Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Έκκληση στήριξης από Μαρακάκη ώστε η Τράπεζα Χανίων να μην πάει σε ξένα χέρια

Έκκληση στήριξης από Μαρακάκη ώστε η Τράπεζα Χανίων να μην πάει σε ξένα χέρια
Με ένταση αλλά και αποκαλύψεις πραγματοποιήθηκε χθες η γενική συνέλευση της Τράπεζας Χανίων με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση.
Στη συνέλευση πέραν των όλων των άλλων έκανε την επανεμφάνισή του και ο Αρτέμης Σώρρας της περίφημης πλέον υπόθεσης “END” ο οποίος με επιστολή του δια του εκπροσώπου του από την “Ελλήνων Συνέλευσις” γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συνεισφέρει το ποσό των 25 εκ. ευρώ για την κάλυψη της κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Χανίων.

Νωρίτερα πάνως, την απόγνωσή τους είχαν εκφράσει πολλοί μικρομέτοχοι οι οποίοι βλέπουν τις οικονομίες τους να εξανεμίζονται. Όπως σημείωναν σχετικά, αγόρασαν μετοχές με τιμή 35 ευρώ και από αύριο η τιμή αυτή θα περιοριστεί στα 3 με 6 ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τράπεζας κ. Μαρακάκης υπενθύμισε ότι η μείωση της μετοχής είναι ονομαστική και όχι ουσιαστική και προσπάθησε να καθησυχάσει τους μετόχους διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τα χρήματά τους. Σημείωσε ότι και τα δικά του λεφτά είναι μέσα στην τράπεζα και ζήτησε τη συμμετοχή όλων για να σωθεί η Τράπεζα.

Γερμανικό ενδιαφέρον
Για να δώσει έμφαση στην αναγκαιότητα να μείνει η τράπεζα στα χέρια των Χανιωτών ενημέρωσε τους μετόχους ότι υπάρχει εκφρασμένο ενδιαφέρον από σειρά ξένων επενδυτών, μεταξύ αυτών και από την πλευρά των πανίσχυρων Γερμανικών Ταμιευτηρίων. Ανέφερε ότι αν δεν πετύχει η ανακεφαλαιοποίηση, η τράπεζα θα εξαγοραστεί. Αλλιώς, θα ορίσουν αυτοί πότε και με ποιο τίμημα θα συμμετέχουν.

Όπως είπε ο κ. Μαρακάκης, στόχος της Τράπεζας είναι η άντληση 18,2 εκατομμυρίων ευρώ καλώντας όλους να βοηθήσουν ώστε να μην πάει η Τράπεζα σε ξένα χέρια.

Η ανακεφαλαιοποίηση ξεκινά σήμερα και θα συνεχιστεί έως τις 10 Δεκεμβρίου. Σε ενδεχόμενη αποτυχία συγκέντρωσης των απαραίτητων κεφαλαίων θα εισέλθει ως μέτοχος το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τρομάζει η εισβολή των γερμανικών ταμιευτηρίων

Να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχει εκφρασμένη πρόθεση για ίδρυση 35 έως 40 αυτόνομων τοπικών ταμιευτηρίων από το γερμανικό Ίδρυμα των Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία (Sparkassenstiftung fuer Internationalen Kooperation). Όχι μόνο παρέχοντας τις «τεχνικές» γνώσεις του, αλλά και ορισμένα από τα απαιτούμενα «κεφάλαια κίνησης». Το Ίδρυμα των Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία αναλαμβάνει την επέκταση του μοντέλου των πανίσχυρων γερμανικών ταμιευτηρίων (Sparkassen) σε όλο τον κόσμο. Η «εισβολή» των Sparkassen στην Ελλάδα αναφέρεται σε εσωτερικό δελτίο των ταμιευτηρίων, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα “Κεφάλαιο”.

Σύμφωνα με το ίδιο ντοκουμέντο, το οποίο κάθε άλλο παρά διαψεύδεται από εκπροσώπους των Sparkassen στο Βερολίνο η ίδρυση των δύο τοπικών ταμιευτηρίων στην Κεντρική Μακεδονία (Βέροια) και την Πελοπόννησο (Πάτρα), την οποία ανήγγειλε πριν από τέσσερις μήνες στην Αθήνα ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταμιευτηρίων (DSGV), κ. Γκέοργκ Φάρενσον, δεν θα έχει παρά «πιλοτικό» ή, αλλιώς, δοκιμαστικό χαρακτήρα.

Τα «πιλοτικά» τοπικά ταμιευτήρια σε Κεντρική Μακεδονία και Πελοπόννησο θα καλύψουν επενδυτικές ανάγκες ύψους 25 εκατ. έως 40 εκατ. ευρώ, κατά τις ίδιες πηγές. Το ποσό δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέο για τοπικές οικονομίες, ειδικά σε συνθήκες σχεδόν απόλυτης πιστωτικής ασφυξίας σαν τις σημερινές. Τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να αντληθούν είτε από Έλληνες κεφαλαιούχους είτε από τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λένε από τα Sparkassen.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Χρήμα” ο τραπεζικός όμιλος Sparkassen (423 τοπικές τράπεζες της Γερμανίας) πρόκειται ουσιαστικά για τη 2η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα μετά την Deutsche Bank.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ταμιευτηρίων της Γερμανίας, Γκέοργκ Φάρενσον, τόνισε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Eλληνογερμανικό Επιμελητήριο παραρτήματος Θεσσαλονίκης (εκπροσωπούμενο από τον Διευθυντή του Οδυσσέα Αθανασιάδη) ότι «το επιτυχημένο μοντέλο των Γερμανικών Ταμιευτηρίων θα μεταφερθεί άμεσα και στην Ελλάδα».

Γιατί τρομάζει αυτή η εξέλιξη;

O φόβος των πολλών σε σχέση με αυτή την εξέλιξη σχετίζεται με το τι θα συμβεί αν κυκλοφορήσει ένα πιθανό σενάριο για “κούρεμα καταθέσεων”. Οι έντρομοι για «κουρέματα» καταθέσεων και εσωτερικές τραπεζικές διασώσεις (bailin) Έλληνες αποταμιευτές θα σπεύσουν να εμπιστευτούν τις όποιες καταθέσεις τους, στα σίγουρα γερμανικά χέρια, στερώντας της από τις βαριά «άρρωστες» ελληνικές τράπεζες και επισπεύδοντας την ασφυξία τους. Μια εξέλιξη καταστροφική.




agonaskritis.gr

- See more at: http://mesaralive.gr/post/ekklhsh-sthrijhs-apo-marakakh-wste-h-trapeza-chaniwn-na-mhn-paei-se-jena-ch/world/3880#sthash.aSYImcnr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters