Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Γιατί ο τάφος του Jim Morrison έχει Ελληνική επιγραφή;

Ο Τζέημς «Τζιμ» Ντάγκλας Μόρισον (James "Jim" Douglas Morrison) (8 Δεκεμβρίου1943 - 3 Ιουλίου1971) ήταν ένας Αμερικανόςτραγουδιστής, τραγουδοποιός, συγγραφέας και ποιητής. Γεννήθηκε στη Μελβούρνη της Φλόριντα και ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors.
Θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκμουσικής. Έγραψε επίσης αρκετά βιβλία ποίησης, ένα μικρό ντοκιμαντέρ και δύο βίντεο κλιπ ("The Unknown Soldier" και "People are Strange").
Ο θάνατός του σε ηλικία 27 ετών στο Παρίσι της Γαλλίας κατέπληξε τους θαυμαστές του.
Οι περιστάσεις κάτω από τις οποίες πέθανε και ο μυστικός ενταφιασμός του έγιναν αφορμή για.....ατελείωτες φήμες και παίζουν σημαντικό ρόλο στο μυστήριο που εξακολουθεί να τον....
περιβάλλει.
Ο Τζιμ Μόρισον είχε σκωτσέζικη και ιρλανδική καταγωγή και ήταν γιος του ναυάρχου Τζωρτζ Στίβεν Μόρισον και της Κλάρα Κλαρκ Μόρισον, που γνωρίστηκαν το 1941 στη Χαβάη.
Ο Τζιμ Μόρισον γεννήθηκε 11 μήνες μετά, στη Μελβούρνη της Φλόριντα.

Το 1971, ο Μόρισον μετακόμισε σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι μαζί με την Πάμελα Κούρσον. Του άρεσε η αρχιτεκτονική της πόλης και έκανε μεγάλους περιπάτους εκεί, όμως λέγεται ότι τον είχε πιάσει κατάθλιψη και ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική.
Στο Παρίσι έκανε και την τελευταία του ηχογράφηση σε στούντιο με δυο Αμερικανούς μουσικούς του δρόμου.
Ο Μάνζαρεκ απέρριψε αυτή την ηχογράφηση ως "ασυναρτησίες μεθυσμένων". Ένα τραγούδι από αυτήν, το "Orange County Suite" ακούγεται στο bootleg "Lost Paris Tapes".
Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Δεν έγινε αυτοψία, γιατί ο γιατρός που τον εξέτασε είπε ότι δεν βρήκε στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Η απουσία αυτοψίας έδωσε λαβή για πολλές εικασίες σχετικά με την αιτία θανάτου.

Ο Ντάνυ Σάγκερμαν διηγείται ότι όταν η Κούρσον επέστρεψε στις ΗΠΑ, του είπε ότι ο Μόρισον είχε πεθάνει από υπερβολική δόση ηρωίνης, την οποία είχε εισπνεύσει νομίζοντας πως είναι κοκαΐνη.
Ο Σάγκερμαν σημειώνει ότι η Κούρσον έδινε διαφορετικές εκδοχές του θανάτου κατά καιρούς, τη μια λέγοντας ότι εκείνη τον είχε σκοτώσει και την άλλη ότι ο θάνατός του ήταν λάθος της.
Η ιστορία με την αθέλητη λήψη ηρωίνης υποστηρίζεται από τη διήγηση του Αλέν Ρονέ, που έκανε παρέα με το ζευγάρι στο Παρίσι.
Ο Ρονέ είχε γράψει ότι ο Μόρισον πέθανε από αιμορραγία αφού εισέπνευσε ηρωίνη της Κούρσον κι ότι εκείνη άθελά της αποκοιμήθηκε, αφήνοντάς τον να πεθάνει αντί να καλέσει για ιατρική βοήθεια.
Στον τάφο του υπάρχει η Ελληνική επιγραφή Κατά τον δαίμονα εαυτού.

Οι θεωρίες για το ποιος έχει γράψει την επιγραφή είναι πολλές:
Ο Jim Morrison πριν δημιουργηθεί το συγκρότημα είχε πει: "΄Η ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΦΟΝΟ ΄Η ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ…".
Τελικά τα κατάφεραν και στα δύο: πρώτον οι DOORS έγιναν θρησκεία και δεύτερον ο φόνος έγινε με τον θάνατό του.
Ένα θάνατο που ο Morrison δεν φοβήθηκε ποτέ.
Τον μόνο φόβο που είχε ήταν ο ίδιος του ο εαυτός και η επιγραφή στον τάφο του γράφτηκε, λέγεται, κατά δική του παραγγελία μια και αγαπούσε όπως έλεγε την ελληνική φιλοσοφία.
Γι’ αυτό και στο τραγούδι του The end περιγράφει με έναν δικό του μοναδικό τρόπο που μόνο αυτός κατείχε το Οιδιπόδειο σύμπλεγμα.
Η επιγραφή είναι "κανονική" δηλαδή όπως είναι γραμμένο το όνομα του έτσι και από κάτω γράφει αυτό που προέγραψα...

Δεν είναι π.χ κάτι που έγραψε κάποιος τυχαία…
Υπάρχουν πολλές τέτοιες τριγύρω στο χώρο αλλά με μαρκαδόρους κ.λ.π. Φαινόταν να είναι με τον ίδιο τύπο fonts όπως και το όνομά του.
Οπότε μάλλον γράφτηκε μαζί με την κατασκευή του τάφου.. άραγε ο ίδιος ο Jim το ζήτησε ή κάποιος δικός του;
Από ότι ξέρω ο πατέρας του τον είχε στο μάτι, δεν τον ήθελε…
Ο Jim σίγουρα είχε μυηθεί σε κάποια "περίεργα" πράγματα αλλά υπάρχουν τόσα πολλά "περίεργα"…
Γιατί να μπει η ελληνική επιγραφή εκεί όμως…;

Η λέξη “δαίμων” δεν έχει καμία σχέση όπως την ξέρουμε εμείς σήμερα (οι αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν Διάβολο). “Δαίμων” ήταν αρχικά η θεότητα που μοίραζε, κατένειμε την μοίρα (δαίομαι = μοιράζω) και μετά ονομαζόταν οποιαδήποτε θεότητα στην οποία αποδίδονταν τιμές.
“Δαίμων εαυτού” ονομαζόταν η θεότητα-προστάτης που ζούσε μέσα σε κάθε άνθρωπο από τη γέννηση έως το θάνατό του και φρόντιζε για την προσωπική εξέλιξη κι ευημερία, κάτι σαν το αντίστοιχο σημερινό χριστιανικό “Φύλακας-άγγελος”, αποτελώντας κατά κάποιο τρόπο ένα “δίαυλο” μεταξύ του κόσμου των θνητών και του κόσμου των θεών.
“Πράττω κατά τον δαίμονα εαυτού” ουσιαστικά σημαίνει “πράττω σύμφωνα με αυτό που η συνείδησή μου θεωρεί σωστό”, αδιαφορώντας ίσως για το τι θα πουν οι άλλοι και είναι μια στάση ζωής που υιοθέτησαν και επιδοκίμασαν οι Στωικοί φιλόσοφοι.

Έτσι λοιπόν, η φράση “Κατά τον δαίμονα εαυτού” γράφτηκε από τους συγγενείς του Jim Morrison στον τάφο του, εννοώντας ότι ο τραγουδιστής των Doors έπραττε στη συντομη ζωή του πάντα σύμφωνα με ό,τι υπαγόρευε η συνείδησή του, ο “προσωπικός του θεός”, κι όχι σύμφωνα με τις επιταγές της κοινωνίας.


by Siglitiki
grbloggers
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/jim-morrison.html

Η ΕΝΔΟΜΗΤΡΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ & Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ




Ομιλία της Όλγας Γκουνή,Προγεννητική Ψυχοθεραπεύτρια
Δηλαδή αυτό που έγινε τότε είναι αυτό που ακόμα ζω! Θεέ μου, τι λέω! Δεν το πιστεύω αυτό που λέω!»
Τα λόγια αυτά ειπωμένα με την τεράστια φόρτιση της ανακάλυψης του τώρα καταλαβαίνω γιατί μου συμβαίνει αυτό που μου συμβαίνει είναι λόγια που συχνά γεμίζουν την ατμόσφαιρα όταν δουλεύω μ΄ έναν άνθρωπο. Ανεξάρτητα από την ηλικία του, το φύλο του, την κατάσταση της υγείας του και τον λόγο που τον έφερε κοντά μου, η αποκάλυψη αυτή εκφρασμένη με λόγια, βλέμμα, κίνηση ή σιωπή δεν παύει να με συνεπαίρνει.
Ολόκληρο το φάσμα της γέννησης από την σύλληψη μέχρι την μητρότητα, αγγίζει το πιο βαθύ επίπεδο της ανθρώπινης ψυχής τόσο συναισθηματικά, πολιτιστικά και πνευματικά όσο και βιολογικά. Η ενδομήτρια ζωή, η γέννα και οι πρώτες στιγμές της ζωής του ανθρώπου είναι από τις πιο γόνιμες περιοχές όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε την αιτιολογία μιας μεγάλης ποικιλίας ψυχολογικών και σωματικών προβλημάτων. Και επιπλέον, ανάλογα με τον τρόπο που βιώσαμε την αγάπη και την φροντίδα κατά την ενδομήτρια ζωή με τον ίδιο τρόπο αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας όταν μεγαλώνουμε. Γιατί η μήτρα της μητέρας είναι το πρώτο οικολογικό περιβάλλον στο οποίο ο άνθρωπος βρίσκει τον εαυτό του και το πρώτο σχολείο μέσα στο οποίο μαθαίνει πώς να συνυπάρχει μ’ αυτό.
Στην διάρκεια αυτής της εμπειρίας του ταξιδιού μας προς την ζωή πολλά σημεία είναι σημεία σταθμός για την εξέλιξή μας. Και το ταξίδι αυτό αρχίζει από πολύ βαθιά, ίσως στην αρχή της δημιουργίας. Λες και η ζωή δεν έχει άλλη δουλειά παρά να ετοιμάζει την επόμενη μορφή ζωής.
Αλλά ας αρχίσουμε την διαδρομή από τη στιγμή που

Το ωάριο αφήνει την ωοθήκη

Τα ωάρια συνυπάρχουν στην ωοθήκη της μητέρας από τότε που αυτά δημιουργήθηκαν στον 4 ο μήνα κύησης της μητέρας, δηλ. μέσα στη μήτρα της γιαγιάς. Έτσι, όχι μόνο τα ωάρια υπήρχαν εντός του σύμπαντος της μητέρας αλλά για ένα χρονικό διάστημα , μέχρι δηλ. τη γέννα της μητέρας υπήρχαν επίσης και μέσα στο σύμπαν της γιαγιάς που κι αυτή με τον ίδιο μηχανισμό έφερε το σύμπαν των προηγούμενων γυναικών και επομένως μετείχαν όλων των αισθημάτων τους, των νοοτροπιών, χημικών ουσιών κλπ.
Μπορείτε, λοιπόν, να δείτε πώς η ιστορία ενός ωαρίου είναι μακρά και πώς διαπερνά από τη μια γενιά στην άλλη.
Κάθε άνθρωπος βιώνει τη ζωή ακριβώς όπως κάθε ωάριο στην ωοθήκη βιώνει όλη την ιστορία της μητέρας του πριν αυτός συλληφθεί, συμπεριλαμβανομένων και των οποιονδήποτε παιδιών που γεννήθηκαν από την μητέρα ή μωρών που συνελήφθησαν από την μητέρα και αργότερα έγινε έκτρωσή τους ή έγινε αποβολή, όπως και όλων των προηγούμενων ωαρίων που άφησαν την ωοθήκη και πέθαναν χωρίς να γονιμοποιηθούν.
Έτσι, βλέπουμε οι άνθρωποι να επαναβιώνουν τον κίνδυνο που νιώθει το ωάριο να αφήσει την ωοθήκη λόγω των προηγούμενων αποβολών ή εκτρώσεων που υπέφερε ένα προηγούμενο αδελφό ωάριο. Ακόμη και τα πρωτότοκα έχουν μια αβεβαιότητα και μια ανασφάλεια που δεν αντισταθμίζεται από το γεγονός ότι δεν υπέστησαν αποβολή ή έκτρωση.
Καθώς ο άνθρωπος αναβιώνει την εμπειρία να είναι ένα ωάριο που φθάνει στην ωρίμανσή του στην ωοθήκη κυριολεκτικά στην διαδικασία της θεραπείας ή συμβολικά σε διάφορες φάσεις της ζωής του αναφέρει αισθήματα που κυμαίνονται από μεγάλη αίσθηση λύπης που αφήνει το οικείο-τα αδελφά ωάρια, το περιβάλλον της ωοθήκης- που πολλές φορές γίνεται τρόμος ότι πηγαίνουν στο κενό ή ότι αντιμετωπίζουν σίγουρο θάνατο.

Το σπερματοζωάριο που περιμένει την εκσπερμάτιση

Επειδή συνεχώς παράγονται από το σώμα του άντρα, τα σπερματοζωάρια δεν μεταφέρουν την μακρόχρονη ιστορία και την μνήμη που μεταφέρουν τα ωάρια. Ένα σπερματοζωάριο κατά μέσο όρο έχει ηλικία ημερών έως κάποιων εβδομάδων μέχρι την εκσπερμάτωση. Εν τούτοις, αυτό το οποίο δεν έχει το σπερματοζωάριο όσον αφορά το μακρόν της ιστορία αντισταθμίζεται από το έντονο εντύπωμα της διάθεσης, των αντιλήψεων, των πιστεύω, της υγείας και των αισθημάτων του πατέρα τη στιγμή της εκσπερμάτωσης.
Όταν ένας άντρας συγκρατεί τον οργασμό του είτε για να κάνει μεγαλύτερη την ευχαρίστησή του ή για να επιτρέψει στην σύντροφό του να φθάσει σε οργασμό ή από φόβο μην γονιμοποιήσει την σύντροφό του, δημιουργεί την αίσθηση της έντασης και του επείγοντος για το σπερματοζωάριο.
Τα αισθήματα του σπερματοζωαρίου «γρήγορα, γρήγορα, πρέπει να φτάσουμε εκεί», του σπερματοζωαρίου που είναι παγιδευμένο στους όρχεις σε μια κατάσταση διέγερσης και αναμένει την απελευθέρωση είναι συχνά η πρώτη κυτταρική αίσθηση που ένας άνθρωπος αποκτά όταν εργάζεται με την κυτταρική συνειδητότητα.
Αισθήματα που αναφέρονται περιλαμβάνουν την εμπειρία να είναι σπερματοζωάρια μέσα στο σώμα του πατέρα και να επαναβιώνουν τον θυμό του πατέρα προς τη μητέρα ή προς τις γυναίκες γενικά, μια τεράστια ανάγκη για αποδοχή, την ενοχή του πατέρα να βιώσει αισθήματα ερωτισμού, την πίκρα του πατέρα να πρέπει να εξαναγκάσει την μητέρα έτσι ώστε να ασκήσει τα ερωτικά της καθήκοντα κλπ. Και βεβαίως και πολλά θετικά ανάλογα με την περίπτωση.
Οι μνήμες και οι εμπειρίες του σπερματοζωαρίου είναι πιο εύκολο να προσεγγιστούν και να εκφραστούν απ΄ ότι είναι οι μνήμες του ωαρίου.

Το ταξίδι του σπερματοζωαρίου και η γονιμοποίηση του ωαρίου.

Το σπερματοζωάριο αντιμετωπίζει ένα Ηράκλειο καθήκον να κολυμπήσει το αντίστοιχο κάμποσων χιλιομέτρων για να φτάσει στο ωάριο. Η ισορροπία του Ph της μήτρας και το φιλόξενο ή μη περιβάλλον του τραχήλου και της ενδομήτριας επικάλυψης, η σωστή επιλογή της σάλπιγγας και το ταξίδι προς τα επάνω στην σάλπιγγα ενάντια σε κάθε κακό είναι όλα τεράστια εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν πριν ακόμη συναντήσει το σχετικά τεράστιο ωάριο.
Πριν την γονιμοποίηση πολλές φορές το σπερματοζωάριο αντιμετωπίζει την εμπειρία να μην μπορεί να προωθηθεί και να πρέπει εναγωνίως να περιμένει να γίνει αποδεκτό γνωρίζοντας ότι η συνέπεια του να απορριφθεί είναι ο θάνατος.
Πολλοί άνθρωποι, λοιπόν, καταθέτουν μια αίσθηση απόρριψης αρχικά επειδή είναι λάθος φύλο, δηλ. ένα σπερματοζωάριο που θα μετέτρεπε το ωάριο σε αγόρι εάν το ωάριο προτιμούσε να είναι κορίτσι ή κορίτσι αν το ωάριο προτιμούσε να είναι αγόρι. Πολλοί άνθρωποι, επίσης, περιγράφουν την επαναβίωση μιας πολύ αγωνιώδους μάχης όπου το σπερματοζωάριο δεν γίνεται ευπρόσδεκτο από το ωάριο αλλά πρέπει να παρακαλέσει το ωάριο να δεχτεί ή να ασκήσει όποια επίδραση μπορεί για να κερδίσει την αποδοχή του. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, το ωάριο δύσθυμα επιτρέπει στο σπερματοζωάριο να διεισδύσει αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια αίσθηση σε όλη τους τη ζωή ότι δεν είναι αρκετά καλοί επειδή δεν έγιναν αποδεκτοί αμέσως με τη δική τους αξία.
Επαναβιώνοντας αυτή την εμπειρία και εκφράζοντας τα συνοδά αισθήματα, ο άνθρωπος ανακουφίζεται από την αίσθηση ανεπάρκειας μιας ολόκληρης ζωής.

Το ωάριο δέχεται το σπερματοζωάριο

Μέχρι να φτάσει στο ωάριο το σπερματοζωάριο έχει δει την αμείλικτη μείωση της ομάδας του. Από τα πολλά σπερματοζωάρια έχουν επιβιώσει περίπου 50. Απ’ αυτά τα ~50 για πολύ καιρό οι επιστήμονες πίστευαν ότι νικητής ήταν το σπερματοζωάριο το οποίο πετύχαινε να διεισδύσει στο ωάριο. Όπως σε μια κατάκτηση. Τα ηλεκτρονικά μικροσκόπια μας έδειξαν ότι σ’ αυτό το σημείο το ωάριο μερικές φορές ασκεί την επιλογή όσον αφορά το ποιο σπερματοζωάριο θα το γονιμοποιήσει. Μια επικάλυψη ενζύμου που περιβάλλει την κεφαλή του σπερματοζωαρίου που πριν προστατευόταν από ένα κάλυμμα που πριν βαθμιαία φθειρόταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς το ωάριο διαλύει το έξω περίβλημα του ωαρίου. Η μεμβράνη που περιβάλλει το ωάριο γίνεται σαν μέλι καθώς το σπερματοζωάριο αρχίζει να «σκάβει». Μετά, καθώς διάφορα σπερματοζωάρια φθάνουν στο εσωτερικό στρώμα της κάλυψης του ωαρίου το ωάριο βγάζει «μικρά χεράκια» για να βοηθήσουν να φέρουν το σπερματοζωάριο προς τα μέσα. Και σ’ αυτό το σημείο συνασπίζονται γύρω από ένα συγκεκριμένο σπερματοζωάριο το οποίο το φέρουν μέσα στο ωάριο. Είναι σαφές ότι το ωάριο μπορεί να ασκήσει την επιλογή του στο ποιο από τα σπερματοζωάρια που είναι παρόντα θα γονιμοποιήσουν.

Σύλληψη και Κάθοδος στην σάλπιγγα

Καθώς το σπερματοζωάριο εισέρχεται στο ωάριο 3 πράγματα συμβαίνουν:
  1. Η ουρά του σπερματοζωαρίου πέφτει
  2. Το έξω στρώμα του ωαρίου γίνεται αδιαπέραστο από τα άλλα σπερματοζωάρια
  3. Το σπερματοζωάριο εξαφανίζεται μέσα στο ωάριο και το κεφάλι του ανοίγει στέλνοντας το DNA του σ’ όλο το εσωτερικό του ωαρίου.
Ο άνθρωπος βιώνει την εμπειρία αυτή σαν μια έκρηξη ή σαν ένα απλό ράγισμα σαν να ανοίγει έτσι ώστε το DNA να διαχέεται έξω από αυτό το άνοιγμα.
Το μονοκύτταρο γονιμοποιημένο ωάριο –ο ζυγωτής- που τώρα εμπεριέχει το DNA και του ωαρίου και του σπερματοζωαρίου αρχίζει το έργο του που θα διαρκέσει μια ολόκληρη ζωή, δηλ. το έργο να δημιουργεί κύτταρα. Όμως, η πιο σημαντική κυτταρική διαίρεση που βιώνει ο άνθρωπος είναι η διαίρεση που μετατρέπει το ένα σε δύο αρχίζοντας έτσι τη διαδικασία μετατροπής σε ένα πολυκύτταρο ειδικευμένο οργανισμό. Η διαδικασία είναι πολύ προκλητική και έχει την αίσθηση ότι πρέπει να δημιουργήσει τον εαυτό του από την αρχή.
Η περίοδος καθόδου προς τις σάλπιγγες μερικές φορές είναι περίοδος ευδαιμονίας, ένωσης, χαλάρωσης, άνεσης και ανάπτυξης. Άλλες φορές είναι λυπητερή, γεμάτη ένταση, μια εμπειρία αποπνικτική ή τρομακτική καθώς το ωάριο περνά από τα ενεργειακά ή υλικά υπολείμματα όλων των ωαρίων και των συλλήψεων που έχουν προηγηθεί αλλά έχουν πεθάνει. Αυτή η εμπειρία συνεχίζεται για τις 6 έως 10 μέρες που χρειάζεται ο ζυγωτός να φτάσει στην μήτρα και να εμφυτευτεί στα τοιχώματα της μήτρας.
Ο άνθρωπος αναφέρει ότι η επαναβίωση του ταξιδιού είναι τόσο ευχάριστη, ανακουφιστική που δεν αφήνει την εμπειρία να τελειώσει ή από την άλλη μεριά είναι τόσο δυσάρεστη που δεν βλέπει την ώρα να τελειώσει.
Τα πανομοιότυπα δίδυμα είναι στη διάρκεια αυτής της καθόδου προς την σάλπιγγα που παίρνουν την απόφαση να διαιρεθούν και να γίνουν δίδυμα. Οι δίδυμοι ξέρουν πολύ καλά ποιος είναι πρώτος και ποιος είναι αυτός που προήλθε από διαίρεση. Ο λόγος γιατί χωρίζονται διαφέρει από δίδυμα σε δίδυμα αλλά συχνά αναφέρεται η ανάγκη για ενδυνάμωση ή υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν τις περιστάσεις που παρουσιάζονται στο οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να γεννηθούν.
Οι έρευνες δείχνουν ότι περίπου 10% των γεννήσεων που οδηγούν στην γέννα ενός παιδιού αρχίζουν σαν πολλαπλές συλλήψεις. Τα παιδιά αυτά βιώνουν μια πρώιμη απώλεια που συνήθως δεν την γνωρίζουν. Η απώλεια ενός διδύμου γίνεται πολύ νωρίς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την σάλπιγγα στη σύλληψη ή λίγο μετά. Αυτή η απώλεια φαίνεται ότι βρίσκεται στη ρίζα της συνεχούς έρευνας για το άλλο μισό, την αδελφή ψυχή.

Η Εμφύτευση

Η πρώτη αυτή εμβρυϊκή μάζα αντιμετωπίζει μια άλλη μικρή κρίση καθώς αφήνει την σάλπιγγα και κατεβαίνει στη μήτρα. Σ’ αυτό το σημείο η βλαστοκύστη πρέπει να εμφυτευτεί στα τοιχώματα της μήτρας ειδάλλως θα πεθάνει. Στις γυναίκες που φοβούνται να μείνουν έγκυες για οποιοδήποτε λόγο, αυτή η διαδικασία της εμφύτευσης φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Πολλοί άνθρωποι σ’ αυτό το σημείο φέρουν μια αίσθηση ότι πρέπει να κρατηθούν για να ζήσουν. Πιθανόν, μια γυναίκα να κάνει τη μήτρα της ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον και να αποτρέψει την εμφύτευση. Τα εχθρικά συναισθήματα της μητέρας βιοχημικά μεταδίδονται στη βλαστοκύστη που βιώνει τη μήτρα ως τοξική. Σε γυναίκες με αμφιθυμία ή εχθρικά συναισθήματα, η εμφύτευση συχνά λαμβάνει χώρα μόνο μετά από μια μεγάλη μάχη που δίνει η βλαστοκύστη. Οι άνθρωποι που επαναβιώνουν δύσκολες εμφυτεύσεις λένε ότι προσπαθούν να προσκολληθούν και όταν δεν τα καταφέρνουν πέφτουν ακόμη πιο βαθιά μέσα στη μήτρα και προσπαθούν ξανά και ξανά και αναπηδούν και προσπαθούν να κρατηθούν στα τοιχώματα. Όταν τελικά γίνει η εμφύτευση λίγο πιο κάτω, η θέση της είναι τέτοια ώστε η επακόλουθη ανάπτυξη του πλακούντα εμποδίζει το άνοιγμα του τραχήλου και δημιουργεί κρίση στον τοκετό που είναι η επαναβίωση της κρίσης εμφύτευσης στα τοιχώματα της μήτρας.

Η ανακάλυψη της μη επιθυμητής εγκυμοσύνης

Όταν η μητέρα ανακαλύπτει για πρώτη φορά ότι είναι έγκυος και η ίδια νιώθει ότι δεν θέλει να είναι μητέρα, όχι απαραίτητα επειδή δεν αγαπά τα παιδιά αλλά κυρίως επειδή μια βαθιά τραυματική εμπειρία στην δική της προγεννητική και περιγεννητική ιστορία συνεχίζει να υπάρχει, το έμβρυο που ήδη είναι συνήθως στον 2 ο μήνα κύησης κατακλύζεται από τα ίδια προγεννητικά απορριπτικά συναισθήματα. Αν, λόγω συνθηκών υγείας, η μητέρα τρομοκρατηθεί από τον γιατρό ή το περιβάλλον για το επικίνδυνο της εγκυμοσύνης ή ότι το έμβρυο δεν θα έχει καλή πορεία, ενδέχεται το έμβρυο να πάρει και τον προγραμματισμό ότι δεν είναι να ζήσει.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να οδηγήσει τον άνθρωπο που θα γεννηθεί σε επιθετικότητα, κατάθλιψη, αυτοκαταστροφικές τάσεις, να αναπτύξει αυτοάνοσα, πιθανόν ο άνθρωπος να μην εμπιστεύεται κανέναν, να αισθάνεται αδικημένος, αβοήθητος, χωρίς ελπίδα, να ψάχνει να βρει την αποδοχή και την αγάπη που δεν βρήκαν σαν έμβρυα, και πολλές φορές αποσύρονται και αρνούνται να συμμετέχουν στη ζωή.

Η εγκυμοσύνη

Ιδιαίτερα σημαντικό το πρώτο τρίμηνο για την δημιουργία του εμβρύου, ένα τρίμηνο που συνήθως η μητέρα μόλις έχει ανακαλύψει την εγκυμοσύνη, ενδέχεται να κάνει σκέψεις για έκτρωση, να έχει αμφιθυμία, φόβους, ανασφάλειες κάθε είδους. Όλα τα συναισθήματα που βιώνει η μητέρα και ο πατέρας όταν αυτά εμπίπτουν στην αντίληψη της μητέρας και η μητέρα αντιδρά σ’ αυτά μεταφέρονται μέσα από τον ομφάλιο λώρο και τον πλακούντα βιοχημικά στο έμβρυο, το οποίο και αντιδρά. ( Mott , Lake , Grof κλπ.). Από τα πιο δύσκολα τραύματα είναι η απώλεια αγαπημένων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της κύησης, τα διάφορα πένθη, η κατάθλιψη της μητέρας και έπεται η έκθεση σε διάφορες μορφές επιθετικότητας,
•  πόλεμοι,
•  συγκρούσεις,
•  βία στο σπίτι,
•  βιασμός,
•  σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση,
•  τοξικό περιβάλλον στην μήτρα (από διατροφή, κάπνισμα, αλκοόλ, κλπ., ή συναισθηματική τοξίνωση)
•  ενοχλητικές ενέργειες κατά την κύηση, περιλαμβάνεται και η άσκοπη ιατρική παρέμβαση,
•  προσπάθειες αποβολής,
•  άμεση επίθεση κατά της ζωής, έκτρωση που δεν πέτυχε
Η ψυχολογική τοξικότητα αλλά και η σωματική τοξικότητα της μήτρας κατά το πρώτο τρίμηνο δίνει τις βάσεις για σχιζοειδείς καταστάσεις στην μετέπειτα ζωή του ανθρώπου . Στο πρώτο τρίμηνο, επίσης, ΄ Frank Lake τοποθετεί την αιτία της ομοφυλοφιλίας και του λεσβιασμού. Στην περίπτωση της ομοφυλοφιλίας κατά τον Lake έχουμε ταυτόχρονα την συναισθηματική απελπισία της μητέρας για την ζωή και ταυτόχρονα την λαχτάρα της για την ερωτική αγάπη του άντρα συντρόφου της που ίσως δεν έχει στον βαθμό που θέλει που εντυπώνονται στο έμβρυο σ’ αυτά τα πρώτα στάδια της ενδομήτριας ζωής. Στην περίπτωση του λεσβιασμού ο Lake αναφέρει ότι όταν η γυναίκα ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και συναισθηματικά επιστρέφει στην εξάρτηση με την μητέρα της , επιθυμώντας την εγγύτητα μιας γυναίκας που είναι απούσα αλλά επιθυμητή πολύ μεταφέρεται στο έμβρυο ( Maternal – Fetus Distress Syndrome – Frank Lake , in Tight Corners in Pastoral Counselling ). Αν στη συνέχεια συντρέχουν ορμονολογικοί παράγοντες (ανεπάρκεια ανδρογόνων στα αγόρια και πλεόνασμα ανδρογόνων στα κορίτσια κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων εγκεφαλικών διαφοροποιήσεων σχετικών με το sex πιθανόν να οδηγηθούμε σε υποσεξουαλικότητα, αμφισεξουαλικότητα ή ομοφυλοφιλία.
Λόγω της αμφίδρομης ροής του συναισθήματος του ομφαλίου λώρου ανάμεσα στην μητέρα και το έμβρυο μπορούμε να έχουμε:
  1. Μια ιδανική ενδομήτρια κατάσταση όπου το έμβρυο νιώθει την ζεστασιά και την αποδοχή της μήτρας
  2. Μια αρκετά ανεκτή κατάσταση
  3. Μια κατάσταση όπου υπάρχει αντίδραση (το έμβρυο ή δεν συνεργάζεται ή αντιδρά επιθετικά στην μη αποδεκτή μήτρα) και τέλος
  4. Μια καταστροφική κατάσταση όπου το έμβρυο στρέφεται ενάντια στον εαυτό του και δημιουργεί μια ψυχοφυσιολογική προδιάθεση για διαταραχές προσωπικότητας ή ψυχοσωματικά συμπτώματα. Οι ίδιοι παράγοντες θα οδηγήσουν σε δυσκολίες κατά την εγκυμοσύνη και σε επιπλοκές στον τοκετό.

Η έκτρωση

Είναι άλλη μια μορφή απώλειας που επίσης γεμίζει τύψεις και ντροπή την γυναίκα, ενώ για άλλες είναι μεγάλη ανακούφιση. Όταν μια γυναίκα θέλει την έκτρωση συνήθως υπάρχουν φόβοι που πρέπει να επιλυθούν. Η γυναίκα χρειάζεται να επιλύσει τα δικά της άλυτα οδυνηρά πρότυπα, αλλιώς αυτά επαναλαμβάνονται. Ακόμα κι όταν η γυναίκα λέει ότι «θέλει» το παιδί, το παιδί μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των επιβιωσάντων από έκτρωση όταν η μητέρα θέλει το παιδί να ικανοποιήσει τις επιθυμίες της μητέρας ή των γονιών, δηλ. δεν θέλουν το παιδί γι’ αυτό που είναι αλλά για αυτό που οι ίδιοι θέλουν να είναι. Δεν δέχονται την αληθινή ταυτότητα του παιδιού.
Όταν η έκτρωση αποτύχει πολλοί από τους επιβιώσαντες από έκτρωση εύχονται να είχαν πεθάνει. Μέσα τους υπάρχει ένα έντονο εντύπωμα ότι δεν πρέπει να είναι ζωντανοί. Μέσα τους μισούν τον εαυτό τους γιατί δεν ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις, επιζητούν την προσοχή των άλλων. Αν και συχνά συμμετέχουν ενεργά σε πολλές δραστηριότητες, γενικά ζουν μια ζωή χωρίς νόημα, είναι σαν νεκροί ζωντανοί, δεν μπορούν να αγαπήσουν , να κλάψουν ή να πενθήσουν. Δεν έχουν αίσθηση χιούμορ, χρησιμοποιούν πολύ λίγες μεταφορές ή άλλα σχήματα λόγου στην ομιλία τους. Έχουν έναν ψευδή εαυτό που παρουσιάζουν στον κόσμο, κάτω από τον οποίο κρύβουν εχθρότητα προς τα συμβολικά αδέλφια τους και τους συμβολικούς γονείς τους. Έχουν την τάση να κάνουν έκτρωση ή να υποστηρίζουν την έκτρωση άλλων ανθρώπων ψυχολογικά ή σωματικά και όπως συμβαίνει σε κάθε μορφή κακοποίησης γίνονται και οι θύτες. Συχνά και οι ίδιοι κάνουν έκτρωση στα δικά τους παιδιά. Αν και είναι παραγωγικοί και δημιουργικοί κατά καιρούς, λόγω των αυτοκαταστροφικών τους τάσεων συχνά σαμποτάρουν τον εαυτό τους όταν είναι κοντά στην επίτευξη. Παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας ή άλλες πιο αποδεκτές μορφές κοινωνικά π.χ. καρκίνο, νευρική ανορεξία κλπ. (On Tyrants as Abortion Survivors, J.C. Sonne)

Παραθέτουμε μια μαρτυρία ενός επιβιώσαντος από έκτρωση

«Πάντα αναρωτιόμουν γιατί είχα δυσκολίες να δεχτώ αγάπη και έπαινο. Μετά από χρόνια ψυχοθεραπεία, έμαθα πως είχα προγραμματισθεί να αποδεικνύω το δικαίωμά μου στη ζωή, να κάνω πράγματα παρά να είμαι. Δυο φορές η μητέρα μου προσπάθησε να με εκτρώσει ανεπιτυχώς. Εντυπωμένο στην ψυχή μου είναι το μήνυμα ότι δεν είναι της μοίρας μου να ζήσω. Δεν έπρεπε να υπάρχω. Σ’ όλη μου τη ζωή πρέπει να αποδεικνύω τον εαυτό μου και την αξία μου. Αφού δεν ξέρω πώς να είμαι ή ποιος να είμαι έχω συγκεντρώσει την προσοχή μου στο τι κάνω, κυρίως στη δουλειά μου. Δεν μου προκαλεί αίσθηση ότι δουλεύω 16-18 ώρες την ημέρα μέχρι να μην με κρατούν τα πόδια μου πια. Αλλιώς, έχω ημικρανίες. Δυσκολεύομαι να είμαι χωρίς να κάνω κάτι. Και ποτέ δεν έχω απαλλαγεί από την ιδέα ότι δεν έπρεπε να υπάρχω σ’ αυτή τη Γη. Είμαι ζωντανός κατά λάθος».

Ο δίδυμος που πέθανε

Το 70% όλων των διδύμων που συλλαμβάνονται δεν ολοκληρώνουν την κύηση. Ο δίδυμος που επιζεί φέρει την αίσθηση της απώλειας του διδύμου στην κυτταρική του μνήμη, φέρει ενοχές, μοναξιά, ασυνείδητα προσπαθεί να βρει τρόπους να τιμωρήσει τον εαυτό του, αρνείται τις υγιείς σχέσεις, αρνείται ή μποϋκοτάρει μια επιτυχή καριέρα καθώς και οποιαδήποτε αισθήματα ικανοποίησης και χαράς. Δένει και καθηλώνει τον εαυτό του με αόρατους αλλά ισχυρούς όρκους. Πολύ συχνά έχει φόβους θανάτου, μη επιτυχούς ολοκλήρωσης.

Το παιδί που γίνεται σε αντικατάσταση ενός παιδιού που έχει πεθάνει

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς έχουμε παιδιά ή υιοθετούμε παιδιά για λόγους που δεν είναι υγιείς κυρίως για το παιδί που παίρνει το ρόλο αντικειμένου. Συχνά έχουν να αντιμετωπίσουν τη σύγκριση με το φάντασμα του εξιδανικευμένου παιδιού που χάθηκε ή που οι θετοί γονείς είχαν πλάσει στο Νου τους.
Το σύνδρομο του παιδιού-αντικαταστάτη, είτε βιολογικά είτε στην υιοθεσία εντοπίζεται όταν έχει πεθάνει ένα παιδί ή υπάρχει δυσκολία σύλληψης ή μετά από ανεπιτυχή εγκυμοσύνη. Οι γονείς μπορεί να μην έχουν επαφή με την ασυνείδητη ανάγκη τους, τα παιδιά όμως ξέρουν και μεγαλώνουν νιώθοντας απόρριψη, ότι δεν είναι αρκετά καλά, ότι δεν είναι αποδεκτά. Η άρνηση του εαυτού τους είναι ένα τεράστιο βάρος και το να προσπαθούν να είναι κάποιοι άλλοι είναι έργο μόνο για τον Σίσυφο.
Όταν έχει προηγηθεί θάνατος παιδιών, ο πόνος που δεν έχει φύγει συχνά ζητά ασυνείδητα διέξοδο στην απόκτηση ενός άλλου που μπορεί να πάρει και το όνομα του αποθανόντος. Το παιδί αυτό ζει τη ζωή του προσπαθώντας να είναι κάποιο άλλο ή να γεμίσει την απώλεια. Η αυτοεκτίμησή του είναι χαμηλή, συχνά είναι απομονωμένο, νιώθει ενοχές, ότι δεν είναι όπως πρέπει, δεν ξέρει ποιο είναι και πώς να το βρει. Καταφέρνει πολλά για να αποδείξει ψυχαναγκαστικά την αξία του. Ο ανεπίλυτος πόνος του θανάτου ενός νεογνού ή μωρού μεταφέρεται στο παιδί-αντικαταστάτη και το «κλειδώνει» σε μια θέση ανημποριάς. Δεν μπορεί ποτέ να ανταποκριθεί στην απώλεια και δεν μπορεί ποτέ να είναι ο εαυτός του. Όταν ο πόνος προέρχεται από αποβολή ή από γέννα παιδιού που πέθανε στον τοκετό, ή όταν ήταν μωρό μένει επίσης στον γονιό και μπορεί να εμποδίσει την ικανότητά του να αγαπήσει το επόμενο παιδί. Ή ο γονιός που πόνεσε πολύ φαίνεται να φοβάται να συνδεθεί με το παιδί του γιατί «αν και αυτό πεθάνει τι θα απογίνει ο ίδιος;»
Τα παιδιά αυτά καθώς και τα παιδιά που περνούν πολύ καιρό σε θερμοκοιτίδα δεν μπορούν να συνδεθούν με την μητέρα, συχνά γίνονται τα μαύρα πρόβατα, δεν αναπτύσσουν οικείες σχέσεις, συχνά επαναστατούν και συχνά δημιουργούν προβλήματα, δεν χαλαρώνουν και παρουσιάζουν κι όλα όσα παρουσιάζουν τα ανεπιθύμητα παιδιά.

Ο τοκετός

Λόγω των παραπάνω κυρίως αρνητικών ενδομήτριων εμπειριών (μη αποδεκτή μήτρα), ο τοκετός ενδεχομένως να παρουσιάζει επιπλοκές. Λόγω έντασης, το σύστημα της μητέρας είναι σφιγμένο και το έμβρυο δυσκολεύεται ιδιαίτερα κατά την δεύτερη φάση του τοκετού. Όταν το έμβρυο δυσκολεύεται να περάσει και στις συσπάσεις βιώνει κάτι παρόμοιο όπως το να περνάς από μια ρωγμή ανάμεσα στα βράχια, όταν υπάρχει έλλειψη οξυγόνωσης κλπ. ή όταν ο λώρος είναι γύρω από το λαιμό του εμβρύου, ο άνθρωπος στη συνέχεια ενδέχεται να εμφανίσει φοβίες, ιδιαίτερα κλειστοφοβία (φόβος ενός περιορισμένου χώρου και αίσθηση ότι η έξοδος εμποδίζεται, φόβος να ταξιδεύσω με κλειστό όχημα, φόβος ότι δεν έχω τον έλεγχο, φόβος τούνελ, φόβος σύνθλιψης, αίσθηση ασφυξίας, ταχυκαρδία, αίσθηση πνιγμού, έλλειψη συντονισμού, ζαλάδα, λιποθυμική τάση, τρέμουλο κλπ. Είναι συμπτώματα κοινά στην κλειστοφοβία αλλά και καταστάσεις που βιώνονται στην φάση εξόδου του τοκετού.
Ο Rank σχετίζει το άσθμα με την αναπνευστική δυσκολία κατά τον τοκετό, και το έκζεμα ειδικά αυτό που εμφανίζεται σε μικρή ηλικία, τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους σε τραυματική γέννα. Στην τραυματική γέννα επίσης αποδίδει τον φόβο για τις εξετάσεις, ψυχαναγκαστικές θέσεις ύπνου και αντίσταση να βγεις στον έξω κόσμο και να ζήσεις. Όσον αφορά τα τικ του προσώπου ο Ferenczi αναφέρει ότι το έμβρυο θέλει να ελευθερώσει το σώμα του από τις ενοχλητικές μεμβράνες ή αργότερα τα ρούχα που το εμποδίζουν και δεν μπορεί.

Αναλγησία – Αναισθησία – Επισκληρίδιος

Σε ποσοστό 80%, οι γυναίκες γεννάνε με επισκληρίδιο. Θα λέγαμε ότι είναι η εποχή της επισκληρίδιας επιδημίας. Καθώς η επισκληρίδιος μουδιάζει τη γυναίκα που γεννάει εξαλείφοντας τον «πόνο της γέννας» μας δείχνει επίσης ότι το βιολογικό βασίλειο μπορεί να αποκοπεί εντελώς από το νοητικό και συναισθηματικό χώρο. Έτσι, είναι το τέλειο τεχνοκρατικό εργαλείο που επιτρέπει στη γυναίκα να πάρει διαζύγιο από την βιολογία της. Πολλές γυναίκες βλέπουν το σώμα τους ως εργαλείο, ως όχημα για το νου τους. Δεν χαίρονται την εγκυμοσύνη τους και καλωσορίζουν την τεχνολογία που μπορεί να ελέγξει τη Φύση.
Η αναλγησία και η αναισθησία ολική ή επισκληρίδιος, όμως, μουδιάζει και το έμβρυο και αργότερα όταν ο άνθρωπος βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές φάσεις της ζωής του όπως η εφηβεία, η νέα σχέση, ο γάμος, η νέα εργασία κλπ. Μουδιάζει και δεν προχωρεί ή δεν αισθάνεται τα συναισθήματα που κανονικά θα μπορούσε να νιώσει. Συχνά, υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην αναισθησία και την εθιστική συμπεριφορά. Συνδέεται με εγκεφαλική βλάβη και μαθησιακές δυσκολίες, σχετίζεται με τις καταχρήσεις και παρεμβαίνει στην διαδικασία σύνδεσης με την μητέρα πράγμα το οποίο επαναλαμβάνεται μετά σαν δυσκολία στις σχέσεις. Σε γεγονότα της ζωής με αίσθημα, όπως είναι το sex , ο άνθρωπος είναι σαν κοιμισμένος, χάνει την αίσθηση επίτευξης, αφού δεν έχει την αίσθηση επιτυχίας στην προσπάθεια της δικής του γέννας, μουδιάζει όταν του ζητηθεί να κάνει κάτι ή όταν βρίσκεται σε μεταβατικά στάδια.

Επιτάχυνση του τοκετού

Η επιτάχυνση του τοκετού με φάρμακα όπως η τεχνητή οκιτοκίνη και πεθιδίνη οδηγεί το έμβρυο στο να νιώθει ότι υφίσταται έλεγχο κι επομένως δεν έχει δύναμη. Ο άνθρωπος έχει την αίσθηση ότι τον διακόπτουν, ότι παρεμβαίνουν ότι εμπλέκονται στην σύνδεση με την μητέρα, αφού ο τοκετός αρχίζει με μια ορμονολογική επικοινωνία ανάμεσα στο έμβρυο και την μητέρα.
Εμβρυουλκία/ Βεντούζα.
Όταν κατά τη διάρκεια του τοκετού γίνεται παρέμβαση με εμβρυουλκία ή όταν το παιδί το τραβούν με βεντούζα, το παιδί μεγαλώνει και επαναλαμβάνει το τραύμα με
•  Χειραγώγηση των άλλων
•  Αποφυγή των καταστάσεων που τείνουν να επαναδημιουργούν την εμπειρία γέννας. Τέτοιες καταστάσεις είναι η εφηβεία, η 1 η δουλειά, η έναρξη νέων σχέσεων.
•  Επανάληψη του προτύπου από την αντίθετη θέση, δηλ. κάνει τους άλλους να αισθανθούν όπως αισθάνθηκε το ίδιο όταν γεννήθηκε.
•  Έχει την αίσθηση ότι οι άλλοι εισβάλλουν στην ζωή του.
•  Επειδή υπέστησαν μια μορφή βίας γίνεται πάρα πολύ ευαίσθητο με το άγγιγμα: Δεν θέλει να το ακουμπούν.
•  Αποφεύγει το sex ή όταν κάνει έρωτα επιτρέπει την ελάχιστη επαφή ή έλκεται σε μαζοχιστικά-σαδιστικά μοντέλα σεξουαλικότητας για να επιβιώσει το τραύμα.
Αν το έμβρυο που δέχεται την παρέμβαση είχε κολλήσει κατά τον τοκετό τότε η εγγραφή ενδέχεται να είναι θετική με την έννοια της βοήθειας για να αντεπεξέλθει στη δύσκολη κατάσταση.
Η Καισαρική.
Η Καισαρική που σήμερα τόσο εύκολα επιλέγεται από την έγκυο δεν είναι άνευ επιπτώσεων. Πολλές φορές η έγκυος ζητά την καισαρικά ή γρήγορα συμφωνεί στην πρόταση για καισαρική στην δική της επιθυμία να απαλλαγεί από την διαδικασία του τοκετού. Όμως, η καισαρική συνδέεται με δυσκολίες του νεογνού, το νεογνό κλαίει, παρουσιάζει προβλήματα του πεπτικού και κολικούς, έχει πρόβλημα με το φαγητό και τον ύπνο.
Επειδή, ακριβώς η καισαρική παρεμβαίνει και εμποδίζει την σύνδεση με την μητέρα όπως είπαμε και παραπάνω σχετικά με την αναισθησία, ο άνθρωπος αργότερα παρουσιάζει δυσκολίες επαφής σαν ενήλικας (λόγω της απρόσωπης επαφής στην αίθουσα τοκετού), τραβιέται όταν τον αγγίζουμε ή τον αγκαλιάζουμε και έχει όλα τα συνοδά προβλήματα στις οικείες σχέσεις.

Η κοπή του ομφάλιου λώρου

Η κοπή του ομφάλιου λώρου όταν γίνεται πολύ γρήγορα δεν επιτρέπει την μεταφορά όλων των αντισωμάτων από την μητέρα στο νεογνό και δεν επιτρέπει την φυσιολογική έναρξη της αναπνοής μέσω των πνευμόνων χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση. Σε ψυχολογικό επίπεδο, ο άνθρωπος αργότερα παρουσιάζει επαφή με απώλειες και πένθη πολύ γρήγορα στη ζωή του.

Η σύνδεση

Την στιγμή της εξόδου το νεογνό έρχεται σε πρώτη επαφή με τον έξω κόσμο. Από μια θερμοκρασία ~36 ο Κελσίου, έρχεται σ’ ένα περιβάλλον ιδιαίτερα κρύο και απρόσωπο, από το σκοτάδι αντικρίζει τον έντονο φωτισμό του προβολέα του χειρουργείου, έρχεται σε επαφή με τον θόρυβο της αίθουσας. Η υποδοχή αν γίνεται και με σχόλια μειωτικά μπορεί να καθορίσει την ζωή του. Τη στιγμή της εξόδου και ενώ ακόμη είναι συνδεδεμένο με τον ομφάλιο λώρο και επομένως στην ίδια ορμονολογική κατάσταση με την μητέρα του (το περιβάλλον της μητέρας είναι γεμάτο από μεταξύ των άλλων, ενδορφίνες και οκιτοκίνη, τις επονομαζόμενες ορμόνες της αγάπης) και επομένως είναι η καλύτερη στιγμή για την σύνδεση ανάμεσα στην μητέρα και το νεογνό. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί για περίπου 3 τέταρτα. Σ’ αυτό το κρίσιμο διάστημα, η μητέρα και το παιδί χρειάζεται να περάσουν ένα χρόνο μαζί, χωρίς την παρουσία άλλων, το παιδί να αφεθεί στην κοιλιά της μαμάς και αυτό σιγά σιγά θα φτάσει στη θηλή της και θα θηλάσει, είναι η στιγμή που η μητέρα και το παιδί θα κοιταχτούν στα μάτια και το παιδί θα πάρει το μήνυμα της αγάπης, ότι υπάρχει και η μητέρα θα ενεργοποιήσει τα μητρικά της αισθήματα. (Ο dent ). H μητέρα και το παιδί χρειάζεται να μείνουν μαζί. Όταν η διαδικασία αυτή δεν γίνεται, το παιδί ενδέχεται να παρουσιάσει σχιζοειδή κατάσταση αργότερα ή να γίνει οριακό. Οποιαδήποτε παρέμβαση χωρισμού, προσωρινού ή μόνιμου εμπλέκεται στην διαδικασία αυτή της σύνδεσης και εντυπώνει εγκατάλειψη, μοναξιά, κλείσιμο της αγάπης.

Η Πνευματική Λαχτάρα

Πολλοί άνθρωποι εκφράζουν μια αίσθηση να θέλουν να επιστρέψουν σπίτι ή αλλιώς εκφράζουν μια θεία νοσταλγία, όπως την ονομάζει ο William Emerson . Συχνά, έχει την αίσθηση ότι έχει εξοριστεί από τον κόσμο του πνεύματος, ότι τιμωρείται με το να πρέπει να γεννηθεί. Ακόμη κι όταν είναι συνειδητός ότι έχει συμφωνήσει να έρθει στη Γη, συχνά έχει μια αίσθηση απώλειας και μια συνοδή αίσθηση σύγχυσης, φόβου, θυμού, απογοήτευσης, προδοσίας, αηδίας ή απέχθειας. Η αίσθηση να είναι στο σώμα περιγράφεται ως χονδροειδής, αηδιαστική, πυκνή σε αντίθεση με την εμπειρία να είναι εντελώς πνεύμα που την περιγράφουν σαν εντελώς καθαρή, εκλεπτυσμένη, τέλεια.
Η έλλειψη διαθεσιμότητας, ο χωρισμός, η υιοθεσία.
Όταν η μητέρα δεν είναι διαθέσιμη για το παιδί της, το παιδί παίρνει το ρόλο της και μεγαλώνει πριν της ώρας του (πρόωρη ανάπτυξη του εγώ). Το παιδί, λόγω της εγκατάλειψης, συχνά βρίσκει τον κόσμο εχθρικό και για να επιβιώσει δημιουργεί ένα χωριστό εγώ πριν την ώρα του – μερικές φορές σε ηλικία ημερών. Από τη μια η στρατηγική αυτή του επιτρέπει να επιβιώσει αλλά ταυτόχρονα φέρνει υπερβολική επαγρύπνηση και ανησυχία στη θέση της ηρεμίας και της ασφάλειας που προσφέρει η πρωτογενής σχέση μητέρας και παιδιού.
Στην υιοθεσία, ακόμη κι αν αυτή η στρατηγική δεν είναι αναγκαία πια, το παιδί δεν το αντιλαμβάνεται. Ο φόβος ότι ο προστάτης του μπορεί να εξαφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, το κάνει να παραμένει σε συνεχή επαγρύπνηση και συνεχώς τεστάρει το περιβάλλον. Πολλοί νιώθουν ότι δεν μπορούν να στηρίζονται σε κανέναν πέρα από τον εαυτό τους. Χάνουν αυτό που δεν θα ξανακερδίσουν ποτέ τους.
Πολλοί παρουσιάζουν ψυχοσωματικά συμπτώματα ή χρόνιες ασθένειες που άρχισαν στα παιδικά τους χρόνια και συνεχίστηκαν κι όταν ενηλικιώθηκαν: ημικρανίες, στομαχόπονους, πονοκεφάλους, άσθμα, και αλλεργίες, τραυλισμό, τικ και δερματικές παθήσεις.
Η Rollo May μίλησε για τη στενή σχέση της γαστροεντερικής λειτουργίας με την επιθυμία για φροντίδα, υποστήριξη και αγάπη και που συνδέεται γενετικά με τη θρέψη της μητέρας.
Ο φόβος δεν οδηγεί στην αρρώστια αν ο οργανισμός μπορεί να αντιδράσει επιτυχώς. Αν, όμως, ο άνθρωπος παραμένει σε μια ανεπίλυτη σύγκρουση, ο φόβος αλλάζει, γίνεται νεύρωση με τα συνοδά ψυχοσωματικά συμπτώματα.
Εμετοί, διάρροια, πονοκέφαλοι, αυπνία και κατάθλιψη είναι τα επακόλουθα, όταν το παιδί που το έχουν χωρίσει από την μάνα του ή ο υιοθετημένος ψάχνει να βρει την φυσική μητέρα του κι αυτή τον απορρίπτει επειδή το γεγονός αυτός ξαναξυπνά τα σωματικά και συναισθηματικά ίχνη μνήμης και την αρχική οργανική αντίδραση στην εγκατάλειψη.
Η αβεβαιότητα κατά πόσο η μητρική φιγούρα θα μείνει ή όχι εκδηλώνεται με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες συμπεριφορές: Επιθετικότητα/ προκλητική συμπεριφορά ή απόσυρση.
Συχνά εκδηλώνονται κρίσεις την ημέρα των γενεθλίων τους που ενώ ξεκινούν ωραία, τελικά σαμποτάρουν το πάρτι τους γιατί ποιος θα ήθελε να γιορτάσει την ημέρα που αποχωρίστηκαν από την μητέρα τους;
Ή όταν ο χωρισμός ή η υιοθεσία έγινε αργότερα υπάρχει ένταση ανάμεσα στην ημέρα των γενεθλίων και την ημέρα χωρισμού. Ή όταν γίνει μετά από μήνες εμφανίζεται η ίδια κατάσταση τον αντίστοιχο μήνα. Σημαντικές σχέσεις όπως φιλίες, έρωτας, γάμος ή καριέρα τερματίζονται ή περνούν κρίση τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα.
Άλλα προβλήματα συμπεριφοράς είναι η κλοπή και η συσσώρευση, η ανάγκη να έχουν τον έλεγχο, τα ψέματα κλπ.
Οι συμπεριφορές αυτές είναι μεταφορές της παλιάς εμπειρίας εγκατάλειψης των παιδιών αυτών. Η καταστροφική συμπεριφορά είναι ο τρόπος που το παιδί χρησιμοποιεί στην προσπάθειά του να φέρει την προσοχή του ενήλικα στον πόνο του. Μέσα του νιώθει χάος, έτσι δημιουργεί και χάος έξω. Ο γονιός που δεν μπορεί να το καταλάβει, αντιδρά με τρόπο απορριπτικό και έτσι το παιδί επιβεβαιώνει τις αρχικές του αυτοεπικρίσεις ότι κανείς δεν το καταλαβαίνει κλπ. Και την επανάληψη του προτύπου.
Το παιδί που θα κάνει απόσυρση, χάνει το κέντρο του, δημιουργεί έναν ψεύτικο εαυτό, μια υπερβολική persona , που το παιδί πιστεύει ότι θα το προστατεύσει από παραπέρα απόρριψη και εγκατάλειψη. Η μάσκα γίνεται ταυτότητα και το παιδί χάνει τον εαυτό του: Έξω είναι ευγενικό, συνεργάσιμο, γοητευτικό, το καλό παιδί που δεν λέει ποτέ όχι, μέσα του είναι γεμάτο πόνο και φόβο ότι αν δεν επαγρυπνά το εγκαταλελειμμένο, ανεπιθύμητο παιδί που πέθανε θα έρθει στην επιφάνεια.
Το εγκαταλελειμμένο, υιοθετημένο ή με ανάδοχους γονείς παιδί βλέπει την θετή του μητέρα είτε σαν μητέρα σωτήρα είτε σαν μητέρα που εγκατέλειψε κι έτσι συχνά έχει αμφιθυμία: άλλοτε είναι υπάκουο και άλλοτε εχθρικό. Αν η θετή μητέρα είναι η ίδια ανασφαλής για το αν είναι μητέρα τότε το παιδί ασκεί μεγάλη δύναμη επάνω της. Η κακιά «θετή» μητέρα στο κάτω κάτω δεν είναι η «πραγματική» μητέρα και το παιδί δεν χρειάζεται να δίνει σημασία. Πιθανόν η μητέρα να ενδίδει και να επιτρέπει για να κερδίσει την αγάπη. Ή αν νιώθει απόρριψη μπορεί να θυμώσει και να είναι απορριπτική αρχίζοντας έναν νέο κύκλο.
Ή το παιδί μπορεί αν του πουν ότι είναι πολύ “ special ” να νιώθει ότι πρέπει να είναι τέλειο για να διατηρήσει την αγάπη και την αποδοχή των γονιών του και έτσι να ασκεί μεγάλη πίεση στο παιδί το οποίο νιώθει ότι πρέπει να ανταποκριθεί επιτυχώς στις προσδοκίες, πολλές φορές υπερβολικές, που δεν ικανοποιούνται πάντα, αφήνοντας, έτσι, στο παιδί ένα αίσθημα ανεπάρκειας, ακαταλληλότητας, αναξιότητας και γι’ αυτό δεν κατάφεραν να έχουν την φυσική τους μητέρα. Δηλ. « ή θα είσαι καλός/ή ή θα σε ξεφορτωθούμε
Αυτή η αίσθηση του πρέπει να είσαι καλός/ή για να σε κρατήσουμε παίρνει ακόμη χειρότερες διαστάσεις στο θέμα της αγάπης. Πολλά παιδιά που η φυσική τους μητέρα τα έδωσε στην υιοθεσία επειδή τα αγαπούσε ή τα εγκατέλειψε επειδή έκρινε ότι δεν μπορούσε να προσφέρει το καλύτερο δημιουργούν ένα πρότυπο του τύπου: «Αν σ’ αγαπάνε σ’ εγκαταλείπουν!», πράγμα που δημιουργεί ένα δίλημμα και στον γονιό του τύπου: «Αν πω ότι η μαμά σου σε αγαπούσε γι’ αυτό σε έδωσε» μήπως άθελά της ενεργοποιήσει την εξίσωση ΑΓΑΠΗ = ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ. Η μητέρα που αγαπά το παιδί δεν το δίνει. Πολλές φυσικές μητέρες επίσης παλεύουν μ’ αυτό το αίσθημα και κάποιες από αυτές παρά το γεγονός ότι είναι γόνιμες δεν συλλαμβάνουν ξανά.
Το δίλημμα για τα παιδιά είναι έντονο γιατί από τη μια θέλουν τόσο πολύ την αγάπη και από την άλλη η αγάπη φαίνεται επικίνδυνη. Έτσι, αρχίζει μια διαδικασία αποστασιοποίησης από τη σύνδεση με την μητέρα: Τα αισθήματα είναι ρηχά, υπάρχει ένα μούδιασμα.
Η υιοθεσία δεν είναι η καλύτερη κοινωνική λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Η σύνδεση του μωρού με την μητέρα φαίνεται να είναι σε επίπεδο φυσιολογίας, συναισθήματος, σε μυστικιστικό, πνευματικό επίπεδο και στο διηνεκές.
Ο χωρισμός δημιουργεί προβλήματα εγκατάλειψης, απώλειας, απόρριψης, εμπιστοσύνης, πίστης, ντροπής και ενοχές, προβλήματα οικειότητας, ταυτότητας και δύναμης ή ελέγχου.
Η ευαίσθητη θέση που θα πάρουμε όλη μας απέναντι σ’ αυτό το τόσο λεπτό θέμα της ζωής και η θεραπεία στο επίπεδο που κάθε τραύμα έχει δημιουργηθεί μπορεί να φέρει ειρήνη στον πολύτιμο αλλά εύθραυστο πλανήτη μας.
Να θυμόμαστε ότι κατά κάποια αναλογία ο καθένας από εμάς είναι έγκυος με την δική μας ψυχή και η ευθύνη που έχουμε είναι να φροντίσουμε την ψυχή μας με τον ίδιο τρόπο που μια γεμάτη αγάπη μητέρα θα φρόντιζε το έμβρυό της. Κι όπως στη γέννα ένα παιδί γεννιέται, έτσι και στο τέλος της δικής μας ζωής η δική μας ψυχή θα αποδοθεί. Η δική μας αγάπη και φροντίδα της ψυχής μας σ’ αυτή την περίοδο κύησης που ζούμε σήμερα είναι η εγγύηση να δούμε πολύ πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στο μέλλον.
πηγή

http://ariadni144.wordpress.com/2011/05/12/i-endomitria-zoi-kai-i-simasia-tis-stin-zoi-tou-anthropou/

Βενιζέλειο κοινοβουλευτικό πραξικοπηματάκι

Έργα και ημέρες συνταγματολόγου Μπένυ σχετικά με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων:

α) 08/2011: ορίζεται ως απλή διοικητική επιτροπή.
β) 12/2011: προτείνεται ο Ευγένιος Γιαννόπουλος (πρόεδρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας), ψηφίζεται από ΠΑΣΟΚ μόνο.
γ) 12/2011: Διορισμός μελών και ενεργοποίηση (έναρξη πληρωμής αμοιβών) με...
Υπουργική απόφαση.
δ) 01/2012: προτείνεται τη μετατροπή της μόλις ψηφισθείσας Ε.Ε.Ε.Π. σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, με όλα τα προνόμια που ορίζει η νομοθεσία.

Το Θέμα με την αναβάθμιση της επιτροπής παιγνίων σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή έχει λάκκο. Διότι αν... επρόκειτο για τοποθέτηση (του κ. Γιαννακόπουλου) σε Ανεξάρτητη Αρχή, ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι γίνεται από τη διάσκεψη των προέδρων με εισήγηση του προέδρου της Βουλής και πλειοψηφία 4/5 – πλειοψηφία δηλαδή που δεν θα εξασφάλιζε, όπως προκύπτει από την στάση των κομμάτων!

Πέρα από αυτό και την αμοιβή του κ. Γιαννακόπουλου με 9 χιλιαρικάκια μηνιαίως, ο Ευ. Βενιζέλος στο πολυνομοσχέδιό του που κατατέθηκε στη Βουλή, στη μία η ώρα το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου, έβαλε το άρθρο 7, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας». Η παράγραφος 10 του άρθρου 7 ασχολείται με τη διοικητική αρχή Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Στην ακριβώς επόμενη παράγραφο, την 11, αναφέρεται ότι «με απόφαση της αρχής μπορεί να ιδρύονται παραρτήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο για την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων της».

Έχουμε και τους τοπικούς παράγοντες του κόμματος δηλαδή να διορίσουμε στις τοπικές επιτροπές, με αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής!!

Και πάμε στην παράγραφο 12 που λέει: «Κατά τη διάρκεια της θητείας των μελών της Ε.Ε.Ε.Π. αναστέλλεται η άσκηση οποιουδήποτε δημόσιου λειτουργήματος καθώς και η άσκηση καθηκόντων σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. και σε νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Όμως, ακριβώς μετά, η παράγραφος 12 αναφέρει: «Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η άσκηση καθηκόντων μέλους διδακτικού προσωπικού Α.Ε.Ι. και η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος»!!
Όλως τυχαίως στην Επιτροπή διορίσθηκαν 4 δικηγόροι, και 2 πανεπιστημιακοί.
Με τις πέτρες ρε… με τις πέτρες.
από το καλύβα ψηλά στο βουνό μοντάζ το Γρέκι
Τα κόμματα που χθες ξεγελάστηκαν από τον Βενιζέλο και σήμερα κοροϊδεύονται και εμπαίζονται για δεύτερη φορά θα αρκεστούν στον ρόλο του κομπάρσου που ο Βενιζέλος τους επιφυλάσσει; Ή θα παριστάνουν ότι δεν το βλέπουν επειδή και καλά το ν/σ είναι πολύ μεγάλο;

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν εκπλήξεις για όσους γνωρίζουν. Επιβεβαιώνουν τη φήμη του Βενιζέλου ως «ικανού για όλα».

 http://apneagr.blogspot.com/
 
 

Δοσίλογοι και μασόνοι… καλό βράδυ

Πόσο τυχαία θα μπορούσε σήμερα να είναι η απεργία των δημοσιογράφων; Μας έβαλαν και κάναμε απεργία και εμείς οι βλάκες αράξαμε στις καφετέριες και το μόνο που συζητήσουμε ήταν τι θα γίνει με τα οφειλόμενα που διεκδικούμε.
Κανείς δεν νοιάστηκε για την τρόικα που έφτασε χθες με άγριες διαθέσεις, κανείς δεν νοιάστηκε για την πορεία του κόσμου στο Σύνταγμα.
Κανείς δεν....
νοιάζεται για τις επόμενες μέρες; Όλα σήμερα έγιναν στα βουβά λες και δεν συνέβησαν ποτέ.
Το Πινάκιο όμως δεν μπορεί να μείνει απλός θεατής στα γεγονότα και στις στιγμές που η Ελλάδα αλλάζει ρότα.


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 1.000.000 είναι οι άνεργοι, αλλά όλοι ξέρουμε πως είναι πολλοί περισσότεροι. Θα πει κανείς αφού είναι τόσο πολλοί γιατί κατέβηκαν να διαδηλώσουν σήμερα μόνο 7000 άτομα;
Η απάντηση είναι απλή. Τον κόσμο τον φοβέρισαν και τον κατατρόμαξαν το περασμένο καλοκαίρι. Οι προβοκάτορες, οι μασόνοι μπορούν σήμερα να νιώθουν ευτυχισμένοι για την έως τώρα επιτυχία τους, γιατί η επιτυχία γι’ αυτούς είναι η δική μας σιωπή και ανέχεια στα μεσαιωνικά βασανιστήρια που μας ασκούν.
Η απάντηση η δικιά μου προς αυτούς είναι ο στίχος του ποιητή πως «ο Ήλιος για να γυρίσει θέλει δουλειά πολύ» . Και δυστυχώς γι’ αυτούς η δουλειά γίνεται από τις υγιείς και ανεξάρτητες φωνές, ακόμη και αν αυτές προέρχονται από blogs.
Μασόνοι, δοσίλογοι και τυχοδιώκτες κοιμηθείτε σήμερα, αλλά η ανέχεια του λαού έχει όρια. Καλό σας βράδυ.

http://pinakio.blogspot.com/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_9473.html

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ…!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Τι συμβαίνει και δεν μιλάει ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ για όλα αυτά που γίνονται κάθε μέρα γύρω μας τα οποία ταχύτατα, από την μία «εντάσσουν» την Ελλάδα υπό τον έλεγχο διεθνών οικονομικών κέντρων και από την άλλη υποβαθμίζουν τον λαό της σε επίπεδα Βουλγαρίας…;


Όλα εμπεριέχονται στην φράση του αείμνηστου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ «ανήκουμε στη δύση»…!!!

Σε αυτή την φράση πατάει ο Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και προχωράει βάσει σχεδίου το οποίο προβλέπει την πλήρη «υποταγή» της χώρας στη « δύση»…!!!

Όταν συστάθηκε το Ελληνικό κράτος από τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ το 1827, τότε αποφασίστηκαν οι δύο βασικοί άξονες της λειτουργίας του νέου κράτους:
Πολιτικά η Ελλάδα να συντονίζεται από τις, ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ και ΓΕΡΜΑΝΙΑ, εξ’ού και η επιβολή της βασιλείας στην Ελλάδα.
Ενώ η θρησκευτική διοίκηση της Ελλάδας εντάχθηκε στην ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία με εγγυήτρια δύναμη την ΡΩΣΙΑ και με θρησκευτικό κέντρο το Αγιον Ορος, γι' αυτό υπήρχαν σ αυτό και Ρωσικά μοναστήρια.
Απο τότε, σαν διαχρονικός εχθρός της Ελλάδας, προσδιορίστηκε ότι θα είναι η Τουρκία, και έτσι θα δικαιολογούνται και οι δαπάνες για εξοπλισμούς.

Ο πολιτικόςσυντονισμός της χώρας απο τις παραπάνω εγγυήτριες δυνάμις, καθορίζει γενικά και την πολιτική που πρέπει να ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση στους βασικούς άξονες όπως:
Παιδεία ( υποχρεωτική η Αγγλική γλώσσα).
Οικονομία ( σήμερα PSI).
Άμυνα ( προμήθεια οπλικών συστημάτων).
Ενέργεια (επιβολή μεγάλων πετρελαιϊκών εταιρειών και μη αξιοποίηση του πλούτου έως σήμερα).
Υγεία ( προμήθεια φαρμάκων και μηχανημάτων)
Διοίκηση (επιβολή Βασιλείας)
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το μόνο που επετεύχθη τα 200 περίπου χρόνια της νεώτερης ιστορίας της χώρας σύμφωνα με τα παραπάνω, ήταν να απεγκλωβιστούμε οριστικά το 1974 με το δημοψήφισμα που πραγματοποίησε ο αείμνηστος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ απο τη Βασιλεία...!!!

Με τον καιρό λόγω ισχυροποίησης (τσαμπουκά), οι Ηνωμένες Πολιτείες, εντάσσονται μετά τον Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ σαν προστάτιδες δυνάμεις της Ελλάδος.

Τι έκανε ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και βρέθηκε στο περιθώριο σε αυτή την περίοδο;

Προσπάθησε να διασπάσει την «υποταγή» στο ενεργειακό, κοιτάζοντας προς την ΡΩΣΙΑ με τον αγωγό ΜΠΟΥΡΓΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
Άρχισε να συζητάει με την COSCO , κοιτάζοντας προς την ΚΙΝΑ.
Αντέδρασε στην «υποταγή» της Κύπρου στο σχέδιο ΑΝΝΑΝ.
Ενίσχυσε οικονομικά το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και απέχτησαν τουρκική υπηκοότητα οι Μητροπολίτες για να μπορούν να λειτουργούν, ενώ άρχισε να συζητείται η επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά τίθεται το μεγάλο ερώτημα;

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ έφυγε μόνος του, η τον έδιωξαν;
Η απάντηση που θα μπορούσε να δώσει ο κάθε λογικός άνθρωπος είναι ότι συμβαίνουν και τα δύο μαζί , δηλαδή,

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ από την μία έφυγε μόνος του, γιατί γύρω του είχε πολιτικούς μικρού βεληνεκούς που κοίταζαν απλά να «κάνουν την δουλειά τους»,
Από την άλλη τα έβαλε με τη "δύση" και με τους διεθνείς και ντόπιους "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ "και τον τελείωσαν.

Οπότε οι επιλογές του ήταν δύο:
Παραμένει στο πολιτικό παιγνίδι και αποδομείται πλήρως με πιθανή κατάληξη σε ειδικά δικαστήρια για αμαρτίες άλλων.
«Αυτοκτονεί» εάν ευσταθούν οι πληροφορίας που είχαν δημοσιευτεί κατά καιρούς.
Από την στιγμή που «βγήκε» ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ από τα πράγματα μπήκαν σε ισχύ δύο βασικά σχέδια:
· Το ένα προέβλεπε την ταχύτατη απαξίωση της ΕΛΛΑΔΑΣ και του Ελληνικού Λαού, μιας χώρας και ενός Λαού, που ενώ ήταν πολύ μικρή κατάφερε και τέλεσε τους καλύτερους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ στην ιστορία τους.
· Το δεύτερο προέβλεπε την αποδόμηση της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας, «χτυπώντας» στην καρδιά της, που είναι το Αγιον Όρος μέσω του Ηγουμένου Εφραίμ.


Αυτά για την ιστορία και για να καταλάβουμε ποιοί και πως ελέγχουν την όμορφη Ελλαδίτσα μας …!!

thoureios.blogspot.com

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/01/blog-post_6582.html

Πόσο ηλίθιος πρέπει να είναι κάποιος, όταν..

ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Ανοίγουν την Κερκόπορτα στους Τούρκους!
Μιλούν για τα 200 εκ. της PROTON και κρύβουν 15 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ των άλλων τραπεζών που αποκαλύπτει η Black Rock!
Αντί να ζητήσουν αντίστοιχα τα θαλασσοδάνεια από τις άλλες διοικήσεις των τραπεζών, ανοίγουν την κερκόπορτα στους Τούρκους «επενδυτές»!
«Θαλασσοδάνειο» μαμούθ σε επιχειρηματία βρέθηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά το αποσιωπούν!


Του Λουκιανού Κάλλιμπαν
Τρεις… «σκελετούς» στο μπαούλο του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος βρήκαν οι ελεγκτές της BlackRock, οι οποίοι έλεγξαν τις τράπεζες και συνέταξαν ειδική έκθεση για την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία θα κοστίσει συνολικά στο σύστημα περί τα 15 δισ. ευρώ.


Το περιεχόμενο της έκθεσης έχει κλονίσει τους τραπεζίτες, τον άνθρωπό τους, τον μεταβατικό πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμου, αλλά και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γεώργιο Προβόπουλο. Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες, οι ελεγκτές της BlackRock έχουν καταθέσει το πόρισμά τους, έχει γίνει η μελέτη της έκθεσης και έχει επιβληθεί αυστηρή απαγόρευση σε οποιαδήποτε διαρροή.
Οι ειδικοί της BlackRock όμως δεν έχουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις και δεσμεύσεις. Γι’ αυτό κι έχουν μιλήσει σε στελέχη οίκων αξιολόγησης, όπως είναι η «Standard & Poor’s» λίγο πριν από την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών χωρών.


Τρία ευρήματα
Όταν μιλούν για την ελληνική κρίση αναφέρονται και στην επικείμενη κρίση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα και χρησιμοποιούν τρία επιχειρήματα:
1. Τα προβλήματα του προκαλούν τα μετοχοδάνεια, τα οποία μοιράστηκαν αφειδώς σε φίλους και κολλητούς αλλά δεν εξυπηρετούνται.
2. Οι οξυνόμενες επισφάλειας από δάνεια που βρίσκονται ήδη στα «κόκκινα» και δεν εξυπηρετούνται.
3. Οι συνέπειες της υποκεφαλαιοποίησης μετά τις μειώσεις στα assets και την ανώμαλη προσγείωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Από κει και πέρα, ωστόσο, προκύπτουν και ερωτήματα. Οι εμπειρογνώμονες της BlackRock κάνουν αυτές τις διαπιστώσεις και δεν αποκλείουν ντόμινο εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα.


Η «Bain» και οι Τούρκοι
Την ίδια στιγμή, η Τράπεζα της Ελλάδος έρχεται να αναθέσει σε μια ακόμα ξένη εταιρεία συμβούλων, τη «Bain & Co» τη διαδικασία υποβολής επιχειρηματικών σχεδίων των εμπορικών τραπεζών ως το 2013, καθώς και τα σχέδια ενίσχυσης της κεφαλαιακής βάσεώς τους. Τυχαίο;
Μήπως είναι σύμπτωση ότι η «Bain & Co» δραστηριοποιείται έντονα στην Τουρκία;
Μήπως επίσης είναι σύμπτωση πως για μία από τις τρεις τράπεζες που είναι στα «κόκκινα» σύμφωνα με τη «BlackRock» υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το τουρκικό Μετοχικό Ταμείο Στρατού (που αποτελεί και την τρίτη ισχυρότερη οικονομική δύναμη της γείτονος);
Συνδέεται όλο αυτό παιγνίδι με τις υποθηκεύσεις εδαφών που προορίζονται για γεωργική, βιοτεχνική και βιομηχανική εκμετάλλευση;


Κι αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι πίσω από την Τράπεζα της Ελλάδος κρύβονται πλέον διά Νόμου οι εμπορικές τράπεζες, οι οποίες συμμετέχουν και ελέγχουν το μετοχικό της κεφάλαιο αντί του κράτους, κάτι πολύ σοβαρό παίζεται…

Αναμένονται υπεύθυνες απαντήσεις από τόσο από τον κ. Λουκά Παπαδήμο, όσο και από τον κ. Γιώργο Προβόπουλο. Κι αυτό θα πρέπει να γίνει γρήγορα πριν αρχίσουν να μιλούν κακές γλώσσες από τις τρεις «κόκκινες» τράπεζες ή από κάποιες άλλες που δεν μπορούν να προχωρήσουν στα κοινά τους όνειρα. Κρίμα δεν είναι;

olympia.gr με πληροφορίες από newsbomb.gr


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_5324.html

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΦΟΡΙΩΝ. ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Του Γιάννη Κανελλάκη
 

Φάκελοι με διευθύνσεις και ονόματα, εφοριακών με βίλες, κότερα, πισίνες και off-shore εταιρείες υπάρχουν στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπονή, όπως έγραψε και σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα «Έθνος» (7.1.2012) και έβαλε φωτιές στα λαμόγια των εφοριών.  Βίλες κάστρα με πισίνες που ανήκουν σε υπαλλήλους εφοριών που ο μισθός τους δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ το μήνα, φαντάζουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά όλες τις περιπτώσεις υπαλλήλων όλων των εφοριών στην Ελλάδα που εκβίαζαν επιχειρηματίες... όταν πήγαιναν να τους κάμνουν οικονομικό έλεγχο.  Οι ελεγκτές εφοριών αδίστακτοι, ως νταβατζήδες, των επιχειρηματιών εμφανίζονταν σε καταστήματα και με προκλητικότατο τρόπο ζητούν μεγάλης αξίας χρηματικά ποσά για να μην τους κόψουν πρόστιμα  για δήθεν παραβάσεις, που βεβαίωναν εκείνη την στιγμή.
 
Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη , σε πολλές μεγάλες πόλεις, σε νησιά αλλά και σε πολλά χωριά , ελεγκτές εφοριών έχουν υψώσει πολυτελή σπίτια και όλοι αναρωτιούνται πόσο βαθειά είναι χωμένοι , αυτοί οι ελεγκτές εφοριών, στη σήψη και στη διαφθορά. Σε πολλά χωριά μάλιστα ελεγκτές εφοριών κάνουν απίστευτες αγορές ή φτιάχνουν πετρόχτιστα σπίτια με ειδικούς φωτισμούς από τα ποσά που αρπάζουν κατά την διάρκεια των ελέγχων σε επιχειρήσεις, καταστήματα και οτιδήποτε άλλο επισκέπτονται να ελέγξουν. Πολλοί μάλιστα προσπαθούν να καταξιωθούν στα χωριά τους μέσα από λαμαρίνες «πολυτελών»  αυτοκινήτων ή με το να επισκέπτονται ελληνικά σαλέ για τα σαββατοκύριακά τους.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν όλοι οι υπάλληλοι εφοριών σε όλη την επικράτεια που έχουν περιουσία η οποία δεν δικαιολογείται με τους μισθούς που παίρνουν από την δουλειά τους.  Κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν εξαπολυθεί σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά, και να καταγράφουν νεόκτιστα πολυτελή σπίτια τα οποία κατασκευάστηκαν από ελεγκτές εφοριών και θα τους ζητήσουν να τους εξηγήσουν που βρήκαν τα χρήματα και τα κατασκεύασαν. 

Άντρες του ΣΔΟΕ είπαν  ότι από την στιγμή που ελεγκτές εφοριών δεν θα δικαιολογήσουν την περιουσία που απέκτησαν και με τι χρήματα, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους, θα γίνουν συλλήψεις, και θα τους επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα.  Η εντολή αυτή έχει δοθεί και από υπηρεσίες του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμα , ο οποίος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θέλει να χτυπήσει την διαφθορά και τη σήψη ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα και σε υπαλλήλους όπως ελεγκτές εφοριών, πολεδομιών, δασαρχείων, και άλλων δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι πλουτίζουν από εκβιασμούς κατά την διάρκεια των ελέγχων, ή κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
 
Την ίδια στιγμή που η μπόχα, η σήψη και η διαφθορά οργιάζουν στην χώρα μας άλλοι συνάνθρωποί μας από την πλευρά της Εκκλησίας αλλά και του περιφερειακού Τύπου παίρνουν πρωτοβουλίες για δενδροφυτεύσεις  σε περιοχές της Αρκαδίας όπου το 2010  πυρκαγιές κατέκαψαν ολόκληρες εκτάσεις στο δυτικό τμήμα του Μαινάλου. Η εκστρατεία για την δενδροφύτευση με εθελοντές μικρά παιδιά ήταν της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας το οποίο διέθετε και φυτευτικό υλικό.  Στο προσκλητήριο αυτό δυστυχώς δεν φάνηκε κανένας ηλικιωμένος για να  βοηθήσει  στην προσπάθεια αναδάσωσης της περιοχής Αρκαδίας που κάηκε από τις πυρκαγιές.
 
Το θέμα προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα της μηνιαίας εφημερίδας του νομού Αρκαδίας  «Γορτυνία» από την ιδιοκτήτρια και διευθύντρια Πένυ Καλύβα η οποία έδωσε το παρόν στον τόπο της δενδροφύτευσης,  και μάλιστα όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, διακρίνεται στην πρώτη σελίδα να παραδίδει δενδρύλλια τα οποία φυτεύει ο ίδιος ο Μητροπολίτης.   Η συμπαράσταση της εφημερίδας και της κ. Καλύβα στον αγώνα αυτό, όπως και σε άλλους αγώνες για την ανάπτυξη της περιοχής, επικροτήθηκε από πολλούς συμπολίτες μας, επιστήμονες, βουλευτές κ.α. τόσο στον νομό Αρκαδίας όσο και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου φθάνει η «Γορτυνία» . Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας διακρίνονται επίσης μικρά παιδιά που με αγάπη και λατρεία για τη φύση φυτεύουν μικρά δέντρα υπό την επίβλεψη του μητροπολίτη. Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή ούτε εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης (εκτός από τον Δήμο Γορτυνίας), ούτε άλλοι σύλλογοι ή κοινότητες, αλλά και λαμόγια εφοριακοί που κτίζουν βίλες έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον για την αναδάσωση της καμένης Γορτυνίας.
 
Τα παιδιά, ο Μητροπολίτης αλλά και η εφημερίδα «Γορτυνία» έστειλαν , όπως είπαν και πολλοί συνάδελφοι ένα μήνυμα οικολογικό για σεβασμό στη φύση και του περιβάλλοντος. Ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων, όπως γράφει και η κ. Καλύβα,   προς την κατεύθυνση του εθελοντισμού αλλά και μία απάντηση σε αυτούς που κατά καιρούς έχουν βάλει φωτιά στο όμορφο ελατοδάσος του Μαινάλου. Ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια αυτή και από όλους εμάς.


 http://agioritikovima.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/01/blog-post_8418.html

Αρχαία χρυσά αντικείμενα αποδυκνείονται… μοντέλα αεροσκαφών!




Τα αντικείμενα βρίσκονται στο Smithsonian National Museum στη Washington DC και στο Gold Museum της Bogota, Colombia
Τη δεκαετία του 1950, αμερικανοί μελετητές έλαβαν μια σειρά από αρχαία αντικείμενα τουλάχιστον 1.000 ετών (ανάμεσά τους χρυσά αντικείμενα που έμοιαζαν με αεροπλάνο), από την κολομβιανή κυβέρνηση για τα μελετήσουν περισσότερο στις ΗΠΑ. Το συμπέρασμα των αμερικανών αρχαιολόγων ήταν ότι τα ευρήματα δεν ήταν παρά “στυλιζαρισμένα τελετουργικά πουλιά” ή “κοσμήματα”. Τα αντικείμενα προέρχονταν από τον αρχαίο πολιτισμό Quimbaya, περιφέρεια Antioquia, Κολομβία.
Τη δεκαετία του 1970, παρακινημένος από τη θεωρία Erich Von Dänniken για τους “αρχαίους αστροναύτες”, ο βιολόγος-ζωολόγος Ivan T. Sanderson έκανε νέα ανάλυση στα αντικείμενα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν μοντέλα αεροσκάφων υψηλής ταχύτητας!
Ο Sanderson υποστηρίχτηκε και από τον Δρ Άρθουρ Poyslee, του αεροναυτικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης, που δήλωσε ότι τα αντικείμενα δεν αντιπροσώπευαν φτερωτά ζώα ή έντομα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν δύο Γερμανοί μηχανικοί αεροναυπηγικής, Algund Eenboom και Peter Belting, κατασκεύασαν ένα αντίγραφο από τα αντικείμενα, πραγματοποίησαν δοκιμαστική πτήση το 1997, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Ancient Astronaut Society στο Orlando, Florida. Το απίστευτο ήταν ότι ενώ είχαν διατηρήσει 100% πιστά την αεροδυναμική του αρχαίου αντικειμένου στην κατασκευή τους, αυτό πέταξε κανονικά! Αποδεικνύοντας έτσι ότι τα αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από 500 έως 800 μ.Χ ήταν αντίγραφα αεροσκαφών! Πως οι αρχαίοι άνθρωποι γνώριζαν λεπτομέρειες για αεροσκάφη με αεροδυναμικό σχήμα; Είχαν επισκέψεις ή φυλαγμένη γνώση από ανώτερο εξωγήινο πολιτισμό;



http://www.xfiles.gr/

AREA 51: Κάποιοι προσπάθησαν να μπουν και να μας δείξουν!




Η πιο μυστηριώδης και αυστηρά προφυλαγμένη από τα αδιάκριτα βλέμματα, βάση των αμερικανών, είναι η AREA 51. Εκεί σύμφωνα με ουφολόγους έχουν μεταφερθεί ιπτάμενοι δίσκοι, ενώ όποιος πολίτης προσπαθήσει να εισέλθει, έχουν άδεια μέχρι και να τον πυροβολήσουν! Βρίσκεται βόρεια στην πολιτεία της Νεβάδα και έχει “παρατσούκλια” όπως Dreamland, Paradise Ranch,Home Base, Watertown Strip, Groom Lake και Homey Airport.



http://www.xfiles.gr/2012/01/area-51-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1/

Εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη Γη και οι άνθρωποι τους έκαναν… Θεούς!

Μέσα στους Μύθους, τις Παραδόσεις, τις αφηγήσεις, αλλά και τις θρησκείες των Αρχαίων Πολιτισμών, υπάρχουν αναφορές για την επίσκεψη εξωγήινων οντοτήτων στη Γη. Επειδή αυτές οι εξωγήινες οντότητες ήταν πολύ ανώτερες σε σχέση με τον άνθρωπο, ονομάστηκαν θεοί, ημίθεοι και ήρωες, εμπλουτίζοντας τις Μυθολογίες και τις θρησκείες όλων των Πολιτισμών.


Ο σκοπός της επίσκεψης των εξωγήινων οντοτήτων – θεών ήταν να βοηθήσουν την Ανθρωπότητα με συγκεκριμένο τρόπο, για να επιταχύνει την εξέλιξή της. Στις παραδόσεις των αρχαίων Πολιτισμών αναφέρονται ονομαστικά οι Θεοί, οι οποίοι έδωσαν στην Ανθρωπότητα σαν βοήθεια τη νόηση και του δίδαξαν τα Μυστήρια, τις Τέχνες, τις Επιστήμες και τα Γράμματα. Μετέδωσαν στον άνθρωπο ορισμένα στοιχεία της λατρείας των άστρων και κυρίως του πλανήτη Αφροδίτη και του άστρου Σείριου. Ίχνη αυτής της απόκρυφης γνώσης συναντάμε σε Πολιτισμούς πολύ απομακρυσμένους χωροχρονικά, όπως στους Μάγια, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα, στις φυλές της Αφρικής κλπ.

Σύμφωνα με την Εσωτερική Παράδοση, οι Manasaputra (στα Σανσκριτικά manas είναι το μυαλό, putra σημαίνει γιος, δηλαδή γιος του μυαλού) ήρθαν στη Γη από την Αφροδίτη, πριν από εκατομμύρια χρόνια, για να βοηθήσουν την οικοδόμηση και εξέλιξη της Ανθρωπότητας. Από τον Σείριο ήρθε μια πολύ ανώτερη οντότητα, που εδρεύει στον Πλανήτη Αφροδίτη, για να βοηθήσει στην εξέλιξη του Ηλιακού Συστήματος. Γι’ αυτό οι Μανασαπούτρα δίδαξαν στους Ανθρώπους όχι μόνο την ηλιακή και πλανητική λατρεία, αλλά και τη λατρεία του Σείριου, καθώς και άλλων μεγάλων άστρων, όπως του Ανταρές ή Καρδιά του Σκορπιού (Θεά Σελκίτ στην Αίγυπτο), του Αλντεμπαράν ή Ματιού του Ταύρου (του Θεού Μιν στην Αίγυπτο), του Μπεντελγκές ή Δεξιού Ώμου του Ωρίωνα (του Όσιρι) ή των Πλειάδων. Αυτά τα άστρα, όπως και ο Σείριος του Μεγάλου Κυνός (ο Θεός ΄Ανουβις), αποτελούσαν μέρος των αστερισμών του λεγόμενου Κάθετου Ζωδιακού, σε αντιπαράθεση με τον οριζόντιο Ζωδιακό της γνωστής Αστρολογίας. Οι πυραμίδες σε Δύση και Ανατολή εξυπηρετούσαν την τέλεση των ανώτερων Μυστηρίων, που δίδαξαν αυτές οι εξωγήινες οντότητες-Θεοί, αλλά χρησίμευαν και σαν αστεροσκοπεία μεγάλης ακρίβειας.
Στη Βόρεια Αμερική οι παραδόσεις των Ινδιάνων Hopi αναφέρουν τους Kachina (Καχίνα), όντα εξωγήινα που προστάστευαν , συμβούλευαν και βοηθούσαν με υπεράνθρωπες δυνάμεις να υπερνικήσουν οι φυλές των Ινδιάνων δύσκολες καταστάσεις.

Οι Dogon (Ντόγκον), μια φυλή της Αφρικής που ζει στο Μαλί, έγιναν γνωστοί από τους Γκριόλ και Ντετερλίν, οι οποίοι για αρκετά χρόνια ερεύνησαν και έμαθαν αρκετά αποκαλυπτικά στοιχεία μέσα από τις παραδόσεις τους. Το καταπληκτικό είναι ότι μέσα στις παραδόσεις των Ντογκόν (οι οποίες έχουν αρκετές χιλιάδες χρόνια αρχαιότητας) υπάρχουν πολύ ακριβείς γνώσεις για το Σείριο Α, το Σείριο Β, αλλά και για πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος. Εδώ και λίγα χρόνια αυτές οι γνώσεις ανακαλύφθηκαν και από την επιστημονική κοινότητα, με τη χρήση πολύ εξελιγμένων ραδιοτηλεσκοπίων.
 Πολλές αφρικάνικες φυλές αναφέρουν μία κάθοδο οντοτήτων στη Γη, η οποία σηματοδοτεί και την αρχή της εξέλιξης:

Maasai: Ζευγάρια Θεών γέννησαν τον ανοιχτόχρωμο Ουράνιο λαό με αιώνια ζωή. Ο Θεός έστειλε μερικά παιδιά στη Γη.

Jaluo: Ο προπάτορας Αποντό κατέβηκε από τον Ουρανό με τη γυναίκα του και όλα τα αγαθά του πολιτισμού.

Madi-Moru: Οι πρώτοι άνθρωποι κατοικούσαν στον Ουρανό. Μέχρι που το γαλάζιο πουλί κατάφαγε τη σκάλα του Ουρανού, υπήρχε ζωηρή επικοινωνία με τη Γη.

Nyoro: Ο Θεός έστειλε το πρώτο ζευγάρι ανθρώπων από τον Ουρανό, όταν έπλασε τον κόσμο. Είχαν ουρά και γέννησαν δυο κορίτσια και ένα αγόρι και αυτά πάλι γέννησαν το χαμαιλέοντα, τον πατέρα της Ανθρωπότητας και το φεγγάρι.

ΠΥΓΜΑΙΟΙ Kivu: Ο γενάρχης της φυλής έπεσε από τον Ουρανό.

ΚΟΥΛΟΥΒΕ: Το πρώτο ζευγάρι ανθρώπων ήρθε με σπόρους, τσάπα, τσεκούρι, φυσερό κλπ. από τον Ουρανό.

Ashanti: Επτά άνθρωποι, πλασμένοι από τον Θεό κατέβηκαν από μια αλυσίδα στη Γη. Αφού γέννησαν εκεί ανθρώπους, επέστρεψαν στην Ουράνια πατρίδα τους. Στη θρησκεία τους λάτρευαν την Nyame (ουράνια θεότητα).

Αζτέκοι, Μάγια,΄Ινκα και οι άλλοι πολιτισμοί της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, αναφέρουν σαν προγόνους τους Θεότητες, οι οποίες ήταν υπεύθυνες για την εξέλιξη της κάθε φυλής. Γι’ αυτό το σκοπό ενσαρκώθηκαν σαν άνθρωποι-Βασιλιάδες, για να τους οδηγήσουν. Ο Viracocha, ο Manco Capac, ο Quetzalcoatl κλπ. ήταν κάποιοι από αυτούς. Γι’ αυτό και οι θρησκευτικές τους λατρείες και τα ημερολόγιά τους ήταν συντονισμένα με τις κινήσεις πλανητών, όπως η Αφροδίτη, άστρων, όπως ο Ηλιος κι η Σελήνη και αστερισμών, όπως ο Σείριος και ο Ωρίων.

Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των αρχαίων πολιτισμών είναι η Ουράνια βοήθεια από ανώτερα όντα, τα οποία πολλές φορές ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους, παίρνοντας την ανάλογη μορφή, για να βοηθήσουν στην πνευματική εξέλιξη της Ανθρωπότητας. Ο άνθρωπος αποτελείται από ένα ουράνιο μέρος, πνευματικό, εξωγήινο και με την κάθοδο και βοήθεια αυτών των εξωγήινων οντοτήτων – θεών προσπαθεί να το αναπτύξει. Κι από ένα γήινο μέρος, υλικό, το οποίο πρέπει να ελέγχει και να το θέτει στην υπηρεσία του ανώτερου.



xfiles.gr

http://www.katohika.gr/2012/01/blog-post_8817.html

ΣΑΡΟΝ: ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΟΠΟΥ ΟΜΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ταξιδευώντας στο Ιράν, συνάντησα κάπιον που επάνω που άκουσε ότι ήμουν Έλληνας, μου είπε την ακόλουθη συναρπαστική ιστορία. Στο Ιράν, στα βουνά κοντά στη Περσέπολη, υπάρχει ένα χωριό αποκαλούμενο Σάροο (Σάρον), όπου οι άνθρωποι μιλούν Ελληνικά μέχρι σήμερα. Μου είπε ότι επισκέφτηκε το χωριό ο ίδιος και άκουσε τους ανθρώπους εκεί να μιλάνε την Ελληνική γλώσσα. Η εξήγησή του ήταν ότι μετά που ο....
Αλέξανδρος επέστρεψε από τις Ινδίες, και αφού έκαψε την Περσέπολη, μερικοί από τους στρατιώτες του παρέμειναν πίσω και δημιούργησαν εκεί μιά αποικία ονόματι Σάρον. Αυτή η αποικία είναι σήμερα το χωριό Σάροο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η λέξη σάρον είναι αρχαία Ελληνική λέξη που σημαίνει σκούπα. Η λέξη σαρκά είναι παράγωγο της λέξης σάρον και χρησιμοποιείται στην Κύπρο μέχρι σημέρα και σημαίνει σκούπα. Το δε ρήμα ‘‘σαρώ’’ στη Κυπριακή διάλεκτο σημαίνει ‘‘σκουπίζω’’. Δεν είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το χωριό ο ίδιος, αλλά εάν αυτά που λέει ο φίλος μου στο Ιράν είναι αλήθεια, τότε αυτό θα ήταν ένα νέο έδαφος για τους γλωσσολόγους της Ελληνικής γλώσσας που ανακαλύπτετε, και ένας καινούριος τόπος για μακρινούς χαμένους Έλληνες να βρεθούν.



noctoc-noctoc

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_1037.html 

Γιώργος - Αστέρω Παπανδρέου (ΓΑΠ)

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)
 Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ massmedia-gr

Το μοιραίο πρόσωπο, που αδιαπραγμάτευτα και ύπουλα υποδούλωσε την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την τρόικα. Ο άνθρωπος που προσέβαλε το Σύνταγμα της Ελλάδας και τα θέσμια που αυτό προστατεύει με τα προδοτικά και αποτυχημένα μνημόνια που υπέγραψε, εξακολουθεί να επιδιώκει θώκους και αξιώματα, εκτός κι εντός της χώρας που κατέστρεψε.
Αντί να απολογείται ως κατηγορούμενος σε κάποιο ειδικό δικαστήριο, είτε με την κατηγορία της εξαπάτησης του ελληνικού λαού (βλ. άποψη Β. Κόκκινου, τέως προέδρου του Αρείου Πάγου), είτε με την κατηγορία για εσχάτη προδοσία (βλ. μηνύσεις: του ιατρού Δ. Αντωνίου, και των ψυχολόγων Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου) έχει το θράσος να θεωρεί εαυτόν «σωτήρα της Ελλάδας» και «θύμα» των εκδοτικών (κι άλλων) συμφερόντων.
Αν αυτά που λέει ο νεοταξικός ΓΑΠ (και οι τσανακογλείφτες που έχει γύρο του) για τον εαυτό του τα πιστεύει, τότε μόνο ο ελληνικός κινηματογράφος μπορεί να μας βοηθήσει για να ερμηνεύσουμε με ακρίβεια το τι του συμβαίνει: Ο άνθρωπος «τα έχει χάσει» και συμπεριφέρεται σαν την Αστέρω. Το αρκτικόλεξο ΓΑΠ αποχτά νέα σημασία: Γιώργος – Αστέρω Παπανδρέου.
Παρόλα αυτά, οι πολίτες δεν του αναγνωρίζουν το ακαταλόγιστο, το αντίθετο…

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:





http://massmedia-gr.blogspot.com/2012/01/blog-post_13.html#more

Πως "έδιωξαν" 64 δισ. ευρώ από την χώρα για να την "αιχμαλωτίσουν"

Image

H οικονομία είναι πάνω απ'όλα κλίμα και όταν το κλίμα καταστρέφεται από μία κυβέρνηση που μιλά συνέχεια για "Τιτανικούς" και πτωχεύσεις και  διαρρέονται συνέχεια πληροφορίες περί "επικείμενης πτώχευσης" για να μας βάλουν στο Μνημόνιο, το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται οικονομικά γεγονότα που οι πραγματικές συνθήκες δεν.. δικαιολογούν.
Αυτή είναι η σύγχρονη ελληνική τραγωδία που αποτυπώνεται στην αποκάλυψη πριν λίγη ώρα της φυγής του κολοσσιαίου ποσού των 64 δισ. ευρώ που έφυγαν από την χώρα "τρομοκρατημένα" από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τα λόγια και τις πράξεις των υπουργών Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και Ε.Βενιζέλου και φυσικά του πρώτου και καλύτερου "εκτελεστή" της ήδη τραυματισμένης ελληνικής οικονονίας του Γ.Παπανδρέου "έφυγαν" από το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τα τέλη του 2009 μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου του 2011!
Τα στοιχεία για την φυγή των "τρομοκρατημένων" ελληνικών κεφαλαίων στο εξωτερικό, είναι ανατριχιαστικά: Οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες μειώθηκαν σταδιακά από τα 237,3 δισ. ευρώ στο τέλος του 2009, στα 172,8 δις. ευρώ στο τέλος του Νοεμβρίου του 2011.

Ιδιαίτερα στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου 2011, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές της Alpha Bank, όπως αναφέρεται στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας, η πτώση των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες κατά 15,7 δισ. ευρώ οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από την Τρόικα όχι μόνο για το 2012- 2013, αλλά ακόμη και για το 2016- 2030, και στην πολύ μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε όσον αφορά την καταβολή της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ του δανείου των 110 δισ. ευρώ στη χώρα μας.

Η δόση καταβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 αντί για το Σεπτέμβριο του 2011, υποχρεώνοντας το ελληνικό δημόσιο να αποσύρει όλες τις καταθέσεις του από τις ελληνικές τράπεζες για να εξυπηρετήσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, ενώ ταυτόχρονα σημειώθηκε εκροή ιδιωτικών καταθέσεων ύψους 15,7 δισ. ευρώ περιορίζοντας αναλόγως τις δυνατότητες χρηματοδότησης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.
Για το έγκλημα αυτό δεν θα λογοδοτήσει κανένας, όπως βέβια δεν λογοδότησε και δεν θα λογοδητήσει κανείς για το έγκλημα της διάθεσης των αποθεματικών των υγειών ταμείων στο Χρηματιστήριο το 1999-2000 από την κυβέρνηση Σημίτη. Όταν 100 οικογένειες και 500 λαμόγια άρπαξαν μέσω της απάτης του Χρηματιστηρίου τις αποταμιεύσεις των πολιτών.
Την ώρα λοιπόν πο η εγχωρια πολιτική και οικονομική ελίτ είναι έτοιμη να ξεπουλήσει την χώρα για 89 δισ. ευρώ (το ποσό που αναμένεται να εισπραχθεί συνολικά από την δανειακή σύμβαση), "έδιωξαν" με εύσχημο τρόπο 64 δισ. ευρώ απογυμνώνοντας το τραπεζικό σύστημα και "κόβοντας την ανάσα χρηματοδότησης" από την οικονομία. Θυμίζοντας τους παλιούς φεουδάρχες που έκεγαιν και ρήμαζν τη γη των ακτημόνων για να τους αναγκάσουν να την πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί και εν τέλει να την εγκαταλείψουν...
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2012/01/64.html

Η Γερμανία πλουτίζει, οι άλλοι… φτωχαίνουν

standard_poors_0320Oι 9 υποβαθμίσεις της Standard & Poors επιβεβαιώνουν και με τη «βούλα» των οίκων ότι η Γερμανία είναι ο μεγάλος κερδισμένος της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. «Συνολικά, το πιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα ήταν μια ξεκάθαρη διαφοροποίηση ανάμεσα στη Γερμανία και τις άλλες χώρες με ΑΑΑ. Η Γερμανία βγαίνει ως ξεκάθαρος νικητής, με σταθερές προοπτικές», εξηγεί ο Jacques Cailloux, επικεφαλής οικονομολόγος της Royal Bank of Scotland για την Ευρώπη. Την ίδια ακριβώς διαπίστωση έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και το περιοδικό Spiegel. Σε άρθρο του με τίτλο: «Κερδίζοντας από τον πόνο: Ευλογία για την Γερμανία η ευρωπαϊκή κρίση» επιβεβαίωνε περίτρανα πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης, ευνοείται από την κρίση χρεών που πλήττει τον πολύπαθο Νότο. Το περιοδικό εξηγούσε πως η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης έχει αναδειχθεί σε καταφύγιο για τους επενδυτές, οι οποίοι «προτιμούν να δανείσουν την κυβέρνηση ακόμη και με τέτοια επιτόκια, παρά να διακινδυνεύσουν απώλειες».
Να σημειωθεί πως στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων που πραγματοποίησε η Γερμανία, για πρώτη φορά το επιτόκιο ήταν αρνητικό. Ουσιαστικά, οι επενδυτές την... πλήρωσαν για το... "προνόμιο" να της δανείσουν χρήματα.
Τα επιτόκια που πληρώνει η Γερμανία για τα δικά της χρέη, άρχισαν να μειώνονται σημαντικά, ήδη από το 2009 λόγω της κρίσης, διότι, όσο οι διεθνείς επενδυτές αποχωρούσαν από τις αγορές ομολόγων των κρατών της περιφερείας, σαν την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, τόσο οι ίδιοι επενδυτές έριχναν όλο και πιο πολύ τα κεφάλαια τους στα γερμανικά ομόλογα, τα οποία, θεωρούνται ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο. Έτσι τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων της Γερμανίας, έπεσαν από το 4%, που ήταν το 2008, στα κάτω από το μισό, και έφτασαν έως και τα 1,7%, και βασικά παραμένουν χαμηλά αυτά τα δύο χρόνια, κάτω από το ύψος του τιμάριθμου της Ευρώπης. Δηλαδή, η Γερμανία μπορούσε και μπορεί να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος της σχεδόν άτοκα. Οι New York Times παραθέτουν τους υπολογισμούς του βελγικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών, Re-Define, που υποστηρίζουν ότι μόνο τα δύο τελευταία χρόνια η Γερμανία γλύτωσε 20 δισ. ευρώ σε χαμηλότερα επιτόκια του δημοσίου χρέους της, και ότι έχει άλλα τόσα κλειδωμένα για τα επόμενα χρόνια, από δάνεια που έχει ήδη συμφωνήσει.
Οι επενδυτές φοβούμενοι για τις ανησυχητικές διαστάσεις που μπορεί να λάβει η δημοσιονομική κρίση εγκαταλείπουν τις αγορές ομολόγων άλλων ευρωπαϊκών κρατών και σπεύδουν στα γερμανικά ομόλογα εξαιτίας του ισχυρού προϋπολογισμού της Γερμανίας και της υψηλής δημοσιονομικής της πειθαρχίας. Ορισμένοι από τους επενδυτές που βλέπουμε να βάζουν σήμερα τα λεφτά τους στα γερμανικά ομόλογα τα έχουν αντλήσει από την πώληση άλλων ευρωπαϊκών κρατικών τίτλων. Παράλληλα, μέσα στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα λαμβάνει χώρα μια παρόμοια εξέλιξη, καθώς οι γερμανικές τράπεζες κερδίζουν καταθέσεις σε βάρος των περισσότερων άλλων ευρωπαϊκών τραπεζών.
Οσον αφορά την γερμανική οικονομία, τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία κατέδειξαν πως παραμένει σε μεγάλο βαθμό αλώβητη από την κρίση. Το 2011 το γερμανικό ΑΕΠ έτρεξε με ρυθμό 3%, ξεπερνώντας τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ το έλλειμμα έναντι του ΑΕΠ έμεινε για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια κάτω από το όριο του 3% που προβλέπεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. η θετική πορεία της γερμανικής οικονομίας οφείλεται κυρίως στην αύξηση της ζήτησης κατά 1,5% στο εσωτερικό, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Παράλληλα, ο δανεισμός της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 26,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε έλλειμμα 1,0% του ΑΕΠ. Παράλληλα ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία έφθασε κατά μέσον όρο τον περασμένο χρόνο τα 2,976 εκατομμύρια άτομα, στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991 και 263.000 λιγότερα από το 2010. Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε τον περασμένο χρόνο κατά 0,6% για να διαμορφωθεί στο 7,1% κατά μέσον όρο. Επίσης το 2011 ήταν «η καλύτερη χρονιά εδώ και 10 χρόνια» όσον αφορά την κατανάλωση των νοικοκυριών στη Γερμανία.
Εύλογα, λοιπόν, το ερώτημα που γεννάται είναι, μήπως τελικά το Βερολίνο δεν το συμφέρει να δοθεί λύση στην κρίση; Μήπως η αδιάλλακτη στάση της Μέρκελ δεν είναι τυχαία. Οι τελευταίες δημοπρασίες γερμανικών ομολόγων και τα μακροοικονομικά στοιχεία αποδεικνύουν πως η Γερμανία όχι μόνο βγαίνει αλώβητη μέχρι στιγμής από την κρίση, αλλά αποκομίζει και οφέλη. Και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η γερμανίδα καγκελάριος έχει κανένα λόγο να πάρει γενναίες αποφάσεις, αφού βλέπει πως η χώρα της εξακολουθεί να κερδίζει από αυτό που συμβαίνει την Ευρωζώνη. Οπότε εξακολουθεί να κρατά επιφυλακτική στάση και αρνείται να βγάλει από το αδιέξοδο τις αδύναμες δημοσιονομικά χώρες. Απαγορεύει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να «κόψει» χρήμα και ανθίσταται στην έκδοση ευρωομολόγων, με αποτέλεσμα να αποδομεί την Ε.Ε. και άρα να κερδοσκοπεί.
Το ρεφρέν της Μέρκελ ήταν και παραμένει ότι η λύση της Ευρωζώνης θέλει πάρα πολύ καιρό, δηλαδή πάρα πολλά χρόνια, για να λυθεί. Παρεμπιπτόντως, η Γερμανία θα χρειαστεί να δανειστεί περίπου 500 δις. ευρώ, τα επόμενα τρία χρόνια, για να εξυπηρετήσει το τεράστιο χρέος της. Εάν καταφέρει η Γερμανία να κωλυσιεργήσει με την λύση της ευρωπαϊκής κρίσης ακόμα μερικά χρόνια, θα πάρει τα νέα δάνεια βασικά με μηδέν τόκο. Επομένως η πολιτική της Μέρκελ συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Απαιτώντας την εξαναγκαστική δημοσιονομική εξυγίανση των κρατών της περιφερείας, η Γερμανία επιτυγχάνει τρεις σκοπούς ταυτόχρονα. Ο πρώτος σκοπός, και ο μόνος θετικός στόχος για την Ευρωζώνη, είναι να επιβάλει μία αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία, σε πολλά κράτη. Ο δεύτερος στόχος είναι να σπρώξει τα κράτη της περιφέρειας σε αυστηρή οικονομική λιτότητα, κατεβάζοντας τους μισθούς και ανεβάζοντας τους φόρους, για τον υποτιθέμενο λόγο της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους. Στην πραγματικότητα, όπως τα παραδείγματα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας πιστοποιούν, αυτή η πολιτική, οδηγεί ανεπίτρεπτα σε ένα θανάσιμο κύκλο ύφεσης και επιδείνωσης και του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους. Ο τρίτος στόχος της Μέρκελ είναι να καταφέρει να ανανεώνει το τεράστιο χρέος της με μηδέν επιτόκιο, που την βοηθάει, φυσικά, στην συντήρηση και στην ελάττωση του δικούς της τεράστιου δημόσιου χρέους, το οποίο είναι γύρω στα 83% του ΑΕΠ. Με αυτό τον τρόπο η Γερμανία συνεχώς θα πλουτίζει και δυναμώνει και τα άλλα κράτη, συνεχώς θα φτωχαίνουν και θα αποδυναμώνονται αποδυναμώνουν γεωπολιτικά.
Η Γερμανία κερδίζει και από την υποχώρηση του ευρώ, καθώς τα προϊόντα της γίνονται φθηνότερα και με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η εξαγωγική της δραστηριότητα. Να σημειωθεί πως η χώρα εξάγει περίπου το 50% του ΑΕΠ της. Τα στοιχεία για τη γερμανική οικονομία αύξηση των εξαγωγών κατά 2,5% έναντι εκτιμήσεων για 0,5% ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 0,4% εξαιτίας της πτώσης του ευρώ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο να εκτοξευτεί στα 16,2 δισ. ευρώ έναντι εκτιμήσεων για 12,0 δισ. ευρώ. 

http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-01-16-23-43-24-2012011648902/
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters