Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Διαλύουν και Ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι την Άμυνα της χώρας!

stratos 
Από τις 31/7 ανεστάλη επ’ αόριστο η λειτουργία της 126 Σμηναρχίας Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία έδρευε στο Ηράκλειο Κρήτης. 
Η συγκεκριμένη Σμηναρχία με ζωή 64 χρόνων, είχε υπό τον επιχειρησιακό της έλεγχο το ΝΑ Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Ήταν η σμηναρχία του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που το 2006 έπεσε πάνω από την Κάρπαθο μετά από αερομαχία με τουρκικά αεροσκάφη.
Ήταν η σμηναρχία που επιχειρησιακά κάλυπτε τα Ίμια.
Ήταν η μόνη σμηναρχία από την έδρα της οποίας θα μπορούσε επιχειρησιακά να υπάρξει συνδρομή στην Κύπρο.
Όπως κι επιχειρήθηκε με άδοξο τέλος, την εποχή του Αττίλα.
Βεβαίως, όταν αναστέλλεται η λειτουργία μιας μονάδας πρώτης γραμμής για την άμυνα της χώρας, το πρώτο πράγμα που οφείλει να αναρωτηθεί κανείς είναι ποιος καλύπτει επιχειρησιακά το κενό που αφήνει.
Και το κενό είναι τεράστιο. Ολόκληρο το ΝΑ Αιγαίο.
Σχεδόν 2 εβδομάδες μετά την επίσημη τελετή αναστολής της λειτουργίας, καμιά τέτοια μέριμνα δεν έχει υπάρξει.
Με άλλα λόγια το ΝΑ Αιγαίο παραμένει χωρίς αεροπορική άμυνα.
Το γεγονός είναι από μόνο του πρωτοφανές για την εθνική άμυνα της χώρας.
Αναστέλλεται η λειτουργία μιας τόσο σημαντικής Σμηναρχίας μάχης, χωρίς να υπάρχει διάδοχη κατάσταση με τουλάχιστον αντίστοιχη επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα.
Ίσως κάτι τέτοιο να είναι παγκόσμια πρώτη.
Με εξαίρεση βέβαια τις χώρες που βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή.
Στο Ηράκλειο Κρήτης παραμένει η έδρα της 11ης Μοίρας Κατευθυνόμενων Βλημάτων (S-300PMU1 – TOR-M1) που θα υπάγεται στην 350 Πτέρυγα Κατευθυνόμενων Βλημάτων με έδρα την Θεσσαλονίκη.
Μπορεί να αντικαταστήσει επιχειρησιακά τη Σμηναρχία;
Ούτε κατά διάνοια.
Επομένως το βασικό ερώτημα παραμένει.
Το επιχειρησιακό κενό ποιος, ή πώς θα καλυφθεί;
Ο Α/ΓΕΑ, άφησε να εννοηθεί ότι στους χώρους που μένουν ελεύθεροι θα μεταφερθεί κάτι άλλο, αλλά δεν θέλησε να είπε τι ακριβώς.
Ούτε διευκρίνησε πώς θα καλυφθεί αεροπορικά η άμυνα του ΝΑ Αιγαίου.
Επίσης, δεν διευκρινίστηκε τι θα απογίνει το υλικό της Σμηναρχίας, δηλαδή τα αεροσκάφη F-16 που διέθετε όπως και τα υπόλοιπα μέσα.
Θα ενισχύσουν τις υπόλοιπες μονάδες της αεροπορίας, ή θα πάνε προς πώληση, σύμφωνα με το νέο δόγμα που έχει υιοθετήσει τόσο ο Τσακαλώτος, όπως κι ο Καμμένος κατ’ απαίτηση των δανειστών;
Αλήθεια, μήπως αυτή η κίνηση έχει άμεση σχέση με τις δηλώσεις του Καμμένου περί επιπλέον διευκολύνσεων του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, προκειμένου να ενισχυθεί ο πόλεμος εναντίον της «τρομοκρατίας»;
Μήπως τελικά η κυβέρνηση παραδίδει ολόκληρους τομείς της εθνικής άμυνας της χώρας απευθείας σε δυνάμεις του ΝΑΤΟ, στο όνομα των δημοσιονομικών προβλημάτων και κατ’ απαίτηση των δανειστών;
Τι σχέση έχει αυτή η κίνηση με την πρόσφατη συμφωνία SOFA που υπέγραψε ο Καμμένος με το Ισραήλ με σκοπό τη μόνιμη εγκατάσταση προσωπικού και μέσων των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στην Ελληνική επικράτεια;
Μήπως το ΝΑ Αιγαίο και η Κρήτη προορίζονται να παραδοθούν επιχειρησιακά στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ;
Κι αν γίνει κάτι τέτοιο, πόσο στ’ αλήθεια μπορούμε να μιλάμε για κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στην περιοχή; Πώς μπορεί να υποστηριχθεί FIR στο ΝΑ Αιγαίο;
Ή μήπως και αυτό προορίζεται για πώληση;
Όπως και να έχει, επιχειρησιακά από πλευράς Πολεμικής Αεροπορίας αυτή τη στιγμή το ΝΑ Αιγαίο είναι ουσιαστικά γυμνό.
Ιδανική ευκαιρία για τον Ερντογκάν, αν θελήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα.
Ιδίως τώρα που αφενός η Τουρκία πλήττεται από μια εξαιρετικά βαθιά πολιτική κρίση και αφετέρου ο Ερντογκάν έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να εξάγει την κρίση του με πολεμικά μέσα.
Κι επειδή η Συρία δεν ενδείκνυται για τις προθέσεις του, η Ελλάδα είναι ό,τι πρέπει.
Πάντως, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκτός των άλλων μνημονιακών της δεσμεύσεων, φαίνεται να έχει αναλάβει την υποχρέωση να διαλύσει την εθνική άμυνα της χώρας και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άλλωστε είναι η ιδανική κυβέρνηση για κάτι τέτοιο.
Ποιά προηγούμενη θα το αποτολμούσε, χωρίς να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων;
Η Ελλάδα προορίζεται να χάσει την κρατική της υπόσταση και να μετατραπεί επίσημα σε περιφέρεια του ενιαίου Ευρωπαϊκού Ράιχ.
Τι νόημα μπορεί να έχει γι αυτήν η εθνική άμυνα; Κανένα.
Κι έτσι, απ’ ό,τι φαίνεται, έχει αρχίσει το ξεπούλημά της.
Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν ο εθνικός ενάεριος χώρος, τα χωρικά ύδατα και γενικά τα δικαιώματα σε έδαφος, αέρα και θάλασσα.
Άλλωστε ο Παυλόπουλος, ο φερόμενος ως ΠτΔ, δεν χάνει ευκαιρία να μας το λέει.
Όλα αυτά δεν ανήκουν στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρώπη.
Δημήτρης Καζάκης

Πηγή: greece-report.blogspot.gr
http://www.pentapostagma.gr/

Με ΠΝΠ η υπογραφή της συμφωνίας από τον Τσακαλώτο χωρίς να περάσει από Βουλή!


Άριστοι μαθητές αποδεικνύονται των προηγούμενων και ό,τι κατηγορούσαν τώρα το εφαρμόζουν!

Πρώτη φορά Αριστερά με πρακτικές τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επικρίνει σφόδρα τα προηγούμενα πέντε χρόνια, κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία επιτρέπει στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο να υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές χωρίς την ψήφισή της από τη Βουλή, πέρασε εν κρυπτώ η κυβέρνηση στις 18 Ιουλίου!
Προφανώς η κυβέρνηση είχε προβλέψει τα εμπόδια που θα θέσει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.
Η σχετική πρόβλεψη περιλαμβάνεται στην ΠΝΠ της 18ης Ιουλίου για τα capital controls με τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις για τη θέσπιση περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων και τις τροποποιήσεις των νόμων 4063/2012, 4172/2013, 4331/2015 και 4334/2015».
Αναλυτικά προβλέπεται ότι:
«Στο άρθρο τέταρτο του ν. 4063/2012 (Α’ 71) προστίθεται παράγραφος 6 ως εξής:
6. Α) Παρέχεται στον υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Ελληνική Δημοκρατία και να υπογράφει τις κατά περίπτωση απαιτούμενες συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς και των παραρτημάτων τους όπου προβλέπεται για τη διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Β) Παρέχεται στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος η εξουσιοδότηση να εκπροσωπήσει την Τράπεζα της Ελλάδος και να υπογράφει τις κατά περίπτωση απαιτούμενες συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς και των παραρτημάτων τους όπου προβλέπεται για τη διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Με μέριμνα του υπουργού Οικονομικών οι ανωτέρω συμβάσεις μετά την υπογραφή τους από όλα τα προβλεπόμενα μέρη διαβιβάζονται στη Βουλή των Ελλήνων για ενημέρωση».
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2010 η τότε κυβέρνηση είχε συμπεριλάβει στο κείμενο του μνημονίου που είχε κατατεθεί στη Βουλή διάταξη με την οποία εξουσιοδοτούνταν ο κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράψει την πρώτη δανειακή σύμβαση. 
Η αρχική μορφή του νομοσχεδίου προέβλεπε πως μετά την υπογραφή η σύμβαση θα διαβιβαζόταν στη Βουλή προς κύρωση. Την επομένη της ψήφισής του από τη Βουλή, ωστόσο, κατ’ απαίτηση των δανειστών και με τη δικαιολογία των ασφυκτικών χρονικών προθεσμιών, τροποποιήθηκε και η προβλεπόμενη κύρωση από τη Βουλή μετατράπηκε σε… απλή υποχρέωση ενημέρωσης βουλευτών, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. 
Σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση είχε καταδικάσει την κυβερνητική τακτική, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για «εν λευκώ εξουσιοδότηση στον υπουργό να υπογράφει μνημόνια» και για «κυβέρνηση που θεωρεί τους βουλευτές αφελείς ιθαγενείς». 
Η ιστορία των ιθαγενών επαναλαμβάνεται με άλλο αρχηγό, μέχρι να τη μάθουμε…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters