Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Chapman: "Η Ελλάδα ως ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Έρχεται παγκόσμια ύφεση και πόλεμος! Θα γονατίσει ο κόσμος και θα επιβάλλουν την Παγκόσμια Κυβέρνηση"



O διεθνής αμερικάνος αναλυτής Bob Chapman, μέσα από την συνέντευξή του στην ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφο Helen Skopis, (για το ‘Athens International Radio 104.4 FM’) μιλώντας για την κατάσταση σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα λέει φοβερά πράγματα!
Είχε προβλέψει προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη! Αναφέρεται στις παρανομίες της Goldman Sachs και χαρακτηρίζει την χώρα μας ότι γίνεται ο ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Μιλάει για παγκόσμια οικονομική ύφεση που θα γονατίσει όλον το κόσμο, για επερχόμενο πόλεμο, πιθανότατα παγκόσμιο (!) και τελικά την επιβολή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ από την ελίτ.
Ο Τσάπμαν δεν είναι κανένα τυχαίο πρόσωπο. Είναι ένας πασίγνωστος πολιτικο-οικονομικός αναλυτής.
Μεταφέρω από το ιστολόγιο http://bobchapman.blogspot.com/
Ο κ. Chapman, επίσης γνωστός ως ‘The International Forecaster’ (είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας του), είναι 74 ετών. Γεννήθηκε στην Βοστώνη των ΗΠΑ και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Northeastern διαχείριση επιχειρήσεων. Υπηρέτησε τρία χρόνια στον Αμερικάνικο Στρατό στον τομέα της Αντικατασκοπίας, κυρίως στην Ευρώπη. Μιλά γερμανικά και γαλλικά και είναι εξοικειωμένος στα ισπανικά. Έζησε στην Ευρώπη για έξι χρόνια, τρία χρόνια στην Αφρική, ένα χρόνο στον Καναδά και ένα χρόνο στις Μπαχάμες.
Ο Chapman έγινε χρηματιστής το 1960 και αποσύρθηκε το 1988. Τα 18 από αυτά τα χρόνια είχε δική του χρηματιστηριακή εταιρεία. Ήταν, ίσως, ο μεγαλύτερος χρηματιστής σε χρυσό και ασήμι, στον κόσμο κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Όταν αποσύρθηκε είχε πάνω από 6.000 πελάτες.
Ξεκινώντας το 1967, ο Chapman άρχισε να γράφει άρθρα σχετικά με τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση, την οικονομία και την πολιτική, τα οποία έχουν τυπωθεί και ανατυπωθεί, όλα αυτά τα χρόνια, σε πάνω από 200 δημοσιεύσεις. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης και εκδότης τουThe International Forecaster (‘Διεθνής Προβλέπων’), όπου συλλέγονται πληροφορίες για τις επιχειρήσεις, τη χρηματοδότηση, την οικονομία και τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο, με 10.000 επενδυτές και χρηματιστές μηνιαία, ενώ μέρη από τις δημοσιεύσεις του διαβάζονται από 60 διαφορετικούς δικτυακούς τόπους εβδομαδιαίως, παρουσιάζοντας τις ιδέες του σε πάνω από 10 εκατομμύρια επενδυτές την εβδομάδα.
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο.
Οι ελληνικοί υπότιτλοι είναι από την http://www.youtube.com/user/vasoula2908.

Παρακάτω όλη η συζήτηση:
HS: Ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του ‘International Forecaster’ Μπομπ Τσάπμαν, πρόβλεψε προ 10ετιας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα έφευγε από την Ευρωζώνη. Τι τον έκανε να το πιστεύει τότε; Του μίλησα για να το μάθω.
BC: Ήξερα ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις να μπουν στην Ευρωζώνη και "μαγείρευαν" τα βιβλία τους. Η Ιταλία έκανε τα ίδια. Η Γερμανία κι η Ολλανδία έκαναν τα στραβά μάτια και τους επέτρεψαν να μπουν με βάση το ότι ήθελαν να έχουν επιτυχία και ήθελαν να συνεργαστούν με την Ελλάδα σε μια περιορισμένη περιοχή 14 μελών.
HS: Πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό κι ότι η Ελλάδα πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνη της. Εσείς τι πιστεύετε; Είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα;
BC: Όχι βέβαια. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπρεπε να'χε δημιουργηθεί εξ αρχής η Ευρωζώνη. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Συμπεριλαμβάνονται και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία.
HS: Γιατί δεν έπρεπε να είχε δημιουργηθεί η Ευρωζώνη εξ αρχής;
BC: Γιατί νομίζω ότι η Γερμανία ήταν πολύ ισχυρή για να έχει αυτά τα πιο αδύναμα μέλη. Απαρτίζουν σχεδόν το 40-45% του συνολικού ΑΕΠ στην περιοχή κι αν συμπεριληφθεί και η Γαλλία, πιάνουμε τα 70%. Οπότε, όλοι οι άλλοι είναι στην ουσία ελλειμματικοί παίχτες. Εξ άλλου, δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και σύμφωνα με τους κανόνες στη συνθήκη του Μάαστριχτ έπρεπε να κρατήσουν το χρέος στο 3% του ΑΕΠ. Σχεδόν ποτέ δεν έγινε αυτό. Δεν θα βρεθεί κανένας...Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα τεκταινόμενα της Ευρωζώνης.
HS: Η ΕΕ ανακοίνωσε ένα συντονισμένο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Μιλάνε για 20 με 25 δις Ευρώ για την περίπτωση που θα τα χρειαστεί η Ελλάδα. Θεωρείτε ότι αυτό θα βοηθήσει να μειωθούν οι ανησυχίες των αγορών για το ελληνικό χρέος;
BC: Οπωσδήποτε. Αλλά δε θα λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα, διότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη. Δείτε τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Εσθνονία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Δανία και τις PIIGS δηλαδή, τις Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία. Όλες έχουν πρόβλημα και απλά κερδίζουν χρόνο. Πιστεύω ότι αργότερα αυτό το χρόνο θα γίνει μεγάλη σύσκεψη, όπως τις συσκέψεις Σμισθόνιαν στις αρχές της δεκαετίας του '70 και θα μαζευτούν, θα υποτιμήσουν τα νομίσματα και θα....(γυρίσουν το νόμισμά τους ? ) Νομίζω ότι εκεί οδηγούν όλα αυτά.
HS: Τι προβλέπετε για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα;
BC: Νομίζω ότι βραχυπρόθεσμα μπορούν να τα συμμαζέψουν. Όπως έγραψα στην αυριανή έκδοση του International Forecaster, Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να βγει στους δρόμους για να διαφυλάξει την εργασία του. Οι διαδηλώσεις και η βία δεν βοηθούν. Οι περικοπές στο 30% του Δημοσίου είναι σημαντικές. Έχει ξεφύγει ο έλεγχος, όπως και σε άλλες χώρες. Πρέπει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
HS: Και η Ευρώπη; Έχει μέλλον;
BC: Σε εξατομικευμένο επίπεδο έχει, αλλά το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στην Ευρωζώνη ήταν το "ένα επιτόκιο για όλους". Αυτό ήταν πλήρης παραλογισμός. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι. Το έγραψα πριν από χρόνια, όταν άρχισαν να το κάνουν. Αυτό δημιούργησε τα προβλήματα στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Ξανοίχτηκαν πολύ με την οικοδομή και προέκυψε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα γιατί τους προέκυψαν χαμηλά επιτόκια που δεν είναι φυσιολογικό γι’αυτές τις χώρες. Γι'αυτό θεωρώ ότι στο τέλος, το Ευρώ θα "σπάσει".
HS: Θεωρείτε ότι η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει στο νόμισμά της;
BC: Δε θα χρειαστεί, γιατί στο τέλος πιστεύω πως όλοι θα επανακάμψουν. Αν ήμουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, θα δήλωνα πτώχευση. Και τα άτομα στην Ελλάδα, και η Goldman Sachs που ενεπλάκησαν σε παράνομες ενέργειες θα πρέπει να διωχθούν ποινικά γι’ αυτά που έκαναν.
HS: Αυτό θα χρειαζόταν πολιτική βούληση από την Κυβέρνησή μας.
BC: Πολύ σωστά το λέτε. Κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τον τρόπο της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο παράγων επίσπευσης, που είναι η Goldman Sachs. Αυτοί τους είπαν πως θα τους δείξουν πώς να κάνουν τα βιβλία τους να φανούν εντάξει ενώ δεν ήταν, κι έτσι θα έμπαιναν στην Ευρωζώνη και θα συνέχιζαν. Έδωσαν ψευδή στοιχεία.
HS: Όμως ο μέσος πολίτης, καλείται να πληρώσει αυτά τα χρέη. Τι να κάνουν;
BC: Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με το μηχανισμό που κανόνισε η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα. Δεν έχουν επιλογή. Τα ίδια έπαθαν και οι Αμερικανοί πολίτες. Έχουμε την κλοπή του ιδιωτικού Federal Reserve που φορτώνουν στον Αμερικανό φορολογούμενο 23,7 τρις δολάρια! Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με 400 δις μόνο; Νομίζω πως μπορούν να τα διευθετήσουν. Θα πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Τα πράγματα δείχνουν ζοφερά αλλά δεν είστε οι μόνοι, είναι άλλες 50 χώρες που έκαναν το ίδιο πράγμα. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Το δημόσιο χρέος είναι περίπου το ίδιο στις ΗΠΑ. Νομίζω ότι θα καταλήξουμε σε υποτίμηση, με τις συσκέψεις που σας περιέγραψα. Όλοι θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους και θα κάνουν αμέσως υποτίμηση. Αυτό θα γίνει, αλλά θα ακολουθηθεί από μια ύφεση που θα διαρκέσει πολύ και μάλλον, αν διαβάζετε ιστορία, θα δείτε ότι θα γίνει κι άλλος πόλεμος για να αποσπάσει την προσοχή των λαών.
HS: Σε ποια χρονική στιγμή προβλέπετε να γίνει αυτό, κ. Τσάπμαν;
BC: Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.
HS: Όταν λέτε πόλεμο, μιλάτε για παγκόσμιο πόλεμο;
BC: Κατά πάσα πιθανότητα, ναι.
HS: Πόσο θα διαρκέσει;
BC: Το πιο ελκυστικό θύμα, λόγω της προπαγάνδας που γίνεται, είναι το Ιράν φυσικά. Αν εμπλακεί το Ιράν σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σίγουρα θα εμπλακούν η Ρωσία και η Κίνα. Και θα γίνει χαμός.
HS: Ποιοι είναι οι λόγοι πίσω από όλα αυτά; Γιατί γίνεται αυτό ανά τον κόσμο;
BC: Κατ’αρχήν σχηματίστηκε Η ΕΕ, και μετά η Ευρωζώνη, με πρόθεση να διευρυνθεί σ’όλη την ΕΕ. Πρόσφατα, η ΕΕ πέρασε αυθαίρετα ένα Σύνταγμα που κανείς δεν ήθελε. Είναι μια προσπάθεια σχηματισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Ο λόγος που γίνονται αυτά και χρησιμοποιείται η Ελλάδα σαν αποδιοπομπαίος τράγος, ή εξιλαστήριο θύμα των κρατικών χρεών είναι όπως είπα και νωρίτερα, για να γίνει η σύσκεψη όπου όλοι θα κάνουν υποτίμηση και θα επανακάμψουν στο νόμισμά τους. Όταν γίνει αυτό, θα προκύψει ύφεση από την υποτίμηση. Όταν γίνει αυτό, ο κόσμος σ’όλο τον πλανήτη θα γονατίσει. Και τότε ο στόχος των διεθνιστών, είναι να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση. Αυτό επιδιώκουν, γι’αυτό τα βιώνουμε αυτά. Δεν είναι βλάκες. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Αυτά τα πράγματα προσχεδιάζονται πολλά χρόνια πριν γίνουν.
HS: Μιλάτε για έλεγχο...
BC: Για τον απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο. Το χρήμα είναι δευτερεύον.
HS: Πώς μπορεί να αντισταθεί ο κόσμος;
BC: Να ενημερώνεται γι’αυτά τα άτομα και γιατί κάνουν ό,τι κάνουν στα κέντρα εξουσίας πίσω από τις κυβερνήσεις. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Θέλουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Ρωτήστε τον. Θα σας το πει.

http://redskywarning.blogspot.com/2010/04/chapman.html

Αποκλειστικές φωτογραφίες μετα την αναγγελία Πάγκαλου

Πάγκαλος: Αποσύρομαι από την πολιτική
Αποκλειστικές φωτογραφίες μετα την αναγγελία αποχωρησης του Πάγκαλου απο την πολιτική..


210511-crowds-attend-the-funeral-procession-for-late-north-korean-leader-kim-.jpg




το κλαμα πουτιν



















http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/03/blog-post_9430.html

Φρεγάτα έστειλε πάλι στις ακτές της Αττικής η Άγκυρα - Αποθρασύνονται από την αδυναμία.

Μια τουρκική φρεγάτα κλάσης O.H.Perry, η F490 Gaziantep, πρώην USS Clifton Sprague, εισέβαλε πριν λίγες ώρες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, προερχόμενη από το ναύσταθμο του Ακσάζ, στην Μαρμαρίδα έφτασε μέχρι τις βόρειες ακτές της Αττικής και ακολούθησε εν συνεχεία βορειοανατολική ανατολική πορεία. Είναι η δεύτερη φορά που η F490 Gaziantep κάνει το ταξιδάκι αυτό. Το είχε επαναλάβει και στις 28/02/2010.


Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, πλέοντας σε διεθνή ύδατα, εισήλθε την 24 Μαρτίου (06:30) σε Ελληνικά Xωρικά Ύδατα νότια της Κύθνου και βγήκε με βορειοανατολική πορεία πλέοντας προς το στενό του Καφηρέα στις 10:00. Είχε ανοικτά όλα τα συστήματα μάχης και βέβαια παραβίασε όλους τους κανονισμούς περί αβλαβούς διέλευσης.

Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία ήταν σε επιφυλακή (τουλάχιστον όσα μπόρεσαν να κινηθούν...), καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

Κινήθηκε για αρκετή ώρα κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αττικής ευρισκόμενη αρχικά στα ελληνικά και κατόπιν στα διεθνή χωρικά ύδατα.

Η τουρκική φρεγάτα απέπλευσε από το ναύσταθμο του Αksaz χθες το απόγευμα και μετά από μία πορεία μέσα από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες έφτασε ανοικτά του Σουνίου και με «ανοικτά» τα ηλεκτρονικά και οπλικά της συστήματα ξεκίνησε περιίγηση στην ανατολικής ακτή της Αττικής.


Πολλά ελληνικά σκάφη (ψαράδικα, αναψυχής κλπ) που βρίσκονταν στην ακτή της ανατολικής Αττικής είδαν την τουρκική φρεγάτα να περνάει από μπροστά τους!


Ένα πολεμικό σκάφος που αποπλέει από τον ναύσταθμο του στο Aksaz ο οποίος βρίσκεται σε τεράστια απόσταση (36°50′04″N 28°23′24″E /36.8345°N 28.39°E /36.8345; 28.39) από την Αττική και στέλνεται την παραμονή της ελληνικής επετείου της 25ης Μαρτίου και φεύγει ανενόχλητο, δεν συνιστά τίποτα άλλο παρά εξευτελισμό για την ελληνική κυβέρνηση και κατ' επέκταση για την Ελλάδα. Αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι στην ελληνική κυβέρνηση και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα γενικότερα έχει προκληθεί "μιθριδατισμός" σε ότι αφορά τον εθνικό εξευτελισμό. Απλά δεν τους ενοχλεί...

Το πλοίο βρίσκεται αυτή την στιγμή στο κεντρικό-βόρειο Αιγαίο.
 defencenet.gr


koukfamily

http://www.katohika.gr/2012/03/blog-post_4065.html

Ο Πάνος Καμμένος στο Ράδιο9 24/3/2012


http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/9-2432012.html

O χάρτης της ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου - Η διαδικασία OPEN DOOR - Άλλα κόλπα της Παπα-Δήμος Hellas

Γράφει ο Αδαμάντινος - Στη φωτογραφία ο χάρτης της ΑΟΖ για την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με την άποψη του Γ.Ζ. καθ.Παν/μίου. Οι διαχωριστικές των ΑΟΖ ειναι οι κόκκινες γραμμές.
1. Παρατηρείστε τη διαφορά στην περιοχή Α του χάρτη του Γ.Ζ. σε σχέση με έναν άλλο χάρτη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Ο ένας χάρτης χαρίζει ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ένα νησί διπλάσιο του μεγέθους της Ρόδου στην Τουρκική ΑΟΖ, ο άλλος όχι. Ε, αυτό ειναι ύποπτο. Πως να το κανουμε.
2. Ο χαρτης του Γ.Ζ. ειναι εύκολα κατανοητός από οιονδήποτε. Δεν υπνωτίζει κανένα με ιστορίες για αγρίους. Θέμα Ευκλείδιας Γεωμετρίας είναι.

3. Ειναι γνωστό ότι τις μεταδιδακτορικές τους σπουδές οι Αμερικανοί τις κάνουν στην Ιαπωνία και όχι στην Ελλάδα. Αυτό όσον αφορα οσα δημοσίευσαν τα Επίκαιρα για την ΑΟΖ.
4. Eιναι γνωστό επίσης ότι οι Ιαπωνέζοι επιστήμονες δεν ψηφίζουν για να αποφασίσουν αν ένας χάρτης είναι σωστός ή όχι. Το βλέπουν αμέσως και προχωράνε στο επόμενο βήμα. Στην Ελλάδα το σκέφτονται μέχρι να ξεχαστεί. Πουλημένη χώρα η Ελλάδα με κουνημένα μυαλά. 90η στην ανταγωνιστικότητα σημαίνει πάτος σε όλα χωρίς εξαιρέσεις.
Τα «σεισμικά» που πολλές φορές ακούτε στη τηλεοραση ειναι μετρήσεις από ηχητικά κύματα που παραγονται απο ηχητικά πιστολια που κρέμονται απο πλοία, όπως αυτά που σουλατσάρουν στο Αιγαίο, τα οποια χτυπάνε στο βυθό και ανακλώνται. Τα ανακλώμενα ηχητικά κύματα συλλεγονται απο ειδικά μικρόφωνα μεσα στη θάλασσα και μετα απο ανάλυση βγαίνει πληροφορία για το υπέδαφος, για τα μεταλλεύματα που εχει όπως και για τους υδρογονάνθρακες που κρύβει.
Υπαρχουν μεταλλευματα στο βυθό. Δεν είναι μονο το πετρέλαιο. Ειναι περιουσία τρισεκατομυρίων.
H διαδικασία OpenDoor που εφαρμόζει το υπουργείο του κουτοπόνηρου Μανιάτη για τα «σεισμικά» δεν ειναι η δέουσα για τη χώρα, αφού επιτρέπει τη συλλογή σεισμικων από οιονδήποτε και τη μεταπώλησή τους σε άλλους. Ερχεται ας πουμε το Piri-ρεις μετράει και τα πουλαει αλλου. Αυτο το λένε Open Door… στη συνεκμετάλλευση.
Ρε τι ωραίοι που ειναι καποιοι εκει κατω στον πατο της βαρέλας.
Επειδή εσκασε η ιστορία του ΣΩΣΤΟΥ ΧΑΡΤΗ, θα προκύψουν συντομα συμφωνιες για τις ΑΟΖ με το ΔΟΝΤΙ φυσικά ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ στη Τουρκία.
Στημένο το παιγνίδι. ΜΠΑΜ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ.
olympia
 
http://greeknation.blogspot.com/2012/03/o-open-door-hellas.html

ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ: «Το αεροδρομίου του Ελληνικού ανήκει στο λαό»

Για μία ακόμα φορά ο ευρύτερος χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με την περιοχή της πρώην αμερικάνικης βάσης και της παραλίας του Αγίου Κοσμά μπαίνει στο στόχαστρο, αυτή τη φορά της πολιτικής του μνημονίου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 (16-02-12) είδε το φως της δημοσιότητας το.....
νέο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ που δεν αποτελεί απλά ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα ενάντια στα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις όχι μόνο του λαού της Αττικής, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού. Το σχέδιο νόμου περιγράφει μία άνευ προηγουμένου, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα «αναπτυξιακές» εξαγγελίες για το μέλλον του χώρου.

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του παρελθόντος δίνουν τη θέση στην άνευ όρων επιχειρηματική ανάπτυξη και οικοδομική δραστηριότητα, καθώς πλέον δίνεται η δυνατότητα κατασκευής κτιρίων στον αιγιαλό, η δυνατότητα διπλασιασμού του μικτού συντελεστή δόμησης του πρώην αεροδρομίου, η δυνατότητα κατασκευής πολυόροφων κτηρίων, ενώ καθορίζονται εκτεταμένες προς πολεοδόμηση περιοχές του πρώην αεροδρομίου στις οποίες θα επιτρέπονται οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας, γενικής κατοικίας και πολεοδομικού κέντρου με ξενώνες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κτίρια εκπαίδευσης, με συντελεστές δόμησης που θα φτάνουν έως το 2,2.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι για να πραγματοποιηθούν αυτά που προβλέπει το σχέδιο νόμου θα χρειαστούν και πολλά «συμπληρωματικά» έργα. Ήδη μπορούμε να φανταστούμε τους «απαραίτητους» αυτοκινητόδρομους που θα κομματιάσουν τον Υμηττό.

Η πρωτοβουλία κατοίκων ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τη νιικηφόρα διεκδίκηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου, ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Η κρίση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας


Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, η πολιτική των μνημονίων και της τρόικας απειλεί να οδηγήσει τους εργαζόμενους στην πλήρη εξαθλίωση. Το κεφάλαιο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια, έχει επιλέξει ως απάντηση στη βαθιά κρίση του καπιταλισμού να «ξεκαθαρίσει» με τις κατακτήσεις ενός αιώνα των λαών, ενώ σε επίπεδο ΕΕ οι ψευδαισθήσεις για τον πραγματικό ρόλο της γκρεμίζονται, καθώς η υπεράσπιση της ΟΝΕ, του ευρώ και της ρευστότητας των τραπεζών οδηγεί ευρύτατα λαϊκά στρώματα στην οικονομική καταστροφή και την εξαθλίωση, με τις απολύσεις και τη μείωση των μισθών, τη φορομπηξία, την ακύρωση κάθε είδους εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας που ξεπερνά κατά πολύ το 20%.

Ήδη, από το 2010 με την ψήφιση του 1ου Μνημόνιου, μεθοδεύεται το ξεπούλημα τόσο των κρατικών επιχειρήσεων, όσο και της ακίνητης περιουσίας του κράτους που έφερε ως αποτέλεσμα τη θεσμοθέτηση της διαδικασίας του fast track – το «μνημόνιο του φυσικού περιβάλλοντος» - μέσω του οποίου το κάθε επιχειρηματικό σχέδιο αναγορεύεται σε «εθνικό στόχο» και με ala carte προεδρικά διατάγματα γίνεται πλέον εφικτή η παραβίαση κάθε έννοιας περιβαλλοντικής προστασίας, κανονιστικών ρυθμίσεων σε επίπεδο πολεοδομικού σχεδιασμού, παραχωρούνται αιγιαλός και παραλία και κατοχυρώνεται η δυνατότητα απαλλοτριώσεων με μόνο στόχο την εξασφάλιση της κερδοφορίας των κεφαλαίων που επενδύονται.

Με το fast track κλιμακώθηκαν επικίνδυνα οι σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές των τελευταίων δύο δεκαετιών που οδήγησαν στην ερήμωση της υπαίθρου με την καταστροφή της αγροτικής γης και την άνευ όρων παράδοση σε τουριστικές επενδύσεις (Π.Ο.Τ.Α., γήπεδα golf, κ.α.), στην καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, είτε με τη σταδιακή τσιμεντοποίηση, είτε με τις πυρκαγιές, στην επιδείνωση των όρων ζωής των λαϊκών στρωμάτων στα αστικά κέντρα, στην ανταποδοτικότητα και την επιχειρηματικοποίηση κοινωνικών παροχών στην εκπαίδευση, στην υγεία, στη διαχείριση των απορριμμάτων κ.α. που επιβάλλει παράλληλα και το «Πρόγραμμα Καλλικράτης».

Η κατεύθυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας εντάθηκε με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος ανοίγοντας το δρόμο για το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των αεροδρομίων, των λιμανιών, των δρόμων, των σιδηροδρόμων, των ορυχείων και συνολικότερα κάθε δραστηριότητας και πλουτοπαραγωγικής πηγής κρίσιμης για την επιβίωση του ελληνικού λαού. Την ίδια στιγμή ξεπουλιέται και ο φυσικός πλούτος της χώρας και τα φυσικά διαθέσιμα, δάση και παραλίες, δημόσιες εκτάσεις εντός και εκτός του οικιστικού ιστού, αλλά και ακίνητη και κινητή περιουσία κάθε είδους.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού και άλλοι πολύτιμοι χώροι για τους κατοίκους της Αθήνας μπαίνουν στο στόχαστρο, όπως το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, τα «μπαρουτάδικα» στο Αιγάλεω, οι «αναξιοποίητες ολυμπιακές εγκαταστάσεις», ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ σε Δάφνη-Υμηττό καθώς και δεκάδες περιοχές ανά την Ελλάδα που κινδυνεύουν να αποδοθούν σε κάθε είδους τουριστική και κατασκευαστική «αξιοποίηση».

Αυτή η επίθεση ολοκληρώνεται με την πρόσφατη υπερψήφιση της Νέας Δανειακής Σύμβασης και την επιβολή ενός εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, αλλά και τον πλήρη έλεγχο των δημοσιονομικών της χώρας με τη σύσταση του «ειδικού λογαριασμού» διαχείρισης του ελληνικού χρέους. Το ξεπούλημα της χώρας πλέον δρομολογείται με όρους χειρότερους και από αυτούς των δανειακών συμβάσεων των αρχών του προηγούμενου αιώνα και του «μονοπωλείου των σπίρτων», με όρους που ξεπερνούν τα αποτελέσματα πολεμικών καταστροφών και που ως προς τα οικονομικά τους αποτελέσματα ενδεχομένως σύντομα να συγκρίνονται με αυτά της ναζιστικής κατοχής.

Το αεροδρόμιο στο στόχαστρο

Ειδικά ο ευρύτερος χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (παραλία Αγ. Κοσμά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, γκολφ κ.α.), λόγω του μεγέθους αλλά και της θέσης του στο αστικό συγκρότημα της Αθήνας, χρόνια τώρα διαδραματίζει κομβικό ρόλο σε διάφορα αναπτυξιακά σχέδια που κατά περιόδους έχουν εκπονηθεί, με βασικό πάντα παρονομαστή την επιχειρηματική αξιοποίηση του χώρου και την οικιστική του ανάπτυξη. Η διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων ειδικότερα τον μετέτρεψε στην κορωνίδα της εκσυγχρονιστκής προπαγάνδας, των ιδεολογημάτων δηλαδή της «ισχυρής Ελλάδας σε ισχυρή Ευρώπη» της περιόδου διοργάνωσής τους μέχρι και της «πράσινης ανάπτυξης» του ΓΑΠ, των μεγάλων έργων και του τερατουργήματος της ολυμπιάδας, που πέταξε πάνω από 30 δισ. € στη μαύρη τρύπα των άχρηστων ολυμπιακών έργων και της ρεμούλας των κατασκευαστικών εταιρειών. Και όλα αυτά κόντρα πάντα στις λαϊκές ανάγκες και διεκδικήσεις για τη μετατροπή του σε ελεύθερο χώρο πρασίνου.

Και κατά το παρελθόν τα διάφορα σχέδια «αξιοποίησης» του χώρου του πρώην αεροδρομίου σχετίζονταν άμεσα με γενικότερους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και τον ευρύτερο οικονομικό ρόλο που το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας καλούταν να διαδραματίσει από την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων ως μητροπολιτικός πόλος ανάπτυξης και σε άμεση σχέση πάντα με την ευρωπαϊκή χωροταξική πολιτική και την περιφερειακή ολοκλήρωση της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, τόσο το πρώην αεροδρόμιο, όσο και άλλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις αλλά και έργα υποδομής – όπως οι νέοι αυτοκινητόδρομοι στον Υμηττό – σχεδιάζονταν ώστε να αποτελέσουν ένα «ολοκληρωμένο πλέγμα πόλων και αξόνων ανάπτυξης», με σκοπό να στηριχθεί η κερδοφορία συγκεκριμένων μερίδων του ελληνικού κεφαλαίου (κατασκευές, τουρισμός, εμπόριο). Και κάθε φορά με το επιχείρημα της δημιουργίας θέσεων εργασίας, για να χρυσωθεί το χάπι των καταστροφικών συνεπειών που μακροπρόθεσμα έχει η «ανάπτυξή» τους και που το βιώνουμε σήμερα.

Ενώ χρόνια λοιπόν μεθοδεύεται η «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρομίου και η παράδοσή του σε επιχειρηματικά συμφέροντα, χρόνια τώρα απεγνωσμένες ήταν και είναι οι απόπειρες από τους εκάστοτε κυβερνώντες και τους διάφορους απολογητές τους – ΜΜΕ, θεσμικούς – επιστημονικούς φορείς αλλά και καλοπληρωμένους ακαδημαϊκούς «ερευνητές» - να αποκρύψουν την αλήθεια από το λαό της Αθήνας μέσω επιστημονικών μελετών, είτε αποσιωπώντας σκόπιμα τους πραγματικούς σχεδιασμούς, είτε προβάλοντας επίπλαστα διλήμματα για το καλό του λαού της Αθήνας, όπως σχέδια «αστικής ανάπλασης» και μία σειρά πολεοδομικών και χωροταξικών σχεδίων και μελετών, που πίσω από την επίφαση της επιστημονικής αντικειμενικότητας και της ουδετερότητας στην πραγματικότητα πάντα αυτές ικανοποιούσαν τους κατά περιόδους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Η τελική φάση της επίθεσης

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το ΥΠΕΚΑ στις 14/2 αποδεικνύει ότι οι κατά καιρούς εξαγγελίες και τα σχέδια για «μητροπολιτικά πάρκα» δεν αποτελούσαν παρά μία ακόμη φούσκα. Αποδεικνύει ότι το πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των απαιτούμενων θυσιών, από την πολιτική της κυβέρνησης, των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Θυσιάζεται όχι απλά για την εξυπηρέτηση του χέους και των «κερατιάτικων» της ανάπτυξης, αλλά η εκποίησή του αποτελεί μία διαδικασία στρατηγικού χαρακτήρα για το κεφάλαιο και την αστική τάξη της χώρας. Θυσιάζεται για να εξυπηρετηθεί ο «στόχος» της παραμονής στην ευρωζώνη και συνακόλουθα στην ΕΕ, αλλά και για να διαμορφωθούν μεσοπρόθεσμα καλύτεροι όροι διατήρησης αλλά και επέκτασης της κερδοφορίας του κεφαλαίου στους ελεύθερους χώρους, στη γη και γενικά στις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Αποτελεί, επίσης, και ένα πολιτικό «πείραμα» που θα οδηγήσει άμεσα στο ξεπούλημα κάθε μικρού και μεγάλου ελεύθερου χώρου, δημόσιας γης, νησίδων, ορυκτού πλούτου, εγκαταστάσεων κ.α., αλλά και των ΔΕΚΟ που μαζί με τα σχολεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση, τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα θα θυσιαστούν, όπως οι εργαζόμενοι και η κοινωνική πλειοψηφία, για τις ανάγκες της αστικής τάξης.

Σήμερα λοιπόν, φαίνεται ότι βρισκόμαστε στη «τελική ευθεία» της εκποίησης του πρώην αεροδρομίου και συνακόλουθα της κρατικής περιουσίας. Σε συνέχεια της συστάσεως λίγους μήνες πριν της «Ελληνικό Α.Ε.» με σκοπό «τη διοίκηση, τη διαχείριση και την αξιοποίηση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού» και κατόπιν του «Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» με «αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε Ν.Π.Δ.Δ. ...» ενώ «και το προϊόν αξιοποίησης χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας...» (Νόμος 3986, ΦΕΚ 152/Α/01.07.2011), το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ δεν αποτελεί απλά ένα περιβαλλοντικό έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα ενάντια στα συμφέροντα και τις διεκδικήσεις όχι μόνο του λαού της Αττικής, αλλά ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Το σχέδιο νόμου περιγράφει μία άνευ προηγουμένου καταστροφική παρέμβαση, σε σχέση με τις μέχρι σήμερα «αναπτυξιακές» εξαγγελίες για το μέλλον του χώρου. Τα μεγαλόπνοα σχέδια του παρελθόντος δίνουν τη θέση στην άνευ όρων επιχειρηματική ανάπτυξη και οικοδομική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τις διατάξεις του «κονιορτοποιείται» κάθε είδους ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία διαμορφώνοντας ένα ελαστικό πλαίσιο χρήσεων και όρων δόμησης, (π.χ. για τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού, τις κατεδαφίσεις κτιρίων, την εισφορά σε γη και χρήμα, κτλ). ,καθώς και ένα ευέλικτο πλέγμα διαδικασιών εφαρμογής του επενδυτικού σχεδίου (θεσμικές διαδικασίες, λειτουργία αρμόδιων φορέων, επιτάχυνση διαδικασιών έκδοσης περιβαλλοντικών όρων, έκδοση οικοδομικών αδειών κ.α.), με αποκλειστικό στόχο το ξεπέρασμα των διοικητικών και θεσμικών εμποδίων για την ευκολότερη παράδοση του χώρου - είτε συνολικά, είτε σταδιακά - σε ιδιωτικά συμφέροντα και επενδυτές, ενώ άμεσα περιέρχεται στην αρμοδιότητα της «Ελληνικό ΑΕ» η χρήση, η διοίκηση, η διαχείριση και η εκμετάλλευση της παραλίας του Αγίου Κοσμά, και του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας, ακριβώς όπως έχει ήδη συμβεί με την έκταση του πρώην αεροδρομίου, για να αποτελέσει το «φορέα διαχείρισης» των κατατιθέμενων επενδυτικών σχεδίων.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται η πλέον μικρότερη έκταση ενιαίου χώρου πρασίνου που μπορεί να μην ξεπερνά τα 1.700στρ. σε σύνολο περίπου 6.500στρ., η πολεοδόμηση εκτεταμένων περιοχών και η οικοδόμηση οικιστικών ενοτήτων με αμιγή και γενική κατοικία, καθώς και πολεοδομικά κέντρα. Επίσης, καθορίζονται εκτεταμένες ειδικές ζώνες, εντός των οποίων επιτρέπεται η ανάπτυξη κάθε είδους χρήσεων, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων τουριστικές εγκαταστάσεις, γήπεδα γκολφ, εμπορικές χρήσεις μεγάλης κλίμακας, λιμενικές εγκαταστάσεις, θεματικά πάρκα, καζίνα, κατοικίες, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικά πανεπιστήμια και κέντρα διασκέδασης. Επιτρέπεται η ανέγερση πολυόροφων κτηρίων καθώς και οι εκτεταμένες παρεμβάσεις στην παραλία, η δυνατότητα προσχώσεων στο θαλάσσιο μέτωπο, ενώ συνολικά παραχωρούνται η παραλία και ο αιγιαλός δίνοντας τη δυνατότητα κατασκευής τεχνητών νησίδων και λιμενικών εγκαταστάσεων, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για τη φυσιογνωμία των ακτών της Αττικής, τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το αστικό τοπίο. Την ίδια στιγμή, προσδιορίζονται εξαιρετικά υψηλοί όροι εκμετάλλευσης της γης με ΣΔ που κυμαίνονται από 0,2 έως 2,2 (!), οι οποίοι υπό όρους μπορεί να προσαυξάνονται κατά ποσοστό έως και 20%, ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση καθώς και επιτρεπόμενη κάλυψη 30% με 40% (!).


Το αδιέξοδο των διαχειριστικών λογικών

Και κατά το πρόσφατο παρελθόν, αλλά ακόμα και σήμερα, τόσο για μάχες που δίνονται για την προάσπιση του φυσικού περιβάλλοντος και των συμφερόντων των κατοίκων, όσο και για συνολικότερες μάχες που αφορούν το λαϊκό και εργατικό κίνημα, υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων, όπου ο πολιτικός στόχος που θέτουν πολιτικές δυνάμεις του χώρου της «ευρύτερης» αριστεράς δεν είναι η συνολική ανατροπή της εκάστοτε αντιδραστικής ρύθμισης ή αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά η προσπάθεια – κυρίως μέσω θεσμικών οδών και δευτερευόντως μέσω κινηματικών διαδικασιών – «ελάφρυνσης» των επιπτώσεων και «τροποποίησης» των ασκούμενων πολιτικών. Αυτές οι αντιλήψεις, που είτε δεν πιστεύουν στη νικηφόρα προοπτική των αγώνων, είτε αναπαράγουν πλευρές της κυρίαρχης πολιτικής σε ό,τι αφορά κυρίως την προσήλωση στην «ευρωπαϊκή προοπτική» της χώρας, οδήγησαν τις τελευταίες δεκαετίες στον «αφοπλισμό» του λαϊκού κινήματος, με αποκορύφωμα την πλήρη αποδιάρθρωση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, την απογύμνωση του από πολιτικούς στόχους και την απονέκρωση και γραφειοκρατικοποίηση των δομών του.

Αυτές οι «διαχειριστικές λογικές» που ως ένα βαθμό εξασφάλισαν για τα λαϊκά στρώματα μία μερική βελτίωση του επιπέδου ζωής τις δύο πρώτες τετραετίες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (βλ. «κοινωνικό συμβόλαιο», «κράτος δικαίου» κλπ), ήδη με την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και ακόμα περισσότερο με την έναρξη της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αποδεικνύεται ότι έχουν εξαιρετικά υψηλό τίμημα για τα λαϊκά συμφέροντα και αποτελούν ανάχωμα για την οικοδόμηση σήμερα των αναγκαίων κοινωνικών και πολιτικών αντιστάσεων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Ειδικά σε σχέση με το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού – αντίστοιχα και με το κίνημα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό – αυτές οι αντιλήψεις δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη διατύπωση ενός «εναλλακτικού» αναπτυξιακού σχεδίου για την περιοχή, μιας πιο «φιλικής στο περιβάλλον» χωροταξικής πολιτικής, που τελικά όμως αδυνατεί αλλά και δε θέλει να αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει «ουδέτερος σχεδιασμός», αλλά αντίθετα η χωροταξική πολιτική των τελευταίων ετών στη χώρα είναι απόρροια της ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής στο πλαίσιο της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Αυτό εκφράζει εξάλλου και η προσπάθεια δημιουργίας «κινήματος από τα πάνω» με τη συγκρότηση ενός συνασπισμού πολιτικών φορέων, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Αργυρούπολης-Ελληνικού, της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού» με βάση ακριβώς τα «αυταπόδεικτα» - αν μη τι άλλο - «πορίσματα» μιας πρόσφατης μελέτης του Ε.Μ.Π., ότι είναι τελικά «φτηνή και εφικτή» μία άλλη πολιτική «διαχείρισης», «ήπιας ανάπτυξης», «αυτοχρηματοδότησης», «ανταποδοτικότητας», που ταυτόχρονα θα στηρίζει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, την «τουριστική αναβάθμιση» της Αττικής κ.ο.κ.

Παρόμοια και με δυσδιάκριτα τα όρια, ο «συντονισμός των τριών όμορων δήμων», δεν παραγνωρίζει απλά το ρόλο και τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. ως κομμάτι του κρατικού μηχανισμού, αλλά δίνει «πολιτικό οξυγόνο» στους πολιτικούς εκφραστές των μνημονίων στην περιοχή – τις δημοτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ – και ακόμα περισσότερο, ως αντιστάθισμα στις επιπτώσεις του Καλλικράτη, διεκδικεί πρακτικά μέρος της νομής του χώρου με την εγκατάσταση δημοτικών υπηρεσιών αλλά και τις σκέψεις για ΧΥΤΑ και διαδημοτικό νεκροταφείο, ανοίγοντας τελικά «κερκόπορτες» για την εγκατάσταση εντός του χώρου κάθε είδους χρήσης και δραστηριότητας οποιουδήποτε φορέα και όλα αυτά στο πλαίσιο πάντα του «οράματος» μιας «άλλης αξιοποίησης» και την «αγωνιστική» διαχείριση του εκάστοτε δήμου...

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η προσπάθεια σύστασης «αστικής μή κερδοσκοπικής εταιρείας» μέσω της οποίας θα διεκδικηθεί «κομμάτι της πίτας» – σαν άλλη Μ.Κ.Ο. που θα βρει δουλειά στους ανέργους.

Αυτού του τύπου οι δομές ουδεμία σχέση έχουν, ούτε με τα λαϊκά συμφέροντα, ούτε και με πραγματικές δημοκρατικές κινηματικές δομές, αλλά αντίθετα, ανοίγοντας το δρόμο σε «πολιτικές συμμαχίες», είτε εκφράζουν ένα «θολό» αντιμνημονιακό λόγο ή έναν στείρο περιβαλλοντικό αγώνα, καταλήγουν τελικά να εγκλωβίζουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των κατοίκων μετατρέποντας τους σε χειροκροτητές και αγωνιστικό ακροατήριο.

Τη στιγμή λοιπόν που οι ανάγκες του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της κρίσης σαρώνουν κάθε είδους κοινωνική κατάκτηση, που ο λαός στενάζει κάτω από το βάρος της πολιτικής των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ, που καλείται να πληρώσει ένα χρέος που δε δημιούργησε, που του αφαιρούνται κατακτήσεις ενός αιώνα και ο βασικός μισθός μόλις που ανέρχεται στα 400€, οι παραπάνω αντιλήψεις και πρακτικές σε σχέση με το αναγκαίο περιεχόμενο του κινήματος και τις δομές του, το ρόλο των θεσμικών φορέων και των Ο.Τ.Α. και η ιδεολογική εμμονή σε μία «άλλου τύπου» ανάπτυξη, στην «πάλη» για μια «ρεαλιστική λύση» και για έναν ετεροχρονισμένο «τίμιο συμβιβασμό», ανάμεσα στις λαϊκές διεκδικήσεις και τα σχέδια του κεφαλαίου, όχι μόνο δε συμβάλλουν στη δυνατότητα νικηφόρας διεκδίκησης του χώρου, αλλά αντίθετα αφαιρούν την όποια δυνατότητα βαθέματος του αγώνα και σύνδεσής του με το συνολικό πολιτικό αγώνα που δίνει ο λαός αυτή την περίοδο για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης.

Για τη νικηφόρα προοπτική του κινήματος

Ο χώρος όμως του αεροδρομίου δε σηματοδοτεί μόνο τις επιλογές του ελληνικού αστισμού. Σηματοδοτεί τον ιδρώτα των προσφύγων που μετέτρεψαν αυτή τη βραχώδη έκταση σε κηπούπολη, τον πόνο της καταστροφής από τους βομβαρδισμούς του 1943-’44, την αγωνία των μεταναστών του 1950-’60 που κατοίκησαν στην περιοχή για μια καλύτερη ζωή, τον αγώνα του λαού ενάντια στις αμερικάνικες βάσεις και πρόσφατα την εντεινόμενη πάλη των κατοίκων για τη μετατροπή του χώρου σε πάρκο υψηλού πρασίνου χωρίς επιχειρηματικές δραστηριότητες, για ανοιχτές παραλίες, ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και για την προστασία του Υμηττού.

Ο αγώνας για την αποτροπή της εκποίησης του πρώην αεροδρομίου είναι πιο επίκαιρος από ποτέ και δεν μπορεί παρά να διεκδικήσει το κατοχυρωμένο στη συνείδηση του λαού αίτημα για μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε χώρο ελεύθερο, σε πάρκο υψηλού πρασίνου, σε πάρκο του λαού και όχι του κεφαλαίου.

Γιατί είναι ο κοινός αγώνας με αυτόν των εργαζομένων για να μην ξεπουληθούν οι ΔΕΚΟ, για να υπάρχουν εργασιακά και ασφαλιστικά διακαιώματα, για να σταματήσει η κλοπή των λαϊκών εισοδημάτων με την αλλεπάλληλη φοροληστεία, για να προασπιστούν οι δημοκρατικές και κοινωνικές κατακτήσεις του λαού.

Πλέον, βρισκόμαστε στη «τελική ευθεία» και ο αγώνας για την αποτροπή της εκποίησης του πρώην αεροδρομίου και συνακόλουθα της κρατικής περιουσίας είναι πιο αναγκαίος από ποτέ.

Ο εργαζόμενος λαός, ο πραγματικός παραγωγός του πλούτου αυτής της χώρας, οφείλει να βρει το βηματισμό που θα τον οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και την κοινωνική καταστροφή που μας επιβάλλει η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Έτσι και οι τοπικές αντιστάσεις - από τον επίμονο αγώνα της Κερατέας, μέχρι το μαζικό κίνημα που μπορεί να αναπτυχθεί για το αεροδρόμιο - πρέπει να βρουν το νήμα που τις συνδέει και αυτό δεν είναι άλλο από την αντιπαράθεση με τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι λοιπόν μπορούν και πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους, δημιουργώντας όρους πραγματικής αντιπαράθεσης και ρήξης, σε ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής για να δώσουν την αναγκαία νικηφόρα προοπτική στις μικρές, αλλά και στις μεγάλες αντιπαραθέσεις, καθώς η μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του χώρου και της παράδοσής του σε ιδιωτικά συμφέροντα είναι αναπόσπαστο μέρος της συνολικής πολιτικής μάχης ενάντια στην πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και πρέπει να συσπειρώσει όλο το λαό και τους εργαζόμενους για να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

Σήμερα ο αγώνας για το αεροδρόμιο οφείλει:

· Να διεκδικήσει τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε πάρκο υψηλού πρασίνου, χωρίς επιχειρηματικές δραστηριότητες, χωρίς οικοπεδοποίηση και οικιστική ανάπτυξη, απέναντι σε διαχειριστικές λογικές «αυτοχρηματοδότησης του πάρκου», «άλλης αξιοποίησης» ή ακόμα και «πράσινης ανάπτυξης» που τα «αποτελέσματά» τους φαίνονται από τα φουγάρα του Θριασίου, τα κατεστραμμένα Μεσόγεια, τη «διπλή ανάπλαση» του Ελαιώνα, το «Μητροπολιτικό Πάρκο» στο Γουδί και επαναφέρουν από την πίσω πόρτα την κυρίαρχη πολιτική.
· Να μην εγκλωβιστεί στο πλαίσιο ενός πολιτικού μετώπου διαμαρτυρίας ετερόκλητων πολιτικών ή/και θεσμικών φορέων, παρέχοντας άλλοθι σε όσους στηρίζουν ή και υλοποιούν την κυρίαρχη πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, ούτε επίσης και στο πλαίσιο ενός περιβαλλοντικού κινήματος που, εθελοτυφλώντας, αδυνατεί να ανοίξει δρόμους στην κοινωνική δυναμική.
· Να ακολουθήσει το ισχυρό χνάρι της λαϊκής αυτοοργάνωσης, των λαϊκών επιτροπών και συνελεύσεων, που είχε σημαντική συμβολή στην αναστολή της κατασκευής των νέων αυτοκινητόδρομων στη νότια Αθήνα.
· Να εμπιστευθεί τις ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού και να συναντήσει τον άκαμπτο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας, με τις νέες δυναμικές μορφές κοινωνικής αντίστασης που γεννά η διογκούμενη κοινωνική οργή, όπως το κίνημα της ανυπακοής για τα εισιτήρια και τα διόδια, το κίνημα ενάντια στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και τους αγώνες για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και υγεία και την εντεινόμενη πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας για τα δικαιώματά τους, ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.
· Να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και σημαντικό σταθμό της πάλης του λαού ενάντια στα μνημόνια, που η επιτυχημένη της έκβαση θα αποτελέσει σταθμό του κινήματος συμβάλλοντας έτσι και στην ανατροπή της κυβέρνησης και την ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική, ΕΕ και ΔΝΤ.
Να απαιτήσουμε:
· Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει Πάρκο Φυσικού Πρασίνου, πάρκο του λαού και όχι του κεφαλαίου. Οι υπάρχουσες ή άλλες υποδομές να αποδοθούν στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της Αθήνας (μαζικό αθλητισμό, πολιτιστικές δραστηριότητες κ.α.).
· Να κατοχυρωθεί άμεσα η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις και την παραλία του Αγίου Κοσμά.
· Καμία οικοπεδοποίηση και οικιστική-οικοδομική «ανάπτυξη». Καμία εκχώρηση όλου ή τμήματος του χώρου σε ιδιώτες επιχειρηματίες για κανένα λόγο και με καμιά μορφή. Το κράτος – κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό - να αναλάβει το κόστος για την κατασκευή και τη συντήρηση του πάρκου, χωρίς καμία αύξηση τελών και φορολογίας. Οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώσουν!
· Να απομακρυνθούν όλες οι χρήσεις και να απαγορευτούν όλες οι δραστηριότητες (πίστες αυτοκινήτων, εκθέσεις, εγκαταστάσεις κινηματογραφήσεων, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις, κάμερες , κλπ), που υπονομεύουν τη μετατροπή του σε Πάρκο Φυσικού Πρασίνου.
· Καμία νέα λεωφόρος στην περιοχή. Δωρεάν μαζικές μεταφορές για τους κατοίκους. Απομάκρυνση των ξενυχτάδικων και κάθε ιδιωτικής εγκατάστασης από την παραλία.

Εμπρός στο δρόμο του αγώνα

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια εδώ και χρόνια έχει επισημάνει ότι ο αγώνας για το πρώην αεροδρόμιο αποτελεί ένα κρίσιμο ζήτημα για το λαϊκό και εργατικό κίνημα και τις οργανωμένες δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτό.

Πλέον, το καταστροφικό ενδεχόμενο του οριστικού ξεπουλήματος του χώρου βρίσκεται προ των πυλών γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη της οικοδόμησης των αναγκαίων κινηματικών και πολιτικών δομών με σκοπό την νικηφόρα διεκδίκηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, για να γίνει πάρκο του λαού και όχι του κεφαλαίου , αλλά και την ενίσχυση της συνολικής μάχης για την ανατροπή των μνημονίων και της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Δύο χρόνια τώρα, το εργατικό και λαϊκό κίνημα δίνει σκληρές μάχες στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Από την πρόσφατη όξυνση των εργατικών αγώνων, τα κινήματα ανυπακοής και των πλατειών και τα αλεπάλληλα ξεσπάσματα της οργής και αγανάκτησης του λαού φαίνεται ότι και η μάχη για το αεροδρόμιο μπορεί να ακολουθήσει νικηφόρα πορεία.

Ως σχήμα γειτονιάς, ως αριστερή αντικαπιταλιστική κίνηση πόλης θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε αυτή την κατεύθυνση. Ειδικότερα για το ζήτημα του αεροδρομίου θεωρούμε κρίσιμη τη συνεύρεσή μας με όλες τις αγωνιζόμενες δυνάμεις τόσο σε επίπεδο κοινής δράσης, όσο και σε επίπεδο – στο βαθμό που είναι εφικτό – κοινής πολιτικής συμπόρευσης θεωρώντας ότι αυτό θα συνεισφέρει τόσο στην ενίσχυση των λαϊκών διεκδικήσεων όσο και στην οικοδόμηση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή των αναγκαίων μορφών λαϊκής αυτοοργάνωσης και αγώνα, των αναγκαίων κοινωνικών όρων για την αποτροπή του ξεπουλήματος του αεροδρομίου και της δημόσιας περιουσίας, αλλά και γενικότερα για ένα κίνημα ρήξης και ανατροπής με τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης/ΕΕ/ΔΝΤ.

Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να αξιοποιηθεί τόσο η κατακτημένη αγωνιστική εμπειρία και δομές που έχει δημιουργήσει η κοινή δράση στο κίνημα, όσο όμως και για τη συγκρότηση της αναγκαίας – κατά την άποψη μας - ανοιχτής, δημοκρατικής, αγωνιζόμενης Πρωτοβουλίας που θα συμβάλλει στο μαζικό λαϊκό αγώνα για το Ελληνικό.

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια»


http://www.antikry.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_8252.html

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΧΤΗΠΗΣΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ;

Περιφερειακό πόλεμο με απώλειες εκατοντάδων Αμερικανών προέβλεψε η απόρρητη προσομοίωση ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί πρόσφατα. Η άσκηση η οποία ονομάστηκε ''Ιnternal Look'' διήρκεσε δύο εβδομάδες. Το... σενάριο περιελάμβανε την εξαπόλυση επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν και τα ιρανικά πυραυλικά αντίποινα κατά αμερικανικών στόχων και πιο συγκεκριμένα αμερικανικού πολεμικού πλοίου στον Περσικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο 200 Αμερικανών. Στην άσκηση ''Ιnternal Look'' οι ΗΠΑ αντεπιτίθενται προχωρώντας και οι ίδιες σε βομβαρδισμούς των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα καθυστερήσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά ένα χρόνο περίπου. Στόχος της άσκησης ήταν να ελέγξει σε περίπτωση ισραηλινού πλήγματος κατά του Ιράν, τις αμερικανικές στρατιωτικές επικοινωνίες και τον συντονισμό ανάμεσα στα επιτελεία που εδρεύουν στη Φλόριντα και σε αυτά που εδρεύουν στον Περσικό.

Από την άσκηση αυτή προκύπτει ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τις μελλοντικές κινήσεις των Ισραηλινών αναφορικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Με λίγα λόγια με την άσκηση αυτή οι Αμερικανοί παραδέχονται ανοικτά πως δεν μπορούν πια να ελέγξουν τους Ισραηλινούς οι οποίοι διατηρούν την δυνατότητα τους να επιτεθούν στο Ιράν όποτε αυτοί το κρίνουν.

Όπως φαίνεται, όσες προσπάθειες και να έχουν καταβάλει μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί για να καθυστερήσουν την ισραηλινή επίθεση, έχουν αποτύχει και το μόνο που τους απομένει είναι να εμπεδωθεί στο αμερικανικό στράτευμα ο απρόβλεπτος και ανεξέλεγκτος χαρακτήρας ενός ισραηλινού πλήγματος και μιας ιρανικής αντεπίθεσης και φυσικά η κατάλληλη προετοιμασία του για αυτό το ενδεχόμενο.

Με τους Ισραηλινούς να λένε δημοσίως ότι τα περιθώρια για να αποφευχθεί η κατασκευή ιρανικής πυρηνικής βόμβας στενεύουν επικίνδυνα, οι Αμερικανοί θεωρούν πιθανή την ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την μελλοντική επίθεση παρά μόνο εκτιμήσεις. Κατ’ ιδίαν πάντως Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι περιμένουν το πλήγμα να γίνει με ελάχιστη ή και καθόλου προειδοποίηση, όπως είχε συμβεί και πριν από 31 σχεδόν χρόνια το Ιούνιο του 1981, με την ισραηλινή αεροπορική επιχείρηση Opera η οποία αφορούσε την καταστροφή του υπο κατασκευή ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα Οsirak.

Το αποτέλεσμα της άσκησης ενέτεινε τους φόβους των ΗΠΑ ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν έξω από τις συγκρούσεις και ενίσχυσε την πεποίθηση των αναλυτών που προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει ενδεχόμενο ισραηλινό πλήγμα για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την άσκηση τα επακόλουθα αμερικανικά πλήγματα μίας ιρανικής επίθεσης,  τα οποία όπως φαίνεται δεν θα είναι «εκδικητικά» αλλά θα έχουν στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, θα μπορούσαν να καθυστερήσουν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά μόλις δύο χρόνια επιπλέον.

Αναλυτές πάντως στο αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζουν ότι το αμερικανικό οπλοστάσιο θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, αν ο πρόεδρος Ομπάμα έδινε το «πράσινο φως» για πλήρη αντεπίθεση. Από την άλλη πλευρά πολλοί ειδικοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι το Ιράν θα διαχειριστεί με προσοχή την κλιμάκωση έπειτα από ένα ισραηλινό πλήγμα, ώστε να αποφύγει να προσφέρει στις ΗΠΑ την αφορμή για να  χρησιμοποιήσουν εναντίον του το δικό τους πολύ ισχυρότερο από το ισραηλινό οπλοστάσιο.

Η κυβέρνηση του Ιράν θα μπορούσε να δώσει σε συμμάχους της και τις συνεργαζόμενες με αυτή οργανώσεις ανα τον κόσμο εντολή να ανατινάξουν παγιδευμένα αυτοκίνητα σε πρωτεύουσες χωρών ή να προμηθεύσει ισχυρά εκρηκτικά και περισσότερο εξελιγμένο οπλισμό στους αντάρτες στο Αφγανιστάν, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν σε επιθέσεις κατά Αμερικανών. Σύμφωνα δε ομάδα αναλυτών στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, εκτιμάται ότι το τελευταίο που επιθυμεί το Ιράν με δεδομένη τον πολυφυλετικό του χαρακτήρα, τα ευάλωτα εκτεθειμένα του σύνορα και ενεργειακές υποδομές, είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στο έδαφός του.

Με βάση αυτό το σκεπτικό το τελευταίο που θα επιθυμούσε το Ιράν θα ήταν να πλήξει αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους στον Περσικό και να προκαλέσει την δικαιολογημένη πια αντίδραση της Ουάσινγκτον, η οποία εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα μπορεί να μείνει απαθής υπό την πίεση της λαϊκής αντίδρασης για τις αμερικανικές απώλειες. Η συγκεκριμένη όμως ανάλυση επισημαίνει ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς τις αληθινές προθέσεις της ιρανικής ηγεσίας υπό τον πρόεδρο Ahmadinejad, παρά την πεποίθηση ότι το ιερατείο επιδιώκει την διατήρηση του στην εξουσία και τονίζει ότι ακόμη και οι πιο λεπτομερείς στρατιωτικές ασκήσεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορούν να προβλέψουν την αντίδραση κρατών και ηγεσιών μετά από επίθεση εχθρικού κράτους.

ΠΗΓΗ: ''Defencenet.gr''

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_4322.html

NESARA - Το νέο οικονομικό σύστημα του κόσμου

Στις ΗΠΑ ξεκίνησαν ήδη την αλλαγή. Εδώ δεν μιλάει κανείς ακόμη. Η υπηρεσία λέγεται NESARA και οι σκοποί της είναι οι παρακάτω!

1.Κατάργηση πιστωτικών καρτών, στεγαστικών δανείων και άλλων τραπεζικών χρεών που οφείλεται σε παράνομες τραπεζικές δραστηριότητες και στην κυβέρνηση
2.Κατάργηση του φόρου εισοδήματος
3.Κατάργηση του IRS (ΣΔΟΕ των ΗΠΑ), και δημιουργία νέων φορολογικών στοιχείων
4.Αύξηση στα οφέλη για τους ηλικιωμένους
5.Αναδημιουργία του Συνταγματικού Δικαίου
6.Θέσπιση νέου τύπου εκλογών
7.Έλεγχο των εκλογών για να εμποδιστούν οι παράνομες δραστηριότητες εκλογής των ομάδων ειδικών συμφερόντων
8.Δημιουργία νέου νομίσματος " ουράνιο τόξο», που υποστηρίζεται από χρυσό, ασήμι, πλατίνα και πολύτιμα μέταλλα
9.Επιβολή του Συνταγματικού Δικαίου σε όλα τα δικαστήρια μας και τα νομικά θέματα.
10.Εγκαινίαση νέου υπουργείου Οικονομικών και Τράπεζα Συστήματος σε ευθυγράμμιση με το Συνταγματικό Δίκαιο
11.Εξάλειψη ων Παραδοσιακών Τραπεζών
12.Αποκατάσταση της οικονομικής προστασίας της ιδιωτικής ζωής
13.Εκπαίδευση σε όλους τους δικαστές και δικηγόρους στο Συνταγματικό Δίκαιο
14.Παύση όλων των εχθροπραξιών σε όλο τον κόσμο
15.Θέσπιση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο
16.Έναρξη της πρώτης φάσης της παγκόσμιας διανομής της ευημερίας του τεράστιου πλούτου που έχει συσσωρευτεί για πολλές δεκαετίες
17.Εκταμίευση σε τεράστια χρηματικά ποσά για ανθρωπιστικούς σκοπούς
18.Ενεργοποίηση της κυκλοφορίας των νέων τεχνολογιών όπως οι εναλλακτικές ενεργειακές συσκευές
 Και πάρα πολλά άλλα.
apocalypsejohn

http://www.katohika.gr/2012/03/nesara.html

ΔΕΛΤΙΟ MEGA ΤΟ 1821....



Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε … MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε πχ βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά):


Τρέμη: «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».



Πρετεντέρης: «Όχι μόνο αυτό Όλγα. Ενώ όλες οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν πλέον αντιληφθεί πως η χώρα χρειάζεται ηρεμία και ανάπτυξη γιατί αλλιώς οι Οθωμανοί θα σηκωθούν να φύγουν και θα μας αφήσουν μόνους μας, αυτοί οι αλιτήριοι κατσαπλιάδες, αυτές οι μειοψηφίες έχουν το θράσος να απειλούν τους νοικοκυραίους».

Τσίμας: «Έχεις δίκιο Γιάννη. Μάλιστα έμαθα πως αυτές οι περιθωριακές ομάδες κουκουλοφόρων – φουστανελοφόρων έχουν επικεφαλής έναν τύπο, Κολοκοτρώνη, κάπως έτσι, που έχει το θράσος να απειλεί με βία, φωτιά και τσεκούρι, την φιλήσυχη πλειοψηφία που την αποκαλεί προσκυνημένη».

Καψής: «Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι λέτε τόση ώρα, όμως το αδελφάκι μου που είναι μέγας δραγουμάνος του Μεγάλου Βεζίρη στην Ιστανμπούλ μου είπε πως αυτός ο …κοτρώνης και τα άλλα μπουμπούκια εξτρεμιστές Παπαφλέσσας και λοιποί είναι η αιτία που η Υψηλή Πύλη μας έχει στην μπούκα».

Τρέμη: «Σωστά Μανώλη. Όμως έχουμε τον ίδιο τον τρομοκράτη στο τηλέφωνο να τον ανακρίνουμε. Κύριε Κολοκοτρώνη με ακούτε; (Στα παράθυρα γύρω από την Τρέμη οι άλλοι τρεις κάνουν μορφασμούς απέχθειας).

Κολοκοτρώνης: «Συμπαθάτε με, δεν σας γρικώ καλά γιατί εδώ είμαστε έξω στον αέρα και το αγιάζι, και πέφτουν και κουμπουριές πότε – πότε».
Τρέμη: «Πείτε μας κ. Κολοκοτρώνη, που βρήκατε το θράσος να αναστατώνετε τον τόπο και να παραβιάζετε την νομιμότητα; Αφού οι προύχοντες που μας κυβερνούν έχουν κάνει μνημόνιο με τον Ιμπραήμ, εσείς τώρα τι θέλετε;»
Κολοκοτρώνης: (Μόλις πάει να πει μια συλλαβή, τον διακόπτει ο Πρετεντέρης).

Πρετεντέρης: «Όλγα, για ρώτα τον κύριο σε παρακαλώ … γιατί εμείς όλοι είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε σήμερα τους συνδικαλισμούς και τις μαγκιές που έκανε στα Δερβενάκια και την Τριπολιτσά».

Κολοκοτρώνης: (Πάει πάλι να μιλήσει, αλλά τον ξαναδιακόπτουν).
Τρέμη: «Μην μιλάτε κύριε, ο Γιάννης είπε να σας ρωτήσω, δεν σας ρώτησα ακόμα. Για απαντήστε λοιπόν, πως τολμάτε να σηκώνετε κεφάλι όχι μόνο στους Οθωμανούς αλλά και στους ευρωπαίους. Η ιερά συμμαχία Αγγλία – Γαλλία – Αυστροουγγαρία – Ρωσία μας είπε να κάτσουμε στα αυγά μας και να λέμε "σφάξε μας αγά μου ν’ αγιάσουμε". Εσείς τι παριστάνετε, ξέρετε καλύτερα από όλους αυτούς;»
Κολοκοτρώνης: (Πριν προλάβει να αρθρώσει λέξη, τον διακόπτει ο Καψής αυτή τη φορά).

Καψής: «Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το θέμα, όμως τώρα θυμήθηκα πως το αδελφάκι μου έγραψε τις προάλλες πως στο σεράϊ συζητιέται πολύ ότι πίσω από τις ταραχές είναι μια ύποπτη περιθωριακή οργάνωση που λέγεται "φιλική εταιρεία". Αυτοί δεν σέβονται τίποτα, έχουν διώξει όλους τους επενδυτές… φανταστείτε πως είχε έρθει ένας σοβαρός λόρδος ονόματι Έλγιν που έδωσε μια ολόκληρη φούχτα λίρες για να πάρει κάτι παλιομάρμαρα ο κουτόφραγκος, και αυτοί οι αμετανόητοι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν μαζί με κάτι ψευτοκουλτιουράδηδες κοραήδες και λοιπούς. Πάλι καλά που δεν τα κατάφεραν, γιατί η επένδυση αυτή δημιούργησε και θέσεις εργασίας, αυτούς που βοήθησαν να ξηλωθούν τα παλιομάρμαρα και αυτούς που τα φόρτωσαν στα καράβια του λόρδου».

Τσίμας: «Να προσθέσω, Μανώλη, πως αυτοί οι περιθωριακοί κουρελήδες έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα τη χώρα στα ευρωπαϊκά ανακτοβούλια. Κύριε Κολοκοτρώνη, το ξέρετε πως εξαιτίας σας ολόκληρος κόμης Μέτερνιχ έχει βάλει την Ελλάδα στο στόχαστρο;»

Κολοκοτρώνης: (Μόλις ανοίγει το στόμα του, τον διακόπτουν άλλη μια φορά).

Πρετεντέρης: «Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά Παύλο, έχουμε τώρα και καινούριο φρούτο – τον επαναστατικό τουρισμό. Έχουν πλακώσει και αναρχικοί από το εξωτερικό, σαν να μην έφταναν οι δικοί μας. Κάτι Σανταρόζα, κάτι Μπάϊρον και άλλα αποβράσματα. Μπάτε σκύλοι αλέστε γίναμε, κάνουμε και εισαγωγή ταραχοποιών».

Τρέμη: «Μάλιστα, Γιάννη, όλοι αυτοί μαζί με τους δικούς μας κάνουν και καταλήψεις σε δημόσια κτίρια. Δες τι έγινε στα κάστρα απ’ όπου πέταξαν έξω τις νόμιμες αρχές, δες τι έγινε στο Μεσολόγγι και αλλού. Πως θα προκόψει μετά από αυτά ο τόπος ; Αν μας πετάξουν έξω από το γρόσι, ποιος θα φταίει μετά;»

Κολοκοτρώνης: (Έχει βαρεθεί που δεν τον αφήνουν να μιλήσει και έχει φύγει από την γραμμή, ακούγεται του-του).

Τρέμη: «Ορίστε θράσος. Μας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα μας. Εδώ του κάναμε την τιμή να τον ακούσουμε στο φιλόξενο δελτίο μας, να εκθέσει τις απόψεις του ελεύθερα και δημοκρατικά. Αλλά τι ξέρουν από δημοκρατία αυτοί οι τρομοκράτες. Ας αλλάξουμε τώρα θέμα, να πούμε για τις φιλανθρωπίες της πρέσβειρας καλής θέλησης Μπαρντιν Χανουμ Μπουρέκ που εγκαινίασε σήμερα νέα πτέρυγα στο Λεπροκομείο Σπιναλόγκα μαζί με τον βεζίρη αρρώστιας Λομπέρ Μπέη. Θυμίζουμε πως στις 11 στην Ανατροπή ο Γιάννης φιλοξενεί τους αρχιραγιάδες Μπενιζέλ, Τσαμάρ και Καρα Τζαφέρ για να ακούσουμε επιτέλους και μια υπεύθυνη φωνή».

πηγή Φόρουμ Δραχμής





koukfamily

http://www.katohika.gr/2012/03/mega-1821.html

Αντιδράσεις για τους Ελεύθερους σκοπευτές


Η παρουσία ελεύθερων σκοπευτών στο χώρο της παρέλασης, στην πλατεία Συντάγματος και οι δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Οι προκλητικές δηλώσεις του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ Λ. Οικονόμου περί ελεύθερων σκοπευτών, εγείρει μείζον πολιτικό θέμα. Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης τρομοκρατίας, ενοχοποίησης των κοινωνικών διεκδικήσεων και καταστολής . Ο πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

«Οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν είναι για τους πολίτες εκεί. Είναι για εκείνους που θέλουν να επιφέρουν, ενδεχομένως, μιλάμε για την τρομοκρατία, μιλάμε για απειλές από τη διεθνή τρομοκρατία» σημείωσε ο κ. Λ. Οικονόμου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ







http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=133816&catID=1

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/03/blog-post_4846.html

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ - ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΣ… - Τα νεομνημονιακά τσουσουνάκια

Τα παιδάκια του antinews,  που κάποια στιγμή νόμισαν ότι τα αυγά τα αλωνίζουνε, βλέποντας την απίστευτη δημοκοσπική κατρακύλα της ΝΔ, ψάχνουν να φορτώσουν τη «βουτιά» στους «τους ανυπόληπτους διαμορφωτές της κοινής γνώμης γκαλοπατζήδες»  (άλλα εκλεκτά παιδάκια) που τους προσέλαβαν «τα μεγάλα συμφέροντα, αυτά που στήριξαν τον Παπανδρέου στην επιτυχημένη προσπάθειά του να διαλύσει τη χώρα για να στηρίξουν τον Βενιζέλο και να ακυρώσουν την προσπάθεια της ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση»
Δεν αφήνετε επί τέλους κατά μέρος ρε μυαλοαναρριχητικά το αηδιαστικό τροπάρι της «αυτοδυναμίας;»  Γίνεστε καταγέλαστοι ρε, δεν το καταλαβαίνετε;


Καλές και άγιες οι δημοσκοπήσεις όταν δίνανε τη διαφορά μεταξύ  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους 10.1%! Τώρα που η διαφορά μετράει 6,4% «η μεθόδευση του συγκροτήματος Λαμπράκη – Ψυχάρη και του Μπόμπολα είναι ξεκάθαρη. Να στηρίξουν όσο μπορούν το δικό τους άνθρωπο, Β. Βενιζέλο και να δώσουν αβάντες στα νεοπαγή κόμματα όπως αυτό του Κουβέλη και του Καμένου ώστε να πάμε σε πολυκομματική Βουλή κι ως εκ τούτου σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί όχι και με τον… Παπαδήμο πρωθυπουργό;»
Εδώ χειροκροτάνε για το μεγαλειώδες της σύλληψης… Ε, ρε «σύλληψη» που σας χρειάζεται, αλλά βλέπετε δεν υπάρχει δημοσιογραφική αστυνομία…

Τα νεομνημονιακά τσουσουνάκια του antinews  αυτοχριστήκανε «προστάτες» και συμβουλάτορες του Ελληνικού λαού: «Άρα κάτι άλλο παίζεται και ο κόσμος πρέπει να το προσέξει»
Θα το προσέξουμε, να είστε σίγουροι, όσο μας πρόσεξες ο Αντωνάκης ο Κομανέτσης και μας έσωσε από την πλήρη κατάρρευση… Αλλιώς μπορεί να είχαμε και 1.000.000 ανέργους, 30.000 άστεγους, 300.000 σιτιζόμενους στα συσσίτια των Δήμων και της Εκκλησίας και το μισό περίπου των Ελλήνων κάτω από το όριο της φτώχειας…


«Σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις, σε όλα αυτά που περνά ο Έλληνας δε μπορεί να αφήσει την ψήφο του να πάει χαμένη ή καμένη. Ούτε να επιτρέψουν για ακόμη μια φορά τα κόλπα των νταβατζήδων»
Να είστε βέβαιοι ότι θα το κάνουμε κι αυτό, δε θα αφήσουμε την ψήφο μας να πάει χαμένη… Θα φάει τέτοιο μαύρο ο Μέγας Κωλοτουμπίστας που θα είναι πολύ τυχερός να πιάσει το ποσοστό του Καραμανλή που τον έστειλε για βρούβες στην Κωπαΐδα… Που σημαίνει από τη Δευτέρα των εκλογών αρχίστε να ψάχνετε για το νέο  αρχηγό της «Γαλάζιας Παράταξης»



Καλά ρε μυαλοτουβλοχτισμένοι, για τόσο μαλάκα τον έχετε τον Ελληνικό λαό; Ποιά είναι ρε, η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ; Το ίδιο μνημόνιο στηρίζουνε και τον ίδιο κώλο στήσανε στους Ευρωτοκογλύφους επιβήτορές μας… Ή κάνω λάθος;



Το ωραίο, βέβαια, της υπόθεσης είναι ότι οι Νεοδημοκράτες κατηγορούν του Πασόκους για κλέφτες και μειοδότες και οι Πασόκοι τους Νεοδημοκράτες για ανίκανους απατεώνες και αρπαχτικά…
Και το τραγικό είναι, ότι και οι μεν και οι δε έχουνε δίκαιο!


 http://harryklynn.blogspot.com/2012/03/blog-post_2588.html

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6814.html

Τη χούντα δεν την υπακούς… Την ανατρέπεις!

blogging vs manipulation

Με τους προδότες δε συζητάς… Τους κρεμάς!!!

Σταματήστε πολλοί από εσάς να φέρεστε σα να ζούμε σε δημοκρατία και τίποτα να μην έχει αλλάξει… 

Αυτό που ζούμε δεν είναι απλά μία κακή διακυβέρνηση ανίκανων ανθρώπων! Είναι η επιβολή μίας χούντας από ξένα κέντρα με ξεκάθαρο σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας και την υποδούλωση του Ελληνικού λαού, ώστε να νιώθουν ασφαλείς και να δρουν ανενόχλητα στο έργο της απόλυτης λεηλασίας της… 
Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα και ο ύπουλος τρόπος παράδοσής της σε ξένα χέρια είναι ίσως πρωτόγνωρα ιστορικά! Όπου και αν επιχείρησαν να υποδουλώσουν άλλη χώρα ή λαό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αντίσταση των κατοίκων και αναγκάστηκαν ακόμη και σε πόλεμο προκειμένου να επιβληθούν… Μόνο εδώ κατάφεραν να δράσουν με τόσο ύπουλο τρόπο, τόσο μεθοδευμένα και με την αρωγή τόσων πρόθυμων δωσίλογων!!!


Σταματήστε λοιπόν να φέρεστε σα να ζείτε σε δημοκρατία και να δίνετε χρόνο στους δήμιους και στους βιαστές σας για να συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο! Σταματήστε να σφυρίζετε αδιάφορα και να θεωρείτε ότι πρόκειται για κακό που θα περάσει σύντομα… Αυτό το κακό ήρθε για να μείνει πολλές δεκαετίες και αφού τα αρπάξει όλα να πετάξει τους “άχρηστους” πλέον στον καιάδα!!! Αυτό που μας συμβαίνει δεν είναι μία αναπόφευκτη φυσική καταστροφή! Ούτε τα δεινά που μας προκαλούν είναι αναπόφευκτη “σωτηρία”!!! Πρόκειται για δόλιο σχέδιο διεστραμμένων εγκεφάλων που υλοποιείται εδώ και χρόνια… απλά τώρα θεώρησαν ότι έφτασε εκείνη η κρίσιμη ώρα για την τελική φάση… την τελική επίθεσή τους εναντίον μας!
Όσο λοιπόν τους ανεχόμαστε και τους αφήνουμε περιθώρια, τόσο περισσότερο νιώθουν ότι μπορούν να επιβληθούν! Το “δώσε θάρρος στο χωριάτη…” δε βγήκε τυχαία και τέτοιου είδους θάρρος και θράσος συνάμα παίρνουν μόνο αμόρφωτα υπερφίαλα και αλαζονικά κτήνη που ουδέποτε εργάστηκαν και τίποτα δεν απέκτησαν ή κατέκτησαν με κόπο αλλά προωθήθηκαν με σκοπό να αποτελέσουν όργανα των αφεντικών τους και ανδρείκελα που θα ανοίξουν το δρόμο στα σχέδιά τους… Η αμοιβή τέτοιων τύπων είναι μόνο μερικά αργύρια και η ανάγκη που έχουν να αποσπούν τα “μπράβο” του αφεντικού τους για να νιώθουν ότι “κάποιοι είναι”! Είναι γνωστό άλλωστε ότι όταν δεν έχεις μόρφωση και προσωπικότητα, χρειάζεσαι κάποιος άλλος να σου φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ για να σε προωθήσει…
Λόγω αυτής της ανάγκης τους και της απληστίας τους μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους, αφού η καταστροφή των αφεντικών τους σημαίνει και τη δική τους εξαφάνιση! Αυτά τα υποκείμενα δε διστάζουν να μας χλευάζουν καθημερινά, όσο νιώθουν ότι είναι υπό προστασία… Αυτά τα ανδρείκελα θα κάνουν ό,τι διαταχθούν ακόμη και αν είναι η δολοφονία πολιτών, η καταδίκη τους σε πείνα και εξαθλίωση, η καταδίκη μανάδων να αποχωριστούν τα παιδιά τους, η καταδίκη συνανθρώπων μας σε θάνατο μέσω αυτοκτονίας στην οποία τους οδηγούν και είναι οι ηθικοί αυτουργοί!!!
Είναι τόσο τυφλωμένοι από την εξάρτηση και τη ματαιοδοξία τους και παράλληλα τόσο κομπλεξικοί απέναντι στους δημιουργικούς (άρα και απαραίτητους για την κοινωνία) ανθρώπους που θα κάνουν τα πάντα για να μας κουνήσουν το δάκτυλο και να μας δείξουν ότι είναι “σπουδαίοι” και “αποφασισμένοι”…
Όμως μη γελιέστε… Πίσω από το βλοσυρό βλέμμα του μηδενικού Βενιζέλου, που παριστάνει το συνταγματολόγο ελέω της άλωσης των πανεπιστημίων από τους κομματικούς στρατούς ανίδεων διορισμένων, υπάρχει ένα χεσμένο από το φόβο του ανδρείκελο που ελπίζει ότι οι πάτρωνές του θα το σώσουν! Δίπλα στο Βενιζέλο βάλτε και όλο το συμφερτό των προδοτών και δωσίλογων… 
Τις ίδιες εντολές εκτελούν, τα ίδια αφεντικά υπηρετούν! Με πρωτεργάτες τον Παπούλια και τον Παπαδήμο που ήρθε και διορίστηκε με απ’ ευθείας εντολές από τα εξωθεσμικά και ανθελληνικά κέντρα… Άλλωστε, για να είμαστε δίκαιοι, οι ξένοι είναι λίγο πιο “έντιμοι” από τα ντόπια ανθελληνικά ανδρείκελα αφού και ότι ήθελαν να βάλουν τον άνθρωπό τους στην Ελλάδα έγραφαν σε δημοσιεύματα εξηγώντας μάλιστα ότι “πρέπει να είναι κάποιος που μιλάει Ελληνικά αλλά να μισεί τους Έλληνες”… και ότι “θέλουν να μας πάρουν τον πλούτο μας, τον ήλιο μας και τον αέρα μας” έχουν δηλώσει! Μάλιστα δήλωσαν ότι ό,τι κάνουν το κάνουν για να θωρακιστούν εκείνοι από τη “μόλυνση” της Ελλάδας και για να σώσουν το νόμισμά τους το ευρώ!!!
Τα ντόπια ανδρείκελα, βασιλικότερα του βασιλέως πάντα, δηλώνουν συνέχεια ότι μας “σώζουν” και θα το κάνουν έτσι και αλλιώς!!! Τώρα από πού ταυτίστηκαν τα προσωπικά τους συμφέροντα και ο αυτοσκοπός της επιβίωσης τους μέσω των αφεντικών τους με τα δικά μας συμφέροντα… είναι φαινόμενο που ανήκει μάλλον στη σφαίρα της ψυχιατρικής επιστήμης!!!
Για να σταθεί όμως τόσο καιρό η χούντα που επιβλήθηκε και για να την περιφέρουν ως “δημοκρατία” χρειάστηκε και μία σειρά άλλων παραγόντων και πουλημένων καθαρμάτων που δεν πρέπει να απουσιάσουν από το “κάδρο” μας, για να έχουμε την απόλυτη περιγραφή του εχθρού και να τον βάλουμε στο στόχαστρο… Μαζί λοιπόν με τα ανδρείκελα των πολιτικάντηδων (όλου του φάσματος) που είναι συνεργοί και στηρίζουν άμεσα και έμμεσα τη χούντα, υπάρχει και ένας κύκλος πέριξ αυτών που βοηθάει στην υλοποίηση της προδοσίας!
 
Αυτός ο κύκλος απαρτίζεται από τους επίορκους δικαστές και εισαγγελείς, ιδίως στους ανώτερους που βρίσκονται στο επίκεντρο της διαφθοράς και τόσα χρόνια “καθαρίζουν” μέσω του αρχείου τους και των απαλλαγών τους όλη την πολιτικο-οικονομική σαπίλα της χώρας έναντι υψηλών αμοιβών και ειδικών προνομίων… βρίσκεται σύσσωμη η αστυνομία που καταπατώντας το σύνταγμα και τον όρκο της προφυλάσσει προδότες και στρέφεται ενάντια στον Ελληνικό λαό… βρίσκονται διάφοροι διορισμένοι από το σάπιο πολιτικό σύστημα σε θέσεις κλειδιά για να υπηρετήσουν τη λεηλασία και την προδοσία… βρίσκονται όλοι όσοι υπηρετούν το μηχανισμό προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, ιδιωτικών και δημόσιων ΜΜΕξαπάτησης!
Όλοι αυτοί απαρτίζουν τον κύκλο των προδοτών που δρουν ενάντια στα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι η τιμωρία τους και βρίσκεται κοντά και θα είναι παραδειγματική! Κανείς από όσους συνέβαλαν δε θα γλιτώσει από την τιμωρία… Και η τιμωρία για τους προδότες, για όλο αυτό το μηχανισμό, είναι μία!
Έχει έρθει η ώρα που σε μία τέτοιου μεγέθους προδοσία, πρωτοφανούς στα παγκόσμια χρονικά, ο καθένας πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο και να πολεμήσει… Ή με τους προδότες ή με τον Ελληνικό λαό! Μεταξύ μας διαφορές έπονται… Διότι τώρα ο αγώνας δεν είναι απλά ταξικός, δεν έχει να κάνει μόνο με εργασιακά δικαιώματα! Τώρα ο αγώνας είναι καθαρά απελευθερωτικός!!! Τα επιμέρους θα λυθούν και θα αποκατασταθούν μετά την απελευθέρωση…
Ο ίδιος ο εχθρός το γνωρίζει θέτοντας τον Ελληνικό λαό στη θέση του “εσωτερικού εχθρού”! Θεωρεί ακόμα ότι ίσως μπορεί να μας φοβίσει!!! Θεωρεί ότι επειδή έχει γύρω του μία στρατιά ένστολων καθαρμάτων επίορκων που τον υπηρετούν, μπορεί να γαυγίζει και να επιβάλλεται!!! Θεωρεί ότι μπορεί ακόμη να μας προκαλεί, κρυπτόμενος πίσω από ένοπλους αλήτες, που αφού διάλεξαν να υπηρετήσουν την προδοσία αντί του συντάγματος πρέπει να τιμωρηθούν και ανάλογα… Είπαμε, μόλις κόψουμε το σάπιο θα φύγουν και τα σκουλήκια… 
Μόνο που αυτοί τη φορά είμαστε πιο έξυπνοι και δε θα είμαστε τόσο “γαλαντώμοι”! Θα διαλύσουμε το σάπιο και θα λιώσουμε τα σκουλήκια!!! Για να απαλλαγούμε οριστικά και να πάρουν το μήνυμα και οι επόμενοι επίδοξοι που οραματίζονται ότι μπορούν να μας καβαλήσουν…
Όπως προείπα…
Τη χούντα δεν την υπακούς… Την ανατρέπεις!!!
Με τους προδότες δε συζητάς… Τους κρεμάς!!!
Εμείς λοιπόν καλούμαστε πλέον σε αυτή την ανατροπή και στην τιμωρία των προδοτών…
 
Εμείς καλούμαστε να τους διαλύσουμε οριστικά και να καταστήσουμε άχρηστο το μηχανισμό προπαγάνδας τους…
 
Εμείς καλούμαστε να μην ανεχθούμε άλλο τους προδότες και την προσβολή να μας επιβάλουν αν θα πάμε στις παρελάσεις ή πού θα σταθούμε…
 
Εμείς καλούμαστε να μην επιτρέψουμε στους προδότες να αμαυρώσουν με την παρουσία τους την ιστορική μνήμη και τους αγώνες για την ελευθερία, των προγόνων μας…
 
Θα επιτρέψουμε στους προδότες να μετατρέψουν την εθνική ΜΑΣ γιορτή της 25ης Μαρτίου, μνήμη απελευθερωτικού αγώνα, σε επίδειξη ισχύος τους εναντίον μας και χλευασμό της ιστορικής μας μνήμης…;
 
Θα τους επιτρέψουμε να στείλουν το μήνυμα στα έξωθεν ανθελληνικά συμφέροντα που υπηρετούν, ότι μας έχουν του χεριού τους και υποταγμένους έτοιμους για τη σφαγή και τη λεηλασία…;
Αν ζούσε σήμερα ο Κολοκοτρώνης θα τους είχε ήδη κόψει τα κεφάλια!
Αυτό πλέον είναι δικό μας καθήκον και πρέπει να το πράξουμε εμείς!



Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters