Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πάρτι-χλιδής καταγγέλει επώνυμα διπλωματικός υπάλληλος! Αναφορά-σοκ

Πάρτι-χλιδής καταγγέλει επώνυμα διπλωματικός υπάλληλος! Αναφορά-σοκ

Πάρτι-χλιδής σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων καταγγέλει διπλωματικός υπάλληλος με αναφορά του, η οποία όχι μόνο αγνοήθηκε αλλά ο καταγγέλων καλείται και σε απολογία.

Τα όσα αναφέρει επωνύμως στην αναφορά του είναι συγκλονιστικά και προφανώς θα πρέπει να διερευνηθούν από την ηγεσία του ΥΠΕΞ.13.000 ευρώ ενοίκια για τη πρεσβευτική κατοικία του Μόνιμου Αντιπροσώπου στον ΟΑΣΕ στη Βιέννη,πληρώνουμε όταν πρεσβευτές άλλων χωρών που δεν βρίσκονται υπό καθεστώ πτώχευσης διαμένουν σε σπίτια των 3000 ευρώ.

Όλη η αναφορά του διπλωματικού υπαλλήλου:

Βιέννη, 22 Ιουνίου 2012
Του Δημητρίου Α. Ιωάννου
Συμβούλου Πρεσβείας Α΄
που υπηρετεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία
της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ
προς τον Πληρεξούσιο Υπουργό Α΄ κ. Ευστάθιο Λώζο
Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ
(τη ευγενή φροντίδι της ΣΤ1 Διευθύνσεως Προσωπικού)

Κοινοποίηση:
-Διπλωματικό Γραφείο κ. Υπουργού Εξωτερικών
-Γραφείο κ. Γενικού Γραμματέα Εξωτερικών
-ΣΤ Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Εξωτερικών
-ΣΤ1 Διεύθυνση Προσωπικού Υπουργείου Εξωτερικών
-ΣΤ4 Διεύθυνση Οικονομικών Υπουργείου Εξωτερικών
-Γενική Επιθεώρηση Υπουργείο Εξωτερικών
-Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων

ΘΕΜΑ: Υψηλότατη δαπάνη για ενοικίαση πρεσβευτικής κατοικίας Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ – Αίτημα απαλλαγής μου από τα καθήκοντα «διαχειριστού» των οικονομικών της ΜΑ ΟΑΣΕ.

Τη 18η Ιουνίου σας υπέβαλα αναφορά μέσω της ΣΤ1 Δ/νσεως Προσωπικού για το ανωτέρω θέμα. Όπως πληροφορήθηκα αρμοδίως, δεν προτίθεστε να μου απαντήσετε, θεωρείτε την αναφορά μου άκυρη και δώσατε εντολή να κληθώ σε απολογία με αφορμή τη διαδικασία μέσω της οποίας την προώθησα (εμπιστευτικά) προς εσάς. Υποθέτω ότι τα πράττετε αυτά κηδόμενος της υπηρεσιακής ευταξίας, με σκοπό να με τιμωρήσετε παραδειγματικά για το θράσος μου. Εκ των ανωτέρω πάντως δεν συνάγεται η εκ μέρους σας διάθεση θεραπείας των όσων σας παρέθεσα, ούτε δευτερευόντως. Συνεπώς, και προκειμένου να σας διευκολύνω για τη συγκράτηση της ουσίας και όχι του τύπου της όλης υποθέσεως, υποβάλλω εκ νέου –μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου μου– την παρούσα, νομοτυπικά άρτια πλέον, αναφορά για το ίδιο θέμα.

Όπως γνωρίζετε, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΑΣΕ όπου υπηρετώ υπό τη διεύθυνσή σας, εκτός των άλλων καθηκόντων, μου έχετε αναθέσει και τα καθήκοντα του «διαχειριστού» των οικονομικών υποθέσεων, τα οποία κυρίως συνίστανται στην υπογραφή των διαταγών πληρωμής της Αντιπροσωπείας μέσω των αυστριακών τραπεζών με τις οποίες συναλλάσσεται.

Μεταξύ των πληρωμών αυτών συμπεριλαμβάνεται και η καταβολή του μηνιαίου μισθώματος της πρεσβευτικής κατοικίας, εμβαδού 600 τ.μ. στην περιοχή Belvedere της Βιέννης, καθώς και των άλλων συναφών εξόδων (θέρμανση, ύδρευση, καθαρισμός), τα οποία εν συνόλω συμποσούνται στις 13.000 περίπου ευρώ. Δαπάνη κραυγαλέα και ανορθολογικά υψηλή, η υπογραφή για την οποία μου προκαλούσε, πάντοτε, υψηλό αίσθημα δυσφορίας. Την παρελθούσα Παρασκευή και Δευτέρα συνέβησαν, σωρευτικά, τα εξής:

-Ο χειριστής των οικονομικών θεμάτων κ. Μουρούσιας με ενημέρωσε ότι οσονούπω θα πρέπει να υπογράψω την επιταγή –ύψους περίπου 11.000 ευρώ– για το ενοίκιο του Ιουλίου. Κατά τη συζήτηση μαζί του, όμως, με έκπληξή μου, πληροφορήθηκα ότι δεν ισχύει εκείνο που προφανώς παραπειστικά μου είχε ειπωθεί στο παρελθόν (όχι από τον ίδιο), δηλαδή ότι κατά την άφιξή σας επιλέξατε να διατηρήσετε την κατοικία, διότι «δεν είναι συμφέρον να καταγγελθεί το συμβόλαιο ενοικίασής της εφόσον, ούτως ή άλλως, θα έπρεπε να πληρωθούν όλα τα ενοίκια έως τη λήξη του συμβολαίου». Αντιθέτως, η αλήθεια είναι πως το συμβόλαιο μπορεί να καταγγελθεί και να διακοπεί ανά πάσα στιγμή, χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση, με απλή ειδοποίηση τριών μηνών.


-Άκουσα τον Α/ρχη Παναγιωτόπουλο να περιγράφει, σοβαρά συγχυσμένος, τις δηκτικές παρατηρήσεις του Δανού ομολόγου του σε ομήγυρη αξιωματικών, για το πώς όλες οι αποστολές της (ευημερούσας) Δανίας στη Βιέννη «στοιβάχθηκαν» σε ένα μικρό χώρο, προκειμένου να υπάρξουν κάποιες οικονομίες, σε αντίθεση με τη (χρεοκοπημένη) Ελλάδα που οι αντιπροσωπείες της είναι διεσπαρμένες σε διάφορα «παλατάκια», εννοώντας πρωτίστως την πρεσβευτική κατοικία.

-Είδα, με άφατη έκπληξη ομολογώ, τη σχεδόν εξωφρενική επιστολή του Ελβετού επιτετραμμένου με την οποία έθετε περίπου το ερώτημα πότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει οριστικά ώστε να σπεύσει να καταλάβει η δική του Αντιπροσωπεία τους χώρους της, ενόψει της μελλοντικής προεδρίας της Ελβετίας στον ΟΑΣΕ.

-Έγινα εγώ ο ίδιος αποδέκτης διαδοχικών (και εκτιμώ προσυνεννοημένων) ερωτήσεων συναδέλφων από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες για το πώς είναι δυνατόν οι πρέσβεις μικρών ευρωπαϊκών χωρών που δανείζουν την Ελλάδα να διαμένουν σε κατοικίες που το ενοίκιό τους δεν μπορεί να ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ τον μήνα και η –δανειζόμενη και διαβοούμενη– Ελλάδα να στεγάζει τον δικό της Μόνιμο Αντιπρόσωπο σε εμφανώς πολύ πιο ακριβή κατοικία.

Αποτέλεσμα ήταν, για το καλό βεβαίως της πατρίδας, να αναγκασθώ και εγώ να ψευσθώ αναίσχυντα, εν πλήρη ειλικρινεία, λέγοντας τα γνωστά, ότι δηλαδή «είμαστε δεμένοι με συμβόλαιο και αν το καταγγείλουμε τώρα, θα πληρώσουμε όλα τα λεφτά χωρίς καν να έχουμε το σπίτι».

Επίσης, εισερχόμενος στο Hofburg προ ολίγων ημερών με τους κυρίους Λιόνη και Παναγιωτόπουλο συνάντησα τυχαία Ευρωπαίο συνάδελφο –συμπαθή, όχι εχθρικά διακείμενο και αφελώς αυθόρμητο– ο οποίος με εξέπληξε απεριόριστα λέγοντάς μου, αντί οτιδήποτε άλλου, ότι «αυτή η πρεσβευτική κατοικία σας στη Marokkanergasse θα πρέπει να έχει υπέροχη θέα στους κήπους του Belvedere»!

Με παρόμοιες παλαιότερες δικές μου, αλλά και συναδέλφων, εμπειρίες θα μπορούσα να συντάξω ένα τεράστιο ανθολόγιο. Το γεγονός μού προξενούσε αισθήματα κατάθλιψης, όχι μόνο για την παράλογη σπατάλη τόσο σημαντικού ποσού χρημάτων, αλλά και για την εικόνα αμεριμνησίας και ανευθυνότητας που εκπέμπαμε. Παρ’ όλ’ αυτά, το αντιπαρερχόμουν διότι θεωρούσα ότι είναι και αυτό ένα κατάλοιπο του φαύλου παρελθόντος, ένα «επαχθές χρέος» που μας έχει επιβληθεί από τις διατυπώσεις ενός σατανικά συντεταγμένου συμβολαίου. Συνειδητοποιώ, όμως, τώρα ότι αυτή η μοιρολατρική αντίληψή μου ήταν λάθος. Ακόμη και αν το ψεύδος του «συμβολαίου που μας έχει δέσει χειροπόδαρα» ήταν αλήθεια και πάλι θα έπρεπε να είχαμε αντιδράσει προσβάλλοντάς το δικαστικά, διότι τόσο η χρηματική αιμορραγία όσο και η διαβρωτική επίδραση της εικόνας τριφηλής διαβίωσης εν μέσω χρεοκοπίας και καταστροφής, που εκπέμπουμε προς την εδώ κοινότητα, είναι απαράδεκτες.

Χωρίς να το θέλω, κατόπιν όλων αυτών, τριγυρνά στο μυαλό μου συνεχώς μία εμπειρία από την παραμονή μου στην Τύνιδα: πρόκειται για τον οίκτο και τη θλίψη που προκαλούσε σε εμάς, τους Δυτικούς διπλωμάτες, για τους λαούς των δύο αυτών χωρών, η εικόνα των πρέσβεων του Σουδάν και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, που τον καιρό εκείνον πλήττονταν από σιτοδεία και λιμό το ένα, και από έναν καταστρεπτικό εμφύλιο πόλεμο το άλλο. Εντούτοις, και οι δύο πρέσβεις κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Τύνιδας με απαστράπτουσες Mercedes 500. Δεν θα μπορούσα τότε να φανταστώ ότι κάποια στιγμή θα βρισκόμουν κι εγώ, έστω και παρά τη θέλησή μου, σε μία ανάλογη θέση με τη δική τους. Ούτε ότι η υπηρεσία στην οποία υπηρετώ θα διασυρόταν με παρόμοιο τρόπο έμπροσθεν της διπλωματικής κοινότητας της Βιέννης.

Την υποβολή της πρώτης μου αναφοράς, την 18η Ιουνίου, την ακολούθησε ένας εκ μέρους σας ορυμαγδός απειλών μέσω τρίτων και εις επήκοον του μισού τουλάχιστον Υπουργείου για χιονοστιβάδα κλήσεων σε απολογία και εξοντωτικές ποινές. Εάν πιστεύετε ότι κινούμαι από ταπεινά ελατήρια και ευτελή κίνητρα, μπορείτε να με αποστομώσετε τάχιστα με τον πλέον ασφαλή τρόπο, απλά διακόπτοντας, άμεσα, το συμβόλαιο της υπερ-δαπανηρής κατοικίας σας. Εσείς όμως αρνείστε πεισμόνως να το πράξετε και αναλώνεστε στο να προετοιμάζετε κλήσεις σε απολογία. Απαντώ: διακόψτε το συμβόλαιο. Δεν ζούμε στο 2009 και η Ελλάδα δεν έχει πλέον την προεδρία του ΟΑΣΕ. Ζούμε στο 2012 και η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος για τελείως διαφορετικούς λόγους. Διακόψτε το συμβόλαιο της πρεσβευτικής κατοικίας.

Τα 400 και πλέον ευρώ την ημέρα που επιβαρύνεται ο Έλληνας πολίτης για την ενοικίαση της κατοικίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πολύ αποτελεσματικότερες χρήσεις. Για την αγορά φαρμάκων καρκινοπαθών Ελλήνων. Για την αγορά συσσιτίων για τα παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία από την ασιτία. Για την ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών Αρχών εξωτερικού του Υπουργείου μας, όπως εκείνη που υπηρετούσα προηγουμένως, όπου ένα μέρος των απαραιτήτων για τη λειτουργία της αναλωσίμων αγοράζονταν με συνεισφορά των ίδιων των εργαζομένων. Ή για την ενίσχυση του επιδόματος αλλοδαπής συναδέλφων που υπηρετούν σε άσχημα αμειβόμενες Αρχές του εξωτερικού, έχουν παιδιά σε σχολεία, και διαβιούν ως νεόπτωχοι. Αντί όλων αυτών όμως χρησιμοποιούνται –εννοώ τα 400+ ευρώ ημερησίως– για τον χειρότερο δυνατό σκοπό: για να προσφέρουμε δωρεάν διασκέδαση στους εχθρούς μας και επιχειρήματα σε όσους αντιμετωπίζουν την Ελλάδα με κακοπιστία.


Κατόπιν όλων αυτών ,είμαι υποχρεωμένος για λόγους συνειδήσεως, και όχι μόνο, επικαλούμενος των Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων, Ν. 3528/2007-Μέρος Β΄, Κεφάλαιο Α΄, «Υποχρεώσεις των υπαλλήλων», Άρθρο 25, να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

-η καταβολή περαιτέρω μισθωμάτων για τη συνέχιση της ενοικίασης της παρούσας πρεσβευτικής κατοικίας της ΜΑ ΟΑΣΕ, στη Βιέννη, στην οποία καλούμαι να συνεργήσω υπογράφοντας τις σχετικές επιταγές πληρωμής, συνιστά κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και αντιβαίνει στην έννοια της χρηστής διοικήσεως, ιδιαίτερα στις τραγικές συνθήκες εν μέσω των οποίων βρίσκεται σήμερα η χώρα,

-σας καλώ να με απαλλάξετε αμέσως από τα καθήκοντα του «διαχειριστού» της ΜΑ ΟΑΣΕ γιατί για λόγους συνειδήσεως, και όχι μόνο, δεν επιθυμώ να συνεργώ σε παρόμοιες και πιθανόν άλλες άστοχες χρήσεις του δημοσίου χρήματος. Αυτό παρακαλώ να γίνει στον εύλογο χρόνο και πριν από την ανάγκη υπογραφής άλλης επιταγής για πληρωμή του ενοικίου,

-όχι τόσο πολύ ως δημόσιος υπάλληλος όσο ως Έλληνας πολίτης σας καλώ να διακόψετε αμέσως το συμβόλαιο ενοικίασης της πρεσβευτικής κατοικίας, αναζητώντας μιαν άλλη που θα αντιστοιχεί στις τρέχουσες δυνατότητες και ανάγκες της χώρας. Εάν κάποιος θέλει να απολαμβάνει την πολυτέλεια μίας κατοικίας 600 τ.μ., με απαιτούμενη δαπάνη 13.000 μηνιαίως, θα πρέπει να επιβαρύνεται ο ίδιος και όχι να επιβαρύνει τον δυσπραγούντα και πενόμενο ελληνικό λαό. Εάν, πάντως, εσείς δεν θέλετε να διακόψετε το εν λόγω συμβόλαιο ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ.

Για τον λόγο αυτό και κοινοποιώ την παρούσα αναφορά μου καταλλήλως.
Με τον επιβαλλόμενο σεβασμό
Δημήτριος Α. Ιωάννου
Σύμβουλος Πρεσβείας Α’
στη ΜΑ ΟΑΣΕ


greeknation.blogspot.kr  
 
http://www.onalert.gr/stories/perikopes-xlidi-ypex-exoda

Σημαντική Συνέντευξη του Ν.Λυγερού, Θ. Καρυώτη, Ε. Λαμπράκη, Α. Σώρρα στον Μ.Τριανταφυλλόπουλο

 
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ 2 ΩΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2011 ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΜΙΛΟΥΝΕ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Θ.ΚΑΡΥΩΤΗΣ, Ο Ε.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ, Ο Ν. ΛΥΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ Ο Α. ΣΩΡΡΑΣ Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ ΤΗΣ END ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ 40+ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

ΜΙΛΑΝΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΕΒΡΑΙΟΜΟΓΓΟΛΙΚΗ) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ROTHSCHILD (ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΣΠΙΣ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΟΖ", ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ 566 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ" ΚΑΙ "ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", ΠΟΥ ΜΟΝΟ ..."ΕΘΝΙΚΗ" ΚΑΙ ΜΟΝΟ ..."ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙ ΑΛΛΑ  ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ !!! ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!!   



ΣΧΕΤΙΚΑ LINKS:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!!!  H YΠΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ. ΤΟ ΑΝΑΡΤΟΥΜΕ  ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΕΥΓΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ END!
http://www.epikoinonia-arg.gr/~epikoino/index.php?option=com_content&view=article&id=49178:2012-09-16-19-47-55&catid=68:2012-03-17-12-42-13&Itemid=88


http://ellhnkaichaos.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7317.html

27 Σεπτεμβρίου 1831: Δολοφονείται ο Ιωάννης Καποδίστριας


Ιωάννης Καποδίστριας (1776 – 1831): Έλληνας πολιτικός και διπλωμάτης. Διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και πρώτος Κυβερνήτης του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, το οποίο ίδρυσε εκ θεμελίων και με την προσωπική του περιουσία.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Φεβρουαρίου 1776 την περίοδο της Ενετοκρατίας. Ο πατέρας του Αντώνιος - Μαρία καταγόταν από οικογένεια ευγενών, καθώς ένας από τους πρόγονούς του είχε λάβει τον τίτλο του Κόμη από τον Δούκα της Σαβοΐας Κάρολο Εμμανουήλ τον Β'. Ο τίτλος εισήχθη στη «Χρυσή Βίβλο» (Libro d' Oro) των ευγενών της Κέρκυρας το 1679 και έλκει την καταγωγή του από το ακρωτήριο Ίστρια της Αδριατικής, το σημερινό Κόπερ της Σλοβενίας. Η οικογένεια της μητέρας του Διαμαντίνας (Αδαμαντίας) Γονέμη, ήταν επίσης εγγεγραμμένη στη «Χρυσή Βίβλο» από το 1606.
Ο νεαρός Ιωάννης σπούδασε ιατρική, φιλοσοφία και νομικά στο Πανεπιστήμιο της Παταβίας (Πάντοβα) της Ιταλίας. Το 1797 εγκαταστάθηκε στη γενέτειρά του Κέρκυρα και άσκησε το επάγγελμα του ιατρού - χειρούργου. Δύο χρόνια αργότερα, όταν η Ρωσία και η Τουρκία κατέλαβαν για λίγο τα Επτάνησα, του ανατέθηκε η διοίκηση του στρατιωτικού νοσοκομείου.
Το 1801 τα Επτάνησα αυτονομούνται και ο Ιωάννης Καποδίστριας γίνεται ένας από τους δύο διοικητές της Ιονίου Πολιτείας, σε ηλικία 25 ετών. Χάρη στην πολιτική του οξυδέρκεια και πειθώ απέτρεψε την εξέγερση της Κεφαλονιάς, που θα είχε απρόβλεπτες στη συνοχή του νεότευκτης πολιτείας. Έδειξε ευαισθησία και προσοχή στις ανησυχίες των Επτανησίων και πήρε πρωτοβουλίες για τη αναθεώρηση επί το δημοκρατικότερο του επτανησιακού συντάγματος, που είχαν επιβάλει Ρώσοι και Τούρκοι υπό τον τίτλο «Βυζαντινό Σύνταγμα».
Αποτέλεσμα των προσπαθειών του Καποδίστρια ήταν η ψήφιση ενός πιο φιλελεύθερου και δημοκρατικού συντάγματος το 1803. Οι μεγάλες δυνάμεις θορυβήθηκαν κι έστειλαν τον Γεώργιο Μοτσενίγο, προκειμένου να τον επιπλήξει. Όταν, όμως, ο εκπρόσωπός τους συναντήθηκε μαζί του, εντυπωσιάστηκε από την πολιτική και ηθική συγκρότηση του ανδρός. Ο Καποδίστριας διορίστηκε ομόφωνα από τη Γερουσία της Ιονίου Πολιτείας, Γραμματέας της Επικρατείας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του αναδιοργάνωσε τη δημόσια διοίκηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση.
Τον Μάρτιο του 1807 εστάλη στη Λευκάδα, την οποία απειλούσε με κατάληψη ο Αλή Πασάς. Αναδιοργάνωσε την άμυνα του νησιού, αποτρέποντας την απειλή. Εκεί γνωρίστηκε με τους οπλαρχηγούς Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Ανδρούτσο και Μπότσαρη, που αργότερα θα πρωτοστατήσουν στην Επανάσταση του '21.
Τον Ιανουάριο 1809 ο Καποδίστριας εισήλθε στη διπλωματική υπηρεσία της Ρωσίας, κατόπιν προσκλήσεως του Τσάρου Αλέξανδρου Α'. Το 1813, διορίστηκε εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία, στην πρώτη του μεγάλη αποστολή, με σκοπό να συνεισφέρει στην απαλλαγή της από την επιρροή του Ναπολέοντα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ενότητα, ανεξαρτησία και την ουδετερότητα της Ελβετίας και συνεισέφερε τα μέγιστα στο ελβετικό σύνταγμα, που προέβλεπε 19 αυτόνομα κρατίδια (καντόνια) ως συστατικά μέλη της ελβετικής ομοσπονδίας.
Συμμετείχε στο Συνέδριο της Βιέννης, που έθεσε της βάσεις της «Ιεράς Συμμαχίας», ως μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, αποτελώντας το φιλελεύθερο αντίβαρο στην αντιδραστική πολιτική του αυστριακού πρίγκιπα Μέτερνιχ. Πέτυχε την εξουδετέρωση της αυστριακής επιρροής, την ακεραιότητα της Γαλλίας υπό Βουρβόνο μονάρχη, μετά την πτώση του Ναπολέοντα, καθώς και τη διεθνή ουδετερότητα της Ελβετίας, υπό την εγγύηση των Μεγάλων Δυνάμεων.
Μετά τις μεγάλες του διπλωματικές επιτυχίες, ο Τσάρος τον έχρισε Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας από το 1816 έως το 1822. Ο Καποδίστριας, όμως, δεν ξέχασε τη γενέτειρά του και τα Επτάνησα, που είχαν περάσει κάτω από τον ασφυκτικό έλεγχο της Μεγάλης Βρετανίας. Το 1819 μετέβη στο Λονδίνο και προσπάθησε ματαίως να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση να μετριάσει το αυταρχικό καθεστώς που είχε επιβάλει στα Ιόνια Νησιά.
Με την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει το αξίωμά του, καθώς είχε διαφωνήσει ανοιχτά με τον τσάρο Αλέξανδρο, που καταδίκαζε κάθε επαναστατική κίνηση στην Ευρώπη, πιστός στις αποφάσεις της Ιεράς Συμμαχίας. Το 1822 εγκαταστάθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας, όπου έχαιρε υπόληψης για την προσφορά του στη δημιουργία της Ελβετικής Ομοσπονδίας, λαμβάνοντας τον τίτλο του επίτιμου πολίτη. Παρέμεινε εκεί έως το 1827, βοηθώντας ποικιλοτρόπως το επαναστατημένο έθνος.
Στις 30 Μαρτίου 1827 η Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας τον εξέλεξε Κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους, σε μία περίοδο που η Επανάσταση καρκινοβατούσε. Έπειτα από επίπονες διαβουλεύσεις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την εξασφάλιση της απαραίτητης υποστήριξης για το ελληνικό κράτος, έφτασε στο Ναύπλιο στις 7 Ιανουαρίου 1828, γενόμενος δεκτός με ζητωκραυγές και ενθουσιώδεις εκδηλώσεις από τον λαό. Δύο ημέρες αργότερα μετέβη στην Αίγινα, η οποία είχε κριθεί καταλληλοτέρα από το Ναύπλιο ως προσωρινή έδρα της Κυβέρνησης.
Η πρώτη επαφή του με την ηπειρωτική Ελλάδα υπήρξε αποκαρδιωτική, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στο πολιτικό σκηνικό. Οι αντιπαλότητες που είχαν προκύψει μεταξύ των φατριών κατά τη διάρκεια της επανάστασης δεν είχαν κοπάσει, ενώ η χώρα είχε καταστραφεί και η οικονομία της τελούσε υπό πτώχευση.
Ο Καποδίστριας εκλήθη να κυβερνήσει με βάση το Δημοκρατικό Σύνταγμα της Τροιζήνας, αλλά ως οπαδός της πεφωτισμένης δεσποτείας πίστευε ότι τα Συντάγματα και τα Κοινοβουλευτικά Σώματα ήσαν πρόωρα για το ασύστατο ακόμα κράτος. Πρέσβευε εις την αρχή του ενός ανδρός, έστω και υπό προθεσμία. Στις 18 Ιανουαρίου 1828 πέτυχε ψήφισμα της Βουλής περί αναστολής του Συντάγματος. Έτσι, κατέστη η μοναδική πηγή εξουσίας, συνεπικουρούμενος από το Πανελλήνιον, ένα συμβουλευτικό σώμα αποτελούμενο από 27 μέλη. Στη σύγκληση μιας νέας Εθνοσυνέλευσης στο άμεσο μέλλον παραπεμπόταν η ψήφιση του νέου Συντάγματος. Ο Καποδίστριας εγκαινίασε την περίοδο της απολυταρχίας, η οποία διατηρήθηκε μέχρι το Σύνταγμα του 1843.
Ο νέος Κυβερνήτης έθεσε ως στόχο να βάλει τέλος στις εμφύλιες διαμάχες και επιδόθηκε αμέσως στο έργο της δημιουργίας Κράτους εκ του μηδενός, επιδεικνύοντας αξιοζήλευτη δραστηριότητα. Ίδρυσε την Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα με τη βοήθεια του φίλου του ελβετού τραπεζίτη Εϋνάρδου, η οποία δεν ευδοκίμησε για πολύ. Ρύθμισε το νομισματικό σύστημα, καθότι ακόμη κυκλοφορούσαν τουρκικά και ξένα νομίσματα εντός της επικράτειας. Στις 28 Ιουλίου 1828 καθιέρωσε ως εθνική νομισματική μονάδα τον Φοίνικα και ίδρυσε Εθνικό Νομισματοκοπείο. Στις 24 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου οργάνωσε και την πρώτη ταχυδρομική υπηρεσία.
Ερχόμενος στο Ναύπλιο, ο Καποδίστριας βρήκε την Ελλάδα χωρίς δικαστική οργάνωση. Γνωρίζοντας ότι η απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί θεμέλιο για τη δημιουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενδιαφέρθηκε προσωπικά για τη δημιουργία δικαστηρίων και τη στελέχωσή τους με το κατάλληλο προσωπικό. Οργάνωσε, ακόμη, τη διοίκηση του κράτους και ίδρυσε Στατιστική Υπηρεσία, η οποία διενήργησε την πρώτη απογραφή.
Αναδιοργάνωσε τις ένοπλες δυνάμεις υπό ενιαία διοίκηση, πετυχαίνοντας αφενός να καταπολεμήσει το κατεστημένο των οπλαρχηγών και αφετέρου να παρεμποδίσει την Οθωμανική προέλαση, όπως έδειξε η Μάχη της Πέτρας, όπου ο ελληνικός στρατός εμφανίσθηκε πειθαρχημένος και συγκροτημένος στην τελευταία μάχη του Αγώνα. Ο Καποδίστριας αντιμετώπισε επιτυχώς την πειρατεία, αναθέτοντας στον ναύαρχο Μιαούλη την καταστολή της. Εφάρμοσε την πρακτική της απομόνωσης (καραντίνας) των κοινοτήτων που πλήττονταν από τις επιδημίες του τύφου, της ελονοσίας και άλλων μολυσματικών ασθενειών. Προσπάθησε να ανοικοδομήσει το κατεστραμμένο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, ιδρύοντας πολλά αλληλοδιδακτικά σχολεία, καθώς και το Ορφανοτροφείο της Αίγινας.
Ο Καποδίστριας ενδιαφέρθηκε αποφασιστικά για τη γεωργία, που αποτελούσε τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής οικονομίας. Εισήγαγε πρώτος την καλλιέργεια της πατάτας, με ένα τρόπο που έδειχνε τη βαθειά του γνώση για τον ψυχισμό του Έλληνα εκείνης της εποχής. Διέταξε, λοιπόν, να αποθέσουν ένα φορτίο με πατάτες στο λιμάνι του Ναυπλίου και προέτρεψε τον καθένα να πάρει όσες θέλει. Συνάντησε, όμως, την παγερή αδιαφορία των πρωτευουσιάνων. Στη συνέχεια τοποθέτησε φρουρούς στο φορτίο και αμέσως σχεδόν στο Ναύπλιο κυκλοφόρησαν ψίθυροι ότι για να φυλάσσεται το φορτίο κάτι το πολύτιμο θα περιέχει. Οι άνθρωποι μαζεύτηκαν στο λιμάνι και λοξοκοίταζαν τις πατάτες. Άρχισαν σιγά-σιγά να τις κλέβουν κάτω από τη μύτη των φρουρών και στο τέλος έκαναν όλες φτερά. Δεν γνώριζαν, όμως, ότι ο Καποδίστριας είχε διατάξει τους φρουρούς να κάνουν τα στραβά μάτια. Με αυτή την ευφυή κίνηση, η πατάτα έγινε τότε μέρος της καθημερινής διατροφής του Έλληνα.
Οι πολιτικές κινήσεις του Καποδίστρια προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια, τόσο των οπαδών του συνταγματικού πολιτεύματος, όσο και των προκρίτων και των ναυτικών. Η αίγλη που τον περιέβαλε άρχισε να διαλύεται. Η αδυναμία ικανοποιήσεως όλων των αιτημάτων, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση διεξαγωγής των εκλογών, έδωσαν την αφορμή για το σχηματισμό ισχυρής αντιπολίτευσης κατά του Κυβερνήτη. Ο Καποδίστριας κατηγορήθηκε ακόμη ότι αγνόησε τη μακρά κοινοτική παράδοση της χώρας και θέλησε να μεταφυτεύσει από την αλλοδαπή θεσμούς, μη προσιδιάζοντες στην τότε πραγματικότητα.
Η πρώτη δυναμική αντιπολιτευτική ενέργεια ήλθε με τα στασιαστικά κινήματα της Ύδρας το 1829, που επιδίωκαν την ανατροπή του Καποδίστρια. Ζήτησαν από τον Μιαούλη να καταλάβει τον ναύσταθμο του Πόρου, πριν προλάβει ο διοικητής του Κανάρης να έλθει εναντίον της Ύδρας. Ο Καποδίστριας παρακάλεσε τον ναύαρχο Ρίκορντ να επιτεθεί κατά των στασιαστών. Πράγματι, ο ρώσος ναύαρχος απέκλεισε το ναύσταθμο και προ του κινδύνου να συλληφθεί ο Μιαούλης ανατίναξε τη φρεγάτα «Ελλάς» και την κορβέτα «Ύδρα» (τα δύο πιο αξιόπλοα πλοία του ελληνικού στόλου) και διέφυγε στην Ύδρα. Η αντίδραση κατά του Κυβερνήτη διογκωνόταν. Οι Μανιάτες αρνούνταν να πληρώσουν τους φόρους προς την κεντρική εξουσία και στασίασαν με τη σειρά τους.
Μοιραία στάθηκε η αντιπαλότητα του Καποδίστρια με τους Μαυρομιχάληδες, την ισχυρότερη οικογένεια της Μάνης. Ο Καποδίστριας συν το χρόνω γινόταν όλο και πιο ευερέθιστος και δύσπιστος έναντι όλων. Δεν είχε την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, με συνέπεια την αδικαιολόγητη όξυνση των προσωπικών παθών. Σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να αποδοθεί και ο σκληρός τρόπος συμπεριφοράς του κατά του γηραιού Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. Ο Καποδίστριας διέταξε τη σύλληψή του και τον εγκλεισμό του στη φυλακή. Τον αδελφό του Κωνσταντίνο και τον υιό του Γεώργιο τους κρατούσε στο Ναύπλιο, όπου είχε μεταφερθεί η πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους. Το γεγονός αυτό εξέθρεψε το μίσος και την ανάγκη εκδίκηση από την πλευρά των Μαυρομιχαλαίων.
Στις 5:35 το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου 1831 ο Ιωάννης Καποδίστριας δέχθηκε δολοφονική επίθεση από τον Κωνσταντίνο και τον Γεώργιο Μαυρομιχάλη έξω από την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου μετέβαινε για να εκκλησιασθεί και έπεσε νεκρός. Ο μόνος που τον συνόδευε ήταν ο μονόχειρας σωματοφύλακάς του, ονόματι Κοκκώνης.
Ο Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης εφονεύθη επί τόπου από τους προστρέξαντες, οι οποίοι κυριολεκτικώς τον λυντσάρισαν. Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης ζήτησε προστασία στη Γαλλική Πρεσβεία. Κατόπιν επιμόνου απαιτήσεως του συγκεντρωμένου πλήθους, που απείλησε ότι θα κάψει την πρεσβεία, ο αντιπρεσβευτής βαρόνος Ρουάν τον παρέδωσε στις αρχές. Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης καταδικάσθηκε σε θάνατο από στρατοδικείο και εθανατώθη δια τυφεκισμού το πρωί της 10ης Οκτωβρίου 1831.
Στη θέση του δολοφονημένου Ιωάννη Καποδίστρια διορίστηκε για μικρό διάστημα ο αδερφός του Αυγουστίνος. Η χώρα είχε βυθιστεί στο χάος και την αναρχία και οι Προστάτιδες Δυνάμεις βρήκαν την ευκαιρία να εγκαθιδρύσουν βασιλεία, φοβούμενες την επικράτηση ενός φιλελεύθερου κινήματος.
Η ελληνική πολιτεία τίμησε τον Κυβερνήτη, δίνοντας το όνομά του σε δημόσιους χώρους και ιδρύματα, όπως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο επίσημος τίτλος του οποίου είναι Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακόμη, ο Ιωάννης Καποδίστριας απεικονίζεται στο κέρμα των 20 λεπτών της ελληνικής έκδοσης του ευρώ, ενώ το σχέδιο διοικητικής αναδιοργάνωσης της χώρας που εισηγήθηκε η κυβέρνηση Σημίτη έλαβε το όνομά του («Πρόγραμμα Ι. Καποδίστριας»).

[Αναδημοσίευση από sansimera.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνέντευξη βόμβα: Αν θέλετε να επιβιώσετε από τον πόλεμο που έρχεται, πρέπει να φύγετε από τις πόλεις...

Τα παρακάτω λόγια είναι του Κίσσινγκερ (από συνέντευξη του τον Ιανουάριο του 2012)
Κι όποιος δεν λέει να πειστεί ότι σε απόσταση αναπνοής καραδοκεί ο χειρότερος πόλεμος της γνωστής ιστορίας - που βεβαίως "Σκοτεινή Κοιλάδα" του θα είναι και η Ελλάδα - με το συμπάθειο αλλά δεν παρέχει και την καλύτερη υπηρεσία ως προς την επιβίωση αυτού του τόπου, αυτού του Λαού κι αυτού του Έθνους.

Απολαύστε λοιπόν τον Κίσσινγκερ να σας λέει : "Θα καταστραφείτε...θα πεθάνετε..

.θα κυριαρχηθείτε..." Τη δική του ερμηνεία στα γεγονότα που έρχονται έδωσε ο Χένρι Κίσινγκερ μιλώντας στην “The Daily Squib”. Μία ερμηνεία που είτε προέρχεται από ένα μυαλό που δεν λειτουργεί, είτε προέρχεται από έναν άνθρωπο που ξεδιάντροπα ανακοινώνει την έναρξη μίας τεράστιας καταστροφής μέσω του πολέμου, προκειμένου η Νέα Τάξη να κυβερνήσει σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την απόλυτη εξουσία, την απόλυτη δύναμη και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές στη διάθεσή της.

Σε συνέντευξή του τόνισε:

«Οι ΗΠΑ χτυπούν εμμέσως τη Κίνα και τη Ρωσία ενώ το τελευταίο χτύπημα θα είναι απέναντι στο Ιράν που είναι και ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Δώσαμε (οι ΗΠΑ) το δικαίωμα στην Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν τη στρατιωτική τους δύναμη. Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι σκληρός και ο νικητής μόλις ένας, εμείς. Η Ε.Ε γνωρίζει καλά τι έρχεται και βιάζεται να δημιουργήσει ένα σχηματισμό τύπου υπερ-κράτους που θα τις δώσει ευκαιρίες αλλά κυρίως θα εγγυηθεί την επιβίωσή της.

Αν είστε ένας απλός άνθρωπος το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε για πόλεμο και να μετακομίσετε στην επαρχία ζώντας σε φάρμα. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας και όπλα για να αντιμετωπίσετε τις ορδές των πεινασμένων. Αν ανήκετε στην ελίτ τότε θα υπάρχουν για εσάς ειδικά καταφύγια, ωστόσο και σε αυτά θα υπάρχει κίνδυνος.

Το σχέδιο είναι να καταληφθούν πάνω από επτά χώρες της Μέσης Ανατολής για τους πόρους τους. Είναι βέβαιο ότι η Κίνα και η Ρωσία δεν θα το επιτρέψουν και κάποια στιγμή θα παρέμβουν. Αν όλα πάνε όπως τα θέλουμε η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή.

Από τις στάχτες του πολέμου θα οικοδομηθεί μια νέα κοινωνία, μία υπερδύναμη και μία παγκόσμια κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ έχουν όλα όσα χρειάζονται ώστε να είναι αυτή η μοναδική υπερδύναμη».

O ΓΑΠ εξευτελίζεται απο ομογενείς φοιτητές στο πρώτο του σεμινάριο στο Χαρβαρντ!


Η είδηση ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα διδάξει στο Χάρβαρντ προκάλεσε όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο πάρα πολλά σχόλια ,τα περισσότερα δηλητηριώδη. Ο Γ.Παπανδρέου ,ο πρωθυπουργός που επέλεξε να βάλει τη χώρα στον “μηχανισμό στήριξης” που αποδεικνύεται εξοντωτικός για την χώρα τι να διδάξει στο Χάρβαρντ και σε ποιους.

Ο Δρ.Ιωάννης Παρίσης ,υποστράτηγος ε.α μας πληροφορεί μέσα από τη προσωπική του ιστοσελίδα για τις “επιδόσεις” του πρώην πρωθυπουργού και νυν…καθηγητή αλλά και για τους μαθητές του!

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό κειμενό του:

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, το Ινστιτούτο Πολιτικής (IOP) του φημισμένου αμερικανικού πανεπιστημίου Harvard (Βοστώνη, ΗΠΑ), ανακοίνωσε το πρόγραμμα σεμιναρίων για το Φθινόπωρο 2012, στο οποίο ως επισκέπτης συνεργάτης-ομιλητής περιλαμβάνεται ο πρ. Πρωθυπουργός μας ΓΑΠ. Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο με τον τίτλο: «Former prime minister of Greece George Papandreou to serve as visiting fellow»

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων άρχισε προχθές Δευτέρα 24 Σεπ., θα συνεχισθεί την Δευτέρα 15 Οκτ και για συνολικά έξι εβδομάδες μέχρι τον Νοέμβριο. Οι έξι κύριοι τίτλοι του σεμιναρίου είναι:

▪ The Eurozone Experiment
▪ Europe – A Solution to Global Challenges
▪ How has Europe fared as a peace project?
▪ Europe as a social project – how relevant? Recent statements by officials have proclaimed that the European social model is dead!
▪ And what about Democracy? 
▪ Let’s Redesign Europe – An exercise (radio/podcast program at IOC)

Πολλοί, κυρίως πανεπιστημιακοί ομογενείς στις ΗΠΑ, αναρωτήθηκαν, γράφοντας στο διαδίκτυο, τι θα μπορούσε να προσφέρει ως γνώση ένας άνθρωπος σαν τον ΓΑΠ και μάλιστα αποτυχημένος πολιτικός. 

Σε e-mails που έλαβα τις τελευταίες ημέρες διαβάζω, για παράδειγμα: «…αμφιβάλλω ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου θα είναι και πάρα πολύ χαρούμενος από τις ερωτήσεις που θα δεχθεί από το του ακροατήριό του.»

Φαίνεται ωστόσο, ότι οι οργανωτές του σεμιναρίου φρόντισαν να τον «προστατέψουν» κατά την πρώτη ομίλα του της 24ης Σεπ. Σήμερα 26/9/12 η ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης δημοσιεύει πρωτοσέλιδο άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Θεοδώρου Καλμούκου με τίτλο: Σε στενό φοιτητικό κύκλο οι ομιλίες Παπανδρέου στο «Χάρβαρντ», γράφοντας:

«Σε ασφυκτικά στενό κύκλο μόνο φοιτητών έγινε το απόγευμα της Δευτέρας το πρώτο σεμινάριο του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδος, Γιώργου Παπανδρέου, στο πανεπιστήμιο του «Χάρβαρντ» με θέμα «Restructuring Europe» (Ανασχεδιασμός της Ευρώπης). 

Το σεμινάριο έγινε σε μικρή αίθουσα χωρητικότητας 40 ή 50 ατόμων…», και συνεχίζει: «Η διεύθυνση του προγράμματος επέτρεψε μόνο σε μερικούς (περίπου 40) φοιτητάς του Χάρβαρντ να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Γ. Παπανδρέου. Περισσότεροι από 150 φοιτητές άλλων ομόρων Πανεπιστήμιων αλλά και πολλοί ομογενείς αν και ανάμεναν πέραν της μιας ώρας να εισέλθουν στην αναγγελθείσα ελεύθερη είσοδο, τελικά ο Διευθυντής του προγράμματος δεν τους επέτρεψε να εισέλθουν.» 


 
http://www.triklopodia.com/2012/09/o_4936.html

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ‏

Περισσότερο πρόθυμοι από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, μεγαλύτεροι «πολιτικοί απατεώνες» από τον ΓΑΠ, ικανότεροι στην επικοινωνία απ’ όλους τους προηγούμενους  και άρα περισσότερο επικίνδυνοι, αποδεικνύονται ο Αντώνης Σαμαράς και οι συγκυβερνώντες ο σοσια-ληστής Βενιζέλος και ο…αριστερός του Κ.Ι.Σ., Κουβέλης.
Στην καλύτερη περίπτωση είναι παντελώς ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα! 
Πρέπει να φύγουν! Σύνθημα που πρέπει να επαναλάβουμε στις επόμενες διαδηλώσεις, με την ευχή αυτές να γίνουν χωρίς το «πατρωνάρισμα» των συνδικαλιστών.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ! Συντομότερα απ’ ότι έφυγε ο ΓΑΠ.
Και αυτή μου η αντίθεση προς τα πεπραγμένα τους και τα διαφαινόμενα μελλούμενα , δεν έχει πολιτικά κίνητρα αλλά αυστηρά οικονομικά και λελογισμένα εθνικά !
Εξαπάτησαν τους εύπιστους πολίτες και τους υφάρπαξαν την ψήφο, δήθεν μεμφόμενοι την μνημονιακή πρακτική και υποσχόμενοι κατά βάση ανάπτυξη.
Σήμερα  αναδεικνύονται σκληρότεροι υποστηρικτές της ύφεσης , πλέον ανάλγητοι εισπράκτορες των δανειστών και παντελώς αδιάφοροι για την τύχη της χώρας και του έθνους.
Παίρνοντας θάρρος από την υποτονική χθεσινή «παρέλαση «των καλών παιδιών» έριξαν τις μάσκες και απασφαλίζουν βόμβα 14,5 δίς €  (και όχι 11,5δις € όπως και πάλι απατηλά έλεγαν) η οποία θα εξαθλιώσει τα χαμηλά εισοδήματα, στα οποία πλέον ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
Πρέπει πάση θυσία να φύγουν πριν  καταστρέψουν εντελώς την οικονομία, δεσμεύσουν την χώρα αλλά και οδηγήσουν στην εξαφάνιση το Ελληνικό Έθνος!
Με τις ενέργειές τους:
  • Υπερχρεώνουν την χώρα!
  • «Χαρίζουν» την εθνική περιουσία
  • Παραχωρούν ότι απέμεινε από την Εθνική κυριαρχία
  • Κάνουν την χώρα ευάλωτη σε ορέξεις επίβουλων γειτόνων
  • Καταρρακώνουν την Εθνική Αξιοπρέπεια
  • Αυξάνουν υπέρμετρα την ανεργία
  • Διαλύουν το κοινωνικό κράτος
  • «Ληστεύουν» το εισόδημα  του 75% του Ελληνικού πληθυσμού, ενώ το υπόλοιπο 25% ευπορεί, με τους πολιτικούς να ανήκουν στο πλουσιότερο 5%
  • Οδηγούν τα νέα ζευγάρια σε άρνηση τεκνοποίησης
  • Εξισώνουν τα δικαιώματα και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων με εκείνο των λαθρομεταναστών.
  • Προετοιμάζουν μία εξαθλιωμένη εργατική τάξη.
Με κινήσεις «βιτρίνας» συνεχίζουν την εξαπάτηση των πολιτών! Παράλληλα δεν αγγίζουν ουσιαστικά το σπάταλο και αμαρτωλό κράτος!
Αυτό που υποσχέθηκε προεκλογικά ο σημερινός  «Πρωθυπουργός  των δανειστών», ήταν η παραγωγή πλούτου, από την φορολογία του οποίου θα διασφαλίζονταν οι πόροι για την αποπληρωμή του χρέους ή τουλάχιστον μέρος αυτού. Προς αυτήν την κατεύθυνση  είχε τότε εξαγγείλει μεταρρυθμίσεις στο κράτος. Οποία εξαπάτηση!
Σήμερα και οι τρείς συγκυβερνώντες, συνεχίζουν να βολεύουν ημέτερους, η ανάπτυξη…διώκεται ή στην καλύτερη περίπτωση λιμνάζει καιμοναδικός τους σκοπός είναι η αρπαγή πλούτου προς αποπληρωμή των δανειστών.
Ένα άγριο παζάρι «πάρε-δώσε» διενεργείται μεταξύ των τριών της συγκυβέρνησης, με περισσότερα από 10 αιτήματα για διορισμούς και εξυπηρετήσεις ημετέρων, να φθάνουν καθημερινά στο ιδιαίτερο γραφείου του Α. Σαμαρά από τους άλλους δύο εταίρους.
Το πολυδιαφημισμένο «κούρεμα του χρέους» το οποίο προσυπογράφηκε από τους σημερινούς «Υποτροϊκανούς αποδείχθηκε  «απάτη»εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, των Ασφαλιστικών Ταμείων των Νοσοκομείων και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενώ να Ελληνικά ομόλογα εις χείρας ξένων τραπεζιτών και οίκων αξιολόγησης εξοφλούνται στο 100% της αξίας τους!
Οι μόνες δεσμεύσεις που τιμούν οι τρεις συγκυβερνούντες και οι συνεργάτες τους είναι:
  1. Η υπόσχεση προς τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους για πλούσια, έως ζάπλουτη  διαβίωση.
  2. Η υπόσχεση προς τους λοιπούς Βουλευτές και άλλους υψηλόμισθους βολεμένους, ότι θα θιγεί μόνον επικοινωνιακά το υψηλότατο εισόδημά τους
  3. Η υπόσχεση προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες ότι δεν θα θιγούν τα κέρδη τους, αντίθετα θα τα αυξήσουν.
  4. Η δουλοπρεπής προφορική και έγγραφη υπόσχεση προς τους εκπροσώπους των δανειστών, ότι θα εφαρμόσουν μέχρις κεραίας το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις! Ότι θα προσφέρουν την χώρα και τους Έλληνες θυσία στον βωμό των τραπεζιτών και των επικυρίαρχων της νέας τάξης πραγμάτων!
Είναι περισσότερο επικίνδυνοι απ’ όλους ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ! Και για να φύγουν πρέπει να ξαναβρεθούμε εμείς οι ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, έξω από την Βουλή και στους δρόμους!
Πριν ο θυμός παραμερίσει την λογική!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!!
 Ιωάννης Δέμος
http://www.triklopodia.com/2012/09/blog-post_5286.html

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ;;; ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ… (BINTEO)



 Η βαλίτσα πήγε πολύ μακριά. Το δόγμα Κίσσινγκερ μας το ρίξανε στα μάπα. Το ρίξανε σε μας που αποτελούμε τον κίνδυνο για τα λαμόγια. Εμείς οι γραφικοί, εμείς οι τρελαμένοι, εμείς οι ανυπότακτοι, εμείς οι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Ναι, είμαστε επικίνδυνοι. γι αυτό βαλλόμαστε. Γι αυτό μας κυνηγάνε. Κάτω η εθνική ταυτότητα, κάτω η πατρίδα, κάτω η γλώσσα, κάτω η θρησκεία. Θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει τίποτε από αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς.

Τίποτε από αυτά που μας κάνουν Έλληνες. Επιτέθηκαν στο μυαλό το δικό μας για να μας κάνουν απάνθρωπους. Επιτέθηκαν όμως και στο μυαλό των παιδιών μας. Με τηλεοπτικά σώου γεμάτα λαμογιά και δηλητήριο. Βιβλία γεμάτα ψέμα και φαρμάκι. Και κανένας δεν μιλάει....
Γίναμε ο πλανήτης της σιωπής. Κι εκείνο που με πειράζει δεν είναι το τι κάνει ο πλανήτης αλλά τι κάνουμε εμείς. Γίναμε η Ελλάδα της σιωπής.

Θέλουν να μας πουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες. Ότι είμαστε τουρκόσποροι , ίσως και κατά περίπτωση Τανζανοί. Μαμελούκοι. Θέλουν να μας πείσουν και έχει αρκετά χρόνια από τότε που ξεκίνησαν, ότι το 1821, δεν πολέμησαν Έλληνες για την λευτεριά, αλλά όλος ο λεγόμενος αγώνας ήταν σειρά συμπτωματικών γεγονότων, στα οποία πρωταγωνίστησαν πρόσωπα που ανήκαν σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων, αλλά δεν ήταν Έλληνες. Ήταν ότι θες, αλλά όχι Έλληνες.

Κι αυτοί οι "ξεβράκωτοι" όπως τους είχε ονομάσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο "οικουμενικός πατριάρχης", διέκοψαν την αρμονική συμβίωση με τους Οθωμανούς.

"Τσεκούρι και φωτιά στους προσκυνημένους" , έλεγε ο Κολοκοτρώνης. "Έλληνές μου", φώναζε. Κι όμως θέλουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας.

Ότι δεν υπάρχει κανένας απόγονος από εκείνους που έδωσαν φως στον κόσμο. Θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα γενιά κοιμώμενων δούλων, χωρίς εθνική και θρησκευτική ταυτότητα. Να τελειώσει αυτή η "καταραμένη γενιά", η "γενιά των τρελλών".

Τα πράγματα στένεψαν. Όποιος δεν κάνει την δική του αντίσταση στον αφελληνισμό, είναι εξίσου ένοχος με αυτούς που τον επιχειρούν. Και η ενοχή αυτή δεν τιμωρείται από δικαστήρια, αλλά από την ελληνική εθνική συνείδηση που θα τρώει τα σωθικά όλων των αδρανών και ασυνείδητων. Ξεχάστε λέει την ιστορία σας. Μην θυμάστε τίποτα. Κοιμηθείτε. Μην θυμάστε τίποτε. Ούτε τα παλικάρια που πριν δεκαπέντε χρόνια έπεσαν προδομένα στα Ίμια. Κάνετε λάθος ρε λαμόγια. Θυμόμαστε. Θέλουμε δεν θέλουμε θυμόμαστε, γιατί μέσα μας σιγοκαίει το εκρηκτικό μίγμα.  Και θυμόμαστε σε τι θυσίες μας υποβάλλετε χωρίς καν να με ρωτήσετε. Και οι θυσίες μας… δεν είναι θυσίες για σας παλιοπροδότες! Οι θυσίες μας είναι για το ΕΘΝΟΣ, για την ΠΑΤΡΙΔΑ, για τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ που θέλετε να εξαφανίσετε! Όχι κακούργοι… την δική σας βρωμογενιά των ΠΡΟΔΟΤΩΝ θα εξαφανίσουμε εμείς οι περήφανοι και αδούλωτοι ΕΛΛΗΝΕΣ!
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/09/binteo_27.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters