Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

"ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΡΩΣΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ... «ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»...;;;"

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε βλέπετε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κινείται σκυθρωπός στους χώρους της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα στη Γαλλία συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του.

Είναι σκυθρωπός γιατί τον έχει πάρει πλέον «χαμπάρι» όλος ο πλανήτης ότι είναι ο αληθινός «χαλίφης» πίσω από το Ισλαμικό Κράτος.


Και όχι μόνο πίσω από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και πίσω από την Αλ Κάιντα στη Συρία και όλες τις υπόλοιπες τζιχαντιστικές οργανώσεις που διεξάγουν «ισλαμιστική επανάσταση».

Και τον έχει πάρει «χαμπάρι» η παγκόσμια κοινή γνώμη γιατί έχει και τον Πούτιν που τον ξεμπροστιάζει συνεχώς.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ανέχεται να τον αμφισβητούν. Ούτε να τον κρίνουν. Στη χώρα του όποιος τον αμφισβητεί ή τον κρίνει μπαίνει φυλακή. Έτσι έχει μάθει ο Ερντογάν.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, όπως κινείται ο Ερντογάν στα μαύρα του τα χάλια, ένας Ρώσος δημοσιογράφος τον πλησιάζει και ρωτά:

«Γιατί υποστηρίζετε το Ντάες;» (σ.σ. το Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά). Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο χαλίφης, ο απόλυτος μονάρχης, που δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες αυθάδειες του γνέφει «σους» (σιωπή) φέρνοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα (μια χειρονομία που την κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα).

Ο Ρώσος δημοσιογράφος επιμένει: «Γιατί υποστηρίζετε το Ντάες;».

Εκεί εμφανίζεται ένας στοργικός μπράβος του Ερντογάν, γιατί η «στοργή» είναι γνώρισμα των Τούρκων, και τον ρωτά: «Γιατί (το κάνεις) αυτό; Γιατί;».

Ναι, γιατί το κάνει αυτό; Γιατί στεναχωρεί τον πολυχρονεμένο σουλτάνο; Δεν τον βλέπει που κοντεύει να «σκάσει» από τον καημό του; Τόσους αθώους σφάζει καθημερινά μέσα και έξω από τη χώρα του και δεν του βγαίνει το σχέδιο Οθωμανική Αυτοκρατορία Νο2, και τώρα έρχεσαι και εσύ και ρωτάς; «Γιατί (το κάνεις) αυτό; Γιατί;».

Στη συνέχεια ένας άλλος από τη συνοδεία του Ερντογάν αναλαμβάνει να απομακρύνει τον ενοχλητικό δημοσιογράφο πέρα από τον σκυθρωπό σουλτάνο!

Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι και μαζεύτηκαν τζιχαντιστές, ιμπεριαλιστές και φονιάδες να συζητήσουν για το περιβάλλον.

Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δουλευόμαστε -παγκοσμίως- μεταξύ μας λες και ακόμα περιμένουμε το κρατικό δελτίο ειδήσεων για να ενημερωθούμε…

Η ατάκα του μπράβου του Ερντογάν στον Ρώσο δημοσιογράφο θα μείνει στην ιστορία: «Γιατί (το κάνεις) αυτό; Γιατί;».





Πηγή:
stoxos.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2015/12/blog-post_2.html

"Οι επιστήμονες σηκώνουν τα χέρια ψηλά – Μυστήρια μορφή ζωής γεμίζει τους Ωκεανούς χωρίς να ξέρει κανείς το πως!"

Φυτοπλαγκτόν και επιπλέοντες μικροοργανισμοί γεμίζουν τον Βόρειο Ατλαντικό, παρά τις προβλέψεις των επιστημόνων περί του αντίθετου, με φόντο και την μόλυνση του περιβάλλοντος.
Εδώ και πολλά χρόνια οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι η μόλυνση των ωκεανών του πλανήτη θα οδηγούσε σε μείωση τις μορφές ζωής σε αυτούς, όμως οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εδώ και 40 χρόνια τα ήδη του πλαγκτόν που ζουν στους ωκεανούς όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν κιόλας.
Ο καθηγητής Johns Hopkins που ηγείται της έρευνας παρουσίασε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο αριθμός μονοκύτταρων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών και της άλγης έχουν από το 1965 έως το 2010 σημειώσει δραστική άνοδο.


«Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ, και γίνεται πιο γρήγορα από ότι νομίζαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί, αναφέρει ο Anand Gnanadesikan, βοηθός καθηγητής στο Morton K. Blaustein Department of Earth and Planetary Sciences του Johns Hopkins και ένας από τους επιστήμονες που υπογράφουν την έρευνα.
Κατά την διάρκεια της μελέτης αποδείχτηκε ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στους ωκεανούς, αυξάνει τους οργανισμούς των κοκκολιθοφόρων που ζουν σε αυτούς.
Αν και παλαιότερες μελέτες υποστήριζαν ότι η αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα θα μειώσει το πλαγκτόν, στην ουσία φαίνεται ότι το αυξάνει.
Βέβαια σύμφωνα με καλοκαιρινή έρευνα η αύξηση της οξύτητας των ωκεανών θα οδηγήσει στον θάνατο πολλά ήδη πλαγκτόν τα επόμενα 85 χρόνια.
Για την ώρα οι μοναδικοί που μπορούν να χαίρονται είναι οι οργανισμοί που τρώνε κοκκολιθοφόρους, αν και στην πραγματικότητα ακόμα δεν γνωρίζει κανείς πια θα είναι η βλάβη που θα προκληθεί στον πλανήτη από την αύξηση του πληθυσμού των μονοκύτταρων φυτοπλαγκτονικών οργανισμών.
«Αυτό αποδεικνύει πόσο λίγο ξέρουμε για το πως λειτουργεί το οικοσύστημα», σημειώνει ο καθηγητής.





Πηγή:
newmoney.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2015/12/blog-post_90.html

"ΚΛΑΜΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ! ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΟΧΟΥ Δ΄ ΤΟΥ ΕΠΙΦΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΥΣ!"

Το οχυρό της Άκρας οικοδομήθηκε πριν 2.200 χρόνια - Για «εντυπωσιακά» ευρήματα κάνουν λόγο οι αρχαιολόγοι!

Έπειτα από δεκαετίες ανασκαφών, ερευνών, θεωριών οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έλυσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιερουσαλήμ, αποκαλύπτοντας πως ανακάλυψαν ένα αρχαιοελληνικό φρούριο 2.000 ετών κάτω από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.


Το οχυρό της Άκρας, λοιπόν, το οποίο οικοδομήθηκε από τον Αντίοχο Δ’ τον Επιφανή πριν 2.200 χρόνια λέγεται πως ανακάλυψαν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι.

Εκπρόσωποι των υπηρεσιών αρχαιοτήτων του Ισραήλ έκαναν λόγο για «εντυπωσιακά» ευρήματα.




Ο Αντίοχος Δ’ ο Επιφανής, ο οποίος ήταν βασιλιάς της ελληνιστικής αυτοκρατορίας των Σελευκιδών κατά την περίοδο 175– 164 π.Χ. κατασκεύασε το οχυρό για να ελέγχει την πόλη και τον αρχαίο ιουδαϊκό ναό που βρίσκεται εκεί κοντά.

Το φρούριο με μήκος 250 μέτρα και πλάτος 60 μέτρα αναφέρεται στον εβραϊκό βιβλίο των Μακκαβαίων και σε γραπτά ιστορικών, ωστόσο η ακριβής του τοποθεσία παρέμενε μέχρι σήμερα άγνωστη.



Η ανακάλυψη αυτή δίνει τη δυνατότητα στους αρχαιολόγους να σκιαγραφήσουν για πρώτη φορά το περίγραμμα της πόλης, όπως ήταν δομημένη πριν 2.000 χρόνια.

Με την κατασκευή του οχυρού είχαν αποτραπεί όλες οι προσπάθειες επίθεσης των Εβραίων έως το 141 μ.Χ., όταν η απόφαση του Αντίοχου να απαγορεύσει τα θρησκευτικά τελετουργικά των Εβραίων πυροδότησε την εξέγερση των Μακκαβαίων, μια νίκη που γιορτάζεται στη εβραϊκή γιορτή του Χάνουκα.



Οι επικεφαλής των ανασκαφών, Γιάαν Τσεκχάνοβετς και Σαλόμη Κοέν, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους λέγοντας πως τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν την κατασκευή του οχυρού που είχε δομηθεί σε λόφο, από όπου έβλεπε το λόφο της Πόλης του Δαβίδ.



Στο σημείο οι αρχαιολόγοι βρήκαν αντικείμενα όπως αμφορείς, βλήματα σφεντόνας από μολύβι και αιχμές βελών από χαλκό που έφεραν πάνω τους μία τρίαινα, σύμβολο του Αντίοχου Δ’ του Επιφανή.





Πηγή:
stoxos.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr/2015/11/blog-post_602.html?spref=fb

Βρέθηκε Αρχαίος Πυρηνικός Αντιδραστήρας στην Αφρική;;;


Ίσως πρόκειται για την μεγαλύτερη ανατροπή της ανθρωπότητας. Δεν είναι μόνο το γεγονός αυτό καθ'αυτό, δεν είναι μόνο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες φτιάχτηκε και λειτούργησε, αυτός ο αρχαίος πυρηνικός αντιδραστήρας, είναι επιπλέον και ποιοί τον έφτιαξαν και τον δημιούργησαν πριν από 1,8 δισεκατομμύρια χρόνια... Καλά διαβάσατε.

Το 1972, ένας εργαζόμενος σε εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών καυσίμων παρατήρησε κάτι ύποπτο σε αναλύσεις ρουτίνας ουρανίου που πήραν από μια κανονική πηγή από την Αφρική. Το υπό μελέτη υλικό περιείχε τρία ισότοπα - δηλαδή τρεις μορφές με διαφορετικές ατομικές μάζες: ουρανίου 238, η πιο άφθονη ποικιλία, ουράνιο 234, το σπανιότερο και, τέλος, ουράνιο 235, το ισότοπο που είναι περιζήτητο, γιατί μπορεί να αντέξει μια αλυσιδωτή πυρηνική αντίδραση. Εβδομάδες ολόκληρες, οι ειδικοί της Γαλλικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (CEA) παρέμειναν μπερδεμένοι.

Στον φλοιό της γης, στο φεγγάρι, ακόμα και σε μετεωρίτες, μπορούμε να βρούμε ουράνιο 235 που να αποτελεί μόνο το 0,720 τοις εκατό του συνόλου. Αλλά στα δείγματα που αναλύθηκαν, τα οποία οποία προήλθαν από το Oklo στην Gabon, μια πρώην γαλλική αποικία στη δυτική Αφρική, το ουράνιο 235 αποτελείται μόνο από 0,717 τοις εκατό.

Αυτή η μικρή διαφορά ήταν αρκετή για να σημάνει συναγερμό στους Γάλλους επιστήμονες ότι υπήρχε κάτι πολύ παράξενο σε εκείνα τα ορυκτά. Αυτές μικρές λεπτομέρειες, οδήγησαν σε περαιτέρω έρευνες που έδειξαν ότι τουλάχιστον ένα μέρος του ορυχείου ήταν αρκετά κάτω από την κανονική ποσότητα του ουρανίου 235: περίπου 200 κιλά φαίνεται να έχουν εξαχθεί στο μακρινό παρελθόν, σήμερα, το ποσό αυτό είναι αρκετό για να κάνει μισή ντουζίνα πυρηνικές βόμβες.

Πολύ γρήγορα, ερευνητές και επιστήμονες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Γκαμπόν για να διερευνήσουν τι συμβαίνει με το ουράνιο από το Oklo.


Τα αποθέματα του Oklo εξέπληξαν τους πάντες που συγκεντρώθηκαν εκεί. Το ουράνιο που βρέθηκε προερχόταν στην πραγματικότητα από έναν προηγμένο υπόγειο πυρηνικό αντιδραστήρα κάτι που φτάνει πολύ πιο πέρα ​​από τις δυνατότητες των σημερινών επιστημονικών γνώσεών μας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτός ο αρχαίος πυρηνικός αντιδραστήρας είναι περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων ετών και ότι λειτουργούσε για τουλάχιστον 500.000 χρόνια στο μακρινό παρελθόν. Οι επιστήμονες που εκτέλεσαν πολλές άλλες έρευνες στο ορυχείο ουρανίου, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιοποιήθηκαν σε συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας. Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία από την Αφρική, οι ερευνητές είχαν βρει ίχνη των προϊόντων σχάσης και των αποβλήτων καυσίμου σε διάφορες θέσεις εντός της περιοχής του ορυχείου.

Σε σύγκριση με αυτό τον τεράστιο αρχαίο πυρηνικό αντιδραστήρα, οι σύγχρονοι πυρηνικοί αντιδραστήρες μας δεν μπορούν πραγματικά να συγκριθούν μαζί του, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη λειτουργικότητα. Σύμφωνα με μελέτες, ο αρχαίος πυρηνικός αντιδραστήρας ήταν μήκους αρκετών χιλιομέτρων. Είναι εκπληκτικά ενδιαφέρον, πως για ένα μεγάλο πυρηνικό αντιδραστήρα, όπως αυτός, η θερμική επίδραση προς το περιβάλλον περιορίστηκε σε μόλις 40 μέτρα από όλες τις πλευρές. Αυτό που οι ερευνητές βρήκαν ακόμη πιο εκπληκτικό, είναι πως τα ραδιενεργά απόβλητα δεν έχουν μετακινηθεί εκτός των ορίων της περιοχής, αλλά εξακολουθούν να κρατούνται σε γεωλογικές δεξαμενές εκεί τριγύρω!



Το δε εκπληκτότερο όλων, είναι ότι η πυρηνική αντίδραση είχε συμβεί με έναν τρόπο που δημιουργήθηκε το πλουτώνιο, ένα παραπροϊόν, ενώ η ίδια η πυρηνική αντίδραση είχε μετριαστεί -κάτι που θεωρείται ως «ιερό δισκοπότηρο» για την ατομική επιστήμη. Η ικανότητα να μετριαστεί η αντίδραση σημαίνει ότι μόλις ξεκίνησε η αντίδραση, ήταν δυνατόν να αυξήσουν την ισχύ εξόδου με ελεγχόμενο τρόπο, με την ικανότητα να αποτρέψουν καταστροφικές εκρήξεις ή απελευθέρωση της ενέργειας σε μία μόνο στιγμή.

Οι ερευνητές έχουν ονομάσει τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Oklo ως «φυσικό πυρηνικό αντιδραστήρα", αλλά η αλήθεια γι 'αυτόν πηγαίνει πολύ πιο πέρα ​​από την κανονική κατανόησή μας. Μερικοί από τους ερευνητές που συμμετείχαν στη δοκιμή του πυρηνικού αντιδραστήρα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα ορυκτά είχαν εμπλουτιστεί στο μακρινό παρελθόν, περίπου 1.8 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, για να παράγουν αυθόρμητα μια αλυσιδωτή αντίδραση. Συμπέραναν επίσης ότι το νερό είχε χρησιμοποιηθεί για να μετριάσει την αντίδραση με τον ίδιο τρόπο που οι σύγχρονοι πυρηνικοί αντιδραστήρες "δροσίζονται" με την χρήση αναλογιών graphite-cadium ως πρόληψη προκειμένου να αποφευχθεί μία κρίσιμη κατάσταση και να εκραγούν. Όλα αυτά, «στη φύση».

Ωστόσο, ο βραβευμένος με Νόμπελ, για την εργασία του στη σύνθεση των βαρέων στοιχείων, Δρ Glenn Τ Seaborg, της αμερικάνικης Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, επεσήμανε ότι για να "καεί" το ουράνιο σε μια αντίδραση, οι προϋποθέσεις πρέπει να είναι ακριβέστατα σωστές. Για παράδειγμα, το νερό που εμπλέκεται στην πυρηνική αντίδραση θα πρέπει να είναι εξαιρετικά καθαρό. Ακόμα και μερικά μέρη ανά εκατομμύριο του μολυσμένου νερού θα "δηλητηρίαζαν" την αντίδραση, φέρνοντας της σε αδιέξοδο. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει τόσο καθαρό φυσικό νερό οπουδήποτε στον κόσμο.


Αρκετοί ειδικοί μίλησαν για τον απίστευτο πυρηνικό αντιδραστήρα του Oklo, δηλώνοντας ότι σε καμία στιγμή στην γεωλογική ιστορία των αποθεμάτων του Oklo, δεν ήταν το ουράνιο αρκετά πλούσιο σε ουράνιο 235 για να συμβεί μια φυσική πυρηνική αντίδραση . Όταν αυτά τα αποθέματα διαμορφώθηκαν στο μακρινό παρελθόν, λόγω της βραδύτητας της ραδιενεργού διάσπασης του U-235, το σχάσιμο υλικό θα αποτελούσε μόνο το 3 τοις εκατό του συνόλου των αποθεμάτων -κάτι πάρα πολύ χαμηλό, μαθηματικά μιλώντας, για μια πυρηνική αντίδραση.

Ωστόσο, μια αντίδραση πραγματοποιήθηκε μυστηριωδώς, γεγονός που υποδηλώνει ότι το αρχικό ουράνιο ήταν πολύ πιο πλούσιο σε ουράνιο 235 από ότι σε ένα φυσικό σχηματισμό.

Με βάση τα παραπάνω όλα αυτά είναι εκπληκτικά και μένουμε πραγματικά εμβρόντητοι μπροστά σε μία τέτοια ανακάλυψη. Ποιοί ήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν το χώρο και πραγματοποίησηαν μία πυρηνική αντίδραση, στην ουσία της "οικολογική", χρησιμοποιώντας προϊόντα της φύσης πριν 1,8 δισ χρόνια; Σίγουρα η φαντασία μας ή η λογική μας δεν μπορεί να συλλάβει αυτές τις έννοιες.


Πόσο καθαρό ήταν το νερό πριν 1,8 δισ χρόνια; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, όπως δεν μπορεί να απαντήσει στο αν αυτοί που "δημιούργησαν" αυτόν τον αντιδραστήρα φίλτραραν και καθάρισαν το νερό εκείνης της εποχής... Ήταν γήινοι, άνθρωποι, όντα από κάπου αλλού; Πάντως, φαίνεται να υπήρξαν άνθρωποι ή προ-ανθρώπινα είδη σύμφωνα με πρόσφτατα δημοσιευύματα. Ίσως, η μεγαλύτερη ανατροπή από όλες.

diadrastika
... - See more at: http://www.diadrastika.com/2015/05/archaios-pirinikos-antidrastiras-stin-afriki.html#sthash.epu6LaAG.rBQByydH.dpuf

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… Κρυφό Συνέδριο 700 Ευρωπαίων Ραββίνων στην Αθήνα! (video)



ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΤΥΧΑΙΟ;

…ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ, Ο κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ;

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ;


ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ;


ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΥΜΩΣΤΕ!!!!

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΙ!!!!!!!



ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ !!!!




Πηγή: hellasforce.com ,  ellaniapili
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/kryfo-synedrio-rabinon-stin-ellada.html#sthash.tFz6DN23.dpuf

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΦΤΑΣΕ – ΜΑΘΕ ΟΣΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΣΤΗ Τ.V.

Γιατί η Αν. Μεσόγειος έγινε καζάνι έτοιμο να σκάσει;
Γιατί και ποιοι οδήγησαν ελλάδα και κύπρο στα μνημόνια;;
Γιατί ο Γιούνκερ θέλει να βάλει τους Τούρκους στο Αιγαίο;;
Το 1947 στην αρκτική Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν μια υποθαλάσσια οροσειρά, που έφτανε μέχρι την Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ. Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.
Το 1982 υπογράφτηκε στον ΟΗΕ το διεθνές δίκαιο της θάλασσας που καθορίζει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας στα 12 ναυτικά μίλια από της ακτές.
Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει δυο χώρες οι ΗΠΑ (λόγω αρκτικής) και η Τουρκία (λόγω Αιγαίου).
Σύμφωνα λοιπόν με το δίκαιο του ΟΗΕ, αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης τότε η υφαλοκρηπίδα της επεκτείνεται μέχρι 12 ναυτικά μίλια από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς. Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με βάση το δίκαιο φτάνει μέχρι την Γροιλανδία και έτσι όλη η αρκτική της ανήκει.
Στον βόρειο πόλο όμως είναι το 25% των υδρογονανθράκων του πλανήτη και άρα η Ρωσία έχει την δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπέγραψαν το δίκαιο οι ΗΠΑ.
Από την άλλη η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί το δίκαιο δεν έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα δεν το υπόγραψε και έθεσε θέμα αιτίας πολέμου την εφαρμογή του στο αιγαίο. Επομένως η Ελλάδα αν τολμήσει να το εφαρμόσει, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι, θα οδηγηθεί σε ΠΟΛΕΜΟ.
Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο οδηγήθηκε στο ευρώ με την προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα (με ένα μνημόνιο ας πούμε) άλλα για να γίνει αυτό έπρεπε να χρεοκοπήσει.
Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο για την κατάργηση και την μη εφαρμογή του δικαίου έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την αρκτική.
Αυτός είναι ο λόγος που ο Πούτιν πρόσφερε 25 δις δάνειο τότε ώστε να μην πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ και η Κίνα άλλα τόσα, για να μην χάσει την αρκτική.
Για αυτό τον λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στην Χάγη (ως δεδικασμένο) και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα τής αρκτικής.
Όμως ένα μικρό κράτος όπως είναι η Κύπρος στην προσπάθεια της να επιβιώσει (να μην μπλέξει στο ΔΝΤ) τους χάλασε τα σχεδία και έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας.
Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας. Για τον λόγο αυτό έχει κατεβάσει τον στόλο της στην μεσόγειο απο τον Νοέμβριο του 2012.
Όμως αυτή την στιγμή το Ισραήλ έχει παγιδευτεί όπως και οι ΗΠΑ στο διεθνές δίκαιο που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την αρκτική και αυτό δεν το θέλουν καθόλου. Η Τουρκία απο την άλλη, πνιγμένη κυριολεκτικά απο τα εσωτερικά της προβλήματα (πόλεμος με τους Κούδρους) νιώθει απομόνωση και γαβγίζει.
Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι…μας έσκαψαν το λάκκο και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. Έτσι τώρα η Ρωσία για να ισχυροποιήσει την θέση της και την θέση της Κύπρου, αφού ήδη πήρε άδεια με την gazprom για εξορύξεις και μάλιστα εκεί που οι Τούρκοι την θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως αν συμβεί αυτό τέρμα η υφαλοκρηπίδα για την Τουρκία και τέρμα η αρκτική για τούς Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Καταλάβατε τώρα γιατί «χτύπησαν» πρώτοι οι Τούρκοι την Ρωσία, καταρρίπτοντας το ρωσικό βομβαρδιστικό ΜΕΣΑ στην Συρία;;
Τρία στοιχεία ακόμα που θα σας βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων:
1. Το 2010 το τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην ανατολική μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου και η απάντηση τους ήταν ΝΑΙ.
2. Στις 25 Ιουλίου του 2011 το ΥΠΕΞ της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε την Τουρκία να μην πειράξει την Κύπρο ειδάλλως……….(δεν το λέω).
3. Θα μεταφερθεί τελικά η κρίση κάπου αλλού, π.χ. στην Συρία;;
Ερώτηση 1η: θα επιτεθούν οι Τούρκοι είτε σε εμάς είτε στους Κύπριους ή στη Συρία με την ανοχή της Αμερικής, μετά τον εγκλωβισμό απο την τεράστια εσωτερική πίεση που έχουν υποστεί απο τους Κούδρους;
Ερώτηση 2η: θα επιτεθούν οι Ρώσοι στην Τουρκία διότι τους “χαλάει την δουλειά;;;
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΩΣ:
 
 
takaluteraedo.gr ,  katohika.gr
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/osa-den-lene-ta-canalia.html#sthash.1c8DxNnh.dpuf

Mr TSIPRAS: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ...



Είναι γνωστό σε όλους, πως πριν από την επίσκεψη κάποιου αρχηγού κράτους σε ξένη χώρα, του γίνεται εκτενής ενημέρωση από τους συμβούλους του στα εξωτερικά θέματα, για τις κακοτοπιές που μπορεί να συναντήσει, για να είναι προσεκτικός και να μην προσβάλλει –λόγω ή έργω- την χώρα που τον φιλοξενεί και τον λαό της, ή άλλη χώρα και άλλον λαό. Οι δε δηλώσεις που πρόκειται να κάνει και οι λόγοι που θα εκφωνήσει, έχουν προσεκτικά προπαρασκευασθεί.

Σίγουρα, από ένα τέτοιο «φροντιστήριο» πέρασε και ο mister Tsipras πριν επισκεφθεί το σιωνιστικό κράτος. Και σιγουρότατα, ο λεγάμενος –αν δε γνώριζε ήδη τη διαμάχη σιωνιστών και Παλαιστινίων για την Ιερουσαλήμ- θα πληροφορήθηκε ότι όλα τα κράτη του κόσμου που αναγνωρίζουν το Ισραήλ (ακόμα και οι σιωνιστοκρατούμενες ΗΠΑ…) δεν αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ κι έχουν τις πρεσβείες τους στο Τελ Αβίβ.

Δεν έκανε «γκάφα», λοιπόν, ο Tsipras γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου του σιωνιστικού κράτους 


«With great honor to be in your historic capital and to meet your excellencies.» («Είναι μεγάλη μου τιμή να βρίσκομαι στην ιστορική σας πρωτεύουσα και να συναντάω τις εξοχότητές σας»), 

αναγνωρίζοντας έτσι την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και μάλιστα ιστορική του Ισραήλ, αλλά προφανώς θέλησε να αποδείξει κατ’ αυτόν τον τρόπο την τυφλή του αφοσίωση στους σιωνιστές!

ΠΗΓΗ ,  periergaa
...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/mr-tsipras-anagnorizei-jerousalem-os.html#sthash.U339LdFR.dpuf

Τσίπρας: “Ξεκλειδώσαμε την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, ξεκλειδώνουμε την αναθέρμανσή της”

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις κατά την άφιξή του στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στις Βρυξέλλες . ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/Mario Salerno 
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κάνει δηλώσεις κατά την άφιξή του στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στις Βρυξέλλες . ΑΠΕ-ΜΠΕ/consilium.europa.eu/Mario Salerno
ΑΥΤΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΘΑ  ΣΥΡΘΕΙ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ . ΕΓΩ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΩ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΝΑΤΟ. ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ.

ΤΟΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ;;; 

ΚΥΡΙΕ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ; ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΗ ;

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ

Τσίπρας: “Ξεκλειδώσαμε την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, ξεκλειδώνουμε την αναθέρμανσή της”


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ -Τουρκίας καλωσόρισε την συνάντηση που, όπως είπε, γίνεται για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και μάλιστα στη δίνη μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης. 
O πρωθυπουργός πρότεινε, η επόμενη Σύνοδος να γίνει σε ένα ελληνικό νησί, τονίζοντας χαρακτηριστικά: να γίνει «στα σύνορα ΕΕ – Τουρκίας, που πρέπει να γίνουν σύνορα συνεργασίας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν βλέπει ευκαιριακά την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας. Για την Ελλάδα, πρόσθεσε, ήταν μια στρατηγική επιλογή, προκειμένου να ενθαρρυνθεί η Τουρκία να προχωρήσει σε δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τη διευθέτηση των Ελληνοτουρκικών διαφορών και να επιλυθεί το Κυπριακό.

Με αυτή την λογική, είπε ο πρωθυπουργός, «ξεκλειδώσαμε την ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, τώρα, ξεκλειδώνουμε την αναθέρμανσή της».

Ο κ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι προϋπόθεση να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία, είναι η επίλυση του Κυπριακού. Η δυνατότητα υπάρχει σήμερα ξανά μετά από δέκα χρόνια, που ο Αναστασιάδης και ο Ακιντζι έχουν την βούληση για θετικά βήματα, είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι οι δύο κοινότητες δεν χρειάζονται εγγυητές και ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις πρέπει να αποσυρθούν και να τους αφήσουν να τα βρούν μεταξύ τους.

Για την κατάσταση στο Αιγαίο ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ξοδεύουν αδιάκοπα χρήμα για παραβιάσεις και αναχαιτίσεις. Αντί να επενδύσουμε σε συνεργασία και ανάπτυξη, δίνουμε πόρους σε οπλικά συστήματα. Και ενώ τα συστήματά αυτά είναι της πιο σύγχρονης τεχνολογίας, δεν μπορούμε να πιάσουμε τους διακινητές», αφήνοντας αιχμές για την τουρκική στάση.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να προχωρήσει το Σχέδιο Δράσης ΕΕ – Τουρκίας, με ένα σοβαρό και αξιόπιστο και σοβαρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης, ενώ υποστήριξε τη χαλάρωση των θεωρήσεων, για είσοδο Τούρκων πολιτών στην ΕΕ. Ζήτησε, επίσης, να εφαρμοστούν οι συμφωνίες επανεισδοχής Ελλάδας – Τουρκίας και ΕΕ – Τουρκίας. 

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Αθήνα
http://mignatiou.com/2015/11/tsipras-xeklidosame-tin-entaxiaki-diadikasia-tis-tourkias-xeklidonoume-tin-anathermansi-tis/  
 
http://amphiktyon.blogspot.gr/2015/11/blog-post_114.html

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;

Κανονες εμπλοκησ στο Αιγαιο
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας για το προσφυγικό στις Βρυξέλες, απευθύνθηκε και πολύ σωστά στον Τούρκο συνάδελφο του τονίζοντας πως, «Ευτυχώς που οι Έλληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όπως οι δικοί σας με τους Ρώσους», αναφερόμενος στις παραβιάσεις των Τούρκων στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Δεν άργησε να έρθει η τουρκική απάντηση, που δείχνει και την πάγια τουρκική προκλητικότητα που τώρα και με τις ευλογίες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπεται να γίνει πιο προκλητική. Όπως φαίνεται η αλαζονεία έχει κυριεύσει την Άγκυρα, τώρα που είναι και το «χαϊδεμένο» παιδί της Ευρώπης, με όλες τις πολύ επικίνδυνες συνέπειες από αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ήδη τίθεται ζήτημα αν οι Τούρκοι αεροπόροι θα εφαρμόσουν τους ίδιους κανόνες εμπλοκής που εφάρμοσαν στο ρωσικό αεροσκάφος και στο Αιγαίο, όπου… οι «κακοί» Έλληνες παραβιάζουν συνεχώς τον τουρκικό εναέριο χώρο, όχι μόνο με F-16, αλλά και με πολεμικά ελικόπτερα!!!
Το τουρκικό θράσος δεν έχει όρια και όπως ισχυρίζονται, ελληνικά πολεμικά ελικόπτερα συνηθίζουν να… κάνουν βόλτες μέσα στον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ τα ελληνικά F-16 συνεχίζουν να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο και παράλληλα παρενοχλούν παράνομα τα τουρκικά που εκτελούν «εκπαιδευτικές» πτήσεις στον «διεθνή» εναέριο χώρο.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, για το θέμα αυτό τον ελληνικών «παραβιάσεων» η Τουρκία έχει κάνει και αναφορά και στο ΝΑΤΟ, στην Διοίκηση Ελέγχου Εναέριου Χώρου, (ICC-Integrated Command and Control), ενώ ισχυρίστηκαν ότι το γεγονός της παραβίασης από ελληνικά πολεμικά ελικόπτερα του τουρκικού εναέριου χώρου φαίνεται και από την… επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Άμυνας!!!
Με όλα αυτά, μάλλον θα μας τρελάνουν από την άλλη πλευρά του Αιγαίου!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/11/blog-post_267.html

Συναγερμός στην Άγκυρα – Οι Κούρδοι της Συρίας ετοιμάζονται να περάσουν τον Ευφράτη

Συναγερμός στην Άγκυρα – Οι Κούρδοι της Συρίας ετοιμάζονται να περάσουν τον Ευφράτη

Κόκκινος συναγερμός έχει ηχήσει στην Άγκυρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah, οι Κούρδοι σοσιαλιστές αντάρτες του YPG στη Συρία, που έχουν συγκροτήσει μαζί με Ασσύριους χριστιανούς και Άραβες δημοκρατικούς τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ετοιμάζονται να περάσουν τον Ευφράτη και να εισέλθουν στη βορειοδυτική Συρία.

Η Τουρκία δεν θέλει με τίποτα οι Κούρδοι να περάσουν τον Ευφράτη και τους έχει προειδοποιήσει ότι ανεξάρτητα εάν είναι σύμμαχοι του Ομπάμα, εάν περάσουν το ποτάμι η Τουρκία θα τους χτυπήσει.
Οι πληροφορίες λένε ότι οι Κούρδοι θέλουν να καταλάβουν την πόληΤζαραμπλούς, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του Ευφράτη, την κατέχει το Ισλαμικό Κράτος και είναι η «πύλη» ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους από την Τουρκία. Για την ακρίβεια είναι η τελευταία πύλη ανεφοδιασμού που έχει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος με την Τουρκία.
Εάν το YPG, ως SDF πλέον, περάσει τον Ευφράτη το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα το κάνει από μόνο του. Θα έχει πάρει το πράσινο φως από τις ΗΠΑ. Εξάλλου τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, 50 Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι βρίσκονται ανάμεσα στους άνδρες του YPG στην Κόμπανι.
Το χειρότερο σενάριο που εξετάζουν οι Τούρκοι δεν είναι η υποστήριξη του YPG από τις ΗΠΑ, είναι ότι φαίνεται να υποστηρίζεται και από τους Ρώσους.
Η τουρκική Daily Sabah που δίνει «μάχη» στην αγγλόγλωσση έκδοσή της στο διαδίκτυο για να διασπείρει την τουρκική προπαγάνδα, γράφει ότι «η Ρωσία υποστηρίζει τη συριακή σχετιζόμενη με τους τρομοκράτες του PKK οργάνωση, το YPG, το οποίο προσπαθεί να καταλάβει την πόλη Αζάζ στη Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία».
Η πόλη Αζάζ είναι στρατηγικής σημασίας γιατί ελέγχει τα συνοριακά περάσματα στη βορειοδυτική Συρία μέσω των οποίων η Τουρκία ανεφοδιάζει και εξοπλίζει τους τουρκόφιλους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές που πολεμάνε τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές είναι η Αλ Κάιντα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και πολλές φίλα προσκείμενες στην Αλ Κάιντα τζιχαντιστικές συμμορίες.
Τις τελευταίες ημέρες η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει εξαπολύσει πολλές επιδρομές σε κονβόι φορτηγών από την Τουρκία, που εισέρχονται στη Συρία μέσω των συνοριακών περασμάτων στα περίχωρα της Αζάζ και τα έχει καταστρέψει. Δεκάδες τουρκικές νταλίκες έχουν γίνει κάρβουνο μαζί με τα φορτία τους.
Η Daily Sabah, εκφράζοντας τις ανησυχίες της τουρκικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι το YPG έχει την υποστήριξη των Ρώσων πέρα των Αμερικανών. Και στην ουσία προαναγγέλλει τουρκοκουρδικό πόλεμο στη βορειοδυτική Συρία.
Εάν πράγματι οι Κούρδοι του YPG πέρα από την υποστήριξη των ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει και την υποστήριξη της Ρωσίας, τότε αυτό δεν είναι καθόλου καλό σενάριο για την Τουρκία.
Μίας Τουρκίας που όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι υποστηρίζει τους τζιχαντιστές και των Κούρδων που όλος ο πλανήτης γνωρίζει ότι πολεμάνε τους τζιχαντιστές.

tribune.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_504.html

Το μυστικό που κρύβουν και οι εννέα Μούσες!




Τίποτα στην αρχαιότητα δεν ήταν τυχαίο. Το μεγαλείο της ελληνικής γλώσσας φαίνεται και από τη σύνδεσή της με τα μαθηματικά και τη μουσική. Παράδειγμα η επιλογή των ονομάτων των εννέα Μουσών, όπως παρακάτω. 

Δύο Μούσες εφεύραν τη θεωρία και την πράξη στη μάθηση. Τρεις Μούσες εφεύραν τους τρεις μουσικούς τόνους αδρόν, μέσον και ισχνόν τις τρεις χορδές της Λύρας, τις τρεις προσωδίες οξεία, βαρεία, περισπωμένη και τους τρεις χρόνους παρεληλυθότα, ενεστώτα, μέλλοντα τα τρία πρόσωπα, τους τρεις αριθμούς, το τρίγωνο των αστέρων και άλλα τριάριθμα.
Τέσσερις Μούσες εφεύραν τις τέσσερις διαλέκτους: αττική, ιωνική, αιολική και δωρική. Πέντε Μούσες τις πέντε αισθήσεις: όραση, γεύση, όσφρηση, αφή και ακοή.
Επτά Μούσες εφεύραν τις επτά χορδές της λύρας, τις επτά Ουράνιες ζώνες, τους επτά πλανήτες και τα επτά φωνήεντα του Ελληνικού αλφάβητου.

1. Πολυύμνια (ή Πολύμνια ή Πολυάμνια). Το όνομα Πολυμνία από το πολύς και ύμνος, επειδή υμνεί πολλούς ανθρώπους ή από το πολλών και μνήμη, επειδή μνημονεύει πολλούς στην ιστορία. Ήταν προστάτισσα των θεϊκών ύμνων αλλά και της υποκριτικής μίμησης, της γεωμετρίας, της ιστορίας, της γραμματικής κ.ά. Τη ζωγράφιζαν να κοιτά προς τον Ουρανό με στεφάνι από δάφνη και μαργαριτάρια στο κεφάλι, λευκό φόρεμα, με τη λύρα στα χέρια της και την επιγραφή Πολυ-μνίας κ Μύθους. 
Πολυύμνια = 80+70+30+400+400+40+50+10+1 = 1081 = 10+8+1= 19 =1+9= 10 =1+0=1

2. Ουρανία ήταν προστάτισσα των Ουρανίων Σωμάτων και γενικά της αστρονομίας που ανακάλυψε. Σύμφωνα με την παράδοση με το Διόνυσο γέννησε τον Υμέναιο και με τον Απόλλωνα το Λίνο. Ζωγράφιζαν την Ουρανία στεφανωμένη με αστέρια και προμετωπίδιο, μπλε φόρεμα, μπροστά της τρίποδα που επάνω είχε την ουράνια σφαίρα και διαβήτη.  Ουρανία = 70+400+100+1+50+10+1 = 632 = 6+3+2=11= 1+1=2 

3. Τερψιχόρη επινόησε το χορό, την άρπα και την παιδεία. Ονομάστηκε Τερψιχόρη, επειδή ετέρπετο, ευχαριστιόταν με το χορό. Ίσως και από τη μάθηση (που τέρπει τους ακροατές). Στην παράδοση αναφέρεται πως γέννησε με το Στρυμόνο το Ρήσο και με τον Άρη το Βίστωνα ή ακόμη με τον Αχελώο τις Σειρήνες.
Την Τερψιχόρη ζωγράφιζαν δαφνοστεφανωμένη και με προμετωπίδιο να κρατά άρπα και να χορεύει χαρούμενη, ενώ τα πόδια της μόλις να ακουμπούν τη γη και με την επιγραφή Τερψιχόρη λΰραν. Τερψιχόρη= 300+5+100+700+10+600+70+100+8= 1893 = 1+8+9+3=21 =2+1=3 

4. Μελπομένη ήταν προστάτισσα της Τραγωδίας, επειδή αυτή την επινόησε, της ρητορικής και της μουσικής μελωδίας . Ονομάστηκε Μελπομένη από την λέξη μολττήν επειδή δι αυτής μέλπουσιν οί άνθρωποι όλοι τους αγαθούς. Η Μελπομένη με τον Αχελώο, κατά μία παράδοση, γέννησε τις Σειρήνες Τη ζωγράφιζαν να φορεί μάσκα τραγωδίας, θυμωμένη, δαφνοστεφανωμένη με σκήπτρο, ρόπαλο στα χέρια και την επιγραφή Μελπομένη Τραγωδίαν 
Μελπομένη= 40+5+30+80+70+40+5+50+8= 328=3+2+8=13 =1+3=4

5. Θάλεια ή Θάλλεια ήταν Έφορος της Κωμωδίας. Ανακάλυψε την κωμωδία, τη γεωμετρία, την αρχιτεκτονική και τη γεωργία. Ηταν προστάτισσα και των Συμποσίων.
Το όνομα Θάλεια = θάλλειν τα φυτά, ή από του Θάλεια στα (συμπόσια) ή... επειδή θάλλουσιν εις πολλούς αιώνας οί επαινούμενοι δια των ποιημάτων... Έλεγαν πως ο Παλαίφατος ήταν γιος της. Τη ζωγράφιζαν στεφανωμένη με κισσό, νέα και χαμογελαστή, να κρατά κωμική μάσκα. Άλλες φορές δαφνοστεφανωμένη με πράσινο πανωφόρι και την επιγραφή Θάλεια Κωμωδίαν.  Θάλλεια= 9+1+30+30+5+10+1= 86 = 8+6=14 =1+4=5 

6. Καλλιόπη ήταν η ανώτερη και επισημότερη από τις άλλες αδελφές της Μούσες. Συνόδευε τους βασιλείς και τους ανώτατους άρχοντες για να επιβάλλει με τα λόγια της υποταγή και δικαιοσύνη. Η Καλλιόπη ήταν προστάτισσα των ηρωικών ποιημάτων και της ρητορικής. Ονομάστηκε Καλλιόπη, επειδή είχε ωραία όψη, πρόσωπο.
Την ονόμαζαν και Καλλιέπειαν, επειδή ήταν ευρέτρια της ποίησης. Σύμφωνα με την παράδοση η Καλλιόπη γέννησε τον Ορφέα, τις Σειρήνες, τον Κυμόθεο κ.ά. Ζωγράφιζαν την Καλλιόπη νέα και ωραία, με άνθη στο κεφάλι ή κισσό, στο δεξιό χέρι να κρατά δάφνες και στο αριστερό δύο βιβλία, πολλές φορές την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. 
Καλλιόπη= 20+1+30+30+10+70+80+8=249=2+4+9=15 =1+5=6

7. Ευτέρπη ανακάλυψε διάφορα μουσικά όργανα, τα μαθήματα, και τη διαλεκτική. Τα μαθήματα τέρπουν τους ανθρώπους, αλλά και ''είναι εύτερπεις οι λόγοι των πεπαιδευμένων''. Η Ευτέρπη με το Στρυμόνα γέννησε το Ρήσσο. Τη ζωγράφιζαν δαφνοστεφανωμένη να παίζει αυλό ή να τον κρατά. Δίπλα της βρισκόταν όργανα μουσικά και κείμενα, ο Έρωτας και δένδρα με τον τραγουδιστή Τέττιγα (τζιτζίκι).
Ευτέρπη= 5+400+300+5+100+80+8= 898=8+9+8=25 =2+5=7

8. Κλειώ ή Qλειώ (Q=Κόππα) ανακάλυψε την Ιστορία (και την κιθάρα). Η ιστορία ονομαζόταν Κλειώ, επειδή αναφέρεται στο Κλέος (που ανήκει στους ήρωες του παρελθόντος), που μας διηγούνται οι συγγραφείς μέσα από τα βιβλία. Σύμφωνα με την παράδοση, η Κλειώ κατηγόρησε την Αφροδίτη επειδή ερωτεύθηκε τον 'Aδωνι.
Η Αφροδίτη ανταπέδωσε: Την οδήγησε στο σπίτι του Πίερου και την έκανε να τον ερωτευθεί. Η Κλειώ με τον Πίερο γέννησε τον Υάκινθο. Με το Μάγνητα (πατέρα του Πίερου) γέννησε τον Ιάλεμο, τον Υμέναιο και το Λίνο. Ζωγράφιζαν την Κλειώ δαφνοστεφανωμένη και με πορφυρό ένδυμα. Στο δεξί της χέρι κρατούσε μία σάλπιγγα και στο αριστερό ένα βιβλίο, που έγραφε Κλειώ Ιστορία. Στα πόδια της υπήρχε το Κιβώτιο της Ιστορίας. 
Qλειώ= 90+30+5+10+800=935 =9+3+5=17 =1+7=8

9. Ερατώ είναι η ευρέτρια των ερωτικών ποιημάτων, του γάμου, (και της ποιήσεως, της μουσικής και της διαλεκτικής). Το όνομα Ερατώ από το έρεσθαι και από τη λέξη έρως και εραστής. Τη ζωγράφιζαν καθιστή, να φορά ροδοστέφανο (στεφάνι από τριαντάφυλλα), με τη λύρα και το τόξο του έρωτος στα χέρια και την επιγραφή Έρατώ Ψάλτριαν. Ο Απολλώνιος ο Ρόδιος ξεκινά το τρίτο κεφάλαιο του τέταρτου μέρους στα Αργοναυτικά με: ''Και τώρα Μούσα Ερατώ, έλα κοντά μας και πες μας πώς ο Ιάσονας έφερε το χρυσόμαλλο Δέρας από τον ερωτά του στη Μήδεια,γιατί έχεις τις χάρες της Κύπριας Αφροδίτης και φέρνεις τη μαγεία στα ανύπαντρα κορίτσια''. 
Ερατώ= 5+100+1+300+800=1206 =1+2+0+6=9
Πηγή: Δημήτρης Βαρδίκος



- See more at: http://www.pronews.gr/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters