματίζει το γεγονός ότι, σε θέματα ελευθερίας του Τύπου (κυρίως λόγω του τυποκτόνου νόμου που θέσπισε ο νυν υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος) η Ελλάδα βρέθηκε το 2010 στην  70 θέση της παγκόσμιας κατάταξης, πίσω απ’όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

  14. Θεωρείτε δημοκρατική μια χώρα που ψεκάζει τους πολίτες της με χημικά όπλα (τα γνωστά σε όλους μας “δακρυγόνα”) που η χρήση τους σε πολεμικές επιχειρήσεις αποτελείέγκλημα πολέμου;

  15. Είναι δημοκρατική άραγε μια χώρα που αντιμετωπίζει το λαό της ως “εσωτερικό εχθρό” του οποίου οι αντιδράσεις πρέπει να κατασταλούν διά της βίας (π.χ. Κερατέα);

  16. Είναι άραγε δημοκρατική η νοοτροπία της κυβέρνησης μιας χώρας που αντιμετωπίζει τους πολίτες ως “εσωτερικό εχθρό” και χρησιμοποιεί βία εναντίον τους;

  17. Είστε υπερήφανος για το γεγονός ότι αρκετά στελέχη των ΜΑΤ δηλώνουν ανοιχτά ότι είναι νεοναζί και μάλιστα καμαρώνουν γι’αυτό;

  18. Επανερχόμαστε στο θέμα του διεθνούς πολιτικού φορέα στον οποίο είστε πρόεδρος (και του οποίου το όνομα δεν καταδεχόμαστε πλέον ούτε καν να αναφέρουμε): Τόσα χρόνια, δε βλέπατε τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα  βασανιστήρια στα καθεστώτα του Μπεν Αλί και του Μουμπάρακ; Γιατί σωπαίνατε όλοι;

  19. Τι γνώμη σχηματίζετε για έναν επιχειρηματία ή για έναν πολιτικό που, για να πάει οπουδήποτε, χρειάζεται ένα στρατό ολόκληρο να τον φυλάει από τους πολίτες;

Δεν περιμένουμε βέβαια να μας απαντήσετε σοβαρά. Το πολύ-πολύ να βγει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και να πει τα κλασικά περί “ανωνύμων απειλών”, “απόπειρας τρομοκράτησης” κλπ. Αυτά όμως είναι ανοησίες. Εμείς ΔΕΝ έχουμε ούτε πυροβόλα όπλα, ούτε βόμβες οποιουδήποτε είδους, ούτε μαχαίρια, ούτε τσεκούρια (ούτε καν αυτοσχέδια τσεκούρια), ούτε ρόπαλα, ούτε καδρόνια, ούτε σιδερογροθιές, ούτε λοστούς: δεν έχουμε στη διάθεσή μας ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣπου να μπορεί να προκαλέσει την παραμικρή σωματική βλάβη. Τα όπλα μας, κύριε Παπανδρέου, είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας  (που είναι η lingua franca της εποχής μας), ένα λεξικό οικονομικών όρων και ένα καλό αρχείο άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, καθώς και σε έγκυρες ιστοσελίδες και ιστολόγιαΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε κ. Παπανδρέου – ήδη, ακριβώς για να μη δώσουμε σε κανέναν καλοθελητή το δικαίωμα να μας συκοφαντήσει, κάθε κείμενο που δημοσιεύουμε έχει από κάτω και την αγγλική μετάφραση, συχνά εμπλουτισμένη με πληροφορίες που ένας αλλοδαπός δεν έχει στη διάθεσή του για την Ελλάδα και φροντίζουμε να δίνουμε και παραπομπές.

Έτσι, θα σας καθησυχάσουμε και από το φόβο σας μην τυχόν και υπήρξαν διαρροές στελεχών σας προς εμάς ή δική μας προσπάθεια να αποσπάσουμε με “παράνομο” τρόπο πληροφορίες. Δεν υπάρχει καμία τέτοια ανάγκη. Μπορούμε πολύ εύκολα να  βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε, ακόμη και από τα στοιχεία που δίνει το ίδιο το κράτος για την ασκούμενη πολιτική.

Ναι κ. Παπανδρέου, έχουμε ήδη ξεκινήσει τις μεταφράσεις άρθρων που αφορούν την πολιτική που ασκήθηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια σε οικονομικά θέματα, σε θέματα πολιτικών ελευθεριών και σε θέματα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Τι σκοπεύετε να κάνετε γι’αυτό κ. Παπανδρέου; Να ποινικοποιήσετε την εκμάθηση ξένων γλωσσών, την ανάγνωση εφημερίδων και διαδικτυακών ιστοσελίδων και τη μετάφραση κειμένων; Να ζητήσετε από τη Wall Street Journal, τη Guardian, το Zerohedge, το Russia Today, την “Ελευθεροτυπία”, την “Καθημερινή”, το “Ποντίκι” και από σωρεία ελληνικών και ξένων ιστολογίων και ιστοσελίδων οικονομικού ενδιαφέροντος να πάψουν να δημοσιεύουν κείμενα επειδή υπάρχει κίνδυνος οι Anonymous να τα μεταφράσουν, να τα αναδημοσιεύσουν και να δείξουν στους αγγλόφωνους αναγνώστες πόσο καταστροφική πολιτική ασκήσατε; Μήπως θα επιχειρήσετε να λογοκρίνετε τον Mark Weisbrot, τον Joseph Stiglitz, ή τον Richard D. Wolff; Για να μας αφοπλίσετε, κ. Παπανδρέου, θα πρέπει ή να προβείτε στη φυσική μας εξόντωση (ε, όλο και κάποιος Κορκονέας θα βρεθεί) ή να καταστείλετε την ελευθερία του λόγου όλων όσων έχουν σπουδάσει οικονομικά σ’αυτόν τον πλανήτη!

Να ξέρετε ότι δε θα είμαστε εμείς που θα ξεσηκώσουμε το λαό. Ο λαός ήδη έχει αρχίσει να ξεσηκώνεται, πολύ πριν αποφασίσουμε εμείς να ασχοληθούμε με το όλο ζήτημα, πολύ πριν αποφασίσουμε να ενταχτούμε στο κίνημα των Anonymous. Με απλά λόγια, τον λαό θα τον ξεσηκώσετε εσείς που τον εξαθλιώνετε, τον προσβάλλετε, τον συκοφαντείτε και τον τρομοκρατείτε. Ξέρετε τι θα ξεσηκώσει το λαό εναντίον σας; Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Η επερχόμενη δραματική επιδείνωση του αριθμού των θανάτων, ειδικά στην ύπαιθρο, από έλλειψη χρημάτων για θέρμανση (fuel poverty) στη χώρα μας (ήδη βρισκόμαστε σε ανησυχητικά κακή θέση πριν αποφασίσετε να εξισώσετε – με εντολή τίνος; – τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης με αυτές του πετρελαίου κίνησης – δείτε επίσης και αυτό το αποκαλυπτικό άρθρο του J D Healy στο Journal of Epidemiology & Community Health), η οποία θα ενταθεί με τα νέα, αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ που στρέφονται κατά της μικρής κατανάλωσης (δηλαδή κατά των πολιτών εκείνων που είτε είναι ήδη φτωχοί είτε τους κάνατεφτωχούς) και μάλιστα παρά τις προς την αντίθετη κατεύθυνση παραινέσεις στο EU Business News (συγκεκριμένα λένε “Prevent energy companies collecting higher tariffs from poor customers than from rich ones” – αγγλικά ξέρετε, διαβάστε το και πείτε μας αν αυτή η παραίνεση εισακούστηκε από εσάς και τη ΔΕΗ). Η τραγική αύξηση της ανεργίας (“εσωτερική υποτίμηση” την αποκαλούν οι σύμβουλοί σας) που μεθοδεύσατε για να εκβιαστεί η κοινωνία να αποδεχτεί εργασιακούς όρους και μισθούς επιπέδου Κίνας.  Η βίαιη καταστολή της οργής του. Η άδικη φορολόγηση που ευνοεί τους πάμπλουτους και τσακίζει τα χαμηλότερα (από μεσαία τάξη και κάτω) στρώματα.  Οι εντεταλμένοι προπαγανδιστές των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που έχουν κατασυκοφαντήσει όλες τις κοινωνικές τάξεις. Η προκλητική  και προσβλητική συμπεριφορά των μελών της κυβέρνησής σας.Το γεγονός ότι ρίχνετε στάχτη στα μάτια του κόσμου υιοθετώντας τη ρατσιστική ρητορεία του ΛΑ.Ο.Σ., σύμφωνα με το οποίο “για όλα φταίνε οι μετανάστες και το ακαδημαϊκό άσυλο”. Και όλα αυτά είναι δικές σας επιλογές και αποτελούν πυλώνες του τρόπου με τον οποίο ΕΣΕΙΣ επιλέξατε να κυβερνήσετε. Αν λοιπόν ψάχνετε γι’αυτόν που θα ξεσηκώσει το λαό εναντίον σας, πάρτε την κυβέρνησή σας και στηθείτε όλοι μαζί μπροστά από έναν καθρέφτη.

Εμείς απλά θα πληροφορήσουμε τους πολίτες των ξένων κρατών για την πραγματικήκατάσταση στην Ελλάδα και για τις ευθύνες σας και θα στερήσουμε από τα φερέφωνά σας και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας, καταδεικνύοντας τα ψέματά τους. Εμείς, κ. Παπανδρέου,  έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας και κάναμε τις επιλογές μας. Είμαστε κατά της αστυνομοκρατίας. Είμαστε κατά της καταστολής της λαϊκής διαμαρτυρίας. Είμαστε κατά της περιστολής των πολιτικών ελευθεριών για οποιοδήποτε λόγο. Η ιδεολογία μας είναι ηΟικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και όσα αυτή συνεπάγεται. Τίποτα περισσότερο, αλλά και τίποτα λιγότερο.  Και δε δεχόμαστε κανείς να μας κολλά ταμπέλες. Εσείς, από την άλλη, οφείλατε ως πρωθυπουργός (τώρα) και ως βουλευτής και υπουργός (παλαιότερα) να σέβεστε τη λαϊκή βούληση και να ενεργείτε σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού σας, όχι σύμφωνα με τα συμφέροντα ξένων τραπεζών και επιχειρήσεων που αποφάσισαν να πλιατσικολογήσουν τη χώρα μας. Εσείς επιλέξατε να τοποθετηθείτε απέναντι στο λαό που σας ψήφισε και στον οποίο υποσχεθήκατε κάποια πράγματα. Εμείς είμαστε δίπλα στο λαό. Δίπλα σε κάθε λαό.

.

Είμαστε πολλοί.

Δεν συγχωρούμε.

Δεν ξεχνάμε.

.

English translation:

.

Prime Minister Georgios A. Papandreou,

.

It comes as no surprise to us that our first open letter to you has already been presented in Greece as a “threat” to your person. In a country where politicians’ accountability w.r.t. management of state finances and other such issues of basic honesty has oftentimes been labeled as “penalization of political life” and where colossal scandals (Siemens, mass wiretapping, Vatopedi etc) are hidden under the rug, and where certified racists are deemed “serious interlocutors” by top members of the government, we could expect nothing less. But do not think we were joking when we were telling you that the whole world will be informed of your government’s track record.

And we promise you that we will not limit our exposure of facts to the months that you have been governing. The citizens of the whole world will be informed of the track record of everygovernment: yours and of Nea Dimokratia’s. Contrary to you, we don’t need informers. Everything we need has already been published in a plethora of journalist sources. What we will do – and we have already begun – will be to translate this information, which is already readily available to everyone who wishes with a simple search in the archives of every newspaper; we will break the language barrier and english-speaking readers will see at last what sort of persons have been governing Greece over the past few decades. And if you feel threatened by the thought that people outside Greece will learn what’s going on inside the country, then you are utterly unfit for the post of Prime Minister.

Some said we are… blackmailing you. For such an accusation to stand, there needs to be a demand for personal gain. We ask nothing for ourselves. We demand honesty, transparency and respect to people’s freedoms. We demand that a lid is put on the sewer of the TV “news” where various commentators, in a state of often prefabricated hysteria, instill fearand hate in the hearts of the citizens. No serviceable society can be built on fear and hateand you, as the leader of a political party that claims to be socialist, know this very well.

You rose to power amidst promises of liberties, rights etc. Ever since then, we only sawviolent suppression and repression of our liberties. We saw a terrormongeringpropaganda. As far as the internet is concerned, you keep on fueling the “discussion” that your right-wing predecessors started about the abolition of anonymity on the internet, about “certification” and “identification” of blogs. Who exactly did you consult on these matters? Mr. Ahmadinejad, should we presume? Haven’t you yet discovered the difference between journalism and blogging? And, while your government does everything in its power to suppress the people’s right to criticize it, you happily allow, even though the perpetrators are known to you, violations of privacy, death threats, libel, defamation, violation of the anti-racist legislation, incitement to the perpetration of violent crimes etc by all the blogs that support (and are sponsored by) the Popular Orthodox Rally and the neonazi terrorist groups.

Yes Mr. Papandreou, your government knows the people active – with the political system’s blessings – in the field of cyberbullying and cyber-intimidation. Do we need to name blogs and websites? We would need to make an extremely long list. Do we need to name names? It has already been done – just not by us. Have there been signed reports and lawsuits about the action of these people? Yes. Plenty. And what was your reaction? Silence and inaction. Why?

Now is the time for us to ask you a few questions, Mr. Papandreou:

  1. When the governments of Mr. Simitis engaged in illegal activities (from which you are now distancing yourself), did you even for once vote in favor of them as a member of the parliament?

  2. A man who, as a parliament member, votes for the undertaking of illegal actions that have damaged the country, does he or does he not bear responsibility for his vote?

  3. Why would a sensible and honest person participating in a government vote for the commitment of illegal actions?

  4. Perhaps to stay within “party line”?

  5. Perhaps due to ignorance?

  6. Perhaps because he condoned these actions?

  7. Let’s examine the first two cases in which such actions can be voted for by a politician, as this matter should be discussed further.

  8. How does the “party line” comply with the Democratic polity, especially when there is the threat of ousting “non-conformant” parliament members from the party?

  9. Let’s extend the 8th question and freshen up your memory and the people’s memory: when you removed party members that refused to vote for the Memorandum and threatened others to remove them, was it a sign of a man who believes in Democracy?

  10. In other words, do you consider yourself a democrat when you demand that your parliament members stay within “party lines” under threat of removal from the party?

  11. Let us tackle the question of ignorance now: is it possible or sensible for an adult, and, what’s worse, a legislator, a parliament member who makes decisions regarding the fate of his country, to not know what he votes for?

  12. In case what a legislator votes for turns out to be illegal and ends up to be at the heart of a scandal, if and when some people are going to be held accountable, do you think any court of law worth its salt will take this parliament member seriously when he claims “he did not know what he was voting for”?

  13. Does it bother you that, w.r.t. freedom of Press (mostly because of the pertinent law passed by your current Minister of Defense Evangelos Venizelos), Greece has fallen last year to the 70th place, last and least of all EU member states?

  14. How democratic is a country whose SWAT teams spray its citizens with chemical weapons (“tear gases”) whose usage by any military is a war crime?

  15. How democratic is a country whose leadership considers and treats its people as “the enemy within”, whose reactions must be suppressed with brutal violence (see Keratea)?

  16. How democratic is the mentality of a government that treats citizens as “the enemy within” and uses violence against them?

  17. Are you proud of the fact that many SWAT team members openly proclaim their subscription to neonazi groups and gloat about it?

  18. We’re getting back to the matter of the international political organization over which you preside (which shall remain nameless from now on, because it has lost our respect and earned our contempt): All these years, didn’t you see the multitude of human rights violations by the regimes of Mubarak and Ben Ali? Why did you all remain silent?

  19. What is your opinion of a businessman or a politician who needs an entire army to guard him from the citizens and can’t go anywhere without his guards?

Of course, we don’t expect a serious answer. The most we can expect is to see your spokesman tell the usual, clichéd stuff about “anonymous threats”, “attempts to terrorize” the government etc. This is all nonsense. You see, we DO NOT have firearms, or bombs of any kind, or axes (including improvised ones), or clubs, or truncheons, or brass knuckles, or anything of this kind: we don’t have ANYTHING AT ALL that can cause bodily harm to you.Our weapons, Mr. Papandreou, are our knowledge of the English language (which is today’s lingua franca), a dictionary of economic and financial terms, and a comprehensive collection of articles that were published in the Greek and international Press, in international scientific journals and conferences, as well as in well-respected websites and blogs. THESE ARE OUR WEAPONS. And we will use them Mr. Papandreou – already, to make sure that no lackey gets the right to defame our movement, every text we publish is accompanied by its translation in English, which is placed exactly underneath it and oftentimes includes extra information to help foreigners understand what’s going on in Greece; we also provide sources to back our statements.

So, to ease your fears of the possibility that some disgruntled members of your government might have leaked information to us or that we might have “illegally” acquired information that you didn’t want the people to know, we’ll tell you that there’s no need for this at all. We can very easily find whatever we need, even from the official data published by the State itself.

Yes Mr. Papandreou, we have already started translating articles regarding the policies that were employed in Greece during the past 20 years, in fiscal matters, in matters of civil liberties and in matters of management of state finances. What will you do about that, Mr. Papandreou? Prohibit the learning of foreign languages, the reading of newspapers and the translation of texts? Tell the Wall Street Journal, the Guardian, Zerohedge, Russia Today, “Eleftherotypia“, “Kathimerini“, “To Pontiki” and a multitude of other websites and blogs whose subject matter is economics and fiscal policies to stop publishing content because the Anonymous might translate it, republish it and show the english-speaking word how catastrophic your policies are? Will you attempt to censor Mark Weisbrot,  Joseph Stiglitz, Richard D. Wolff? To neutralize us, Mr. Papandreou, you’ll need to either physically annihilate us (you have plenty of Korkoneas-style characters at your disposal anyway) or to suppress the freedom of speech of everyone on this planet who has studied economics!

Know that it won’t be us that will make the people rise up against you. The people have already begun to revolt, long before we decided to join the Anonymous movement. To put it simply, you will be the one who will make the people revolt. You, who have thrown the people into poverty, you, who slander your people, insult your people, terrorize your people. Do you know what will cause the people to start a revolution against you? The continued, prolonged degradation of the people’s living standard. The upcoming dramatic rise of the number of deaths among people, especially in the countryside, who were too poor to heat their homes (fuel poverty) in our country (we are already in an alarmingly bad position evenbefore you decided to double heating fuel prices to match those of the diesel fuel used in cars and trucks – also have a look at this article by J D Healy, which was published in the Journal of Epidemiology & Community Health), which will be made even worse with the new pricing of electric power by the Public Power Corporation, which target the low-consumption households (i.e. the people who were already poor or were impoverished by your government) and despite all contrary recommendations in the EU Business News publication (they specifically said “Prevent energy companies collecting higher tariffs from poor customers than from rich ones” – you are well-versed in English, so read it and tell us if this recommendation has been heeded by you and the Public Power Corporation). The tragic rise of unemployment (“internal devaluation” is the euphemism used by your advisors) that you have caused to blackmailsociety into accepting China-type wages and labor conditions. The violent suppression of the people’s anger. The unfair taxations that favors the super-rich and destroys the lower (middle-class and lower) classes. The deluge of defamatory, libelous and slanderous commentary by your well-paid propagandists in the corporate media. The inflammatory and insulting behaviour of your government’s top execs. The fact that you mislead people by adopting the racist rhetoric of the Popular Orthodox Rally, according to which “everything must be blamed on the immigrants and the academic asylum”. And these are all your choicesand are foundations of the way YOU chose to govern the country. So, if you are looking for the ones that will instigate an uprising against you, you only need to take your entire cabinet and stand before a mirror.

We will merely let the people of countries outside Greece know what things are really like in Greece; we will inform them of your responsibilities and strip your mouthpieces of the last trace of credibility they still think they have, making their lies dreadfully obvious. We, Mr. Papandreou, have made our choices and our decisions. We are against police states. We are against the suppression of popular protest. We are against the restriction of civil liberties,regardless of reason or excuse. Our ideology is the Universal Declaration of Human Rightsand all it encompasses and leads to. Nothing more, nothing less. And we accept no labels from no one. You, on the other hand, were obliged as a Prime Minister (now) and as a parliament member and minister (previously) to respect the people’s volition and act according to the people’s best interests, not according to the best interests of foreign banks(ters) and businesses that decided to pillage our country. You chose to stand against the people that voted for you, to whom you promised certain things. We stand by the side of the people. We stand by the side of every people.

.

We are Legion.
We do not Forgive.
We do not Forget.

"Βράζει" ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Νέο συλλαλητήριο στα "Κατεχομενα"

"Βράζει" ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την λαϊκή έκρηξη
στα Κατεχόμενα κατά της Τουρκικής Κατοχής


"Με χάπια" τον έχουν τον Ρ.Τ.Ερντογάν, προκειμένου να τον συνεφέρουν ψυχολογικά μετά τις διαδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων στα Κατεχόμενα με κύριο σύνθημα την εκδίωξη των Τουρκικών κατοχικών δυνάμεων!
Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την τελευταία μέρα των επαφών του στο Κιργιστάν, ο Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε πως «τις τελευταίες μέρες υπάρχουν.... στη "Βόρεια Κύπρο" προβοκατόρικες δραστηριότητες. Τις κάνουν μαζί με το Νότο. Η τελευταία έγινε στις 28 Φεβρουαρίου». «Μας λένε να φύγουμε. Η διοίκηση είναι απαθής. Από τον πρόεδρο μέχρι τον πρωθυπουργό, η διοίκηση πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση», υπογράμμισε σε αυστηρό ύφος.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου, ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης τα εξής:

«Δεν έχουν τέτοιο δικαίωμα. Ο πιο κακοπληρωμένος υπάλληλός τους παίρνει περίπου 10 χιλιάδες λίρες (5.000 ευρώ). Ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού μου γραφείου παίρνει 5 χιλιάδες λίρες... Ο κύριος παίρνει 10 χιλιάδες και μετά δίχως να ντραπεί κάνει αυτές τις κινητοποιήσεις. Και μάλιστα παίρνουν 13 μισθούς το χρόνο. Λένε να φύγει η Τουρκία. Ποιος είσαι ρε φίλε; Έχω νεκρούς και τραυματίες στρατιώτες εγώ εκεί... Έχω στρατηγικό ενδιαφέρον. Όποιο είναι το στρατηγικό ενδιαφέρον της Ελλάδας στην Κύπρο, το ίδιο έχει και η Τουρκία. Έχει νόημα το γεγονός ότι αυτοί που θρέφονται από τη χώρα μας καταφεύγουν στο δρόμο αυτό. Εμείς τους στηρίζουμε. Δεν θα έπρεπε να έχει αυτό ένα αντίκρυσμα;»

Αναφερόμενος μάλιστα στην Τουρκοκυπριακή ηγεσία, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρατήρησε πως «είναι απαράδεκτο να προετοιμάζεται έδαφος για κινητοποιήσεις εναντίον της Τουρκίας», για να συμπληρώσει: «Τώρα ζητάει ραντεβού. Θα τον καλέσω να μιλήσουμε και θα τον ρωτήσω...».

Όταν η ανάγκη για ζωή και εξέλιξη, φέρνει την αντίδραση κατά αυτών που καταπιέζουν αυτά τα στοιχειώδη στην ζωή των ανθρώπων...
Νέο συλλαλητήριο την Δευτέρα στα Κατεχόμενα κατά Ρ.Τ.Ερντογάν και Α.Κ.Ρ.

Οξύνεται η κόντρα του Ρ.Τ. Ερντογάν με τους Τουρκοκύπριους για το πρόσφατο συλλαλητήριο των τελευταίων κατά της οικονομικής πολιτικής της ηγεσίας τους και της Άγκυρας και στις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν που δημοσιεύουμε σε άλλοο σημείο της πρώτης σελίδας, η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα που οργάνωσε τις πρώτες εκδηλώσεις, τώρα προγραμματίζει νέες για την Δευτέρα!

Σε γραπτή ανακοίνωση, η πλατφόρμα αναφέρει ότι «ο κ. Ταγίπ Ερντογάν που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη διαμαρτυρία εναντίον του οικονομικού και πολιτικού πακέτου και των μέτρων που επέβαλλε η Τουρκία και το πιο φυσικό δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να γεμίζει τις πλατείες, κατηγορεί και το συνεργάτη που διοικεί αυτή τη χώρα και τις χιλιάδες των ανθρώπων που γέμισαν τις πλατείες».



Kαλεί δε τον Τούρκο Πρωθυπουργό να μην κρύβεται πίσω από το ''ναι'' των Τουρκοκυπρίων το 2004 στο δημοψήφισμα. «Το ΑΚΡ με τζαμιά, συγκροτήματα πανεπιστημίων και θρησκευτική προπαγάνδα συνεχίζει την πολιτική της πολιτιστικής και κοινωνικής διάβρωσης των Τουρκοκυπρίων, της πτώχευσης των εργαζομένων και του να τους κάνει πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα», προστίθεται στην ανακοίνωση.



Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού προς τον Αιγύπτιο Πρόεδρο να ακούσει τις φωνές στους δρόμους και να δείξει σεβασμό στο λαό, η συνδικαλιστική πλατφόρμα των Τουρκοκυπρίων επισημαίνει «όταν ήρθε η σειρά του - χωρίς να δείξει καθόλου σεβασμό στη θέληση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και αυτά που έγιναν στους δρόμους - παρουσιάστηκε χωρίς ντροπή».



Η πλατφόρμα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω και κατηγορεί το κυβερνών ΑΚΡ για νεοφιλελεύθερη ισλαμική πολιτική με την οποία θέλησε να ''ντύσει'' τους Τούρκους εργαζόμενους, στην οποία «δεν θα δώσουμε εμείς καμιά ευκαιρία».



Σε ανακοίνωσή του το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα χαρακτηρίζει απαράδεκτες και λυπηρές τις δηλώσεις Ερντογάν και θεωρεί ότι προέρχονται από λάθος πληροφόρηση και παρακίνηση. «Οι Τουρκοκύπριοι δεν συντηρούνται από κανέναν και δεν είναι παράσιτα», προστίθεται στην ανακοίνωση. 


Στα Κατεχόμενα, δύο αντιμαχόμενες ομάδες παραλίγο να συγκρουστούν έξω από τα γραφεία του ΚΕΕ όταν μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Μπαράκα πραγματοποίησαν πορεία προς τα γραφεία του κόμματος με συνθήματα όπως «Έφθασε το μαχαίρι στο κόκαλο», «Χέρι-χέρι κατά του φασισμού», «Ανεξάρτητη Κύπρος», «Αδέλφια όλοι οι λαοί» κλπ.

πηγη

Τον αφοπλισμό της Ελλάδας προτείνει ο Νταν Κον Μπεντίτ (βίντεο)

Τον αφοπλισμό της Ελλάδας προτείνει
ο Τουρκόφιλος, εκτός από παιδόφιλος,
Νταν Κον Μπεντίτ (βίντεο)


Επανέρχεται ο λάτρης της παιδοφιλίας - κατά δική του δήλωση - ο ευρωβουλευτής Ντάνιελ Κον Μπετίτ, στις προτάσεις του για αφοπλισμό της Ελλάδας και αποκαλεί "εθνικισμό" την ανάγκη της χώρας να προστατέψει το έδαφος και τα συμφέροντά της έναντι της Τουρκίας, σε συνέντευξη που δίνει στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Την ανάγκη της χώρας για ασφάλεια ο ευρωβουλευτής της αποδίδει σε "εθνικιστικά σύνδρομα" τα οποία προκαλούν "αγορές όπλων" όπως.... λέει. Για τους φρενήρεις εξοπλισμούς της Τουρκίας δεν λέει τίποτα...

Ε: Είναι εφικτή η πρότασή σας για μείωση των εξοπλισμών της Ελλάδας, με δεδομένες τις σχέσεις με την Τουρκία;


Α: Καταλαβαίνω, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα της Ελλάδας και του Ελληνικού εθνικισμού. Δεν χρειάζεστε τόσο στρατό. Το πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι στρατιωτικό. Ολα αυτά τα πολεμικά παιχνίδια ανήκουν στον περασμένο αιώνα. Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί χρειάζεται η Ελλάδα υποβρύχια; Για να πολεμήσει ποιον και πού;

Ε: Υπάρχουν διεκδικήσεις στο Αιγαίο και αμφισβητήσεις κυριαρχίας.

Α: Ελάτε τώρα! Ζούμε στον 21ο αιώνα. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο εθνικισμός. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να εγγυηθεί τα ελληνικά σύνορα. Να μειώσετε το στρατό σας και υπάρχει πρόβλεψη για εγγύηση στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Πρέπει με πολιτική πρωτοβουλία να υπάρξει μείωση των εξοπλισμών και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη βόρεια Κύπρο.

Ε: Εχετε καταγγείλει στο Ευρωκοινοβούλιο τη Γερμανία και τη Γαλλία ότι πιέζουν την Ελλάδα για πωλήσεις όπλων τους. Α: Ναι, βεβαίως και τους έχω κριτικάρει, αλλά πουλάνε όπλα στη χώρα σας γιατί ο ελληνικός εθνικισμός τα αγοράζει. Σταματήστε να τα αγοράζετε και τότε δεν θα μπορούν να τα πουλάνε.

Ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ντάνιελ Κον – Μπεντίτ προ μηνών είχε προτείνει στον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί να βρει πολιτική πλατφόρμα για την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., ούτως ώστε "να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας". Δηλαδή έχει αναλάβει εργολαβικά την αφοπλισμό της χώρας. Όπως είπε, "εάν υπάρξει προσέγγιση της Τουρκίας στην Ευρώπη και αφοπλισμός, ο ελληνικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί, ο τουρκικός προϋπολογισμός θα ανακουφιστεί".

Σε άλλη ανάλογη παρέμβασή του ο Ντανιέλ στο Εΰρωκοινοβούλιο είχε επιτεθεί στον Μπαρόζο λέγοντας ότι: "Εξακολουθεί να αγνοεί τον ελέφαντα στο δωμάτιο σε σχέση με τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας: τον τεράστιο και περιττό στρατιωτικό προϋπολογισμό της".

Και μάλιστα είναι τόσο ξεκάθαρο το για ποιους δουλεύει ο «Πράσινος» - πρώην «κόκκινος» - Ντάνιελ, που δεν δίστασε να συμπεριλάβει στους υπαίτιους της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας και την …Ελληνική Εκκλησία: "Περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού προϋπολογισμού πηγαίνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία" είπε.

Και όχι μόνο φιλότουρκος λομπίστας:
Σε εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης στις 23 Απρίλίου 1982 έχει υπερασπιστεί δημοσίως την παιδοφιλία και τους παιδόφιλους (αηδιαστικό απόσπασμα των όσων είπε στην συνέντευξή του "Eίναι ωραίο να γδύνεται ένα 5χρονο κοριτσάκι. Aπίστευτα ερωτικό παιχνίδι")! Το 2001 είχε κατηγορηθεί ευθέως για παιδοφιλία, βάσει ενός βιβλίου του του 1975 (Le Grand Bazaar) όπου προέτρεπε ενήλικες να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις με παιδιά!

Σημείωση: Πριν γίνει ότι είναι διεύθυνε παιδικό σταθμό!

Ιδού και ένα άλλο απόσπασπα των παιδόφιλων απόψεων του, στα αγγλικά, για να μην θεωρηθεί ότι αλλοιώνουμε τα λεγόμενά του: “At nine in the morning, I join my eight little toddlers between the ages of 16 months and 2 years. I wash their butts, I tickle them, they tickle me and we cuddle. … You know, a child’s sexuality is a fantastic thing. You have to be honest and sincere. With the very young kids, it isn’t the same as it is with the four-to-six-year-olds. When a little, five-year-old girl starts undressing, it’s great, because it’s a game. It’s an incredibly erotic game.”
Το 1999 τάχθηκε υπερ των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών στην Γιουγκοσλαβία!
" height="390"> 


πηγη

ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ "ΑΟΡΑΤΟ" ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ

ΑΠΕΠΛΕΥΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ
ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
"ΑΟΡΑΤΟ" ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ


Τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο Τουρκικός τύπος, με τίτλους όπως «Ανοίχθηκε στη θάλασσα το πρώτο εγχώριας κατασκευής πολεμικό πλοίο» (Zaman), «Απέπλευσε το πρώτο "εθνικό" πολεμικό πλοίο "Heybeliada"» (Hürriyet), «Τούρκος....-φάντασμα» (Milliyet) και «Πρώτος απόπλους για το πλοίο-φάντασμα» (Türkiye), αναφέρεται στο πρώτο Τουρκικής κατασκευής πολεμικού πλοίο που ξεκίνησε δοκιμαστικά ταξίδια.

Η κορβέτα "Heybeliada" (F-511) στοίχισε 260 εκατομ.U.S.$ και η κατασκευή της έχει γίνει με υλικά ώστε να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ. Τα οπλικά και ηλεκτρονικά συστήματα του έχουν κατασκευαστεί από τις εταιρίες ASELSAN και TÜBİTAK.

Δείτε το σχετικό video, με συνοδεία εμβατήριου που θυμίζει πολλά ...

 
           
Έχει βασιστεί στη Γερμανική κορβέτα ΜΕΚΟ-100

Δεν εντόπισα μέγεθος - χαρακτηριστικά – εξοπλισμό – επιδόσεις – μέγεθος προγράμματος κλπ.

Όμως μου κάνει εντύπωση η δαπάνη των 260 εκατομ. U.S.$, ισοδύναμο με 200 εκατομ. €

Κάθε σχόλιό σας, σε σύγκριση με το επικείμενο αντίστοιχο Ελληνικό πρόγραμμα (αν και δύσκολα συγκρίσιμα μεταξύ τους), είναι καλοδεχούμενο.

Γ. Σ.

πηγη: e-mail@ πηγη2

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΝΗΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α.Ο.Ζ

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΩΔΟΣΙΑ - ΠΡΟΔΟΣΙΑ

(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ)

Ερωτήματα που προκύπτουν μετά την ανάγνωση του δημοσίευματος, ακόμα και αν δεν αποτελεί το χειρότερο ενδεχόμενο και σε συνέχεια των όσων έχουμε ακούσει και δει στις ειδήσεις το τελευταίο διάστημα για το Καστελλόριζο και την ΑΟΖ που ανήκει στο νησί:

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΔΥΣΜΕΝΩΣ;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ;

ΚΑΘΕ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ...

(συγχωρέστε με,....... εκτός απο τη μοιρολατρεία και την απάθεια)


Γ. Σ

πηγη: e-mail@ - εφημερίδα "ΤΟ ΠΑΡΟΝ"
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters