Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Α.Ο.Ζ.

Του Σταύρου Λυγερού - 

Το καλοκαίρι, υπό την πίεση δημοσιευμάτων, η ελληνική διπλωματία άρθρωσε δημοσίως τον όρο Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Η απάντηση της Αγκυρας ήταν άμεση. Στις 12 Ιουλίου 2010 εξέδωσε αναγγελία για υποθαλάσσιες έρευνες του Πίρι Ρέις στην ανατολική Μεσόγειο. Το έργο έχει ξαναπαιχτεί...
Στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2008, η Αγκυρα είχε εκδώσει δύο αναγγελίες για διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών στην ίδια περιοχή. Επειτα από λίγο, ειδικό ναυλωμένο νορβηγικό σκάφος είχε μεταβεί στην περιοχή συνοδευόμενο από τουρκική φρεγάτα.

 Και οι δύο τουρκικές κινήσεις είχαν σκοπό να αποτρέψουν την Ελλάδα από την ανακήρυξη ΑΟΖ. Η ΑΟΖ είναι το δικαίωμα παράκτιου κράτους να εκμεταλλεύεται κατ’ αποκλειστικότητα μία θαλάσσια ζώνη πλάτους μέχρι και 200 μιλίων. Πιο συγκεκριμένα, να εκμεταλλεύεται το υπέδαφος του βυθού, τον βυθό, τα ύδατα (αλιεία) και την επιφάνεια της θάλασσας (ακόμα και με τη δημιουργία τεχνητών νησιών).  Από οικονομικής απόψεως, η υφαλοκρηπίδα είναι σε ...
γενικές γραμμές υποσύνολο της ΑΟΖ. Στην πραγματικότητα, η τάση διεθνώς είναι οι δύο αυτές θαλάσσιες ζώνες να οριοθετούνται ταυτοχρόνως και τα όριά τους να ταυτίζονται. Το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ρητά ότι νησιά με οικονομική δραστηριότητα έχουν δικαίωμα ΑΟΖ, όπως οι ηπειρωτικές περιοχές. ΑΟΖ έχουν ανακηρύξει σχεδόν 140 παράκτιες χώρες. Μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας βεβαίως και την ΑΟΖ όλων ανεξαιρέτως των νησιών τους (1983).

Η σημασία ανακήρυξης ελληνικής ΑΟΖ αποτυπώνεται στη δήλωση-προειδοποίηση του Τούρκου αρχηγού Ναυτικού Μετίν Ατάτς: «Εκτιμώ ότι η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων, επειδή προσεχώς θα αποκτήσει σπουδαιότητα. Λόγω των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σ’ ένα δεύτερο Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει» (Οκτώβριος 2008).
Οι σχετικές ενδείξεις επιβεβαιώθηκαν στην ΑΟΖ της Αιγύπτου και του Ισραήλ και έχει ήδη δρομολογηθεί η εξόρυξη. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με την ΑΟΖ της Κύπρου. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση του Τάσσου Παπαδόπουλου έσπευσε να ανακηρύξει ΑΟΖ και να συνάψει συμφωνίες οριοθέτησης με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και τον Λίβανο (εκκρεμεί η κύρωσή της από το λιβανικό Κοινοβούλιο).

Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχε ανταποκριθεί στο κυπριακό αίτημα να συνάψει αντίστοιχη συμφωνία οριοθέτησης, για να μην προκαλέσει την αντίδραση της Αγκυρας.
Με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, το σύμπλεγμα του Καστελλόριζου εξασφαλίζει την επαφή της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Οι δύο αυτές παρεμβάλλονται μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής, γεγονός που περιορίζει σημαντικά την τουρκική ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο. Προς το παρόν, όμως, ελληνική ΑΟΖ δεν υπάρχει, επειδή η Αθήνα δεν την έχει ανακηρύξει. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ένα παράκτιο κράτος αποκτάει ΑΟΖ με μονομερή δήλωση ανακήρυξης. Στη συνέχεια, συνάπτει συμφωνίες οριοθέτησης με τα γειτονικά κράτη. Εάν δεν καταστεί δυνατή η συμφωνία οριοθέτησης, ο τρόπος με τον οποίο οι γειτονικές χώρες λύνουν τη διαφορά τους είναι με παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αγκυρα αμφισβητεί ότι τα ελληνικά νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα με τον γεωλογικού τύπου ισχυρισμό ότι επικάθονται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα. Ο ισχυρισμός αυτός δεν μπορεί να προβληθεί εάν η Ελλάδα ανακηρύξει ΑΟΖ και η διαπραγμάτευση διεξαχθεί σ’ αυτό το πεδίο. Η ΑΟΖ είναι οικονομική και όχι γεωλογική έννοια, όπως η υφαλοκρηπίδα. Αυτός είναι ο λόγος που η τουρκική διπλωματία επιμένει να μιλάει για υφαλοκρηπίδα.
Το περίεργο είναι ότι και η ελληνική διπλωματία συνεχίζει να μιλάει για υφαλοκρηπίδα και να μην ανακηρύσσει ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική πλευρά έχει απειλήσει με διακοπή των διερευνητικών επαφών. Αυτό, όμως, που πραγματικά φοβάται η Αθήνα είναι ότι οι Τούρκοι θα σπεύσουν να πραγματοποιήσουν γεωλογικές έρευνες νοτίως του Καστελλόριζου (κι όχι μόνο), με σκοπό να αμφισβητήσουν εμπράκτως την ελληνική ΑΟΖ.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη δεκαετία 1970, η Αγκυρα χρησιμοποιεί τη διεξαγωγή ερευνών ως μηχανισμό πρόκλησης κρίσης, για να αποτρέψει την Ελλάδα από την άσκηση νομίμων δικαιωμάτων της.


http://thalamofilakas.blogspot.com/2011/02/blog-post_2394.html

Η παγκόσμια κυβέρνηση προσπαθεί να φοβίσει τους Έλληνες...Μάταια όμως!



Ως πλημμέλημα θα προσδιορίζεται η μη πληρωμή εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι και τρεις μήνες. Παράλληλα, ως παράβαση του ΚΟΚ, θα καθιερώνεται η μη καταβολή του αντιτίμου των διοδίων.
Τα μέλη του κινήματος ''δεν πληρώνω'', όμως, είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς ο αγώνας τους είναι ''δίκαιος'', όπως..... υποστήριξαν. Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες προβλέπονται από τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή, από το Υπουργείο Υποδομών. Οι παραβάτες που θα εντοπίζονται, θα καλούνται να πληρώσουν το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται ήδη κι αν αρνηθούν, θα διώκονται ποινικά για πλημμέλημα, που επισύρει ποινές φυλάκισης μέχρι και τρεις μήνες. Η ίδια τροπολογία θα καθιερώνει ως παράβαση του ΚΟΚ και την άρνηση πληρωμής διοδίων.
Η απάντηση του κινήματος ''Δεν πληρώνω''
Από την πλευρά τους, τα μέλη της κίνησης ''Δεν πληρώνω διόδια'', χαρακτήρισαν τη δίωξή τους, ως ''πολιτική και φρονηματική'', κατά τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν την Τετάρτη (09/02).
Υποστήριξαν ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.Ειδικότερα, ο Κώστας Παπαδάκης, νομικός σύμβουλος της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής, έκανε λόγο για ''κλασική περίπτωση δίωξης πολιτικού λόγου'', ενώ έκανε λόγο και για νομικό αδιέξοδο από πλευράς των παραχωρησιούχων εταιρειών, αφού όπως είπε, στην περίπτωση των διωκόμενων μελών, δεν υπάρχει αδίκημα.
''Γίνεται μια προσπάθεια για ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων χωρίς κανένα ατομικό ενοχοποιητικό στοιχείο'',ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, η δημοτική σύμβουλος Ωρωπού, Ιωάννα Στεργίου, αφού επεσήμανε ότι στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού υπάρχουν οκτώ σταθμοί διοδίων, έκανε λόγο για παραλείψεις και παρατυπίες από πλευράς της κατασκευάστριας εταιρείας σε σχέση με τις συμβάσεις παραχώρησης έργων.
''Εκφράζουμε το δίκαιο και το νόμιμο ενάντια στο άδικο και παράνομο'' τόνισε από την πλευρά του ο Χρήστος Παναγής, ο οποίος υποστήριξε ότι η σύμβαση θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί ήδη από το ίδιο το Δημόσιο, αφού, όπως είπε, πολλά έργα και μελέτες, ενώ έχουν πληρωθεί, δεν έχουν υλοποιηθεί.
''Το αίτημά μας γεννήθηκε από την ασυδοσία της κυβέρνησης και τον εταιρειών'', ανέφερε με τη σειρά του, ο Σταύρος Κουδούνης, ενώ επεσήμανε ότι ειδικά για τους κατοίκους στις περιοχές της ΒΑ Αττικής, το κόστος των διοδίων θα έπρεπε να είναι γύρω στα 0,45 λεπτά με βάση τα χιλιόμετρα που διανύουν, σε αντίθεση με τα 2,5 ευρώ που πληρώνουν τώρα.
''Δεν είμαστε τζαμπατζήδες. Τζαμπατζήδες είναι όσοι κρύβονται πίσω από αυτές τις συμβάσεις, πίσω από αυτή τη διαπλοκή που σήμερα πληρώνουμε όλοι''είπε ο Στράτος Λουπάτατζης και υπογράμμισε ότι ''τα μέλη του κινήματος είναι άνθρωποι από όλους τους πολιτικούς χώρους, ενεργοί πολίτες στον τόπο τους''.
Παρέμβαση έκανε και η Μαρία Γασπαρινάτου, εκπροσωπώντας το κίνημα ''Δεν πληρώνω'' για την Αττική Οδό, η οποία υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο πρέπει να παραχωρηθεί στο Δημόσιο, αφού οι εταιρείες έχουν εισπράξει ήδη τα προβλεπόμενα από τη σύμβασή τους κέρδη.

ΑΝΤΙ - ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας επανάστασης;

Στη διάρκεια της πρώτης φάσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τον Δεκέμβριο του 2008, το ΔΝΤ προειδοποίησε τις κυβερνήσεις για το ενδεχόμενο εκδήλωσης «βίαιων ταραχών στους δρόμους». Όπως είπε ο επικεφαλής του Ταμείου, «Βίαιες ταραχές μπορεί να ξεσπάσουν σε όλες τις χώρες, αν το χρηματοοικονομικό σύστημα δεν μεταρρυθμιστεί έτσι ώστε να ωφελεί όλους, και όχι μόνο τους λίγους».
Τον Ιανουάριο του 2009, ο τότε επικεφαλής της.....
αμερικανικής National Intelligence, Dennis Blair, ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ, ότι η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ δεν είναι η τρομοκρατία, αλλά η παγκόσμια οικονομική κρίση. Όπως ανέφερε: «Η τρέχουσα κρίση είναι η σοβαρότερη των τελευταίων δεκαετιών, αν όχι αιώνων… Οι κρίσεις αυτού του είδους, αυξάνουν τα ρίσκα πολιτικής αστάθειας και ανατροπής καθεστώτων, αν διαρκέσουν για ένα ή δύο χρόνια… η αστάθεια αυτή μπορεί να χαλαρώσει τον εύθραυστο έλεγχο που πολλές αναπτυσσόμενες χώρες διατηρούν επί του νόμου και της τάξης. Τυχόν αστάθεια εκεί, μπορεί πολύ εύκολα να επηρεάσει επικίνδυνα τη διεθνή κοινότητα».
Το 2007, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια αναφορά με την οποία εκτιμούσε τις παγκόσμιες τάσεις για τα επόμενα 30 χρόνια. Στο κεφάλαιο Παγκόσμια Ανισότητα, η αναφορά σημείωνε πως στα επόμενα 30 χρόνια «Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών προφανώς θα μεγαλώσει, και η απόλυτη φτώχεια θα αποτελέσει τη νέα βασική παγκόσμια πρόκληση… Οι διαφορές σε πλούτο και προνόμια θα γίνουν πολύ πιο εμφανείς, όπως θα γίνει και η αντίστοιχη δυσαρέσκεια, ακόμη και μεταξύ πληθυσμών που είναι σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από ότι ήταν οι γονείς και οι παππούδες τους. Η απόλυτη φτώχεια και η ανισότητα θα τροφοδοτήσουν το αίσθημα της αδικίας μεταξύ αυτών των οποίων οι προσδοκίες δεν εκπληρώνονται, ανεβάζοντας έτσι στα ύψη τις εντάσεις και την αστάθεια, τόσο μέσα όσο και μεταξύ κοινωνιών, με αποτέλεσμα τις εκδηλώσεις βίαιης διαμαρτυρίας, αταξίας, εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και εξέγερσης. Η οικονομική ανισότητα και ο αποκλεισμός, μπορεί να οδηγήσουν στην αναβίωση όχι μόνο αντικαπιταλιστικών ιδεολογιών, που σχετίζονται με θρησκευτικά, αναρχικά, και μηδενιστικά κινήματα, αλλά ακόμη και σε μια αναβίωση του Μαρξισμού».
Τέλος, η αναφορά υπογράμμισε τους κινδύνους για τη καθεστηκυία τάξη από μια επανάσταση η οποία θα ξεκινούσε από τη δυσαρέσκεια της μεσαίας τάξης! «Η μεσαία τάξη μπορεί να μετατραπεί σε επαναστατική, αναλαμβάνοντας το ρόλο που ο Μάρξ επιφύλασσε για το προλεταριάτο. Η παγκοσμιοποίηση της αγοράς εργασίας και η μείωση των κοινωνικών παροχών, μαζί με την αύξηση της ανεργίας, θα μειώσει την αφοσίωση των ανθρώπων στα κράτη τους. Η μεγάλη οικονομική ανισότητα, και η ύπαρξη αρκετών υπερπλουσίων ανθρώπων θα οδηγήσουν στην απαξίωση της έννοιας της αξιοκρατίας, την ίδια ώρα που η όλο και μεγαλύτερη σε αριθμούς μη προνομιούχα τάξη των πόλεων, θα αποτελεί απειλή για τη σταθερότητα, ειδικά όταν θα συνειδητοποιήσει πως τα χρέη της και η αποτυχία των συνταξιοδοτικών προγραμμάτων θα την οδηγήσουν στη πλήρη εξαθλίωση».
Σήμερα φτάσαμε στο σημείο όπου η παγκόσμια κρίση ξεπέρασε τα δυο χρόνια. Οι κοινωνικές συνέπειες αρχίζουν να γίνονται αισθητές σε παγκόσμιο επίπεδο. Και αφού η κρίση πλήττει περισσότερο τον τρίτο κόσμο, εκεί είναι που θα δούμε και τις πρώτες πολιτικές εξελίξεις. Με βάση την ιστορική εμπειρία, οι ταραχές εξαιτίας του κόστους των τροφίμων θα εξαπλωθούν παντού, όπως έγινε το 2007 και το 2008. Αυτή τη φορά όμως, επειδή τα οικονομικά πράγματα είναι πολύ χειρότερα, οι αντιδράσεις θα είναι και αυτές πολύ σκληρότερες.
Η κοινωνική δυσαρέσκεια σύντομα θα μεταδοθεί από τους δρόμους του τρίτου κόσμου στην άνεση των σπιτιών μας στην αναπτυγμένη Δύση. Μόλις συνειδητοποιήσουμε πως δεν πάμε για ανάκαμψη αλλά για περαιτέρω ύφεση, και μόλις οι κυβερνήσεις ξεφορτωθούν τη δημοκρατική τους βιτρίνα, ασκώντας αυστηρούς ελέγχους, καταργώντας δικαιώματα και ελευθερίες, και ξεκινώντας πολεμοχαρείς εξωτερικές πολιτικές, τότε όλοι εμείς στη Δύση, θα συνειδητοποιήσουμε πως όλοι είμαστε Τυνήσιοι!
Στις 23 Απριλίου του 2010, το Canadian International Council, και το Montreal Council on Foreign Relations, φιλοξένησαν τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Zbigniew Brzezinski. Ο Dr. Brzezinski μίλησε για τις επιλογές εξωτερικής πολιτικής που διαθέτει η Αμερική. Μεταξύ άλλων, είπε και τα εξής:
«Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, το σύνολο της ανθρωπότητας είναι πολιτικά αφυπνισμένο και δραστηριοποιημένο… Ο πολιτικός αυτός ακτιβισμός αναζητεί προσωπική αξιοπρέπεια, πολιτισμικό σεβασμό, και οικονομικές ευκαιρίες σε ένα κόσμο που χαρακτηρίζεται ακόμη από αιώνες αποικιοκρατικής και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας… Η αναζήτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί τη κεντρική πρόκληση στη νέα παγκόσμια πολιτική αφύπνιση… μια αφύπνιση που θα είναι κοινωνικά τεράστια και πολιτικά ριζοσπαστική.
Η ελεύθερη πρόσβαση στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, δημιουργεί μια κοινότητα κοινών αντιλήψεων αλλά και φθόνου, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δημαγωγικά και θρησκευτικά πάθη. Αυτού του είδους οι ενέργειες ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα και προκαλούν τόσο τα υπάρχοντα καθεστώτα όσο και τη νυν παγκόσμια ιεραρχία, πάνω στην οποία στηρίζεται η Αμερική.
Η νεολαία του τρίτου κόσμου είναι ιδιαίτερα ανυπόμονη και γεμάτη πικρία. Η δημογραφική επανάσταση την οποία ενσαρκώνει, γίνεται μια ωρολογιακή βόμβα… η επαναστατικότητά της θα εκδηλωθεί μέσα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των αναπτυσσόμενων χωρών. Σήμερα υπάρχουν περίπου 80-130 εκατομμύρια φοιτητών παγκοσμίως. Προερχόμενοι κυρίως από τις κοινωνικά ανασφαλείς χαμηλές και μεσαίες τάξεις, και οργισμένοι από τις κοινωνικές αδικίες, αυτοί οι φοιτητές είναι εν δυνάμει επαναστάτες, ήδη σε μια κατάσταση ημι- κινητοποίησης, ενωμένοι μέσα από το διαδίκτυο, και έτοιμοι να κάνουν τα ίδια με αυτά που έγιναν πριν από χρόνια στη πόλη του Μεξικού και στη πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου. Η έμφυτη φυσική τους ενέργεια, απλά περιμένει να πυροδοτηθεί από κάποιον σκοπό, κάποια πίστη, ή κάποιο μίσος…
Οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη, παλιές και νέες, αντιμετωπίζουν μια νέα σκληρή πραγματικότητα: Αν και διαθέτουν τις ισχυρότερες και πλέον αποτελεσματικές στρατιωτικές δυνατότητες όλων των εποχών, η δυνατότητά τους να ελέγξουν τις πολιτικά αφυπνισμένες μάζες, είναι ελάχιστες. Για να το θέσω ωμά: Τις παλιές εποχές, ήταν πιο εύκολο να ελέγξεις ένα εκατομμύριο ανθρώπους από το να τους δολοφονήσεις. Σήμερα, είναι πιο εύκολο να τους δολοφονήσεις, από το να τους ελέγξεις».*

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ! ! !

Παράνομος διορισμός από το ΠΑΣΟΚ στο Δημόσιο του ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ.

Είναι ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ της σειράς 1821 του ΣΚΑΙ .
O ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ πήρε απολυτήριο Στρατού ως δήθεν ...τρελλός!!!

ΘΕΜΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ- ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ........
ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ)
Οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Θάνος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό πολιτισμού και τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, αναφορικά με τον διορισμό του παρουσιαστή της σειράς του Σκάι «1821» κ. Πέτρου Τατσόπουλου, στην θέση του αντιπρόεδρου του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.
Η ερώτηση των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΘΕΜΑ: ΘΕΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΚΕΒΙ)
Με την υπ’αριθμ.ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/29335 Απόφαση σας διορίσατε στις 23-3-10 τον κ. Πέτρο ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ στην θέση του αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ με την ιδιότητα του συγγραφέα. Η εν λόγω θέση αφορά την άσκηση διοίκησης στο παραπάνω ΝΠΙΔ του δημοσίου που εποπτεύεται από το ΥΠΠΟΤ και άρα απαιτεί αντίστοιχες γνώσεις και δεξιότητες πέραν των συγγραφικών θεμάτων.
Η έλλειψη αυτών των προσόντων φάνηκε σχεδόν αμέσως στην περίπτωση του κ. Τατσόπουλου όταν στις 20-5-2010 «αποφάσισε να παραιτηθεί» από την θέση αυτή αποκηρύσσοντας απόφαση του ΕΚΕΒΙ την οποία ο ίδιος στήριξε ως μέλος του Δ.Σ του και παράλληλα κατήγγειλε το ΥΠΠΟΤ για υποκρισία!
Στην επίσημη ιστοσελίδα (http://1821.skai.gr/main/team) του καναλιού ΣΚΑΪ, η οποία περιέχει τα βιογραφικά των συντελεστών της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς αναφέρεται ότι:
«Ο Πέτρος Τατσόπουλος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες».
Όμως στο υπ’αριθμ. πρωτ. 195/14-1-10 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρεται για τον ίδιο συγγραφέα ότι «γεννήθηκε στο Ρέθυμνο τον Δεκέμβριο του 1959. Φοίτησε στη Βιομηχανική και στην Πάντειο, δίχως να ολοκληρώσει τις σπουδές του.»
Από τα παραπάνω συνάγεται το εύλογο ερώτημα εάν ο κ. Τατσόπουλος διέθετε τα τυπικά προσόντα (γνώσεις διοίκησης πιστοποιημένες με κάποιο πτυχίο ΑΕΙ) προκειμένου να ασκήσει τα διοικητικά του καθήκοντα και να διοριστεί στη θέση του αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ!
Μέχρι σήμερα δε, δεν έχετε εκδώσει απόφαση αποδοχής της παραίτησης του κ. Τατσόπουλου ούτε έχετε ανασυγκροτήσει το Δ.Σ του ΕΚΕΒΙ αντικαθιστώντας τον! Καμία τροποποίηση της υπ’αριθμ.ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/ΤΔΠΕΦ/29335 Απόφασης σας δεν έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» (22-5-10), ενημερώσατε τους δημοσιογράφους ότι παρά τα σχετικά δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο, «γραπτή παραίτηση από μέρους του κ. Τατσόπουλου ουδέποτε υπεβλήθη στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού»!

Συνεπώς ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Με ποια διαδικασία επελέγη ο κ. Τατσόπουλος ως αντιπρόεδρος του ΕΚΕΒΙ; Έγινε κάποια δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος π.χ. μέσω Opengov; Δεν υπήρχαν άλλοι υποψήφιοι απόφοιτοι ΑΕΙ για την ίδια θέση;
2. Αληθεύει ότι δεν απομακρύνατε τον κ. Τατσόπουλο γιατί δεν λάβατε ποτέ εγγράφως την παραίτηση του;
3. Ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος υπέβαλε ή όχι την παραίτηση του, γιατί δεν έχετε αντικαταστήσει μέχρι σήμερα τον κ. Τατσόπουλο για τους προαναφερθέντες λόγους, καθώς επιπλέον έχει πάψει να ασκεί τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου του ΕΚΕΒΙ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο;
4. Πιστεύετε ότι η διαιώνιση της εκκρεμότητας αυτής βοηθά στην εύρυθμη διοικητική λειτουργία του ΕΚΕΒΙ;
5. Αντιλαμβάνεστε ότι διατηρώντας τον κ. Τατσόπουλο στην εν λόγω θέση δεν αρνείσθε ουσιαστικά ούτε τα λεγόμενα του σε βάρος σας ούτε παίρνετε απόσταση από τους πρόσφατους χυδαίους χαρακτηρισμούς του για ιδρυτές του ελληνικού κράτους όπως ο Θ. Κολοκοτρώνης;

Αθήνα 08.02.2011
Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών

Ελλάδα χωρίς Έλληνες, και «Έλληνες» χωρίς Ελλάδα.




 Ο Κλεισθένης γράφει.

Λυπάμαι που θα δυσαρεστήσω και ίσως θυμώσω πολλούς, το θέμα δεν είναι αν αυτά που γράφω είναι δυσάρεστα αλλά αν είναι αληθινά.
Παρακολουθήσαμε όλοι την συνέντευξη των τροϊκανών και μείναμε άναυδοι απ’ την ωμότητα και την προσβλητικότητα των δηλώσεων.
Σε μια συνέντευξη του Μπους ένας Άραβας δημοσιογράφος του πέταξε ένα παπούτσι, κίνηση πολύ προσβλητική για όσους ξέρουν το τι σημαίνει για ένα Μουσουλμάνο αυτή η κίνηση.
Στη συνέντευξη υπήρχαν πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι οι οποίοι παρέμειναν απαθείς στα όσα προσβλητικά έλεγαν τα «λογιστάκια» της τρόικας, καμία αντίδραση, πολύ «σαβουάρ βιβρ».
Οι Έλληνες ακόμη και σήμερα αντιμετωπίζουν τις δηλώσεις με ανακοινώσεις-ευχολόγια των σάπιων κομμάτων και «νεσκαφέ» στους καναπέδες (ίσως και ουϊσκάκι οι έχοντες).
Καμία αντίδραση, καμία καταδίκη, καμία κινητοποίηση, παγωμάρα και βουβαμάρα.
Αύριο ίσως θα απεργήσουν κάποιοι για να σώσουν τα ψίχουλα που παίρνουν για να συνεχίσουν την άχαρη και γλοιώδη ζωή τους, κανένας όμως δεν θα κινητοποιηθεί ενάντια στην προσβολή που δέχτηκε απ’ τους τροϊκάνους και όλοι θα δεχτούν σαν σωτήρια λύση το ξεπούλημα της πατρίδας. Η καλοπέραση πάνω απ’ όλα ακόμη και χωρίς πατρίδα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αιδώ.
Ο «περήφανος» Ελληνικός λαός σε όλο το μεγαλείο του.
Δυστυχώς χάσαμε χάρη του χρήματος και του βολέματος την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας.
Που είναι οι υπερπατριώτες; Που είναι οι κομμουνιστές; Που είναι οι χρυσαυγίτες; Που είναι οι αρχαιοελληνολάτρες; Που είναι οι εθνικιστές; Που χάθηκαν όλοι;
Περιμένουμε να αντιδράσουν οι σόσιαλ-λησταρχαίοι; Οι συριζόπληκτοι; Οι νεοφιλελεύθεροι του σφουγγαράκη; Τα καρατζαφέρ-μπόϋς; Τα λογής-λογής μικρά σαχλοκινήματα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια κάθε μέρα; Οι πρασινοκουτοχορτοφάγοι; Οι πάγκαλοι των Ιμίων και του Οτσαλάν; Οι γερμανόδουλοι του σημιτιστάν; Η κουμπαροκρατία του κουρασμένου;
Υπάρχει και η αυθόρμητη αντίδραση πατριωτικού χαρακτήρα που δεν περιμένει καθοδήγηση απ’ τους ανύπαρκτους ηγέτες, αλλά σε ωθεί να κατέβεις στο δρόμο και να δηλώσεις με Ελληνοπρεπή τρόπο την αντίθεσή σου στα όσα γίνονται και σ’ αυτά που έρχονται. Ένα κομμάτι χαρτόνι με δυο-τρεις πατριωτικές λέξεις μπόλικη ψυχή και φρόνημα αρκούν, δεν χρειάζεται η παρουσία των ξεπουλημένων πολιτικάντηδων, αυτοί είναι οι υπεύθυνοι για το κατάντημά μας.
Χάσαμε τη γλώσσα, χάνουμε την ιστορία, χάνουμε τον Χριστιανισμό και τελικά θα χάσουμε και την πατρίδα. Ας είναι καλά τα δύο και τρία κινητά που διαθέτει ο καθένας, απ’ τα οκτώ του χρόνια, οι μερσεντές και τα καγιέν, οι βίλες και τα εξοχικά στα «πουστρονήσια», οι «τσόντες» των απ’ την τηλεόραση διαφημιζόμενων πορνών πολυτελείας, τα πρωϊνάδικα και τα «γκαλά», τα εξυψωμένα μηδενικά των «ρεάλιτις» και κάθε τι δυτικοφερμένο και άχρηστο μας ικανοποιεί.
Τελικά θα μας πείσουν ότι το «οθωμανικό» είναι τιμητικό και Ελληνοπρεπές.
Ο πατριωτισμός δεν είναι χρώμα που βάφεσαι για πολύ καιρό οφείλεις να τον αποδεικνύεις κάθε μέρα και σε κάθε περίσταση.
Τιμής ένεκεν πατριώτες δεν υπάρχουν, οι τιμητικές διακρίσεις για πατριωτισμό κερδίζονται κάθε μέρα με τις πράξεις και δεν αγοράζονται στο «γιουσουρούμ».
Επίτιμοι πατριώτες δεν υπάρχουν και τα μετάλλια είναι κομμάτια μέταλλο αν δεν γυαλίζονται καθημερινά με πατριωτική δράση.
Πόσο κοστίζει ένα κομμάτι χαρτόνι; Πόση είναι η ταλαιπωρία του να σηκωθούμε απ’ τον καναπέ και να κατέβουμε στο σύνταγμα;
Μόνοι μας, χωρίς οργανωτές, με μια Ελληνική σημαία ο καθένας και δυο-τρεις λέξεις γραμμένες σε απλό χαρτόνι.

http://ideopigi.blogspot.com/2011/02/blog-post_3003.html

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΡΙΛΕΣ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ;

Η αντι-ρωσική υστερία συνεχίζεται για τα καλά στην Ιαπωνία. Στις 7 Φεβρουαρίου, Ιάπωνες εθνικιστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Ρωσική Πρεσβεία στο Τόκιο απαίτησαν από την Ρωσία να επιστρέψει τα 4 νησιά των Κουρίλων καίγοντας παράλληλα τη ρωσική σημαία. 

Η αστυνομία δεν παρενέβη και απλά παρακολουθούσε ως θεατής. Το εθνικιστικό παραλήρημα προφανώς υποκινήθηκε από τον Πρωθυπουργό Naoto Καν, ο οποίος την ίδια ημέρα αποκάλεσε την πρόσφατη επίσκεψη του Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις νότιες Kuriles "ασυγχώρητη αγένεια". Την επόμενη μέρα, 8 Φεβρουαρίου, η ρωσική πρεσβεία έλαβε μια επιστολή με μια σφαίρα και ένα σημείωμα που έλεγε ότι τα βόρεια εδάφη είναι ιαπωνική γη! Η θέση της Μόσχας συνοψίζεται στο γεγονός ότι τα 4 νησιά kuril, των οποίων η κυριότητα αμφισβητείται από τους Ιάπωνες, ανήκει στη Ρωσία ως διάδοχο της ΕΣΣΔ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέχρι στιγμής, η μάχη για τις Νότιες Κουρίλες είναι διπλωματική. Αλλά ποιος ξέρει που θα φτάσουν οι Ιάπωνες, όταν καθίσταται σαφές ότι οι διπλωματικές προσπάθειες είναι μάταιες; Η ιστορία έχει αποδείξει ότι η αμφισβήτηση εδαφών πολλές φορές ξεκαθάρισε μετά από πολεμική αναμέτρηση..


Το πιο πρόσφατο παράδειγμα το είδαμε τον Αύγουστο του 2008 ανάμεσα στην Ρωσία και την Γεωργία στη Νότια Οσετία. Οι περισσότεροι από τους εμπειρογνώμονες δεν πίστευαν στο ενδεχόμενο μιας επίθεσης. Μέχρι την τελευταία στιγμή οι περισσότεροι από αυτούς ήταν βέβαιοι ότι η μικρή Γεωργία δεν θα τολμούσε να αναμετρηθεί με την πολύ ισχυρότερη Ρωσία. Ωστόσο,ο Σαακασβίλι που ονειρευόταν την «επιστροφή των ιστορικών γεωργιανών εδαφών," δεν φοβήθηκε την Ρωσική στρατιωτική μηχανή. Η Ιαπωνία όμως είναι πολύ πιο σοβαρός αντίπαλος απ όλες τις απόψεις. Φυσικά, μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι Ιάπωνες ηγέτες, σε αντίθεση με τη Γεωργία, είναι πολύ πιο σοβαροί και ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ρωσίας δεν θα επιτρέψουν τη σύγκρουση. Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα δεν επικρατούν πάντοτε στην πολιτική. Όπως προκύπτει από την ιστορία, μερικές φορές η πολιτική στάση μπορεί να ξεπεράσει τα οικονομικά οφέλη. Η συμπεριφορά της ιαπωνικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια μπορεί να προκαλέσει ανησυχία. Το 2007, ο τότε πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε είπε ότι ήταν καιρός να ξεφύγουμε από το μεταπολεμικό καθεστώς και να δώσει στο στρατό τον δέοντα σεβασμό. Με άλλα λόγια, η Ιαπωνία έχει αναβιώσει σταθερά το "μαχητικό πνεύμα του έθνους" για να επιστρέψει στο κλαμπ των παγκόσμιων δυνάμεων. Οι στρατιωτικές δαπανες της Ιαπωνίας αυξάνονται συνεχώς. Το 2010 η χώρα κατατάσσεται στην πέμπτη θέση στον κόσμο όσον αφορά τις στρατιωτικές δαπάνες (περίπου 44,3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως), προσπερνώντας τη Γερμανία και λιγότερα μόνο από τις ΗΠΑ (600 δισ. ευρώ), Κίνα (81.4 δισεκατομμύρια δολάρια), το Ηνωμένο Βασίλειο (48,8 δισ. δολάρια) και Γαλλία (45 δισ. δολάρια).

Το πιο πιθανό, δεδομένου ότι οι τελευταίοι προχωράνε σε σημαντική μείωσης των στρατιωτικών δαπανών τους, το 2011 η Ιαπωνία θα μπορούσε να πάρει την τρίτη θέση στον κόσμο και να ανταγωνιστεί με την Κίνα για το δεύτερη. Η Ρωσία είναι πολύ πίσω από την Ιαπωνία από την άποψη των εν λόγω δεικτών. Στο πλαίσιο αυτό, τα τελευταία χρόνια οι Ιάπωνες αναπτύσσουν με επιθετικό τόνο τις στρατιωτικές τους δυνατότητες. Για παράδειγμα, η Ιαπωνία έχει αεροπλανοφόρα, ένα σύγχρονο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, και ισχυρές αεροπορικές και αντιαεροπορικές δυνάμεις . Συνολικά, οι ιαπωνικές δυνάμεις ανέρχονται σε 240.000 τακτικό στρατό και είναι από τους ισχυρότερους στην περιοχή. Αυτό που συνέβαλε ουσιαστικά είναι ο συνεχής εκσυγχρονισμός του στρατιωτικού εξοπλισμού. Ένας ειδικός ρόλος φαίνεται να δίνεται στο Πολεμικό Ναυτικό, που περιλαμβάνει περισσότερα από 250 πλοία μάχης, υποστήριξης και λοιπών σκαφών. Επιπλέον, το Πολεμικό Ναυτικό έχει 40 αντιτορπιλικά, εκ των οποίων τα 8 διαθέτουν κατευθυνόμενα βλήματα καταστροφής της άμυνας του αντιπάλου και μπορούν να χτυπήσουν ταυτόχρονα μια σειρά από στόχους . Οι ιαπωνικές ναυτικές δυνάμεις συνεχίζουν να αυξάνονται, συμπεριλαμβανομένων των αμφίβιων δυνάμεων. Ανάμεσά τους υπάρχουν 4 (σύμφωνα με άλλες αναφορές 5) «ναυαρχίδες» ελικοπτεροφόρων πλοίων . Μπορούν όμως να λειτουργήσουν και ως αεροπλανοφόρα ή και ως αμφίβιες μονάδες. Τ

ο ελικοπτεροφόρο κατηγορίας Hyuga αναπτύχθηκε το 2009 και σύμφωνα με την άποψη των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων, είναι ένα ελαφρύ αεροπλανοφόρο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί γρήγορα και να φιλοξενήσει μαχητικά αεροσκάφη. Παρόλα αυτά σκοπίμως βαπτίζεται αντιτορπιλικό μόνο και μόνο για να αποφευχθούν οι μεταπολεμικοί περιορισμοί που απαγορεύουν στην Ιαπωνία να έχει πλοία αυτής της κατηγορίας. Τα επόμενα χρόνια θα παραληφθούν 2 ακόμη πλοία αυτής της κατηγορίας με εκτόπισμα 19.500 τόνων τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν 14 ελικόπτερα και 4.000 στρατιώτες. Επιπλέον, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν "κινητές μονάδες επίθεσης," πεζοναυτών ,με σκοπό την κατάληψη της παράκτιας ζώνης πιθανού εχθρού. Στην ουσία , η Ιαπωνία δημιουργεί μονάδες διεξαγωγής αμφίβιων επιχειρήσεων. Είναι όμως η Ρωσία έτοιμη να αντιμετωπίσει τους Ιάπωνες που κάποτε είχαν χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής των «αυτοχθόνων ιαπωνικών εδαφών»; Οι Ρώσοι στρατιωτικοί πιστεύουν πως ναι. Ταυτόχρονα θεωρούν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο σύρραξης θα ήταν πιο πολύπλοκο και διευρυμένο απ ότι υπολογίζουν οι Ιάπωνες. Για την Ρωσία είναι δεδομένο ότι μια Ρωσο-Ιαπωνική σύρραξη δεν θα περιοριστεί σε αμφίβιες επιχειρήσεις στις νότιες Κουρίλες.

Οι Ιάπωνες εθνικιστές που ορέγονται τέτοιες ενέργειες οφείλουν να καταλάβουν ότι σε περίπτωση στρατιωτικού τυχοδιωκτισμού από την πλευρά τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και να υπερνικήσουν τη Ρωσία σε ένα συντριπτικά μεγαλύτερο θέατρο επιχειρήσεων, από το Βλαδιβοστόκ και τις Κουρίλες, μέχρι πιθανότατα και την χερσόνησο Καμτσάτκα. Ακόμα και αν υπερισχύσουν έναντι των Ρωσικών δυνάμεις τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα σε αυτά τα σημεία (συνυπολογίζοντας τα μη διαθέσιμα στρατηγικά αεροσκάφη στην περιοχή) υπάρχει η σημαντική παράμετρος που λέγεται πυραυλικές δυνάμεις. Οι Ρωσικοί πύραυλοι μπορούν εγγυημένα και με ακρίβεια να χτυπήσουν στρατιωτικούς (ίσως και πολιτικούς) στόχους σε ακτίνα 1500-2000 χιλιομέτρων ακόμα και το Τόκυο! Όσον αφορά τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, σε μια συμβατική σύγκρουση, η Ρωσία είναι βέβαιο ότι δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια αρκετά ισχυρή ρωσική μονάδα στην «επικίνδυνη» ζώνη , συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος πυροβολικού, σχεδιασμένο ακριβώς να αποτρέπει μια πιθανή επίθεση εχθρού. Ωστόσο, το 1990, η λεγόμενη μονάδα άμυνας των Κουρίλων μειώθηκε σημαντικά στο γενικό πλαίσιο αποδυνάμωσης της ρωσικής άμυνας. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο τμήμα των τεθωρακισμένων μονάδων εκεί, αποτελείτο από απαρχαιωμένα άρματα μάχης Τ-55.

Ή υπάρχει κάτι άλλο(που δεν γνωρίζουμε) και ενώ οι Ιάπωνες αυξανουν συνεχώς την στρατιωτική τους ετοιμότητα, τώρα αρχίζουν να αναρωτιούνται Ρώσοι ειδικοί γιατί δεν έχουν σταλεί ακόμα στις Κουρίλες S-300 , BUK και γενικότερα σύγχρονες αντιπυραυλικές μονάδες. Σε περίπτωση Ιαπωνικής επίθεσης στις Κουρίλες, οι Ρωσικές μονάδα εκεί (συμπεριλαμβανομένων και των νότιων νήσων) , εγγυώνται να «κρατήσουν» για 1-2 ημέρες και στην καλύτερη περίπτωση 3-4 ημέρες. Σε αυτό το διάστημα η Ρωσία θα πρέπει να έχει αποστείλει σημαντικές ενισχύσεις και οπλισμό, αλλιώς το αποτέλεσμα της πιθανής σύγκρουσης θα είναι δυσάρεστο για αυτήν. Είναι σημαντικό ότι η υποδομή των αερομεταφερόμενων δυνάμεων που συνδέουν το αρχιπέλαγος με την ηπειρωτική χώρα απέχει πολύ από το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρώντας τους Ιάπωνες να αυξάνουν σημαντικά την επιθετική δύναμή τους, οι Ρώσοι επιτελείς άρχισαν να δίνουν σημασία στην υπεράσπιση των Κουρίλων κατασκευάζοντας νέα αεροδρόμια και με παράλληλη ανακαταστευή των παλαιότερων,

Η Ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, θεωρεί απίθανο στο άμεσο μέλλον η Ιαπωνία να τολμήσει να εμπλακεί σε μια τέτοια στρατιωτική περιπέτεια. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί ιδίως αν η Ρωσία βρεθεί σε πόλεμο με κάποια τρίτη χώρα (σε διαφορετικό γεωγραφικό χώρο) και δεν θα είναι σε θέση να δώσει τη δέουσα βαρύτητα προς την κατεύθυνση της Άπω Ανατολής. Υπήρξε παρόμοιο προηγούμενο στην ιστορία. Το 1855, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η Ρωσία συμμετείχε στον Πόλεμο της Κριμαίας, οι Ιάπωνες πιέσαν για ευνοϊκή συμφωνία στις Νότιες Κουρίλες. Μη θέλοντας να έρθει σε σύγκρουση και με την Ιαπωνία, η Ρωσία τους έδωσε τέσσερα νησιά, κάτι που οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να ξεχάσουν. Απ την άλλη βέβαια οι Ιάπωνες σκοπίμως ξεχνούν ότι έχασαν τον Β Παγκόσμιο πόλεμο και μέρος του τιμήματος αυτού ήταν και η απώλεια των Κουρίλων νήσων.

ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ του

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ Σκέψεις... Απόψεις... Προσεγγίσεις...

Η Ιταλική εφημερίδα Corriere della sera προειδοποιεί για ισλαμικό "χτύπημα" στην Ελλάδα

«Άραβας τρομοκράτης βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση», δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα». Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου, «ο Άραβας τρομοκράτης Γκαλέμπ Ταλέμπ βρίσκεται στην Ελλάδα και ετοιμάζει θεαματική επίθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ελληνικό έδαφος, ή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα». Σύμφωνα με την «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα», ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της οργάνωσης «Φατάχ Αλ Ισλάμ», μίας λιβανέζικης ομάδας, η οποία εκτιμάται ως πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και έχει «υπό τις εντολές του», σειρά εξτρεμιστών.

Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει πως «ο Ταλέμπ έφτασε στην Αθήνα πριν λίγους μήνες και δραστηριοποιήθηκε αμέσως, προκειμένου να διευκολύνει την είσοδο στην Ελλάδα, μελών της οργάνωσής του, προερχόμενων από τον Λίβανο, στους οποίους πρόσφερε χρήματα, πλαστά έγγραφα και διεύρυνε το δίκτυο επαφών του». Σύμφωνα, δε, με συνεργό του, που συνελήφθη πρόσφατα στο Λίβανο, ο τρομοκράτης ξύρισε τα γένια του, ύστερα από σχετική άδεια, που έλαβε από ιμάμη- και κάνει ό,τι μπορεί για να συνδυάσει το "επάγγελμα του τρομοκράτη", με μία άνετη και ευχάριστη ζωή». Στους συντρόφους του συγκαταλέγονται και δύο Λιβανέζοι τρομοκράτες, που είχαν τοποθετήσει βόμβα σε τρένο στη Γερμανία, το 2006. Η έκρηξή της αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.
Κατά το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, η τρομοκρατική οργάνωση «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στρατολογεί τα μέλη της στη Συρία, την Υεμένη, τις χώρες του Περσικού Κόλπου και την Παλαιστίνη. Η μέθοδος, που ακολουθεί, είναι εκείνη της Αλ Κάιντα και έως τώρα θεωρούσε κύριο στόχο της, τις δυνάμεις του ΟΗΕ στον Λίβανο. Επειδή, εσχάτως, οι επικεφαλής της οργάνωσης μπήκαν στο στόχαστρο των υπηρεσιών δίωξης στη χώρα δράσης τους, αποφάσισαν να υιοθετήσουν τη μέθοδο της «διασποράς των μελών».
Τέλος, η εφημερίδα δημοσιεύει ότι στην Ελλάδα, ο Ταλέμπ φέρεται να χρησιμοποιεί μικρά διαμερίσματα, να καταφέρνει να βρίσκει χρήματα και διαβατήρια και να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει, αν χρειασθεί, πολλαπλούς τρόπους διαφυγής. Πριν από τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, σημείο αναφοράς της «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στην Αθήνα -σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου- ήταν ο Μοχάμαντ Μούσα, ο οποίος, όμως, «αντικαταστάθηκε» πριν από έναν χρόνο.
Πάντως, τα στοιχεία του δημοσιεύματος τέθηκαν υπ' όψιν στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τα οποία αρκέστηκαν να δηλώσουν Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι "δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα".

newpost

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Του Δημήτρη Καζάκη

Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά επιχειρεί να στρέψει την προσοχή αλλού. Εν μέσω ενός άγριου παζαριού στο παρασκήνιο για την ρύθμιση του δημόσιου χρέους, όπου όλα είναι ανοιχτά από την ανοιχτή πτώχευση της χώρας μέχρι τον επίσημο διαμελισμό της, προκειμένου πάνω στα ερείπιά της να οικοδομηθεί η νέα αρχιτεκτονική της ευρωζώνης και της Ε.Ε., η κοινωνία και ο λαός δεν πρέπει να πάρει χαμπάρι.
Άλλωστε ο πρωθυπουργός της χώρας έδωσε γραμμή: «Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω κάτι: ακόμα και αν η Ελλάδα είχε μηδενικό χρέος, θα έπρεπε να προβούμε σε όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Διότι το σύστημά μας δεν ήταν βιώσιμο και ανταγωνιστικό. Δεν γινόταν καλή διαχείριση των δημοσιονομικών μας.» (Die Presse, 29/1/2011) Και φυσικά οι πρώτοι και οι μόνοι που τον πίστεψαν ήταν οι ηγεσίες της αριστεράς, οι οποίες ανακάλυψαν αμέσως ότι όλα όσα γίνονται δεν έχουν να κάνουν με το χρέος, αλλά με μια ακόμη αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου.

Για το τι θα γίνει με τη χώρα και το λαό της, τι θα γίνει μπροστά στην επικείμενη «τελική λύση» που μελετά εν κρυπτώ το ΔΝΤ και η Ε.Ε., δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει. Το μόνο που πρέπει να μας νοιάζει είναι να καταδείξουμε πόσο κακός είναι ο καπιταλισμός και το κεφάλαιο. Για όλα τα άλλα στάχτη και μπούρμπερη. Τι μας νοιάζει αν τα γεράκια της διεθνούς πολιτικής και αγοράς ορέγονται τμήματα του εθνικού χώρου; Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 26/1 έγινε «εθιμοτυπική επίσκεψη» της Γενικής Προξένου των Η.Π.Α στη Θεσσαλονίκη Catherine Kay στον διορισμένο γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Θύμιο Σώκο. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Σώκος, εκτός των άλλων, ανέδειξε τις μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μακεδονίας και της Θράκης εστιάζοντας στη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την περιοχή των Βαλκανίων καθώς και το σημαντικό ρόλο των λιμανιών Καβάλας και Αλεξανδρούπολης. Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη αξιοποίησης των πλούσιων ορυκτών κοιτασμάτων που βρίσκονται στην περιοχή. Από τη μεριά της η κ. Catherine Kay ενδιαφέρθηκε να μάθει για τους νέους θεσμούς αποκέντρωσης καθώς και τις σχέσεις που τους διέπουν. Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξήγησε στη Γενική Πρόξενο τη νέα δομή και τη σημασία των νέων αυτοδιοικητικών οργανισμών σημειώνοντας ότι από αυτές τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους θα ωφεληθεί ο πολίτης αλλά και θα επιταχυνθεί η περιφερειακή ανάπτυξη.

Στο σφυρί
Αυτά επίσημα. Ανεπίσημα η κ. Kay εκδήλωσε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την μετατροπή της περιοχής Μακεδονίας-Θράκης σε προνομιακό πεδίο επιχειρήσεων της Ουάσιγκτον όχι μόνο οικονομικών, αλλά και γεωπολιτικών. Αυτός είναι ο λόγος που πήγε να επιθεωρήσει την περιοχή και να ελέγξει την ταχύτητα εφαρμογής των πολιτικών Καλλικράτη, προκειμένου σύντομα η Μακεδονία-Θράκη να αποτελέσει μια ημιαυτόνομη περιφέρεια στον απόλυτο έλεγχο του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών που έχουν σχέδια για την περιοχή. Με απλά λόγια η Μακεδονία-Θράκη έχει ήδη βγει στο σφυρί και οι ΗΠΑ έτρεξαν όχι μόνο να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αλλά και για να ξεκαθαρίσουν ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο στην περιοχή. Έτσι πολύ σύντομα θα δούμε την περιοχή να «διεθνοποιείται», έτσι ώστε να χρησιμεύσει ως διεθνής πρόσβαση για την ενδοχώρα των Βαλκανίων και όχι μόνο.
Όμως τι μας ενδιαφέρουν εμάς όλα αυτά; Έτσι ή αλλιώς, τόσο η συμπολίτευση του μνημονίου, όσο και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση έχουν αποδεχτεί την κατάλυση του ελληνικού κράτους, της εσωτερικής έννομης τάξης προς όφελος των δανειστών της χώρας μέσα από την δανειακή σύμβαση. Γι’ αυτό άλλωστε δεξιά και αριστερά μπορεί να ωρύονται για τις πολιτικές των επικαιροποιημένων μνημονίων, αλλά δεν βγάζουν τσιμουδιά για την δανειακή σύμβαση που συνιστά κάτι το πρωτοφανές στις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη. Ανατρέπει κάθε έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας υπήρχε μέχρι σήμερα στις διεθνείς σχέσεις, θεσμοθετώντας ένα καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους για ολόκληρη τη χώρα και τον λαό της. Κατά τα άλλα όλα αυτά που γίνονται, θα γίνονταν ακόμη και με μηδενικό χρέος!
Εδώ πρέπει να το πούμε καθαρά. Έχει στηθεί μια εγκληματική συμπαιγνία σε βάρος του ελληνικού λαού με τη συμμετοχή και της αριστεράς. Ο Έλληνας εργαζόμενος πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με το μεροκάματο, με το μεροδούλι, μεροφάι, και να μην τον ενδιαφέρει το τι πρόκειται να γίνει με τη χώρα του. Τον περασμένο χρόνο ολόκληρη η χώρα βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της επιβολής καθεστώτος θεσμοθετημένης κατοχής με πρόσχημα το δημόσιο χρέος. Απέναντι σ’ αυτή την πλειοψηφία, έχουμε μια κοινοβουλευτική μειοψηφία που συμπεριφέρεται λες και δεν συνέβη τίποτε σημαντικό. Κι έτσι συνεχίζει να ασκεί αντιπολίτευση όπως και πριν, νομιμοποιώντας με την πρακτική της το πραξικόπημα του περασμένου Μαΐου και την επιβολή της καταστροφικής δανειακής σύμβασης.

Οικονομική διακυβέρνηση
Και το χειρότερο δεν είναι αυτό. Νομιμοποιούν κι αυτό που έρχεται. Προσέξτε ποιοι είναι οι κύριοι άξονες της «οικονομικής διακυβέρνησης» που ζητούν Μέρκελ-Σαρκοζί (4/2) και συζητούν στα διαβούλια της Ε.Ε., μακριά από τους λαούς της Ευρώπης:
1. Κατάργηση κάθε έννοιας τιμαριθμικής προσαρμογής των μισθών. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάψει να παίρνεται υπόψη στον καθορισμό των μισθών το κόστος ζωής. Κι αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι οι μισθοί θα προσδιορίζονται κάθε φορά αποκλειστικά από τις ανάγκες ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης.
2. Κατάργηση κάθε εμποδίου στην ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων εντός της Ε.Ε.. Αυτό σημαίνει, αφενός, κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακής προστασίας που εγγράφεται στο εργατικό δίκαιο κάθε χώρας και, αφετέρου, στην ελεύθερη μετακίνηση των εργατών-ευκαιρίας που φέρνουν οι πολυεθνικές από τρίτες χώρες.
3. Ενιαία βάση φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις του χρηματιστηρίου. Με άλλα λόγια εξασφάλιση για τις πολυεθνικές που δρουν εντός της Ε.Ε. ενιαίου τρόπου φορολόγησης, ή καλύτερα νόμιμης φοροαποφυγής και απαλλαγής.
4. Προσαρμογή των συνταξιοδοτικών συστημάτων στην δημογραφική εξέλιξη. Πράγμα που σημαίνει ότι ανάλογα με το πόσο αυξάνει ο μέσος όρος ζωής, θα αυξάνεται αντίστοιχα και η ηλικία συνταξιοδότησης.
5. Υποχρέωση όλων των μελών να εντάξουν στο σύνταγμά τους όρους της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της οικονομικής διακυβέρνησης. Το σύνταγμα κάθε χώρας παύει και τυπικά να συνδέεται με την λαϊκή και εθνική κυριαρχία, για να μετατραπεί σε θεμελιώδη νόμο υποδούλωσης στα γεράκια της Ε.Ε..
6. Εγκαθίδρυση ενός μηχανισμού σε εθνικό επίπεδο διαχείρισης των κρίσεων με σκοπό την στήριξη των τραπεζών. Με άλλα λόγια ολόκληρη η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να προσανατολιστεί στην εξασφάλιση της αναγκαίας ρευστότητας και των κεφαλαίων που χρειάζονται οι τράπεζες. Το κράτος μετατρέπεται επίσημα σε υποχείριο των τραπεζών.
Πρόκειται για την επιβολή του πιο ολοκληρωτικού μοντέλου εξωοικονομικού και οικονομικού καταναγκασμού, απαλλοτρίωσης εθνών, κρατών και λαών που έχει προταθεί ποτέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο από την εποχή της νέας τάξης του ναζισμού. Όμως, αυτός ακριβώς ο μηχανισμός ολοκληρωτικής απαλλοτρίωσης οικονομιών, χωρών, λαών και εθνών βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Ολόκληρη η αρχιτεκτονική του καταρρέει, ενώ η τακτική των ισχυρών εκατέρωθεν του Ατλαντικού είναι μία και μόνη: να σφίξουν ακόμη περισσότερο τα λουριά, να κάνουν ακόμη πιο ασφυκτικό τον έλεγχο και πιο ολοκληρωτική την απαλλοτρίωση. Μπορεί να επιβιώσει μια χώρα που της έχουν στερήσει τα μέσα και τον τρόπο επιβίωσης; Οι κυβερνώντες θέλουν να μας πείσουν ότι αυτό που πρέπει να μας νοιάζει πρωτίστως είναι η επιβίωση του ευρώ και της Ε.Ε.. Έστω κι αν η επιβίωση αυτή μπορεί να στοιχίσει την ίδια την επιβίωση της χώρας και του λαού της.

Η οικονομία πεθαίνει
Μην ξεχνάμε ότι τα δεδομένα παρουσιάζουν την οικονομία της Ελλάδας να βρίσκεται όχι απλά σε κατάσταση βαθιάς κρίσης, ή χρόνιας ύφεσης. Στην ουσία η ελληνική οικονομία πνέει τα λοίσθια. Ο Γενικός Δείκτης, π.χ., του λιανικού εμπορίου, κοινώς ο τζίρος της αγοράς, παρουσίασε σε δωδεκάμηνη βάση για το 2010 μια πτώση της τάξης του 12%, έναντι μείωσης 6,3% το 2009. Αυτό σημαίνει πώς η εσωτερική αγορά δεν συρρικνώνεται απλά, πεθαίνει. Και μαζί της θα πεθάνει και η μεγάλη πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που στηρίζονται σ’ αυτήν. Το χειρότερο απ’ όλα είναι το επίπεδο των επενδύσεων, όπου με βάση τον τριμηνιαίο δείκτη ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου, η υποχώρησή τους μέσα στο 2010 υπερβαίνει το 20%, έναντι μείωσης 11% του 2009. Αυτή τη στιγμή το επίπεδο των επενδύσεων στην Ελλάδα βρίσκεται 12,5% χαμηλότερα από το πρώτο τρίμηνο του 2000. Με άλλα λόγια μέσα σε δυο χρόνια έχει εξανεμιστεί το σύνολο των επενδύσεων που έγιναν την τελευταία δεκαετία και βάλε.
Κι αυτό είναι η απαρχή ενός φαύλου κύκλου που απομακρίνει στο μακρινό μέλλον, αν δεν αποκλείει, την όποια πιθανότητα ανάκαμψης. Η διαρκής συρρίκνωση των εισοδημάτων εξασφαλίζει ότι η εσωτερική αγορά αδυνατεί να ανακάμψει. Κι όσο η εσωτερική αγορά δεν ανακάμπτει δεν υπάρχει κανενός είδους περιθώριο για την ανάκαμψη των επενδύσεων στην οικονομία. Ιδίως από τη στιγμή που η ελληνική οικονομία εν μέσω χρεοκοπίας και χρόνιας ύφεσης δέχεται μια τρομακτική επίθεση κερδοσκοπίας από τα ποικίλα μονοπωλιακά κυκλώματα, καρτέλ και τραστ. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τιμές παραγωγού στην βιομηχανία αυξήθηκαν σε δωδεκάμηνη βάση το 2010 κατά 6,7%, όταν το 2009 είχαν μειωθεί κατά 5,8%. Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο των τιμών των εισαγωγών που ανήλθε περίπου στο 10% το τελευταίο δωδεκάμηνο, όταν κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη οι τιμές των εισαγωγών το ίδιο διάστημα ανήλθαν κατά 4,6%. Ακόμη και στα καύσιμα η Ελλάδα πληρώνει προσαυξημένες τιμές εισαγωγής έναντι των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης κατά 15% τουλάχιστον.
Με άλλα λόγια τα μονοπωλιακά κυκλώματα της αγοράς βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν την ελληνική οικονομία με μονοπωλιακά υψηλές τιμές. Η ελευθερία των αγορών και των ανοιχτών συνόρων στις πολυεθνικές και τους μεταπράτες τους δίνει την χαριστική βολή στην χρεοκοπημένη Ελλάδα. Μπορεί να επιβιώσει η Ελλάδα υπό τέτοιες συνθήκες; Μόνο ως προσαρτημένη οικονομία υπό καθεστώς δουλείας.
Και τι σημαίνει αυτό; Ποιον ενδιαφέρει; Εκτός από τον κόσμο της δουλειάς, βλέπετε κανέναν άλλο από το πολιτικό σύστημα να το συζητά έστω; Όλοι τους, δεξιοί και αριστεροί, έχουν προσαρμοστεί τόσο καλά στα πολιτικά πάρε-δώσε του κυρίαρχου συστήματος εξουσίας, ώστε ούτε που διανοούνται να το αμφισβητήσουν στην πράξη και να βγουν από τα όριά του για να διεκδικήσουν την ανατροπή του. Οι προφάσεις πολλές. Ο λαός δεν είναι έτοιμος, δεν υπάρχει νέα κατοχή, το όλο πρόβλημα είναι στο μίγμα πολιτικής, το χρέος δεν είναι πρωτεύον, κοκ.

Το μέτωπο αντίστασης και το… τσουβάλι!
Όμως, ο λαός γνωρίζει πολύ καλά το εξής: ένα καθεστώς κατοχής δεν εξωραΐζεται, δεν βελτιώνεται, δεν εξανθρωπίζεται, δεν μεταρρυθμίζεται. Μόνο ανατρέπεται από τον ίδιο τον λαό. Κι επομένως όποιος νομιμοποιεί με την πρακτική του αυτό το καθεστώς, όποιος συμπεριφέρεται αγνοώντας το, έστω κι αν το αντιπολιτεύεται, είναι συνεργός στη νέα κατοχή. Όπως ακριβώς συνέβη και με την παλιά κατοχή με όλους εκείνους, που αν και δεν ήταν επίσημα δωσίλογοι, όμως δεν τολμούσαν να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα την ανατροπή της από τον ίδιο τον λαό. Δεν έχει άδικο λοιπόν η μεγάλη πλειοψηφία του λαού που τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Όσο δεν προτάσσουν την εδώ και τώρα ανατροπή του καθεστώτος της νέας κατοχής, σ’ αυτό το τσουβάλι ανήκουν όλοι τους, συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι, δεξιοί και αριστεροί. Και τι σημαίνει ανατροπή της σημερινής κατοχής;
Σημαίνει ότι ο λαός συγκροτημένος σε ένα παλλαϊκό μέτωπο ανατρέπει και καταγγέλλει την δανειακή σύμβαση, η οποία όχι μόνο δεν έχει ούτε καν την τυπική νομιμοποίηση, αλλά είναι κατάφορα παράνομη από κάθε άποψη εθνικού και διεθνούς δικαίου. Η ανατροπή της δανειακής σύμβασης μπορεί γίνει και με την επίκληση της καταπάτησης βασικών αρχών της συνθήκης της Βιέννης του 1966, με βάση την οποία ο οικονομικός εξαναγκασμός μιας χώρας σαν αυτόν που υπέστη η Ελλάδα ισοδυναμεί με κύρηξη πολέμου εναντίον της, κατάκτηση και υποδούλωσή της.

Ολική επαναφορά
Επομένως η χώρα και ο λαός της όχι μόνο δικαιούται να την καταγγείλει στη διεθνή κοινότητα, αλλά και να ζητήσει αποζημιώσεις από όλα τα κράτη που έχουν εμπλακεί στη δανειακή σύμβαση και κερδοσκόπησαν σε βάρος της Ελλάδας.
Ανατροπή της δανειακής σύμβασης σημαίνει αυτόματα δυο πράγματα: Αφενός την ακύρωση του συνόλου των μέτρων, πολιτικών και παρεμβάσεων που έγιναν στο όνομά της και συνεχίζουν να γίνονται. Με τον τρόπο αυτό επανερχόμαστε στην κατάσταση πριν την επιβολή του καθεστώτος επιτήρησης και κηδεμονίας, ώστε να εκτιμήσουμε με νηφαλιότητα την πραγματική κατάσταση του λαού και της χώρας.
Αφετέρου, την δίωξη των ενόχων και των δωσιλόγων που συνέργησαν στην επιβολή της δανειακής σύμβασης και ότι αυτή συνεπάγεται.

Εξολόθρευση της ανομίας
Αν αυτός ο τόπος δεν ξεπλυθεί από τα ανομήματα των κυβερνώντων του δεν μπορεί πάει μπροστά. Κι αυτό σημαίνει δυο κυρίως πράγματα:
1. Άνοιγμα όλων των δημόσιων λογαριασμών του κράτους, κατάργηση κάθε έννοιας δημοσιονομικού απορρήτου και στεγανού ώστε να δούμε τι έγιναν τα λεφτά, πώς και γιατί δημιουργήθηκαν οι δανειακές ανάγκες του κράτους, τι κρύβουν οι συμβάσεις δανεισμού και ποιος επωφελήθηκε από αυτές.
2. Κατάργηση κάθε έννοιας παραγραφής και ασυλίας για όλους όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Με αναδρομική ισχύ. Όποιος, νομικό ή φυσικό πρόσωπο, έβαλε χέρι ή συνέργησε στη λεηλασία του δημόσιου ταμείου και της περιουσίας του δημοσίου θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη και η περιουσία του να δημευθεί.

Ζήτημα δικαίου
Τα μέτρα αυτά δεν είναι μόνο απαραίτητα για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά για να πείσεις ακόμη και τους πιο δύσπιστους ότι δεν είσαι σαν τους προηγούμενους, ότι δεν είσαι μια από τα ίδια. Κι επομένως όταν λες ότι δεν αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος δεν είναι μια παρόλα που θα ξεχαστεί την επομένη. Και δεν το αναγνωρίζεις όχι μόνο γιατί είναι αδύνατον να το πληρώσεις, υπό οποιοδήποτε καθεστώς, ούτε γιατί το έχεις πληρώσει ήδη δεκάδες φορές και αρνείσαι πλέον να συνεχίσεις να πληρώνεις πανωτόκια πάνω σε πανωτόκια. Δεν το αναγνωρίζεις ασκώντας το έννομο δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να μην αναγνωρίσει και μην πληρώσει το χρέος που δημιούργησαν οι τύραννοι και οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις του. Κι αυτή αποτελεί βασική αρχή του διεθνούς δικαίου.
Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με το ευρώ και την Ε.Ε.; Εδώ είναι ζήτημα αν μπορεί να επιβιώσει πια η Ελλάδα ως ακέραιο και συγκροτημένο κράτος μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ υπό το νέο καθεστώς «οικονομικής διακυβέρνησης». Στην θέση της εγκληματικής διαστροφής του λεβαντινοραγιαδισμού, δεξιού και αριστερού, οφείλουμε να δούμε καθαρά την μόνη εναλλακτική που έχουμε σαν χώρα και σαν λαός. Κι αυτή είναι η έξοδος από το ευρώ και η αποδέσμευση από την Ε.Ε. Εδώ και τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Δημοσιεύτηκε στο Ποντίκι, 10/2/201

Το είδα στην Παρέμβαση.

Νέες κινητοποιήσεις του "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω"

Συλλαλητηρίων συνέχεια για τους εκπροσώπους και πολίτες της κίνησης «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν...το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και διαμαρτυρήθηκαν για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), όπως και στα διόδια των Αφιδνών, αντιδρώντας στην απόφαση για ενσωμάτωση της άρνησης πληρωμής στον ΚΟΚ. Μέλη του κινήματος, στα διόδια έκαναν επίσης γνωστό ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης.

Με πρωτοβουλία της επιτροπής «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» και άλλων οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πικετοφορία στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια οι διαδηλωτές πορεύτηκαν μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε θαμώνες καφετεριών και περαστικούς.
Στη στάση Αριστοτέλους, στο ύψος της οδού Μητροπόλεως, επιβιβάστηκαν κατά ομάδες σε περισσότερα από 15 διερχόμενα αστικά λεωφορεία, χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, τα κατέλαβαν συμβολικά και ενημέρωσαν τους επιβάτες για τις αυξήσεις.
«Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας δεν θα σταματήσουν, αν δεν ανακληθούν οι υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια. Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε, αλλά οι αυξήσεις, που επέβαλαν, ξεπερνούν και το 33% για ορισμένους τύπους εισιτηρίων σε μία εποχή σκληρής λιτότητας», είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», Γιώργος Θεοδωρόπουλος.
Οι κινήσεις πολιτών ανακοίνωσαν ότι το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, και πορεία μέχρι τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην περιοχή Χαριλάου.


epikaira

ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΡΕ… ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!!

Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Να τραβήξουμε το βάσανό μας μόνοι μας, χωρίς να μας τραβάνε το αυτί οι τοκογλύφοι και οι αιματορουφήχτρες της Ευρώπης που νοιάζονται μονάχα πως θα πάρουν τα αιματοβαμμένα «λεφτά» τους»…
Στο...
διάολο και το κωλοευρώ σας, που μας ξαπόστειλε πριν την ώρα μας… Στο διάολο κι η Ευρωζώνης σας… Στο διάολο η Ευρώπη της Μέρκελ και του Σαρκοζί… ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!! Μπας και.....
σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας και τη δική μας αξιοπρέπεια… Αλλιώς βλέπω τους νέοθωμανούς της Δύσης να θρονιάζονται στο σβέρκο μας για 400 χρόνια! Χίλιες φορές λεύτεροι και επαναστατημένοι….
Ίσως οι Αλαφουζοβερέμηδες του μέλλοντος μας κάνουν και ντοκιμαντέρ, για να περιγράψουν τα εγκλήματα του Ελληνικού λαού απέναντι στους Ευρωπαίους ευεργέτες τους…

“Γαμώ την πίστη σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” να πωλήσουμε την πατρίδα μας με “έναν” κοντζια σκατο-Σουλτά Μαχμούτην Παπανδρέου; Να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρη σας τη Μέρκελ και την Τρόικά σας …την πουτάνα! Άμα ζήσουμε, θα σας γαμήσουμε. Άμα πεθάνουμε θα μας κλάστε τον μπούτσο”

Υπογραφή
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης


http://anti-ntp.blogspot.com/2011/02/blog-post_6167.html

Θέλουμε να ξέρουμε τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν/θα ψηφίσουν την ποινικοποίηση των διοδίων

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ.Εκπροσώπου: 6980292626
http://www.pamet.gr/, pametopo@gmail.com 
Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Έκτακτο)
Το ΠΑΜ ζήτησε από τα πρακτικά της Βουλής, όλα τα ονόματα των βουλευτών που ψήφισαν/θα ψηφίσουν την τροπολογία Ρέππα για την ποινικοποίηση της άρνησης πληρωμής των διοδίων. Θα δημοσιεύσουμε όλα τα ονόματα των κυρίων αυτών, οι οποίοι περνούν από τα διόδια με τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα και δεν πληρώνουν ούτε δεκάρα τσακιστή. Θέλουμε να ξέρουμε και θα μάθουμε.

http://greeknation.blogspot.com/2011/02/blog-post_6453.html

Παραίτηση Α/ΓΕΣ δεν έγινε δεκτή ...Toν άδειασαν οι πολιτικοί

¨Ετσι είναι Αρχηγέ θα τα λουστείς τώρα όλα , δεν ειναι όλοι Αξιωματικο​ί

Παραίτηση Α/ΓΕΣ δεν έγινε δεκτή."Φωτιά" στις κρίσεις.
Την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έθεσε ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος,μετά από το θόρυβο που ξέσπασε για την άσκηση "καταστολής πλήθους" από στρατιωτικές δυνάμεις της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Κιλκίς. Αιτία βέβαια ήταν η "άγνοια" την οποία εξέφρασε από...
 το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης,κάτι που ερμηνεύθηκε ως "άδειασμα" της ηγεσίας του ΓΕΣ. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που οι δύο πλευρές ,δηλαδή το ΓΕΣ και ο αναπληρωτής υπουργός και το επιτελείο του βρέθηκαν αντιμέτωπες.

Η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κι όχι μόνο αυτό. Ο κ.Βενιζέλος επισκέπτεται σήμερα στα Γιαννιτσά το στρατόπεδο 'ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ",έχοντας δίπλα του τον Α/ΓΕΣ.

Οι κρίσεις για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων,έμοιαζαν εξαιρετικά αδιάφορες,αλλά τελικά αποκτούν μεγάλο ενδιαφέρον αφού φαίνεται ότι υπάρχει μία τάση που δεν ικανοποιείται με την παραμονή του Α/ΓΕΣ στη θέση του -ήταν υποψήφιος για προώθηση στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ- αλλά θα επιθμούσε την αποστρατεία του.

Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις είχε προγαμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου. Μετά τις "φωτιές" που άναψε ο ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ και τα χακί ΜΑΤ όμως δεν αποκλείεται το ΚΥΣΕΑ να γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα,ώστε να επανέλθει η ηρεμία στις κορυφαίες θέσεις της ιεραρχίας. Όποια κι αν είναι αυτή.

http://trikalagr.blogspot.com/

Από εύστοχα σχόλια φίλου συναγωνιστή του ιστολογίου

Στα παρακάτω σχόλια πάρτε ένα δείγμα από το επίπεδο της Ελληνικής Νοημοσύνης όταν αυτή αφυπνίζεται και δρα σε εγρήγορση για την εθνική και την πλανητική ασφάλεια. Μιμηθείτε το παράδειγμα τέτοιων ανθρώπων. Ανοίχτε ιστολόγια σε ομάδες των 2-3 ελλήνων πατριωτών (ανευ ηγεσίας και κεντρικού ελέγχου γιατί αλλιώς θα προδοθείτε) και διαλύστε τους καθημερινώς με διανοητικό και υλικό πόλεμο εντός και εκτός διαδικτύου. Ο Ελληνισμός και οι Έλληνες ήρωες σήμερα βάλονται πανταχόθεν από το κατασαπισμένο σινο-σιωνιστικό κατεστημένο. Προωθείτε ο εκφυλισμός, η διαφθορά, η αδιαφορία, η παράνοια, οι ύβρεις εναντίον κάθε τι ελληνικού, άριστου, πατριωτικού, ηρωικού, ο ραγιαδισμός, οι γραικύλοι... Εάν δεν αντιδράσουμε όλοι οι αφυπνισμένοι Έλληνες ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΩΡΑ και να τους πάρουμε με τις πέτρες και με τις κλωτσιές τότε το παιχνίδι θα χαθεί και ο Ελληνισμός θα εκλείψει.

Γι'αυτό λοιπόν Έλληνες, πάψτε να δειλιάζετε και να φοβάστε να προωθήσετε και να αναρτήσετε τα επαναστατικά αφυπνιστικά κείμενα της Ο.Ε.Α.. Αναρτήστε τα και αμέσως μετά αναρτήστε δικά σας πατριωτικά κείμενα ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΑΥΣΤΙΚΑ και ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ εναντίον των προδοτών.

Είστε ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ή είστε ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΝΕΟΨΕΥΔΕΛΛΗΝΕΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ;;

Οι εξουσιαστές πρέπει να φοβούνται τους πολίτες τους και όχι το αντίθετο.

ΔΡΑΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΤΕ!!!


Από δελτίο ειδήσεων του MEGA: «Ο Λευκός Οίκος είχε μεσάνυχτα για την παραίτηση του προέδρου Μουμπάρακ. Ο πρόεδρος Ομπάμα σηκώθηκε από την σύσκεψη επί των εσωτερικών θεμάτων οπού ευρισκόταν και κατευθύνθηκε σ’ ένα μικρό τραπεζάκι όπου υπήρχε μια τηλεόραση και παρακολούθησε μαζί με τους υπόλοιπους την ανακοίνωση της παραίτησης του …» και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα καλά μου παιδιά … Για το τι γνώριζαν και επέβαλαν οι ΒΑΡΟΥΧ των Η.Π.Α. έχετε να μας πείτε κάτι “κύριοι” του MEGA;

Και τώρα πείτε φίλοι μου είναι αυτές αλήθειες που μπορούν να μείνουν ατιμώρητες από το γενοκτονικό σύστημα που μας έχει σφιχταγκαλιάσει; Αν δούμε λοιπόν τον πραγματικό αγωνιστή Καραγεωργίου με χειροπέδες θα είναι αληθινές χειροπέδες και όχι οι αποκριάτικες που φορούν οι πιτσιρικάδες Μάστερ Σεφ με τις κατσαρόλες, των “Πυρήνων της Μαλακίας”, ή όποιας άλλης θυγατρικής εταιρίας του συστήματος, οι οποίοι κάνουν πασαρέλα χαμογελώντας (;) από τα δικαστήρια στις φυλακές και τούμπαλιν. Οι χειροπέδες όμως αυτές θα είναι οι ΤΙΜΗΜΕΝΕΣ χειροπέδες που φορούν πάντα σε αυτή την ταλαιπωρημένη από εμάς τους νεοέλληνες χώρα, όλοι οι ήρωες του παρελθόντος και του παρόντος (Κολοκοτρώνης – Λάλας). Λόγο της πάγιας τακτικής να διαστρεβλώνονται οι έννοιες στην Ελλάδα των τελευταίων εκατονταετιών (μια ευγενική χορηγία του εβραιοχριστιανισμού) αναγκαστικά θα θεωρήσουμε ως παράσημο για τον Καραγεωργίου μια τέτοια κατάληξη, την οποία και αντευχόμαστε πιστεύω όλοι, ελπίζοντας ότι η αληθής συμπαντική Δικαιοσύνη θα κάνει την εμφάνιση της εντός της δικαστικής αιθούσης προς δόξαν της συμπαντικής αρμονίας και ευημερίας, διότι αν συνεχίσουμε να χάνουμε τις μάχες θα χάσουμε και τον πόλεμο και η καταστροφή δεν θα περιοριστεί στα δικά μας ανθρώπινα μέτρα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ζητήσω συγνώμη από τον Γιάννη Καραγεωργίου γιατί ΕΓΩ δεν έκανα ότι έπρεπε για να έχω περισσότερες δυνατότητες σαν προσωπικότητα (ως όφειλα) ούτως ώστε να μπορώ να βοηθήσω σήμερα έναν άνθρωπο που έχει δώσει τα πάντα για εμάς. Εγώ δεν καλλιέργησα των εαυτό μου όσο θα έπρεπε. Εγώ δεν έβγαλα περισσότερα χρήματα όπως θα μπορούσα, και με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσω άμεσα και ουσιαστικά να παραμείνει ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας της Ο.Ε.Α. και όχι μόνο. Δείτε φίλοι μου. Με τις ανωτέρω παραλήψεις ΕΓΩ ένας απλός άνθρωπος έχω επηρεάσει δια της αδρανείας μου ένα ολόκληρο σύστημα. Αποδεικνύεται σαφώς η αλληλεπίδραση θεωρητικά ασύνδετων καταστάσεων και γιατί είναι υποχρέωση μας η προσωπική εναρμόνιση με τις αρχές που συνθέτουν τον συμπαντικό οργανισμό. Είναι υποχρέωσή μας να πράττουμε πάντα με γνώμονα την προσωπική ανέλιξη με τρόπο τέτοιο που θα έχει την μέγιστη θετική επίδραση στην φύση (δηλαδή και σε μας καθώς αποτελούμε όλοι μας ένα μικρό κομμάτι αυτής), αιώνια λειτουργία που μας καθορίζει είτε θέλουμε να την λάβουμε υπ’ όψιν είτε όχι. Δια τους λόγους αυτούς κλείνω με μία συγνώμη. Φίλε Γιάννη Συγνώμη και ένα μεγάλο ευχαριστώ για ότι έχεις κάνει για εμάς και θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρεις να συνεχίσεις να κάνεις. Κωνσταντίνος Υ.Γ. Ελπίζω οι περισσότεροι από εμάς να μην μείνουμε στην συγνώμη και ν’ αρχίσουμε δια των πράξεων ν’ αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν κινούμενοι σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί πολλάκις από το παρών ιστολόγιο. “Πυρ” κατά βούληση.

(η παρένθεση εντός του κειμένου είναι του γράφοντος) ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΡΙΞΕ ΑΛΑΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΔΙΑΜΗΝΥΟΝΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΤΙ: «Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. (Ενώ είναι σφόδρα αντίθετος στης διαδηλώσεις του τουρκοκυπριακού λαού και ζητά εξηγήσεις από τους ψευδοηγέτες των κατεχομένων στην Κύπρο, για ν’ αποδειχτεί περίτρανα ότι η παρέμβαση στα εσωτερικά της Αιγύπτου δεν πηγάζει από ενδιαφέρον για τον Αιγυπτιακό λαό αλλά έχει υπόγεια κίνητρα αλλά καθόλου σκοτεινά χάρις την Ο.Ε.Α. Επροδώθει δηλαδή μόνος. Αυτή είναι η μεγαλειώδης νοημοσύνη και στρατηγική ικανότης της Μαριονέτας Ερντογάν). STOP ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΡΝΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΣ ΧΩΡΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. STOP ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, ΤΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΔΙΠΟΛΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΗΤΟΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟΥ ΔΑΒΙΔΟΓΛΟΥ, ΑΣΚΕΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΝ ΟΣΩΝ ΣΟΥΝΙΤΙΚΩΝ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΑ «ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ «Τ.Ι.Κ.» (ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΚΙΝΑΣ), ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΔΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΞΟΝΩΝ «ΗΠ.Ε.Ι.» ΚΑΙ «Θ.Ι.Μ.» ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ «ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΟ» ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ» ΗΤΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΕΘΝΩΝ, ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΞΟΝΩΝ. STOP
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/02/ghrees-top-urgent-signal-to-islamic_11.html

Σήμερα θα μιλήσω και θ’ απευθυνθώ σαν φίλος προς όλους όσους τιμούν το ταπεινό αυτό ιστολόγιο που ΔΕΝ έχει πολυτελή σαλόνια, ΔΕΝ έχει μαιάνδρους στα πατώματα και ΔΕΝ έχει Τομείς, Επιτομείς, και Υπερτομείς. Έχει όμως το παλικάρι τον ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ που έχει το θάρρος της δικής του γνώμης (και όχι των “υπηρεσιών”) και έχει φυσικά την Ο.Ε.Α. (τα σχόλια περιττεύουν). Θα μιλήσω σαν φίλος όχι στους “τουρίστες” του ιστολογίου, γιατί δεν θα είχε και νόημα, αλλά σε αυτούς τους σιωπηλούς η μη φίλους που μας συνδέουν οι ατέλειωτες ώρες αναγνώσεως των κειμένων της Ο.Ε.Α. έχοντας συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό την ταυτότητα και την φύση του εχθρού και δεν μας αποπροσανατολίζουν οι παραπλανητικές “αποκαλύψεις” που προσπαθούν να μας πασάρουν. Σχετικά με τον Καραγεωργίου…τι να πω… Ποιος είμαι εγώ για να πω οτιδήποτε. Τι κάνεις όμως όταν δεν έχει μείνει κανένας τρόπος για να του προσφέρεις κάποια βοήθεια. Να μιλήσω λοιπόν για τον Άνδρα αλλά και τον καλό μας φίλο Γιάννη που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το όνομα του σε όλα τα κείμενα της Ο.Ε.Α. σαν να μην μπορεί να υπάρξει το ένα χωρίς το άλλο. Πρόσφατα ακούμε και την φωνή του επιβεβαιώνοντας με το πάθος του το ηρωικό υπόβαθρο που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε διακρίνει. Καμία υπερβολή δεν θα είναι, προλαβαίνοντας κάποιους ίσως, αν έλεγα ότι η περίπτωση μου θυμίζει τον στρατηγό Μακρυγιάννη που ταμπουρωμένος και με την κοιλιά να βγάζει μαύρο πύον από τα τραύματα θα είχε την τέλεια δικαιολογία να κάτσει στ’ αυγά του αλλά το καθήκον καλούσε και έπρεπε να βγει στο κρύο με τον κίνδυνο του “εχθρού” για να μεταφέρει το μήνυμα και να οργανώσει πρόσωπα και καταστάσεις. Πείτε μου τώρα δεν σας θυμίζει τίποτα; Όλοι όσοι έχουμε ασχοληθεί γνωρίζουμε τα εγκληματικά χτυπήματα στην οικογένεια του Φίλου Γιάννη αλλά και όλα όσα έχει υποστεί ο ίδιος (όσα μας επέτρεψε τουλάχιστον). Δεν κάνω αγιογραφία του ανδρός. Τα γεγονότα φωνάζουν. Ενώ κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη του δικαστηρίου πάνω από το κεφάλι του ο πραγματικός αγωνιστής Καραγεωργίου κάθεται και εκφωνεί σήματα εθνικής και πλανητικής ασφαλείας (!!!) με σκοπό πάντα να αποτραπούν τα σχέδια των δρακονιανών “συνανθρώπων” μας. Δείτε δια του λόγου το αληθές, τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Αίγυπτο και την δόλια προσπάθεια παρέμβασης της Τουρκίας και πως αναλύεται στο κείμενο της Ο.Ε.Α. μέσω του Καραγεωργίου.

Και είπε η Προμηθέα …Οι ιερείς έλληνες των ναών εκείνων όπως γράφει με κάποια πίκρα ο Λιβάνιος υποχρεώθηκαν να σιγήσουν ή ν’ αποθάνουν. Έτσι πέθανε ο μεγαλύτερος πολιτισμός του κόσμου. Αυτός που είδε πρώτος το φως του ήλιου στην γη. Αυτός που εκπολίτισε όλους τους λαούς . Έτσι πέθανε ο μέγας φωτοδότης ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, με μία τραγική φωνή πνιγμένη στο αίμα της ανθρώπινης αχαριστίας και μιαρής αδικίας. Έτσι απάνθρωπα έσβησε ο μέγας φωτοδότης ελληνικός Λόγος και λέει ο γερμανός φιλόσοφος Νίτσε «Δεν αποκάμνω ν’ αναπολώ αυτούς τους ΕΛΛΗΝΕΣ στοχαστές που κάθε ένας τους είχε μία ασύλληπτη ιδιαιτερότητα και φαίνετε πως οι έλληνες τα κατοπινά χρόνια λησμόνησαν το καλύτερο μέρος της πνευματικής τους πορείας και ποιος λαός μπορεί να ισχυριστεί ότι το ξαναβρήκε. Όπως και να ‘ναι νομίζω πως όλα αυτά τελειώνουν με μια κραυγή• ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ». ΑΥΤΟΣ λέγετε ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ κυρίες και κύριοι. Αυτή η μικρή κοπελίτσα με την ανυπέρβλητη δύναμη της ηρωίδος ελληνίδας ψυχής τροφοδοτείται και φωτοδοτείται από την αθάνατη λάμψη του ελληνικού Λόγου. Αυτή η μικρή κοπελίτσα επρόκειτο να γίνει παγκόσμιος φάρος της ανθρωπότητος προειδοποιώντας τους ανθρώπους που οδηγεί η προσκόλληση στις εγκληματικές θρησκείες. Αυτή η μικρή κοπελίτσα στάθηκε με το δόρυ και την ασπίδα της Αθηνάς τεράστια και τρομερή στην όψη και σαν να μην άξιζαν ένα βλέμμα ισοπέδωσε διανοητικά τους δύο φαιοχίτωνες μασκοφόρους με το δήθεν προσωπείο αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς, την Σκύλα και την Χάρυβδη που αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν μπροστά της (όσο και αν το ήθελαν) το έκανε για αυτούς ένα κατευθυνόμενο διανοητικά ζόμπι. Αυτή η μικρή κοπελίτσα ΕΙΝΑΙ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Αυτή η μικρή κοπελίτσα ΕΙΝΑΙ το ΦΩΣ των ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας. Όποιος δεν νοιώθει όταν την βλέπει να υμνωδεί και δεν αισθάνεται την ψυχή του να βγαίνει από μέσα του από μία ακατανίκητη έλξη για να ενωθεί με αυτήν την αληθώς εναρμονισμένη με την φύση ψυχή θα πρέπει ν’ ανατρέξει στο γενεαλογικό του δέντρο για να διαπιστώσει μια πικρή αλήθεια για την καταγωγή του. Εσείς κυρίες και κύριοι τα παιδιά σας με τι τους επιτρέπεται ν’ ασχολούνται στα δεκαπέντε τους χρόνια στο όνομα των δικαιωμάτων του παιδιού και της σάπιας δημοκρατίας. Πως περιμένετε να ελευθερωθούμε. Με την Τατιάνα Στεφανίδου που καλεί τα παιδιά στο στούντιο για να τους διδάξει η Προσωπικότης Τζούλια πώς να πηδιούνται σωστά μ’ ένα μπουκάλι σαμπάνιας ; Χρειάζονται ταγούς με πυγμή και την αίσθηση της δικαιοσύνης αλλά πάνω από όλα την αίσθηση της ευθύνης απέναντι στην φύση στον συμπαντικό οργανισμό που ΟΛΟΙ είμαστε μέλη και αν αφήσουμε τα παιδιά μας να καταστραφούν όπως είναι ο σκοπός των στοών που προωθούν σαν πρότυπο ότι πιο άρρωστο μπορεί να σκεφτεί το σιχαμερό μυαλό τους τότε ποιος λογικός άνθρωπος μπορεί να σκεφτεί ότι υπάρχει η παραμικρή δυνατότης υπάρξεως του αύριο; Ίσως όμως πριν μιλήσουμε για το αύριο θα έπρεπε να μιλήσουμε για το σήμερα. Εσείς κυρίες και κύριοι τι έχετε κάνει μέχρι σήμερα. Έχετε αντιπαρατεθεί διανοητικός στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Έχετε αντιπαρατεθεί διανοητικός στο επαγγελματικό σας περιβάλλον. Έχετε αντιπαρατεθεί διανοητικός στον κοινωνικό σας κύκλο. Η Προμηθέα στάθηκε μπροστά σε μια κατάμεστη αίθουσα και είπε πράγματα που είναι βέβαιο ότι ήξερε ότι δεν πρέπει να πει παρά το νεαρόν της ηλικίας. Θα μου πείτε η Προμηθέα αποτελεί φωτεινή εξαίρεση. Μα εδώ είναι όλη η ουσία Οι φωτεινές εξαιρέσεις υπάρχουν για ν’ αποτελούν ιδεατά όρια που πρέπει να προσεγγίσουμε στην προσπάθεια, στον αγώνα να ανέλθουμε στα πεδία που ανήκουμε γεγονός που η δρακονιανή κυριαρχία πασχίζει με νύχια και με δόντια ν’ αποκρύψει.

Αν όντως έχετε πράξει τα παραπάνω τότε πρέπει να σας πω ότι δεν αρκούν και ο λόγος είναι ότι το μέγεθος της προδοσίας μας, του αρχαίου χρέους είναι δυσβάστακτο και για να εξοφληθεί χρειάζονται δραστικά μέτρα και πρέπει να ξεχάσετε την ζωή όπως την ξέρετε και να μπείτε σε πολεμική κατάσταση. Ναι θα σας πούνε τρελούς. Ναι θα σας πούνε γραφικούς. Ναι θα σας πούνε συνομωσιολάγνους Είναι όμως ο μοναδικός τρόπος γιατί κυρίες και κύριοι ο ελληνικός Λόγος τα έχει περιγράψει όλα. Τα αγαθά κόποις κτώνται Νομίζεται μήπως ότι όλα αυτά που προσφέρει η Ο.Ε.Α. γίνονται χωρίς κόπο η κίνδυνο; Πείτε μου γιατί αυτοί να ρισκάρουν τα σπίτια τους τις οικογένειες τους τις ζωές τους; ΓΙΑΤΙ; Εδώ δεν μιλάμε για τα παραμύθια του Λιακόπουλου. Μιλάμε για την πραγματικότητα που η Προμηθέα ένοιωσε στο πετσί της και που ζει χάρις την ηρωίδα μάνα, γιατί η ποιότητα του παιδιού αντικατοπτρίζει την ποιότητα του γονέα. Σε όσους λοιπόν επιμένουν ν’ αδιαφορούν εγκληματικός δεν έχω παρά να τους αποχαιρετίσω με λόγια της Ο.Ε.Α. καθώς είναι αρμοδιοτέρα εμού όντας προδομένη και ματωμένη από όλους μας. Κωνσταντίνος Ρονιώτης ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ... ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ 70.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ Ω! ΣΑΠΙΟΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΚΟΥΝΑΤΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΣΑΝ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΤΑ ΚΛΑΜΠ, ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΤΙΣΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΘΟΚΟΠΑΤΕ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΣΙΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΚΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΗΡΩΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΜΟΝΤΕΛΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΚΕΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΑΣ, ΕΚΦΥΛΙΣΜΕΝΑ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΑ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΖΩΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ]. . 
 
http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2011/02/blog-post_12.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters