Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Έτσι θα μας πάρουν τη γη, ακόμη και τα σπίτια!


Ο Verheugen ήρθε στην πόρτα μας! Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από προχθες 25 Αυγούστου το Σχέδιο “Εθνικής Πολιτικής της Χώρας για την Αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου”.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι η http://www.opengov.gr/minenv/?p=2619 και θα είναι ανοικτή για σχόλια μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το κείμενο της δημόσιας διαβούλευση σε μορφή .pdf εδώ. Περάστε να τους πείτε τη γνώμη σας!

To κείμενο της “εθνικής πολιτικής” είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχε κυκλοφορήσει μαζί με την προσκληση στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ με αυτό το θέμα που επρόκειτο να γίνει στις 16 Ιουνίου 2011, όμως ακυρώθηκε μυστηριωδώς. Δυο μήνες μετά, το ΥΠΕΚΑ βγάζει για διαβούλευση αυτό το ίδιο κείμενο, στο οποίο δεν έχει προστεθεί ούτε λέξη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια παράθεση βασικών αξόνων πολιτικής, για την υλοποίηση των οποίων προαναγγέλλεται μια σειρά νομοθετικών αλλαγών στους κρίσιμους τομείς του χωροταξικού σχεδιασμού και της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.

Η “εθνική πολιτική” ικανοποιεί στο σύνολό τους τις απαιτήσεις του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων και της ευρωπαϊκής “Πρωτοβουλίας Verheugen” για απρόσκοπτη πρόσβαση στα κοιτάσματα ορυκτών πόρων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, “εννέα ορυκτές πρώτες ύλες που βρίσκονται στο ελληνικό υπέδαφος χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερης σημασίας για την εξορυκτική βιομηχανία της χώρας» και για την αξιοποίησή τους θα προωθηθεί άμεσα η εκπόνηση σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης. Πρόκειται για τα ορυκτά λιγνίτης, λατερίτης, βωξίτης, μικτά θειούχα, χρυσός, λευκόλιθος, μάρμαρα, μπεντονίτης και περλίτης”.

Δεν χρειαζόταν και άλλα. Με αυτά τα εννέα ορυκτά καλύπτεται σχεδόν το σύνολο των εξορυκτικών δραστηριοτήτων της χώρας (ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΕΛΜΙΝ, S&B κλπ) και μένουν απ’έξω ως “μη ιδιαίτερης σημασίας” μόνο κάποιες μικρές επιχειρήσεις εξόρυξης βιομηχανικών ορυκτών και διακοσμητικών πετρωμάτων. Θα περιμένουμε να δούμε τι είναι αυτά τα φοβερά “σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης”, όμως η “εθνική πολιτική” μας δίνει ήδη μια ιδέα:
“Στις περιοχές κοιτασμάτων πρώτων υλών που έχουν κατηγοριοποιηθεί ως ιδιαίτερης σημασίας για την εθνική οικονομία να γίνεται ειδική πρόβλεψη/αναφορά στα χωροταξικά/πολεοδομικά σχέδια, ώστε κατά το σχεδιασμό να προβλέπονται χρήσεις γης συμβατές με την εξορυκτική δραστηριότητα για να μην υπάρχει σύγκρουση χρήσεων γης κατά την εκμετάλλευσή τους“!

Το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού του 2008 (ΚΥΑ 6876/4871/08) έγραφε σχετικά: “στη διευθέτηση συγκρούσεων χρήσεων γης και στη διασφάλιση προϋποθέσεων συνύπαρξης δραστηριοτήτων, να λαμβάνονται υπόψη η μοναδικότητα και διαθεσιμότητα των πόρων για την ανάπτυξη κάθε παραγωγικής δραστηριότητας και η στάθμισης κόστους – ωφέλειας σε κοινωνικό-οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο”.

Σήμερα, βαφτίζοντας ΟΛΕΣ τις ενεργές και σχεδιαζόμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες “ιδιαίτερης σημασίας για την εθνική οικονομία”, το πρόβλημα των συγκρούσεων χρήσεων γης επιλύεται μια και καλή. Χρήσεις γης συμβατές με την εξορυκτική δραστηριότητα είναι ΜΟΝΟ αυτές του εξορυκτικού/βιομηχανικού τομέα και αυτές θα είναι οι μόνες που θα επιτρέπονται, ενώ όλες οι άλλες θα σβήσουν από το χάρτη. Ξεχάστε τουρισμό, οικιστική ανάπτυξη, δασοπονία, γεωργία, ξεχάστε ακόμα και την προστασία των δασών γιατί μέσα στα δάση επιτρέπονται πλέον όχι μόνον εξορυκτικές δραστηριότητες αλλά και μεταλλουργικές βιομηχανίες και η απόθεση των αποβλήτων της μεταλλουργίας!

Όσοι κατοικούμε σ’αυτές τις περιοχές, είναι καιρός να ξυπνήσουμε και ν’αντιδράσουμε. Διαφορετικά, ας ξεχάσουμε τη Χαλκιδική, την Εύβοια και τα όμορφα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και όλες τις άλλες περιοχές που έχουν την ατυχία να έχουν ορυκτούς πόρους.

 Πηγή

http://logioshermes.blogspot.com/2011/09/blog-post_7695.html

ΤΑ...ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΚΑΙ Η ΠΩΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΛΟΙΩΔΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΟΥΣ...ΨΕΥΔΟΥΣ !!!

Το καθεστώς των «σοσιαλιστών» ανδρεικέλων που ζούμε σήμερα είναι ιστορικά πρωτόγνωρο και ανεπανάληπτο. Ένας εφιάλτης ολοκληρωτικής και βάρβαρης ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας ΚΑΙ «ολοκληρωτισμού» της πολιτικής υποκρισίας και αναισχυντίας.
Δεν είναι μόνο η στραταρχική, κατοχική κυβέρνηση που εκτελεί τα «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας, με πρωτοφανή αγριότητα και πωρωμένη αυθάδεια υποκρισίας.

Είναι και η προκλητική τους αναίδεια και η «ηρεμία» της.....
αναισθησίας τους.

Αυτό που εξοργίζει ακόμα περισσότερο είναι η ωμή αυθάδεια αυτής της κυβέρνησης να εμφανίζει το μαύρο σαν άσπρο και να αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό περιφρονητικά, σαν ανόητα πλάσματα που δεν καταλαβαίνουν τίποτα, σαν κατώτερα όντα «ειδικών αναγκών».

Ζούμε την πιο ακραία κυβερνητική φρενοβλάβια: Να προκαλείται, καθημερινά, ξετσίπωτα και βάρβαρα η νοημοσύνη και το νευρικό σύστημα του ελληνικού λαού.

Πρέπει να διαθέτει κανείς μεγάλα αποθέματα μαζοχισμού για να ακούει τα κυβερνητικά ανδρείκελα και ιδιαίτερα τον ΓΑΠ.



Η «βουλιμία του ψεύδους» των ανδρεικέλων είναι ανάλογη (ακριβέστερα αποτύπωμα) της κακουργηματικής απληστίας τους και της αυθάδους ανοησίας τους.

Όταν είσαι πωρωμένος «μπράβος» των ιμπεριαλιστικών «συνδικάτων» του χρήματος δεν συμπεριφέρεσαι απλώς με τη στραταρχική αυθάδεια των αφεντικών σου, αλλά είσαι και πωρωμένος και «άπληστος» στην κατανάλωση της ανοησίας και του ψεύδους.

Η πλέον αποκρουστική και μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της «απληστίας» του ψεύδους είναι ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου: Η αυθάδεια της χοντροκοπιάς του ψεύδους, η ολοκληρωτική παράκρουση του ανενδοίαστου, κυνικού, και χοντροκομμένου ψεύδους: Η πώρωση του γλοιώδους και βλακώδους ψεύδους.

Παραθέτουμε το τελευταίο κρούσμα αυτού του πρωθυπουργικού ψεύδους:

Στις 30/8/2011, ο ανεκδιήγητος ΓΑΠ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους», είπε:

«Αυτές οι θυσίες, αυτή η αξιοπιστία και αυτή η προσπάθεια που κάνουμε είναι αυτό που μας έχει επιτρέψει να διαπραγματευτούμε και να έχουμε θετικά αποτελέσματα, ώστε να ελαφρύνεται ο ελληνικός λαός από το βάρος του χρέους».

Πρέπει να διαθέτεις ανεξάντλητα αποθέματα μαζοχισμού για να διαβάζεις τέτοιες χοντροκοπιές ανοησίας και θηριώδους εμπαιγμού…

Αλλά και να τα διαθέτεις, «καταρρέεις», μόλις μια μέρα μετά, στο δελτίο που συνέταξε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους, διαβάζεις το εξής:

«Η σημαντική περαιτέρω αύξηση του χρέους, το υψηλό πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο στο επτάμηνο έχει ήδη υπερβεί σημαντικά τον ετήσιο στόχο και η βαθύτερη ύφεση έχουν ενισχύσει στο έπακρο τη δυναμική του χρέους, η οποία πλέον είναι εκτός ελέγχου»!!!

Λεηλατήθηκε ο ελληνικός λαός και λεηλατείται χωρίς καιημερινά ιστορικό προηγούμενο, ξεπουλιέται η Ελλάδα, ώστε … να ελαφρυνθεί (!!!) ο ελληνικός λαός από το βάρος του χρέους ΚΑΙ το χρέος είναι ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ…

Τέτοια κυβερνητική αξιοπιστία!!!

Το χειρότερο, βεβαίως, δεν είναι η αξιοπιστία της Κυβέρνησης και του ΓΑΠ, αυτά τα έχουν απωλέσει από την πρώτη ημέρα που έγιναν κυβέρνηση και τα επικυρώνουν» καθημερινά…

Το χειρότερο είναι: Η μοχθηρία της κοροϊδίας, του ψεύδους και του εμπαιγμού μας…

Δεν φτάνει δηλαδή που μας γδέρνουν ζωντανούς…

Δεν φτάνει που δολοφονούν τα πάντα: Την Ελλάδα, την ιστορία της τον Πολιτισμό της, τα μυαλά των ανθρώπων, ακόμα και την Λογική και τις έννοιες των λέξεων…

ΜΑΣ δουλεύουν και από πάνω…

ΜΑΣ εμπαίζουν ασύστολα…


http://patrinaki.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_6799.html

Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ - Συγχαρητήρια, κ. Διαμαντοπούλου

Όταν η κ. Υπουργός Παιδείας λέει πως στο «νέο σχολείο» έρχεται «πρώτα ο μαθητής» πραγματικά κυριολεκτεί. Γιατί τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα καθίσουν στα θρανία, αλλά τα βιβλία τους θα έρθουν αργότερα, το ίδιο μάλλον και οι καθηγητές τους. Για την ακρίβεια, θα πάρουν τα βιβλία το νωρίτερο τον Νοέμβριο και οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν για να στελεχώσουν όλα τα σχολεία. Μέχρι τότε τα παιδιά του δημοτικού θα μαθαίνουν να διαβάζουν από DVD και γενικά όλοι θα βολεύονται με τις φωτοτυπίες και το διαδίκτυο, μιας και είναι αυτονόητο πως όλες οι ελληνικές οικογένειες διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα εκτυπώνουν όπου και......
όπως μπορούν, πληρώνοντας φυσικά το σχετικό κόστος αναπαραγωγής.

Συγκεκριμένα, τα βιβλία που έχουν έως σήμερα εκτυπωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας δεν ξεπερνούν το …10%. Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των σχολείων μάλιστα και σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Εκτύπωσης Διδακτικού Βιβλίων (ΟΕΔΒ), στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Εύβοια δεν έχει γίνει διανομή βιβλίων, στη Βοιωτία έχει σταλεί μόλις το 10%, στην Ευρυτανία το 4%. Στις νησιωτικές περιοχές και την Πελοπόννησο έχει αποσταλεί από το 70 έως το 90% των βιβλίων. Από τους 183 τίτλους για το δημοτικό σχολείο έτοιμοι είναι μόνο οι 15. Στα Γυμνάσια από τους 178 τίτλους είναι έτοιμοι μόνο οι 5! Στο Λύκειο από τους 207 τίτλους έτοιμοι είναι οι 13. Τέλος, για την τεχνική εκπαίδευση, από τους 419 τίτλους έτοιμοι είναι μόλις οι 26.

Το «νέο σχολείο» είναι ένα φτηνό και πρόχειρο σχολείο, παρά τα μεγάλα λόγια και τις φιλόδοξες υποσχέσεις της κυβέρνησης. Αν εκείνοι που σπέρνουν το χάος θεωρούν πως με την πολιτική τους βάζουν «τάξη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης», τότε στην κ. Διαμαντοπούλου, αλλά και στα άλλα τρία υπουργεία που εμπλέκονται στην υπόθεση, Προεδρίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών, αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/09/blog-post_7471.html

Εντάξει να μην σας τρομάζουμε....όλα καλά πάνε...σήμερα απλά είμαστε σε κρίσιμη μέρα λόγω Ελενιν..

Οι ερευνητές του θέματος περί Ελενιν αναφέρουν την σημερινή μέρα ως μια από τις πιο κρίσιμες σε όλο το φάσμα που θα διανύουμε από 1/09/2011 έως 2012 . Από την άλλη πολλοί χρήστες φωνάζουν ότι σπέρνουμε την τρομολαγνεια και επηρεάζουμε αρνητικά τους ανθρώπους...εγώ πιστεύω στο κάλιο γαϊδουροδενε παρά γαϊδουρογύρευε...σωστό είναι λοιπόν σαν άνθρωποι να ελπίζουμε για το καλύτερο άλλα να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο! Και μιας και μια εικόνα είναι καλύτερη από χιλιάδες λέξεις ..ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις εικόνες!!
Σεισμοι, φωτιες , τυφωνες ,πλυμηρες σε ολο τον πλανητη ....









http://katohika.blogspot.com/2011/09/blog-post_1258.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters