Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Ο "ΑΦΑΝΗΣ" κ. ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ

Αρτέμης Σώρρας 

ΑΛΕΞ ΡΟΝΤΟΣ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΦΑΝΗΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο ΡΟΝΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΚΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΚΛΕΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΖΩΑ ΕΠΕΙΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΕ ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ

ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ

https://www.facebook.com/groups/335284286614132/

Η πρώτη Ελληνίδα αλεξιπτωτίστρια, που πολέμησε τους Γερμανούς ως μυστική πράκτορας

sonia-stefanidou-portreto-polemiko-mouseioweb
Νίκος Γιαννόπουλος, ιστορικός
Πόσοι γνωρίζουν, ότι στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, μια ατρόμητη Ελληνίδα εκπαιδεύτηκε ως κομάντο και αλεξιπτωτίστρια και έδρασε ως πράκτορας στην κατεχόμενη πατρίδα μας;
Επρόκειτο για τη Σόνια-Σοφία Στεφανίδου, πρωτότοκη κόρη του Πόντιου γιατρού και θερμού πατριώτη Φιλοποίμενα Στεφανίδη.

Γεννήθηκε στην Οδησσό της Ουκρανίας το 1907 και σε ηλικία πέντε ετών μετέβη στην Αθήνα, καθώς ο πατέρας της κατατάχθηκε ως εθελοντής γιατρός στον Ελληνικό Στρατό, κατά τους βαλκανικούς πολέμους.
Ο Φιλοποίμενας φρόντισε να μεταδώσει την φλογερή αγάπη προς την πατρίδα στην κόρη του.

Η  εθελοντική κατάταξη
Ακολουθώντας το παράδειγμα του πατέρα της, λίγους μήνες πριν από την κήρυξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου, η Σόνια γράφεται εθελοντικά στο Σχολείο Νοσοκόμων Παθητικής Αεράμυνας.
Αμέσως με την κήρυξη του πολέμου, ζήτησε άδεια κατάταξης σε στρατιωτική υπηρεσία καθώς, όπως έγραψε: «εθεώρησα καθήκον μου όπως και εγώ προσφέρω ότι ηδυνάμην περισσότερον, χάριν του Ιερού Αγώνος» .
Στα τέλη Νοεμβρίου 1940, παρουσιάστηκε για εκπαίδευση αδελφής νοσοκόμας στο νοσοκομείο « Ερυθρός Σταυρός» της Αθήνας.
Στις 15 Ιανουαρίου 1941, με εμφανή ανυπομονησία, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Στρατιωτικών, με την οποία του ζητούσε μετάθεση στην πρώτη γραμμή!
Τελικά, στις 7 Απριλίου (την επομένη της γερμανικής επίθεσης στην Ελλάδα) παρουσιάστηκε για ανάληψη υπηρεσίας στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Δεκατρείς ημέρες μετά, το 2ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο της πόλης βομβαρδίστηκε ανηλεώς από την Ιταλική Αεροπορία.
Η Σόνια έτρεξε από τους πρώτους, για να συνδράμει τους πολυάριθμους τραυματίες. Δεν δίστασε, μάλιστα, να συγκεντρώσει τα διαμελισμένα μέλη των άτυχων θυμάτων!
Μετά τη συνθηκολόγηση του Ελληνικού Στρατού, επέστρεψε στην Αθήνα.
Όμως, η ζωή στην κατεχόμενη πόλη δεν της ταίριαζε. «Η θέα του αγκυλωτού σταυρού επάνω στην Ακρόπολη θανατώνει την ψυχή μου» έγραφε.
Μετά από μια Οδύσσεια 2 ½ μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας επέδειξε αξιοθαύμαστη τόλμη και αντοχή, κατάφερε να φθάσει στη Μέση Ανατολή.
Εκεί, ζήτησε επίμονα να καταταγεί στον Βασιλικό Ελληνικό Στρατό Μέσης Ανατολής, ο οποίος συγκροτήθηκε από τα υπολείμματα των ελληνικών μονάδων που είχαν καταφύγει στην Αίγυπτο.
Την 1η Ιουνίου 1942, κλήθηκε για υπηρεσία στο 1ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αλεξάνδρειας. Ωστόσο, η υπήρεσία της νοσοκόμας δεν της αρκούσε.
Στις 8 Απριλίου 1943, ζήτησε από τον εμβρόντητο πρωθυπουργό Εμμανουήλ Τσουδερό να καταταγεί σε μονάδα καταδρομών (commando).
Παραδόξως για τα ελληνικά ήθη, το αίτημά της έγινε δεκτό και η ατρόμητη Πόντια βρέθηκε να εκπαιδεύεται από τους Βρετανούς στη συλλογή, αναφορά και ασφάλεια πληροφοριών, στην κρυπτογράφηση, στη χρήση ασυρμάτου και στην πτώση με αλεξίπτωτο!  Η επίδοσή της μάλιστα, χαρακτηρίστηκε ως «υψηλού επιπέδου».

sonia stefanidou - polemiko mouseio

Η πρώτη Ελληνίδα αλεξιπτωτίστρια
Στις 2 Ιουλίου 1943, η Στεφανίδου έπεσε με αλεξίπτωτο, ως μέλος ομάδας πρακτόρων, κοντά στη Φλώρινα, με αποστολή τη συλλογή πληροφοριών.
Μεταμφιεσμένη πότε σε ζητιάνα και πότε σε χωρική, μετέβαινε σε κατοικημένες περιοχές και μάζευε πληροφορίες, που θα ήταν δύσκολο να εντοπίσει ένας άνδρας κατάσκοπος.
Στις 2 Σεπτεμβρίου 1943, η δράση της ως κατασκόπου φάνηκε να τελειώνει άδοξα, καθώς ολόκληρη η ομάδα συνελήφθη από τους Γερμανούς.
Εντελώς ανέλπιστα όμως, ένας Γερμανός φρουρός τους βοήθησε να δραπετεύσουν! Η Σόνια κατέφυγε στην Καλαμπάκα, στην περιοχή της Νεράιδας, όπου λειτουργούσε στρατηγείο ανταρτών με Βρετανούς συνδέσμους.
Τον Δεκέμβριο του 1943, η Στεφανίδου επέστρεψε στην Αίγυπτο και κατατάχθηκε στο νεοσύστατο Εθελοντικό Στρατιωτικό Σώμα Ελληνίδων, με βαθμό αντίστοιχο του ανθυπολοχαγού.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η Ελληνίδα πράκτορας μετέβη σε αποστολή στην Κρήτη (Ιανουάριος-Οκτώβριος 1944).
Εκεί, ήλθε σε επαφή με έναν από τους πρωτεργάτες της αντίστασης στο νησί, τον Μανώλη Μπαντουβά.
Ωστόσο, ακόμη δεν έχουμε μάθει για ποιό λόγο συναντήθηκαν. Η μυστικότητα και το γεγονός ότι τα αρχεία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών παραμένουν πεισματικά κλειστά, δεν επιτρέπουν την πλήρη εξέταση των αποστολών της.

sonia-stefanidou-portreto-polemiko-mouseio

Η αίτηση να πολεμήσει τους Ιάπωνες!
Μετά την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, η Στεφανίδου επέστρεψε μαζί με την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση.
Τον Μάιο του 1945, ο πόλεμος στην Ευρώπη τελείωσε, με την ολοκληρωτική ήττα της χιτλερικής Γερμανίας.
Από τον άλλοτε παντοδύναμο Άξονα, μόνο η Ιαπωνία συνέχιζε να μάχεται. Προφανώς, ο κίνδυνος είχε γίνει δεύτερη φύση για τη Στεφανίδου.
Δεν εξηγείται αλλιώς η υποβολή αίτησής της, να ενταχθεί στον Αμερικανικό Στρατό ως αλεξιπτωτίστρια, προκειμένου να συμμετάσχει στο θέατρο επιχειρήσεων του Ειρηνικού!
Η αίτησή της απορρίφθηκε. Ο πόλεμος για την Ελληνίδα κομάντο είχε τελειώσει.
Τα χρόνια της ειρήνης, η Στεφανίδου εργάστηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, στη Διεύθυνση Εθιμοτυπίας.
Παρέμεινε σεμνή και αφανής  και δεν επεδίωξε ποτέ να εξαργυρώσει την πλούσια πολεμική της δράση.
Τιμήθηκε με πλήθος μεταλλίων, μεταξύ αυτών και το Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας, την ανώτατη τιμητική διάκριση, που απονέμεται σε καιρό πολέμου!
Πέθανε την άνοιξη του 1990. Τελευταία της επιθυμία ήταν να ταφεί με μια απλή τελετή, φορώντας τη στρατιωτική της στολή και τα παράσημά της.
Αλήθεια, πέρα από τα παράσημα, με ποιο τρόπο φρόντισε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να προβάλλει τον ηρωισμό της Στεφανίδου; Ακόμη, πόσες επισκέψεις της Στεφανίδου σε σχολεία, οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας, όσο αυτή βρισκόταν εν ζωή;

Νίκος Γιαννόπουλος
ιστορικός

- See more at: http://www.mixanitouxronou.gr/i-proti-ellinida-alexiptotistria-pou-polemise-tous-germanous-os-mistiki-praktoras/#sthash.CrmkLizS.dpuf
 
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/01/blog-post_7260.html

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ EI-END ΧΑΝΙΩΝ 08/01/2014 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : 
ΟΜΑΔΑ ΕΙ-Ε.Ν.D. ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ 

ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ & Ο ΑΞΟΝΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ 

Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτό που συνέβη στη Νέα Υόρκη που συμβαίνει τις τελευταίες 48 ώρες είναι πρωτάκουστο, να φτάσουν θερμοκρασίες -20 και -30 κάτω από το μηδέν. Όσοι από σας έχετε πρόσβαση στη φυσική ή όσοι θυμάστε την φυσική καταλαβαίνετε ότι όταν ένα μαγνητικό πεδίο καταλαμβάνεται ή έλκεται από ένα ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο γυρνάει προς το μέρος που είναι η δύναμη

Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τι εννοώ, όταν ένα μαγνητικό πεδίο λοιπόν έλκει ένα άλλο μαγνητικό πεδίο προς το γήινο πεδίο, προς μία κατεύθυνση αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να υπάρξει και μία συστροφή ή μετατόπιση των αξόνων της γης που να δημιουργεί καιρικές συνθήκες πρωτόγνωρες για τα μέρη, όπως τουλάχιστον τις έχουμε συνηθίσει μέχρι αυτή τη στιγμή. Η γνώση αυτού του φαινομένου δεν είναι προνόμιο μερικών είναι γνώση η οποία την είχαν πάρα πολλοί επιστήμονες και ιδιαίτερα το εντός εισαγωγικών κατεστημένο γνώριζε ακριβώς. Και οι κινήσεις που έχει κάνει γεωπολιτικά τοποθετώντας συγκεκριμένες δυνάμεις σε συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη ήταν στρατηγική γιατί γνώριζε ακριβώς πως και τι θα συμβεί σε αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

Να πει κάποιος ότι γνωρίζει το αποτέλεσμα της διέλευσης όλων αυτών των μαγνητικών πεδίων κοντά από τη γη μας δεν μπορεί να σας πει με σιγουριά το ποια θα είναι η τελική επίδραση το μόνο που ξέρουμε είναι ότι η επήρεια του μαγνητικού άξονα της γης, δηλαδή η γωνία της συστροφής και απόκλισης της γωνίας του μαγνητικού από τον γεωγραφικό άξονα είχε φτάσει σε σημεία 22 με 23 μοίρες, είναι λίγο μικρότερη τώρα δεν μπορώ να πω ότι αυξάνεται συνεχώς, αλλά η απόκλιση αυτή είναι υπεύθυνη για τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία βλέπετε όπως επίσης και για τις πολλές ενεργειακές καταιγίδες, οι οποίες υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη.
 


ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Φαντάζομαι ότι πολλοί από σας θα έχετε δει στο διαδίκτυο χιλιάδες φωτογραφίες, ιδιαίτερα από την Κίνα, όπου πολλές χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια άνθρωποι φωτογράφησαν
τρεις ήλιους την ίδια ώρα στον ουρανό της Κίνας, κάτι ανάλογο με εκείνο που συνέβη στη Μυτιλήνη πριν από περίπου 30 με 40 ημέρες. 

Αυτά τα φυσικά φαινόμενα δεν είναι ούτε άγνωστα ούτε πρωτόγνωρα, οι αστρονόμοι τα γνωρίζουν από πολύ καιρό, το κατεστημένο τα γνωρίζει από πολύ καιρό επιλέγει όμως να κρατάει την ανθρωπότητα σε ένα σκοτάδι γιατί μόνο με την άγνοια μπορεί να ελέγχει τους πληθυσμούς της γης. Εν αντιθέσει με τον Ελληνισμό όπου μόνο με την γνώση, με τη σοφία και με την ανέλιξη του πνεύματος προσπαθεί να μεταμορφώσει τον άνθρωπο σε ένα κοινωνικό ον όπου να ενδιαφέρεται ο ένας, ο οποιοσδήποτε για τον διπλανό του.  

Δηλαδή και πάλι να μην επανέλθουμε στην Ελληνική γλώσσα, την ελευθερία κτλ, δεν ξέρω αν συζητήσαμε τον όρο ελευθερία μαζί ή τη συζητήσαμε με τον Νίκο τον Αμάραντο την άλλη μέρα, αλλά ο όρος ελευθερία είναι ουσιαστικά η ταυτότητα του Ελληνισμού

Είναι από το «Ελ» που όλοι έχετε πλέον εμπεδώσει ότι σημαίνει ό άνωθεν κατερχόμενος, δηλαδή ο Θεός. Το «Ευ» που σημαίνει το καλόν και «θωρεί» ή «θωρός» που σημαίνει το γένος ή το σπέρμα. 

Η Ελευθερία είναι συνώνυμη με τον Ελληνισμό διότι είναι το άνωθεν κατελθόν γένος, αυτό σημαίνει. Το άνωθεν κατελθόν γένος. Αυτός είναι ο ορισμός της Ελευθερίας γιαυτό εξάλλου δεν τους αρέσει να χρησιμοποιούν τον όρο και αν παρατηρήσετε τις υπόλοιπες γλώσσες ενώ όλες οι άλλες λέξεις έχουν παράγωγα Ελληνικά, την λέξη «Ελευθερία» δεν τη χρησιμοποίησαν ποτέ ούτε αρχικά ούτε και σαν παράγωγο. Διότι ακριβώς θυμίζει την διαφοροποίηση του άνωθεν κατελθόντος γένους από το υπόλοιπο ανθρώπινο γένος. Αυτή λοιπόν τη λέξη «Ελευθερία» θα πρέπει να την ενστερνιστούν όλοι οι Έλληνες για να καταλάβουν ποιο είναι το DNA τους και από πού προέρχονται.

91 ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ 


Συζητήσατε φαντάζομαι την παρουσία των 91 αρχηγών κρατών στη Νότιο Αφρική στις 13 Δεκεμβρίου του 2013. Το πρωτόγνωρο σε αυτή την περίπτωση ήτανε ότι ουδέποτε στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών τέσσερις πρόεδροι, ένας εν ενεργεία και τρεις τέως πρόεδροι, παρουσιάστηκαν σε οποιοδήποτε γεγονός έχει συμβεί. Ακόμη και στην στέψη του βασιλέως της Αγγλίας, όπου θα έπρεπε να είναι όλοι παρόντες, οι τέσσερις αυτοί πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών - και θα ήθελα να τονίσω ότι δύο εκ των τεσσάρων, δηλαδή ο Ομπάμα και ο Κλίντον, προτού εμφανιστούν σε αυτή την ψεύτικη τελετή της κηδείας του Μαντέλα ο οποίος είχε ταφεί από τις 29 Ιουνίου του 2013, είχανε επισκεφθεί δύο χώρες της Νοτίου Αφρικής χωρίς να μας πουν για ποιους συγκεκριμένους λόγους. 

Εάν θυμούμαι καλώς η μία ήταν η Τανζανία και η άλλη ήταν η Μποτσουάνα ή η Ζουαζιλάνδη, δεν θυμάμαι ακριβώς. Σημασία έχει ότι στην περιοχή, και όσοι μπορείτε να κάνετε τις συνδέσεις / διασυνδέσεις να τις κάνετε, βρίσκεται το αρχαιότερο χρυσορυχείο του πλανήτη το οποίο είναι ηλικίας 400.000 ετών. Έχει βάθος 3,9 χιλιόμετρα μέσα στη γη και ακόμα και σήμερα αποδίδει μεγάλες ποσότητες χρυσού. 

Είναι το πρώτο χρυσορυχείο το οποίο λειτούργησε στον πλανήτη. Δίπλα λοιπόν από αυτές τις δύο χώρες ή ανάμεσα σε αυτές τις δύο χώρες υπάρχει μία τεράστια μητρόπολη η οποία έχει χτιστεί εδώ και 230.000 χρόνια και μπορούσε αν φιλοξενήσει περίπου 400.000 ανθρώπους. Η μητρόπολη αυτή εντελώς τυχαία είναι χτισμένη ακριβώς γύρω και σε άμεση πρόσβαση από τα χρυσορυχεία τα οποία είπαμε προηγουμένως. Για αυτό τον λόγο είναι πολύ προσφιλής τόπος συγκεντρώσεως όλων των ταγών της γης όταν πρόκειται να πάρουν μία συγκεκριμένη απόφαση.  

 
Ο ΚΟΜΗΤΗΣ ISON & Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ Χ


Η διέλευση του πλανήτη «Χ» - και θυμάστε πριν από έναν μήνα είχε γίνει μια μεγάλη, μία τεράστια θα έλεγα δημόσια καμπάνια για τον κομήτη ISON. Ο κομήτης ISON όπως έχουμε εξηγήσει πάντα είναι συνοδός του πλανήτη «Χ»

Η εξήγηση επίσης των χιλιάδων μετεωριτών που πέφτουν σε όλο τον πλανήτη έχει να κάνει με την διέλευση του πλανήτη «Χ», ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τηλεσκόπιο των αστρονόμων το έτος 2005. Είναι γνωστό τόσο στις μυστικές υπηρεσίες όσο και στους διάφορους αστρονομικούς σταθμούς, είναι γνωστό από το 2005, γιατί τότε πρώτη φορά εμφανίστηκε ο πλανήτης στα τηλεσκόπια και έχει συνήθως πορεία από τον νότο προς τον βορρά. Εάν σκεφτείτε το επίπεδο των τροχιών των υπολοίπων πλανητών, ο πλανήτης αυτός έχει μία τροχιά η οποία διαρκεί 3.600 χρόνια, δηλαδή 3.600 χρόνια από σήμερα το οποίο μας φέρνει γύρω στο 1.600 π.Χ., έχει μεγάλη σημασία.  


ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ 


Πριν 3.600 χρόνια για πρώτη φορά σε διάστημα 150-200 ετών δημιουργήθηκε η αυτοκρατορία της Βαβυλωνίας κατευθείαν από τους επισκέπτες. Αυτή λοιπόν η άρχουσα τάξη που υπάρχει σήμερα στον πλανήτη εξακολουθεί και λατρεύει τους Θεούς της εποχής εκείνης, τους οποίους όπως έχουμε εξηγήσει μετεπήδησαν από την Ατλαντίδα στην Αίγυπτο, στη Μεσοποταμία και έκτοτε συντηρούνται και λατρεύονται από όλες τις μυστικιστικές οργανώσεις - μιλάμε για τους Ιλλουμινάτι, μιλάμε για τους Μασόνους, τους Ροδόσταυρους, όλα τα τάγματα των Ιπποτών κτλ - κυρίως όμως λατρεύονται από την άρχουσα τάξη η οποία όπως εξηγήσαμε είναι οι τρεις Πάπες. Ο Γκρίζος, ο Μαύρος, ο Άσπρος Πάπας
 
 
 
Ο Γκρίζος Πάπας προέρχεται από την οικογένεια των 13 οικογενειών της Ατλαντίδος οι οποίοι μετά από την πτώση της Αιγύπτου μετά από τους Ρωμαίους, δηλαδή μετά την κατάληψη της Αιγύπτου από τους Ρωμαίους, οι οικογένειες αυτές πέρασαν στην Ιταλία και προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον το οποίο να είναι ανάλογο της Ατλαντίδος. Έχτισαν δηλαδή την Βενετία στα πρότυπα της Ατλαντίδος

Σε έναν τεράστιο όγκο νερού άρχισαν να χτίζουν σε προσχώσεις και να φτιάχνουν τα παλάτια τους χωρίς να εφιστούν κανενός κόστους. Κανένας ποτέ δεν εξήγησε πως το 300 ή το 400 μ.Χ. αυτές οι συγκεκριμένες οικογένειες που βρήκαν αυτό τον τεράστιο πλούτο για να χτιστεί η Βενετία με τον τρόπο που έχει χτιστεί. Οι δεκατρείς αυτές οικογένειες, τις οποίες αναφέραμε προηγουμένως, είναι εκείνες οι οποίες δίδουν τους αντιπροσώπους για την Γκρίζα Επιτροπή των Ιησουιτών (έτσι λέγεται) στην οποία συμμετέχουν από τις 13 οικογένειες τα διάφορα μέλη.  


ΣΧΕΔΙΟ Α & Β


Οι πέντε πλέον επιφανείς οικογένειες είναι εκείνες οι οποίες εναλλάσσονται στην κορυφή της πυραμίδος, δίδουν δηλαδή αυτόν που ονομάζεται Γκρίζος Πάπας, που είναι το ανώτατο όργανο της επιβολής των Καζάρων στον πλανήτη. 

Το δε σήμα του είναι ένα πολύ συγκεκριμένο σήμα. Το σήμα αυτών των συγκεκριμένων οικογενειών είναι ένας σταυρός. Θυμάστε ότι ο σταυρός δεν ήταν χριστιανικό σήμα ή σύμβολο, αλλά από το δεξιό μέρος της καθέτου του σταυρού ξεκινάει μία ουρά - όπως ακριβώς η ουρά θα έλεγα μίας σαύρας - και καταλήγει κάτω από το κατώτερο τμήμα του σταυρού καταλήγοντας σε ένα τρίγωνο. Ακριβώς στο κάτω μέρος υπάρχει η Τρίαινα του Ποσειδώνα. Η κεφαλή της τριαίνης του Ποσειδώνα είναι ακριβώς κάτω από εκεί. 

ihssymbol.jpg

Ξέρετε ότι οι Ιησουίτες ονομάζουν τον οργανισμό τους «Το Τάγμα του Χριστού». Δεν ξέρω κατά πόσο έχετε την εμπειρία αυτού του σήματος το οποίο χρησιμοποιούν. 

Ο παρών γκρίζος Πάπας ονομάζεται Πέπε Όρσο, δηλαδή από την οικογένεια Ορσίνι, που είναι μία από τις πέντε επιφανείς οικογένειες οι οποίες διοικούν τον πλανήτη. Οι άλλες οικογένειες είναι, η οικογένεια Breakspeare η οποία έχει την ευθύνη της Ανατολής (δηλαδή Κίνα, Ινδία, Μαλαισία κτλ.)η οικογένεια Aldobrandini η οποία έχει άμεση σχέση με τους τραπεζίτες (δηλαδή η Olympia Aldobrandini είναι παντρεμένη με τον David Rothschild, ο οποίος έπρεπε να αναλάβει την ηγεσία του πλανήτη το 2012). 

Ο David Rothschild ήτανε το πλάνο Α΄ ενώ ο William ο οποίος είναι ο διάδοχος του Αγγλικού θρόνου ήταν το πλάνο Β΄, ποτέ η άρχουσα τάξις δεν έχει ένα μόνο πλάνο. Επειδή το πλάνο Α΄ έγινε γνωστό, και έτσι ουσιαστικά αποδυναμώθηκε αυτή η δυναμική δηλαδή της εγκατάστασης του David Rothschild και της Olympia Aldobrandini σαν τους ταγούς του πλανήτη, για αυτό τον λόγο τώρα έχουμε στραφεί προς τον William ο οποίος με πολύ συνοπτικές διαδικασίες - όσοι από σας παρακολουθείτε τα τεκτενόμενα - τον πήγανε από την μακαρία ζωή που ζούσε, τον πήραν ξαφνικά και τον ενεργοποιήσανε πριν από μερικούς μήνες για να αναλάβει πολλές από τις ευθύνες που είχε η μητέρα μέχρι τώρα. 

Η οικογένεια Windsor, η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, δεν είναι Εγγλέζοι. Είναι Σάξονες, προέρχονται από την Γερμανία, δηλαδή είναι Καζάροι, οι οποίοι το 1918 το όνομά τους ήτανε Gotha και άλλαξαν σε Windsor γιατί γερμανόφερνε πάρα πολύ και δεν άρεσε, και το κάνανε Windsor για να είναι πιο «εύπεπτο» στα αυτιά των Εγγλέζων. Αυτή λοιπόν η μετατροπή του ονόματος δεν είναι κάτι περίεργο ή πρωτόγνωρο, όλοι οι Καζάροι προσαρμόζουν τα ονόματά τους, ακόμα και τις συνήθειές τους, πολλές φορές και τη θρησκεία τους, στις κοινωνίες στις οποίες πάνε να καταλάβουν. Δηλαδή οι Gotha γίνανε Windsor, οι Bayer γίνανε Rothschild, οι Rockefeller είχανε άλλο όνομα, οι Kennedy είχαν άλλο όνομα. Κανένας από αυτούς δηλαδή δεν διατηρεί διαχρονικά το όνομά του για να μην μπορεί το ευρύ κοινό να αρχίζει και να ξετυλίγει το νήμα της προέλευσής τους. 


ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ & ΤΟ BOHEMIAN GROVE

Θέλω να βάλετε στο μυαλό σας τις χρονολογίες. Η διάβαση του πλανήτη Nibiru τον «Χ» δηλαδή γίνεται κάθε 3.600 χρόνια. Άρα αυτή την διαδοχή που βλέπεται και την λατρεία των συγκεκριμένων Θεών, ιδιαιτέρως του Μορδώχ που είναι καθαρά σατανιστική λατρεία και η οποία συμβολίζεται όπως σας είπα με τα δύο δάχτυλα, τον δείκτη και το μικρό δάχτυλο σε έκταση, τα άλλα δύο δάχτυλα στη μέση σε κλήση, τα οποία ουσιαστικά εάν τα δείτε από το πλάι και βάλετε και τον αντίχειρα με τα δύο δάχτυλα μαζί είναι η κεφαλή ενός μόσχου, δηλαδή τα κέρατα και το κεφάλι του μόσχου, και αυτή είναι το σήμα το οποίο θα δείτε στους μασόνους, στους ιλλουμινάτι, αυτούς που κυβερνούν τον πλανήτη (τους διάφορους προέδρους, πρωθυπουργούς κτλ.), όπως επίσης, με τα λύπης μου λέω ότι, το ιερατείο του χριστιανισμού δηλαδή της ορθοδόξου εκκλησίας, από το επίπεδο του επισκόπου και επάνω, ευλογεί ακριβώς με αυτό τον τρόπο. 


Εάν ρωτήσετε θα σας πουν ότι αυτό συμβολίζει «Ιησούς Χριστός νικά». Βεβαίως θα μπορούσαμε να το κάνουμε κάπως αλλιώς, εάν και εφόσον πιστεύουμε στην Αγία Τριάδα, θα μπορούσε κάποιος να ευλογεί με τα τρία δάχτυλα, αντί να υψώνει το μικρό και τον δείκτη και να κάμπτει τα δύο μεσαία δάχτυλα. 

Ερώτηση ακροατή: Είναι αυτή η χειρονομία που βλέπουμε στις αγιογραφίες;
Δόκτωρ Λαμπράκης: Ακριβώς. Έχει μεγάλη σημασία αυτό που σας λέω. 

Το ιερατείο από ένα σημείο και πάνω είναι Κρόνιο (το ιερατείο). Και να σας υπενθυμίσω ότι ο Θεός Μορδώχ, ο οποίος λατρεύεται από όλες αυτές τις μυστικιστικές οργανώσεις, θα θυμάστε την μεγάλη έκθεση και έκταση που πήρε η διείσδυση του Alex Jones το 1989 ή 1996. Μπόρεσε και διείσδυσε σε μία μυστική τελετή τους που γίνεται κάθε χρόνο και λέγεται Bohemian Grove. 


To Bohemian Grove λοιπόν είναι μία τελετή σε ένα τετραήμερο από 26 Ιουλίου μέχρι 30 Ιουλίου σε μία φάρμα βορείως του Σαν Φραντσίσκο, 50 μίλια βόρεια από το Σαν Φραντσίσκο στην Καλιφόρνια, όπου μαζεύονται όλοι οι ταγοί και πρωθυπουργοί, ιδιαίτερα του δυτικού κόσμου. Ξεκινώντας από τον Αμερικανό πρόεδρο, όλους τους τέως προέδρους, όπως επίσης οι διευθυντές των μεγάλων τραπεζών, οι πρωθυπουργοί της Αγγλίας, μέλη του βασιλικού οίκου της Αγγλίας και πολλοί άλλοι οι οποίοι μαζεύονται εκεί. 

Μόνον άρρενες παρακαλώ, μόνο άρρενες, έτσι; Είπαμε ότι οι αποστατικοί Θεοί είναι μόνον άρρενες. Και γίνονται λοιπόν κάθε μέρα συγκεκριμένες τελετές εν μέσω της νυκτός, όπου γίνονται και κάποιες θυσίες, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να την δει στον διαδίκτυο, υπάρχουν πάρα πολλά video. 


To The Bohemian Grove αντιπροσωπεύει το εκτελεστικό κομμάτι της παγκόσμιας κυριαρχίας, δηλαδή είναι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν μέρος και στο Bilderberg Club, είναι εκείνοι οι οποίοι εν τέλει εκτελούν τις εντολές των αφεντικών, των μεγάλων αφεντικών. 

Το τι λατρεύεται, είναι το άγαλμα του Μολώχ, το οποίο βρίσκεται στο συγκεκριμένο αγρόκτημα (το οποίο αγρόκτημα είναι 5.000 στρέμματα) και είναι ένα τεράστιο άγαλμα που απεικονίζει τον Μολώχ, δηλαδή όπως είπαμε το κεφάλι του μόσχου με τα κέρατα. Είναι όμως και το εναλλακτικό, που είναι η κουκουβάγια, η οποία επίσης αν θυμηθείτε τα αυτιά της είναι σηκωμένα και γιατί το κάνουν αυτό; Θέλουν να συγχέουν την σοφία του Ελληνισμού με την λατρεία του Θεού Μολώχ. 


Εάν δείτε πάνω στο δολάριο σε μια γωνίτσα ακριβώς έχουν σαν σήμα την κουκουβάγια. Με αυτό θέλουν να συμβολίσουν ότι έχουν καταλάβει την εξουσία και έχουν την επικυριαρχία του Ελληνισμού. Διότι το σήμα της κουκουβάγιας ήταν το σήμα της Θεάς Αθηνάς ή της Θεάς της Σοφίας και με αυτό τον τρόπο αυτό που θέλουν να κάνουνε είναι να υποδηλώσουν ότι, ο Ελληνισμός έχει υποδουλωθεί κάτω από την λατρεία του Μολώχ. Αυτός είναι ο συμβολισμός. 


Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ DNA ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ DNA


Επομένως ο συμβολισμός του Μολώχ και η λατρεία των μυστικιστικών οργανώσεων στον Μολώχ, άρχεται από την προηγούμενη διάβαση του Nibiru του πλανήτη «Χ» από το ηλιακό σύστημα, δηλαδή από τους εγγύς πλανήτες. Ενώ ο Ελληνισμός προϋπάρχει από 128.000 χρόνια, από την πρώτη αποστολή των Ολυμπίων. Δηλαδή η διαμάχη του Ελληνικού πνεύματος με το αποστατικό DNA, των Κρονίων δηλαδή, είναι πολλών χιλιάδων ετών και δεν είναι τωρινή, δηλαδή 2.000 ή 3.000 ετών που είναι η τροχιά του Nibiru. Για αυτό τον λόγο θα ήθελα να βάλετε στο μυαλό σας τις χρονικές αναλογίες για να βάλετε και στο μυαλό σας τις αναλογίες της αντιπαράθεσης του Ελληνισμού με το αποστατικό DNA.  

Υπήρξε πάντα, ιδιαίτερα στην Μέση Ανατολή, μία αποστασία από το Ελληνικό πνεύμα, από τους Ολυμπίους. Οι Κρόνιοι δηλαδή συμμάχησαν πάντα με τους άνωθεν κατελθόντες του Γιαχβέ, ο οποίος βέβαια κατήλθε πριν από ακριβώς 13.000 χρόνια, δηλαδή 13.000 χρόνια είναι η τρίτη ή η τέταρτη διάβαση. Άρα θα ήθελα να ενστερνιστείτε πόσο διαχρονική είναι η αντίθεση του Ελληνικού πνεύματος με το αποστατικό, του Ελληνικού DNA με το αποστατικό DNA. 

Πιστεύανε ότι το Ελληνικό πνεύμα έχει καταρρακωθεί εντελώς, έχει εξαφανιστεί, αλλά επειδή είναι το μόνο αληθινό σε τούτο τον πλανήτη είναι ταγμένο όπως ακριβώς επεβλήθη συμπαντικά να επιβληθεί και στον πλανήτη Γαία.  

Κακώς ή καλώς στη δική μας τη γενιά, σε σας και σε μας, έπεσε ο κλήρος να κάνουμε αυτό τον μεγάλο αγώνα. Εμείς και εσείς, από ότι σας βλέπω όλους σας εμψυχωμένους, είμαστε ταγμένοι για να επαναφέρουμε την ισορροπία στον πλανήτη. Οι προηγούμενες καταστροφές που έγιναν στον πλανήτη γη είχαν πάντα σαν σκοπό να εξαλείψουν τον σκοταδισμό, την κακία, την έλλειψη του φωτός δηλαδή, που κατά καιρούς οι ανθρώπινες κοινωνίες με την συμβολή, τη βοήθεια και την υποστήριξη του αντιπάλου DNA επιβάλλουν στις ανθρώπινες κοινωνίες. 

Οι καταστροφές που γίνονται στον πλανήτη, γίνονται πάντα όταν είναι καθολικές αν θυμάστε, γίνονται πάντα με νερό. Δεν γίνονται ούτε με εκρήξεις, ούτε με πυρηνικές βόμβες, ούτε με φωτιές, ούτε με ηφαίστεια. Γίνονται πάντα με νερό. Και ο λόγος είναι πολύ συγκεκριμένος, αλλά θα τον συζητήσουμε σε μια άλλη μας συνάντηση.  
 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ EI-END ΧΑΝΙΩΝ 08/01/2014

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ : 
ΟΜΑΔΑ ΕΙ-Ε.Ν.D. ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ 

Ei-End Μνημοσύνη στο facebook
Ei-End Mnemosyne International
mnemosyne.jpg

nibiru2.jpg

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΗ ΥΛΗ

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: ARCANA ARCANORUM ATLANTIS

ΔΟΚΤΩΡ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΤΗΛΘΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ε.ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ SorrasFM 14/01/2014

1484273_657963567582861_433663889_n.jpg

Συνέντευξη του Μανώλη Λαμπράκη, προέδρου της οργάνωσής του End National Debt(E.N.D.), στην εκπομπή Εγγύς της Πόλεως στον Γιώργο Αρίστογλου στο Sorrasfm.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ EI-END ΧΑΝΙΩΝ 08/01/2014

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΜΑΔΑ:EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ Ei-End Μνημοσυνη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ

Αντώνης Βαλσαμάκης: Στο σημείο αυτό και παίρνοντας την σκυτάλη από τον πρόεδρο ήθελα να σας επικεντρώσω την προσοχή σας αγαπητοί συμπατριώτες σ' αυτό το τελευταίο που είπε το οποίο εμείς το συζητάμε πάρα πολύ καιρό εδώ, το συζητάμε εκτεταμένα. Θα το πω με δικά μου λόγια είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Θες ο κλήρος, θες η αποστολή, θες το DNA μας, θες το πλήρωμα του χρόνου αυτή όλη η αποστολή έχει πέσει στις πλάτες τις δικές μας ουσιαστικά είμαστε δύο γενιές. 

Είμαστε εμείς οι κάπως μεγαλύτεροι ηλικιακά και όταν λέω ηλικιακά λέω την ληξιαρχική μας ομιλία και όχι τις άλλες 2 ηλικίες που οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε ότι έχουμε καθώς επίσης έπεσε ο κλήρος και σε εσάς τους νεότερους. Στις Ελληνίδες και τους Έλληνες οι οποίοι σήμερα προσπαθούν να φτιάξουν οικογένεια ή όσοι ήδη έχουν φτιάξει οικογένεια προσπαθούνε να επιβιώσουν. 

Η αποστολή λοιπόν είναι στις πλάτες τις δικές μας, είμαστε καταδικασμένοι να κερδίσουμε αυτό το πόλεμο και πιστεύω ακράδαντα ότι θα τον κερδίσουμε τις μάχες από ότι γνωρίζετε τις έχουμε κερδίσει τη μία πίσω από την άλλη. Θα ήθελα σήμερα να ήμουν σε μία καλύτερη θέση να μπορώ να ευχηθώ σε όλες τις συν-Ελληνίδες και σε όλους τους συν-Έλληνες συγχαρητήρια γιατί η χώρα μας ανέλαβε την προεδρία μιας μεγάλη ένωσης της ευρωπαϊκής. 


ΝΤΡΟΠΗ & ΘΥΜΟΣ

Ακούμε αυτά λοιπόν και βλέποντας όλες τις σκηνές από τα τηλεοπτικά δίκτια κυριεύτηκα από 2 συναισθήματα το ένα ήταν ντροπή και το άλλο συναίσθημα ήταν θυμός. 

Ντροπή γιατί φέρανε την χώρα μας, την πατρίδα μας σε ένα σημείο να γελοιοποιείται από διάφορους διεθνής αναλυτές, δημοσιογράφους, σχολιαστές, ανειδίκευτους ειδικούς και ούτω καθεξής να σχολιάζεται δυσμενώς η χώρα μας και να αναρωτιόνται πως είναι δυνατόν μια πτωχευμένη χώρα μία χώρα των 10 εκατομμυρίων με 2 εκατομμύρια ανέργους, με 6000 αυτοκτονίες με 30% επίσημη ανεργία και αφήστε το 27,4 % είναι 30%. 

Πως είναι δυνατόν λοιπόν μία χώρα η οποία σιτίζεται από τα συσσίτια της αγάπης του μίσους και της γελοιότητος να προεδρεύει στην ευρωπαϊκή ένωση καταλαβαίνετε ότι κάπου ζώντας στο εξωτερικό ανάμεσα σε όλες τις εθνότητες και εθνικότητες σε όλους τους λαούς του πλανήτη αναμεμιγμένος αισθάνομαι ντροπή όταν δημοσιεύονται αυτά, φυσικά είμαι οπλισμένος με πάρα πολύ θάρρος με πολύ κουζουλαμάρα όπως λέμε στον τόπο μας και τους απαντώ ευθέως κοιτώντας τους πάντα στα μάτια. Αλλοι καταλαβαίνουν άλλοι δεν καταλαβαίνουν αλλά εγώ έχω υποχρέωση να λέω τις αλήθειες να λέω τα σωστά με έπιασε όμως και θυμός ξέρετε γιατί ; γιατί δυστυχώς όλη αυτήν την παρωδία δεν μπόρεσαν οι συν-Ελληνίδες και οι συν-Έλληνες να την αποτρέψουν θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου άποψή, την προσωπική μου άποψη, η καθαρά προσωρινή πριν φτάσουμε στο Γενάρη του 2014 να έχουμε λύσει το πρόβλημα της πατρίδας μας και εκεί θυμώνω. 

Θυμώνω πρωτίστως με τον εαυτό μου έτσι με έμαθε ο Καζαντζάκης, να θυμώνω στο τέλος την ημέρας με τον εαυτό μου γιατί δεν πέτυχα να κάνω αυτό που έπρεπε να κάνω αυτό που έπρεπε. Δεν σας κρύβω μιλάω με Έλληνες αυτή τη στιγμή και μιλάω πάντα την γλώσσα της αλήθειας δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές αισθάνομαι ένοχος, αισθάνομαι ένοχος γιατί εγώ κάθε βράδυ τρώγω, αισθάνομαι ένοχος γιατί και στο γραφείο και στο σπίτι υπάρχει θέρμανση αισθάνομαι ένοχος που αν συνεχίσω να σας αναλύω τις ενοχές μου υπάρχει περίπτωση να δεθεί κόμπος στον λαιμό μου και να μην μπορέσουμε να συνεχίσουμε την κουβέντα μας πλην όμως έτσι αισθάνομαι

Αισθάνομαι ένοχος γιατί έπρεπε να έχουμε ενεργοποιηθεί ίσως, πιθανών, φαντάζομαι λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος ο γιατρός ο Μανώλης ο Λαμπράκης και εγώ είχαμε ξεκινήσει, είμαστε οι πρωτεργάτες από ότι ξέρετε και είχαμε ξεκινήσει αυτήν την προσπάθεια από τις αρχές του 2009, τέλος του 2008 αρχές του 2009. Δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε περισσότερο να έχουμε κάνει, δεν ξέρω πόσο πιο γρήγορα θα μπορούσαμε να είχαμε κινηθεί, εγώ όμως εκμυστηρεύομαι ότι κάποιες φορές αισθάνομαι ενοχές. 


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΕΙ ΟΛΟΥΣ

Σήμερα όμως είμαστε σε τόσο καλό σημείο, έχουμε κερδίσει σε τόσες πολλές μάχες που όλο αυτό δείχνει ότι κάλιο αργά παρά ποτέ έστω και από το 2009 και μετά έστω και στις μέρες μας σήμερα πρέπει να κάνουμε ότι έχει απομείνει να κάνουμε ότι είναι γραμμένο στις μοίρες τις δικές μας σ' αυτές τις 2 γενιές που σας προανέφερα πρέπει όμως να το κάνουμε γρήγορα πρέπει ότι έχει απομείνει να γίνει γρήγορα. 

Αυτό που έχω να σας πω είναι ότι πολύ σύντομα θα μάθουν όλοι στα πέρατα της οικουμένης για την νίκη του ανθρώπινου γένους, για την νίκη ουσιαστικά των Ελλήνων, είμαστε πάρα πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο αυτό έχει στοιχίσει φυσικά από ότι όλοι ξέρετε, από ότι όλοι αντιλαμβάνεστε μάλλον έχει στοιχίσει πολύ, έχει στοιχίσει σε πάρα πολλούς τομείς τουλάχιστον στους πρωτεργάτες αυτού του αγώνα. 

Είχαμε την τύχη βέβαια να έχουμε μαζί μας σε όλη αυτήν την προσπάθεια έναν Αρτέμη Σώρρα είχαμε την τύχη να έχουμε όλα αυτά τα υπερ-όπλα τα οποία μας παραχώρησε, τα οποία παραχώρησε ουσιαστικά κι αυτός για την πατρίδα του και για κανέναν άλλο λόγο. Έχουμε κατηγορηθεί συλλήβδην όλοι και οι 12 όσοι ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα. Πιθανόν να αρχίσουν οι αλληλοκατηγορίες και μεταξύ των συν- Ελλήνων ότι πλαισιώνουν όλη αυτήν την προσπάθεια δεν πτοηθήκαμε δεν πτοούμαστε, δεν πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. 

Έχω πει κατ' επανάληψη και δεν θα κουραστώ να το λέω είμαστε φτιαγμένοι από αυτό το υλικό το οποίο δεν γνωρίζει από επιστροφή δεν γνωρίζει από σταμάτημα της προσπάθειας, εμείς μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός μας με όσο κουράγιο μας έχει απομείνει ή με όσο θα μας απομείνει θα παλεύουμε γι' αυτήν την ιδέα. Θα ήθελα κατά τον ίδιο τρόπο να αρχίσουν να σκέφτονται όλες οι συν-Ελληνίδες και όλοι οι συν-Έλληνες, ήδη σε ολόκληρη την Ελλάδα σήμερα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη από την Κέρκυρα μέχρι την Ρόδο απ' την Πάτρα μέχρι την Λάρισα υπάρχουν πυρήνες, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μας ακολουθούν και βοηθάνε συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους πρέπει και να τους προστατέψουμε και να τους πολλαπλασιάσουμε. 

Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν η Ελλάδα ολόκληρη, ο Ελληνισμός να γίνει ένα ποτάμι, ένα ποτάμι που θα πνίξει όλους αυτούς είτε μιλάμε για τους επικυρίαρχους είτε μιλάμε για τους οσφιοκάμπτες , τους μεσάζοντες, τους ενθοπροδώτες , ένα ποτάμι λοιπόν που θα πνίξει όλους αυτούς. 

flood.jpg

Είναι η μοναδική μας ελπίδα δεν ξέρω πόσο το εμβαθύνει ο κάθε ένας μας, πόσο προσωπικά το κάνει το θέμα αυτό ο κάθε ένας μας αλλά σας πληροφορώ ότι εάν εμείς τα 10 εκατομμύρια Έλληνες δεν αντιδράσουμε τα πράγματα θα είναι δυσάρεστα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Ήρθε η ώρα λοιπόν που θα πρέπει ο κάθε ένας μας να το πάρει προσωπικά. Εάν στο τέλος της ημέρας όπως σας είπα, όπως έχουμε εμείς τουλάχιστον οι Κρήτες αλλά και ολόκληροι οι Έλληνες διδαχτεί από τον Καζαντζάκη δεν μπορέσουνε να στεναχωρεθούμε πραγματικά για κάτι που δεν πετύχαμε σημαίνει ότι η ψυχή μας ακόμη θέλει φόρτιση όπως μία εκφόρτιστη μπαταρία. 

Εάν αντιληφθείτε στον πέριγυρό σας ανθρώπους οι οποίοι χρειάζονται φόρτιση στις μπαταρίες τους να το κάνετε, μην λυπηθείτε χρόνο, μην λυπηθείτε λόγια, μην λυπηθείτε έργα και πράξεις. Αυτό που επείγει είναι να δώσουμε το φως σε όλες τις Ελληνικές ψυχές. Όλοι αυτοί οι οποίοι συστρατεύονται μαζί μας πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν πασχίζουμε για να επανέλθει η Ελλάδα στο πρότερο καθεστώς σε αυτό που μας οδήγησε στην καταστροφή.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ 
ΣΤΗΝ EI-END ΧΑΝΙΩΝ 08/01/2014

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΜΑΔΑ:
EI-END ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ

Ei-End Μνημοσύνη στο facebook
Ei-End Mnemosyne International
mnemosyne.jpg


http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2014/01/antwnhs-balsamakhs-eimaste-katadikasmenoi-na-kerdisoyme.html

ΕΙ - Ε.Ν.D. Λαμπράκης, Βαλσαμάκης 17.1.2014 στο artFM Radiohttp://ei-end.blogspot.gr/2014/01/d-1712014-artfm-radio.html

Ο γρίφος της END Β.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΙ Ο Χ. ΤΣΑΠΟΣ 16/1/14

END ΣΙΩΖΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΡΑΔΙΟ ΑΡΤΑ 14-1-2014

http://ei-end.blogspot.gr/2014/01/end-14-1-2014.html

Προεκλογικό ρουσφέτι στους δημάρχους το…δωρεάν WiFi του Σαμαρά!

wifi


Για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη τη χώρα  δεσμεύτηκε σε συνέντευξή του το Νοέμβριο του 2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.  «Μπορώ σήμερα να υποσχεθώ ότι θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο», δήλωσε ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση  για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα. Δύο μήνες μετά η δέσμευση αυτή του πρωθυπουργού φαίνεται ότι μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται, όπως δείχνει η επιστολή που έλαβαν οι δήμαρχοι της χώρας από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι καλούνται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να υποδείξουν στο υπουργείο τα σημεία τα οποία συγκεντρώνουν τον  περισσότερο κόσμο στο δήμο τους, καθώς και τα σημεία στα οποία οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ (free Wi-fi). Όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Γενικός Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαος Δασκαλάκης, οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου, ενώ εάν δεν στείλουν συμπληρωμένο το έγγραφο με τις προτεινόμενες τοποθεσίες εντός προθεσμίας θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στη δράση.

http://www.makeleio.gr/?p=50032#more-50032

O Άγνωστος Ναός του Άρη στην αρχαία αγορά των Αθηνών

Ο Ναός του Άρεως, ο οποίος ανασκάφηκε το 1937, είναι ένα από τα τέσσερα σημαντικά μνημεία που μεταφέρθηκαν στην Αγορά την περίοδο του Αυγούστου.
Αποτελεί τυπικό ναϊκό οικοδόμημα της ακμής της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής κατά τον 5ο αι. π.Χ. Μεταφέρθηκε πιθανότατα από τα Μεσόγεια και όχι από τις Αχαρνές, όπως πιστευόταν παλαιότερα. Σήμερα σώζεται σε πολύ κακή κατάσταση.
ΡΩΜΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Ο κεντρικός τριγωνικός χώρος που σχηματίζεται μεταξύ της Μέσης Στοάς, της Παναθηναϊκής Οδού και της οδού που διατρέχει την ανατολική πλευρά της Αγοράς, με τα κτήρια τα αφιερωμένα στη λατρεία των θεών και τη διοίκηση της πόλης, απέκτησε νέα χρήση μετά την ίδρυση της Ρωμαϊκής Αγοράς, την εποχή του Αυγούστου.
Έτσι ο χώρος καλύφθηκε ως επί το πλείστον με ναϊκά οικοδομήματα που μεταφέρθηκαν από άλλα σημεία (Ναός του Άρεως, Βωμός Αγοραίου Διός, ΝΑ ναός, ΝΔ ναός), αλλά και με το ογκώδες Ωδείο του Αγρίππα.
Ο Ναός του Άρεως αναφέρεται από τον Παυσανία (1.8.4), ο οποίος όμως αγνοεί ότι το εν λόγω μνημείο μεταφέρθηκε εκεί από κάποιο άλλο σημείο. Το γεγονός αυτό έγινε κατανοητό όταν ανασκάφηκε ο χώρος το 1937. Ορισμένα αρχιτεκτονικά μέλη που ανήκουν στο ναό είχαν ήδη ανακαλυφθεί το 1931, με την αρχή των ανασκαφών της Αγοράς.
Περιγραφή των ερειπίων
Από το ναό σώζεται μόνο ένα τμήμα της θεμελίωσης, στο ανατολικό άκρο του στερεοβάτη. Αποτελούνται από πωρόλιθους σε δεύτερη χρήση, τοποθετημένους πάνω σε μια στρώση σπασμένων λίθων. Κατά τα άλλα, το σχήμα του κτηρίου, όπως έχει αποκαλυφθεί από την ανασκαφή, υποδηλώνεται από την τομή που έγινε στο βράχο, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.
Ο ναός κομματιάστηκε και μεταφέρθηκε αυτούσιος στην Αγορά της Αθήνας την περίοδο του Αυγούστου. Παλαιότερα πιστευόταν ότι μεταφέρθηκε από το δήμο των Αχαρνών, όπου οι πηγές αναφέρουν ένα σημαντικό ναό και γενικότερα λατρεία του Άρη. Η νεότερη έρευνα όμως απέδειξε ότι κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί.
Πιθανότερη πλέον φαντάζει σήμερα η άποψη του Μανώλη Κορρέ που θέλει το ναό να έχει μεταφερθεί εκεί από τα Μεσόγεια, και συγκεκριμένα από την Παλλήνη (εκεί ήταν αφιερωμένος στην Αθηνά).
Προφανώς, η μεταφορά του ναού και η αφιέρωσή του στον Άρη σχετίζεται με τη λατρεία της αυτοκρατορικής οικογένειας: ο εγγονός του Αυγούστου, ο Γάιος, ο οποίος ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στην Ανατολή, λατρευόταν στην Ελλάδα με το προσωνύμιο «Νέος Άρης», όπως μαρτυρείται από επιγραφή του 2 μ.Χ., που πιθανόν να σχετίζεται με την επαναφιέρωση του ναού.
Η ταύτιση αυτή έδωσε αναμφισβήτητα ώθηση στη λατρεία του Άρη στην ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, μαζί και με το γεγονός ότι μία από τις θεότητες που ο Αύγουστος ιδιαίτερα πρoώθησε στην ίδια τη Ρώμη ήταν ο Mars Ultor.
Η άποψη περί μεταφοράς βασίζεται στο γεγονός ότι σε πολλά από τα 200 σωζόμενα αρχιτεκτονικά μέλη της ανωδομής (τα οποία είναι αναγνωρίσιμα χάρη στο χαρακτηριστικό πεντελικό μάρμαρο με φλέβες από γκρίζο-πρασινωπό χλωρίτη), που έχουν βρεθεί σε μεγάλη ακτίνα στο χώρο της Αγοράς, έχουν σωθεί χαραγμένα τεκτονικά σημεία, τα οποία καθοδηγούσαν τους κτίστες της Ρωμαϊκής περιόδου για τη θέση που έπρεπε να πάρουν κατά τη διάρκεια της επανασυναρμολόγησης του ναού (π.χ. ΑΡ = αριστερά, Ο = οπισθόδομος, Β = δεύτερη βαθμίδα του στερεοβάτη, Ε = ευθυντηρία κτλ.).
Από τα τέσσερα σωζόμενα τύμπανα κιόνων, το ένα βρέθηκε πλησίον του ναού, το δεύτερο στο νοτιοδυτικό άκρο της Αγοράς (σήμερα έχει ενσωματωθεί στον αναστηλωμένο βόρειο κίονα του πρόναου του Ηφαιστείου), ενώ άλλα δύο χρησιμοποιήθηκαν αργότερα ως μυλόπετρες.
Έχουν επίσης βρεθεί μέλη από κάθε μέρος του ναού (τρίγλυφα, κιονόκρανα, επιστύλιο, μαρμάρινες κεραμίδες κτλ.), που καθιστούν φανερό τόσο το σχέδιο, όσο και την τεχνοτροπία του ναού.
Στην ίδια περιοχή βρέθηκε και η σίμη του ναού του Ποσειδώνα από το Σούνιο. Φαίνεται πως μεταφέρθηκε εδώ προκειμένου να τοποθετηθεί στο ναό του Άρη.
Αναπαράσταση του ναού του Άρη
Σχέδιο του ναού
Ο ναός είναι ένα τυπικό δείγμα της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής του γ΄ τετάρτου του 5ου αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με τον Dinsmoor αποτελεί ένα από τα τέσσερα σωζόμενα έργα του λεγόμενου «αρχιτέκτονα του Ηφαιστείου», και μάλιστα το τρίτο χρονολογικά, τοποθετημένο στην περίοδο 436-432 π.Χ., στο μέσο δηλαδή του περίκλειου προγράμματος.
Οι άλλοι τρεις ναοί είναι, κατά σειρά ανέγερσης και πάντα σύμφωνα με τον Dinsmoor, το Ηφαιστείο (449-444 π.Χ.), ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο και ο υστερότερος, ο ναός της Νεμέσεως στο Ραμνούντα (432 π.Χ.). Ως προς το σχέδιο και την εκτέλεση της κατασκευής, ο ναός του Άρεως βρίσκεται εγγύτερα προς το Ηφαίστειο.
Πρόκειται για έναν εξάστυλο δωρικό ναό, διπλό εν παραστάσι, με πρόναο, σηκό και οπισθόδομο. Οι διαστάσεις του είναι: στο στερεοβάτη 17 × 0,36 μ., 15,88 × 34,71 μ. στο στυλοβάτη και στο ύψος της δωρικής ζωφόρου 14,51 × 34,04 μ.
Είχε 13 κίονες στη μακρά πλευρά, κατά τα πρότυπα των δωρικών κτηρίων της εποχής. Το ύψος των κιόνων έχει υπολογιστεί σε 6,02-6,20 μ. Το μεταξόνιο διάστημα ορίστηκε ως 2,68-2,69 μ., πλην του γωνιακού, το οποίο υπολογίζεται σε 2,48-2,49 μ.
Αν και το κάτω τμήμα των αετωμάτων είχε ενισχυθεί προκειμένου να τοποθετηθούν γλυπτά, δεν υπάρχει δείγμα ανάγλυφου γλυπτού διακόσμου στα σωζόμενα θραύσματα.
Πιθανόν να ανήκει στο ναό, ως ακρωτήριο, ένα αποσπασματικό μαρμάρινο γλυπτό, του οποίου τμήματα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάνοιξη της τάφρου του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, το 1891, αλλά και κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, το 1951. Πρόκειται για άπτερο γυναικεία μορφή που κινείται προς το θεατή.
Ο Ναός του Άρεως καταστράφηκε το 267 μ.Χ., κατά τη διάρκεια της επιδρομής των Ερούλων στην Αθήνα. Σημαντικά τμήματα της ανωδομής από πεντελικό μάρμαρο εντοιχίστηκαν στο υστερορωμαϊκό τείχος. Η καταστροφή του δεν υπήρξε πάντως ολοκληρωτική, καθώς ενσωματώθηκε εν μέρει στην υστερορωμαϊκή έπαυλη ή σε γυμνάσιο του 5ου αι. μ.Χ.
Ο Βωμός του Άρεως
Η θεμελίωση του Βωμού του Άρεως, σε απόσταση περίπου 10 μ. μπροστά από την πρόσοψη του ναού του θεού, είναι το μόνο που σώζεται σήμερα από το μνημείο. Οι διαστάσεις της θεμελίωσης είναι 6,30 × 8,90 μ. Αποτελείται από πωρόλιθους σε δεύτερη χρήση.
Στο ανατολικό τμήμα της θεμελίωσης πατούσε ο βωμός, ενώ στο δυτικό υπήρχε κλίμακα. Τα αρχιτεκτονικά μέλη που σώζονται μαρτυρούν ότι ο βωμός, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε στην τελική του θέση μαζί με το ναό, χρονολογείται στο β΄ μισό του 4ου αι. π.Χ.
Μνημεία εντός και πέριξ του ναού
Ο Παυσανίας παραδίδει ονομαστικά ορισμένα από τα σημαντικότερα μνημεία που βρίσκονταν στην περιοχή του Ναού του Άρεως. Αναφέρεται καταρχάς στο λατρευτικό άγαλμα του θεού, που ήταν έργο του Αλκαμένη (5ος αι. π.Χ.), στην Αθηνά του Πάριου γλύπτη Λοκρού, στην Ενυώ, έργο των υιών του Πραξιτέλη (Κηφισόδοτου και Πραξιτέλη του νεότερου), και κυρίως στα δύο αγάλματα της θεάς Αφροδίτης.
Ένα μαρμάρινο άγαλμα γυναικείας μορφής, το οποίο βρέθηκε χτισμένο στο υστερορωμαϊκό τείχος απεικονίζει πιθανότατα τη θεά. Χρονολογείται στα τέλη του 5ου αι. π.Χ. και δεν αποκλείεται να προέρχεται από το Ναό του Άρεως.
Μια δεύτερη μορφή της θεάς ίσως επίσης να προέρχεται από τον ίδιο ναό Τέλος, και η Αθηνά η οποία αναφέρθηκε από τον Παυσανία έχει υποθετικά ταυτιστεί με θαυμάσιο κορμό του ύστερου 5ου αι. π.Χ. που βρέθηκε σε βυζαντινό κτήριο.
Ο Παυσανίας αναφέρεται επίσης σε μια σειρά αγαλμάτων και συμπλεγμάτων που πρέπει να είδε στο χώρο μεταξύ του ναού του Άρεως και του Ωδείου του Αγρίππα. Πρόκειται για τα αγάλματα του Ηρακλή, του Θησέα, του Απόλλωνα, του Καλάδη (άγνωστη μορφή σε εμας) και του Πινδάρου.
Πλησίον εκείνου του σημείου βρίσκονταν τα αγάλματα των τυραννοκτόνων, του Αρμοδίου και του Αριστογείτονος. Γίνεται επίσης λόγος για τα αγάλματα των Αιγύπτιων βασιλέων (από τους οποίους κατονομάζονται ο Πτολεμαίος Λάγου ή Σωτήρ και ο Πτολεμαίος Φιλάδελφος με την αδελφή του Αρσινόη), του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, του Λυσιμάχου και του Πύρρου (χωρίς να διευκρινίζεται όμως αν τα δύο τελευταία βρίσκονταν στο ίδιο σημείο της Αγοράς ή σε άλλο σημείο της πόλης).
Περιττό να ειπωθεί ότι κανένα από τα έργα αυτά δεν έχει σωθεί ούτε ταυτιστεί με ακρίβεια με κάποιο από τα αναρίθμητα ρωμαϊκά αντίγραφα κλασικών και ελληνιστικών ελληνικών έργων. Εξαίρεση φυσικά αποτελεί το περίφημο σύμπλεγμα των τυραννοκτόνων, του Αρμοδίου και του Αριστογείτονος, δολοφόνων του τυράννου Ιππάρχου και πρώτων ηρώων της αθηναϊκής δημοκρατίας.
Το έργο είχε αρχικά δημιουργηθεί από το γλύπτη Αντήνορα, κάποια στιγμή μετά το 510 π.Χ. και την εκδίωξη του τυράννου Ιππία. Το 480/479 π.Χ. όμως αφαιρέθηκε από τον Ξέρξη και μεταφέρθηκε στην Περσέπολη. Αντικαταστάθηκε άμεσα από ανάλογο σύμπλεγμα, έργο που ανατέθηκε στους γλύπτες Κριτίο και Νησιώτη (477/476 π.Χ.).
Μετά την κατάληψη της περσικής πρωτεύουσας από το Μέγα Αλέξανδρο, το αρχικό σύμπλεγμα επέστρεψε στην Αθήνα, και στήθηκε μαζί με το νεότερο έργο. Στο χώρο ΝΑ του Ναού του Άρεως βρέθηκε τμήμα της βάση του βάθρου Βρισκόταν όμως ενσωματωμένο σε κτήριο της Οθωμανικής ή της Σύγχρονης περιόδου. Από το λεξικογράφο Τίμαιο μαθαίνουμε ότι το σύμπλεγμα ήταν τοποθετημένο στην ορχήστρα, η οποία τοποθετείται στο βόρειο τμήμα της Αγοράς.
Το σύμπλεγμα των τυραννοκτόνων σώζεται σε αντίγραφα. Ιδιαίτερη αξία έχουν τα πήλινα εκμαγεία τμημάτων του συμπλέγματος που προέρχονται από την έπαυλη του Αδριανού στο Tivoli. Φαίνεται πως ο φιλέλληνας αυτοκράτορας φρόντισε να δημιουργηθούν εκμαγεία για την αναπαραγωγή σε μάρμαρο του φημισμένου αυτού έργου.
Πρέπει, τέλος, να αναφέρουμε και ένα αξιομνημόνευτο στοιχείο που διασώζει ο Βυζαντινός συγγραφέας Γεώργιος Κοδινός, σε έργο του σχετικό με τα μνημεία της Κωνσταντινούπολης: αναφέρεται συγκεκριμένα σε μια σειρά αναγλύφων διακοσμημένων με ελέφαντες που προέρχονται από το Ναό του Άρεως στην Αθήνα, τα οποία έστεκαν στη Χρυσή Πύλη, όπου τα τοποθέτησε ο Θεοδόσιος ο Μικρός (408-450 μ.Χ.) και όπου σώζονται ακόμη. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι προέρχονται από το ναό της Αγοράς.
Στο βόρειο τμήμα του ναού, γύρω από τη νοτιοανατολική γωνία του κτηρίου, είχε δημιουργηθεί μια εξέδρα πλάτους 6-8 μ., επί της οποίας βρέθηκαν αρκετά μέλη γλυπτών έργων, τα οποία όμως δεν ταυτίζονται με τα προαναφερθέντα. Πρόκειται για δεκάδες μορφές σε χαμηλό ανάγλυφο, που χρονολογούνται σε γενικές γραμμές στο τελευταίο γ΄ του 5ου αι. π.Χ.


project.athens-agora.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/01/o-agnwstos-naos-tou-arh-sthn-arxaia-agora-twn-athnwn.html

H Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα


 


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6 . Β17 και ιχνοστοιχεία.

Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.

Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό των πικρών ουσιών - μόνο ηδονή και ευχαρίστηση στο λάρυγγά μας είναι το σύνθημά μας - αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις:

αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό,.

Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό και έχουν επιλέξει το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία. Ο Ιπποκράτης τόνιζε την ισορροπία, επηρεασμένος από τον πατέρα της ελληνικής ιατρικής τον γιατρό Αλκμαίωνα. Αυτός θεωρείται η κορυφή της ελληνικής ιατρικής γιατί πρώτος αυτός ασχολήθηκε με ην ανατομία και φυσιολογία και διατύπωσε ως εξής τις αντιλήψεις του για την υγεία και την αρρώστια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης:

«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξη μέσα στο σώμα των δυνάμεων (= ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός (=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσας ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Οι αντιλήψεις αυτές τις βρίσκουμε ακέραιες στον Ιπποκράτη. Η ακριβής μείξη, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται στη βάση των δογμάτων των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη.

Γράφει χαρακτηριστικά ο Ιπποκράτης:

"Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει και το πικρό και το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο και. τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη" .

Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και Ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Η επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα το πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη.


Αυτό απέδειξε ο Warburg. Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι».

Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης..

Οι κινήσεις του στομάχου και του εντέρου εντείνονται και επιταχύνεται η προώθηση της τροφής. Διεγείρουν την έκκριση χολής και παγκρέατος , βελτιώνουν την πέψη των λευκωμάτων, πρωτεϊνών και λιπών.

Μειώνεται η αίσθηση του φουσκώματος και εμποδίζονται οι διαδικασίες ζύμωσης και σήψης που συντελούνται στο έντερο. Μέσω της βελτίωσης απορρόφησης της βιταμίνης Β12, οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν την παραγωγή αίματος, προάγουν την απορρόφηση των λιποδιαλυτών στοιχείων, όπως και του σιδήρου. Οι πικρές ουσίες υποστηρίζουν και τη δημιουργία βάσεων (αλκαλικό υψηλό ΡΗ) στον οργανισμό. Και δρουν μ΄αυτό τον τρόπο ενάντια στην υπεροξείδωση του αίματος.

Σε περίπτωση συστηματικής λήψης των πικρών ουσιών,

1) δυναμώνει το συκώτι.

Το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει. Η χολή που παράγεται στο συκώτι είναι πικρή. Πως λοιπόν θα έχουμε παραγωγή πρώτης ποιότητας χολής, να διαλύει τα λίπη, αν δεν τρώμε πικρά;

Τροφοδοτώντας με ζάχαρη το συκώτι δεν παράγουμε πικρή χολή.

2) Βελτιώνεται ο μεταβολισμός και με τον τρόπο αυτό μειώνεται και η χοληστερίνη.

Με τα πικρά μειώνονται και οι τιμές του σακχάρου. Ο καθένας το καταλαβαίνει. Το σάκχαρο προέρχεται από την κατάχρηση υδατανθράκων, όχι από την κατάχρηση πικρών ουσιών και η θεραπεία γίνεται με τα αντίθετα, έλεγε ο Ιπποκράτης.

Πικρές ουσίες, όπως η Clucosonalat Sinigrin, είναι αντικαρκινικές. Πως δρουν οι πικρές ουσίες;

Η περίπτωση του βερίκοκου.

Το κέντρο για τον καρκίνο είναι το συκώτι.

Να το διατυπώσω διαφορετικά.

Το συκώτι είναι για τον καρκίνο , ότι η καρδιά για το κυκλοφορικό.

Το συκώτι είναι το κέντρο.

Δυνατό συκώτι διώχνει τον καρκίνο.

Ζαχαροποιημένο και σοκολατοποιημένο συκώτι ίσον καρκίνος. Η άμυνα και ο τερματοφύλακας του οργανισμού εναντίον του καρκίνου βρίσκονται στο συκώτι και το συκώτι θέλει πικρά για να λειτουργήσει σωστά, να αποθηκεύσει τις βιταμίνες. Γιατί δεν παρουσιάζεται καρκίνος στο λεπτό έντερο;

Ρωτήστε κάποιο γιατρό. Πολλοί δεν γνωρίζουν. Άλλοι απαντούν το ΡΗ, η μεγάλη ποσότητα γ - σφαιρίνης ( επηρεάζεται από το σελήνιο), ή λόγω της ταχείας διέλευσης. Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός, ότι - σύμφωνα με τη φυσιολογία- στο λεπτό έντερο χύνονται οι εκκρίσεις της χολής και του παγκρέατος που κάνουν αλκαλικό το ΡΗ του λεπτού εντέρου. Τα παγκρεατικά ένζυμα (θρυψίνη, χυμοθρυψίνη) και η χολή, είναι βασικής σημασίας για το περίεργο γεγονός, ότι στο λεπτό έντερο δεν εμφανίζεται σχεδόν ποτέ καρκίνος. Ο συνδυασμός και των δύο.

Γιατί και στο πάγκρεας και στο χοληδόχο πόρο εμφανίζεται καρκίνος; Να θέσω διαφορετικά το ερώτημα. Αν είναι το ΡΗ ή η γ-σφαιρίνη η αιτία που το καρκίνου του λεπτού εντέρου είναι πρακτικά 0, γιατί δεν αυξάνουμε τις γ - σφαιρίνες ή δεν διορθώνουμε το ΡΗ του οργανισμού σε αλκαλικό; Ας θυμηθούμε τον Otto Warburg:

1) μεγάλη κατανάλωση γλυκόζης (γαλακτικό οξύ),

2) έλλειψη οξυγόνου,

3) χαμηλό (όξινο) ΡΗ.

Η τριάδα των χαρακτηριστικών των καρκινικών κυττάρων.

Πράγματι στο λεπτό έντερο υπάρχει αλκαλικό ΡΗ. Τα ένζυμα είναι πολύ ευαίσθητα. Η θερμοκρασία καταστρέφει τα εντελώς . Για να έχουμε λοιπόν πολλά ένζυμα, πρέπει να καταναλώνουμε ωμές τροφές. Έτσι θα ανεβάζουμε το επίπεδο των πεπτικών ενζύμων του εντέρου και θα έχουμε περισσότερα παγκρεατικά ένζυμα.

Κανόνας 2ος: Τουλάχιστον το 50% των τροφών ενός καρκινοπαθή πρέπει να είναι ωμές, για άριστη λειτουργία των παγκρεατικών ενζύμων.

Πώς το κουκούτσι του βερίκοκου σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα;

Η Β17 που περιέχεται στο κουκούτσι του βερίκοκου, στα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα, αποτελείται από δύο σάκχαρα (γλυκόζη) ένα βενζελδαύδη και ένα κυάνιο συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όπως ο καθένας γνωρίζει, το κυάνιο είναι υψηλά τοξικό και σε μεγάλες ποσότητες θανατηφόρο. Όμως σ΄αυτή τη φυσική του μορφή είναι χημικά αδρανές. Υπάρχει μία ουσία, που μπορεί να ξεκλειδώσει το μόριο της βιταμίνης Β17 και να απελευθερώσει το κυάνιο του βερίκοκου. Η ουσία αυτή είναι το ένζυμο beta glucosidase (βήτα γλυκοσιδάση), που το καλούμε, το ένζυμο που ξεκλειδώνει.

Όταν η βιταμίνη Β17, έρχεται σε επαφή μ΄ αυτό το ένζυμο, όχι μόνο απελευθερώνεται το κυάνιο, αλλά και η βενζελδαϊδη, η οποία είναι πολύ τοξική από μόνη της. Αυτές οι δύο ουσίες μαζί έχουν δηλητηριώδη ισχύ 100 φορές περισσότερο απ΄όσο κάθε μια χωριστά. Αυτό καλείται συνεργιστικό αποτέλεσμα. Ευτυχώς, το ένζυμο αυτό δεν βρίσκεται οπουδήποτε στον οργανισμό μας σε επικίνδυνο βαθμό, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα. Κάποτε δε 100 φορές περισσότερο απ΄ότι στα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Αποτέλεσμα: Το δηλητήριο που απελευθερώνεται από το κουκούτσι του βερίκοκου και του αμύγδαλου στοχεύει στα καρκινικά κύτταρα και μόνο και τα σκοτώνει.

Υπάρχει επίσης ένα άλλο ένζυμο, που καλείται ροδανάση. Το ονομάζουνε προστατευτικό ένζυμο, για την ικανότητά του να προστατεύει και να ουδετεροποιεί το κυάνιο μετατρέποντάς το σε υποπροϊόντα ωφέλιμα για την υγεία. Αυτό το ένζυμο απαντάται σε μεγάλες ποσότητες σε κάθε σημείο του οργανισμού μας, εκτός από τα καρκινικά κύτταρα,

τα οποία δεν προστατεύονται.:
Με λίγα λόγια η ροδανάση προστατεύει τους ιστούς από το κυάνιο ενώ δεν υπάρχει στα καρκινικά κύτταρα. Β γλυκοσιδάση απελευθερώνει το κυάνιο που σκοτώνει τον καρκίνο. Βρίσκεται στα καρκινικά κύτταρα, δεν βρίσκεται στα υγιή. Προσοχή εδώ.

Ένα παράδειγμα από την ιστορία. Οι επιστήμονες γνωρίζουν πως το αντίδοτο στη δηλητηρίαση από κυάνιο, είναι η ζάχαρη. Αναφέρεται στην ιστορική απόπειρα δολοφονίας με κυανιούχο κάλιο κατά του Ρασπούτιν, μισητό πρόσωπο στην προεπαναστατική Ρωσία. Μολονότι ο Ρασπούτιν δηλητηριάστηκε με κυάνιο, δεν έπαθε τίποτα, διότι το κυανιούχο κάλιο είχε τοποθετηθεί μέσα σε γλυκά και σε κρασί. Αν και η δόση ήταν μεγάλη παρουσίασε ελάχιστα συμπτώματα δευτερεύοντα της δηλητηρίασης, όπως λόξυγκα, σιελόρροια κ.λ.π. Η ζάχαρη είχε εξουδετερώσει τη δράση του πολύ δραστικού δηλητηρίου. Τη λεπτομέρεια αυτή δεν τη γνώριζαν οι επίδοξοι δολοφόνοι. Ας φανταστούμε λοιπόν σήμερα έναν καρκινοπαθή που έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες γλυκών, αναψυκτικών, ποτών, πατάτας, ή που η διατροφή του περιλαμβάνει κυρίως υδατάνθρακες, αν είναι δυνατόν να πάθει κάτι με λίγα κουκούτσια από βερίκοκα, όπως τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ είπαν, ακολουθώντας τα κελεύσματα των κυρίων τους στου Μεμόριαλ. Όπως δεν έπαθαν οι Χούντζας, όπως λέει η παράδοσή μας με το μυλωνά, όπως επιστημονικά το ανέλυσε ο Krebs με τη ροδανάση και τη Β γλυκοσιδάση, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι απολύτως ασφαλή.

Αρχίζουμε σε περιπτώσεις διαγνωσμένου καρκίνου με 5 την ημέρα, την πρώτη βδομάδα., με 10 τη δεύτερη και χωρίς περιορισμό στη συνέχεια. Η όρεξη, η πέψη, ο μεταβολισμός, θα βελτιωθούν. Τα βερίκοκα είναι φρούτα εποχής και τα προμηθευόσαστε από το μανάβη της γειτονιάς. Από αυτό το αντικαρκινικό φάρμακο όχι μόνο δεν κερδίζουν οι φαρμακευτικές εταιρίες, αντίθετα ζημιώνουν.

•Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια των φαρμακευτικών εταιριών.•Τρώτε άφοβα κάθε μέρα από Λίγα κουκούτσια βερίκοκου και αμύγδαλα (3 ημερ.)•Πίνετε χυμό σιταρόχορτου που είναι πλούσιο σε αμυγδαλίνη.

Κανόνας 3ος: Τα καρκινικά κύτταρα έχουν όξινο (χαμηλό ΡΗ).

Το ΡΗ το ισορροπεί το ασβέστιο η βιταμίνη D, το μαγνήσιο, το κάλιο, το βόριο. Το λεμόνι, βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Καταναλώνετε πολύ λεμόνι κάθε μέρα, όπως συστήνει η αντικαρκινική δίαιτα Μοερμαν στην Ολλανδία. Τρώτε χέλια (τεράστια πηγή βιταμίνης Δ 5000 ΙΘ (μονάδες) στα 100 γραμ. . Φρούτα , ειδικά σταφύλι (τεράστια πηγή καλίου). Λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, μωβ - άσπρο) καρότα, λαχανίδες ( τεράστια πηγή αφομοιώσιμου ασβεστίου), βλήτα (επίσης τεράστια πηγή ασβεστίου, βορίου), μαϊντανό (ειδικά για καρκίνο του πνεύμονα, ρόκα (ειδικά για καρκίνο των νεφρών), ραδίκια (με το ζουμί τους).
Κανόνας 4ος: Η υποξία (χαμηλό οξυγόνο), είναι χαρακτηριστικό της καρκινογένεσης.

H χλωροφύλλη δίνει το οξυγόνο στα φυτά. Σύμφωνα με το μεγάλο γιατρό Max Gerson (7) που θεράπευσε τον νομπελίστα Αλμπερτ Σβάϊτσερ και αποδεδειγμένα 50 καρκινοπαθείς σύμφωνα με τις ακτινογραφίες τους πριν και μετά τη θεραπεία.

Οι πράσινοι χυμοί, τουλάχιστον 5 την ημέρα, δίνουν το απαιτούμενο οξυγόνο και υγεία στα κύτταρα.

Έχουμε έτσι απόπτωση (θάνατο, κυτταρική αυτοκτονία) των καρκινικών κυττάρων. Οι χυμοί της τσουκνίδας, φύλλων ελιάς , σέλινου, μαϊντανού και καρότου παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ο Gerson μάλιστα, χρησιμοποιούσε ειδικό, αποχυμωτή, για τη διατήρηση όλων των θρεπτικών συστατικών. Όταν παρουσίασε τις ανίατες περιπτώσεις στο Κογκρέσο με όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που τις συνόδευαν (εξετάσεις, ακτινογραφίες κ.λ.π.). Αντί να τον συγχαρούν, άρχισε ένα ανελέητο κυνηγητό εναντίον του. Έτσι δρουν οι φαρμακευτικές εταιρίες. Καταδιώκουν την αλήθεια. Τα ίδια έγιναν και στη Γαλλία με τον Μπελανσονί, γιατρό του προέδρου Μιτεράν κ.λ.π.

Κανόνας 5ος: Τρώτε άφθονο σκόρδο και κρεμμύδι μέχρι «σκασμού».

Σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Γιατί τεράστιες ποσότητες; Υπάρχουν πολλοί σκουπιδιάρηδες στον οργανισμό μας που τον καθαρίζουν από τις τοξίνες και τα δηλητήρια. Το γκλοκουρονικό οξύ, είναι ένα απ΄ αυτά. Έχετε ακούσει κάτι για την εξέταση Β-γλυκουρονιδάση; Ρωτείστε το γιατρό σας. Στα βιβλία της καρδιολογίας αναφέρεται ως εξέταση στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό και πως συναντάται υψηλή σε σε αδενοκαρκινώματα, λεμφώματα, καρκινώματα από πλακώδη κύτταρα κ.λ.π. Τι κάνει η γλυκουρονιδάση; Καταστέλλει τη σύζευξη μεταξύ τοξίνης και του σκουπιδιάρη γλυκουρινικού οξέως με αποτέλεσμα οι τοξίνες να παραμένουν στον οργανισμό. Όσο περισσότερο σκόρδο και κρεμμύδι καταναλώνουμε, τόσο περισσότερο καταστέλλεται η δράση της β-γλυκουρουνιδάσης και αποβάλλονται οι τοξίνες από τον οργανισμό.


Το ασβέστιο παίζει επίσης σημαντικότατο ρόλο στη μείωση της δραστηριότητας της β-γλυκουρονιδάσης. Από την άλλη μεριά το γλυκουρονικό οξύ χρειάζεται μήλα μπρόκολα, ραπάνια, λάχανο (ειδικά μωβ), χαμομήλι. Επίσης τα κρεμμύδια μειώνουν σημαντικά τη γλυκόζη, όσο και την απάντηση της ινσουλίνης στη γλυκόζη. Το γλυκουρανικό οξύ συζεύγνυται με τη χολερυθρίνη από το ένζυμο UDT GT και απεκρίνεται στη χολή. Έχουμε καλύτερη λειτουργία της χολής και του συκωτιού.

Ο γιατρός Χαβάκης έγραφε πως στην Τρασυλβανία, όπου οι κάτοικοι που στη διατροφή τους έχουν μεγάλη θέση τα κρεμμύδια, ο καρκίνος είναι σχεδόν άγνωστος. Επειδή η δράση των κρεμμυδιών στο σάκχαρο είναι γνωστή και στην ιατρική (βλέπε Βιοϊατρική, Κλινική Χημεία Ευάγγελος Σπανός, τόμος Α, σελ. 9).

Είναι αδιανόητο, οι καρκινοπαθείς και οι διαβητικοί να μην τρώνε πολλά κρεμμύδια. Ειδικά αν οι διαβητικοί τρώνε αρκετά φρέσκα κρεμμύδια, πέφτει ο δείκτης του σακχάρου.

Επίσης αν κάθε πρωί στίβουν ξερά κρεμμύδια και πίνουν μισό φλιτζάνι πέφτουν αισθητά η χοληστερίνη και το σάκχαρο. Ο δεύτερος ρόλος του κρεμμυδιού είναι ότι παρεμβαίνει στην τυροσίνη κινάση. Το κρεμμύδι, το μήλο και το γκρέιπφρουτ, περιέχουν κουερσετίνη, ένα βιοφλανοειδές. Η κουερσετίνη είναι σημαντικότατη, γιατί σταματά τη δράση μιας κατηγορίας ενζύμων που λέγονται κινάσες της τυροσίνης. Tα ένζυμα αυτά βρίσκονται στην κυτταρική μεμβράνη και στο εσωτερικό της και όταν ενεργοποιούνται εντέλουν τα καρκινικά κύτταρα να διασπαστούν και έτσι προκαλούνται οι μεταστάσεις. Για να μην δίδονται εντολές διαίρεσεις του κυττάρου και έτσι να αποτρέπονται οι μεταστάσεις, το μήνυμα είναι: τρώτε άφθονα κρεμμύδια.

Υπάρχουν φάρμακα για την αναστολή δράσης της τυροσίνης κινάσης (Τυροφωστίνες).

Ο στόχος των φαρμακευτικών εταιριών είναι σαφής: Θαυμάζουμε το Gleenvec ή τις τυροφωστίνες. Θαυματουργό το Gleenvec, καταπληκτική η επιστήμη! Μπράβο! Εμείς κερδίζουμε και οι καρκινοπαθείς είναι ευχαριστημένοι.! Κουβέντα όμως για το κρεμμύδι, που είναι το φυσικό Gleenvec. Πείτε μου!

Είχε άδικο ο Ιπποκράτης , όταν έγραφε:

«Πιστεύω, ότι για να ασκήσει αποτελεσματικά το επάγγελμά του ένας γιατρός, είναι ανάγκη να γνωρίζει και μάλιστα να προσπαθήσει σκληρά να μάθει, όλα τα περί φύσης, δηλαδή ποιά επίδραση ασκούν στον άνθρωπο, ή τροφή, το ποτό και οι διάφορες συνήθειες σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Δεν αρκεί να νομίζει απλά, ότι το τυρί είναι κακή τροφή, επειδή προκαλεί πόνο σε όποιον καταναλώνει μεγάλες ποσότητες. Πρέπει να μάθει, τι πόνο προκαλεί, για ποια αιτία και για ποιο , από όσα υπάρχουν μέσα στο σώμα είναι ακατάλληλο. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες τροφές και ποτά που είναι από τη φύση τους βλαβερά και επιδρούν στον άνθρωπο με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι μπορούν να φάνε μεγάλες ποσότητες τυρί, χωρίς να τους πειράξει καθόλου. Αντίθετα τονώνει θαυμάσια όσους ωφελεί. Άλλοι όμως το αφομοιώνουν δύσκολα. Οι οργανισμοί είναι διαφορετικοί. Η γνώση αυτών θα θεράπευε τον άνθρωπο από τις αρρώστιες».

Το ερώτημα παραμένει. Έχουν σήμερα γνώσεις οι γιατροί για τη θεραπευτική αξία των τροφών; Τι διδάσκονται για τη θεραπευτική τους δύναμη; Έχει άδικο ο Ιπποκράτης;

Κανόνας 6ος: Περιορίστε την Αποκρβοξυλάση της ορνιθίνης (ODC). Η Αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης είναι το ένζυμο κλειδί στη σύνθεση των πολυαμινών και παίζει σημαντικό ρόλο στη διαίρεση και ανάπτυξη του κυττάρου. Επανερχόμαστε στο μεγάλο ρόλο του συκωτιού.

Η εξίσωση, συκώτι = καρκίνος και καρκίνος = συκώτι, παίζει και εδώ το ρόλο της. Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης, είναι ηπατικό ένζυμο. Αν το σταματήσουμε, σταματούμε και την ανάπτυξη των όγκων.

Η αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης κάνει πολύ παρέα με την ινσουλίνη. Είναι στενές, πολύ στενές φιλενάδες. Επιρεάζοντας τις πολυαμίνες, προκαλούν αύξηση των όγκων, μεταστάσεις, αύξηση του βάρους. Επίσης ο συνδυασμός ινσουλίνης με σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) είναι θανατηφόρος. Οι σωματομεδίνες (IGF1 και IGF 2) μοιάζουν με την προϊσουλίνη και παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ρύθμιση του πολλαπλασιασμού και της λειτουργίας των κυττάρων. ΣΕ υποκλυκαιμία, σχετιζόμενη με όγκο η ( IGF1) είναι υψηλή. Ο όγκος έχει καταναλώσει, όλο το σάκχαρο και ζητάει και άλλο. Γι΄αυτό έχουμε υπογλυκαιμία. Η IGF1, είναι ο κύριος παράγοντας για τη διέγερση των λιποκυττάρων, επιτάχυνση της ανάπτυξης των όγκων και πρόκλησης φλεγμονών. Η ινσουλίνη συνοδεύεται από την IGF1, που διεγείρει την κυτταρική ανάπτυξη. Μεγάλη αύξηση της ινσουλίνης και των σωματομεδινών, διεγείρουν την αύξηση των καρκινικών κυττάρων, αλλά και την ικανότητά τους να κάνουν μεταστάσεις (8). Μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης, συνδέεται με αύξηση της ινσουλίνης με την παρέα της IGF σε μια προσπάθεια του οργανισμού να ρίξει το σάκχαρο.Τη σκυτάλη μετά την ινσουλίνη, παίρνουν οι σωματομεδίνες και αποκαρβοξυλάση της οπνιθίνης. Αποτέλεσμα: Μεταστάσεις, αυξήσεις των όγκων.

Ας δούμε μερικές έρευνες.

Η S. Hankinson της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ, απέδειξε, ότι από μια ομάδα γυναικών, ηλικίας κάτω των πενήντα, εκείνες με το υψηλότερο IGF, είχαν εφτά φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού( ομάδες ερευνητών από το Xάβαρντ, το Mac Gill κ.λ.π. έδειξαν το ίδιο αποτέλεσμα στον καρκίνο του προστάτη με 9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα στους άνδρες που είχαν ψηλές σωματομεδίνες (10). Άλλες μελέτες έχουν δείξει [παρόμοια αποτελέσματα στον καρκίνο του παγκρέατος, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών κ.λ.π.

Πως μειώνουμε την ινσουλίνη και τις φίλες της τις σωματομεδίνες; Κόβοντας με το μαχαίρι στους καρκινοπαθείς γλυκά, πατάτες, ψωμιά και γενικά τις επεξεργασμένες τροφές. Η εξέταση ινσουλίνης και σωματομεδινών (IGF1 και IGF2) είναι απαραίτητες. Έρευνες έχουν δείξει, ότι η πλήρης αποχή από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες μειώνει θεαματικά τα επίπεδα ινσουλίνης και IGF.

Για την αναστολή της ODC (αποκαρβοξυλάση της ορνιθίνης), το σκόρδο, το τσάι, το ρόδι ο χυμός από φύλα ελιάς, τα καρύδια, τα κρεμμύδια, τα κεράσια και όλα τα πικρά παίζουν σημαντικότατο ρόλο.

Όταν πέσουν η ινσουλίνη και οι σωματομεδίνες, ο οργανισμός αποβάλλει τα σάκχαρα. Το σώμα - ζαχαροπλαστείο, διώχνει τον καρκίνο πετώντας τα στοιχεία που τον θρέφουν.


ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

http://kostasedessa.blogspot.com
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters