Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ CERN

Υπεύθυνη για την καταστροφή γιγαντιαία αστροπολιτεία που βρίσκεται "παρκαρισμένη" δίπλα από τον Ήλιο.
Ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων LHC είχε χρησιμοποιηθεί σε μια προσπάθεια διάνοιξης Αστρικής Πύλης (ή Σκουληκότρυπας) για να βοηθηθούν οι δυνάμεις των Δρακονιανών να διαφύγουν από το ηλιακό σύστημα ή και να κατορθώσουν να μεταφέρουν δυνάμεις στην Γη για να τους βοηθήσουν στην προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών ώστε να μπορέσουν καταλάβουν τον πλανήτη.

Η καταστροφή - με κάποιο είδος έκρηξης - συνέβη στις 13 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Cabal διενήργησε την "επίθεση" στο Παρίσι.

Επιπλέον, η δομή και ο προγραμματισμός του CERN, σκοπόν είχε στην βοήθεια της διατήρησης της λειτουργίας των "εξωτικών" όπλων* των σκοτεινών δυνάμεων στο φυσικό και στο διαστατικό πεδίο.

*Πρόκειται για τις βόμβες strangelet: Είναι βόμβες με συγκέντρωση βαρέων quarks τα οποία ονομάζονται παράξενα quarks. Όταν αυτή η συσπείρωση εκτεθεί σε πολύ μεγάλη πίεση και θερμοκρασία, προκαλείται μια αλυσιδωτή αντίδραση η οποία μεταστοιχειώνει την συνηθισμένη ύλη σε παράξενη ύλη. Οι βόμβες αυτές είναι πολύ πιο ισχυρές από τα γήινα πυρηνικά όπλα και δρουν καταστροφικά μέχρι την 5η διάσταση!
Τις βόμβες strangelet τις κουβάλησαν οι αποστάτες στον πλανήτη μας από το άστρο Rigel και μια από αυτές θεωρητικά θα μπορούσε να εξολοθρεύσει ολόκληρο το σύμπαν!
Nicos Kastanias

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΑ ΙΕΡΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Της Μαρίας Αλεξανδρή
Τα Ιερά δένδρα των αρχαίων Ελλήνων . Ελιξήρια νεότητας και μακροζωίας .
  1. η Αχλαδιά
  2. η Σουρβιά 
Την αχλαδιά ,αναφέρει ο Πλούταρχος ως όγχνη , ενώ ο Παυσανίας την αναφέρει ωςαχράς , δηλαδή το άγριο δέντρο. Πάντως η ήμερη αχλαδιά είναι η άπιος , ενώ όγχνη είναι η Ομηρική λέξη για τις απιδιές γενικά. Για να χαρακτηρίσουμε της αχράδος το ξύλο άχραντον θα πρέπει να είναι χωρίς ελαττώματα ,ανέπαφο και άσπιλο . Πράγματι όλες οι κατηγορίες απιδιάς δίνουν πυκνό πολύ σκληρό ξύλο χωρίς νεύρα ,κατάλληλο για σκάλισμα και λεπτές κατασκευές . Άγαλμα θεότητος μπορεί να διαμορφωθεί πάνω στο κεντρικό κορμό τους τέλειον. Σήμερα αυτά τα ξύλα χαρακτηρίζονται ως ευγενή (noble hardwoods) και είναι φημισμένα στην παραγωγή μουσικών οργάνων , ειδικά για τα θηλυκού σχήματος βιολιά. Επί πλέον των απιδιών το ξύλο παίρνει εξαιρετικές μπέζ-ρόζ κοκκινωπές αποχρώσεις που μοιάζουν με το χρώμα του ανθρώπινου δέρματος ,δεν έχει ανάγκη άλλου επιχρίσματος. Το αρχαιότερο άγαλμα της Ήρας στο Ηραίον Αργολίδος , λένε ότι είχε σκαλίσει ο Πείρας πάνω σε έναν κορμό αγριαπιδιάς .
Το γλυπτό είχε κατασκευασθεί από ένα δέντρο της Τύρινθας και ήταν αυτό το καθιστό ξύλινο άγαλμα της Θεάς πάνω σε μια στήλη , που το πρόλαβε ο Παυσανίας. Ο Πείρας μέσω του Πλουτάρχου εξηγεί ότι όχι μόνον ήταν εύξεστος η αγριαχλαδιά , αλλά θα ήταν άψυχο και σκληρό το μόρφωμα του ειδώλου της Θεάς αν ήταν από πέτρα.


Οι τεχνικές μεταποίησης των σκληρών αχλαδιών και των άλλων μηλοειδών φρούτων (κυδώνι) είχαν αναπτυχθεί στον Ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια πίσω μας ,για τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες.Τα στυφά χειμερινά είτε τα βύθιζαν νωπά μέσα σε μέλι είτε τα έκοβαν σε φέτες και τις αποξήραιναν.Αργότερα τις κατανάλωναν μέσα στον οίνο . Αποξηραμένα τα άλεθαν σε είδος αλεύρου , το οποίο μαγείρευαν με άλλες τροφές. Ο Απίκιος δίνει συνταγή εδέσματος σουφλέ με αχλάδια-κυδώνια ,σταφίδες , μέλι και κρασί ,μπαχαρικά και αυγά για να ψηθεί.
Από την Ελληνική λέξη άπιον = api(r)on , έχουμε την αγγλική pear , γερμανική pera , bira-bime , γαλλική poire , ολλανδική peer , δανέζικη paere , σουηδική paron , και οι λατινικές pera ,pira ,pirum

Την σουρβιά ( όαν ,οία , ούα , αυγαριά ) αναφέρει ο Θεόφραστος που την  τοποθετεί πλησίον των απιδιών , πολύ γαρ το δένδρον εν Αρκαδία , γράφει .Το Πήλιο έχει δικές του σουρβιές και την μοναδικό στην Ελλάδα μοναστήρι της Αγίας Τριάδος  Σουρβίας. Το δέντρο είναι υπό εξαφάνιση σήμερα και προστατεύεται Ευρωπαϊκά.Η Ελβετία διαθέτει 500 ,η Γερμανία 6000 και η Γιουγκοσλαβία μαζί με την Ελλάδα γύρω στα 10000 ενήλικα δέντρα. Στο χωριό Αυγαριά πλησίον της αρχαίας Ιστιαίας ξηλεύθηκαν όλα τα δέντρα στα μέσα του 20ου αιώνα και πωλήθηκαν . Σήμερα μόνο το όνομα έμεινε να θυμίζει την πονεμένη αυτή ιστορία.
Αυγαριά , από το ρήμα αύω που σημαίνει λάμπω. Έρχεται από το βάθος της Ελληνικής Ιστορίας με την λατρεία της Αύως (Ηούς) της Θεάς της Αυγής ή μάλλον του Αστρου της Αυγής ,του πρωινού άστρου.
Τα φύλλα φυτρώνουν πάνω σε έναν ινώδη μίσχο και προεξέχουν στοιχισμένα σε κάθε πλευρά όπως τα πούπουλα στην φτερούγα πουλιού,όλος ο σχηματισμός είναι πτερυγώδης.Οι μικροί κόκκινοι καρποί έλκουν ιδιαίτερα τα πετεινά του ουρανού . Ωριμάζουν αργά το φθινόπωρο και μένουν ατόφιοι πάνω στο δέντρο ,αφού πέσουν τα φύλλα του μέσα στο χιονισμένο τοπίο. Δεκάδες πουλιά αναζητούν αυτή την θεϊκή τροφή.


Λέγεται ότι και το σορμπέ ( sorbet ) το είχαν ανακαλύψει οι Ρωμαίοι καθώς έφερναν φρούτα στον Νέρωνα από την Αππία οδό , όταν στην μακρά διαδρομή χιόνιζε . Ένα παγωμένο ρόφημα με μέλι , θρυμματισμένο πάγο ,πουρέ φρούτων και οίνο. Σούρβα στο χιόνι ,λοιπόν, θα ήταν το πρώτο σορμπέ, είναι λογικό ότι σε αυτά τα γεωγραφικά ύψη παρασκευάστηκε  . Από κάπου τα έμαθαν οι Ρωμαίοι τα μυστικά ,γιατί όλα τα ελιξήρια ( όπως το Κυρηναϊκό σίλφιο) όλο λένε πως στον Νέρωνα τα μετέφεραν. Μήπως από τους Απιδανήες Αρκάδες που αποίκισαν την Ιταλία ;
Τα πυρόχρωμα σούρβα περιέχουν παρασορβικό οξύ που πρέπει να εξουδετερωθεί με πάγωμα ή καλύτερα βρασμό επειδή δεν γίνεται καλά αποδεκτό στον οργανισμό μας . Ούτως ή άλλως δεν τρώγονται νωπά γιατί είναι πολύ στυφά και πικρά , παρ΄ όλο που περιέχουν ένα ιδιόμορφο σάκχαρο , την σορβιτόλ. Η συλλογή των φρούτων παγωμένων (από τα χιονισμένα δέντρα ) ή η κατάψυξή τους ,κόβει την πικράδα. Τα έβαζαν μέσα σε νερό ,φτιάχνοντας μια όξινη στυπτική γαργάρα για τα προβλήματα του φάρυγγα και του ανωτέρου αναπνευστικού . Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C ,θεραπεύοντας το σκορβούτο . Βελτιώνει την χώνεψη και για τον λόγο αυτό την βράζανε μαζί με το κρέας .

Η Γαία η Θεά των Θεών είχε χαρίσει τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων στην Ήρα , ως γαμήλιο δώρο στον Γάμο της με τον Δία. Τί να ήταν άραγε αυτά τα χρυσά μήλα ;
Η Φινλαδική λέξη serva (φανερός) των Υπερβορείων μάλλον προέρχεται από την  ρίζα σέλ => σέλας=φωτεινός  (Δωρικός & Χατζηγιαννάκης) . Πράγματι η σουρβιά έχει σχέση με τόπο φωτεινό και καταγαύζοντα . Η Θεσσαλία  και βόρεια Εύβοια  έβριθε από αυγαριές . Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή των Βορείων Σποράδων έκανε την εμφάνιση της η Ηώ , λάμπουσα στην καθάρια ατμόσφαιρα. Στην Ευρώπη η αυγαριά έγινε διάσημη με το αγγλικό όνομα service tree , από το λατινικό όνομα servo που σημαίνει διατηρώ ολόκληρο .
Ο μύθος λέει ότι ο Γανυμήδης καθώς μετέφερε το νέκταρ για να το προσφέρει στον Δία , έχασε το πολύτιμο κύπελλο από τα χέρια του σε μια βαθειά χαράδρα και εκεί περιήλθε στα χέρια των Τιτάνων . Τότε ο Ζεύς στέλνει τον αετό του να φέρει πίσω το κύπελλο στον Όλυμπο . Ο αετός δίνει μάχη με τους Τιτάνες ,αρπάζει το ποτήρι και το ανεβάζει νικηφόρος πίσω ,αλλά από τις σταγόνες του αίματος του φύτρωσε το δέντρο και οι στάλες έγιναν οι κόκκινοι καρποί του . Τα φτερά ακόμη που έχασε έπεσαν στην γη και γίνανε τα φύλλα της πυρόχρωμης σουρβιάς. Ο αετός της ιστορίας είναι ο ίδιος που ανέβασε τον Γανυμήδη στον Όλυμπο . Για την υπηρεσία του στην Τιτανομαχία τον καταστέρωσε ο Ζεύς στον ομώνυμο αστερισμό που στο ουράνιο στερέωμα βρίσκεται πλησίον του αστερισμού του Υδροχόου . Εκεί στον Υδροχόο έχει καταστερώσει τον ίδιο τον Γανυμήδη να είναι πάντοτε μαζί με τον Αετό να θυμίζουν αυτήν την ιστορία , το πέταγμα στην Αθανασία. ( Σημ. Να μην ξεχνούμε ότι η Τιτανομαχία έλαβε μέρος μεταξύ Ολύμπου και Όθρυος. )

inioxosiolkos
Kate Kos
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΑΝΑΛΥΣΗ

 
Με την βοήθεια του Κορνήλιου Καστοριάδη

Μούσαι , Μοίρα και Μόρος σε όλη την έκτασή τους , στην απόλυτη τραγωδία όλων των εποχών . Το κείμενο αυτό δεν ειναι ούτε θρησκευτικό ούτε προφητικό , ειναι ποιητικό. Ο Ομηρος δεν ειναι προφήτης , ειναι ποιητής , ειναι ο ποιητής. Ο ποιητής δεν απαγορεύει τίποτα , δεν επιβάλει τίποτα , δεν δίνει διαταγές ,δεν υπόσχεται τίποτε . ΛΕΓΕΙ και λέγοντας δεν αποκαλύπτει τίποτα ,υπενθυμίζει .Θυμίζει αυτό που έχει υπάρξει. Τα επαναφέρει στην Μνήμη των ανθρώπων με την βοήθεια των Μουσών ,θυγατέρων της Μνημοσύνης . Οι Μούσες διαφεντεύουν την ποίηση με την ισχυρότερη ,την ανώτερη έννοια του όρου , την δημιουργία του ωραίου.Οι Μούσες ειναι κόρες της Μνημοσύνης . Συγχρόνως αυτές ακριβώς οι θυγατέρες γεννούν την τροφή με την οποία τρέφεται η μητέρα τους , με την οποία τρεφόταν ήδη απο την γέννησή τους ,το νερό που έπινε και τον αέρα που ανέπνεε . Οι θυγατέρες αυτές ειναι μητέρες της μητέρας τους .

Οπως ο Κρόνος ανέτρεψε τον Ουρανό , όπως ο Δίας ανέτρεψε τον Κρόνο , θα έρθει και η μέρα που και ο Δίας θα ανατραπεί . Γιατί αυτή ειναι η μοίρα των ανθρώπων και των θεών .Κατά συνέπεια , καμμία εξουσία δεν ειναι αιώνια ,ούτε κάν η εξουσία των Θεών .

Η Μοίρα καθορίζει τα όρια ,μέσα στα οποία οι άνθρωποι αποφασίζουν ελεύθερα .Οταν οι άνθρωποι παραβαίνουν τά όρια που έχει όρίσει η Μοίρα τότε η Νέμεσις θα τιμωρήσει τον άνθρωπο για τα παραπτώματα και την ύβριν που έχει διαπράξει . Η ποινή βέβαια ειναι ο μόρος (θάνατος)

Την Μοίραν , το πεπρωμένον και αργότερα την ειμαρμένη την απεδέχοντο και οι Θεοί οι ίδιοι για τους εαυτούς τους . Η μοιρασιά έγινε με κλήρο. Με κλήρο , η μοίρα καθόρισε τον Δία να γίνει αρχηγός του αιθέρα και του πάνω κόσμου , ο Ποσειδώνας αρχηγός της θάλασσας και ο Αδη αρχηγός του κάτω κόσμου . Ειναι δε αυτονόητον οτι οι θεοί δεν ορίζουν την έσχατη μοίρα των ανθρώπων αφού δεν ειναι κυρίαρχοι , πόσο μάλλον την δική τους μοίρα.

Οι θεοί δεν ειναι παντογνώστες και παντοδύναμοι . Γνωρίζουν βέβαια περισσότερα απο τους ανθρώπους ,δεν γνωρίζουν όμως τα πάντα. Οι Ελληνες Θεοί εν κατακλείδι , ειναι αθάνατοι δεν ειναι όμως αιώνιοι , εφ΄ οσον έχουν γεννηθεί .


Η μοίρα του ανθρώπου ειναι ο μόρος , δηλαδή ο θάνατος. Η Ομηρική μοίρα δεν ειναι θεότητα ειναι απρόσωπη δύναμη , ύπατη νομιμότητα που επιβάλεται σε θεούς και ανθρώπους. Συμφιλίωση , θυσίες και ικεσίες δεν έχουν νόημα σε ένα μή όν. Η απόφαση ειναι τελεσίδικη .

Ο Εκτορας καταδιώκεται απο τον Αχιλλέα αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει . Εχουν κάνει ήδη 4 φορές τον γύρο Τροίας και καθώς περνούν μπροστά απο τις ιερές πύλες , η μοίρα έχει αποφανθεί . Ο Απόλλων που έως τότε προστάτευε τον Εκτορα ,τον εγκαταλείπει στην μοίρα του , απροστάτευτο, ανήμπορος να κάνει οτιδήποτε. Ο Εκτορας νιώθει την άρση προστασίας του ως επιθανάτιο ρόγχο , σαν σώμα χωρίς ψυχή . Η ψυχή του έφυγε , πρίν δεί τον φυσικό θάνατο . Για ένα διάστημα ήταν ζωντανός-νεκρός μέχρι το δόρυ του Αχιλλέα φέρει εις πέρας το πρόσταγμα της μοίρας . Αυτή η απρόσωπη παντοδυναμία της μοίρας δεν είναι ούτε ο πατήρ Θεός ,ούτε ο Αλλάχ , αλλά ειναι ήδη η ιδέα ενός νόμου του κόσμου που δεν προσωποποιείται και στον οποίο υπόκεινται ακόμη και ίδιοι οι Θεοί.


Αλλά και κόντρα στην μοίρα σου δεν μπορείς να πάς , όπως ο Πάτροκλος. Πρέπει να ξέρεις τά όριά σου και τις δυνάμεις σου , διαφορετικά η ύβρις θα επηρεάσει την μοίραν,υπέρ μόρον , όπως λέει ο Ομηρος. Ο Πάτροκλος λοιπόν έφθασε να κηριεύσει την Τροία απο μόνος του ,αλλά ο Απόλλων που προστάτευε την πόλη του είπε .

«Φύγε , το ξέρεις καλά οτι δεν ειναι στην μοίρα σου να καταλάβεις την Τροία , αλλά ούτε στην μοίρα του Αχιλλέα , που ειναι σαφώς ανώτερός σου»

Οταν το κατάλαβε ο Πάτροκλος ήταν πλέον αργά. Η μοίρα είχε γράψει την ποινή . Μόρος , τελειωτικός θάνατος , οριστικός θάνατος , τέλος θανάτοιο , επαναλαμβάνεται συνέχεια στην Ιλιάδα και δεν μπορούμε να τον ωραιοποιήσουμε και να τον δώσουμε άλλη σημασία . Η ανθρωπότητα σπαταλά τον χρόνο της με ιστοριούλες για την αθανασία σε όλες της τις μορφές.Προφανώς δεν προέρχεται απο τους Αιγυπτίους ,που είχαν έναν ολόκληρο κύκλο μετεμψυχώσεων.

Οι Ελληνες ειναι οι πρώτοι και μοναδικοί έως σήμερα που πιστεύουν οτι ειναι θνητοί με την οριστική και τελική έννοια και δεν υπάρχει αθανασία και ακόμη παραπέρα οτι εκτός απο την γνώση του θανάτου , υπάρχει και η επιλογή του τρόπου του θανάτου.

Ετσι ο Αχιλλέας ενώ γνωρίζει οτι τίποτε δεν αξίζει όσο η ζωή εν τούτοις προτιμά και επιλέγει τον Θάνατο και την δόξα. Τραγική αυτή σύλληψη της έσχατης αντίφασης . «Τίποτα δεν αξίζει όσο η ζωή ,αλλά αν τίποτε δεν αξίζει περισσότερο απο την ζωή , τότε και η ζωή η ίδια δεν αξίζει τίποτα.»

Ο Σωκράτης ακολούθησε το ίδιο σκεπτικό όπως και ο Λιαντίνης πρόσφατα.

Ο Αχιλλέας και ο Πάτροκλος προτίμησαν τον δρόμο του κλέους παρά ένα ακλεή βίον.

Αλλωστε ποιός ήρωας πεθαίνει στα βαθειά του γεράματα.

Παρά το ηρωικόν στοιχείον που θέλουν να μας περάσουν μερικοί αναλυτές , οι ήρωες πάντα πριν ξεκινήσουν για την μάχη είχαν το δίλλημα . Να πάνε στην μάχη και να σκοτωθούν ή να το βάλουν στα πόδια ? Δεν ήταν εύκολη απόφαση.
Τραγική φιγούρα και ο απόλυτος ήρωας της Ιλιάδας ο Εκτωρ . Πριν ξεκινήσει για την τελική μάχη με τον Αχιλλέα , όπου ήξερε το τέλος του , χαιρετούσε και φιλούσε την γυναίκα του Ανδρομάχη η οποία έκλαιγε με αναφιλητά και ο γυιός του , το βρέφος στην αγκαλιά της γυναίκας του να γελά αθώα και να τον παίζει. Κανένας θεός ή άνθρωπος δεν θα ήθελε να ήταν στην θέση του.

Βέβαια και ο Οδυσσέας όταν η Κίρκη του πρότεινε να μείνει μαζί της και να τον κάνει αθάνατο , προτίμησε να επιστρέψει στο νησί του , να δεί την γυναίκα του και τον γιό του αλλά και να πεθάνει στην πατρίδα του.

Ο Ομηρος ειναι σαφές οτι τάσσεται με την πλευρά των Ελλήνων , όμως ειναι εξ ίσου σαφές οτι δεν κάνει καμία αξιολογική διάκριση μεταξύ Ελλήνων και Τρώων. Οι πρώτοι δεν εμφανίζονται ποτέ καλύτεροι ,ωραιότεροι και πιό θεεικοί απο τους δεύτερους.

Απο την άλλη πλευρά ,υπάρχει μία αριστοκρατική αντίληψη του κόσμου .Ο Θερσίτης ειναι άνθρωπος του λαού ,ειναι εκπρόσωπος της ανώνυμης μάζας που σαφέστατα υποτιμάται απο τον Ομηρο ακόμη και για το παρουσιαστικό του . Ειναι πολύ άσχημος ,αλλήθωρος και κουτσός... .Βρίζει τον Αγαμέμνονα ασκεί κριτική στην διεύθυνση των πολεμικών επιχειρήσεων και στον ίδιο τον πόλεμο. Ο Οδυσσέας του απαντά με περισσότερο έπαρση,τον βρίζει,τον χτυπά με το σκήπτρο του , σύμβολο της βασιλικής εξουσίας .Ο Θερσίτης δεν μπορεί , δεν τολμά να ανταπαντήσει και κλαίει απο οδύνη. Ενω το δειλό πλήθος γελά στο θέαμα αυτού του φτωχού ανθρωπάκου.

Ο Αγαμέμνων ειναι απλώς ένα τεράστιο παράσιτο. Διατάζει βέβαια, οι διαταγές του όμως διακρίνονται για την μετριότητά τους . Δεν ειναι ούτε γενναίος ,ούτε ανδρείος,ούτε επιδέξιος και όμως πάντοτε αυτός παίρνει το καλύτερο μέρος της λείας.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΙΛΙΑΔΑ - ΟΙ ΘΕΟΙ


ΚΕΝΝΕΤΗ  & FLORENCE  WOOD – HOMER’S  SECRET  ILIAD

ΘΕΟΣ = ΘΕΩ = ΤΡΕΧΩ

Η αναφορά για τους θεούς εγένετο στην Δοτική Πληθυντικού
ΤΟΙΣ ΘΕΟΙΣ σίγουρα αναφορά στα άστέρια που τρέχουν στον ουρανό.

Απο την κοσμική αυτή αλληγορία της Ιλιάδας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν φυσικά οι θεοί . Αλλοτε μνησίκακοι και εκδικητικοί , άλλοτε πάλι δίκαιοι ,τρυφεροί και συναισθηματικοί οι θεοί στην Ιλιάδα εμφανίζονται να ενθαρρύνουν και να αποθαρρύνουν τους πολεμιστές δίνοντάς τους ιδέες και συχνά ψεύτικες ελπίδες να στέκονται δίπλα τους στη μάχη προστατεύοντάς τους και να υποστηρίζουν μοιρασμένοι , τα δύο στρατόπεδα . Πραγματοποιούν συχνά πολεμικά συμβούλια και  κινούνται ασταμάτητα  σε όλα τα μήκη και πλάτη του ομηρικού σύμπαντος , ενώ άλλες φορές αποσύρονται στα ανάκτορά τους για να ξεκουραστούν . Παρατηρώντας όλα τα παραπάνω ...δεν δυσκολεύονται καθόλου να διαπιστώσουν την ταύτιση των θεών της Ιλιάδας με τους πλανήτες και τις ιδιότητες τους , τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις ,τις ανάδρομες κινήσεις τους ,  τις εκλείψεις και τις συζεύξεις . Ακολουθώντας την ίδια λογική και κατευθυνόμενοι από τις περιγραφές του Ομήρου και τα ιδιαίτερα αποκαλυπτικά ποιητικά επίθετα που επιλέγει να χρησιμοποιήσει στις εξιστορήσεις του ...
αλλο – πρόσαλλος = αμφίδρομος = ανάδρομος Αρης

Αντιστοίχηση  ΘΕΩΝ & ΗΡΩΩΝ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ

Ηρα = Σελήνη
Αφροδίτη και Αρης = τους εαυτούς τους , ομώνυμοι πλανήτες
Αθηνά = Δίας πλανήτης
Ποσειδώνα = Κρόνος πλανήτης
Δίας = δεν εκπροσωπεί πλανήτη , συμπαντικός νούς , θεϊκή νομοτέλεια
Ερμής + Απόλλων = Ερμή πλανήτη , τον μοιράζονται
Αχιλλέας = Σείριος , Άστρο του Κυνός
Εκτορας = Ωρίων
Πρίαμος = Πολικός Αστέρας
Αγαμέμνων = Αστερισμός του Λέοντος , έμβλημα των Μυκηνών

1-Εμφάνιση του Σείριου στον ουρανό της Ελλάδος το 8900 πΧ  μετά απο 7000 ετών απουσίας , συμβολίζεται με την επιστροφή του Αχιλλέα στην μάχη απο μακρά περίοδο απουσίας.

2-Η σύζευξη 5 πλανητών ορατών απο την χώρα μας όπως περιγράφεται στην Ιλιάδα Α493 στο συμβούλιο των θεών , το έτος 1953 πΧ αποτελώντας την θεαματικότερη των τελευταίων 6 χιλιετιών . Οι Κινέζοι επέλεξαν το κοσμο ιστορικό αυτό γεγονός ως έναρξη του ημερολογίου τους.

3- Η ασταθής περιστροφή του γήινου άξονα , η οποία επιφέρει και όλες τις μακρο πρόθεσμες μεταβολές στον ουράνιο χάρτη προκάλεσε την πτώση περίπου το 2800 πΧ του παλαιού πολικού αστέρα Thuban  απο τον ‘πολικό του θρόνο’. Τον διαδέχτηκε το 1800 πΧ ο γνωστός μας Polaris ο οποίος ανήκει στον Αστερισμό της Μεγάλης Αρκτου.

Το γεγονός αυτό πρέπει να άσκησε τεράστια επίδραση στις παραδόσεις όλων των πολιτισμών της εποχής .

MONOMAXIA  ΑΧΙΛΛΕΑ – ΕΚΤΟΡΑ = ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΣΕΙΡΙΟΥ – ΩΡΙΩΝΑ

Η αναπαράσταση του επεισοδίου αυτού στον χειμερινό ουρανό θα ξεκινούσε με τον αστερισμό του Ωρίωνα (Εκτορας) να κάνει την εμφάνισή του πρώτος, καθώς βρίσκεται υψηλότερα στην θέση του στον ουράνιο χάρτη, από τον αστερισμό του Μεγάλου Κυνός (Αχχιλλέας). Ο Πολικός Αστέρας( Πρίαμος) παρακολουθεί από την θέση του στην κορυφή του ουρανού (τείχη της Τροίας) , αδυνατώντας να παρέμβει . Λίγο αργότερα ανατέλλει ο Μέγας Κύων (Αχιλλέας) και οι δύο αστερισμοί ταξιδεύουν στον ουρανό λόγω της περιστροφής της γης , με τον αστερισμό του Αχιλλέα να δίνει την εντύπωση ότι κυνηγά τον αστερισμό του Εκτορα .

Ο Μέγας Κύων όμως βρίσκεται πλησιέστερα στην βάση του ορίζοντα με αποτέλεσμα προχωρώντας στη νυκτερινή του διαδρομή να δίνει την εντύπωση ότι πλησιάζει τον Ωρίωνα . Λίγο πριν την αυλαία της νυχτερινής αυτής παράστασης το άστρο του Σείριου ευθυγραμμίζεται με το τριπλό άστρο που βρίσκεται στον λαιμό του σχήματος του αστερισμού του Ωρίωνα . Τελικά ο Ωρίωνας δύει, ο Εκτωρας σκοτώνεται και στην σκηνή απομένουν από τους βασικούς πρωταγωνιστές μόνο ο Αχιλλέας( Σείριος)  και ο Πρίαμος (Πολικός Αστέρας )


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Η FRONTEX αποχωρεί το τουρκικό καπέλο στις περιπολίες του Αιγαίου έρχεται! ...


Σε κατάργηση του παραρτήματός της στον Πειραιά προσανατολίζεται η Frontex παρά την ένταση της προσφυγικής - μεταναστευτικής κρίσης. Οριστική απόφαση πρόκειται να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στη Βαρσοβία...

Επισήμως, η αναστολή λειτουργίας του γραφείου που φιλοξενείται από το 2010 στον Πειραιά αποδίδεται σε αναδιάταξη των υπηρεσιών του οργανισμού. Ωστόσο αρμόδιοι Ελληνες αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν πολιτική - διπλωματική ήττα μια ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του περιφερειακού γραφείου, αποδίδοντάς την σε αποδυνάμωση της επιρροής της Ελλάδας στο εσωτερικό της Ε.Ε. Εξάλλου, υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία εργάζεται στο παρασκήνιο προκειμένου να πετύχει τη μεταφορά στην επικράτειά της όχι μόνο του περιφερειακού γραφείου από τον Πειραιά, αλλά του κεντρικού διοικητηρίου του οργανισμού από τη Βαρσοβία.

Πάντως, στέλεχος του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε χθες το βράδυ στην «Κ» ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Εχουμε προβεί σε τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του παραρτήματος στον Πειραιά» δήλωσε. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «ακόμα κι αν ανασταλεί η λειτουργία του γραφείου, οι επιχειρήσεις της Frontex στην Ελλάδα θα συνεχιστούν».

Η συμφωνία για την εγκατάσταση του επιχειρησιακού γραφείου της Frontex στον Πειραιά υπεγράφη τον Αύγουστο του 2010 και είχε αποστολή την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η συμφωνία είχε υπογραφεί από τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον τότε επικεφαλής του οργανισμού, Φινλανδό Ιλκα Λαϊτίνεν. Ενώ κατά την έναρξη λειτουργίας του το γραφείο απασχολούσε 15 - 17 άτομα προσωπικό, από το 2012 άρχισε η αποδυνάμωσή του, ενώ το 2015 έφτασε να απασχολεί μόλις 5 υπαλλήλους.

«Η κεντρική διοίκηση της Frontex στη Βαρσοβία αντιμετώπιζε το περιφερειακό γραφείο στην Ελλάδα ως προϊόν ανεπιθύμητου τοκετού» δήλωσε στην «Κ» Ελληνας αξιωματούχος με άριστη γνώση του θέματος. Τον Οκτώβριο ανετέθη με εντολή Βαρσοβίας σε ιδιωτικό φορέα η αξιολόγηση του γραφείου στον Πειραιά, που ολοκληρώθηκε με θετικά συμπεράσματα για την Ελλάδα.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες κατάργησής του στο πλαίσιο «διοικητικής ανασυγκρότησης» της Frontex. Eπιπλέον, προβάλλεται το επιχείρημα ότι οι αρμοδιότητες του περιφερειακού γραφείου θα υποκατασταθούν από τη λειτουργία του νέου hotspot στον Πειραιά, μολονότι το πρώτο έχει αρμοδιότητα τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. και το δεύτερο την καταγραφή προσφύγων και μεταναστών. «Το γραφείο της Frontex δημιουργήθηκε με νόμο (3902/2010) και δεν μπορεί να καταργηθεί με απόφαση του οργανισμού. Εξάλλου το hotspot εξακολουθεί να στερείται νομικής βάσης» λέει στην «Κ» Ελληνας αξιωματούχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις.



ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

http://www.logiosermis.net/2015/11/frontex.html#.Vld3ym4kQeU



ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ 350.000 ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 12% ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ !!!

ΕΩΣ ΤΗΝ 30η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Η διοίκηση του ΟΓΑ έχει ήδη στείλει τα ειδοποιητήρια με τα αυξημένα ασφάλιστρα !!!
 Αυξημένες κατά 12% εισφορές καλούνται να καταβάλουν έως τις 30 Νοεμβρίου στον ΟΓΑ 350.000 αγρότες. Η αύξηση των εισφορών δεν προκύπτει από το 3ο Μνημόνιο (το οποίο επιβάλλει τη σταδιακή αύξηση στα επίπεδα των εισφορών του ΙΚΑ) αλλά γίνεται σε εφαρμογή του ν. 3986/ 2011 που προβλέπει την «αυτόματη» μετάταξη σε υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία ανά τρία χρόνια (η πρώτη αύξηση είχε γίνει το 2012).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΓΑ, η αύξηση είναι της τάξης των 51,48 ευρώ στο εξάμηνο και 102,96 ευρώ για ολόκληρο τον χρόνο (το νέο ασφάλιστρο, μαζί με την εισφορά ασθενείας και της Αγροτικής Εστίας, διαμορφώνεται, στο εξάμηνο, στα 477,07 ευρώ από 425,58 ευρώ). Η διοίκηση του ΟΓΑ έχει αποστείλει τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των αυξημένων ασφαλίστρων του πρώτου εξαμήνου του 2015 μαζί με τα υπόλοιπα ειδοποιητήρια σε όλους τους ασφαλισμένους (συνολικά 620.000 αγρότες).

Ειδοποιητήρια έχουν σταλεί και για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που φτάνουν τα 420 εκατ. ευρώ για τους «ενεργούς» και τα 430 εκατ. ευρώ για ασφαλισμένους, οι οποίοι έχουν διακόψει την ασφάλισή τους στο Ταμείο. Να σημειωθεί, πάντως, ότι από τους 344.000 οφειλέτες στον ΟΓΑ, οι 216.000 (ποσοστό 62,7%) χρωστούν μόνο έως 2.000 ευρώ ο καθένας και η μη εμπρόθεσμη πληρωμή οδηγεί στην απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας (βιβλιάριο υγείας, παροχές λογαριασμού Αγροτικής Εστίας).

πηγη: imerisia.gr
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/11/350000-3-12.html

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΠΡOΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: «Εγκαταλείψτε την Τουρκία τώρα!»

- Επιτακτικά ζητεί από τους Ρώσους πολίτες το υπουργείο Εξωτερικών να εγκαταλείψουν την Τουρκία!
- Προειδοποιεί για τρομοκρατική απειλή στην Τουρκία.
- "Επίθεση" με οικονομικές κυρώσεις από τη Ρωσία στην Τουρκία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη Συρία.
- Ο Μεντβέντεφ έδωσε εντολή για οικονομικά μέτρα σε εμπόδιο, επενδύσεις, τουρισμό, μεταφορές, πολιτισμό.
- Αναστέλλονται κοινά πρότζεκτ, αυξάνονται οι δασμοί, περιορίζονται οι μετακινήσεις τουρκικών αεροσκαφών και πλοίων στον εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα.
- Ερντογάν: Συναισθηματική αντίδραση, δεν ταιριάζει σε πολιτικούς! Απαιτούμε συγγνώμη από τη Ρωσία.

Oι Ρώσοι υπήκοοοι που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία πρέπει να επιστρέψουν στη Ρωσία, συνέστησε σήμερα επιτακτικά το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, που προειδοποίησε για «τρομοκρατικούς» κινδύνους, δύο ημέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία.
«Λόγω της τρέχουσας τρομοκρατικής απειλής στην Τουρκία, επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας στους Ρώσους πολίτες να αποφεύγουν να επισκέπτονται την Τουρκία και συστήνουμε σε εκείνους που βρίσκονται στην χώρα αυτή για προσωπικούς λόγους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ένα δελτίο τύπου.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οικονομικός πόλεμος ανάμεσα στις δυο χώρες με εντολή Μεντβέντεφ και φυσικά τις ευλογίες του Πούτιν. Την ώρα που γυρνάμε σε κλίμα Ψυχρού Πολέμου, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να στέλνει επιπλέον 10-12 μαχητικά στη Συρία αλλά και πυραύλους S-400, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά F-16 στη Συρία, η Μόσχα "πάτησε το κουμπί" για να ξεκινήσει ο οικονομικός στραγγαλισμός της Άγκυρας, κατηγορώντας τον Ερντογάν ως τον μοναδικό υπεύθυνο.
Όπως σε κάθε πόλεμο, ακόμη και στον οικονομικό, το επικοινωνιακό κομμάτι παίζει το δικό του, σημαντικό, ρόλο. Έτσι, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το οποίο μεταδόθηκε τηλεοπτικά (!) έδωσε εντολή στα μέλη της κυβέρνησής του, μέσα σε 48 ώρες, να του ετοιμάσουν σχέδιο για οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

newsit
http://greeknation.blogspot.gr/2015/11/o_26.html

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ - ΣΟΚ του Σόρος: "Διαλύστε τη Ρωσία του Πούτιν & την Ορθοδοξία..."


Πρόκειται για έγγραφο απόρρητο του Σόρος που μιλά για διάλυση της ορθοδοξίας και για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που πήραν το δρόμο για τις παρακάτω κατηγορίες...
1. Υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης και σύσταση νέων.
2. Προσπάθεια ενίσχυσης οικονομικής και δημοσιογραφικής ώστε να "πληγωθεί" η εν Χριστώ κοινωνία που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε. (όπως πηγές αναφέρουν)
3. Νέες κινητοποιήσεις των αντιφρονούντων με τη βοήθεια της κοινωνικής δικτύωσης.
Όλα αυτά τα συνδέει με τη Ρωσία και αν ισχύουν φαίνεται ολοκάθαρα το ...μένος για τον Ρώσο πρόεδρο.



 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2015/11/blog-post_653.html

ΣΕ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

0

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αγωνία έχει αρχίσει και επικρατεί στην Άγκυρα σχετικά με τα ενεργειακά αποθέματα της Τουρκίας, καθώς οι αναφορές κάνουν λόγο για δυο το πολύ εβδομάδων αντοχή και μετά, το απόλυτο σκοτάδι για όλη την χώρα.

Σύμφωνα με εκτενή αναφορά του τουρκικού Ινστιτούτου Αζερικής Στρατηγικής, (Hazar Strateji Enstitüsü), η Τουρκία μπορεί να αντέξει μόνο δυο εβδομάδες στην περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα εφοδιασμού με φυσικό αέριο, καθώς ήδη παρουσιάζονται μεγάλα ενεργειακά προβλήματα.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται τα αποθέματα των μεγάλων διυλιστηρίων της Τουρκίας, τα οποία βρίσκονται στην Σμύρνη, Kırıkkale και Batman, έχουν ήδη ελλειμματικά αποθέματα. Με τον ερχομό του χειμώνα οι ενεργειακές ανάγκες είναι πιο αυξημένες με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση και οι ενεργειακές απαιτήσεις να αυξάνονται.
Αντιλαμβάνεται κανείς τον κίνδυνο από μια τυχόν έστω και προσωρινή περικοπή του ενεργειακού ανεφοδιασμού της Τουρκίας από την Ρωσία.
Η κατάσταση αυτή έχει αρχίσει και ξεσηκώνει φωνές ενάντια στην ανεύθυνη, όπως χαρακτηρίζεται, εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Χαρακτηριστικό είναι πως ο αρχηγός της τουρκικής αντιπολίτευσης, πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Kemal Kılıçdaroğlu, κατήγγειλε την εξωτερική πολιτική που προκάλεσε την μεγάλη κρίση με την Ρωσία δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι τα λάθη τα τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, θα τα πληρώσει όλος ο τουρκικός λαός.
Ήδη μεγάλο πρόβλημα έχει ανακύψει με τις τουρκικές εξαγωγές στην Ρωσία, καθώς μεγάλα κομβόι από τουρκικά φορτηγά δεν επιτρέπονται να περάσουν τα σύνορα με την Ρωσία από την Γεωργία και από την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται πολλά φορτηγά να γυρίσουν πίσω με εξόχως καταστροφικές συνέπειες για την τουρκική οικονομία
Τα ήθελαν και τα έπαθαν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_104.html

Τα μυστικά των πυραμίδων που βρίσκονται στο τρίγωνο των Βερμούδων κάτω απο το νερό!!!

Αυτές οι παράξενες δομές,υποβρύχιες πυραμίδες,είναι σε βάθος δύο χιλιάδων μέτρων και εντοπίστηκαν με τη βοήθεια ενός σόναρ, σύμφωνα με τους ωκεανογράφους Δρ Meyer,και Verlag. Μελέτες για άλλες δομές,

όπως της Yonaguni στη σύγχρονη Ιαπωνία, επέτρεψαν στους επιστήμονες να καθορίσουν ότι αυτές οι δύο γιγαντιαίες πυραμίδες, που είναι από κάτι σαν γυαλί,είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Η κάθε μία από αυτές είναι μεγαλύτερη από την πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο.
Πρόσφατα αμερικάνοι και γάλλοι επιστήμονες καθώς και από άλλες χώρες διεξάγουν έρευνες σε περιοχές του βυθού του Τριγώνου των Βερμούδων,και ισχυρίζονται πως έχουν βρει μια πυραμίδα όρθια στο βυθό της θάλασσας που είναι η πρώτη υποθαλάσσια που έχει ποτέ ανακαλυφθεί. Το μήκος της βάσης της πυραμίδας φτάνει τα 300 μέτρα, 200 μέτρα σε ύψος και η απόσταση από τη βάση προς την κορυφή της πυραμίδας είναι περίπου 100 μέτρα πάνω από τον πυθμένα της θάλασσας. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι η δομή αυτή πρέπει να είναι κατασκευασμένη από γυαλί ή (κρύσταλλο;) Υλικό, καθώς είναι εντελώς λείο και μερικώς διαφανή.



Όταν μιλάμε για το μέγεθος τους, αυτό που πρόσφατα ανακαλύφθηκε εκ νέου είναι ότι η πυραμίδα αυτή είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος από τις πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου. Στην κορυφή της πυραμίδας υπάρχουν δύο πολύ μεγάλες τρύπες,που το θαλασσινό νερό μπαίνει με υψηλή ταχύτητα κίνησης και μέσω μιας δεύτερης τρύπας τα μανιασμένα κύματα κυλούν σχηματίζοντας μια γιγαντιαία δίνη που κάνει τα νερά γύρω από αυτήν την αιτία για ένα τεράστιο κύμα και ομίχλη στην επιφάνεια της θάλασσας. Αυτή η νέα ανακάλυψη καθιστά τους επιστήμονες να αναρωτιούνται αν αυτό έχει μια επιρροή στα διερχόμενα σκάφη και αεροπλάνα και θα μπορούσε να είναι η αιτία για όλο το μυστήριο που περιβάλλει την περιοχή.
Τελευταία χάνεται κατά τη διάρκεια μετακίνησης των πόλων.

Υπάρχουν πολλοί δυτικοί μελετητές που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα στο βυθό της θάλασσας μπορεί να είχε γίνει αρχικά στην ηπειρωτική χώρα,και μετά ένας καταστροφικός σεισμός χτύπησε και άλλαξε εντελώς το τοπίο. Άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν, τα νερά της περιοχής στο Τρίγωνο των Βερμούδων μπορεί να είχαν ως μία από τις δραστηριότητεςακρογωνιαίου λίθου του λαού της Ατλαντίδας, και οι πυραμίδες στο βυθό της θάλασσας μπορεί να είναι μια αποθήκη εφοδιασμού τους. Ίσως έχει σχέση με την υποβρύχια ανθρωποειδή φυλή που ανακαλύφθηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον το 2004 - οι λεγόμενοι "υδάτινοι πίθηκοι "όντα?


Μία πιο λεπτομερής μελέτη με την πάροδο του χρόνου θα δώσει αποτελέσματα που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς.Οι επιστήμονες έχουν εξετάσει όλα τα δεδομένα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επιφάνεια είναι απόλυτα ομαλή γι 'αυτό να μοιάζουν να είναι από γυαλί ή πάγο. Το μέγεθος των πυραμίδων είναι σχεδόν τρεις φορές στο μέγεθος από τις πυραμίδες του Χέοπα. Αυτή η είδηση ​​ήταν εντυπωσιακή, και συζητήθηκε σε μια διάσκεψη στη Φλόριντα,και αναφέρθηκε σε τοπικές εφημερίδες.Οι δημοσιογράφοι που ήταν παρόντες σε αυτό, έχουν πάρα πολλές φωτογραφίες και υψηλής ανάλυσης ηλεκτρονικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν τις τρισδιάστατες πυραμίδες απολύτως ομαλές, χωρίς να καλύπτονται από καμία επιφάνεια και χωρίς υπολείμματα από φύκια ή ρωγμές .

Υπάρχει επίσης η υποψία ότι το τρίγωνο των Βερμούδων και η περιοχή όπου αυτή η πυραμίδα υποτίθεται ότι βρίσκεται να είναι κάποιο είδος «Αγίων Τόπων» που προστατεύεται από τους περίφημους Άτλαντες - και πως ότι περνάει πάνω από την τοποθεσία θεωρείται μια προσφορά...Άλλοι υποθέτουν ότι η πυραμίδα μπορεί να προσελκύσει και να συλλέξει τις κοσμικές ακτίνες , από το λεγόμενο "ενεργειακό πεδίο" ή "κβαντικό κενό" και ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται ως μονάδα παραγωγής ενέργειας από τους Άτλαντες.Με το μυστήριο ακόμα να εξακολουθεί να περιβάλλει τις πυραμίδες της Αιγύπτου,και το γεγονός ότι οι δομές της πυραμιδικής φαίνεται να βρίσκονται σε όλους σχεδόν τους αρχαίους πολιτισμούς,θα να είναι δύσκολο να ειπωθεί κάτι για την προέλευση αυτής της δομής (εάν υπάρχει πραγματικά)

Εμείς πάντως μέσα από την σελίδα της Αποκάλυψης θα προσπαθήσουμε να σας φέρουμε αυτό το είδος των ειδήσεων πριν το κάνει ο υπόλοιπος κόσμος. Γι 'αυτό είμαστε εδώ. Αυτή είναι η αποστολή μας.



Δεν είναι και πολύ πραγματικές για μένα, δήλωσε ο Calvin Jones του τμήματος των ιστορικών πόρων της Φλόριντα. Είμαι πάντα ανοιχτό μυαλό και πάντα θέλω να μαθαίνω νέα πράγματα. Αλλά η ιδέα μιας πυραμιδικής δομής, πόσο μάλλον να ένα από γυαλί, σε περισσότερα από 10 πόδια νερού -. οι πιθανότητες είναι περίπου μία στο εκατομμύριο.

Ο Jones είπε ότι αν είναι μια πραγματική αρχαιολογική ανακάλυψη, η πυραμίδα θα πρέπει να έχει κατασκευαστεί μεταξύ 10,000 π.Χ. και 6,000 π.Χ., όταν η υφαλοκρηπίδα δεν καλύπτονταν από νερό.

Στην Φλόριντα αρχαιολόγοι συμφωνούν μαζί του για το χρονικό διάστημα, αλλά διαφωνούν με πολλούς άλλους της ομάδας για τους ισχυρισμούς τους.

Από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Φλόριντα ο ανθρωπολόγος και καθηγητής Glen Doran είπε ότι η πρώτη πυραμίδα χρονολογείται περίπου στο 4.000 π.Χ. και όλες οι νεότερες στον παγκόσμιο χώρο πυραμίδες μετά την 1 μ.Χ. Έτσι, μία τέτοια δομή ανοικτά των ακτών της Φλόριντα θα είναι τουλάχιστον 2,000 ετών νεότερη από όλες τις άλλες γνωστές πυραμίδες.

Άλλες Υποβρύχιες Πυραμίδες
Το 1977, μία μυστηριώδης ανακάλυψη έγινε στο βυθό του Ατλαντικού ωκεανού, σχετικά με μια άγνωστη τεχνολογία. Μία 650-πόδια πυραμίδα μυστηριωδώς φωτίστηκε, με άσπρα νερά γύρω της και έγινε μια συγκλονιστική αντίθεση με τα μαύρα νερά σε αυτό το βάθος. Η ανακάλυψη έγινε και φωτογραφήθηκε από την αποστολή Αρλ Μάρσαλ από το Cay Sal.
Μια άλλη τεράστια πυραμίδα, στα 10,000 πόδια νερού του Ατλαντικού, έχει αναφερθεί και έχει βρεθεί ένας παλλόμενος κρύσταλλος πάνω της, από την αποστολή του Τόνι Benik. Η ομάδα βρήκε επίσης ένα αδιαφανές δισκίο κρύσταλλο εκεί, και ανέφερε ότι, όταν ένα φως μέσα σε δοκάρια και μυστηριώδεις επιγραφές έγιναν ορατές.

Περισσότερες υποβρύχιες πυραμίδες βρέθηκαν στην Κεντρική Αμερική, Γιουκατάν, και τη Λουιζιάνα,και θόλους που βρέθηκαν στα Στενά της Φλόριντα. Ένα μαρμάρινο κτίριο σε στιλ Ελληνικό βρέθηκε μεταξύ της Φλώριδας και της Κούβας.


Άλλες πυραμίδες έχουν εξερευνηθεί από τον Δρ Ray Brown στον βυθό θαλασσών στα ανοικτά των Νήσων Μπαχάμες το 1970.Ο Μπράουν συνοδεύεται 4 από δύτες, οι οποίοι βρέθηκαν επίσης σε δρόμους, θόλους, ορθογώνια κτίσματα, αγνώστων μεταλλικά εργαλεία, και ένα «μυστηριώδη» κρυστάλλινο άγαλμα που κατέχουν και περιέχει μικροσκοπικές πυραμίδες. Οι συσκευές μετάλλων και κρυστάλλων ελήφθησαν στη Φλόριντα για ανάλυση σε ένα πανεπιστήμιο εκεί. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι η κρυσταλλική ενέργεια ενισχύεται περνόντας μέσα από αυτό. Ίσως αυτός είναι ο λόγος για το γυαλί στην πυραμίδα!


anekshghtakaiapokryfa ,  master-lista

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/mystika-pyramidon-kato-apo-nero.html#sthash.9xoSBn2H.dpuf

Ο αντίποδας της Μεγάλης Πυραμίδας οδηγεί στην Κούφια Γη; (video)


Απόψε είναι η τιμητική των αναγνωστών μας. Αναγνώστης από Αμερική μας έστειλε το παρακάτω βίντεο, επισημαίνοντας ότι οι Αντίποδες των Πυραμίδων της Αιγύπτου κρύβουν μεγάλα μυστήρια και όντως βλέποντας το βίντεο μείναμε έκπληκτοι...
Ψάχνοντας τον ακριβή Αντίποδα της μεγάλης Πυραμίδας του "Χέοπα" καταλήγουμε στον Ειρηνικό Ωκεανό. Λέγοντας αντίποδας εννοούμε το σημείο του πλανήτη το οποίο βρίσκεται ακριβώς "πίσω" από ένα άλλο σημείο. Δηλαδή αν από ένα σημείο Α τραβήξουμε μια νοητή ευθεία που περνάει μέσα από το κέντρο της Γης αυτή θα καταλήξει στο σημείο Β το οποίο αποτελεί αντίποδα του σημείου Α.
Βεβαίως ο αντίποδας της Μεγάλης Πυραμίδας είναι ένας τεράστιος Οβελίσκος πιθανότατα βυθισμένος στον Ειρηνικό ωκεανό. Πιθανόν να ταυτίζεται με τη περίφημη Κεραία του Ειρηνικού.

Δείτε το Βίντεο.


Ο αναγνώστης μας έστειλε το βίντεο επισημαίνοντας τον Οβελίσκο, ωστόσο ο δημιουργός του βίντεο το παρουσιάζει ως Είσοδο για την Κοίλη Γη.

conspiracy feeds ,  master-lista

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/antipoda-megali-pyramida-koufia-gi.html#sthash.3Gmw4G4w.dpuf

ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟ !!!!


Εντυπωσιακά ψηλοί σκελετοί που αποκαλύφθηκαν ανάμεσα στον Ισημερινό και το Περού σε περιοχή στον Αμαζόνιο που υποβάλλονται σε ειδικές εξετάσεις ( να δούμε για πόσο ) στη Γερμανία, σύμφωνα με μια ερευνητική ομάδα οπού επικεφαλής είναι ο ανθρωπολόγος βρετανικής καταγωγής Russell Dement ( Ράσελ Ντιμέντ )!!!! 

Μήπως τα λείψανα αποδείξουν τελικά ότι μια φυλή από πολύ ψηλούς ανθρώπους υπήρχε πριν από εκατοντάδες χρόνια βαθιά μέσα στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου!;!


Σύμφωνα με ένα ειδησεογραφικό μπλοκ το Κουένκα, αναφέρει ότι το 2013 η ομάδα είχε βρει μισή ντουζίνα ανθρώπινους σκελετούς που χρονολογούνται από τις αρχές του 1400 και τα μέσα της δεκαετίας του 1500 όπου το ύψος των σκελετών είναι από 2.40 έως 2.0 ύψος ο καθένας!!!


Ο Ντιμέντ είπε:
“Είμαστε ακόμα στην αρχή στην έρευνα μας, και είμαστε σε θέση να παρέχουμε μια γενική επισκόπηση του τι έχουμε βρει μόνο!!!! Δεν θέλω να εγείρουν αξιώσεις που βασίζονται σε εικασίες δεδομένου ότι η εργασία μας είναι εν εξελίξει!!!! Λόγω του μεγέθους των σκελετών, αυτό έχει δύο ανθρωπολογικές και ιατρικές συνέπειες >>, αναφέρει ο Cuenca Highlife.!!!!


Σκελετικά με τα λείψανα σε Ισημερινό και Περού
Στα τέλη του 2013 ο Ντιμέντ ανάφερε ότι ένας σκελετός είχε αποκαλυφθεί στην περιοχή Shuar ( Σουάρ ), περίπου 70 μίλια (112 χιλιόμετρα) από την πόλη Cuenca ( Κουένκα ) στην επαρχία Λόχα, του Ισημερινού!!!! Ο Ντιμέντ είχε πληροφορίες και ταξίδεψε εκεί για να ανακτήσει το κρανίο ενός θηλυκού σκελετού που είχε αποκαλυφθεί από πλημμύρες!!!! Τα οστά έδειχναν να είναι 600 χρόνια πριν!!!! Το υπόλοιπο του σκελετού βρισκόταν κοντά, και όταν συναρμολογήθηκε, έδειξε να έχει ύψος (240,5 εκατοστά) σε ύψος!!!!


Αυτό ώθησε τον σχηματισμό μιας ερευνητικής ομάδας μεταξύ των οποίων τέσσερις ερευνητές από το Freie Universität στη Γερμανία, και τη βοήθεια των ντόπιων ινδιάνων Shuar ( Σουάρ – https://en.wikipedia.org/wiki/Shuar_people )!!!! Η χρηματοδότηση παρέχεται από το πανεπιστήμιο για ανασκαφή και έρευνα!!!!


Αναγνωρίζοντας ότι είναι ένας αμφιλεγόμενος τομέας της έρευνας, σημείωσε ο Ντιμέντ: “Ακόμα αν και είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια με πολλά πανεπιστήμια δεν θα μπορούσαν να δώσουν μια επιχορήγηση για κάποιον που ψάχνει για γίγαντες…το θεωρούν τρελό και απίστευτο!!!! Για τους ξένους, κυρίως επιστήμονες, καταλαβαίνω αυτό ακούγεται λίγο τελείως βγαλμένο από την φαντασία….!!!!


“Λόγω της φύσης της συγκλονιστικής αποκάλυψης , πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιμελής στην έρευνά μας, δεδομένου ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα με μεγάλη δυσπιστία >>, είπε!!!!



Παράσταση από το “subterraneus Mundus ( Σαμπτεράνεους Μούντους –https://en.wikipedia.org/wiki/Mundus_Subterraneus_(book) ) » – γεγονός που υποδηλώνει ότι ήταν απολιθωμένα οστά από γίγαντες (Wikimedia Commons)!!!!
Εντός έξι μηνών από τις ανασκαφές και χαρτογράφηση σε δύο διαφορετικές θέσεις: η μία εκτός της Κουένκα, υπήρξε και ένας άλλος οικισμός που χρονολογείται περίπου το 1550, περίπου 20 μίλια (32 χιλιόμετρα) μακριά στο Εκουαδόρ-Περουβιανών συνόρων, η ομάδα βρήκε πέντε πιο ψηλούς σκελετούς, καθώς και αντικείμενα τους!!!! Θεωρείται από Ντιμέντ και τους συναδέλφους ότι η φυλή ήταν στη δεύτερη θέση αυτή για τουλάχιστον 150 χρόνια!!!! Τρεις πλήρεις σκελετοί και δύο μερικής δεν είχαν καμία παραμόρφωση και εννοούσε ότι ήταν σχετικά υγιής!!!!


Ο Dement είπε:
<< Οι σκελετοί δεν δείχνουν σημάδια ασθενειών, όπως στα ορμονικά προβλήματα ανάπτυξης που είναι κοινά στις περισσότερες περιπτώσεις γιγαντισμού!!!! Σε όλους τους ς σκελετούς, οι αρθρώσεις φαίνονταν υγιείς και η κοιλότητα του πνεύμονα εμφανίστηκε μεγάλη!!! Ένας από τους σκελετούς που έχουμε με ημερομηνία ανακάλυψης ως πρώτη ήταν μια γυναίκα που ήταν περίπου 60 χρόνων όταν πέθανε, πολύ μεγαλύτερη ηλικία από χαρακτηριστικές περιπτώσεις γιγαντισμού >>, αναφέρει το Cuenca Highlife!!!!


Οι ταφές ήταν περίτεχνες!!!! Οι σκελετοί ήταν τυλιγμένοι σε φύλλα και θάφτηκαν σε παχύ στρώμα πηλού!!! Αυτό σφράγισε τους σκελετούς και προστατεύτηκαν από τη διείσδυση του νερού, αφήνοντας τα λείψανα σε αρκετά καλή κατάσταση!!!!
Ο Ντιμέντ έχει πολύ μεγάλη πείρα από τις αυτόχθονες κοινότητες για περισσότερο από δύο δεκαετίες και είχε ακούσει για τους θρύλους των “πολύ ψηλών ανθρώπων, με χλωμό δέρμα που ζούσαν κοντά >>, είπε!!!! Μια κοινότητα από υπερήλικες ινδιάνους του περίγραφαν για τους γίγαντες ως την << φυλή των μεγάλων >> όπου ζούσαν ειρηνικά στον Αμαζόνιο οποίοι έγιναν δεκτοί από τους αυτόχθονες Shuar και Aκχουάρ ινδιάνους , ωστόσο, οι ντόπιοι πίστευαν ότι αυτοί οι άνθρωποι ανήκαν στον <<κόσμο των πνευμάτων >> και ήταν καθαρά μύθος!!!!



Ένας ινδιάνος Shuar (CC BY-SA 3.0)

Αληθινοί Γίγαντες
Από την ανακοίνωση αυτής της ανακάλυψης αρκετές αναφορές έχουν πολύ υπερβολικές διαστάσεις των ευρημάτων, που αναφέρονται ως επτά μέτρων ( καθιστώντας στα 23 πόδια ψηλό ) για τους γιγάντιους σκελετούς !!!! Τα οστά επίσης λανθασμένα συνδέονται με φωτογραφίες φάρσας, καθώς και μια αναπαράσταση ενος «Ισημερινός γίγαντα”, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι ένας ψεύτικος σκελετός για ένα-κλειστό θεματικό πάρκο στην Ελβετία!!!!
Αυτές οι ψευδείς αναφορές δεν θα πρέπει να θίγουν την πραγματική ανακάλυψη από τους γιγάντιους σκελετούς στο Εκουαδόρ και το Περού στο τροπικό δάσος, τα οποία έχουν μελετηθεί επιστημονικά!!!! Αυτοί οι σκελετοί, ενώ προσπαθούν να χωρέσουν στους αρχαίους μύθους μιας μυθικής φυλής, δεν είναι ανήκουστο, ή δεν αποδείχθηκε ποτέ στην επιστημονική βιβλιογραφία!!!!


Άλλες τέτοιες περιπτώσεις εξαιρετικές για << γίγαντες >. μπορεί εύκολα να αναφέρονται, όπως ο Ρόμπερτ Γουάντλοου, γνωστός από το “Alton Giant” ( Άλτον Γίγαντα ) που αναφέρεται ως το ψηλότερο πρόσωπο που έχει καταγραφεί στην ιστορία της γης!!!! Ο Γουάντλοου γεννήθηκε στο Άλτον, Ιλινόις, ΗΠΑ το 1918, και ύψος του ήταν (2.72 μ) ψηλός!!!!


Ο Ρόμπερτ Πέρσινγκ Γουάντλοου, το ψηλότερο πρόσωπο που έχει καταγραφεί στην ιστορία, είχε τεράστιο ύψος λόγω υπερπλασίας του αδένα της υπόφυσης του….αχ αυτή η υπόφυση!!!! (Creative Commons Fair Use)!!!!


Μια άλλη από τις πολλές περιπτώσεις του σύγχρονου γιγαντισμού περιλαμβάνουν αυτή του Charles Byrne ( Τσαρλς Μπγερν -1761-1783), γνωστός ως ” Ο Ιρλανδός γίγαντας >>, των οποίων σκελετός είναι τώρα προς επίδειξη στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών της Αγγλίας στο Λονδίνο!!!! Οι μετρήσεις του σκελετού του ειναι(2,31 μέτρα) ψηλός!!!!



Ο σκελετός, << Ο Ιρλανδός Γίγαντας” στο Λονδίνο, 2007. (StoneColdCrazy / CC BY Α.Ε.)


Σκίτσο απεικονίζει σκελετούς ενός άνδρα γίγαντα και ενός θηλυκό νάνου, που εμφανίζεται στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών. (Wikimedia Commons)!!!!


Νωρίτερα αυτό το έτος αρχαιολόγοι στη Βουλγαρία ανακάλυψαν τα ερείπια των όσων έχουν περιγραφεί ως ένα «τεράστιο σκελετό” στο κέντρο τηςΒάρνας, μια πόλη στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας του οποίου η πλούσια κουλτούρα και τον πολιτισμό όπου εκτείνεται σε περίπου 7.000 χρόνια!!!!! Το μέγεθος των οστών λέγεται ότι είναι << εντυπωσιακό >> και ότι ανήκαν σε << ένα πολύ ψηλό άνδρα >>!!!!


Όπως υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στην ιστορία της, στέκεται στο λόγο ότι υπήρξαν περιπτώσεις ατόμων ή ακόμη και οι κοινότητες των ανθρώπων που θεωρήθηκαν ως << γίγαντες >> των αρχαίων!!!!


Αποτελέσματα του Πανεπιστημίου Freie ( Φρίει ) ως αναφερόμενη έρευνα πρέπει να δημοσιευτούν σε ένα χρόνο από τώρα, σύμφωνα με Ντιμέντ, ο οποίος λέει ότι είναι στην εξέταση των δειγμάτων DNA από τις Ινδιάνικες κοινότητες κοντά στον τόπο της ανασκαφής για να δει αν συνδεθούν με τα σκελετικά υπολείμματα από τον αρχαίο οικισμό!!!


Ας ελπίσουμε ότι η δημοσιευθείσα πληροφορία θα ρίξει φως σχετικά με τους ανθρώπους που έζησαν στο τροπικό δάσος Αμαζονίου πριν από εκατοντάδες χρόνια, και πώς θα μπορούσε να αλληλεπιδράσει με τους λαούς Σουάρ και Aκχουάρ, ενδεχομένως, πυροδοτώντας τους μύθους και τις πεποιθήσεις που πέρασαν από γενιά σε γενιά, με αποτέλεσμα το μύθο των Εκουαδόρ γίγαντες!!!! Για να δούμε όμως τα αποτελέσματα θα τα φέρουν εις πέρας ή θα πάνε και αυτά στα αζήτητα όπως όλα τα άλλα χωρίς καμία πληροφόρηση!;!


Μέχρι την επόμενη φορά να είστε πάντα όλοι καλά και να θυμάστε!!!!
Αν δεν πιστεύετε σε κάτι, δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει!!!!


INVISIBLE LYCANS TEAM!!!
invisiblelycans


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/gigantes-ston-isimerino.html#sthash.YcODKl48.dpuf

Ανακαλύφθηκε Αρχαία πόλη - μυστήριο στην Πίνδο

«Το ύψωμα Καστρί είχε στρατηγική σημασία για τη χώρα των Τυμφαίων, καθώς φαίνεται να ελέγχει τους δρόμους προς την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και την πεδινή Μακεδονία»

Τα λείψανα ενός αξιόλογου οικοδομικού συγκροτήματος, καθώς και έναν πετρόχτιστο άστυλο ναό έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Καστρί Γρεβενών, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στην Ανατολική Πίνδο.
Το Καστρί ήταν η οχυρωμένη ακρόπολη μιας αρχαίας πόλης της χώρας των Τυμφαίων στο μακεδονικό βασίλειο, ακόμη ωστόσο οι αρχαιολόγοι δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν το όνομα της πόλης και τη θεότητα που λατρευόταν εκεί.

«Σίγουρα ήταν μια σπουδαία πόλη, όπως δείχνουν τα αρχιτεκτονικά μέλη, κυρίως αυτά της εντυπωσιακής δωρικής στοάς, που μαζί με το μεγάλο κτίριο και τον ναό σχηματίζουν ένα μεγάλο Π στο οικοδομικό συγκρότημα», λέει στο «Έθνος» η διευθύντρια της ανασκαφής, ομότιμη καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας στο Α.Π.Θ., Στέλλα Δρούγου.

Ειδικά για τον ναό η κ. Δρούγου αναφέρει ότι εκεί λατρευόταν κάποια σημαντική θεότητα, ίσως ο Δίας ή η μητέρα των Θεών (Ρέα, Γαία, Κυβέλη), αλλά τα ευρήματα δεν οδηγούν ακόμη σε ασφαλές συμπέρασμα. Ενα πλήθος σιδερένιων δαχτυλιδιών επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις ότι στην περιοχή υπήρχαν μύστες, ενώ στα θραύσματα κεραμικής περιλαμβάνονται από ερωτικά μηνύματα μέχρι τμήματα από ασπίδες.

Όσον αφορά τα νομίσματα, τα περισσότερα είναι μακεδονικά, υπάρχουν όμως και από άλλες περιοχές, όπως την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, ακόμη και τα νησιά, γεγονός που δείχνει τη σπουδαιότητά της στον χώρο και τον χρόνο.

Η αρχαία πόλη ήταν σε συνεχή κατοίκηση από τον 4ο π.Χ. αιώνα μέχρι το 150 π.Χ., όταν καταστράφηκε μετά από πολιορκία των Ρωμαίων και μάλιστα άγρια, όπως δείχνουν ίχνη από αιχμές και βέλη. «Το ύψωμα Καστρί είχε στρατηγική σημασία για τη χώρα των Τυμφαίων, καθώς φαίνεται να ελέγχει τους δρόμους προς την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και την πεδινή Μακεδονία. Η μορφή των οικοδομημάτων και η θεμελίωσή τους στο τέλος του 4ου αιώνα π.Χ. επιβεβαιώνουν τη σημασία τους ήδη στην περίοδο αυτή που συνδέεται πολύ καλά με τα γεγονότα που ακολούθησαν τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφέρει η κ. Δρούγου.

Αναλόγως και ο άστυλος ναός, μήκους 18,80 μ. και πλάτους 11.40 μέτρων, είχε κτιστό πρόναο. Ηταν στεγασμένος με κεράμωση χρονολογημένη στον 4ο π.Χ. αιώνα, που κατά καιρούς δέχτηκε νεότερες επιδιορθώσεις κατά τον 3ο π.Χ. αιώνα -όταν πιθανόν καταστράφηκε από φωτιά- ενώ κατά τον 2ο π.Χ. αιώνα καταλήφθηκε από τους Ρωμαίους.

Στο εσωτερικό του ναού και παρά την εκτεταμένη καταστροφή που επέφερε -ανάμεσα στα άλλα- και η λαθαρπαγή, διαπιστώθηκε με βεβαιότητα ότι το δάπεδό του σχηματίζεται από πηλόχωμα πάχους 0,10 μ., πιθανόν πάνω σε μια χαλαρή υποθεμελίωση.

Τα μέχρι τώρα ευρήματα επιτρέπουν τη χρονολόγηση της οικοδόμησης του συγκροτήματος στα τελευταία χρόνια της βασιλείας του Αλέξανδρου Γ΄ή στα χρόνια που ακολούθησαν μετά τον θάνατό του. Κατά τους χρόνους που ο Κάσσανδρος ονομάζεται βασιλιάς (306 π.Χ.) φαίνεται πως ολοκληρώνεται η οικοδόμηση των κτιρίων της ακρόπολης. Το αποδεικνύουν πλήθος νομισμάτων του Κασσάνδρου, τα οποία βρέθηκαν στο στρώμα με τα κεραμίδια του ναού, αλλά και στο κεντρικό κτίριο και στη στοά.

Το αρχαιολογικό έργο στο Καστρί θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει αύριο στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ., και εκτός από την κ. Δρούγου που θα μιλήσει για τη φετινή ανασκαφή, ο επίκουρος καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας στο Α.Π.Θ., Γιάννης Ξυδόπουλος, θα αναφερθεί στη χώρα των Τυμφαίων και ο ομότιμος καθηγητής Νεότερης Τέχνης στο Α.Π.Θ., Μιλτιάδης Παπανικολάου, στο «Καστρί στους Αγίους Θεοδώρους».


«Μέχρι στιγμής έχουμε πολύ ενδιαφέροντα δεδομένα, τα οποία διαγράφουν τον επόμενο στόχο της ανασκαφής αυτής στις ανατολικές πλαγιές της Πίνδου με τη βεβαιότητα ότι στο μέλλον μπορεί να διαμορφωθεί εκεί ένας πολύ ενδιαφέρων και ξεχωριστός αρχαιολογικός χώρος», μας είπε η κ. Δρούγου.


Πηγή: Μ. Ριτζαλέου, Έθνος , anaskafi

...
- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/arxaia-poli-mysterio-stin-pindo.html#sthash.zOwgrSzS.dpuf
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters