Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Αργοναύτης» ένα ντοκιμαντέρ για τις άγνωστες Ελληνικές Νάρκες

Ένα ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κοντογιάννη, με σπάνιο πρωτότυπο υλικό, από τα προσωπικά του αρχεία που μας μεταφέρει στο 1936 στη βράβευση των εργοστασίων Στυλ. Ισιδ. Κοντογιάννη από τον διάδοχο Παύλο για την...

κατασκευή των ναρκών τύπου «Αργοναύτης».

Άραγε πόσοι από εμάς ξέρουν ότι στην Ελλάδα του 1930 παράγονταν νάρκες; πρόκειται για ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο, τόσο σε επίπεδο Ελληνικής πολεμικής και μη βιομηχανίας όσο και κινηματογραφικής, αφού το αρχειακό υλικό είναι του 1936 και αποτελεί ένα από τα λίγα ελληνικά φιλμ της εποχής.
 
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4010.html

Οι Ρότσιλντ και η εν Αθήναις σύσταση Ισραηλιτικής Αδελφότητος το 1890...

Πέμπτη, 07 Φεβρουάριος 2013 12:36
Στο παρακάτω ντοκουμέντο διαφαίνεται ότι οι Εβραίοι και συγκεκριμένα οι εν Αθήναις Ισραηλίτες, δημιουργούν αδελφότητα την οποία νομιμοποιεί ο τότε βασιλιάς Γεώργιος. Πρόεδρος της αυτής αδελφότητος... ο Κάρολος Ρότσιλντ!!!
Δείτε το ΦΕΚ:

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ σε μορφή .PDF


Μεταξύ άλλων διαβάζουμε ότι:
Η αδελφότις δημιουργείται με σκοπό την νομιμοποίηση της υποστάσεως και εκπροσώπησης τους, για κοινωφελή έργα, για τις ανάγκες τις κοινωνικές και θρησκευτικές, για οικοδόμηση Συναγωγής και Εβραϊκών Σχολείων, και η κατά των ενόν των δυσπραγούντων υποστήριξη και περίθαλψη.
Στο άρθρο 6 αναφέρεται ότι ο Ραββίνος της αδελφότητος θα καλείται από την επιτροπή προς παροχήν πληροφοριών.
Στο άρθρο 15 αναφέρεται ότι μέλος μπορεί να γίνει Ισραηλίτης που διαμένει μόνιμα εν Αθήναι τουλάχιστον 10 έτη και εφόσον τους δεχθεί η Τριμελής Επιτροπή (Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας) και ο Ραββίνος.
Στο άρθρο 19 αναφέρει ότι η Αδελφότις θα δίνει εισφορά στο πτωχοκομείο και στα νοσοκομεία "Ελπίς" και "Ευαγγελισμός"


Για να δούμε όμως κάτι που έχει ενδιαφέρον:


Πρόεδρος Κάρολος Ρότσιλντ. Για να δούμε και κάποια ακόμη στοιχεία από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Κ.Ι.Σ.) για την γνωστή Τραπεζιτική οικογένεια των Ρότσιλντ και την παρουσία τους στην Ελλάδα:

Μετά το 1834, και την ανακύρηξη της Αθήνας ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας, αναπτύχθηκε μία μικρή εβραϊκή κοινότητα. Αριθμός εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών και ο χρηματιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα. Μέσω της Δουκίσσης της Πλακεντίαςαποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση για την ανέγερση της Συναγωγής (1843).

Η Δούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης της Βίβλου μια βαθειά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό. Το 1847 οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν τη δημόσια περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη, για να μην προσβληθεί ο βαρόνος ντε Ρότσιλντ, ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα. Σε αντίποινα ένα μέρος του πλήθους έκαψε την κατοικία του Ισραηλίτη Δαβίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιμου προξένου της Πορτογαλίας. Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζημίωσης και, τελικά, ο υπουργός των Εξωτερικών λόρδος Πάλμερστον απέκλεισε το 1850 με αγγλικά πλοία το λιμάνι του Πειραιά. Το 1852 η δημοτική αρχή αποποιήθηκε τη δωρεά της Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής.

Η εβραϊκή παρουσία αυξήθηκε από 60 άτομα το 1877 σε 250 το 1878. Η εβραϊκή Κοινότητα αναγνωρίστηκε επίσημα το 1889. Το 1890 πρόεδρος της Κοινότητας διετέλεσε ο Κάρολος Ρότσιλντ (1843 - 191Cool. Την εποχή εκείνη, λειτουργούσαν έλλειψη Συναγωγής 3 μικροί ευκτήριοι οίκοι.

(link: http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=476&Itemid=46)




Οι Ρότσιλντ και η Ελλάδα


Οι δεσμοί μελών της οικογένειας Ρότσιλντ με τους Εβραίους της Ελλάδας υπάρχουν από τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Σε όλη την Ευρώπη μέλη της οικογένειας υποστήριζαν Exclamation mark των αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, τόσο οικονομικά Exclamation mark όσο και ηθικά, χρησιμοποιώντας την πολιτική καθώς και την κοινωνική τους επιρροή στους διπλωματικούς κύκλους της Ευρώπης.

Ο Μαξ ντε Ρότσιλντ, ήρθε στην Ελλάδα με την ακολουθία του Βασιλιά Όθωνα και διετέλεσε οικονομικός σύμβουλός του για αρκετά χρόνια. Ο Μαξ ντε Ρότσιλντ ήταν περήφανος για την εβραϊκή καταγωγή του και με την άφιξή του στην Αθήνα συνέβαλε στο συντονισμό μιας μικρής αλλά σημαντικής Κοινότητας Ασκεναζί Εβραίων.

Το 1889 το ελληνικό κράτος αναγνώρισε επίσημα την Ι.Κ. της Αθήνας. Το 1890 ο Τσάρλς (Κάρολος) Ρότσιλντ, γιος του Μαξ, έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών. Το 1897 επισκέφθηκε την Αθήνα ο βαρώνοςΦερδινάνδος Ρότσιλντ, ο οποίος, μεταξύ άλλων επαφών που είχε, συνάντησε τον υπουργό Ι. Κολλέτη για θέματα που αφορούσαν την Εβραϊκή Κοινότητα.

Τον Ιανουάριο του 1897, ο Φερδινάνδος Ρότσιλντ πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη με το σκάφος του, σταμάτησε στη Χαλκίδα και συνάντησε εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας, οι οποίοι του έθεσαν τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετώπιζε η Κοινότητα. Ο βαρώνος ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της Κοινότητας προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στις πολυμελής οικογένειες που είχαν μείνει άστεγες λόγω του καταστροφικού σεισμού που είχε χτυπήσει την πόλη πριν από δυόμιση χρόνια. Επίσης, συνέβαλε οικονομικά στην κατασκευή ενός τείχου περιμετρικά στο εβραϊκό νεκροταφείο της Χαλκίδας.

Στη συνέχεια ο βαρώνος επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολήθηκε με επιχειρηματικές δραστηριότητες, καλλιεργώντας παράλληλα στενούς δεσμούς με τους   Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Για τη σημαντική προσφορά της οικογένειας Ρότσιλντ στην εβραϊκή ζωή της Ελλάδας, οι Κοινότητες της Αθήνας και της Χαλκίδας, στις αναμνηστικές μαρμάρινες πλάκες όπου αναγράφονται τα ονόματα των μεγάλων ευεργετών, αναφέρουν και το όνομα της οικογένειας Ρότσιλντ.

(http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=402:2009-07-03-10-35-03&catid=12:2009&Itemid=41)




υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (και όχι Ελληνική Εθνική Τράπεζα) ιδρύθηκε το 1841 και ήταν εξ αρχής ΙΔΙΩΤΙΚΗ τράπεζα (αποδείξειςΕΔΩ), η οποία είχε το προνόμιο της έκδοσης του χρήματος στην Ελλάδα μέχρι το 1928 που μια άλλη ιδιωτική Τράπεζα η "Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος" πήρε τα προνόμια (δείτε σχετικό ντοκιμαντερ επί του θέματος κάνοντας κλικΕΔΩ)



υπενθυμίζουμε επίσης το παρακάτω:

"...Μην δανείσεις στον συμπατριώτη σου χρήματα με τόκο ή τρόφιμα με τόκο ή οτιδήποτε άλλο δανειστεί από σένα. Από τον ξένο θα παίρνεις τόκο, αλλά από τον ομοεθνή σου δεν θα παίρνεις, για να σε ευλογεί κύριος ο θεός σου (Ιεχωβά), σε οτιδήποτε επιχειρήσεις, στην χώρα που πηγαίνετε για να την πάρετε για ιδιοκτησία σας".

Δευτερονόμιον κεφ.23 παρ.20


Δείτε το ΦΕΚ με το οποίο ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1920 έκανε την Εβραική Κοινότητα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου! δηλαδή Κράτος!

κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ΦΕΚ σε μεγέθυνση



κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την ιστορία των Ρότσιλντ. Επίσης κάντε κλικ ΕΔΩκαι ΕΔΩ για να δείτε τα υπόλοιπα ΦΕΚ που κάνουν το ΚΙΣ (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) ΝΠΔΔ (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) δηλαδή ΚΡΑΤΟΣ!







ͺͺͺͺͺ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟN ͺͺͺͺͺ

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/03/oi-rotsilnt-kai-h-en-athhnais-systash-israhlitikhs-adelfothtos-t.html

Η Εθνική Τράπεζα είναι Ιδιωτική

Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010 09:56
Η ψευδαίσθηση ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ ή NBG) είναι δημόσια κυκλοφορεί μεταξύ των συζητήσεων των πολιτών. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική τράπεζα όπως μας ενημερώνει η ίδια μέσω του Υπουργού Οικονομικών. Εκτός αυτών διατηρεί και off Shore εταιρεία στα νησιά Cayman από κοινού με την Credit Bank Suisse εν ονόματι C.P.T. Invesments
Δείτε τα επίσημα έγγραφα:
1. Στο πρώτο έγγραφο μας ενημερώνει ότι είναι ιδιωτική τράπεζα:
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση


2. Στο παρακάτω έγγραφο μας ενημερώνουν ότι διατηρεί off Shore εταιρεία με έδρα τα νησιά Cayman από κοινού με την Ελβετική Τράπεζα Credit Suisse

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση

Υ.Γ. αν τώρα ψάχνετε να βρείτε σε ποιους ανήκει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, δεν θα το βρείτε εύκολα, έχουν κρύψει καλά τα ίχνη αν και ο κόσμος το έχει τούμπανο... παρόλα αυτά να ξέρετε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ΕΤΕ ανήκει σε αυτούς που κηρύττουν μετά βαίων και θυμιατών  "ο έχων δυο χιτώνας να παίρνει και των διπλανών" και φυσικά των δημιουργών αυτών! (Ελέω θεού)



[update 18.02.2011] Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κατάργησε το "της Ελλάδος", αποδείξεις ΕΔΩ





₪₪₪₪₪ ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟN ₪₪₪₪₪
http://knossopolis.com/2010-09-08-21-43-18/191-2010-09-30-08-10-04.html

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ:Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΡΑΤΩΝ

ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΣΙΤΙ ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΒΑΤΙΚΑΝΟ-ΟΥΑΣΙΝΚΤΟΝ DC   
                    

Πηγή Αθέατη γνώση
1. Πόλη των κρατών 

Μήπως οι παγκόσμιοι πόλεμοι, οι επαναστάσεις και άλλα μεγάλα γεγονότα της ανθρώπινης ιστορίας δεν έχουν συμβεί φυσικά ή συμπτωματικά, μήπως τα είχαν προγραμματιστεί;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό μπορεί να βρεθεί μέσα στα όρια των τριών ισχυρών πόλεων σε όλο τον κόσμο. Οι τρεις πόλεις που δεν ανήκουν σε καμία χώρα και δεν πληρώνουν φόρους. Είναι η Περιφέρεια της Ουάσιγκτον της Κολούμπια, η οποία δεν αποτελεί μέρος της πόλης της Ουάσιγκτον ή των Ηνωμένων Πολιτειών. Το κέντρο της πόλης του Λονδίνου, το οποίο δεν είναι μέρος του Λονδίνο ή της Αγγλίας, και Πόλη του Βατικανού, η οποία δεν αποτελεί μέρος της Ρώμης ή της Ιταλίας. 

Αυτές οι πόλεις, ονομάζονται Πόλεις των κρατών, και έχουν τη δική τους ανεξάρτητη σημαία, τους δικούς τους ξεχωριστούς νόμους,και τη δική τους ξεχωριστή ταυτότητα. 



2. Βατικανό 

Κοσμεί τους τοίχους της βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό είναι η απο το Βατικανό-εγκεκριμένη εικόνα του Θεού.   Ένας οργισμένος γενειοφόρος άνδρας στον ουρανό, ζωγραφισμένος από τον Michael Angelo. Οι σκληρές και βίαιες εικόνες του βασανισμένου γιου του Θεού,  που υποφέρει αιμορραγώντας και πεθαίνοντας με τα αγκάθια μέσα στο κρανίο του, και τα καρφιά που σφυροκοπιούνται στα πόδια και τα χέρια του, βρίσκονται στη διάθεση του κοινού καθ 'όλο το Βατικανό.Αυτές οι εικόνες χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι ο Θεός επέτρεψε στον Υιό Του  να βασανίζεται και να θανατωθεί για να σώσει τις ψυχές των ανθρώπων οι οποίοι είναι όλοι γεννημένοι αμαρτωλοί. 


Το Βατικανό κυβερνά περίπου 2 δισ. ανθρώπους στον κόσμο. Η κολοσσιαία περιουσία του Βατικανού περιλαμβάνει τεράστιες επενδύσεις με τον Ρότσιλντ στη Βρετανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και με γιγαντιαίες εταιρείες πετρελαίου και όπλων όπως η Shell και η General Electric. Η στερεά χρυσή ράβδος του Βατικάνου, αξίας δισεκατομμυρίων, φυλάσεται απο τον Rothschild σε ελεγχόμενη Τράπεζα της Αγγλίας και την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Η Καθολική Εκκλησία είναι η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, σε συσσώρευση πλούτου και  ιδιοκτησίας ακινήτων, κατέχοντας τον πιό υλικό πλούτο από οποιαδήποτε τράπεζα,  εταιρία, ή οποιαδήποτε κυβέρνησηοπουδήποτε στον κόσμο. 


Ενώ τα 2/3 του κόσμου κερδίζει λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα, και το 1/5 του κόσμου υποσιτίζεται ή πεθαίνει από την πείνα, οι συσσωρεύσεις του Βατικάνου σε παγκόσμιο πλούτο, τα κέρδη από το χρηματιστήριο, και την ίδια στιγμή νουθετεί τον κόσμο για χορηγία.


Λοιπόν, πώς έκανε το Βατικανό όλο αυτό τον πλούτο κατά τη διάρκεια της χιλιετίας; Μία μέθοδος ήταν να βάλει μια τιμή-ετικέττα στην αμαρτία. Πολλοί επίσκοποι και πάπες εμπορεύτηκαν ενεργά την αμαρτία και τον φόβο  για το κέρδος, πουλώντας συγχωροχάρτια. Οι προσκυνητές είχαν ενθαρρυνθεί να προπληρώσουν  για τις αμαρτίες που δεν είχαν διαπράξει ακόμη και να πάρουν χάρη μπροστά από το χρόνο. Όσοι δεν πληρώνουν απειλούνται με αιώνια καταδίκη. Μια άλλη μέθοδος ήταν οι πλούσιοι ιδιοκτήτες γης να παραδώσουν τη γή και την τύχη τους στην εκκλησία στο κρεβάτι του θανάτου τους, σε αντάλλαγμα μιας ευλογίας  που υποτίθεται θα τους επιτρέψει να πάνε στον παράδεισο. 




Ο Πάπας ο Λέων ο πέμπτος αναδιοργανώνει την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, με την πώληση εισιτηρίων από την κόλαση στον παράδεισο. 

Η καθολική εκκλησία έχει καταστεί η μεγαλύτερη μαφία στη γη, για την προστασία των ανθρώπων με την "συγχώρεση για τις αμαρτίες". Πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να συγχωρούν αμαρτίες, ενδεχομένως, όταν κάνουν και διδάσκουν το αντίθετο από ό, τι ο Θεός και ο Χριστός διδάσκει στην Αγία Γραφή και που προφανώς δεν εργάζεται γι 'αυτούς; 

Η πρακτική της Καθολικής εκκλησίας στη διδασκαλία των ανθρώπων, είναι ότι μπορούν να είναι αμαρτωλοί όλη τους τη ζωή,  και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι μια αμοιβή για την εκκλησία για «τη συγχώρεση».  Είναι μία από τις κύριες αιτίες όλων των κακών και ανεντιμότητας στον κόσμο, καθώς οι άνθρωποι πραγματικά διδάσκονται και ενθαρρύνονται να είναι αμαρτωλοί και κακοί, παρά να εξαγνιστούν και να προσπαθήσουν να γίνουν τέλειοι, δεδομένου ότι μόνο ο Θεός είναι τέλειος όπως διδάσκει η Αγία Γραφή. 


Το πιο θλιβερό σημείο είναι ότι πολλοί άνθρωποι αγοράζουν πραγματικά τα ψέματα της εκκλησίας και σκέφτονται ότι μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι με την ύπαρξη κακίας σε όλη τους τη ζωή, και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να επιδιώκουν τη συγχώρεση από έναν ιερέα.

Κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χρόνων, η Καθολική Εκκλησία όχι μόνο συσσώρευσε τον πλούτο που συνέλεξε από τους φτωχούς, αλλά συσσώρευσε και τη γνώση. κρατώντας τις μάζες ανίδεες και στο σκοτάδι, στερόντας τους την βασική εκπαίδευση.

Μεταξύ 1095 και 1291 μ.Χ. ο Πάπας ξεκίνησε 7 λουτρά αίματος που ονομάζονται χριστιανικές σταυροφορίες, βασανιστήρια, δολοφονίες, αποκεφαλισμό και μαζική δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων στο όνομα του Θεού. Βάναυσοι στρατιώτες του Πάπα Ναϊτών Ιπποτών ή Ιππότες του Ναού του Σολομώντα, που έξελίχθηκαν σε μυστική αδελφότητα που σήμερα ονομάζονται Ελευθεροτέκτονες.

Μεταξύ 1450 και 1700 μ.Χ. η Καθολική Εκκλησία ακολούθησε τον ιερό τρόμο τους με την Ιερά Εξέταση. 
Η Καθολική Εκκλησία κυνήγησε, βασάνισε και έκαψε ζωντανές-δεκάδες χιλιάδες αθώες γυναίκες στην πυρά. 

Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, το βατικανό επικρίθηκε για την υποστήριξη του Χίτλερ και του ναζιστικού καθεστώτος, τον οποίο ο Πάπας ευλόγησε και τον ονόμασε «τον απεσταλμένο του Θεού».  

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 δεκαετιών  περισσότεροι από χίλιοι πεντακόσιοι ιερείς και επίσκοποι  έχουν εντοπιστεί για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων χιλιάδων αγοριών και κοριτσιών σε κοινότητες εμπιστοσύνης και στα ορφανοτροφεία τους. 

3. Η πόλη του Λονδίνου 


Όπως η πόλη του Βατικανού, η καρδιά της πόλης του Λονδίνου είναι επίσης ιδιόκτητη εταιρεία πόλεων η κρατών, που βρίσκεται στο κέντρο του  Λονδίνου.
Σήμερα, το κράτος της Πόλης του Λονδίνου είναι το οικονομικό κέντρο εξουσίας του κόσμου, και το πλουσιότερο τετραγωνικό μίλι στην επιφάνεια της Γης. Στεγάζει την ελεγχόμενη Τράπεζα του Rothschild  της Αγγλίας, Lloyds του Λονδίνου, το London Stock Exchange, όλες τις βρετανικές τράπεζες, τα υποκαταστήματα 385 ξένων τραπεζών και 70 αμερικανικών τραπεζών. Διαθέτει δικά της δικαστήρια, τους δικούς της νόμους, τη δική της σημαία και την δική της αστυνομική δύναμη.Δεν είναι μέρος του μεγαλύτερου Λονδίνου, ή της Αγγλίας, ή της βρετανικής Κοινοπολιτείας και δεν πληρώνει κανέναν φόρο. Το Κράτος Πόλη του Λονδίνου  στεγάζει τα μονοπώλια εφημερίδων. Είναι επίσης η έδρα του παγκόσμιου Αγγλικού Τεκτονισμού, και έδρα για το παγκόσμιο καρτέλ χρημάτων γνωστό ως The Crown " Κορώνα"

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, The Crown δεν είναι η βασιλική οικογένεια ή ο βρετανικός μονάρχης. Το Crown είναι το κράτος ιδιωτικών εταιριών της πόλης του Λονδίνου. Έχει ένα συμβούλιο από 12 μέλη, κάτω από ένα δήμαρχο, που ονομάζεται ο Λόρδος δήμαρχος. Ο δήμαρχος και το συμβούλιο των 12 μελών χρησιμεύουν ως τα πληρεξούσια ή οι αντιπρόσωποι για των 12 παγκοσμίως πλουσιότερων, οι τις περισσότερες ισχυρές τραπεζικές οικογένειες, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας των Rothschild, της οικογένειας Warburg, της οικογένειας Oppenheimer και της οικογένειας Schiff. Αυτές οι οικογένειες και οι απόγονοί τους τρέχουν την εταιρία κορωνών του Λονδίνου.   

Το Crown Corporation κατέχει τον τίτλο  για να στέψει παγκοσμίως το έδαφος στις αποικίες κορωνών όπως τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Το βρετανικό Κοινοβούλιο και ο βρετανός πρωθυπουργός χρησιμεύουν ως ένα δημόσιο μέτωπο για την κρυμμένη δύναμη των κυβερνόντων οικογενειών των κορωνών. 


4. Η Περιφέρεια της Κολούμπια 


Όπως τις πόλεις κράτη του Λονδίνου και του Βατικάνου, το ένα τρίτο πόλεων κρατών δημιουργήθηκε επίσημα το 1871, με τη μετάβαση του νόμου του 1871.  Αυτή η κατάσταση ονομάζεται πόλη της Περιφέρειας της Κολούμπια και βρίσκεται 10sq μίλια από την ακτή, στην καρδιά της Ουάσιγκτον. Η Περιφέρεια της Κολούμπια φέρει δική της σημαία, και έχει το δικό της ανεξάρτητο σύνταγμα. 


Το σύνταγμα για τη Περιοχή της Κολούμπια λειτουργεί βάσει ενός τυραννικού ρωμαϊκού νόμου γνωστού ως Lex Fori, η οποία δεν φέρει καμία ομοιότητα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Όταν συνέδριο πέρασε την πράξη του 1871 δημιούργησε μια ξεχωριστή εταιρεία γνωστή ως οι Ηνωμένες Πολιτείες και εταιρική διακυβέρνηση για την Περιφέρεια της Κολούμπια.   Αυτή η πράξη επέτρεψε στη Περιοχή της Κολούμπια να λειτουργήσει ως εταιρία έξω από το αρχικό σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και έξω από το συμφέρον των αμερικανικών πολιτών.  

Αν και γεωγραφικά χωριστές, οι πόλεις κράτη του Λονδίνου, του Βατικάνου και της Περιοχής της Κολούμπια είναι μια ενδασφαλίζοντας αυτοκρατορία αποκαλούμενη αυτοκρατορία της πόλης. 

Η σημαία της περιοχής της Ουάσιγκτον της Κολούμπια έχει τρία κόκκινα αστέρια. Ένα για κάθε πόλη-κράτος στην αυτοκρατορία των τριών πόλεων. Αυτή η εταιρική αυτοκρατορία των τριών πόλεων κρατών ελέγχει τον κόσμο οικονομικά, μέσα από κέντρο της πόλης του Λονδίνου, στρατιωτικά μέσω της Περιφέρειας της Κολούμπια, και πνευματικά μέσα από το Βατικανό. 

5. Οι ΗΠΑ - Μια αποικία του Στέμματος 

Μια νηφάλια μελέτη των υπογεγραμμένων συνθηκών και των χαρτών μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών εκθέτει μια συγκλονιστική αλήθεια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πάντα και εξακολουθούν να είναι μια βρετανική αποικία του Στέμματος. 


Ο βασιλιάς James ο πρώτος ήταν διάσημος όχι μόνο για τη μετάφραση της Αγίας Γραφής στην έκδοση King James.  Αλλά για την επιχείρηση του υπογραφής του πρώτου χάρτη της Βιρτζίνια το 1606.  Εκείνος ο χάρτης χορήγησε οι Βρετανοί προγόνοι της Αμερικής την άδεια να εγκατασταθούν και να κατοικήσουν στην Αμερική. Ο χάρτης επίσης εγγυάται ότι οι μελλοντικοί βασιλιάδες και βασίλισσες της Αγγλίας θα έχουν κυρίαρχη εξουσία πάνω σε όλους τους πολίτες και το αποικισμένο έδαφος στην Αμερική, που κλέβεται από τους Ινδούς.


Αφότου δήλωσε η Αμερική την ανεξαρτησία της από τη Μεγάλη Βρετανία, η Συνθήκη του 1783 υπεγράφη. Εκείνη η συνθήκη προσδιορίζει συγκεκριμένα το βασιλιά της Αγγλίας ως πρίγκηπας των Ηνωμένων Πολιτειών και έρχεται σε αντίθεση με την πεποίθηση ότι η Αμερική κέρδισε την επανάσταση.  

Παρά το γεγονός ότι ο βασιλιάς Γεώργιος ο 3ος. της Αγγλίας έδωσε το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών του σε αμερικανικές αποικίες, κράτησε το δικαίωμά του να συνεχίσει να λαμβάνει πληρωμή για το επιχειρηματικό εγχείρημα του αποικισμού της Αμερικής. 

Αν η Αμερική είχε κερδίσει πραγματικά τον πόλεμο της ανεξαρτησίας, δεν θα είχαν συμφωνήσει ποτέ να πληρώσουν τα χρέη  και τις αποζημιώσεις στο βασιλιά της Αγγλίας. . 

Το αίμα της Αμερικής ενυδάτωσε την επανάσταση ενάντια στην οδηγημένη βρετανική χρεοκοπημένη Αμερική και γύρισε τους πολίτες της σε μόνιμους σκλάβους χρέους του βασιλιά. Στον πόλεμο του 1812  οι Βρετανοί έκαψαν ολοσχερώς το Λευκό Οίκο και όλα τα κτίρια της αμερικανικής κυβέρνησης. Καταστρέφοντας τα αρχεία επικύρωσης του Συντάγματος των ΗΠΑ. 

Οι περισσότεροι πολίτες των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο πρόεδρος της είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος στη γη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μια χώρα, είναι μια εταιρεία. Και ο πρόεδρος είναι πρόεδρος της εταιρείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο ίδιος και οι αιρετοί του εργάζονται για την εταιρεία, όχι για τον αμερικανικό λαό. Δεδομένου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια εταιρεία, η οποία είναι κύρια εταιρία των Ηνωμένων Πολιτειών.


6. Οβελίσκοι 


Στο κέντρο της κάθε πόλης-κράτους υπάρχει ένα φαλλικό σχήμα ένος πανύψηλου πέτρινου μνημείου που ονομάζεται οβελίσκος, και  δείχνει προς τον ουρανό.  ο οβελίσκος γνωστός ως μνημείο της Ουάσιγκτον  ήταν αφιερωμένος στον μασόνο George Washington από το μασονικό οίκημα της Περιφέρειας της Κολούμπια. 250  μασονικά οικήματα χρηματοδότησαν το μνημείο οβελίσκων της Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένων των Ιπποτών του Ναού. 

Στην καρδιά του Λονδίνου πόλεων κρατών, είναι ένας 187 τόνων και  69 πόδια - ψηλός αιγυπτιακός οβελίσκος αποκαλούμενος βελόνα της Κλεοπάτρας. Είχε μεταφερθεί από την Αίγυπτο και στήθηκε στις όχθες του ποταμού Τάμεση. 

Στην πόλη του Βατικανού, ένας άλλος αιγυπτιακός οβελίσκος δεσπόζει ψηλά πάνω απο την πλατεία του Αγίου Πέτρου. 

Οι Οβελίσκοι με το φαλλικό σχήμα είναι μνημεία προς τιμήν του ειδωλολατρικού θεού Ήλιου της αρχαίας Αιγύπτου που ονομάζεται Amen Ra. Το πνεύμα αυτού του ειδωλολατρικού Θεού λέγεται οτι θα κατοικήσει μέσα στον οβελίσκο.
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5935.html

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ 5.3.2013 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΥΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. στο Aktina radio



2 σχόλια

από Θνητος | Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013 11:50 πμ

""Σας καλεσε ο Διας στο σπιτι της κορης του , της Ευρωπης ! κι εσεις ηρθατε με τα οπλα ! ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΤΕ !!!""
 
από Πλάτων Πισατίδης | Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013 1:29 μμ
 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ... ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο,ΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ...Ή ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ;

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/03/aktina-radio-artemhs-swrras-5-3-2013-akoyste-th-hthesinobradynh-.html

ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ!ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ ΑΒΕΡΩΦ!!


Πριν λίγο ενημερωθήκαμε πως σε σχολική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε από Λύκειο του Κορυδαλλού έγιναν τα παρακάτω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα !
Οι μαθητές του Λυκείου ξεναγήθηκαν στο θρυλικό Αβέρωφ και αφού βγήκαν στο κατάστρωμα θέλησαν να βγάλουν την ελληνική σημαία από την τσάντα τους για να βγουν μια αναμνηστική φωτογραφία ... την ώρα όμως που ο συμμαθητής μας κράταγε την σημαία ο καθηγητής του, αποκρίθηκε στον συμμαθητή μας " Τι πάει να κάνει εκεί ; " , ο συμμαθητής μας απάντησε πως θέλουν να βγάλουν φωτογραφία . Ο ανθέλληνας καθηγητής ενοχλημένος από την γαλανόλευκη κατέβασε τα παιδιά κάτω από το Αβέρωφ που φυσικά δεν υπάκουσαν στις αντεθνικές αντιλήψεις του καθηγητή τους όπου είχε την απαίτηση να μαζέψουν την ελληνική σημαία , τουτέστιν οι συμμαθητές μας αφού κατέβηκαν κάτω από το Αβέρωφ άνοιξαν πάλι την ελληνική σημαία και έβγαλαν τις παραπάνω φωτογραφίες . Φυσικά οι μαθητές απέσπασαν τα θετικά σχόλια από τους ναύτες του Θωρηκτού Αβέρωφ ... Τέλος αύριο ίσως οι συμμαθητές μας να πάρουν διήμερη αποβολή για την πατριωτική τους ενέργεια !!!

Εμείς από την πλευρά μας τους απαντάμε πως είναι τιμή να παίρνουν αποβολές από αντεθνικά δηλητήρια της εκπαίδευσης για αυτό κι εμείς τους λέμε να συνεχίσουν να κρατάνε ψηλά την σημαία μας και το εθνικό τους φρόνιμα , όσο για τα αντεθνικά δηλητήρια της εκπαίδευσης τα προειδοποιούμε πως είμαστε οι πρώτες σταγόνες σε μια καταιγίδα που έρχεται ...

ΖΗΤΩ Η ΑΙΩΝΊΑ ΕΛΛΑΣ !

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΥΣ!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ - enwtheite.blogspot.gr

http://elnewsgr.blogspot.com

 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/03/ki-allo-kroysma-gia-th-shmaia-kathhghths-katebase-mathhtes-apo-t.html 

Οι Έψιλον και τα «Άτομα Άλφα»...


Ποια είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η Ομάδα Έψιλον!

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί η «επίσημη» παρουσίαση μιας ομάδας ξεχωριστής, που εδώ και χρόνια αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και ενασχόλησης πάρα πολλών, εντός και εκτός Ελλάδος: της
Ομάδας Ε. Σήμερα, μαζί με τον συνεργάτη της «Ε.Ω.», τον ερευνητή Γιώργο Πάλμο, η Ομάδα Ε μας εισάγει σε έναν άλλο κόσμο, άγνωστο σε πολλούς. Έναν κόσμο που αποτελείται από ανθρώπους με ξεχωριστές ικανότητες, ως αποτέλεσμα της εξελικτικής αλλαγής, κάτι σαν «μεταλλαγμένους», έναν κόσμο τεχνολογίας και υπερτεχνολογίας, αλλά και έναν κόσμο μεταφυσικό.

Και αν οι Χ- Men, στο ομώνυμο έργο, αντιμετωπίστηκαν με επιφύλαξη και φόβο και γι’ αυτό το λόγο κρύβονταν, οι άνθρωποι της Ομάδας Ε δηλώνουν ότι πάντοτε ήταν εδώ, ανάμεσά μας, δίπλα μας, βοηθώντας την Ελλάδα. Και αν η Ομάδα Ε για κάποιους ήταν ένα αποκύημα της φαντασίας, η σημερινή παρουσίαση γνωρίζουμε ότι θα τους διαψεύσει.
Ποια είναι λοιπόν η Ομάδα Ε; Τι είναι και πώς έχει βοηθήσει την Ελλάδα και όλους εμάς ξεχωριστά;

Όποιος ανατρέξει στη Βικιπαίδεια θα δει ότι γράφει τα εξής: «Η Ομάδα Έψιλον είναι μια, ίσως φανταστική, μυστική οργάνωση που σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ύπαρξής της αποτελείται από Έλληνες και ξένους φιλέλληνες επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές, επιχειρηματίες και πολιτικούς. Καθότι δεν υπάρχει επίσημη παρουσία της ομάδας, η ύπαρξή της συνήθως αμφισβητείται. Ενίοτε η φιλολογία της Ομάδας Ε τοποθετείται στα πλαίσια ενός αστικού μύθου χωρίς κάποια βάση. Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του ελληνικού πολιτισμού/διαφώτισης στον κόσμο.

Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της, οι σημερινοί αρχηγοί και όλοι οι Έλληνες και άλλες φυλές, προέρχονται από τον Σείριο ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας ή άλλα άστρα ή γαλαξίες, που ήρθαν στα αρχαία χρόνια και εξαπλώθηκαν σε όλη την γη διαδίδοντας τη γνώση τους στους λαούς του κόσμου. Σύμφωνα με ορισμένους, η Έψιλον διαθέτει μυστικές βάσεις στη Σελήνη, στην Ανταρκτική και αλλού και βοήθησε στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή, το 1974. Εκτός από την προστασία της Ελλάδας, η ομάδα Έψιλον λέγεται πως βρίσκεται σε διαμάχη με τους Εβραίους, οι οποίοι – λένε - υποκινούν τις μεγάλες δυνάμεις και ελέγχουν τις τράπεζες.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Κούρο, η φιλολογία των Έψιλον ξεκίνησε τη δεκαετία του '70. Το 1976 ο Ανέστης Κεραμιδάς έκανε σχετική δημοσίευση στο Μακεδονικό Μήνυμα, ενώ η Ομάδα Έψιλον αναφέρθηκε αρχικά από τον Ιωάννη Φουράκη. Αργότερα, ασχολήθηκαν με το ζήτημα της Έψιλον συγγραφείς και αρθρογράφοι, όπως οι: Ανέστης Κεραμιδάς, Κλεάνθης Γιαλλουράκης, Κώστας Διαμαντής και άλλοι.

Η ομάδα ονομάστηκε Έψιλον από τον ίδιο τον Ι. Φουράκη, αφού κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό της όνομα. Είναι τόσο μυστική που κανείς δεν γνωρίζει τίποτα για αυτή, αν είναι οργάνωση, ομάδα, από ποιους αποτελείται, τι σκοπούς εξυπηρετεί και ποια είναι η δράση της μέχρι τώρα… Επίσης, ό,τι έχει γραφτεί και ειπωθεί μέχρι σήμερα για αυτή την ομάδα δεν μπορεί να στηριχθεί με αποδείξεις, με αποτέλεσμα κάθε είδους πληροφορία να είναι αμφισβητήσιμη».

Και να που έφτασε η στιγμή η «Ε.Ω.» και ο Γιώργος Πάλμος, να δώσουν ένα οριστικό τέλος σε όσα κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες – ως παραφιλολογία - για την συγκεκριμένη ομάδα, ξεκινώντας από την πραγματική ιστορία της ομάδας και τον «ορισμό» της. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε ο Γιώργος Πάλμος: «Η Έψιλον παλαιότερα ονομαζόταν Ομάδα Απόλλωνος και πρώτος την «βάφτισε» ο δημοσιογράφος Αρίωνας Νασιάκος ή Νασάκης. Το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε δε για εκείνη το έγραψε ο Ανέστης Κεραμιδάς με κάποια μικρή βοήθειά μου και το οποίο πούλησε 250.000 αντίτυπα».

Όσο για το τι ακριβώς είναι η Έψιλον; Μπορούν να δοθούν πολλές ερμηνείες, με κυριότερες τις εξής τρεις:
1. Η Ομάδα Ε είναι μια ομάδα υποστηρικτών του ελληνοκεντρικού πολιτισμού.
2. Η Ομάδα Ε είναι μια ομάδα εφευρετών, τεχνολόγων και ψιονικών (με ειδικές ψυχικές δυνάμεις) ελληνοκεντρικής αισθητικής.
3. Η Ομάδα Ε είναι μια ομάδα υπερτεχνολογίας και μεταφυσικής, που υπερασπίζεται την επιβίωση του ελληνικού πολιτισμικού μοντέλου.

Θέλετε περισσότερα; Ή καλύτερα αντέχετε περισσότερα; Η Έψιλον είναι μια παγκόσμια ομάδα, που έχει αντιπροσώπους σε 220 χώρες. Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε Γερμανία–Αυστρία (πρωτοστατούν σε αριθμό μελών), στην Αμερική, στην Ιαπωνία (42.000 άτομα), στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Κίνα, στην Ινδία και φυσικά στην Ελλάδα (8.500), αλλά και στην Τουρκία (9.500). Ειδικά στην Τουρκία, οι άνθρωποι που ανήκουν στην ομάδα δρουν μυστικά, ακριβώς επειδή είναι υπεύθυνοι για πολλές δολιοφθορές, ενώ οι περισσότεροι είναι Κούρδοι, Ασσύριοι και Αρμένιοι.

Ανά τον κόσμο τώρα, η Έψιλον έχει 82 βάσεις και 14 αποθήκες, ενώ διαθέτει και εργαστήριο μοριακής βιολογίας στη Βραζιλία, εργαστήριο πυρηνικής τεχνολογίας στην Αργεντινή και βάση στην Ανταρκτική, στην περιοχή που ονομάζεται η Γη της βασιλίσσσης Μόντ. Επίσης, διατηρεί παράρτημα στο ακρωτήριο Πάλμερ της Ανταρκτικής.

Διαθέτει σχολές εκπαίδευσης σε διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ το κεντρικό παράρτημα της Ελλάδας βρίσκεται στην οδό Μεσογείων 99, στον 1ο όροφο, πάνω από γνωστό στούντιο. Εκεί ακριβώς γίνονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα οι συγκεντρώσεις των εφευρετών.

Θα κλείσουμε την σημερινή πρώτη γνωριμία με την Ομάδα Ε, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στα άτομα που διαθέτει η Έψιλον. Τα οποία διαθέτουν ξεχωριστές ικανότητες και δράση. Μάλιστα, τα αποκαλούμενα άτομα Α που συνεργάζονται με την Έψιλον είναι άτομα ιδιαίτερης ψυχοσύνθεσης και σωματικής διάπλασης. Αν δηλαδή ένας κοινός άνθρωπος διαθέτει μισό Βόλτ ηλεκτρικού ρεύματος στο σώμα του, τα άτομα Α μπορούν να φτάσουν να διαθέτουν μέχρι και 10.000!!! Βόλτ. Σε μετρήσεις μάλιστα που έχουν γίνει σε μικροβόλτ, βρέθηκε ότι αν ένας μέσος άνθρωπος διαθέτει γύρω στα 28 μικροβόλτ στο σώμα του, ένας της ομάδας Α (γιατί έτσι ονομάζεται η ομάδα που έχει στους κόλπους της τέτοιους ανθρώπους και η οποία συνεργάζεται με την Ομάδα Ε και θα αναλύσουμε σε άλλη παρουσίαση) μπορεί να διαθέτει από 0 έως 7 μικροβόλτ, ενώ σε εξαιρετικές περιπτώσεις – και για μικρό χρονικό διάστημα – μπορεί να φτάσει τα 400 με 800 μικροβόλτ.

Γιώργος Πάλμος, Μύριαμ Νικολαΐδου-Ντενίση

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_9452.html

Απόγνωση και οργή σε βίντεο των αποστράτων για την κυβέρνηση


«κ.Διοικητά, θυμάστε τότε που ήμασταν στο ποτάμι απέναντι από τον εχθρό τι μας λέγατε; Οτι υπηρετούμε την Πατρίδα... ποια Πατρίδα;»: Τα λόγια, με τα οποία ξεκινά το βίντεο πρόσκληση των ε.ε. και ε.α. στρατιωτικών εκφράζουν τη συνηθισμένη απορία των ανθρώπων που κινδύνευσαν για την πατρίδα τους και πλέον αισθάνονται ότι κινδυνεύουν από εκείνη.
Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 16:00, οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία των ΕΔ και ΣΑ οργανώνουν πορεία στην πλατεία Κλαυθμώνος και καλούν σε συμμετοχή με βίντεο, το οποίο επιτίθεται στην κυβέρνηση




 http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_9584.html
 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Δελφοί είναι ο ομφαλός της γης . Τι σημαίνει όμως αυτό; Για να βρούμε την αληθινή σημασία των λέξεων θα ανατρέξουμε στην ετυμολογία (έτυμο - αλήθεια)....
Δελφοί είναι μια λέξη που την χρησιμοποιούμε καθημερινά ακόμα και σήμερα . Μόνο που βάζουμε ένα -α- μπροστά και γίνεται αδελφοί.
Δελφύς σημαίνει μήτρα και με το -α- που δηλώνει το ομοούσιο γίνεται αδελφός (δηλαδή από την ίδια μήτρα).
Ο Ομφαλός τώρα προέρχεται από την λέξη ομφή που σημαίνει την θεϊκή φωνή (οι άλλες δύο φωνές είναι η αυδή που είναι η ανθρώπινη φωνή και όσσα ή όττα η μαντική φωνή).
Άρα ο ομφαλός είναι το σημείο απ' όπου βγαίνει η θεϊκή φωνή μέσω της ιέρειας του Απόλλωνα, της Πυθίας. Και η Πυθία όταν μιλάει , όταν αγορεύει, γίνεται Πυθαγόρας, ο μεγαλύτερος μύστης όλων των εποχών. Κι ο μύστης είναι αυτός που κατέχει το μυστικό.
Κι αυτό το μυστικό βρίσκεται μέσα στον καθένα μας. Είτε το ξέρεις, είτε όχι, κουβαλάς μέσα σου το μέγα μυστικό. Μην ξεχνάς ότι προέρχεσαι από μια μήτρα (δελφύς) και η θεϊκή φωνή έχει αποτυπώσει ανεξίτηλα το σημάδι της πάνω στην κοιλιά σου (ομφαλός). Ακόμα και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, το νιώθεις. Το νιώθεις κάποιες στιγμές που σαν αστραπή φωτίζουν τις νύχτες της μίζερης λογικής σου.
"Αχ ! Το αίμα ποτέ δεν ξεχνάει, βόγγει μέσα μας ποταμός όλο βόρβορο, σφαγές και σπόρους, κι ως βρεί χαμηλωμένη τη στενή, δική μας συνείδηση να μη φυλάει το φράχτη, τον συντρίβει κι αναπηδάει πάνου στα χείλια και στα μάτια, με φωνή και θέληση. Και ξαφνικά, μέσα σε αστραπή, θωρούμε πίσου χιλιάδες χρόνια και τρέμομε . Η σημερινή, φτωχή και μίζερη, όλο φρόνηση, λογική και συμβιβασμό ψυχή μας είναι φλούδι φτενό που μάχεται να σκεπάσει και να πνίξει μέσα, βαθιά μας, φοβερές αρχέγονες δυνάμεις. Μα έρχουνται οι αστραπές ετούτες, έρχεται ο ύπνος, έρχεται ο Προφήτης και σπά τη φλούδα και τις ελευτερώνει !" (Νίκος Καζαντζάκης, Συμπόσιον)
ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ.


 
Σείριος Φαέθων
Πηγή

Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές που ζητούν μισθούς Βουλγαρίας


Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε εργασιακό κάτεργο

Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ) και ζήτησαν μείωση του μισθού στα επίπεδα των 250-300 ευρώ
για τους νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, στη συνάντηση που είχαν με τον Κωστή Χατζηδάκη οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών τόνισαν τα εξής: «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα "μια δουλειά θέλω, ό,τι να 'ναι και όσο να 'ναι"». Ναι καλά διαβάσατε. Με αυτόν τον κυνισμό αντιμετωπίζουν την ανάγκη της νεολαίας να εργαστεί: 250 - 300 ευρώ, για μια δουλειά ό, τι νά΄ναι και όσο να΄ναι".

Οι πολυεθνικές αυτές και οι εκπρόσωποί τους είναι:


1. Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

2. Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas.

3. Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas.

4. Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris.

5. Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas.

6. Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina - NOYNOY.

7. Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas.

8. Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex.

9. Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle.

10. Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products.

11. Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικών υλικών Ytong - Thrakon.

 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/11_4.html

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΟΜΠΟΤ -- ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ... ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ ...!!!


Κάτι περίεργο συμβαίνει με τους ανθρώπους. Φαίνεται να πάσχουν από ένα μόνιμο «ψυχικό κρυολόγημα» χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Το έχουν συνηθίσει, ζουν με αυτό, μια σιδερένια μέγγενη σφίγγει συνεχώς το στήθος τους, αλλά εκείνοι συνεχίζουν τυπικά τις δουλειές τους. Και ο φόβος και
η οικονομική κρίση κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Μήπως έχουμε πάψει τελικά να είμαστε άνθρωποι, μήπως έχουμε γίνει μηχανικά αυτόματα, προγραμματισμένα ρομπότ, απλές μηχανές.

Πριν από λίγο καιρό καθόμουν σε μια πολυσύχναστη καφετέρια στο κέντρο της πόλης, αγναντεύοντας τον δρόμο απ’ έξω, πίσω από την μεγάλη τζαμαρία της.

Άρχισα να παρακολουθώ τους διαβάτες του δρόμου. Ένα πολύβουο πλήθος περνούσε απ’ έξω βιαστικό ή ράθυμο, τρέχοντας στις δουλειές του ή χασομερώντας, και έπειτα από λίγο ένιωσα την εικόνα να με υπνωτίζει. Δεν υπήρχε τίποτα το ιδιαίτερο, σχεδόν κανένα ατομικό χαρακτηριστικό, παρά μόνο τα γενικά γνωρίσματα ενός ευρύτερου συνόλου, ενός πλήθους που χωριζόταν απλά σε μερικές ομάδες. Κι ακόμη, μετά από λίγο ένιωσα πως μπορούσα να μαντέψω τις σκέψεις του καθενός, τα άγχη του, τις ιδέες του, την καθημερινότητά του, το όνειρο μέσα στο οποίο ήταν βυθισμένος. Άραγε θα ήμουν και εγώ βυθισμένος στο δικό μου όνειρο τώρα, και στο δικό μου πρόγραμμα, αν δεν είχα αυτή την αίσθηση του ελαφρώματος, ότι είχα μόλις βγει από μια σκοτεινή σπηλιά στο φως του ήλιου;

Το ανθρώπινο βιοκομπιούτερ

Το ζήτημα αυτό φαίνεται πως επανερχόταν πάντοτε μέσα στην σύγχρονη ιστορία, καθώς ήδη από το 1748 ο φιλόσοφος Ζυλιέν ντε Λαμετρί είχε προκαλέσει σκάνδαλο με τις απόψεις του ότι η ψυχή είναι ανύπαρκτη και ότι ο άνθρωπος μπορεί να ερμηνευτεί αποκλειστικά ως μηχανικό σύστημα. Τις απόψεις αυτές εξέφρασε στο βιβλίο του «Ο Άνθρωπος ως Μηχανή». Ο Άγγλος κριτικός τέχνης Τζον Ράσκιν (1819-1900) είχε σχολιάσει καυστικά την αφέλεια του ανθρώπου να πιστεύει πως διαθέτει ελευθερία : «Η ελευθερία είναι η πιο απατηλή απ’ όλες τις απάτες. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο σύμπαν και ποτέ δεν πρόκειται να υπάρξει. Τα άστρα δεν την έχουν. Η Γη δεν την έχει. Κι εμείς οι άνθρωποι έχουμε τον αντικατοπτρισμό και την επίφασή της μόνο προς βαρύτατη τιμωρία μας».

Επίσης, ο πρωτοπόρος εφευρέτης Νίκολα Τέσλα είχε παρατηρήσει ένα είδος μηχανικότητας στις δραστηριότητες των ανθρώπων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για «αυτόματα, που διαχειρίζονται οι δυνάμεις της Φύσης, που είναι παντού διασκορπισμένα σαν τάπες φελλού στην επιφάνεια του νερού, και που λανθασμένα δεχόμαστε ότι διαθέτουν ελεύθερη βούληση». Μερικά χρόνια αργότερα, ο Ζακ Λοέμπ στο βιβλίο του «Η Μηχανική Άποψη της Ζωής» είχε συμπεράνει : «Σε τελική ανάλυση, η ζωή μπορεί να εξηγηθεί αναμφισβήτητα με φυσικοχημικούς όρους… Τρώμε, πίνουμε, αναπαραγόμαστε, όχι επειδή η ανθρωπότητα έκανε μια συμφωνία πως έτσι πρέπει να γίνεται, αλλά επειδή, ως μηχανές, είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε έτσι».

Πράγματι, γενικά μιλώντας, θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε τον άνθρωπο σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Σχεδόν όλες οι σωματικές μας λειτουργίες γίνονται αυτόματα, η καρδιά μας χτυπά μηχανικά, αναπνέουμε χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούμε γι’ αυτό, οι κινήσεις μας καθορίζονται από επιστημονικά εξηγήσιμες βιοχημικές αντιδράσεις. Οι διανοητικές μας λειτουργίες θα μπορούσαν επίσης να παρουσιαστούν με υπολογιστικούς όρους. Οι σκέψεις μας είναι το «software» και ο εγκέφαλός μας το «hardware», οι αισθήσεις μας είναι τα «inputs» και η συμπεριφορά μας τα «outputs».

Μετά από όλα αυτά, θέλησα να ερευνήσω ακόμη περισσότερο τις ιδέες που αφορούν στην μηχανική φύση του ανθρώπου, τους προβληματισμούς σχετικά με το πώς λειτουργεί ένα ρομπότ και πώς ένας πραγματικός άνθρωπος, τις αμφιβολίες για το ότι ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του έχει περιοριστεί σε έναν αυτόματο διεκπεραιωτή, χωρίς αληθινή ζωή, που συμμετέχει σε μια θολή αντανάκλαση της πραγματικότητας. Συγγραφείς, φιλόσοφοι και σύγχρονοι πνευματικοί δάσκαλοι θα είναι οι οδηγοί μας σε αυτή την πορεία.

Τα Ανδροειδή του Φίλιπ Κ. Ντικ

Ο Φίλιπ Ντικ, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, έγραψε πολλά διηγήματα και μυθιστορήματα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ και τον ολοκληρωτισμό της υπερ-τεχνολογίας. Οι δυο βασικές εμμονές που διατρέχουν το έργο του μπορούν να συνοψιστούν στα ερωτήματα «τί είναι πραγματικότητα;» και «τί είναι ο αυθεντικός άνθρωπος;». Στο διασημότερο ίσως έργο του, το «Do Androids Dream of Electric Sheep?», στο οποίο βασίστηκε η γνωστή ταινία «Blade Runner», παρουσιάζει την τραγική προσπάθεια ανθρώπων και ρομπότ να βρουν μια απάντηση για τον λόγο της ύπαρξής τους.

Σύμφωνα με τον Ντικ, το περιβάλλον μας, που αποτελείται ολοένα από μηχανές, κομπιούτερ, ηλεκτρονικά συστήματα και τεχνητά κατασκευάσματα, φαίνεται ότι αρχίζει όλο και περισσότερο να ζωντανεύει ή τουλάχιστον να ημι-ζωντανεύει, και μάλιστα με τρόπους ανάλογους με τους εαυτούς μας, ενώ την ίδια στιγμή μπορεί να ανακαλύψουμε ότι εμείς, οι αποκαλούμενοι άνθρωποι, γινόμαστε άψυχοι, τεχνητοί, υπό την έννοια ότι οδηγούμαστε, ότι κατευθυνόμαστε, από ενσωματωμένους τροπισμούς.

«Τί είναι αυτό που στην συμπεριφορά μας μπορούμε να ονομάσουμε ανθρώπινο; Και τί είναι αυτό που μπορούμε να ορίσουμε ως μηχανική ή αντανακλαστική συμπεριφορά;» διερωτάται ο Ντικ, και δίνει δύο βασικές απαντήσεις. Καταρχήν, η «ανδροειδοποίηση» απαιτεί υπακοή και κυρίως προβλεψιμότητα. Όταν η αντίδραση ενός ατόμου μπορεί να προβλεφθεί με επιστημονική ακρίβεια, τότε ανοίγει και ο δρόμος για την ανδροειδή μορφή ζωής. Αντίθετα, δεν μπορείς να μετατρέψεις έναν άνθρωπο σε ανδροειδές, αν αυτός πρόκειται να παραβιάσει τον νόμο με την πρώτη ευκαιρία. Ένας άνθρωπος παύει να λειτουργεί σαν ανδροειδές – ή ένα ανδροειδές ενεργεί σαν άνθρωπος – όταν σταματά τον προγραμματισμένο κύκλο του και διαφοροποιείται εξαιτίας μιας απόφασης. Επίσης, η διαφορά ανάμεσα στην ανδροειδή νοημοσύνη και την ανθρώπινη είναι ότι η δεύτερη μπορεί να περάσει μέσα από εμπειρίες που δεν μπορεί η πρώτη, και μέσα από αυτές μπορεί να αλλάξει, να μάθει, να εξελιχθεί. Έτσι, όταν βρεθεί μπροστά σε ένα πρόβλημα ο οργανισμός που έχει γίνει πιο ανθρώπινος συνεχίζει να παλεύει, δοκιμάζοντας την μία αντίδραση μετά την άλλη, όταν όλες οι προηγούμενες αποτυγχάνουν.

Το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να συμβεί, κατά τον Φίλιπ Ντικ, είναι η εναπόθεση πάνω σε αυτό που κάποτε ήταν ένας ελεύθερος άνθρωπος ενός κανόνα που να τον περιορίζει να εκπληρώσει έναν σκοπό έξω από την δική του προσωπική μοίρα. Ένας άνθρωπος που έχει εκπαιδευτεί και έχει γίνει δεκτικός σε πρακτικές χειρισμού, εξοπλισμένος με μηχανισμούς, και ιδεολογικά κατευθυνόμενος.

Τα ρομπότ του Κόλιν Γουίλσον

Ο συγγραφέας Κόλιν Γουίλσον έχει γράψει πολλά βιβλία με θέμα την φιλοσοφία και το απόκρυφο. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες θεωρίες του υποστηρίζει ότι κάθε άνθρωπος αποτελείται από μία «σκάλα εαυτών». Όταν κάποιος ανέρχεται σε αυτή την συνειδησιακή κλίμακα, η αντίληψή του για την πραγματικότητα και η αποτελεσματικότητα χειρισμού αυτής διευρύνεται εκπληκτικά. Όμως, υπάρχει και η κατώτερη περιοχή συνειδητότητας για τον καθένα μας, την οποία δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε περισσότερο, που την ονομάζει «το ρομπότ».

Όπως γράφει ο Γουίλσον: «ονομάζω ρομπότ τον υποσυνείδητο υπηρέτη που εκτελεί κάθε αυτόματη εργασία της καθημερινής ζωής. Το ρομπότ είναι που πληκτρολογεί αυτή την σελίδα για λογαριασμό μου, ενώ ο πραγματικός εαυτός μου σκέφτεται τί θα γράψει. Καθώς κουράζομαι, το ρομπότ αναλαμβάνει όλο και περισσότερες λειτουργίες και η πραγματικότητα ολόγυρά μου γίνεται όλο και πιο θολή. Όταν η εσωτερική μου πίεση είναι χαμηλή, το ρομπότ κυριαρχεί στην συνείδηση και η ζωή γίνεται εξωπραγματική. Αν δεχτώ περαιτέρω πιέσεις αντί να έχω το περιθώριο να χαλαρώσω, το άγχος μου κλιμακώνεται σε πανικό – είναι το ρομπότ που το γκάζι του έχει κολλήσει στο τέρμα».

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να πούμε ότι το βασικό πρόβλημα έγκειται στην έμφυτη παθητικότητά μας, στην τάση μας να αφήνουμε το ρομπότ να ζει την ζωή μας για λογαριασμό μας. Επίσης, καθώς η ζωή μας διακατέχεται από την συνήθεια και τον αυτοματισμό, σπανίως εμφανίζεται η ανάγκη να αντλήσουμε περισσότερη ενέργεια από τα ζωτικά μας αποθέματα. Έτσι, η ενέργειά μας περιορίζεται από την συνήθεια και η καθημερινή μας ζωή κυριαρχείται βασικά από το ρομπότ.

Με αυτό τον τρόπο ένας άνθρωπος μπορεί, θεωρητικά, να περάσει ολόκληρη την ζωή του σε ένα καθαρά ρομποτικό στάδιο, απλώς αντιδρώντας σε εξωτερικούς ερεθισμούς και διεκπεραιώνοντας τον βασικό του «προγραμματισμό». Όμως, αυτό το είδος αυτόματης αντίδρασης δύσκολα μπορεί να αποκληθεί ζωή και θυμίζει μάλλον αυτό που εννοούσε ο Τ.Σ. Έλιοτ όταν ρωτούσε «πού είναι η ζωή που χάσαμε ζώντας;». Η αλήθεια είναι ότι κατοικούμε σε μία μηχανή, η οποία ζει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής για λογαριασμό μας, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τόσο απορροφημένοι από τις καθημερινές τους ασχολίες που δεν έχουν επίγνωση αυτής της έλλειψης ελευθερίας. Το ρομπότ, ο τέλειος υπηρέτης μας, έχει γίνει τώρα ο κύριος υποστηρικτής της οκνηρίας μας. Η επιτυχία του ανθρώπου στην επίτευξη του αυτοματισμού έχει καταντήσει πλέον το βασικό εμπόδιο στην εξέλιξή του.

Ωστόσο, είναι μέσα στις δυνατότητες του ανθρώπου να «ξυπνήσει». Να αντιληφθεί ότι κοιμάται, ότι ζει μηχανικά, έρμαιο των συγκυριών και των εσωτερικών του αντιδράσεων. Τότε θα αρχίσει να καταλαβαίνει πως ό,τι σκέφτεται, λέει και κάνει είναι σκέψεις, λόγια και πράξεις ενός «μηχανικού» ανθρώπου, και το ίδιο συμβαίνει με τα συναισθήματά του, όπως η λύπη, η χαρά κτλ. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζουμε τους εαυτούς μας, δεν γνωρίζουμε γιατί κάνουμε τα πράγματα που κάνουμε, όπως δεν γνωρίζουμε γιατί δεν κάνουμε τα πράγματα που δεν κάνουμε. Ο άνθρωπος έχει εφεύρει πολλές μηχανές και ξέρει ότι μια πολύπλοκη μηχανή απαιτεί πολύ χρόνο προσεκτικής μελέτης προτού μπορέσει να την χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά. Κι όμως, αγνοεί να εφαρμόσει αυτή την γνώση στον εαυτό του, και ας είναι ο ίδιος η πιο πολύπλοκη μηχανή απ’ όλες όσες έχει εφεύρει.

Τελικά, μόνο όταν η ζωή πάψει να αντιμετωπίζεται μηχανικά, μόνο όταν ο άνθρωπος γίνει συνειδητός στον εαυτό του, θα μπορέσει να αντιληφθεί ότι είναι ένα ον ανολοκλήρωτο, που έχει όμως μια εν δυνάμει δυνατότητα, την δυνατότητα να αναπτύξει το Είναι του, μια δυνατότητα που απαιτεί αρκετή εξάσκηση και προσπάθεια.

Οι μηχανές του Γκουρτζίεφ

Ο Γεώργιος Γκουρτζίεφ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους πνευματικούς δασκάλους του 20ου αιώνα. Με τις ιδέες του πρόσφερε έναν καινούριο δρόμο για την αρμονική εσωτερική ανάπτυξη του ανθρώπου, επηρεάζοντας πάρα πολλούς συγγραφείς, λόγιους, καλλιτέχνες, φιλοσόφους, αλλά και απλούς ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Γκουρτζίεφ, ο άνθρωπος στην συνηθισμένη του κατάσταση μοιάζει με μια μηχανή που ελέγχεται από εξωτερικές επιδράσεις. Και δεν εμφανίζει την δυνατότητα να αντισταθεί σε αυτές τις εξωτερικές επιδράσεις, την δυνατότητα να τις διακρίνει μεταξύ τους, ούτε και να μελετήσει τον εαυτό του ξέχωρα από αυτές. Καθώς ο άνθρωπος «βλέπει» τον εαυτό του σε μία διαρκή κίνηση, έχει βαθιά ριζωμένη την πεποίθηση ότι είναι ελεύθερος να πηγαίνει όπου θέλει, ότι μπορεί να κινείται κατά την επιθυμία του, ενώ στην πραγματικότητα αντιδρά μηχανικά σε όλα. Η ιδέα ότι ο άνθρωπος χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένη, προσωπική θέληση είναι μία ψευδαίσθηση.

Η συνηθισμένη συνείδηση, λέει ο Γκουρτζίεφ, είναι καθαρά μηχανική. Δεν είναι σωστό να λέμε «εγώ σκέφτομαι», αλλά θα ήταν ακριβέστερο να λέμε «αυτό σκέφτεται». Ο άνθρωπος δεν μπορεί να κινηθεί, να σκεφτεί ή να μιλήσει με δική του πρωτοβουλία, γιατί δεν γνωρίζει πραγματικά τον εαυτό του. Έτσι, είναι μια μαριονέττα που αόρατοι σπάγγοι την τραβούν από δω και από κει. Μοιάζει περισσότερο με έναν δίσκο γραμμοφώνου του οποίου η βελόνα έχει κολλήσει, κι έτσι επαναλαμβάνει την ίδια φράση ξανά και ξανά αντί να συνεχίσει να παίξει ολόκληρη την συμφωνία.

SociaLMagazinE

http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4555.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters