Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΠΡΩΗΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΟΣΑΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ!!!

Η «Ελλάδα του ΔΝΤ» που έφερε το ΠΑΣΟΚ

του Γιώργου Δελαστίκ - Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες αναλύσεις για να αντιληφθεί κανείς με πόση περιφρόνηση θα αντιμετωπίζονται οι θέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς αναφορικά με τα κορυφαία και κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Ολοκληρώθηκε σε νομοθετικό επίπεδο η στρατηγική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου: οι μισθοί των Ελλήνων μειώθηκαν σε πρωτοφανές ποσοστό, οι συντάξεις περικόπηκαν τόσο άγρια, ώστε σταδιακά μετατρέπονται σε επίδομα κοινωνικής ελεημοσύνης, τα εργασιακά δικαιώματα συρρικνώνονται δραματικά.

Στο δίλημμα «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που είχε θέσει ο ίδιος πέρσι έδωσε εμπράκτως, με την πολιτική της κυβέρνησής του, την απροσδόκητη απάντηση: «Βαρβαρότητα»! Ο πρωθυπουργός, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έκανε ακριβώς τα αντίθετα από όσα διακήρυσσε όχι μόνο προεκλογικά, οπότε τα λόγια των πολιτικών δεν έχουν ποτέ καμία αξία, αλλά και αφότου είχε αναλάβει την εξουσία. «Το να κόψεις σήμερα το μισθό ή τη σύνταξη δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην ελληνική οικονομία. Δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Το τονίζω αυτό. Να φύγουμε από αυτή την ιδεοληψία… Ναι, σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στο συνταξιούχο και στο μισθωτό», τόνιζε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στις Βρυξέλλες, στις 11 Δεκεμβρίου 2009. Κι όμως, παρά τα λεγόμενά του, και τους μισθούς έκοψε και τις συντάξεις έκοψε και τον κοσμάκη πάτησε στο λαιμό και «αυτή την ιδεοληψία» και μόνο αυτή έκανε σημαία της κυβερνητικής πολιτικής του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μια αποκρουστική Ελλάδα
Η ενασχόληση με την πολιτική ασυνέπεια του Γιώργου Παπανδρέου έχει πλέον δευτερεύουσα σημασία. Το χρήσιμο συμπέρασμα είναι ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του ευθύς εξαρχής ήταν αποφασισμένοι να οδηγήσουν την Ελλάδα σε καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ. Όλα τα υπόλοιπα ήταν σκηνοθετημένα παραμύθια με στόχο την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Το ομολόγησε χωρίς περιστροφές ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ: «Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ», δήλωσε, αποκαλώντας μάλιστα το ΔΝΤ «πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά»!
Στις 4 Οκτωβρίου έγιναν οι εκλογές, από τις 5 Οκτωβρίου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεωρούσε την υπαγωγή στο ΔΝΤ «μόνη» επιλογή! Αυτό διακηρύσσει δημοσίως ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών. Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων; Η ουσία είναι πάντως ότι μια νέα, μίζερη, αποκρουστική Ελλάδα αναδύεται μέσα στο σκοτάδι του Μνημονίου της υποτέλειας, μετά από την ψήφιση των μέτρων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Μια Ελλάδα εργασιακού Μεσαίωνα, μια Ελλάδα που πετάει τους γέρους στον Καιάδα ή τους βάζει να δουλεύουν μέχρι τον τάφο, μια Ελλάδα που μισεί τους νέους και τους καθιστά «γενιά του πεντακοσάρικου» από «γενιά των 700 ευρώ», αφαιρώντας τους κάθε ελπίδα οικονομικής αυτάρκειας που θα τους επέτρεπε να αρχίσουν την αυτόνομη ζωή τους, να κάνουν οικογένεια…
«Έργο ΠΑΣΟΚ», όπως έλεγε παλαιότερη διαφήμισή του, είναι αυτή η Ελλάδα στην οποία καλούμαστε να ζήσουμε από εδώ και πέρα…


Λαός ηττημένος
Στη χώρα αυτή όμως δεν υπάρχει μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του. Υπάρχει πρώτα πρώτα ο ελληνικός λαός, ο οποίος δεν κινητοποιήθηκε στο βαθμό που ήταν αναγκαίο ώστε να να αποτρέψει την ψήφιση των μέτρων. Δεν έχουν σημασία οι δικαιολογίες, πραγματικές ή προσχηματικές. Η ουσία είναι πως η προβληθείσα αντίσταση υπήρξε ανεπαρκής. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, γυναίκες, νέοι ηττήθηκαν κατά κράτος. Τώρα φυσικά θα υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες της ήττας τους. Όχι μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις τους, αλλά και οι ίδιες οι ζωές τους θα λεηλατηθούν από τους ξένους δυνάστες και επικυρίαρχους πλέον της πατρίδας μας. Ενδέχεται ο ελληνικός λαός να αντισταθεί περισσότερο το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν θα συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν ούτε Μεσσίες που θα ξανάδιναν στον κόσμο όσα είχε χωρίς να χρειαστεί να κουνήσει ο τελευταίος το χέρι του ούτε διέξοδοι προσωπικής διαφυγής για τον καθένα. Συνήθως, άλλωστε, πρώτα περνούν οι «βάρβαροι» και κατόπιν οργανώνεται η αντίσταση εναντίον των κατακτητών. Το αν θα υπάρξει όμως αντίσταση ή αν, αντιθέτως, ο λαός θα σκύψει το κεφάλι μοιρολατρικά αυτό θα το αποδείξει η ζωή και όχι οι ευσεβείς πόθοι του κάθε αναλυτή. Η πρώτη φάση του πολέμου χάθηκε. Ο ηττημένος λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η μάχη για να ξανακερδίσει όσα δικαιώματα έχασε είναι πολύ πιο δύσκολη και απαιτεί ασύγκριτα περισσότερη προσπάθεια από εκείνη που χρειαζόταν για να υπερασπίσει αυτά τα δικαιώματα όσο ίσχυαν. Τώρα πια, πολύ μεγαλύτερη αντίσταση θα έχει σαφώς μικρότερα αποτελέσματα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Διεθνείς παρίες
Η υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς υποτέλειας προς το ΔΝΤ και την ΕΕ εκμηδένισε το όποιο διεθνές κύρος της χώρας είχε απομείνει. «Οι κυβερνώντες στη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα και άλλες σπάταλες πρωτεύουσες κουνούν μπροστά στα μάτια των πολιτών τους την εξαθλίωση της Ελλάδας ως προειδοποιητικό παράδειγμα: “Κοιτάξτε μόνο τι συνέβη με την Ελλάδα! Αυτό το όνειδος, αυτή η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας απειλεί και εμάς, αν δεν κάνουμε έγκαιρα οικονομίες”» έγραφε χαρακτηριστικά την Παρασκευή η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine. Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες αναλύσεις για να αντιληφθεί κανείς με πόση περιφρόνηση θα αντιμετωπίζονται οι θέσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς αναφορικά με τα κορυφαία και κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής – Ελληνοτουρκικά, ονομασία Σκοπίων, Κυπριακό και πάει λέγοντας. Πόσω μάλλον που ένας λαός οικονομικά ταπεινωμένος από την ίδια την κυβέρνησή του συνήθως ελάχιστο ενδιαφέρον επιδεικνύει για τέτοια θέματα και βεβαίως οι αντιστάσεις του είναι μηδαμινές στις προσπάθειες επιβολής ανεπιθύμητων λύσεων. Θα αποτελούσε τεράστια έκπληξη, ευχάριστη φυσικά, αν ενδιαφερόταν για το Αιγαίο ο ίδιος άνθρωπος που άφησε χωρίς αντίσταση να του κόψουν το μισθό και τη σύνταξη!

Κατάρρευση της πολιτικής
Η κυβέρνηση έχει βεβαίως κάθε λόγο να αισθάνεται ευτυχής για το γεγονός ότι ούτε ένας από τους βουλευτές της δεν τόλμησε να διαφοροποιηθεί ούτε σε μία διάταξη του νόμου κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος. Όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδρασαν ως… «157 Λοβέρδοι» την ώρα της ψηφοφορίας, παρά στις φραστικές διαφοροποιήσεις ορισμένων τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες τους έφεραν στο φως της επικαιρότητας και της δωρεάν δημοσιότητας. Στη συνείδηση του κόσμου όμως αυτό είχε κάποιο κόστος. Επιβεβαίωσε την εσχάτως μετ’ επιτάσεως κυκλοφορούσα αντίληψη ότι «όλοι ίδιοι είναι» αναφορικά με τους πολιτικούς. Το κύρος των πολιτικών υπέστη νέο οδυνηρό πλήγμα εξαιτίας της στάσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός όμως ότι καθόλου ενισχυμένα δεν εμφανίζονται ούτε η ΝΔ ούτε τα κόμματα της Αριστεράς, παρά τη λαίλαπα που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ εναντίον των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, υποδηλώνει το βάθος και την έκταση της κρίσης νομιμοποίησης της πολιτικής εν γένει στη συνείδηση των πολιτών. Σταδιακά, ο κόσμος διολισθαίνει στην υιοθέτηση της αντίληψης ότι δεν μπορεί η πολιτική να δώσει λύσεις στα προβλήματά του. Το γεγονός ότι η στάση των πολιτικών ανδρών των κομμάτων εξουσίας τον οδηγεί αντικειμενικά στην απόρριψη της πολιτικής δεν καθιστά βεβαίως λιγότερο επικίνδυνη την αντίληψη αυτή, η οποία είναι ευθέως υπονομευτική της δημοκρατίας. «Δυστυχής παρηγορία» απέμεινε η στενή εξάρτηση του ΛΑΟΣ από το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό επίπεδο, που οδήγησε τον Γιώργο Καραντζαφέρη στην υπερψήφιση του Μνημονίου. Η συμπερίληψη του ΛΑΟΣ στο μέτωπο των υπέρ του ΔΝΤ δυνάμεων ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Ντόρα απέτρεψε σε αυτή τη φάση την εκτροπή του λαού προς την Ακροδεξιά. Αυτό όμως καθόλου δεν συντείνει στην επίλυση ούτε της κρίσης της πολιτικής ούτε του διαγραφόμενου πολιτικού αδιεξόδου.

m-epikaira.gr

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προειδοποιεί για …σκοτεινό Σεπτέμβριο

Μπορεί η απεργία των φορτηγατζήδων να έλαβε άδοξο τέλος και να πέρασε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όμως, τα μέτωπα που θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη θα είναι τόσο μεγάλα που δεν αποκλείεται μαζί με την κοινωνική αναταραχή να δημιουργήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Στον κατάλογο των αιτημάτων της Τρόικας σειρά έχει τώρα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ή για να το κάνουμε πιο λιανά το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η είσοδος ιδιωτών στον μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό της χώρας.

Δεν είναι άλλωστε μυστικό στους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς διαδρόμους ότι μεγάλες εταιρείες χωρών που μας δάνεισαν ορέγονται τώρα τα καλύτερα φιλέτα της ΔΕΗ. Να πάρουν κι αυτές το κάτι τι τους βρε παιδί μου που μας βοήθησαν στην δύσκολη στιγμή. Οι… Τροϊκανοί απαιτούν πώληση τουλάχιστον του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες κάτι που αποτελεί casus belli για το ιδιαίτερα ισχυρό αν και πασοκοκρατούμενο σωματείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ο πρόεδρός του, Χρήστος Φωτόπουλος, προερχόμενος από το παλαιό ΠΑΣΟΚ δε βλέπει με καλό μάτι τους νέο-εκσυγχρονιστές και προειδοποιεί ότι η αντίδραση θα είναι πολύ ισχυρή.
Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία» σε μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου που έστειλε σε δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και κομμάτων της Αριστεράς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σύντροφοι βουλευτές, όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές νεολαίας που κάναμε πότε στη Ν. Σμύρνη πότε στη Ν. Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε “καημένη αγροτιά, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες…”.
Ελπίζω, σύντροφοι βουλευτές, 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο (και στον χώρο της χονδρικής της ενέργειας) επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες. Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι’ αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε. Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας».
Ενδεικτική των πιέσεων που ασκεί η ΓΕΝΟΠ προς την κυβέρνηση είναι η τελευταία ανακοίνωση της ομοσπονδίας στην οποία ανέφερε ότι «η φυλακή δεν μας τρομάζει».
Χαρακτηριστική είναι επίσης η φράση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσή σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει –και χαμηλόβαθμοι κοινοτικοί υπάλληλοι ακόμη λιγότερο– αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ένα τόσο μεγάλο οργανισμό όπως η ΔΕΗ».
Ήδη πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να αντιδρούν στο θέμα της ΔΕΗ λέγοντας ότι δε μπορεί να επιβάλει η Τρόικα το ξεπούλημα της μισής επιχείρησης ενώ δε βλέπουν κανένα λόγο για να γίνει αυτό. Οπότε, ο Σεπτέμβρης αναμένεται θερμός, ίσως και λίγο… σκοτεινός διότι αν αρχίσουν να κατεβαίνουν οι διακόπτες σε μια απεργία διαρκείας τότε «μαύρο φίδι» που θα φάει την κυβέρνηση.

antinews

Γιατί η υποτιθέμενη «Τρόικα» απαιτεί η ΔΕΗ να πουλήσει το 40% των Λιγνιτικών Μονάδων και των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ.Ε.Η
Αποκλειστικός σκοπός των επιδιώξεων της «Τρόικας» είναι να παραδοθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν μέσω της κατακόρυφης αύξησης των τιμών ηλεκτρικού ρεύματος.
Καμία απολύτως σχέση και πουθενά στο Μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά για πωλήσεις Μονάδων της ΔΕΗ. Το θέμα των πωλήσεων Μονάδων τίθεται από «συγκεκριμένους κύκλους» μέσα από την ίδια τη χώρα εδώ και καιρό, από ιδιώτες που εποφθαλμιούν τον πλούτο που δημιούργησε η ΔΕΗ και θέλουν να τον αποκτήσουν για να κερδοσκοπούν μέσω των λογαριασμών 7.500.000 καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Η όποια πώληση Μονάδων της ΔΕΗ καμία απολύτως επίπτωση και σχέση δεν έχει με το Δημόσιο Χρέος της χώρας. Η ΔΕΗ αναπτύσσεται συνεχώς μόνη της και στηρίζεται στις δικές της οικονομικές δυνάμεις. Η πιστοληπτική της ικανότητα είναι πολύ υψηλή και πάντοτε προσέλκυε τις τράπεζες που ποτέ δεν είχαν πρόβλημα με τη ΔΕΗ.
Τα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από την πώληση της Μονάδων της, θα εμφανισθούν ως «έκτακτα κέρδη» που μπορεί να διανεμηθούν στο σύνολό τους ή εν μέρει στους Μετόχους, από τους οποίους το Δημόσιο κατέχει το 51% και οι ιδιώτες το 49%.

Τα έκτακτα κέρδη που θα προκύψουν από την πώληση Μονάδων της μπορεί να αποφέρουν κάποιο οικονομικό όφελος στο Δημόσιο, αλλά στα επόμενα χρόνια θα μειωθούν κατακόρυφα τα συνολικά ετήσια μερίσματα που θα εισπράττει το Δημόσιο ως βασικός μέτοχος της ΔΕΗ.
Η σημαντική μείωση του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ – εάν γίνει αποδεκτή η απαίτηση της «Τρόικα» – θα αποστερήσει από τους οικιακούς καταναλωτές και τις ελληνικές επιχειρήσεις την «ασπίδα προστασίας» που παρέχει η ΔΕΗ σε περιόδους ενεργειακών και οικονομικών κρίσεων.
Η πώληση του 40% των λιγνιτικών Μονάδων και των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της ΔΕΗ δεν θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό για να πέσουν οι τιμές του ρεύματος, γιατί οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι χαμηλότερες μεταξύ και των 15 χωρών της ευρωζώνης.
Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ γίνεται με κοινωνικά και αναπτυξιακά κριτήρια. Είναι ενδεικτικό των διαθέσεων των «ανταγωνιστών» της, ότι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, που έχουν θεσπισθεί για να στηρίζουν τους πολύτεκνους και τους νησιώτες των μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.
Η επιδιωκόμενη πώληση λιγνιτικών Μονάδων αποβλέπει στο να περάσουν αυτές σε ιδιώτες, που θα μπορούν, έτσι, να αυξήσουν την χονδρική τιμή και τελικά τη λιανική τιμή ρεύματος προς τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Έτσι, οι σημερινοί ή άλλοι «ανταγωνιστές» της ΔΕΗ συντονισμένα θα μπορούν να εναρμονίζουν τις προσφερόμενες στη χονδρεμπορική αγορά τιμές των λιγνιτικών Μονάδων – που σήμερα δεν διαθέτουν – με αυτές των Μονάδων φυσικού αερίου που ελέγχουν ή με τις τιμές των εισαγομένων από αυτούς τιμών ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνοντας τα κέρδη τους σε βάρος των τελικών καταναλωτών.
Στρατηγικός στόχος των «ανταγωνιστών» της ΔΕΗ είναι να ελέγξουν τους υδροηλεκτρικούς Σταθμούς της, επειδή σήμερα με τις χαμηλές τιμές τους – λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων – δεν μπορούν οι «ανταγωνιστές» να θέσουν σε λειτουργία τις Μονάδες φυσικού αερίου που διαθέτουν.
Ήδη, οι « ανταγωνιστές » της ΔΕΗ έχουν αποδυθεί σε μια πολύπλευρη προσπάθεια επηρεασμού της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για να αυξηθούν οι τιμές των προσφερομένων για ηλεκτροπαραγωγή νερών της ΔΕΗ, προκειμένου να αυξηθεί η χονδρική τιμή – δηλαδή η Οριακή Τιμή Συστήματος – και να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Η «Τρόικα» και οι «ανταγωνιστές» της ΔΕΗ αδιαφορούν εάν τα νερά που συγκεντρώνει στους ταμιευτήρες της έχουν πολλαπλό σκοπό, όπως: διαχείριση νερών για αρδεύσιμες αγροτικές εκτάσεις, υδροδοτήσεις αστικών κέντρων, ικανοποίηση περιβαλλοντικών υποχρεώσεων κλπ.
Εάν πουληθούν υδροηλεκτρικοί Σταθμοί της ΔΕΗ σε ιδιώτες το επόμενο βήμα θα είναι αυτοί να αρχίσουν να πουλάνε νερά σε αγρότες και υδροδοτούμενους καταναλωτές, ενώ σήμερα η ΔΕΗ τους παρέχει άφθονα νερά δωρεάν – ενισχύοντας άμεσα τα εισοδήματα των αγροτών και την αγοραστική δύναμη των κατοίκων υδροδοτούμενων πόλεων (Θεσσαλονίκης κλπ).
Η πώληση Μονάδων της ΔΕΗ θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια της χώρας να πραγματοποιήσει το δικό της Ενεργειακό Σχεδιασμό και Προγραμματισμό, που μόνο η ΔΕΗ μπορεί να πραγματοποιήσει σε όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας και Εθνικής Οικονομίας.
Απολύσεις εργαζομένων της ΔΕΗ θα είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής ξεπουλήματος λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών Μονάδων της ΔΕΗ, με αρνητικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες. Χιλιάδες οικογένειες θα πληγούν ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία, αφού ιδιωτικοποίηση λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ θα έχει αρνητικές συνέπειες για όλους εκείνους που άμεσα ή έμμεσα αντλούν εισοδήματα από τις λιγνιτικές δραστηριότητες της ΔΕΗ.
Θα ακυρωθούν στην πράξη οι νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ, αφού οι ιδιώτες θα προσλαμβάνουν όσους εργαζόμενους θέλουν με τους όρους τους. Η συρρίκνωση της ΔΕΗ στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) θα προκαλέσει τεράστιες δυσκολίες και στη συνέχιση της λειτουργίας των θερμικών Σταθμών της στα μη Διασυνδεδεμένα Νησιά (Κρήτη, Ρόδος, Μυτιλήνη κλπ), επειδή αυτοί οι Σταθμοί δουλεύουν με ζημίες. Η κατακόρυφη εκτίναξη των τιμών του ρεύματος στα νησιά θα είναι η αναπόφευκτη συνέπεια της υιοθέτησης των απαιτήσεων της «Τρόικας».
Η πώληση Μονάδων της ΔΕΗ σε περίοδο ύφεσης και μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας θα πλήξει ιδιαίτερα τα φτωχά στρώματα, καθώς η άνοδος των τιμών του ρεύματος θα τα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη «ενεργειακή ένδεια». Σήμερα η ΔΕΗ στηρίζει ενεργά τη «μεγάλη βιομηχανία» με τις χαμηλές τιμές ρεύματος που τους προσφέρει. Μια αύξηση των τιμών του βιομηχανικού ρεύματος θα αποτελέσει καίριο πλήγμα για την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών (όσων έχουν απομείνει). Η ΔΕΗ πραγματοποιεί πάρα πολλούς διακανονισμούς στους πελάτες της που έχουν δυσκολίες. Η πώληση Μονάδων της για να αυξηθούν οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα προκαλέσει «ασφυξία» σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις με οικονομικές δυσκολίες. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θα γίνει «φτωχότερη» και θα περιθωριοποιηθεί ακόμη περισσότερο εάν χαθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του παραγωγικού δυναμικού και της χρηματιστηριακής αξίας της ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας. Το Δημόσιο – εάν δεχθεί να πουληθούν Μονάδες της ΔΕΗ – θα πουλήσει τα «χρυσαφικά» του που έχει στον τομέα της Ενέργειας, από τα ελάχιστα «χρυσαφικά» που του έχουν απομείνει. Εξήντα ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση της ΔΕΗ, το 1950, που προσέφερε και εξακολουθεί να προσφέρει ένα ανυπολόγιστο κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο, σήμερα, το 2010, με πρόσχημα το Μνημόνιο, «κάποιοι» προσπαθούν να αμαυρώσουν όλο αυτό το έργο για να το προσφέρουν στο βωμό του Κέρδους. Καλούμε τα μέλη μας αλλά και όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ σε συστράτευση υπό την καθοδήγηση της ομοσπονδίας μας. Είναι η ιστορικότερη μάχη που θα δοθεί και όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από τους τίτλους « Τρόικα » και « Μνημόνιο » θα έχουν την ευθύνη για ότι θα γίνει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

omadaneoneforiakon

Ποίος είναι πραγματικά ο Ιταλός λομπίστας που προσέλαβαν για να σώσει την Ελληνική Οικονομία;

Ποιοί έδωσαν εντολή και πόσο καιρό το προετοίμαζαν; Πληροφορίες υπήρχαν...Tο ξεφούρνισαν όμως κατακαλόκαιρο! Tο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την πρόσληψη του Ιταλού "συνταξιούχου" στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας
Και το όνομα αυτού...Τομάζο Πάντοα Σκιόπα...
Ποιό είναι αυτό το σάψαλο που θα σώσει την Ελληνική Οικονομία , θα αναρωτηθεί ο μέσος Έλληνας...Ο μέσος Έλληνας όμως δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα του και κατα συνέπεια στη ίδια του τη ζωή ...

Ο... "συνταξιούχος" που βλέπετε μόνο ένα τυχαίο γεροντάκι δεν είναι....
Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μετά απο έρευνα που πραγματοποίησε αξιολογώντας μία προς μία τις πληροφορίες, αποκαλύπτει ποίος πραγματικά είναι ο νέος μουσαφίρης του πρωθυπουργού που ήδη ξεκίνησαν να μας προβάλλουν ως "σωτήρα" της Ελληνικής Οικονομίας....
Ο Ιταλός "συνταξιούχος" πρώην υπουργό Οικονομίας της Ιταλίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα βρισκόταν απο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και η πρόσληψη του ήταν απλά θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα.
Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του όμως έσκασε σαν βόμβα στο Μαξίμου χθές αργά το μεσημέρι κι ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισήμως τουλάχιστον φαίνεται να βρίσκεται σε διακοπές.
Τυχαίο;; Nαι μπορεί να πεί κάποιος που δεν έχει ιδέα του τι επακολούθησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετα την ανακοίνωση....
Η πρόσληψη του Ιταλού λομπίστα στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα της Ελληνικής οικονομίας ουσιαστικά παραγκωνίζει το έστω και τυπικά "οικονομικό επιτελείο" της κυβέρνησης.
Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη Ευρωπαϊκή κυβέρνηση που προβαίνει στην πρόσληψη συμβούλου απο άλλη χώρα με αποστολή το lobbying στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στους διεθνείς επενδυτές.
Ποιός είναι όμως πραγματικά ο νέος μουσαφίρης που προσκάλεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να αναλάβει ως άλλος εθνοσωτήρας...
Μετά απο έρευνα που πραγματοποιήσαμε προκύπτει πως, ο κύριος Τομάζο Πάντοα Σκιόπα μόνο άγνωστο πρόσωπο δεν ήταν τελικά στον Γιώργο Παπανδρέου.
Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας διατηρεί προσωπική γνωριμία με τον Ιταλό και η πρόσληψη του στην Ελλάδα έχει ήδη συζητηθεί τουλάχιστον προ διμήνου !!
Όλες οι πληροφορίες οδηγούσαν εξ αρχής στο συμπέρασμα οτι ο Ιταλός "σωτήρας" είναι το επόμενο βήμα στο σχεδίο που με γοργούς ρυθμούς προωθείται στην Ελληνική επικράτεια.
Αυτό ακριβώς ήταν εκείνο που μας έκανε να ερευνήσουμε το θέμα εκτενέστερα...
Ο κύριος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα που διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και Πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008).
Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει M.Sc. από το Massachusetts Institute of Technology.
Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Società le e la Borsa (CONSOB, 1997-98), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Banca d'Italia (1984-1997) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 - 83).
Έχει διατελέσει Γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05)


Που όμως οφείλεται η τόση λαμπρή καρίερα....
Ο κύριος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι , αφού παρά την ηλικία του συγκαταλέγεται στους ισχυρούς παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων για τη δημιουργίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Όμως ξέρετε ποιός άλλος είναι ισχυρό μέλος αυτού του λόμπυ ;;;
Mήπως ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς ;; Ξέρετε ποιός είναι αυτός ο κύριος ;;;
(Aν δεν ξέρετε μην διαβάσετε παρακάτω, δεν υπάρχει λόγος, ρωτήστε απλά το γείτονάς σας)


Αναζητώντας στοιχεία και πληροφορίες για το μυστικό της επιτυχίας του κυρίου Τομάσο Πάντοα Σκιόπα ανακαλύψαμε πως είναι επίσημως εκπρόσωπος και υψηλόβαθμο στέλεχος της Λέσχης Bilderberger.
The Bilderberger Membership - National BB Steering Group Representatives:
INT Padoa-Schioppa, Tommaso - Member of the Executive Board, European Central Bank
Κι επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και ασφαλώς ο... νοών νοείτω....
Σύντομα λοιπόν θα δείτε τον κύριο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα να προβάλλεται απο τα δελτία ειδήσεων και τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης ώς άλλως σωτήρας που με την απίστευτη εμπειρίας και το πλούσιο βιογραφικό του θα μας κάνει την τιμή να μας σώσει...
Όπως λοιπόν μας είχε ευχηθεί προετοιμάζοντας μας για το μνημόνιο ο "προφήτης" κ. Όλι Ρεν ... Kalo Kouragio
Και αμέσως μετά τα λόγια του πλανητάρχη που ξεστόμισε για πρώτη φορά κάτι στα Ελληνικά, αναφωνώντας το περίφημο Zeto e Hellas...
...που μόνο αυτός ήξερε πραγματικά το γιατί τότε φώναξε το "Ζήτω"....

tiresias-press

Φόβοι για ηλιακό «τσουνάμι» που κατευθύνεται προς τη Γη

Φόβοι για ηλιακό «τσουνάμι» που κατευθύνεται προς τη ΓηΜια ισχυρή μαγνητική έκρηξη στον ήλιο στέλνει ήδη ένα μεγάλο νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας. Το ηλιακό «τσουνάμι», που αποτελείται από τόνους πλάσματος (ιονισμένων ατόμων) μπορεί να δημιουργήσει θεαματικό σέλας πάνω από τους πόλους της Γης, αλλά και να προκαλέσει προβλήματα στους δορυφόρους και στις τηλεπικοινωνίες.

Την 1η Αυγούστου παρατηρήθηκε η πρώτη αναλαμπή πάνω από μια γιγάντια ηλιακή κηλίδα στο μέγεθος της Γης, παράλληλα όμως εξερράγη μια μεγάλη ποσότητα αερίων από ένα «νημάτιο» στο βόρειο ημισφαίριο του ήλιου. Αν και τα δύο γεγονότα απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, πιθανότατα συνδέονται.

Οι εικόνες του τροχιακού Παρατηρητηρίου Ηλιακής Δυναμικής (SDO) της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε τον Φεβρουάριο για να μελετήσει τον ήλιο, κατέγραψαν τα φαινόμενα, καθώς επίσης αστρονόμοι από όλο τον κόσμο. Τα «νημάτια» είναι γιγάντιοι σωλήνες μαγνητισμού που γεμίζουν με ηλιακά αέρια και κρέμονται στην ατμόσφαιρα του ήλιου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το «νημάτιο», πριν εκραγεί, είχε διάμετρο 50 φορές μεγαλύτερη από τον πλανήτη μας.

Η έκρηξη εκτόξευσε το περιεχόμενό του στο διάστημα, παράγοντας ένα νέφος ηλεκτρικά φορτισμένων σωματιδίων, με κατεύθυνση προς τη Γη. Το όλο γεγονός δεν θεωρείται μεγάλη έκρηξη για τα δεδομένα του ήλιου, αλλά επειδή τόσα χρόνια ήταν «ήσυχος», το φαινόμενο δείχνει ότι ο ήλιος μπαίνει σε φάση «αφύπνισης». Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη αξιοσημείωτη ηλιακή «καταιγίδα» που φτάνει στον πλανήτη μας εδώ και αρκετά χρόνια, σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph» και το «New Scientist».

Το ηλιακό πλάσμα αναμένεται να φτάσει στη Γη στις 3 έως 4 Αυγούστου, σύμφωνα με τον αστρονόμο Λέον Γκόλουμπ του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν.

Όταν τα ηλιακά σωματίδια φτάσουν στη Γη, αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδίο της, δημιουργώντας πιθανώς μια γεωμαγνητική καταιγίδα. Τα φορτισμένα σωματίδια κινούνται κατά μήκος των γραμμών του γήινου μαγνητικού πεδίου και συγκεντρώνονται στους πόλους της Γης όπου και δημιουργείται το πολικό σέλας. Τα ηλιακά σωματίδια συγκρούονται με άτομα αζώτου και οξυγόνου στη γήινη ατμόσφαιρα και έτσι λάμπουν σαν φώτα νέον.

Αν και κανονικά το σέλας είναι ορατό μόνο στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη (δηλαδή κοντά στους πόλους), σε περιπτώσεις γεωμαγνητικών καταιγίδων το σέλας μπορεί να παρατηρηθεί και σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη, σαν «κουρτίνες» πράσινου και κόκκινου φωτός.

Ο ήλιος περνάει από ένα 11ετή κύκλο περιοδικής δραστηριότητας. Το τελευταίο μέγιστο (ζενίθ) της δράσης του καταγράφηκε το 2001, ενώ το τελευταίο ελάχιστο (ναδίρ) ήταν ιδιαίτερα ασθενές και κράτησε πολύ καιρό. Τώρα όμως φαίνεται πως ο ήλιος «ξυπνάει» και πάλι, αρχίζοντας το νέο κύκλο του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγη

Σιγά – σιγά, όλοι το παραδέχονται


Σιγά – σιγά, όλοι το παραδέχονταιΠαραζαλισμένοι από τις κατραπακιές της «τρόικας», που πέφτουνε βροχή, κινδυνεύουμε να μην παίρνουμε καν χαμπάρι τα χειρότερα. Στα μουλωχτά, χωρίς ενστάσεις, εντάσεις και σοβαρές αντιδράσεις, πέρασε από την κατατονική Βουλή, της πλήρους υποταγής και της θερινής ραστώνης, και παντελώς απαρατήρητη από τα ΜΜΕ της επιλεκτικής ευαισθησίας, μια νομοθετική ρύθμιση που, σε άλλες συνθήκες και εποχές, θα... ...προκαλούσε σάλο:

Μια απλή τροπολογία (!) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οπλίζει με απεριόριστες εξουσίες τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων να βγάζει κυριολεκτικά «στο σφυρί», με συνοπτικές διαδικασίες και ανέλεγκτα, όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου - επιχειρήσεις και ακίνητα.

Για «αξιοποίηση» μιλάει, κατ' ευφημισμόν, η φοβερή τροπολογία και για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας επεξηγεί ότι περιλαμβάνει «κάθε είδους συναλλαγή, δικαιοπραξία και εν γένει ενέργεια ή πράξη, συμπεριλαμβανομένης και της μεταβίβασης του περιουσιακού στοιχείου, μέσω της οποίας το Δημόσιο θα μπορεί να αποκομίσει άμεση ή έμμεση ωφέλεια».

Και για να είναι γρήγορες και καθαρές οι δουλειές, χωρίς προσκόμματα στον εισπρακτικό αποκλειστικά στόχο και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, ορίζεται ότι οι συμβάσεις «αξιοποίησης» των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου: Εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και απαλλάσσονται από κάθε φόρο ή επιβάρυνση!

Από τους ιστορικούς του μέλλοντος, που θα ασχοληθούν με τα πέτρινα χρόνια της χώρας υπό τη νεοαποικιακή κηδεμονία της Διεθνούς των Τοκογλύφων, ίσως βρεθεί κάποιος να επισημάνει ότι δεν υπήρξε ούτε ένας, για δείγμα, κυβερνητικός βουλευτής να καταψηφίσει ή, έστω, να ψελλίσει ότι ντρέπεται για την κατάντια του...

Να που, αλίμονο, δεν μιλούσε στο βρόντο η γερμανική κιτρινοφυλλάδα «Μπιλντ», όταν παρότρυνε χολερικά την ελληνική κυβέρνηση, αντί να επαιτεί προνομιακή δανειοδότηση, να πουλήσει την Κέρκυρα και τη Ρόδο για να ξελασπώσει! Και να που κάτι ήξερε ο σοβαρός βρετανικός «Γκάρντιαν», όταν έγραφε πρόσφατα (25-6-10) ότι από το υπουργείο Οικονομικών προωθείται η πώληση σε Ρώσους και Κινέζους (!) μεγιστάνες 12 ελληνικών νησιών.

Την εκποίηση σε ξένους κροίσους και κερδοσκόπους «επενδυτές» νησιών μας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, για εισπρακτικούς και πάλι λόγους, επιχείρησε και προ εικοσαετίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις περίφημες «βραχονησίδες». Αλλά ξεσηκώθηκε τέτοια θύελλα αντιδράσεων και κατακραυγή, που αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει.

Ο,τι, λοιπόν, δεν κατάφερε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το γνωστό μένος κατά της δημόσιας κτήσης και κατά του τεκμηρίου κυριότητας του Δημοσίου στην ελληνική γη, το επιχειρούν τώρα, αδίστακτα και ανενδοίαστα, οι λογιστές της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου - και δεν κουνιέται φύλλο, αλίμονο...

Δεν βγαίνουν, ωστόσο, «στο σφυρί» μόνο (;) τα νησιά μας. Ειδικά για την εκποίηση ακινήτων του Δημοσίου οι συναρμόδιοι υπουργοί (Γ. Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη, Δημ. Ρέππας, Τίνα Μπιρμπίλη και Π. Γερουλάνος) στη συνεδρίασή τους της 23ης-7-10 συνέστησαν μια δεύτερη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, σε επίπεδο γενικών γραμματέων, στην οποία μετέχουν και εκπρόσωποι της αμαρτωλής Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της ακόμη πιο κακόφημης ΕΤΑ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης). Ρόλος της, να ξεκαθαρίσει στο τσάκα τσάκα τους αναγκαίους αποχαρακτηρισμούς, τις αλλαγές χρήσης γης κ.τ.λ., ώστε ταχύτατα να αρχίσει το ξεπούλημα «φιλέτων» της δημόσιας γης, ακόμη και εκείνων που, από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους, θεωρούνται (και κατοχυρώνονται συνταγματικά) ως μη εμπορεύσιμα και εκτός συναλλαγής βεβαίως, αγαθά «κοινά τοις πάσι»...

Διερωτώμαι, με βαθύτατη ανησυχία, αν στην υπουργική συνεδρίαση εκφράστηκαν και αντιρρήσεις σ' αυτό το γενικό ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Τουλάχιστον από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, με την αδιαμφισβήτητη οικολογική ευαισθησία και το εγνωσμένο σθένος, που δημιούργησαν στους πολίτες μεγάλες προσδοκίες.

Δεν έχει καν το άλλοθι της άγνοιας. Από τους πρώτους που συνάντησε ενημερωτικά όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της ήταν, προς τιμήν της, ο σφοδρός πολέμιος όλων των προκατόχων της στο υπουργείο Περιβάλλοντος Μιχ. Δεκλερής, που προήδρευε στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν, στη δεκαετία του '90, απέτρεπε τολμηρά τις αυθαιρεσίες κράτους και ιδιωτών εις βάρος του εθνικού μας πλούτου και έχτιζε λιθαράκι λιθαράκι μια προστατευτική για το περιβάλλον και το βιώσιμο κράτος νομολογία πρωτοποριακή σε παγκόσμια κλίμακα.

Είμαι σίγουρος ότι η εξοικειωμένη με αυτή τη νομολογία και τον διεθνή περιβαλλοντικό προβληματισμό Τίνα Μπιρμπίλη είναι και η μόνη από τους συναρμόδιους υπουργούς που ξεφύλλισε το καυτής επικαιρότητας και εξόχως σημαντικό βιβλίο της συμβούλου Επικρατείας Μαρίας Καραμανώφ «Βιώσιμο κράτος και δημόσια κτήση - τα όρια των ιδιωτικοποιήσεων» (εκδόσεις Αντ. Σάκκουλα), που θα 'πρεπε, αυτές τις χαλεπές ημέρες, να είναι το εγκόλπιο κάθε υπεύθυνου υπουργού που αποφασίζει, κάθε βουλευτή που ψηφίζει και κάθε ξερόλα τηλεοπτικού αστέρα που παπαγαλίζει.

Αντιπρόεδρος τώρα του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας (με πρόεδρο τον Μιχ. Δεκλερή), η Μαρία Καραμανώφ στο βιβλίο της:

* Αναπτύσσει το ιδιότυπο, στον ευρωπαϊκό χώρο, νομικό καθεστώς της δημόσιας κτήσης στην Ελλάδα: απλός διαχειριστής είναι το κράτος και όχι ιδιοκτήτης του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποτελούν «εθνική κοινοκτησία» και ανήκουν «σε όλους τους πολίτες και όλες τις γενεές».

* Καταγράφει τις νομικές αυθαιρεσίες και τις κυβερνητικές λαθροχειρίες των τελευταίων δεκαετιών, που μεθοδικά και εγκληματικά φαλκιδεύουν την κοινοκτημοσύνη της δημόσιας κτήσης (σταδιακά, από το Δημόσιο στον ΕΟΤ και από εκεί στην ΕΤΑ και τα «Ολυμπιακά Ακίνητα») ώστε να την καταστήσουν εκποιήσιμη και να την ξεπουλήσουν στο πλαίσιο μιας μυωπικής δημοσιονομικής πολιτικής. Και

* Διαπιστώνει, με διαφαινόμενη οργή, ότι σήμερα το πολύτιμο απόθεμα της δημόσιας γης, το οποίο είχαν διαφυλάξει με το αίμα τους όλες οι γενεές των Ελλήνων, απέκτησε ξαφνικά μια νέα, αμιγώς εμπορική διάσταση. Υπό το διαστρεβλωτικό πρίσμα της αγοραίας φιλοσοφίας, η οποία αποτιμά τα πάντα με κριτήριο την οικονομική τους απόδοση, η ελληνική δημόσια γη έλαμψε στα μάτια των απανταχού της γης κερδοσκόπων ως θησαυρός κρυμμένος, που βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια.

Αυτή η εθελότυφλη αλλοίωση στο νομικό καθεστώς της ελληνικής γης είναι και η κερκόπορτα για ακρωτηριασμούς στην εθνική επικράτεια, έτσι και πάνε όλα στραβά με το επαχθές δάνειο της «τρόικας»: μία, έστω, δόση αν αδυνατεί να καταβάλει το χάρβαλο κράτος μας, οι τοκογλύφοι δανειστές μας νομιμοποιούνται με το επαχθές Μνημόνιο να εκπλειστηριάσουν και τμήματα της ελληνικής δημόσιας κτήσης, που ώς χθες και επί σχεδόν δύο αιώνες ήταν εκτός συναλλαγής...

«Μη φοβάστε. Δεν κινδυνεύει ο Παρθενώνας», χαριτολόγησε ο Γ. Παπανδρέου στη Βουλή, για να απαντήσει στην εύλογη καταγγελία του «Μνημόνιου υποτέλειας» από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πού, αλήθεια, βρίσκει το κουράγιο γι' αυτά τα κακόγουστα εξυπνακίστικα;

Του Γιώργου Βότση
Ελευθεροτυπία

πηγη
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters