Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Αδέρφια ! ! ! Έλληνες ψιλά τις καρδιές ! ! !

Εδώ τα ελευθέρα ακόμα ιστολογία ....

Έλληνες,  οι εισβολείς βρίσκονται στα πρόθυρα της Ελλάς

Αδέρφια ! ! !  κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του μετώπου ο εισβολευες εισέρχεται με όλες τις προφυλάξεις στη έρημη χώρα  με τα κατάκλειστα σπίτια .

Έλληνες ψιλά τις....
καρδιές ! ! !

Προσοχή ! ! ! Τα ελεύθερα ιστολογια ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικά ,  θα είναι κατοχικά και θα μεταδίδουν ψέματα !

Έλληνες ο πόλεμος μας συνεχίζετε , και θα συνεχιστή μέχρι της τελικής νίκης ! ! !

 ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ! ! !
Τελευταία εκπομπή του Κ. Σταυρόπουλου 1940 ....Ακριβώς το ίδιο ζούμε σήμερα δεν το έχετε καταλάβει ακόμα;;;; τι περιμένετε ;;;


http://katohika.blogspot.com/2011/04/blog-post_8115.html

Συνάντηση της Λέσχη Bilderberg στο St Moritz της Ελβετίας, από 9 έως 12 Ιουνίου


Του James P. Tucker Jr. από το American Free Press (AFP) / Μετάφραση: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Η σκιώδης ομάδα των ελίτ, γνωστή ως Λέσχη Bilderberg θα έχει την ετήσια συνάντησή της αυτό το χρόνο στην πόλη θέρετρο του St Moritz, στη νοτιοανατολική Ελβετία, από 9 έως 12 Ιουνίου, αλλά θα έχουν αρκετή παρέα.
Το St. Moritz βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Νταβός, το μέρος που γίνεται τακτικά η υψηλή συνάντηση χιλιάδων τραπεζιτών, πολιτικών ηγετών και άλλων ‘ευγενών’ υπό το λεγόμενο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Όμως, σε αντίθεση με το Νταβός, όπου ο Τύπος είναι πάντα ευπρόσδεκτος, η Λέσχη Bilderberg εξακολουθεί να προσπαθεί να διατηρήσει την απόλυτη μυστικότητα.
Η Bilderberg έχει συνεδριάσει στην Ελβετία, τέσσερις φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ στην ίδια πόλη. Κανονικά, όταν η ‘αδελφή’ της η Τριμερής Επιτροπή (TC), συναντιέται στη Βόρεια Αμερική, η Bilderberg κάνει το ίδιο, επίσης. Φέτος, οι της TC θα συναντηθούν στην Ουάσιγκτον από 8 έως 10 Απριλίου, αλλά τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ αποφεύγουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσουν τον Τύπο.
Η Bilderberg έχει χαρακτηριστεί ως η πιο κλειστή και μυστικοπαθής ομάδα στον κόσμο. Για να γίνει κάποιος δεκτός, πρέπει να είναι ιδιοκτήτης κάποιας πολυεθνικής τράπεζας, ή κάποιας πολυεθνικής εταιρείας ή κάποιας χώρας. Από την πρώτη συνεδρίασή της το 1953, έχουν παρευρεθεί στις συναντήσεις της κορυφαίοι ισχυροί του πλανήτη, οικονομικά μυαλά και ηγέτες του κόσμου.
Οι σύνεδροι της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ ελπίζουν ότι ένα μέρος της κοινής τους ατζέντας με αυτούς της Τριμερούς Επιτροπής (‘Trilateralists’) θα υλοποιηθεί από τη στιγμή που θα συναντηθούν: μια εισβολή των ΗΠΑ στη Λιβύη θα οδηγήσει σε αύξηση της αναταραχής στη Μέση Ανατολή κι έτσι η Αμερική θα μπορεί να προχωρήσει σε πόλεμο με το Ιράν, εξ ονόματος του Ισραήλ.
Όπως έχει συμβεί εδώ και πολλά χρόνια, τα μέλη της Μπίλντερμπεργκ θα κλαψουρίσουν για το πώς οι «κακοί εθνικιστές» μπλοκάρουν τις προσπάθειές τους για την πραγματοποίηση της παγκόσμιας κυβέρνησης. Θα διατάξουν οι τιμές του πετρελαίου να αναρριχηθούν ώστε οι απελπισμένοι Αμερικανοί να μπορούν να γίνουν πιο πρόθυμοι να παραιτηθούν από την εθνική κυριαρχία τους για χάριν μίας παγκόσμιας δια-κυβέρνησης. Θα προωθήσουν τους πολέμους για το κέρδος και θα προωθήσουν το αίτημα για μια παγκόσμια κυβέρνηση για την επιβολή της ειρήνης, λες και η ειρήνη μπορεί να επιβληθεί.
Είναι αλήθεια, ειρωνικό το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην Bilderberg αγαπούν την Ελβετία, καθώς απέχουν τόσο πολύ πολιτικά από την Ελβετία, η οποία είναι μια μη παρεμβατική ουδέτερη χώρα εδώ και τέσσερις αιώνες. Δεν έχει λάβει μέρος σε κανένα αιματηρό πόλεμο.
Οι Bilderbergers μπορούν να ελπίζουν σε ένα δυνατό χαιρετισμό από το AFP, και από άλλα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. Στην Ευρώπη, μεγάλες μητροπολιτικές εφημερίδες από το Παρίσι, το Λονδίνο και άλλες πόλεις δίνουν μεγάλη κάλυψη στην Bilderberg.
Όμως στις ΗΠΑ, εφημερίδες όπως η Washington Post, η New York Times και η Los Angeles Times και πολλές άλλες θα υποβληθούν σε φίμωση, επειδή οι κορυφαίοι εκπρόσωποί τους είναι και οι ίδιοι μεταξύ των συμμετεχόντων στην Bilderberg.

Γελούν στο ΝΑΤΟ με τους Τούρκους – Παγίδα οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες

Του Δημήτρη Μπεκιάρη - Η απόφαση της Τουρκίας να ναυλώσει το εμπορικό πλοίο “Ankara”, το οποίο συνοδευόταν από 12 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 και από μία φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, με σκοπό να φθάσει στο λιμάνι της Βεγγάζης για τον απεγκλωβισμό 250 ατόμων από την Μισράτα και τη Βεγγάζη έχει προκαλέσει άκρως ειρωνικά σχόλια και ενόχληση στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Ειρωνικά σχόλια, διότι η Τουρκία επιχειρεί με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας κάθε συγκυρία να καταστήσει σαφείς τις νέο- οθωμανικές βλέψεις της, λειτουργώντας καιροσκοπικά, και ενόχληση διότι η Άγκυρα στην απόφασή της αυτή αγνόησε πλήρως τους κανόνες ασφαλείας και δεν ειδοποίησε το ΝΑΤΟ, πραγματοποιώντας μία «θεατρική παράσταση» υπό τη μορφή εθνικής αποστολής με αντικειμενικό σκοπό να εμφανιστεί ως εγγυήτρια δύναμη στην περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου.

Σχετικά με την επιχείρηση απεγκλωβισμού ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι «Αυτή η επιχείρηση έστειλε μηνύματα που δεν άρεσαν σε ορισμένες δυνάμεις στη Μεσόγειο».
Σε πολλές μεσογειακές χώρες, όμως, υπάρχει η πεποίθηση ότι το «μεσογειακό show», το οποίο διοργάνωσε η Τουρκία εντάσσεται στις «αυτοκρατορικές φιλοδοξίες» του Αχμέτ Νταβούτογλου. Εκτός αυτού καλό είναι να υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κατέστησε εξ αρχής δηλωτικές τις προθέσεις της για έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής ανοικτά της Βεγγάζης.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Γιώργος Παπανδρέου αποκάλυψε κατά την, προ ημερών, ενημέρωση των κομμάτων στη βουλή για τις εξελίξεις στη Λιβύη ότι «Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να αναλάβει την διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη, να διαχειριστεί το αεροδρόμιο της Βεγγάζης και να αναπτύξει ναυτικές δυνάμεις, ακούστε, για τον έλεγχο της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Βεγγάζης και Κρήτης».


Διαδηλώσεις κατά Ερντογάν
Τη Δευτέρα που πέρασε αντικαθεστωτικοί επιτέθηκαν τόσο στο τουρκικό προξενείο στη Βεγγάζη, όσο και σε τουρκικό πλοίο της Ερυθράς Ημισελήνου το οποίο έχει φτάσει στη Βεγγάζη με σκοπό να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια. Μάλιστα σε διαδήλωση κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, κάποιοι από τους διαδηλωτές αφαίρεσαν την πινακίδα από την πρόσοψη του κτηρίου του τουρκικού προξενείου. Επίσης οι αντικαθεστωτικοί δεν έδωσαν άδεια για την εκφόρτωση του τουρκικού πλοίου της Ερυθράς Ημισελήνου.
Μάλιστα, όπως δήλωσε σχετικά ο πρόξενος της Τουρκίας στη Βεγγάζη Αλί Νταβούτογλου, τις προηγούμενες ημέρες το προξενείο της γειτονικής χώρας είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, ενώ η διαδήλωση κατά του Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι η πρώτη που έχει διοργανωθεί στη Βεγγάζη, αφού της χθεσινής είχε προηγηθεί άλλη μια την Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Selcuk Unal χαρακτήρισε τις διαδηλώσεις σε βάρος της Τουρκίας προβοκάτσια μιας μικρής ομάδας, ενώ τόνισε ότι η Άγκυρα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις.


Μηνύματα
Οι αντιδράσεις των αντικαθεστωτικών είναι εύλογες αν σκεφτεί κανείς ότι η Τουρκία είναι μία από τις χώρες, οι οποίες μπλόκαραν αρχικά την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, ενώ πριν από λίγες ημέρες από το Λονδίνο, όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν τάχθηκε ανοιχτά κατά του εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι η Άγκυρα επιθυμεί και επιδιώκει μία εκεχειρία, η οποία θα εγγυηθεί την πολιτική αλλαγή στη Λιβύη και όχι σε μία μόνιμη εκεχειρία, η οποία θα οδηγήσει σε διαμελισμό της χώρας. Όπως είναι φανερό η Τουρκία δεν θέλει να τεθούν σε κίνδυνο τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, τα οποία έχει στη Λιβύη, δεδομένου μάλιστα ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με το καθεστώς Καντάφι, υπήρξαν ιδιαίτερα στενές μέχρι σήμερα.
Τα μηνύματα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν προς τους αντικαθεστωτικούς στη Βεγγάζη αναφορικά με την έναρξη πολιτικού διαλόγου, τη διενέργεια εκλογών και τη μεταβίβαση της εξουσίας στη νέα κυβέρνηση, μεταφέρει ο πρέσβης Ομούρ Σολεντίν, ο οποίος είναι ειδικός απεσταλμένος της Άγκυρας και έχει διατελέσει κατά το παρελθόν πρέσβης της Τουρκίας στη Λιβύη.


newscode
http://greeknation.blogspot.com/2011/04/blog-post_4208.html

Και το... χασίς συνδέει Σόρος και Παπανδρέου!

soros papandreouΗ συνάντηση του Τζόρτζ Σόρος με τον Γιώργο Παπανδρέου που πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, σχολιάστηκε εντόνως και σχολαστικώς από όλο τον τύπο και τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.  



Μάθαμε (και σίγουρα δεν μάθαμε κάποια άλλα) το τι συζητήθηκε μεταξύ τους, το γιατί βρέθηκε στην Ελλάδα ο μεγαλο... απατεώνας ή επενδυτής (οι γνώμες διίστανται) και διάφορα άλλα. Αυτό που κανείς δεν θυμήθηκε είναι ότι τους δύο άνδρες, εκτός από τις κοινές απόψεις τους σε... οικονομικά ή και διεθνή ζητήματα, ενώνει μια ακόμη ιδεολογική επιλογή.
Η προάσπιση του δικαιώματος της... ελεύθερης χρήσης ναρκωτικών. Θυμίζουμε ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε παλαιότερα ταχθεί υπέρ της ελεύθερης χρήσης χασίς. Και ο Τζόρτζ Σόρος όμως χρηματοδοτεί στις ΗΠΑ αρκετές οργανώσεις που υποστηρίζουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Πέραν λοιπόν όλων των άλλων υπάρχει και αυτός ο συνεκτικός δεσμός.
Διαβάστε κι αυτό http://www.elora.gr/portal/greece/14-economy/3018-2011-04-04-16-55-41

http://elora.gr/portal/greece/5-hellas/3026-2011-04-06-17-59-33

Ο εβραίος David νέος Πλανητάρχης με την βοήθεια της αυτοκρατορίας του Μέρντοχ

 Αναδημοσίευση από : TheSecretRealTruth
 ( Το σύστημα είναι δεδομένο πως θα προβάλλει αργά η γρήγορα κάποιον καθαρόαιμο δικό του "Μεσσία" που θα εκπληρώσει τους πόθους των απανταχού Σιωνιστών και "Illuminati" ... Το ζητούμενο είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να γνωρίζουμε πως όποιον προωθεί το σύστημα σίγουρα δεν το κάνει για το "καλό" μας...)

Dan Stellar
H πανίσχυρη Λέσχη «Μπίλντερμπεργκ» προωθεί ένα νεαρό 31 ετών οικονομολόγο και νομικό σύμβουλο του ΔΝΤ ως τον επόμενο πρόεδρο τον ΗΠΑ και πλανητάρχη στην μελλοντική Παγκόσμια Κυβέρνηση!
Σύμφωνα με σχετικά καλυμμένο δημοσίευμα ξένης εφημερίδας ο νεαρός αυτός ο οποίος προωθείται  από όλους τους ισχυρούς της Γης («Μπίλντερμπεργκ», «Ιλλουμινάτι») είναι Εβραϊκής καταγωγής και ονομάζεται, τι άλλο; David!
Η εφημερίδα αναφέρει ότι στην πρόσφατη κρυφή και μυστική συνεδρίαση της Λέσχης (όπως είναι οι περισσότερες συνεδριάσεις) οι ισχυροί του κόσμου που παραβρέθηκαν ομόφωνα εξέφρασαν τη στήριξή τους στον David, «στο νέο χαρισματικό και πολύ γοητευτικό» μελλοντικό αρχηγό της Παγκόσμιας Κατάστασης.
Ο οποίος David – σύμφωνα με την εφημερίδα – εκτός από χαρισματικός και γοητευτικός «είναι ιδεολόγος και φιλειρηνιστής, μιλάει άπταιστα 8 γλώσσες και θεωρείται ένας από τους εξυπνότερους ανθρώπους με πάρα πολύ υψηλό δείκτη νοημοσύνης»!
Το πιο εκπληκτικό όμως είναι το ποια είναι η εφημερίδα που ανέφερε τα παραπάνω. Η εφημερίδα είναι η ‘The Australian’ η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα της Αυστραλίας.
Και το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι σε ποιον ανήκει η εφημερίδα αυτή.
murdoch1
Η εφημερίδα ‘The Australian’ ανήκει στον πιο δυνατό άνθρωπο του τομέα της Επικοινωνίας του κόσμου στον Ρούπερτ Μέρντοχ, τον πλανητάρχη των Παγκόσμιων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Τον άνθρωπο που του ανήκουν τα μεγαλύτερα και δυνατότερα ΜΜΕ της Αυστραλίας, της Βρετανίας, της Αμερικής, της Ασίας, τα μεγαλύτερα διεθνή δορυφορικά και ψηφιακά Τηλεοπτικά Κανάλια, τα ισχυρότερα Αμερικανικά στούντιο παραγωγής ταινιών και δεκάδες εκδοτικοί οίκοι. Μόνο οι τίτλοι των εφημερίδων που του ανήκουν ανέρχονται σε εκατοντάδες!
Η πορεία του Ρούπερτ Μέρντοχ μόνο ‘ανθρώπινη’ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αφού με τους ισχυρούς προστάτες του κατέκτησε πριν 30 χρόνια όλα τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, στη συνέχεια κατάφερε να εξαγοράσει όλα τα δυνατά και ιστορικά ΜΜΕ της Βρετανίας νικώντας δεκάδες Βρετανούς βαρόνους των Media με ιστορία 200 και 300 ετών (The Times, Sunday Times, the Sun, News of the World, BSkyB,  κλπ). Την δεκαετία του 1980, όλος ο κόσμος απορούσε πού βρίσκει τόση δύναμη και τους αγοράζει όλους ενώ ανεβοκατεβάζει όποια κυβέρνηση θέλει στη Βρετανία!
Και δεν σταματάει φυσικά εδώ.
Τη δεκαετία του ’90 κάνει ‘απόβαση’ στην Αμερική και αγοράζει όλα τα μεγάλα αμερικάνικα Μέσα Επικοινωνίας. Εφημερίδες και Οργανισμοί (New York Post, Wall Street Journal, Dow Jones, κλπ) τηλεοπτικά κανάλια και studios (FOX, 20th Century Fox Television, 20th Century Fox Studios κλπ κλπ)
Και τη δεκαετία του 2000, βλέποντας τη μεγάλη σημασία της Ασίας και την ανάπτυξη της Κίνας παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία κινέζα (!) και ανοίγει δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια σε όλες τις Ασιατικές χώρες (!)
Η αυτοκρατορία του ΜΜΕ του Μέρντοχ μπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο να ανεβοκατεβάζει κυβερνήτες και ηγέτες.
Και είναι ο άνθρωπος (;) που μπορεί να επιβάλλει όποιον νέο Πλανητάρχη αποφασίσουν αυτοί που του έχουν δώσει τέτοια υπέρτατη δύναμη. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα η στήριξή του στον Ομπάμα (!)
Γιατί ο Μέρντοχ έχει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη από τον βαρόνο των ΜΜΕ Elliot Carver, ήρωα της ταινίας James Bond  με τον χαρακτηριστικό τίτλο ‘Tomorrow Never dies’ (Το Αύριο Ποτέ δεν Πεθαίνει) – τυχαίο δεν νομίζω;
Στην ταινία ο Carver - έχοντας πολύ λιγότερα ΜΜΕ από ό,τι ο Μέρντοχ - δημιουργούσε όποια γεγονότα και ειδήσεις ήθελε αυτός, όποιον πόλεμο ήθελε, και όποιους ηγέτες ήθελε.
Πόσο μάλλον λοιπόν ο πραγματικός υπέρ-βαρόνος των Διεθνών ΜΜΕ – Μέρντοχ που διαθέτει ένα στρατό ολόκληρο από Μέσα Επικοινωνίας.
Όλα ξεκίνησαν από την εφημερίδα του ‘The Australian’ για το μελλοντικό Πλανητάρχη εβραίο David. Σε λίγο καιρό μέσω των άπειρων ΜΜΕ μπορεί να τον αναδείξει και να τον επιβάλει.

Έτσι, για πληροφόρησή σας όλα τα μεγαλοστελέχη της αυτοκρατορίας Μέρντοχ, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης είναι Εβραίοι.

http://luciferian-temple.blogspot.com/2011/04/david.html

ΣΦΑΓΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

15 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε η κάμερα του Ράδιο Ηγουμενίτσα στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας από συμπλοκές λαθρομεταναστών.
Υπάρχουν μέχρι στιγμής 15 τραυματίες κάποιοι σοβαρά.
Με τσεκούρια, μαχαίρια, μπαλτάδες, λοστούς, πέτρες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε συγκρούονται μεταξύ τους.
Δεν δίστασαν να πετάξουν ακόμα και μολότοφ στους λιμενικούς και τους αστυνομικούς στην πύλη εισόδου ενώ οι ....

πέτρες έπεφταν βροχή.


 
Μπήκαν και μέσα στο λιμάνι κυνηγώντας ομάδα Κούρδων που είχαν μπει μεσα για να προφυλαχτουν.
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ Ή ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.
Η κινηση στην Εγνατία εχει διακοπει και η κυκλοφορια γινετε απο το Καρτερι


ΠΗΓΗ

Ο αόρατος Άδης και η Καινή διαθήκη

Ένταση από ποιους;

Γράφουν κάποιοι, ότι
"...από περίεργους κύκλους του σύγχρονου Ελληνικού Εθνισμού δημιουργείται ένταση ώστε η αρχαία Ελλάδα να φαντάζει πλήρως ανεξάρτητη ως προς τις συνήθεις και τα θρησκευτικά έθιμα με την σημερινή",
ωστόσο για την κατανόηση των παραγόντων που επηρέασαν τόσο την πορεία της ελληνικής θρησκευτικής εκπαίδευσης και εν γένει Παιδείας
-ως εκ τούτου και τα θρησκευτικά έθιμα- κατά την διάρκεια  της παρελθούσης (πριν τουρκοκρατίας) αλλά και παρούσης χριστιανοκρατίας είναι απαραίτητη η σύγκριση της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων και  των εκχριστιανισθέντων Νεοελλήνων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Άδης.

Ετυμολογία

Αΐδης, Αϊδωνεύς, Άις, Αΐδας.
Αν και ο Πλάτων στην «Πολιτεία» του λέει ότι η ψυχή στον άλλον κόσμο κατανοεί το θείο και ως εκ τούτου η λέξη προέρχεται από το ειδέναι : γνωρίζει, κατανοεί, επικρατέστερη είναι η εκδοχή ότι η  λέξη είναι σύνθετη από το στερητικό α και -ίδης = ο μη φαινόμενος, ο αόρατος καθώς μετά την τιτανομαχία, στην οποίαν έλαβε μέρος έφερε επί της κεφαλής την «κυνήν» μία περικεφαλαία από δέρμα κυνός, ή οποία τον καθίστα αόρατο. Ανεξήγητο παραμένει το φαινόμενο (πιθανώς η συλλογική μνήμη του Ελληνικού λαού το καθιστά αδύνατο) ότι πρώτοι Χριστιανοί συγγραφείς υιοθέτησαν το όνομα Άδης και μάλιστα η  λέξη συναντάται στην Καινή διαθήκη:  

Αποκάλυψις  20  13  Και έδωκεν η θάλασσα τους εν αυτή νεκρούς, και ο θάνατος και ο άδης έδωκαν τους εν αυτοίς νεκρούς, και εκρίθησαν έκαστος κατά τα έργα αυτών. 

Η ειδοποιός διαφορά

 Μαθαίνουμε ότι στην κάθοδο του Οδυσσέα στον Αδη, η  Αντίκλεια του εξήγησε πως όταν πεθαίνουν οι θνητοί, δε συγκρατούν τα κόκαλα και τις σάρκες τους, παρά κυκλοφορούν σαν σκιές στον Κάτω Κόσμο, αλλά η ειδοποιός διαφορά γίνεται κατανοητή ακόμη και σε μη ακαδημαϊκούς , θεολόγους και άλλους περισπούδαστους ή μη
 τους συστήματος όταν συναντάει ο Οδυσσέας τον Αχιλλέα στον Αδη, ο οποίος του λέει:
«Περίλαμπρε Οδυσσέα,
το θάνατο μη μου ζητάς με λόγια να γλυκάνης.
Κάλλιο στη γης να βρίσκομουν, κι ας δούλευα σε ανθρώπου
 μικρού, με δίχως βιός πολύ, παρά στον Άδη να είμαι,
και βασιλέας να λέγουμαι των πεθαμένων όλων...»
Δηλαδή σε καμία περίπτωση ο Αχιλλέας δεν θα  ήθελε να είναι βασιλιάς ούτε των ουρανών (κάλλιο στη γης να βρίσκομουν,...) αλλά ούτε στον κάτω κόσμο.
Σε αυτό ακριβώς το σημείοβρίσκεται η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων και  των εκχριστιανισθέντων Νεοελλήνων. Για τον αρχαίο Ελληνα η αξία της παρούσης ζωής ήταν το ζητούμενο, βίωμα του,  και όχι κάποια αμφισβητούμενη μεταθανάτια σωτηρία όπως την συναντάμε σήμερα στον Χριστιανισμό, στον Ιουδαίσμό και στο Ισλάμ οι οποίες είναι καθαρά σωτηριολογικές, κτησιολογικές, ταυτόσημες θρησκείες με κοινό προπάτορα τους τον Αβραάμ, και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με την κοσμολογική αρχαιοελληνική κοσμοθεώρηση.
Εκ των προαναφερθέντων εύκολα μπορεί να συμπεράνει λοιπόν κανείς ότι η αρχαία Ελλάδα δεν φαντάζει πλήρως ανεξάρτητη ως προς τις συνήθεις και τα θρησκευτικά έθιμα με την σημερινή, αλλά είναι.
Νίκος Σάμιος

http://alfeiospotamos.blogspot.com/2011/04/blog-post_9895.html

Έλληνες οι πρώτοι επισκέπτες της Αμερικής!


Η αμερικανίδα αρχαιολόγος Anne Terry White στο βιβλίο της «Προϊστορική Αμερική» , για τους τύμβους που απλώνονται κατά εκατοντάδες από τον κόλπο του Μεξικού μέχρι και το Ουισκόνσιν, γράφει: « .Ποιος τους ύψωσε αυτούς τους τύμβους εδώ και γιατί;», ρωτούσαν οι Ευρωπαίοι πρώτοι άποικοι της Αμερικής, τους Ινδιάνους. Εκείνοι δεν ήξεραν τίποτα. Και όταν ήρθαν οι αρχαιολόγοι και έσκαψαν πολλούς τύμβους ανακάλυψαν μέσα σ' αυτούς μαργαριτάρια, περιδέραια, ορειχάλκινες ασπίδες, μαχαίρια, ξίφη, πέλεκεις, χάλκινα δόρατα, κοσμήματα από ....

χρυσό και ασήμι, αγγεία με διάφορες καλλιτεχνικές μορφές.

Οι κατασκευαστές των τύμβων αυτών δεν ήταν Ινδιάνοι. Από πού λοιπόν είχαν έρθει και ποιοι στην Αμερική; Ήταν Κινέζοι, Αιγύπτιοι; Ή μήπως είχαν έρθει από την χαμένη Ατλαντίδα, από την χώρα της Θεάς Μά;»

Ο τουριστικός οδηγός της Παναμερικανικής Εταιρίας Σιδηροδρόμων, «Μπέρλιγκτον Ρούστ» ( 1962), γράφει: «Υπάρχουν εδώ ίχνη ενός χαμένου πολιτισμού, μιας φυλής της οποίας η προέλευση και η εποχή της ακμής της, αποτελούν για τους αρχαιολόγους ένα άλυτο μυστήριο. Φαίνεται ότι οι αφηγήσεις του Πλάτωνα είναι αληθινές. Ως αληθινές δε, τις πιστεύει και ο αρχαιολόγος Ντόναλυ.

Ο δρόμος που περνά από τα αρχαία μνημεία του Γκρήκ Αμφιθέατερ και από τις πύλαρις οφ Έρκουλους(πύλες του Ηρακλή) είναι για τους αρχαιολόγους ιδιαίτερα δημοφιλής.».

Τέτοιες αναφορές σε θέματα που δεν έχουν ακόμη μέχρι σήμερα επαρκώς εξηγηθεί, ίσως ουδέ καν μερικώς, πολλοί συγγραφείς, ερευνητές αλλά και αρχαιολόγοι ακόμη και περιοδικά ή τουριστικοί οδηγοί, κάνουν αφήνοντας κάποια υπονοούμενα ή ακόμη και δίνοντας τις δικές τους ερμηνείες οι οποίες όμως συγκλίνουν πάντα προς ένα συμπέρασμα κοινό. Ότι δηλαδή Έλληνες ήταν εκείνοι οι πρώτοι επισκέπτες της Ηπείρου αυτής που ήρθαν και άφησαν τα αχνάρια του πολιτισμού τους να σταθούν αρωγοί στην πολιτισμική ανάπτυξη των ιθαγενών της μεγάλης ηπείρου της Δύσης.

Τα αρχαία Ινδιάνικα κείμενα γράφουν: « Ήσαν οι άνδρες του Ανού-Καν, ο Μάγκο Κάπο ήταν ο σοφός τους. Δεν ήθελαν να μας κάνουν δούλους. Ύστερα ο αρχηγός τους Μπάλαμ ανέβηκε σε ένα μεγάλο πάε(=πλοίο) και έφυγε βεβαιώνοντας μας ότι θα ξανάρθει.». Αυτά αναφέρει το Troano, ένα πανάρχαιο κείμενο των Ινδιάνων της Αμερικής το οποίο βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.

Ο Ανού-Καν ήταν ο βασιλιάς Ουρανός που φέρεται να είναι και ο πρώτος αποικιστής της Αμερικής. Ο Μπάλαμ είναι ο Βήλος- Κρόνος ο Βάλτερ των σκανδιναβών και ο Βάαλ της Μεσοποταμίας. Ο Μάγκο -Κάπο ο μεγάλος σοφός ακόλουθος του Μπάλαμ είναι ο Γραμματέας του Κρόνου Ερμής Τρισμέγιστος.

Ένα άλλο ινδιάνικο κείμενο γράφει σχετικά με τους πρώτους εποικιστές της Αμερικής: « Όταν επληθύνθησαν οι άνθρωποι στην γη, άλλοι τράβηξαν προς την Ανατολή και άλλοι ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην χώρα μας. Όλος ο κόσμος μιλούσε τότε την ίδια γλώσσα και οι άνθρωποι Μαύροι και Άσπροι ζούσαν στην εποχή εκείνη ειρηνικά.»(Popol vux, αρχαίο κείμενο των Ινδιάνων της Γουατεμάλας, μέρος Γ΄ κεφ. 20, Μέρος Δ΄ Κεφ. 11ο).

Ακόμη η Ηenrietta Mertz στο βιβλίο της «The Wine dark sea», με ατράνταχτα στοιχεία αποδεικνύει ότι τόσο οι Αργοναύτες όσο και ο Οδυσσέας είχαν φτάσει ο μεν πρώτοι στην Νότιο Αμερική, ο δε ήρωας της Τροίας έως τον κόλπο του Μεξικού. Η αμερικανίδα συγγραφέας της «Σκοτεινής Κρασάτης Θάλασσας», είχε σχεδόν αφιερώσει την ζωή της στην έρευνα αυτή. Ήταν δικηγόρος το επάγγελμα και κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ως Ύπαρχος στο πολεμικό αμερικανικό Ναυτικό, είχε διαπλεύσει πολλές φορές τις ακτές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, αλλά και επί του Αμαζονίου είχε αναπλεύσει πέντε φορές. Μετά τον πόλεμο διήνυσε με τα πόδια τεράστιες αποστάσεις επί των Άνδεων του Περού, της Βολιβίας , της Κολομβίας και όλων των γύρω περιοχών, βασισμένη στα «Αργοναυτικά» του Απολλώνιου του Ρόδιου και στην «Οδύσσεια» του Ομήρου. Η Enrieta Mertz μετά από αυτά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ήρες των Αργοναυτικών και αυτός της Οδύσσειας, είχαν φτάσει στην Αμερική πολλές χιλιετίες νωρίτερα απ' τον Χριστόφορο Κολόμβο!!!

Μάλιστα η ερασιτέχνης αρχαιολόγος και ερευνήτρια της ελληνικής Προϊστορίας και Ιστορίας αλλά κυρίως μεγάλη λάτρης του Ελληνικού Πνεύματος και της Ελλάδος γενικότερα, η οποία είχε επισκεφθεί δύο φορές την Ελλάδα, σε μία από αυτές της τις επισκέψεις έμεινε επί μακρόν στην Κεφαλονιά την οποία ανίχνευσε διαπιστώνοντας πως αυτό ήταν το νησί που βασίλευε ο Οδυσσέας και όχι η Ιθάκη. Βασισμένη σε κάποιο ομηρικό στίχο τον οποίο δεν έλαβαν ποτέ εκ του σοβαρού οι ιστορικοί, αναφέρεται ότι το νησί του Οδυσσέα ήταν το δυτικότερο απ' τα Ιόνια νησιά. Και αυτό είναι η Κεφαλονιά και όχι η μικρή Ιθάκη. Επίσης η Ιθάκη δεν μπορούσε τα τόσα πρόβατα και τα άλλα ζώα που αναφέρει ο Όμηρος, αφού όπως είναι φανερό δεν διαθέτει τους ανάλογους χώρους. Αλλά γι' αυτό θα μιλήσουμε σε άλλο μας θέμα.

Από το 1950 και μετά η Ενριετα Μέρτζ διετύπωσε τις θεωρίες και απόψεις της όχι μονάχα στα βιβλία της αλλά και μέσα από διεθνή συνέδρια και ανακοινώσεις. Παρ' όλα αυτά δεν έτυχε της αναλόγου προσοχής και αυτό μάλλον πρέπει να το καταλογίσουμε στους δικούς μας αρμόδιους κύκλους παρά σε οποιονδήποτε άλλον. Γιατί εύλογο είναι πως η κάθε αρχαιολογική σχολή(κυρίως η Γαλλική και Αμερικανική), εργάζονται για τα δικά τους οφέλη παρά για άλλα ξένα προς αυτούς. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς και κατά πόσο μπορούμε να αξιοποιήσουμε εκείνα τα σημεία που θα μας ωφελήσουν από κάθε άποψη. Μέχρι σήμερα μάλλον δεν το έχουμε επιτύχει κάτι τέτοιο.

Αμέτρητες λοιπόν, οι μαρτυρίες και οι πηγές που κάνουν αναφορές στα χρόνια εκείνα της απώτατης αρχαιότητας και που όλα αποδεικνύουν την ελληνική παρουσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία παρουσία που χαρακτηριστικό της έχει όχι την τάση που βλέπουμε πολύ συχνά μέσα από τις σελίδες της Ιστορίας και φανερώνουν την ανθρώπινη αδυναμία της επιβολής της εξουσίας μέσα από μία κατάκτηση και επικυριαρχία του δυνατού επί του αδυνάτου, αλλά ακριβώς το αντίθετο εκείνο που έχει να κάνει με το Πνεύμα και τις υψηλές ιδέες, την ανάγκη εκπολιτισμού των πλασμάτων εκείνων που έχουν από την φύση τους ή λόγω συνθηκών την ανάγκη μιας τέτοιας βοήθειας προς την εξελικτική πορεία, τον πολιτισμό.

Αυτό το χαρακτηριστικό που είναι το κύριο στην ελληνική νοοτροπία και γενικότερα τρόπος ζωής, των προγόνων μας, είναι που τους οδηγεί σε νέες ανακαλύψεις, σε νέους δρόμους και αφήνουν έτσι τα ίχνη τους μέσω της πολιτιστικής και αναμορφωτικής τους κληρονομιάς, σφραγίδα που ανεξίτηλα θα δείχνει ανά τις χιλιετηρίδες το πέρασμα του Πνεύματος από κάθε γωνιά του πλανήτη για το καλό του ανθρώπου.


http://koukfamily.blogspot.com/2011/04/blog-post_5995.html

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ???
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ KEVIN RUD!!!!!!

«Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που.....
έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.
Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά,τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.
Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!
Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό.
Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.
Αν ο Θεός μας σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας. Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.
Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς.
Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας:
Το δικαίωμα να φύγετε!
Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε!
Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι.
Εσείς διαλέξατε να έρθετε.
Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!»

Νικόλαος
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/04/blog-post_1100.html

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ;;

(Ο Νετανιάχου ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ, να "σταματήσει" ένα νέο στολίσκο, που σκοπεύει το Μάιο να πλεύσει προς τη Λωρίδα της Γάζας)

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε σήμερα τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν να σταματήσει έναν στολίσκο διεθνούς βοήθειας που σκοπεύει να "σπάσει" τον Μάιο, τον ισραηλινό αποκλεισμό στην Λωρίδα της Γάζας. Ο Μπ. Νετανιάχου που......
επικοινώνησε με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ανέφερε ότι ανάμεσα στους διοργανωτές του στολίσκου βρίσκονται "εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία, των οποίων στόχος είναι να προκαλέσουν σύγκρουση", σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Το ταξίδι του στολίσκου που θα ....αποτελείται από 15 πλοία και θα συμμετέχουν ακτιβιστές από 25 χώρες, στοχεύει να αποτίσει φόρο τιμής στους εννέα Τούρκους που έχασαν την ζωή τους στις 31 Μαΐου όταν Ισραηλινοί επιτέθηκαν σε διεθνή στολίσκο.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε στον κ. Μπαν ότι οι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές της Χαμάς προσπαθούν να περάσουν λαθραία όπλα μέσω της θάλασσας.
"Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που ελέγχεται από το Ιράν και πρόσφατα οι προσπάθειές της να εξοπλιστεί αποκαλύφθηκαν από τη δέσμευση του πλοίου Victoria" πρόσθεσε.
Στις 15 Μαρτίου οι αρχές του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι δέσμευσαν το πλοίο Victoria, το οποίο μετέφερε 50 τόνους όπλων που προορίζονταν για τρομοκρατικές οργανώσεις στην Γάζα.

http://greeknation.blogspot.com/

Ανεξάρτητη δειγματοληψία για τους αεροψεκασμούς ( Chemtrails) των Άγγλων ζητούν στην Κύπρο


Λευκωσία: Τη χρηματοδότηση ανεξάρτητης δειγματοληψίας και χημικής ανάλυσης δείγματος των ουσιών που περιλαμβάνουν τα χημικά νέφη, ζήτησε σήμερα η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.
Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία του Κινήματος, στην παρουσίαση του επιστημονικού συνεργάτη του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Φυσικών Επιστημών, Νικόλαου Κατσαρού και του εκπρόσωπου της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στους χημικούς αεροψεκασμούς, Γιάννου Αλεξάνδρου, η κ. Παναγιώτου είπε ότι
''ζητούμε όπως η κυβέρνηση τηρήσει τη δέσμευση της απέναντι στους πολίτες και εξετάσει τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Κύπρου και στο περιβάλλον από τους ψεκασμούς αεροσκαφών των αγγλικών Βάσεων σε συνδυασμό με το θέμα που αφορά τις πληροφορίες για την πειραματική λειτουργία του Ερευνητικού Προγράμματος Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας (HAARP) στις βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου και γενικότερα στον εναέριο χώρο της Κύπρου''.
Ανέφερε ότι ''το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και η Επιτροπή Αγώνα εναντίον των Χημικών Αεροψεκασμών (Chemtrails) οργάνωσαν παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για το μεγάλο θέμα των ύποπτων χημικών νεφών και των υπερπτήσεων αεροσκαφών που αφήνουν στο περιβάλλον επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία χημικές ουρές (chemtrails)''.
Η κ. Παναγιώτου είπε ότι στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης έχει δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική εκστρατεία συλλογής υπογραφών όπου ''οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τη δική τους μαρτυρία και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός κινήματος διαμαρτυρίας κατά των ύποπτων αεροψεκασμών και να ζητήσουν την άμεση διερεύνηση των διαμαρτυριών από την κυβέρνηση''.

Πηγή: ΚΥΠΕ
http://kolotoubes.blogspot.com/2011/04/chemtrails.html

Η Αφύπνιση της Ελληνικής Ψυχής




Ότι διαβάσετε κάτωθεν προέρχεται απο το Forum της ΑΜΡΑ (Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδερφότητα) και γραφόμενα των χρηστών της . Εύχομαι το θέμα να σας ενθουσιάσει οπως ενθουσίασε κι εμένα .

Του Χρήστη Rose : 

«Πάλι με χρόνια και καιρούς,
πάλι δικά μας θα’ ναι.»

Ζούσε κάποτε ένα αγόρι σε ένα αγρόκτημα, γιατί οι γονείς του ήθελαν να τον προστατέψουν από την χάβρα της μεγαλούπολης, που έτρεφε κινδύνους, και έτσι τον κρατούσαν μακριά από την Γνώση και τον Πολιτισμό.

Ο μικρός όμως καθώς μεγάλωνε, αν και ζούσε σε έναν παράδεισο, με όλη την φροντίδα, την αγάπη, αλλά και την αυστηρότητα μιας θρησκευόμενης οικογένειας, ζήτησε μια μέρα από τους γονείς του, να μάθει τι υπήρχε πέρα από το αγρόκτημα.


«Θέλουμε να σου διδάξουμε πως να σώσεις την ψυχή σου», του απάντησαν. «Καλύτερα να μην κάνεις τέτοιες ερωτήσεις, γιατί μπορεί ο Διάβολος να σε ακούσει, και θα αρχίσουν οι δοκιμασίες σου.»

«Τι είναι ο Διάβολος;» ρώτησε το παιδί με απορία, και του απάντησαν. «Είναι ένα κακό πνεύμα που κυνηγάει όσους έχουν την περιέργεια να Γνωρίσουν τι υπάρχει πέρα από το αγρόκτημα.»

«Πάρε αυτό το Ιερό Βιβλίο», του είπαν, «και ερεύνησέ το. Είναι όλη η γνώση και η σοφία που θα χρειαστείς στην ζωή σου.  Η γνώση της ύπαρξης του Σωτήρα, που θα μας σώσει.  Δεν υπάρχει σωτηρία για μας, τους ανθρώπους, παρά μόνο μέσω του Σωτήρα.»

Το παιδί, αν και τρομοκρατήθηκε με αυτά που άκουσε, ειδικά για το κακό πνεύμα, που πιθανόν να τον κυνηγούσε αν ήθελε να γνωρίσει τι υπήρχε πέρα από το αγρόκτημα, η περιέργειά του, καθώς και η ανησυχία του μεγάλωνε.

«Πρέπει να βρω τρόπο να αποδράσω», είπε μια μέρα στον εαυτό του, καθώς έκλεινε τα 18.  «Θέλω να γνωρίσω τι υπάρχει εκεί έξω, τι άνθρωποι ζούνε, πως σκέφτονται, πως ζούνε, τι τους προβληματίζει.»

Έτσι, όταν μια μέρα γνώρισε ένα πλανόδιο έμπορα, που περνούσε από τα μέρη τους, του ζήτησε να τον πάρει μαζί του, στην δούλεψή του, και έφυγε.

Ο νέος, άρχισε να ταξιδεύει και να γνωρίζει.  Οι ανατολικές γνώσεις, μια και ήταν ο δρόμος της πίστης, του ήταν οικείες, και άρχισε να τις ερευνά.  Μαγεμένος από τη σοφία της Ανατολής, αλλά και την κρυφή γνώση της θέωσης, πέρασε αρκετά χρόνια σε άσκηση, περιφερόμενος από μοναστήρι σε μοναστήρι, ασκούμενος πνευματικά, μέχρι που κατάφερε να αφυπνίσει τις ψυχικές του ικανότητες.

Είχε κατακτήσει μία γνώση, αλλά και ικανότητα, την οποία είχε πληρώσει πολύ ακριβά, μια και αρκετοί ήταν οι τσαρλατάνοι και οι απατεώνες που τον ταλαιπώρησαν στον δρόμο του, καθώς ήταν πάντα ευκολόπιστα ανοιχτός να γνωρίσει οτιδήποτε.

Εφόσον κορέστηκε η Ανατολή, επέστρεψε στην Δύση, πίσω στον τόπο του, μια και η περιέργεια του δεν είχε ικανοποιηθεί, όσον αφορά την κατανόηση της δημιουργίας, πλέον ορθολογιστικά, δηλαδή επιστημονικά.

Εκεί ανακάλυψε τις κρυφές σχολές, που κρατούσαν κάποια μυστικά, και υποσχόταν ότι ξεκλειδώνουν μία πολύ Αρχαία Γνώση.  Μιλούσαν για μια άλλη εποχή, όπου οι άνθρωποι κατείχαν ιδιαίτερες γνώσεις και δυνάμεις, αλλά η εποχή εκείνη καταστράφηκε, χάθηκε από την επιδρομή των σκοταδιστών, που μισούσαν την Γνώση.

Καθώς διδασκόταν ο νέος, στα κρυφά σχολειά, όλο και περισσότερα πράγματα του φαινόταν οικεία, και άρχισε να ψάχνει περισσότερες πληροφορίες για τον χαμένο αυτόν πολιτισμό, που ήταν η βάση της Σοφίας του Κόσμου.

Όμως σύντομα απογοητεύθηκε και από αυτές τις σχολές μια και υπήρχε μόνο η ανάμνηση εκείνης της εποχής, και όχι η πραγματική γνώση.  Αναγκάστηκε να συνεχίσει την έρευνα μόνος του, ψάχνοντας αρχαία κείμενα και παραδόσεις.

Με μεγάλη του έκπληξη, καθώς ερευνούσε μια μέρα κάποια αρχαία χειρόγραφα, γραμμένα σε μία γλώσσα μυστική, μη κατανοητή στο πλήθος, του αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο δράμα.

«’Ακουσε γιε μου.», έλεγε το χειρόγραφο.  «Όταν θα διαβάζεις αυτά τα λόγια, σημαίνει πως θα είσαι έτοιμος για να δεις την Αλήθεια.  Σε θέλω δυνατό και έτοιμο, να αντέξεις αυτά που θα σου πω.  Είσαι υιοθετημένος.  Αυτούς που γνώρισες ως γονείς σου, ως Παράδοση, είναι οι θετοί σου γονείς.  Δεν είναι οι πραγματικοί σου γονείς.  Οι πραγματικοί σου γονείς ήταν βασιλικής γενιάς, με τεράστια κληρονομιά.  Οι θετοί σου γονείς, ζήλεψαν το βασίλειό τους, σκότωσαν τους γονείς σου, και σε έκλεψαν μαζί με την κληρονομιά σου, όταν ήσουν ακόμα βρέφος.  Σε άρπαξαν και σε βάφτισαν στο δικό τους δόγμα, και σε κράτησαν μακριά από το να γνωρίσεις την αλήθεια.  Η κληρονομιά σου σε περιμένει εκεί που γεννήθηκες και μεγάλωσες, κάτω από τα Ελληνικά Εδάφη.  Όλη η γνώση και η σοφία που τόσο κουράστηκες να μαζέψεις από τα πιο μακρινά και εξωτικά μέρη του κόσμου, κείτονται κάτω από το χώμα που μεγάλωσες.»

Ο νέος έξαλλος, σε σοκ, αλλά και σε απέραντη θλίψη μπροστά στο δράμα που του αποκαλύφθηκε θέλησε να σκοτώσει τους θετούς του γονείς.  Όμως σύντομα συμπόνια και λύπη πλημμύρισε την ψυχή του, για το έγκλημα που επιτέλεσαν πάνω του.  Έλεγαν ότι δήθεν ήθελαν να τον σώσουν, αλλά του είχαν κάνει το μέγιστο κακό.  Του είχαν στερήσει όλη την Γνώση και το Φως των πραγματικών του προγόνων, του είχαν κλέψει όλη του την κληρονομιά, και τον είχαν φυλακίσει μέσα στην άγνοια, στερώντας του την Αληθινή Ζωή. Τον είχαν αναγκάσει να ταξιδέψει επί χρόνια σε τόπους μακρινούς, για να μάθει την Αλήθεια, ενώ η Αλήθεια βρισκόταν τόσο κοντά του.

Θυμάται όταν του έλεγαν, πως η Ζωή αυτή δεν έχει σημασία, αλλά μόνο η Ζωή μετά τον θάνατο.  Και έτσι προσπάθησαν να τον εμποδίσουν να ζήσει και να γνωρίσει την πραγματική ζωή, αυτή που τουλάχιστον σίγουρα ζούσε.

Τους λυπήθηκε, αλλά επέστρεψε στο αγρόκτημα.  Τους έδωσε λίγα χρήματα για να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους αξιοπρεπώς και τους έδιωξε για πάντα από κοντά του.

Με το θησαυρό που βρήκε στο αγρόκτημα, έχτισε ένα σχολείο, ένα μεγάλο λαμπρό πανεπιστήμιο, όπου πλέον θα δίδασκε την Αλήθεια, αυτήν την Γνώση που με τόσο κόπο απέκτησε.

Του Χρήστη Trithemius : 
Συμπληρώνω αυτά που θεωρώ-ελπίζω πως πάλι θα είναι δικά μας:

- Αξιοπρέπεια
- Πνευματική ελευθερία
- Ανεξιθρησκεία
- Αυτοεκτίμηση
- Πραγματική γνώση της ιστορίας
- Καθολική δικαιοσύνη (και μάλιστα τυφλή, όπως πρέπει να είναι)

Του Χρήστη Rose :

Η σύγχρονη επιστήμη είναι... ελληνική 

(Lucio Russo, Η λησμονημένη επανάσταση. Πως η επιστήμη γεννήθηκε το 300π.Χ. και έπρεπε να ξαναγεννηθεί.)

Εχουν περάσει δέκα χρόνια αφότου εμφανίστηκε στα βιβλιοπωλεία της Ρώμης αυτό το μνημείο υπεράσπισης του πολιτισμού των Ελλήνων. Το διεθνές αναγνωστικό κοινό το ανακάλυψε το 2004, στην αγγλική του μετάφραση, με τη χορηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και από τότε δεν έχει κατασιγάσει ο θόρυβος που ξεσήκωσε. Πρόκειται για μια ρηξικέλευθη ιστορία της επιστήμης, που δεν θα μπορούσε να γραφτεί παρά μόνο από κάποιον με διπλή ταυτότητα, με διττή παιδεία. Ο Λούτσιο Ρούσο, καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, την είχε: ειδικός στη Θεωρία Πιθανοτήτων από τη μία, κλασικός φιλόλογος από την άλλη. Μπόρεσε λοιπόν να ξαναδιαβάσει όλα τα κείμενα που αναφέρονταν στην Ελληνιστική Εποχή, με μάτι που μπορούσε να ξεθάψει από τις φιλολογικές περιγραφές την επιστημονική αναφορά. Αυτά στα οποία κατέληξε κωδικοποιήθηκαν στις σελίδες ενός βιβλίου, υπό τον τίτλο La Rivoluzione Dimenticata: Il pensiero scientifico greco e la scienza moderna (Εκδόσεις Giangiacomo Feltrinelli Editore, SpA, 1996), που στα ελληνικά μεταφράζεται Η λησμονημένη Επανάσταση (Ελληνική επιστημονική σκέψη και σύγχρονη επιστήμη).

Το κύριο συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκε ο Ρούσο από την έρευνά του είναι ότι οι σοφοί της Ελληνιστικής Εποχής δεν ήταν απλοί πρόδρομοι των μετααναγεννησιακών επιστημόνων αλλά πραγματικοί «επαγγελματίες», με μεθοδολογία και κανόνες που δεν είχαν κατορθώσει να επιδείξουν οι Ευρωπαίοι ούτε στα χρόνια του Νεύτωνα.

Αλλά ένα ακόμη συμπέρασμά του είναι ακόμη πιο σοκαριστικό: Κατά τον ίδιο τρόπο που η Αναγέννηση βασίστηκε στην επανανακάλυψη του κλασικού πολιτισμού, η μετααναγεννησιακή επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα στηρίχθηκε στην ενσυνείδητη ανάκτηση της ελληνιστικής επιστήμης, όμως οι θεράποντες την επιστήμη απέκρυψαν τις πηγές των ανακαλύψεών τους! Η εξήγηση είναι ότι, πέρα από την ανάγκη προβολής του δικού τους έργου, οι πιονιέροι της βορειοευρωπαϊκής επιστήμης ένιωθαν ανίκανοι να εξηγήσουν το πώς αυτοί οι καταραμένοι Ελληνες είχαν φθάσει τόσο μακριά, τόσο νωρίς.

Τα συμπεράσματα του Ρούσο προξενούν αμηχανία και δυσθυμία και στους τωρινούς κληρονόμους της ευρωπαϊκής επιστήμης. Αλλά, για να κατανικήσει τη δυσπιστία τους, ο Ρούσο αποδύεται σε μια πρωτόγνωρη σε λεπτομέρεια και βάθος καταγραφή και ανάλυση όλων των επιτευγμάτων των Ελλήνων, μέσα από τα κεφάλαια του βιβλίου του. Και δεν αρκείται μόνο σε αυτό. Εχει κρατήσει την τελευταία έκπληξη για τον επίλογο του βιβλίου του. Εκεί διατυπώνει τη θεώρησή του ότι η σύγχρονη επιστήμη έχει ήδη μπει στη «ρωμαϊκή φάση της» και θα καταρρεύσει!

Πρεσβεύει ότι η επιστήμη διδάσκεται σήμερα με όλο και πιο δογματικό τρόπο και όχι με την επαγωγική και πειραματική καθαρότητα που μας δίδαξαν οι Ελληνες. Αν τα πράγματα συνεχίσουν να ακολουθούν αυτόν τον ρου κατάπτωσης - κατά τον Ρούσο, πάντοτε -, ένας νέος Μεσαίωνας περιμένει τον πολιτισμό μας και τα εγγόνια μας θα πρέπει να «αναστήσουν» τους Ελληνες για άλλη μία φορά.

Το βιβλίο του Ρούσο εκδόθηκε στη γλώσσα μας μόλις πρόσφατα, έπειτα από «τεράστια και μακρόχρονη διαδικασία», κατά τις εκδόσεις Δίαυλος. Το αποτέλεσμα είναι μεταφραστικά άρτιο και η αγορά του βιβλίου καταφανώς προτείνεται, σε κάθε Ελληνα «της ημετέρας παιδείας μετέχοντα». Ωστόσο μια έκδοση που κανονικά θα έπρεπε να είναι η πολυτελέστερη στη χώρα μας, κατέληξε σε ταπεινότατο χαρτί και εξώφυλλο, κείμενο με κουραστικά στενούς χαρακτήρες, φτωχές και γκριζωπές φωτογραφίες, τσιγκούνικα μικρά γραφήματα... Της έπρεπε, σώνει και καλά, να μείνει «λησμονημένη» αυτή η επανάσταση;

ΤΑΣΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Το ΒΗΜΑ, 03/12/2006 , Σελ.: H10
Κωδικός άρθρου: B14932H101
ID: 282096
  Καταραμένε Έλληνα,

     Όπου να γυρίσω τη σκέψη μου, όπου και να στρέψω τη ψυχή μου, μπροστά μου σε βρίσκω.

     Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά μου, πρώτος κι αξεπέραστος.

     Επιστήμη αναζητώ, μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.

     Για δημοκρατία διψώ, ισονομία και ισοπαλία, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.

     Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη γνώση.

     Γιατί να σ' αγγίξω;

     Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;

     Γιατί δεν μ' αφήνεις στη δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;

     (Σιλλερ)
Η Ελλάδα αναδύεται μέσα από τις στάχτες της, και εμείς μαζί της.

Ο ανηξιάτικος άνεμος, ας μας εμπνεύσει, ας μας θυμίσει, και ας αναγεννήσει σε όλους τους 'Ελληνες την αληθινή Ελληνική Ψυχή.  Είμαστε σκλαβωμένοι, είμαστε απογοητευμένοι, αλλά κάθε θάνατος, φέρνει μέσα του την ελπίδα για μια νέα ζωή. 

Και αυτή η στιγμή ήρθε.  Στις μέρες μας θα γευτούμε την νέα Ελλάδα, μία Ελλάδα αληθινή και εναρμονισμένη, με το λαμπρό Φως που διέχεε κάποτε, αρκεί να σκύψουμε μέσα μας, και να βρούμε την αληθινή ταυτότητά μας.  Γιατί κάθε λαός έχει το στίγμα του, κάθε λαός έχει την ψυχή του, και εμείς οι 'Ελληνες δεν πρέπει να προδώσουμε άλλο την Ελληνική Ψυχή.  Πρέπει να γίνει καθήκον μας να την αναγνωρίσουμε μέσα μας, και να την αναδείξουμε, μέσα από τις σκέψεις, τις ιδέες μας, τα συναισθήματά μας, και τις πράξεις μας.

Να αντιληφθούμε αυτήν την πολιτισμική διαφορετικότητα, που πολλοί βάρβαροι λαοί αγάπησαν, προσκύνησαν και σεβάστηκαν, και ενωμένοι, να ξαναβρούμε το κουράγιο, να τινάξουμε όλες τις μαύρες σκόνες του παρελθόντος, που έφθειραν και έντυσαν με μαύρα ράσα την Ελληνική Ψυχή, και να την αναστήσουμε σε ένδυμα λευκό όπως της αξίζει, όπως της αρμόζει, όπως ήταν ντυμένη κάποτε, βρισκόμενη στο απόγειο της.

Ας ανατείλει η ελπίδα της αναγέννησης της Ελλάδας μας, καθώς αναγεννιέται η φύση και γιορτάζει, από τα πράσινα φιλόξενα βουνά, μέχρι τις πελώριες μάγισες θάλασσες, που μας ξανακαλούν, να θυμηθούμε, ποιοί πραγματικά είμαστε.  Να θυμηθούμε, πως ζούμε σε έναν επίγειο παράδεισο, που κάποιοι από έμας, τον καταντήσαμε κόλαση, αλλά έχουμε την δυνατότητα, να τον αποκαταστήσουμε εφόσον το συνειδητοποιήσουμε.

Ας εισπνεύσουμε καθαρό αέρα, κάτω από το καταγάλανο Ελληνικό ουρανό, και ας κάνουμε μία ευχή.  Η Ελληνική Ψυχή, να αναστηθεί και πάλι μέσα στις καρδιές των Ελλήνων, και ο νους μας να αναγεννά τα ίδια μεγαλεία, ισάξια και ακόμα ανώτερα των προγόνων μας.

'Εσεται ήμαρ...

Τι είναι πραγματικά Ελληνική νοοτροπία, και τι ΙουδαιοΧριστιανική;  Υπάρχει διαφορά;

Τις τελευταίες μέρες συζητιέται έντονα η διαφωνία όσον αφορά την ονοματοδοσία των Σκοπίων.

Αν ζούσε ο Μέγας Αλέξανδρος τι λύση πιστεύετε ότι θα έδινε ;  

Οι πολίτες των Σκοπίων διεκδικούν να αναγνωριστούν ως Γνήσιοι Μακεδόνες.  Είναι όμως ιστορικά αποδεκτό και επιβεβαιωμένο πως οι Μακεδόνες είναι 'Ελληνες.  ‘Αρα οι Σκοπιανοί, θέλουν να αναγνωριστούν ουσιαστικά σαν 'Ελληνες και εμείς δεν τους αφήνουμε. 

Στην ουσία, ένα άλλο κράτος ζητά να ενωθεί μαζί μας και εμείς δεν δεχόμαστε.  Αν ήμασταν έξυπνοι θα τους αφήναμε να ονομαστούν "Ανω Μακεδονία", που δηλώνει απλά γεωγραφική περιοχή, και θα δρομολογούσαμε την απορρόφηση τους, ή απλά την στενή συνεργασία μαζί τους, με στόχο την εξάπλωση της Ελληνικότητας.

Αυτή η σκέψη είναι γνήσια Μακεδονική, γνήσια Ελληνική, και ο Μέγας Αλέξανδρος αν ζούσε, θα ήταν πολύ ευτυχισμένος που η αυτοκρατορία του, θα άρχιζε πάλι να ανασυντίθεται, μια και το έργο του ήταν η εξάπλωση της Ελληνικότητας, με βάση τον σεβασμό της διαφορετικότητας κάθε λαού, και επιδιώκοντας την οικουμενική συνεργασία.

Ουσιαστικά η Μακεδονία της τότε εποχής, ήταν προάγγελος της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Όμως, ο Δεσπότης 'Ανθιμος, στις εθνικιστικές του κορόνες, αποκάλεσε "σατανικό"  το σχέδιο των Σκοπιανών προς την χώρα μας.  Μήπως τελικά το "αγαπάτε αλλήλους" του Γεσουχά, ήταν μόνο μεταξύ της τότε εβραϊκής κλίκας του, και δεν ήταν ένα Ελληνικής νοοτροπίας Ανθρωπιστικό μήνυμα, όπως ξεγελαστήκαμε να πιστεύουμε ;

Σίγουρα μέσα στην Βίβλο μας ξεκαθαρίζει πως είχε έρθει μόνο για τον "εκλεκτό" λαό του Ισραήλ, και όχι για κάποια άλλα σκυλιά, όπως αποκάλεσε τους ‘Ελληνες, οι οποίοι μέσα στην άγνοια τους, τον αποδέχονται ακόμα και σήμερα ως θρησκευτικό είδωλο, γυρνώντας την πλάτη στην αληθινή παράδοση μας.  Τελικά είμαστε τελείως ...  ? 

Αν ήμασταν πραγματικά Ελληνικής νοοτροπίας πολίτες αυτής της χώρας, θα αγκαλιάζαμε τους Σκοπιανούς, και θα κολακευόμασταν που θαμπώθηκαν και επέλεξαν να ασπαστούν την Ελληνικότητα μέσα από το Μακεδονικό ιδεώδες.

Δυστυχώς όμως οι απεσταλμένοι του Ισραήλ στην χώρα μας, κατάφεραν να επιβάλλουν τον μισελληνισμό, επιτυγχάνοντας την αλλοίωση της Ελληνικής Συνείδησης. 

Προγραμματιστήκαμε ώστε να θεωρούμε πως είμαστε ένας ακόμη "εκλεκτός" εβραϊκός λαός, έχουμε απεκδυθεί την Ανθρωπιστική Οικουμενική ΑρχαιοΕλληνική μας ταυτότητα, και έχουμε καταντήσει μία δυστυχισμένη κλειστή κάστα, μίζερων δούλων του Γιαχβέ, που δεν δέχεται να ανοίξει τα σύνορά της και να αγκαλιάσει τους γείτονές της, οι οποίοι αυτοί τουλάχιστον πρόθυμα θα ήταν περήφανοι να αποκαλούνται Έλληνες.
 
http://luciferian-temple.blogspot.com/2011/04/blog-post_8977.html

Bελόπουλος για το παρασκήνιο της συνάντησης ΓΑΠ και Σόρος το παρασκήνιο απομάκρυνσης από kontra

"Η Οικογένεια του Στρος καν διεκδικεί ακίνητο στην Θεσσαλονίκη!"

"Την επόμενη εβδομάδα έρχονται 4ις τραπεζίτες της goldman sacks η οποία θα συζητήσει για τις αποκρατικοποιήσεις και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές"
"Δεν καταλαβαίνουν οτι σε κανένα άλλο κόμμα δεν θα μπορούσα να μιλάω για τους τραπεζίτες¨"



ΣΕΠΤ.1999: Τριπλασιασμός δανείων για αγορά μετοχών ! Το έγκλημα της Εθνικής αφαίμαξης, δια χειρός Σημίτη. Του Στεφ. Β. Αναγνώστου

Απόφαση –«σωσίβιο» στους αεριτζήδες του ΧΑΑ!
Στα μέσα Σεπτεμβρίου του 1999 προέκυψαν ξαφνικά δύο σημαντικά προβλήματα. Το πρώτο αφορούσε την ενίσχυση του πληθωρισμού από αιτία που μέχρι τότε δεν μπορούσε να υπολογισθεί. Επρόκειτο για το κύμα αυξήσεων που προκλήθηκε στα ενοίκια των κατοικιών εξ αιτίας του μεγάλου σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου, του οποίου το επίκεντρο ήταν στη Πάρνηθα και οι επιπτώσεις στην Αττική. Το δεύτερο αφορούσε την κάμψη που είχε αρχίσει να έχει το Χρηματιστήριο. Οσον αφορά το πρώτο θέμα του κινδύνου που συνεπαγόταν μια αύξηση στα ενοίκια πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου σύσκεψη μεταξύ του τότε υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομίας και του τότε υπουργού Ανάπτυξης κ. κ. Ιω. Παπαντωνίου και Ευ. Βενιζέλου, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της κτηματαγοράς. Αρχικά δόθηκε η εντύπωση ότι οι τιμές στα ενοίκια κατοικιών θα παρέμεναν στα μέχρι τότε επίπεδα, πλην όμως μετά από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκαν (18 -9-1999) καταγγελίες ότι η ζήτηση κατοικιών, σε αρκετές περιπτώσεις αύξησε τα ενοίκια μεταξύ 10-20%.
Σημίτης για ΧΑΑ: Σε λίγες μέρες θα δείτε…
Το δεύτερο που αφορούσε την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Χρηματιστήριο, γιατί είχε αρχίσει να «πέφτει», ο τότε Πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστική Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ στις 22 Σεπτεμβρίου 1999, διαβεβαίωσε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι το κλίμα στο Χρηματιστήριο θα εξομαλυνόταν μέσα στις επόμενες ημέρες λέγοντας επί λέξει:» Η κατάσταση στο Χρηματιστήριο θα εξομαλυνθεί μέσα στις επόμενε 1-2 ημέρες», τονίζοντας ότι η κατάσταση δεν είναι εκτός ελέγχου, ενώ έγινε και δέκτης της έντονης φημολογίας για χειραγώγηση της αγοράς από την Κυβέρνηση.
Πράγματι, μετά και την πτώση που κατέγραψαν οι τιμές στο Xρηματιστήριο στις 27 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση Σημίτη , μέσω της Tραπέζης της Eλλάδος, έσπευσε πανικόβλητη να παρέμβει στην αγορά επιτρέποντας τριπλασιασμό των δανείων για αγορά μετοχών, αδιαφορούσα αν αυξανόταν η πιστωτική επέκταση, την οποία υποτίθεται ότι ήθελε να περιορίσει για αντιπληθωριστικούς λόγους! Συγκεκριμένα με τρεις αποφάσεις της η Tράπεζα της Eλλάδος παρέσχε την δυνατότητα δανεισμού από τις τράπεζες με ενέχυρο μετοχές μέχρι 15.000.000 δρχ. ακόμη και σε εκείνους τους επενδυτές που αγόρασαν μετοχές με….«αέρα»! Επίσης έδωσε την δυνατότητα δανεισμού των χρηματιστηριακών εταιριών από τις τράπεζες και παρέτεινε μέχρι τις 31 Mαρτίου του 2.000 (σ.σ. δηλαδή μετά τις θεωρούμενες ως βέβαιες πρόωρες εκλογές του Mαρτίου 2.000), την δυνατότητα έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες κατ εντολή των χρηματιστηριακών εταιριών και υπέρ του Aποθετηρίου Tίτλων,γιά την κάλυψη των αναγκών εκκαθάρισης των χρηματιστηριακών συναλλαγών!
Τριπλασιασμός δανείων για αγορά μετοχών!
Σε ανακοίνωση της Tραπέζης της Eλλάδος για την αύξηση του ορίου δανεισμού με ενέχυρο μετοχές, ομολογείτο ξεκάθαρα ότι αυτή έγινε για να περιορισθεί η ...ρευστοποίηση μετοχών στο Xρηματιστήριο, συνεπεία της οποίας, σημειώνεται πτώση των τιμών στη Σοφοκλέους! Xαρακτηριστικά αναφερόταν ότι :
«Oι ως άνω ρυθμίσεις εκτιμάται ότι θα συντελέσουν στον περιορισμό των πιέσεων για ρευστοποίηση τίτλων και θα βελτιώσουν περαιτέρω την αποτελεσματικότηττα και διαφάνεια της χρηματοδότησης των χρηματιστηριακών συναλλαγών».
Eιδικότερα η πρώτη απόφαση της Tραπέζης της Eλλάδος, που αφορά τον τριπλασιασμό του ορίου των δανείων με ενέχυρο μετοχές, προέβλεπε:
Aυξάνεται από δρχ. 5 εκατ. σε δρχ. 15 εκατ. το όριο χρηματοδότησης των φυσικών προσώπων από τα πιστωτικά ιδρύματα για την αγορά τίτλων. Δεν μεταβάλλεται ο υφιστάμενος περιορισμός ότι η χρηματοδότηση αυτή δεν δύναται να υπερβαίνει το 50% της τρέχουσας αξίας των τίτλων.(σ.σ. Π.χ. για δάνειο 10.000.000 θα έπρεπε να ενεχυρασθούν μετοχές αξίας 20.000.000 δρχ. με την αξία που είχαν τότε).
Δάνεια και σε όσους αγόραζαν μετοχές με ...αέρα!
.H χρηματοδότηση χρησιμοποιείται τόσο για την αγορά νέων τίτλων όσο και για την εξόφληση υποχρεώσεων που συνδέονται με αγορά τίτλων που έχει ήδη πραγματοποιηθεί. (Σ. Σ. με την αναφορά αυτή στην ουσία καλύπτονταν και εκείνοι οι επενδυτές που έδωσαν εντολές για αγορά μετοχών, χωρίς να έχουν καταβάλει το σχετικό ποσό , εκείνοι δηλαδή που αγόρασαν μετοχές με "αέρα", ελπίζοντας ότι σε 2-3 ημέρες θα ξαναπουλούσαν τις αγορασθείσες μετοχές και θα τους έμενε η διαφορά, εφ όσον βέβαια το Xρηματιστήριο είχε άνοδο)!
H δεύτερη απόφαση της Tραπέζης της Eλλάδος που αφορά την δανειοδότηση των χρηματιστηριακών εταιριών ανέφερε τα ακόλουθα:
Aπελευθερώνεται το καθεστώς που διέπει τη χρηματοδότηση των E.Π.E.Y.και των χρηματιστηριακών εταιριών από το τραπεζικό σύστημα. Tο ύψος και οι λοιποί όροι της χρηματοδότησης θα καθορίζονται από τα συμβαλλόμενα μέρη(σ.σ. Mέχρι τότε δεν επιτρεπόταν η χρηματοδότηση των χρηματιστηριακών εταιριών από τις τράπεζες. Mε την δυνατότητα που τους παρέχει η χθεσινή απόφαση της Tραπέζης της Eλλάδος όποιες χρηματιστηριακές εταιρίες έχουν π.χ. ανοίγματα, μπορούν να τα καλύψουν παίρνοντας δάνειο από κάποια τράπεζα, με όρους της αγοράς).
Στην ανακοίνωση της Tραπέζης της Eλλάδος διευκρινιζόταν ότι «μέχρι σήμερα η εξόφληση των χρεωστικών υπολοίπων στους τρεχούμενους λογαριασμούς των πιο πάνω εταιριών που προέκυπταν κατά την εκκαθάριση χρηματιστηριακών συναλλαγών, έπρεπε να πραγματοποιείται εντός 5 ημερών».
.Mε την τρίτη απόφαση της Tραπέζης της Eλλάδος, προέβλεπε ότι η παράταση της προθεσμίας για 6 μήνες (μέχρι τις 31 Mαρτίου 2000), που αφορά την ευχέρεια έκδοσης από τα πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες) εγγυητικών επιστολών για κάλυψη των αναγκών εκκαθάρισης των χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι οποίες εκδίδονται κατ εντολή των χρηματιστηριακών εταιριών και υπέρ της A.E. Aποθετηρίων Tίτλων.
Το εκπληκτικό στην όλη υπόθεση και πάντως πρίν τις προαναφερθείσες αποφάσεις του τότε Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, οι οποίες συνιστούσαν πολιτική τεχνητής στήριξης του Χρηματιστηρίου, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος είναι ότι λίγες ημέρες, στις 20 Σεπτεμβρίου, μετά από την ολοκλήρωση μιας σύσκεψης με τον Γιάννο Παπαντωνίου με θέμα την πορεία του Πληθωρισμού, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων δανεισμού, λέγοντας επί λέξει: «Δεν είναι ώρα για αποκλιμάκωση επιτοκίων. Πρέπει πρώτα να επιτύχουμε διατηρησιμότητα του πληθωρισμού κάτω από το 2%». Και δεν είχε άδικο. Τα επιτόκια των 10ετών ομολόγων ήταν στο 6,76% και των 3ετών στο 7,32%.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/04/1999.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters