Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Γιατί ο Ροκφέλερ ήθελε να αποκτήσει μια αρχαία ελληνική στήλη, που βρέθηκε στην Λήμνο;

Του Γιώργου Λεκάκη
Η Στήλη των Καμινίων αποδεικνύει πως η πρωτοελληνική-λημνιακή γλώσσα, είναι πρόγονος της ετρουσκικής. Το ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ έχει πολλάκις γράψει πως οι (τάχα αινιγματικοί) Ετρούσκοι είναι ελληνικής καταγωγής… Συνεχίζουμε λοιπόν…

Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, οι Τυρσείς (> Τυρρηνοί, Τυρσηνοί, Τυρηνοί, Trussi, Τρούσοι, Τρώες, Ετρούσκοι) ήταν Πελασγοί, που κατοικούσαν (αρχικώς) στην Λήμνο και την Αθήνα.

Ποιοι ήταν οι όρκοι των Αρχαίων Ελλήνων πριν τις μεγάλες μάχες;


Οι Αρχαίοι Έλληνες, πριν από κάθε μάχη, έδιναν όρκους, παρακάτω μπορείτε να δείτε ποιους όρκους έδιναν τόσο οι Αθηναίοι πολεμιστές, όσο και οι Σπαρτιάτες…
Ὅρκος Ἀθηναίων ἐφήβων.…πλείω δὲ καὶ ἀρείῳ…
Κρατώντας τὰ ὅπλα ποὺ τοῦ ἐμπιστευόνταν ἡ Πατρίδα, ὁ Ἀθηναῖος ἔφηβος μπροστὰ στὸ ναὸ τῆς Ἀγραύλου ἔδιδε τὸν παρακάτω ὅρκο:

Μοναδικά ευρήματα στον τάφο του Γρύπα Πολεμιστή στην Πύλο


Ένα εκτενές αφιέρωμα στον τάφο του Πολεμιστή Γρύπα, που ανακαλύφθηκε το 2015 στην Πύλο, από τη σκαπάνη των Τζακ Λ. Ντέιβις και Σάρον Ρ. Στόκερ του πανεπιστημίου του Σινσινάτι, κάνει το τρέχον τεύχος του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού Archaeology. Υπενθυμίζεται ότι οι ανασκαφές τελούνται υπό την άμεση εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Μεταξύ αυτών που αναφέρονται, ξεχωρίζουν τα νεότερα στοιχεία για τα αντικείμενα του ασύλητου τάφου, που πραγματικά εντυπωσιάζουν.
«Ένας μόνο τάφος και το εξαιρετικό του περιεχόμενο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι αρχαιολόγοι βλέπουν δύο μεγάλους αρχαίους ελληνικούς πολιτισμούς», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο που συμπεριλαμβάνει δηλώσεις των ανασκαφέων, καθώς και άλλων αρχαιολόγων.

Αγνοούνται τα οστά των ηρώων Νικηταρά και Καραΐσκάκη



Ὁ ἐπιφανής Ἀθηναῖος πού ἐτάφη δίπλα στόν Κολοκοτρώνη καί τό θρίλλερ
ΟΤΑΝ σέ δύο περίπου χρόνια θά ἑορτάζουμε τά 200 χρόνια τῆς Ἐθνικῆς Παλιγγενεσίας, θά πρέπει ἐπί τέλους νά στραφοῦμε ἀπολογητικά πρός τούς ἥρωες τῆς ἱστορίας μας. Μέ τήν ἐλπίδα ὅτι θά ἐπέλθει κάποτε ὁ ἐξαγνισμός τοῦ ἔθνους ἀπό τήν ἀγνωμοσύνη τήν ὁποία ἔχουμε ἐπιδείξει ἔναντι τῶν κορυφαίων ἀγωνιστῶν τοῦ 1821. 

Δύο φινετσάτες αρχαιότητες στο «φως» από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου (εικόνα)

Θαυμάσιες αρχαιότητες βγαίνουν από τις αποθήκες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και μαγνητίζουν το κοινό.

Αυτή τη φορά και μετά από 19 υπέροχα σύνολα αντικειμένων που παρουσιάστηκαν έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο, η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών, υποδέχεται «δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο».

Ντροπή: Απαγόρευσαν στην Άννα Βίσση να σηκώσει την ελληνική σημαία

Αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθε η τραγουδίστρια.
Στον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά στη Νέα Υόρκη βρέθηκε η Άννα Βίσση, θέλοντας να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες του Έλληνα τενίστα για το US Open.
Έτσι, αφού πρώτα ανάρτησε μια εικόνα του Στέφανου Τσιτσιπά την ώρα που αγωνιζόταν, λέγοντας πως είναι πολύ χαρούμενη που βρίσκεται εκεί για να στηρίξει τον Έλληνα αθλητή, ανέβασε μια selfie της αγκαλιά με την ελληνική σημαία και έγραψε τον λογαριασμό της στο Instagram.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters