Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΓΓΥΡΩΤΗΤΑ ΤΩΝ "ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ" ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΧΡΕΩΣΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφασή του 6341/2012 αναγνωρίζει ότι οι μετοχές της τράπεζας της ανατολής που ήταν σε χρυσά Γαλλικά Φράγκα έχουν ακυρωθεί και μετατραπεί σε χρεωστικά ομόλογα  και έχουν χαρακτήρα χρεογράφου – αξιόγραφου, υποχρεώνει την Εθνική Τράπεζα να παραδώσει στους αιτούντες όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με την εκκαθάριση, που δεν εγινε ποτέ, από το 1932 μέχρι σήμερα (καθώς όλα θα έπρεπε να είναι δημοσιευμένα στον τύπο και σε Φ.Ε.Κ.) και τέλος υποχρεώνει την Εθνική Τράπεζα να παραδώσει στους ενδιαφερόμενους όλα τα οικονομικά στοιχεία από το 1931 έως και το 1938 ανά εξάμηνο (τα οποία επίσης έπρεπε να δημοσιεύονται). Σημαντικό σκέλος της απόφασης είναι επίσης το ότι ζητάει να παραδοθούν και όλα τα στοιχεία του Αλληλόχρεου Λογαριασμού με ετήσιο επιτόκιο 7% που αφορά το παθητικό των μετοχών από την 01/01/1933 έως και σήμερα. (θυμίζω ότι με βάση 125 χρυσά Γαλλικά Φράγκα έχει γίνει και η αποτίμηση της αξίας των μετοχών από του κ. Γεωργαντζά και Καρυώτη χωρίς να προστεθούν τα υπόλοιπα αποτελέσματα τα οποία θα προέκυπταν από την εκκαθάριση, η οποία εν τέλει ποτέ δεν έγινε, και θα εκτοξεύσει την τιμή της κάθε μετοχής κατά πολύ)













 
 
 
http://spametadesma.blogspot.gr/2013/05/blog-post_10.html

ΠΑΤΕΡΑΣ των ΑΚΤΙΝΩΝ ΛΕΙΖΕΡ ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ





Για αιώνες οι αρχαιολόγοι συζητούσαν πώς ο Αρχιμήδης, ο μεγαλύτερος εφευρέτης της αρχαιότητας, κατάφερε να συγκεντρώσει την ηλιακή ενέργεια για να καταστρέψει το ρωμαϊκό στόλο που απειλούσε τις Συρακούσες το 212 π.Χ. Ιστορικοί είχαν υποστηρίξει ότι ουδείς είχε τότε αρκετές γνώσεις οπτικής για να το επιτύχει.

Αλλά μια μελέτη που δημοσιεύτηκε έδειξε ότι ορισμένοι αρχαίοι πολιτισμοί είχαν τόσο προχωρημένες γνώσεις οπτικής ώστε ενδέχεται να είχαν κατασκευάσει τηλεσκόπια και τα «κάτοπτρα πυρπόλησης» ήταν εντός των δυνατοτήτων τους.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Κρυστάλλινος Ήλιος», ο Ρόμπερτ Τεμπλ, καθηγητής Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο πανεπιστήμιο του Λούισβιλ στο Κεντάκυ, έκανε αναφορά πως η έρευνα του έδειξε ότι ο Αρχιμήδης ήταν τελικά ο πατέρας των σύγχρονων όπλων ακτίνων λέιζερ, όπως οι τηλεκατευθυνόμενες βόμβες και πύραυλοι. Ο καθηγητής της Φυσικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Πωλ Γιούαρτ, ειδικός στην Οπτική, είχε υποστηρίξει ότι ο Αρχιμήδης δεν θα μπορούσε να κάνει τα κάτοπτρα αρκετά επίπεδα με την τεχνολογία που υπήρχε στην εποχή του.

Ωστόσο οι έφοροι του Βρετανικού Μουσείου διαπίστωσαν πρόσφατα ότι ένα κομμάτι γυαλιού, το οποίο είχαν ξεθάψει στην τοποθεσία της αρχαίας Ασσυριακής πόλης Καλχού και είχαν αρχικά νομίσει πως επρόκειτο για στολίδι, ήταν τελικά ένας λεπτοδουλεμένος φακός που χρησίμευε πιθανότατα για διόρθωση της όρασης. Είχε κατασκευαστεί γύρω στο 800 π.Χ., περίπου 600 χρόνια πριν από τη γέννηση του Αρχιμήδη. 

Ποιος βραβευθείς φώναξε «ζήτω η Ελλάδα» !! κατά την απονομή των Όσκαρ! ΦΩΤΟ

Δείτε ποιος φώναξε «ζήτω η Ελλάδα» κατά την απονομή των Όσκαρ!
Ιδιαίτερα συγκινημένος και υπερήφανος για το χρυσό αγαλματίδιο που μόλις είχε κατακτήσει, θέλησε να τιμήσει με αυτές τις τρεις λέξεις τα πάτρια εδάφη και τις ρίζες του! Μιλώντας γαλλικά, ο ελληνικής καταγωγής...
Αλεξάντρ Ντεσπλά αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να κατακτήσει το βραβείο καλύτερης Μουσικής Επένδυσης για την ταινία Ξενοδοχείο Grand Budapest είπε «ζήτω η Γαλλία, ζήτω η Ελλάδα»!
Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης δεν θα μπορούσε παρά να συγκινήσει το κοινό με τα λόγια του.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/02/blog-post_403.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters