Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

O πρόεδρος της Hellas Power και το "τρελόχαρτο"...

Ο πρόεδρος της ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, Βασίλης Μηλιώνης, ο οποίος κατηγορείται για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προσκόμισε ένα "επιστημονικά καταρτισμένο" έγγραφο, το οποίο υπέγραφε ιδιώτης ψυχίατρος και...βγήκε από τη φυλακή!
Το τρελόχαρτο σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα μιλούσε για κρίσεις πανικού και αγχώδη συμπεριφορά. Ένα χαρτί που έφερε την υπογραφή του γιατρού και είχε ημερομηνία, ένα χρόνο πριν.
Μετά από αυτό, η διεύθυνση των φυλακών δεν μπορούσε παρά να του δείξει την πόρτα της εξόδου.
Για την ιστορία ο Βασίλης Μηλιώνης, διετέλεσε κατά το παρελθόν διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Aegean Power, συμφερόντων Μελισσανίδη, ενώ μετά την αποχώρηση του από την εταιρεία, ο Μηλιώνης ανέλαβε την ίδρυση του εναλλακτικού παρόχου Hellas Power.
Σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες – πριν αλλά και μετά την ίδρυση της εταιρείας - ο Βασίλης Μηλιώνης, ήταν και ιδιαίτερα δραστήριος κοινωνικά. Επισκέψεις στη Μύκονο και διαγωνισμός ανοίγματος σαμπάνιας, με μέσο το πολυτελέστατο σκάφος Mirage το οποίο νοίκιασε τον Αύγουστο του 2010 προς 70.000 (10.000 ημερησίως), σύμφωνα πάντα με το Πρώτο Θέμα.
Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος λέει ο λαός μας. Ο κανόνας στην περίπτωση Μηλιώνη, φάνηκε να επιβεβαιώνεται. Η εταιρεία TELETRANS, η οποία ιδρύθηκε το 1979 από τη μητέρα του Β. Μηλιώνη, Γλυκερία (Ρία) Στεργιοπούλου διατηρούσε άριστες σχέσεις με το ελληνικό Δημόσιο. Σταδιακά αναπτύχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μεταφορών στην Ελλάδα, και σε αυτό συνέβαλλε σημαντικά η εμπλοκή της εταιρείας στις μεταφορές οικοσκευής των υπαλλήλων του Δημοσίου που μετακινούνται από και προς το εξωτερικό.
Παρόλ’ αυτά ο υιός Μηλιώνης δεν εκτίμησε – όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος – την προσφορά του Δημοσίου προς την οικογενειακή επιχείρηση της μητέρας του.
Αν θεωρήσουμε ότι όλα γίνονται με το γράμμα του νόμου, υπό φυσιολογικές συνθήκες ο πρόεδρος της Hellas Power, θα υποβληθεί σε νέα ψυχιατρική εξέταση, αυτή τη φορά από τον γιατρό των φυλακών. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται – σύμφωνα με πληροφορίες - με εντολή εισαγγελέα να προσέλθει προς επανέλεγχο της ψυχικής του ισορροπίας. Αρκεί αυτή τη φορά το πόρισμα να μην ανήκει σε κάποιον άλλον ψυχικά ασθενή και πάνω απ’ όλα να είναι πλήρως επικαιροποιημένο και εναρμονισμένο με τη σημερινή ψυχική κατάσταση του κυρίου Μηλιώνη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αντισυνταγματικός ο νόμος για τους μετανάστες


Aντισυνταγματικές κρίθηκαν,  από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση), που έδωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας, αλλά και διευκόλυνε τις ελληνοποιήσεις!
Η Ολομέλεια έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο Έλληνες πολίτες. Το δικαίωμα δε του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των δικαστών έκρινε ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι ο χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειάς του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση.
Δηλαδή, αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος άσχετα αν διαμένει πέντε χρόνια στην Ελλάδα..
Αντίθετα, η μειοψηφία  έκρινε ότι η πενταετής μόνιμη και νόμιμη διαμονή, σε συνδυασμό με την 6ετή φοίτηση στο ελληνικό σχολείο, αποτελούν στοιχεία επαρκή για να δικαιολογήσουν ένα πραγματικό και νομικό δεσμό του αλλοδαπού με την Ελλάδα και κατά συνέπεια τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας.
Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Τμήματος
«Μόνο μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό είχε πραγματοποιηθεί αθρόα πολιτογράφηση αλλοδαπών (χορήγηση ιθαγένειας) χωρίς εξατομικευμένη κρίση, αλλά βάση γενικών αρχών που προσδιορίστηκαν με νόμο».
Το Δ' Τμήμα του ΣτΕ με αυτή την ιστορική αναδρομή - απάντηση στους εμπνευστές του νόμου Ραγκούση αλλά και με πληθώρα νομικών επιχειρημάτων για την νομιμότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, είχε κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010.
Τα μέλη του Δ' Τμήματος του ΣτΕ, εξετάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ -βάση του οποίου ιθαγενοποιήθηκαν χιλιάδες αλλοδαποί -υπό το «πρίσμα» του Συντάγματος, έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος.
Και αυτό γιατί, δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto  της ουσιαστικής προϋποθέσεις γνησίου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της «νόμιμης διαμονής» έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές διατάξεις (π.χ. Ν.3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».
Με απλά λόγια το ΣτΕ αποφαίνεται ότι η χορήγηση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα μας έγινε αθρόα χωρίς να κριθούν συγκεκριμένες και εξατομικευμένες προϋποθέσεις, οι οποίες προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τους νόμους που για να διαφυλάξουν την εθνική ομοιογένεια του κράτους αναφέρονται, μεταξύ των άλλων και στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος»  (jus sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από έλληνες γονείς».
Πέρα όμως από τα ζητήματα της αντισυνταγματικότητας τα μέλη του Δ΄  Τμήματος του ΣτΕ επιχειρούν στην απόφαση τους και μια ιστορική αναδρομή που ξεκινάει από τα χρόνια της απελευθέρωσης της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και φτάνει μέχρι την κατάρρευση  των καθεστώτων της ανατολικής Ευρώπης και τη διάλυση της Ενώσεως των Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ).
«Αθρόα πολιτογράφηση, δηλαδή απονομή της ελληνικής ιθαγένειας από ομάδες αλλοδαπών χωρίς εξατομικευμένη κρίση αλλά ευθέως βάση γενικών διατάξεων ουσιαστικού νόμου, το ελληνικό δίκαιο εγνώρισε μόνο κατά τις περιόδους ανακατατάξεων του νέου εθνικού κράτους που προέκυψε με τη σταδιακή απελευθέρωση της χώρας από την οθωμανική κυριαρχία και τις προσθήκες νέων εδαφών με διεθνείς συνθήκες», αναφέρει στην απόφασή του το ΣτΕ για να επισημάνει ότι μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ για να αντιμετωπιστεί η μαζική εισροή μεταναστών στην Ελλάδα καταρτίστηκαν νόμοι που έθεταν συγκεκριμένα κριτήρια για τη διαμονή και την εργασία αλλοδαπών στη χώρα. Πλην όμως τα κριτήρια αυτά «παραβιάστηκαν στην πράξη λόγω της παράνομης εισόδου μαζικών μεταναστευτικών ρευμάτων, και είχε ως περαιτέρω συνέπεια την θέσπιση αλλεπάλληλων διατάξεων, οι οποίες «νομιμοποιούσαν» την παράνομη είσοδο, διαμονή και εργασία των αλλοδαπών».

 http://www.defencenet.gr

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία απειλεί την Ελλάδα: Θα μας βρείτε μπροστά σας αν δεν τηρήσετε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας

«Το θέμα με τα θαλάσσια σύνορα θα φτάσει στα Διεθνή Δικαστήρια» λένε οι ερυθρόμαυροι εθνικιστές!

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία φαίνεται πως παρακολουθεί στενά το θέμα της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Έτσι σήμερα εξαπέλυσε απειλές κατά οπουδήποτε τολμήσει να παραβιάσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας τονίζοντας πως το....
θέμα αυτό θα φτάσει μέχρι και τα Διεθνή Δικαστήρια.

Μάλιστα σήμερα ζήτησαν οι έρευνες που διεξάγει η Ελλάδα στο Ιόνιο να γίνουν σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας.

"Το Συνταγματικό Δικαστήριο κατήργησε την προδοτική συμφωνία που πουλούσε τα χωρικά ύδατα της Αλβανίας στο ελληνικό κράτος. Η νορβηγική εταιρεία, η οποία θα αρχίσει έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο Πέλαγος πρέπει να ακολουθήσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας. Εάν η απόφαση αυτή παραβιαστεί τότε εμείς θα στραφούμε στα Διεθνή Δικαστήρια" δήλωσαν σήμερα εκπρόσωποι της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας.

Σύμφωνα με το αλβανικό πολιτικό κίνημα, ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα έχει κάνει το πιο άσχημο δώρο στους Αλβανούς για την 100ή επέτειο της δημιουργίας του αλβανικού κράτους. Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι αν η απόφαση δεν τηρηθεί, τότε οι κυβερνήσεις της Αλβανίας και της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την αντίδραση όλων των Αλβανών, όπου κι αν βρίσκονται.

Ωστόσο απ' ότι φαίνεται η Ευθρόμαυρη Συμμαχία η οποία στηρίζει την πολιτική της επιβίωση πάνω σε τέτοια θέματα ξεχνά την απόρρητη έκθεση του Αλβανικού ΥΠΕΞ που διέρρευσε πριν λίγο καιρό και που μεταξύ άλλων αναφέρεται σε τρία πιθανά σενάρια για της συνέπειες που θα υποστεί η Αλβανία: "Η ελληνική πλευρά δεν διατίθεται να προβεί σε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας, διότι τη θεωρεί ολοκληρωμένη και κατοχυρωμένη και η επαναδιαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς εμποδίζεται από τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στην Ελλάδα. Το δεύτερο σενάριο, κατά την έκθεση, είναι η Ελλάδα να αποσιωπήσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, θεωρώντας τη Συμφωνία έγκυρη και θα ζητήσει την επικύρωσή της από την αλβανική πλευρά, όταν τα Τίρανα θα έχουν την ανάγκη διεθνούς στήριξης της Αθήνας. Το τρίτο σενάριο αφορά σε απόφαση της ελληνικής πλευράς να μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αποκτήσει η Αλβανία καθεστώς υπό ένταξη στην ΕΕ χώρας. Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης η μειονεκτική θέση της χώρας σε σχέση με την πιθανή προσφυγή στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς. Επικαλείται το γεγονός ότι η επίτευξη της συμφωνίας έγινε βάσει της καλής διμερούς βούλησης και τονίζει πως η εσωτερική νομοθεσία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην εφαρμογή μιας διεθνούς συμφωνίας".

Aftonomi.gr

http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8358.html

Μεγάλο παιχνίδι με την κυπριακή ΑΟΖ

Τουλάχιστον τρεις εταιρείες-«κολοσσοί» οι οποίες υπέβαλαν προτάσεις για έρευνα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ και δεν επελέγησαν έχουν αναθέσει -σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος- σε νομικούς να αναζητήσουν στοιχεία και να τους συμβουλεύσουν αν έχουν νομικούς τρόπους αντίδρασης στην απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για.....
παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης στη γαλλορωσική κοινοπραξία «Total-Novatec-GPB».
Η εφημερίδα δημοσιεύει τις συνολικές τεχνικές και οικονομικές βαθμολογίες που έδωσαν τόσο η Επιτροπή, που σύστησε η Κυπριακή κυβέρνηση, όσο και οι Γάλλοι σύμβουλοι της Beicip, για τα οικόπεδα για τα οποία υπήρξε απόφαση ανάθεσης, δηλαδή τα 2,3,9 και 11.
Στα οικόπεδα 2,3 και 11 η ανάθεση έγινε σύμφωνα με τις βαθμολογίες , ενώ για το 9 επιλέχθηκε η 5η στη βαθμολογία κοινοπραξία«Total-Novatec-GPB». Για το οικόπεδο 9 στις βαθμολογίες προηγούνται κατά σειρά η ΕΝΙ-Kogas, η Premier-VITAL-Petronas, η Capricon Marathon και η Edison-Delek-Enel- Woodside.
Διάφορα στοιχεία δείχνουν, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι για να φτάσει η «Total-Novatec-GPB» στη πρώτη πρόταση όσο αφορά την οικονομική πτυχή θα πρέπει να αυξήσει κατά 400% το ποσό του «μπόνους υπογραφής» και κατά 12% το ποσοστό των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επίσης, αρκετά θα πρέπει να βελτιωθούν και σε σχέση με τη τεχνική πρόταση (προβλέπει έρευνα και δύο γεωτρήσεις σε 30 μήνες), αφού υπήρχαν επίσης καλύτερες προτάσεις, όπως της EMP-Frastico (Triple Five), που αξιολογήθηκε στο τεχνικό μέρος σημαντικά πιο ψηλά από την «Total-Novatec-GPB», και ισοβάθμησε με την 1η στη κατάταξη ΕΝΙ-Kogas.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε ενημέρωση για το σκεπτικό και τους λόγους αυτών των αποφάσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και θα ετοιμαστεί και Έκθεση από τη Γενική Ελέγκτρια.


http://dailynews24.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3542.html

Μια ομιλία του Πούτιν προδιαγράφει τις επικείμενες εξελίξεις στον κόσμο

Μια ομιλία του Βλαντιμίρ Πούτιν από τον περασμένο Ιούλιο, στη σημασία της οποίας δεν έχει αναφερθεί κανένα από τα Δυτικά ΜΜΕ, δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις των Ρώσων και τους όρους που θέτουν για όσα πρόκειται να εκτυλιχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο τους προσεχείς
μήνες

You Tube

11 Νοεμβρίου 2012
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Στις 9 Ιουλίου 2012, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας προσκάλεσε όλους τους πρέσβεις της Ρωσίας που υπηρετούν στο εξωτερικό, καθώς και τα μόνιμα μέλη διπλωματικών αντιπροσωπειών σε ρωσικό έδαφος, να παρακολουθήσουν μια ομιλία του στο Υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

Στην ομιλία αυτή, ο Πούτιν άφησε αιχμές εναντίον των βίαιων και επεκτατικών πολιτικών που εφαρμόζονται σήμερα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του στην "μη αποτελεσματικότητα της διπλωματίας των βομβαρδισμών και των πυραύλων", η οποία κατέστη εμφανής μέσω του πειράματος της λεγόμενης "Αραβικής Άνοιξης", η οποία, σύμφωνα με τον Πούτιν, ήταν στην πραγματικότητα μια "Αραβική Κόλαση".

Στις πολιτικές αυτές ο Ρώσος Πρόεδρος αντιπρότεινε την διέξοδο μέσα από ειρηνευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα αντιστρέψουν τις τάσεις που φαίνονται να οδηγούν σήμερα τον πλανήτη σε μια νέα εκρηκτική κατάσταση, που θα διαμορφωθεί μέσω ενορχηστρωμένων εξεγέρσεων, και πιθανόν μέσω μιας νέας παγκόσμιας σύρραξης.

Μέσω της ομιλίας αυτής, γίνεται σαφές το πόσο ευδιάκριτος έχει γίνει σήμερα ο κίνδυνος ενός νέου είδους βίαιας αλλαγής καθεστώτων και ενός Γ' Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι να αποφευχθεί ο κίνδυνος αυτός.

Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας του Πούτιν:

Βλαντιμίρ Πούτιν, Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας:

"Έχουμε ήδη ενδείξεις του τι σημαίνουν αυτές οι "ανθρωπιστικές επιχειρήσεις", η εξαγωγή της διπλωματίας των βομβαρδισμών και των πυραύλων, καθώς και οι παρεμβάσεις σε εσωτερικές συγκρούσεις.

Έχουμε διαπιστώσει πόσο αντιφατικές και ανισόρροπες είναι οι διαδικασίες "μεταπολίτευσης" στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Και είμαι βέβαιος ότι αρκετοί από εσάς διατηρείτε ακόμη νωπές τις αναμνήσεις των τραγικών γεγονότων στη Λιβύη.

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να επαναληφθούν αυτά τα σενάρια σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα η Συρία.

Θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκηθούν οι απαραίτητες πιέσεις στα εμπλεκόμενα σε αυτή τη σύρραξη μέρη, ώστε να επιτευχθεί μέσω διαπραγματεύσεων μια ειρηνική πολιτική διέξοδος σε όλα τα ζητήματα υπό αμφισβήτηση.

Οφείλουμε να πράξουμε το μέγιστο δυνατό ούτως ώστε να διευκολυνθεί αυτός ο διάλογος.

Φυσικά, το εγχείρημα αυτό θα είναι πιο πολύπλοκο και λεπτό από την επιλογή μιας εξωτερικής επέμβασης που θα προϋποθέτει τη χρήση ωμής βίας.

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία είναι η μόνη, η οποία είναι σε θέση να εγγυηθεί μια βιώσιμη λύση και μια μελλοντική σταθερή ανάπτυξη στην περιοχή, και στην περίπτωση της Συρίας, στην ίδια τη συγκεκριμένη χώρα.

Οι συλλογικές προσπάθειες, οι οποίες θα ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στις ειρηνευτικές διαδικασίες, καθώς και η αναζήτηση διεξόδων συναίνεσης θα πρέπει γενικά να αναχθούν σε προτεραιότητα στα πλαίσια των διεθνών σχέσεων σήμερα.

Αυτό ισχύει για όλες τις νευραλγικές περιοχές του κόσμου, και συμπεριλαμβάνει το ζήτημα των προγραμμάτων ανάπτυξης πυρηνικής ενέργειας του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, το ζήτημα του Αφγανιστάν, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες περιοχές του πλανήτη, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, η Ρωσία θα αναλάβει την οργάνωση διασκέψεων κορυφής μερικών από τις μεγαλύτερες διεθνείς οργανώσεις και φόρουμ, όπως το επιχειρηματικό φόρουμ του APEC, η διάσκεψη της G20 και της G8, η σύνοδος του Oργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης και το φόρουμ των ΒRICS.

Η οργάνωση αυτών των διασκέψεων και φόρουμ από τη Ρωσία θα μας δώσει την ευκαιρία, όχι μόνο να διευρύνουμε την επιρροή της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή, αλλά και να αναλάβουμε ουσιαστικότερη δράση στα πλαίσια της προώθησης της αδιαμφισβήτητης προτεραιότητας, την οποία οφείλουν να κατέχουν οι πολιτικές και διπλωματικές οδοί στην επίλυση των διαφόρων κρίσιμων προβλημάτων στον κόσμο σήμερα.

Εξακολουθούμε να παραμένουμε ακλόνητοι και σταθερά αφοσιωμένοι στις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως ακρογωνιαίου λίθου των αρχών που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις στον σύγχρονο κόσμο.

Προτιθέμεθα να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να σεβαστούν όλοι την αρχή εκείνη, σύμφωνα με την οποία, εάν κριθεί απαραίτητη μια εξωτερική επέμβαση, αποκλειστικά και μόνον το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και κανείς άλλος, δεν θα έχει τη δικαιοδοσία να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Η επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων σε τέτοιου είδους αποφάσεις του ΟΗΕ είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγική".

 
http://www.triklopodia.com/2012/11/blog-post_2818.html

ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ JAMES BOND

Όπως όλες οι τελευταίες ταινίες του Τζέιμς Μποντ χρησιμοποιήθηκαν για
την διεθνή προπαγάνδα, έτσι και η τελευταία του ταινία με τίτλο SKYFALL είναι
άκρως προπαγανδιστική και ενδιαφέρει άμεσα την Ελλάδα. Οι Άγγλοι έκαναν την
ταινία αυτή βασιζόμενοι στην ίδια λογική, όπως αυτή της τελετής έναρξης των
ολυμπιακών αγώνων τους. Παρουσιάζουν τα γεγονότα σαν παρελθοντικές
καταστάσεις ενώ στην ουσία μας δείχνουν μελλοντικές.
Π. χ. στην τελετή έναρξη μας έδειξαν πως το σύστημα υγείας τους βοήθησε τα παιδιά. Στην ουσία μας είπαν πώς στο μέλλον τα παιδιά θα δεχθούν επίθεση, άρχισε ήδη, με το να πεθαίνουν
πρόωρα και πως θα καταλήξουν από μικρά στα νοσοκομεία, ώστε να μειωθεί ο
πληθυσμός της γης γιατί αυτό θέλει η νέα τάξη. Αυτά για τους γνώστες…
Όπως η τελετή τους ήταν ανθελληνική, έτσι και η ταινία αυτή είναι
ανθελληνική αλλά και κάτι περισσότερο, προφητική. Δείχνει το μέλλον της Ελλάδος!
1. Πάμε πρώτα στην ονομασία. Η ονομασία της ταινίας είναι SKYFALL.
Δηλαδή, κάτι ή κάποιος πέφτει από τον ουρανό. Με βάση τον τίτλο και εφόσον ο
θεατής πάει να δει Τζέιμς Μποντ και όχι την «Λίμνη των κύκνων», περιμένει να δει
κάτι ανάλογο. Η ταινία όμως δεν έχει την παραμικρή σκηνή δράσης που να
διαδραματίζεται στον ουρανό. Στο δεύτερο μέρος της ταινίας ανακαλύπτει ο θεατής
ότι SKYFALL είναι η ονομασία του πύργου που γεννήθηκε ο Μποντ. Ο Τζέημς Μποντ.
Είναι ένα μεγάλο παλιό και απαίσιο κτήριο το οποίο βρίσκεται σε μια έκταση στην
οποία όλα είναι άσχημα και νεκρά. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου ζωή. Είναι
συμβολισμός, προσέξτε τον. Η Μ (εμ) λέει στον Τζέημς ότι τώρα κατάλαβε γιατί δεν
ξαναγύρισε ποτέ πίσω από τότε που έφυγε όταν ήταν παιδί. Ο δε Τζέημς είπε ότι
πάντα μισούσε το μέρος που γεννήθηκε. (Συγκρατήστε τα λόγια τους, έχουν
σημασία.) Θα αναρωτηθεί κάποιος τότε γιατί πήγε, αλλά υπάρχει λόγος. SKYFALL
λοιπόν είναι η ονομασία της ταινίας. Έτσι όπως είναι ο τίτλος, ειδικά στα αγγλικά,
δεν μας λέει τίποτα. Αν πούμε, ουρανοκατέβατος, μάλλον πάλι δεν μας λέει τίποτα.
Αν πούμε, εκ του ουρανού, ωπ… Αν πούμε, ο κατελθών εκ του ουρανού, που
εννοείται ότι είναι ο Χριστός μας, τότε τα καταλαβαίνουμε όλα πλέον πεντακάθαρα
και βλέπουμε ολοκάθαρα τα υποσυνείδητα μηνύματα της προπαγάνδας. Θα
επανέλθουμε πάλι στο κτήριο αυτό.
2. Η ταινία ξεκινάει από την Κωνσταντινούπολη, τυχαία; Ο καλός Τζέημς
κυνηγάει έναν κακό που έχει ελληνικό όνομα. Ονομάζεται: Πατρίς. Δηλαδή
Πατρίδα. Η λέξη αυτή είναι αμιγώς ελληνική και για μας σημαίνει την Ελλάδα. Ο
κακός ξεφεύγει προς στιγμή από τον Τζέημς ο οποίος τον εντοπίζει ξανά τον κακό
στην Σαγκάη, στην Κίνα, σε έναν πανύψηλο ουρανοξύστη και τον κατακρημνίζει στο χάος και στην άβυσσο και φυσικά τον σκοτώνει. Πάει ο Πατρίς. Όταν ο Τζέημς
συναντά, λίγο μετά το αφεντικό του κακού, που είχε την οργάνωση «Ωμέγα», που
πήγε να τον συναντήσει επιβαίνοντας σε ένα πλοιάριο που ονομαζόταν «Χίμαιρα»,
ρώτησε ο κακός τον Άγγλο: Εσύ σκότωσες τον Πατρίς; (Δηλαδή, την Πατρίδα, την
Ελλάδα). Καταλάβατε τα κρυμμένα μηνύματα. Τον έριξε στο χάος και την άβυσσο,
όπως σχεδιάζουν να ρίξουν την Ελλάδα.
3. Το πιο καλό μας το φύλαξαν για το τέλος. Ο κακός κυνηγάει τον Τζέημς ο
οποίος τον περιμένει στον κακάσχημο πύργο του, στο SKYFALL, μέσα στον οποίο δεν
υπάρχει σχεδόν τίποτα. Εξωτερικά ο πύργος, η φύση γύρω από τον πύργο, το
εσωτερικό του πύργου, τα ρούχα των πρωταγωνιστών, όλα όσα βλέπει ο θεατής
έχουν αποχρώσεις του καφέ και του γκρι. Πουθενά δεν υπάρχει χρώμα. Όλα είναι
μουντά και σκοτεινά. Η Μ (εμ), επειδή περιμένουν επίθεση από τον κακό, ετοιμάζει
κάτι παγίδες για τους εισβολείς. Παίρνει ένα σφυρί και θρυμματίζει κάτι λάμπες
πάνω σε ένα πανί. Και ενώ τα μυαλουδάκια των θεατών είναι αφημένα στη δύναμη
της εικόνας, έτσι όπως είναι αδρανή και απορροφούν ασυνείδητα τα πάντα που
εισέρχονται από τα μάτια χωρίς καμία αντίσταση, ο φακός του σκηνοθέτη κάνει
ζουμ πάνω στο σφυρί το οποίο πέφτει με δύναμη πάνω στη λάμπα και στο πανί.
Μία τεράστια οθόνη γεμίζει μόνο με ένα σφυρί και ένα πανί. Και τότε ο θεατής
βλέπει κάτι χαρακτηριστικό. Το πανί έχει χρώμα. Να και ένα αντικείμενο που έχει
χρώμα. Είναι το μοναδικό σε όλο σχεδόν το δεύτερο μέρος της ταινίας που έχει
χρώμα. Έχει μπλε και άσπρες ρίγες, παραπέμπει ολοκάθαρα στην γαλανόλευκη, στη
σημαία μας. Το κρυφό μήνυμα μας λέει ότι, η Ελλάς θα σφυροκοπηθεί.
Ο πύργος που όπως είπαμε ότι ονομάζεται SKYFALL, δηλαδή ο ερχόμενος
από τον ουρανό, ο Χριστός, καίγεται στο τέλος ολοσχερώς και από τους «καλούς»
και από τους «κακούς».
Είπαμε, μπήκαμε σε μια νέα εποχή και σιγά μην άφηναν να πάει η ευκαιρία
χαμένη. Σιγά μην δεν προγραμματίσουν τη σκέψη μας.
Με τις υγείες μας

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/11/james-bond.html#ixzz2C8ljvOk8

Παλίμψηστο του Αρχιμήδη Το χειρόγραφο που «δένει» την ιστορία των Μαθηματικών από την αρχαιότητα ως σήμερα!

http://www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2012/11/%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%9C%CE%A8%CE%97%CE%A3%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%9C%CE%97%CE%94%CE%97.jpg 

Εκτός από τις φωτογραφίες έχει και ένα βίντεο δυστυχώς δεν το εχω βρει μεταφρασμένο.

 Ας δει η εκκλησία τα θεάρεστα έργα της κατά των Ελλήνων,αποκαλύφθηκε στην πρώτη σελίδα και η ταυτότητα του ΠΡΟΔΟΤΗ , που έσβησε τα γραπτά του Αρχιμήδη. Το όνομά του ήταν Ιωάννης Μύρωνας και τελείωσε τη μεταγραφή των προσευχών στις 14 Απριλίου 1229, στην Ιερουσαλήμ !
Ο νέος αγοραστής του περίφημου παλίμψηστου του Αρχιμήδη δεν είναι, όπως αρχικά φημολογήθηκε, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, ήδη κάτοχος αρκετών αξιόλογων κειμηλίων. Αυτό υποστηρίζει με δηλώσεις του προς «Το Βήμα» ο διευθυντής του Τμήματος Χειρογράφων του οίκου δημοπρασιών Christie’s Φελίξ ντε Μαρέζ Ονιενς, τονίζοντας ότι «ο νέος αγοραστής δεν πρόκειται να κρατήσει το χειρόγραφο σε αφάνεια, όπως οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες του». Αρνείται να αποκαλύψει το όνομά του αλλά αναφέρει ότι είναι «αμερικανός συλλέκτης».
Γνωστοποιώντας τη στάση που θα κρατήσει ο οίκος Christie’s σε μια πιθανή δίκη, τονίζει με έμφαση ότι «για μας η υπόθεση τελείωσε από τη στιγμή που πωλήσαμε το χειρόγραφο». Ο δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Σίμος Δήμας επισημαίνει ότι, «σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Υόρκης, τα κλοπιμαία δεν μπορούν να πωληθούν, ακόμη και αν ο πωλητής δεν είναι ο ίδιος κλέφτης». Ο ελληνοαμερικανός δικηγόρος δηλώνει προς «Το Βήμα» από την πλευρά του: «Θα προχωρήσουμε σε αγωγή διεκδίκησης του παλίμψηστου. Εχουμε τα ονόματα των Γάλλων που κατείχαν το χειρόγραφο και όταν γίνει η δίκη θα αποκαλυφθεί και το όνομα του αμερικανού αγοραστή».
Φιλότεχνοι που παρακολούθησαν τη δημοπρασία της περασμένης Πέμπτης στον φημισμένο οίκο Christie’s της Νέας Υόρκης και είδαν το χειρόγραφο τις προηγούμενες ημέρες ομολογούν ότι «πράγματι δεν είναι σε καλή κατάσταση και η ανάγνωση των κειμένων γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία».
Ο Κρις Ρόρις, καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Ντρέξελ στη Φιλαδέλφεια (όπου πρόεδρος είναι ο Ελληνας Κωνσταντίνος Παπαδάκης), ο οποίος είναι μελετητής του Αρχιμήδη, λέγει: «Ανεξάρτητα από το σε ποια κατάσταση βρίσκεται το χειρόγραφο, το αποτέλεσμα της δημοπρασίας με απογοήτευσε. Και ο λόγος είναι απλός: αυτό το ανεκτίμητης αξίας έργο μπορεί να χαθεί πάλι στο σκοτάδι και οι ενδιαφερόμενοι επιστήμονες να μην έχουν τη δυνατότητα να το μελετούν».
Ο βιβλιοπώλης από το Λονδίνο Σάιμον Φιντς, που εκπροσώπησε τον άγνωστο αμερικανό αγοραστή, θεωρείται τακτικός επισκέπτης του οίκου Christie’s, που βρίσκεται στη γωνία του 59ου δρόμου και της λεωφόρου Παρκ του Μανχάταν. Μερικοί από τους παρευρεθέντες στη δημοπρασία τον γνωρίζουν, χωρίς όμως να είναι σε θέση να πουν ποιον αντιπροσωπεύει.
Η τελική τιμή της αγοράς, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Christie’s, που φέρει τον τίτλο «Εξαίσιο αποτέλεσμα», ανήλθε σε 2.202.500 δολάρια (συμπεριλαμβάνονται η προμήθεια και οι πολιτειακοί φόροι). Η αξία του πριν από τη δημοπρασία είχε εκτιμηθεί από 800.000 δολάρια ως 1.200.000 δολάρια.
«Ενα δευτερόλεπτο» ζητεί ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Χαράλαμπος Μάνεσης από τον συντονιστή της δημοπρασίας του γνωστού οίκου Christie’s της Νέας Υόρκης. Η αγωνία των περίπου 150 θεατών βρίσκεται στο αποκορύφωμά της. Ο αγέλαστος Αμερικανός που κατευθύνει τη διαδικασία, ενώ επαναλαμβάνει το χρηματικό ποσό, φαίνεται ότι προσπαθεί να δώσει κάποια περιθώρια χρόνου στον έλληνα πρόξενο. «Μιλά με εξωτερικό» αναφέρει σε μια στιγμή και στην αίθουσα ξεσπούν αυθόρμητα γέλια.
Τα χρονικά περιθώρια όμως όλο και στενεύουν. Στη δεξιά οθόνη της αίθουσας αναγράφεται η τιμή των δύο εκατομμυρίων δολαρίων που προσφέρεται ως αυτή τη στιγμή όπως αντιστοιχεί στα νομίσματα της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Ιταλίας. Τα άτομα που αποτελούν το προσωπικό του οίκου Christie’s κινούνται με τέτοιον τρόπο οργάνωσης και συντονισμού που δίνουν την εντύπωση ότι κατευθύνονται από κινήσεις ανθρώπινου χεριού πάνω στο πληκτρολόγιο ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Στην καλαίσθητη, γεμάτη γούστο και φαντασία, αίθουσα, μόλις ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος που σηματοδοτεί το τέλος μιας δημοπρασίας, το κοινό χειροκροτεί. Ο Βρετανός Σάιμον Φιντς, κρατώντας στο χέρι του τον αριθμό συμμετοχής 169, είναι ο αγοραστής του παλίμψηστου περγαμηνού χειρογράφου του Αρχιμήδη, που είναι τοποθετημένο μέσα σε γυάλινη θήκη, ακριβώς δίπλα από τον λαλίστατο δέκτη των προσφορών.
«Δεν είναι εύκολο σε αυτά τα μεγάλα ποσά να κινηθούμε με τις ίδιες δυνατότητες. Οπως θα διαπιστώσατε, ο αντίπαλός μας είχε άνεση κινήσεων, δεν είχε όρια και ήταν επιθετικότατος» δηλώνει προς «Το Βήμα» ο κ. Μάνεσης, ο άνθρωπος που επωμίστηκε το βαρύ φορτίο εκπροσώπησης της Ελλάδας σε μια τέτοια αγχώδη αλλά ενδιαφέρουσα δημοπρασία. Καθισμένος στην πρώτη σειρά, στο ένα χέρι κρατούσε το φορητό τηλέφωνο και στο άλλο τον αριθμό 176, τον οποίο έδειχνε κάθε φορά που έκανε προσφορά για ένα χρηματικό ποσό. Η πρώτη προσφορά ήταν 400.000 δολάρια και ανέβαινε κατά 100.000 δολάρια. Εκτός από τον κ. Φιντς και τον έλληνα αντιπρόσωπο, στην πώληση του σπάνιου αυτού παλίμψηστου συμμετείχε ακόμη ένα άτομο, ασιατικής καταγωγής.
«Ημουν σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα. Η Ελλάδα με εντιμότητα και αποφασιστικότητα, έχοντας υπόψη της και την οικονομική παράμετρο, κινήθηκε πολιτισμένα και διακριτικά για ένα θέμα που έχει ιστορική αλλά και ηθική σημασία» αναφέρει ο γενικός πρόξενος της χώρας μας στη Νέα Υόρκη.
Διαφορά στους νόμους
Το προηγούμενο βράδυ το ομοσπονδιακό δικαστήριο, μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο δικηγόρος Σίμος Δήμας (ενεργό μέλος της ομογένειας αλλά και γνωστός για τις μηνύσεις του κατά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τόσο επί εποχής Ιακώβου όσο και επί εποχής Σπυρίδωνα) για λογαριασμό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, αποφάσισε ότι δεν είναι αποδεκτή η προσφυγή για να ακυρωθεί η δημοπρασία για το παλίμψηστο του Αρχιμήδη. Ο δικαστής τόνισε ότι, «σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, ο ιδιοκτήτης έχει καθαρό τίτλο για να πωλήσει το χειρόγραφο και η πώληση θα γίνει κανονικά, όπως έχει προγραμματισθεί».
Στη μήνυση που κατέθεσε ο κ. Δήμας το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων υποστηρίζει ότι το περγαμηνό χειρόγραφο βιβλίο των 174 σελίδων κλάπηκε από το Μετόχιό του στην Κωνσταντινούπολη και πωλήθηκε ή δόθηκε παράνομα. «Θα προχωρήσουμε τον δικαστικό μας αγώνα κατά του οίκου Christie’s και του νέου αγοραστή. Στόχος μας είναι η υπόθεση να εκδικασθεί σύμφωνα με τους αμερικανικούς και όχι τους γαλλικούς νόμους» αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κ. Δήμας (σ.σ.: ο οίκος Christie’s ισχυρίζεται ότι το χειρόγραφο του Αρχιμήδη ανήκε σε γαλλική οικογένεια και αρχικά είχε αγορασθεί από μοναχούς στην Κωνσταντινούπολη), προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα με δυναμισμό και τόλμη και δεν θεωρείται αποτυχία η μη αγορά του παλίμψηστου. Αλλωστε διεφάνη ότι ο αγοραστής ήταν διατεθειμένος να ανεβάσει κατά πολύ το χρηματικό ποσό».
Μετά την αποδοχή της προσφοράς του ούτε καν χαμογέλασε και αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους. Σε ερώτησή μας αν εκπροσωπεί εταιρεία ή ιδιώτη, απέφυγε να απαντήσει, συνεχίζοντας να κοιτάζει τον κατάλογο.
Η δημοπρασία για το ελληνικό παλίμψηστο περγαμηνό χειρόγραφο ξεκίνησε ακριβώς στις δύο το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα), όπως ήταν προκαθορισμένο, και κράτησε μόνο τέσσερα λεπτά. Ο κ. Φιντς, όμως, όπως και μερικοί άλλοι έμποροι, επενδυτές και φιλότεχνοι, έμεινε στην αίθουσα για να αγοράσει και άλλα αντικείμενα.
Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Χρήστος Ζαχαράκις, ο οποίος είναι λάτρης αυθεντικών συλλογών. Το όλο θέμα συγκέντρωσε το ενδιαφέρον αρκετών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης. Ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί κάλυψαν το γεγονός ενώ ειδικοί στον χώρο της τέχνης αναμένεται να γράψουν εντός των ημερών σχετικά κείμενα σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά.
Στην αίθουσα δημοπρασιών του οίκου Christie’s, εκτός από τους άμεσα ενδιαφερομένους, τους «τακτικούς θεατές» και τους δημοσιογράφους, υπήρχαν πανεπιστημιακοί και διανοούμενοι, μελετητές του ελληνικού και βυζαντινού πολιτισμού. Εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου του Christie’s μάς είπε ότι δέχθηκε αρκετά τηλεφωνήματα από πολλές περιοχές της Αμερικής αλλά και του εξωτερικού τα οποία ζητούσαν πληροφορίες για το χειρόγραφο.
Πάντως, αν και πέρασαν τόσοι αιώνες, ο γίγαντας της φυσικής επιστήμης που είπε «δώστε μου γη για να σταθώ και θα κινήσω τη Γη», έστω και μέσα από το παλίμψηστο, κατάφερε να κινήσει το τεράστιο ενδιαφέρον της παγκόσμιας εικαστικής κοινής γνώμης και μαζί με αυτό δύο εκατομμύρια δολάρια από την τσέπη του μυστηριώδους αγοραστή.
http://www.tovima.gr/

To TED ανέβασε πρόσφατα την ομιλία του William Noël, συντηρητή και επιμελητή χειρογράφων και σπάνιων βιβλίων του μουσείου Walters, στη Βαλτιμόρη. Μαζί με μια μεγάλη ομάδα ειδικών κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το παλίμψηστο του Αρχιμήδη. Αν δεν είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε το βιβλίο του ή να πληροφορηθείτε σχετικά γύρω από την έκθεση που έγινε στο Μουσείο Τέχνης Walters της Βαλτιμόρης τον περσινό Οκτώβριο, είναι ευκαιρία να ακούσετε την ομιλία του και να μάθετε λεπτομέρειες γι” αυτήν την πραγματικά απίθανη εποποιία.
Όσα γνωρίζουμε για το έργο του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, φυσικού, εφευρέτη, μηχανικού και αστρονόμου προέρχονται από τρία βιβλία με την ονομασία Kodex Α, Β, C. Διασώθηκαν δια μέσου των αιώνων χάρη στη συνήθη αντιγραφή των βιβλίων από τους μεσαιωνικούς γραφείς. Τα δυο πρώτα έργα χάθηκαν όμως τον 16ο και 14ο αιώνα αντίστοιχα ενώ το τρίτο, η μόνη πλέον υπαρκτή πηγή του έργου του Αρχιμήδη, είναι ένα αντίγραφο σε μορφή παλίμψηστου.
Σύμφωνα με τους γραφικούς χαρακτήρες το κείμενο χρονολογείται στον 10ο αιώνα μ.Χ.. Είμαστε στην Κωνσταντινούπολη όπου ένας ανώνυμος γραφέας αντιγράφει την πραγματεία του Αρχιμήδη (“Μέθοδοι”και ”Οστομάχιον”) πάνω σε περγαμηνή, κρατώντας τα ελληνικά του πρωτοτύπου. Τον 13ο αιώνα, ακολουθώντας μια ευρεία διαδεδομένη πρακτική ανακύκλωσης των περγαμηνών, ένας μοναχός σβήνει το κείμενο με τρίψιμο και ξύσιμο, κόβει τις σελίδες στη μέση, τις περιστρέφει κατά 90 μοίρες και τις διπλώνει ξανά στη μέση. Μαζί με περγαμηνές από άλλα έξι βιβλία, δημιουργεί ένα προσευχητάριο.
Το βιβλίο αυτό ανακαλύπτεται το 1906 από τον Johan Heiberg που με απλό μεγεθυντικό φακό ξεκινάει την ανάγνωση του κρυμμένου κειμένου του Αρχιμήδη. Χάνεται όμως ξανά. Ένας ανώνυμος συλλέκτης το αποκτά σε δημοπρασία δίνοντας το αστρονομικό ποσόν των 2,2 εκατομμύρια δολλαρίων και στη συνέχεια το παραχωρεί στο μουσείο της Βαλτιμόρης και στα χέρια του Noël. Το βιβλίο είναι σε οικτρή κατάσταση: μισοκαμμένο, μουχλιασμένο, φέρει το βάρος των χιλίων χρόνων του, των μετακινήσεων και της κακής χρήσης που υπέστη. Ο νέος ιδιοκτήτης επιθυμεί να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια για την αποκρυπτογράφηση των σβησμένων σημειώσεων του Αρχιμήδη.
Δημιουργείται έτσι η ομάδα “Οι φίλοι του Αρχιμήδη” που περιλαμβάνει επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων: από επιμελητές βιβλίων, αρχαίων μαθηματικών, φυσικής σωματιδίων, κλασσικής φιλολογίας, διαχείρισης δεδομένων μέχρι και επιστημονικής απεικόνισης. Ξεκινάει μια προσπάθεια που θα διαρκέσει 4 χρόνια. Τα προβλήματα είναι πολλά – η ύπαρξη συνθετικής, μη-υδατοδιαλυτής κόλλας, τα σημάδια από κερί που θέλουν προσεκτικό ξύσιμο ένα-ένα, η ύπαρξη σημείων επιχρυσωμένων και φυσικά το εύθραυστο του υλικού που απαιτεί προσεκτική διάσωση και επικόλληση όλων των μικρών ή μικροσκοπηκών κομματιών του χειρογράφου, τα οποία κόβονται στην πορεία.
Η ομάδα των ερευνητών άρχισε την ανάκτηση των σβησμένων κειμένων χρησιμοποιώντας τεχνικές απεικόνισης σε 14 διαφορετικά μήκη κύματος μεταξύ του υπέρυθρου, ορατού και υπεριώδους φωτός. Με μεθόδους ψηφιακής επεξεργασίας και συνδυασμού εικόνων, το κείμενο αποκαλύφθηκε σε βαθμό που να μπορεί να διαβαστεί. Επιπλέον, τα σημεία που ήταν σκεπασμένα από φύλλα χρυσού διαβάστηκαν με ακτίνες Χ στον επιταχυντή του εργαστηρίου Stanford Synchrotron Radiation Lightsource -μια προσέγγιση που βασίζεται στην αξιοποίηση της παρουσίας μορίων σιδήρου στο μελάνι της γραφής.
Μεταξύ άλλων, στο «Οστομάχιον» του Αρχιμήδη, αποκαλύπτεται η αρχαιότερη πραγματεία περί συνδυαστικής, ενός τομέα των μαθηματικών ουσιαστικού για την πληροφορική. Αφορά σ” ένα τετράγωνο χωρισμένο σε 14 τμήματα που ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να ανακαλύψει με πόσους τρόπους θα μπορούσε να τα ανασυνδυάσει ώστε να κάνει πάντα ένα τετράγωνο. Η απάντηση δεν είναι στο βιβλίο και δεν γνωρίζουμε αν ο Αρχιμήδης είχε βρει όλες τις λύσεις αλλά υπολογίστηκε στην εποχή μας σε 17152 συνδυασμούς και 546 διαφορετικές οικογένειες συνδυασμών!
Εκτός από τα έργα του Αρχιμήδη, στο Παλίμψηστο βρέθηκαν -η συγκυρία αυτή κάνει το έργο ακόμα πιο σπάνιο και πολύτιμο- ένα σχόλιο πάνω στις «Κατηγορίες» του Αριστοτέλη, καθώς και κείμενα του Υπερείδη, Αθηναίου ρήτορα του Χρυσού Αιώνα.
Ο επίλογος του Noël έχει ενδιαφέρον. Καλεί τους κατέχοντες πολύτιμων αρχείων (μουσεία, ιδρύματα κ.τ.λ.) να διαχωρίσουν τα αντικείμενα και το πολύτιμο της ασφαλούς φύλαξής τους από τα δεδομένα που εμπεριέχουν και να διαθέσουν αυτά τα δεδομένα ελεύθερα σε όλους. Ο Noël μας καλεί να καλλιεργήσουμε με αυτόν τον τρόπο την ομορφιά και την πολιτιστική αξία του διαδικτύου. Δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του.
Ευχαριστούμε τον Μ.Π. για την κοινοποίηση του βίντεο

http://peopleandideas.gr/

«Το παλίμψηστο του Αρχιμήδη»: η μυθιστορηματική πορεία στο χρόνο μιας χαλκέντερης περγαμηνής, που επικαλύφθηκε με χριστιανικά κείμενα. Ένα παλίμψηστο ειλητάριο με κρυμμένα μυστικά που έμελλε να αλλάξουν την ιστορία των Μαθηματικών. Ποιος βίασε τη φίνα περγαμηνή αποξέοντας το αρχικό κείμενο του Αρχιμήδη; Ποιοι εξαπέλυσαν ανηλεείς διωγμούς στη γνώση, στο πνεύμα και στην αρχαία ελληνική γραμματεία; Ποιοι σώριασαν σε ερείπια ή μετέτρεψαν σε ασβέστη τους ναούς και τα μνημεία των Εθνικών, ακρωτηρίασαν τα αγάλματα και αφάνισαν μοναδικά έργα τέχνης;
Ποιοι έκαψαν τις μεγάλες βιβλιοθήκες, τις κιβωτούς της γνώσης του αρχαίου κόσμου; Ποιοι κατέστρεψαν συστηματικά τα εκπληκτικά τεχνολογικά επιτεύγματα των Ελλήνων; Ποιοι έριξαν τα επιστημονικά συγγράμματα στις πυρές που άναψαν στην αιχμή του Μεσαίωνα της Ανατολής; Ποιοι θεωρούσαν τα Μαθηματικά, τη Φυσική και τη Χημεία έργα του διαβόλου;
http://entertainment.in.gr/
Ενώ φαίνεται πως η ανάγνωση των έργων του Αρχιμήδη στον κώδικα C έγινε μετά το 1999 και πως το «Στομάχιον» του Αρχιμήδη ήταν ένα έργο που εμφανίστηκε μονάχα στον κώδικα C, πώς γίνεται ο Ευάγγελος Σταμάτης να αναφέρεται σ’ αυτό από το 1973 (1973 – Αρχιμήδους Άπαντα, Τόμος Β’. Έκδ. Τεχν. Επιμελ. Ελλάδος);
Μια μέρα μετά, έλαβα μια πρόσθετη πληροφορία από την φίλη μου Πόπη Αρδαβάνη, που φαίνεται να ξεδιαλύνει το «μυστήριο». Εντόπισε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Μιχάλη Λάμπρου, Καθηγητή στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος αναφέρει:
«Ο πρώτος ο οποίος ταύτισε το κείμενο στο παλίμψηστο με τη πατρότητα του Αρχιμήδη, ήταν ο σπουδαίος εκδότης πλήθους ελληνικών μαθηματικών έργων, Δανός λόγιος J.L. Heiberg, με επιτόπιο μελέτη του χειρογράφου, στην Κωνσταντινούπολη, το 1906. Είναι αξιοθαύμαστο πώς κατόρθωσε να αναγνώσει (όσο γίνεται) το σβησμένο κείμενο με χρήση μόνο μεγεθυντικού φακού. Δημοσίευσε τα αποτελέσματά του στο περιοδικό Hermes το 1907 και ξανά, μετά από δεύτερη επιτόπια έρευνα, το 1910-1915 ως τμήμα της περίφημης κριτικής του έκδοσης των Απάντων του Αρχιμήδους, από τον οίκο Teubner.»
Ο Ευάγγελος Σταμάτης αναφέρει ως πηγή του ακριβώς αυτό το έργο του Heiberg. Να περιμένουμε συνεπώς ότι με την αρτιότερη μέθοδο ανάγνωσης του έργου του Αρχιμήδη θα γνωρίσουμε το κείμενό του πληρέστερα;
http://math-flights.blogspot.gr/
Το Walters Art Museum κατέχει μεγάλες συλλογές έργων αρχαίων πολιτισμών αρχίζοντας από την προ – δυναστική Αίγυπτο και φθάνοντας ως τον 20ο αιώνα με έναν μεγάλου σταθμό στην αρχαία ελληνική τέχνη και στη ρωμαϊκή.
Αυτό που έχασε, δυστυχώς, η ελληνική Πολιτεία, το κέρδισε ευτυχώς η ανθρωπότητα. Το σημαντικότερο επιστημονικό χειρόγραφο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία αποκαλύπτει 13 χρόνια αργότερα, χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και την αφοσίωση των ερευνητών ενός αμερικανικού μουσείου, τα μυστικά της μεγαλύτερης μαθηματικής ιδιοφυΐας του αρχαίου κόσμου.
το 10ο αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη, ένας ανώνυμος γραφέας αντέγραψε πραγματεία του Αρχιμήδη πάνω σε περγαμηνή, κρατώντας τα ελληνικά του πρωτοτύπου. Το 13ο αιώνα, ένας μοναχός έσβησε το κείμενο του Αρχιμήδη, έκοψε τις σελίδες, περιέστρεψε τα φύλλα κατά 90 μοίρες και τα δίπλωσε στη μέση.
Η περγαμηνή στη συνέχεια «ανακυκλώθηκε» μαζί με περγαμηνές από άλλα βιβλία, για να δημιουργηθεί ένα προσευχητάριο (το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής ονομάζεται παλίμψηστο).
 

Περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω

Αρχιμήδης,
του Domenico Fetti, 1620
Όταν το Μουσείο Walters παρέλαβε το χειρόγραφο, πολλοί πίστευαν ότι δεν μπορούσε να ανακτηθεί τίποτε από αυτό. «Ήταν σε φρικτή κατάσταση, έχοντας το βάρος των χιλίων χρόνων του, των μετακινήσεων και της κακής χρήσης», δήλωσε ο διευθυντής του πρότζεκτ «Αρχιμήδης» και επιμελητής χειρογράφων και σπάνιων βιβλίων του Walters, Γουίλ Νόελ.
Τέσσερα χρόνια χρειάστηκαν οι συντηρητές για να διαλύσουν το βιβλίο, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της περγαμηνής, που είχε καταστραφεί από μούχλα, ενώ κάποια σημεία είχαν σκεπαστεί με σύγχρονη συνθετική κόλλα! «Κατέγραψα τα πάντα και έσωσα ακόμη και τα πιο μικροσκοπικά κομμάτια του χειρογράφου, φλούδες χρώματος, νήματα, σταθεροποίησα τη μελάνη με ζελατίνη, έκανα αμέτρητες επιδιορθώσεις με γιαπωνέζικο χαρτί», εξηγεί η Αμπιγκέιλ Κουάντ, επικεφαλής του τμήματος συντήρησης χειρογράφων του αμερικανικού μουσείου.
Το 2000, μια ομάδα ερευνητών άρχισε την ανάκτηση των σβησμένων κειμένων. Χρησιμοποίησαν τεχνικές απεικόνισης σε διαφορετικά μήκη κύματος του υπέρυθρου, ορατού και υπεριώδους φωτός (πολυφασματική απεικόνιση). Χάρη σε διαφορετικές μεθόδους ψηφιακής επεξεργασίας, το κείμενο αποκαλύφθηκε στα μάτια των ερευνητών με τρόπο που κανείς δεν το είχε δει για χίλια χρόνια. Ένα μέρος του βιβλίου που είχε σκεπαστεί με ρύπους διαβάστηκε με ακτίνες Χ στο εργαστήριο Stanford Synchrotron Radiation Lightsource (SSRL).
Το απόλυτο άπειρο
Ο Αρχιμήδης, στην πραγματεία του «Περί μεθόδου των θεωρημάτων μηχανικής» ασχολείται με την έννοια του απόλυτου απείρου και το Παλίμψηστο περιέχει το μόνο σωζόμενο αντίγραφο του σημαντικού συγγράμματος. Ο αρχαίος Ελληνας μαθηματικός ισχυρίζεται ότι δύο διαφορετικά σύνολα γραμμών είναι ίσα σε πλήθος, αν και είναι σαφώς κατανοητό ότι είναι άπειρα. Η προσέγγιση αυτή είναι όμοια με έργα του 16ου και του 17ου αιώνα, που οδήγησαν στην επινόηση του λογισμού.
Το Στομάχιον
Το Στομάχιον (ΟΣΤΟΜΑΧΙΟΝ = μάχη με οστά) ένα
από τα αρχαιότερα ελληνικά παιχνίδια
Επίσης, μόνο στο Παλίμψηστο βρέθηκε το «Στομάχιον» του Αρχιμήδη, η αρχαιότερη πραγματεία περί συνδυαστικής. Θεωρείται ότι ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να ανακαλύψει με πόσους τρόπους θα μπορούσε να ανασυνδυάζει 14 τμήματα και να κάνει ένα τέλειο τετράγωνο. Η απάντηση είναι : 17.152 συνδυασμούς. Η συνδυαστική θεωρείται ζωτικής σημασίας στην πληροφορική.
Εκτός από τα έργα του Αρχιμήδη, στο Παλίμψηστο βρέθηκαν επίσης κρυμμένα ένα σχόλιο πάνω στις «Κατηγορίες» του Αριστοτέλη, καθώς και κείμενα του Υπερείδη, Αθηναίου ρήτορα του «χρυσού αιώνα».
Όταν το Παλίμψηστο οδηγήθηκε στο SSRL, αποκαλύφθηκε στην πρώτη σελίδα και η ταυτότητα του γραφέα , που έσβησε τα γραπτά του Αρχιμήδη. Το όνομά του ήταν Ιωάννης Μύρωνας και τελείωσε τη μεταγραφή των προσευχών στις 14 Απριλίου 1229, στην Ιερουσαλήμ !
Είναι απίστευτη η εξέλιξη της Τεχνολογίας !
Αν δεν είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε το βιβλίο του ή να πληροφορηθείτε σχετικά γύρω από την έκθεση που έγινε στο Μουσείο Τέχνης Walters της Βαλτιμόρης τον περσινό Οκτώβριο, είναι ευκαιρία να ακούσετε την ομιλία του και να μάθετε λεπτομέρειες γι’ αυτήν την πραγματικά απίθανη εποποιία.
Όσα γνωρίζουμε για το έργο του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, φυσικού, εφευρέτη, μηχανικού και αστρονόμου προέρχονται από τρία βιβλία με την ονομασία Kodex Α, Β, C. Διασώθηκαν δια μέσου των αιώνων χάρη στη συνήθη αντιγραφή των βιβλίων από τους μεσαιωνικούς γραφείς.
Τα δυο πρώτα έργα χάθηκαν όμως τον 16ο και 14ο αιώνα αντίστοιχα ενώ το τρίτο, η μόνη πλέον υπαρκτή πηγή του έργου του Αρχιμήδη, είναι ένα αντίγραφο σε μορφή παλίμψηστου.
Σύμφωνα με τους γραφικούς χαρακτήρες το κείμενο χρονολογείται στον 10ο αιώνα μ.Χ..
Είμαστε στην Κωνσταντινούπολη όπου ένας ανώνυμος γραφέας αντιγράφει την πραγματεία του Αρχιμήδη (“Μέθοδοι”και ”Οστομάχιον”) πάνω σε περγαμηνή, κρατώντας τα ελληνικά του πρωτοτύπου.
Τον 13ο αιώνα, ακολουθώντας μια ευρεία διαδεδομένη πρακτική ανακύκλωσης των περγαμηνών, ένας μοναχός σβήνει το κείμενο με τρίψιμο και ξύσιμο, κόβει τις σελίδες στη μέση, τις περιστρέφει κατά 90 μοίρες και τις διπλώνει ξανά στη μέση. Μαζί με περγαμηνές από άλλα έξι βιβλία, δημιουργεί ένα προσευχητάριο.

Το βιβλίο αυτό ανακαλύπτεται το 1906 από τον Johan Heiberg που με απλό μεγεθυντικό φακό ξεκινάει την ανάγνωση του κρυμμένου κειμένου του Αρχιμήδη. Χάνεται όμως ξανά. Ένας ανώνυμος συλλέκτης το αποκτά σε δημοπρασία δίνοντας το αστρονομικό ποσόν των 2,2 εκατομμύρια δολλαρίων και στη συνέχεια το παραχωρεί στο μουσείο της Βαλτιμόρης και στα χέρια του Noël.
Το βιβλίο είναι σε οικτρή κατάσταση: μισοκαμμένο, μουχλιασμένο, φέρει το βάρος των χιλίων χρόνων του, των μετακινήσεων και της κακής χρήσης που υπέστη. Ο νέος ιδιοκτήτης επιθυμεί να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια για την αποκρυπτογράφηση των σβησμένων σημειώσεων του Αρχιμήδη.
Δημιουργείται έτσι η ομάδα “Οι φίλοι του Αρχιμήδη” που περιλαμβάνει επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων: από επιμελητές βιβλίων, αρχαίων μαθηματικών, φυσικής σωματιδίων, κλασσικής φιλολογίας, διαχείρισης δεδομένων μέχρι και επιστημονικής απεικόνισης.
Ξεκινάει μια προσπάθεια που θα διαρκέσει 4 χρόνια. Τα προβλήματα είναι πολλά – η ύπαρξη συνθετικής, μη-υδατοδιαλυτής κόλλας, τα σημάδια από κερί που θέλουν προσεκτικό ξύσιμο ένα-ένα, η ύπαρξη σημείων επιχρυσωμένων και φυσικά το εύθραυστο του υλικού που απαιτεί προσεκτική διάσωση και επικόλληση όλων των μικρών ή μικροσκοπικών κομματιών του χειρογράφου, τα οποία κόβονται στην πορεία.
Η ομάδα των ερευνητών άρχισε την ανάκτηση των σβησμένων κειμένων χρησιμοποιώντας τεχνικές απεικόνισης σε 14 διαφορετικά μήκη κύματος μεταξύ του υπέρυθρου, ορατού και υπεριώδους φωτός. Με μεθόδους ψηφιακής επεξεργασίας και συνδυασμού εικόνων, το κείμενο αποκαλύφθηκε σε βαθμό που να μπορεί να διαβαστεί.
Επιπλέον, τα σημεία που ήταν σκεπασμένα από φύλλα χρυσού διαβάστηκαν με ακτίνες Χ στον επιταχυντή του εργαστηρίου Stanford Synchrotron Radiation Lightsource -μια προσέγγιση που βασίζεται στην αξιοποίηση της παρουσίας μορίων σιδήρου στο μελάνι της γραφής.
Μεταξύ άλλων, στο «Οστομάχιον» του Αρχιμήδη, αποκαλύπτεται η αρχαιότερη πραγματεία περί συνδυαστικής, ενός τομέα των μαθηματικών ουσιαστικού για την πληροφορική. Αφορά σ’ ένα τετράγωνο χωρισμένο σε 14 τμήματα που ο Αρχιμήδης προσπαθούσε να ανακαλύψει με πόσους τρόπους θα μπορούσε να τα ανασυνδυάσει ώστε να κάνει πάντα ένα τετράγωνο.
Η απάντηση δεν είναι στο βιβλίο και δεν γνωρίζουμε αν ο Αρχιμήδης είχε βρει όλες τις λύσεις αλλά υπολογίστηκε στην εποχή μας σε 17152 συνδυασμούς και 546 διαφορετικές οικογένειες συνδυασμών!
Εκτός από τα έργα του Αρχιμήδη, στο Παλίμψηστο βρέθηκαν -η συγκυρία αυτή κάνει το έργο ακόμα πιο σπάνιο και πολύτιμο- ένα σχόλιο πάνω στις «Κατηγορίες» του Αριστοτέλη, καθώς και κείμενα του Υπερείδη, Αθηναίου ρήτορα του Χρυσού Αιώνα.
Ο επίλογος του Noël έχει ενδιαφέρον. Καλεί τους κατέχοντες πολύτιμων αρχείων (μουσεία, ιδρύματα κ.τ.λ.) να διαχωρίσουν τα αντικείμενα και το πολύτιμο της ασφαλούς φύλαξης τους από τα δεδομένα που εμπεριέχουν και να διαθέσουν αυτά τα δεδομένα ελεύθερα σε όλους.
Ο Noël μας καλεί να καλλιεργήσουμε με αυτόν τον τρόπο την ομορφιά και την πολιτιστική αξία του διαδικτύου. Δεν θα μπορούσαμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί του.
http://www.ted.com/talks/william_noel_revealing_the_lost_codex_of_archimedes.html?embed=true
http://gremistis.blogspot.gr/

 Την επιμέλεια του θέματος έκανε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

http://www.arxaiaithomi.gr/2012/11/13/%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CF%88%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CE%B4%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86/

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 
Σύνταγμα: Λαϊκή λιθογραφία που απεικονίζει την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου του 1843   

και ο αγνός αγωνιστής της  Ελληνικής Επανάστασης του  1821  Ιωάννης Μακρυγιάννης  (1797-1864), εμπνευστής και πρωτεργάτης  του δημοκρατικού κινήματος  για την παραχώρηση συντάγματος από την ξενόφερτη μοναρχία (Ελαιογραφία: Αθήνα, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο).
    Σκηνικό θλίψης, οδύνης και «ματώματος  ψυχής» για τη σύγχρονη τραγωδία, στην οποία οδηγείται το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός λαός.
    Και όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.
Παραβιάζουν ακόμη και διατάξεις του Συντάγματος για να ματώσουν αυτό το λαό ακόμη περισσότερο !!
Πιο συγκεκριμένα:
Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, για τα  «Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα» προβλέπει  στο Άρθρο 4, παρ. 5 τα εξής:
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους»
 Εισάγει τοιουτοτρόπως τον αναλογικό και τον προοδευτικό τρόπο επιβάρυνσης και φορολόγησης (με βάση τη φοροδοτική ικανότητα έκαστου), επιβαρύνοντας περισσότερο τους  «έχοντες και κατέχοντες»  πολύ υψηλά εισοδήματα και πολυτελέστατα τεκμήρια διαβίωσης.
  Κι’ όμως πολύ εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι το ως άνω άρθρο, ιδιαίτερα για τα ληφθέντα και προτεινόμενα μέτρα των μνημονίων, ή δεν τηρείται σωστά, ή δεν λαμβάνεται ιδιαίτερα υπ’ όψιν ή εφαρμόζεται ακόμη και αντιστρόφως ανάλογα!!
Πιο αναλυτικά:
► Αύξησαν την Έμμεση φορολογία (Φ.Π.Α. κ.α.), καθιστώντας τουτέστιν περισσότερο άδικο το φορολογικό μας σύστημα, ιδιαίτερα για τα χαμηλά εισοδήματα.
Η Έμμεση φορολογία στη χώρα μας είναι υψηλότερη κατά 41,2% της άμεσης φορολογίας (σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρατικού προϋπολογισμού του 2012), υπονομεύοντας τοιουτοτρόπως σε υψηλό βαθμό τον προοδευτικό χαρακτήρα του φορολογικού μας συστήματος.
Η Νέα Κοινωνία, η Νέα Ελλάδα:  «Των Κροίσων.. και των Κρισόπληκτων»
►  Απειλούν με χαράτσια όλα τα νοικοκυριά (σπίτια, χαμόσπιτα, αγροτεμάχια, σαράβαλα κ.α.) και ούτε ένα μέτρο για κατόχους σύγχρονων παλατιών, θαλαμηγών, ελικοπτέρων, ιδιωτικών αεροπλάνων,  λοιπών  τεκμηρίων προκλητικού πλούτου κ.α. Ούτε ένα μέτρο ακόμη και για  τα Νησιά τα οποία  κατέχουν Έλληνες Κροίσοι διεθνούς φήμης.!!
► Καταργούν φοροαπαλλαγές πλέον και σε τέκνα σε μικροδανειστές, ανέργους, αδύνατους, αρρώστους, καρκινοπαθείς, παραπληγικούς, κ.α. και διατηρούν 58 φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές με το Νόμο  27/1975.
► Βομβαρδίζουν με  μέτρα  ετήσια εισοδήματα από 0 – 30.000 ευρώ, πλήττουν εισοδήματα ακόμη και των 5.000 ευρώ και ούτε ένα μέτρο για εισοδήματα από  200.000,  από 1.000.000, από 10.000.000  ….. από 1.000.000.000 ευρώ και άνω (κλιμακωτά)!!
    Την ακραία αυτή πολιτική δεν δείχνουν να την συμμερίζονται και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που ζήτησαν τη «στήριξη» του Δ.Ν.Τ.
Π.χ. -Η  ανίσχυρη Λετονία ζήτησε πρώτιστα τη διασφάλιση των μισθών και των συντάξεων
       -Η  Ουγγαρία παίρνει μέτρα κυρίως για  τους πλούσιους
       -Η  Πορτογαλία επιβάλλει  μέτρα και για εισοδήματα  πάνω από τα 153.000 ευρώ
     Ακόμη όμως και η Αμερική και η Γαλλία, για να ξεπεράσουν την κρίση,  προτείνουν  αύξηση των ήδη υψηλών συντελεστών φορολόγησης των πλουσίων, σε ποσοστά που μπορούν να ξεπεράσουν το  60 και 70% κατά περίπτωσιν.
►  Δεν αξιοποιούν το Άρθρο 4, παρ. 5 του συντάγματος που προβλέπει  την προοδευτική  φορολόγηση των πλουσιότερων κοινωνικών στρωμάτων και επιλέγουν ως «ισοδύναμα μέτρα» τον σφαγιασμό των συντάξεων και του εφάπαξ που ως γνωστό έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, δημιουργώντας πρωτότυπες πατέντες και  περίεργες επιλογές «Δημοσιονομικής Πολιτικής» διεθνώς.
   Σχετική εξάλλου είναι και η πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου – που έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου με το οποίο επέρχονται μειώσεις στις συντάξεις και κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα, κ.λ.π. και ότι δεν πρέπει να θίγεται η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας.
►  Διατηρούν και ενισχύουν πρακτικές που παραβιάζουν ακόμη και τη στοιχειώδη λογική Π.χ. Τρομοκρατούν νοικοκυριά και μικροεπιχειρήσεις για οφειλές 200 και 300 ευρώ (ΔΕΗ, εφορία κ.α.) ακόμη και όταν το Κράτος τους οφείλει χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες ευρώ (πολυχρονίζον Εφάπαξ, καθυστερούμενες συντάξεις, επιστροφές ΦΠΑ, αμοιβές αγαθών και υπηρεσιών προς το Δημόσιο, λοιπές οφειλές κ.α.) χωρίς να  προβαίνουν στην ψήφιση νόμων «περί συμψηφισμού χρεών».
ΚΡΙΣΗ   ΗΘΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ 
                                     ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ
    Η κρίση δεν είναι οικονομική. Είναι βαθύτατη κρίση ηθικών, κοινωνικών, πολιτισμικών και δημοκρατικών αξιών που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν και στην οικονομική κρίση και σήψη.
   Τιμωρούνται οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νομοταγείς, οι έντιμοι, οι εθελοντές, οι πατριώτες και διαφεύγουν επί χρόνια οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος, οι αεριτζήδες, οι φοροφυγάδες, οι φοροαποφυγάδες, οι φοροαπαλλαγέντες, οι εισφοροφυγάδες, οι εξαγωγείς αφορολόγητων κεφαλαίων, οι εξαγωγείς κεφαλαίων που προέρχονται από  παράνομες δραστηριότητες κ.α.
    Προς επιβράβευσή τους μάλιστα οι «παράνομοι», καραδοκούν να λάβουν ως λεία (αντί πινακίου φακής) και την περιουσία των νομοταγών.
    Τιμωρούνται οι νέοι … ακόμη και οι επόμενες γενιές και τυγχάνουν σχεδόν ατιμωρησίας, με τον περίφημο νόμο 3126/2006 περί ευθύνης υπουργών οι κατ’ εξοχήν ασκούντες τις «πτωχευόμενες» πολιτικές (επί σειρά ετών), αλλά και οι ακολουθούντες «συμπεριφορές και πρακτικές» που δεν συνάδουν προς το δημόσιο συμφέρον και τον ωφελιμισμό των πολλών, ως είθισται σε μια δημοκρατία.
Είναι ο πρώτος νόμος που έπρεπε να καταργηθεί, πριν την προσφυγή της Ελλάδας στο Δ.Ν.Τ.,  διότι αποτελεί στίγμα για κάθε σύγχρονη Δημοκρατία και βάναυση προσβολή του πολιτεύματος ιδιαίτερα για χώρες υπό «πτώχευση» … λόγω κακοδιαχείρισης.
 
Στις πλούσιες χώρες  η Ελλάδα
  Η ανάπτυξη μιας χώρας εξαρτάται κυρίως από το «φυσικό, πολιτισμικό και ορυκτό» της Πλούτο.
  Η Ελλάδα διαθέτει και τα τρία στον υπέρτατο βαθμό, δίνοντας στη χώρα μας μοναδικές προοπτικές ανάπτυξης.
   Πρόσφατα  το 2010, πριν μπει στα μνημόνια, κατατάχθηκε στις 32 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με βάση το κατά κεφαλήν εισόδημα, και σύμφωνα με το UNDI στις 22 πιο αναπτυγμένες χώρες παγκοσμίως (βλέπε σχετική αναφορά και στην ιστοσελίδα του Ταμείου  Αξιοποίησης  Ιδιωτικής Περιουσίας  Δημοσίου).
 Αν όμως αναλογιστεί κανείς ότι τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες, καταστρέφεται ο σπάνιος φυσικός πλούτος της χώρας μας, απαξιώνεται ο λαμπρός πολιτισμικός της πλούτος και κατά τρόπο περίεργο αγνοείται ο σπάνιος ορυκτός της πλούτος, εύκολα μπορεί να συμπεράνει ότι με μια Εθνική Πολιτική, με μια Σύγχρονη Στρατηγική και μ’ έναν άρτιο Πολιτικο-οικονομικό σχεδιασμό, η Πατρίδα μας θα μπορούσε να καταταχτεί σύντομα στις 15 τουλάχιστον πλουσιότερες χώρες του κόσμου!!
  Και μ’ ένα δίκαιο κοινωνικό σύστημα (διότι ως γνωστόν το ισχύον εμφανίζει τεράστιες και αναχρονιστικές εισοδηματικές ανισότητες) θα μπορούσε και πάλι να  αποτελέσει πρότυπο Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Δημοκρατίας.
Αντ’ αυτού όμως η Πατρίδα μας περιφέρεται εσχάτως μέσα στο Δούρειο Ίππο της «Ψωροκώσταινας», διασύρεται διεθνώς και προβάλλεται σαν η πρώτη Χώρα προς πτώχευση στη διεθνή ειδησεογραφία.
Πραγματικά πρόκειται περί ΑΘΛΟΥ … ΑΘΛΙΟΥ  όμως.
   Η αναζήτηση των διαχρονικών πολιτισμικών, κοινωνικών, ηθικών και δημοκρατικών αξιών του Ελληνικού Πολιτισμού, το πλάτεμα των κρουνών της ιστορικής μνήμης και συνείδησης και το βάθεμα των κοινωνικών και δημοκρατικών θεσμών, θα αποτελέσουν την πολύτιμη πυξίδα διαφυγής από τον «ιέρειο» χώρο των σπονδών προς τους Κέρβερους της σύγχρονης Νομισματικής Πολιτικής, από τους κατακομβιαίους σχηματισμούς του ζοφερού Πλούτωνα και από τις υποχθόνιες και φρυγματισμένες ανασαιμιές της γης προς τους ιριδισμούς των κυματιστών Ελλαδικών ονείρων, προς το λιοπερίβλητο άρμα του Φαέθοντα και προς το άπλετο και Απολλώνιο Ελληνικό Φως.

                                                                          ΔΡ.   ΜΕΝΤΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 
http://www.arxaiaithomi.gr/2012/11/12/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD/

Να τι θέλουν και μας εκβιάζουν έκτος από τα πετρέλαια!

Μακεδονία, το πιο ακριβό οικόπεδο στον κόσμο!!

Η πρώτη έρευνα για ουράνιο στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1953. Το 1954 ιδρύθηκε στη χώρα η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ή ΕΑΕ) και το 1960 δημιουργήθηκε το Γεωλογικό Τμήμα της ΕΑΕ, με σκοπό την έρευνα για τον προσδιορισμό κοιτασμάτων ουρανίου. Στο διάστημα 1971-1976, ξένοι επιστήμονες πραγματοποιούν έρευνα για ουράνιο στην …περιοχή Παρανεστίου και προσδιορίζουν σημαντικές περιεκτικότητες ουρανίου στους λιγνίτες της Δράμας. Είναι γνωστό στους ειδικούς ότι οι οργανικές ύλες όπως ο λιγνίτης έχουν ιδιαίτερη απορροφητικότητα στο ουράνιο (και το φωσφόρο). Το πρόβλημα είναι ότι η απόληψη του ουρανίου από τους λιγνίτες και γενικότερα τις οργανικές ύλες παρουσιάζει εξαιρετικές δυσκολίες και είναι απαγορευτικά δαπανηρή. Χαρακτηριστικά ανφέρεται ότι στους λιγνίτες του Παρανεστίου βρέθηκαν περιεκτικότητες σε ουράνιο της τάξεως των 10.000 ppm (10%). Παράλληλα με τους ξένους ερευνούσε την περιοχή για ουράνιο και ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το ΙΓΜΕ. Το 1978 το ΙΓΜΕ διαπίστωσε ότι το ουράνιο περιέχεται εκτός από τους λιγνίτες και σε πετρώματα της περιοχής. Από το 1979 το ΙΓΜΕ, μόνο πλέον, αρχίζει συστηματική έρευνα στο ρόμβο που προσδιορίζεται από τις πόλεις Δράμα, Παρανέστι, Ξάνθη, Καβάλα, με μερικές επεκτάσεις βόρεια και βορειοδυτικά του Παρανεστίου. Την περίοδο 1980-1983 γίνεται η πλέον εντατική έρευνα από το ΙΓΜΕ στην πιο πάνω περιοχή. Η έρευνα ξεκινησε με προσδιορισμό πεδίων ακτινοβολίας με τη χρήση σπινθηριστή και συσκευής Geiger-Müller. Στις περιοχές που παρουσίασαν έντονες ενδείξεις παρουσίας ουρανίου εγκαταστάθηκε κάνναβος 20Χ20 μ. και έγιναν λεπτομερέστερες μετρήσεις. Ακολούθησε εγκατάσταση καννάβου 8Χ16 για όρυξη γεωτρήσεων και εξαγωγή καρότων για τον ακριβή προσδιορισμό των ουρανιούχων μεταλλευμάτων. Οι περιοχές στις οποίες προσδιορίσθηκαν τα σημαντικότερα κοιτάσματα είναι: το Αρχοντοβούνι, η Σπηλιά, τα Διπόταμα, η Πρασινάδα, το Πτερωτό και η περιοχή του μεταλλείου της ΠΟΡΣΕΛ. Τα ουρανιούχα οξείδια που προσδιορίσθηκαν είναι βασικά ο πισουρανίτης και ο ουρανίτης. Η έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΓΜΕ ήταν εφαρμοσμένη, δηλαδή δεν εξήγαγε θεωρητικά μόνο συμπεράσματα. Οι γεωτρήσεις που πραγματοποιήθηκαν έφτασαν σε βάθος μέχρι 200 μ. Προσδιορίσθηκαν περιεκτικότητες έως 10% (10.000 ppm), με όριο εκμεταλλευσιμότητας στην περίοδο της έρευνας το 0,01% (100 ppm). Η μέση περιεκτικότητα στην περιοχή Αρχοντοβουνίου προσδιορίσθηκε σε 0,05% (500 ppm) και η συνολική ποσότητα του ουρανίου σε 600 τόνους. Στην περίοδο της εντατικής έρευνας εγκαταστάθηκε στην περιοχή πιλοτική μονάδα παραγωγής συμπυκνώματος ουρανίου με τη μέθοδο έκπλυσης με θειϊκό οξύ (H2SO4) και απόληψη του ουρανίου με ρητίνες. Ο εμπλουτισμός διακρίνεται στην παραγωγή συμπυκνώματος οξειδίων ουρανίου – που γινόταν στο Παρανέστι – και στον ισοτοπικό διαχωρισμό για την παραγωγή πυρηνικού καυσίμου. Ο ισοτοπικός διαχωρισμός συμπυκνώνει (”εμπλουτίζει”) το σχάσιμο U235 σε περιεκτικότητα 3%, όμως αυτήν την τεχνολογία δεν την κατέχει η Ελλάδα. Από το U238 παράγεται το πλουτώνιο (Pu239), που επίσης είναι πυρηνικό καύσιμο. Το πλουτώνιο είναι ένα ραδιενεργό στοιχείο, εξαιρετικά σπάνιο στη φύση, που παράγεται από το U238 μέσα στον πυρηνικό αντιδραστήρα. Οι εργαζόμενοι στη μονάδα φορούσαν ειδικές μάσκες και στολές για προστασία από τη ραδιενεργό σκόνη του ουρανίου και ειδικά του ραδίου. Το ράδιο είναι προϊόν της διάσπασης του ουρανίου, βρίσκεται σε μικρές ποσότητες στα ουρανιούχα πετρώματα, είναι εξαιρετικά ραδιενεργό (πάνω από 1.000.000 φορές περισσότερο από το ουράνιο!) και διασπάται με εκπομπή ακτινοβολίας προς αέριο ραδόνιο και άλλα προϊόντα . Η είσοδος της σκόνης στον οργανισμό είναι σοβαρότατο πρόβλημα, διότι το ράδιο έχει παρόμοια χημική συμπεριφορά με το ασβέστιο και απορροφάται από τον οργανισμό αντικαθιστώντας το ασβέστιο των οστών. Τα αποτελέσματα από την πιλοτική μονάδα ήταν ενθαρρυντικά. Οι συγκεντρώσεις ουρανίου προσδιορίστηκαν στο Αρχοντοβούνι στα 67 μ. βάθος, στο Πτερωτό στα 80 μ. και στη Σπηλιά στα 90 μ. περίπου. Το χαμηλό βάθος των κοιτασμάτων θα οδηγήσει αναπόφευκτα στην επιλογή των επιφανειακών εξορύξεων, σε περίπτωση που αποφασιστεί η εκμετάλλευσή τους. Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!. Εμείς ερωτάμε…. ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ?Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο!. Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια!!!
http://ksipnistere.blogspot.gr/
Kostas Sinioris kwstas1969loki@yahoo.gr
 
http://www.arxaiaithomi.gr/2012/11/12/%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%B2%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80/

Η αναδημιουργία απαιτεί τόλμη

1)  Πως φτάσαμε έως εδώ

Η Ελλάδα καταρρέει και είναι πλέον φανεροί αλλά και  αποδεκτοί οι λόγοι της κατάρρευσης που μπορούν να ενταχθούν σε δύο κατηγορίες, τους εσωτερικούς και τους διεθνείς.
Στους πρώτους είναι η διαφθορά, ο αμοραλισμός και ο ατομικισμός με συνέπεια την διάλυση του διοικητικού μηχανισμού, τον εξευτελισμό της δικαιοσύνης, την  απώλεια της παραγωγικής ικανότητας και την αδυναμία επιβίωσης κάθε δημιουργικής προσπάθειας . Ο άμετρος καταναλωτισμός, οι απερίσκεπτες, λόγω ψηφοθηρίας,  δαπάνες του δημοσίου, η φοροδιαφυγή, οι ζημιές του τραπεζικού συστήματος  και τελευταία η αδυναμία έκδοσης εθνικού νομίσματος ανάγκασαν τις κυβερνήσεις σε ακριβό εξωτερικό δανεισμό λόγω της ανικανότητας τους να λύσουν τα δημοσιονομικά προβλήματα και να αναστρέψουν την συνεχή αποβιομηχανοποίηση της χώρας από τη μεταπολίτευση και μετά. Τώρα τα χρέη έχουν  υπερβεί ακόμη και τη δυνατότητα δανεισμού με αποτέλεσμα, να εκποιείται η χώρα για την αποπληρωμή των δανείων,  να θεσπίζονται νόμοι μείωσης των μισθών και των συντάξεων, με ταυτόχρονη στέρηση των κοινωνικών παροχών υγείας, παιδείας, και το  χρέος να μεταβιβάζεται στις επόμενες γενεές, πράγμα ιστορικά πρωτόγνωρο
Στους διεθνείς λόγους κατάρρευσης περιλαμβάνεται η διεθνής κρίση του καπιταλιστικού συστήματος.  Για χώρες σαν την Ελλάδα και ειδικά για αυτήν, θα πρέπει να περιληφθεί η συνωμοτικά δρομολογημένη παγκοσμιοποίηση που στόχο έχει την κατάλυση των εθνικών κρατών  και την επιβολή μίας παγκόσμιας αγοράς με ελεύθερη διακίνηση αγαθών, κεφαλαίων  αλλά και εργατικών χειρών. Σε ένα τέτοιο σύστημα οι λαοί πλέον δεν θα ελέγχουν πλέον τη διακυβέρνηση η οποία θα μετατεθεί στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ο καταστροφέας της πατρίδας μας Γ.Α. Παπανδρέου είχε δηλώσει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ  ότι χρειαζόμαστε άμεσα μία παγκόσμια διακυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να  αγωνιζόμαστε για την πατρίδα αλλά όχι όπως την ξέραμε μέχρι τώρα, χωρίς κανείς τους να τολμήσει να τον επιπλήξει. Το ίδιο έχει ομολογήσει και ο εκποιητής της δημόσιας  περιουσίας Κωστής Χατζηδάκης,  που δήλωσε ότι η παγκοσμιοποίηση έχει  ήδη αρχίσει και τίποτε δεν μπορεί να την σταματήσει, προσφέροντας άλλοθι στον εαυτό του για την αντεθνική διαχείρισης της περιουσίας του λαού.
Η στέρηση  από το εθνικό κράτος της ικανότητας έκδοσης ιδίου νομίσματος  το καθιστά υποχείριο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού και της Ε.Κ.Τ από τους οποίους τελικά αναγκάζεται να αγοράζει χρήμα, έναντι τόκου αντί να το τυπώνει το  ίδιο  το κράτος. Μπορεί η έκδοση νέου χρήματος να προκαλούσε  μία εξωτερική υποτίμηση που θα την μοιράζονταν πλούσιοι και φτωχοί αλλά θα είχε σαν αντιστάθμισμα την τόνωση των εξαγωγών και της παραγωγικής δραστηριότητας. Σήμερα οι δανειστές επιβάλλουν μία εσωτερική υποτίμηση, που την πληρώνουν μόνο οι μισθωτοί, και καταλήγει στην  ύφεση και στη φτώχεια ενώ μας λένε να είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ένα ισχυρό νόμισμα, τρομάρα μας.
Αυτό όμως που συνιστά το αποκορύφωμα της  απάτης εις βάρος του λαού είναι ότι το χρήμα του δανείζεται δεν αντιπροσωπεύει αξίες που εισάγονται στη χώρα για την τόνωση της παραγωγικότητας της αλλά επιστρέφει στους δανειστές για την αποπληρωμή παλαιοτέρων δανείων. Το χρέος αν και δεν αντιπροσωπεύει εμπράγματες αξίες, αλλά συνιστά λογιστικές εγγραφές στα βιβλία των δανειστών, τελικά αποπληρώνεται με περιουσιακά στοιχεία του κράτους και των πολιτών. Επί πλέον απαιτούν και την θεσμοθέτηση ενός εργασιακού πλαισίου που να εγγυάται στους επίδοξους  αγοραστές, των εθνικών περιουσιακών στοιχείων, την δυνατότητα απασχόλησης φτηνών εργατικών χειρών. Για να εξασφαλίσουν δε την προσφορά εργασίας υπό τους νέους εξευτελιστικούς  όρους  εισάγουν εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που αποδέχονται τέτοιους όρους, που στο εξής θα αποτελούν τη μόνη δυνατότητα και για τους ίδιους τους Έλληνες, ειδάλλως θα αναγκάζονται να ξενιτευτούν. Με τον τρόπο αυτό η παγκοσμιοποίηση επιτυγχάνει και τον αρχικό της στόχο του μηδενισμού των εθνικών κρατών.
Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης η παγκοσμιοποίηση έχει δύο ακόμη εσωτερικούς συμμάχους,  την αριστερά και την πλειοψηφία της διοίκησης της Εκκλησίας. Η αριστερά κατά παράβαση τόσο των λόγων όσο και των έργων του θεωρητικού του κομουνισμού  Karl Marx ενθαρρύνει τους προλετάριους ενός ξένου κράτους να έρχονται και να ανταγωνίζονται τους προλετάριους της ίδιας μας της χώρας παρεξηγόντας την ρήση του Karl Marx που είπε ‘Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε’  και προφανώς εννοούσε να συνεργαστούν ο καθένας από τη μεριά του και όχι να ανταγωνίζονται.
 Όσον αφορά την πλειοψηφία της Εκκλησίας, δημιουργεί σύγχυση μεταξύ της αγάπης προς τον πλησίον και της φυσικής άμυνας για την επιβίωση ενάντια σε μία σχεδιασμένη εισβολή αόπλων και εξουθενωμένων  ανθρώπων. Αυτοί, αν και αθώοι, αφενός μεν διεκδικούν χώρο για να αναπτυχθούν, εις βάρος πάντα των ιθαγενών, αφετέρου δε αλλοιώνουν την πολιτιστική και εθνική συνείδηση δημιουργώντας μειονότητες που λόγω του αριθμού τους και των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων δεν αφομοιώνονται και αύριο θα εγείρουν πολιτικά, θρησκευτικά και εθνικά δικαιώματα σε έναν τόπο που έχει διατηρηθεί με το αίμα του Ελληνισμού. Εάν οι πλειοψηφούντες ιεράρχες κόπτονται για την αγάπη προς τον πλησίον ας μη την περιορίζουν μόνο σε αυτούς που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για τον τόπο αλλά, σαν σύγχρονοι Απόστολοι, ας μεταβούν στις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών και εκεί, εάν τολμούν, να κηρύξουν και να οργανώσουν τα δισεκατομμύρια των εν ανάγκες και περιστάσεσι όντων.
Δυστυχώς για τον τόπο δεν υπάρχει σήμερα πολιτική παράταξη που να εκφράζει όλες αυτές τις ανησυχίες του λαού και να προτείνει τις σωστές λύσεις για τα πολιτικά, οικονομικά και εθνικά θέματα. Επιπλέον ο λαός δεν έχει την αληθινή πληροφόρηση για να ξέρει τι θέλει, δεν έχει την οργάνωση αλλά ούτε το ήθος και την απαιτούμενη συνοχή για να αντισταθεί και να αποτρέψει την επερχόμενη υποδούλωση του, που την περιμένει μοιρολατρικά. Τον έχουν φέρει μπροστά στο ψευτοδίλημμα, ‘ευρωπαϊκός παράδεισος  ή εθνική μιζέρια’ και του έχουν φορέσει τη θηλιά στο λαιμό που λέγεται ευρώ. Αποκαλούν μάλιστα ‘συμμορία της δραχμής’ όσους τολμούν να μιλήσουν για εθνικό νόμισμα και διαγραφή του επαχθούς χρέους. Με οργανωμένο τρόπο και ψυχολογικούς εκβιασμούς δημιουργούν σύγχυση και ταυτίζουν το όραμα μιας πολιτικά ενωμένης Ευρώπης, που δεν νοείται χωρίς την Ελλάδα, με το υπάρχον κερδοσκοπικό σύστημα νομισματικής ένωσης δηλαδή την ευρωζώνη. Δεν είναι τυχαίο το ότι χώρες, εθνικά και πολιτικά ανεξάρτητες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) και η Σουηδία είναι μεν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά όχι και της ευρωζώνης. Τουναντίον εμείς ακολουθούμε εθελόδουλα τις υποδείξεις των δανειστών και των επιβολευομένων την εθνική μας ανεξαρτησία.

2) Γιατί οι υπαίτιοι δεν μπορούν

Που να ελπίζει πια αυτός ο λαός; Η Ν.Δ., από φιλελεύθερο αλλά και κατά παράδοση εθνικό  κόμμα, κατάντησε να πρωτοστατεί στην παράδοση της χώρας συνεπικουρούμενη από το ψευδεπίγραφο σοσιαλιστικό ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον αριστερό, διεθνιστικό συνωστισμό της ΔΗΜ.ΑΡ. Όλοι αυτοί διεκδικούν τον ρόλο των ευρωπαϊστών και ως νέοι αρχοντοχωριάτες δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά της πολιτικά ενωμένης ομοσπονδιακής Ευρώπης από τον λάκκο των λεόντων της ευρωζώνης.
 Από τη μεριά του ο ΣΎ.ΡΙΖ.Α., παρά την αντιμνημονιακή του ρητορική, είναι γερά πιασμένος στην παγίδα της ευρωζώνης και του ευρώ θυμίζοντας τον Αντρέα και τα λαϊκίστικα συνθήματα ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’. Πέραν από αυτό η μεταναστευτική του πολιτική  πολύ απέχει του να εγγυηθεί μία  εθνική παλιγγενεσία.
Το ΚΚΕ συγχέει και αυτό την Ευρωπαϊκή ένωση με την ευρωζώνη μόνο που σε αντίθεση με τους άλλους ζητά την έξοδο και από τα δύο. Όσον αφορά την εθνική πολιτική του κόμματος αυτή έχει ήδη αποδειχθεί ιστορικά ότι έπεται του διεθνιστικού χαρακτήρα του που  στο θέμα αυτό συμπλέει με τη νέα τάξη. Αυτόν τον διεθνισμό τον έχουν κληρονομήσει όλα  τα άλλα θυγατρικά αριστερά κόμματα που ήρθε ο χρόνος να διαδεχθούν  την πολιτική τους μητέρα.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες διεκδικούν ανεπιτυχώς να υποκαταστήσουν τη Ν.Δ. στο ιδεολογικοπολιτικό γίγνεσθαι και παρά τον αντιμνημονιακό τους χαρακτήρα έχουν πιαστεί και αυτοί στην παγίδα της ευρωζώνης φοβούμενοι να αντισταθούν στην ευρολαγνεία  με την οποία τα ΜΜΕ και το σύστημα έχουν εμποτίσει τον πάσχοντα από πολιτιστική υστέρηση ελληνικό λαό.
Τέλος να μιλήσουμε και για τη Χρυσή Αυγή που σε αυτήν έχουν βρει καταφύγιο οι πολίτες που υποφέρουν από την απουσία και την αδυναμία του κράτους να εγγυηθεί την προσωπική τους ασφάλεια και τη διαφύλαξη της περιουσίας τους. Έχουν διατυπώσει αρχές οικονομικής και εθνικής ανεξαρτησίας αλλά οι μέθοδοι διεκδίκησης τους κάθε άλλο παρά τους κατατάσσει στα ελεύθερα, δημοκρατικά κόμματα. Βεβαίως αυτή τη στιγμή παίζουν και το ρόλο του εξιλαστήριου θύματος διότι στηλιτεύοντας  τη φασιστική Χ. Α. το σύστημα  βρίσκει άλλοθι για να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από τα δικά του εγκλήματα ενάντια στο έθνος μας. Αυτό και μόνο γεννά την υποψία για το ποιος ευνοείται τελικά από τη δράση της Χ.Α.
Ίσως είναι σκόπιμο να μιλήσουμε και για τους μικρούς σχεδόν άγνωστους που από μόνοι τους ή και σε ετερόκλητες αλλά και καλοπροαίρετες συνεργασίες διεκδίκησαν και προσπάθησαν να εκφράσουν όλο αυτό το πλήθος των διαμαρτυρομένων και μη εκπροσωπούμενων Ελλήνων, πολλοί από τους οποίους απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Η μελέτη αυτής της συστημικά ασήμαντης  αλλά πολιτικά ενδιαφέρουσας μειοψηφίας δείχνει, όχι μόνο την αδυναμία του συστήματος να καλλιεργήσει και να αναδείξει νέες πολιτικές ιδέες αλλά, κυρίως την φροντίδα και την μεθόδευση του στο να τις εξαφανίσει από την επικαιρότητα. Ασχέτως αυτού, το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει  να πείσει όλους ότι αυτή η πολυδιάσπαση δεν ωφελεί κανέναν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται αποσπώντας δύναμη από αυτόν που θα μπορούσε να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος.

3) Εμείς τι κάνουμε;

Στο μεταξύ η όλη κατάσταση επιδεινώνεται, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εξαθλιώνεται, τα νέα μέτρα είναι πέρα από δυσβάστακτα. Χρέος και έλλειμμα γιγαντώνονται καθώς κάθε νέο δάνειο τα προσαυξάνει, ενώ ούτε μια δεκάρα απ΄αυτά τα «δισ» δεν πηγαίνει στην πραγματική οικονομία. Όλα παρακρατούνται από τους δανειστές για την εξόφληση των προηγουμένων δανείων.
Ειλικρινής μέχρι κυνισμού η Frankfurter Algemeine σημείωνε με νόημα «μετά από κάθε περικοπή ακολουθεί νέα περικοπή» και πρόσθετε «Οι Έλληνες βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Πρέπει να διαλέξουν αν θέλουν να φτωχύνουν σε ευρώ ή σε δραχμές»!
Είναι ολοφάνερο ότι πια δεν πάει άλλο. Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα το ερώτημα παραμένει. Πως θα μπορέσει ο ελληνικός λαός να αντισταθεί σε έναν αδιόρατο εχθρό που ενεργεί μέσω των δικών μας ανθρώπων που είτε από ωφελιμιστική σκοπιμότητα είτε από άγνοια αναδείξαμε στην εξουσία;
Υπάρχουν δύο εκδοχές και η τελική επιλογή εξαρτάται από τη στάση ενός ανθρώπου, του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια, ο οποίος πρέπει να αποδείξει εμπράκτως ότι η αντιστασιακή αγωνιστικότητα κατά των εχθρών της πατρίδας μας που έτρεφε στα δέκα του χρόνια συνεχίζει να φλέγει μέσα του εμπλουτισμένη με την εμπειρία της πολιτικής του ζωής για τις μεθόδους του εχθρού και δεν έσβησε από τη φροντίδα του αιώνος τούτου.
Σε κάθε περίπτωση το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να απονομιμοποιηθούν και να λογοδοτήσουν όλοι αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια του τόπου αφενός μεν για να μη δεσμεύεται ο λαός από τις αποφάσεις τους αφετέρου δε διότι η κάθαρση συνιστά προϋπόθεση για τον τερματισμό μιας τραγωδίας. Η χώρα πρέπει να παύσει να είναι χώρα της ατιμωρησίας και του ακαταδίωκτου των κάθε λογής ενόχων.

3.α)  Ομαλή εξέλιξη

Ο επιχώριος και ο Μείζων Ελληνισμός διαθέτουν ευτυχώς ικανούς, τίμιους και σοφούς συνέλληνες πέραν κομμάτων και παρατάξεων, πέραν της δεξιάς, της  αριστεράς και των κάθε είδους εξαρτήσεων από συμφέροντα.
 Όσο λειτουργεί ακόμη το κράτος μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκροτήσει μια ολιγομελή εξωπολιτική Κυβέρνηση των αρίστων. Αυτή η Κυβέρνηση εξάμηνης διάρκειας θα λάβει εκ των πραγμάτων ψήφο εμπιστοσύνης από την απερχόμενη Βουλή και θα πάρει γενναίες αποφάσεις παρακάμπτοντας το οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, θα ετοιμάσει νέο Σύνταγμα και θα προκηρύξει  σε έξι μήνες εκλογές με απλή αναλογική. Η απλή αναλογική είναι στοιχειώδης προϋπόθεση εξυγίανσης του κοινοβουλευτικού βίου και  υπέρβασης του κομματοκρατικού και πελατειακού συστήματος που χρόνια τώρα ταλανίζει τη χώρα.
Οι νέοι άρχοντες  θα αναλάβουν τη διαχείριση της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της ελευθερίας, της ισονομίας, της εθνικής συνοχής και συλλογικής ευθύνης και της ανωτερότητας της πολιτείας έναντι οιουδήποτε οικονομικού οργανισμού ντόπιου ή ξένου τον οποίο κρίνει και ελέγχει με βάση τη δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα και την ευημερία του έθνους.
Το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εγγυηθεί την ανάδειξη νέων αρχόντων με αξιοκρατικά κριτήρια και θα πρέπει να ευρεθεί άλλος τρόπος για την ανάδειξη τους. Καλούνται όλοι οι Έλληνες πατριώτες να συνεργαστούν και ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, αλλά με κριτήριο την αγάπη για την πατρίδα, να επιλέγουν με την ψήφο τους ανθρώπους με σύνεση αλλά και γνώση να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης του τόπου σύμφωνα με τις ηθικές αρχές που αναφέρθηκαν.
Σήμερα τέτοιοι άνθρωποι είτε αποφεύγουν να αναμιχθούν με την πολιτική είτε εντέχνως παραγκωνίζονται από το ίδιο το σύστημα, για το οποίο αποτελούν κίνδυνο. Εδώ φαίνεται η αδυναμία εκ της ανυπαρξίας των κοινοτήτων και των γεροντικών συμβουλίων τα οποία διέσωσαν τον ελληνισμό ανά τους αιώνες, όπου όλοι οι πολίτες κάθε κοινότητας ήταν γνωστοί μεταξύ τους και οι άριστοι διακρίνονταν από τους υπολοίπους. Στο θέμα αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει και η Εκκλησία με την αναβίωση  του θεσμού των κοινοτικών ή ενοριακών συμβουλίων.

3.β) Λαϊκή επαναστατική αντίσταση

Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνηθεί να αναλάβει πρωτοβουλία τότε θα ενταχθεί και αυτός στη χορεία των ενόχων και οι ενεργοί πολίτες έχουν πολύ σοβαρή αποστολή να δραστηριοποιηθούν με στόχο τη σωτηρία της πατρίδας. Θα πρέπει οι ίδιοι να αναλάβουν μόνοι τους την πρωτοβουλία συγκρότησης μια ολιγομελούς  εξωπολιτικής Κυβέρνησης των αρίστων.  Στην περίπτωση αυτή όμως η κυβέρνηση των αρίστων δεν θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την απερχόμενη βουλή αλλά θα επιβληθεί από μόνη της.
Ακόμη και σήμερα, παρά  την ανυπαρξία ενός συλλογικού συστήματος κοινοτήτων και παρά τις προσωπικές μας αδυναμίες, νομίζω ότι μπορούμε να διακρίνουμε δύο ή τρείς ανθρώπους ένας των οποίων να δεχθεί να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου. Μπορούμε ακόμη να βρούμε ανθρώπους κατάλληλους για τα οικονομικά θέματα ένας εκ των οποίων να γίνει υπουργός οικονομικών. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να δημιουργήσουμε μία λίστα για όλα τα υπουργία και τους δημόσιους οργανισμούς μακριά από ρουσφέτια και κομματικές ισορροπίες που μέχρι τώρα αποτελούν τα κριτήρια δημιουργίας κυβερνήσεων.
Καλές οι διαδηλώσεις στην πλατεία Συντάγματος αλλά δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο στην απογοήτευση ίσως και στο θρήνο αδικοχαμένων, όπως με τους υπαλλήλους της καμένης τράπεζας. Κακά τα ψέματα ένας λαός ακέφαλος και ασυντόνιστος δεν μπορεί να κατέβη σε αγώνες διότι τότε οι λύκοι θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και θα μπουν στο κοπάδι να το κατασπαράξουν. Ας πάψουμε λοιπόν να κατηγορούμε το σύστημα ξεφυτρώνοντας νέες ατασθαλίες του, τα υπάρχοντα στοιχεία είναι πλέον αρκετά για να το καταδικάσουν. Εάν έχουμε  λίγο ελεύθερο χρόνο,  και αν δεν τον έχουμε να τον βρούμε, ας τον διαθέσουμε  για να οργανώσουμε ένα επαναστατικό μέτωπο ενάντια στην επιτελούμενη προδοσία κατά της πατρίδας μας. Ας δημιουργήσουμε και ας ενταχθούμε σε μία τοπική οργάνωση  αναλαμβάνοντας ο καθένας μία συντεταγμένη δουλεία και όχι να πηγαίνουμε να φωνασκούμε για να εκτονώσουμε τα απωθημένα μας, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Η σωτηρία όλων είναι υποχρέωση του καθενός προσωπικά και όχι του διπλανού μας.
Ηλίας Σταμπολιάδης
Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Χανιά, 6 Νοεμβρίου 2012
elistach@mred.tuc.gr
Pythagoras Pythagoridis pitago99@gmail.com
 
http://www.arxaiaithomi.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters