Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμιο θαύμα ακουστικής το νεκρομαντείο του Αχέροντα!


Ως παγκόσμιο «θαύμα» ακουστικής χαρακτηρίζεται το νεκρομαντείο του Αχέροντα σε έρευνα των διδακτόρων του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Καραμπατζάκη και Βασίλη Ζαφρανά που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο στην... Ιταλία.


Οι δύο επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα, ύστερα από μελέτη 12 ετών, ότι στην υπόγεια αίθουσα του νεκρομαντείου βασιλεύει απόλυτη ησυχία. Οπως αναφέρουν, πρόκειται για έναν πολύ καλά ηχομονωμένο θάλαμο, που τα 15 τόξα του μειώνουν στο ελάχιστο την αντήχηση. Ετσι, δεν είναι τυχαίο που το νεκρομαντείο του Αχέροντα θεωρούνταν το «Κατώφλι του Κάτω Κόσμου».


Πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες μετρήσεις με διαφορετικά και εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα για να επιβεβαιώσουν αυτό το φαινόμενο. Η παρατήρηση των τόξων, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές του χρόνου αντήχησης και του θορύβου βάθους, οδήγησαν τους δύο ερευνητές στο συμπέρασμα ότι ο χώρος ήταν συνειδητά κατασκευασμένος, ώστε να δημιουργεί στον επισκέπτη του έντονα ψυχοακουστικά φαινόμενα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι ακουστικές τιμές πλησιάζουν την ακουστικότητα που υπάρχει στους ανηχοϊκούς θαλάμους (σύγχρονα εργαστήρια ακουστικής). Στόχος των αρχαίων κατασκευαστών του νεκρομαντείου του Αχέροντα ήταν να αποπροσανατολίζουν τις αισθήσεις του επισκέπτη, δίνοντάς του την ψευδαίσθηση της επαφής με τον Κάτω Κόσμο. Τέλος, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατό να αντιληφθούμε τη μεγέθυνση των ψυχοακουστικών φαινομένων, αν αναλογιστούμε ότι οι επισκέπτες του νεκρομαντείου περνούσαν από σωματικές και ψυχικές δοκιμασίες.

Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα, στα σύνορα των νομών Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, κοντά στην αρχαία πόλη Εφύρα, είναι το σημείο κατάβασης των νεκρών στον Άδη. Το νεκρομαντείο του Αχέροντα συνδέεται με την πανάρχαιη λατρεία της θεότητας του θανάτου. Στο νεκρομαντείο πήγαιναν οι πιστοί για να συναντήσουν τις ψυχές των νεκρών, που μετά την απελευθέρωσή τους από το σώμα αποκτούσαν την ικανότητα να προβλέπουν το μέλλον. Η παλαιότερη αναφορά του νεκρομαντείου του Αχέροντα γίνεται από τον Όμηρο στην Οδύσσεια. Ο λόφος, όπου σώζεται το νεκρομαντείο ανάγεται στη μυκηναϊκή εποχή (14ος-13ος αι. π.Χ.), στην οποία χρονολογούνται τρεις παιδικοί τάφοι με λιγοστά ευρήματα. Τα σωζόμενα λείψανα του νεκρομαντείου χρονολογούνται στην ελληνιστική περίοδο.

Το κύριο τμήμα του ιερού χρονολογείται στους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους (τέλη 4ου - αρχές 3ου αι. π.Χ.), ενώ σε μια δεύτερη οικιστική φάση, στο τέλος του 3ου αι. π.Χ., προστέθηκε στα δυτικά του αρχικού ιερού ένα συγκρότημα με μια κεντρική αυλή, γύρω από την οποία υπήρχαν δωμάτια και αποθήκες. Το ιερό με αυτή τη μορφή λειτούργησε αδιάλειπτα για δύο αιώνες περίπου. Με την κατάκτηση της Μακεδονίας από τους Ρωμαίους πυρπολήθηκε το 167 π.Χ., οπότε και τελείωσε η λειτουργία του. Στον 1ο αι. π.Χ. με την εγκατάσταση Ρωμαίων εποίκων στην πεδιάδα του Αχέροντα, η αυλή του ιερού κατοικήθηκε πάλι. Στις αρχές του 18ου αιώνα στο χώρο οικοδομήθηκε η μονή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που σώζεται μέχρι σήμερα, και το αντίστοιχο νεκροταφείο.
http://human-philosophie.blogspot.com/

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_2846.html

Σιγά τα χιόνια!!! 16 μέτρα;;;

ΒΙΝΤΕΟ: Σιγά τα χιόνια!!! 16 μέτρα;;; [φωτο]
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στην Ιαπωνία, εδώ ακούμε για ένα μέτρο χιόνι και μας ακούγεται παράξενο.
Που να ακούσουμε ότι εκεί το χιόνι φτάνει τα 20 μέτρα ύψος. Δείτε και ένα βίντεο για το...
πως το καθαρίζουν. Οι φωτογρφίες είναι από το τουριστικό θέρετρο Tateyama Kurobe Alpine Route που βρίσκεται στο νησί Honshu στις Ιαπωνικές Άλπεις. Όπως βλέπετε , αν και το χιόνι έχει φτάσει τα 20 μέτρα, καθαρίζουν τους δρόμους! Αν γινόταν αυτό στην Ελλάδα θα μιλούσαμε για καταστροφή!
 
 
ΠΗΓΗ: kokoria.gr
http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/16_15.html

Ποιος μας κυβερνά αλήθεια;

Διαβάζω σε διάφορες αναρτήσεις σχολών αυτογνωσίας, γνωμικά και σκέψεις αρχαίων σοφών και σκέφτομαι ποια θα ήταν η γνώμη των ίδιων αν μας έβλεπαν και τα διάβαζαν τώρα ζώντας μαζί μας! Κι αυτό διότι σχεδόν ποτέ κάποιος από αυτούς δεν ανέφερε συνεχώς σκέψεις που γεννήθηκαν πριν 2000 χρόνια από εκείνους.
Διότι ίσως γνώριζαν ότι τα γεγονότα και οι σκέψεις που συνέβησαν στο παρελθόν, είναι αδύνατον να δημιουργήσουν οι ίδιες συνείδηση, παρά μόνον, γράφονται παθητικά στο ασυνείδητο περιμένοντας την ενεργή σκέψη του ατόμου να τις συνδυάσει και να παράγει ο ίδιος σκέψη που μπορεί να υλοποιηθεί τις επόμενες στιγμές τις ζωής του!
Δηλαδή, η συνείδηση είναι ενεργή, όταν και μόνον όταν, η γνώση που λαμβάνεις από τον τρόπο σκέψης άλλων, σε βοηθήσει να δημιουργήσεις άλλες σκέψεις δικές σου, που έχουν άμεση σύνδεση με τη δική σου ζωή!
Για να δούμε πως γίνεται αυτό!
Ας δώσουμε ένα παράδειγμα για να αντιληφθούμε ακριβώς τι λέμε φέρνοντας στο νου τη μέθοδο του Σωκράτη!
Αν ζούσε ανάμεσά μας λοιπόν ο Σωκράτης στις μέρες μας και έβλεπε τη ζωή και τα σύγχρονα προβλήματα, θα άκουγε ότι «το πρόβλημά μας είναι με αυτούς που μας κυβερνούν και τον τρόπο που διαχειρίζονται το χρήμα και την εξουσία τους»!
Αυτό όμως ξεκινάει από το είδος του πολιτεύματος που έχουμε!
Τι πολίτευμα έχουμε αλήθεια; Ποιος Κυβερνά;
Δημοκρατία θα απαντήσουν οι περισσότεροι. Ο λαός κυβερνά, μιας και γνωρίζουν ότι οι ηγέτες μας εκλέγονται από το λαό με εκλογές!
Και το χρήμα που το βρίσκουν οι ηγέτες μας;
Διαχειρίζονται τους φόρους που πληρώνουμε, θα απαντήσουν κάποιοι!
Όλοι πληρώνουν φόρο; Ποιες είναι οι ομάδες και πως το κάνουν αυτό;
Φόρο πληρώνουν τρεις κύριες ομάδες. Οι επιχειρήσεις, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι!
Και ποιος πληρώνει τους δημόσιους υπαλλήλους; Το κράτος! Δηλαδή αυτός που πληρώνει τον μισθό, ο ίδιος κρατάει ένα ποσό για φόρο! Άρα τους δημόσιους υπαλλήλους από τη μια τσέπη τον πληρώνει και από την άλλη του τα παίρνει πίσω! Άρα, έχουμε αυτόματα τη μια ομάδα των δημοσίων υπαλλήλων να μην πληρώνει χρήματα για φόρο αλλά εισπράττει μόνο μισθό που προέρχεται από φόρους!
Η άλλη ομάδα των ιδιωτικών υπαλλήλων πως πληρώνει τους φόρους της;
Οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, αποδίδουν στο κράτος ένα μέρος του μισθού κάθε εργαζόμενου σαν φόρο! Για κάθε ένα ιδιωτικό υπάλληλο δηλαδή, η επιχείρηση υποχρεούται να πληρώνει στον ίδιο ένα μισθό και στο κράτος φόρο ο οποίος ισοδυναμεί με ένα ποσοστό του μισθού του! Όσο μάλιστα υψηλότερος είναι ο μισθός αυτός, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό που υποχρεούται η επιχείρηση να πληρώνει σαν φόρο στο κράτος!
Για να δούμε τι έχουμε μέχρι στιγμής!
Έχουμε τους δημόσιους υπάλληλους που είδαμε ότι δεν πληρώνουν φόρο, και τώρα βλέπουμε ότι ούτε οι ιδιωτικοί υπάλληλοι πληρώνουν φόρο οι ίδιοι αλλά οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται!
Άρα εφόσον έχουμε τρεις ομάδες και από αυτές οι δύο δεν πληρώνουν χρήματα στο κράτος σαν φόρο τότε μένει μόνο μία «κύρια» ομάδα η οποία πληρώνει τα χρήματα για όλους αυτούς! Οι επιχειρήσεις!
Για να δούμε λοιπόν τι πληρώνουν οι επιχειρήσεις!
Πληρώνουν πρώτα ένα φόρο για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πουλάνε και διακινούν! Αυτός ονομάζεται ΦΠΑ και είναι της τάξης κατά μέσο όρο περίπου 18%! Αυτός ο φόρος είναι ένα ποσοστό από την τιμή των προϊόντων και υπηρεσιών που πουλάνε!
Αυτός ο φόρος είναι ανεξάρτητος του φόρου που θα πληρώσει η επιχείρηση για τον κύκλο εργασιών της ο οποίος είναι περίπου με μια μέση τιμή 22%. Έχουμε λοιπόν μέχρι στιγμής φόρο 18 +22=40% από το χρήμα που διακινεί!
Αν υποθέσουμε ότι με τα υπόλοιπα χρήματα θα ήθελε να πληρώσει μισθούς θα πρέπει να προσθέσουμε και ένα άλλο ποσοστό 20 % περίπου για το φόρο που πληρώνει για τους υπαλλήλους της όπως είπαμε στην αρχή!
Για να ανακεφαλαιώσουμε τώρα!
Είδαμε ότι οι μόνοι που πληρώνουν φόρο στην ουσία, είναι οι επιχειρήσεις! Και χοντρικά ότι το ποσοστό που πληρώνουν είναι περίπου το 60% των χρημάτων που διακινούν!
Υπάρχουν άλλοι φόροι για τους πολίτες;
Φυσικά! Πάρα πολλοί!
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τα υπόλοιπα χρήματα που μένουν στους υπαλλήλους και ιδιώτες, πληρώνουν από μόνοι τους και ένα άλλο ποσό πάνω από 10% για τις αγορές τους που κάνουν όπως σπίτια, κληρονομιές κλπ; Φυσικά!
Που τα βρίσκουν αυτά τα χρήματα και πληρώνουν;
Από τους μισθούς τους φυσικά! Δηλαδή από τα χρήματα που εισπράττουν από την εργασία που προσφέρουν στις επιχειρήσεις!
Άρα και αυτό το 10% είναι χρήματα που προέρχεται από τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων! Έτσι φτάσαμε στο 60%+10%=70% και πάνω.
Για να δούμε τη σούμα τώρα!
Ζούμε λοιπόν σε ένα σύστημα, στο οποίο ο μόνος κοινωνικός μέτοχος που παράγει χρήματα για να πληρώνει στο κράτος στο οποίο εμείς θεωρούμε τους εαυτούς μας πολίτες είναι οι επιχειρήσεις, οι οποίες φτάνουν να διακινούν για το σκοπό αυτό το 70% του χρήματος που χρειάζεται η πολιτεία που ζούμε!
Κι αν δεν φτάνουν τα χρήματα αυτά, όπως στην περίπτωσή μας, το κράτος τι κάνει;
Δανείζεται νέο χρήμα;
Από ποιον; Από τις τράπεζες! Δηλαδή (άλλες, νέες) επιχειρήσεις!
Και τώρα, σήμερα, τι πρόβλημα έχουμε ως κράτος;
Ότι με τους φόρους και το δανεισμό που έχει διαχειριστεί το κράτος έχει λάβει το 110%-120% των χρημάτων του από επιχειρήσεις;
Μάλιστα!
Θεωρούμε λοιπόν, από όλο αυτό το (πολύ χονδροειδές) παράδειγμα, ότι όταν μια πολιτεία έχει στηρίξει το κυβερνητικό της σύστημα στο διακινούμενο χρήμα και αυτή η πολιτεία έχει λάβει το 110% του χρήματός της από μια ομάδα που αποκαλείται «οι επιχειρήσεις», στην πολιτεία αυτή κυβερνά ο λαός και οι πολιτικοί της;
Στο δια ταύτα τώρα!
Που μας ωφέλησαν μέχρι τώρα η παιδεία μας και οι σχολές αυτογνωσίας, οι οποίοι μας οδήγησαν να αγνοούμε το εξωτερικό μας περιβάλλον και να ζούμε σε ένα κόσμο «αταραξίας», ώστε τώρα να αδυνατούμε να αντιληφθούμε τον κόσμο γύρω μας;
Που μας ωφέλησε η «στροφή προς τα μέσα» και η «εσωτερική χαρά» (σχεδόν όμοια με τον άρτον και θεάματα) ώστε να μπορούμε «συνειδητά» να αντιληφθούμε ότι η ζωή μας έτσι, έχει μετατραπεί σε μια απέραντη στρατιά μαριονέτων που καλούνται συνεχώς «δίχως δικά τους όνειρα» να υλοποιούν «ξένα οράματα»;
Ποιο είναι το πραγματικό μας όφελος από την «δίχως όρια» παράδοσή μας στην «γνώση δίχως σκέψη»;
Πως ανεχτήκαμε να δημιουργήσουμε μια παιδεία, όποια κι αν είναι αυτή, εξωτερική και εσωτερική, η οποία δεν κατάφερε να μας τραβήξει το πέπλο του κόσμου στον οποίο ζούμε;
Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες που, εμείς οι ίδιοι, με τη δική μας βούληση, καταφέραμε και αλυσοδεθήκαμε με αυτόν τον τρόπο, σε ένα σύστημα φυλακή;
Ποιες είναι οι αξίες που καταφέραμε να αναπτύξουμε τόσα χρόνια «υλικής απόλαυσης» και «ανατολικής φιλοσοφίας»;
Φυσικά δεν υπάρχουν αποδιοπομπαίοι τράγοι! Απλά υπάρχει η ευθύνη μας!
Και η μόνη μας ευθύνη είναι, οτι αφήσαμε τους Εαυτούς μας να αναπτυχθούν σε ένα κόσμο που αγνοούμε τη δομή του και τις διαστάσεις του!
Μια ευθύνη που μας απαγορεύει τώρα να γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι αυτό που θέλουμε να ζητήσουμε σαν την αυριανή ζωή μας!

 http://anosospoliteia.blogspot.com/
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_8555.html

Σοκ: Οι Γερμανοί ετοιμάζουν την έξοδό τους από το ευρώ!

Οι Γερμανοί “φίλοι” μας αποδεικνύονται οι μεγαλύτεροι Ευρω-σκεπτικιστές, μετά την υποβάθμιση της αξιοληπτικής ικανότητας χωρών της Ευρωζώνης, με πρώτη και καλύτερη τη Γαλλία...

Μετά το νέο χτύπημα του οίκου αξιολόγησης S&P σε χώρες της Ευρωζώνης, οι Γερμανοί επαναφέρουν στο “τραπέζι” το ενδεχόμνο να....
είναι εκείνοι που θα αποχωρήσουν πρώτοι από το ευρώ! Την άποψη αυτή εξέφρασε και ο Βόλφγκανγκ Ράιτσλε, πρόεδρος του ομίλου Linde που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, και στο χώρο της ενέργειας.
Όπως δηλώνει μάλιστα, η Γερμανία δεν πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά της να σώσει το ευρώ “με κάθε κόστος” που διατυμπάνιζε τους τελευταίους μήνες η Άνγκελα Μέρκελ.
Από τη στιγμή που φαίνεται αδύνατο να σωθούν οι χώρες που πλήττονται από την κρίση, συνεχίζει ο κ. Ράιτσλε, η γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την έξοδό της από τη ζώνη του ευρώ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μία έξοδος της Γερμανία θα μπορούσε να εκτινάξει την ανεργία, ωστόσο η γερμανική οικονομία θα μπορέσει σε λίγα μόλις χρόνια να επιστρέψει σε μεγάλο ρυθμό ανάπτυξης, και να ανακτίσει μέρος της ανταγωιστικότητας που χάνει όσο βρίσκεται εντός της ζώνης του ευρώ.
Ο κ. Ράιτσλε σημειώνει μάλιστα ότι το σενάριο αυτό μπορεί να μην είναι το επιθυμητό για τους Γερμανούς, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί και ταμπού!
Οι δηλώσεις του κ. Ράιτσλε προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των πολιτκών κομμάτων της Γερμανίας, ωστόσο επιχειρηματικοί όμιλο ικαι επενδυτές επαναφέρουν το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο σενάριο στο προσκήνιο.
Όπως αναφέρει μάλιστα η εφημερίδα Handelsblatt, σε περίπτωση που το σενάριο αυτό τεθεί σε εφαρμογή, πρώτοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς (φανερά τουλάχιστον) είναι υπέρμαχοι ενός ισχυρού ευρώ.
Ο κ. Ράιτλε, μάλιστα, αναφερόμενος στο χρέος της Ελλάδας, θεωρεί ότι αυτό δεν πρέπει να “κουρευτεί” κατά 50% ή 70%, αλλά κατά... 100%, καθώς δεν είναι βιώσιμο.
Η εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει μάλιστα ότι μία αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους υπόλοιπους εταίρους, καθώς αποτελεί μοναδική περίπτωση και δεν υπάρχει κάποιο “προηγούμενο”, για να γίνουν συγκρίσεις, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα θα επηρεάσει άμεσα, και πρώτα από όλους, τις τράπεζες των εταίρων, οι οποίες είναι εκτεθειμένες σε ελληνικά ομόλογα.
http://neosteki.blogspot.com/
 
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_2364.html

Ο πλούτος, που δεν ξέρουμε τι να τον κάνουμε...

ΓΑΠ στο Εθνικό Συμβούλιο: «Με ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο πλούτος της χώρας πάει στον πολίτη»

Και δε βρέθηκε ούτε ΕΝΑΣ από κάτω να του πει, «Τί είναι αυτά που λες βρε μ@λ@κ@;»

ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΙΔΟΥ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΜΑΦΙΟΖΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ:...
1 συνάνθρωπος μας καθημερινά αυτοκτονεί.
1 άστεγος καθημερινά χάνει την ζωή του από το κρύο ή την πείνα.
1.500 άτομα καθημερινά χάνουν την εργασία τους από τον Ιδιωτικό τομέα.
20.000 άτομα καθημερινά περιμένουν στα συσσίτια για ένα πιάτο φαΐ ή λίγα ρούχα.
500.000 οι νέοι άνεργοι από τον ιδιωτικό τομέα τα τελευταία 3 χρόνια.
903.525 άτομα είναι οι άνεργοι επίσημα.
1.250.000 + οι άνεργοι ανεπίσημα αφού δεν υπολογίζονται οι περιπτώσεις που αναγκάζονται και υπογράφουν παραίτηση αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις της μαύρης εργασίας.
3.000.000 + πλέον ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας (μέχρι 8.000€ εισόδημα τον χρόνο)
4.382.356 άτομα ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός τον Οκτώβριο του 2011.
Επίσημα η ανεργία έφτασε στο 18,2% τον Οκτώβριο του 2011 έναντι 8,3% του 2008.
Ανεπίσημα η ανεργία είναι ήδη στο 25%!

Από Χάρρυ Κλυνν μοντάζ Γρέκι
 

Ισίδωρος Πόσδαγλης: Ο Εθνικός Αγωνιστής, Ο Πατριώτης Οικονομολόγος. Αν δεν διαβάσεις αυτό το άρθρο δεν έχεις διαβάσει τίποτα μέχρι σήμερα..!!!!Τα σχέδια εκατονταετιών σε χάρτη του 52...


Τέτοιες μέρες είναι καλό να θυμόμαστε αυτά που οι άλλοι έχουν ξεχάσει.

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του"Πατριωτική Οικονομική Πολιτική", ένα μικρό βιβλιαράκι που "κάποιοι" φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις "Μπιστιρλή", το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.
Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον "Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης" κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας - το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ - και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.
Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, "ξεχασμένος" για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο "Πατριωτική Οικονομική Πολιτική" που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο "Μπιστιρλή", ο οποίος και το εκδίδει. Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.
Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους - που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν - έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.
Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;
Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη - το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 - είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:
Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο "Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα" σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:
"Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη."
Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:
"Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά". Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:
"Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών - που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει - θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.". Σελίδα 24!
Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!
Στο τέταρτο κεφάλαιο "Τα Κόμματα" γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:
"Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ' όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση." Μήπως σας θυμίζει κάτι;
Γιατί όμως στην Ελλάδα;;; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
"Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους."
Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής;
Ίσως τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο..

 Σε αυτόν εδώ!!!....





diogenisdaskalos

http://www.katohika.gr/2012/01/52.html#more

Οι καημένοι φτωχοί λαθρομετανάστες ~ 1.700.000 ευρώ για τζόγο μέσα σε ένα και μόνο σπίτι!;

ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΕΙΣ! 
29 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ 2 ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ( ΣΕ ΞΕΝΗ ΧΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΙΝ ΕΛΛΑΔΑ) 1.700.000 ΕΥΡΩ !!!!
ΕΑΝ ΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΤΟΤΕ ...
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΩΧΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΤΗ  ΑΝΑΛΟΓΟΥΣΑΝ 1.700.000 /31 =54.838,70 ΕΥΡΩ !!!!



(ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ" ΤΩΝ "ΔΥΣΤΥΧΩΝ" ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ)

ΟΙ ΘΟΛΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΥΡΙΟ…….

    ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ………….
    ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Αστυνομική επιχείρηση σε χώρο διεξαγωγής παράνομου τζόγου στο κέντρο της Αθήνας.
Απογευματινές ώρες της 10-1-2012, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Α.Τ. και Τ.Α. Ομονοίας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αβέρωφ στο κέντρο των Αθηνών, που είχε διαμορφωθεί σε παράνομη χαρτοπαιχτική λέσχη, συνελήφθησαν τριάντα ένας (31) αλλοδαποί (-29- υπήκοοι Μπαγκλαντές και -2- Πακιστάν) να συμμετέχουν...

 στο απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι ραμί. Το παιχνίδι διεξαγόταν σε εννέα (9) τραπέζια και σαν μέσο διεξαγωγής του χρησιμοποιούσαν τράπουλες ποντάροντας παράλληλα χρήματα.


Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :


Δύο (2) ηλεκτρονικά τυχερά παιγνιομηχανήματα.


Το χρηματικό ποσό των 368 ευρώ.


Το χρηματικό ποσό των 4.000.000 λιρών Τουρκίας. (=1.689.831,44 ευρώ)


Το χρηματικό ποσό των 4 δολαρίων Η.Π.Α.


Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και συνελήφθησαν επιπλέον τριάντα τρεις (33) αλλοδαποί, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στα τυχερά παίγνια, πλην όμως στερούντο άδειας παραμονής στην χώρα μας.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



**Το ποσό είναι τεράστιο, αναρωτιέμαι εάν έκαναν λάθος στο site της Αστυνομίας
 
http://www.katohika.gr/2012/01/1700000.html 

Είναι το σύμπαν μας ένας γιγάντιος ψηφιακός υπολογιστής; Αποτελούμε το προϊόν μιας άσκησης προσομοίωσης που συντελείται σε πραγματικό χρόνο;

Στη φυσική και στην κοσμολογία η Ψηφιακή Φυσική αποτελεί μια συλλογή θεωρητικών απόψεων που ξεκινούν με την υπόθεση ότι το σύμπαν, στη βάση του, είναι πληροφορικής φύσεως και είναι υπολογιζόμενο. Με δεδομένες τις παραπάνω υποθέσεις, το σύμπαν μπορεί να νοηθεί είτε ως το αποτέλεσμα κάποιου προγράμματος σΆ έναν υπολογιστή ή ότι είναι κάποιου είδους συσκευή ψηφιακού υπολογισμού.


Η Ψηφιακή Φυσική βασίζεται σε μια ή περισσότερες από τις παρακάτω υποθέσεις.
Το σύμπαν, ή η πραγματικότητα, είναι:


Πληροφοριακό στην ουσία του


Ψηφιακό στην ουσία του


Το ίδιο ένας γιγάντιος υπολογιστής


Το αποτέλεσμα μιας άσκησης προσομοίωσης πραγματικότητας




Η υπόθεση ότι το σύμπαν είναι ένας ψηφιακός υπολογιστής εισήχθηκε από τον Konrad Zuse στο βιβλίο του 'Rechnender Raum' (Calculating Space, η αγγλική του μετάφραση Υπολογιζόμενος Χώρος). Ο όρος 'Ψηφιακή Φυσική' προτάθηκε αρχικά από τον Edward Fredkin που αργότερα προτίμησε τον όρο 'Ψηφιακή Φιλοσοφία'.
Η ψηφιακή φυσική προτείνει ότι υπάρχει, τουλάχιστον ως αρχή, ένα πρόγραμμα για έναν συμπαντικό υπολογιστή που υπολογίζει σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη του σύμπαντος. Ο υπολογιστής αυτός θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα, όπως πρότεινε ο Zuse το 1967, ένα γιγάντιο κυτταρικό αυτόματο. Τον ορισμό του κυτταρικού αυτομάτου, όπως το χρησιμοποιεί στις θεωρητικές του προτάσεις, διαβάζουμε από τον Zuse:
Ένα Πεπερασμένο Αυτόματο λειτουργεί με έναν διακριτό αριθμό διακριτών καταστάσεων. Είναι περίπου ισοδύναμο με μια ψηφιακή μηχανή επεξεργασίας δεδομένων, που απαρτίζεται από έναν περιορισμένο αριθμό στοιχείων, κάθε ένα από τα οποία έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει έναν περιορισμένο αριθμό καταστάσεων (τουλάχιστον δύο), με αποτέλεσμα ολόκληρο το αυτόματο να μπορεί να δεχτεί μόνο έναν περιορισμένο αριθμό καταστάσεων. Το Αυτόνομο Αυτόματο δεν μπορεί να δεχτεί εισόδους και μπορεί έτσι να θεωρηθεί ως μια μηχανή που λειτουργεί ανεξάρτητα από τη στιγμή που θα ξεκινήσει. Το Κυτταρικό Αυτόματο αντιπροσωπεύει μια ειδική μορφή Αυτομάτου που είναι κατασκευασμένη από αλληλοσυσχετιζόμενα, περιοδικά αναδημιουργούμενα κελιά. Με τον όρο 'θεωρητικός τρόπος σκέψης μέσω των αυτομάτων' αντιλαμβανόμαστε έναν τρόπο παρατήρησης σύμφωνα με τον οποίο, ένα τεχνικό, μαθηματικό ή φυσικό μοντέλο θεάται από την οπτική μιας αλληλουχίας καταστάσεων, που ακολουθούν η μία την άλλη σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες.
Ή θα μπορούσε να είναι μια καθολική μηχανή Turing, όπως πρότεινε ο Schmidhuber το 1997. Ο τελευταίος τόνισε ότι υπάρχει ένα πολύ σύντομο πρόγραμμα που μπορεί να υπολογίσει όλα τα πιθανά υπολογίσιμα σύμπαντα με έναν ασυμπτωτικά ευνοϊκό τρόπο.
Κάποιοι προσπαθούν να ταυτίσουν απλά σωματίδια της φυσικής με απλά bits. Για παράδειγμα, εάν ένα σωματίδιο όπως ένα ηλεκτρόνιο, αλλάζει από μια κβαντική κατάσταση σε μια άλλη, μπορεί να είναι ανάλογο ενός bit που αλλάζει π.χ. από το 0 στο 1. Ένα μόνο bit αρκεί για να περιγράψει την αλλαγή ενός μόνο κβάντου ενός δοσμένου σωματιδίου. Καθώς το σύμπαν φαίνεται να αποτελείται από στοιχειώδη σωματίδια, η συμπεριφορά των οποίων μπορεί πλήρως να περιγραφεί από τις κβαντικές αλλαγές που υφίστανται, αυτό υποδηλώνει ότι το σύμπαν ως ολότητα μπορεί να περιγραφεί με bits. Κάθε κατάσταση είναι πληροφορία και κάθε αλλαγή κατάστασης αποτελεί αλλαγή στην πληροφορία (απαιτώντας τον χειρισμό ενός ή περισσότερων bits). Αν αφήσουμε κατά μέρος τη σκοτεινή ύλη και ενέργεια, που δεν είναι πλήρως κατανοητές για την ώρα, το γνωστό σύμπαν αποτελείται από 10 στην 80η πρωτόνια και τον ίδιο αριθμό ηλεκτρονίων. Το σύμπαν, θα μπορούσε ωστόσο να προσομοιωθεί από έναν υπολογιστή που θα μπορούσε να φυλάξει και να χειριστεί περίπου 10 στην 90η bits. Εάν αυτή ήταν η απαιτούμενη προσομοίωση, ο υπερυπολογιστής θα ήταν αδύνατος.
Το 1990 ο φυσικός John Archibald Wheller έγραψε: «Δεν είναι αναίτιο το να φανταστούμε ότι η πληροφορία βρίσκεται στον πυρήνα της φυσικής, όπως βρίσκεται στον πυρήνα ενός υπολογιστή. It from Bit. Η αλλιώς, κάθε τι (it) κάθε σωματίδιο, κάθε πεδίο δύναμης, ακόμα και το ίδιο το χωροχρονικό συνεχές οφείλει τη λειτουργία του, το νόημα και την ίδια του την ύπαρξη ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις εμμέσως από τις μηχανικά παραγόμενες απαντήσεις σε ερωτήσεις τύπου ναι και όχι, δυαδικές επιλογές, απλά bits. Το 'it from bit' συμβολίζει την ιδέα ότι κάθε οντότητα του φυσικού κόσμου έχει έναν πυθμένα, έναν πολύ βαθύ πυθμένα στις περισσότερες περιπτώσεις, μια μη υλική προέλευση και εξήγηση. Αυτό που αποκαλούμε πραγματικότητα προκύπτει σε τελική ανάλυση από τη θέση ερωτήσεων τύπου ναι και όχι και τη μηχανική καταγραφή αποκρίσεων. Κοντολογίς, πως όλα τα πράγματα στη φύση είναι στην ουσία τους πληροφορικής φύσεως και πως ζούμε σε ένα συμμετοχικό σύμπαν.»
Ο φιλόσοφος που έχει αφιερωθεί στην έρευνα της συνείδησης, David Chalmers, σχολιάζει τη θέαση αυτή του Wheeler στο άρθρο του 'Facing up the problem of Consciousness΄(1995) ως εξής: «ο Wheeler πρότεινε ότι η πληροφορία είναι θεμελιώδης στη συμπαντική φυσική. Σύμφωνα με τη δοξασία του 'it from bit', οι νόμοι της φυσικής μπορούν να ειδωθούν με όρους πληροφορίας, προτείνοντας διαφορετικές καταστάσεις που γεννούν διαφορετικά αποτελέσματα χωρίς να έχει σημασία ακόμα και ποιο είναι το περιεχόμενο αυτών των καταστάσεων. Μόνο η θέση τους στον πληροφοριακό χώρο είναι αυτό που έχει σημασία. Εάν ισχύει αυτό, η πληροφορία αποτελεί έναν φυσικό υποψήφιο για να παίξει ρόλο στη θεμελιώδη θεωρία της συνείδησης. Οδηγούμαστε σε μια εννοιολογική σύλληψη του κόσμου όπου η πληροφορία είναι θεμελιώδης και που έχει δύο βασικές όψεις, αντιστοιχώντας στις φυσικές και στις φαινόμενες ιδιότητες του κόσμου.»
Μια ένσταση που απευθύνεται στα μοντέλα της ψηφιακής φυσικής είναι πως δεν είναι συμβατά με την ύπαρξη διάφορων συνεχών χαρακτηριστικών φυσικών συμμετριών, όπως είναι η στροφική συμμετρία, η μετατροπική συμμετρία, η συμμετρία Τα, η συμμετρία Lorenz και η ηλεκτρασθενής συμμετρία, οι οποίες είναι κεντρικά σημεία στην τρέχουσα θεωρητική μελέτη της φυσικής. Οι υποστηρικτές της ψηφιακής φυσικής αντιτείνουν πως αυτές που συνεχείς συμμετρίες είναι μόνο βολικές (και πολύ καλές) προσεγγίσεις μιας διακριτής πραγματικότητας. Για παράδειγμα, το σκεπτικό που οδηγεί σε συστήματα φυσικών μονάδων και το συμπέρασμα ότι το μήκος Planck αποτελεί τη μικρότερη απόσταση στο σύμπαν υποδηλώνουν ότι σε κάποιο επίπεδο ακόμα και ο χώρος είναι κβαντισμένος.
Άλλες ενστάσεις αφορούν στην τοπικότητα (κάποια μοντέλα της ψηφιακής φυσικής θεωρείται ότι παραβιάζουν τις σχετικές διάφορες θέσεις της κβαντικής φυσικής) ή και στο γεγονός ότι η θεωρία της φυσικής απαιτεί την έννοια του συνεχούς. Πιο αναλυτικά, έχει διατυπωθεί το επιχείρημα ότι η ψηφιακή φυσική, που βασίζεται στη θεωρία των μηχανών πεπερασμένων καταστάσεων και ιδιαίτερα στα διακριτά μαθηματικά, δεν μπορεί να βγάλει πορίσματα για μια φυσική θεωρία που τα μαθηματικά της απαιτούν τους πραγματικούς αριθμούς, κάτι που ισχύει για όλες τις φυσικές θεωρίες που έχουν κάποια αξιοπιστία. Η γνωστή φυσική είναι υπολογίσιμη, αλλά μια τέτοια δήλωση χρειάζεται περαιτέρω αιτιολόγηση. Ένας αριθμός και συγκεκριμένα ένας πραγματικός αριθμός, ένας αριθμός με άπειρο αριθμό ψηφίων λέγεται ότι είναι υπολογίσιμος εάν μια μηχανή Turing θα συνεχίσει να εξάγει ψηφία χωρίς τέλος. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει τελευταίο ψηφίο. Αλλά αυτό δε δένει με οποιαδήποτε πρόταση που προτείνει ότι το σύμπαν είναι η παραγόμενη έξοδος μιας άσκησης εικονικής πραγματικότητας που εκτελείται σε πραγματικό χρόνο. Οι γνωστοί νόμοι της φύσης (συμπεριλαμβανόμενης της κβαντικής μηχανικής και του συνεχούς της φάσματος) είναι σε μεγάλο βαθμό διηθημένες από πραγματικούς αριθμούς και από τα μαθηματικά του συνεχούς.
Όπως τελικά το θέτει ο Feynman: «Πάντα με απασχολεί ότι, σύμφωνα με τους νόμους όπως του κατανοούμε σήμερα, χρειάζεται για μια υπολογιστική μηχανή ένας άπειρος αριθμός υπολογιστικών λειτουργιών για να βγάλουμε συμπέρασμα σχετικά με το τι γίνεται, ακόμα κι αν αυτό αφορά μόνο ένα μικροσκοπικό τμήμα του χώρου και ένα μικροσκοπικό χρονικό διάστημα. Πως μπορούν να γίνονται αυτά σε ένα τόσο απειροελάχιστο διάστημα; Γιατί θα έπρεπε να απαιτείται μια άπειρη ποσότητα λογικής για να αντιληφθούμε τι πρόκειται να γίνει σε ένα απειροελάχιστο τμήμα του χώρου και του χρόνου;»
Απαντάει στη συνέχεια στο ίδιο του το ερώτημα: «Έτσι, συχνά έκανα την υπόθεση πως τελικά η φυσική δε θα χρειάζεται μια μαθηματική δήλωση, πως στο τέλος ο μηχανισμός θα αποκαλυφθεί και οι νόμοι θα προκύψουν ότι είναι εξαιρετικά απλοί, όπως η σκακιέρα με όλες τις φανερές της πολυπλοκότητες. Αλλά αυτή η υποψία είναι της ίδιας φύσης όπως αυτές που κάνουν άλλοι άνθρωποι, 'μ' αρέσει, δε μ' αρέσει', και δεν είναι καλό να είσαι προκατειλημμένος απέναντι σ' αυτά τα πράγματα.»


πηγές:
http://www.esoterica.gr
http://consc.net/chalmers/
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_physics
http://www.idsia.ch/~juergen/digitalphysics.html
http://wapedia.mobi/en/Digital_physics
http://wapedia.mobi/en/Calculating_Space

thesecretrealtruth
 
http://www.katohika.gr/2012/01/blog-post_7191.html

«Χωριό πληροφοριών» χτίζει η ΜΙΤ σαν το Langley της CIA!

«Ειδικό χωριό» έκτασης 6 χιλιάδων στρεμμάτων για να ελέγχει όλες τις πληροφορίες, αλλά και όλες τις κινήσεις αεροσκαφών, πλοίων και οχημάτων, θα δημιουργήσει η Τουρκική Μυστική Υπηρεσία, η γνωστή ΜΙΤ. Το «χωριό των πληροφοριών», όπως το ονόμασε ο Επικεφαλής της ΜΙΤ, κ. Χακάν Φιντάν, θα χτιστεί στην περιοχή Γκιόλμπασι της Άγκυρας, κατά τα...
πρότυπα του Langley των ΗΠΑ, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της CIA. Ο επικεφαλής της ΜΙΤ τόνισε ότι σύντομα το Κέντρο της ΜΙΤ από την περιοχή Γενιμαχαλλε με την οδηγία του Πρωθυπουργού Ερντογάν θα μεταφερθεί σε άλλη περιοχή και ότι οι αξιολογήσεις σχετικά με το κατάλληλο σημείο συνεχίζονται.

Το θέμα παρουσίασε, όπως γράφει ο τύπος, στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο κτήριο της ΜΙΤ στην Άγκυρα, αφού η ΜΙΤ άνοιξε τις πόρτες της στον τύπο στο πλαίσιο της 85ης επετείου της σύστασής της - έγιναν πάντως δεκτοί μόνο διευθυντές εφημερίδων και τηλεοπτικών δικτύων.
Είπε επίσης ότι εντός 2-3 ετών η ΜΙΤ θα καταστεί «παγκόσμιος παίκτης» και ότι ήδη προ δύο μηνών έχει συσταθεί, έπειτα από αίτημα του Ερντογάν, Εθνική Επιτροπή Συντονισμού Πληροφοριών, καθώς και Υποεπιτροπές και ότι η Υποεπιτροπή για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας πραγματοποιεί μηνιαίες συναντήσεις και ενημερώνεται από τους αρμόδιους θεσμούς.
Αναφερόμενος στον εαυτό του, είπε πως ζει μια ζωή στην απομόνωση και ότι ακόμα και τις εργασίες του στην κατοικία του τις κάνει σε χώρο που μπαίνει με κωδικό.
prionokordela

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/langley-cia.html

«Ασπίδα» 800 αξιωματικών του Στρατού στην παρέλαση

Πανικός έχει καταλάβει το σύστημα διακυβέρνησης του κ. Παπαδήμου, το ασκέρι των μνημονιακών υπουργών που σέρνει πίσω του αλλά και αξιωματούχους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που συντηρούν την αστυνομική προστασία στους πολιτικούς για να τους προφυλάξουν από τη διογκούμενη λαϊκή οργή. Τρανή απόδειξη αποτελεί το κατεπείγον έγγραφο του ΓΕΣ, που αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία» και το οποίο προκαλεί θυμηδία αλλά και αισθήματα ντροπής για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται μηχανισμοί του δημοφιλούς εθνικού στρατεύματος προκειμένου να θωρακιστεί το παραπαίον πολιτικό σύστημα.
Σύμφωνα λοιπόν με κατεπείγουσα διαταγή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ), δύο ολόκληρους μήνες πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα σχεδιάζεται προστατευτική ανθρώπινη ασπίδα 800 αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων με τις οικογένειές τους. Ολοι αυτοί θα σταθούν απέναντι από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου ώστε όσοι επίσημοι ανεβούν στην εξέδρα να γλιτώσουν από έναν ακόμα πιθανό εξευτελισμό από την μήνιν των πολιτών.
Με τον τρόπο αυτόν επιχειρείται να καταληφθεί όλος ο χώρος μπροστά από την πλατεία από αξιωματικούς του Στρατού, ώστε οι αγανακτισμένοι πολίτες, το κομμάτι της κοινωνίας που βράζει, να μην έχουν πρόσβαση και να αποκοπούν από τον χώρο της στρατιωτικής παρέλασης! Για πρώτη φορά δηλαδή στην ιστορία του ελληνικού κράτους (αφού ακόμα και όταν δεν λειτουργούσε η Βουλή δεν είχε γίνει κάτι ανάλογο) δημιουργείται prive περιχαρακωμένος ιδιωτικός χώρος παρέλασης, που ομοιάζει με ανθρώπινο συρματόπλεγμα και φέρνει στον νου τις δυναστικές εποχές του Νάσερ στην Αίγυπτο.

Το έγγραφο
Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου 2011 και αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας της ΑΣΔΥΣ προς τους άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, ΓΕΕΘΑ, ΓΔΑΕΕ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, Πυροσβεστικό Σώμα κ.λπ. Επισημαίνονται, σε τραχύ ύφος που θυμίζει άλλες εποχές, τα εξής κωμικοτραγικά και τραγελαφικά:

1) Οι προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές και οι κάτοχοί τους θα παρακολουθήσουν την παρέλαση όρθιοι σε ειδικό χώρο απέναντι από τον Αγνωστο Στρατιώτη.
2) Για την παραλαβή των προσκλήσεων (16 έως 23 Μαρτίου 2012), που θα είναι ονομαστικές, θα πρέπει να αναφέρονται οπωσδήποτε στην αποστολή των αποδεικτικών στοιχείων ονοματεπώνυμο ενδιαφερομένων καθώς και η σχέση που έχουν μεταξύ τους (στέλεχος υπηρεσίας, σύζυγος, τέκνο μέλους κ.λπ.). Δηλαδή κανονικό φακέλωμα.
3) Η είσοδος στον συγκεκριμένο περιφραγμένο χώρο για την παρακολούθηση της παρέλασης θα πραγματοποιείται από καθορισμένο σημείο (σαν πόρτα μπαρ ή νυχτερινού καταστήματος δηλαδή). Εκεί άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. «θα ελέγχουν την είσοδο, με αντιπαραβολή πρόσκλησης - Δελτίου Ταυτότητας και ονομαστική κατάσταση ΑΣΔΥΣ», όπως αναφέρεται επακριβώς στο εν λόγω έγγραφο.
4) Οι αποδέκτες των προσκλήσεων παρακαλούνται να αναφέρουν στην ΑΣΔΥΣ ως τις 2 Μαρτίου 2012 τον αριθμό των προσκλήσεων που επιθυμούν, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα ονοματεπώνυμα αυτών που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση καθώς και τη σχέση τους με την υπηρεσία (βαθμός, μονάδα όπου ανήκει, σύζυγος, τέκνο στελέχους ή μόνιμου υπαλλήλου κ.λπ.).
Ενδιαφέρον έχει και η διασπορά δυνάμεων απέναντι από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Οι προσκλήσεις για το σύνολο των υπηρεσιών Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού είναι 210, για την ΕΛ.ΑΣ. 30, το Λιμενικό Σώμα 20, την Πυροσβεστική 20 και οι υπόλοιπες διατίθενται προφανώς σε ημετέρους δημόσιων υπηρεσιών.
Είναι απορίας άξιον εάν η χαρτογράφηση και η υλοποίηση του ειδικού στρατιωτικού σχεδίου τελούν εν γνώσει της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Επίσης είναι άγνωστο ποιος το σκέφτηκε και βέβαια ποιο πολιτικό πρόσωπο έχει βάλει από κάτω την υπογραφή του.

Στέφανος Χίος - dimokratianews
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/01/800.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters