Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τεχνολογία Υποσυνείδητου Προγραμματισμού

Τί είναι ο υποσυνείδητος Προγραμματισμος;

Όταν μιλάμε για υποσυνείδητο προγραμματισμό - υποσυνείδητη επικοινωνία αναφερόμαστε στα μηνύματα που απευθύνονται άμεσα στον υποσυνείδητο νού. Δεδομένου ότι βρίσκονται κάτω από το επίπεδο της συνειδητής επίγνωσης, δεν μπορούμε να τα ακούσουμε ή να τα αντιληφθούμε. Γι’ αυτό και ο συνειδητός νούς μας αδυνατεί να απορρίψει τα συγκεκριμένα μηνύματα.

Τα υποσυνείδητα μηνύματα φέρνουν τις αλλαγές που επιθυμούμε στη ζωή μας άμεσα, στέλνοντας τις προτάσεις / εντολές στο υποσυνείδητο μυαλό μας, επαναπρογραμματίζοντας έτσι τους τρόπους σκέψης, τις αντιλήψεις και τα μοτίβα συμπεριφοράς. Καθώς αυτά τα μηνύματα παρακάμπτουν το συνειδητό μυαλό μας, αποφεύγουν κάθε "λογική" αντίσταση ή αρνητικές σκέψεις που θα μπορούσαν διαφορετικά να μας κρατήσουν πίσω... να σαμποτάρουν τις προσπάθειες μας... Τώρα πλέον μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές που επιθυμούμε στη ζωή μας άμεσακαι αποτελεσματικά, ακόμη και να ξεπεράσουμε σοβαρά ζητήματα και καταστάσεις που κουβαλάμε μαζί μας από παλιά... ακόμη και από τα παιδικά μας χρόνια. Μπορούμε να αναπτυχθούμε και να "μεγαλώσουμε" σαν άνθρωποι με τρόπους που δεν θα ήταν εφικτοί με συνειδητή προσπάθεια μόνο.
Συχνά συνδεδεμένη με τη διαφήμιση, η υποσυνείδητη επικοινωνία βρίσκεται σχεδόν σε κάθε μορφή επικοινωνίας. Ορισμένα καταστήματα χρησιμοποιούν υποσυνείδητα ακουστικά μηνύματα όπως "Πληρώνω τα προϊόντα που έχω ψωνίσει"για να μειώσουν τις κλοπές. Τέτοιες πρακτικές δέν είναι κοινωνικά αποδεκτές και όταν ανακαλύπτονται σταμάτούν άμεσα. Πολλές φορές ακόμη και με νόμο 'οπως έγινε στις Η.Π.Α.
Η αλήθεια είναι ότι τα υποσυνείδητα μηνύματα είναι τόσο αποτελεσματικά που φοβίζουν τους ανθρώπους. Σκεφτείτε τη δύναμη που θα είχε κάποιο ανήθικο άτομο, με ένα τέτοιο όπλο στα χέρια του. Η αλήθεια είναι ότι επειδή λειτουργούν τόσο καλά, έπρεπε να καταδικαστεί η ανήθικη χρήση τους!!!
Η υποσυνείδητη επικοινωνία καταδικάστηκε επειδή ήταν πάρα πολύ αποτελεσματική. Η δυνατότητα επηρεασμού των ανθρώπων δίχως τη συγκατάθεση τους δε θα μπορούσε να επιτραπεί.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έθεσε σύντομα εκτός νόμου την εφαρμογή αυτής της ισχυρής τεχνικής στις διαφημίσεις. Σύντομα όμως αναγνωρίστηκε η δυνατότητά του ως επαναστατικό εργαλείο αυτοβοήθειας. Η δύναμη που εμπεριέχεται στην μεταβίβαση εντολών αυτοβελτίωσης απευθείας στον υποσυνείδητο νού, έγινε το εργαλείο για να δημιουργηθεί μια καινούρια επανάσταση στον τομέα της αυτοβοήθειας και της ψυχολογίας.
Πως Θα προγραμματίσουμε τον υποσυνείδητο νού μας:
Παλιότερα η διαδικασία προγραμματισμού του υποσυνείδητου απαιτούσε προσπάθεια – μεγάλη προσπάθεια. Η προσπάθεια ήταν απαραίτητη για να υπερνικηθεί η αντίσταση του συνειδητού νού, ο όποιος είναι γεμάτος με σκεπτικισμό.
Υπάρχει ένας τρόπος να υπερνικηθεί αυτή η αντίσταση. Τα υποσυνείδητα μηνύματα,  επιτρέπουν στο μήνυμα να υπερνικήσει την αντίδραση του συνειδητού νού.

Τα υποσυνείδητα μηνύματα εισάγονται στον εγκέφαλο σε ένα αρκετά υψηλό επίπεδο ώστε ο υποσυνείδητος νούς να βλέπει, να ακούει και να καταλαβαίνει, αλλά ταυτόχρονα σε ένα αρκετά χαμηλό επίπεδο έτσι ώστε ο συνειδητός νούς να μην το αντιλαμβάνεται και φυσικά να μην μπορεί να το εμποδίσει.
Με αυτόν τον τρόπο, τα υποσυνείδητα μηνύματα είναι σε θέση να αφαιρέσουν τις αρνητικές σκέψεις, συμπεριφορές και συνήθειες, και για να διαβιβάσουν θετικές υποβολές άμεσα στο υποσυνείδητο.
Χρησιμοποιώντας αυτήν την μέθοδο μπορούμε να διαποτίσουμε το υποσυνείδητό μας με θετικές βεβαιώσεις και παροτρύνσεις. Δεν υπάρχει απολύτως καμμία απαίτηση για κάποια ειδική συγκέντρωση. Στην πραγματικότητα, ακόμη κι εάν προσπαθήσουμε να τις σταματήσουμε, οι σκέψεις θα διεισδύσουν στον υποσυνείδητο νού μας. Καθώς τα μηνύματα διαβιβάζονται στον υποσυνείδητο νού μας, μια σειρά καταπληκτικών αλλαγών θα αρχίσουν να λαμβάνουν χώρα. Καθημερινά θα γένεται ολοένα κι ευκολότερη η επίτευξη των στόχων μας επειδή έχουμε πρόσβαση στο κέντρο του προγραμματισμού - τον υποσυνείδητο μυαλού μας. 
Ο υποσυνείδητος νούς και πώς λειτουργεί: Ο υποσυνείδητος νούς είναι το μέρος του εγκεφάλου στο οποίο είναι αποθηκευμένες όλες οι εμπειρίες της ζωής μας. Οποιαδήποτε εμπειρία γίνετε αντιληπτή μέσω των αισθήσεων, αποθηκεύεται ως σημείον αναφοράς. Μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με την τράπεζα μνήμης ενός σύγχρονου υπολογιστή. Ακριβώς όπως ο υπολογιστής χρησιμοποιεί τις πληροφορίες της τράπεζας μνήμης του για να επιλύσει κάποια προβλήματα, έτσι κι εμείς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που αποθηκεύονται στο υποσυνείδητό μας για να επιλύσουμε τα δικά μας.
Ο υπολογιστής δεν εξετάζει τις πληροφορίες που τοποθετούνται στη μνήμη του. Παρομοίως, το υποσυνείδητο δεν επιλέγει ποιές πληροφορίες θα συγκρατήσει. Δέχεται και αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες, άνευ διακρίσεως. Δεν προσδιορίζει τι είναι σωστό και τι λάθος, θετικό ή αρνητικό - απλώς αποθηκεύει ότι βιώνουμε.
Όταν ο συνειδητός νούς μας θέλει να λάβει μια απόφαση, βασίζεται στις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο υποσυνείδητό μας. Δυστυχώς, δεν είναι όλο το αποθηκευμένο υλικό της αρεσκείας μας. Όλοι μας έχουμε εκτεθεί σε αρνητικές επιρροές άλλων ανθρώπων, εφημερίδων, τηλεόρασης, κ.τ.λ. Ακριβώς όπως ένας υπολογιστής μπορεί να ανταποκριθεί αποκλειστικά με τον τρόπο που έχει προγραμματιστεί, οι αποφάσεις μας περιορίζονται από τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο υποσυνείδητό μας. Έτσι, οι αποθηκευμένες αρνητικές σκέψεις, παράγουν αρνητικές αποφάσεις οι οποίες με τη σειρά τους διαμορφώνουν αρνητικές συνήθειες. Αντιθέτως, εάν το υποσυνείδητό μας είναι γεμάτο με θετικές σκέψεις, θα λάβουμε θετικές αποφάσεις και θα διαμορφώσουμε θετικές συνήθειες. Είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.


Οι επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι εάν το υποσυνείδητο προγραμματιστεί, σκόπιμα, με θετικές σκέψεις, σύντομα το συνειδητό θα αρχίσει να λειτουργεί βάσει αυτών των πληροφοριών και θα αρχίσουν να παρουσιάζονται θετικά αποτελέσματα. 
Εκτενείς μελέτες που έχουν διεξαχθεί εδώ και δεκαετίες,

αποκαλύπτουν ότι ο υποσυνείδητος προγραμματισμός λειτουργεί στην ανθρώπινη συμπεριφορά με τουλάχιστον τρεις τρόπους:
1. Με την αναζωοπύρωση και την ενεργοποίηση των υγιών επιθυμιών και ενορμήσεων που ενυπάρχουν στο υποσυνείδητο.
2. Με τη μετάδοση νέων και χρήσιμων πληροφοριών στον υποσυνείδητο νού.
3. Με την αύξηση της ασυναίσθητης επιλεκτικής προσοχής του ατόμου - την ενδυνάμωση της  επίγνωσης.
Ο βασικός λόγος που τα υποσυνείδητα μηνύματα έχουν τόση μεγάλη επίδραση, είναι επειδή παρακάμπτουν τα φίλτρα του συνειδητού νού. Πηγαίνουν άμεσα στα ρυθμιστικά αρχεία που έχουμε αποθηκευμένα για να κατευθύνουμε τη συμπεριφορά μας.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο υποσυνείδητος νούς είναι ανίκανος να προκαλέσει κάποια συμπεριφορά, η οποία να αντίκειται στον κώδικα ηθικών αξιών του ατόμου. Με άλλα λόγια, τα υποσυνείδητα μήνυμα στερούνται της δυνάμεως να αναγκάσουν κάποιον άνθρωπο να υιοθετήσει κάποια αξία ή να πραγματοποιήσει κάποια ενέργεια που δεν την επιθυμεί κι ο ίδιος.
Τί είναι τα Εγκεφαλικά Κύματα:
Το μυαλό μας ρυθμίζει τις δραστηριότητες του μέσω ηλεκτρικών κυμάτων που καταγράφονται στον εγκέφαλο, τα οποία εκπέμπουν μικρούς ηλεκτροχημικούς παλμούς διαφόρων συχνοτήτων, που καταγράφονται από το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Αυτά είναι τα εγκεφαλικά κύματα (Brain Waves).
Οι διάφορες καταστάσεις συνείδησης στον εγκέφαλο, σκιαγραφούνται από την εναλλαγή της συχνότητας των εγκεφαλικών κυμάτων (Στην κλίμακα Hertz ή Hz)
Τα εγκεφαλικά κύματα χωρίζονται σε : BETA, ALPHA, THETA, DELTA


Beta

13-60 Hz ανά δευτερόλεπτο (μέσος όρος 40 Hz). Είναι το επίπεδο της συνηθέστερης συνείδησης εγρήγορσης, συνήθως σε αυτό εκπέμπουμε, και σε αυτό παρατηρούνται οι ποιο έντονες δραστηριότητες του αριστερού εγκεφαλικού ημισφαιρίου. Eκπέμπονται όταν ο εγκέφαλος δραστηριοποιείται στην καθημερινή εγρήγορση οπότε κινούμαστε και σκεπτόμαστε. Είναι τα κύματα που ο εγκεφαλός μας εκπέμπει τις περισσότερες ώρες τις ημέρας. Είναι χρήσιμα στις πρακτικές δουλειές και εμποδίζουν το νου να χαλαρώσει (κοινώς να τεμπελιάσει). Στα υψηλά επίπεδα του, νιώθουμε υπερένταση, άγχος, φόβο, ανυπομονησία, σύγχυση.

Alpha

7-13 Hz ανά δευτερόλεπτο. Είναι το επίπεδο της φυσικής και πνευματικής χαλάρωσης, σ’ αυτό νιώθουμε ικανοποιημένοι και απόλυτα συνειδητοί για το τι συμβαίνει γύρο μας, και σ’ αυτό παρατηρούνται οι ποιο έντονες δραστηριότητες του δεξιού ημισφαιρίου. Όταν βρισκόμαστε σε αυτή την εγκεφαλική συχνότητα, είναι η καλύτερη κατάσταση για να παίρνουμε νέες πληροφορίες, να ασχολούμαστε με περίτεχνες δραστηριότητες, να μαθαίνουμε νέες γλώσσες, να αναλύουμε πολύπλοκες καταστάσεις. Επίσης, σ’ ‘αυτή την συχνότητα λειτουργεί ο διαλογισμός, οι ασκήσεις χαλάρωσης, και όλες οι δραστηριότητες νηφαλιότητας. Αύξηση επιπέδου ενδορφίνης και νοροεπινεφρίνης, ουσίες συνδεδεμένες με συναισθήματα αυξημένης νοητικής διαύγειας και ευφορίας, και κατάλληλο χημικό περιβάλλων για τον σχηματισμό αναμνήσεων. Ιδανική κατάσταση για δημιουργία και συνθετική σκέψη. Αυτή η συχνότητα των εγκεφαλικών σημάτων είναι αυτή στην οποία θα επιθυμούσαμε πάντα να είμαστε. Δημιουργούνται όταν ο εγκέφαλος αδειάζει από τις αναμνήσεις, σκέψεις, ανησυχίες και ριλαξάρει. Αυτά τα κύματα κυριαρχούν στα πρώτα στάδια του ύπνου. Δύστυχως, στην συνηθισμένη καθημερινότητα μας, κυρίως παραμένουμε στα υψηλά επίπεδα των κυμάτων BETA.
Theta
4-7 Hz ανά δευτερόλεπτο. Είναι το επίπεδο που στο υψηλό στάδιο του νιώθουμε υπνηλία μειωμένη συνείδηση, βαθιά χαλάρωση, υπερβολική νυμφαλιότητα ή λήθαργο. Καθώς τα Hertz πέφτουνε, κοιμόμαστε. Το στάδιο της ύπνωσης. Είναι η εγκεφαλική κατάσταση στην οποία βλέπουμε τα όνειρα (Παρατηρείται το φαινόμενο R.E.M – Rapid Eye Movement). Εκπέμπονται όταν η εγκεφαλική δράση περιορίζεται. Μετά τον πρώτο ύπνο, ο εγκέφαλος πέφτει από τα κύματα Άλφα στα κύματα Θήτα και μετά στα Δέλτα. Στην περίπτωση αναισθησίας κυριαρχούν τα κύματα Δέλτα.

Delta

0,1-4 Hz ανά δευτερόλεπτο. Βαθύς ύπνος ή καταληψία. Όσο χαμηλότερα, οδηγούμαστε στο επίπεδο της πλήρους αναισθησίας.
Eγκεφαλικά Κύματα & Ηλικία: Από 0-4 ετών κυριαρχούν τα κύματα Δέλτα.
Από 4-7 ετών κυριαρχούν τα κύματα Θήτα.
Από 7-12 ετών κυριαρχούν τα κύματα Aλφα.
Από 12 και πάνω κυριαρχούν τα κύματα Βήτα.


Αριστερό & Δεξιό Μέρος του Εγκεφάλου μας (Ημισφαίριο):

Τα κύματα Βήτα πηγάζουν από το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ενώ τα κύματα Άλφα, Θήτα και Δέλτα από πηγάζουν από το δεξιό ημισφαίριο.
Το αριστερό ημισφαίριο ελέγχει το δεξιό μέρος του σώματος ενώ το δεξιό ημισφαίριο το αριστερό. Το ημισφαίριο που ανταποκρίνεται συχνότερα και αποτελεσματικότερα στα ερεθίσματα ονομάζεται κυρίαρχο ημισφαίριο
Τα άτομα που έχουν κυρίαρχο ημισφαίριο το δεξί, ανήκουν στους οπτικούς τύπους και μαθαίνουν καλύτερα με εικόνες. Μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε από τον τρόπο που δίνουν και παίρνουν πληροφορίες. Όταν δίνουν τις σκιαγραφούν σε ένα χαρτί και όταν παίρνουν, θέλουν να τις διαβάσουν. Λειτουργούν περισσότερο συναισθηματικά για αυτό γίνονται και παρορμητικά.
Τα άτομα που έχουν κυρίαρχο ημισφαίριο το αριστερό, μαθαίνουν μέσα από το άκουσμα και λέγονται ακουστικοί τύποι. Προτιμούν αν πάρουν τις πληροφορίες προφορικά. Αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα ακολουθώντας την πορεία από το μερικό στο ολικό. Λειτουργούν περισσότερο λογικά και για αυτό δεν εκφράζουν συναίσθημα, τα λέμε «λογικά».
Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου χειρίζεται τις ακόλουθες δραστηριότητες:
Λογική
Αριθμούς
Λέξεις
Ανάλυση
Αλληλουχία
Γραμματικότητα

Το δεξί μέρος του εγκφάλου, χρησιμοποιείται για τα ακόλουθα:
Ρυθμό
Χρώματα
Φαντασία
Όνειρα
Διαστάσεις
Μουσική

Αν κάποιος έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί το ένα μέρος του μυαλού του, για παράδειγμα το αριστερό και άρα το δεξί μέρος είναι πιο αδύνατο σε σχέση με το άλλο, καταφέρει να διεγείρει και να χρησιμοποιεί το αδύνατο μέρος, σε αρμονική συνεργασία με το άλλο μέρος, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μια τρομερή αύξηση των δυνατοτήτων και της αποτελεσματικότητας του μυαλού.
Αυτό είναι μια απόδειξη του γεγονότος, ότι αν κάποιος που είναι καλός στα Μαθηματικά και στην ανάλυση στοιχείων (άρα χρησιμοποιεί το αριστερό μέρος του μυαλού περισσότερο), καταφέρει να αναπτύξει και το δεξί μέρος του μυαλού με ασκήσεις που αναφέρονται περισσότερο στο δεξί μέρος (όπως να κάνει μαθήματα χορού, ή να ασχοληθεί με τη ζωγραφική), τότε το τελικό αποτέλεσμα δε θα είναι απλά δύο συν δύο ίσον τέσσερα, αλλά "2+2= 22" και ακόμη περισσότερα. Οι δυνατότητές του θα αυξηθούν κατακόρυφα με γεωμετρική πρόοδο.
Αν τώρα σκεφτούμε τα μαθήματα που κάνουμε στα σχολεία μας θα βρούμε ότι τις περισσότερες φορές καλλιεργούμε το αριστερό μέρος του μυαλού μας.( π.χ. Μαθηματικά, Ελληνικά, Ιστορία, Οικονομικά, Φυσική, Χημεία, κ.λ.π.). Πολύ λίγες είναι οι ώρες που αφιερώνουμε για τη βελτίωση του δεξιού μέρους του μυαλού μας. (Ζωγραφική, Μουσική, και ρυθμός). Αυτό φυσικά στηρίζεται και στην αντίληψη που δυστυχώς έχει επικρατήσει, ότι αν κάποιος δεν είναι καλός στα Μαθηματικά, Φυσική, Ελληνικά, κ.λ.π., αλλά είναι καλός στη μουσική και στη ζωγραφική, δεν είναι έξυπνος και δεν έχει ικανότητες.
Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί μια ισορροπημένη ανάπτυξη του μυαλού με την κατάλληλη διέγερση, όχι μόνο του αριστερού μέρους του εγκεφάλου αλλά και του δεξιού μέρους. Είναι καλό να ενθαρρύνουμε οτιδήποτε έχει σχέση με το ρυθμό, τη ζωγραφική, τη μουσική και τη διέγερση της φαντασίας μας. Αυτό μακροπρόθεσμα θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη σωστή ανάπτυξη και βελτίωση της αντίληψης για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας.
ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
1. Λογική
2. Αριθμοί
3. Λέξεις
4. Ανάλυση
5. Γραμμικότητα
ΔΕΞΙ ΜΕΡΟΣ
1. Ρυθμός
2. Χρώματα
3. Φαντασία
4. Μουσική
5. Όνειρα

Μορφολογία του Εγκεφάλου:
Το μυαλό δεν είναι μια συμπαγής μάζα, αλλά αποτελείται από εκατομμύρια μικροσκοπικά κύτταρα. Με την ανάπτυξη των μηχανημάτων και μικροσκοπίων ακόμη περισσότερο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάθε εγκεφαλικό κύτταρο (Νευρώνιο - Neuron) μοιάζει με ένα χταπόδι, όπου υπάρχει ο πυρήνας και γύρω ένας μεγάλος αριθμός από "πλοκάμια".

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι κάθε ένα από τα πλοκάμια έχει χιλιάδες μικρά εξογκώματα, όπως ακριβώς τις βεντούζες που έχουν τα χταπόδια, αλλά από όλες τις πλευρές και όχι από τη μία πλευρά μόνο. Ενα μέτριο μυαλό αποτελείται από ένα πολύ μεγάλο αριθμό μικροσκοπικών κυττάρων, περίπου 13,000,000,000 Νευρωνίων.
Πολλοί θα σκεφτούν ότι ο αριθμός αυτός είναι και το βασικό κριτήριο για το πόσο έξυπνος είναι κάποιος. 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι δεν είναι ο αριθμός των εγκεφαλικών κυττάρων που καθορίζει πόσο έξυπνος είναι κάποιος, αλλά τα μικροσκοπικά εξογκώματα, που βρίσκονται πάνω στα κύτταρα και οι διασυνδέσεις που τα εξογκώματα αυτά κάνουν με τα άλλα εγκεφαλικά κύτταρα - Νευρώνια. 
Επίσης ανακάλυψαν ότι τα μικροσκοπικά εξογκώματα, που βρίσκονται πάνω στα κύτταρα και οι διασυνδέσεις που τα εξογκώματα αυτά κάνουν με τα άλλα εγκεφαλικά κύτταρα - Νευρώνια, επιρεάζονται άμεσα απο τα εγκεφαλικά κύματα που εκπέμπει ο εγκεφαλός μας κατα τη διάρκεια της ημέρας. Τα Νευρώνια πολλαπλασιάζονται, και οι συνδέσεις που έχουν με άλλα Νευρώναα, ισχυροποιούνται και "γεννούν" καινο'ύριες συνδέσεις, όταν ο εγκεφαλός μας εκπέμπει κύματα Δέλτα, Θήτα και Άλφα.

Ανακάλυψαν επίσης, ότι το ανθρώπινο μυαλό αποτελείται από ένα φανταστικό αριθμό διασυνδέσεων, που σχηματίζονται από τα χιλιάδες εξογκώματα, που βρίσκονται πάνω στα τρισεκατομμύρια των εγκεφαλικών κυττάρων. Έγιναν επίσης πολλές προσπάθειες ώστε να καταμετρηθεί ο αριθμός των διασυνδέσεων που θα μπορούσε να κάνει το ανθρώπινο μυαλό. Ο πραγματικά εκπληκτικός αριθμός είναι:
1 το οποίο ακολουθείται από 10 εκατομμύρια χιλιόμετρα μηδενικά.
100000000000000000000000000000 ……….
Ο αριθμός αυτός δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες του ανθρώπινου μυαλού και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι κανένας δεν έχει καταφέρει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που διαθέτει ο ανθρώπινος εγκέφαλος.
Τι είναι τα Δίωτα Κύματα:


Η αίσθηση της ακοής των Δίωτων κυμάτων συμβαίνει όταν δύο συναφείς ήχοι, σχεδόν παρομοίων συχνοτήτων (κάτω από 1500 Hz) παρουσιάζονται, ένας σε κάθε αυτί, έτσι ώστε ο εγκέφαλος να ανιχνεύει τις διαφορές φάσεις μεταξύ αυτών των ήχων.

Αυτή η διαφορά φάσης, υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα παρείχε κατευθυντήριες πληροφορίες στον ακροατή. Όταν όμως παρουσιάζεται με στερεοφωνικά ακουστικά, ο εγκέφαλος ενοποιεί τα δύο σήματα, δημιουργώντας την αίσθηση ενός τρίτου ήχου, ο οποίος ονομάζεται Δίωτο Κύμα.
Γινόμενοι αντιληπτοί ως ένας κυμαινόμενος ρυθμός, στη συχνότητα της διαφοράς μεταξύ των δύο ηχητικών μέσων εισόδου, τα Δίωτα κύματα γεννιούνται στον εγκεφαλικό φλοιό μέσα στις περιοχές επεξεργασίας του ήχου οι οποίες αποκαλούνται άνω ελαιώδεις πυρήνες [superior olivary nuclei]. Αυτή η ακουστική αίσθηση είναι νευρολογικά κατευθυνόμενη στο δικτυωτό σχηματισμό και ταυτόχρονη ένταση ήχου διαβιβάζεται στον εγκεφαλικό φλοιό όπου μπορεί, αντικειμενικά, να μετρηθεί ως FFR [frequency-following response (αντίδραση προκύπτουσα από συχνότητες)].
Έχουν λάβει χώρα αναρίθμητες αναφορές και ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός ερευνητικών προσπαθειών, που αναφέρουν ευεργετικές αλλαγές στην εγκεφαλική κατάσταση, οι οποίες συσχετίζονται με τους ρυθμούς Δίωτων κυμάτων. τα Δίωτα κύματα έχουν συσχετισθεί με μεταβολή στις καταστάσεις διέγερσης [arousal states], στην εστίαση της προσοχής [attentional focus], και στην επίγνωση [awareness], τα οποία οδηγούν σε ολοκληρωμένη λειτουργία των αισθητήριων οργάνων, καλύτερη ανταπόκριση κατά την εκπαίδευση άλφα κυμάτων (Foster 1990), χαλάρωση, διαλογισμό, μείωση του stress, έλεγχο του πόνου, βελτίωση του ύπνου (Wilson 1990; Rhodes 1993), φροντίδα της υγείας (Carter 1993), βελτίωση του περιβάλλοντος εκμάθησης (Akenhead 1993), βελτιωμένη μνήμη (Kennerly 1994), δημιουργικότητα (Hiew 1995), θεραπεία παιδιών με αναπτυξιακά προβλήματα (Morris 1996), διευκόλυνση της προσοχής (Guilfoyle & Carbone 1996), κορυφαίες, καθώς και άλλες εξαιρετικές εμπειρίες (Masluk 1997), διευκόλυνση κατά τη μετάβαση σε υπνωτική κατάσταση [hypnotisability] (Brady 1997), θεραπεία της κατάθλιψης των αλκοολικών (Waldkoetter & Sanders 1997), και θετικές επιδράσεις στην απόδοση επαγρύπνησης [vigilance performance] και στην ψυχική διάθεση (Lane et al. 1998).
Τα Δίωτα κύματα ανακαλύφτηκαν το 1839 από έναν Γερμανό ερευνητή, τον H. W. Dove. Η ικανότητα του ανθρώπου να αντιλαμβάνεται τα Δίωτα κύματα φαίνεται να είναι αποτέλεσμα της εξελικτικής προσαρμογής. Πολλά εξελιγμένα είδη δύνανται να συλλάβουν τα Δίωτα κύματα εξαιτίας της εγκεφαλικής δομής τους. Οι συχνότητες στις οποίες μπορεί να παρατηρηθεί αλλαγή, εξαρτάται από το μέγεθος του κρανίου. Στον άνθρωπο, τα Δίωτα κύματα μπορούν να γίνουν αντιληπτά όταν οι συχνότητες  είναι χαμηλότερες από περίπου 1500 Hz. Ωστόσο, αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως σε αυτό γεγονός, είναι αυτή η έμφυτη ικανότητα του εγκεφάλου να συλλαμβάνει τις διαφορές φάσης μεταξύ των αυτιών, έτσι ώστε να καθιστά ικανή την αντίληψη των Δίωτων κυμάτων.
Συγχρονισμός Ημισφαιρίων

Η αντίληψη των Δίωτων κυμάτων υποδηλώνει ότι τα κέντρα επεξεργασίας του ήχου στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου λειτουργούν συντονισμένα μεταξύ τους. Πολλές από τις καταστάσεις συνείδησης που δύνανται να προκληθούν μέσω αυτής της τεχνολογίας, έχουν αναγνωριστεί ότι παρουσιάζουν έναν μοναδικό, βάσει των συχνοτήτων των εγκεφαλικών κυμάτων, συντονισμό των ημισφαιρίων του εγκεφάλου 

Αν και τα συγχρονισμένα εγκεφαλικά κύματα έχουν από καιρό συσχετιστεί με διαλογιστικές και υπναγωγικές καταστάσεις, τα Δίωτα κύματα μπορεί να έχουν την μοναδική ικανότητα να προκαλέσουν και να βελτιώσουν τέτοιες καταστάσεις συνείδησης. Ο λόγος είναι φυσιολογικός.
Οι μοναδικοί ρυθμοί των Δίωτων κυμάτων, φαίνεται να συνεισφέρουν στον ημισφαιρικό συγχρονισμό, ο οποίος παρατηρείται σε διαλογιστικές και υπναγωγικές καταστάσεις της συνείδησης. Μπορούν επίσης να εμπλουτίσουν την εγκεφαλική λειτουργία καθιστώντας ικανό το χρήστη να προσαρμόσει την cross-collosal συνδετικότητα σε καθορισμένες συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων.
Τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια είναι σαν δύο ξεχωριστές υπομονάδες επεξεργασίας πληροφοριών. Και τα δύο αποτελούν πολύπλοκα γνωστικά συστήματα - και τα δύο επεξεργάζονται πληροφορίες, ανεξάρτητα και παράλληλα - και η αλληλεπίδρασή τους είναι ούτε αυθαίρετη, ούτε συνεχής. Οι καταστάσεις της συνείδησης μπορούν να οριστούν όχι μόνο με όρους αναλογιών των συχνοτήτων των εγκεφαλικών κυμάτων, αλλά και με όρους ημισφαιρικής εξειδίκευσης και/ή αλληλεπίδρασης. Το γνωστικό ρεπερτόριο ενός ανθρώπου και, επομένως, η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα και να συναλλάσσεται με τον καθημερινό κόσμο, υπόκειται στην ικανότητά του να βιώνει διάφορες καταστάσεις συνείδησης.


Κάθε αυτί έρχεται σε επαφή και με τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου
Κάθε ημισφαίριο έχει το δικό του κέντρο επεξεργασίας του ήχου (ελαιώδης πυρήνας) το οποίο λαμβάνει σήματα απ' το κάθε αυτί.
Όταν ένα Δίωτο κύμα γίνεται αντιληπτό, στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο ηλεκτροχημικά, συναπτικά κύματα ίσου πλάτους και συχνότητας, ένα σε κάθε ημισφαίριο.

Αυτός είναι ο ημισφαιρικός συγχρονισμός της συναπτικής δραστηριότητας.

http://psixikafenomena.blogspot.com/2012/03/blog-post_02.html#more

β. Ιλλουμινάτι (video)


Το Αλφάβητο της Αλήθειας είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ, αποτελούμενο από 24 κεφάλαια μικρού και μεγάλου μήκους. Διατίθεται δωρεάν στο internet καθαρά για ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Η σειρά δεν ασχολείται με θεωρίες συνομωσίας αλλά με γεγονότα. Είναι μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων ντοκιμαντέρ, σεμιναρίων και ερευνών, Ελλήνων και ξένων ανεξάρτητων και μη ερευνητών, δημοσιογράφων, utubers και bloggers. Στηρίξτε την προσπάθεια ενημέρωσης, με δημοσίευση των επεισοδίων όσο μπορείτε. Να είστε καλά...
 
 
 
ΠΗΓΗ

Αν δείτε τα σημάδια αυτά έξω από το σπίτι σας

Αν δείτε τα σημάδια αυτά έξω από το σπίτι σας, πχ. πόρτα, γραμματοκιβώτιο, τοίχο, κλπ, σβήστε τα αμέσως !
Κάποια "μπουμπούκια" σας έβαλαν στόχο και ειδοποιούν συνθηματικά τους συναδέλφους τους. Εύχομαι να μην τα δείτε ποτέ.



Πηγή

http://okloios.blogspot.com/2012/03/blog-post_02.html

Wikileaks: Στρατηγικής αξίας η Ελλάδα για Κίνα-Ρωσία

Wikileaks: Στρατηγικής αξίας η Ελλάδα για Κίνα-ΡωσίαΤα τεράστια γεωπολιτικά οφέλη που έχει η Ελλάδα για την Κίνα και την Ρωσία διαπιστώνουν οι αναλυτές του Stratfor.

Σε έκθεσή τους το περασμένο καλοκαίρι, που φέρνει στο φως ο ιστότοπος Wikileaks και δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», οι αναλυτές διαπιστώνουν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μοναδικές ευκαιρίες για «μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που θα δοθούν σε τιμή κάτω της πραγματικής τους αξίας».

«Για την Κίνα, η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό στρατηγικό σημείο εισόδου στις αναπτυσσόμενες αγορές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης», αναφέρει η έκθεση.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι Κινέζοι, μέσω των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης μπορούν να μεταφέρουν αγαθά σε Βαλκάνια και πρώην σοβιετικές χώρες, καθώς και σε κεντροευρωπαϊκές χώρες-μέλη της ΕΕ, όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία.

Από την άλλη, η Ρωσία ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως «εναλλακτικό δρόμο-κλειδί για την πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Η ΕΕ αυτή τη στιγμή εισάγει το ¼ των αναγκών της σε φυσικό αέριο από τη Ρωσία και αναζητά εναλλακτικές λύσεις με σημαντικότερο το «νότιο διάδρομο», ένα κράμα διαφορετικών σχεδίων που θα φέρνει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και χώρες της Κεντρικής Ασίας στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Η Ελλάδα είναι σημαντικό κομμάτι αυτού του σχεδίου, κυρίως όσον αφορά τον Αδριατικό Αγωγό φυσικού αερίου».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σχέδιο του νότιου διαδρόμου δείχνει η Gazprom, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το –εν συνεχεία- εκπεφρασμένο ενδιαφέρον του ρωσικού κολοσσού για την ΔΕΠΑ.

Η Γερμανία δεν θα μπει εμπόδιο
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Γερμανία, που δίνει και στην Ελλάδα τα μεγαλύτερα ποσά στο πρόγραμμα διάσωσης, δεν θα προτάξει εμπόδια στη Ρωσία και την Κίνα.
Τα μεν φθηνά κινεζικά προϊόντα δεν είναι ανταγωνιστικά στα γερμανικά, ενώ το Βερολίνο έχει καλή συνεργασία στα ενεργειακά θέματα με τη Ρωσία.

Πρόβλημα η ελληνική γραφειοκρατία
Ένα από τα προβλήματα για όσους ενδιαφέρονται για επενδύσεις ενέργειας στην Ελλάδα είναι η γραφειοκρατία.

Σε εσωτερικό e-mail της Stratfor αναφέρεται ότι ο σύμβουλος του προέδρου της Κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν διευκρινίζει ότι οι Αζέροι «πραγματικά δεν ενδιαφέρονται μέσα από ποιες χώρες θα περάσει ο αγωγός», καθώς το μόνο που τους νοιάζει είναι να πωλούν τις ποσότητες φυσικού αερίου που θέλουν.

Ο Αγωγός Ναμπούκο θεωρείται πολύ φιλόδοξος, ενώ ο Αδριατικός αγωγός, καίτοι θεωρείται πιο εφικτός, συνδέεται με θέματα που αφορούν «πολιτικά προβλήματα. Ελλάδα, Αλβανία και Τουρκία ανά δύο έχουν αντιπαράθεση».

Ο σύμβουλος εκτιμά ότι τα πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα στην Ελλάδα θα προκαλέσουν πολλά προβλήματα, την ώρα μάλιστα που η χώρα αντιμετωπίζει οικονομική αναταραχή.


 Newsbomb.gr.

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/wikileaks_8895.html

Μετά τα γενόσημα: Οικονομικά φάρμακα με δημόσια έρευνα, χωρίς πατέντες.



 ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Θέλουμε όλα μας τα φάρμακα να κοστίζουν ελάχιστα λεπτά του ευρώ; Γίνεται και οι Ευρωπαίοι Πειρατές έχουν εξηγήσει πώς
 
Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα ανακαλύπτει επίσημα τα γενόσημα φάρμακα (φάρμακα που περιέχουν την ίδια δραστική ουσία με τα πρωτότυπα και τα οποία παράγονται αφού λήξει η πατέντα) σαν μέσο για να περιοριστούν οι απίστευτες φαρμακευτικές μας δαπάνες.
 
Ταυτόχρονα βομβαρδιζόμαστε από πληρωμένες διαφημίσεις ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων, που προσπαθούν να τρομάξουν τους πολίτες. Μια πιθανή συνέπεια των διαφημίσεων αυτών είναι οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν απ΄το υστέρημά τους πανάκριβα πρωτότυπα φάρμακα, φοβούμενοι για τα γενόσημα (τα οποία δικαιολογούν τα Ταμεία).
 
Είναι προφανές ότι αυτοί που αντιστέκονται στα γενόσημα φάρμακα, είναι αυτοί που ταυτίζονται, με το αζημίωτο, με τα συμφέροντα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.
 
Στην Ελλάδα της Κρίσης Αξιών θα περιμέναμε οι επιστήμονες να μιλούν επιστημονικά και όχι συντεχνιακά.
 
Με την επισήμανση ότι πρέπει να υπάρξει διασφάλιση της ποιότητας των γενόσημων φαρμάκων μέσω της εφαρμογής των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έρχεται να δείξει και το επόμενο βήμα:
 
ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ.
 
Σήμερα τα περισσότερα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ευρώπη προέρχονται από τα Κράτη. Από κάθε 120 ευρώ που δαπανώνται στην Ευρώπη για φάρμακα τα 100 είναι από Δημόσια Ταμεία και Κράτη. Από αυτά τα 100 ΔΙΚΑ ΜΑΣ ευρώ, μόνο τα 15 πηγαίνουν στην Έρευνα και τα άλλα 85 είναι «marketing» και κέρδη.
 
Η πρόταση των Ευρωπαϊκών Κομμάτων Πειρατών περιλαμβάνει τη σταδιακή στροφή του 20% από τα χρήματα που ΗΔΗ δίνουμε, προς τα Δημόσια Πανεπιστήμια για έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα κατοχυρώνονται, αλλά θα διατίθενται δωρεάν για την παρασκευή φαρμάκων που θα κοστίζουν λίγα λεπτά το κάθε κουτί.
 
Σε μια Ευρώπη όπου θα φροντίσουμε σταδιακά να μην χρειάζονται οι πατέντες στα φάρμακα, θα έχουμε και καλύτερη Δημόσια Υγεία και περισσότερα χρήματα για να δοθούν πραγματικά στην ιατρική έρευνα, αντί να χρηματοδοτούμε από τους κρατικούς προϋπολογισμούς το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών και τα δώρα των γιατρών.
 
Όταν οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται πλέον να επενδύουν στην έρευνα, δεν θα χρειάζονται και πατέντες για την κατοχύρωση της όποιας επένδυσής τους.
 
Η τιμή των φαρμάκων πέφτει όταν φτιάχνονται σε μια ανταγωνιστική αγορά, αντί από μονοπώλια προστατευμένα με πατέντες, ενώ η κοινωνία ωφελείται όταν τα κράτη δεν είναι αναγκασμένα να πληρώνουν ακριβά πατενταρισμένα φάρμακα.
 
Μετά το Δέντρο, ας κοιτάξουμε και το Δάσος.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, είναι ένα από τα 57 ιδρυμένα και 22 αναγνωρισμένα κόμματα Πειρατών σε όλον τον κόσμο, επισημοποιημένο πλέον και στην Ελλάδα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον Αρειο Πάγο. Το site του είναι το www.pirateparty.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_3272.html

Ιδού το αποτέλεσμα της πολιτικής του ενδοτισμού



Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε επανειλημμένα τις μεθοδεύσεις του κυπριακού εκκλησιαστικο-πολιτικού κατεστημένου που οδηγούν στην επιβολή της προδιαγεγραμμένης και προσυμφωνημένης λύσης της διζωνικότητας , την οποία επέβαλε η τουρκική εισβολή και προσυπέγραψε για πρώτη φορά ο Μακάριος στη λεγόμενη συμφωνία κορυφής του 1977.
 
Καταλάβετε το επιτέλους Έλληνες , το κατεστημένο αποφάσισε προ πολλού να μοιράσει τη Κύπρο με τους τούρκους.
 
Ο τρόπος που επιχειρεί τη παράδοση της πατρίδος καταγράφεται και πραγματώνεται μέσα από τις δύο διασταυρούμενες γραμμές της υποχώρησης .
 
Η μία γραμμή είναι αυτή που συντελείται στο τραπέζι των συνομιλιών και η άλλη είναι αυτή που πραγματώνεται κάτω από το τραπέζι , την οποία ονομάσαμε γραμμή της εμπράγματης λύσης , δηλαδή της λύσης που επιβάλλεται χωρίς να ρωτηθεί ο λαός και χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.
 
Τα παραδείγματα αυτής της λύσης είναι πολλά , όπως το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, η συμμετοχή των εποίκων στο δημοψήφισμα του 2004 , η προσφυγή των ελλήνων προσφύγων στα όργανα της Τουρκίας αναφορικά με τις περιουσίες τους , οι διάφορες παροχές προς τους τουρκοκύπριους , οι προτάσεις για άνοιγμα του απευθείας εμπορίου Ε.Ε. - κατεχομένων , με κάποια ανταλλάγματα .
 
Αυτές οι δύο γραμμές της υποχώρησης δημιουργούν νέα τετελεσμένα στα οποία εγκλωβίζεται η βούληση του κυπριακού ελληνισμού σε βαθμό πλήρους παράλυσης της.
 
Ένα από τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η υποχώρηση των κρατούντων είναι το πρόσφατο ψήφισμα της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του ευρωκοινοβουλίου , που απαιτεί την εφαρμογή της πρότασης για άνοιγμα του απευθείας εμπορίου Ε.Ε. - κατεχομένων με αντάλλαγμα την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
 
Αν τελικά εφαρμοστεί αυτή η πρόταση θα αποτελέσει τη βάση της ευρώ-διχοτόμησης δηλαδή της διχοτόμησης με ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη . Το γεγονός αυτό οδηγεί σε δύο εμπράγματα αναγνωρισμένα κράτη που δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το πέρασμα σε ένα συν ομόσπονδο μόρφωμα.
 
Το κατεστημένο εκεί μας οδηγεί. Αν συμφωνείτε έλληνες , συνεχίστε την αδιαφορία και την υποστήριξη του κατεστημένου. Αν διαφωνείτε , στηρίξτε το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα για ένα αγώνα που μπορούμε να διεξάγουμε με επιτυχία. Για ένα αγώνα που θα έχει στρατηγικό στόχο του την πραγματική δημοκρατία και την απελευθέρωση.

Λουκάς Σταύρου

πρόεδρος ΕΔΗΚ
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4761.html

Ο Μυτιληναίος φέσωσε με 104 εκατ. ευρώ τη ΔΕΗ με κυβερνητική ανοχή! (Άλλη μια αποκάλυψη από τη "Παρασκευή και 13")



Ένα απίστευτο φέσι 104 εκατ. ευρώ έχει φορέσει στη ΔΕΗ από ανεξόφλητους λογαριασμούς του, με κυβερνητική ανοχή ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, την ίδια που εκατομμύρια Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν «ματώνοντας» τους δικούς τους λογαριασμούς, με την απειλή διακοπής ρεύματος να αιωρείται πάνω από το κεφάλι τους…

Πρόσφατα, γράψαμε για το αστρονομικό ποσό των 300 εκατ. ευρώ που οφείλει μεγάλος αριθμός «καλών πελατών» στη ΔΕΗ, από καθυστέρηση εξόφλησης λογαριασμών κατανάλωσης ρεύματος σε επιχειρήσεις τους, οι οποίοι προφανώς με «άνωθεν εντολές» απολαμβάνουν προνομιακής ασυλίας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η οικονομική κατάσταση της Επιχείρησης…

Ανάμεσα στο «καλό πελατολόγιο» των μεγαλοοφειλετών ξεχώριζε η μορφή του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου, ο οποίος, όπως γράφαμε, ενώ όφειλε 104 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ έπειτα από δικαστική διαμάχη με την Επιχείρηση, συμβιβάσθηκε με διακανονισμό δόσεων, για το ποσό των 30 εκατ. ευρώ.

Παρότι ο συμβιβασμός προήλθε στις δικαστικές αίθουσες και ο επιχειρηματίας ήταν υποχρεωμένος, και με τη δικαστική «βούλα», επιτέλους, να πληρώσει τα χρέη του, ωστόσο ούτε και αυτές ακόμα τις δόσεις που τον υποχρέωνε πλέον ο νόμος δεν εξυπηρετούσε ως όφειλε…

Η έρευνα της «Π+13» προκάλεσε το ενδιαφέρον βουλευτών, όπως γράψαμε πριν από δύο εβδομάδες, από αυτή εδώ τη στήλη των «Πιράνχας», σημειώνοντας ειδικότερα ότι η πρώτη ερώτηση έγινε από βουλευτή του ΛΑΟΣ και η δεύτερη από τέσσερις συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ!

Η πρώτη ερώτηση, σημειώναμε στα «Πιράνχας», αφορούσε το ύψος των οφειλών των «καλών πελατών» προς τη ΔΕΗ και ο λόγος καθυστέρησης είσπραξής τους, ενώ η δεύτερη αναζητούσε την ταυτότητα των μεγαλοοφειλετών της Επιχείρησης.

Την περασμένη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, η εφημερίδα «Ισοτιμία» επανήλθε στο ίδιο θέμα με νεότερα στοιχεία και έγγραφα και χαρακτηριστικό τίτλο στο δημοσίευμά της «Πάνω από 100 εκατ. ευρώ χρωστάει στη ΔΕΗ ο Μυτιληναίος»…

Επειδή, όπως γράφαμε επί μήνες για την απειλή διακοπής ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες ιδιώτες καταναλωτές οικιακής χρήσης, για ελάχιστα μικρότερα ποσά, είναι πλέον γεγονός, η ασυλία που παρέχει η κυβέρνηση σε μεγαλοοφειλέτες πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί;

Εάν, μάλιστα, επαληθευτούν τα στοιχεία της εφημερίδας «Ισοτιμία», που αναφέρουν διαρκές «φέσι» της εταιρείας Αλουμίνιον της Ελλάδος (εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου) προς τη ΔΕΗ που ανέρχεται στο ποσό 110 εκατ. ευρώ και αύξηση του ποσού αυτού κατά 15 εκατ. ευρώ, κάθε μήνα, τότε οι ευθύνες του Γ. Παπακωνσταντίνου, αρμόδιου υπουργού, και της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι τεράστιες.

Αναζητήσαμε από την πλευρά μας, επίσης, μια απάντηση από την πλευρά της ΔΕΗ, όσον αφορά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ισοτιμία», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν, καθώς, όπως ενημερωθήκαμε επισήμως, είναι πάγια αρχή της Επιχείρησης να μη σχολιάζει δημοσιεύματα.




kourdisto
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/104-13.html

Ο Μαλάκας ο Βιετκόγκ Προκαλεί:«Δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα δεν θέλει Επίτροπο»!

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας «ξαναχτυπά».
Μετά τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που έχει προσδεθεί στο γερμανικό  «άρμα»,  έρχεται ο Φίλιπ Ρέσλερ να καταδείξει ότι, η ιδέα του ορισμού Επιτρόπου για την Ελλάδα κερδίζει συνεχώς έδαφος στους κόλπους των ηγέτιδων δυνάμεων της Ε.Ε.

Ο κ. Ρέσλερ τάσσεται αναφανδόν υπέρ της τοποθέτησης Επιτρόπου , για τη χώρα μας και μάλιστα διερωτάται, για ποιο λόγο η ελληνική πλευρά αντιτίθεται στην πρόταση αυτή!


Αδυνατεί να καταλάβει γιατί ο ελληνικός λαός δεν θέλει έναν γκαουλάιτερ, που αυτός διοικεί, αντί της εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης.


Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Ρέσλερ εκφράζει την επιθυμία του να δει έναν από τους 27  Επιτρόπους να αναλαμβάνει αποκλειστικά το έργο της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.


Σύμφωνα με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, ο Επίτροπος για την Ελλάδα θα είχε την «κύρια ευθύνη για την προώθηση της ανάπτυξης και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» στη χώρα και θα συντόνιζε τις προτάσεις των κρατών μελών για βοήθεια.


Όσον αφορά στις ελληνικές αντιδράσεις αδυνατεί να τις καταλάβει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μερικές φορές έχω την εντύπωση πως ο ελληνικός λαός έχει συνείδηση των θυσιών που είναι απαραίτητες, αλλά οι ελληνικές ελίτ δεν θέλουν να απαρνηθούν τα προνόμιά τους».


Ο κ. Ρέσλερ εμφανίζεται απογοητευμένος για την απροθυμία-όπως ισχυρίζεται-της Ελλάδας να αποδεχθεί τη στήριξη της Γερμανίας.


Υπογραμμίζει δε πως τώρα είναι ακόμη σημαντικότερο να καταστεί πιο πρόθυμη η Ελλάδα για συνεργασία.


Πιθανότατα οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Ρέσλερ περί υπαγωγής της Ελλάδας σε καθεστώς εποπτείας να έχουν στόχο τη γερμανική κοινή γνώμη, καθώς το κόμμα του αντικαγκελάριου βρίσκεται ιδιαίτερα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις, ωστόσο επαναβεβαιώνουν ότι, το τίμημα για τη χορήγηση του νέου δανείου θα είναι εξαιρετικά βαρύ τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το λαό της, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τις θριαμβολογίες της συγκυβέρνησης.



 http://briefingnews.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_8996.html

Κοροϊδάρες έχετε ακόμα λεφτά στις τράπεζες; Καλά να πάθετε.



Εμείς τα είπαμε .Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες. Όσοι δεν καταλάβατε καλά να πάθετε. 
 
Στο τέλος θα εφευρίσκουν χίλιες δυο μαλακίες και θα σας τα παίρνουν όλα και άντε να ξεμπερδεύετε με το… δημόσιο. Πολίτης χρωστούσε 6.754,32 ευρώ στην εφορία και δεσμεύθηκε ο λογαριασμός του στην EFG EUROBANK ERGASIAS όπου είχε μόνο 20 ευρώ! 
 
Εάν είχε ποιο πολλά θα τα έπαιρναν όλα. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή όταν η υπόθεση συγκεκριμένου οφειλέτη έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως ενημερώνει με το έγγραφο του ο αναπληρωτής υπουργός, η ΔΟΥ επέβαλε αναγκαστική κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη για ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών 6.754,32 ευρώ. Μετά από θετική δήλωση της τράπεζας, στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του συγκεκριμένου οφειλέτη με υπόλοιπο 20,20 ευρώ, αυτό δεσμεύτηκε και αποδόθηκε στη ΔΟΥ.


Ο κ. Οικονόμου θυμίζει ότι με το άρθρο 24 του Ν. 2951/2001 έχει προβλεφθεί η άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, για την ικανοποίηση κάθε δανειστή που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του οφειλέτη του και για το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ικανοποίησή του.


Θυμίζει, επίσης, ότι με την έννοια του όρου "δανειστής", εξομοιώνεται και το δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του μπορεί να επιβάλλει το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου.


Αναφέρει ακόμη και ότι ο Κώδικας Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου στον τρίτο επέρχεται αναγκαστική εκχώρηση της κατασχεθείσας χρηματικής απαίτησης στο δημόσιο και δεν προβλέπεται άρση της κατάσχεσης πριν την εξόφληση του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε.


 http://ixnos.blogspot.com/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_8677.html

Χατζηνικολάου κατά συνεργατών Σαμαρά: «βγάλτε το σκασμό»!



Άστραψε και βρόντηξε ο Νίκος Χατζηνικολάου για την διαρροή που έκαναν χθες τα σαΐνια του επικοινωνιακού τιμ της Συγγρού, σχετικά με το θέμα των εκλογών... που συζήτησε ο Αντ. Σαμαράς με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Ο γνωστός και έγκυρος δημοσιογράφος μέσα από την εκπομπή του στον real fm εξανέστη μόλις διάβασε στις εφημερίδες ότι η Συγγρού διέρρευσε πως η Μέρκελ δεν αντέδρασε στην αναφορά Σαμαρά πως θα γίνουν εκλογές τον Απρίλιο....


Και όχι μόνο αυτό: οι «επικοινωνιολόγοι» της Συγγρού τη σιωπή της Μέρκελ την αξιολόγησαν ως «θετικό σημάδι».


«Βγάλτε το σκασμό» ήταν το σχόλιο του Ν. Χατζηνικολάου, προσθέτοντας πως όλοι αυτοί που έκαναν τη σχετική διαρροή δείχνουν δουλοπρέπεια και εκθέτουν και το κόμμα τους.


Να προσθέσουμε απλώς ότι όλοι αυτοί οι απίστευτοι τύποι που λένε πως είναι «επικοινωνιολόγοι» πληρώνονται κιόλας από το κόμμα της ΝΔ, δηλαδή από τους έλληνες φορολογούμενους!



http://www.kentrinews.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_9018.html

WikiLeaks: Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο! (βίντεο)



Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο  πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!


Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν  ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου  ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».


Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα  μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».


Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!


Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.


Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.


Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.


Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.


Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.


Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!


Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.


Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κλπ. Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!


Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…




Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/wikileaks.html

Τρισεκατομμύρια για τους τραπεζίτες - Λιτότητα για τους πολίτες

Σχόλιο ΕΔΗΚ: Το άρθρο του κ. Πρωτεσίλαου Σταύρου συμβαδίζει πλήρως με τις ιδεολογικές μας κατευθύνσεις . Πράγματι η νέα χρηματοδότηση των τραπεζών θα φορτώσει και άλλα χρέη στο λαό καθότι τα λεφτά αυτά θα ενδυναμώσουν την ληστρική συμπαιγνία κράτους και τραπεζιτών.Ο λαός δεν έχει άλλη επιλογή από την πολύμορφη εναντίωση στη πολιτικο-οικονομική τυραννία.

Γράφει ο Πρωτεσίλαος Σταύρου 


Εδώ και αρκετούς μήνες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει χαλαρώσει σημαντικά τη νομισματική πολιτική της, αρχικά μέσα από την αγορά ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας και εν συνεχεία με την εφαρμογή του προγράμματος της για χορήγηση χαμηλότοκων, 3-ετών δανείων στις Ευρωπαϊκές τράπεζες, που ήρθε σε δύο δώσεις, πρώτη τον Δεκέμβριο του 2011 και η δεύτερη στο τέλος Φεβρουαρίου 2012 (το πρόγραμμα είναι το γνωστό LTRO / Long Term Refinancing Operation).


Για την αγορά ομολόγων το μόνο που θα αναφέρω σε αυτό το στάδιο, καθώς δεν είναι το αντικείμενο του συγκεκριμένου άρθρου, είναι πως αποσκοπεί στη χρηματοδότηση των κρατών για να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πιστωτές τους - άρα είναι έμμεση χρηματοδότηση των (Ευρωπαϊκών) τραπεζών.
 
Όσων αφορά το LTRO τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πρόκειται για ολοφάνερη στήριξη του τραπεζικού συστήματος, που θα παρατείνει τη κερδοσκοπία εις βάρος των Ευρωπαίων πολιτών και θα μετακυλήσει ένα επιπρόσθετο κόστος στους φορολογούμενους, σε βάθος χρόνου. Υπό το LTRO οι τράπεζες απολαμβάνουν χρηματοδότηση με επιτόκιο 1% υποτίθεται με σκοπό να τονωθεί η ρευστότητα στη πραγματική οικονομία μέσα από τη χορήγηση δανείων στις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, και άρα να επαναρχίσει η οικονομική δραστηριότητα και να βγούμε από τη κρίση.
 
Βέβαια κάτι τέτοιο απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα καθώς οι τράπεζες δεν έχουν κανένα απολύτως κίνητρο να χορηγήσουν αυτά τα χρήματα στη πραγματική οικονομία, έστω με "τσιμπημένα" επιτόκια, για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους: Γιατί με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 26-27 Οκτωβρίου 2011, οι τράπεζες καλούνται να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012.
 
Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτό:
(1) σημαντική μείωση των εξόδων τους,
(2) να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο,
(3) αγορά κρατικών ομολόγων που θεωρούνται "ασφαλή".
 
Οι τραπεζίτες σίγουρα δεν θέλουν να αυξήσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο γιατί κινδυνεύουν να χάσουν των έλεγχο των τραπεζών τους συνεπώς ή θα απολύσουν κόσμο και θα κλείσουν τις στρόφιγγες προς την αγορά, ή θα αγοράσουν κρατικά ομόλογα που πληρούν τα κριτήρια. Στη πράξη βέβαια αυτό που θέλουν και μπορούν να κάνουν είναι να συνδυάσουν τις επιλογές (1) και (3). Οι τράπεζες είναι φυσικά κερδοσκοπικοί οργανισμοί.Όταν δανείζουν/επενδύουν θέλουν να εξασφαλίσουν τα μέγιστα δυνατά έσοδα. Κάθε επένδυση όμως εμπεριέχει και το ανάλογο ρίσκο.

 Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά οι μόνες επενδύσεις που δεν έχουν πολύ ρίσκο είναι οι αγορές ομολόγων καθώς υπάρχουν όλων των ειδών οι μηχανισμοί "στήριξης", ενώ για τους απλούς πολίτες δεν υπάρχει κάποιος που να πληρώνει σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης του δανείου. Άρα στη πράξη οι τράπεζες θα χρησιμοποιήσουν το χρήμα που τώρα διαθέτουν, χάρη στο LTRO για να αγοράσουν κρατικά ομόλογα. 

Η ΕΚΤ δέχεται σαν εγγύηση τα ομόλογα κρατών που πληρούν κάποια κριτήρια, για τη χορήγηση επιπλέον ρευστότητας. Αν λοιπόν μία τράπεζα δανειστεί από το LTRO για να αγοράσει κρατικά ομόλογα τότε φυσικά μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να πάρει και νέο δάνειο. Και πάλι λοιπόν το κίνητρο για μη χορήγηση δανείων στη πραγματική οικονομία είναι τεράστιο.
 
Με βάση αυτά τα τρία γίνεται σαφές πως το ποσό που θα καταλήξει τελικά στη πραγματική οικονομία θα είναι ασήμαντο. Αλλά το πρόβλημα δεν σταματά εδώ. Επειδή οι τράπεζες έχουν πλέον αναστηθεί για άλλα τρία χρόνια, δεν έχουν πολύ πίεση για αναδιάρθρωση των χρεών που οι πολίτες έχουν απέναντι τους.
 
Συνεπώς οι τράπεζες, πάντα σε αγαστή συνεργασία με το κράτος (καθώς οι δύο αυτές οντότητες συμβιώνουν στο υπάρχον σύστημα) θα συνεχίσουν το "ανθρωποκυνηγητό" για να βάλουν φυλακή ή να εξαθλιώσουν το κάθε συμπολίτη μας που ένεκα της κρίσης αδυνατεί να πληρώσει τα χρέη του. Κατά τα άλλα θα ακούσουμε τα παπαγαλάκια του κατεστημένου να μας αναλύουν τις σωτήριες παρεμβάσεις της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων ηγετών εν γένει.
 
Θα δούμε επίσης τα επιτόκια στα ομόλογα κρατών όπως Ιταλία και Ισπανία να μειώνονται σε εικονικά χαμηλά επίπεδα (λόγω των αγορών από τις τράπεζες), που θα ερμηνεύονται από τους ειδικούς ως ξεκάθαρες ενδείξεις εξόδου από την κρίση.
 
 Η αλήθεια είναι πως η πραγματική οικονομία αναστενάζει, οι στρατιές των ανέργων πληθαίνουν, η ανίερη σχέση κράτους και πλουτοκρατίας ενδυναμώνεται, η κλεπτοκρατία εδραιώνεται και οι πολίτες βλέπουν και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα να θυσιάζονται στο βωμό της "σωτηρίας τους".
 
Οι μόνοι που χαίρονται για τις επιλογές τις ΕΚΤ είναι οι τραπεζίτες και οι εντολογόχοι τους, που βλέπουν τα θησαυροφυλάκια τους να γεμίζουν.
 
Κατά τα άλλα οι ουρές στα συσσητία γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες... 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_3027.html

«Σας μυρίζουν οι λέξεις πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, ιστορία»

.. «Εμπόδιο στην αποψίλωσή σας, το φύτεμα μας, εμπόδιο στο γκρέμισμά σας, το χτίσιμό μας, εμπόδιο στον παραλογισμό σας, η λογική μας».

Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ένας δάσκαλος από τη Λακωνία, ο Νίκος Αντωνόπουλος, να απευθυνθεί με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες περί μειώσεων στους μισθούς και αναδεικνύοντας ένα τεράστιο θέμα: 

Την προσπάθεια να αφανιστεί σταδιακά από τη συνείδηση της νέας γενιάς οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία και το έθνος μας ή, όπως ο ίδιος εύστοχα σημειώνει στην επιστολή του: «Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τα τελευταία χρόνια το υπουργείο (το Εθνικής το εξάλειψε η πονηριά) Παιδείας ό,τι μυρίζει πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, Ιστορία, δηλαδή τις πιο ευωδιαστές μυρωδιές, προσπαθεί να εξαφανίσει με τους απορροφητήρες της νέας εποχής».

Αφορμή για την επιστολή του κ. Αντωνόπουλου στάθηκε η «απουσία» της Αννας Διαμαντοπούλου από τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, καθώς δεν μπήκε στον κόπο να στείλει χαιρετιστήριο μήνυμα. «Αν υπήρχε Παγκόσμια Ημέρα Μπαταρίας, κάτι θα εφευρίσκατε να γράψετε» τονίζει ο δάσκαλος και προϊστάμενος του δημοτικού σχολείου Αλικών Μάνης, αντιπαραβάλλοντας την κίνηση των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών του νομού, οι οποίοι μοίρασαν στους μαθητές 1.200 εικόνες των Τριών Ιεραρχών. Ο κ. Αντωνόπουλος παραθέτει αδιαμφισβήτητα γεγονότα που αποδεικνύουν ότι πράγματι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να διαγράψει τη θρησκεία και την Ιστορία από το λεξιλόγιο των εφήβων.

Μεταξύ αυτών, το ανιστόρητο βιβλίο της κυρίας Ρεπούση και οι δηλώσεις της πρώην γενικής γραμματέως Θάλειας Δραγώνας να μετατραπούν η Ιστορία σε μάθημα επιλογής και ο διορισμός 250 ιεροδιδασκάλων στις μουφτείες της Θράκης, την ώρα που στα δημοτικά σχολεία διορίστηκαν μόλις 52 δάσκαλοι πέρυσι. Ο εκπαιδευτικός από τη Λακωνία καταλήγοντας δηλώνει ότι «ο υλικός εξευτελισμός επήλθε, δεν θα επιτρέψουμε και τον πνευματικό». Εσωκλείει στην επιστολή του και ένα κλωνάρι αμυγδαλιάς, το οποίο «όταν θα το παραλάβετε», ενημερώνει την υπουργό, «θα έχει μαραθεί, αλλά δεν πειράζει, γιατί με αντιπαραβολικό τρόπο θα εννοήσετε ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών σας μαραίνονται σύντομα».            


Εύη Πανταζοπούλου

efimerida_dimokratia

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_1053.html

Κλιμακώνονται οι προσπάθειες των μεσαζόντων κατά του Κινήματος της πατάτας. Μπαίνει και ο Χρυσοχοϊδης στο παιχνίδι!


xrisoxoidis kinima patatas 300x140 Κλιμακώνονται οι προσπάθειες των μεσαζόντων κατά του Κινήματος της πατάτας. Μπαίνει και ο Χρυσοχοϊδης στο παιχνίδι!Μπορεί το «Κίνημα της πατάτας» να παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις και οι πολίτες – καταναλωτές σε συνεργασία με τους παραγωγούς να βάζουν τέλος στην εκμετάλλευση των μεσαζόντων, όμως κάποιοι έχουν αντίθετη γνώμη.
Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες του diktionews.gr πολλοί έμποροι – μεσάζοντες από την Κεντρική Λαχαναγορά της Αθήνας έχουν ξεκινήσει επαφές με στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης και με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να μεθοδευτεί ένας τρόπος ώστε «να σταματήσει η χασούρα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Οι ίδιες πληροφορίες του diktionews.gr αναφέρουν ότι αναμένεται εντός των επόμενων ημερών συνάντηση των εκπροσώπων των μεσαζόντων με τον ίδιο τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη προκειμένου να τεθεί το… πρόβλημα επί τάπητος και να εξευρεθεί νομική φόρμουλα η οποία, εμμέσως πλην σαφώς, θα βάζει φρένο σε τέτοιες λαϊκές πρωτοβουλίες έστω κι αν μοναδικό κίνητρο έχουν την ανακούφιση των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό οι μεσάζοντες έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο και «για καθεστώς παρανομίας» υπό το οποίο τελούν οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ενώ τώρα θυμήθηκαν την πιστοποίηση της ποιότητας των διανεμόμενων προϊόντων αλλά και το «τι τιμολόγια κόβονται»!
Οι «προσπάθειες» των μεσαζόντων εντείνονται μέρα με τη μέρα, ιδιαίτερα μετά την είδηση ότι στον χορό των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών των πολιτών αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης επιθυμούν να ενταχθούν οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης αλλά και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα ενόψει μάλιστα και του Πάσχα.
Το ζήτημα που τίθεται βεβαίως είναι γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης δέχεται να συζητήσει με τους μεσάζοντες για το θέμα και δεν κλείνει κάθε δίαυλο επικοινωνίας μαζί τους αφού το σύστημα λειτουργεί τόσο προς όφελος των παραγωγών όσο και προς όφελος των πολιτών – καταναλωτών!
kolindrinamaslatia.blogspot.com

http://portalpierias.gr/archives/4514
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters