Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

E.N.D. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ε.ΛΑΜΠΡΑΚΗ-Α.ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΟ artfm ΚΥΠΡΟΥ 9/8/2789*

  

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/08/akoyste-th-synentefxh-e-lamprakh-a-balsamakh-sto-artfm-kyproy-9-.html

Και Ο Πραξιτέλης Κάποτε Ήταν Παιδί


Η μνήμη είναι αυτή που μας ορίζει ως ανθρώπους. Δίχως μνήμη είμαστε ζωντανοί, αλλά δεν έχουμε ταυτότητα.
Τα τελευταία χρόνια, μετά την e-επανάσταση, έχει επικρατήσει να θεωρούμε τον εγκέφαλο μας ως έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έτσι υπάρχει η παρανόηση ότι οι αναμνήσεις είναι αποθηκευμένες σε συγκεκριμένα μέρη του εγκεφάλου, μία-μία και ξεχωριστά, και ότι μπορούμε να τις αναπαράγουμε αναλλοίωτες, όπως μπορείς να παρακολουθήσεις ξανά και ξανά ένα βίντεο που έχεις αποθηκευμένο στον σκληρό σου δίσκο, στο φάκελο «Ολυμπιακοί Αγώνες 2004».
Ο Ίσραελ Ρόζενφιλντ, στο βιβλίο του «Η εφεύρεση της μνήμης», υποστηρίζει ότι η μνήμη είναι μια δυναμική και ολιστική διαδικασία.

Ότι δεν βασίζεται πάνω σε σταθερές εικόνες (έννοιες), αλλά σε αναδημιουργίες ή φαντασίες. Για να υπάρχει η αίσθηση της ανάμνησης φαίνεται ότι είναι απαραίτητος ένας συγκινησιακός σύνδεσμος (μια κάποιου τύπου μεταιχμιακή δραστηριότητα).
Το παρελθόν οικοδομείται με βάση το παρόν.
Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχει ολόκληρος ο εγκέφαλος, όχι μόνο οι «συγκεκριμένοι νευρώνες» όπου υποτίθεται ότι έχουν αποθηκευτεί ξεχωριστά όλες οι εικόνες-έννοιες-λέξεις-πρόσωπα-μυρωδιές-κινήσεις-μελωδίες (κλπ) που θυμόμαστε.
Καμία λέξη ή εικόνα (κλπ) δεν ανασύρεται αυτόνομα, ανεξάρτητα από άλλες λέξεις, εικόνες (κλπ).
Όταν σκεφτόμαστε την έννοια «άλογο» ή «ποδήλατο» δεν βλέπουμε τη λέξη γραμμένη ούτε μια εικόνα του Αλόγου, όπως πλατωνικά και έξω από την ανθρώπινη νόηση υποτίθεται ότι υπάρχει αυτή. Μαζί με το «άλογο» έρχονται δεκάδες και εκατοντάδες συνδεδεμένες έννοιες-εικόνες κλπ.
Άλογα υπάρχουν πολλά, «άλογο» μόνο ένα.


Μόνο οι άνθρωποι που διαλογίζονται για πολλά χρόνια υποστηρίζουν ότι μπορούν να σκεφτούν ένα «άλογο», να συγκεντρωθούν σε ένα «άλογο», χωρίς ο νους τους να παρεκκλίνει προς οτιδήποτε άλλο.
Εμείς, οι απλοί άνθρωποι, αν μας ζητηθεί να σκεφτούμε ένα ποδήλατο, μπορεί να θυμηθούμε το ποδήλατο που αγοράσαμε πριν λίγους μήνες και μας έκλεψαν ή το ποδήλατο του Ντε Σίκα (που επίσης κάποιος το έκλεψε) ή το ποδήλατο που θέλουμε να πάρουμε στο παιδί μας ή το πρώτο μας ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες –καθώς και το φόβο που νιώσαμε όταν το επιχειρήσαμε γιαπρώτη φορά, όταν πέσαμε, το χτυπημένο μας χέρι, τη μητέρα να μας βάζει οινόπνευμα.Όμως και αυτή η αναβίωση του τσουξίματος που προκάλεσε το οινόπνευμα δεν είναι παρά η αναδημιουργία της ανάμνησης, προσαρμοσμένης στα νέα δεδομένα (τώρα στα παιδιά βάζουμε betadin που δεν τσούζει. Αλήθεια, τότε δεν υπήρχε;)
Θα ήταν ένα καλό πείραμα αν βιντεοσκοπούσαμε μια στιγμή από την ηλικία των 6 μας χρόνων και δεν τη βλέπαμε για 30 χρόνια. Η πραγματικότητα (καθώς και αυτό που θα είχε καταγραφεί στο βίντεο, το οποίο θα ήταν πολύ σχετικό με αυτήν αν και όχι απόλυτα πραγματικό) δε θα είχε καμία σχέση με αυτό που θα θυμόμασταν.


Αυτή τη δυναμική διαδικασία της μνήμης την αντιμετώπισα επιστρέφοντας στα μέρη όπου είχα να βρεθώ από παιδί. Ιδιαίτερα στις παραλίες όπου είχα κάνει μπάνιο μία-δύο φορές τότε -τότε που το αντιηλιακό δεν ήταν απαραίτητο (ή μήπως μας έβαζαν και δεν το θυμάμαι;)
Στο Τολό θυμόμουν μια παραλία απ’ όπου μπορούσες να δεις την Ακροναυπλία. Πράγμα αδύνατον τελικά, εκτός και αν τα τελευταία τριάντα χρόνια μετακινήθηκαν τα όρη και οι θάλασσες.
Στον Καϊάφα θυμόμουν μια λαοθάλασσα, να βουτάει στη θάλασσα. Επιστρέφοντας βρήκα ένα έρημο τοπίο, που σε τίποτα δεν έμοιαζε με αυτό που είχα στο μυαλό μου.


Από όλα όσα θυμόμουν το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο ήταν ο ιερός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας. Όχι αναλλοίωτο, υπερβάλω, αλλά πολύ κοντά στην εικόνα που είχα.
Το στάδιο σίγουρα δεν είχε αλλάξει καθόλου. Μπήκα και έκανα έναν αγώνα με τον Τηλέμαχο. Με κέρδισε, αφού αυτός δεν καπνίζει, και τα 2Χ194 μέτρα είναι πάρα πολλά για τα μαυρισμένα πνευμόνια μου.Μετά καθίσαμε κάτω από τη παχιά σκιά ενός πεύκου στις εξέδρες και παρατηρούσαμε τους τουρίστες να κάνουν κι αυτοί αγώνες.
«Άκουγα» τη μουσική από τους Δρόμους της Φωτιάς, θυμόμουν και την ιστορία για εκείνον τον ολυμπιονίκη που μπήκε στο στάδιο με ένα μοσχάρι στους ώμους.


Ο Μίλων από τον Κρότωνα της Ιταλίας ήταν αθλητής του παγκρατίου (και μαθητής του Πυθαγόρα!). Το παγκράτιο ήταν ένα άθλημα-πολεμική τέχνη, όπου επιτρέπονταν τα πάντα: Λακτίσματα, γροθιές, λαβές, αγκωνιές, γονατιές, πάλη στο έδαφος, κάτι σαν τους σύγχρονους αγώνες πάλης χωρίς κανόνες (και χωρίς γάντια, παρακαλώ).
Τα μόνα που απαγορεύονταν ήταν το βγάλσιμο των ματιών (γιατί άραγε;), το χτύπημα στα γεννητικά όργανα (άσε που ήταν και γυμνοί) και οι δαγκωνιές (για να μην τρώνε τα αυτιά των αντιπάλων).
Ο Μίλων επινόησε την εξελικτική προπόνηση (κάπως αλλιώς το λένε αυτό). Πήρε ένα νεογέννητο μοσχαράκι και έτρεχε με αυτό κάθε μέρα στο δάσος. Το μοσχαράκι πάχαινε μέρα με τη μέρα, δυο-τρία κιλά (δεν ξέρω πόσο γρήγορα τρέφει ο ήλιος τα μοσχάρια), αλλά ο αθλητής δεν καταλάβαινε τη διαφορά, αφού κουβαλούσε το ίδιο μοσχάρι κάθε μέρα.
Έτσι, την ημέρα των αγώνων, τέσσερα χρόνια μετά, μπήκε στο στάδιο κουβαλώντας ένα μοσχάρι που μόνο οι κτηνοτρόφοι μπορούν να μας πουν πόσο περίπου ζύγιζε. Εννοείται ότι κέρδισε. Ο αντίπαλος του θα έβαλε τα κλάματα μόνο που τον είδε.
Και το άσχημο σημείο της ιστορίας: Μετά την νίκη του ο αχάριστος ολυμπιονίκης έσφαξε το μοσχάρι και το έφαγε μόνος του.


Μετά τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας είχε σειρά το μουσείο.
Εκεί μέσα νιώθεις να κόβονται τα γόνατα σου όταν βρίσκεσαι μπροστά στα γλυπτά των αετωμάτων του ναού του Δία. Ευτυχώς αυτά δεν τα πήραν οι Βρετανοί για να τα προστατέψουν από τους βάρβαρους αυτόχθονες.
  


Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, δυστυχώς δεν σώζεται.
(Φαντάζομαι κάποιον αρχαιοκάπηλο να μπαίνει σε ένα αρχαίο «Αγοράζουμε χρυσό» και να κουβαλάει ένα δάχτυλο του Διός.
«Πόσα δίνεις γι’ αυτό;»
«Τρεις μνες».
«Μόνο; Αξίζει τουλάχιστον δέκα.»
«Άκου, φιλαράκι. Ή άστο ή φύγε.»)


Αλλά είναι ένα άλλο έκθεμα που σε κάνει να μένεις άφωνος.
Ο Ερμής του Πραξιτέλη, η επιτομή της ομορφιάς.


Πριν πολλά χρόνια είχα βρεθεί στη Φλωρεντία. Γοητεύτηκα από τα πρωτότυπα του Ουφίτσι, όπου μπορούσες να δεις την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι σχεδόν γυμνή μπροστά σου.


Μετά ήταν η σειρά του Δαβίδ.

Τουρίστες από όλον κόσμο θαύμαζαν το αριστούργημα του Μικελάντζελο.
Αλλά εγώ χαμογελούσα και ήθελα να τους πω:
«Έχω δει το πρωτότυπο».
Ο Δαβίδ είναι υπέροχος, είναι κάτι παραπάνω από μεγαλειώδης, είναι θεϊκός. Αλλά ο Ερμής του Πραξιτέλη είναι… Πως μπορείς να περιγράψεις με λέξεις κάτι τόσο τέλειο; Μάλλον ο Ερμής είναι ανθρώπινος.
Ο Μικελάντζελο έφτιαξε έναν άνθρωπο να μοιάζει με θεό. Ο Πραξιτέλης έφτιαξε έναν θεό να μοιάζει με άνθρωπο. Όχι απλώς να μοιάζει, να είναι άνθρωπος.
Να έχει στο πρόσωπο του μια αμφίθυμη διάθεση, λες και γνωρίζει το εφήμερο των θείων, σαν να ξέρει ότι οι άνθρωποι σύντομα θα πάψουν να τον λατρεύουν, σαν να διαισθάνεται την πίκρα της θνητότητας.
Ο Δαβίδ είναι αυτάρεσκος, γνωρίζει πόσο όμορφος είναι, γνωρίζει ότι θα νικήσει το Γολιάθ. Ο Δαβίδ είναι η έπαρση της Αναγέννησης.
Ο Ερμής είναι κουρασμένος, χωρίς τη λάμψη του Χρυσού Αιώνα, λίγο πριν το τέλος, λίγο πριν τους Ρωμαίους, αλλά αποδέχεται τη μοίρα του, στωικά, στοχαστικά. Ο Ερμής είναι το γνώθι σαυτόν της ελληνιστικής περιόδου.
Και ίσως τις μέρες που ο Πραξιτέλης σμίλευε το μάρμαρο, ο Μένανδρος να σμίλευε τις λέξεις.


Το παρελθόν οικοδομείται με βάση το παρόν… Αλλά όχι για τα παιδιά.
Για πρώτη φορά βρέθηκα ως πατέρας στο σπίτι που πήγαινα ως εγγονός. Η ρεματιά δίπλα στο σπίτι, όπου παίζαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ, μου φάνηκε ιδιαζόντως επικίνδυνη. Δεν άφηνα τον Τηλέμαχο ούτε να πλησιάσει, καθώς φανταζόμουν δηλητηριώδη ερπετά και μολυσμένα ποντίκια να ελλοχεύουν στη βλάστηση.
Κι όμως… Εμείς, τότε, την κατεβαίναμε με κοντά παντελονάκια.
Δεν τον άφηνα να μπει στο κοτέτσι (αν είναι δυνατόν να τον αφήσω!), όπου εμείς ξημεροβραδιαζόμασταν ψάχνοντας για αυγά.
Και το χωριό, που τότε μου φαινόταν δαιδαλώδες και μυστηριακό, μου φάνηκε πολύ… μικρό.
Ο Τηλέμαχος ήταν ενθουσιασμένος και ούτε πρόσεχε πόσο πολλή ζέστη έκανε. Αλλά, αν θυμηθώ τον εαυτό μου ως εφτάχρονο, ποτέ δεν έκανε ζέστη στο χωριό ή μάλλον, ποτέ δεν με ένοιαξε αν κάνει ζέστη. Είχα πολύ σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθώ.


Για άλλη μια φορά σε αυτό το οδοιπορικό, αντιλήφθηκα ότι μόνο τα παιδιά μπορούν να «δουν» αυτόν τον κόσμο, το μικρό, ως μέγα. Εμείς, οι πατεράδες πλέον, είμαστε απασχολημένοι με άλλα πράγματα, πολύ πιο μικρά, πολύ πιο μικρά.
Τη ζέστη, την εφορία, την πολιτική κατάσταση, την οικονομική κατάσταση, την αισθητική, την καθαριότητα, την υγιεινή, τις αναμνήσεις (κλπ).
Ενώ εκείνα ασχολούνται με τα παγωτά, το παιχνίδι, τους φίλους, τα ζώα, την αγάπη (κλπ).
Για τα παιδιά το παρόν οικοδομείται με βάση το παρόν, αυτή είναι η αλήθεια.
Ενώ εμείς ζούμε χαμένοι ανάμεσα στις αναμνήσεις μας, τους φόβους μας και τις ελπίδες μας.
Χαμένοι στο χρόνο ζούμε εμείς, ενώ τα παιδιά απολαμβάνουν τη ζωή.«Ξυπνήστε με όταν φτάσουμε στη γέφυρα», είπε ο Τηλέμαχος και εννοούσε τη γέφυρα Ρίου- Αντίρριου, για την οποία τόσα είχε ακούσει.
Έπειτα έκλεισε τα μάτια και αποκοιμήθηκε.
Καθώς οδηγούσα και πρόσεχα για όλους αυτούς τους ηλίθιους που μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα, προκειμένου να κερδίσουν πέντε λεπτά, θυμήθηκα πόσο μου άρεσε να κοιμάμαι στην πίσω θέση του αυτοκινήτου, όταν κάναμε μεγάλες διαδρομές.
Θυμήθηκα και την απάντηση ενός κοριτσιού, όταν την ρωτάγανε οι «μεγάλοι» τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει.
«Πάλι παιδί», έλεγε εκείνη, σαν να ήξερε πόσο ακριβά θα είναι τα διόδια στη γέφυρα.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

http://revealedtheninthwave.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4895.html

Επι ξηρού ακμής η κυβέρνηση....

Λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ κι ενω πολλοί βουλευτές έχουν δηλώσει δημόσια και επίσημα οτι ΔΕΝ πρόκειται να ψηφίσουν τα μέτρα που θα έρθουν το φθινόπωρο κατ'επιταγη και εντολή της "τρόϊκας" ο Α.Σαμαράς με μια συνέντευξη του στα ΝΕΑ(Σ.Ψυχάρης) λέει οτι δεν επιδιώκει πρόωρες εκλογές και ...
οτι δεν θα δεχθεί εκβιασμούς!
Οι δικές μας πληροφορίες λένε οτι η συζήτηση με τον Μ.Ομπάμα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και δεν θα έχει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως σχέση με στήριξη του Α.Σαμαρά(μάλλον το αντίθετο). Οπως επίσης στους διαλόγους Σόϊμπλε-Σαμαρά που αποκαλύψαμε - και επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια απο διάφορες "διαρροές"- οτι οι Γερμανοί θα απαιτήσουν ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ 5 δις το φθινόπωρο ενω βιάζονται να βάλουν στο χέρι και τα ακίνητα ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ αφού κανένας δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε ΤΟΣΟΥΣ φόρους και ΧΡΕΗ που δημιούργησε για τον καθένας μας η τρόϊκα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ. Το οτι η κυβέρνηση ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ και θα κονιορτοποιηθει αν τολμήσει εστω και να σκεφθει να βαλει χερι στην πρώτη κατικία του ελληνα, πρέπει να θεωρείτε κάτι περισσότερο ΑΠΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ(με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό). Απο εκεί και μετά ούτως η άλλως "το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει" για τον απλούστατο λόγο οτι σχεδιάσθηκε οχι για μεταρρυθμισεις αλλά για...πλιάτσικο. Οχι για ανάπτυξη, αλλά για ...ληστεία.Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθυνες του.
Διαβάστε στη συνεχεια το ρεπορτάζ απο τον ΔΟΛ:

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρωθυπουργός μιλά για την «ειλικρινή και εποικοδομητική» συνεργασία με τον Ευ.Βενιζέλο, αφήνει να διαφανεί ότι η σχέση του με τον Φ.Κουβέλη εισέρχεται σε μια περίοδο ψυχρότητας, ενώ παρατηρεί ότι δεν βλέπει περιθώριο συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς επιτίθεται στα άκρα του πολιτικού φάσματος, με αφορμή εμφυλιοπολεμικά συνθήματα, για τα οποία λέει ότι «έχουν οσμή αίματος» και τονίζει ότι «όσοι τα φωνάζουν θέλουν να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο διχασμού».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο πρωθυπουργός επιμένει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, ενώ χαρακτηρίζει «υποθέσεις εργασίας» τις προβλέψεις για δημοσιονομικό κενό. Παράλληλα προειδοποιεί ότι αν αποτύχει το πείραμα με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τότε απομακρύνεται ο γενικότερος στόχος μείωσης της φορολογίας.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται των χειρισμών για την ΕΡΤ και δηλώνει ότι αποτελεί ακριβώς την αντίθετη περίπτωση από τις αμυντικές βιομηχανίες.

Εν όψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι προσβλέπει σε έναν «στρατηγικό διάλογο μακράς πνοής» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε μια «νέα δυναμική» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι ανησυχίες των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο συμπίπτουν με τις αντίστοιχες δικές μας ανησυχίες».

Ειδικότερα, για το θέμα των εκλογών, ο πρωθυπουργός παρατηρεί: «Τα "εκλογικά σενάρια" τα συντηρούν όσοι εύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση. Αλλά η πλειονότητα του ελληνικού λαού εύχεται το ακριβώς αντίθετο: Να ολοκληρώσουμε το έργο μας! Και αυτό καλύτερα από όλους το γνωρίζουν οι βουλευτές μας. Αλλωστε, γιατί να κάνουμε εκλογές λίγο προτού φανεί η ανάκαμψη, την οποία επιβεβαιώνουν όλες οι προβλέψεις;

»Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω ούτε πρόκειται να επιδιώξω! Ωστόσο, το ότι δεν θέλω εκλογές δεν σημαίνει ότι θα ήμουν διατεθειμένος να δεχθώ οποιονδήποτε εκβιασμό από οποιαδήποτε συμφέροντα! Διότι αν αντιληφθώ εκβιασμούς ή άλλου είδους πιέσεις, τότε προφανώς άλλοι θα έχουν τις ευθύνες για ό,τι συμβεί. Να το πω αλλιώς: Εγώ θέλω σταθερότητα και εξάντληση τετραετίας! Για το καλό του τόπου. Αλλά έχω και τα μάτια μου ανοιχτά... »

Για την οικονομία, ο κ. Σαμαράς σημειώνει: «Εφόσον καταφέρουμε να πιάσουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα χρειάζονται άλλα περιοριστικά μέτρα. Αυτά που ακούγονται κάθε τόσο για "δημοσιονομικό κενό" τα επόμενα χρόνια αποτελούν "προβλέψεις" που εξαρτώνται από υποθέσεις εργασίας. Συνήθως τα μεγέθη στα οποία καταλήγουν είναι πολύ μικρότερα από αυτά που ξεκινούν. Και έπειτα από κάποιες διορθωτικές κινήσεις εξαλείφονται. Το βασικό είναι να πιάνουμε κάθε φορά τους στόχους μας».

Σε ό,τι αφορά την ανεργία και την επιχειρηματικότητα, τονίζει: «Το πρόβλημα τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια είναι ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά. Ουσιαστικά δεν είχαμε τραπεζικό σύστημα! [...] Αλλά τώρα μόλις λύθηκε, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψει η ρευστότητα στην οικονομία το ταχύτερο. Αυτή είναι η σπουδαιότερη άμεση προτεραιότητά μας.

»Αυτό θα σώσει επιχειρήσεις, θα σώσει θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει τόνωση της αγοράς. Η ρευστότητα, σε συνδυασμό με την επιστροφή των οφειλών του Δημοσίου που ήδη προχωρεί, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η ανάκαμψη. Μαζί φυσικά και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα, που ομολογείται από όλους στο εξωτερικό και τη δείχνουν κάθε μέρα και οι αγορές.

»Βασικό μου μέλημα είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Γι' αυτό προσπαθώ συνεχώς. [...] Αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν μπορείς να "διατάξεις" την ανάκαμψη της οικονομίας! [...] Η ανάκαμψη δεν γίνεται αυτόματα. Δεν γυρίζεις το κλειδί και παίρνει μπροστά η μηχανή αμέσως. Επί έναν χρόνο σταθεροποιήσαμε την κατάσταση στο εσωτερικό και εξασφαλίσαμε τις προϋποθέσεις για να αρχίσει η ανάκαμψη. Αλλωστε, όλες οι επίσημες προβλέψεις αυτό λένε πια».

Σε ό,τι αφορά τα ενεργειακά, ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία, οι ενεργειακοί πόροι που βρίσκονται μέσα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο μπορούν σε λίγα χρόνια να καλύπτουν κάποιο, όχι αμελητέο, μέρος των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης.
Αν επαληθευτούν κάποιες πρόσθετες ενδείξεις που υπάρχουν, το μέρος αυτό μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο. Και μαζί με τα αντίστοιχα αποθέματα της Κύπρου και του Ισραήλ, τα οποία έχουν ήδη ανακαλυφθεί ή θεωρούνται αρκετά πιθανά, η περιοχή μας μπορεί να καλύπτει μελλοντικά σημαντικότατο μέρος των ενεργειακών αναγκών ολόκληρης της Ευρώπης σε φυσικό αέριο.

» [...] Και από τις εξελίξεις που θα προκύψουν θα αναβαθμιστούν η θέση και ο ρόλος πολλών χωρών της περιοχής μας. Και η Ελλάδα θα είναι σίγουρα μία από τις χώρες αυτές».

Όσον αφορά στις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον στις 8 Αυγούστου, ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει: «Επαναπροσδιορίζουμε τις σχέσεις της Ελλάδας με φίλους, συμμάχους και εταίρους. [...] Στο πρόσωπο, λοιπόν, του Μπαράκ Ομπάμα βλέπουμε έναν φίλο και έναν σύμμαχο. Μόνο που τέτοιες σχέσεις χρειάζονται επαναπροσδιορισμό σε κρίσιμες καμπές. Και τέτοια είναι η εποχή που ζούμε: μια κρίσιμη καμπή· και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη και για την περιφερειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Ζητούμενο, λοιπόν, να δώσουμε νέα δυναμική στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Εμείς προσβλέπουμε σε στρατηγικό διάλογο μακράς πνοής με τους συμμάχους μας».

Ερωτηθείς εάν η χώρα προσβλέπει σε επενδύσεις από τις ΗΠΑ, αναφέρει: «Όλα αυτά είναι προς συζήτηση. Ενα πράγμα όμως θέλω να υπογραμμίσω: προσπαθούμε να κάνουμε την Ελλάδα χώρα "φιλική" για παραγωγικές επενδύσεις. Αυτό έκαναν όλες οι άλλες χώρες που κατάφεραν να μπουν σε αναπτυξιακή τροχιά. Αν το πετύχουμε, ασφαλώς έχουμε να προσδοκούμε πολλά και από αμερικανούς επενδυτές και από άλλους. Αν δεν το καταφέρουμε, δεν θα βγούμε από την κρίση...
Συνεπώς, εμείς θα "σώσουμε" τον εαυτό μας. Κανένας άλλος δεν θα μας "σώσει".»

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Σαμαράς λέει: «Σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες δηλώνουν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ του "ξεκαθαρίσματος" στο Δημόσιο! Κοιτάξτε για τι ακριβώς συζητάμε: Σε μια χώρα που βούλιαζε στα ελλείμματα και διέθετε έναν υπερδιογκωμένο δημόσιο τομέα, τελικά θα θέσουμε σε διαθεσιμότητα το... 3,5% του συνολικού προσωπικού του Δημοσίου! Από αυτό το 3,5% που θα τεθεί σε «διαθεσιμότητα», μόνο το 2% θα απομακρυνθεί τελικά.

»[...] Το σπουδαιότερο: Για καθέναν από αυτούς που απομακρύνονται θα προσληφθεί με αξιοκρατικό τρόπο ένας νέος. Και μάλιστα σε θέσεις όπου τους έχουμε πραγματικά ανάγκη: νοσοκομεία, ΚΕΠ κ.α. Αρα, από αυτό η ανεργία δεν θα επηρεαστεί καθόλου!»

Κληθείς να συγκρίνει το διαφορετικό χειρισμό της ΕΡΤ από τις αμυντικές βιομηχανίες, ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι πρόκειται για δύο ακριβώς αντίθετες περιπτώσεις. «Την ΕΡΤ την ελεεινολογούσαν οι πάντες! Ακόμη και εκείνοι που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων για την κατάργησή της! Αντίθετα, για τις αμυντικές βιομηχανίες όλοι αναγνωρίζουν τον ρόλο και τη σημασία τους. Ακόμη και εκείνοι που ιδεολογικά θα ήθελαν να καταργήσουν... τον Στρατό και τους εξοπλισμούς!

»Στην ΕΡΤ επιχειρήθηκε πολλές φορές η "αναδιάρθρωσή της εν λειτουργία", χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Και όσοι επιμένουν ότι θα μπορούσε τάχα να αναδιαρθρωθεί η ΕΡΤ "εν λειτουργία", λένε ψέματα - και μάλιστα εν γνώσει τους. Ουσιαστικά δεν ήθελαν καμία αλλαγή.
Αντίθετα, οι αμυντικές βιομηχανίες είχαν υποβαθμιστεί για χρόνια, ενώ διαθέτουν πολλά και σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Και αυτά θέλουμε να αναδείξουμε σήμερα με τη μεγάλη αναδιάρθρωση που προωθούμε».

Ερωτηθείς για τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα με που ακούστηκαν στη Βουλή, ο πρωθυπουργός επισημαίνει: «Τα συνθήματα που αναφέρατε δεν είναι «γραφικότητες». Εχουν οσμή αίματος! Είναι ακραίες εκδηλώσεις διχασμού και... "νοσταλγία" εμφύλιας σύγκρουσης! Οσοι τα φωνάζουν είναι τυφλωμένοι, ακραίοι. Και όσοι τα ανέχονται, ακόμη, είναι απολύτως συνυπεύθυνοι και εξίσου ακραίοι.

»Δείχνουν όμως με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο πού θέλουν, όσοι τα φωνάζουν, να οδηγήσουν την ελληνική κοινωνία: σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο διχασμού, ανάμεσα σε δύο αλληλοτροφοδοτούμενα και απεχθή άκρα! Αυτό βλέπει η ελληνική κοινωνία. Και όσο περισσότερο συνειδητοποιεί πού την οδηγούν τόσο περισσότερο θα αποστρέφει το πρόσωπό της και από τα δύο άκρα».

www.i-reportergr.com 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/08/blog-post_3849.html

Ο Στουρνάρας άνοιξε την πόρτα για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία - Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση!


Ο Στουρνάρας άνοιξε την πόρτα για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικίαΤην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει σταδιακά ο δρόμος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ...

ή η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009.

Το θέμα, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, «μελετάται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα».

Όπως αναφέρει σε ρεπορτπάζ η εφημερίδα «Καθημερινή» , η προοπτική της άρσης της απαγόρευσης προκαλεί ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και στελέχη του οποίου έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους. Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τους πλειστηριασμούς ακινήτων για την πρώτη κατοικία επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Tο θέμα, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, «μελετάται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν», σημείωσε. Υπογράμμισε, πάντως, ότι το θέμα αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και αυτό θα λάβει τις αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις που εξετάζονται είναι η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας, για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ, ή η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009. Αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά που πληρώνεται το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και υπεραμύνθηκε του νέου φόρου, ο οποίος, όπως είπε, θα είναι δικαιότερος και θα περάσει από τη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες περικοπές μισθών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

«Ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι η πιθανότητα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και δη στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, όπως οι κ. Πάρ. Κουκουλόπουλος και Οδ. Κωνσταντ ινόπουλος, αλλά και βουλευτές, όπως οι κ. Μιχ. Κασσής και Θεοδώρα Τζάκρη, έχουν εκδηλώσει τη διαφωνία τους με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Και τούτο διότι είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψήφιζε μια τέτοια ρύθμιση.

kafeneio-gr.blogspot.com 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1384.html

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ N.E.S.A.R.A.
Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ N.E.S.A.R.A.

Εδώ αξίζει να αναφερθώ σε μια συμφωνία μεταξύ εξωγήινων και σημαντικών κυβερνήσεων, (και κυρίως των κυβερνήσεων των ΗΠΑ), με τον τίτλο NESARA (National Economic Stabilization And Reformation Act) που σημαίνει ‘‘Πράξη εθνικής οικονομικής σταθεροποίησης και αναμόρφωσης’’, της οποίας η ιστορία έχει ως εξής:

Μετά την καταστροφή της Ατλαντίδος τους ανθρώπους ήλεγχαν οι Ανουνάκι, αλλά όταν το 1995 υπογράφηκε η συμφωνία ειρήνης μεταξύ των δυνάμεων του φωτός (Γαλαξιακή Συνομοσπονδία) και του σκότους (Σαυροειδείς, Ανουνάκι, Γκρίζοι, κλπ της Συμμαχίας της Anchara), οι Ανουνάκι έφυγαν και έδωσαν εντολή στους γήινους συνεργάτες τους (Ιλουμινάτι, κλπ) να σταματήσουν την οικονομική και πολιτική καταπίεση των λαών.

Οι ελάχιστοι Γκρίζοι που παρέμειναν είναι αυτοί που εργάζονται στα μυστικά προγράμματα ορισμένων κυβερνήσεων, ενώ έχουν αποβληθεί από τον πλανήτη τους. Επειδή όμως οι περισσότεροι από τους Ιλουμινάτοι δεν υπάκουσαν (για να μην χάσουν τα προνόμια τους), οι ‘‘καλοί’’ εξωγήινοι τους πίεσαν (με διάφορα μέσα όχι πάντα νόμιμα), και μέσω αυτών και τις βασικές κυβερνήσεις (στις οποίες είχαν δώσει παλαιότερα σημαντική τεχνολογία), να υπογράψουν την συνθήκη αυτή (το 1988 για την Αμερική και μέχρι το 2003 για τις υπόλοιπες κυβερνήσεις μεγάλων χωρών), γεγονός που οι κυβερνήσεις δεν απεκάλυψαν.

Για να καθυστερήσουν την εφαρμογή της οι Ιλουμινάτι το 2000 εξασφάλισαν με νοθεία την κυβέρνηση που ήθελαν, ώστε το 2001 να δημιουργήσουν με την βοήθεια της CIA το νέο Περλ Χάρμπορ, δηλαδή την επίθεση στους δύο πύργους, λίγο πριν αρχίσει η εφαρμογή της συμφωνίας. Όμως πλέον ωρίμασε ο χρόνος ώστε η συνθήκη αυτή να αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζεται ή οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι έξη βασικά σημεία:

1) Όλα τα δάνεια προς τράπεζες, πιστωτικούς οργανισμούς και κάρτες θα μηδενιστούν (εις αντιστάθμισμα της εκμετάλλευσης που οι τράπεζες εφήρμοσαν όλα αυτά τα χρόνια), ενώ τα δάνεια που θα δίδονται ευ’ εξής θα έχουν πολύ χαμηλό επιτόκιο.

2) Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserves Bank, η μόνη ιδιωτική κεντρική τράπεζα του πλανήτη, που ευθύνεται σημαντικά για το σημερινό οικονομικό χάος), θα κρατικοποιηθεί και το νόμισμα που θα τυπώνει θα καλύπτεται από πολύτιμα μέταλλα και άλλες πραγματικές αξίες.

3) Το σύνταγμα των ΗΠΑ θα ξαναγίνει όπως αρχικά ήταν, και όλοι οι νόμοι που έγιναν, με διάφορες δικαιολογίες (κατάσταση πολέμου, τρομοκρατία, κλπ), για τον περιορισμό των ελευθεριών και την χειραγώγηση και εκμετάλλευση των πολιτών θα καταργηθούν.

4) Η κυβέρνηση των ΗΠΑ (που ελέγχεται από την οικονομική ελίτ, Ιλουμινάτι κλπ), θα υποχρεωθεί σε παραίτηση (μαζί με το κογκρέσο) και θα αντικατασταθεί με προσωρινή, για να γίνουν ελεύθερες και αδιάβλητες εκλογές εντός τεσσάρων μηνών, αφού ενημερωθεί ο κόσμος για όσες πληροφορίες και παράνομες πράξεις οι κυβερνήσεις του απέκρυβαν.

5) Ο νέος πρόεδρος θα ανακοινώσει την ειρήνη ανακαλώντας στην χώρα όλες τις επιθετικές στρατιωτικές δυνάμεις που ευρίσκονται στο εξωτερικό.

6) Το σημερινό φορολογικό σύστημα θα καταργηθεί και τα έσοδα του κράτους θα βασίζονται κυρίως σε έμμεσους φόρους επί των πωλήσεων (εξαιρουμένων των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως είναι π.χ. τα τρόφιμα, κλπ) και σε άλλες πηγές που δεν προέρχονται από τους πολίτες.

Ακόμη ένα σημαντικό ποσοστό του υπάρχοντος πλούτου και των εν τω μεταξύ εσόδων, θα διατίθεται για ανθρωπιστικούς σκοπούς ώστε να καλύπτονται ικανοποιητικά οι ανάγκες όλων των πολιτών του πλανήτη. Για τον ανθρωπιστικό αυτό σκοπό οι γήινοι συνεργάτες των εξωγήινων, εδώ και πολλά χρόνια δημιούργησαν σημαντικές περιουσίες και αποθέματα πολυτίμων μετάλλων, στηριζόμενοι και στα ‘‘φωτισμένα’’ παιδιά πολύ πλουσίων οικογενειών, που μεγαλώνοντας εντάχθηκαν στο κίνημα αυτό της NESARA.

Αντίστοιχες με τα ανωτέρω είναι και οι συμφωνίες με τις άλλες σημαντικές κυβερνήσεις του πλανήτη, ενώ θα σταματήσει και η απόκρυψη που γίνεται σήμερα, και θα ανακοινωθεί επίσημα από τις κυβερνήσεις η παρουσία των εξωγήινων στον πλανήτη μας και οι καλές τους προθέσεις να μας βοηθήσουν. Ακόμη μετά την βασική αυτή συμφωνία ακολούθησαν και άλλες επί μέρους λεπτομερέστερες συμφωνίες, που αποτελούν ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο, και καθορίζουν τις νέες σχέσεις μεταξύ των πολιτών (συμπεριλαμβανομένων εταιριών, οργανισμών, κλπ), των πολιτών με το κράτος, και την διάρθρωση του κράτους, που περιμένουμε κάποια στιγμή να ανακοινωθούν και να αρχίσουν ταχύρυθμα εφαρμοζόμενες.

Για να καταστεί δυνατή η ομαλή και πλήρης εφαρμογή της συνθήκης αυτής, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αποκάλυψη της κρυμμένης τεχνολογίας που οι μεγάλες κυβερνήσεις κατέχουν σχετικά με την ελεύθερη καθαρή ενέργεια, την προώθηση οχημάτων ξεπερνώντας την βαρύτητα, την τροφή, την υγεία κλπ, που πολλές από αυτές οι κυβερνήσεις τις έλαβαν από τους εξωγήινους, και που τις κρατούν μυστικές, με την δικαιολογία της κρατικής ασφάλειας, στην πραγματικότητα όμως λόγω των συμφερόντων των σκοτεινών δυνάμεων (Ιλουμινάτι, πετρελαϊκές, κλπ).

Η τεχνολογία αυτή θα ενισχυθεί αργότερα με την άφιξη των εξωγήινων, που τότε θα μας δώσουν και τεχνολογία που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Τους ‘‘εξομοιωτές’’ που μετατρέποντας την ενέργεια σε ύλη, μας παρέχουν τροφή, ενδυμασία, έπιπλα, σκεύη, κλπ, τα ‘‘ολογραφικά θέατρα’’ με τα οποία κατασκευάζουμε τα σπίτια και τον περιβάλλοντα χώρο μας, τα ‘‘κέντρα ολογραφικών επικοινωνιών’’, ‘‘τα δονητικά ντους ήχων’’ που μας καθαρίζουν και μας αναζωογονούν, και λοιπές συσκευές κλπ, που θα μπορούν να εξυπηρετούν όλες τις βασικές μας ανάγκες και να μας καθιστούν αυτάρκεις και ανεξάρτητους.

Η έναρξη της εφαρμογής της συνθήκης, από ότι πληροφορήθηκα πρόσφατα από τους εξωγήινους (Μάιος του 2010), θα ξεκινήσει πλέον (κατά το πλέον πιθανό σενάριο) από την επίσημη ανακοίνωση ορισμένων κυβερνήσεων που θα παραδεχθούν ότι οι εξωγήινοι είναι εδώ, είναι καλοπροαίρετοι και φιλικοί, μας έχουν δώσει τεχνολογία και προσπαθούν να βοηθήσουν τον πλανήτη, οι οποίες ανακοινώσεις θα υποστηριχθούν και από την αθρόα και για μεγάλη διάρκεια ξεκάθαρη εμφάνιση των διαστημοπλοίων τους που θα ακολουθήσει. Ακόμη σε ερώτηση που έκανα για το αν ο πρόεδρος Ομπάμα θα συμμετάσχει στις επερχόμενες αλλαγές, η απάντηση που πήρα είναι ότι θα ανακοινώσει την παραίτησή του και θα αποσυρθεί.

Για την καλύτερη υποστήριξη των όσων ανέφερα για την συνθήκη της NESARA, περιλαμβάνω τρεις παραγράφους πιο κάτω από ένα μήνυμα που έλαβα από την Σείριο SA LU SA που προήλθαν από το ‘‘κανάλι’’ Michael Quinsey, οι οποίες έχουν ως εξής:

‘‘Τα τελικά γεγονότα δεν θα συμβούν ακριβώς όπως θα αναμενόταν, βάσει των πολλών προφητειών που αφορούν σε φυσικές αλλαγές. Τα οφέλη της NESARA έχουν γίνει μέρος των γενικότερων αλλαγών, και περιλαμβάνονται στο σχέδιο που επεξεργαζόμαστε τώρα. Το χρέος έχει σκόπιμα επιβληθεί στις φτωχές χώρες, ως μέσο ελέγχου, για να αποσπάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία (π.χ. το πετρέλαιο και άλλα πολύτιμα αγαθά, κλπ). Κατά παρόμοιο τρόπο ο ίδιος άνθρωπος έχει υποβληθεί σε νόμους που είναι συχνά παράνομοι, και τον έχουν φέρει στο σημείο να μπορεί να ζει μόνον με οικονομική βοήθεια. Έτσι, τόσο οι χώρες όσο και οι πληθυσμοί τους διατηρούνται χρεωμένοι. Ως εκ τούτου έχουν δημιουργηθεί διαδικασίες (βήματα) για να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση, από τη στιγμή που οι υπάρχουσες κυβερνήσεις σας θα αντικατασταθούν. Στις ΗΠΑ αυτή η κατάσταση δημιουργήθηκε από την παραβίαση των νόμων του Συντάγματος ενώ οι έλεγχοι της οικονομίας και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτούς, έχουν διεισδύσει στα περισσότερα μέρη του κόσμου, και αυτά πρέπει να αλλάξουν για την επίτευξη μιας σωστής και δίκαιης κατανομής των πλούτου’’.

‘‘Πολλά οφέλη προκύπτουν για σας από τις αλλαγές, αλλά προτεραιότητα έχει και ο Τρίτος Κόσμος.
Η πείνα και η έλλειψη κατάλληλων εγκαταστάσεων νερού έχουν προκαλέσει μεγάλη δυστυχία και θανάτους μεταξύ τους. Η ποιότητα της ζωής τους διατηρείται τεχνητά χαμηλή, δεδομένου ότι υπάρχουν επαρκείς πόροι στη Γη για να εξασφαλίσει ο καθένας ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Πριν από τον ‘‘τελικό χρόνο’’ πρέπει να υπάρξει παντού ‘‘ανόρθωση’’ ώστε όλοι οι ανθρώποι, να είναι ενωμένοι σαν Ένας. Είστε ήδη ψυχές του ιδίου επιπέδου που προέρχονται από την ίδια πηγή, και σε όλους σας αξίζει να μοιραστείτε μια ευτυχισμένη ζωή, όπου η έλλειψη θα έχει εξαλειφθεί.
Ενώ είστε Ένα ως προς την ικανότητα να είστε όλο Αγάπη, θα είναι δίκαιο πραγματικά να εφαρμόζεται αυτή την αγάπη με διαφορετικό τρόπο σε άλλους αδελφούς και αδελφές σας; Πιστεύουμε ότι θα αναγνωρίσετε την Θεότητα που έχετε μέσα σας και θα δείτε την ζωή με διαφορετικό τρόπο από ότι στο παρελθόν, για να μπορέσετε να δείτε και πέρα από τα εξωτερικά φαινόμενα’’.

‘‘Και όποιος ακόμη θεωρείτε ότι είναι ο πιο κακός άνθρωπος, δεν παύει να είναι ‘σπινθήρας του Θεού’ και χρειάζεται την αγάπη σας για να ξυπνήσει και να δει την αλήθεια της ουσίας του. Καθώς εργάζεστε προς την ‘άνευ όρων αγάπη’ για να γίνετε ‘Χριστικά Ενωμένοι’, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να θέσετε τον εαυτό σας στην δοκιμασία που ξεκινά με την συμπόνια και με την ικανότητα να μην είστε επικριτικοί, και αυτά ‘για την χάρη του Θεού’ (είναι μια ισχυρή δήλωση που αξίζει να θυμόμαστε). Σκεφθείτε ότι και εσείς, χωρίς εξαίρεση, έχετε ζήσει προηγούμενες ζωές μακριά από το φως (το καλό). Τέτοιες εμπειρίες δεν είναι ένας λεκές στον χαρακτήρα σας που παραμένει για πάντα, και η ευκαιρία δίνεται σε όλους να γίνουν καλοί. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως καταδίκη που να σας καταδικάζει για πάντα, και αν ο Θεός μπορεί να συγχωρήσει γιατί και οι άνθρωποι να μην ακολουθήσουν το παράδειγμά του;’’…

(Τέλος του μηνύματος από τον SA LU SA και της συνθήκης NESARA).

ΠΗΓΗ: http://www.urantiacenter.gr/anoteres-epikoinonies/eksogiinoi/606-----------2012-.html
ΚΕΙΜΕΝΟ: Δρ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΕΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΗΓΗhttp://universalblessing.blogspot.gr/2013/01/nesara.html


http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/08/nesara.html

Το μυστικό ταξίδι του Μ.Αλεξάνδρου

 
Μέρος Α` : Απόρρητες Διδασκαλίες

Eπιστολή απο τον αδελφό Γιώργο Γάκη
Ο Αλέξανδρος τού Φιλίππου, από πατέρα ήταν Ηρακλείδης καταγόμενος από τόν Κάρανο, απόγονο τού Τήμενου, ο οποίος ήταν... ο ιδρυτής τής δυναστείας τών Μακεδόνων, πού μέ Αργείους εγκαταστάθηκε στό χώρο τής Πιερίας-Ημαθίας από τά πανάρχαια χρόνια. Αιακίδης από μητέρα , καταγόμενος από τόν Νεοπτόλεμο......, γιός τού Αχιλλέως , γιού τού Πηλέως , γιού τού Αιακού. Καί ο Αιακός, κατά τή μυθολογία. ήταν γιός τού Δία καί τής Αίγινας καί μαζί μέ τόν Μίνωα καί τόν Ραδάμανθυ ήταν οι τρείς κριτές τών ψυχών στόν Άδη. Στήν ”Ανάβαση” τού Αρριανού, ο Αλέξανδρος πολλές φορές επικαλείται τήν καταγωγή του από τόν Ηρακλή, τό γενάρχη τών Μακεδόνων. Οπως διαρκής καί ισόβια ήταν η λατρεία του γιά τόν πρόγονό του, Αχιλλέα.

Ο Φίλιππος γνώρισε τήν Ολυμπιάδα, κόρη τού βασιλιά τών Μολοσσών τής Ηπείρου, στή Σαμοθράκη, κατά τήν επίσκεψή τους εκεί, γιά νά μυηθούν στά Καβείρεια Μυστήρια, τό 357 π.χ.
“Λέγεται Φίλιππος έν Σαμοθράκη τή Ολυμπιάδι συμμυηθείς”.. Η νεαρή νύφη ήταν ιέρεια τών Ορφικών Μυστηρίων καί μυημένη στή λατρεία τού Διονύσου, μέ περισσότερο ζήλο από τίς άλλες γυναίκες, ”μάλλον ετέρων ζηλώσασα τάς κατοχάς” όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, καί ”παρουσίαζε στίς συναθροίσεις μεγάλα ήρεμα φίδια , τά οποία ξεπροβάλλοντας από τόν κισσό καί τά καλάθια τών μυστηρικών τελετών καί τυλιγόμενα στούς θύρσους καί τά στεφάνια τών γυναικών, καταφόβιζαν τούς άνδρες“.

Πρίν από τή νύχτα τού γάμου της η Ολυμπιάδα, αισθάνθηκε ότι, αφού ακούστηκε βροντή, έπεσε κεραυνός πάνω στήν κοιλιά της, κι από τό χτύπημα προκλήθηκε μεγάλη φωτιά, κί έπειτα, αφού διασπάστηκε σέ φλόγες πρός όλες τίς κατευθύνσεις, έσβησε.

Κι ο Φίλιππος ύστερα από μέρες μετά τό γάμο, είδε όνειρο ότι έβαλε ο ίδιος σφραγίδα στήν κοιλιά τής συζύγου του. Η παράσταση τής σφραγίδας, όπως νόμιζε, απεικόνιζε λιοντάρι, γράφει ο Πλούταρχος.

Λένε, συνεχίζει ο Πλούταρχος, πώς μετά τό όραμα ο Φίλιππος έστειλε στούς Δελφούς τόν Χαίρωνα τό Μεγαλοπολίτη , κί έφερε χρησμό από τό θεό , πού τού έδινε εντολή νά κάνει θυσίες στόν Αμμωνα καί νά τόν σέβεται αυτόν περισσότερο απ`όλους τούς θεούς.

”Αμμωνι θύειν καί σέβεσθαι μάλιστα τούτον τόν θεόν“.

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε τόν Ιούλιο τού 356 π.χ, κατά τόν μήνα Εκατο μβαιώνα γιά τό Αττικό μηνολόγιο καί ”Λώο” γιά τό Μακεδονικό μηνολόγιο. Τρία σημαντικά γεγονότα συνέβησαν κατά τήν ημέρα τής γεννήσεώς του. Πυρπολήθηκε ο ναός τής Αρτέμιδος στήν Εφεσο, πού ήταν ένα από τά
επτά θαύματα τού κόσμου, από τόν Ηρόστρατο. Νικήθηκαν οί Ιλλυριοί από τόν στρατηγό Παρμενίωνα. Τά άλογα τού Φιλίππου πήραν τήν πρώτη νίκη στούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Τήν ανατροφή τού Αλέξανδρου τή φρόντιζαν τροφοί , παιδαγωγοί καί δάσκαλοι τούς οποίους επέβλεπε ο Λεωνίδας, άνδρας αυστηρός στό ήθος καί συγγενής τής Ολυμπιάδος, πού αποκαλούνταν απ` τούς άλλους, τροφός τού Αλέξανδρου καί καθηγητής, γιά τό αξίωμα καί τή συγγένεια.

Κοντά του, στόν τυπικό ρόλο τού παιδαγωγού, ο Λυσίμαχος, Ακαρνάνας στήν καταγωγή. Αργότερα ο Φίλιππος, κρίνοντας σωστά ότι η εκπαίδευση τού γιού του δέν έπρεπε νά περιοριστεί στήν προσπάθεια τών δασκάλων τής μουσικής καί τών εγκυκλίων μαθημάτων ( γραμματική, ποιητική, ρητορική, φιλοσοφία, μαθηματικά καί τέχνη ), αλλά θεωρώντας την έργο πιό μεγάλης σπουδαιότητας – ”ως μείζονος ούσαν πραγματείας” – έφερε κοντά του τόν Αριστοτέλη. ” Τών φιλοσόφων τόν ενδοξότατον καί λογιώτατον “..

Ο Αριστοτέλης από τά Στάγειρα, μαθητής τού Πλάτωνα, καθόρισε ώς τόπο γιά τή διαμονή καί τίς σπουδές τού Αλέξανδρου, τό ιερό τών νυμφών κοντά στή Μίεζα.

Ο νεαρός ήταν φιλομαθής , είχε φυσική κλίση στή λογοτεχνία καί αγαπούσε τό διάβασμα. Από τότε κουβαλούσε πάντα μαζί του τήν ”Ιλιάδα” σέ πολυτελέστατο κιβώτιο. Διδάχθηκε τήν Ηθική καί τήν Πολιτική επιστήμη αλλά καί τήν Ιατρική, ”δοκεί δε μοι καί τό φιλιατρείν Αλεξάνδρω”, όχι μόνο στή θεωρία. Βοηθούσε τούς φίλους του όταν αρρώσταιναν κι έγραφε συνταγές γιά θεραπεία καί δίαιτα. Τό σπουδαιότερο όμως όλων, είναι τό γεγονός ότι ο Αλέξανδρος διδάχθηκε από τόν μεγάλο Δάσκαλό του, τίς ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ καί ΒΑΘΥΤΕΡΕΣ διδασκαλίες, ” απορρήτων καί βαθυτέρων διδασκαλιών”, πού οί άνδρες τίς απο καλούσαν ακροαματικές καί εποπτικές, καί δέν τίς διέδιδαν στούς πολλούς.

Αργότερα, από τήν Ασία, όταν έμαθε ότι ο Αριστοτέλης έβγαλε σέ βιβλία κάποιους λόγους σχετικούς μέ αυτές, σέ επιστολή του πρός τόν Δάσκαλο, γράφει : ” Ο Αλέξανδρος εύχεται στόν Αριστοτέλη νά ευτυχεί. Δέν έκαμες καλά πού εξέδωσες τούς ακροαματικούς λόγους “.” Ούκ ορθώς εποίησας εκδούς τούς ακροαματικούς τών λόγων “… Ο Αριστοτέλης απολογείται γιά κείνους τούς λόγους ότι άλλοι είχαν εκδοθεί


ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ.

”Γιατί στ` αλήθεια η πραγματεία” Μετά τά Φυσικά ”πού δέν έχει τίποτα χρήσιμο γιά διδασκαλία καί μάθηση, γράφτηκε μονάχα σάν υπόδειγμα γιά τούς μορφωμένους“.

Αυτή καί μόνο η φράση, κάνει τόν αναγνώστη ή τόν μελετητή τού σήμερα, νά αισθάνεται τουλάχιστον άβολα…

Τό καλοκαίρι τού 338 π.χ, ο Αλέξανδρος καί οί συνομήλικοί του αποφοίτησαν.

Τήν άνοιξη τού 334 τά μακεδονικά στρατεύματα καθώς καί τά στρατεύματα τής ενδοχώρας συγκεντρώθηκαν στήν Αμφαξίτιδα. Στήν Αμφίπολη συνάντησαν τίς δυνάμεις τού Παρμενίωνα.

Τό σύνολο τού μάχιμου στρατού ανερχόταν σέ 5.100 ιππείς καί 32.000 πεζούς.
Η διάβαση τού Ελλησπόντου καί η πρώτη νίκη ήταν κοντά….

Οπως λέει ο Ερατοσθένης, η Ολυμπιάδα όταν ξεπροβόδισε τόν Αλέξανδρο
στήν εκστρατεία, είπε σ` αυτόν μονάχα τό μυστικό τής γεννήσεώς του καί
τού παρήγγειλε νά έχει φρόνημα άξιο τής καταγωγής του.

Τό ταξίδι πρός τήν Ανατολή άρχισε !
……………………
ΑΡΡΙΑΝΟΣ : Αλεξάνδρου Ανάβασις.
ΑΡΡΙΑΝΟΣ : Ινδικά.
ΝΤΡΟΫΣΕΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ : Ιστορία Μ.Αλεξάνδρου.
ΠΑΥΣΑΝΙΑ : Ελλάδος περιήγησις ( Αττικά ).
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ : Βίοι παράλληλοι ( Αλέξανδρος-Καίσαρ ).
Ν.G.L.HAMMOND : M.Aλέξανδρος , ένας ιδιοφυής.

Μέρος Β` : ΧΡΗΣΜΟΣ ΚΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΟΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΒΑEπιστολή του αδελφού Γιώργου Γάκη

Τ ό 331 π.Χ. η κατάκτηση τής Αιγύπτου έχει ολοκληρωθεί, καί ο Αλέξανδρος
ξεκινά γιά ένα ταξίδι τό οποίο έχει προαποφασισθεί καί σχεδιαστεί από κοινού
μέ τήν Ολυμπιάδα, από χρόνια.

Τόν Μάρτιο τού ίδιου έτους ταξιδεύει γιά τήν Αμμωνιάδα (όαση Σίβα) όπου βρίσκεται τό ιερό τού Αμμωνος Διός.

Ο Ναός τού Αμμωνος είχε ιδρυθεί από τούς Αρκάδες οί οποίοι στό απώτατο παρελθόν υπό τήν καθοδήγηση τού Ηρακλή, είχαν εκστρατεύσει στήν Αφρική καί πρός τόν Ατλαντικό.

Τό ιερό, γράφει ο Ηρόδοτος, ”είναι απομίμησις τού ιερού τών Θηβών”, τό οποίο επίσης ίδρυσε ο Ηρακλής, όπως καί τήν Αιγυπτιακή Θήβα.

Γιά τόν Αλέξανδρο, ο Αμμων Ζεύς ήταν ένας Έλληνας θεός πού είχε ήδη ένα ναό στήν Αφυτι τής Χαλκιδικής, καί τόν λάτρευαν στή Δωδώνη.

Τόν γύρω από τό ναό χώρο τής οάσεως είχαν ιδρύσει καί αποικήσει Σάμιοι τής Αισχριωνιής Φυλής καί ”οι μετανάστες αυτοί στά βάθη τής ερήμου εδημιούργησαν τόν ακραίο σταθμό τής αποικιακής πρός νότο διασποράς τού Ελληνισμού“.

Ιδιαίτερης προσοχής πρέπει νά τύχει, η αναφορά τήν οποία κάνει ο αείμνηστος Ι. Φουράκης, βαθύς μελετητής καί γνώστης τής ιστορίας καί προϊστορίας, στό βιβλίο του ”Μείξις - Ανακύκλησις“.

Ο βασιλεύς, τών πελασγικής καταγωγής Ασσυρίων, Νίνος, σχεδίαζε εκστρατεία πρός τήν Ινδική καί προγραμμάτιζε επίσκεψη στό ιερό τού Αμμωνος γιά νά ζητήσει ”χρησμό καί ευλογία“.

Ταξίδι πού πραγματοποίησε μέσα στήν απέραντη έρημο, η σύζυγός του Σεμίραμις μετά τόν θάνατο τού Νίνου καί τήν ανάρρησί της στό θρόνο.

Προσκύνημα τό οποίο πραγματοποίησε καί ο Περσέας μέ τόν Ηρακλή.

Τό ταξίδι ήταν ένα τεράστιο τόλμημα , λόγω τών δυσκολιών καί τών κινδύνων.

Η έλλειψη νερού στή βαθιά κι ατέλειωτη άμμο, καί ο τρομερός νοτιάς πού σήκωνε μεγάλες ανεμοθύελλες καθιστούσαν τό εγχείρημα άκρως επικίνδυνο.

Μιά τέτοια ανεμοθύελλα είχε καταπιεί στήν έρημο 50.000 στρατιώτες τού βασιλιά Καμβύση.

Όλα αυτά σχεδόν όλοι τά συνεκτιμούσαν, γράφει ο Πλούταρχος, αλλά ήταν δύσκολο νά αποτρέψουν τόν Αλέξανδρο από ο,τι είχε αποφασίσει.

”...χαλεπόν δ`ήν Αλέξανδρον αποτρέψαι πρός οτιούν ωρμημένον“...

Γιατί καί η τύχη, υποχωρώντας στήν επιρροή του, ισχυροποιούσε τή γνώμη του.

”Η τε γάρ τύχη ταίς επιβολαίς υπείκουσα τήν γνώμην ισχυράν εποίει“…

Μέχρι τό Παραιτόνιο προχωρούσε παραθαλάσσια μέσω μιάς περιοχής πού ήταν έρημη, αλλά όχι άνυδρη, διανύοντας μέχρι εκεί περίπου χίλια εξακόσια στάδια.

Από εκεί κατευθύνθηκε στή μεσόγειο περιοχή, όπου βρισκόταν το μαντείο τού Αμμωνα.

”Κατά τή φάση αυτής τής πορείας η βοήθεια πού προσφέρθηκε στίς δυσκολίες
του από τό θεό έγινε περισσότερο πιστευτή από τούς μεταγενέστερους χρησμούς. Αρχικά , πολύ νερό καί συνεχείς βροχές από τό Δία τούς απάλλαξαν από τόν κίνδυνο τής δίψας, καί σβήνοντας τήν ξηρασία τής άμμου, πού έγινε υγρή καί συμπιέστηκε από μόνη της, έκαναν τόν αέρα πιό αναπνεύσιμο καί καθαρό. Έπειτα, ενώ είχαν σβήσει τα σημάδια πού υπήρχαν γιά τούς οδηγούς, καί περιπλανιόταν ο στρατός καί χάθηκαν μεταξύ τους λόγω άγνοιας, εμφανίστηκαν κάποια κοράκια καί τούς έδειχναν τήν κατεύθυνση τού δρόμου, πετώντας καί κατευθυνόμενα μπροστά όταν τά ακολουθούσαν καί περιμένοντάς τους άμα καθυστερούσαν κι έμεναν πίσω καί τό πιό παράξενο απ` όλα όπως αναφέρει ο Καλλισθένης, καλώντας μέ τούς κρωγμούς τή νύχτα αυτούς πού περιπλανιόνταν καί κράζοντας, τούς έβαζαν στό σωστό δρόμο”, περιγράφει παραστατικά τήν πορεία ο Πλούταρχος.

Κι ο Αρριανός ομολογεί, ”ότι κάποια θεϊκή δύναμη τόν βοήθησε, αυτό μπορώ νά τό επιβεβαιώσω καθώς καί η λογική σκέψη συμφωνεί μέ αυτό“.”Καί ότι μέν θείον τί ξυνεπέλαβεν αυτώ έχω ισχυρίσασθαι, ότι καί τό εικός ταύτη έχει… Έφτασαν στήν όαση Σίβα, ή οποία όπως καί η Σαμοθράκη, ”ευρίσκονται όχι μόνο επί τού κέντρου τού τεσσαρακοστού δευτέρου παραλλήλου, αλλά καί είς τήν αυτήν ακριβώς συντεταγμένην ακτίνα τού 25ου ανατολικού μεσημβρινού”, σημειώνει ο Φουράκης.

”Η περιοχή, στήν οποία βρίσκεται τό ιερό τού Αμμωνα, απ` όλες τίς πλευρές τριγύρω είναι ερημική, πάρα πολύ αμμώδης καί χωρίς καθόλου νερό. Τό ιερό, ενώ καταλαμβάνει μικρή έκταση στό κέντρο (γιατί η πλευρά τού ιερού πού έχει τό μεγαλύτερο πλάτος είναι περίπου σαράντα στάδια) είναι γεμάτο από ήμερα δέντρα, από ελιές καί φοίνικες, καί ο μόνος χώρος πού διαθέτει νερό από τίς γύρω περιοχές. Από αυτό αναβλύζει μία πηγή, πού δέν μοιάζει καθόλου μέ τίς υπόλοιπες πηγές πού αναβλύζουν από τή γή. Γιατί τό νερό της τό μεσημέρι είναι παγωμένο γι` αυτόν πού τό πίνει, καί ακόμα περισσότερο παγωμένο γιά όποιον τό αγγίξει όταν ο ήλιος τείνει πρός τή δύση, γίνεται λίγο πιό ζεστό, καί από τό βράδυ μέχρι τά μεσάνυχτα ακόμα πιό ζεστό, τά μεσάνυχτα μάλιστα είναι πολύ πιό ζεστό απ` ό,τι προηγουμένως, ενώ από τά μεσάνυχτα αρχίζει σταδιακά νά κρυώνει, καί τό ξημέρωμα είναι πιά ψυχρό, ενώ τό μεσημέρι ακόμη πιό ψυχρό“. (ΑΡΡΙΑΝΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙV).

”Ω` ΠΑΙ` ΔΙΟ`Σ“


”Κί όταν πέρασε τήν έρημο καί έφτασε στόν ιερό τόπο, ο προφήτης τού Αμμωνα τού ευχήθηκε νά είναι καλά εκ μέρους τού θεού, όπως έκ μέρους τού πατέρα“.

”...ώς από πατρός προσείπεν“.

”Κι αυτός (ο Αλέξανδρος) ρώτησε άν τού είχε ξεφύγει κάποιος από τούς δολοφόνους τού πατέρα του. Κι όταν ο προφήτης τού συνέστησε νά μιλάει μέ ευσέβεια – γιατί ο πατέρας του δέν ήταν θνητός – (”ού γάρ είναι πατέρα θνητόν αυτώ”) ρώτησε αλλάζοντας άν είχε τιμωρήσει όλους τούς δολοφόνους τού Φιλίππου ‘έπειτα ρώτησε γιά τήν εξουσία, άν δηλαδή έχει καθορίσει γι` αυτόν νά γίνει κυρίαρχος όλων τών ανθρώπων. Κι όταν ο θεός χρησμοδότησε ότι καί αυτό τό καθόρισε και ότι ο Φίλλιππος βρήκε πλήρη δικαίωση, πρόσφερε στό θεό λαμπρά αφιερώματα καί χρήματα στούς ιερείς. Αυτά γράφουν οι περισσότεροι σχετικά μέ τούς χρησμούς”. (ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ - ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ, Αλέξανδρος-Καίσαρ ).

”Ο ίδιος όμως ο Αλέξανδρος σέ επιστολή πρός τή μητέρα του γράφει ότι τού δόθηκαν ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΧΡΗΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ Σ` ΕΚΕΙΝΗ“

”…γεγονέναι τινάς αυτώ μαντείας απορρήτους, άς αυτός επανελθών φράσει πρός μόνην εκείνην...” (ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ)

Αυτά έγραψε πρός τή μητέρα του, Ιέρεια Ολυμπιάδα, η οποία ήταν γόνος καί τού βασιλέ ως τών Χαόνων Ελένου, ο οποίος ”κατέχει τόν ομιλούντα λίθον, τόν οποίον τού εδώρισε ο Απόλλων“.

Ο Απόλλων γιά τούς Ελληνες είναι ο Ήλιος Σείριος, ο οποίος είναι ο μέγιστος τού αστερισμού τού Κυνός. (Σημ. Ο αναγνώστης μπορεί νά αναζητήσει παλαιότερη αναφορά στόν Ελενο, στήν τριλογία ”ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΥΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΣΤΡΩΝ”).

Δύο χρόνια μετά τό θανατό του στή Βαβυλώνα, 10 Ιουνίου τού 323 π.Χ., ο Πτολεμαίος, ο τελευταίος επιζών από τούς επιγόνους του, ο οποίος τόν είχε συνοδεύσει καί στήν όαση, θά ενταφιάσει τό ταριχευμένο σώμα του στή Σίβα.

Μετά τήν ολοκλήρωση τής τριλογίας, θά κάνουμε ειδική αναφορά στή ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ αρχαιολόγο κυρία Λιάνα Σουβαλτζή, τήν συγκλονιστική ανακάλυψή της, καί τήν ΠΕΡΙΠΕ ΤΕΙΑ της.

Γ. Γάκης.
…………………………..
ΑΡΡΙΑΝΟΣ : Αλεξάνδρου Ανάβασις.
ΑΡΡΙΑΝΟΣ : Ινδικά.
ΝΤΡΟΫΣΕΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ : Ιστορία Μ. Αλεξάνδρου.
ΠΑΥΣΑΝΙΑ : Ελλάδος περιήγησις (Αττικά).
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ : Βίοι παράλληλοι (Αλέξανδρος - Καίσαρ).
Ν.G.L. HAMMOND : M. Aλέξανδρος, ένας ιδιοφυής.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ : ΙΣΤΟΡΙΑΙ
CAROLUS MULLERUS : ΒΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΑΛΕΝ ΜΠΛΟΤΙΕΡ : TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΑΣΗΣ ΣΙΒΑ.
Ι.ΦΟΥΡΑΚΗΣ : MΕΙΞΙ-ΑΝΑΚΥΚΛΗΣΙΣ ΜΥ-ΘΟΛΟΓΙΑΣ+ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Ι. ΠΑΣΣΑ : ΟΡΦΙΚΑ
ΓΚΑΦΟΥΡΟΦ Β. - ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΔΟΥ Δ. : AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ.
ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΛΙΟΥ

Μέρος Γ` : ΑΟΡΝΟΣ ΠΕΤΡΑ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΘΕ ΕΤΟΙΜΟΙΕπιστολή από τον αδελφό Γ. Γάκη

Βρισκόμαστε στο καλοκαίρι τού 327 π.Χ. καί ο Αλέξανδρος εγκατέλειψε τή Βακτρία, καί διαμέσου τού περάσμα τος τού Shibar, διέσχισε τό Ινδοκούς. Μέ πορεία δίχως ιδιαίτερα προβλήματα έφτασε στό σημερινό Begram. Βάδισε κατά μήκος τού ποταμού Κωφή να (Καμπούλ), κι έπειτα σέ δύο παρατάξεις βάδισε κατά μήκος τού σημερινού δρόμου μεταξύ Καμπούλ καί Τζαλαλαμπάντ.

Μετά από σκληρές μάχες, κι αφού υπέταξε τούς Ασπασιανούς, τούς Γουραίους καί τούς Ασσακηνούς, έφτασε στήν πόλη Νύσα (βορειοανατολικά τού σημερινού Τζαλαλαμπάντ, στά σύνορα Αφγανιστάν καί Πακιστάν).

Η πόλις ήταν κατά τήν παράδοση Ελληνική, πού τήν είχε χτίσει αιώνες πρίν ο Διόνυσος κατά τήν εκστρατεία του στήν Ινδία.

”Διόνυσον δέ κτίσαι τήν Νύσαν, επεί τε Ινδούς εχειρώσατο” (Αρριανός Ε,1).

Αυτά τά αναφέρει ο άρχοντας τής πόλης Ακουφις, καί τού επιδεικνύει κατάφυτους μέ αμπέλια τόπους πού δέν υπήρχαν πουθενά αλλού στήν ευρύτερη περιοχή, όπως καί κισσό.


Mπροστά του τώρα υψώνεται η ύψιστη πρόκληση : η ΑΟΡΝΟΣ ΠΕΤΡΑ.

”Ο βράχος αυτός -γράφει ο Αρριανός- είναι ένα σημαντικό πράγμα σ` αυτόν τόν τόπο, καί υπάρχει σχετικά μ` αυτόν παράδοση ότι ούτε ο Ηρακλής, ο γιός τού Δία, δέν μπόρεσε νά τόν κατακτήσει.

” ...ουδέ Ηρακλεί τώ Διός αλωτόν γενέσθαι τήν πέτραν“.

”Η περιφέρεια μέν τού βράχου λέγουν ότι είναι 200 στάδια (23.000 μέτρα), τό δέ ύψος αυτού, στό μέρος πού είναι τό πιό χαμηλό του σημείο, είναι έντεκα στάδια (1.265 μέτρα), ενώ γιά τήν ανάβαση σ` αυτόν υπήρχε ένα μόνο στενό πέρασμα χειροποίητο καί κακοτράχαλο υπήρχε μάλιστα στήν άκρη τού βράχου νερό καί αρκετό καί καθαρό, γιατί ανάβλυζε εκεί μιά πηγή, ώστε νά ρέει απ` αυτήν, επιπλέον υπήρχε εκεί καί δάσος καί γόνιμη περιοχή, ώστε, όταν καλλιεργηθεί, νά φτάσει γιά τή διατροφή χιλίων ανθρώπων. (Αρριανός ΧΧVII)

Σύμφωνα με τον Αρριανό (Αλεξάνδρου Ανάβασις), η Άορνος Πέτρα βρίσκεται μεταξύ του Γουραίου ποταμού και της κοιλάδας του Ινδού ποταμού. Ο Γουραίος ποταμός βρίσκεται μεταξύ του Ιμάου όρους (σημερινά δυτικά Ιμαλάια στο βόρειο Πακιστάν) και Σουάστη ποταμού (σημερινός Σουάτ (Swat), στο Β.Δ. Πακιστάν), ο οποίος βρίσκεται μετά τον Υδάσπη ποταμό (σημερινός Γχελούμ (Jhelum), της περιοχής Πουντζάμπ (Punjab) στο Β.Α. Πακιστάν).

Από μελέτες του αρχαιολόγου Aurel Stein (1926) υπολογίζεται ότι η Άορνος Πέτρα σήμερα ονομάζεται Πιρ-Σαρ (Pir-Sar) και βρίσκεται λίγα km δυτικά του Ινδού ποταμού και βόρεια του ποταμού Μπουνέρ (Buner) στο βόρειο Πακιστάν, πολύ κοντά στα σημερινά σύνορα με το Αφγανιστάν.

Η πολιορκία ήταν αιματηρή καί η αντίσταση λυσσαλέα.

Οι πολιορκημένοι –γράφει ο Αρριανός– έμειναν έκθαμβοι μέ τήν απερίγραπτη τόλμη τών Μακεδόνων ”έπρεπε νά πραγματοποιηθεί πάση θυσία” η εκπόρθηση.
Επί επτά ημερόνυκτα έμάχοντο σκληρά οί Ελληνες προκειμένου νά εκπορθήσουν τό ”απόρθητο τούτο φρούριο”.

Προκειμένου λοιπόν ο Αλέξανδρος, νά επιτύχει τήν κατάληψη τής Αόρνου Πέτρας δέν δίστασε νά χρησιμοποιή σει ”τό σώμα τών βασιλικών παίδων, τών οποίων η ηλικία δέν ήτο μεγαλυτέρα τών δέκα πέντε ετών καί ούτε ένας από τούς νεαρούς εκείνους ήρωες επέζησε” (ΝΕΩΤΕΡΟΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΛΙΟΥ).

Τήν ΑΟΡΝΟ ΠΕΤΡΑ τήν συνοδεύουν κάποιες πληροφορίες οί οποίες γιά τόν άνθρωπο τής πρώϊμης καί κλασικής αρχαιότητας, τών Ελληνιστικών χρόνων, τής Βυζαντινής περιόδου, ήταν μέρος τών γνώσεών του, κι αυτό λόγω διαφορετικής παιδείας καί κοσμοθεώρησης.

Γιά τόν σημερινό όμως αναγνώστη πιθανότατα νά φανούν ”παράδοξες”, ”εξωφρενικές”, ”αντισυμβατικές”, ”αντιεπιστημονικές” καί ”παράλογες“.

Γράφει ο Φιλόστρατος : (Τα ες τον Τυανέα Απολλώνιον, βιβλίον 2, παράγραφος 10) : «Άκουσε όμως ότι την κατέλαβε ο Αλέξανδρος και ότι ονομαζόταν `Αορνος όχι γιατί είχε ύψος δεκαπέντε στάδια γιατί τα ιερά πτηνά πετούν πάνω από αυτό το ύψος, αλλά γιατί στην κορυφή της λένε πως υπάρχει ρήγμα που τραβάει τα πτηνά που πετούν από πάνω, κάτι που μπορεί να δει κανείς στην Αθήνα στον πρόδομο του Παρθενώνος».

Ο Στράβωνας λέει για το ρήγμα που υπήρχε στην κορυφή της Αόρνου Πέτρας (Γεωγραφικά, βιβλίον 14, παράγραφος 11) : «Είναι σπήλαιο ιερό, το οποίο λέγεται χαρώνιο, ολέθριο που έχει αποφράδα».
”εστί σπήλαιον ιερόν χαρώνιον λεγόμενον, ολέθριον έχον αποφράς“...

ΑΠΟΦΡΑΣ = ΠΥΛΗ, έξοδος κάι είσοδος τού ολέθριου Χάροντος.

”αποφράς είναι η πύλη τήν οποίαν οί Αρχαίοι εθεώρουν ώς είσοδον καί κάθοδον είς τόν Αδην (ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ, Γ. Πάπε, Ε. Στεφάνου, Φ. Πασσόβ).

Ο Ι. Φουράκης γράφει ”γιά δίαυλο προωθήσεως καί επαναρροφήσεως αιθερικών ιόντων, προοριζομένων διά τήν ανάπλασην καί βίωσιν τών εκ τού Ταρτάρου επί τής Χθονός ανελθόντων καί ανερχομένων καί ανθρωπομορφοποιούμενων όντων“.

Όμως οί ”παράδοξες” αυτές πληροφορίες, συνδιαζόμενες μέ πληροφορίες πού αποτελούν δομικά συστατικά τής Ελληνικής γραμματείας, φιλοσοφίας και κοσμοθεώρησης, αλλά καί άλλων λαών, γεννούν πολύμορφα καί πολυδιάστατα ερωτήματα :

Ο `Οσιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός στις προφητείες του αναφέρει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έκλεισε τις πύλες των Ινδιών από τις οποίες μέλλει να βγουν 72 βασιλείς με τον λαό τους : «Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγούν τότε από εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους».

(Πλούταρχος, Περί `Ισιδος και Οσίριδος, παράγραφος 356) : «Ο Τυφώνας απέκτησε συνωμότες εβδομήντα δύο άνδρες».

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη διαβάζουμε για τα έθνη Γωγ και Μαγώγ (κεφάλαιον 20, στίχοι 7-9) : «Και όταν συμπληρωθούν τα χίλια χρόνια, θα λυθεί ο Σατανάς από τη φυλακή του και θα βγει για να εξαπατήσει τα έθνη που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες της γης, τον Γωγ και τον Μαγώγ. Αυτούς θα συγκεντρώσει στον πόλεμο και ο αριθμός τους θα είναι σαν την άμμο της θάλασσας. Ανέβηκαν στην επιφάνεια της γης και περικύκλωσαν το στράτευμα των αγίων και την πόλη την αγαπημένη. Κατέβηκε όμως φωτιά από τον ουρανό και τους κατέκαψε».

Ο περιηγητής του 6ου αιώνα π.Χ. Σκύλαξ, ο οποίος περιόδευσε στην Ινδία έπειτα από εντολή του βασιλιά των Περσών Δαρείου για να καταγράψει τα έθνη και τις φυλές της, γράφει για τους Κυνοκέφαλους (Περί Ινδών) : «Υπήρχαν στα βουνά του Ινδού ποταμού και της κεντρικής Ινδίας, όπου ζούσαν σε σπηλιές και υπόγειες στοές, άνθρωποι που είχαν κεφάλι σκύλου. Και όλοι τους, άνδρες και γυναίκες, είχαν μία μεγάλη ουρά».

Στους Κυνοκέφαλους αναφέρεται επίσης και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μέγας Φώτιος (810-893 μ.Χ.)

Ο Κάτω Κόσμος είναι τεράστιες κοιλότητες στο εσωτερικό της Γης οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με στοές, ενώ στην επιφάνεια της Γης υπάρχουν στόμια τα οποία αποτελούν εισόδους που οδηγούν στο εσωτερικό της (Πλάτων, Φαίδων) : «Όσο για τις περιοχές στο εσωτερικό της γης, αυτές είναι συνέχεια των κοιλωμάτων της και υπάρχουν πολλές περιμετρικά σ’ όλη τη γη. Άλλες είναι βαθύτερες και πιο ανοιχτές απ’ αυτήν που κατοικούμε εμείς, άλλες πάλι είναι πιο βαθιές, αλλά το χάσμα τους είναι μικρότερο από το χάσμα του δικού μας τόπου, υπάρχουν ωστόσο μερικές που είναι μικρότερες στο βάθος και πιο πλατιές από τον δικό μας τόπο. Όλες αυτές οι περιοχές κάτω από τη γη συγκοινωνούν μεταξύ τους σε πολλά σημεία, με τρύπες άλλοτε στενότερες και άλλοτε φαρδύτερες και βγάζουν κάπου.

Ο Όμηρος γράφει, ‘‘Πολύ μακριά, στο σημείο όπου κάτω από τη γη υπάρχει το πιο βαθύ βάραθρο’’, αυτό δηλαδή που και ο ίδιος σε άλλα σημεία και πολλοί από τους ποιητές έχουν αποκαλέσει Τάρταρο».

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη γίνεται λόγος γι’ αυτούς που είναι κάτω από τη γη (κεφάλαιον 5, στίχος 3) : «Και κανείς δεν μπορούσε, ούτε απ’ αυτούς που είναι στον ουρανό, ούτε απ’ αυτούς που είναι στη γη, ούτε απ’ αυτούς που είναι κάτω από τη γη ν’ ανοίξει το βιβλίο, ούτε να το κοιτάξει»

Εκτός από τον Ηρακλή και τον Θησέα, στον Κάτω Κόσμο κατέβηκε και ο Σουμέριος βασιλιάς Γκίλγκαμες (Το Έπος του Γκίλγκαμες, Πινακίδα 9, Στήλη 4 και 5) : «Μία λεύγα σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Δύο λεύγες σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Τρεις λεύγες σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. «[…] Συνάντησα (ο Αλέξανδρος), επίσης, πολλά έθνη που έτρωγαν σάρκες ανθρώπων και έπιναν το αίμα ζώων και θηρίων σαν νερό. Τους νεκρούς τους δεν τους έθαβαν αλλά τους έτρωγαν. […] τους επιτέθηκα, σκότωσα με το σπαθί μου πολλούς από αυτούς και υποδούλωσα την χώρα τους. […] και τράπηκαν σε άτακτη φυγή. […] μέχρι που οχυρώθηκαν πίσω από τα δύο βουνά που λέγονται Μαζοί του Βορρά και δεν υπάρχει άλλη είσοδος ή έξοδος εκτός από αυτήν ανάμεσα στα δύο βουνά. […] Και μεταχειρίστηκα κάθε μέσο, ώστε να μην έχουν άλλη έξοδο πλην αυτής […]. Και στο σημείο αυτό έκτισα χάλκινες πύλες πλάτους είκοσι δύο πήχεων και ύψους εξήντα, και τις πέρασα μέσα έξω με ασβέστη ώστε να μην μπορούν να τις ανοίξουν ούτε με φωτιά, ούτε με σίδερο, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Γιατί ο ασβέστης σβήνει τη φωτιά και σπάει τα σίδερα. Έξω από αυτές τις φοβερότατες πύλες έκτισα άλλη οικοδομή με σκληρές πέτρες, που καθεμιά τους είχε πλάτος έντεκα πήχες, ύψος είκοσι και μήκος εξήντα. Έτσι λοιπόν ασφάλισα τη νέα αυτή οικοδομή, πότισα τις πέτρες με κασσίτερο, τον οποίο ανέμειξα με μολύβι και την πέρασα με “ασικύτινο”, ώστε τίποτε να μην μπορέσει ποτέ να τις ανοίξει, και τις ονόμασα πύλες της Κασπίας. Εκεί μέσα έκλεισα είκοσι δύο βασιλείς. Τα ονόματα αυτών των εθνών είναι Μαγώγ, Γωθ, Κυνοκέφαλοι, Νούνοι, Φονοκέρατοι, Συριασοροί, Ίωνες, Καταμόργοροι, Ιμαντόποδες, Καμπάνες, Σαμάνδρεις, Ιππύεις, Επάμβοροι» (Ψευδοκαλλισθένης, Αλεξάνδρου Πράξεις).

«Ω Μωάμεθ! Θα σ’ ερωτήσωσι περί του Ζουλ-Καρνέϊν, αποκρίθητι· θα διηγηθώ υμίν την ιστορίαν αυτού. Ωρίσαμεν την εξουσίαν αυτού επί της γης και τω παρεχωρήσαμεν τα μέσα ίνα εκτελέση παν ό,τι εβούλετο ακολουθών οδόν τινά. Ώδευσε μέχρις ου έφθασεν εις την δύσιν, είδε δύοντα τον Ήλιον εν βορβορώδει τινί πηγή, πλησίον δ’ αυτής εύρε λαόν. Είπομεν αυτώ· Ω Δίκερως! Δύνασαι να τιμωρήσης τον λαόν τούτον, ή να μεταχειρισθής αυτόν ευμενώς. Θα τιμωρήσω, απεκρίθη ούτος, πάντας τους ασεβείς και είτα θα εγκαταλείψω αυτούς τω Θεώ όστις σκληρώς θα τους τιμωρήση. Αλλ’ όστις πιστεύση και πράξη το αγαθόν θα αμειφθή εξαιρέτως, και θα αναθέσω αυτώ διαταγάς ας θέλει απόνως ακτελέσει. Ο Δίκερως εκ νέου ανέλαβε την πορείαν αυτού. Έως ου έφθασεν εις το μέρος εις ο ανατέλλει ο Ήλιος επί τινός λαού εις ον ουδέν εδώκαμεν προς προφύλαξίν του εκ της θερμότητος αυτού. Ναι, ούτως έχει, και γιγνώσκομεν πάντας τους μετ’ αυτού. Και ηκολούθησεν ετέραν οδόν. Μέχρις ου έφθασε μεταξύ δύο προχωμάτων, εις τους πρόποδας των οποίων κατώκει λαός μόλις εννοών διάλεκτον τινά. Ο λαός ούτος είπεν αυτώ· Ω Δίκερως! Ο Γωγ και Μαγώγ διαφθείρουσιν την γην. Δύνασαι αντί αμοιβής να εγείρης φραγμόν μεταξύ υμών; Η υπό του Κυρίου μου, απεκρίθη ούτος, χορηγηθείσα μοι εξουσία, είναι μεγαλυτέρα αμοιβή της υμετέρας. Αρκεί να με συνδράμετε μετά προθυμίας, και θέλω εγείρει φραγμόν μεταξύ υμών. Κομίσατέ μοι διαφόρους σιδηράς πλάκας αρκούσας ίνα πληρώσι το μεταξύ των δύο ορέων διάστημα, φυσήσατε το πυρ μέχρις ου πυρακτωθή ο σίδηρος. Έπειτα είπε· κομίσατέ μοι αναλελυμένον χαλκόν όπως χύσω αυτόν άνθωθεν. Ο δε Γωγ και Μαγώγ δεν θα δυνηθώσι να διασκελίσωσι το περίφραγμα, ούτε να διατρυπήσουν αυτό. Και προσέθηκε· το έργον τούτο είνασι η ισχύς της μακροθυμίας του Κυρίου μου. Όταν δε ο Θεός θελήση, θα μεταβάλω αυτό εις τεμάχια. Η επαγγελία του Κυρίου μου είναι αλάνθαστος» (Κοράνι, κεφ XVIII εδάφιο 83-98).

Μέ τήν ελπίδα ότι δόθηκαν τά ερεθίσματα γιά τόν προβληματισμό καί τήν διατύπωση ερωτημάτων έστω καί σέ ένα αναγνώστη, θά κλείσω βάζοντας ερωτηματικό στήν κατάφαση τού Εντσο τής Μέλκ : ”Τό παλαιό τριαντάφυλλο υπάρχει μόνο σάν όνομα, κρατάμε γυμνά ονόματα ;“

Γ. Γάκης
…………………………………………….
ΑΡΡΙΑΝΟΣ : Αλεξάνδρου Ανάβασις.
ΑΡΡΙΑΝΟΣ : Ινδικά.
ΝΤΡΟΫΣΕΝ - ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ : Ιστορία Μ. Αλεξάνδρου.
ΠΑΥΣΑΝΙΑ : Ελλάδος περιήγησις (Αττικά).
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ : Βίοι παράλληλοι (Αλέξανδρος - Καίσαρ).
Ν.G.L. HAMMOND : M. Aλέξανδρος, ένας ιδιοφυής.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ : ΙΣΤΟΡΙΑΙ
CAROLUS MULLERUS : ΒΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
ΑΛΕΝ ΜΠΛΟΤΙΕΡ : TA ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΑΣΗΣ ΣΙΒΑ.
Ι. ΦΟΥΡΑΚΗΣ : MΕΙΞΙΣ - ΑΝΑΚΥΚΛΗΣΙΣ ΜΥ-ΘΟΛΟΓΙΑΣ+ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
Ι. ΠΑΣΣΑ : ΟΡΦΙΚΑ
ΓΚΑΦΟΥΡΟΦ Β. - ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΔΟΥ Δ. : AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ.
ΛΕΞΙΚΟΝ ΗΛΙΟΥ.
ΣΤΡΑΒΩΝ : ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ
ΜΙΛΟΡΑΝΤ ΠΑΒΙΤΣ : ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΑΝΤΙΤΥΠΟ
ΑΡΘΟΥΡ ΚΑΙΣΛΕΡ : H ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΦΥΛΗ
ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΣ : ΤΑ ΕΣ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΤΥΑΝΕΑ
ΦΙΡΝΤΟΥΣΙ : ΣΑΧ-ΝΑΜΕ (ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΣΙΚΑΝΤΑΡ)
ΝΙΖΑΜΙ : ΣΙΚΑΝΤΑΡΜΑ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΠΛΑΤΩΝ : ΦΑΙΔΡΟΣ
ΗΣΙΟΔΟΣ : ΘΕΟΓΟΝΙΑ
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ : ΠΕΡΙ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙΔΟΣ
ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ : ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΚΟΡΑΝΙ
ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ : ΠΑΠΕ-ΣΤΕΦΑΝΟΥ-ΠΑΣΣΟΒ
ΟΜΗΡΟΣ : ΙΛΙΑΔΑ – ΟΔΥΣΣΕΙΑ Πηγή


ΠΗΓΗhttp://anekshghta.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6570.html
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_76.html

Η Στοά των Στοών Μπένε Μπερίτ είναι το «Μάτι» του Ισραήλ σ’ όλο τον κόσμο!!!Η επικίνδυνη, ανθελληνική, εβραιομασονία είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια τι είδους σατανικά έργα απεργάζεται σε βάρος του Έθνους ΜΑΣ!
Για αυτά τα πράγματα έχουνε γραφτεί αμέτρητα κείμενα και βιβλία και έχουνε γίνει πολλές ομιλίες, διαλέξεις κτλ. από πολλούς φορείς. Βασικά από την Εκκλησία μας, που πάντα «κρούει τον κώδωνα» του κινδύνου από τις μηχανορραφίες των καταραμένων συνωμοτών που υπονομεύουνε το μέλλον της Πατρίδας και των παιδιών ΜΑΣ!... Και έχω γράψει και εγώ η ίδια, στο ένθετο βιβλίο που κυκλοφόρησε μαζί με την «Ε.Ω. της Κυριακής», το κείμενό μου «Μασονία εναντίον Ελλάδας! SOS!!!» που είναι ανελέητο σφυροκόπημα κατά των Εχθρών αυτών του Γένους και της Πίστης μας! Κανέναν συμβιβασμό λοιπόν με αυτά τα φίδια, όπως μας λένε μάλιστα και φωτισμένοι Ιεράρχες του Σήμερα, σαν τον Μητροπολίτη Πειραιώς, τον Σεραφείμ, αυτόν τον πνευματικό μας οδηγό που τα λέει «χύμα και σταράτα» για σιωνισμό, εβραιομασονία, Νέα Εποχή και άλλα τεχνάσματα του Διαβόλου!...

Η εβραιομασονία είναι γενικά σαν «οργάνωση» σκοτεινή και θολή η δράση της. Κανένας από εμάς τους Έλληνες και τους Χριστιανούς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι κακά γίνονται εκεί μέσα... Και πρέπει αυτό να το πω: η μασονία είναι ξεχωριστή θρησκεία και με τον δικό της Ψευτο-θεό, κάποιον Μ.Α.Τ.Σ. (Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος), άρα δεν ισχύει η δικαιολογία-«καραμέλα» που μας λένε οι εβραιομασόνοι ότι τάχα έχουνε ο καθένας τους την δικιά του θρησκεία και ότι εκεί πέρα μιλάνε μόνο για «φιλοσοφικά θέματα» και άλλα τέτοια κουραφέξαλα! Δεν μπορείς να λες για παράδειγμα ότι πιστεύεις στον Χριστό, στην Αγία Τριάδα και την Παναγία και μετά να πηγαίνεις εκεί κάτω στα μπουντρούμια της «Στοάς» και να λατρεύεις τον... Μ.Α.Τ.Σ.! Να τα αφήσουνε αυτά οι εβραιομασόνοι, γιατί δεν πιάνουνε σε Ελληνόψυχους τέτοια αστεία επιχειρήματα!...

Η πιο σκοτεινή και επικίνδυνη μασονική «οργάνωση» είναι αυτή που λέγεται Μπένε Μπερίτ (B’ nai B’ rith). Είναι μια μασονική Υπερστοά, όπου και μπαίνουνε μέσα ΜΟΝΟ Εβραίοι το Γένος!!! Και ύστερα εχουνε το θράσος να λένε εμάς τους Έλληνες Εθνικιστές... «ρατσιστές», «ναζιστές», «φασίστες» ή ακόμα και «σατανιστές» (!!!), όπως πήγε να κάνει τώρα τελευταία κάποιος ανώνυμος «Ελληνορθόδοξος Αντι-Ναζί», βρίζοντας εμένα και άλλους Έλληνες Πατριώτες με χυδαία λόγια... Φυσικά δεν είναι «Ελληνορθόδοξος» καθόλου, αλλά ξεκάθαρα όργανο των Εβραίων σιωνιστών, αλλά τον πείραξε ο Εθνικισμός στην Ελλάδα και όχι οι ραδιουργίες και οι πλεκτάνες των πραγματικών σατανιστών που μας παρουσιάζονται και σαν «εκλεκτοί του Θεού» κτλ. κτλ. Τι είναι η Μπένε Μπερίτ θα πω δυο λόγια πιο κάτω.

Θεωρείται από τους ίδιους τους Οβριούς σαν «η πιο παλιά εβραϊκή κοινωνική οργάνωση στον κόσμο». Ιδρύθηκε στις 13 (το... αγαπημένο νούμερο των Εβραίων!) Οκτωβρίου 1843 στην Νέα Υόρκη (πού αλλού; είναι η μεγαλύτερη εβραϊκή πόλη στον κόσμο!) από Εβραίους μετανάστες της Κεντρικής Ευρώπης. Την ιδρύσανε μέσα σε ένα ζαχαροπλαστείο-καφετέρια όπως θα λέγαμε σήμερα ιδιοκτησίας του Ααρών Σινσχάιμερ. Αρχηγός τους και θεωρούμενος σαν ιδρυτής της ο Γερμανοεβραίος Χένρι Τζόουνς. Σε καφενείο λοιπόν ιδρύθηκε η πιο σκοτεινή οργάνωση του κόσμου, αν και ποτέ δεν θα δεχόμουνα εγώ προσωπικά «καφέ» από τέτοια άτομα (για να λέμε και κανένα εβραίϊκο αστειάκι!)... Πολύ ενδιαφέρον ότι στο καταστατικό της λένε πως δέχονται στις τάξεις τους ΟΧΙ απλά Εβραίους στο θρήσκευμα, αλλά ΜΟΝΟ Εβραίους στην καταγωγή (που σύμφωνα με τους νόμους τους σημαίνει η μάνα να είναι Εβραία)!

Έτσι λοιπόν, και με δεδομένη την συσσώρευση χρήματος από ομοεθνείς τους τοκογλύφους, έγινε η Νέα Υόρκη εβραϊκή πόλη! Σήμερα η Ν.Υ. όχι μόνο είναι η πόλη με μαζεμένο τον μεγαλύτερο πληθυσμό Εβραίων από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, αλλά και όλη η οικονομική της δύναμη υπόκειται στην βούληση των «Υιών του Δαβίδ»... Βέβαια αυτό δεν εμπόδισε ΟΛΟΥΣ τους Εβραίους να λείπουνε «συμπτωματικά» από τους Δίδυμους Πύργους της Ν.Υ. στις 11.9.2011 και να γλιτώσουνε έτσι τον μαρτυρικό θάνατο που υποστήκανε οι μη Εβραίοι! Ήτανε «τυχεροί» βλέπετε, τους προστάτευε η Σκιά της Υπερστοάς Μπένε Μπερίτ...

Δεν χρειάζεται να πω και πολλά για την δράση της Μπένε Μπερίτ στις ΗΠΑ, ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι έργα και τι δράση έκανε στην «υπερδύναμη» αυτός ο σκληρός πυρήνας των Αμερικανοεβραίων. Νοσοκομεία, σχολεία, μουσεία, θέατρα, επιχειρήσεις, όλα αποκλειστικά εβραϊκά και με τον μοναδικό σκοπό βεβαίως-βεβαίως να υπηρετούνε τους σκοπούς των Εβραίων το Γένος και του Μητρικού Κράτους του Ισραήλ. Από τότε βέβαια που αυτό ιδρύθηκε πραξικοπηματικά πάνω σε Εδάφη των Παλαιστινίων το 1948... Εξαπλώθηκε αυτή η Στοά και σε όλα τα κράτη της Γης, όπου υπάρχουνε τέλως πάντων Εβραίοι, και τρομάξανε μόνο από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην Γερμανία και την παρ’ ολίγον του νίκη στον Μεγάλο Πόλεμο! Και για να λέω την αλήθεια, επί Χίτλερ στην Γερμανία είχανε κλείσει ΟΛΕΣ οι μασονικές στοές, ενώ δεν είχανε κλείσει σε άλλα δήθεν «εθνικά» καθεστώτα ούτε και βεβαίως στις δημοκρατίες.

Εδώ να πω ακόμα ότι και η ίδρυση του ψευδοκράτους του Ισραήλ έγινε εξαιτίας της επιμονής της Μπένε Μπερίτ και της επιρροής της πάνω στις υπερδυνάμεις-νικήτριες του Β΄ Π.Π. Ειδικά πάνω στον Αμερικάνο πρόεδρο Χάρι Τρούμαν, που ασκήσανε τρομερές πιέσεις και έτσι έγινε η μεγάλη αδικία οι Εβραίοι να κλέψουνε την Παλαιστίνη από τους Ελληνικής-Κρητικής καταγωγής Παλαιστίνιους και να φτιάξουνε αυτό το «κράτος-πειρατή»! Κατασκεύασμα οπότε της Μπένε Μπερίτ είναι το σημερινό Ισραήλ!!! Μωρέ, «μπράβο» δημοκρατία! «Μπράβο» δικαιοσύνη!

Η Μπένε Μπερίτ είναι έτσι το «Μάτι» του Ισραήλ στον κόσμο. Κάτι σαν εβραϊκός Παντεπόπτης Οφθαλμός! Για δείτε ποιους πολιτικούς του κόσμου έχει κατά καιρούς βραβεύσει, για να καταλάβετε και τον ρόλο τους. Μεταξύ άλλων τους Ισραηλινούς Δαβίδ Μπεν Γκουριόν και Γκόλντα Μέιρ, τους Αμερικανούς σιωνιστές Χάρι Τρούμαν, Τζέραλντ Φορντ, Ντουάιτ Αιζενχάουερ και Τζορτζ Μπους (τον πατέρα), τον Αυστριακό Φραντς Βρανίτσκι και τον Αυστραλό Τζον Χάουαρντ... «Ωραία πράγματα»!

Στην Ελλάδα η Μπένε Μπερίτ είναι, όπως και ξαναέγραψα («Ε.Ω.», 19 Μαρτίου 2012) «Εβραϊκός Οργανισμός συνδεδεμένος με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο»!!! Το Κ.Ι.Σ. δηλαδή που εμείς οι... μ@@@κες (!) το κάναμε και Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και δεν πληρώνει φόρους κτλ. κτλ., αλλά είναι σαν εβραϊκό κράτος εν κράτει μέσα στην Ελλάδα ΜΑΣ!... Ναι, αλήθεια είναι και όχι «τρέλα» και αυτό το γεγονός το αναγνωρίζει και επίσημα το ίδιο το Κ.Ι.Σ., όπως μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει και να δει και στην ιστοσελίδα του... Και ενώ οι Εβραίοι απαιτούνε από εμάς τους Έλληνες να έχουμε «ανοιχτή κοινωνία», «πολυπολιτισμικότητα» και άλλα σαχλά, αυτοί στο Ισραήλ κάνουνε γκέτο στους Παλαιστίνιους και στην Μπένε Μπερίτ δέχονται ΜΟΝΟ Εβραίους το Γένος! Είναι σίγουρα πολύ «προοδευτικοί» και «ανεκτικοί», ενώ εμείς «οπισθοδρομικοί» και «νεοναζί»...

Στην εργασία του Στρατή Ανδριώτη «Η μασονία, το κράτος εν κράτει στην Ελλάδα», λέει για την Μπένε Μπερίτ: «Είναι παρακλάδι της Κεντρικής στοάς που εδρεύει στις ΗΠΑ. Παίρνει «γραμμή» κατευθείαν από την Ουάσιγκτον. Διαθέτει δικά της δικαστήρια που εκδίδουν αποφάσεις για τα μέλη της. Διαθέτει δικό της δίκτυο πληροφοριών και υποχρεώνει τα μέλη της να συλλέγουν «πάσας τας προς την στοάν χρησίμους πληροφορίας». Πληροφορίες που έχουν κατάληξη το Κέντρο, την Ουάσιγκτον. Με έδρα της ένα κτίριο στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, η Στοά «Μπένε Μπερίτ» παρουσιάζει εξαιρετική δραστηριότητα που έχει σαν στόχο της: α) Την εξυπηρέτηση «των ευγενών ηθικών καθηκόντων του Ισραηλιτικού Λαού». β) Τη συνεργασία με άλλα ομοειδή σωματεία. γ) Την «εξύψωσιν και ανάπτυξιν των διανοητικών και ηθικών προτερημάτων της ισραηλιτικής φυλής. δ) Να κάνει διαλέξεις με αντικείμενο «την γνώσιν του Εβραϊσμού» και ε) Να καταστρώνει «σχέδια υπέρ της διανοητικής εξυψώσεως των Ισραηλιτών εν γένει»!

Στην σφηκοφωλιά αυτή λοιπόν, που εκτελεί κάτι σαν... κατασκοπεία (!), μαζεύονται σίγουρα τα κείμενα των Ελληνόψυχων προς «ειδική επεξεργασία» και στοχοποιούνται Έλληνες Πατριώτες που είναι «ενοχλητικοί» στο Κέντρο της Ουάσιγκτον. Τα περαιτέρω γνωστά... Μα υπάρχουνε ευτυχώς ακόμα Έλληνες με Εθνική Δράση και με Ψυχή που δεν θα αφήσουνε το Έθνος να χαθεί! Ειδικά αυτές τις ώρες τις δύσκολες. Φυλάγετε τα νώτα σας, Εχθροί του Έθνους!...
Σόνια Μαυρίδου
sonia_mavridou@hotmail.gr"> sonia_mavridou@hotmail.gr
Η ΣΤΟΑ B’ nai B’ rith ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗΣ....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ Γ.ΓΙΑΛΤΟΥΡΙΔΗ ΚΑΤΑ ΑΡΤ. ΣΩΡΡΑ E.N.D. ΑΠΟ GEEK VOICE TV, (ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ Metania).
ΠΗΓΗhttp://www.elora.gr/portal/to-proto-thema/2170-2012-05-15-14-15-14


http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_7444.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters