Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ποιος τραπεζίτης χτυπά ανελέητα την Κύπρο και την Ισπανία μετά την Ελλάδα;;

Ας αφήσουμε κατά μέρος την υποκρισία ! Που ανήκει πραγματικά ο οίκος αξιολόγησης «Moody`s» και γιατί ... «ντρέπονται» να το πουν εδώ στην Ελλάδα; 
 
  
στη φωτό ένας από τους νεότερους της δυναστείας, ο Ναθάνιελ Ρόθτσάϊλντ !

Ο οίκος Ροθτσάϊλντ, υποβάθμισε την Ισπανία κατά τρεις βαθμίδες σε Baa3 από A3 και την Κύπρο κατά δύο βαθμίδες από Ba1 σε Ba3 προειδοποιώντας ότι δεν αποκλείεται πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση στο μέλλον.

Για όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο οίκος Ροθτσάϊλντ, δεν είναι παρά η ... Moody`s που πρωτοστάτησε στην δημιουργία της κρίσης στην Ελλάδα!

Ο τραπεζικός κολοσσός της δυναστείας Ρόθτσαϊλντ (ή Ρότσιλντ όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν λανθασμένα αρκετοί Ελληνες) δανείζει την Ελλάδα από τότε που ξεκινήσαμε την Επανάσταση του `21 ανελλιπώς και αρκετά από αυτά τα δάνεια τα ξεπληρώσαμε όταν Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο ... Σημίτης!

Οι διάδοχοι του τραπεζικού θρόνου, όπως ο Ναθάνιελ Ρόθτσαϊλντ (φωτό), κατοικοεδρεύουν στο Λονδίνο και είναι η οικογένεια που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία μή συμμετοχής του Ην.Βασιλείου στην Ευρωζώνη!

Σήμερα, δύο από τους τραπεζικούς κολοσσούς που κατέχουν είναι η Neuberger Berman και η BlackRock! Και οι δυο αυτές Τράπεζες κατέχουν μεγάλα ποσοστά μεριδίων στον οίκο αξιολόγησης Moody`s και ουσιαστικά τον ελέγχουν απόλυτα!!!

Συνεπώς, οι χτεσινές δηλώσεις του Αγγλου υπουργού κ.Οσμπορν, θα πρέπει να εξεταστούν υπό αυτό το πρίσμα! Ακολούθως η πρακτική της Μοody`s, καταδεικνύει τις διαθέσεις των Ρόθτσαϊλντ και της Αγγλίας που επί της ουσίας βοηθούν τη Μέρκελ στο δρόμο της δημιουργίας της Ευρώπης δύο επιπέδων!

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody`s δηλαδή οι Ρόθτσαϊλντ, εξηγεί ότι η υποβάθμιση της Κύπρου οφείλεται στην αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατ` επέκταση στις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εξέλιξη στις κυπριακές τράπεζες. Και ο "μπαμπούλας" της Ελλάδας, χρησιμοποιείται παντού από τους διεθνείς τοκογλύφους που τώρα κάνουν το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα στις φτωχότερες χώρες, λίγο πριν μοιράσουν την λεία, σε τεμάχια και διαμοιράσουν τα φιλέτα τους!

Γι αυτό και μια μέρα πριν, την Τρίτη, ο οίκος Moody`s υποβάθμισε δύο κυπριακές τράπεζες, την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα εκτιμώντας ότι οι δραστηριότητες τους στην Ελλάδα καθιστούν την κεφαλαιακή τους θέση ευάλωτη στο ενδεχόμενο μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας.

Για την περίπτωση της Ισπανίας, ο οίκος σημειώνει ότι η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να ζητήσει στήριξη από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος, θα αυξήσει περαιτέρω το χρέος της χώρας. Παράλληλα υπογραμμίζει η περιορισμένη πρόσβαση της ισπανικής κυβέρνησης στις αγορές.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι η αξιολόγηση της χώρας τίθεται υπό καθεστώς παρακολούθησης και η διαδικασία αναθεώρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες.

Με απλά λόγια, οι διεθνείς τοκογλύφοι, έχοντας ήδη επενδύσει κεφάλαια στις τράπεζες των χωρών που τελούν υπό ... εκκαθάριση ή πτώχευση, στην ουσία "θανατώνουν" τους τραπεζίτες που δεν επιθυμούν να υπάρχουν μετά το τέλος της κρίσης, και δημιουργούν συνθήκες, τέτοιες, που θα τους επιτρέψουν, να ελέγξουν απόλυτα το τραπεζικό σύστημα κάθε χώρας, που θα εκκαθαρίσουν, αγοράζοντας ... τζάμπα ότι επιθυμούν και διαλύοντας όλα τα υπόλοιπα "τραπεζικά τζάκια" που τους ενοχλούν!

Αυτό το τελευταίο, οι Ελληνες Τραπεζίτες, δείχνουν ότι δεν το έχουν αντιληφθεί!

Η εκτός αν πιστεύουν ο καθένας για τον εαυτό του, ότι με το διαρκές «γλείψιμο» στα κελεύσματα της BlackRock και της Neuberger Berman, θα είναι αυτοί που θα γλιτώσουν από την πυρά!

Το γεγονός λοιπόν της πραγματικής ιδιοκτησίας του Οίκου Moody`s δεν τολμούν καν να το ψελλίσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για έναν πάρα πολύ απλό λόγο! Τόσο οι Neuberger Berman όσο και η BlackRock, είναι τοποθετημένες σε τέσσερις μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες και ελέγχουν πολύ μεγάλο μέρος του μετοχολογίου τους! Αρα...

Αρα, οι ισορροπίες της ... διαφημιστικής πίττας, μπορεί να διαταραχτούν ανά πάσα στιγμή, αν τα καθεστωτικά ΜΜΕ αναφέρουν τέτοια ... ανεπίτρεπτα πράγματα ! Εστω και ακροθιγώς!

Οπως επίσης μπορεί να διαταραχτούν οι δανειακές ισορροπίες πολλών επιχειρηματιών, που ... τολμούν και αναφέρουν στους Ελληνες, την πραγματική διαδρομή των σχέσεων Τραπεζιτών με τους Οίκους Αξιολόγησης και τα απανωτά χτυπήματα κατά της Ελλάδας!

Και μην απορείτε! Είναι τόσο απλά τα πράγματα...



http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=50058&type=29&kata=0

Στο 0,1% κρίνεται η τρίτη θέση!


Μιλάμε για οριακή μάχη, που δεν έχει εκλογικό προηγούμενο αφού ιστορικά τουλάχιστον τα τρία πρώτα κόμματα ήταν πάντα “κλειδωμένα”. Βέβαια, μετά την αλλαγή της πρώτης δυάδας, ήταν επόμενο να δούμε και αυτό. Δεν είναι τυχαίο που ο Καμμένος στην χθεσινή του συνέντευξη ζήτησε ξεκάθαρα από τους πολίτες να στείλουν τον Παπακωνσταντίνου και την παρέα του στον κάλαθο της ιστορίας.

Η διαφορά των δύο πρώτων κυμαίνεται στο 2%. Τα στοιχεία είναι χθεσινοβραδυνά.

http://olympia.gr/


http://www.gataros1.info/2012/06/01.html

Που πήγε η Ελληνική σημαία ωρέ ΣΥΡΙΖαίοι;

Του Στάθη Κατσίνα

Βρέθηκα και γω στην συγκέντρωση του Συριζα στην Πάτρα. Είδα κόσμο πολύ και αποφασισμένο για την ανατροπή. Άκουσα τον ενωτικό λόγο του Τσίπρα και την απόφαση του να ηγηθεί της εθνικής ανάτασης. Έκανε συνεχείς εκκλήσεις για ενότητα των Ελλήνων όπως χαρακτηριστικά τόνιζε αενάως. Πουθενά όμως δεν έβλεπα Ελληνικές σημαίες. Αλήθεια γιατί δεν υπήρχαν ελληνικές σημαίες; Μήπως ο κόσμος ντρεπότανε να πει πως είναι Έλληνας; Μήπως η αριστερά δεν έχει τέτοια παράδοση; Άλλα πράγματα νομίζω λέει η ιστορία της αριστεράς.

Ξεκινώντας από τα χρόνια της Κατοχής το ΕΑΜ σήμαινε Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο και ο Άρης Βελουχιώτης απελευθέρωνε της πόλεις και τα χωριά κρατώντας Ελληνικές σημαίες. Οι καπετάνιοι των ανταρτών είχαν ψευδώνυμα από την Εθνεγερσία του 1821, δείγμα της συνέχειας της ηρωικής κλεφτουριάς και των αρματωλών αλλά και της αντιστασιακής παράδοσης αυτού εδώ του τόπου. Στην συνέχεια η μεταπολεμική αριστερά ανδρώθηκε στα συλλαλητήρια για την Κύπρο. Εκεί είχαμε και τους πρώτους νεκρούς για το φοιτητικό κίνημα. Θυσία στο αίτημα για αυτοδιάθεση και ένωση της Κύπρου με τον εθνικό κορμό.

Ποιος από τους παλαιότερους δεν θυμάται τις μαχητικές διαλέξεις του προέδρου της ΕΔΑ Ιωάννη Πασσαλίδη για το Κυπριακό και Ποντιακό ζήτημα στην Ελληνική Βουλή; Μήπως και αυτός είχε μπολιαστεί με το σαράκι της προγονοπληξίας; Δεν νομίζω. Μήπως γνωρίζετε εσείς οι νεότεροι πως περίμεναν την σωρό του Γρηγόρη Λαμπράκη στο Σταθμό Λαρίσσης στην Αθήνα ; Λυπάμαι που θα το πω και θα σας κάνω να ανατριχιάσετε. Με Ελληνικές σημαίες και τον εθνικό ύμνο! Σε μια ύψιστη πράξη πατριωτισμού και ελευθερίας. Οι Αθηναίοι τον υποδέχτηκαν με μαύρο δάκρυ λέγοντας τι πιο απλό το τραγούδι της ίδιας του της γης. Φρίξατε, ε με τα «εθνίκια»;

Αυτή λοιπόν είναι η κληρονομιά μας και αυτή θα συνεχίσουμε να τιμάμαι. Έτσι θα γνωρίσουμε το παρελθόν μας, το μοναδικό που έχει μείνει για να αντλούμε αυτοσεβασμό. Γιατί είναι υποκρισία να καταγγέλουμε την ιμπεριαλιστική πολιτική στο Αβγατηγανιστάν(κατά Τριβιζά) και στην Γουαδελούπη και από την άλλη να στηρίζουμε ότι προωθεί αυτή την πολιτική. Αυτό πρέπει να κάνει και η Αριστερά, Να μιλήσει για τους εθνικούς αγώνες που είναι συνιφασμένοι με τους κοινωνικούς.

Έτσι θα καταφέρει να κερδίσει το λαικό στοιχείο που είναι συνδεδεμένο με την λαική παράδοση που μέσα σε αυτή βρίσκεται ναι γιατί όχι είναι και η ορθόδοξη ομολογία. Θυμηθείτε και τους Εαμικούς Μητροπολίτες Κοζάνης και Ηλείας που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Βουνού. Τότε είναι που θα συνδεθείτε με την μοίρα αυτού του τόπου και το προσκλητήριο σας θα έχει παλλαικό χαρακτήρα. Άλλωστε το μέλλον αυτού του τόπου είναι κύκλιο όπως οι κύκλοι στα δημοτικά μας τραγούδια, τα αθάνατα στολίδια της παράδοσή μας. Εννοώ τους γραφικούς που χορεύουν φοκλορικά άσματα στην φωτογραφία. Έτσι δεν θα λέγαμε ωρέ Νεοέλληνες;

http://olympia.gr/2012/06/14/eam-3/


http://www.gataros1.info/2012/06/blog-post_9522.html

Όταν ο Σαμαράς ήταν... ΣΥΡΙΖΑ και δεν το έλεγε ! (video)


Όταν δηλαδή ο Αντωνάκης ...Κομανέτσης, πριν ένα χρόνο (Τρίτη 28 Ιουνίου 2011) υποστήριζε: Μνημόνιο=Χρεοκοπία !!! Διαβάστε τι έλεγε (επί λέξει) και δείτε το και στο video που ακολουθεί...
"Μας λένε κάποιοι ότι το ερώτημα σήμερα είναι Μεσοπρόθεσμο ή Χρεοκοπία. Αυτό μας είχαν πει και πέρσι το Μάιο: Μνημόνιο ή Χρεοκοπία. Όπως αποδείχθηκε, το Μνημόνιο μας έφερε πιο κοντά στη χρεοκοπία. Και το Μεσοπρόθεσμο δεν θα την αποτρέψει. Θα μας βυθίσει ακόμα περισσότερο στην παράλυση...
που φέρνει τη χρεοκοπία ακόμα πιο κοντά.
Κάποιοι μας απείλησαν και με διλήμματα του τύπου: Μεσοπρόθεσμο ή… τανκς!

Κάποιοι άλλοι, πριν ένα μήνα, είχαν απειλήσει: Μεσοπρόθεσμο ή δραχμή!
Πρόκειται για προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου.
Η οποία δεν πείθει κανένα.
Απλώς δημιουργεί πανικό στην αγορά και αποσταθεροποιεί την Οικονομία. Κάθε φορά που ακούγονται τέτοιες ανοησίες, το μόνο δυστυχώς που γίνεται είναι να υπάρχει φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες.
Όμως, ο Ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται πια.
Απλώς η αγορά κακοποιείται.
Ας το καταλάβουν και ας σταματήσουν, επιτέλους, αυτά τα πυροτεχνήματα ανευθυνότητας!".



http://greki-gr.blogspot.gr/2012/06/video_8993.html


http://www.gataros1.info/2012/06/video.html

Βερολίνο: “Δραπέτευσαν τα πειραματόζωα”!

Ένα πρωτότυπο σκηνικό στήθηκε χθες το απόγευμα μπροστά από την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο. Ελληνική μουσική, ένα χάπενινγκ με «πειραματόζωα» την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία που κρατούνται από την Τρόικα σε κλουβί, εκατοντάδες γερμανοί πολίτες αλλά και ένα τηλεφωνικό μήνυμα του Μανόλη Γλέζου που ακούστηκε από τα μεγάφωνα που είχαν στηθεί έξω από το στρατηγείο της Άνγκελας Μέρκελ.

Αφορμή για αυτήν την εκδήλωση διαμαρτυρίας ήταν η σημερινή συνάντηση της γερμανικής κυβέρνησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αντικείμενο το δημοσιονομικό σύμφωνο. Αριστερές και κοινωνικές οργανώσεις διαδήλωσαν ενάντια στην “τρομοκρατία που δέχονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό” οι Έλληνες πριν τις εκλογές και υπέρ του δικαιώματος τους να ψηφίζουν κατά βούληση

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η πρόεδρος της ελληνογερμανικής επιτροπής φιλίας του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία υποστήριξε την άποψη ότι “μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε σε μια αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων στην Ευρώπη που μερικώς ξεκίνησε με τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία”. Όπως τόνισε η κ. Groth, η ύπαρξη μιας αντιπολίτευσης κατά της πολιτικής Μέρκελ “είναι αναγκαία για όλους μας στην Ευρώπη και όχι μόνο για την Ελλάδα.”

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτισε τηλεφωνικώς από την Αθήνα και ο Μανώλης Γλέζος. Στη σύντομη ομιλία του που μεταδόθηκε από τα ηχεία που είχαν στηθεί στον χώρο της εκδήλωσης, ο κ. Γλέζος ευχαρίστησε τους διαδηλωτές και τους διαβεβαίωσε “ότι στις 17 Ιουνίου ο ελληνικός λαός αρχίζει καινούργια προσπάθεια για μια άλλη Ευρώπη: την Ευρώπη των λαών και όχι των μονοπωλίων.”

Ας σημειωθεί, τέλος, ότι τα τρία «πειραματόζωα» Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία κατάφεραν να «δραπετεύσουν» από το κλουβί της Τρόικας – τουλάχιστον στο χάπενινγκ του Βερολίνου…

defencenet.gr



http://www.gataros1.info/2012/06/blog-post_5752.html

Ποιος τραπεζίτης χτυπά ανελέητα την Κύπρο και την Ισπανία μετά την Ελλάδα;;


aegeantimes.gr
Ας αφήσουμε κατά μέρος την υποκρισία ! Που ανήκει πραγματικά ο οίκος αξιολόγησης «Moody`s» και γιατί ... «ντρέπονται» να το πουν εδώ στην Ελλάδα;
Ο οίκος Ροθτσάϊλντ, υποβάθμισε την Ισπανία κατά τρεις βαθμίδες σε Baa3 από A3 και την Κύπρο κατά δύο βαθμίδες από Ba1 σε Ba3 προειδοποιώντας ότι δεν αποκλείεται πιθανή περαιτέρω υποβάθμιση στο μέλλον.

Για όσους αναρωτιούνται ποιος είναι ο οίκος Ροθτσάϊλντ, δεν είναι παρά η ... Moody`s που πρωτοστάτησε στην δημιουργία της κρίσης στην Ελλάδα!


Ο τραπεζικός κολοσσός της δυναστείας Ρόθτσαϊλντ (ή Ρότσιλντ όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν λανθασμένα αρκετοί Ελληνες) δανείζει την Ελλάδα από τότε που ξεκινήσαμε την Επανάσταση του `21 ανελλιπώς και αρκετά από αυτά τα δάνεια τα ξεπληρώσαμε όταν Πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο ... Σημίτης!

Οι διάδοχοι του τραπεζικού θρόνου, όπως ο Ναθάνιελ Ρόθτσαϊλντ (φωτό), κατοικοεδρεύουν στο Λονδίνο και είναι η οικογένεια που πρωτοστάτησε στην εκστρατεία μή συμμετοχής του Ην.Βασιλείου στην Ευρωζώνη!

Σήμερα, δύο από τους τραπεζικούς κολοσσούς που κατέχουν είναι η Neuberger Berman και η BlackRock! Και οι δυο αυτές Τράπεζες κατέχουν μεγάλα ποσοστά μεριδίων στον οίκο αξιολόγησης Moody`s και ουσιαστικά τον ελέγχουν απόλυτα!!!

Συνεπώς, οι χτεσινές δηλώσεις του Αγγλου υπουργού κ.Οσμπορν, θα πρέπει να εξεταστούν υπό αυτό το πρίσμα! Ακολούθως η πρακτική της Μοody`s, καταδεικνύει τις διαθέσεις των Ρόθτσαϊλντ και της Αγγλίας που επί της ουσίας βοηθούν τη Μέρκελ στο δρόμο της δημιουργίας της Ευρώπης δύο επιπέδων!

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Moody`s δηλαδή οι Ρόθτσαϊλντ, εξηγεί ότι η υποβάθμιση της Κύπρου οφείλεται στην αύξηση της πιθανότητας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατ` επέκταση στις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει αυτή η εξέλιξη στις κυπριακές τράπεζες. Και ο "μπαμπούλας" της Ελλάδας, χρησιμοποιείται παντού από τους διεθνείς τοκογλύφους που τώρα κάνουν το τελευταίο ξεσκαρτάρισμα στις φτωχότερες χώρες, λίγο πριν μοιράσουν την λεία, σε τεμάχια και διαμοιράσουν τα φιλέτα τους!

Γι αυτό και μια μέρα πριν, την Τρίτη, ο οίκος Moody`s υποβάθμισε δύο κυπριακές τράπεζες, την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα εκτιμώντας ότι οι δραστηριότητες τους στην Ελλάδα καθιστούν την κεφαλαιακή τους θέση ευάλωτη στο ενδεχόμενο μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας.

Για την περίπτωση της Ισπανίας, ο οίκος σημειώνει ότι η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να ζητήσει στήριξη από την ευρωζώνη για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος,

θα αυξήσει περαιτέρω το χρέος της χώρας. Παράλληλα υπογραμμίζει η περιορισμένη πρόσβαση της ισπανικής κυβέρνησης στις αγορές.

Στην σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι η αξιολόγηση της χώρας τίθεται υπό καθεστώς παρακολούθησης και η διαδικασία αναθεώρησης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες.

Με απλά λόγια, οι διεθνείς τοκογλύφοι, έχοντας ήδη επενδύσει κεφάλαια στις τράπεζες των χωρών που τελούν υπό ... εκκαθάριση ή πτώχευση, στην ουσία "θανατώνουν" τους τραπεζίτες που δεν επιθυμούν να υπάρχουν μετά το τέλος της κρίσης, και δημιουργούν συνθήκες, τέτοιες, που θα τους επιτρέψουν, να ελέγξουν απόλυτα το τραπεζικό σύστημα κάθε χώρας, που θα εκκαθαρίσουν, αγοράζοντας ... τζάμπα ότι επιθυμούν και διαλύοντας όλα τα υπόλοιπα "τραπεζικά τζάκια" που τους ενοχλούν!

Αυτό το τελευταίο, οι Ελληνες Τραπεζίτες, δείχνουν ότι δεν το έχουν αντιληφθεί!

Η εκτός αν πιστεύουν ο καθένας για τον εαυτό του, ότι με το διαρκές «γλείψιμο» στα κελεύσματα της BlackRock και της Neuberger Berman, θα είναι αυτοί που θα γλιτώσουν από την πυρά!

Το γεγονός λοιπόν της πραγματικής ιδιοκτησίας του Οίκου Moody`s δεν τολμούν καν να το ψελλίσουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, για έναν πάρα πολύ απλό λόγο! Τόσο οι Neuberger Berman όσο και η BlackRock, είναι τοποθετημένες σε τέσσερις μεγάλες Ελληνικές Τράπεζες και ελέγχουν πολύ μεγάλο μέρος του μετοχολογίου τους! Αρα...

Αρα, οι ισορροπίες της ... διαφημιστικής πίττας, μπορεί να διαταραχτούν ανά πάσα στιγμή, αν τα καθεστωτικά ΜΜΕ αναφέρουν τέτοια ... ανεπίτρεπτα πράγματα ! Εστω και ακροθιγώς!

Οπως επίσης μπορεί να διαταραχτούν οι δανειακές ισορροπίες πολλών επιχειρηματιών, που ... τολμούν και αναφέρουν στους Ελληνες, την πραγματική διαδρομή των σχέσεων Τραπεζιτών με τους Οίκους Αξιολόγησης και τα απανωτά χτυπήματα κατά της Ελλάδας!

Και μην απορείτε! Είναι τόσο απλά τα πράγματα...





http://www.gataros1.info/2012/06/blog-post_103.html


«Προτιμάμε να χαθεί η έδρα στην Αχαΐα από το να βγει ο Παπανδρέου βουλευτής»

Από μια κλωστή κρέμεται η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό Αχαΐας καθώς εκτιμάται πως αν το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσει ποσοστό κάτω από 11% δεν θα στείλει κανέναν εκπρόσωπό του στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, φουντώνουν οι φήμες ότι τοπικά στελέχη και παράγοντες δεν επιθυμούν την εκλογή του πρώην πρωθυπουργού και κινούνται ενεργά για να χαθεί η έδρα.

Η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Αχαΐα είχε προκαλέσει εξαρχής συγκρούσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που καταγράφονται στο real.gr ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της 6ης Μαΐου αλλά δεν εξελέγη, είχε τονίσει και σε παλαιότερη συνέντευξή του «την ανάγκη εκπροσώπησης της Αχαΐας στη Βουλή», λέγοντας έμμεσα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με τον Νομό.

Αλλες πληροφορίες επιμένουν ότι και ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Παπαδόπουλος είχε απειλήσει την Ιπποκράτους ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 17ης Ιουνίου αν το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπηθεί εκ νέου με τον Γιώργο Παπανδρέου επικεφαλής.

Ας σημειωθεί ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου το ΠΑΣΟΚ υπέστη συντριβή στην Αχαΐα που θεωρείται κάστρο της παράταξης και του παπανδρεϊσμού και εξέλεξε μόνο έναν βουλευτή. Δεν έλειψαν και οι φωνές που απέδωσαν αυτή την εκλογική καθίζηση στην παρουσία του κ. Παπανδρέου επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφού, όπως έλεγαν, «εξέφρασε στην Αχαΐα το μαύρο πανί του Μνημονίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα αχαϊκά ΜΜΕ, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση όσον αφορά στην υποψηφιότητα Παπανδρέου. Ενας εκ των ομιλητών δήλωσε ότι και τα μέλη του κόμματος δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ αν στο ψηφοδέλτιο είναι ο Παπανδρέου, για να λάβει απάντηση από άλλο μέλος του ΠΑΣΟΚ: «Έλεος πια. Τον ανατρέψατε και δεν σταματάτε ούτε τώρα. Με αυτά και αυτά δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας στο τέλος»!

«Αυτά που ακούστηκαν μέσα ήταν λίγα, καθώς ήταν παρών ο Πέτρος Ευθυμίου. Έξω λέγονται πολύ χειρότερα. Πολλά στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ επειδή στο ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να είναι ο πρώην πρόεδρος» δήλωσε στέλεχος του νομού, πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «είναι προτιμότερο να χάσει το ΠΑΣΟΚ την έδρα αρκεί να μην εκλεγεί ο Παπανδρέου».

Τοπικά Μέσα της Αχαΐας, αναφέρουν ότι ανοιχτή παραμένει η κόντρα με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς βενιζελικά στελέχη εξακολουθούν να προσπαθούν στην Αχαΐα να μην εκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφεύγει να παρέμβει στις προεκλογικές εξελίξεις, προκειμένου να μην του χρεώσουν και τη νέα ήττα (αφού τυχόν παρέμβασή του μπορεί να την εκμεταλλευτούν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), γνωρίζοντας όμως πως από αυτή του τη στάση θα κατηγορηθεί ότι δεν έκανε προεκλογική εκστρατεία ούτε για την επανεκλογή του, αναφέρει το Patranews.

Η ένταση στην Αχαΐα προϊδεάζει για τη σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου την επομένη των εκλογών, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει το αχαϊκό Μέσο.

http://skandalistis.blogspot.gr/


http://www.gataros1.info/2012/06/blog-post_8745.html

Βρέθηκαν Τρεις Δικαστές που ‘Έκριναν Αντισυνταγματικό το Μνημόνιο;

Για πρώτη φορά δικαστικοί λειτουργοί, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είναι εν ενεργεία Διοικητικός Εφέτης, ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και ανίσχυρες οι διατάξεις του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων με τους οποίους επιβλήθηκαν δραματικές περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και συντάξεις.

Παρά το γεγονός ότι ήδη με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κρίνει συνταγματικό το Μνημόνιο θεωρώντας ότι δεν παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις εντούτοις οι τρεις δικαστές επέμειναν να προσφύγουν στο Μισθοδικείο.

Κατά τη συζήτηση των προσφυγών ο νομικός εκπρόσωπος του εν ενεργεία Διοικητικού Εφέτη υποστήριξε ότι οι διατάξεις του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που επιφέρουν μειώσεις σε μισθούς επιδόματα και συντάξεις παραβιάζουν συνταγματικές και διεθνείς αρχές και κανόνες δικαίου που προστατεύουν την εργασία, τη ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, την ανθρώπινη αξία. Υπογράμμισε ακόμη ότι παραβιάζονται οι αρχές της αναλογικότητας και της προστατευόμενης εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος καθώς και η συνταγματική επιταγή για ισότητα στην κατανομή των δημοσίων βαρών.

Επιπλέον, ο νομικός εκπρόσωπος του εν ενεργεία δικαστή υποστήριξε ότι είναι ανίσχυρες οι διατάξεις του Μνημονίου αφού δεν κυρώθηκαν από τα 3/5 της Βουλής, ενώ επικαλέστηκε και απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Λετονίας που είχε ακυρώσει αντίστοιχες περικοπές συντάξεων ως αντίθετες τις αρχές της νόμιμης προσδοκίας και της αναλογικότητας.
Μάλιστα, κάλεσε τη δικαστική εξουσία δια του Μισθοδικείου να σταθεί στο ύψος της ως ισότιμη απέναντι στην εκτελεστική και νομοθετική εξουσία κρίνοντας αντισυνταγματικές τις επίμαχες ρυθμίσεις.

Στον αντίποδα ο νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου υποστήριξε ότι το Μισθοδικείο είναι αναρμόδιο να δικάσει τις υποθέσεις αυτές. Όπως είπε ως προς την προσφυγή του εν ενεργεία δικαστικού λειτουργού αρμόδια είναι τα Διοικητικά δικαστήρια ενώ ως προς τους συνταξιούχους δικαστικούς λειτουργούς αρμόδιο είναι το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επικαλέστηκε μάλιστα τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκριναν με μεγάλη πλειοψηφία συνταγματικό το Μνημόνιο.

Σημειώνεται ότι οι δίκες αυτές είχαν αναβληθεί προκειμένου να εκδοθεί προηγουμένως η απόφαση του ΣτΕ.
Το Μισθοδικείο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του το προσεχές διάστημα.

spithas1.blogspot.gr


http://www.gataros1.info/2012/06/blog-post_3478.html

Γερμανική αλητεία: Ζητάνε "μίνι" Μνημόνιο 100 ημερών από τη νέα κυβέρνηση

Eκβιάζει και σκληραίνει στην στάση του πριν ακόμα δει τη νέα ελληνική κυβέρνηση το Βερολίνο και άθελά του (;) στηρίζει, φυσικά τα κόμματα που τάσσονται κατά του Μνημονίου. Έτσι όπως μεταδίδει το Reuters: "Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών, μία τελευταία ευκαιρία θα δοθεί στη νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοσθεί στο ακέραιο, τότε το παιγνίδι τελείωσε»!
Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε μη κατονομαζόμενος Γερμανός αξιωματούχος ο οποίος μάλιστα ομολογεί ότι «Πρόκειται για μία πολύ σκληρή ψηφοφορία για τον ελληνικό λαό. Καλείται να υποστηρίξει την παλιά φρουρά που τον οδήγησε σε αυτό το χάλι, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι αν μέσα σε 100 μέρες, δηλαδή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου δεν γίνουν αυτά που πρέπει τότε θα είναι σαν να αποχωρούν μόνοι τους από την ευρωζώνη».

Άλλοι γερμανοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το ρεπορτάζ του Ρόιτερς, υπό τον τίτλο«Γερμανία και Ελλάδα: η ιστορία μίας απομάκρυνσης», θεωρούν ωστόσο ότι τα εμπόδια προς την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι περισσότερα. Κορυφαίος ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, εάν επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ».

«Οι Ευρωπαίοι είναι πιθανόν να αποφασίσουν να κλείσουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα θα πτωχεύσει προς τον Σεπτέμβριο, αλλά θα παραμένει ακόμη στο ευρώ», είπε ο ευρωπαίος τραπεζίτης.

«Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στους έλληνες πολιτικούς και υπάρχει η επίγνωση ότι όποιος και να νικήσει, το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να τύχει επαδιαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές. Το θέμα είναι πόσα είναι διατεθειμένη να πληρώσει η Γερμανία για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Μόνο η Μέρκελ και οι πολιτικοί μπορούν να το αποφασίσουν αυτό», είπε.

Το ρεπορτάζ αποτελεί ένα χρονικό της επιδείνωσης των σχέσεων ανάμεσα στο Βερολίνο και την Αθήνα μέσα από σειρά παρεξηγήσεων, αθέτησης υποσχέσεων και δημοσίων επιθέσεων. Γερμανοί αξιωματούχοι περιγράφουν την απογοήτευση του Βερολίνου για την αποτυχία της ελληνικής γραφειοκρατίας να εφαρμόσει τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην κορυφή, την αποτυχία στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο η ευθύνη δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα. Οι ευρωπαίοι εταίροι της, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, οι οποίοι έσωσαν απρόθυμα την Ελλάδα περισσότερο από δύο χρόνια πριν, στη συνέχεια την αγνόησαν μέχρι το τέλος του 2011, οπότε η οικονομική και δημοσιονομική της κατάσταση την έφεραν και πάλι στο προσκήνιο, σύμφωνα με γερμανούς αξιωματούχους.

«Για έναν χρόνο μετά το πρώτο πακέτο στήριξης, ούτε το Βερολίνο ούτε οι Βρυξέλλες έκαναν οποιαδήποτε συμβολική πολιτική κίνηση προς την Ελλάδα. Κανείς δεν ταξίδεψε μέχρι εκεί για να έχει μία εικόνα της κατάστασης», δήλωσε ο Μάρκους Κέρμπερ, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) και πρώην αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. «...Δεν κατάλαβαν ότι μία νομισματική ένωση δεν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο», είπε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο Μάρκους Κέρμπερ θεωρεί ότι η Μέρκελ δεν έχει τη δυνατότητα να αφήσει την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, διότι αυτό θα προκαλούσε ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση στην ευρωζώνη με καταστροφικές συνέπειες, ακόμη και για τη Γερμανία, οι εξαγωγές της οποίας εξαρτώνται από την οικονομική υγεία των ευρωπαίων εταίρων της.

Όπως σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, όπου φθάνει να απεχθάνεται ο ένας τον άλλο, αλλά παραμένουν μαζί για το καλό των παιδιών, η Γερμανία κι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνουν μαζί για κάποιο διάστημα. Αυτό είναι ένα μήνυμα που η Μέρκελ πρέπει να αρχίσει να εκπέμπει με μεγαλύτερη έμφαση προς τους γερμανούς πολίτες μετά τις ελληνικές εκλογές, είπε ο Κέρμπερ.

«Η Γερμανία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να πωλεί τα προϊόντα της σε όλους τους άλλους και να διατηρεί μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα χωρίς να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες και ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη προς όφελος των δικών της συμφερόντων», δήλωσε.«Όπως είπε κάποτε ο Μίλτον Φρίντμαν, δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.triklopodia.com/2012/06/100_14.html

Το πρώτο ανδροειδές που θα μπορεί να φιλοξενήσει ανθρώπινη ψυχή !!! (VIDEO)


Ομάδα Ρώσων επιστημόνων κατασκευάζουν το πρώτο Android (όχι το λειτουργικό σύστημα…), στο οποίο θα μπορούμε να μεταφέρουμε το…μυαλό μας! Στόχος τους είναι να βοηθήσουν την Ανθρωπότητα στην επίτευξη της αθανασίας, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό...
ανθρωπόμορφων ρομπότ και διαγαλαξιακού ταξιδιού, έτσι ώστε να ξεφύγει από τον πλανήτη που κινδυνεύει από τον υπερπληθυσμό


Φυσικά, η τεχνολογία για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα και θα χρειαστούν αρκετά χρόνια προτού μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε.





Ωστόσο, το πρωτότυπο που κατασκευάστηκε περιλαμβάνει το κορμί ενός Android που θεωρητικά μια μέρα θα μπορεί να στεγάσει την «ανθρώπινη ψυχή», ξεγελώντας πρακτικά τον ίδιο τον θάνατο.


Το, τουλάχιστον, τρελό, φιλόδοξο αυτό σχέδιο σύμφωνα με τους επιστήμονες θα μπορεί να υλοποιηθεί μέχρι το 2045. Μέχρι τότε δείτε τα βίντεο:







http://astrikiprovoli.blogspot.gr
techgear.gr

http://okloios.blogspot.gr/2012/06/video_14.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters