Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κόβουν για τρίτη φορά τις συντάξεις πριν τις εκλογές!




Με μυαλά στα… κάγκελα θα πάνε οι συνταξιούχοι στην κάλπη καθώς λίγες ημέρες πριν ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα θα τους έχει έρθει το… μαντάτο του νέου κουρέματος των συντάξεων
Αργά την Παρασκευή, δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που ορίζει ότι η περικοπή των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, θα φανεί για πρώτη φορά στις...
  συντάξεις μηνός Μαΐου. Και πότε καταβάλλονται οι συντάξεις του Μαΐου; Στο τέλος Απριλίου.
 
Κανένας δεν μένει εκτός περικοπών πλην ορισμένων ευπαθών ομάδων όπως είναι οι συνταξιούχοι που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Η λίστα των ταμείων χορήγησης επικουρικών συντάξεων που ήδη υπολογίζουν το «ψαλίδισμα» που πρέπει να κάνουν στους συνταξιούχους ακριβώς σε έναν μήνα από σήμερα περιλαμβάνει όλα τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης. Η αρχή θα γίνει με τα ακόλουθα ταμεία:
α) το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),
β) τους Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ),
γ) το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους Τομείς αυτού«ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,
δ) το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ),
ε) τους Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων
Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και
στ) τoν Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ. 
 
Για τους ασφαλισμένους όλων αυτών των ταμείων, οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων θα είναι αναδρομικές από την 1.1.2012, ως εξής:
  • Οι συντάξεις έως 250 ευρώ θα μειωθούν κατά ποσοστό 10% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της σύνταξης μετά την μείωση αυτή δεν θα μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 200 ευρώ.
  • Οι συντάξεις από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ, κατά ποσοστό 15% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της μηνιαίας σύνταξης μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.
  • Οι συντάξεις από 300,01 ευρώ και άνω, κατά ποσοστό 20% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της μηνιαίας σύνταξης μετά την μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 255 ευρώ.
      
  • Αυτή θα είναι η τρίτη μείωση που επέρχεται στις επικουρικές συντάξεις. Γι’ αυτό θα ληφθεί υπόψη το ακαθάριστο ποσό της σύνταξης που έχει απομείνει μετά την τυχόν παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης αλλά και τη μείωση που έγινε τον περασμένο Νοέμβριο.
     
  •  Στην εγκύκλιο Κουτρουμάνη, αναφέρεται ότι από τις περικοπές δεν πρόκειται να γλιτώσουν ούτε οι ασφαλισμένοι του ΕΤΕΑΜ και του ΕΤΑΤ που έχουν μπει σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Το κούρεμα θα γίνει με συντελεστή 12% για το τμήμα της σύνταξης άνω των 1.300 ευρώ παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι εισπράττουν τη μισή σύνταξη.
    Aρίστος Οικονομίδης
Από moneypost, μέσω "Το Γρέκι"
 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4326.html

Οπου φύγει, φύγει!


Το Σαββατοκύριακο ενημερωθήκαμε μέσω της κρατικής τηλεόρασης ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Σωκράτης Ξυνίδης δεν θα θέσουν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές. Ο θρασύς αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «δεν θα δώσει καν την ευκαιρία στους πολίτες να
τον εκλέξουν». 

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης... ομολόγησε ότι θα απέχει από αυτές τις εκλογές επειδή είναι «φτωχός στον διάλογο με τους πολίτες». Από δημοσιεύματα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (χαρακτηριστικό εκείνο της 18ης Μαρτίου) μάθαμε ότι τα μέλη της δυναστείας Παπανδρέου και οι «κηπουροί» τους ετοιμάζουν τα μπαγκάζια τους για να «εργαστούν και να ζήσουν» στο εξωτερικό.



Οσοι διαθέτουν κοινό νου και μπορούν να ερμηνεύουν τις πληροφορίες συνδέοντάς τες, τη «μετεγκατάσταση» δεν θα τη χαρακτήριζαν «ξενιτειά», αλλά απόδραση. Επίσης, την απόφαση ορισμένων να μην πολιτευτούν δεν θα την απέδιδαν σε «αυτογνωσία» ή «απογοήτευση», αλλά σε φόβο και προσπάθεια να... ξεπλυθεί το όνομα εκάστου στις μυλόπετρες του χρόνου που θα περάσει.


Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον ραγδαίων και καταλυτικών αλλαγών, οι οποίες θα γίνουν, αναπόφευκτα, στην πολιτική σκηνή της χώρας. Τα κακουργήματα του Μνημονίου, της υποδούλωσης της Ελλάδας στις «δάνειες δυνάμεις» και η εξαθλίωση του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα και ατιμώρητα. Είναι τόσο μεγάλο το εύρος της βλάβης που προκάλεσαν όσοι στήριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου και το πασοκικό καθεστώς του, που δεν μπορεί να αγνοηθεί.




Τώρα, εν όψει της Νεμέσεως που έρχεται γοργά για να πλήξει τους σεσημασμένους μητραλοίες, υπάρχουν πολλοί που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να... λησμονηθούν τα έργα και οι ημέρες τους. Εις μάτην οι προσπάθειές τους. Ακόμα κι αν κρυφτούν στις εσχατιές του πλανήτη, η Δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.


Πηγή

 http://ideopigi.blogspot.com/2012/03/blog-post_3803.html#ixzz1qELek8gS
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4871.html

Tο φρέσκο ελληνικό ψωμί θα αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο, προψημένο εισαγόμενο ψωμί.



«Ο αρτοποιός δεν μπορεί να θυσιαστεί αμαχητί για τα μονοπωλιακά συμφέροντα. Ζητούμε την απόσυρση του άρθρου που αφορά στο Bake-Off από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για την έκθεση των προτάσεων της βιοτεχνικής αρτοποιίας».
Αυτό σημειώνει σε υπόμνημά της προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος και εξηγεί ότι «χωρίς κανένα διάλογο με τον αρμόδιο φορέα του κλάδου της βιοτεχνικής αρτοποιίας, το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προώθησε νέα τροπολογία καταργώντας πλήρως τις διατάξεις που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των αρτοποιείων».

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει την τροποποίηση του α.5 του Ν. 3526/2007, όπως τροποποιήθηκε με το α. 15 του Ν. 3853/2010, αναφέροντας κατά λέξη: επέρχεται πλήρης απελευθέρωση της αρτοποιητικής διαδικασίας των ενδιάμεσων προϊόντων αρτοποιίας «Bake off» και σύμφωνα με την εκτίμηση της βιοτεχνικής αρτοποιίας, τέτοιου είδους απελευθέρωση σημαίνει παραπλάνηση του καταναλωτή, αθέμιτο ανταγωνισμό και επιπλέον ανεργία.


Η ομοσπονδία παραθέτει στοιχεία στο υπόμνημά της σύμφωνα με τα οποία: «ένα από τα βασικά είδη διατροφής μας - το ψωμί, το οποίο έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία, (απασχολούνται περί τα 140.000 άτομα έμμεσα και άμεσα), παράγεται από Ελληνικές πρώτες ύλες και παρασκευάζεται από ελληνικά χέρια, παραχωρείται στις ορέξεις κάθε επιτήδειου καιροσκόπου με την προώθηση ρυθμίσεων χωρίς κανόνες έψησης προϊόντων Bake off και με την κατάργηση το διαχωρισμού των χώρων παραγωγής.

Αποτέλεσμα αυτών των ρυθμίσεων θα είναι, το φρέσκο- ελληνικό ψωμί, θα αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο- προψημένο- εισαγόμενο ψωμί που θα πωλείται στα σούπερ μάρκετ και στις αλυσίδες καταστημάτων».


kathimerini
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/t_26.html

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ“ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ”(κ. Βασιλείου Π. Μακρή μέλους της Κ.Ε. της “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”



Επειδή γίνεται αρκετός θόρυβος τώρα τελευταία με τις “θρησκευτικές ανάγκες”των μουσουλμάνων στη χώρα μας, σας στέλνω ένα link που αλίευσα στο διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστική η σύγχυση που κυριαρχεί , αλλά και σκοπίμως καλλιεργείται. Αποστέλλω επίσης και ένα σχόλιο-άρθρο δικό μου.
 
Ακολουθεί σχόλιο-άρθρο δικό μου.
ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ “ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ”
 
Τελικά στο διαδίκτυο βρίσκει κανείς τα πιο απίθανα στοιχεία. Τι ανακάλυψα; Στο site της Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπάρχει link που παραπέμπει στην εισήγηση της κ. Ευαγγελίας Δουρίδα – επιστημονικής συνεργάτιδος του Κ.Σ.Π.Μ. (Κέντρο Στήριξης Παλινοστούτων Μεταναστών)- “Συνοπτική παρουσίαση του σχεδίου δράσης : ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ” (με τους μουσουλμάνους εννοείται). Η εισήγηση της κ. Δουρίδα έγινε στο πλαίσιο της ημερίδας “Το Ισλάμ στην Ελλάδα : θρησκευτική ταυτότητα και πρακτική μεταξύ αυτοχθόνων και μουσουλμάνων μεταναστών”.
 
Ας σημειωθεί ότι το Κ.Σ.Π.Μ. υλοποιεί και πραγματοποιεί δράσεις – κοινοτικές ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα στα πλαίσια της πρωτοβουλίας “equal”. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να καταπολεμηθεί ο ρατσιστικός ξεοφοβισμός και η θρησκευτική μισαλλοδοξία των αυτοχθόνων κατά των μουσουλμάνων. Βέβαια όλες αυτές οι συνάξεις , οι ημερίδες, η υλικοτεχνική υποδομή για το “κτίσιμο” και την “καλλιέργεια” του αναλόγου παγκοσμιοποιούντος χυλού δεν γίνοται με το αζημίωτο. Φαίνεται ότι ρέει άφθονο χρήμα για την διάπραξη τέτοιων αθεμιτουργιών.
 
Το όλο πνεύμα της εισήγησης της κ. Δουρίδα χαρακτηρίζεται από τις γνωστές ανούσιες επικλήσεις στην πολυπολιτισμική επιτακτική ανάγκη για την χυλοποίηση των “αυτοχθόνων” (αλήθεια τώρα είμαστε απλώς αυτόχθονες) με μοναδική μέριμνα – πρεμούρα για το πώς οι μουσουλμάνοι θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων. Ενώ είναι σαφές ότι οι ελληνικοί νόμοι , αλλά και η διεθνής πρακτική λένε και ονοματίζουν απλά , αλλά πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
 
 Όποιοι θέλουν να εγκαθιδρίσουν κατά τα πατροπαράδοτα θρησκευτικά τους θέσμια την ιδιαίτερή τους θρησκευτική κοινότητα και να ασκήσουν την “λατρεία” τους σε τεμένη, τότε ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ , ΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΙΔΙΑΙΣ ΔΑΠΑΝΑΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ. Τότε και μόνον τότε είναι δυνατή η λειτουργία τεμένους κα μάλιστα με την προϋπόθεση ότι η διαχείριση του τεμένους, τα οικονομικά, τα κηρύγματα του εκάστοτε ιμάμη θα αναφέρονται και θα εγκρίνονται από προϊσταμένη αρχή αμιγώς εξ Ελλήνων αποτελουμένη. 
 
Επίσης όλες οι δαπάνες και τα έσοδα των τεμένων αυτών θα ελέγχονται και θα υφίστανται τον εξονυχιστικό έλεγχο της προϊσταμένης-ελέγχουσας ελληνικής αρχής. Οποιαδήποτε καταστρατήγηση εκ μέρους των μουσουλμάνων έστω και του παραμικρού όρου των συμφωνηθέντων θα συνιστά και λόγο διακοπής λειτουργίας του τεμένους. Αυτά έτσι απλά, κοφτά και ξάστερα γιατί αρκετά με όλη αυτόν παγκοσμιοποιητικά εμέσματα που επιπίπτουν έφ’ όλων ημών.
 
Βασίλης Π. Μακρής
μέλος της Κ.Ε. της “ΚΟΙΝΩΝΙΑ”

 olympia 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_7905.html

OΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΤΕ ΕΠΤΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ VIDEO


Η Γερμανική τηλεόραση έκανε ρεπορτάζ για το πως και με ποιον τρόπο "βοηθά" η χώρα τους την Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτουν η Γερμανία επωφελείται απο την κρίση του ευρώ, ενώ η βοήθεια μαμούθ που υποτίθεται μας δίνουν είναι... ψίχουλα!!

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ρεπορτάζ του Γερμανικού καναλιού ARD, το οποίο απογυμνώνει την ψυχρή πραγματικότητα και εκθέτει τόσο τον ελληνα Πρωθυπουργό κ.Παπαδήμο όσο και τον ίδιο τον κ.Βενιζέλο, που επιμένουν να κρύβουν από τον Ελληνικό λαό την αλήθεια!

Είναι προς τιμήν της κρατικής ΝΕΤ που πρόβαλε αυτό το βίντεο, ενώ τα κάνάλια των εφοπλιστών και των εργολάβων συνεχίζουν να μιλάνε για την δήθεν Γερμανική βοήθεια!!!

Στην ουσία πρόκειται για Ελληνική βοήθεια προς τη Γερμανία...

Αξίζει να αφιερώσετε επτά λεπτά για να δείτε αυτό το βίντεο:






Γιώργος Αδαλής

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/o-video.html 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ή ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ



Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος

 Το παρών κείμενο δεν αποτελεί άρθρο, ούτε τοποθέτηση.
Αποτελεί μία μετάφραση όσων συνέβησαν στην Ελλάδα, στις 25 Μαρτίου 2012, ημέρα εορτασμού της έναρξης του εθνοαπελευθερωτικου αγώνα του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ξεκινώντας το "ρεπορτάζ" δύο εβδομάδες πριν και παρατηρώντας τις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, μια ημέρα πριν και κατά την ημέρα της Εθνικής Εορτής, εντόπισα τα παρακάτω :

- Επί πολλές ημέρες, εφημερίδες και μεγάλα ΜΜΕ, προέβαλαν συχνά και έντονα τα μέτρα αστυνόμευσης που θα τηρηθούν την ημέρα του εορτασμού, εναντίων των "ελαχίστων ταραξιών που θα θελήσουν να αμαυρώσουν τον εορτασμό της εθνικής επετείου".


- Μία ημέρα πριν την επέτειο, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και εφημερίδες - άλλες με μεγάλους τίτλους και άλλες με μικρά άρθρα στο εσωτερικό τους - αναφέρθηκαν στα μέτρα που θα ληφθούν για την αποφυγή επεισοδίων.

- Το βράδι 24ης προς 25η Μαρτίου, πέρασα από το Σύνταγμα. Υπήρχαν παντού κιγκλιδώματα στα πεζοδρόμια και αστυνομικοί. Ασφυκτική αστυνόμευση.

- ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ : Η πλατεία Συντάγματος ήταν σιδερόφραχτη και αστυνομοκρατούμενη. Αστυνομικοί βρίσκονταν παντού. Ακόμα και στην ταράτσα της Βουλής και των γύρω κτηρίων. Αντίθετα, ούτε 100 πολίτες δεν παρευρέθησαν συνολικά στους γύρω δρόμους από το Σύνταγμα. Είτε γιατί δεν τους "άφησαν" να πλησιάσουν" είτε γιατί δεν πήγαν καθόλου στο Σύνταγμα. Ήταν δε τόσοι πολλοί οι αστυνομικοί στο Σύνταγμα, λες και είχαν συγκεντρωθεί εκεί από όλη την Ελλάδα. Μοναδική εξαίρεση ήταν η παρουσία ελαχίστων πολιτών που πήγαν στην πλατεία Συντάγματος και γιούχαραν την Κυβέρνηση, η οποία είχε κατέβει σύσσωμη, όπως είχε δηλώσει.  Αυτοί οι πολίτες απομονώθηκαν από ισάριθμο σχεδόν αριθμό αστυνομικών των ΜΑΤ και τελικά εκδιώχθηκαν από την πλατεία. ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκαν βία και χημικά. Αυτό λέει κάτι. Ότι στα προηγούμενα επεισόδια, υπήρξε σαφής εντολή να εκδιωχθεί ο κόσμος με κάθε τρόπο. Ενώ τώρα υπήρξε σαφής εντολή να μην γίνει χρήση βίας. Οι περισσότεροι πολίτες, που και πάλι ήταν ελάχιστοι συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές, είχαν συγκεντρωθεί στην Πανεπιστημίου και τους γύρω δρόμους. Στο δε Μοναστηράκι και την Πλάκα, οι καφετέριες και τα σουβλατζίδικα ήταν γεμάτα !
Οι πολίτες, παρευρέθηκαν κυρίως, για να μην πω μαζικά, στις εκδηλώσεις των τοπικών κοινωνιών, με πολλές αποδοκιμασίες κατά των επισήμων.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, κατά κανόνα, ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός των πολιτών που παρακολουθούσαν την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Συνήθως αρκετές χιλιάδες.

Ήταν η πρώτη φορά, μετά την μεταπολίτευση, όταν έπεσε η χούντα των Συνταγματαρχών του 1967, που η κοινωνία απείχε από επίσημο εορτασμό εθνικής επετείου. Ή μήπως ήταν η πρώτη φορά μετά την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, όπου η κοινωνία εκδιώχθηκε από τον χώρο του επίσημου εορτασμού της Εθνικής Επετείου ;

Οι Λουκάς Παπαδήμος και Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της παρέλασης, δήλωσαν ότι αυτή ήταν η καλύτερη στρατιωτική παρέλαση που έχει γίνει ποτέ ! Βέβαια, λόγω περικοπών,  παρέλασαν μόνο πεζοπόρα τμήματα, γιατί τα μηχανοκίνητα και τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν χρησιμοποιήθηκαν (με έναρξη την 28η Οκτωβρίου 2011) λόγω κόστους ! Πάρ' αυτά ήταν επιτυχημένη η παρέλαση που μας έκανε εθνικά υπερήφανους και σίγουρους για την άμυνα της χώρας.................

Κατά την ταπεινή μου άποψη, στις 25 Μαρτίου 2012 κατέρρευσαν δύο μύθοι :

Ο πρώτος είναι η δημοφιλία του Λ. Παπαδήμου. Εάν ένας πολιτικός είναι δημοφιλής, δεν απωθεί τους πολίτες. Κινείται ανάμεσά τους. Πόσες εμφανίσεις σε ανοικτούς χώρους έχει κάνει ο Λ.Π. από τις 11/11/2011 ; Καμία ;

Άρα η Κυβέρνηση αυτή δεν χαίρει της αποδοχής της ελληνικής κοινωνίας. Προφανώς, όμως δεν ενδιαφέρονται για αυτό οι κυβερνώντες. Πρώτη τους προτεραιότητα είναι η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ και των εκλογικών ποσοστών του καθώς και των ποσοστών των ΝΔ και ΔΗΜΑΡ κ.λπ.

Ο δεύτερος μύθος που κατέρρευσε είναι η μη ανάγκη εκλογών που υποστηρίζουν σθεναρά αρκετά στελέχη της Κυβέρνησης και των δορυφόρων αυτής κομμάτων. Υπάρχει κάποιος που πλέον αμφισβητεί αυτή την ανάγκη ; Μπορώ ένα μόνο να σημειώσω. Τα μέτρα της κυβέρνησης στο Σύνταγμα, ουσιαστικά χαρακτήρισαν τον κάθε Έλληνα πολίτη ως ύποπτο για τέλεση επεισοδίων. Δεν ήταν το μέλημα τους, επομένως, η απομόνωση των "ελαχίστων ταραξιών". Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ήταν να σταλεί ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι ελέγχουν την κατάσταση και είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν τις συμφωνίες με τους δανειστές. Δημιούργησαν ένα κλίμα φόβου και έδιωξαν τους Έλληνες από την Πλατεία Συντάγματος, τον χώρο που το 1843, συγκεντρώθηκαν οι Έλληνες για να απαιτήσουν από τον τότε Βαυαρό (!, δηλ. Γερμανό) Βασιλέα Όθωνα, να συντάξει Σύνταγμα. Αυτό συνέβη στην Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843. Σημειώστε λοιπόν, ότι μετά τον εθνοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, ΔΗΛΑΔΗ, μετά την Επανάσταση του 1821, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ να γίνει και δεύτερη επανάσταση για να αποκτήσει η Χώρα Σύνταγμα. Σας λέει κάτι αυτό ; Τότε γνωρίζετε ποιός είχε πρωτοστατήσει για να πιέσει τον Όθωνα να συντάξει κείμενο Συντάγματος ; Ψάξτε λίγο την ιστορία !

Σήμερα, στην πραγματικότητα η ελληνική κοινωνία αποδοκίμασε μέσω της απουσίας της, το πολιτικό σύστημα. Και πολύ φοβούμαι, ότι η σημερινή εικόνα θα οδηγήσει σε αναβολή των εκλογών. Εύχομαι να διαψευσθώ. Ήδη όμως, υπάρχουν νέες "φωνές" που υποστηρίζουν ότι η χώρα θα χρειαστεί νέα δάνεια μέσα στο 2013 και 2014 και "η οικονομική κατάσταση είναι πολύ εύθραυστη.....".

Από την άλλη προβληματίζομαι πάρα πολύ, για την φερεγγυότητα των εκλογών, εάν τελικά γίνουν. Διότι, εάν σκεφθώ, ότι το ΠΑΣΟΚ, "γιόρτασε πανηγυρικά" την εκλογή του Βενιζέλου στην προεδρεία του κόμματος, ενώ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος ενάντια στον εαυτό του.............., και ο οποίος, υποστηρίζεται πλήρως από τους Γερμανούς και λοιπούς "φίλους μας" γιατί επέβαλε και έχει την πρόθεση να επιβάλλει οποιοδήποτε μέτρο του πουν, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει λαϊκή ευθανασία,  τότε τι θα γίνει σε εκλογές όπου οι έξωθεν παράγοντες (δηλαδή Γερμανοί, Αμερικανοί, Γάλλοι κ.λπ) έχουν αμφιβολία για το εάν οι Έλληνες θα ψηφίσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συν τους δορυφόρους τους για `συγκυβέρνηση ασφαλείας΄ ;..........

Από σήμερα αναδύθηκε η πλήρης ασυμφωνία μεταξύ κοινωνίας και κυβέρνησης. Άλλωστε, πολλοί Έλληνες, ακόμα και εάν διαφωνούν με τον Παπαδήμο για ιδεολογικούς λόγους, δεν έχουν γευτεί τι σημαίνουν τα μέτρα του νέου μνημονίου, που θα επιχειρηθεί να εφαρμοστούν το καλοκαίρι. Γιατί ήδη ψηφίσθηκαν, εάν δεν το γνωρίζετε.

Βέβαια, η κυβερνώντες, έχουν αφήσει να δημιουργηθεί ένα χαλαρό κλίμα προεκλογικής ατμόσφαιρας, αλλά ακόμα δεν έχουν προκηρυχθεί επισήμως εκλογές. Εάν αυτό δεν γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνουν εκλογές, γιατί δεν θα τους βγαίνουν τα δημοκοπικά ποσοστά. Τα οποία τα παρακολουθούν με μετρήσεις που δεν ανακοινώνονται.

Η 25η Μαρτίου 2012, λοιπόν, είναι η πρώτη ημέρα απομόνωσης του κοινωνικού συνόλου από την κυβερνητική θέληση. Με λίγα λόγια, έσπασε η σύνδεση κοινωνίας πολιτείας στα πλαίσια των δημοκρατικών θεσμών. Η συνέχεια, εάν δεν είναι οι εκλογές και η απόρριψη του πολιτικού συστήματος, θα φέρει μεγάλες εκπλήξεις στην κοινωνία. Για να το καταλάβει κάποιος αυτό, αρκεί να διαβάσει τις ανακοινώσεις για τις συμφωνίες για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ΑΠΕ. Και πετρέλαιο δεν υπήρχε, σύμφωνα με τον ΓΑΠ !

Πάντως, εάν γίνουν εκλογές, διατηρήστε την δυναμικότητα της απάντησής σας για την στιγμή της κάλπης. Εκεί, διώξτε τους όλους αυτούς. Γιατί, εάν υποκύψετε στα ψευτοδιλήμματα της χρεωκοπίας και της εκδίωξης από την Ευρώπη (ποιά χρεωκοπία αφού ήδη είμαστε χρεωκοπήμένοι, και από ποιά Ευρώπη θα μας διώξουν ; Από αυτή την Ευρώπη που μας έχει ήδη απομονώσει ;) που λένε οι νενέκοι των Βρυξελλών, τότε θα έχουν χαθεί όλα.


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/25_26.html

Θεαματική κωλοτούμπα από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για τα ταξί

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς όλα όσα έχουν γίνει μέσα σε λίγα 24ωρα; Στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο - εκτός του Γιάννη Ραγκούση - όλοι μα όλοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στήριξαν το νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί.

Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει οι ίδιοι υπουργοί, στην σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο δεν φάνηκε να τηρούν την ίδια στάση.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι στην ρύθμιση για τα ταξί το κόμμα θα ζητήσει να υπάρξουν συγκεκριμένες αλλαγές στο νομοσχέδιο σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Δηλαδή να υπάρξουν κάποιες παραπάνω άδειες και να απελευθερωθεί η αδειοδότηση των εννιαθέσεων βαν.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Ι. Μαγκριώτης πήρε το μέρος του κ. Ραγκούση λέγοντας ότι το νομοσχέδιο για τα ταξί «είναι του Λυμπερόπουλου και όχι του Βορίδη».

Κατά τα λοιπά, στις 6 Μαίου φαίνεται ότι κλειδώνει η ημερομηνία των εκλογών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του κ.Βενιζέλου.
Η Βουλή αναμένεται να κλείσει την Μ. Τρίτη ώστε να προλάβουν να ψηφιστούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε να σταματήσουν οι δημόσιες δηλώσεις για το θέμα των διαγραφέντων βουλευτών. Δήλωσε μάλιστα και ενοχλημένος για την επιλογή του κ. Σ. Ξυνίδη να ανακοινώσει από την τηλεόραση, χωρίς να τον ενημερώσει προηγουμένως, για την απόφαση του να μην συμμετάσχει στις προσεχείς εκλογές.

Αύριο στις 9.30 π.μ συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της εκλογικής επιτροπής.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε ότι εν όψει αξιοποίησής τους σε κομματικές θέσεις δεν θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές οι κ.κ. Ευ. Αργύρης , Νίκος Σαλαγιάννης και Βασίλης Γερανίδης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες:

Για την εξεταστική:

- Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι πριν από τις εκλογές η Ολομέλεια να συζητησει το πόρισμα για το έλλειμμα του 2009

Για τα οικονομικά των κομμάτων:

Η κυβέρνηση σε συνεργασία και με τη ΝΔ θα πρέπει να φέρουν στην Βουλή την ρύθμιση για τα οικονομικά των κομμάτων, και όσον αφορά την τελευταία δόση του 2011 και την πρωτη του 2012, να είναι λένε ανεκχώρητες και ακατάσχετες για να εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία των κομμάτων.


newsit

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_1723.html

Ανάπτυξη – τι είδους ανάπτυξη;



Εξαρχής είχα υπογραμμίσει ότι το μοντέλο που εισαγόταν στην χώρα από τις δυνάμεις του Μνημονίου κινούνταν ενάντια σε κάθε σχέδιο ανάπτυξης.
Αντίθετα, οδηγούσε απευθείας στην κόλαση της ύφεσης.



Ένα θεμελιακό κριτήριο της κριτικής που διατύπωσα έναντι του μνημονίου, ήταν ότι αποτελούσε δείγμα κακής λογιστικής και είχε «αυτονομήσει» τα λογιστικά των δημοσιονομικών από οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική.
Σήμερα, που η χώρα πληρώνει τα σπασμένα των λογιστών και υπηρετών της τρόικας, που παριστάνουν τους υπουργούς, όλο και περισσότεροι επαναφέρουν το θέμα της ανάπτυξης.
 
Το κάνουν ακόμα και εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται για την ύφεση σήμερα, δηλαδή, όλο το Κόμμα του Μνημονίου.Ενόψει των εκλογών, αλλά και μετά από αυτές, μαζί με το ερώτημα για το ποιος έχει τις ευθύνες για την διάλυση και καταστροφή της χώρας, καθώς και το αν ήταν μονόδρομος ή όχι η παράδοση της χώρας στην τοκογλυφία και την τρόικα, θα τίθεται όλο και περισσότερο στην ημερήσια διάταξη το ερώτημα: ανάπτυξη για ποιόν, από ποιόν, με ποιο τρόπο και τι στόχους;

Τα μέτωπα γύρο από την ανάπτυξη
Οι δυνάμεις που έκαναν κριτική στις μνημονιακές επιλογές, οφείλουν άμεσα να προβάλλουν τις προτάσεις ανάπτυξης της χώρας που έχουν ήδη διατυπώσει, να τις εμπλουτίσουν, αλλά και να τις εξηγήσουν. Να αποδείξουν γιατί αυτές είναι ορθότερες και αποτελεσματικότερες. Πριν από όλα να διαμορφώσουν και αναδείξουν τα κριτήρια με τα οποία θα σχεδιαστεί, προωθηθεί και υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα:

Α. Τι είδους ειδίκευση ανάπτυξης θα έχει η Ελλάδα;
Η σημερινή κυρίαρχη πολιτική δείχνει να επιλέγει ως πρώτο κριτήριο «ανάπτυξης», εκείνο της χαμηλής ειδίκευσης. Η πολιτική υποτίμησης μισθών και συντάξεων εμπεριέχει και ένα πολύ συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης. Είναι ένα από τα 10 μοντέλα ανάπτυξης του σύγχρονου καπιταλισμού όπως τα αναλύω στο βιβλίο μου «Πολιτική Σωτηρίας» (Λιβάνης). Είναι εκείνη η επιλογή που στηρίζεται στη χαμηλή ειδίκευση, τους χαμηλούς –κατά προέκταση-μισθούς. Ουσιαστικά πρόκειται για μια στρατηγική που οδηγεί ευθέως σε μια παρατεταμένη υποβάθμιση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Σύστημα καταμερισμού εργασίας. Μια ανάπτυξη που στηρίζεται σε χαμηλά μεγέθη δεν προσβλέπει σε μεγάλες τεχνολογικές ανανεώσεις. 
 
Επί παραδείγματι η επιβολή χαμηλών μισθών δυσκολεύει την εισαγωγή στην παραγωγή και τις υπηρεσίες ακριβής υψηλής τεχνολογίας. Δυσκολεύει, επίσης, την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω νέας οργάνωσης, τεχνολογικής ανανέωσης και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σε μια τέτοια περίπτωση, επίσης, η αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της οργανωμένης ειδίκευσης υποκαθίσταται από τις μειώσεις κοινωνικού κράτους και μισθών. Αυτή η διαπίστωση ισχύει πολλαπλά όταν μια τέτοια επιλογή εφαρμόζεται στα πλαίσια πολιτικής ύφεσης.
 
Η δική μου πρόταση που πολλαπλώς έχω διατυπώσει, κινείται σε εντελώς αντίθεση κατεύθυνση. Πρόκειται γιαμια επιλογή στήριξης πολιτικών μεγάλης ειδίκευσης μέσω υψηλής τεχνολογίας, υψηλών μισθών και παραγωγικότητας της εργασίας και κατά προέκταση υψηλών δαπανών στην εκπαίδευση, στην έρευνα και στο κοινωνικό κράτος. Αυτό τομοντέλο ανάπτυξης δεν στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς και στην επεκτατική εργασία, αλλά στην εντατική ενίσχυση της παραγωγικότητας μέσω καλύτερης οργάνωσης και μόρφωσης των εργαζομένων και της στήριξης της επιχειρηματικής δημιουργικότητας.
 
Στο πρώτο μοντέλο, η τιμή της εργασίας συνεχώς μειώνεται, ενώ γίνεται μια διαρκή ανακατανομή εισοδήματος και πλούτου σε βάρος της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, των μικρών και μεσαίων ιδιοκτητών. Στο δεύτερο μοντέλο, εκείνο που προτείνω, η χώρα αποκτά ισχυρή ειδίκευση στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αυξάνει εισοδήματα και πλούτο για εκείνους που εξάλλου τον δημιουργούν.

Β. Με ποια μέσα θα γίνει αυτή η ανάπτυξη;
Το μοντέλο της φτηνής εργασίας και του συνεχούς μειούμενου κοινωνικού κράτους, στηρίζεται σε μια λογική τυφλής κυριαρχίας της αγοράς. Τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και υπερεθνικά. Ανάμεσα στους οπαδούς της αγοράς, υπάρχουν οι ακραίοι (σημερινή ηγεσία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Συμμαχία) καθώς και οι πιο μετριοπαθείς. 
 
Σύμφωνα με τους πρώτους οι αγορές τα λύνουν όλα από μόνες τους και δεν χρειάζεται παρά να διασφαλιστεί ότι το κράτος δεν ανακατεύεται καθόλου στα της οικονομίας, ή πιο ορθά οι παρεμβάσεις του πρέπει να έχουν έναν και μοναδικό σκοπό, να εμποδίζουν τρίτους να παρενοχλούν τις δυνάμεις της αγοράς, κοινώς τραπεζίτες και διαπλοκή να κάνουν μόνες τους όλο το παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση, η πολιτική έχει έναν μονοσήμαντο ρόλο, να διασφαλίζει την ηγεμονία των αγορών και των κυρίαρχων σε αυτές μερίδων του κεφαλαίου.
 
Οι πιο μετριοπαθείς της αγοράς, αποδίδουν δύο ρόλους στο κράτος υποστηρικτικούς προς τις αγορές. Σύμφωνα και με τη δική τους γνώμη, οι αγορές διασφαλίζουν την ανάπτυξη. Εκείνο που προσθέτουν είναι «η ανάγκη» να διευκολύνει το κράτος τους όρους με τους οποίους προτρέπονται οι ιδιώτες να κάνουν επενδύσεις. Να φροντίζει, επίσης, το κράτος ναλαμβάνονται, έστω και περιορισμένα, ορισμένα κοινωνικά μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή και συνεκτική λειτουργία των αγορών. Να είναι δυνατό να διορθώνονται τυχόν «λάθη και κενά» που προκαλούνται από τις αγορές.
 
Και οι δύο κατευθύνσεις που περιέγραψα έχουν ως κοινό στοιχείο τους ότι επιδιώκουν μέσω της πολιτικής να κινητοποιήσουν τα «νομισματικά μεγέθη» προκειμένου να υποστηριχτεί η ανάπτυξη. Την ανάπτυξη δεν την αντιλαμβάνονται, δηλαδή, ως μια συνειδητή πολιτική με την οποία μια ολόκληρη κοινωνία θέτει στόχο για το ποιο είναι το καλύτερο αύριο για την ίδια και με ποιο τρόπο θα το πετύχει. Αντίθετα, κατά τη γνώμη μου, μια κοινωνία πουεπιθυμεί την πολύπλευρη ανάπτυξη, οφείλει να παράγει εναλλακτικές λύσεις. Να τις συζητά δημοκρατικά και να επιλέγει την πιο ορθολογική και αποτελεσματική εναλλακτική. Να διασφαλίζει αυτή, την καλύτερη δυνατή θέση για την Ελλάδαστον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.
 
Η πρότασή μου, σε αντίθετα με αυτές που ακούγονται, δεν θέτει ως πρώτιστο στόχο την κινητοποίηση εργαλείων νομισματικής πολιτικής ή προσέλκυσης πάση θυσία ιδιωτών επενδυτών. Δεν αρνούμαι τη λελογισμένη χρήση του πρώτου εξ αυτών των εργαλείων και την προώθηση του δεύτερου. Και οι δύο πολιτικές είναι απαραίτητες. Αλλά προηγείται η αποκατάσταση της κύριας παραγωγικής μηχανής, της ψυχικής και σωματικής δύναμης των ίδιων των εργαζομένων. 
 
Την επανάκτηση της ψυχικής και συναισθηματικής νοημοσύνης τους, μακριά από εκφοβισμούς και εκβιασμούς. Χωρίς τον παράγοντα άνθρωπο δεν υπάρχει ανάπτυξη. Με τσακισμένα τα φτερά και την ψυχή του έλληνα και της ελληνίδας καμία παραγωγική μηχανή δεν μπορεί να τεθεί σε κίνηση. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, χρειάζεται μια διαφορετική Πολιτική απέναντι στον άνθρωπο. Απαιτούνται πολιτικές δυνάμεις που να μπορούν να διασφαλίσουν ουσιαστικές, σταθερές και μακρόχρονες σχέσεις εμπιστοσύνης.

Γ. Που θα στηριχτεί αυτή η ανάπτυξη;
Οι μνημονιακοί βλέπουν να στηρίζεται η όποια ανάπτυξη στις παρεμβάσεις της τρόικας, ιδιαίτερα των Γερμανών.Ουσιαστικά, όμως, οι γερμανοί, αν δεν τους ελέγξει κανείς και δεν διαμορφώσει συνθήκες ισότιμης συνεργασίας (οι γνώσεις και η πείρα τους ασφαλώς μας είναι χρήσιμες) θα τείνουν όλο και περισσότερο να αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως συμπληρωματική οικονομία. 
 
Δηλαδή, να επιδιώκουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα εκείνων των κλάδων που χρειάζονται ως συμπλήρωμα στη δική τους οικονομική μηχανή (όπως ορισμένα επεξεργασία από ορισμένα ορυκτά και αγροτικά προϊόντα, καθώς και ενέργεια) Η ανάπτυξη αυτών των κλάδων από μόνη τους κάθε άλλο παρά είναι αρνητική. Το πρόβλημα προκύπτειαπό το γεγονός ότι κάθε μονόπλευρη ανάπτυξη είναι περιοριστική. Αναπτύσσει λίγους κλάδους μόνο και στο βαθμό που αυτοί ανταποκρίνονται στις ανάγκες τρίτης οικονομίας και μέχρι αυτού του σημείου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια νεοαποικιοκρατικού τύπου ανάπτυξη.
 
Μια ανάπτυξη υποταγμένη στις ανάγκες της γεωοικονομίας τρίτων, δεν είναι μόνο στρεβλή, ούσα συμπληρωματική, αλλά δεν αναπτύσσει όλο το εύρος της κοινωνίας. Κατά συνέπεια, πλην των περιοχών/θεματικών ανάπτυξης, αφήνει όλες τις άλλες περιοχές και κλάδους της οικονομίας υποανάπτυκτους. Αναπαράγει δε σε αυτές την φτώχια και την ανεργία. Δημιουργεί ανισότητες και καταστρέφει ουσιαστικά το κοινωνικό κεφάλαιο. Δεν συμβάλλει στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της χώρας.
 
Η Ελλάδα έχει ανάγκη μιας ανάπτυξης «ολικής» με την έννοια μιας ανάπτυξης που να μην έχει ως αναφορά την συμπληρωματικότητα προς μια τρίτη χώρα, αλλά την μέγιστη αξιοποίηση των δικών της δυνατοτήτων. Επιπλέον στόχος, να καταλάβει την καλύτερη δυνατή θέση στο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Μέσω δε, της γεωοικονομικής αναβάθμισης να διασφαλίζει και την γεωπολιτική της ενίσχυση. Μια ανάπτυξη που θα την ειδικεύει σε υψηλής τεχνολογίας και εισοδήματος περιοχές και θα στηρίζεται στην διασύνδεση έρευνας, εκπαίδευσης, δημιουργικότητας και ταλέντου. Που θα χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης και θα αναπτύσσει κάθε περιοχή της χώρας ειδικευμένα.

Του Νίκου Κοτζιά

Γιαννακοχωρίτης
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_4900.html

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ - ΈΤΣΙ ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ Η ΚΥΠΡΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και Διοικητής των ναυτικών δυνάμεων (ΓΕΕΦ) Γ. Παπαγιάννης εκθέτει στην δημοσιολογική εκπομπή "ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ" την προσωπική του μαρτυρία ως εκ της ιδιότητας του και της κομβικής θέσεως που..
κατείχε στην α ΄ φάση της εισβολής του Αττίλα.







πηγη

http://www.katohika.gr/2012/03/blog-post_9824.html

Κρύβουν την κόλαση του Ιουνίου


 Καθώς η χώρα τρέχει προς την πρόωρη κάλπη, τα κόμματα της συγκυβέρνησης κάνουν τα πάντα για να περιορίσουν τις ζημιές τους από τη διαφαινόμενη διασπορά - έως και λεηλασία - των (κάποτε...) «δικών τους» ψήφων από τα (κάποτε...) μικρότερα κόμματα, αλλά και από τα κάμποσα καινούργια...

Διλήμματα, εκβιασμοί και τρομοκράτηση αποτελούν το βασικό τους οπλοστάσιο, μαζί με άχρηστες και υποκριτικές «συγγνώμες» και ψευδείς υποσχέσεις για κάποιου είδους απροσδιόριστη «ανάπτυξη». Όμως ο βασικότερος επικοινωνιακός στόχος δεν μπορεί να είναι υποσχέσεις που κανένας πλέον δεν πιστεύει.

Αντιθέτως η αγωνία τους συμπυκνώνεται στην προσπάθεια να αποκρύψουν τι περιμένει τον ελληνικό λαό από τον Ιούνιο και ύστερα - δηλαδή αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης: απολύσεις, φορολογική θύελλα, νέα επιδρομή σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων, υφαρπαγή αποταμιεύσεων, ιδιώτες φοροεισπράκτορες, πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην... Τουρκία!

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Ας τα πάρουμε όμως με μια σειρά, για να καταλάβουμε τι είδους διακυβέρνηση υπόσχονται οι συνεταίροι της κυβέρνησης Παπαδήμου για χάρη της «σωτηρίας» μας.

Έρχονται κι άλλα μέτρα

Ακόμη δεν έχει στεγνώσει το μελάνι, ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα μέτρα για την επόμενη τετραετία, ύψους 11,6 δισ. ευρώ, και ήδη η Κομισιόν και το ΔΝΤ προετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα για να συζητήσουν με τη νέα κυβέρνηση... επιπρόσθετα μέτρα για φέτος λόγω κακής εκτέλεσης του προϋπολογισμού μέχρι τώρα, αλλά και υψηλότερου ελλείμματος το 2011.

Όπως είχαμε γράψει πριν από έναν μήνα, το έλλειμμα το 2011 θα έκλεινε στο 10,6% προκαλώντας ανυπολόγιστες συνέπειες στο ελληνικό πρόγραμμα, αφού ούτε με την... κατάργηση των μισθών και των συντάξεων δεν θα μπορούσε να καλυφθεί το κενό.

Με παρέμβαση του Λουκά Παπαδήμου τον Φεβρουάριο, η Κομισιόν - για προφανείς λόγους - συμφώνησε να προσμετρηθούν συγκεκριμένες επιστροφές κονδυλίων στην Ελλάδα στον προϋπολογισμό του 2011, ώστε το έλλειμμα να ξεφουσκώσει κατά μία και πλέον μονάδα. Έτσι το περυσινό έλλειμμα αναμένεται να κλείσει μεταξύ 9,1% - 9,6%, αν και στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος (και αυτό είναι παράδοξο) αναφέρεται στο 10,6%!

Η καθίζηση της είσπραξης των εσόδων τους πρώτους δύο μήνες του 2012, όμως, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει λύση μέσω αύξησης νέων φόρων και έτσι το... σοσιαλιστικό υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να υφαρπάζονται αποταμιεύσεις στις τράπεζες ακόμα και μικροοφειλετών προς τις εφορίες.

Η συμφωνία Βενιζέλου

Με αυτό το πλαίσιο ο Πολ Τόμσεν ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί επιπρόσθετα μέτρα για φέτος, ώστε να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες.

Μπήκαμε δηλαδή πάλι στη λογική των υπεραισιόδοξων προβλέψεων που ουδέποτε επιτυγχάνονται διότι, εσκεμμένα, κανείς από τους τροϊκανούς ή τους κυβερνητικούς δεν κάνει τον κόπο να προσμετρήσει την ακριβή έκταση της ύφεσης και της πραγματικής ρευστότητας των νοικοκυριών. Έτσι, κάθε τρεις μήνες, εδώ και δύο χρόνια, η κυβέρνηση κόβει μισθούς και συντάξεις, με όλα τα παρελκόμενα που βιώνουμε καθημερινά.

Μόνο που στο ΔΝΤ - κυρίως -δεν είναι... ηλίθιοι. Το σχέδιο προχωρά κανονικά και με τα νέα μέτρα του Ιουνίου, αλλά, με τα επιπρόσθετα που έρχονται και μας τα κρύβουν ακόμα, θα μπει η ταφόπλακα στην οικονομική ζωή, τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους.

Όταν όμως ο Τόμσεν έγραψε στην έκθεση του ΔΝΤ για μέτρα ύψους 14,6 δισ. ευρώ που πρέπει να εφαρμοστούν, δεν έκανε... λάθος, παρά τις «έντονες» αντιρρήσεις του υπουργείου Οικονομικών. Έβαζε μέσα και τα επιπρόσθετα, τα οποία οι κυβερνητικοί γνωρίζουν πολύ καλά. Και πώς να μην τα γνωρίζουν, αφού ο Βενιζέλος συζήτησε για τα επιπλέον μέτρα στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας!

Η έκθεση της Κομισιόν που είχαν μπροστά τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν ξεκάθαρη: τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας είναι μια ωρολογιακή βόμβα που δεν ξέρουμε πότε θα σκάσει, άρα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και νέα μέτρα άμεσα. Δηλαδή, εν γνώσει του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ συζητείται ήδη τι άλλο θα τραβήξουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει!

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι εάν ενημερώθηκαν και οι άλλοι αρχηγοί κομμάτων, και κυρίως η Ν.Δ., για το «κρυφό» χαράτσι που έρχεται σε περίπτωση που η ύφεση είναι – και θα είναι – υψηλότερη από τις προβλέψεις! Αν η Ν.Δ. δεν αντιδράσει αμέσως, αυτό θα σημαίνει ότι γνωρίζει επακριβώς τι έρχεται.

Τι γράφει ο «λογαριασμός»

Όπως πληροφορείται το «Π», λόγω του ότι δεν μπορεί να μπει άλλη φορολόγηση στους μικρομεσαίους, το ΔΝΤ έχει ζητήσει (και έχει αποσπάσει) την άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό πρέπει να γίνει μέχρι τον Ιούνιο, αλλά για προεκλογικούς λόγους αποσιωπάται.

Επιπλέον, για τον Οκτώβριο η τρόικα προσανατολίζεται να συζητήσει – με σκοπό να καταργήσει – τον 13ο και τον 14ο μισθό, παρά τις επικοινωνιακές κορώνες των κυβερνώντων. Το ζήτημα είναι ποια κυβέρνηση θα κληθεί να υπογράψει το... τετέλεσται. Οι τροϊκανοί ελπίζουν (και σπρώχνουν) για συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη των οποίων θεωρούνται πλήρως διαχειρίσιμα.

Στις κατ’ ιδίαν κουβέντες που έχει κάνει τους τελευταίους δύο μήνες ο Βενιζέλος με υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν και του ΔΝΤ φέρεται να έχει ζητήσει τη στήριξή τους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ λέγοντάς τους ότι μπορεί να ελέγξει όλο το κόμμα και τους μελλοντικούς δικούς του υπουργούς σε μια συγκυβέρνηση, για όλα τα μέτρα που θα χρειαστούν, σε αντίθεση με το... ξέφραγο αμπέλι του Γ. Παπανδρέου!

Ο Σόιμπλε... ετοιμάζεται!

Βλέποντας το οικονομικό χάος που έρχεται λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, αλλά και της πολιτικής αστάθειας που μπορεί να αναδείξουν οι κάλπες, οι πάντα προνοητικοί Γερμανοί... ετοιμάζονται.

Δυστυχώς, η συγκυρία λήξης της θητείας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ως προέδρου του Eurogroup δεν ευνοεί την Ελλάδα. Ο Γιούνκερ αποχωρεί στο τέλος Ιουνίου και το τελευταίο «εξισορροπητικό» ανάχωμα κατά των σκληροπυρηνικών χωρών που επιθυμούν τη βάναυση τιμωρία της χώρας μας θα εξαλειφθεί. Το χειρότερο είναι πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του και, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος σοβαρός υποψήφιος.

Ο Σόιμπλε, ανεπισήμως, έχει διαμηνύσει ότι η ανοχή του προς την Ελλάδα τελειώνει τον Ιούνιο, όταν θα γίνει η πρώτη μεγάλη αξιολόγηση για την εφαρμογή του νέου προγράμματος. Τότε που... συμπτωματικά τελειώνει και η θητεία του Γιούνκερ.

Τα μέχρι τώρα γερμανικά σχέδια, όπως έχουμε αποκαλύψει, κάνουν λόγο για πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας το 2013, που θα οδηγήσει σε νέο δάνειο το 2014, καθώς θα επισημοποιηθεί η πλήρης αδυναμία μας να ξαναβγούμε στις αγορές. Το νέο δάνειο (το περίφημο «τρίτο πακέτο») θα συνοδευτεί από το πάγωμα των δικαιωμάτων μας εντός ευρωζώνης και θα περιλαμβάνει χρονικό παράθυρο δύο ετών για «οικειοθελή» αποχώρησή μας από το ευρώ. Ως... αντάλλαγμα θα λάβουμε ένα επιπλέον μικρό «κούρεμα» των χρεών μας, χωρίς ωστόσο να μειώνονται οι οφειλές μας προς τους επίσημους δανειστές του ιδιωτικού τομέα.

Τίποτε όμως δεν μπορεί να αποκλείσει την επίσπευση του σχεδίου αυτού, εάν τα πράγματα στην Ελλάδα λάβουν ανεξέλεγκτη τροπή το καλοκαίρι.

Ο Γιούνκερ σε συνομιλητές του δήλωσε πως φοβάται την εξέγερση των Ελλήνων, αφού καμία κοινωνία δεν θα μπορούσε να δεχθεί το τσουνάμι μέτρων που έρχεται. Έχει πει πως θέλει να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας και να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες πριν φύγει, όμως οι Γερμανοί δείχνουν να καθυστερούν σκοπίμως συγκεκριμένες αποφάσεις που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τη χώρα μας.


ΠΗΓΗ

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_1877.html

Χωρίς εκλογικά κέντρα η ΝΔ σε όλη την χώρα

Η ΝΔ, με δελτίο τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο, αποφάσισε να μη λειτουργήσει σε καμία πόλη εκλογικό κέντρο. Η ανακοίνωση της έχει ως εξής:

«Η οικονομική κρίση που διέρχεται ο Τόπος και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι....
πολίτες επιβάλλουν αντίστοιχη προσαρμογή στην προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων. Για το λόγο αυτό, η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να μην λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα του κόμματος σε καμία πόλη.
Τα υφιστάμενα γραφεία των οργανώσεων του κόμματος μπορούν να εξυπηρετήσουν και τις προεκλογικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, η Νέα Δημοκρατία θα καλέσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές της, να περιοριστούν στις απαραιτήτως αναγκαίες δαπάνες του προεκλογικού τους υλικού».

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_1470.html

Μαθητές και ο καθηγητής τους στην Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!


Μαθητές και ο καθηγητής τους στην Μυτιλήνη έφτιαξαν δορυφόρο!Ο φυσικός Γιώργος Κοντέλλης έχει κατακτήσει τον τίτλο του αγαπημένου καθηγητή στο 3ο Λύκειο Μυτιλήνης και αυτό το διάστημα ετοιμάζεται για το ταξίδι στη Νορβηγία, όπου μαζί με τους μαθητές του είναι καλεσμένοι του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA)
Όπως αναφέρει το lesvosnews, ο Γιώργος Κοντέλλης που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1959, είχε μια λίγο διαφορετική αντίληψη για το ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος του καθηγητή.
«Εχουν κολλήσει στους εκπαιδευτικούς τη ρετσινιά ότι δεν δουλεύουμε, με το που ακούν τη λέξη "εκπαιδευτικός" το μόνο που λένε είναι ότι καθόμαστε τρεις μήνες τον χρόνο. Κι όμως, υπάρχουν και θα πρέπει να υπάρχουν δάσκαλοι οι οποίοι βοηθούν τους μαθητές και λειτουργούν ως παράδειγμα με τη στάση τους. Εάν ο εκπαιδευτικός είχε την απαραίτητη υποστήριξη, όπως έχω εγώ από διευθυντές και προϊσταμένους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα μπορούσε να κάνει αυτό το κάτι παραπάνω», λέει ο φυσικός.

Κι αυτό κάνει ο ίδιος, παρόλο που η οικονομική κρίση, όπως είναι φυσικό, επηρέασε και τη δική του οικογένεια, αφού οι μισθοί του ίδιου και της συζύγου του, η οποία είναι επίσης εκπαιδευτικός – φιλόλογος σε λύκειο της Μυτιλήνης -, είναι πλέον μειωμένοι.
Στις 22 Απριλίου θα ταξιδέψει, με τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας, στη Νορβηγία μαζί με μαθητές του, προκειμένου να εκτοξεύσουν τον «Ικαρομένιππο 3D», τον δικό τους μικρό δορυφόρο, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSat, που διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Μάλιστα, το 3ο Λύκειο Μυτιλήνης θα είναι το μοναδικό ελληνικό σχολείο – ανάμεσα στα μόλις 14 από όλη την Ευρώπη – που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Οκτώ μαθητές  θα πάρουν μέρος στην αποστολή και όπως λένε, ο εκπαιδευτικός είναι αυτός που τους εμπνέει και τους παρακινεί να κάνουν πράγματα που δεν φαντάζονταν ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν.
Το όνομα του εκπαιδευτικού δορυφόρου δεν ήταν τυχαίο. Εψαξαν και βρήκαν τον πρώτο ήρωα βιβλίου επιστημονικής φαντασίας κατά την αρχαιότητα, που δεν ήταν άλλος από τον Ικαρομένιππο, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στο βιβλίο του Λουκιανού το 160 μ.Χ.
«Ο δορυφόρος μας, που θα έχει περίβλημα από ανθρακόνημα, θα πετάξει με έναν πύραυλο Intruder που θα εκτοξευτεί από τη βάση πυραύλων Andoya στο νορβηγικό νησί Αντένες, πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, σε ύψος ενός χιλιομέτρου», εξηγεί ο αρχηγός της ομάδας, Ηλίας Θεοδωρίδης, ένας από τους μαθητές που θα πάνε στη Νορβηγία. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος δέχεται τη συμμετοχή του σχολείου. Πριν από δύο χρόνια ο κ. Κοντέλλης με την τότε ομάδα πήρε μέρος στον ίδιο διαγωνισμό, κατακτώντας την 4η θέση.
Πέρυσι, ο πρώτος «Ικαρομένιππος» που έφτιαξαν οι μαθητές του λυκείου ψηφίστηκε ως ένα από τα 24 καλύτερα πρότζεκτ στο 8ο Πανευρωπαϊκό Φόρουµ Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών της Microsoft, παίρνοντας το εισιτήριο για τον αντίστοιχο παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Νοέμβριο. Το 2011, ωστόσο, ο κ. Κοντέλλης μαζί με μαθητές του άφησαν για λίγο στην άκρη τη διαστημική τους αποστολή και ασχολήθηκαν και με τη ρομποτική. Τα παιδιά πήραν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, όπου με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κατασκεύασαν και σχεδίασαν ένα ρομπότ και το προγραμμάτισαν να μαζεύει κύβους και να τους ταξινομεί ανάλογα με το χρώμα και το μέγεθος. «Αν στον μαθητή δώσεις το κατάλληλο κίνητρο, μπορεί να μεγαλουργήσει», λέει ο κ. Κοντέλλης.
πηγή

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του δολοφόνου της Τουλούζης που απέκρυψαν τα ΜΜΕ - Ένας ακόμη προγραμματισμένος δολοφόνος;

Ο δολοφόνος της Τουλούζης, Mohamed Merah..
Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Είναι πολύ σημαντικό στους καιρούς που ζούμε να ερευνούμε προσεκτικά κάθε σημαντικό γεγονός που ακούμε να συμβαίνει γύρω μας. Δυστυχώς τα ΜΜΕ ελέγχονται σε ποσοστό άνω του 90% απο Εβραίους.  

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μαθαίνουμε ποτέ τίποτα για την δράση των Εβραίων και τον υπονομευτικό ρόλο των οργανώσεών τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Οι οργανώσεις των Εβραίων σε όλο τον κόσμο τρομοκρατούν τους καθηγητές πανεπιστημίων μέσω των ΜΜΕ όταν αυτοί τολμήσουν να ασκήσουν κριτική στον "εκλεκτό λαό".  


Οι εν Ελλάδι αριστεροί διατυμπάνιζαν στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ οτι υπάρχει "ακροδεξιά τρομοκρατία" και κίνδυνος στην Ευρώπη εξαιτίας της ανόδου του αντιμεταναστευτικού κινήματος μετά τη σφαγή στην Νορβηγία απο τον Breivik. 


Κανείς όμως απο αυτούς δεν έκατσε να ψάξει βαθύτερα το παρελθόν του  Breivik, που όπως αποδείχθηκε είχε υποστεί πλύση εγκεφάλου απο το ιουδαϊκό ιερατείο και ήταν φανατικός φιλο-Σιωνιστής. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ .. Το χειρότερο είναι ότι όσοι αριστεροί είδαν το βίντεο για τον Breivik δεν το διέδωσαν καθόλου επειδή δεν συμφωνούσε με τα συμφέροντα της αριστεράς...


Η ηγεσία του Εβραϊσμού γνωρίζει οτι τόσο οι επιθέσεις εναντίον Εβραίων πολιτών, όπως αυτή στην Γαλλία,όσο και οι "ρατσιστικές" επιθέσεις όπως αυτή που έγινε στην Νορβηγία, εξυπηρετούν πλήρως τα συμφέροντά τους.


Στο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο Εβραίοι παραδέχονται ότι αυτοί προωθούν την πολυπολιτισμικότητα στην Ευρώπη. 


Μέσω τέτοιων επιθέσεων δημιουργείται αίσθημα συμπόνοιας προς τον εβραϊκό πληθυσμό και ψηφίζονται νόμοι εναντίον του "αντισημιτισμού" και του "ρατσισμού", οι οποίοι αποσκοπούν στο να φιμώσουν τις φωνές που ξεσκεπάζουν τα σχέδιά τους για Παγκόσμια Κυριαρχία..




Το άρθρο που ακολουθεί μετάφραση της ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ απο το site του Gilad Atzmon.


Γράφει ο Gilad Atzmon(σ.σ:ο Ατζμόν είναι Εβραϊκής καταγωγής και ζούσε στο Ισραήλ.Περισσότερα για αυτόν θα βρείτε στην ιστοσελίδα του).


Ο Ισραηλινός τύπος ανάφερε οτι ο Γάλλος δολοφόνος Mohamed Merah είχε επισκεφθεί το Ισραήλ στο παρελθόν. Σύμφωνα με αυτή την δημοσίευση, το διαβατήριο του Merah είχε ισραηλινά γραμματόσημα πάνω του. Ο λόγος του ταξιδιού του στο Ισραήλ είναι άγνωστος. Ισραηλινοί αναλυτές υποπτεύονται οτι προσπαθούσε να επισκεφθεί Παλαιστινιακές περιοχές ή ετοίμαζε μια τρομοκρατική επίθεση.


Παρόλα αυτά εγω δεν θα αποκλείσω το ενδεχόμενο οτι ο Merah εκπαιδεύτηκε απο τις Ισραηλινές δυνάμεις κατα τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ. 


Ο Merah μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για να εκτελέσει μια προβοκάτσια που θα οφελούσε τους Εβραίους. Άλλωστε το μότο της Μοσάντ της Ισραηλινής Μυστικής Υπηρεσίας είναι "Μέσω της Εξαπάτησης Κυριαρχούμε".


Διαβάστε την ιστορία του Naeim Giladi, ενός Ισραηλινού πράκτορα που δρούσε στο Ιράκ στα τέλη της δεκαετίας του 1940.


"Στις 10 Μαϊου, στις 3 π.μ., μια χειροβομβίδα είχε πεταχτεί προς το παράθυρο της εταιρείας Beit-Lawi Automobile που ανήκε σε Εβραίους,καταστρέφοντας το κτίριο.Δεν κτυπήθηκε κάποιος σοβαρά.


Στις 3 Ιουνίου, 1950 ακόμη μια χειροβομβίδα είχε πεταχτεί απο το παράθυρο ενός αυτοκινήτου στην περιοχή El-Batawin στην Βαγδάτη όπου ζούσαν οι περισσότεροι πλούσιοι Εβραίοι και Ιρακινοί της μεσαίας τάξης.Κανείς δεν πληγώθηκε σοβαρά,αλλά μετά την έκρηξη Σιωνιστές ακτιβιστές έστειλαν τηλεγραφήματα ζητώντας την αύξηση της ποσόστωσης για τους μετανάστες απο το Ιράκ.


Στις 5 Ιουνίου στις 2:30 π.μ. μια βόμβα εξερράγη δίπλα στο εβραϊκής ιδιοκτησίας κτίριο Stanley Shashua στον δρόμο El-Rashid, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.


Στις 14 Ιανουαρίου 1951 και ώρα 7:00 μ.μ. μια χειροβομβίδα πετάχτηκε σε μια ομάδα Εβραίων έξω απο την Συναγωγή Masouda Shem-Tov. Η έκρηξη κτύπησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης, προκαλώντας ηλεκτροπληξία σε 3 Εβραίους,ένας εκ των οποίων ήταν νεαρό αγόρι,ο Itzak Elmacher, και τραυμάτισε 30 ακόμη.Μετά την επίθεση η Έξοδος των Εβραίων απο το Ιράκ αυξήθηκε σε 600-700 την ημέρα.


Οι Σιωνιστές προπαγανδιστές εξακολουθούν να ισχυρίζονται οτι οι επιθέσεις ήταν έργο αντισημιτών Ιρακινών που ήθελαν να διώξουν τους Εβραίους απο την χώρα τους. Η τρομερή αλήθεια είναι οτι οι χειροβομβίδες που σκότωσαν και τραυμάτισαν Εβραίους του Ιράκ και προκάλεσαν ζημιές στην περιουσία τους είχε πεταχτεί απο Σιωνιστές Εβραίους."

http://antipliroforisi.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters