Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Γωγ και Μαγώγ απόκρυφη ιστορία και μυστικισμός



Προφητεια του Αγιου Ανδρεα, δια το Χριστο σαλός, σχετικα με τα οσα θα γινουν κατα την συντελεια του κοσμου

Κατά τό έτος έκείνο θ' όνοίξη ό Κύριος τίς πύλες τών Ίνδιών πού έκλεισε ό βασιλιάς τών Μακεδόνων Άλέξανδρος.

Θά βγοϋν τότε απ' έκεί οί έβδομηκοντα δύο βασιλείς μέ τόν λαό τους, τά λεγόμενα βδελυρά έθνη, πού είναι πιό σιχαμερά όπό κάθε άηδία καί δυσωδία.

Αύτά θά διασκορπισθοϋν σ' ολο τόν κόσμο. Θά τρώνε ζωντανούς τούς άνθρώπους καί θά πίνουν τό αίμα τους. Θά καταβροχθίζουν έπίσης μέ μεγάλη ηδονή μύγες, βατράχους, σκυλιά καί κάθε ακαθαρσία. Αλίμονο στίς περιοχές, απ' οπου θά περάσουν! Αν είναι δυνατόν, Κύριε, άς μην ύπάρχουν τότε Χριστιανοί! Γνωρίζω όμως οτι θα ύπάρχουν.

'Εκείνες οί ημερες θα σκοτεινιασουν, σάν νά θρηνούν στόν άέρα για οσα άποτροπιαστικά θα διαπράξουν έκείνα τά σιχαμερά έθνπ. Ό ήλιος θό γίνει σαν αίμα, ένώ n σεληνη κι ολα τό άστρα θά σκοτισθουν, καθώς θα τά βλέπουν έπανω οτή γη νά συναγωνίζωνται στην άκαθαρσία. Αύτοί οί λαοί θό κατασκαψουν τη γη, θά κάνουν αποχωρητήρια τό θυσιαστήριο, καί θά βάλουν τα αγια σκεύη σέ άτιμωτικη χρήση. Τότε οσοι θά κατοικουν στήν Άσία, άς φύγουν στα νησιά τών Κυκλάδων -Γιατί τα ρυπαρά έθνη δέν θά πάνε.

Τι διαβασαμε μολις παραπανω; Οτι ο Μεγας Αλεξανδρος κατα την εκστρατεια του στα βαθη της Ασιας εκλεισε μεσα στην γη τα βδελυρα εθνη, τους Γωγ και τους Μαγωγ, σφραγιζοντας πυλες που τα κρατουσαν παγιδευμενα. Δεν ξερουμε βεβαια αν ο Αλεξανδρος ειχε αυτο σαν σκοπο ή απλα προεκυψε στην πορεια. Σημασια εχει οτι διαβαζουμε οτι αυτο εγινε και σιγουρα δεν ειναι τυχαιο γεγονος. Ας παρουμε τα πραγματα με την σειρα για να καταλαβουμε ολοι μας...


Τι μας λεει η αποκαλυψη για τις πυλες;

Καθώς λοιπόν θα οδεύει ο κόσμος προς το τέλος του θα ανοίξει ο Θεός (δια Αγγέλου Του) τις "ΠΥΛΕΣ". Στην αποκάλυψη του Ιωάννου, κεφ κ' στιχ. 9. λέει "και ανέβησαν επί το πλάτος της γης". Ανεβαίνει κάπου, κάποιος που είναι κάτω. Άρα η γη "Γωγ και Μαγώγ" (Αποκ. Ιωάνν. κ 8) βρίσκεται υπόγεια.

Στην Αποκάλυψη (Αποκ. Ιωάνν. θ 1-2-3) λέει "και εδόθη αυτώ η κλεις του φρέατος της αβύσσου και ήνοιξε το φρέαρ της αβύσσου και ανέβη καπνός εκ του φρέατος ως καπνός καμίνου καιομένης και εσκοτίσθη ο ήλιος και ο αήρ εκ του καπνού του φρέατος. Και εκ του καπνού εξήλθον ακρίδες εις την γην και εδόθη αυταίς εξουσία ως έχουσιν εξουσίαν οι σκορπιοί της γης".

Βλέπουμε ότι ανοίγει το φρέαρ της αβύσσου και από τα έγκατα της γης βγαίνουν περίεργα όντα για να βασανίζουν τους αμαρτωλούς. (Αποκ. θ 7). "Και η φοβερά μορφή των δαιμονικών και κακοποιών αυτών όντων και ο τρομερός και πνευματικός οπλισμός των είναι όχι μόνον τρομακτικά και επιβλητικά αλλά και δελεαστικά", Μας μιλά επομένως η Αποκάλυψη για περίεργα όντα, που εκτός από την τερατόμορφη όψη τους έχουν και "πνευματικό οπλισμό", δηλαδή έχουν τη δυνατότητα δια της σκέψης και μόνο να ενεργούν.


Ποια ηταν η σχεση του Μεγαλου Αλεξανδρου με τις πυλες;


Συμφωνα με την προφητεια του Αγιου Ανδρεα, ο Μέγας Αλέξανδρος εξεστράτευσε στην Ανατολή με αποστολή να κλείσει τις "πύλες" που είχαν ανοίξει, με αποτέλεσμα αρκετοί από τα ρυπαρα εθνη να βγουν στην επιφάνεια. Η προφητεία μας μιλά επομένως για μία θεϊκή αποστολή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μόνον από αυτό καταλαβαίνουμε ότι δεν ήταν ούτε κίναιδος, ούτε παιδεραστής, ούτε διεστραμένος, ούτε κατα συρροήν σφαγέας των λαών, αλλά ένας υπηρέτης του Θεού.

Μας μιλά επίσης ο Άγιος Ανδρέας για "ρυπαρά έθνη, τα βδελυρώτατα πάσης συχασίας και δυσωδίας και διασκορπισθήσονται εν ταις χώραις ταις υπ' ουρανόν". Τα ρυπαρά λοιπόν έθνη, δεν ζουν "υπ' ουρανόν"; Ζουν τώρα δηλαδή υπόγεια; Γιατί τονίζει ο Άγιος Ανδρέας ότι θα διασκορπισθούν στις χώρες κάτω από τον ουρανό;


Τι γνωριζουμε για τα "ρυπαρα εθνη" ή αλλιώς Γωγ και Μαγώγ;

Σύμφωνα λοιπόν με τις ελάχιστες δημοσιοποιημένες πηγες, που είναι η αρχαία ελληνική μυθιστορία, η Παλαιά Διαθήκη και ο απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ, κάποιοι ... σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη (Γένεση, κεφ 6, 1-2), οι Ελοχίμ, παρά το θέλημα του Θεού συνεβρέθηκαν με τις κόρες των ανθρώπων και δημιουργήθηκαν όντα, πλάσματα, ξεχωριστά μεν, αποκυήματα πράξεως ανομίας δε. Τα πλάσματα αυτά πολέμησαν μεταξύ τους και οι νικητές έκλεισαν τους ηττημένους στα "Τάρταρα", σφραγίζοντας τους μέσα στη Γη με ειδικές "πύλες" που τίποτε δε μπορούσε θεωρητικά να τις ανοίξει. Οι νικητές παρεξετράπησαν παίζοντας το θεοί και θεές μεταξύ των ανθρώπων, αφού οι δυνάμεις τους και οι ικανότητές τους ήσαν υπεράνθρωπες. Έτσι σταδιακά περιορίστηκαν και οι τελευταίοι στο εσωτερικό της Γης.

Τα λεγόμενα "πρωτόκολλα των σοφών της Σιών" λένε: "όταν οι παλιοί κάτοικοι της Γης, (τα βδελυρά έθνη), θα πολεμήσουν με τους "καινούργιους" (ανθρώπους), τότε θα γίνει ένας πόλεμος που όμοιός του δεν ξανάγινε πάνω στον πλανήτη".

Ο Αγιος Ανδρεας μας μιλαει για 72 βασιλεις, πιθανοτατα για 72 ομαδες ανθρωπων...


Ποια ειναι η γη των Γωγ και Μαγωγ;


Οι υποχθόνιες χώρες που στεγάζουν όλους αυτούς, δηλαδή τα "ρυπαρά έθνη" στην Αποκάλυψη ονομάζονται γη των Γωγ και Μαγώγ. Ο Αγιος Ανδρεας μιλαει για "Ινδαλία" δηλαδη για την περιοχη της Ινδιας και πιθανοτατα και των Ιμαλαϊων ενω κατα αλλα βιβλια πυλες υπαρχουν και αλλου...


Τι γνωριζουμε για τις πυλες;


Οι "Πύλες" ήταν απαραβίαστες. Τα υπόγεια γένη, απόρρεια επιμειξιών με ανθρώπους αυξάνονταν και πληθύνονταν και μερικές από τις "πύλες" τύχαινε, πριν έλθει ο Χριστός να "ανοίγουν". Τότε ξεχωριστοί άνθρωποι με πίστη στον ένα Θεό αναλάμβαναν το σφράγισμά τους. Το τελευταίο καταγεγραμμένο μάζεμα των "διαφυγόντων" "υποχθονίων" και το σφράγισμα των "πυλών" που είχαν ανοίξει είναι αυτό που διαβάζουμε στο κείμενο του Αγίου Ανδρέα.

Γνωριζουμε επισης απο κειμενο του 15ου αιωνα του οποιου ο συγγραφεας παραμενει αγνωστος, οτι ο Αλεξανδρος εκλεισε τα βδελυρα εθνη με χαλκινες πυλες οι οποιες περιβαλλονταν απο "ασύγκριτον ύαλο". Δηλαδη, επειδη ο χαλκος απο μονος του δεν ηταν αρκετος και μπορουσε να σπασει περιβληθηκε με ενα ειδος γυαλιου ασυγκριτου, που πιθανοτατα να σημαινει καποιο ειδος ενεργειακου πεδιου.

Ετσι οι πυλες περαμενουν σφραγισμενες μεχρι να ερθουν τα εσχατα χρονια και οπως ειδαμε παραπανω στην Αποκάλυψη να ανοιχθουν απο τον Αγγελο του Θεου. Να τονισω οτι υπαρχει κειμενο του 7ου αιωνα το οποιο δικαιωνει και επιβεβαιωνει και παλι τον Αγιο Ανδρεα, οτι δηλαδη ο Αλεξανδρος σφραγισε αυτες τις πυλες.

Γιατι δεν γνωριζουμε κατι περισσοτερο για τις "πυλες";

Κατ’ αρχήν για αυτές τις δραστηριότητες του Αλεξάνδρου ουδείς γνωρίζει, αφού όλα τα σχετικά αρχαία κείμενα υποκρύπτονται επιμελώς (όπως ότι ο Αλέξανδρος έφτασε ως την Σιβηρία ή ακόμα και τον Βόρειο Πόλο).
Υπάρχουν πολλές πηγές που μας μιλούν για τις “πύλες”. Τα γραπτά αυτά όμως κρύβονται καλά σε βιβλιοθήκες στα Ιεροσόλυμα, το Βατικανό, τη Νεβάδα και τη Μακεδονία….
Σε διάφορα βιβλία σχετικά με αυτό το θέμα, λέγετε πως η έδρα των Νεφελιμ βρίσκεται στην έρημο Τακλα Μακαν, στην επαρχία Ξιν Γιανγκ, στην Βόρεια Κίνα.
Το όνομα Τακλα Μακαν στην τοπική γλώσσα σημαίνει “μπαίνεις μέσα αλλά δεν βγαίνεις έξω”. Εκεί λοιπόν υπάρχει μια πανάρχαια και τεραστίων διαστάσεων πυραμίδα που στην κορυφή της κάποτε υπήρχε ο ναός του Βααλ.
Κάτω λοιπόν από την αρχαία αυτή πυραμίδα η οποία ονομάζεται Λευκή Πυραμίδα, υπάρχει μια υπόγεια πολιτεία που ονομάζεται Μαχ-Τανε που στην γλώσσα των Ναχρμπεν σημαίνει Λευκή Πολιτεία.
Το Λευκό Αδελφάτο για το οποίο και οι γέροντες του Αγίου Ορούς γνωρίζουν. Είναι ουσιαστικά ένα 12μελες συμβούλιο το οποίο αποτελείται από Νεφελιμ και άλλους αρχέγονες δαίμονες οι οποίο είναι ο Αζαζελ, ο Αζαζελον, ο Αζαραντελ και ο Αζαελ.
Στους τέσσερις αυτούς δαίμονες-αγγέλους, θα δοθεί εξουσία να κάνουν μεγάλες καταστροφές πάνω στην γη στα έσχατα χρονιά.
Σε συνδυασμό με την ιστορία και την προφητεία του Αγίου Ανδρέα ο Αλέξανδρος έκλεισε τους Νεφελιμ, τα ρυπαρά έθνη δηλαδή, κάτω από πύλες (δηλαδή κάτω από την Λευκή Πυραμίδα) το 326π.χ. καθώς και πύλες που βρίσκονται στην Ινδία.
Να τονίσω ότι πύλες υπάρχουν και σε αλλά μέρη της γης, όπως και στο Βόρειο Πόλο. Για την ακρίβεια έκλεισε 72 βασιλείς όπως μας λέει ο Άγιος Ανδρέας. Αυτοί λοιπόν οι Βασιλείς είναι που θα βγουν έξω στα έσχατα χρονιά μαζί με τους ακολούθους τους και θα βασανίζουν το κόσμο.
Δεν θα τον σκοτώνουν αλλά θα τον βασανίζουν μέχρι να δεχτούν το σφράγισμα. Ο Άγιος Ανδρέας μιλάει ότι η εξουσία τους πάνω στην γη θα κρατήσει για 660 ημέρες ενώ στο χωρίο που ακολουθεί από την Αποκάλυψη γίνεται λόγος για 5 μήνες μονό, δηλαδή για 150 ημέρες, γιατί ο κόσμος δεν θα αντέχει περισσότερο.
Φανταστείτε τι έχουμε να τραβήξουμε δηλαδή.[Αποκάλυψη Κεφ. Θ΄10 : και έχουσιν ουράς ομοίας σκορπίοις και κέντρα, και εν ταίς ουραίς αυτών εξουσίαν έχουσι του αδικήσαι τους ανθρώπους μήνας πέντε]. Αν διαβάσετε στην προφητεία του Αγίου Ανδρέα, λέει πως θα τρώνε ζωντανούς τούς ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους. Θα καταβροχθίζουν επίσης με μεγάλη ηδονή μύγες, βατράχους, σκυλιά και κάθε ακαθαρσία.
Αλίμονο στις περιοχές, απ’ όπου θα περάσουν!

Πάνω σε αυτό έχω να σας πω ότι σύμφωνα με λεγόμενα διαφόρων πηγών, οι Νεφελιμ έχουν εκτροφεία κλωνοποιημένων ανθρώπων που τους χρησιμοποιούν σαν δούλους και σαν τροφή. Ξαφνιάζεστε ε;
Για τους Νεφελιμ οι άνθρωποι δεν είναι τίποτα άλλο από εκτρεφόμενα ζώα και στην γλώσσα τους μας λένε Γκοϊμ, που σημαίνει καταναλώσιμος.
Οι Νεφελιμ, δεν μπορούν να βγουν από τις πύλες, παρά μόνο οι πολύ πνευματικά ισχυροί από αυτούς, όταν κάποιος τους καλέσει όπως γίνεται και με το κάλεσμα απλών δαιμόνων. Την επάνοδο τους στη γη την ονομάζουν Μεγάλη Επιστροφή.
Τις πύλες αυτές θα ανοίξει ο αντίχριστος στα έσχατα χρόνια.
Δεν είναι τυχαίο που έχει ειπωθεί ότι οι μάρτυρες αυτών των χρόνων θα είναι οι μεγαλύτεροι όλων των εποχών…

ΠΗΓΗ , thesecretrealtruth -
See more at: http://www.diadrastika.com/2015/09/gog-magog-apokryfi-istoria-kai-mystikismos.html#sthash.DOkt8x0h.dpuf

Ο μυστηριώδης σταυρός τού Πάπα, αντιπροσωπεύει μία αλλόκοτη μορφή!!!

Αυτό είναι σημαντικό για τούς ερευνητές τής Ιταλίας, και τους διάφορους φίλους, που έχουν καταστεί σε μή εξάσκηση τών Καθολικών συμφερόντων (λόγω της απόλυτης διαφθοράς ασθένειας στο Βατικανό).
Αυτή είναι η εμφάνιση τών φωτογραφιών του νέου Πάπα – πού θα πρέπει να λάβει ο κόσμος μια πολύ στενή ματιά, σε αυτό που ο άνθρωπος αυτός έχει ένα παράξενο συμβολισμό γύρω από το λαιμό του, που δεν αντιπροσωπεύει το Χριστό εσταυρωμένο, αλλά μία διαφορετική μορφή.
http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2015/08/Conspiracy-Feeds-31.jpg
http://cdn-pentapostagma.pressidium.com/wp-content/uploads/2015/08/Conspiracy-Feeds-2-1.jpg
Έχει ένα ασημένιο σταυρό – είναι ένας σκελετός με τα χέρια σταυρωμένα, σε μία τυπική στάση θανάτου το οποίο φαίνεται να περιβάλλεται γύρω από ένα κοπάδι πρόβατα. Τι είναι αυτό το σύμβολο;
Μια άλλη ερμηνεία είναι ότι ο σκελετός δείχνει το θάνατο τού δημιουργού, που αντιπροσωπεύει τον αρχαίο αιγυπτιακό θεό των νεκρών Όσιρι. Διασχίστε τον Πάπα
pentapostagma
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Έχουν προ πολλού χάσει την ελληνική ιθαγένεια…

11949288_556370291185172_456879334971781288_n 
Του Στέλιου Συρμόγλου
Για το σημερινό ελεύθερα σκεπτόμενο πολίτη, αλλά κυρίως για τον αυριανό μελετητή της πολιτικής μας ιστορίας και των ψυχολογικών μας αντιδράσεων στα δύσκολα και τόσο μεστά σε περιπέτεια τούτα χρόνια του εθνικού μας βίου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πλέγμα της ζωής του Ελληνα και της νοοτροπίας του, που δεν καθορίζει εδώ και χρόνια καμία στάση, εκμεταλλεύεται η ασκούμενη πολιτική με τον πλέον «παραγωγικό» και ταυτόχρονα «χυδαίο» τρόπο…
Με την προεκλογική περίοδο σε πλήρη εξέλιξη και με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν τις τάσεις, για ένα ακόμα πιο «ομιχλώδες» μετεκλογικό τοπίο, οι μεγαλοσχήμονες και οι μικροσχήμονες της ελληνικής κοινωνικοπολιτικής ελίτ, αδυνατούν να ενταχθούν στη μεγάλη αγωνία των ολίγιστων του τόπου τούτου. Γιατί οι αγωνίες της ψυχής τους και οι κρίσεις της συνείδησής τους, έχουν προ πολλού χάσει την ελληνική ιθαγένεια.
Και ζουν την αυτόχθονη συμφορά ως μακρινοί και συνήθως αδιάφοροι θεατές. Και ο λαός έχει εθιστεί στη διάσταση της θεωρίας με την πράξη. Και αναλόγως καταγράφεται η αντίδραση του στις δημοσκοπήσεις. Ενας λαός σε πλήρη σύγχυση.
Και από την άλλη, ο ταλαίπωρος αλλά και εγκλωβισμένος στην εθιστική του λειτουργία λαός, βιώνει την πιο «κινητική» πολιτική πρακτική, που τείνει να προσλάβει χαρακτηριστικά πολιτικής ιδεολογίας: Τις οβιδιακές πολιτικές μεταμορφώσεις, που συχνά παρουσιάζονται και ως άσκηση γυμναστικής ή θεαματικών πολιτικών ακροβατισμών, κοινώς πολιτικές «κωλοτούμπες», που προσδιορίζουν και την αέναη εξελικτικότητα της πολιτικής ανικανότητας στην ελληνική πραγματικότητα.
Για τους «κωλοτούμπες» της πολιτικής, οι οποίοι προεκλογικά παρουσιάζονται και πάλι ως επίδοξοι «σωτήρες» , με βαρύγδουπες φράσεις του τύπου «θα ξανασώσουμε την Ελλάδα…», η ανεξαρτησία του πνεύματος, που είναι ένα από τα μέγιστα αγαθά στους καιρούς του ζόφου, είναι απεχθής . Γιατί οι πολιτικοί «κωλοτούμπες» ζητούν τη διαρκή κατάφαση στην ανήθικη επιταγή της δουλικής προσαρμογής των πολιτών.
Και άντε να ανεχθούν την ανεξαρτησία του πνεύματος των ολίγιστων να περιορίζεται στο ρόλο του «ανιδιοτελούς παρατηρητού» των κοινωνικών φαινομένων και της πορείας των πολιτικών πραγμάτων.
Και το χειρότερο είναι ότι το πλήθος, εθισμένο στην πολιτική πρακτική της παραμυθίας, δεν διψά για την αλήθεια και αποστρέφεται τα πασιφανή πράγματα, ενώ θεοποιεί ενίοτε την πλάνη. Τους δε ολίγους που διαβλέπουν τη επερχόμενη καταστροφή, όχι μόνον δεν τους κατανοεί και δεν τους αποδέχεται, χαρακτηρίζοντάς τους υπερβολικούς, αλλά και τους λοιδωρεί ή συντάσσεται με την πολιτική απάτη.
Με άλλες λέξεις, από την μαζοποιημένη κοινωνία, όπου το άτομο «μετασχηματίζεται» σε αγέλη,που σκέπτεται, συναισθάνεται και βούλεται, ό,τι σκέπτεται και βούλεται ο όποιος απατεώνας ή απατεωνίσκος της πολιτικής, ο οποίος ωστόσο αναδεικνύεται με «δημοκρατικές διαδικασίες», αναφύεται, βλασθαίνει και καρποφορεί η πολιτική ανικανότητα των πολλών απαίδευτων επί των ολίγων «πεπαιδευμένων». Της άβουλης και εμμονικής πλειοψηφίας επί της ανυπεράσπιστης μειοψηφίας…
Ετσι πορευόμαστε προς την κάλπη στις 20 Σεπτεμβρίου…
freepen.gr

Κάνε την περηφάνεια τάλληρα

Του Γιάννη Λαζάρου

Είναι τόσο αγανακτισμένοι και πιεσμένοι οι Έλληνες που τον Αύγουστο πλήρωσαν στο ταμείο της Μέρκελ (λέγεται και ελληνικό δημόσιο) 4,4 δισ. Με τα μαγιό πήγαιναν στην εφορία να πληρώσουν την πρώτη δόση φόρου εισοδήματος ενώ οι φόροι μέσω τελωνείων πληρώθηκαν μέχρι κεραίας από τους εισαγωγείς. Οι ίδιοι, που ωρυόταν ότι λόγω των capital controls δεν μπορούσαν να εργαστούν και καταστρέφονταν οι επιχειρήσεις τους.

Μιλάμε για τεράστια αγανάκτηση των Ελλήνων που θα τους "μαυρίσουν" όλους στις εκλογές! Πώς είναι δυνατόν η αγορά να έχει στεγνώσει και οι Έλληνες να "σκάνε" 4,4 δισ. ενώ ήδη έχει συμφωνηθεί Μνημόνιο 3, παράλληλα με προεκλογική περίοδο που ως είθισται τα έσοδα πέφτουν λόγω πολιτικών εξελίξεων είναι εξίσωση επιπέδου Αϊνστάιν! Μάλλον το γουστάρει το πετσί σας το γδάρσιμο. Μάλλον η περηφάνια των φορολογούμενων είναι τόσο μεγάλη που λέρωσαν τα βρακιά τους με το που άκουσαν τον Αλεξιάδη να βγάζει λόγους πύρινους εναντίον των ξεσκισμένων από μνημόνια Ελλήνων.

Δεν δικαιολογείται η ανέχεια του λαού με το γέμισμα των ταμείων της Γερμανίας. Δεν υπάρχει λαός στον πλανήτη που να τον δέρνουν κι αυτός να λέει "σε πληρώνω όσο-όσο να μου κάνεις και φάλαγγα". Μπα, ούτε επί Τουρκοκρατίας δεν υπήρχε αυτή η υποτέλεια. Μην βρίζουμε τους ραγιάδες γιατί στο κάτω-κάτω εκεί είχαν και έναν Ιμπραήμ πασά που έτρεμες τα μούτρα του πριν από το γιαταγάνι του. Σήμερα κλάνουμε μέντες με το που βλέπουμε τον ντολμά με το προκοίλι, που το μόνο όπλο που έχει για να σε απειλήσει είναι ότι θα σου πάρει τα κινητά και ακίνητα. Αντί, να του χώσεις μία περιποιημένη μπάτσα, στέκεσαι στην ουρά ως νοικοκύρης να παραδώσεις τα ευρωδάκια στον μπεζαχτά για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες και μετά εσύ τι θα κάνεις;!

Δεν υπάρχει μισθός αυτή την στιγμή στην Ελλάδα που να μπορεί να ανταποκριθεί στην φορολογία. Δεν μιλάμε φυσικά για τον ιδιωτικό τομέα διότι εκεί είναι ανύπαρκτος. Μιλάμε για το μοναδικό χρήμα που κυκλοφορεί, τον μισθό των δημοσίων υπαλλήλων. Ας βγει ένας από τους πιο καλοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους να αποδείξει πως ο μισθός του ανταποκρίνεται στην φορολογία. Που βρίσκονται λοιπόν τα λεφτά;

Το αδύναμο σημείο σου το βρήκε ο Λαφαζάνης και τσουπ στην αμόλησε την λύση: Θα εθνικοποιήσει τις Τράπεζες, αλλά θα μείνει και στην Ε.Ε. Εδώ σωπαίνουν τα πουλιά και τ' αηδόνια. Θα κυβερνήσει ο Λαφαζάνης και αφού βγάλει την χώρα από το ευρώ θα εθνικοποιήσει τις προσαρμοσμένες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (που κόβει το ευρώ) ελληνικές τράπεζες και θα αλλάξει όλη την οικονομική κατάσταση του πλανήτη. Μέχρι και ο Βορειοκορεάτης Κιμ δεν κοιμήθηκε το βράδυ μετά από τις δηλώσεις Λαφαζάνη διότι ως γνωστό για τις διεθνείς συναλλαγές της Β. Κορέας χρησιμοποιεί ευρώ. Τι θα κάνει ο Κιμ αν τολμήσει ο Λαφαζάνης να πλήξει με αυτό τον τρόπο το ευρώ;!

Ο παιάνας αβάντι μπρόκολο θα αντηχεί έξω από τις εθνικοποιημένες τράπεζες από τις οποίες θα βγαίνουν οι ευτυχισμένοι ψηφοφόροι κοψομεσιασμένοι από το βάρος του χρήματος που θα μοιράζει ο ηγέτης Λαφαζάνης του οποίου η υπογραφή είναι κάτω από την παραχώρηση ολόκληρων στρεμμάτων παρθένας Ελληνικής γης στην ΤΕΡΝΑ, για να την κάνει αμμοχάλικο. Βίβα λα ρεβολουσιόν ντε Λαφαζάν.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες όλων, και περισσότερο των "αντιπολιτευόμενων", αποδεικνύουν ότι όλοι τους ξέρουν με τι λαό έχουν να κάνουν. Από την στιγμή που βλέπουν πως ό,τι και να επιβάλλεις στον Έλληνα αυτός θα το αποδεχθεί πληρώνοντας την κατοχή του, για ποιο λόγο να μην λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι;

Έφτασε ο Μεϊμαράκης στην ομιλία του στο Ηράκλειο να πει ότι η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Κρήτη στην πορεία ανάπτυξής της. Και δεν έπεσαν γιαούρτια μαζί με τον πήλινο κεσέ. Πήγε στην περιοχή με τις περισσότερες περιπτώσεις αυτοκτονίας από το 2010 να τους πει ότι με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθεί όλη η Ελλάδα. Εντάξει, οι προδοταραίοι παλαμακιστές δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κατουράνε διά της ψήφου στους τάφους των αυτόχειρων συμπολιτών τους, ο Μεϊμάρακης από την άλλη μάς υποσχέθηκε ότι θα μάς κάνει όλους να ψάχνουμε σχοινί να κρεμαστούμε και φυσίγγια να γεμίζουμε τις καραμπίνες.

Μπορεί βέβαια ο Βαγγέλας να έχει στο μυαλό του να βάλει φορολογία και στην αυτοκτονία. Δέκα χιλιάδες (και βάλε) αυτοκτονίες πήγαν χαμένες, να πάνε άλλες τόσες άχρηστες; Ρίξε 10,000 ευρώ φόρο αυτοκτονίας για κάθε οικογένεια αυτόχειρα και τσουπ έβγαλες την δόση για την ΕΚΤ. Γιατί αν επιβάλλει διπλότυπο αυτοκτονίας νομίζετε ότι ο Νεοέλλην δεν θα πάει να το πληρώσει πριν βάλει θηλιά στον λαιμό του; Είναι το καθήκον του πολίτη να κάνει τα πάντα υπέρ του Κράτους. Είτε είναι ελεύθερο, είτε κατακτημένο ο Νεοέλλην είναι άνθρωπος του καθήκοντος. Του καιροσκοπικού καθήκοντος, διότι για το πατριωτικό το απέδειξε: Το έχει κάνει κέρματα ακουμπώντας το στον γκισέ της υποτέλειας.

Πηγή "Στον Τοίχο"
http://kostasxan.blogspot.gr/2015/09/blog-post_44.html

ΤΙ υπονοεί ο παγκόσμιος χάρτης ραδιενέργεια για το εσωτερικός της Γης;



Τι κρύβεται άραγε στο υπέδαφος της Γης; Αυτό το ερώτημα παραμένει ακόμη και σήμερα ένα μυστήριο για τους γεωλόγους.

Ένας χάρτης που δημιουργήθηκε από ειδικούς, δίνει κάποια στοιχεία για το εσωτερικό της Γης που

σχετίζονται με τις εκπομπές αντινετρίνου.




Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο εν λόγω χάρτης θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να παρακολουθήσουν πηγές ραδιενέργειας που εκπέμπεται από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Το νετρίνο και το αντινετρίνο αποτελούν τα πιο μικροσκοπικά σωματίδια που είναι γνωστά υποατομικά στην επιστήμη.

Αυτά τα σωματίδια είναι υποπροϊόντα πυρηνικών αντιδράσεων στο εσωτερικό των αστεριών, σουπερνόβα, μαύρων τρυπών και πυρηνικών αντιδραστήρων.


Είναι ακόμη προϊόντα ραδιενεργής διάσπασης που συμβαίνει βαθιά μέσα στη Γη.

Ο χάρτης δόθηκε στη δημοσιότητα από το περιοδικό «Scientific» και παρέχει μια εικόνα από το πώς η θερμότητα «μετακινείται» στο εσωτερικό του πλανήτη Γη, με στόχο να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τις εν λόγω διαδικασίες.
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/09/radienergeia-esoteriko-ghs.html#sthash.0k6CLBev.dpuf

Σχολείο στο Λονδίνο θα εξασκεί την αρχαιοελληνική μέθοδο διδασκαλίας

ImageHandler-16_141 
Θέμα συζήτησης στο Λονδίνο το νέο σχολείο, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για τους πρώτους μαθητές τον Σεπτέμβριο του 2017 και θα ασκεί την αρχαιοελληνική μέθοδο διδασκαλίας, εξολοκλήρου. Η φοίτηση θα είναι δωρεάν και ο στόχος των εμπνευστών είναι να «ξεκλειδώσουν» τις δυνατότητες των σπουδαστών.
Πρόκειται για το σχολείο δεύτερης βαθμίδας Gipsy Hill στο Νότιο Λονδίνο και σήμερα θα πάρει επισήμως έγκριση λειτουργίας από τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, μαζί με ακόμα 17 δωρεάν σχολεία στη Βρετανία. Τα μαθήματα που θα διδάσκονται σε αυτό θα βασίζονται στην «κλασική παιδεία», με την Γραμματική, τη Λογική και την Ρητορική να είναι οι θεμελιώδεις άξονες διδασκαλίας.
Με την μέθοδο αυτή, οι σπουδαστές θα μάθουν την αξία της γραμματικής, αλλά και άλλων βασικών σπουδών, όπως η ορθογραφία αλλά και βασικά μαθηματικά. Η φοίτηση στο πρώτο αυτό στάδιο διαρκεί τέσσερα χρόνια και κατόπιν οι μαθητές προχωρούν στο δεύτερο στάδιο, τη Λογική, όπου μαθαίνουν να ρωτούν «γιατί» και να αναπτύσσουν πιο αναλυτική σκέψη.
Η τελική φάση είναι το στάδιο της Ρητορικής, που βοηθά στην ανάπτυξη της γνώμης, της επιχειρηματολογίας με «ξεκάθαρα, δυναμικά και κομψά επιχειρήματα», όπως περιγράφουν οι εμπνευστές του σχεδίου.
Η κλασική αυτή μέθοδος εκπαίδευσης έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα, στην εποχή του Σωκράτη αλλά και του Αριστοτέλη, του δασκάλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
agiotokos-kappadokia.gr

ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗ BUNDESBANK: ΚΕΦΑΛΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πρόταση-σοκ Bundesbank: Βάλτε χέρι στις περιουσίες πολιτών αν κινδυνεύετε με χρεοκοπία !!!
Ζητά να επιβάλλεται κεφαλικός φόρος προτού ζητηθεί βοήθεια από άλλες χώρες !!!

Στην πρόταση-σοκ ότι χώρες που απειλούνται με χρεοκοπία θα πρέπει να αντλούν χρήματα από τον ιδιωτικό πλούτο των πολιτών τους μέσω ενός εφάπαξ φόρου επί της περιουσίας τους, πριν ζητήσουν βοήθεια από άλλες χώρες, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank.

«Ένας φόρος επί της περιουσίας αντιστοιχεί στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν ζητηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών» αναφέρει η Bundesbank στη μηνιαία έκθεσή της.

Η γερμανική κεντρική τράπεζα προειδοποιεί πως ένας τέτοιος φόρος εμπεριέχει σημαντικούς κινδύνους και η εφαρμογή του δεν θα ήταν εύκολη, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξετασθεί μόνο σε απολύτως εξαιρετικές περιπτώσεις, για παράδειγμα για να αποφευχθεί μια υποβόσκουσα κρατική χρεοκοπία.
Η σκληρή αυτή στάση της Μπούντεσμπανκ ανακοινώνεται έπειτα από χρόνια κρίσης στην ευρωζώνη, στη διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκαν πέντε προγράμματα διάσωσης. Υπήρξαν επίσης παρεμβάσεις στην αγορά ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για παράδειγμα στην Ιταλία, όπου ο μέσος καθαρός πλούτος των νοικοκυριών είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι στη Γερμανία.

ΠΗΓΗ
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/09/bundesbank.html

Η ΥΨΗΛΗ «ΤΕΧΝΗ» ΤΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟ… ΑΣΠΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ

votes_fraud

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε κάθε άλλη σοβαρή χώρα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θα είχαν εξαφανιστεί μετά τις σκανδαλώδεις αποτυχίες τους να προβλέψουν κάποιο εκλογικό αποτέλεσμα, με αποκορύφωμα τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου δημοψηφίσματος όπου λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες έδιναν το λιγότερο ισοπαλία μεταξύ του ΝΑΙ και του ΟΧΙ.

Εδώ όμως όχι μόνο δεν έκλεισαν, ή ακόμα δεν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για διασπορά ψευδών στοιχείων χωρίς κανένα έλεγχο διενεργείας των δημοσκοπήσεων τους, αλλά συνέχισαν ακάθεκτα το έργο τους που δεν είναι άλλο από το να ποδηγετήσουν την κοινή γνώμη στην γραμμή των συμφερόντων αυτών που τις χρηματοδοτούν. Με λίγα λόγια δημοσκοπήσεις για τα συμφεροντα των σπόνσορων τους, με στόχο τους αναποφασίστους και όχι μόνο ψηφοφόρους να ψηφήσουν αυτό που θέλουν να τους επιβάλουν. Και αυτό λέγεται επιστημονική έρευνα του εκλογικού σώματος! Η γελοιότητα και η άπατη με εθνικές συνέπειες σε όλο της το μεγαλείο.
Αλλά δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που διαστρεβλώνουν το ύψιστο υποτίθεται δημοκρατικό λειτούργημα, δηλαδή τις εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης. Είναι και το ίδιο το πολιτικό σύστημα που συμπορεύεται με όλο αυτό το διεφθαρμένο δημοσκοπικό έκτρωμα που το πληρώνει αδρά για να βγάζει τα αποτελέσματα που του συμφέρει, χαλιναγωγώντας ένα άναυδο λαό που βυθίζεται όλο και πιο πολύ στο χάος των καταστροφικών μνημονίων.
Εκτός όμως από την απάτη των δημοσκοπήσεων που θα έπρεπε να οδηγήσει τις εταιρείες τους στην φυλακή, υπάρχει και το εφεύρημα των περίφημων ντιμπαίητ. Εκεί βλέπουμε το αποκορύφωμα του πολιτικού θεάτρου. Όλοι επιδιώκουν όχι να αναφερθούν στο πως θα λύσουν τα προβλήματα αυτής χώρας που οι ίδιοι τα δημιούργησαν, αλλά πως θα αποστομώσει ο ένας τον άλλο, ποιος θα μιλήσει με πιο εντυπωσιακό τρόπο και ποιος θα εμφανιστεί με την πιο γοητευτική εμφάνιση. Το ίματζ, ο τρόπος ντυσίματος, οι χειρονομίες, είναι όλα αντικείμενα… «επιστημονικής» ντιμπειντικής κατάρτισης που πληρώνεται πολύ ακριβά για να υπνωτίσει τον θεατή και να τον ρίξει στην φάκα της εκλογικής του ψευδαίσθησης.
Οι εκλογές έχουν γίνει πια ένα θλιβερό παραμύθι ότι δήθεν με αυτές ο λαός εκλέγει τους κυβερνήτες της αρεσκείας του. Ψηφίζεις ΝΑΙ και βγαίνει ΟΧΙ. Ψηφίζεις εξαγγελίες που βγαίνουν τα μεγαλύτερα ψέματα. Ψηφίζεις πολιτικούς ηγέτες που αποδεικνύονται υπάλληλοι ξένων παραγόντων και το καλύτερο που ξέρουν να κάνουν, είναι να… περιπατάνε στα τέσσερα!
Αλήθεια ποιους ψηφίζεις και μήπως νομίζεις ότι ψηφίζεις αυτό που θα βγει από την κάλπη, ότι εσύ αποφασίζεις για το μέλλον αυτή της χώρας ;
Ως πότε θα κοιμόμαστε τον «ύπνο του δικαίου» ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_32.html

Η «απαγωγή» του Αλέξη Τσίπρα στα Ανώγεια από τον παπα-Αντρέα

unnamed (2) 
Ο παπα-Αντρέας την ώρα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα στους δρόμους των Ανωγείων τον «έκλεψε» από τον κόσμο και τον οδήγησε στην εκκλησία, όπου «κλειδώθηκαν», καθώς δεν άφησε κανέναν να εισέλθει στην εκκλησία, για δέκα περίπου λεπτά για να του πει μερικές «αντρίκειες» κουβέντες.
Tο δήλωσε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του Βασίλη Σπυριδάκη στο Κόκκινο Κρήτης 88,4 FM.
Τι του είπε:
«Εμείς καθόμασταν στην εκκλησία και μόλις τελείωσε την ομιλία του, ανηφορήσαμε για μια ρακί και ένα γαλακτομπούρεκο. Τον έπιασα από το χέρι, του λέω θα σε υποδεχτώ στην εκκλησία. Τον έβαλα μέσα στην εκκλησία και έχουνε μείνει όλοι απέξω, άφωνοι.
Εχω κλείσει και την πόρτα. Μείναμε δέκα λεπτά. Εκει του είπα κάποιες αντρίκιες κουβέντες.
Τη μια θα σου πω. Τούπα να παίξει γροθιά στο μαχαίρι κι ας ματώσει. Και να σκεφτεί καλά να σκύψει καλά στα ματωμένα χώματα και να πάρει δύναμη.
Τα υπόλοιπα που του “πα δεν λέγονται. Εχουν να κάνουν με προσωπικό επίπεδο, δικό του. Ηταν σκληρές οι κουβέντες.
Μου λέει, δεν φοβάμαι να ματώνω».
Tromaktiko

Οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι και τα … εμβόλια

Δημοσιεύουμε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τη δυσωδία στα ΜΜΕ, που δεν αφορά απλά τη διαφθορά που επικρατεί στον “χώρο”, αλλά κυρίως το με ποιον τρόπο η Υπερεθνική  και η ντόπια ελίτ ελέγχει απόλυτα την πληροφόρηση και την “ενημέρωση” του λαού.

Μετά από τα capital controls οι καθημερινές εφημερίδες μείωσαν ένα ολόκληρο 16σέλιδο την ύλη τους λόγω έλλειψης ρευστότητας, όπως ανακοίνωσαν, για προμήθεια χαρτιού για το οποίο όντως (από… πρόπερσι) ζητούνται υψηλές προκαταβολές και σχεδόν άμεση εξόφληση.

Ό,τι γνωρίζαμε κάποτε για τρίμηνες «πιστώσεις» έχει πάει περίπατο εδώ και χρόνα. Οπότε ΝΕΑ, Τύπος, Έθνος κυκλοφορούν με 32 σελίδες κάθε μέρα. Αυγή, Ριζοσπάστης, κυκλοφορούσαν ήδη σαν φυλλάδια.

Μία όμως εφημερίδα δεν καταλαβαίνει από «ελέγχους», επιδεικνύει ιδιαιτέρως σημαντική ρευστότητα και ενώ η διαφημιστική αγορά έχει νεκρώσει… διαφημίζεται: Η Εφημερίδα των Συντακτών! Η οποία παρουσιάζεται κατά τα άλλα από την σιωνιστική ναυαρχίδα The Guardian ως “επιτυχημένο” αυτοδιαζειριζόμενο πείραμα.  (‘We had no investors. We did it alone, believing in our power and abilities‘, 19.07.2015)


ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ… ΕΜΒΟΛΙΑ

Βαγγ. Δεληπέτρος

Μια ιστορία με πολύ χρήμα και πολύ ενδιαφέρουσες, σκοτεινές προεκτάσεις.

Μερικές εισαγωγικές παρατηρήσεις:

[1]. Προφανώς (καθώς από κανέναν δεν
διαψεύστηκε) η λίστα που δημοσίευσε το Κουτί της Πανδώρας είναι αυτή που κατέθεσε στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ ο Καμμένος. Μένει να διερευνηθεί η ακρίβεια των αναγραφομένων (αποδέκτες – ποσά) και η αιτιολογία των καταβολών.

[2]. Σωστό είναι ότι θα έπρεπε να κατατεθεί και στον εισαγγελέα, ειδικά επειδή περιλαμβάνει media shops και εκδότες, εταιρείες δηλαδή και πρόσωπα που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Δεν είναι λάθος όμως να κατατίθεται στο Πειθαρχικό που μπορεί να ανοίξει (παράλληλα με την εισαγγελική διερεύνηση) την πολιτικοδημοσιογραφική συζήτηση για αυτά τα ζητήματα.

[3]. Όπως φαίνεται από το έγγραφο τα συνολικά κονδύλια που διατέθηκαν είναι 25 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά η «λίστα» αναφέρει τους αποδέκτες 20.875.000 ευρώ . Οι αποδέκτες του υπόλοιπου ποσού, 4.100.000, υπάρχουν όπως αναγράφεται στο «Παράρτημα» που δεν δημοσιοποιήθηκε, ή δεν κατατέθηκε στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Προφανώς, εάν δεν έχει κατατεθεί στο Πειθαρχικό το Παράρτημα πρέπει να ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΖΗΤΗΜΑ 1ον : ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και πρώην βουλευτής Αθ. Γιαννόπουλος, μετά την κατάθεση από τον Π. Καμμένο στο Πειθαρχικό της λίστας όσων ενθυλάκωσαν «επικοινωνιακά» κονδύλια του Οργανισμού δήλωσε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε δημοσιογράφους στο pay roll αλλά κατέβαλε διαφημιστικά κονδύλια σε ΜΜΕ.

Την άποψη του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ φαίνεται να στηρίζει, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας τη λίστα, και ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος εισέπραξε 398.000 ευρουλάκια, αλλά όπως δήλωσε ήταν για διαφημίσεις «στα ΜΜΕ στα οποία είναι μέτοχος».

Αναγκαία υπενθύμιση: Ο κάποτε νεοδημοκράτης Αθ. Γιαννόπουλος πριν διορισθεί επικεφαλής του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν «συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ» (και για αυτό διορίστηκε!) και το κόμμα του Καμμένου όταν «διέψευσε» τη λίστα ανακοίνωσε ότι «Μας την έδωσε ο Γιαννόπουλος» χωρίς ο κύριος πρόεδρος να επανέλθει, καθώς όπως φαίνεται επέλεξε τη σιωπή του ενόχου, ελπίζοντας πλέον να κουκουλωθεί η υπόθεση.

ΖΗΤΗΜΑ 2ον: ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Τα ερωτήματα είναι πολλά: Αν ο Χατζηνικολάου πήρε για Real Νews, Real FM, enikos και Αγορά, 398.000, από πού κι ως πού πήρε 848.000 ο Κουρτάκης (Παραπολιτικά, Επένδυση) και 493.000 ο… Χατζής (New Post);

Και, πολύ περισσότερο, εάν αφήσουμε στην άκρη τους εκδότες, με ή χωρίς εισαγωγικά, όπως τον Μαυρίκο (Ακρόπολη) με τις 200.000, γιατί δημοσιογράφοι όπως η Φυντανίδου (ΒΗΜΑ) και ο Μακρυγιάννης (Πρώτο Θέμα) τσέπωσαν αντιστοίχως 91 και… 440 χιλιαρικάκια;

Θα έχει πολύ δουλειά το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ. Γιατί η υπόθεση μυρίζει. Πέρα από τα προφανή (χρηματισμός, διαπλοκή) φαίνεται να υπάρχουν και αποδέκτες χρηματικών ποσών (πολιτικοί;) που μένουν στο σκοτάδι.

Γιατί λ.χ. κάποιος Τασσιόπουλος παίρνει 148.000; Αν είναι όπως νομίζω ο εκδότης ενός λαθρόβιου που υποτίθεται ότι απευθύνεται στους αγρότες με τίτλο «Παραγωγή», γιατί να του δοθούν τόσα χρήματα για «ενημέρωση» των επί της ουσίας ανύπαρκτων αναγνωστών του;

Και εάν υποθέσουμε ότι υπήρχε λογική στο να του δοθούν, πώς είναι δυνατόν η… «Παραγωγή» να εισπράττει 148 χιλιαρικάκια και ο «Ελεύθερος Τύπος» 276, δηλαδή ούτε καν τα διπλά;

Επίσης, τα… κονδυλιάκια που δεχόμαστε για την ώρα, χάριν της συζήτησης και των δηλώσεων της προεδράρας του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι πήγαν στον «Ελεύθερο Τύπο», γιατί έχουν σαν αποδέκτη τον εκδότη της εφημερίδας Σκαναβή (σύμφωνα πάντα με τη λίστα) ενώ τα κονδύλια που πήγαν στο « Έθνος» έχουν αποδέκτη, σύμφωνα πάντα με την ίδια λίστα, το… Έθνος;

ΖΗΤΗΜΑ 3ον: ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ… ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

Σε κάθε περίπτωση έχει σημασία εάν εκδόθηκαν παραστατικά για αυτές τις χορηγίες και ποια ακριβώς είναι αυτά. Γιατί εάν αλλού «αποδέκτης» είναι η εφημερίδα που θα φιλοξενήσει τις «διαφημίσεις» και αλλού ο εκδότης του εντύπου που φιλοξένησε τις ρεκλάμες, η υπόθεση «μυρίζει» παραστατικά «άλλου τύπου» ανά περίπτωση, και ίσως οδηγεί στην ανακάλυψη εταιρειών – μαϊμού και εταιρειών – βιτρίνας.

Σημασία έχει επίσης να εντοπιστεί τι και πώς δόθηκε σε αντάλλαγμα για τα χρήματα που εισπράχτηκαν κατά περίπτωση. Ο Χατζηνικολάου λ.χ. που παραδέχτηκε ότι έχει εισπράξει αυτά τα χρήματα τι ακριβώς «έδωσε» ως αντιπαροχή; .

Αν για παράδειγμα εισέπραξε σχεδόν 400.000 για δυο σελίδες στη μια εφημερίδα, μια στην άλλη, ένα σποτάκι στο ραδιόφωνο και ένα μπανεράκι στο σάιτ, έχει άλλη σημασία από το να «έδωσε» 10 σελίδες στη μια εφημερίδα, 15 στην άλλη τη χαμηλότερης κυκλοφορίας, ένα ραδιοφωνικό σποτ που παιζόταν όλη την ημέρα επί έξι μήνες και ένα ετήσιο πολύ προβεβλημένο μπάνερ στο σάιτ.

Πολύ περισσότερο αυτά ισχύουν για τους «εκδότες» που εμφανίζονται να έχουν πάρει το ένα τρίτο όσων έλαβε ο Χατζηνικολάου αλλά και για εκδότες και συστημικά τσιράκια που πήραν τα ίδια με αυτόν ή πολλαπλάσια.

Είναι ενδιαφέρον επίσης να σημειώσουμε (και να εξετάσουν οι αρμόδιοι το πώς και το τι) ότι ενώ «τα κονδύλια διατέθηκαν για διαφημίσεις σε ΜΜΕ», σύμφωνα με τη λίστα, τα εισπράττει δημοσιογράφος από το «Βήμα» (Φυντανίδου) αλλά και ο… ΔΟΛ, ενώ ο δημοσιογράφος Μακρυγιάννης είναι ο αποδέκτης κονδυλίων… «διαφήμισης» για το Πρώτο Θέμα, τη… Βουλή και την… Ευρωβουλή!

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ, ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ… ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Εννοείται ότι τώρα θα ξεσαλώσουν (πάλι!) οι «γνωστοί άγνωστοι» συστημικοί παράγοντες για να μη βγει άκρη ούτε σε αυτήν την υπόθεση. Όχι μόνο για να προστατευτούν κάποιοι από τους αποδέκτες των κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ και να μείνουν στο σκοτάδι οι πολιτικοί πάτρονες και «συνεργάτες» τους, αλλά και για να κλείσει γενικότερα η συζήτηση, καθώς η όλη ιστορία μυρίζει ότι οι καταβολές έγιναν για «άλλους λόγους».

Εμείς όμως δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι η περίπτωση της συγκεκριμένης λίστας και αυτού του οργανισμού είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι όλα είναι… νόμιμα και ηθικά σε αυτή τη χώρα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι ο μόνος οργανισμός που είχε τέτοια κονδύλια, ούτε (λογικά) ο μόνος που έδωσε… συμπληρώματα διατροφής σε εκδότες και παρατρεχάμενους τους. Για αυτό και θα είχε σημασία ―πέραν όσων ήδη ανέφερα― να ελεγχθεί λ.χ. πότε ακριβώς εισέπραξε ο Καραμανλής του «Παρασκήνιου» τα 500 χιλιαρικάκια του και τι «ανέδειξε», ποιους χτύπησε και ποιους σιγοντάρησε, μέσω της συγκεκριμένης έκδοσης εκείνη την περίοδο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Είναι πολλά τα λεφτά, συνάδελφοι. Όπως είναι πολλά και τα μνημόνια, και δεν το αναφέρω τυχαία. Πολλά επίσης ήταν και τα χρήματα που δόθηκαν για την αντιμετώπιση των… πανδημιών που όλο έρχονταν και ποτέ δεν ήρθαν. Και πολλοί οι υπουργοί που βρίσκονται στο κάδρο αυτής της συζήτησης που πρέπει να ανοίξει.

Κλείνοντας λοιπόν, ας τους θυμηθούμε, κατά αλφαβητική σειρά για να μην έχουμε… παρεξηγήσεις: Αβραμόπουλος, Βορίδης, Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Λυκουρέντζος.

Οι ΕΚΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ… ΕΜΒΟΛΙΑ (2)

Μια ακόμα επισήμανση για τις… ευεγερσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο συνάδελφος που μετέδωσε τα σχετικά με τη λίστα από την ΕΡΤ τα είχε κυριολεκτικά χάσει από αυτό το χορό των χιλιάρικων και δεν ήξερε πώς να δώσει όσα κατάλαβε και όσα ένιωσε και ταυτόχρονα να το κάνει χωρίς να δώσει ονόματα, μιας και αυτό προφανώς του είχαν ζητήσει.

Κάπως έτσι έκανε και το λάθος: δήλωσε πως τα ‘χασε βλέποντας «κάποιον συνάδελφο» να έχει εισπράξει 1.773.000 ευρώ. Το λάθος ήταν ότι κοιτάζοντας για ένα δυο λεπτά τη λίστα δεν πρόσεξε ότι πλάι στο όνομα του «συναδέλφου» όπως και σε μερικά ακόμη ονόματα ―κυρίως εταιρειών― υπήρχε ένας αστερίσκος. Και αυτό, όπως αναφέρεται, σήμαινε ότι τα συγκεκριμένα ονόματα δεν ήταν εκδότες, δημοσιογράφοι ή ΜΜΕ αλλά mediashops.

Αν λοιπόν κοιτάξουμε προσεκτικά τη λίστα θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν τα μισά χρήματα, 10.097.000 για την ακρίβεια, πήγαν σε mediashops, δηλαδή σε μεσάζοντες μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των ΜΜΕ στα οποία έγιναν καταχωρήσεις.

Εδώ λοιπόν αρχίζει άλλο πανηγύρι! Γιατί τα mediashops δίνουν όση διαφήμιση θέλουν εν πολλοίς όπου θέλουν, κατά πώς ορίζουν οι «απόψεις» τους, οι «σχέσεις» τους, η διαπλοκή τους. Άρα, είναι δυνατόν κάποιοι από τους εκδότες που αναγράφονται στη λίστα και δηλώνεται ότι εισέπραξαν χιλιαρούμπες για ρεκλάμα στα «μέσα στα οποία είναι μέτοχοι» να έχουν εισπράξει (πάλι και πάλι!) και μέσω των mediashops.

Το τι «έδωσαν» στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα ΜΜΕ που πήραν κονδύλια από τα mediashops παραμένει προς διερεύνηση, όπως και το τι «έδωσαν» για τα κονδύλια που πήγαν απευθείας στην τσέπη τους.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα mediashops «δουλεύουν» με… επιστροφές. Το 30-40% των χρημάτων που δίνουν σε κάποιο μέσο επιστρέφει στη δική τους τσέπη! Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι περίπου 3,5 εκατομμυριάκια γύρισαν στους «ιδιοκτήτες» αυτών των νταβατζηδομάγαζων και στους «συνεργάτες» τους.

Γνωστού όντος αυτού του «συστήματος», οι υπεύθυνοι του Οργανισμού, αλλά και οι πολιτικοί προϊστάμενοί τους, δεν γίνεται να κάνουν τον… Γερμανό στις παλιές ελληνικές ταινίες και να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά θα έπρεπε να καθίσουν στο σκαμνί λόγω… βλακείας. Εκτός πια κι αν υπάρχουν άλλα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, πιο… κατάλληλα για την περίπτωσή τους.

ΚΕΕΛΠΝΟ

28 εκατομμύρια ευρώ σε πέντε χρόνια. Με υπουργούς Υγείας Αβραμόπουλο, Βορίδη, Γεωργιάδη, Λοβέρδο, Λυκουρέντζο.
Όχι τίποτα άλλο, για την πληρότητα του ρεπορτάζ.

εκδοτεσ
το είδα
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2015/07/30/i-ekdotes-i-dimosiografi-ke-ta-emvolia/

Η διασημότερη Ελληνοτουρκική αερομαχία στη Μικρά Ασία-ο άγραφος κώδικας τιμής των πιλότων

 
Γράφει ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
Ο Λοχαγός του Τουρκικού στρατού, Αχμέτ Μπαχατίν, έπιασε με τα δυο του χέρια το πηδάλιο του αεροσκάφους του. Το τράβηξε προς το μέρος του και το έστρεψε στα αριστερά, αυξάνοντας ταυτόχρονα το γκάζι στον κινητήρα. Το Γαλλικής κατασκευής διπλάνο τύπου Breguet 14 B2, που οι Τούρκοι είχαν εξασφαλίσει σαν βοήθεια από τη «σύμμαχο» της Ελλάδας, με λεφτά των Σοβιετικών, πήρε μια μεγάλη κλίση προς τα αριστερά. Η μύτη του υψώθηκε και ξεκίνησε να διαγράφει ένα αόρατο κύκλο στον γαλάζιο και δίχως σύννεφα ουρανό του Μπαλ Μαχμούτ.
Το διθέσιο αεροπλάνο ήταν βαμμένο με ένα γκριζωπό μεταλλικό χρώμα ενώ ολόκληρη η ουρά του ήταν κατακόκκινη. Ξεχώριζαν από μακριά η ημισέληνος και το αστέρι… Ανάμεσα στον έλικα και την μπροστινή θέση ένα πολυβόλο Lewis των 7,7 ήταν καρφωμένο και έτοιμο στη διάθεση του χειριστή του για οτιδήποτε μπορούσε να συμβεί. Στον τέταρτο μεγάλο κύκλο που διέγραψε, ο Μπαχατίν έσκυψε προς τη μπροστινή θέση του αεροπλάνου και έδειξε στον άλλο επιβάτη που ήταν ο διοικητής του στρατιωτικού αεροδρομίου του Τσάι, κάτι στο έδαφος.
 
«Κεμάλ Μπέη!!» ούρλιαξε ο Μπαχατίν πίσω από το αυτί του συνεπιβάτη του για να τον ακούσει, αφού δεν υπήρχε καλύπτρα. Ο εκκωφαντικός και μονότονος  θόρυβος του κινητήρα, η ταχύτητα και ο αέρας που τους μαστίγωνε έκανε δύσκολη την επικοινωνία μεταξύ τους. Μόνο με νοήματα των χεριών. «Να οι Έλληνες . ακριβώς από κάτω μας. Τους βλέπεις;»
Ο Κεμάλ Μπέης έγνεψε καταφατικά. «Εγώ είμαι έτοιμος» φώναξε σαν απάντηση στον πιλότο ο οποίος το κατάλαβε και πριν συμπληρωθεί ο κύκλος άρχισε να ευθυγραμμίζει το αεροσκάφος και να το χαμηλώνει πάνω από τους Έλληνες φαντάρους.


Ο ανθυπολοχαγός Φουντουλάκης του 8ου Κρητών, άκουσε περισσότερο παρά είδε, τον θόρυβο από ένα αεροπλάνο που πλησίαζε. Το τάγμα που υπηρετούσε μόλις είχε απομακρυνθεί από το Μπαλ Μαχμούτ και κατευθυνόταν αργά, ανατολικότερα. Δεκάδες καμήλες, άλογα, γαϊδούρια, αραμπάδες όλα φορτωμένα με τρόφιμα και πολεμοφόδια, προχωρούσαν αργά σε σειρά ενός ζυγού, πάνω στον χωμάτινο δρόμο. Οι φαντάροι έσερναν τα πόδια τους από την κούραση και δημιουργούσαν ένα μεγάλο σύννεφο σκόνης.
"Αεροπλάνο" φώναξε ο ανθυπολοχαγός και αμέσως βγήκε από τον δρόμο και έτρεξε σε μια συστάδα θάμνων να προφυλαχθεί. Όπλισε και σημάδεψε. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορούσε πια να διακρίνει την ημισέληνο ζωγραφισμένη στην ουρά του σκάφους. Ο δρόμος άδειασε, όλοι οι φαντάροι βγήκαν από τον δρόμο και έτρεξαν να προστατευθούν. Έμειναν μόνο τα άλογα και οι καμήλες. Ακούνητα. Περίμεναν υπομονετικά κάτω από τον καυτό ήλιο.
“Διάολος να μπει μέσα σου Βρωμότουρκε” μονολόγησε ο Φουντουλάκης και άρχισε να πυροβολεί, καλυμμένος πίσω από τους θάμνους, προς την γκρίζα φιγούρα που ερχόταν από τον ουρανό. Το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι φαντάροι και αξιωματικοί. Εκατοντάδες καυτές σφαίρες έφευγαν με στόχο το Τουρκικό αεροπλάνο που πλησίαζε γρήγορα.


Ιούλιος του 1922, βορειοανατολικά του Αφιόν Καραχισάρ.
Τον τελευταίο καιρό είχε ξεκινήσει ένας άλλος πόλεμος. Αυτή τη φορά όχι στα πυρωμένα χώματα της Τουρκίας, ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους, αλλά στον ουρανό. Οι Έλληνες πιλότοι πάντα πρωτοπόροι, με αρκετή τρέλα και γεμάτοι αδρεναλίνη, συχνά παράτολμοι, είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος τόσο των άτακτων Κούρδων και Τσετών, όσο και του τακτικού στρατού του Κεμάλ Ατατούρκ. Συνήθιζαν να πετούν για όση ώρα το επέτρεπαν τα αεροπλάνα τους και να αποκαλύπτουν τις θέσεις των καλά κρυμμένων ατάκτων. Εάν τα καύσιμα το επέτρεπαν οι Έλληνες πιλότοι άδειαζαν και καμιά δεσμίδα από ψηλά πάνω στους Τσέτες, ή στόχευαν και άφηναν χειροβομβίδες να σκάσουν στις γραμμές τους και να σκορπίσουν τον όλεθρο.
Τελευταία όμως και οι Τούρκοι είχαν ξεκινήσει το ίδιο ακριβώς “παιχνίδι”. Γάλλοι και Ιταλοί εκπαιδευτές έκαναν τους πιο τολμηρούς από τους Τούρκους, να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να μπουν σε αεροπλάνα. Τούς έδειξαν όλες τις τεχνικές εμπλοκής και απεμπλοκής, τους έμαθαν πως θα παραπλανούν και πως θα ξεφεύγουν, τους δίδαξαν τι σημαίνει να ξέρεις να πετάς και να είσαι πιλότος. Και τώρα είχε ξεκινήσει ο πόλεμος και στον ουρανό...


ΕΛΛΗΝΙΚΟ NEUPORT

Οι Τούρκοι πιλότοι όπως ο Μπαχατίν χαμήλωναν τα αεροπλάνα τους πάνω από τις γραμμές των Ελλήνων και τις περισσότερες φορές πυροβολούσαν, σκορπώντας το θάνατο. Άλλες πάλι φορές άδειαζαν προκηρύξεις που είχαν σε μεγάλους ταχυδρομικούς σάκους.

Ο Κεμάλ Μπεής, έβαλε το χέρι του βαθιά στον ένα από τους 2 σάκους που είχε ανάμεσα στα πόδια του, πήρε μια μεγάλη ποσότητα τυπωμένων προκηρύξεων και όταν βρισκόταν στο κατώτατο σημείο ακριβώς πάνω από τους Έλληνες, τις άφησε στο κενό. Οι σφαίρες λυσσασμένες σφύριζαν στα αυτιά του...

Τα τυπωμένα χαρτιά σαν νιφάδες χιονιού στροβιλίζονταν και μετά έπεφταν αργά στις γραμμές των φαντάρων. Ψυχολογικός πόλεμος...

“ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΜΟΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΦΥΓΕΤΕ”

“Διάλε να τσι πάρει θα μου τροζάνουν τα κοπέλια μου. Εδά θα δουν τα μεμέτια” Ο Φουντουλάκης πυροβολούσε το αεροπλάνο που έκανε κύκλους και άφηνε προκηρύξεις και μονολογούσε. Ξαφνικά φώναξε: “Νικολάου τον ασύρματο. Ενημέρωσε τη Β Μοίρα. Επαέ θα δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος”. Άρπαξε ένα Mannlicher-Schönauer M1903 των 6,5 mm που είχε πάντα δίπλα του και συνέχιζε να πυροβολεί.

Το Τουρκικό διπλάνο έκανε άλλη μια στροφή και αυτή τη φορά με μεγαλύτερη ταχύτητα άρχισε να πυροβολεί αδιάκριτα στις ελληνικές γραμμές, σκορπώντας τον πανικό και τον θάνατο σε ανθρώπους και ζώα...



ΕΛΛΗΝΙΚΟ BREGUET


Στο πρόχειρο αεροδρόμιο στο Μπαλ Μαχμούτ, τη βάση της Β Μοίρας της στρατιωτικής αεροπορίας, η Ελληνική σημαία κυμάτιζε υπερήφανα δίπλα από τον υποτυπώδη πύργο ελέγχου, ανάμεσα στους κοιτώνες των στρατιωτών. Στην άκρη του στρωμένου με σκληρό χώμα διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης, βρίσκονταν το ένα δίπλα στο άλλο 5 αεροπλάνα. Τέσσερα μονοθέσια και ένα διθέσιο. Τα τρία από αυτά ήταν βαμμένα ασημί και τα άλλα δύο βαμμένα καφέ – χακί. Στην ουρά τους ξεχώριζαν οι δύο γαλάζιες κάθετες χοντρές γραμμές και η λευκή ανάμεσα τους. Στην άτρακτο και στο κάτω μέρος των φτερών φαινόταν ο γαλάζιος κύκλος μαζί με τον λευκό.

Ο ανθυπασπιστής Ευάγγελος Παπαδάκος στεκόταν μπροστά από το αεροπλάνο του, ένα Neuport IV G και συνομιλούσε μαζί με έναν μηχανικό. “ Όχι όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα με το Vickers. Έχω διπλοελέγξει το σύστημα συγχρονισμού. Μπορείτε να πυροβολείτε άνετα” Του έλεγε ο μηχανικός και ο Παπαδάκος μόλις είχε ανάψει ένα τσιγάρο και τον άκουγε προσεκτικά. Εκείνη τη στιγμή ένας φαντάρος ασθμαίνων έφτασε τρέχοντας από τον πύργο ελέγχου: “Το 8ο έχει πρόβλημα με ένα Τούρκο. Πετά από πάνω τους κάνει αναγνώριση, ρίχνει προκηρύξεις και πυροβολεί. Φεύγετε με τον λοχία Χριστόφορο Σταυρόπουλο προς καταδίωξη του”


ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΟΥΝ

Ο Παπαδάκος είδε στην άκρη του διαδρόμου ένα Spad XIII να τροχοδρομεί ήδη, και τον πιλότο του να του κάνει νοήματα χαμογελώντας. Πέταξε το τσιγάρο του, κούμπωσε το δερμάτινο χοντρό μπουφάν του, σκαρφάλωσε και κάθισε στη θέση του. Ο μηχανικός του, γύρισε με δύναμη τον έλικα και το αεροπλάνο πήρε μπροστά. Την ώρα που ο ανθυπασπιστής έφτιαχνε το κασκόλ του και ετοιμαζόταν να βγει στον διάδρομο και να απογειωθεί, άκουσε τον μηχανικό του να ουρλιάζει: “ Από καύσιμα είστε μια χαρά. Προσοχή με τις σφαίρες. Έχετε κάμποσες, αλλά όχι πολλές και δεν προλαβαίνουμε να γεμίσουμε.” Του έγνεψε καταφατικά, οδήγησε το αεροπλάνο στην άκρη του διαδρόμου, έκανε τον σταυρό του και τράβηξε με δύναμη το γκάζι...

Με κατεύθυνση ανατολικά τα δύο ελληνικά αεροπλάνα συναντήθηκαν λίγα λεπτά αργότερα. Οι δυο χειριστές με νοήματα “μοίρασαν” τους ρόλους τους. Ο Παπαδάκος θα “ανέβαινε” υψηλότερα και θα διέγραφε μεγάλους κύκλους για να εντοπίσει το Τουρκικό αεροπλάνο ενώ ο Σταυρόπουλος θα πετούσε γρήγορα και χαμηλά.

Σε ένα τέταρτο το ταχύτατο Spad του Σταυρόπουλου έφτανε ήδη στις γραμμές του 8ου. Οι φαντάροι είχαν βγει από τις θέσεις τους και ενθουσιασμένοι ούρλιαζαν και ζητωκραύγαζαν στον Έλληνα πιλότο που πετούσε από πάνω τους. Όλοι είχαν βγάλει τα κράνη και τα καπέλα τους τα πετούσαν στον αέρα και έδειχναν με νοήματα, προς μια κατεύθυνση: Ανατολικά προς το Έμπερκιόι.

Ο Τούρκος είχε εξαφανιστεί αλλά ο Σταυρόπουλος είχε καταλάβει που πήγαινε. Τράβηξε και άλλο το γκάζι και ο κινητήρας μούγκρισε μανιασμένα.


Η ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ

Ο ανθυπασπιστής Παπαδάκος πετούσε σε υψόμετρο 2800 μέτρων. Διέγραφε απαλά στον ουρανό μεγάλους κύκλους και σχεδόν απολάμβανε την μοναξιά του εκεί ψηλά. Είχε τα μάτια του ανοιχτά και έλεγχε δεξιά και αριστερά, πάνω και κάτω. Μέσα από το δερμάτινο κασκέτο του έφτανε στα αυτιά του το σφύριγμα του αέρα και ο μονότονος ήχος του κινητήρα του αεροπλάνου του. Η απόλυτη ηρεμία...Κάποια στιγμή που ο ήλιος ήταν πίσω του, του φάνηκε ότι είδε μια μεταλλική λάμψη λίγο πιο κάτω και αριστερά του. Ένα διπλάνο τον πλησίαζε από τα πλάγια...

Ο Έλληνας πιλότος ένιωσε πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ίσως να είναι και ο Τούρκος που ψάχνει, εκείνη η μεταλλική λάμψη που διέκρινε. Αμέσως οι αισθήσεις του τέθηκαν σε επιφυλακή. Χωρίς να το πολυσκεφτεί τράβηξε απότομα το κλείστρο και όπλισε το μικρό θηρίο, το vickers του. Δεν αύξησε ταχύτητα. Συνέχισε την τροχιά που είχε για να μην καταλάβει ο Τούρκος ότι τον είχε αντιληφθεί, και να τον αιφνιδιάσει.

“Κεμάλ Μπέη” ούρλιαξε ο Τούρκος πιλότος Αχμέτ Μπαχατίν στον συνεπιβάτη του: “ Έλληνας ψηλά και δεξιά μας. Δεν μας έχει δει. Ας τον κυνηγήσουμε. Να είσαι έτοιμος” Το breguet με την ημισέληνο στην ουρά αύξησε ταχύτητα και έσκισε τον ουρανό ανοδικά. Ο Μπαχατίν ήθελε να “πάρει” την ουρά του Έλληνα πιλότου και να τον στείλει μια ώρα αρχύτερα σακατεμένο πίσω στην χώρα του ή ακόμη καλύτερα να τον στείλει να συναντήσει τους προγόνους του, τους Ίωνες...


ΣΠΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ.ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ

Το διπλάνο των Τούρκων έπαιρνε την στροφή με ανοδική πορεία για να βγει πίσω από τον Έλληνα πιλότο. Ο Παπαδάκος συνέχιζε αμέριμνος να διαγράφει τους κύκλους του. Ή τουλάχιστον αυτό νόμιζε ο Μπαχατίν. Σε ελάχιστα λεπτά το τουρκικό σκάφος ήταν στις “7 η ώρα”. Έμενε μόνο να τραβήξει τη σκανδάλη και το Lewis να ξεράσει φωτιά. Το δάχτυλο του Κεμάλ Μπέη, χάιδεψε τη σκανδάλη. Με το άλλο του χέρι ίσιωσε το δερμάτινο του κασκέτο και έφτιαξε το λάστιχο από τα προστατευτικά του γυαλιά, πίσω από το κεφάλι του. Πάτησε τη σκανδάλη. Δεκάδες σφαίρες σαν λυσσασμένες μέλισσες έφυγαν καυτές, προς το αντίπαλο αεροπλάνο...

“Αλλάχ Αλλάχ” σκέφτηκε ο Μπαχατίν. Ένιωσε το τράνταγμα όταν το Lewis πυροβόλησε, είδε τις σφαίρες να φεύγουν προς τον στόχο τους και εκεί που περίμενε να δει τον Έλληνα γαζωμένο,... απλά τον έχασε.

Ο Παπαδάκος περίμενε, σαν να μην είχε καταλάβει το παραμικρό. Ο αέρας αυλάκωνε τα μάγουλα του. Το ένα του χέρι ήταν γαντζωμένο στο πηδάλιο και το άλλο κρατούσε απαλά τον μοχλό με το γκάζι. Παρακολουθούσε από το μικρό του καθρεφτάκι, τον Τούρκο να έρχεται αργά από πίσω του. Άφησε τον εαυτό του να χαλαρώσει, περίμενε και εμπιστεύτηκε το ένστικτό του. Κλάσματα του δευτερολέπτου πριν ο Τούρκος πυροβολήσει, ο Παπαδάκος τράβηξε όλο το γκάζι και πίεσε το πηδάλιο με δύναμη. Το αεροπλάνο του έχασε απότομα δεκάδες μέτρα ύψος. Έμοιαζε σαν κάποιος άνθρωπος που περπατάει και ξαφνικά παραπατάει και πέφτει από ένα βάραθρο... Οι σφαίρες από το Τούρκικο αεροπλάνο πέρασαν ξυστά από την άτρακτο και το κεφάλι του Έλληνα πιλότου.

 

Το Neuport του Παπαδάκου έχανε ύψος ελεγχόμενα. Ο Τούρκος πιλότος αιφνιδιάστηκε που δεν βρήκε το στόχο του και ξεκίνησε την καταδίωξη. Τώρα όμως δεν είχε εκείνος το πλεονέκτημα. Με δαιμονισμένη ταχύτητα το Ελληνικό αεροπλάνο έπεφτε , ο Τούρκος στο κατόπι του να πυροβολεί. Οι σφαίρες χάνονταν στο κενό. Τότε ο Έλληνας πιλότος έκανε κάτι παράτολμο για να ξεφύγει. Σαν βαρίδι κατηύθυνε το Neuport του πάνω από ένα δάσος. Ήξερε ότι ο Τούρκος δεν θα τολμούσε να τον ακολουθήσει. 'Έπεφτε με ταχύτητα προς τα δέντρα στρίβοντας δεξιά και αριστερά το πηδάλιο του για να αποφύγει τις σφαίρες. Ο Τούρκος ήταν πάντα κολλημένος πίσω του. Οι κορυφές των δέντρων πλησίαζαν επικίνδυνα γρήγορα.

“Ανάθεμα σε γκιαβούρη στάσου να σε πετύχω” σκέφτηκε ο Κεμάλ Μπέης

“Κοίτα και αυτό Μεμέτη και τρέμε” σκέφτηκε ο Παπαδάκος και λίγο πριν οι ρόδες του αεροπλάνου του “γλείψουν” τις κορυφές των δέντρων τράβηξε και άλλο το γκάζι και έφερε το πηδάλιο να κολλήσει στο στέρνο του. Το αεροπλάνο σαν να το σήκωσε κάποιο αόρατο χέρι πήρε ύψος την τελευταία στιγμή. Δεκάδες φύλα και κλαδιά από τα δέντρα στροβιλίστηκαν διαλυμένα...

Ο Μπαχατίν δεν πίστευε στα μάτια του. Σταμάτησε την...αυτοκτονική καταδίωξη του Έλληνα και προσπάθησε να συνέλθει. Αναρωτήθηκε τι θα έπρεπε να κάνει σε αυτή την περίπτωση. Οι Ιταλοί εκπαιδευτές του έμαθαν τα πάντα αλλά όχι πως να αντιμετωπίζει το απρόβλεπτο από τους τρελούς Έλληνες πιλότους. Τράβηξε το πηδάλιο δεξιά και το διπλάνο του άρχισε να παίρνει ύψος και να στρίβει. Μοιραίο λάθος

“Τώρα πράγματι θα τρέμεις μεμέτη” σκέφτηκε ο Παπαδάκος που με φουλ τον κινητήρα διέγραφε ένα αριστερό τόξο και σχεδόν αμέσως έφερε την ζωγραφισμένη κόκκινη ουρά, στο σκοπευτικό του. Το χέρι του ήταν σταθερό αλλά τα δάχτυλα του έτρεμαν από την υπερένταση. Το στομάχι του από τους ελιγμούς και την απότομη αύξηση ύψους κόντευε να αδειάσει. Ένιωθε όμως υπέροχα. Πάτησε τη σκανδάλη και το Vickers “τραγούδησε” μονότονα.

Τα δύο αεροπλάνα έμοιαζαν να σκαρφαλώνουν τώρα στον ουρανό το ένα πίσω από το άλλο. Ένας τρελός μανιασμένος χορός. Ο Τούρκος έβλεπε συνέχεια τον καθρέφτη του “γεμάτο” με την φιγούρα του Ελληνικού αεροπλάνου. Ήξερε ότι δύσκολα θα τα κατάφερνε. Ο Κεμάλ Μπέης γύρισε και κοίταξε με απόγνωση τον Μπαχατίν. Ήθελε μόνο να καταφέρει να έχει μπροστά του για άλλη μια φορά τον Έλληνα και τότε...

 

Ο ανθυπασπιστής Παπαδάκος έλεγξε τα ρολόγια από το καντράν του αεροπλάνου. Τα καύσιμα είχαν πέσει αρκετά. Η αερομαχία είχε διαρκέσει ήδη 20 λεπτά. Έπρεπε σιγά σιγά να επιστρέψει στο Μπαλ Μαχμούτ: “Χαιρετίσματα στον Αλλάχ σου Τούρκε” είπε και πάτησε τη σκανδάλη για άλλη μια φορά. Το θηρίο του ανταποκρίθηκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Οι σφαίρες έφυγαν δαιμονικά προς το Τούρκικο αεροπλάνο και γάζωσαν τα φτερά και την ουρά του. Το είδε πεντακάθαρα. Μετά σιγή. Το στομάχι του σφίχτηκε και δυσκολεύτηκε να ανασάνει. Ένα ρίγος διαπέρασε το κορμί του. Ξαναπάτησε τη σκανδάλη και ένα ξερό μεταλλικό “κλικ” τον έκανε να παγώσει. Οι σφαίρες τελείωσαν...


ΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟ "ΑΡΑΧΝΗ" ΤΟΥ VICKERS

Περίμενε τώρα τον Τούρκο να γυρίσει και να τον γαζώσει ανυπεράσπιστο. Όμως έβλεπε το Breguet να συνεχίζει ευθεία. Μάλλον είχε πετύχει με τις τελευταίες σφαίρες του, το σύστημα κατεύθυνσης...

Πέρασαν λίγα δευτερόλεπτα. Ήθελε να δει το πρόσωπο του Τούρκου που θα τον σκότωνε πριν λίγο. Το Ελληνικό αεροσκάφος πλησίασε. Έφτασε παράλληλα με το Τούρκικο και στο ίδιο ύψος. Ο Ανθυπασπιστής Παπαδάκος κοίταξε στα μάτια τον Λοχαγό Αχμέτ Μπαχατίν. Τους χώριζαν 10 μέτρα το πολύ. Ελάχιστα δευτερόλεπτα που έμοιαζαν αιώνας. Ο Τούρκος με σεβασμό χαιρέτησε στρατιωτικά ο Έλληνας με τον ίδιο σεβασμό για τον αντίπαλο έκανε το ίδιο, και έγνεψε το κεφάλι του καταφατικά.

Το Τουρκικό αεροπλάνο είχε πάθει ζημιά και δεν μπορούσε να τον καταδιώξει και εκείνος δεν είχε πλέον σφαίρες να το αποτελειώσει. Πριν τραβήξει το πηδάλιο για να απομακρυνθεί είδε τον συνεπιβάτη του Μπαχατίν στην μπροστινή θέση, τον Κεμάλ Μπεή, να έχει αγκαλιάσει το Lewis με το ένα του χέρι και το άλλο να κρέμεται άψυχο και να κουνιέται πέρα δώθε από τον αέρα. Οι σφαίρες τον είχαν γαζώσει...

Μόλις είχε προλάβει να πάρει τη μισή στροφή όταν άκουσε το Τουρκικό αεροπλάνο να πυροβολεί. Ο Παπαδάκος έκανε μια “λούπα” και επανήλθε στην αρχική του θέση. Ο Τούρκος πυροβολούσε ένα Spad που μόλις είχε εμφανιστεί μπροστά του. Στην ουρά του ήταν βαμμένα τα ελληνικά χρώματα. Ήταν ο Λοχίας Χριστόφορος Σταυρόπουλος.


Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το Τουρκικό αεροπλάνο ήταν καταδικασμένο. Ο Λοχίας Σταυρόπουλος με έναν ελιγμό απέφυγε τις σφαίρες έκανε στροφή και είδε το breguet με την ημισέληνο μπροστά του. Δεν το σκέφτηκε πολύ. Άδειασε όλη τη δεσμίδα του πάνω του. Το Γαλλικής κατασκευής ασημένιο διπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες και έπεσε αργά αφήνοντας μαύρο καπνό, σε μια πεδιάδα. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή...

Μόλις οι 2 Έλληνες πιλότοι επέστρεψαν στο Μπαλ Μαχμούτ έδωσαν εντολή να μεταβεί άγημα στο σημείο πτώσης του Τουρκικού αεροπλάνου. Η αερομαχία τους είχε μεταφέρει μέσα στις Ελληνικές γραμμές. Πήγαν και οι ίδιοι μαζί. Την επόμενη ημέρα δίπλα στο σημείο της συντριβής οι 2 Τούρκοι πιλότοι ετάφησαν με στρατιωτικές τιμές και σύμφωνα με τα μουσουλμανικά έθιμα. Ένας ιμάμης διάβασε τις ευχές από το κοράνι. Τα προσωπικά τους είδη περισυνελέγησαν και τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα σάκο.

Το επόμενο απόγευμα από το αεροδρόμιο του Μπαλ Μαχμούτ ένα ελληνικό διθέσιο Breguet απογειώθηκε με προορισμό το Τουρκικό αεροδρόμιο του Εμπέρκιοι. Οι πιλότοι του, ανθυπολοχαγοί Νικόλαος Δέας και Ιωάννης Χατζηκαμάρης της Β Μοίρας, μετέφεραν ένα ασυνήθιστο φορτίο...


ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΑΦΗ ΤΩΝ 2 ΠΙΛΟΤΩΝ

Στο Εμπερκιοι οι Τούρκοι φαντάροι και αξιωματικοί μόλις είδαν το Ελληνικό αεροπλάνο να έχει φτάσει ακριβώς από πάνω τους δίχως κανείς να το έχει αντιληφθεί, πάγωσαν. Εάν μετέφερε βόμβες θα μπορούσε άνετα να διαλύσει όλα τα αεροσκάφη στο έδαφος. Αμέσως έτρεξαν στα ορύγματα να προφυλαχθούν. Έπιασαν τα όπλα και τα πολυβόλα και περίμεναν με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Οι Έλληνες διέγραψαν ένα αναγνωριστικό κύκλο στον ουρανό, σε απόσταση ασφαλείας και στη συνέχεια άρχισαν να ρίχνουν φωτοβολίδες από το Breguet, γνωστοποιώντας στους Τούρκους να μην πυροβολήσουν διότι οι σκοποί τους δεν είναι εχθρικοί. Ο Διοικητής Τζελάλ Κιοπρουλού έδωσε διαταγή να μην πυροβολήσει κανείς. Βγήκε αγέρωχος από το Διοικητήριο του και στάθηκε στην άκρη του διαδρόμου προσγείωσης, κοιτάζοντας συνέχεια το ελληνικό αεροπλάνο.

 

Εκείνο χαμήλωσε, έφτασε στα 30 μέτρα και άφησε ένα σάκο να πέσει στο έδαφος ακριβώς μπροστά στα πόδια του Τζελάλ Κιοπρουλού, λες και τον είχε βάλει σημάδι. Οι ορντινάντσες και οι άλλοι Τούρκοι αξιωματικοί που ήταν δίπλα στον Τούρκο διοικητή τρομοκρατήθηκαν. Κάποιος φώναξε “βόμβα” και αμέσως έτρεξαν να καλυφθούν. Εκείνος δεν κουνήθηκε καθόλου. Σήκωσε τον ερματισμένο σάκο και τον άνοιξε. Μέσα βρισκόντουσαν τα προσωπικά είδη και οι στρατιωτικές ταυτότητες των 2 Τούρκων πιλότων. Υπήρχε και ένας φάκελος. Έβαλε τον σάκο κάτω από τη μασχάλη του και έσκισε τον φάκελο: “ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΑΣ Ο ΚΕΜΑΛ ΜΠΕΗ ΚΑΙ Ο ΑΧΜΕΤ ΜΠΑΧΑΤΙΝ ΕΠΕΣΑΝ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΤΑΦΗΣΑΝ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ.”

Το Ελληνικό αεροπλάνο διέγραψε άλλον ένα χαμηλό κύκλο και ξαναπέρασε μπροστά από τον Τούρκο Διοικητή. Ο Τζελάλ Κιοπρουλού σε στάση προσοχής χαιρετούσε στρατιωτικά τους Έλληνες πιλότους, μέχρι που το αεροπλάνο με τις δύο γαλάζιες χοντρές κάθετες γραμμές στην ουρά χάθηκε στον ορίζοντα...


Επιμύθιο:

Στον πόλεμο της Μικράς Ασίας η Ελλάδα θρήνησε 23 νεκρούς πιλότους. Η Ελληνική αεροπορία συμμετείχε με 4 Μοίρες που ανέλαβαν αποστολές αναγνώρισης, βομβαρδισμών και αναχαίτισης. Κάλυψε επί 3 χρόνια ένα ευρύ μέτωπο 700 χιλιομέτρων. Ο Λοχίας Σταυρόπουλος προήχθη σε ανθυπολοχαγό. Ένα χρόνο μετά το 1923 σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να προσγειώσει ένα αεροπλάνο στο αεροδρόμιο στο Γουδή... Οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι είχαν έναν απίστευτο κώδικα τιμής τόσο για εκείνους, όσο και για τους εχθρούς τους. Οι Έλληνες πιλότοι συνεχίζουν και σήμερα να έχουν αυτόν τον άγραφο κώδικα τιμής...
 **********************
 
 
http://pamakedonikienwsiellados-australias.blogspot.gr/p/blog-page_5348.html

Έπρεπε να πάει ο Ελληνικός Στρατός στη Σμύρνη και ο βρώμικος ρόλος των Γερμανών

Image


 Όσα χρόνια κι αν περάσουν -σε λίγο συμπληρώνεται αιώνας- το τραύμα της Μικρασιατικής Καταστροφής θα "πονάει". Κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου η μαύρη επέτειος δεν ξεχνιέται.

Το αν έπρεπε να έχει αποβιβάσει στρατεύματα η Ελλάδα στη Σμύρνη,το 1919 είναι μία από τις μεγάλες συζητήσεις που γίνονται για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και τη καταστροφή που την ακολούθησε. Η οικονομική ευμάρεια των Ελλήνων της περιοχής,λένε όσοι αντιτίθενται θα ήταν αρκετή για να “ελεγθεί” η κατάσταση.

Με την “ασφάλεια” 92 χρόνων που μεσολάβησαν ,πολλά μπορούμε να πούμε και να υποστηρίξουμε,αδικώντας αυτούς που αποφάσισαν την αποβίβαση. Το αίσθημα του λαού και στην Ελλάδα και στη Σμύρνη ήταν τότε σαφώς υπέρ της αποστολής των στρατευμάτων. Όχι τυχαία όπως περιγράφει στα γραπτά του ο τότε Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη Τ.Χόρτον. Οι Έλληνες είχαν τεράστια θέματα να ααντιμετωπίσουν στην Ιωνία.

Τα λάθη που οδήγησαν στη τραγωδία ξεκίνησαν όταν οι Έλληνες πολιτικοί υπέκυψαν στη διαχρονική τους αδυναμία: να λένε όχι στις ξένες μεγάλες δυνάμεις,που οδήγησαν τον ελληνικό στρατό σε επιχείρηση αυτοκτονίας.

Τι επικρατούσε στη Σμύρνη πριν από την αποβίβαση του Ελληνικού στρατού; Ποια ήταν η κατάσταση μέσα στην οποία ζούσαν οι Έλληνες; Ο Τ.Χόρτον μετατέθηκε στη Σμύρνη ως πρόξενος των ΗΠΑ το 1911 και έχει σαφή άποψη και για ένα θέμα που έχει ενδιαφέρον. Το ρόλο της Γερμανίας εναντίον των Ελλήνων!

Γράφει:

Οι Έλληνες υπήκοοι που ζούσαν στη Μικρά Ασία δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα γιατί, όπως μου εξήγησε ο Ραχμή ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν στην ουσία σύμμαχος της Τουρκίας και εμπόδιζε την Ελλάδα να μπει στον πόλεμο. Αντίθετα, οι Ραγιάδες, δηλαδή οι Έλληνες το γένος Οθωμανοί υπήκοοι της Υψηλής Πύλης, υπέφεραν τα πάνδεινα. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν οι πεπειραμένοι τεχνίτες, οι επιτυχημένοι έμποροι, οι σοβαροί επαγγελματίες των πόλεων, αλλά και οι προοδευτικοί αγροκτηματίες της ύπαιθρου. Ήταν αυτοί που εισήγαγαν την καλλιέργεια της περίφημης σταφίδας στουλτανίνας, που βελτίωσαν την καλλιέργεια και την επεξεργασία του καπνού, που έχτισαν σύγχρονες κατοικίες και όμορφες πολιτείες. Με μεγάλη ταχύτητα δημιουργούσαν έναν πολιτισμό που, στο απόγειο του, θα έφτανε την Ιωνία της κλασικής εποχής. Όμως, γενικός αποκλεισμός κηρύχτηκε εναντίον τους και αφίσες τοιχοκολλημένες σε τζαμιά και σχολεία καλούσαν τον μουσουλμανικό πληθυσμό να εξοντώσει τους Έλληνες.

Οι τουρκικές εφημερίδες δημοσίευαν εμπρηστικά άρθρα με τα οποία παρακινούσαν τους αναγνώστες σε διωγμούς και σφαγές. Σε μια συνεδρίαση του Προξενικού Σώματος, αποφασίστηκε να επισκεφτούμε τον Βαλή και να επιστήσουμε την προσοχή της Εξοχότητάς του στο γεγονός ότι αυτά τα άρθρα και τα κελεύσματα θα μπορούσαν να διαταράξουν την ησυχία της ειρηνικής του επαρχίας.
Έτσι. οι πρόξενοι επισκέφτηκαν τον Βαλή, με μόνη εξαίρεση τον Γερμανό εκπρόσωπο που προφασίστηκε ότι δεν μπορούσε να συμμετάσχει σε μια τέτοια κίνηση χωρίς την έγκριση της κυ βέρνησης του. Η αντίδραση αυτή του Γερμανού διπλωμάτη ενισχύει την άποψη ότι η Γερμανία υπήρξε συνένοχος των Τούρκων συμμάχων της στο ζήτημα των εκτοπίσεων και της εξόντωσης των χριστιανών. Πραγματικά, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η Γερμανία ενέπνευσε το μέτρο της έξωσης των Ελλήνων Οθωμανών από τη Μικρά Ασία σαν ένα από τα προκαταρκτικά μέτρα για τον πόλεμο που προετοίμαζε.
Οι άγριες απελάσεις, η τρομοκρατία, οι δολοφονίες και οι βιαιότητες εναντίον των Ραγιάδων κατά μήκος της μικρασιατικής ακτής δεν τράβηξαν στη Δύση την προσοχή που τους άρμοζε. Είχαν όμως όλα τα χαρακτηριστικά του πολεμικού μέτρου που επέβαλλε μία δήθεν «στρατιωτική ανάγκη» και δεν υπάρχει κα μία αμφιβολία ότι Τούρκοι και Γερμανοί είχαν πλήρη συνεργασία και ήταν σύμμαχοι στη διάρκεια του πολέμου. Στην έκδοση αρ. 3 της Ελληνο-αμερικανικής Εταιρείας (1918), δημοσιεύεται μια έρευνα γύρω από το θέμα αυτό. Στη μελέτη αναφέρεται ότι ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες εκδιώχτηκαν από τα σπίτια τους στη Θράκη και τη Μικρά Ασία. Σημειώνεται ακόμη ότι οι μισοί από αυτούς εξοντώθηκαν από τις απελάσεις, τις βιαιοπραγίες και την πείνα.
Τα βίαια και εμπρηστικά δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων που ανέφερα ήδη εμφανίστηκαν από τη μια μέρα στην άλλη και χωρίς καμιά αιτία. Ήταν τόσο πρόδηλα «εμπνευσμέ να» από τις τουρκικές αρχές, που είναι απορίας άξιο πως και οι πιο αμαθείς Τούρκοι δεν το κατάλαβαν. Φτηνές λιθογραφίες εμφανίστηκαν ξαφνικά, τυπωμένες με τον πιο αδέξιο και πρωτό γονο τρόπο - προφανώς ντόπια παραγωγή. Παρουσίαζαν τους Έλληνες να σφάζουν τουρκόπουλα ή να ξεκοιλιάζουν εγκύους μουσουλμάνες ...

…Τόσο την εποχή αυτή όσο και κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου, οι ραγιάδες κατατάσσονταν με τη βία στον οθωμανικό στρατό, όπου τους χρησιμοποιούσαν σαν δούλους: δεν έφεραν όπλα και μοναδικός προορισμός τους ήταν να σκάβουν χαρακώματα. Πολλοί από αυτούς πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες επειδή δεν τους έδιναν ούτε τροφή, ούτε ρούχα, αλλά ούτε και στέγη.

Τα έργα ανέγερσης της Μεγάλης Τουρκικής Βιβλιοθήκης στη Σμύρνη είναι ιδιαίτερα ενδεικτικά της νοοτροπίας της φυλής. Οι εργάτες ήταν χριστιανοί, ενώ οι εργοδηγοί ήταν φυσικά Τούρκοι, οπλισμένοι με μαστίγια. Όταν μια μέρα παρατήρησα στον Γαχμή Μπέη ότι δεν υπήρχαν αρκετά βιβλία στη μητρική του γλώσσα που να δικαιολογούν την ανέγερση ενός τόσο μεγάλου κτιρίου, εκείνος απάντησε:
«Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσουμε το κτίριο. Όταν αποκτήσουμε το κτίριο, αναγκαστικά θα βρεθούν και τα βιβλία που θα το γεμίσουν. Αν πάλι δεν βρεθούν, τότε θα μεταφράσουμε όλα τα γερμανικά βιβλία στην τουρκική γλώσσα». 



**********************
http://pamakedonikienwsiellados-australias.blogspot.gr/p/blog-page_5348.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters