Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Τα χαμένα αριστουργήματα του Φειδία


Ο Φειδίας (περ. 490 π.Χ. - 430 π.Χ.) ήταν Έλληνας γλύπτης, ζωγράφος και αρχιτέκτονας, ο οποίος έζησε τον 5ο αιώνα π.Χ. και θεωρείται ευρέως ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της Κλασικής εποχής. Το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός στην Ολυμπία, το οποίο φιλοτέχνησε ο Φειδίας, ήταν ένα από τα Επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.



Ο Φειδίας σχεδίασε επίσης τα αγάλματα της θεάς Αθηνάς που βρίσκονταν στην Ακρόπολη των Αθηνών, δηλαδή την Αθηνά Παρθένο, που βρισκόταν μέσα στον Παρθενώνα, και την Αθηνά Προμάχο, ένα κολοσσιαίο χάλκινο άγαλμα που βρισκόταν ανάμεσα στο Ερεχθείο και τα Προπύλαια.




Τα πρώτα έργα του Φειδία ήταν αφιερωμένα εις μνήμην της νίκης των Ελλήνων στον Μαραθώνα εναντίον των Περσών. Στους Δελφούς ο Φειδίας ανήγειρε ένα γλυπτικό σύμπλεγμα από ορείχαλκο, που περιελάμβανε τα αγάλματα του Απόλλωνα και της Αθηνάς, μερικών άλλων ηρώων μαχητών και του στρατηγού Μιλτιάδη. Αργότερα κατασκεύασε τη χάλκινη Αθηνά Προμάχο που ήταν ανάθημα της Αθήνας στην Ακρόπολη από τα λάφυρα της νίκης. Το άγαλμα είχε ύψος 8-9 μέτρα και όπως αναφέρει ο περιηγητής του 2ου αιώνα μ.Χ. Παυσανίας, η αιχμή του δόρατος και η κορυφή του λοφίου από το κράνος της ήταν ορατά από το Σούνιο. Ήταν στημένο μεταξύ Προπυλαίων και Ερεχθείου, όπου διατηρείται η θεμελίωση του βάθρου.



Ο Φειδίας φιλοτέχνησε το περίφημο χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς Παρθένου για το σηκό του Παρθενώνα (446-438 π.Χ.), που είχε κολοσσικό μέγεθος και αποτέλεσε καινοτομία στην τεχνική των λατρευτικών αγαλμάτων. Όμως το έργο θα πρέπει να καταστράφηκε από την πυρκαγιά που έπληξε το εσωτερικό του ναού τον 3ο αι. μ.Χ. Έχει απομείνει ένα μέρος της θεμελίωσης του βάθρου στο δάπεδο του Παρθενώνα. Η Αθηνά Παρθένος υπήρξε μία δημιουργία που συνδύαζε τα πολύτιμα υλικά με τα μυθολογικά θέματα και συμπύκνωνε το ιστορικό παρελθόν και τη δύναμη της Αθηναϊκής δημοκρατίας του 5ου π.Χ. αιώνα. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος αναφέρει το ύψος του αγάλματος (11,544 μ.) και ο Παυσανίας αναλυτική περιγραφή. Μία ιδέα για τον τύπο του αγάλματος παρέχουν τα ρωμαϊκά αντίγραφα, όπως η Αθηνά Lenormant και η Αθηνά του Βαρβακείου (Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο). Η θεά ήταν όρθια σε βάθρο ύψους 1,20 μ., φορούσε αιγίδα και πλούσια κοσμημένο κράνος. Στο δεξί της χέρι κρατούσε χρυσή Νίκη, ενώ το αριστερό άγγιζε την ασπίδα, όπου φώλιαζε το ιερό φίδι, υπόσταση του μυθικού Εριχθόνιου. Στον ξύλινο πυρήνα του αγάλματος στερεώνονταν τα ενδύματα με μορφή σφυρήλατων ελασμάτων χρυσού, ενώ το πρόσωπο και τα γυμνά μέρη της μορφής ήταν από πλάκες ελεφαντόδοντου. Ο χρυσός ζύγιζε 44 τάλαντα (1.140 χλγρ).



Η τεράστια ποσότητα χρυσού έδωσε αφορμή στους εχθρούς του Φειδία να τον κατηγορήσουν για κατάχρηση. Ο Φειδίας απέδειξε την αθωότητά του, επειδή ο Περικλής τον είχε συμβουλέψει να κάνει το χρυσό ένδυμα της Αθηνάς συναρμολογούμενο. Έτσι μπόρεσε να το αποσυναρμολογήσει και να το ζυγίσει. Το βάρος του χρυσού βρέθηκε ακέραιο κι έτσι ο Φειδίας αθωώθηκε. Όμως κατόπιν κατηγορήθηκε για αλαζονεία επειδή στην εξωτερική όψη της ασπίδας της Αθηνάς, που έφερε ανάγλυφη Αμαζονομαχία, παρέστησε σε δύο Αθηναίους πολεμιστές το πορτρέτο του Περικλή και το δικό του. Ο Φειδίας συνελήφθη και καταδικάστηκε.

Ο Πλούταρχος
 αναφέρει ότι ο Φειδίας πέθανε στη φυλακή, ενώ σύμφωνα με το χρονικογράφο του 4ου αιώνα π.Χ. Φιλόχωρο, μετά την ολοκλήρωση της Παρθένου ο Φειδίας εγκατέλειψε για πάντα την Αθήνα για να αποφύγει την καταδίκη και πήγε στην Ολυμπία.

Το εργαστήριό του βρισκόταν στην Άλτη. Εκεί, με τους τεχνίτες του εργαστηρίου του και συνεργάτη το γλύπτη Κολώτη, φιλοτέχνησε το κολοσσικό χρυσελεφάντινο λατρευτικό άγαλμα του Διός, ύψους 11 μ., το διασημότερο έργο του στην αρχαιότητα, ώστε περιελήφθη στα επτά θαύματα του κόσμου.
Για το άγαλμα του Διός δεν σώζεται κανένα στοιχείο εκτός από μερικές μικρές παραστάσεις σε νομίσματα της Ηλείας, που δίνουν μία γενική μόνο ιδέα της στάσεως και του σχήματος της κεφαλής. Ο θεός ήταν καθισμένος σε θρόνο με σκήπτρο στο αριστερό του χέρι και Νίκη στο δεξί. Στα σανδάλια του αναγραφόταν η επιγραφή "Φειδίας Χαρμίδου υιός μ' εποίησε Αθηναίος". Τα γυμνά μέρη του σώματος ήταν από ελεφαντόδοντο ενώ τα ενδύματα ήταν από χρυσάφι. Ο θρόνος έφερε πλουσιώτατο γλυπτικό διάκοσμο καθώς ήταν από χρυσό, ελεφαντόδοντο, έβενο και πολύτιμους λίθους.


Δυστυχώς όμως και εδώ τον Φειδία τον κυνήγησε η ίδια μοίρα, αφού ξανά κατηγορήθηκε για κατάχρηση και κλοπή χρυσού και φυλακίστηκε ως το θάνατό του. Το 408 μ.Χ. την εποχή του Θεοδοσίου ο ναός πυρπολήθηκε, και το άγαλμα καταστράφηκε ή κατατεμαχίστηκε και λεηλατήθηκε.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή ο Θεοδόσιος το 390 μ.Χ. το μετέφερε στην Κωνσταντινούπολη, όπου καταστράφηκε από φωτιά το 416 μ.Χ. Ο ναός λεηλατήθηκε από τους Γότθους, και τα υπολείμματά του γίνανε χριστιανικός ναός μέχρι που γκρεμίστηκε από έναν σεισμό. Αργότερα τα ερείπια σκεπάστηκαν από την κοίτη του ποταμού Αλφειού.

Το 1875 μια γερμανική αποστολή έκανε αρχαιολογικές ανασκαφές και μέχρι το 1881 επανέφερε στο φως τα ερείπια, κάτω από τέσσερα μέτρα χώμα.

Το 1958, στη χριστιανική βασιλική που κτίστηκε στη θέση του εργαστηρίου του Φειδία, οι ανασκαφές έφεραν στο φως εργαλεία, θραύσματα από ελεφαντόδοντο, πήλινα καλούπια και λοιπό εξοπλισμό χύτευσης, καθώς και αγγείο με χαραγμένο το όνομα του Φειδία.
http://www.netnewsgr.gr
http://aorata-gegonota.blogspot.gr/2013/04/blog-post_2476.html#.VG5cxWcc03U

Στη φυλακή στέλνει η Ισλανδία ακόμη έναν τραπεζίτη που ευθύνεται για την κρίση!...

Στη φυλακή στέλνει η Ισλανδία ακόμη έναν τραπεζίτη που ευθύνεται για την κρίση!...
Στη φυλακή αποφάσισε να στείλει η ισλανδική Δικαιοσύνη τον πρώην γενικό διευθυντή της Landsbanki, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας της Ισλανδίας μέχρι την κατάρρευση εν μία νυκτί του τραπεζικού συστήματος της χώρας το 2008. Ο Σίγκουρσον Άρνασον κρίθηκε ένοχος για χειραγώγηση του χρηματιστηρίου με τη διατήρηση των μετοχών της τράπεζας σε τεχνητά υψηλό επίπεδο.
Ο Άρνασον καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, εκ των οποίων θα εκτίσει τουλάχιστον τους τρεις μήνες. Σε ποινές φυλάκισης εννέα και τριών μηνών καταδικάστηκαν επίσης δύο πρώην στελέχη της τράπεζας.
Η Landsbanki είχε αγοράσει μεγάλο αριθμό μετοχών και είχε χορηγήσει «θαλασσοδάνεια», σε επενδυτές χαμηλής φερεγγυότητας προκειμένου να υπάρχει κίνηση των μετοχών της. Η φούσκα όμως της Landsbanki, όσο και των ανταγωνιστριών της Kaupthing και Glitnir, έσκασε με το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης το 2008, οδηγώντας τις τράπεζες αυτές σε κατάρρευση.
Η εξέλιξη προκάλεσε τη σχεδόν πλήρη αποδιάρθρωση του χρηματοοικονομικού συστήματος και την ελεύθερη πτώση του ισλανδικού νομίσματος, με την ισλανδική κυβέρνηση να αφήνει τα τραπεζικά ιδρύματα να πτωχεύσουν πριν προχωρήσει στην εκκαθάρισή τους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δικαιοσύνη της χώρας ερευνά τους υπαίτιους της κρίσης. Τον Δεκέμβριο του 2013, τρία πρώην ανώτατα στελέχη της Kaupthing καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επειδή είχαν αποκρύψει ότι επενδυτής από το Κατάρ είχε αγοράσει το 5,1% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας χάρη σε δάνειο που του είχε χορηγήσει η ιδία.
Ακόμα και ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Γκέιρ Χίλμαρ Χόρντε, είχε οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου, ο οποίος κρίθηκε μεν ένοχος για την κατηγορία ότι δεν συγκάλεσε υπουργικά συμβούλια για να αποφασιστεί από κοινού η πολιτική αποφυγής της κρίσης, χωρίς όμως να του επιβληθεί ποινή.
 
 
http://www.katohika.gr/2014/11/sti-fylaki-stelnei-i-islandia-akoma-enan-trapeziti.html 

Σάρωσαν όλο το Αιγαίο τα Τουρκικά CN-235 (30 Παραβιάσεις )και είναι γνωστό τι ψάχνουν!

 Σάρωσαν όλο το Αιγαίο τα Τουρκικά CN-235 (30 Παραβιάσεις )και είναι γνωστό τι ψάχνουν! 
Σάρωσαν όλο το Αιγαίο τα Τούρκικα Κατασκοπευτικά -Καταγραφικά ψάχνοντας και σαρώνοντας τις Πολεμικές συχνότητες στο Αιγαίο !
Τουρκικές Παραβιάσεις στο Αιγαό 30 τριάντα τον αριθμό αφού τα Τούρκικα Κατασκοπευτικά μπαινόβγαιναν στο FIR Αθηνών αναγκάζοντας το ΑΤΑ να σηκώσει την ετοιμότητα για να αναχαιτίσει τα Τούρκικα που έψαχναν μανιωδώς τις θέσεις των Ελληνικών EXOCET !
Μόνο που όσες τούμπες και να κάνουν οι Τούρκοι τα Ναυτάκια του Αιγαίου Αλλάζουν τις συχνότητες στις (PA & ΜΟ ) σαν το τηλεκοντρόλ της TV!
To μόνο σίγουρο το μόνο που θα δούνε οι Τούρκοι από τους Ελληνικούς EXOCET θα είναι η τροχιά τους την επόμενη εβδομάδα στο Πεδίο Βολής Κρήτης όταν θα χτυπήσουν εποχούμενοι και θα πλήξουν τον θαλάσσιο στόχο !
Για αυτό και για να μην έχουμε και ατυχήματα …Αλλάργα Μεμέτια ,Αλάργα
Για την Ιστορία είχαμε !
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 (2CN-235 & 1 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 3
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : -
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 3
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 27
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : -
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
Όλα τα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
 

Ανεβάζει το θερμόμετρο στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία: Στέλνει δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο

Ενισχύουν εντυπωσιακά τις δυνάμεις τους στην κυπριακή ΑΟΖ οι Τούρκοι μετά τις πληροφορίες για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου που είδαν το φως της δημοσιότητας εχθές.
Η υπόθεση του αγωγού που αποτελεί «κόκκινο πανί» για τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή, φαίνεται πως έκανε την Άγκυρτα να χάσει την ψυχραιμία της ανακοινώνοντας σήμερα πως αναβαθμίζει την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ με τρία πολεμικά σκάφη εκ των οποίων τα δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο.
Μέχρι τώρα η παράνομη τουρκική ναυτική παρουσία εντός της κυπριακής ΑΟΖ αποτελούνταν από μια φρεγάτα η οποία συνόδευε το Barbaros και μια ΤΠΚ ή κορβέτα (εκ περιτροπής) οποία επιτηρούσε το κοίτασμα Ονασαγόρας.
Τώρα η δύναμη ενισχύεται με δύο φρεγάτες και ένα υποβρύχιο. Αν και υποβρύχιο είχε κάνει την εμφάνισή του και τις πρώτες ημέρες που το Barbaros είχε εμφανιστεί στην κυπριακή ΑΟΖ τώρα το τουρκικό γενικό επιτελείο αφήνει να εννοηθεί πως το υποβρύχιο κινείται στο πλαίσιο της αποστολής των δύο υπολοίπων σκαφών.
Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις φρεγάτες  TCG Gelibolu (F 493). Κλάσης Ο.Η.΄Perry η οποία συνοδεύει το Barbaros, για την φρεγάτα TCG Yavuz (F-240) τύπου ΜΕΚΟ 200 η οποία παρακολουθεί τις εργσίες του γεωτρύπανου «Ονασαγόρας» και το υποβρύχιο  Burakreis S 359 κλάσης Gür τύπου  209T2/1400, το οποίο απροσδιορίστως αναφέρεται ότι εκτελεί περιπολίες στην Α. Μεσόγειο αλλά στην πραγματικότητα πλέει μέσα στα κυπριακά χωρικά ύδατα και την ΑΟΖ.
Η επιμονή και εμμονή των Τούρκων να «επιτηρούν» και να παραβιάζουν κατάφορα τα κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα, παρά τις διεθνείς αποδοκιμασίες, έχει να κάνει και με το γεγονός όπως αναφέρθηκε της αναθέρμανσης των σχε΄διων για την κατασκευή του αγωγού φ/α από την Κύπρο στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Αθήνα και Λευκωσία εξετάζουν κατά πόσο είναι βιώσιμη χρηματικά και γεωλογικά η κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου που να ενώνει απευθείας την Κύπρο με την Ελλάδα,
Σύμφωνα με τα σχέδια κατασκευής του αγωγού θα υπάρχει ένα υποθαλάσσιο τμήμα 150 χλμ. από την περιοχή της γεώτρησης στο σταθμό στα Βασιλικά. Από εκεί ένα άλλο υποβρύχιο τμήμα μήκους 650 χλμ. θα ξεκινά από τα Βασιλικά μέχρι την Κρήτη, το επόμενο τμήμα μήκους 400 χλμ. θα συνδέει την Κρήτη με την νοτιοανατολική ακτή της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια ένα υπέργειο τμήμα μήκους 260 χλμ. θα διατρέχει την Πελοπόννησο
Στη συνέχεια ο αγωγός θα συνεχίζεται πάλι υποθαλάσσια στον Πατραϊκό Κόλπο και από εκεί υπέργεια για 220 χλμ. μέχρι την Θεσπρωτία.
Το χειρότερο σημάδι όμως όλων είναι ότι με την ελληνική αδράνεια η Τουρκία επιχειρεί να αποκτήσει μόνιμη ναυτική δύναμη εντός των κυπριακής ΑΟΖ δημιουργώντας ένα τετελεσμένο το οποίο εκ των πραγμάτων Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται πως έχουν αποδεχθεί.
Η γενική εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα οι Τούρκοι θα αποχωρήσουν πλέον από την κυπριακή ΑΟΖ. Ήδη ο Ελληνισμός βιώνει μια ακόμη ήττα.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2014/11/blog-post_842.html

Η ΠΥΓΜΑΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Το πιο φυσικό όπλο του ανθρώπου στην καθημερινή και πολεμική ζωή του, εξελίχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα αγωνίσματα. Ο Απόλλων είχε νικήσει τον Άρη στην Ολυμπία. Η τέχνη, η δεξιοτεχνία και η αντοχή επικράτησε απέναντι στην ωμή βία και την αγριότητα.
Στην εποχή του Ομήρου οι πυγμάχοι προφυλάσσουν τα χέρια τους και καταφέρνουν ισχυρά χτυπήματα, χρησιμοποιώντας απλούς ιμάντες από δέρμα βοδιού. Τον 5ο αιώνα π.Χ. χρησιμοποιούν μαλακούς ιμάντες από κατεργασμένο δέρμα που ονομαζόταν «μειλίχαι» . Πλέγμα ιμάντων που ενισχύει τα δάχτυλα στα σημεία κρούσεως, οι «σφαίραι» εμφανίζονται γύρω στο 400 π.Χ., ενώ αργότερα πιο ενισχυμένα γάντια οι «οξείς ιμάντες» . Ο caestrus, ένα είδος μεταλλικό γάντι κάνει την εμφάνιση του κατά την ρωμαϊκή εποχή.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Ονομαστός από την Σμύρνη καθόρισε τους κανόνες του αγωνίσματος το 688 π.Χ. Με κλήρωση ορίζονται οι αντίπαλοι. Επιτρέπονται χτυπήματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο του αντιπάλου , ενώ οι λαβές, τα λακτίσματα και τα επικίνδυνα χτυπήματα απαγορεύονται. Σε περίπτωση θανάτου, ανακηρύσσεται νικητής ο νεκρός και έτσι τιμωρείται ο παραβάτης των κανονισμών. Νικητής στέφεται όποιος βγάλει τον αντίπαλο του εκτός μάχης ή όποτε αναγνωρίσει κάποιος από τους δύο την ήττα του. Περιορισμός στον χρόνο και τον χώρο κατά την διάρκεια της αναμέτρησης δεν υπάρχει.
Η εισαγωγή των οξέων ιμάντων μετέτρεψε τον τρόπο που αγωνίζονταν οι αθλητές από επιθετικό σε αμυντικό, καθώς έπρεπε να αποφύγουν τα οδυνηρά χτυπήματα. Μπορούσαν να πάρουν τη νίκη με αμυντική τακτική. “Οταν αργούσε να ανακηρυχθεί κάποιος νικητής, οι κριτές του αγώνος επέβαλαν εναλλαγή χτυπημάτων χωρίς άμυνα, την «κλίμακα» , εως ότου υποχωρήσει ο ένας αγωνιζόμενος.
Η προπόνηση των πυγμάχων στην παλαίστρα γινόταν μεταξύ δύο αθλητών, ή με τον «κώρυκο» έναν σάκο γεμάτο με άμμο, ο οποίος κρεμόταν από την κορυφή,
Διάσημοι πυγμάχοι υπήρξαν, ο Καρύστιος Γλαύκος, ο θρυλικός Θεαγένης ο Θάσιος ( 1400 νίκες ! ) , ο Σπαρτιάτης Ιπποσθένης, ο Μελαγκόμας από την Καρία, ο Ευρυδάμας από την Κυρήνη καθώς και ο Διαγόρας ο Ρόδιος με την οικογένεια του, που ανέδειξε ολυμπιονίκες πατέρα, τρεις γιους και δύο εγγόνια.



Πηγή :
Ιστορία του Ελληνικού Έθνους -Εκδοτική Αθηνών τόμος Β΄ σελ. 491 theancientweb

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ... ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ;

Καστελλόριζο... Η νοτιοανατολικότερη γωνιά της Ελλάδας... Εκεί που οι κάτοικοι κάθε μέρα παλεύουν να ζήσουν κάτω από την αναλγησία του ελληνικού κράτους και του τουρκικού φλερτ, το οποίο τους μαρκάρει στενά για να τους
προσφέρει απλόχερα αυτά που η Ελλάδα τους αρνείται.
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΜΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΑΚΗ
Ίσως, αν δεν ήταν ο στρατός στο Καστελλόριζο τα πράγματα να μην ήταν τόσο καλά σήμερα με τους γείτονες.
Το δυνατό τάγμα που έχει εγκατασταθεί τελευταία στο νησί κάνει τους Τούρκους να σκέφτονται δεύτερη φορά την όποια τους κίνηση, παραμένοντας τελικά στις καθημερινές κρουαζιέρες από το Κας στο Καστελλόριζο και «ίδωμεν», όπως λένε πολλοί.
Πολλά από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που θα διαβάσετε παρακάτω τα διαπιστώσαμε με τα μάτια μας και τα βιώσαμε, στην προσπάθειά μας να βρεθούμε σε αυτή την άκρη της Ελλάδας.
Και όμως, για να φτάσουμε από τη Ρόδο περιμέναμε δύο μέρες λόγω ανύπαρκτων πτήσεων, ακτοπλοϊκών συνδέσεων και καιρικών συνθηκών που απαγόρευαν την άφιξη στο νησί.
Ίσως και γι' αυτό, διαπιστώσαμε (σ.σ. αφού καταφέραμε την τρίτη μέρα να φτάσουμε στο νησί) ότι το Καστελλόριζο γυρνάει την... πλάτη του στην ελληνική κυβέρνηση και διαμηνύει στην Αθήνα, ότι αν δεν πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις που τους δίνουν τόσα χρόνια οι πολιτικοί, τα πράγματα θα πάρουν άλλη τροπή.
Το νησί που στιγματίστηκε από τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, πέντε χρόνια μετά έχει τα ίδια προβλήματα που είχε και πριν. Αν όχι περισσότερα...
«Βαρεθήκαμε να ζητάμε τα αυτονόητα , τα αγαθά που σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος για να ζήσει αξιοπρεπώς. Ζούμε στην άκρη της Ελλάδας και μας έχουν παραπεταμένους, δίνοντας την αίσθηση σε όλο τον κόσμο ότι το Καστελλόριζο όλο ζητάει . Τίποτα καινούριο δεν ζητάει το νησί . Θέλει αυτά που έπρεπε να μας παρέχει η ελληνική κυβέρνηση για να ζήσουν οι ακρίτες εδώ και να φυλάνε τα σύνορα της Ελλάδας. Αντιθέτως, αυτοί κάνουν σαν να θέλουν να μας αποδεκατίσουν. Σαν να θέλουν να μας κάνουν να εγκαταλείψουμε το νησί μας» λέει ο 35χρονος Μιχάλης Αχλαδιώτης, αντιδήμαρχος, πατέρας ενός μωρού και με έγκυο γυναίκα που παραμένει στο νησί.
Η κραυγή αγωνίας των κατοίκων είναι εντονότατη... Δεν αντέχουν άλλες επισκέψεις πολιτικών... Από... «θα» έχουν χορτάσει. Άλλωστε, οι πολιτικοί, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, μέχρι τον τελευταίο βουλευτή, μόνο υπόσχονται και επιδιώκουν με μεγάλα λόγια να υφαρπάξουν ψήφους, κάθε φορά που εμφανίζονται στο νησί.
Τα προβλήματα γι αυτό το κομμάτι της ακριτική Ελλάδας παραμένουν άλυτα και αυτή είναι η μεγαλύτερη αίσθηση ντροπής που θα μπορούσε να προκαλέσει η «μητέρα» Ελλάδα, στα παιδιά της. Η κοροϊδία της κυβέρνησης προς τους ακρίτες που ξέρουν χρόνια τώρα, ότι καθημερινά «παίζουν» με τις πιθανότητες να βρεθεί ο τόπος τους στο επίκεντρο μιας νέας ελληνοτουρκικής διαμάχης. Αλλωστε, οι Τούρκοι δεν κρύβονται πια. Ξέρουν τι εστί Καστελλόριζο, γνωρίζουν με ακρίβεια το θησαυρό που κρύβει το υπέδαφος στην ευρύτερη περιοχή και θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν μια γκρίζα ζώνη.
Και όμως... Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να φροντίσει ώστε να αυξήσει το ελληνικό στοιχείο στο Καστελλόριζο, αντί να προσφέρει κίνητρα για να αυξηθεί ο πληθυσμός του νησιού, κοροϊδεύει καθημερινά τους υπάρχοντες κατοίκους του. Κοροϊδεύουν αυτούς που εξαιτίας τους το νησί παρέμεινε ελληνικό. Διότι σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως η ιστορία έχει δείξει, θα καλούμασταν να αποδείξουμε το αυτονόητο.
Χωρίς νερό, χωρίς γιατρό...
Νερό και γιατρός είναι το μόνιμο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι στο Καστελλόριζο. Βασικά αγαθά για να ζήσεις... Νερό και γιατρός...
Χιλιάδες οι υποσχέσεις. Θα, θα, θα... Όπως έλεγε και ο «Μαυρογιαλούρος», «θα σας εξαφανίσουμε».
Αυτό, οι σημερινοί «σωτήρες» της Ελλάδας, δεν το έχουν πει στους κατοίκους του Καστελλόριζου. Απλά το κάνουν με τον... τρόπο τους. Προφανώς, διότι γνωρίζουν εκείνοι καλύτερα, ποιοι λόγοι είναι αυτοί που υποχρεώνουν την ελληνική κυβέρνηση να αφήνει στο έλεος του Θεού (κυριολεκτικά) το νησί.
Σήμερα, λοιπόν, το νησί διαθέτει ένα γιατρό που διαρκώς τον αλλάζουν αφού δεν κατάφεραν να βρουν ένα τρόπο να εγκαταστήσουν κάποιον μόνιμο ή και περισσότερους στο νησί ώστε να μπορούν να ελέγχουν σοβαρά τα περιστατικά της καθημερινότητας. Με την τόσο συχνή αλλαγή του ενός και μοναδικού γιατρού υπάρχουν περιστατικά που χάνονται μέσα στην προχειρότητα και τα κενά. Κινδύνευσαν άνθρωποι στο παρελθόν, χάθηκαν ζωές και κάθε φορά που σε κάποιον κάτοικο συμβαίνει κάτι σοβαρό, άπαντες «κρέμονται» από το στρατό που σηκώνει ελικόπτερο για τη μεταφορά του ασθενούς, αν βεβαίως το επιτρέψει και ο καιρός.
«Η λύση του να στέλνουν ό,τι ειδικότητα τους έρθει στο κεφάλι και για λίγο καιρό δεν είναι λύση και μετά πάλι ο επόμενος και ο επόμενος κ.ο.κ» μας λέει η Α.Κ. μια νεαρή μητέρα που κάθε μέρα σταυροκοπιέται να μην συμβεί κάτι στα παιδιά της.
Τουλάχιστον, ας σεβαστούν τους ηλικιωμένους που ζουν στο νησί, οι οποίοι είναι αυτοί που κράτησαν ελληνικό το Καστελλόριζο όλα αυτά τα χρόνια. Μετά τον πόλεμο και τη ξενιτιά, αφού τους είχαν διώξει από το Καστελλόριζο και το έκαψαν, όταν γύρισαν, εκείνοι ήθελαν να αναστήσουν την καμένη γη κι έμειναν στον τόπο τους για να το ξαναχτίσουν. Σήμερα αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν γιατρό και νιώθουν ανασφάλεια γιατί ξέρουν ότι το μόνο που περιμένουν είναι να πεθάνουν» τονίζει ο Δήμαρχος του νησιού κ. Παρίσης.
«Η πρόσφατη αποστολή ενός Σύριου γιατρού αιματολόγου και πάλι δεν λύνει το πρόβλημα αφού σε λίγο καιρό θα φύγει. Μέχρι να προλάβει να μάθει κάποια από τα περιστατικά θα φύγει και θα μείνουμε να περιμένουμε ποιος θα είναι ο επόμενος» λέει θυμωμένος, ο Μιχάλης Παπουτσής και συνεχίζει: «Οι νέοι πώς να μείνουν στο νησί, πώς να κάνουν οικογένειες ; Όταν γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους μπορεί να πέσουν θύματα μιας Ελλάδας που δεν είναι ικανή να προστατεύσει την υγεία τους, δηλαδή μας τιμωρούν που επιλέξαμε το Καστελλόριζο να ζήσουμε ; Τι θέλουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας;».
Το δράμα της συγκοινωνίας και η Τουρκία...
Οι συγκοινωνίες είναι πολύ αραιές και όταν σου συμβεί κάτι δεν μπορείς να φύγεις από το νησί. Είσαι εγκλωβισμένος και άξιος της μοίρας σου. Έχει αεροπλάνο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και τις ίδιες μέρες έχει και πλοίο. Τα δρομολόγια είναι επιδοτούμενα και οφείλουν να έρχονται ακόμη κι αν έχουν ένα επιβάτη. Και φυσικά, την ώρα που οι Έλληνες πολιτικοί κλείνουν τ' αυτιά τους στις κραυγές αγωνίας των κατοίκων, οι Τούρκοι έχουν... ανοίξει τις αγκάλες τους και περιμένουν: «Υπάρχουν μέρες που αν θέλουμε να φύγουμε από δω μπορούμε μόνο κολυμπώντας, αφού δεν υπάρχει κανένα μέσο να μας μεταφέρει» λέει απογοητευμένη η κ. Βαρβάρα που ζει στο νησί από μικρό παιδί. «Αναγκαζόμαστε και πηγαίνουμε στην Τουρκία, απέναντι στο Κας. Από εκεί ψωνίζουμε, εκεί προσπαθούμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών μας . Στο τέλος θα πάμε να κάνουμε καμιά σύμβαση με τους Τούρκους να μας φέρουν αυτοί γιατρό» λέει εξοργισμένη και αποκαλύπτει ουσιαστικά το μέγεθος του ζητήματος που θα έπρεπε να είχε ήδη επιλύσει από καιρό η ελληνική κυβέρνηση.
kasteloriz-tourismos
Διότι, πράγματι, οι πληροφορίες που φτάνουν στο Καστελλόριζο από την Τουρκία, μιλούν για μια συντονισμένη προσπάθεια της γειτονικής χώρας να προσφέρει πλήρη ιατρική κάλυψη σε κατοίκους νησιών του Αιγαίου, μέσα από ένα πλωτό νοσοκομείο που για το λόγο αυτό θα κινείται «ελεύθερα» στην ευρύτερη περιοχή.
Το νερό... νεράκι
Το έργο της λιμνοδεξαμενής εδώ και 15 χρόνια βρίσκεται σε... εξέλιξη. Δεν παραδόθηκε ακόμη. Και στο Καστελλόριζο, οι κάτοικοι, μόνιμοι και μη, λένε το νερό... νεράκι. Χειμώνα - καλοκαίρι. Απλά, το καλοκαίρι λόγω τουρισμού, μεταφέρεται με υδροφόρα νερό από τη Ρόδο, το οποίο είναι ακατάλληλο για πόση, διότι μέχρι να φτάσει στο νησί έχει γεμίσει μικροοργανισμούς. Το αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ στα εμφιαλωμένα και να κρέμονται πάλι στο στρατό που το χειμώνα τους βοηθάει με κάποια κυβικά. Το πρόβλημα του νερού είναι εμφανές ακόμη και το καλοκαίρι, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα και στον τουρισμό. Οι δεξαμενές του νερού στο νησί παραμένουν χωρίς συντήρηση και όσο νερό και αν μαζεύουν από την αφαλάτωση κρίνεται ακατάλληλο.
dexameni
Σε ένα νησί που από τη μια φαίνεται να αναπτύσσεται, από την άλλη συνεχώς οπισθοδρομεί από τα εγκλήματα του κράτους που το βουλιάζουν καθημερινά με επιλογές και αναθέσεις έργων τα οποία δεν τελειώνουν ποτέ. Ακόμα και σπίτια τα οποία χτίστηκαν από το κράτος με επιδοτήσεις για να δοθούν στους κατοίκους του Καστελλόριζου που έχουν χαμηλό εισόδημα, δεν παραδόθηκαν ποτέ καθώς ο τρόπος κατασκευής τους ήταν τέτοιος που τα κτήρια κρίθηκαν ακατάλληλα.
Οργή κατά Λοβέρβου...
Δεν έχει περάσει καιρός, από την ημέρα που βρέθηκε στο νησί ο Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για την κήρυξη της έναρξης του σχολικού έτους, επισκεπτόμενος το σχολείο. Φαίνεται όμως ότι δεν κέρδισε τις εντυπώσεις των μαθητών, όπως ίσως πέτυχε με τους μαθητές του γυμνασίου της Κορέας... Αντιθέτως τους εξόργισε.
«Ήρθε να βγάλει λόγο να πει τα δικά του και να φύγει. Δεν μας άκουσε καν. Δεν θέλησε να μας ακούσει . Ήταν αγενής γιατί κάθε φορά που θέλαμε να του πούμε κάτι εκείνος μας προσπερνούσε. Σε μία καθηγήτρια που έχει τρία παιδιά και προσπάθησε να του εξηγήσει πόσο δύσκολο είναι να ζεις χωρίς την οικογένειά σου εκείνος την αγριοκοίταξε και της είπε: ‘’Κυρία τελειώνετε, πάμε παρακάτω... Δεν ήρθα εδώ για να σας ακούσω ήρθα να μιλήσω. Εμείς λοιπόν λέμε αντί να έκανε χρήση του Super Puma για να κοστίσει το ταξίδι του τόσα χρήματα ας μην ερχόταν καθόλου και με αυτά τα λεφτά να έφτιαχνε τις τουαλέτες που είναι καταστραμμένες τις αίθουσες και τις μπασκέτες μας που είναι σπασμένες. Δεν έχουμε άλλο να ασχοληθούμε στο νησί χρειαζόμαστε τον αθλητισμό» μας λέει εξοργισμένη μια μητέρα μαθητή.
Επιμένουν... ελληνικά
Και όμως... Για τους κατοίκους του Καστελλόριζου, αυτό που προέχει, αυτό που τους κάνει να ελπίζουν ακόμα και σήμερα σε καλύτερες μέρες, είναι η αγάπη τους για την πατρίδα. Και κάνουν τα αδύνατα δυνατά, σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ώστε η γη του Καστελλόριζου να μην καταλήξει σε ξένα χέρια. Οι προσφορές αγοράς γης που δέχονται είναι πολλές, αλλά θέλουν να κρατήσουν τον ελληνικό χαρακτήρα επιχειρώντας να ελέγξουν ποιοι αγοράζουν γη στο νησί τους.
Γνωρίζουν ότι ξένες εταιρείες που εκπροσωπούν τουρκικά συμφέροντα, κινούνται για την αγορά μεγάλων εκτάσεων ή έχουν ήδη αποκτήσει τέτοιες, προκειμένου να πουληθούν οικόπεδα σε Τούρκους «επενδυτές». Και δεν τη θέλουν μια τέτοια «επένδυση» που ως απώτερο σκοπό θα έχει την αλλαγή του χαρακτήρα του νησιού.
Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς, Ανδρέας Λοβέρδος , Άδωνις Γεωργιάδης και άλλοι... Πρωθυπουργοί (νυν και πρώην), υπουργοί, βουλευτές γέμισαν υποσχέσεις τους κατοίκους που ποτέ δεν έγιναν πραγματικότητα. Υποσχέσεις για δρόμους, για νέο σχολείο, για μόνιμους γιατρούς, για νερό. Για την κάλυψη, με απλά λόγια, στοιχειωδών βασικών αναγκών διαβίωσης... Στρατιές υπουργών και βουλευτών πέρασαν από το Καστελλόριζο.
Φούσκωναν και ξεφούσκωναν από την έπαρση, είπαν και δήλωσαν ό,τι τους κατέβαινε στο κεφάλι και μετά έφυγαν. Και... μετά, τα ξέχασαν όλα, φτάνοντας και στο σημείο να τηλεφωνούν από το γραφείο του κ. Σαμαρά, για να τους υπενθυμίσει τοπικός άρχοντας, ποιες από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού δεν είχαν υλοποιηθεί... Εντελώς ξαφνικά, μόλις ενημερώθηκε το Μαξίμου, για την αποστολή του Newsbomb.gr στο νησί.
Η μαρτυρία ενός νεαρού ψαρά συγκλονίζει: «Ευτυχώς που έχουμε το στρατό και αποτρέπει τους παράνομους μετανάστες να έρχονται στο νησί, γιατί θα μας είχαν πνίξει και αυτοί και μετά να δείτε προβλήματα που θα είχαμε κι εμείς και εκείνοι...».
Το μέλλον για το Καστελλόριζο δεν μπορεί κανείς σήμερα να ισχυριστεί ότι προδιαγράφεται ευοίωνο...
Όπως διαπιστώσαμε, οι ηλικιωμένοι περιμένουν καρτερικά το θάνατο και οι νέοι αναζητούν τρόπους για να φύγουν από το νησί... Αρα, με μαθηματική ακρίβεια, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν επενδύσει στο νησί, το Καστελλόριζο θα «σβηστεί» από τον χάρτη της Ελλάδας. Ίσως, πολύ πιο σύντομα, απ' ότι σχεδιάζουν τα ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων και η νέα τάξη πραγμάτων...
«Μερικές φορές σκέφτομαι... Είναι σωστό να φύγω; Θέλω να φύγω, αλλά ο τόπος μου; Αν φύγουμε όλοι τι θα απογίνει; Και τότε κάτι μέσα μου με κρατάει εδώ βαθιά ριζωμένη. Ως πότε δεν ξέρω».
Μόνος αρμόδιος για να απαντήσει σε μια μαθήτρια Γ' Λυκείου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Αντώνης Σαμαράς...
 
newsbomb.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_215.html

ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ «ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»



Η ανασκαφή της Αμφίπολης συγκεντρώνει δικαίως το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς ο Τύμβος Καστά μας αποκαλύπτει σταδιακά μοναδικά, "οικουμενικού" χαρακτήρα μυστικά της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μυστικά που πριν μερικές δεκαετίες αποκάλυπτε το πολυφωτογραφημένο αινιγματικό λιοντάρι της Αμφίπολης, που το βλέπουμε δίπλα.

 Ψάχνοντας την ιστορία του Ν. Σερρών, βρίσκει κανείς μια πολύ ενδιαφέρουσα εργασία(κλικ εδώ), όπου μπορεί στη σελίδα 6 να διαβάσει τα πιο κάτω:
"Κατά την υποδιαίρεση του Μειοκαίνου, στη Σαρμάτιο εποχή, όταν κατακλύστηκε η Χαλκιδική από θάλασσα [αυτή] μπήκε και στο βαθύπεδο των Σερρών-Σιδηροκάστρου-Νιγρίτας και άφησε πολλά ιζηματογενή πετρώματα που αποτελούν τις ψηλότερες αναβαθμίδες του βαθυπέδου των Σερρών. Η θάλασσα αυτή, κατά τον Μαραβελάκη, σχημάτισε λίμνες που συσσώρευσαν εντατικά κλαστικό υλικό, όπως είναι η κολοσσιαία λοφοσειρά της Αλιστράτης.

 Κατά τον Γ. Χατζηκυριάκου, οι κοιλότητες αυτές προήλθαν από τις καταβυθίσεις από τις λίμνες που αποστραγγίστηκαν. Οι κοιλότητες, τα ηφαιστειογενή πετρώματα και οι θερμές πηγές στο νομό Σερρών φανερώνουν ότι στην περιοχή αυτή οι γηγενείς δυνάμεις προξένησαν μεγάλες μεταβολές στα πετρώδη συγκροτήματα. Η εξωτερική εμφάνιση των βουνών των Σερρών φανερώνουν ότι υπέστησαν μεγάλη εξωτερική επεξεργασία στις διάφορες γεωλογικές εποχές.

Οι λίμνες κατά τη διάρκεια του Μεσοζωικού αιώνα γέμισαν από θαλάσσια, ποταμίσια και λιμνίσια υδατογενή πετρώματα και κατέληξαν στη σημερινή κατάσταση κατά την τριτογενή περίοδο, με την εισχώρηση και αποχώρηση της θάλασσας. Ότι κάποτε ο νομός Σερρών ήταν θάλασσα βεβαιώνεται από τα πολλά απολιθωμένα κοράλλια, όστρακα και άλλα οργανικά θαλάσσια λείψανα των γεωλογικών αιώνων που βρίσκονται σε όλα τα μέρη του."


 Για μια στιγμή: βούλιαξε όλη η Χαλκιδική κι ο Νομός Σερρών; Και τι απέγιναν τα παραλιακά ξενοδοχεία της εποχής; Μα καλά, δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να τους πει να σταματήσουν να εκπέμπουν CO2 κι άφησαν Σέρρες και Χαλκιδική να βουλιάξουν στη θάλασσα; Ούτε ένας δεν βρέθηκε να τους προειδοποιήσει ότι αν ανεβεί η θερμοκρασία δυο βαθμούς απ' την ανθρωπογενή δραστηριότητα θα λιώσουν οι πάγοι στις Άλπεις; 

 Αυτή και μόνη η παράγραφος είναι ενδεικτική των γεωλογικών διεργασιών που συντελούνταν πάντοτε στον πλανήτη, ανεξάρτητα απ' την ανθρώπινη παρουσία ή δραστηριότητα πάνω του. Και το να λένε σήμερα ότι μειώνοντας τις εκπομπές CO2 θα αποτρέψουμε τις αλλαγές του κλίματος, που διαρκώς συντελούνται επί 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια όπως μας αποκαλύπτει η γεωλογία, αποτελεί ύψιστη ύβρι.

Το επόμενο που θα μας πουν ίσως είναι ότι θα σταματήσουν τους σεισμούς, θα ελέγξουν τους ανέμους, θα αλλάξουν τη φορά περιστροφής της γης; Έλεος πια!

 Στην ίδια εργασία λίγο πιο κάτω διαβάζουμε: 
"Ο Ηρόδοτος (VII.124-126) μας διαβεβαιώνει ότι μεταξύ του Νέστου και του Αχελώου ποταμού κατά την εποχή της εκστρατείας του Ξέρξη στην Ελλάδα ζούσαν λιοντάρια: «Προχωρούσε [ο Ξέρξης] διασχίζοντας την Παιονία και την Κρηστωνική μέχρι τον ποταμό Εχέδωρο. Μα καθώς προχωρούσε απ’ αυτό το δρόμο, λεοντάρια πέσαν στις καμήλες του που κουβαλούσαν τρόφιμα. Κατέβαιναν συχνά τα λεοντάρια δηλαδή απ’ τις κρυψώνες τους και άλλο τίποτε εξόν από τις καμήλες δεν πείραζαν, μήτε ανθρώπους, μήτε αλογομούλαρα, κι απορώ απ’ αυτή τους την προτίμηση.»"

 Λιοντάρια λοιπόν ζούσαν στην Ελλάδα, σαν αυτά που βλέπουμε στην Αμφίπολη, στη Χαιρώνεια, στο θαυμάσιο μωσαϊκό της Πέλλας που βλέπουμε πιο πάνω, στη Δήλο, στις Μυκήνες. Και ζούσαν λιοντάρια επειδή το κλίμα ήταν ζεστό, όπως ζούσαν και ελέφαντες και ζέβρες κι άλλα ζώα, που σήμερα τα βρίσκουμε στην Αφρική. Έφυγαν απ' την Ελλάδα επειδή το κλίμα είναι πιο κρύο απ' ό,τι παλαιότερα, γι' αυτό κι εμείς σήμερα δεν φορούμε χλαμύδες, με τις χλαμύδες θα παγώναμε.


 Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται και στο Facebook, στη διεύθυνση Greeklignite! Πατήστε «Μου αρέσει» (Like) στη σελίδα μας, για να έχετε πιο άμεση ενημέρωση!


Βλέπουμε δίπλα μια σκηνή κυνηγιού από μωσαϊκό της Πέλλας. Και υπάρχουν κι άλλες αναπαραστάσεις από σκηνές κυνηγιού στη αρχαία Ελλάδα, πριν "μόλις" δυο χιλιάδες χρόνια, λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο στη γεωλογική ιστορία του πλανήτη.

Ας μας πουν οι κυνηγοί, θα πήγαινε σήμερα οποιοσδήποτε να κυνηγήσει τόσο λεπτά ντυμένος; Η διαφορά στο ντύσιμο ανάμεσα στο τότε και στο σήμερα λέγεται "προσαρμογή στις σημερινές συνθήκες".

Αυτή η προσαρμογή είναι το μυστικό της επιβίωσης των ειδών, καθόσον αν πας και χτίζεις παραλιακά ξενοδοχεία στην άμμο κι έπειτα στα παίρνει ένα τσουνάμι, μάλλον δεν φταίει το τσουνάμι ...
www.greeklignite.blogspot.gr
http://olympia.gr



©www.visaltis.net

TTIP - TAFTA - TISA T-T-T= TRANSATLANTIC (ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΟ). Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ

«Η TiSA (Trade in Services Agreement) διαπραγματεύεται σήμερα μεταξύ των Η.Π.Α., των 28 χωρών της ΕΕ, καθώς επίσης 21 άλλων κρατών, με πρώτο στόχο της συμφωνίας να αποτελεί η ιδιωτικοποίηση του νερού».
Γνωρίζοντας τις πιέσεις που ασκούνται στην Ευρώπη εκ μέρους των Η.Π.Α., για την υπογραφή της διατλαντικής σύμβασης (TTIP), θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τα παρακάτω: Όλοι εμείς απασχολούμαστε με τις εκλογές, έχοντας την ανόητη ψευδαίσθηση πως θα αλλάξουμε τη μοίρα μας, απλά και μόνο επιλέγοντας κάποια κόμματα και πολιτικούς - χωρίς να συνειδητοποιούμε πως πρόκειται για έμμισθα υποχείρια των αγορών, καθώς επίσης για ετερόφωτες μαριονέτες της ελίτ....
Παρά το ότι γνωρίζουμε λοιπόν πως οι πραγματικές αλλαγές ποτέ δεν έγιναν «κοινοβουλευτικά», επιμένουμε να κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας - επειδή θέλουμε να αποφύγουμε τις όποιες συγκρούσεις, οι οποίες φυσικά δεν είναι ποτέ ανώδυνες.
Την ίδια στιγμή που εμείς «πολωνόμαστε», δίνοντας μάχες που στην πραγματικότητα δεν αφορούν εμάς, αλλά αυτούς που θα καθίσουν σε πλουσιοπάροχες καρέκλες, για να εκτελούν τις οδηγίες της ελίτ, διενεργούνται μυστικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες αφορούν μία διεθνή συμφωνία - στόχος της οποίας είναι να υποχρεωθούν τα κράτη να ιδιωτικοποιήσουν όλες τις επιχειρήσεις κοινωνικής ωφελείας, μεταξύ των οποίων την ύδρευση, την ηλεκτρική ενέργεια, την Υγεία, την Παιδεία, την ασφάλεια και το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ουσιαστικά βιώνουμε μία καμπάνια παραπληροφόρησης και απόσπασης της προσοχής μας από αυτά που στην πραγματικότητα διακυβεύονται - αφού οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από το 2012, χωρίς να ενημερώνεται η κοινή γνώμη. Εάν δε ευοδωθούν, θα έχει πραγματοποιηθεί ο χωρισμός της παγκόσμιας κοινωνίας σε δύο τάξεις - η κυρίαρχη των οποίων, η διεθνής ελίτ, θα εδραιωθεί, χωρίς πλέον να κινδυνεύει να χάσει τα ηγεμονικά της προνόμια.
Η συμφωνία αυτή δεν είναι η μεταξύ ΕΕ και Η.Π.Α. (TTIP), η οποία δεν είναι λιγότερο επικίνδυνη, αφού θα δώσει τεράστια δικαιώματα και ισχύ στις αμερικανικές πολυεθνικές, αλλά η TiSA - η οποία θα υιοθετηθεί από πενήντα χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβάνοντας τη διασυνοριακή ανταλλαγή υπηρεσιών.
Τα κράτη που συμμετέχουν στις μυστικές συζητήσεις επιδιώκουν μία ευρεία «απορρύθμιση» του τομέα των υπηρεσιών - γεγονός που θα επέτρεπε μεταξύ άλλων στους πολυεθνικούς ομίλους, να εμπορεύονται παγκοσμίως με νοικιασμένους ή «δανεικούς εργαζομένους
Συνεχίζοντας, η TiSA (Trade in Services Agreement) διαπραγματεύεται σήμερα μεταξύ των Η.Π.Α., των 28 χωρών της ΕΕ, καθώς επίσης 21 άλλων κρατών - όπως το Μεξικό, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, το Ισραήλ, η Ελβετία και η Τουρκία.
Οι πενήντα αυτές χώρες αντιπροσωπεύουν το 65% περίπου του παγκοσμίου εμπορίου στον τομέα των υπηρεσιών - με πρώτο στόχο της συμφωνίας να αποτελεί η ιδιωτικοποίηση του νερού.
Στα πλαίσια αυτά, η αναφορά (Petition) εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης, η οποία κατατέθηκε πρόσφατα στις Βρυξέλλες από την πρωτοβουλία «right 2 water», απορρίφθηκε από την Κομισιόν - με την αιτιολογία πως δεν είναι αρμόδια για το θέμα.
Προφανώς η Κομισιόν γνώριζε πως διενεργούνται διαπραγματεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες αφορούν και το νερό - οπότε απέφυγε να απαντήσει. Ειδικά όσον αφορά το θέμα αυτό, το ντοκιμαντέρ για τις περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα (ΣΤαγώνες - πηγή εδώ), είναι από τα καλύτερα στο είδος του - ενώ οι Έλληνες δύσκολα μπορούν να αμυνθούν, λόγω της υπερχρέωσης της χώρας και της υποταγής της στην Τρόικα (αν και η κίνηση στη Θεσσαλονίκη, εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ ήταν εξαιρετική).
Περαιτέρω, η συμφωνία μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς - όπως στην κατάργηση των απαγορεύσεων που προέβλεπε η GATS, σχετικά με τις επιχειρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, γίνεται προσπάθεια μέσω αυτής να εδραιωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις που διενεργούνται από ορισμένες χώρες, στα πλαίσια των μέτρων που επιβάλλει το ΔΝΤ - έτσι ώστε να είναι αδύνατη η επανεθνικοποίηση τους.
Για παράδειγμα, η πόλη του Παρισιού πούλησε το 1985 τη δημόσια επιχείρηση ύδρευσης στους ομίλους GDF Suez και Veolia - με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές του νερού περισσότερο από 100%, καθώς επίσης να μειωθεί η ποιότητα του, λόγω της ελλιπούς συντήρησης του δικτύου, για εξοικονόμηση δαπανών.
Έτσι λοιπόν αποφάσισε η πόλη το 2010 να αγοράσει ξανά τη δημόσια επιχείρηση - κάτι που δεν θα είναι στο μέλλον δυνατόν, εάν υπογραφεί η παραπάνω συμφωνία (TiSA). Κάτι ανάλογο συνέβη και στο Αμβούργο, όταν η πόλη αποφάσισε να εθνικοποιήσει την εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας - η οποία είχε αυξήσει σημαντικά τις τιμές, επιβαρύνοντας δυσανάλογα τα νοικοκυριά.
Όσον αφορά τώρα την απασχόληση, οι ιδιωτικοποιήσεις αυξάνουν σημαντικά την ανεργία - γεγονός που τεκμηριώνεται από τις Η.Π.Α., στις οποίες οι αποκρατικοποιήσεις της ύδρευσης και των παράλληλων κλάδων, οδήγησαν στην απώλεια του 1/3 των θέσεων εργασίας.
Συμπερασματικά λοιπόν οι πολυεθνικοί όμιλοι προετοιμάζονται «θεσμικά», με στόχο την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας πολλών κρατών, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης εκ μέρους τους.
Παράλληλα, επιδιώκουν τη λεηλασία των εργαζομένων, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, με την επιβολή χαμηλών μισθών σε ορισμένους τομείς, καθώς επίσης με τη διεύρυνση της «δανεικής εργασίας» - της ενοικίασης των εργαζομένων δηλαδή από ανάλογες εταιρείες, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μην απαιτούνται απολύσεις, αποζημιώσεις κοκ.
Τέλος, οι διαπραγματεύσεις που αφορούν την παραπάνω συμφωνία είναι κρυφές, κυρίως επειδή το απαίτησαν οι Η.Π.Α. - οι οποίες ζήτησαν να κρατηθούν μυστικά όλα όσα συμφωνηθούν, τουλάχιστον για πέντε έτη μετά την τελική υπογραφή τους.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/11/ttip-tafta-tisa-t-t-t-transatlantic.html

Πάμε για συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ;

Aπίστευτα πράγματα που δεν μπορεί να συλλάβει απλός νους γίνονται αυτόν τον καιρό στη χώρα. Το σενάριο της συνεννόησης (βλέπε συγκυβέρνησης) για το καλό του τόπου βεβαίως βεβαίως, όλο και λαμβάνει σάρκα και οστά.

Η τρόϊκα, αντί να δώσει κάτι στον εντολοδόχο κ. Σαμαρά για να τον διασώσει, αντίθετα απαιτεί, προ της εκλογής ΠτΔ, πράγματα που τον φθείρουν πολιτικά, τόσο τον ίδιο όσο και τη ΝΔ. Κάνει δηλαδή σαν να θέλει να έρθει...
ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Ο κ. Σταθάκης μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ realfm, είπε ότι μπορεί να εκλεγεί τώρα ΠτΔ και να πάμε μετά σε εκλογές περί την Άνοιξη (λίγο πριν, λίγο μετά, αλλά όχι τον Φθινόπωρο, έτσι είπε). Αυτή η θέση είναι άλλη μια (από τις πολλές) πολιτική κυβίστηση του ΣΥΡΙΖΑ που πλησιάζει όλο και πιο πολύ προς τις θέσεις Σαμαρά.
Ο κ. Μητρόπουλος προχθές είπε πως αν ο λαός δεν δώσει αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκαστικά θα ακολουθήσει μνημονιακή πολιτική. Δηλαδή, πάει και το σχίσιμο των μνημονίων.
Ταυτόχρονα, πολλά στελέχη και από τις δύο πλευρές δεν αποκλείουν κυβερνητική συνεργασία, ενώ όλα τα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ικετεύουν με αγωνία για εθνική συνεννόηση προκειμένου να σωθεί η χώρα λένε.
Όλα αυτά δείχνουν ότι μεταξύ του θεατρικού πολιτικού συστήματος και της τρόϊκας, μάλλον συμφωνήθηκε να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια και κινδυνεύσει να καταρρεύσει το σάπιο καθεστώς που χρεοκόπησε τη χώρα, αλλά να διασωθούν όλοι οι άνθρωποι του συστήματος και ταυτόχρονα να συνεχίσουν να εξουσιάζουν το λαό, εκτελώντας φυσικά τις εντολές της τρόϊκας και εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών.
Για το καλό μας ρε γ@μѠτ⓪….
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_238.html

Συνάντηση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου-Παπανδρέου

ΦΩΤΟ-Η συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου
Σε συνωμοτικό φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του αρχηγού Ευάγγελου Βενιζέλου και του τ. αρχηγού Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα και 40 λεπτά. Δείτε στιγμιότυπα από τη συνάντηση των δύο πουλημένων πολιτικών που ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η συνάντηση έγινε κάτω απο τα μάτια της αστυνομίας χωρίς να γίνει καμία σύλληψη. Δείτε τις τωρινές φωτογραφίες και μια ... μελλοντική>>

Πηγή φωτογραφιών facebook ΠΑΣΟΚ
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΛΑΪΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ

http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2014/11/blog-post_886.html

EKTAKTO: Έλληνας εθελοντής νεκρός από τα πυρά των ουκρανικής νεοναζιστικής πολιτοφυλακής στο Ντονέτσκ

Σκοτώθηκε στις περιοχές της ανακηρυχθείσας δημοκρατίας της Νέας Ρωσίας, πρώην ανατολικής Ουκρανίας, ο πρώτος Έλληνας πολίτης από πυρά της ουκρανικής νεοναζιστικής πολιτοφυλακής και ενώ πολεμούσε στο πλευρό των ρωσόφωνων.
Ο Ελληνας πολίτης, 49 ετών, ο οποίος καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονιέτσκ, σκοτώθηκε από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.
 
Οι πληροφορίες για τον θάνατό του είναι μέχρι στιγμής λιγοστές, αλλά έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων στρατιωτών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.
Ιστορικός ως προς τις σπουδές του, είχε βρεθεί στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.
Οπως είχε εκμυστηρευθεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν μερικούς μήνες, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.
 
«Δεν να μείνω αμέτοχος» είχε πει τότε. 
Τότε είχε δηλώσει ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις εγκληματικές, πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μια μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.
Πολύ βολικά για την κυβέρνηση και τους Ουκρανούς Ναζί ο Έλληνας πολίτης είχε τραγικό τέλος. Οι ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είναι τεράστιες.
Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας στέκεται στο πλευρό των ρωσόφωνων της Νέας Ρωσίας, αλλά ο Ε.Βενιζέλος επέλεξε να ευχαριστήσει τους εντολοδόχους της Ουάσιγκτον σπρώχνοντας την Ελλάδα κόντρα στα συμφέροντά της σε εχθρική στάση απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία, και σε σύμπλευση με τις άθεες (όπως έχουν καταντήσει) ΗΠΑ-ΕΕ. 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2014/11/ektakto.html

ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΟΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΠαιδείας ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!! ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ ε” ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ…

ΒΙΒΛΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ 1 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΩΝ ΣΤΟ ΥΠΠαιδειαςΒΙΒΛΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 2 ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΨΥΧΩΝ ΣΤΟ ΥΠΠαιδειας

Ιωάννης Μάγκλαρης Φυσική 5η Δημοτικού σελίδα 19. Το κεφάλαιο αναφέρεται στα » μίγματα » Στη φωτογραφία αν προσέξουμε καλά, βλέπουμε ανθρώπους να πολτοποιούνται !!!!!
………………………………………………………………….
ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ… ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ… ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!! ΠΩΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ;;;
ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΡΓΑ ΑΛΛΆ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΨΥΧΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟ…
ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΠΙΑ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΩΧΑΔΕΛΦΙΣΜΟΣ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΠΕΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ( idiot )… ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΨΥΧΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ;;; 
ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ:»11 Εβραίοι καθορίζουν τι διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία»!
16399_10204130076590643_6837149926469004515_n

 http://alfeiospotamos.gr/?p=10614

ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΑΚΟ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ…

10330318_1494128867536129_819497561630179248_n 
Αλέξανδρος Μακεδόνας‎ ΕΡΩΤΑΤAI Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΠ.
1) ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΦΙΣΑΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ;
2) ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΑΦΙΣΑ ΑΥΤΗ, ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ;
3) ΤΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΦΙΣΑ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΔΡΑΚΟΣ, ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
4) ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΦΙΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, ΟΛΗ ΜΕΡΑ;
5) ΓΙΑΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΦΤΕΡΩΤΟ ΔΡΑΚΟ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;
6) Ο ΦΤΕΡΩΤΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ Ή ΑΛΗΘΙΝΟΣ;
…………………………………………………


http://alfeiospotamos.gr/?p=10619

Γιατί τους ενοχλεί ο Αλέξανδρος


3d85503a
Σε επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Ομπάμα είχε δηλώσει προς τους Τούρκους ότι τους είναι ευγνώμονες, διότι το 1922, απέτρεψαν την ανασύσταση μιας αρχαίας αυτοκρατορίας….
Η αυτοκρατορία ήταν αυτή η Βυζαντινή η οποία και θα επαναδημιουργείτο σε ενδεχόμενη νίκη του ελληνικού στρατού.
Η αρχαιολόγος Σουλβατζή, διαρκώς δηλώνει ότι δεν θέλαν να βρεθεί η σωρός του Αλέξανδρου, διότι όπως της είπε ο Πάγκαλος, αυτό θα ενίσχυε τον ελληνικό εθνισμό και θα δημιουργούσε προβλήματα…Σε ποιους;;;; Οχι στους έλληνες βέβαια.
Έκτοτε για να αποτραπεί αυτός ο κίνδυνος, ο κίνδυνος της δημιουργίας του εθνισμού και της αυτοκρατορίας, οι υπηρέτες των ξένων δυνάμεων περάσαν νόμους υπέρ πολιτογράφησης των αλλογενών, νόμους για να τους χτίζουν τζαμιά και για να είναι βέβαιο ότι θα αποτραπεί μια και καλή αυτός ο κίνδυνος των ελλήνων, ψηφίσαν και το αντιρατσιστικό, ενώ ταυτόχρονα φροντίσαν να μας χρεώσουν μέχρι 20ης γενεάς…έτσι για μην γίνει κανα λάθος στον σχεδιασμό, παρόμοιο με αυτό του 21….
Ο Αλέξανδρος τους ενοχλεί… Η ύπαρξη έστω και ενός τάφου, ενός λειψάνου του, θα αναστήσει το ηθικό και ψυχικό λείψανο του έθνους μας είναι μέγιστος κίνδυνος για τους άθλιους αμερικανοσπουδαγμένους των Αθηνών
Οι κρατούντες πρέπει να κάνουν λοιπόν, το προδοτικό τους καθήκον προς αυτούς που τους εγκατέστησαν στην εξουσία, ενώ ήταν ανίκανοι ακόμα και πιτσαρία να τρέξουν….χωρίς φυσικά να πέσει το προδοτικό τους προσωπείο…
Έχουμε τονίσει απο την πρώτη στιγμή τον τρόμο που τους διακατέχει…είναι η στιγμή που αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο σχεδιασμός τους δεν αποτελεί παρά πράξη θεατρικού έργου, τύπου φάρσας…και αυτοί είναι οι κακοι ατάλαντοι κλόουν
Διαβάστε τι γράψαμε απο την πρώτη στιγμή και προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε τι πραγματικά τους ενδιαφέρει όλους…κλικ ΕΔΩ

Η Ελληνική Εκδίκηση έρχεται πάντα απο την Μακεδονία…. μην κλαίς Αντώνη



Είναι σημαδιακό….
download (1)Ο Αλέξανδρος με την εκστρατεία του εκδικήθηκε την ΑΣΙΑ για την εισβολή της στην Ελλάδα….Αφού πρώτα ισοπέδωσε την προσκυνημένη Θήβα και δεν άφησε τίποτα όρθιο απο όσους στρέφαν το κεφάλι στους Βαρβάρους.
Το ίδιο θα συμβεί και τώρα…και εξηγούμεθα
Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφουν οι κυβερνώντες για οτιδήποτε ελληνικο κυρίως απο την  προσπάθεια που κάνουν να νοθεύσουν και να αλλοιώσουν ….οτιδήποτε ελληνικο…κάτι σαν τους Θηβαίους ένα πράμα…προοδευτικοί, εκσυγχρονισμένοι στο πλευρό του δυνατού μεγάλου βασιλιά της σύγχρονης εποχής και πρόθυμοι να ανοίξουν σύνορα και πόρτες
Ορισμένοι απο αυτούς, παραδέχονται ότι δεν είναι καν απόγονοι ελλήνων, για αυτό και τόση λατρεία για οτιδήποτε εκτός Ελλάδος….και οι Θηβαίοι, απόγονοι Φοινίκων πιστεύαν ότι ήταν, στην πραγματικότητα έλληνες Εφιάλτες ήταν και τίποτα άλλο.
Προφανής  λοιπόν,  ήταν η ανησυχία των ιθυνόντων, οι οποίοι και μετέβησαν στην Αμφίπολη….μυρίζονται τις ιστορικές ανατροπές και ότι κάτι έρχεται…ξανά απο την Μακεδονία

Η Εκδίκηση της Μακεδονίας ότι και να γίνει, ότι και να κρύβει το μνήμειο, είναι πολύ κοντα

 
Στην  φωτογραφία είναι ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

hqdefault
Όσο καλός ηθοποιός και να είναι…που δεν είναι, δεν κρύβεται η ρημάδα η θλίψη για την ξεγυρισμένη φάπα που έρχεται απο την Μακεδονική γη, δείτε τον και στις επόμενες
3d85503a
ΕΜΦΑΝΗΣ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

Σε τι διαπραγματεύσεις να παν για το όνομα, δηλαδή για την τιμή της χώρας, όταν θα βοά το πανελλήνιο;;;


Matthew Nimetz, αντί εξ αρχής να αποκλειστεί λόγω της σχέσης του ως Ιουδαίου με το Μακεδονικό….οι τιτανοτεράστιοι πολιτικοί μας τον απεδέχθησαν, δηλαδή βάλαν τον λύκο να φυλά τα πρόβατα…Η Μακεδονική γή όμως σε λίγο θα αρχίσει τις φάπες
 
Πως θα δώσουν το όνομα  στους άσχετους;;;;Πως θα ξαναδουλέψουν τους έλληνες;;;
Όπως δώσαν το όνομα του έλληνα στους Ακετοκούμπους και τους Τσενάηδες;;;;
greek-pm-antonis-samaras-his-wife-learn-more-about-ancient-amphipolis-tomb
Στην εικόνα: Θλίψη ανάμεικτη, με θυμό και (αποτυχημένη)προσπάθεια να καλυφθούν απο φαινομενικό ενδιαφέρον….με μισό μάτι κοιτά την Αρχαιολόγο. Η φωτογραφία μιλά μόνη της

Δύσκολα τα πράγματα
Τι να πεί ο ιουδαίος Νίμιτς ο διαμεσολαβητής και επίδοξος προαγωγός της Μακεδονίας, που αγωνιά να εκδικηθεί για το χουνέρι που τους κάναν οι Μακεδόνες με τον Αντίοχο τον Επιφανή και το θυμούνται με το Χάνουκα, 2000 χρόνια μετά;;;
Φανταστείτε η ελληνική γή να βγάλει απο τα σπλάχνα της για μια ακόμη φορά την ταυτότητά της και να χασκογελά στην μάπα του Αντώνη και του Ακετοκούμπο….
alexander_2 (1)
Σίγουρα θα προσπαθήσουν οι τυμβωρύχοι της Ιστορίας μας, είτε να ξαναθάψουν αυτό που θα βρούν, είτε να το διαστρεβλώσουν….αλλά το παιχνίδι είναι εκτός θνητών χειρών….και αυτό θα το διαπιστώσουν πολύ σύντομα…..
Δείτε και το ρεσιτάλ αποτυχημένης ηθοποιίας σε βίντεο, εμφανής η αμηχανία…



Μελέαγρος ο Μολοσσός


ΚΟΜΠΡΑ
πηγή


Ελληνική παιδεία: Ένα ακαταμάχητο όπλο κόντρα στην κρίση

Η λέξη «παιδεία» είναι παράγωγο του αρχαίου ρήματος «παιδεύω», που σημαίνει διδάσκω, εκπαιδεύω. Η παιδεία αναφέρεται στη νοητική και ψυχική καλλιέργεια ενός παιδιού, η οποία επιτυγχάνεται κυρίως μέσω της εκπαίδευσης.

Εκτός από την παροχή γνώσεων, η παιδεία αποσκοπεί στη μόρφωση του ανθρώπου, καθώς και στη διάπλασή του, δηλαδή στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και στην ανάπτυξη του ήθους του. Οι έννοιες αυτές αποδίδονται επίσης με τον όρο «αγωγή». Η συστηματική παιδεία των πολιτών είναι ελληνική κατάκτηση.
Στην αρχαία Αθήνα, οι έφηβοι μετά το 14ο έτος τους μπορούσαν να παρακολουθήσουν την ανώτερη εκπαίδευση στα δημόσια γυμνάσια και στις φιλοσοφικές ή ρητορικές σχολές (Ακαδημία Πλάτωνα, Λύκειο ή Περίπατος του Αριστοτέλη, Ρητορική Σχολή Ισοκράτη και άλλες).
Κατά τη βυζαντινή περίοδο η Εκκλησία ήταν ο βασικός φορέας της εκπαίδευσης, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου σχεδόν όχι μόνο την οργάνωση, τη στελέχωση και τη λειτουργία της, αλλά και την οικονομική επιχορήγησή της.
Στη σύγχρονη Ελλάδα τo ελληνικό Σύνταγμα προσδιορίζει ότι η εκπαίδευση είναι πρωταρχική μέριμνα του κράτους, το οποίο έχει υποχρέωση να την εξασφαλίσει δωρεάν σε κάθε πολίτη.Δυστυχώς στις μέρες μας η έννοια της εκπαίδευσης περιορίζεται πολλές φορές μόνο στην εξειδίκευση. Στόχος όλων (μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών) μέσα από το σχολείο δεν είναι η απόκτηση ευρείας μόρφωσης, η καλλιέργεια του νου και της ψυχής, αλλά η στείρα απομνημόνευση στεγνών γνώσεων για την εισαγωγή στο πολυπόθητο πανεπιστήμιο.
Ο μαθητής αναλώνεται στην αποστήθιση, ενώ αποθαρρύνεται η κριτική σκέψη, η αγάπη για τη δημιουργία, η ανάπτυξη της φαντασίας. Αυτά επιφέρουν την πρόωρη κόπωση και τη δυσκολία προσαρμογής σε ένα πανεπιστημιακό περιβάλλον κατεξοχήν δημιουργικό, το οποίο στηρίζεται στην επιστημονική περιέργεια και την ανάγκη για έρευνα. Το κέλευσμα των περισσότερων γονιών είναι:«Μπες, παιδί μου, στο πανεπιστημιο και αυτομάτως θα λυθούν όλα σου τα προβλήματα στο μέλλον». Είναι δε μεγάλη η απογοήτευση όταν διαπιστώνουν ότι η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο δεν λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, αντίθετα οι απαιτήσεις αυξάνονται κατακόρυφα, ενώ η επαγγελματική καταξίωση και η οικονομική πρόοδος δεν είναι σε καμιά περίπτωση εγγυημένες - ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Στο σχολείο, αλλά και στο πανεπιστήμιο, έπαψε ουσιαστικά να διδάσκεται και να καλλιεργείται παράλληλα με την Επιστήμη και η Ηθική.
Από την άλλη πλευρά, οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συνθλιβόμενοι από τη γενική κοινωνική παρακμή, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν την πανεπιστημιακή τους θέση κυρίως ως μέσο προσωπικής προβολής, περνώντας έμμεσα αυτές τις «αξίες» και στους φοιτητές τους. Επιπλέον, η δωρεάν παιδεία, η οποία είναι συνταγματικό δικαίωμα, έχει ουσιαστικά ακυρωθεί με τις ατέλειωτες ώρες φροντιστηριακών μαθημάτων, τα οποία συχνά υποκαθιστούν τη διδασκαλία στην αίθουσα.
Ηρθε η ώρα να γυρίσουμε στην αληθινή παιδεία, να καλλιεργήσουμε πραγματικά στις νέες γενιές και τον νου και την ψυχή. Η διαχρονική ελληνική παιδεία πρέπει να αποτελέσει το ακαταμάχητο όπλο με το οποίο θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα, φαινομενικά, ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα της πατρίδας μας σε βάθος χρόνου. Μόνο μέσα από την παιδεία θα μπορέσουμε να βρούμε τη δύναμη και τον τρόπο για να βγούμε από τα σημερινά μας αδιέξοδα με αξιοπρέπεια και θάρρος.
«Να ενεργείς με τέτοιον τρόπο ώστε η αρχή στην οποία στηρίζεται η πράξη σου θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιος νόμος», υποστήριζε ο Γερμανός φιλόσοφος Εμάνουελ Καντ (1724-1804).
[Του Χριστόδουλου Ι. Στεφανάδη, καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, από protothema.gr]
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/11/blog-post_828.html

ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ.ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΝΤΕΟΣ.

Δεν τους εδιαφέρουν οι έλληνες, δεν τους νοιάζει η υπογεννητικότητά μας, δεν τους απασχολεί η ισλαμοποίηση της χώρας…
Κύριο θέμα τους η απόδοση των δικαιωμάτων μας σε  μη έλληνες…..Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι ομιλούμε για μια πολιτική συμμορία, που τηρεί συμβόλαιο αφελληνισμού….

Για μας Έλληνας είναι αυτός που δεν μπορεί να είναι  τίποτε άλλο και αυτός που όταν το άθλιο κρατίδιο πάψει να υπάρχει, θα συνεχίσει να είναι έλληνας….χωρίς χαρτιά βεβαιώσεις και διαβατήρια
Προσπάθησαν την πρώτη φορά πριν λίγα χρόνια μαζί όλα τα κόμματα να το περάσουν το νομοσχέδιο που θα έδινε ψήφο στους αλλοδαπούς…..ΑΠΕΤΥΧΑΝ
Ας δούμε τι έλεγε ο Παπανδρέου και την αληθινή εικόνα. Ο  Σαμαράς τότε….ο οποίος έκανε στην κυριολεξία την πάπια και όταν ο νόμος ήρθε προς ψήφιση, ψήφισε και αυτός και το κόμμα του υπέρ της συνταγματικότητός του, κάτι που το ΣτΕ ακύρωσε.
 
 
 Ένα ενδιαφέρον βίντεο ακολουθεί με τον δικηγόρο που πήγε το προδοτικό νομοσχέδιο στο ΣτΕ και νίκησε για όλους μας….
.

Τώρα προσπαθούν ξανά…Θα τους αφήσουμε;

Οι υποτιθέμενοι δεξιοσυντηρητικοί νεοταξίτες, θα προσπαθήσουν να  περάσουν την είδηση  μέσα απο τα ΜΜΕ με θετική απόχρωση ως …περιορισμό σε μικρό αριθμό όλων αυτών που θέλουν τα δικαιώματά μας για να μην σας φοβήσουν και αντιδράσετε….
Οι αριστεροψυχασθενείς ως ρατσιστικό, αφού δεν δίνει στο 100% και  για να κλείσουν το στόμα όσων αντιδρούν, χαρακτηρίζοντάς τους φασίστες και χρυσαυγίτες.
Ας δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει
Σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, στο οποίο περιλαμβάνεται η απόδοση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά νόμιμων μεταναστών, μετά την ενηλικίωσή τους και αφού έχουν λάβει ελληνική παιδεία…..εδώ καταλαβαίνουμε που αποσκοπούσε η επι χρόνια παραχάραξη του Ισοκράτους.
Επίσης στο ελληνική παιδεία γελάμε με ΧΑΧΑΝΑ και ζητάμε να μας πουν τι ελληνική παιδεία έχει ο Γιώργος Παπανδρέου και ποιοι είναι αυτοί οι φωστήρες που θέτουν τα δικά τους  κριτήρια πέρα απο τα αυτονόητα, που περιγράψαμε και ως Θεοί αποφασίζουν ποιος θα είναι τι…
PapaMetanastesXL
Σε τελευταία ανάλυση το 90% του ελληνικού πληθυσμού, έχει αγγλική παιδεία…είναι άγγλοι;;;Θυμηθείτε τον Τσενάι και την απάτη του… Εξηγείστε μας ο Ακετοκούμπο τι ακριβώς είναι Έλληνας , Νιγηριανός ή Αμερικάνος;;;;
Σύμφωνα με το «Έθνος», στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών δίνεται λύση σε χιλιάδες αιτήματα παιδιών νόμιμων μεταναστών που γεννήθηκαν και σπούδασαν στην Ελλάδα και αιτήθηκαν την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας, βάσει του Νόμου 3838/10, γνωστού και ως νόμου Ραγκούση ή λαθρονόμου , που απέδιδε ελληνική ιθαγένεια με τη γέννηση ενός τέκνου νόμιμων μεταναστών και που ήταν το πρώτο θέμα με τομ οποίο ασχολήθηκε ο εθνοκτόνος Γιώργος Παπανδρέου.
Ragkouses_me_lathrometanastes.preview
Οι αιτήσεις «πάγωσαν», μετά την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε ως αντισυνταγματική την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των νόμιμων μεταναστών με μοναδικό κριτήριο τη γέννησή τους στην Ελλάδα από μετανάστες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για 5 χρόνια, στην πραγματικότητα όμως δεν πάγωσαν…ένα ΦΕΚ να  πέσει στα χέρια σας και θα δείτε ότι δεκάδες αλβανοί, και λοιποί πολιτογραφούνται με διάφορες πλάγιες μεθόδους και με την ανοχή όλων των γνωστών κομμάτων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, μετά τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της συγκυβέρνησης, εισηγείται και χωρίς καμμία ένσταση απο τους γνωστους αριστερούς , μέσω του νομοσχεδίου, που θα κατατεθεί άμεσα (είναι ξεκάθαρο πως αυτό είναι το άμεσης προτεραιότητας την ώρα που οι έλληνες αυτοκτονούν),στη Βουλή, να αποδίδεται η ιθαγένεια σε αλλοδαπούς, ύστερα από αίτησή τους στην αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης του δήμου που διαμένουν, οι οποίοι:
– Εχουν ολοκληρώσει επιτυχώς την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (δημοτικό και γυμνάσιο) στην Ελλάδα. Μπορούν να καταθέσουν αίτηση, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους και να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια με την ενηλικίωσή τους στα 18 τους χρόνια.
– Εχουν παρακολουθήσει και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς έξι τάξεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γυμνάσιο και λύκειο).
– Εχουν λάβει πτυχίο από ελληνικό ΑΕΙ ή ΤΕΙ και είναι κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου.
Με τη συγκεκριμένη διαδικασία ξεπαγώνουν χιλιάδες αιτήσεις για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών δεύτερη γενιάς που έχουν ενηλικιωθεί. Δεν ρυθμίζεται το θέμα για τα παιδιά που είναι ακόμη ανήλικα ή κάτω των 16 ετών, τα οποία, όμως, μπορούν να λάβουν άδεια παραμονής στη χώρα, εάν οι γονείς τους διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα για περισσότερα από 5 χρόνια (αλλά είμαστε σίγουροι ότι κάτι θα κάνουν και για αυτό…ψήφοι είναι αυτοί).
Την νομιμότητα ποιος την ορίζει;;; Μπαίνουν παράνομα στην χωρα και οι αλήτες πολιτικοί, φτιάχνουν έναν νόμο και βαφτίζουν το κρέας ..ψάρι και τους νομιμοποιούν
Το θέμα της απόδοσης ιθαγένειας για τα ανήλικα τέκνα μεταναστών που διαμένουν νόμιμα στη χώρα θα αποτελέσει αντικείμενο της Επιτροπής του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, ο οποίος συστήνεται με το ίδιο σχέδιο νόμου και ο οποίος έχει σαν στόχο την αντικατάσταση των ελλήνων με άλλους πληθυσμούς.
Οι υποψήφιοι που έχουν ενηλικιωθεί, για να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια, θα πρέπει να καταθέσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες: Ακριβές αντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου, ταξιδιωτικού εγγράφου ή άλλου εγγράφου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας(κάτι τελος πάντων), τίτλο νόμιμης διαμονής στη χώρα, πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης, υπεύθυνη δήλωση με το όνομα και το επώνυμο του αλλοδαπού, όπως αυτά θα αναγράφονται στην απόφαση κτήσης και παράβολο 100 ευρώ.
Η υπηρεσία αναζητεί αυτεπαγγέλτως βεβαίωση φοίτησης από την αρμόδια κατά περίπτωση Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών από την αρμόδια κατά περίπτωση υπηρεσία των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης(θα φροντίσουν οι δημοκράτες της ΟΛΜΕ). Φυσικά οι υπηρεσίες είναι επανδρωμένες είτε απο αριστερούς ανθέλληνες, είτε απο ράθυμους νεοταξίτες δεξιούς που θα κάνουν ακόμα και τα στραβά μάτια και θα σπρώξουν τις υποθέσεις….
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος (ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ) όσο και ο αρμόδιος υφυπουργός που έχει την αρμοδιότητα της απόδοσης ιθαγένειας Γ. Ντόλιος έχουν συνεργαστεί με οργανώσεις μεταναστών για τη σύνταξη του σχεδίου νόμου και αναμένεται οι διατάξεις για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών να γίνουν αποδεκτές με θέρμη από τις κοινότητες των μεταναστών. Φυσικά αυτό και μόνο αποτελεί την απόδειξη της παρανομίας…Δηλαδή μη ελληνικές οργανώσεις, νομοθετούν εντός της χώρας μας
Οι ρυθμίσεις του σχεδίου για τους αλλοδαπούς
Στο σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή -πιθανότατα και σήμερα-, περιλαμβάνονται διατάξεις με τις οποίες ενσωματώνονται κοινοτικές οδηγίες στο ελληνικό δίκαιο που αφορούν την καθιέρωση της «ενιαίας άδειας» διαμονής από τις ελληνικές Αρχές, με την οποία επιτρέπεται στους αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στη χώρα να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας έτσι ώστε να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο η ανεργεία για τους έλληνες….
Με λίγα λόγια οι κυβερνήσεις , μεριμνούν για να λύσουν το πρόβλημα ανεργείας και υπερπληθυσμού του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές δια της προσέλκυσης και διευκόλυνσης μετακίνησης και εγκατάστασης ασιατικών πληθυσμιακών ομάδων στην χώρα μας.
Παράλληλα, προβλέπουν τη «θεώρηση μακράς διαρκείας», που αφορά την εθνική θεώρηση της Visa D για παραμονή ενός μετανάστη στη χώρα από 90 έως 365 ημέρες, ενώ τίθενται όρια για τη χορήγηση αδειών στον βαθμό που έχει καλυφθεί ο ανώτατος αριθμός θέσεων εργασίας που προβλέπεται για μετανάστες. Με το σχέδιο νόμου ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο η κοινοτική οδηγία για εισδοχή πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα, με σκοπό την εποχική εργασία, καθώς και κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας από ομογενείς της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.
Όλο αυτό είναι ξεκάθαρο ότι θα τελέιώσει με έναν τρόπο….
Απλά ας γνωρίζουν οι υπεύθυνοι, ότι μεταξύ του φυσικού δικαίου και της απόδοσής του, όσους ασιάτες και αφρικανούς να κουβαλήσουν, δεν θα τους βάλουν μπροστά τους ως ασπίδα….
Ο στόχος των ελλήνων δεν θα είναι οι επήλυδες αλλά αυτοί που τους κουβάλησαν στην χώρα μας, οι οποίοι αργά η γρηγορα θα πληρώσουν με κάθε νόμιμο και δίκαιο τρόπο και μέσο….

Θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα για όλη την ιστορία που είχαν απο το 2004 στήσει οι άθλιοι εξωμότες και καταστροφείς και φυσικά θα στηρίξουμε κάθε νόμιμη διαδικασία για ανατροπή των νομοθετικών τερατουργημάτων που απεργάζονται….

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σαμαράς, έκανε τα στραβά μάτια για τον νομο Ραγκούση, αφού τέτοια εντολή είχε δείτε όμως την υποκρισία του
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ

ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ




ΚΟΜΠΡΑ
πηγή

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters