Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

Όπως αναφέρει το hellasnews-agency πρόκειται για προκηρύξεις μιας νεοσύστατης Οργάνωσης υπό τον τίτλο Ε.Ο.Κ.Α. που παραπέμπει στην Ε.Ο.Κ.Α. του Γρίβα, η οποία μοίρασε ποροκηρύξεις, καλώντας τον κόσμο σε δράση κατά των Γερμανών, ακόμη και με ...πυρπολισμούς και κάθε είδους
σαμποτάζ.

Προφανώς, εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για....
αντίδραση Κυπρίων αγανακτισμένων μετά το χθεσινό κούρεμα των καταθέσεων οι οποίοι στηρίζονται στο άθρο 120 του Συντάγματος §4 που αναφέρει ότι "η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία". Επίσης, η οργάνωση Ε.Ο.Κ.Α. καλεί τον προπονητή Ρεχάγκελ να φύγει από την Ελλάδα ωςς presona non grata που επιστρατεύθηκε ωως πρεσβευτής από την Μέρκελ για να περάσει την βάναυση πολιτική της.
Iδού τι αναφέρει το δημοσίευμα:

ΡΕΧΑΓΚΕΛ...ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ
PERSONA NON GRATA...

H E.O.Κ.Α KΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΙ ΠΥΡΠΟΛΙΣΜΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ...KAI ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ-Απεσταλεμένος της Μέρκελ... να μας κάνει τι;


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρελάσεως κυκλοφόρησαν στο Σύνταγμα,Ομόνοια και Μοναστηράκι (εμείς τις βρήκαμε στο Μοναστηράκι) προκηρύξεις που καλούν τον λαό σε δράση κατά των Γερμανών. Ειδικότερα συνιστάται ο πυρπολισμός των γραφείων της SIEMENS, του ιδρύματος Αντενάουερ και των γραφείων Φούχτερ και Ράϊχεμπχ..Καθώς και σαμποτάζ σε όλα τα προϊοντα από Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Φιλανδία.
Την προκήρυξη υπογράφει η Ε.Ο.Κ.Α, μάλλον νεοφανής, και που απλά ενθυμίζει την παλαιά ένδοξη Κυπριακή αντιστασιακή οργάνωση, που ηγείτο ο στρατηγός Γρίβας.
Η σημερινή Ε.Ο.Κ.Α σημαίνει: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ

Η μία όψη της προκήρυξης..

   http://indobserver.blogspot.gr/

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3473.html

«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ EUROGROUP

«ΙΛΙΓΓΟΣ» ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ: H λύση για τις κυπριακές τράπεζες μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες

 
«Βόμβα» μεγατόνων έριξε χθές με δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ άνοιξε το δρόμο για εφαρμογή της κυπριακής συμφωνίας και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης με αντίστοιχα τραπεζικά προβλήματα.    

Το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε τη Δευτέρα για την Κύπρο, αντιπροσωπεύει ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη, και άλλες χώρες ίσως χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τους τομείς, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ.

«Αυτό που κάναμε χθες το βράδυ εγώ το κρίνω ως ότι σπρώξαμε πίσω τους κινδύνους», δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξή του στο Reuters και στους Financial Times, λίγες ώρες μετά από τη συμφωνία για την Κύπρο.

 «Αν υπάρχει κίνδυνος σε μια τράπεζα, το πρώτο μας ερώτημα θα είναι: οκ, εσείς στην τράπεζα, τι σκέφτεστε να κάνετε για αυτό; Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακεφαλοποιηθείτε μόνοι σας;».

Και συνέχισε λέγοντας «εάν η τράπεζα δεν μπορεί να το κάνει, τότε θα μιλήσουμε στους μετόχους και στους κατόχους ομολόγων, θα τους ζητήσουμε να συνεισφέρουν στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, και εάν είναι απαραίτητο, και από τους ανασφάλιστους καταθέτες», δήλωσε ο πρόεδρος του  
Eurogroup.

Σχολιάζοντας τι σημαίνει αυτή η νέα προσέγγιση για χώρες της Ευρωζώνης που έχουν τραπεζικούς τομείς με υψηλή μόχλευση, όπως το Λουξεμβούργο και η Μάλτα, καθώς και για άλλες χώρες με τραπεζικά προβλήματα, όπως η Σλοβενία, ο Ντάισελμπλουμ είπε πως θα πρέπει να συρρικνώσουν τις τράπεζες.

«Σημαίνει, αντιμετώπισε το θέμα πριν σου δημιουργήσει πρόβλημα. Ενίσχυσε τις τράπεζές σου, ρύθμισε τα ισοζύγιά σου και συνειδητοποίησε πως, αν μια τράπεζα έχει πρόβλημα, η απάντηση δεν θα είναι πλέον αυτομάτως ότι θα έρθουμε να εξαφανίσουμε το πρόβλημά σου. Εσύ είσαι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσεις».

«Θα πρέπει να επιτύχουμε μια κατάσταση όπου δεν θα χρειαστεί ποτέ ούτε να σκεφτούμε καν την άμεση ανακεφαλαιοποίηση», δήλωσε. «Πιστεύω πως η προσέγγιση πρέπει να είναι, ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των τραπεζών πρώτα μέσα στις τράπεζες, πριν αναζητήσουμε δημόσια χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο από την πλευρά του δημοσίου. 

Οι τράπεζες θα πρέπει βασικά να είναι ικανές να σώζουν τον εαυτό τους ή τουλάχιστον να αναδιαρθρώνονται ή να ανακεφαλαιοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότερο».

Μετά τη δήλωση του Ντάισελμπλουμ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 index που σημείωνε άνοδο 0,9% νωρίτερα έπεσε κατά 0,1%, στις 1,188.85 μονάδες σε σχέση με τις 1,189.55 που βρισκόταν στις 15.03 GMT.


Πηγή 

Η επικίνδυνη ανοχή της Αθήνας στην τουρκική προκλητικότητα

Οι τουρκοπράκτορες ζητούν αλλαγή του εκλογικού νόμου για να δημιουργήσουν βάσεις πολιτικού ελέγχου της χώρας

Σε… «νεκρό χρόνο» το εθνικιστικό τουρκικό κόμμα DEB, έκανε την εμφάνισή του και εκμεταλλευόμενο την...
πολιτική και οικονομική αναστάτωση που υπάρχει στην Ελλάδα, κατόρθωσε και δημιούργησε ένα «ιστορικό προηγούμενο», το οποίο έμεινε αναπάντητο(;) από την κυβέρνηση των Αθηνών.

Για την ακρίβεια, πριν από μερικές ημέρες, οι κεμαλοναζιστές ανθυποπράκτορες της Άγκυρας στην Θράκη, οι συνεργαζόμενοι με τους Γκρίζους Λύκους και τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, το κόμμα που δεν μπορεί να αιτιολογήσει ούτε τα ποσά απόκτησης αυτοκινήτου πολυτελείας του προέδρου και αρχηγού του, έθεσε θέμα αλλαγής του υφιστάμενου εκλογικού νόμου. Συγκεκριμένα, αιτήθηκε την αλλαγή του ορίου του 3% (σύνολο ψήφων ανά την Επικράτεια της χώρας) για την εισαγωγή ενός κόμματος στην Ελληνική Βουλή. Το «πολιτικό» αυτό αίτημα, «στολίσθηκε» με το αιτιολογικό της διεύρυνσης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και της δυνατότητας εκλογής τοπικών βουλευτών από ισχυρές «μειονότητες»…

Εξετάζοντας την μέχρι στιγμής αγαστή συνεργασία των πολιτικών κομμάτων της χώρας με τις «προσωπικότητες» των μουσουλμάνων της Θράκης (σχεδόν όλοι προωθούνται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής), διαπιστώνουμε κατ’ αρχάς τον παραμερισμό του εθνικού συμφέροντος και την επιβολή του κομματικού συμφέροντος επί της κάλπης. Μία αλλαγή του υφιστάμενου εκλογικού νόμου – ορίου εκλογής- φαινομενικά οδηγεί στην «κάθαρση» των Ελληνικών κομμάτων εξουσίας από αυτό τον «εφιάλτη» του συχνωτισμού με το τουρκικό προξενείο και τις απαιτήσεις – εκβιασμούς που ενίοτε προβάλλονται για να προωθηθούν και να επιβληθούν τα συμφέροντα της Άγκυρας στην εσωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Με μία δεύτερη προσέγγιση, όμως, διαπιστώνουμε πως η αλλαγή του ποσοστού ορίου εκλογής, θα μεταφέρει εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου το «περιφερειακό πρόβλημα», αφού έτσι θα κατορθωθεί η εμφάνιση κάποιων -«εκλεκτών» της Άγκυρας- τουρκοφρόνων ως εκπροσώπων της τουρκικής μειονότητας της Ελλάδας… Αυτή η επίσημη εμφάνιση τούρκων πρακτόρων, θα ασκήσει –όπως είναι φυσικό επόμενο- τεράστιες πιέσεις στην δημιουργία κυβερνητικών σχημάτων, αλλά και ψήφισης νομοσχεδίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κυβερνητικές (αποκλειστικά) συμμαχίες με τους εκφραστές της τουρκικής πολιτικής και των τουρκικών συμφερόντων. Δηλαδή, στην ουσία, θα υπάρξει μία ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του μέτρου άσκησης πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας, η οποία (με δεδομένο πως πολύ δύσκολα θα υπάρξει στο μέλλον αυτοδύναμο κυβερνητικό σχήμα) θα άγεται και θα φέρεται από τους εκβιασμούς των βουλευτών του «τουρκικού εθνικιστικού κόμματος» DEB!!!

Βέβαια, αν και επιτηδευμένα η αίτηση των κεμαλοναζιστών του DEB ξεχνά πως το ποσοστό –όριο εκλογής- του 3% υπάρχει και στην Τουρκία, στην πραγματικότητα μέσω της συγκεκριμένης (απ)αίτησης γίνεται η πρώτη προσπάθεια της Άγκυρας για την δημιουργία ενός τουρκικού – μουσουλμανικού κόμματος εντός της Ελληνικής Επικράτειας…!

Τι πραγματικά σημαίνει, όμως, κάτι τέτοιο για την Ελλάδα;
Πρώτον, ότι με βάση τον εκλογικό νόμο (άρα και το Σύνταγμα της χώρας), η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» εντός της Ελληνικής Επικράτειας και ως εκ τούτου η Ελλάδα παραβιάζει – καταργεί την Συνθήκη της Λοζάνης (στην οποία αναγράφεται ρητά η ύπαρξη θρησκευτικής μουσουλμανικής -και όχι τουρκικής- κοινότητας).
Δεύτερον -και ίσως κατά πολύ σπουδαιότερο-, μέσω της αλλαγής του υφιστάμενου εκλογικού νόμου, δίνεται το δικαίωμα στους αυτοπροσδιοριζόμενους ως «τούρκους» της Θράκης, να ενσωματώσουν τους μουσουλμάνους που αυτή τη στιγμή κατοικούν (νόμιμα ή παράνομα) στην Ελλάδα και να τους εκπροσωπούν πολιτικά, εκφράζοντας το δόγμα του Ερντογάν πως «κάθε μουσουλμάνος είναι Τούρκος»!!!

Με βάση τα κεφάλαια που ξοδεύει η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική, αλλά και με βάση τα ήδη υπάρχοντα διακινούμενα τεράστια κεφάλαια διαφόρων ισλαμικών ομάδων -όπως είναι το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και του σεΐχη Νουρσί- θεωρείται δεδομένη η προσκόλληση στο «τουρκικό κόμμα DEB» όλων των μουσουλμάνων που σήμερα διαβιούν (νόμιμα) εντός της Ελλάδας.
Σε μία τέτοια περίπτωση, το ποσοστό εκλογής του «τουρκικού κόμματος» θα ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του 3%, θα γίνει ο νόμιμος εκπρόσωπος όλων των μουσουλμάνων της Ελλάδας (νόμιμων, αλλά κυρίως παράνομων, οι οποίοι θα γίνουν και η καλύτερη «πελατεία» αλλά και θα λειτουργήσουν ως βασικός πολιορκητικός κριός και τρόπος πίεσης για την καταπάτηση εκ μέρους της εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών) και θα λειτουργεί ως «μπαλαντέρ» σε κυβερνητικά σχήματα (είναι απολύτως βέβαιο πως δεν πρόκειται να υπάρξουν πολιτικές αντιστάσεις και ηθικοί – εθνικοί φραγμοί από εκείνα τα κόμματα που κατ’ επανάληψη αποδέχθηκαν και υποχώρησαν μπροστά σε αιτήματα των εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανθυποπρακτόρων της Άγκυρας).
Μία τέτοια εξέλιξη δεν θα αποτελέσει απλό κόλαφο και πανωλεθρία της Ελληνικής πολιτικής, αλλά θα θέσει πολύ στέρεες βάσεις για την δημιουργία περαιτέρω «ζητημάτων» που άπτονται ακόμη και αυτής της Ελληνικότητας γεωγραφικών περιοχών που ανήκουν σήμερα στην Ελληνική Επικράτεια.

Αυτός είναι και ο τελικός στόχος της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, οι υπεύθυνοι της οποίας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως δεν είναι λίγοι εκείνοι οι πολιτικοί και πολιτευτές (αυτοδιοικητικοί και μη), που έχουνε βάλει αριθμό (σε ευρώ) στην «τιμή» και την υπόληψή τους. Με δεδομένη και την οικονομική κρίση της Ελλάδας, οι δυνατότητες υλοποίησης της (απ)αίτησης του DEB για «εκδημοκρατισμό» της Ελλάδας, η οποία ελέγχεται οικονομικά και πολιτικά από την τρόικα και τα συμφέροντα της Γερμανίας (μην ξεχνάμε πως Τουρκία και Γερμανία είναι ιστορικοί σύμμαχοι), η Άγκυρα θεωρεί πως μεσοπρόθεσμα θα κατορθώσει το αδιανόητο, δηλαδή να επηρεάζει την Ελληνική πολιτική και να επιβάλει κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις οι οποίες θα παίρνονται στην Αθήνα και θα εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα.

Από πολλούς το συγκεκριμένο σκεπτικό ίσως να χαρακτηρίζεται ως «αποκύημα τολμηρής φαντασίας» ή ακόμη και ως «ξέσπασμα εθνικισμού». Οι μέχρι σήμερα εξελίξεις –καθαρά στα Ελληνοτουρκικά- αποδεικνύουν δυστυχώς πως είχαμε απόλυτο δίκιο όταν χαρακτηριζόμασταν ως «γραφικοί» πριν από μερικά χρόνια, επειδή κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου για την Θράκη.
Κανείς δεν παρατήρησε όσα γράφαμε επί σειράς ετών. Κανείς κυβερνητικός παράγοντας δεν έδωσε την δέουσα προσοχή για να εξετασθούν οι εξελίξεις και να δημιουργηθούν (αλλά και να λειτουργήσουν) σενάρια αποτροπής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Αν εμείς θεωρούμαστε μη ειδικοί, τότε πρέπει να τονίσουμε πως παρά την λεπτομερή ενημέρωση της Αθήνας από ειδικούς επιστήμονες και ειδικές κρατικές υπηρεσίες που λειτουργούν στην Θράκη, δεν έγινε τίποτε απολύτως που να απομακρύνει την Θράκη από το φαινόμενο της Κοσοβοποίησής της.
Δυστυχώς, το κράτος των Αθηνών, με σαφείς ενδείξεις φοβικότητας, αλλά και με έντονα τα στοιχεία της ανικανότητας (πολλοί ισχυρίζονται πως έχει αναπτύξει και ιδιόμορφες σχέσεις με τα συμφέροντα της Άγκυρας σε συγκεκριμένες περιοχές), φαίνεται πως δεν επιθυμεί να λειτουργήσει με τέτοιον τρόπο ώστε να παυθεί κάθε επικίνδυνη για την Ελλάδα δραστηριότητα τουρκικών υπηρεσιών και έχει περάσει σε μία σιωπηλή αποδοχή συγκυριαρχίας της Άγκυρας στην Θράκη.
Δυστυχώς, σύμφωνα με τα φαινόμενα, η Αθήνα δεν προστατεύει την Θράκη, όπως δεν προστατεύει και τα νησιά του Ανατολικού και νοτιο-ανατολικού Αιγαίου, όπως δεν προστατεύει ούτε την δυτική Μακεδονία, από επιβουλείς οι οποίοι έχουν ξεκαθαρίσει απολύτως τις βλέψεις τους εις βάρος της Ελλάδας, που μπορεί να πληγώνεται από χτυπήματα που σήμερα δέχεται από «φίλους», «εταίρους» και «συμμάχους», όμως δολοφονείται από χέρια Ελληνόφωνων και Ελληνόνυμων που δεν διστάζουν να κρυφτούν μπροστά στις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες, τις οποίες οι ίδιοι προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν…

Στην Θράκη υπάρχει και λειτουργεί ανενόχλητη εδώ και χρόνια παράνομη ορκισμένη κυβέρνηση (Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή Τούρκων Δυτικής Θράκης), έχει εμφανισθεί επίσημα η σημαία της ανεξάρτητης Θράκης (κάτω από την οποία έχουν φωτογραφηθεί -χωρίς να τιμωρηθούν, φυσικά- και μουσουλμάνοι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου).
Το τουρκικό προξενείο και ο εκάστοτε τούρκος πρόξενος λειτουργούν παραβιάζοντας τους διεθνείς κανόνες και συνθήκες που ορίζουν την ύπαρξη και λειτουργία διπλωματικών αποστολών.
Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα, απλοί κάτοικοι της Θράκης ή και ιμάμηδες, εκβιάζονται -ενίοτε και ξυλοκοπούνται από τους μπράβους της Άγκυρας που δρουν στην περιοχή- για να υποκύψουν στις διαταγές των ψευτο-μουφτήδων (αντιποίηση αρχής η οποία -για άγνωστο λόγο- συνεχίζει να παραμένει ατιμώρητη), ενώ σε καθημερινή βάση δημιουργούνται θέματα μικρής ή μεγαλύτερης έκτασης μερικά από τα οποία έχουν απασχολήσει κατά περιόδους και το Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Το κράτος της ισονομίας και ισοπολιτείας έχει προ καιρού παυθεί και ο περίφημος Καλλικράτης δημιούργησε περιοχές γκέτο στις οποίες η Άγκυρα έχει αποκλειστική επιβολή.
Μέσα σε όλα τα άλλα έχει σημειωθεί η "κυκλοφορία" πολεμικών όπλων, με αποκορύφωμα την σιωπηλή εύρεση και κατάσχεση 5 σημείων αποθήκευσής τους.
Τι άλλο πρέπει να συμβεί, για να επέμβουν οι μηχανισμοί του Ελληνικού κράτους;

Ο νέος τουρκικός χάρτης που κυκλοφόρησε προ ημερών, δείχνει σαφέστατα όχι μόνο τι επιθυμεί η Άγκυρα, αλλά και τι απαιτείται να πράξουν εκείνοι που μέχρι σήμερα αυτοπροσδιορίζονται -χωρίς να το έχουν αποδείξει- ως Έλληνες πατριώτες, οι οποίοι δυστυχώς εμμένουν να αναμασούν τις "κόκκινες γραμμές" αγνοώντας πως αυτές έχουν προσπερασθεί και έχουν χαθεί στο βάθος του ορίζοντα.

Είναι μονόδρομος για μία κυβέρνηση (που όχι μόνο θέλει να ονομάζεται και να αυτοπροσδιορίζεται, αλλά και να λειτουργεί επί της ουσίας και καθαρά ως Ελληνική) να θωρακίσει όλες τις περιοχές που έχουν στοχοποιηθεί –κυρίως από «φίλους»- εντείνοντας την παρουσία του Κράτους σε αυτές, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, δημιουργώντας μία σειρά από στοιχεία αύξησης της εθνικής ισχύος και αποτρέποντας -με βασικά αναχώματα- τις ενέργειες όλων εκείνων που λειτουργούν συντονισμένα και με πολυετές σχέδιο προς την κατεύθυνση αποδόμησης της Ελλάδας. Αν μη τι άλλο, είναι συνταγματική ρητή υποχρέωση των κυβερνώντων… και ελπίζουμε να κατανοούν τι σημαίνει "συνταγματική υποχρέωση προάσπισης των εθνικών συμφερόντων και εδαφών"...

Κωνσταντίνος

http://kostasxan.blogspot.gr/

«Στο εξής θα θίγονται και οι τράπεζες και οι καταθέτες»

«ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ» Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ 
«Ξαναχτύπησε» ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γιέρουν Ντάισελμπλουμ και έπειτα απο… προσωρινή αναδίπλωση, επανήλθε στις δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα για επιβάρυνση των καταθετών σε περίπτωση διάσωσης τραπεζών σε χώρα της ευρωζώνης.
Μιλώντας στο ολλανδικό δίκτυο Rtl είπε χαρακτηριστικά «θα σπάσουμε τον αυτοματισμό που θέλει να επιβαρύνονται τα κράτη και οι φορολογούμενοι για τις τραπεζικές κρίσεις... Στο εξής θα θίγονται και οι τράπεζες οι ίδιες και...
οι καταθέτες... Σε αυτό θα πρέπει να συνηθίσουν οι αγορές».
Οι νέες δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ έρχονται μετά και από τα όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου εσωτερικής αγοράς της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, η οποία τόνισε ότι με - υπό συζήτηση- νόμο της ΕΕ ανοίγουν το δρόμο ώστε οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να χρησιμοποιηθούν για διασώσεις τραπεζών.
Αντιδρούν Ολάντ - Ραχόι
Οι καταθέσεις πρέπει να είναι εγγυημένες, η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση, δήλωσε από την πλευρά του την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.
Παρόμοιες ήταν και οι δηλώσεις του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
Από newpost
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_5393.html

Συνεχίζουν τον αγώνα στις Σκουριές - ΒΙΝΤΕΟ


Σαφή δήλωση πως δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται, μέχρι να σταματήσει η μεταλλευτική δραστηριότητα στην Β.Α Χαλκιδική, έκαναν μέσω των συνηγόρων τους οι 20 ύποπτοι για την επίθεση στις Σκουριές, οι οποίοι «κατέθεσαν» σήμερα στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της
προανάκρισης για την επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός.

Οι συνήγοροι των «20», κατέθεσαν για λογαριασμό των πελατών τους σημειώματα παροχής εξηγήσεων για τα όσα φέρεται να τους αποδίδει η αστυνομία, τα οποία όπως είπε ο ένας εκ των συνηγόρων Γ.Κυρίτσης, δεν ήταν απολογητικά, αντίθετα ήταν καταγγελτικά, για όλα όσα έχουν υποστεί εδώ και έναν χρόνο οι κάτοικοι της Β.Α Χαλκιδικής, με την βίαιη καταστολή των αντιδράσεων, την αστυνομική βία και τρομοκρατία.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισης, η προανάκριση έχει συσχετιστεί και με προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά που είχε κάνει και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Χ.Πάχτας, για παλαιότερα γεγονότα (εξαιρέθηκε του συσχετισμού, το σκέλος των κατηγοριών που έκανε ο Χ.Πάχτας, σε βάρος των δικαστικών αρχών της Χαλκιδικής).

Δείτε τη δήλωση του Γ.Κυρίτση:Από την πλευρά του ο δικηγόρος Βασίλης Τζιμούρτος, έκανε λόγο για λυσσαλέα προσπάθεια κατασκευής κατηγοριών, με στόχο να πληγεί η τοπική κοινωνία και όσοι διεκδικούν το δίκαιο τους. Όπως τόνισε, αυτό είναι άκρως επικίνδυνο γιατί πλήττει την κοινωνική συνοχή, ενώ εξέφρασε τον φόβο πως η τυχόν συνέχιση της ίδιας τακτικής μπορεί να οδηγήσει σε μια αλυσιδωτή κοινωνική έκρηξη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η δήλωση του Β.Τζιμούρτου:Με την «κατάθεση» των «20» η προανάκριση ουσιαστικά ολοκληρώνεται και ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες στην εισαγγελία Πολυγύρου, η οποία και θα αποφασίσει για το αν ασκηθούν και σε ποιους, ποινικές διώξεις.

Πηγή:thesstoday.gr

enikos.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4463.html

Eλλάδα και Κύπρος. Το Μεγάλο Φαγοπότι και οι πραγματικοί ένοχοι


Στην πολιτική κανείς πρέπει να είναι ελαστικός, να παρακολουθεί, να καταγράφει, να συμμετέχει, να μαθαίνει, να είναι ψύχραιμος, έτσι ώστε όταν χρειαστεί, να μπορεί να προβλέψει σωστά και να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Οι ισχυροί δύνανται να αλλάσσουν τις ισορροπίες σε τοπικό επίπεδο
ενώ οι αδύνατοι έχουν θεωρητικά ως μόνη διέξοδο, πλήν της “αυτοκτονίας”, μια νέα επιλογή με εγκατάλειψη παλαιοτέρων θέσεων, ιδεών και υποσχέσεων. Ακόμη και μiα λάθος επιλογή τους θα είναι πάντα ιστορικά δικαιολογημένη, αφού ο φόβος πολλές φορές οδηγεί στην παράνοια, στις φαντασιώσεις και φυσικά στο λάθος!

Αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει από χώρες - ακέφαλα πτώματα όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Το Ισραήλ επίσης, έντονα εξηρτημένο απο την Αμερικανική πολιτική που έχει αποτύχει στη Συρία, αντάλλαξε την Κυπριακή φιλία με ένα “συγγνώμη” στη Τουρκία και με μιά πρόσκληση της τελευταίας σε συζήτηση για την εκμετάλλευση της ΑΟΖ της Κύπρου, ενός κράτους που παραμένει υπό κατοχή. Σημείο παρακμής… και ήταν κάτι που αναμενόταν (διαβάστε εδώ). Ηδη οι σχηματισμοί για τους οποίους μίλαγα εμφανίστηκαν. Ας είναι καλά ο Νετανιάχου ο “φίλος” και “έμπιστος” που δίνει προσκλήσεις…

Τα πλυντήρια, το μεγάλο φαγοπότι, η σιωπή της Καμόρα, οι κλακαδόροι και τα κοιτάσματα…

Τα “πλυντήρια” στην ΕΕ δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος, είναι και το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες. Ομως σε καμμία χώρα απο αυτές δεν έχει γίνει τόσο μεγάλο φαγοπότι από τις καταθέσεις και τη κακοδιαχείριση στις τράπεζες, όσο έχει γίνει στην Ελλάδα και τη Κύπρο τις δεκαετίες που πέρασαν.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είχε σκοπό να καλύψει τα κλεμμένα απο αυτό το φαγοπότι, που γινόταν απουσία των καταθετών και των επενδυτών. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα ότι η Ελλάδα και η Κύπρος ήταν πλυντήρια διότι αποτελούσαν πόλους έλξεις κεφαλαίων. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι μέσα στις τράπεζες, έφαγαν εκεί ότι ερχόταν για ξέπλυμα και ότι άλλο υπήρχε… ακόμη και τα ντουβάρια.

Στην Ελλάδα επιβλήθηκαν φόροι, μειώσεις μισθών και έγιναν μνημόνια για να καλυφθούν τα κλεμμένα και αγύριστα ώστε να συγκεντρωθεί ενα 9% σε ρευστό απο το σύνολο των καταθέσεων κάθε τράπεζας. Φυλακή δεν μπήκε όμως κανείς. Εδώ η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης σιώπησαν για να μη αποκαλυφθούν οι ένοχοι, γιατί πολλοί δικοί τους πολιτικοί ήταν ανακατεμμένοι στα κόλπα αυτά, όπως και Ελληνες και Κύπριοι…

Το ξέπλυμα στην Ελλάδα δεν γίνεται μόνο μέσω των τραπεζών αλλά και μέσω άλλων διόδων π.χ. μέσω ναυτιλιακών εταιρειών και εφοπλιστικών γραφείων που δεν πληρώνουν φόρους ώστε να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος, μέσω νόμων με τους οποίους αγοράζονται οι μετοχές στο χρηματιστήριο απο κεφάλαια του εξωτερικού κλπ. Σε αυτά η Τρόικα έχει σιωπήσει. Ισως να είναι στο project του Tσίπρα να “δουλέψει” αυτά τα δύο θέματα στο μέλλον, αν και το ταξείδι του στις ΗΠΑ θα του άλλαξε τα σχέδια. Τις τελευταίες ημέρες διέγραψε όσα είχε πεί για την φορολόγηση των καταθέσεων στο προεκλογικό του πρόγραμμα τις τελευταίες εκλογές… Ο Καμμένος πάλι των εισαγωγέων, των εφοπλιστών και της υψηλής “διανόησης” ελπίζει να πάρει τους δυσαρεστημένους της ΝΔ, όσους δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και διαλαλεί (πανέξυπνο) ότι θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ! Οπως καταλαβαίνετε ο αγώνας είναι σικέ. Θύματα οι ψηφοφόροι, όπως πάντα.

Η Κυπριακή κυβέρνηση, επειδή το πσσό χρημάτων που χρειαζόταν να συγκεντρωθεί για να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση (δηλαδή να επανακτηθεί μέρος των δικών τους κλεμμένων ή των αποτελεσμάτων της κακοδιαχείρης των τραπεζών, για την οποία ευθύνονται οι εκάστοτε διοικητές τους, οι μέτοχοι και οι υπουργοί οικονομικών) δεν μπορούσε να καλυφθεί απο μειώσεις μισθών, αποφάσισε να τα πάρει απο το λαό με τη μία δηλαδή με την εφάπαξ φορολόγηση όλων των καταθέσεων.

Στην αρχή ήθελε να βάλει 7% περίπου φόρος στις καταθέσεις των καταθετών κάτω απο 100000 ευρώ και 9.99% στις καταθέσεις των καταθετών πάνω απο 100000 ευρώ. Αυτό όμως ερχόταν σε αντίθεση με την υπάρχουσα απόφαση της ΕΚΤ να εγγυάται κάθε κατάθεση μέχρι 100000 ευρώ. Για το λόγο αυτό, επικράτησε στη συνέχεια η άποψη να φορολογηθούν με 15-25% οι καταθέσεις πάνω απο 100000 ευρώ. Και αυτό όμως είναι άδικο γιατί δεν μπορεί να φορολογούνται οι καταθέσεις και όχι οι μέτοχοι. Η δεν μπορεί να φορολογούνται με διαφορετικό τρόπο οι καταθέσεις πάνω απο 100,000 ευρώ σε διαφορετικές τράπεζες, θα έθιγε την ισονομία και τη ισοπολιτεία που προστατεύεται απο κάθε δημοκρατικό σύστημα διακυβέρνησης. Θα υπάρξουν δικαστήρια…

Σε ποιούς τελικά μπορεί να βασίζεται κανείς, όταν παντού υπάρχει έρημος;

Η Ρωσία έχει εν τω μεταξύ ξακαθαρίσει, ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε λύση αν δεν διευκρινισθεί το σκηνικό με την τρόικα και αν δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα πχ. οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ, το εργοστάσιο LPG, η αγορά τραπεζικών μετοχών έναντι δανείου κλπ. Παράλληλα θέλει να έχει ένα κατάλογο των ονομάτων των Ρώσων ολιγαρχών, που βγάζουν τα λεφτά τους εκτός Ρωσίας (κάτι σαν τη λιστα Lagarde). Αυτό ενώ η Κυπριακή κυβέρνηση το αρνήθηκε, στη συνέχεια με νόμο δημιούργησε ένα ΤΑΙΠΕΔ σαν το Ελληνικό μέσα απο το οποίο θα μπορούσε να εκδίδει ομόλογα απο τα μελλοντικά κέρδη των εξορύξεων μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ κλπ. Αυτό το προβλέψαμε με άρθρο μας εδώ.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη η Τουρκία και νομίζω δίκαια διότι δεν μπορεί κανείς να διαχειρίζεται συνολικά μια ΑΟΖ εφόσον υποτίθεται ότι το κράτος της Κύπρου είναι ακόμη ένα με δύο μειονότητες. Θα έπρεπε κάθε μειονότητα να παίρνει αυτό που της αναλογεί (για την ΑΟΖ της Παλαιστίνης κουβέντα όμως…). Καλώς φυσικά έθεσε και το διαχωρισμό των ΑΟΖ εφόσον σχηματιστούν στην Κύπρο δύο κράτη. Εχει λησμονήσει όμως ότι έπρεπε ήδη να έχει αποχωρήσει απο την Κύπρο υπακούοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Σε αυτό το σημείο, είναι άστοχη η πρόταση του Ισραήλ, προφανώς με εντολή των Αμερικανών και απουσία του Ελληνοεβραικού λόμπυ που τόσο αγαπήθηκε, να συμμετάσχει η Τουρκία σε συζήτηση για τη διαχείριση της Κυπριακής ΑΟΖ, μια άποψη που υποστηρίζει και η Ρωσία που τόσο πολύ στηρίζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ αλλά μερικές φορές τις ξεχνάει, όταν εκ των πραγμάτων τίθεται εκτός παιγνιδιού.

Η Γερμανία στη διαχείριση της οποίας είναι η Κύπρος έχει να αντιμετωπίσει αυτά τα διλήμματα, αν και οι αποφάσεις της ελέγχονται απο τις ΗΠΑ μέσα απο τη παρουσία του ΔΝΤ στην τρόικα.

Σαν δικαιότερη λύση φαίνεται ότι είναι να μπεί κοινός φόρος για όλους τους καταθέτες πάνω έστω απο 100,000 ευρώ και να γίνει ανταλλαγή των χρημάτων που τους υφαρπάσθηκαν απο την Κυπριακή κυβέρνηση με τη τωρινή ισόποση αξία τραπεζικών μετοχών. Με αυτή τη πρόταση ούτε οι Ρώσοι ολιγάρχες αδικούνται ούτε οι μικροκαταθέτες. Στις άλλες περιπτώσεις και σε κάθε μορφής εξέλιξη, περισσότερο ευνοούνται οι σημερινοί μέτοχοι των τραπεζών που έχουν διαλύσει και καταφάει τα πάντα. Βλέπετε περισσότερα εδώ. Ο Αναστασιάδης έφερε την κατάσταση εκεί που αναμενόταν, στη σύγκρουση όχι όμως χάριν των καταθετών αλλά των τραπεζιτών και όσων έφαγαν. Δεν επιθυμεί με τίποτα να μαθευτεί ποιοί, πώς, πότε και γιατί έφαγαν τις καταθέσεις στις τράπεζες. Ληστοσυμμορίες…

Στόχος και πόθος όλων τα κοιτάσματα με αντάλλαγμα τη σιωπή και τη συγκάλυψη

Στόχος των “υπολοίπων” παραμένει ο ορυκτός πλούτος και η εξασθένηση της λαικής θέλησης μέσα απο ψυχολογικά τεχνάσματα, εισαγόμενη φτώχεια και οικονομική ύφεση. μέσα απο μνημόνια χωρίς αναπτυξιακή ρήτρα βασισμένα σε μοντέλα υπολογισμού της ανταγωνιστικότητας τελείως λάθος. Ούτε τη θεωρία δεν ξέρουν να γράψουν φαινομενικά σωστή οι πανίβλακες…Ποιό πανεπιστήμιο έβγαλαν, το Harvard; Μμμμ, συγχαρητήρια…

Ρωσία και Ισραήλ την πιό κρίσιμη στιγμή έβαλαν μέσα στο παιγνίδι της διαχείρισης των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ την Τουρκία, διευκολύνοντας τον Αναστασιάδη στην υφαρπαγή των καταθέσεων για να καλυφθούν τα κλεμμένα αλλά και εξασθενίζοντας την Κυπριακή οικονομία με τρόπο που θα επιτρέψει στο Κυπριακό ΤΑΙΠΕΔ να αυξήσει την ποσότητα ομολόγων κοιτασμάτων που θα εκποιήσει σε χαμηλές τιμές. Το πιό επικίνδυνο όμως είναι, μήπως μέσα απο την αναδυόμενη ανάρμοστη σχέση Ισραήλ και Τουρκίας προκύψει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων της Κύπρου σε κρατικό επίπεδο και με τη Τουρκία (πώληση δικαιωμάτων απο το Ισραήλ στη Τουρκία). Λέτε να έχει ληφθεί πρόνοια στις υπάρχουσες συμφωνίες της Κύπρου ή σε μελλοντικές μέ άλλες εταιρείες ή κράτη κάτι τέτοιο; Φοβάμαι όχι.

Εν εσχάτει αναλύσει το πρόβλημα είναι, πώς η Ελλάδα και η Κύπρος θα πάρουν τα σωστά τους ποσοστά απο τα κέρδη της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων και όχι ποιές εταιρείες θα συμμετάσχουν. Ολα αυτά υπό τον όρο να υπάρχει συμφωνία σε ένα γεωστρατηγικό σχέδιο που θα συντάξει η Κυπριακή κυβέρνηση και με συγκεκριμένες ρήτρες.

Ενα μέρος των Κυπριακών κερδών θα πρέπει να αποδοθεί στη Τουρκική μειονότητα της Κύπρου, υπό τον όρο ότι η Τουρκία θα σεβαστεί τα υπάρχοντα ψηφίσματα του ΟΗΕ και θα έχει συνυπογράψει το Νόμο της Θάλασσας. Αλλοιώς δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πάνω απο το “σωστό” υπάρχει το “δίκαιο…”

Πάλι δεν έκαναν, πάλι δεν θα μπορέσουν… Πάλι δεν είδαν, πάλι δεν άκουσαν…

Η απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης να συγκαλέσει το Ελληνο-Ισδραηλιτικό συμβούλιο έπρεπε να είχε γίνει. Με το να το συγκαλέσει τώρα, μόνο σαν πολιτική κάλυψη στην απόφαση Νετανιάχου να ζητήσει την είσοδο της Τουρκίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το μοίρασμα - εκποίηση των κοιτασμάτων της Κυπριακής ΑΟΖ μπορεί να εκληφθεί. Ενα ακόμη βήμα κατά της χώρας και των πολιτών της. Μιά ακόμη προδοσία. Ενα ακόμη βήμα υποταγής σε όλους και σε όλα.

Υπο τις συνθήκες αυτές η άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ με χάρτη, όπως κάνουν τα σοβαρά κράτη και όχι οι Μπανανίες είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Νομίζω ότι είναι καιρός επίσης ο Ευρωπαικός Νότος να αφήσει την ΕΕ.

Η Γερμανία συνεχίζει να κάνει λάθη και να οδηγεί τα πράγματα σε δρόμο χωρίς γυρισμό. Γιατί να περιμένει κανείς όταν βλέπει απο μακρυά το τέλος να είναι ορατό; Ποιός πιστεύει τη Γερμανία και τις προθέσεις της όταν η ίδια συνεχίζει μετά μανίας να συγκεντρώνει χρυσό;

Ποιός μπορεί να μη θεωρεί προδότες τους Ελληνες πολιτικούς όταν δεν κάνουν κάτι αναπτυξιακό και ουσιαστικό για τη χώρα, όταν όλοι αλλάζουν χρώματα ανάλογα με τις περιστάσεις;

Ποιά ανάπτυξη;

Δεν είναι ορατό το βάπτισμα των Κινεζικών προιόντων σαν Ελληνικών μέσω της κομπίνας της μεταποίησης στην ΕΟΖ του Πειραιά, ώστε τεχνικά αλλά όχι με παραμέτρους πλούτου να αυξηθούν οι εξαγωγές της Ελλάδας; Μα αφού και εδώ πιάνονται τα κορόιδα. Σκοπός τους είναι να καλυτερεύσουν τα νούμερα αλλά όχι η ζωή των ανθρώπων.

Οταν η Ελλάδα έχει τόσο χρυσό και άλλα τόσα μεταλλεύματα στην ξηρά που δεν υπάρχει ΑΟΖ, δεν είναι βλακεία να μη τα εξάγει από μόνη της και χωρίς εργολάβους; Η τεχνολογία είναι γνωστή. Εχει βγεί πολύς χρυσός τόσα χρόνια απο τα μεταλλεία… Το ΣΔΟΕ τί κάνει; Για την απόφαση του ΣτΕ για την Ελληνικός Χρυσός τί να πώ; Είναι πολλά τα λεφτά…

Αντί επιλόγου

Δεν φταίει η ΕΕ αλλά ούτε και οι “φίλοι” για αυτά που συμβαίνουν στην Κύπρο, φταίνε αυτοί που έφαγαν τα λεφτά απο τις Κυπριακές Τράπεζες, οι μέτοχοι των τραπεζών, οι εκάστοτε διαχειριστές των τραπεζών, οι εκάστοτε υπουργοί οικονομικών που πέρασαν και οι εκάστοτε Πρόεδροι των κυβερνήσεων που πέρασαν. Αυτοί είχαν τα κέρδη και τις λαμογιές τους τις πλήρωσαν οι Κύπριοι. Aυτοί υπέγραφαν και αυτοί ακόμη υπογράφουν θανάτους. Με τη κατάργηση της Κύπρου σαν χρηματοσπιστωτικού κέντρου χάνουν τις μάσες τους αλλά χάνουν και οι Κύπριοι πολίτες διότι πολλοί ολιγάρχες απο τη Ρωσία, την Ουκρανία και αλλού θα πάνε σε άλλα μέρη του κόσμου με τίς πραμάτειες τους φτωχεύοντας την οικονομική ζωή του νησιού και φτηναίνοντας τις τιμές πώλησης κάθε αξίας.

Θεωρώ εκ του πονηρού και μεγάλο σκάνδαλο την εξαίρεση Κυπριακών τραπεζών απο τη φορολόγηση καταθέσεων πάνω απο 100000 ευρώ. Είναι το ξέπλυμα χρήματος και διάσωσης καταθέσεων ευνοημένων της τελευταίας στιγμής.

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή πράγματι και στην Ελλάδα και στην Κύπρο και φτηνή…πολύ φτηνή και θα παραμένει έτσι, όσο δεν ξεκουμπίζονται οι κάθε λογής κλέφτες απο τα ταμεία και τις θέσεις – κλειδιά. Η Ελλάδα και η Κύπρος χρεοκόπησαν γιατί τα κάθε λογής “περίπτερα” έγιναν περισσότερα απο τους πελάτες…

Περιμένω, ότι ο Κυπριακός χρυσός που είναι στη Τράπεζα Κύπρου, κάπου 13-14 δίς ευρώ θα κάνει φτερά, άν δεν έχει ήδη κάνει…

Σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες που υπάρχουν στην Ελλάδα και τη Κύπρο, οι εισαγγελείς πρέπει να δρούν αυτοβούλως. ακόμη και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Στην Κύπρο, υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα αλλά και πολύ ενδιαφέρον για το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα απο τη φορολόγηση των καταθέσεων.

Χάθηκε φιαλίδιο με θανατηφόρο ιό από εργαστήριο στις ΗΠΑ


Διέρρευσε η είδηση ότι χάθηκε ένα φιαλίδιο από εργαστήριο το Texas των ΗΠΑ, που περιέχει ιό, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό. Η δήλωση της… απώλειας, έγινε την περασμένη Τετάρτη, αλλά οι Αμερικανικές αρχές λένε πως δεν υπάρχει λόγος να προκληθεί πανικός, καθώς ο ιός
μεταδίδεται μόνο μετά από επαφή με τρωκτικά της Βενεζουέλας.

Που σημαίνει ότι στην χειρότερη περίπτωση, το πολύ πολύ να χαθεί η μισή Λατινική Αμερική; Μπα… λένε οι αρχές. Μάλλον το φιαλίδιο καταστράφηκε κατά την διάρκεια καθαρισμού του εργαστηρίου. Μετά τον έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει παραβίαση στα πρωτόκολλα ασφαλείας του χώρου, οπότε αυτό υποθέτουν. Βέβαια, το φιαλίδιο εξακολουθεί και είναι εξαφανισμένο και το δήλωσαν, όπως ήταν η υποχρέωσή τους, αλλά μέχρι εκεί. Λένε.

Οι κάτοικοι του Texas πάντως, καλό είναι να έχουν το νου τους, αν δουν κανένα φιαλίδιο στο δρόμο. Δεν ξέρεις τι ορέξεις μπορεί να έχουν τα τρωκτικά της Βενεζουέλας. Μπορεί κάποιο από αυτά να ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ για να δει τους μακρινούς εξαδέλφους του και να συνάντησε στη διαδρομή το φιαλίδιο. Ας το σκεφτούμε σαν ενδεχόμενο γιατί απ’ ότι φαίνεται, οι αρχές δεν σκέφτονται το άλλο, πιο πιθανό, να πήρε κάποιος τον ιό για δικούς του λόγους….

ΠΗΓΗ

AΡΠΑΖΟΥΝ ..... 15 ΔΙΣ ΟΙ ΕΥΡΩ -ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ‏ - Του Γιώργου Δελαστίκ


Δραματική μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και εφιαλτική ανεργία προοιωνίζεται η κατάσχεση του ενός τρίτου των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ

Απίστευτης έκτασης ληστεία των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο θα γίνει μετά τη συμφωνία
του δεξιού προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους Γερμανούς λήσταρχους στο πλαίσιο του Eurogroup. Αγνωστη, αλλά οπωσδήποτε υψηλότερη του... 30% (!) θα είναι η κατάσχεση εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης και των ευρωληστών σε κάθε κατάθεση άνω των 100.000 ευρώ που υπάρχει στο νησί.

Με δεδομένο ότι τον περασμένο μήνα οι άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις, συμποσούντο σε 38 δισ. ευρώ (τμήμα των οποίων όμως βρισκόταν σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό, άρα μη υποκείμενο σε κατάσχεση, αν και δεν ήταν διευκρινισμένο αν θα χάσουν τα λεφτά τους όσοι καταθέτες είχαν πάνω από 100.000 ευρώ σε υποκαταστήματα σε ξένες χώρες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου που διαλύεται), τα λεφτά που χάνουν οι καταθέτες εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη: μπορεί να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν τα... 15 δισ. ευρώ, καθώς γίνεται λόγος από κύκλους του ΔΝΤ για κατάσχεση καταθέσεων ακόμη και σε ποσοστό 40%! «Η Γερμανία πέτυχε αυτό που ήθελε!» δήλωσε θριαμβευτικά ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε, αναφερόμενος στην πλήρη διάλυση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, το οποίο ποτέ στο μέλλον δεν θα ξαναγίνει συγκρίσιμο με αυτό που ήταν μέχρι τώρα, ιδίως αν η Ευρωζώνη συνεχίσει να υπάρχει, πράγμα άκρως αμφισβητήσιμο και αν η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίσει να αποτελεί μέλος της στην περίπτωση που η ζώνη του ευρώ δεν διαλυθεί από τις ισχυρότατες πλέον φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται.

Επιβεβαιώνοντας επίσης την εμφανή εκτροπή της ΕΕ προς αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης, ο Σόιμπλε δεν δίστασε να δηλώσει ότι η καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη - Βερολίνου στο πλαίσιο του Eurogroup δεν χρειάζεται επικύρωση από την... κυπριακή (!) Βουλή, έχοντας βεβαίως κατά νου την απόρριψη από το κοινοβούλιο της Λευκωσίας των προηγούμενων, επίσης κατάπτυστων γερμανικών όρων υποταγής της Κύπρου. «Η Κομισιόν μας πληροφόρησε ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί!» ήταν η εξωφρενική δήλωση του Σόιμπλε. Με αυτή την επίδειξη ισχύος και αλαζονείας ο Σόιμπλε παραμέρισε πραξικοπηματικά το «Οχι» της κυπριακής Βουλής στην κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων, σε πλήρη συνεργασία με τη γερμανόδουλη κυβέρνηση της Λευκωσίας. Σε ό,τι αφορά τώρα στην ουσία της απόφασης -των νέων όρων δηλαδή οικονομικής διάλυσης και συνεπεία αυτής πολιτικής υποδούλωσης της Κύπρου στη Γερμανία- είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι το Βερολίνο έκανε ένα βήμα πίσω, αναφορικά με τους μικροκαταθέτες.

Υπό το κράτος της πανευρωπαϊκής κατακραυγής και ανησυχίας, δεν επέμεινε στην αρχική του θέση να φορολογηθούν και μάλιστα από το πρώτο ευρώ και οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Φυσικά έχει ήδη στείλει το μήνυμα ότι άνοιξε ο δρόμος να μπορούν οι Γερμανοί σε όποια χώρα της Ευρωζώνης θέλουν, να αρπάζουν ανά πάσα στιγμή όποιο τμήμα των καταθέσεων επιθυμούν και αποφασίζουν, ακριβώς όπως τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής άρπαζαν τα αποθέματα χρυσού όσων κρατών καταλάμβαναν και υποδούλωναν. Αναμφισβήτητα πάντως είναι θετικό γεγονός το ότι έστω και σε πρώτη φάση, έστω προσωρινά, διασώθηκαν από την κατάσχεση των Γερμανών οι καταθέσεις του κοσμάκη μέχρι 100.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, επιχειρείται με υπόγειο τρόπο να καλλιεργηθεί ένας μύθος - ότι μετά την απόφαση αυτή θα χάσουν λεφτά στην Κύπρο μόνο οι Ρώσοι μαφιόζοι, οι Ελληνες που είχαν «μαύρα» λεφτά, άντε και κάποιοι πλούσιοι. Ομάδες καταθετών δηλαδή για τις οποίες κανένας δεν θα λυπηθεί που υφίστανται απώλειες. Αυτό που τεχνηέντως αποσιωπάται είναι η λαίλαπα που θα επιπέσει επί του συνόλου του κυπριακού λαού εξαιτίας της κατάσχεσης του 30% ή του 40% ή όποιου άλλου ανάλογου ποσοστού όλων των άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεων, οι οποίες φυσικά δεν ανήκουν μόνο σε μαφιόζους. Πρώτα πρώτα θα καταρρεύσουν στην Κύπρο οι συντάξεις, γιατί θα αρπάξει η κυβέρνηση το ένα τρίτο των αποθεματικών όλων των ταμείων πρόνοιας. Έπειτα θα καταρρεύσουν πάμπολλες υγιείς κυπριακές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τα λεφτά τους στις τράπεζες, άρα θα κατακρημνιστούν οι μισθοί σε όλο το νησί. Θα φαγωθεί και το ένα τρίτο των χρημάτων που είχαν όλοι οι κρατικοί και ημικρατικοί οργανισμοί, συνεργατικές επιχειρήσεις κ.λπ. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Κύπρο.

Ο «οικονομικός Αττίλας» της ΕΕ θα ρημάξει τον τόπο ίσως χειρότερα και για περισσότερες δεκαετίες από τον «γνήσιο» στρατιωτικό Αττίλα των Τούρκων εισβολέων...
ethnos
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/a-15.html

Guardian: «Η Ρωσία θα τιμωρήσει την Ευρώπη»


“ Οι φόβοι για ρωσικά αντίποινα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί καθώς η Κύπρος οδηγείται σε κούρεμα για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ ”
Με διαθέσεις αντεκδίκησης εκτιμά ότι έχει ήδη φορτισθεί η Μόσχα πρώην ειδικός σύμβουλος του
Κρεμλίνου, σύμφωνα με όσα δηλώνει στον Guardian.

Οι φόβοι για ρωσικά αντίποινα στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν αυξηθεί καθώς η Κύπρος οδηγείται σε κούρεμα για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας που φιλοξενεί ακολούθως δηλώσεις του Αλεξάντερ Νεκράσοφ (Alexander Nekrassov), πρώην συμβούλου της ρωσικής κυβέρνησης. «Εάν πράγματι συμβεί αυτό, εάν δηλαδή επιβληθεί έκτακτος φόρος 25% σε καταθέσεις άνω των 100.00 ευρώ τότε κάποιοι Ρώσοι θα υποστούν βαρύ πλήγμα», λέει ο Νεκράσοφ αναφερόμενος στα 30 δισεκατομμύρια ρωσικών κεφαλαίων που εικάζεται ότι έχουν επενδυθεί σε κυπριακές τράπεζες.

«Και τότε, φυσικά, η Μόσχα θα αναζητήσει τρόπους να τιμωρήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν πολλές γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία. Θα περίμενε κανείς πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ή ακόμη και μία φορολόγησή τους. Το Κρεμλίνο υιοθετεί πάντα την πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας». Ωστόσο, ο Νεκράσοφ απορρίπτει το ενδεχόμενο η Ρωσία να αντεπιτεθεί διακόπτοντας την παροχή φυσικού αερίου, τακτική που ακολούθησε το 2009 μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με την Ουκρανία. «Το φυσικό αέριο δεν συνιστά πλέον όπλο. Την προηγούμενη φορά η Μόσχα κατάλαβε ότι το διεθνές ενεργειακό λόμπυ αντέδρασε και αυξήθηκαν οι προσπάθειες να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις. Η Ρωσία ξέρει ότι εάν συνέχιζε να απειλεί, τότε κανείς δεν θα αγόραζε από εκείνη φυσικό αέριο για τα επόμενα 20 χρόνια».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr
periodista.gr
http://www.triklopodia.gr/2013/03/guardian.html

Τι πιθανότητες έχει ο Σόιμπλε "να βγάλει τη χρονιά" μετά την κλοπή στην ρωσική μαφία;


Η ευρωπαϊκή ληστοσυμμορία τρέμει την απάντηση της ρωσικής μαφίας

Το να κλέψεις είναι μία ενέργεια που απαιτεί τρόπο, εάν θέλεις να αποφύγεις ποινικές τις συνέπειες.
Το να κλέψεις όμως από τον κόσμο της παρανομίας είναι κάτι περισσότερο από παράτολμο, αφού σε περίπτωση «αποτυχίας» γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν πρόκειται να βρεθείς μπροστά σε κάποιο δικαστήριο για να… τιμωρηθείς.

Σύμφωνα με τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο και την επιχείρηση καταλήστευσης των καταθέσεων, κυρίως των ρωσικών που προέρχονται από αμφίβολης νομιμότητας «επιχειρηματικές» δραστηριότητες, ξεπερνά ακόμη και τα όρια του θράσους. Και όμως, η ληστοσυμμορία της ευρωζώνης, αισθανόμενη –προφανώς- υπέρ του δέοντος ισχυρή, τόλμησε το αδιανόητο, βάζοντας χέρι στις τσέπες εκείνων που δίνουν περισσότερη αξία σε ένα παλιό ποδήλατο, παρά σε κάποια ανθρώπινη ζωή.

Με δεδομένο το ότι κανείς δεν τόλμησε ποτέ να κλέψει (ή δεν έζησε για να απολαύσει τα κλεμμένα) από την ρωσική μαφία, οι «εγκέφαλοι» της επιχείρησης υφαρπαγής πλούτου από τους ρώσους δεν θα πρέπει να αισθάνονται και πολύ άνετα, αφού από τούδε και στο εξής θα πρέπει να μάθουν πάρα πολύ καλά πως «ο Θεός συγχωρεί, η ρωσική μαφία ποτέ»…

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονισθεί η διαφοροποίηση του ρώσου προέδρου κ. Πούτιν, ο οποίος σε μία προσπάθειά του να διαφοροποιηθεί από την καλοσκηνοθετημένη επιχείρηση συγκεκριμένων ΜΜΕ της Ευρώπης να τον συνδέσουν με τα ρωσικά κεφάλαια που βρίσκονται σε τράπεζες εκτός Ρωσίας, ανακοίνωσε την διάθεση της Μόσχας να διευκολυνθεί - τροοποιηθεί το χρέος της Κύπρου προς την Ρωσία. Βέβαια, το μήνυμα του Βλ. Πούτιν προς τους υπεύθυνους της ευρωζώνης είναι σαφές: "Εγώ έχω καλή διάθεση, δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά και το πρόβλημα είναι δικό σας".

Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, μετά την τελική «συμφωνία» για την Κύπρο, εμφανίστηκε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος -σύμφωνα με το Dow Jones Newswires- εκτίμησε ότι η αντίδραση της Ρωσίας στη χθεσινή διάσωση θα είναι σκληρή.

«Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν οι Ρώσοι, αλλά θα μπορούσε να είναι μια πραγματικά σκληρή αντίδραση», τόνισε, στέλνοντας το μήνυμα του μόνιμου τρόμου που θα πρέπει να έχουν εκείνοι που αποφάσισαν να κλέψουν από τους Ρώσους.

Σε δεινή θέση βρίσκεται -πρώτος από όλους- ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα τα μέτρα προστασίας του, αν και οι γνωρίζοντες μπορούν να τον διαβεβαιώσουν πως ποτέ δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος για την ασφάλειά του, αλλά και για την ασφάλεια των δικών του ανθρώπων.
Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και οι υπουργοί Οικονομικών της Αυστρίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου και του Λουξεμβούργου, οι οποίοι –σύμφωνα με πληροφορίες- μετείχαν σε σύσκεψη πριν την ανακοίνωση του εκβιασμού της Ευρωζώνης προς την Κύπρο.
Θα ήταν πραγματικά αξιόλογη πληροφορία, εάν γνωρίζαμε τι αποδόσεις δίνει ένα στοίχημα υπέρ «ατυχήματος» του υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ίσως, οι bookmakers θα έπρεπε να δούνε σοβαρά την πιθανότητα να ανοίξουν ένα στοίχημα για το ένα θα υπάρξουν αιφνίδιοι θάνατοι στελεχών της ευρωζώνης… Άλλωστε, ποιος είπε πως μέσα από την κρίση δεν γεννιούνται ευκαιρίες;

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Για την ρωσική μαφία, είναι θέμα γοήτρου και "ηθικής τάξης" να τιμωρηθούν εκείνοι που τόλμησαν να την κλέψουν, αφού εάν μείνουν ατιμώρητοι είναι δεδομένο πως μελλοντικά θα υπάρξουν "μιμητές" τους. Και η ρωσική μαφία γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα που πρέπει να λύσουν άμεσα, πριν περάσει το μήνυμα πως οι πολιτικοί μπορούν να βάζουν χέρι σε τσέπες που δεν πρέπει...

 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4419.html

ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - Επεδίωκε την αθανασία με χρήση ραδιενέργειας


Ένα πυρηνικό θρίλερ εξελίσσεται στη Μόσχα με τις ρωσικές αρχές να έχουν σε εξέλιξη επιχείρηση ανεύρεσης ραδιενεργών υλικών τα οποία χρησιμοποιούσε 35χρονος ύποπτος, ο οποίος ανακοινώθηκε ότι έχει ήδη συλληφθεί.
Πρόκειται για λέκτορα του Πανεπιστημίου της Μόσχας στο σπίτι βρέθηκαν 14Kg ραδιενεργού υλικού τα οποία είχε παράνομα στην κατοχή του.

Το εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι δεν προορίζονταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου για τρομοκρατική ενέργεια αλλά είχαν ως αποκλειστικό σκοπό να εξυπηρετήσουν ένα πείραμα το οποίο διεξήγαγε με ένα φίλο του, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.

Σύμφωνα με την ομολογία του 35χρονου το πείραμα φιλοδοξούσε να καταστήσει κυριολεκτικά αθάνατο, τον άνδρα που αναζητείται μέσω επανειλημμένης έκθεσης σε ραδιενέργεια!

Ο ύποπτος που εκτελούσε χρέη βοηθούν του λέκτορα στο πανεπιστήμιο της Μόσχας, εκτός από ακτινοβολία που δέχτηκε στο πείραμα φέρεται ότι επισκέφτηκε ακόμη και το Τσερνόμπιλ όπου η πρόσβαση είναι απαγορευμένη εδώ και δεκαετίες λόγω του θανατηφόρου επιπέδου ακτινοβολίας.

Σκοπός ήταν να καταστεί απρόσβλητος στην ακτινοβολία πετυχαίνοντας αθανασία, χωρίς να εξηγείται ακριβώς πως θα μπορούσε ποτέ να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό...

Μέχρι στιγμής έχουν ανακτηθεί δεκάδες επικίνδυνα ραδιενεργά αντικείμενα που μαζί με την ποσότητα ραδιενεργού υλικού που κατείχε ο ύποπτος στο σπίτι του, ενώ το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή που βρέθηκε το υλικό αυτό.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή για λόγους ασφαλείας ενώ ο ύποπτος που έχει συλληφθεί αντιμετωπίζει μέχρι και 7 χρόνια κάθειρξης για παράνομη κατοχή και χρήση επικίνδυνων ραδιενεργών ουσιών.
 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_877.html

Τουρκία: "Μαζί με το Ισραήλ θα γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές μεταφοράς ενέργειας"

Η "συγγνώμη" του Ισραήλ για το θάνατο εννέα Τούρκων πολιτών στην επιδρομή εναντίον του πλοίου Mavi Marmara ανοίγει τον δρόμο για την μετατροπή της Τουρκίας σε παγκόσμιο "πρωταθλητή" στη μεταφορά ενέργειας, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA),
Φατίχ Μπιρόλ.Οπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο κ. Μπιρόλ θεωρεί ότι η κίνηση που έκανε το Ισραήλ θα βοηθήσει τη συνεργασία Τουρκίας- Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας.

"Η Τουρκία θα μπορεί πλέον μαζί με το Ισραήλ να μεταφέρει ενεργειακά αποθέματα στην παγκόσμια αγορά", εξηγεί.

Ο κ. Μπιρόλ προσθέτει ότι η Τουρκία αποτελεί την οικονομικότερη και πλεονεκτικότερη λύση για τη μεταφορά των Ισραηλινών ενεργειακών αποθεμάτων από την ανατολική Μεσόγειο στην παγκόσμια αγορά.

Προέβλεψε επίσης ότι το Ισραήλ θα μπορεί να προχωρήσει στην εξόρυξη αποθεμάτων φυσικού αερίου 7 - 8 φορές μεγαλύτερων από τις δικές του ανάγκες τα οποία θα μπορεί συνεπώς να διοχετεύσει στις διεθνείς αγορές.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μεγάλα αποθέματα αερίου γύρω από την Κύπρο.

"Ξέρουμε ότι υπάρχουν πλούσια αποθέματα", είπε, αλλά επισήμανε ότι δεν είναι ακόμα γνωστό το κόστος της εξόρυξης τους.

Την ίδια εκτίμηση διατυπώνει και ο σερ Μάικλ Λι, ειδικός σύμβουλος του German Μarshall Fund στις Βρυξέλλες. Σε σχόλια που έκανε νωρίτερα σήμερα σημείωσε ωστόσο ότι "η νέα διπλωματική αποκλιμάκωση Τουρκίας-Ισραήλ δεν θα πρέπει να γίνεται σε βάρος της συνεργασίας του Ισραήλ με την Κύπρο στον ενεργειακό τομέα".Η τουρκική πολιτική ηγεσία επαναλαμβάνει ότι τα όποια αποθέματα ενεργείας βρίσκονται ανοιχτά της Κύπρου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν "μόνο από την ελληνοκυπριακή πλευρά" αλλά ότι αποτελούν περιουσία "όλων των κατοίκων της Κύπρου".

 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_4958.html

Το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» στην Ανατολική Μεσόγειο


Κύριο χαρακτηριστικό των Ελλήνων είναι ο γρήγορος ενθουσιασμός αλλά και η εξίσου γρήγορη απογοήτευση. Σ’ αυτήν κατηγορία δεν διστάζω να τοποθετήσω και τον εαυτό μου. Μετά την κατάληξη στο ζήτημα της Κύπρου, όλοι θέλουν να τα βάψουν μαύρα. Αφορμή οι «αλλαγές» στην
Ανατολική Μεσόγειο.
Θα το ξαναγράψω κι ας γίνω κουραστικός: Η πολιτική είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο πεδίο και βασίζεται μόνο σε συμφέροντα. Είτε αρπάζει ένα κράτος την όποια ευκαιρία είτε παρακολουθεί αμέτοχο. Κανείς δεν τα «βρίσκει» ή τα «χάνει» με κανέναν, παρά μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένες εντολές ή αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η τελευταία κρίση στην Κύπρο εμπλέκει την Βρετανία, το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Τουρκία, την Ρωσία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Ελλάδα. Πριν ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Οι ίδιες δυνάμεις δεν βρίσκονταν στην περιοχή; Απλά τώρα «τα βρήκαν» Άγκυρα και Τελ Αβίβ και μερικοί τρομάζουν, λες και δεν το περίμεναν. Δεν συμφέρει το ΝΑΤΟ να έχει πολλές εστίες κρίσης, τώρα που ο νέος «ψυχρός» πόλεμος με την Ρωσία «φουντώνει». Ότι μπορεί να λυθεί, λύνεται με γοργές μάλιστα διαδικασίες. Εξάλλου εκκρεμεί ακόμα το Παλαιστινιακό! Βέβαια μετά την… «συγγνώμη» κυκλοφορεί το σενάριο, τα κοιτάσματα Ισραήλ (και Κύπρου;) να διοχετεύονται μέσω Τουρκίας στην παγκόσμια αγορά.

Ελλάδα και Κύπρος δεν «πληρώνουν» κάποια αλλαγή συγκυριών ούτε την εκ νέου ανάμειξη της Τουρκίας (μερικοί κάνουν λες και η γείτονα είχε εγκαταλείψει την περιοχή). Πληρώνουν την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού παρά την παρακαταθήκη που άφησε η παραδειγματική πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου. Πληρώνουν την ανικανότητα ανάγνωσης των όποιων «μεγάλων» σχεδίων, προκειμένου μαζί να κινηθούν ανάλογα. Πληρώνουν την επανάπαυση σε μελλοντικά κέρδη από κοιτάσματα, δίχως να κοιτούν το παρόν. Ειδικά η Ελλάδα ουδέποτε προώθησε γενναίες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία με χαμηλή φορολογία και ενίσχυση των εξαγωγών. Ακόμα περιμένουμε την ανάπτυξη.
Τώρα: Όπως είχα γράψει, όλοι ετοιμάζονται για το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εκεί οφείλεται η έντονη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα. Η Κύπρος αποτελεί την
πρώτη σοβαρή νέο-ψυχροπολεμική κόντρα Δύσης-Ρωσίας. Μοναδικό αίνιγμα αποτελεί η στάση του Βερολίνου, το οποίο προσπαθεί -μέχρι στιγμής ανεπιτυχώς- να ισορροπήσει μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, με το βλέμμα στραμμένο στις δικές του επιδιώξεις. Αργά ή γρήγορα η Γερμανία θα πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο. Ενδεχόμενα γι’ αυτό τον λόγο η βιασύνη σε σχέση με τα κοιτάσματα Ελλάδας και Κύπρου. Ο σκοπός είναι να υπάρχει και από αλλού φυσικό αέριο σε περίπτωση σύγκρουσης και άρα ολοκληρωτικής ρήξης των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας στον οικονομικό τομέα.

Συνεπώς, όσο κι αν το επιθυμούν οι «φίλοι» μας οι Δυτικοί, δεν μπορούν να «διαλύσουν» Ελλάδα και Κύπρο -τουλάχιστον στην παρούσα φάση-, επειδή πέραν των κοιτασμάτων, οι δυο χώρες αποτελούν τον μόνο προβλέψιμο παράγοντα στην «καυτή» Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό δεν είναι καθόλου τιμητικό, αλλά μας κρατάει ακόμα ζωντανούς.

Η Τουρκία τέλος δεν απέκτησε ξαφνικά το πάνω χέρι και φοβερίζει την Κύπρο. Απλά την βάζει πάλι μπροστά το ΝΑΤΟ, διότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την μετατροπή του παρόντος «ψυχρού» πολέμου σε «θερμό». Δεν εγκαταστάθηκαν τυχαία στην Τουρκία οι δυτικοί Patriot. Ήδη, πέραν της αβεβαιότητας σε Κύπρο και Συρία, οι Η.Π.Α. και το Ισραήλ καταστρώνουν σχέδια για το Ιράν. Και οι τρεις περιοχές σχετίζονται με ρωσικά συμφέροντα. Ας δεχτούμε την επιφανειακή ανάλυση ότι το Κρεμλίνο παραιτείται από την Κύπρο για να μην χαλάσει την σχέση του με τις Βρυξέλλες (το ζήτημα δεν θεωρείται ακόμα λήξαν κατά πολλούς). Με την Συρία και το Ιράν τι θα γίνει; Να θυμίσω πως σε περίπτωση που Συρία και Ιράν «πέσουν» στον έλεγχο των δυτικών συμφερόντων, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δυσχερή για την Ρωσία, διότι τα συμμαχικά στρατεύματα θα είναι πολύ κοντά στα σύνορα της.

Πέραν τούτου οι Ρώσοι διατηρούν στην Συρία την μοναδική ναυτική βάση τους στην Μεσόγειο. Επομένως ο ρωσικός στρατός για να προλάβει καταστάσεις, θα κινηθεί προς τα κάτω οδικώς, χρησιμοποιώντας την γνωστή τακτική του human wave ή human sea attack (επίθεση ανθρώπινου κύματος). Αυτό γιατί το ρωσικό Ναυτικό δεν μπορεί να κοντράρει τις δυνατότητες του Αμερικανικού, το οποίο έχει καταστεί εκ των πραγμάτων το μεγαλύτερο στον κόσμο, μιας και οι Η.Π.Α. δεν έχουν απευθείας χερσαία πρόσβαση στην Ευρασία σε αντίθεση με την Ρωσία που πάντα πολεμούσε από και προς τα σύνορα της. Γεωγραφικά η Τουρκία είναι η πρώτη φιλοδυτική χώρα που φράζει τον δρόμο της Ρωσίας προς την Μέση Ανατολή. Στην Άγκυρα ελπίζουν πως οι σύμμαχοι δεν θα την αφήσουν αβοήθητη έναντι πιθανής ρωσικής εισβολής. Επομένως «δέχθηκαν την συγγνώμη του Ισραήλ» αμέσως μετά την επίσκεψη Ομπάμα στο Ισραήλ…

Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων

 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_9741.html

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΙΣ 27/3/2013 ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΠΙΕΡΙΑΣ!ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

SORRAS 3.jpg
ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΕΤΑΡΤΗ 27/3/2013 ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΠΙΕΡΙΑΣ,
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ...,http://www.artfmradio.com/ ΚΥΠΡΟΥ  ,http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=1495 ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ
ΠΑΤΡΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ...ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ...
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΘΕΑΤΟΝ" ΤΟΥ ΑΚΗ ΡΟΥΣΣΟΥ 11πμ-12
Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ!!! 
ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!! ΚΑΙ ΣΤΙΣ 19.00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ http://www.artfmradio.com/ ΚΥΠΡΟΥ!
 
http://alfeiospotamos.blogspot.gr/

ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΤΙ; ΠΟΛΕΜΟΣ;


Eτοιμάζουν κατάσχεση καταθέσεων και στην Ιταλία - Αποκαλυπτική έκθεση του ΔΝΤ
Mε μια ανακοίνωση που είναι περισσότερο απειλή παρά προειδοποίηση για πρώτη φορά ένας διεθνής οργανισμός που φιλοδοξεί να ελέγξει το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, τουλάχιστον αυτό που
κινείται εκτός των χωρών των BRICS, το ΔΝΤ "φοβερίζει" την Ιταλία με επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι "Έχει κατορθώσει να επιδείξει αξιοσημείωτα δείγματα ανθεκτικότητας μέχρι στιγμής", όπως παραδέχετια το ΔΝΤ.

"Το τραπεζικό ιταλικό σύστημα αποδεικνύεται ότι δεν είναι απρόσβλητο απέναντι στους κινδύνους: η εντεινόμενη αδυναμία της πραγματικής οικονομίας και οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και το χρέος της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν οι κυριότεροι κίνδυνοι αι να χριεάζονται θεραπεία. ¨ολα τα ενδεχόμενα για το μέλλον είναι ανοικτά" περιγράφει στην έκθεσή του το ΔΝΤ!

Το ερώτημα είνια κατά πόσον μπορούν να "κτυπήσουν" μια χώρα σαν την Ιταλία και να πιστεύουν ότι θα μπορέσει να σταθεί όρθια η Ευρώπη ή ι παγκόσμιες αγορές αν κάνουν στην Ιταλία αυτό που έκαναν στην Κύπρο. Ήδη χθες σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας τονίζει ότι "Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί έχουν περισσότερες καταθέσεις από τους Γερμανούς στις τράπεζες και αυτό είναι αντιπαραγωγικό και πρέπει να διορθωθεί"!

Τα λεγόμενα του Nταϊσελμπλουμ και της εκπροσώπου του Μ.Μπαρνιέ, απλά επιβεβαιώνουν το τι έρχεται.

Απλώς ελπίζουμε νε μην επιβεβαιωθούν τα βρετανικά think tanks που βλέπουν "θερμή" εξέλιξη της οικονομικής κρίσης στην ευρωπαϊκή ήπειρο με ένοπλες συγκρούσεις εντός και μεταξύ κρατών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μέρκελ-Σόιμπλε παίρνουν πίσω τα 540 δις ευρώ που δάνεισαν οι γερμανικές τράπεζες και επιστρέφουν στο μάρκο!


Από την Ιόλη Πιερίδη

Πλησιάζει το τέλος της ανήθικης νομισματικής ένωσης γράφει ο W. Munchau στους Financial Times και δεν εννοεί τίποτε λιγότερο από τους τίτλους τέλους της Ευρωζώνης.


“Τους τελευταίους οχτώ μήνες πριν ξεσπάσει η κυπριακή κρίση, πολλοί μου υπενθύμιζαν συχνά, αρκετές φορές με ένα μειδίαμα, μια πρόβλεψη που είχα κάνει στα τέλη του Νοεμβρίου του 2011. Σε αυτές εδώ τις σελίδες, είχα διακηρύξει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν 10 μέρες να σώσουν το ευρώ. Πιστεύω εδώ και καιρό ότι είναι αδύνατο για τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία να είναι μαζί σε μια νομισματική ένωση με την Κύπρο, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Είτε οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν να προσαρμοστούν με πιο συμμετρικό τρόπο, πολιτικά και οικονομικά ή το πείραμα αυτό θα λάβει τέλος.
Η πρόβλεψη που έκανα το Νοέμβριο του 2011 και την οποία επαναλαμβάνω και σήμερα, είναι ότι κάποια μέρα πιθανότητα θα λήξει, αν και η μέρα αυτή μπορεί να είναι ακόμα μακριά. Δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα οι διάφορες κυβερνήσεις να κάνουν τελικά το σωστό, αλλά τρία χρόνια διαχείρισης της κρίσης οδηγούν σε άλλο συμπέρασμα. Με την τρέχουσα πολιτική, θα αναγκαστούν δύναμη για να συνεχίσουν να πηγαίνουν ενάντια στα συμφέροντα των λαών. Δεν χρειάζεται να είσαι ευρωσκεπτικιστής για να καταλήξεις ότι μια τέτοια νομισματική ένωση είναι και βαθύτατα ανήθικη…”

Δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου Μέρκελ περί της ασφάλειας των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία.

Τι συμβαίνει στην σημερινή Γερμανία αδέλφια και ο πολύς Σόιμπλε δεν καταφέρνει να πείσει ούτε καν τους συμπολίτες του για το μέλλον της Ευρωζώνης; Ποιά είναι η πραγματική διάσταση της κρίσης και πως αντιλαμβάνονται η καγκελάριος Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας την κρίση;

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” για το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, κρίση είναι τα 540 δις ευρώ που έχουν δανείσει οι γερμανικές τράπεζες στις τράπεζες του Νότου και τώρα επιχειρούν με βίαιο τρόπο να τα πάρουν πίσω.

Έπρεπε να δοθούν αυτά τα ιλιγγιώδη δάνεια; Με χρηματοπιστωτικούς όρους όχι, μια και δεν ήταν –όπως αποδείχθηκε-διασφαλισμένη η επίστροφή τους. Δόθηκαν όμως τα μυθικά αυτά ποσά για να ενισχυθούν οι γερμανικές εξαγωγές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πάμε παρακάτω: Τόσο η Μέρκελ, όσο και η Σόιμπλε, γνωρίζουν ότι η πορεία προς την διάλυση της Ευρωζώνης είναι μη αναστρέψιμη. Το μόνο που απασχολεί πλέον την ηγεσία της Γερμανίας είναι να μαζέψουν τον τραχανά που έχουν απλώσει και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο μάρκο καβάλα στο άλογο!

Αυτό είναι το σενάριο και για να τα καταφέρουν δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο!
«Συμπεριφερθήκαμε στους Κυπρίους σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και εξέφρασε για αυτό τον αποτροπιασμό του.

Καλή η διαπίστωση αλλά όποιος πήγε την Τρίτη σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα διαπίστωσε τον τρόμο στα πρόσωπα των υπαλλήλων των τραπεζών όταν τους ζητούσες να κάνεις ανάληψη! Οι Έλληνες αθόρυβα σηκώνουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και σ΄ αυτή την κατεύθυνση ο νεαρός επικεφαλής τoυ Eurogroup-διάδοχος του Γιουνκέρ- δεν παύει να ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Και δεν είναι μόνο αυτός!

Ένα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ θα προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Μισέλ Μπαρνιέ, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι καταθέσεις κάτω από 100.000 ευρώ θα προστατεύονται.
«Στην πρόταση της Κομισιόν, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδων,» δήλωσε η Σαντάλ Χιούζ κατά τη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
«Δεν είναι επ' ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον», πρόσθεσε.
Με αυτά και με τ΄ άλλα οι Έλληνες πολίτες αρχίζουν να αναρωτούνται πότε θα έλθει για την Ελλάδα η “ματωμένη Δευτέρα”. Εκείνο δηλαδή το long weekend που θα είναι αφιερωμένο στο κούρεμα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

http://www.triklopodia.gr/2013/03/540.html

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ! Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για να τρομάξουμε την κατοχή και στην συνέχεια να ανορθώσουμε την Πατρίδα μας.


Τι ακριβώς είναι αυτό το κείμενο;


Το κείμενο αυτό, αποτελεί μια προσπάθεια να απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματα που γίνονται από αυτούς που νοιώθουν ότι πρέπει να οργανωθούν για να αλλάξουν επιτέλους τα πράγματα, αλλά δεν
ξέρουν γιατί ακριβώς πρόκειται, και πως να αρχίσει κανείς.

Είδαμε και βλέπουμε τα καλέσματα για ενημέρωση, για κινητοποίηση, ανατροπή και για αντίσταση. Όμως, πολλές φορές ξεχνάμε να καταλάβουμε το προφανές. Τι σημαίνουν όλα αυτά τα καλέσματα πρακτικά; Σημαίνουν μία, ή μάλλον, τρεις και μόνο λέξεις: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:
Θέλετε να επιβιώσετε;
Θέλετε να πέσει επιτέλους η Χούντα;
Θέλετε επιτέλους δικαιοσύνη;
Θέλετε να δικαστούν οι δωσίλογοι;
Θέλετε να αλλάξουν τα πράγματα;
Θέλετε πραγματική Δημοκρατία;
Θέλετε μια Νέα Ελλάδα;
Θέλετε να γίνει Γενική Πολιτική Απεργία;

Εάν ναι, τότε να ξέρετε τα εξής: Η απελευθέρωση της Πατρίδας μας και η αναγέννησή της, περνά αναγκαστικά και αυτή από την οργάνωση. Γιατί;

Γιατί Επιβίωση στην πράξη σημαίνει Οργάνωση!
Γιατί Ενημέρωση στην πράξη σημαίνει Οργάνωση!
Γιατί Προετοιμασία στην πράξη σημαίνει Οργάνωση!
Γιατί Αντίσταση στην πράξη σημαίνει Οργάνωση!
Γιατί Γενική Πολιτική Απεργία στην πράξη σημαίνει Οργάνωση!
Γιατί Δημοκρατία σημαίνει στην πράξη Οργάνωση!
κ.ο.κ.

Ήρθε η ώρα να δούμε όλοι μας το θέμα της Οργάνωσης σοβαρότατα. Όλοι μας το γνωρίζουμε, όλοι μας το νοιώθουμε, ότι δεν υπάρχει πιο θεμελιώδης αλήθεια που σχετίζεται με τον απελευθερωτικό αγώνα. Πολλοί από εμάς τρομάζουμε στην ιδέα της μεγάλης οργανωτικής δουλειάς που πρέπει να κάνουμε και έτσι τραβιόμαστε πίσω. Για να βοηθηθούμε και να μειώσουμε σημαντικά τον φόβο αυτόν, καλό είναι να ξέρουμε για ποια ακριβώς πράγματα μιλάμε όταν λέμε οργάνωση. Δηλαδή, να ξέρουμε τι είναι, τι θα χρειαστεί, πως το κάνουμε, ποιες μορφές έχει κλπ. Η γνώση αυτή και μόνο, θα μας μετατρέψει σε γνώστες των βασικών τουλάχιστον του αντικειμένου, και θα μας κάνει φανερές πλέον τις ευκαιρίες που υπάρχουν παντού γύρω μας, για να την κάνουμε πραγματικότητα.

Γι' αυτό λοιπόν, είναι άκρως επιτακτικό, να περάσουμε ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ, από το στάδιο της αγανάκτησης, κατάθλιψης η ακόμα και της ενημέρωσης, στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ. Θα μπορούσε κανείς να κάνει τον εξής συσχετισμό:

Αντίσταση, ανατροπή και η ολοκληρωμένη λύση στα προβλήματα μας, έρχεται ΜΟΝΟ στον βαθμό που εμείς οργανωνόμαστε.
Ας μην περιμένουμε άλλο λοιπόν τους "υπεύθυνους" στις διάφορες κορυφές να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς!

Ποιος είναι ο χαρακτήρας της οργάνωσης ενός απελευθερωτικού αγώνα από τα κάτω;


Η οργάνωση που ο Λαός πρέπει να καταφέρει, έχει συγκεκριμένο χαρακτήρα. Αυτός ο χαρακτήρας δεν έχει ως βάση του κάποια συγκεκριμένη κομματική ή άλλη ιδεολογία που διαχωρίζει, αλλά βρίσκεται υπέρ άνω αυτών. Ο αγώνας αυτός στην ουσία είναι η οργάνωση για την ανάκτηση ενός ευνομούμενου περιβάλλοντος, όπου οι προσωπικές η άλλες ιδεολογίες θα έχουν και πάλι κάποιο πρακτικό νόημα και πιθανότητα εφαρμογής. Οι αξίες στις οποίες στηρίζεται η οργάνωση αποτελούν το σύνολο των αξιών που δίνουν αξία στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Ο χαρακτήρας της οργάνωσης του Λαού πρέπει να είναι τέτοιος που να κάνει πραγματικότητα τις αξίες στις οποίες στηρίζεται, ακόμα και κατά την διάρκεια του αγώνα όπου ο πειρασμός του να καταλυθούν θα είναι μεγάλος. Το αποτέλεσμα της οργάνωσης, δεν θα είναι η εφαρμογή μια συγκεκριμένης ιδεολογίας, αλλά η εγκαθίδρυση ενός πολιτεύματος και θεσμών, που θα κάνει δυνατή την διαχρονική επιλογή του εκάστοτε συστήματος διακυβέρνησης από τον Λαό.

Ο στόχος των καταστροφέων μας, είναι ξεκάθαρα πλέον η ολοκληρωτική υποδούλωση σε διεθνείς και μη θεσμικές δυνάμεις, όπως είναι οι Κεντρικές Τράπεζες και οι διάφορες ελίτ που συσχετίζονται με αυτές. Ο πρωταρχικός στόχος τους δηλαδή, για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που θέλουν, είναι η πλήρης κατάργηση οποιασδήποτε αξίας, που έχει την δύναμη να κρατήσει συγκροτημένα τις χώρες ως αυτοτελείς και αυτόνομες οντότητες. Αυτή η δύναμη, είναι ο Πατριωτισμός των Λαών και οι Πατρίδες τους. Ο στόχος τους, που έχει ήδη προχωρήσει σε έναν βαθμό, είναι η εξαφάνιση της οποιαδήποτε Εθνικής συνείδησης, πάσα θυσία. Δεν τους ενδιαφέρει αν κάποιος έχει οποιαδήποτε άλλη συνείδηση, είτε ταξική είναι αυτή, η οποιαδήποτε άλλη. Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να χαθεί οτιδήποτε θα μπορέσει να αποτελέσει λόγο αντίστασης στην επερχόμενη παγκοσμιοποίηση.

Είναι λοιπόν λογικό ότι και η αντίστασή μας θα πρέπει να έχει σαν θεμέλιο της, το αντίπαλο δέος. Η μόνη δυνατή και αποτελεσματική αντίσταση δηλαδή, είναι ξεκάθαρα πλέον η αντιστροφή των στόχων των επικυρίαρχων, αρχίζοντας από τα πιο βασικά και θεμελιώδη πράγματα. Το αντίπαλο δέος αυτό, είναι οι αξίες της Πατρίδας, της Δημοκρατίας, της Δικαιοσύνης με βάση την Εθνική συνείδηση μας.

Το ένα και μοναδικό ικανό επιχείρημα ενάντια στην κατοχή που όλοι μας βλέπουμε σήμερα,είναι το εξής:
Είμαστε Έλληνες, είμαστε Δημοκράτες, θέλουμε πραγματική Δικαιοσύνη, αγαπάμε την Πατρίδα μας, τις παραδόσεις της και την Ιστορία της και γι αυτό, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. Θέλουμε να διατηρήσουμε αυτά που μας χαρακτηρίζουν ως Έθνος, ΟΛΑ ΜΑΖΙ και γι αυτό δεν πρόκειται να ενδώσουμε στα σχέδιά σας!

Την χρονική στιγμή αυτή , δεν υπάρχει κανένα άλλο επιχείρημα, καμιά άλλη θεώρηση και καμιά άλλη ιδεολογία που μπορεί να έχει το ποθητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, στις περισσότερες περιπτώσεις, οποιοδήποτε άλλο επιχείρημα, δεν είναι απλά ανούσιο, αλλά είναι μέρος του προβλήματος.

Έτσι λοιπόν, η Οργάνωση για την οποία μιλάμε, στηρίζεται διαρκώς και επιμελώς πάνω σε αυτές τις αρχές και καμία άλλη, και έτσι της δίνουν και έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της οργάνωσης, που κάνουν ξεκάθαρο και τον χαρακτήρα της είναι τα εξής:

Οργάνωση με βασικό πυλώνα την υπεράσπιση της Πατρίδας και του Έθνους μπροστά στην απειλή της απόλυτης εξαφάνισής των.
Οργάνωση με στόχο την ανάκτηση των βασικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων ολόκληρου του Λαού,
Οργάνωση που από την πρώτη στιγμή, θα γαλουχεί τους συμμετέχοντες να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες, οι οποίοι δρουν για το κοινό καλό.
Οργάνωση που κάνει κατανοητό ότι οι επιμέρους ιδεολογίες είναι βασικό δικαίωμα και ότι δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν λόγο μη συμμετοχής στην διεκδίκηση του κοινού συμφέροντος
Οργάνωση από τα κάτω, δηλαδή με πρωτοβουλία του Λαού, και όχι οργάνωση με κεντρικό έλεγχο, κάτι το οποίο εγγυμονεί πολλούς κινδύνους.
Ενωμένη και συλλογική οργάνωση και όχι ιδιωτική. Η όποια ιδιωτική ή ακόμα και κλαδική ή εργατική διεκδίκηση όσο οργανωμένη και δίκαιη και να είναι, δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα μας.
Οργάνωση με βάση τα θεμελιώδη και κοινά συμφέροντα ολόκληρου του Λαού.
Οργάνωση από τώρα με δημοκρατικούς τρόπους, διασφαλίζοντας έτσι την υγιή πρόοδο προς ένα βέλτιστο κράτος και την ηθική νομιμοποίηση του αγώνα.

Τι εννοούμε όταν λέμε οργάνωση, στην σημερινή κατάσταση;


Μέσα στην σημερινή κρίση, αντιμετωπίζουμε πλέον όχι μόνο την κατάλυση των κλαδικών/εργασιακών μας δικαιωμάτων, αλλά την ολοκληρωτική διάλυση της κοινωνίας. Η κοινωνική κατολίσθηση και συμπίεση των κοινωνικών στρωμάτων, έχει ως αποτέλεσμα την εξολόθρευση των αδύναμων και την ισοπέδωση των υπολοίπων, στον ίδιο βαθμό απαξίωσης και εξαθλίωσης. Η εξαθλίωση αυτή έχει τέτοια εκτεταμένη εφαρμογή, που πλέον πλήττεται ολόκληρη η Χώρα, και γενικότερα ολόκληρα Έθνη, με εξαίρεση αυτούς που πάγια έχουν ξεπουλήσει τις αξίες τους, και συνεργάζονται με το καθεστώς. Η επίθεση που γίνεται, ή μάλλον ο πόλεμος, είναι λοιπόν ενάντια σε ολόκληρους Λαούς και χώρες. Αυτοί που δεν δέχονται επίθεση, είναι μόνο οι συνεργάτες των επικυρίαρχων καταστροφέων/εκμεταλλευτών.

Οι υπόλοιποι, εμείς δηλαδή έχουμε ένα και μοναδικό κοινό συμφέρον: Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ευημερία μας και την αξιοπρέπειά μας, ως Έθνος πλέον, και να απαιτήσουμε την ανόρθωση της Πατρίδας. Η οργάνωση λοιπόν, έχει δύο κύριους σκοπούς. Την οργάνωση δράσεων, για να να σταματήσει αμέσως και τώρα η καταστροφή της Πατρίδας και την οργάνωση δράσεων για την αναγέννηση του Κράτους.

Στην σημερινή κρίση, καμιά άλλη οργάνωση και κανένα άλλο συμφέρον, δεν έχει την σημαντικότητα που έχει αυτή η έμπρακτη διεκδίκηση αυτών των βασικών απαιτήσεων ολόκληρου του Λαού, είτε μέρος του το αντιλαμβάνεται, είτε ένα άλλο μέρος του δεν το αντιλαμβάνεται ακόμα.

Η οργάνωση στην οποία αναφερόμαστε δηλαδή, είναι το σύνολο των προγραμματισμών, των συλλογικών δράσεων που θα επιφέρουν το ποθητό αποτέλεσμα της άμεσης αναστολής της καταστροφής αλλά και την ανόρθωση του Κράτους στην συνέχεια.
Η οργάνωση αυτή έχει συγκεκριμένους στόχους και μεθόδους με τις οποίες θα εφαρμόσει τις δράσεις της και σε κάθε περίπτωση ο χαρακτήρας και η φύση της πρέπει να έχει ήδη κάνει πράξη τις αξίες για τις οποίες μαχόμαστε, που είναι μεταξύ άλλων η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη.

Ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι της Οργάνωσης;

Η οργάνωση που απαιτείται έχει δύο σημαντικά στάδια που βασίζονται στα κύρια συμφέροντα του Λαού που αναφέρθηκαν παραπάνω. Το ένα έχει άμεσο χαρακτήρα, και το άλλο έχει μεσοπρόθεσμο χαρακτήρα:

Άμεσος στόχος: Σταμάτημα της καταστροφής της Πατρίδας και των καταστροφικών μέτρων που εκτελεί το καθεστώς εδώ και τώρα και τερματισμός/ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος.
Οι άμεσοι στόχοι περιλαμβάνουν:
Την εκτέλεση μιάς Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, όσο πιο σύντομα μπορεί να γίνει, οργανωμένα και για όσο χρειαστεί (Δείτε αναλυτικά εδώ)
Την άμεση έξοδο και διαχωρισμό μας από τους θεσμούς που μας έφεραν ως εδώ, δηλαδή την ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Την άμεση άρνηση πληρωμής των παράνομων δανείων, που έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί έτσι ώστε να μην μείνει τίποτε όρθιο στην χώρα μας.
Την κατάρρευση του υπάρχοντος καθεστώτος που αποτελείται από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση και ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού, που αν μη τι άλλο, νομιμοποιούν ένα εντελώς και απολύτως σάπιο σύστημα.
Την απονομή της δικαιοσύνης σε όσους έχουν με τις πράξεις τους συμβάλει στην καταστροφή της χώρας, από την μεταπολίτευση και μετά.

Μεσοπρόθεσμος στόχος: Αναγέννηση και ανόρθωση του Πολιτεύματος αλλά και των βασικών θεσμών του Κράτους.
Οι μεσοπρόθεσμοι στόχοι περιλαμβάνουν:
Την εγκατάσταση πραγματικής Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης μέσω τις θέσπισης από τον Λαό ενός νέου Συντάγματος και πολιτεύματος.
Την ίδρυση υγιών θεσμών που θα προστατεύουν τα κοινά αγαθά και εργαλεία του κράτους, που είναι κύρια το νόμισμα και η Κεντρική της Τράπεζα, αλλά και τα υπόλοιπα βασικά αγαθά που δικαιούται να έχει ο Λαός.

Ποιο βασικό αίσθημα βρίσκεται πίσω από την ανάγκη να οργανωθούμε;


Ας δούμε πρώτα μια φαινομενικά άσχετη ερώτηση: Υπάρχει κάτι χειρότερο από το μίσος; Ας την απαντήσουμε, για να δούμε στην συνέχεια και την σημασία της οργάνωσης.

Είδαμε όλοι την εν μία νυκτί και άνευ επιστροφής εκτέλεση και καταστροφή του Κυπριακού Τραπεζικού Συστήματος - άσχετα με το αν τελικά το κοινοβούλιο αποδεχθεί ή όχι την ληστεία των ιδιωτικών καταθέσεων. Μπορεί κανείς να πει εύκολα ότι βλέπει ξεκάθαρα πλέον το άσπονδο μίσος να εκφράζεται προς εμάς από τους εκμεταλλευτές μας, δηλαδή τις Τράπεζες και τις Διεθνείς κρυφές και φανερές δυνάμεις, την ΕΕ και την ΕΚΤ κλπ. Και προφανώς, βλέπουμε αυτό το μίσος ως κάτι το χείριστο.

Όμως μια ανάλυση του τι γίνεται στην πραγματικότητα θα μας δείξει ότι δεν πρόκειται απλά για μια έκφραση μίσους. Αυτό που γίνεται στην ουσία, είναι το αποτέλεσμα κάποιων πράξεων, με βάση κάποιους στόχους, συνδυασμένο με πλήρη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, για το τι μέλει γενέσθαι στους Λαούς και Έθνη στους οποίους τα εφαρμόζουν. Το χείριστο κακό που βλέπουμε να διογκώνεται σήμερα δηλαδή, δεν είναι απλά μίσος. Είναι απόλυτη αδιαφορία. Τι κι αν αυτοκτονούν άνθρωποι καθημερινά και αποδεκατίζεται εκ προοιμίου η επόμενη γενιά; Τι κι αν αυτό αποτελεί γενοκτονία; Οι επικυρίαρχοι ούτε γελούν ούτε και χαίρονται για αυτά που μας κάνουν. Αυτοί, απλά παραμερίζουν το χάος που μας φέρνουν, το αγνοούν. Αδιαφορούν δηλαδή. Εάν και όποτε γελούν, γελούν για τα κέρδη και την εξουσία που έχουν. Το κακό που μας βρήκε δεν είναι λοιπόν απλά και μόνο το αποτέλεσμα ενός μίσους από κάποιους τρίτους. Δεν προσπαθώ να ανατρέψω την κοινή αποδοχή, βεβαίως υπάρχει μίσος από πολλούς. Όμως το σύστημα σύσσωμο και συνολικά, δεν δείχνει αυτό. Το σύστημα, δείχνει πρωταρχικά αδιαφορία προς εμάς και όχι μίσος.
Στο ερώτημα λοιπόν: Υπάρχει κάτι χειρότερο από το μίσος; Η απάντηση είναι: Ναι, υπάρχει, και είναι η αδιαφορία...

Πιο είναι λοιπόν το αντίδοτο σε όλα αυτά; Η απάντηση είναι προφανής: Το ενδιαφέρον μας (στον βαθμό αγάπης) για την Πατρίδα και τον Λαό του. Και επειδή η λύση είναι η οργάνωση σε όλα τα επίπεδα, το επίπεδο του ενδιαφέροντος μας αυτό, μεταφράζεται στο ανάλογο επίπεδο οργάνωσης.

Ο βασικός λόγος ή αν θέλετε ώθηση που θα μας κάνει να οργανωθούμε, είναι το πραγματικό και ειλικρινές ενδιαφέρον και αγάπη μας για την Πατρίδα που χάνεται. Όποιος λοιπόν δεν καταλαβαίνει την επιτακτική ανάγκη για οργάνωση, θα πρέπει να συλλογιστεί και να "δουλέψει" με τον εαυτό του έτσι ώστε να αναπτύξει το πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη που αρμόζει σε έναν Πατριώτη για την Πατρίδα μας και τον Λαό του, και να μην μένει σε ταμπέλες και στα λόγια.

Θα μπορούσε κανείς να πει, ότι όσο πιο διακαής και μεγάλη γίνεται η ανάγκη για οργάνωση μέσα μας, τόσο πιο κοντά βρισκόμαστε στα ιδανικά ενός πραγματικού Πατριώτη.

Ποια βασική αρχή βρίσκεται πίσω από τον τρόπο οργάνωσης από τα κάτω;


Η βασική και θεμελιώδης αρχή που βρίσκεται πίσω από την ιδέα της οργάνωσης από τα κάτω, είναι ότι ο μόνος Δημοκρατικός εκφραστής των δίκαιων απαιτήσεων και δικαιούχος αυτής της Πατρίδας είναι ο Λαός στο σύνολό του. Ως εκ τούτου, αυτός που έχει το αίτημα για δημοκρατία δικαιοσύνη και ευημερία, είναι και ο κατά φύση και κατ εξοχήν υπεύθυνος για την οργάνωση δράσεων που θα κάνουν αυτά τα αιτήματα πραγματικότητα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναφέρουμε εδώ, ότι άσχετα με το τι προσπαθούν να μας πείσουν διάφορες ομάδες που συμπορεύονται με το σημερινό καθεστώς νομιμοποιώντας το, η αλήθεια είναι ότι καμιά απολύτως ομάδα ή μεμονωμένα άτομα, δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να το παρέχει τα απαιτούμενα, από μόνη της, στο όνομα του Λαού. Ακόμα και εάν αυτά φαινομενικά συμπίπτουν με αυτά που απαιτεί ο Λαός, και ασχέτως της όποιας ιδεολογίας τους, και άσχετα αν προσφέρονται να το καταφέρουν με όπλα είτε με άλλες μεθόδους.

Η μόνη οργάνωση που μπορεί να έχει τελική αποδοχή από τον Λαό και δεν θα οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα, είναι αυτή που θα αναλάβει ο ίδιος ο Λαός από την βάση του, με ή χωρίς την βοήθεια των ήδη οργανωμένων ομάδων. Όποια ομάδα, κόμμα ή οργάνωση που φέρεται να θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Λαό αυτήν την τραγική χρονική στιγμή, οφείλει να υποταχθεί στις συνολική θέληση του Λαού που υποφέρει και θέλει ριζική αλλαγή στα πράγματα.

Η αρχή αυτή υποδεικνύει και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο. Οι Δημοκρατικές διαδικασίες και η έκφραση του θελήματος του Λαού δεν αποτελούν στιγμιαίο γεγονός. Η θεμελιώδης αρχή που αναφέρουμε εδώ, εμμέσως πλην σαφώς, εννοείται ότι εφαρμόζεται σε συνεχή χρόνο. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος με τον οποίον μπορούν να ανακαλούνται ή να διορθώνονται πιθανές αστοχίες στο μέλλον.

Γιατί η οργάνωση ΔΕΝ πρέπει να αρχίσει από "τα πάνω"; (και γιατί πρέπει να είναι από "τα κάτω")


Οι λόγοι για αυτό είναι πολλοί. Ας δούμε τους πιο σημαντικούς:

1) Η οργάνωση "από τα πάνω", καταργεί εν δυνάμει τουλάχιστον, την Δημοκρατία.

Όταν ένα κάλεσμα και σχέδιο για οργάνωση επιβάλλεται από μία κορυφή, είτε αυτή είναι ένα πρόσωπο, ή ομάδα, τότε εκ των πραγμάτων, οι αποφάσεις για τα γενικότερα και τα επί μέρους θέματα και πρακτικές, πηγάζουν από αυτήν την κορυφή. Η γνώμη του απλού συμμετέχοντα, και ειδικότερα σε εποχές κρίσης όπου ο σκοπός μιας οποιασδήποτε οργάνωσης γίνεται επιτακτικός, τείνει εκ φύσεως να αγνοείται μπροστά στις επείγουσες καταστάσεις. Είναι λογικό λοιπόν, να υποθέσει κανείς, ότι οι Δημοκρατικές διαδικασίες θα καταλυθούν, έστω και παροδικά, όταν η οργάνωση πηγάζει από μία κορυφή προς τα κάτω.

Πρέπει ανά πάσα στιγμή να καταλάβουμε ότι οι αξίες ενός αναγεννημένου Κράτους, δεν είναι πράγματα που μπορεί κανείς να παραβλέπει, να καταλύει ή να παρακάμπτει επειδή υπάρχουν ιδιαίτερες περιστάσεις. Η πρακτική αυτή ιστορικά, αποτελεί πολλές φορές το βασικό επιχείρημα για την εγκατάσταση ενός δικτατορικού καθεστώτος και την κατάλυση των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Είναι λοιπόν υποχρέωσή μας, να προστατεύουμε το δίκαιο και τις αξίες ακόμα και σε περιστάσεις απόλυτου χάους. Θα θυμίσω εδώ, ότι και το τωρινό καθεστώς στην Πατρίδα μας, χρησιμοποίησε το ίδιο ακριβώς επιχείρημα (το επιχείρημα της εξαιρετικά ιδιαίτερης κατάστασης) για να εγκαταστήσει την δικτατορία των Τραπεζών και τοκογλύφων, παρακάμπτοντας ολοκληρωτικά την θέληση του Λαού.

2) Η οργάνωση "από τα πάνω", θα πρέπει να βασιστεί σε σάπιους θεσμούς.

Πολλοί περιμένουν από κάποιο κόμμα του λεγόμενου "Συνταγματικού Τόξου", δηλαδή οποιουδήποτε κόμματος που σήμερα νομιμοποιεί το σαπιο πολίτευμα, το κοινοβούλιο που βεβηλώνει κάθε έννοια Δημοκρατίας και εξουσίας του Λαού να "κηρύξει" την αρχή της επανάστασης ή να κάνει κάτι ώστε να λυθεί το πρόβλημα μας. Άσχετα με το ότι είναι προφανές πλέον ότι κανένα τους δεν θα κάνει απολύτως τίποτα, ας δεχθούμε ως υπόθεση εργασίας ότι κάποιο από αυτά, κάνει την κίνηση αυτή. Αυτό που θα προτείνει, θα το κάνει μέσα στο υπάρχον πλαίσιο του πολιτεύματος και τα παρελκόμενα του, τους νόμους και την θέση μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εφ όσον όμως, το πρόβλημά μας πηγάζει από όλα αυτά, πως είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα όταν καλούμαστε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία που μας έφεραν ως εδώ; Δεν γίνεται, και δεν είναι λογική αντιμετώπιση, ακόμα και αν μας φοβίζει το γεγονός ότι πρέπει να διαχωριστούμε πλήρως από τους θεσμούς που έστω στοιχειωδώς στηρίζουν την καθημερινή μας ζωή. Πρέπει να έχουμε στην σκέψη μας ανά πάσα στιγμή, ότι πλέον δεν υπάρχει λύση μέσα στο υπάρχον καθεστώς και η μόνη μας διέξοδος είναι το χτίσιμο νέων θεσμών, όση εργασία και κόπο και να απαιτεί αυτό.

3) Η οργάνωση "από τα πάνω", δεν εγγυάται το κοινό συμφέρον του Λαού.

Όταν οι λύσεις έρχονται από "τα πάνω", είναι προφανές ότι οι λίγοι θα αποφασίζουν για τους πολλούς. Ένα φυσικό αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, είναι ότι εκτός από τα σημεία που αναφέρονται παραπάνω στο 1), δεν υπάρχει εγγύηση ότι η οργάνωση και ο σκοπός της, εγγυούνται όλα ή κάποια από τα κοινά συμφέροντα του Λαού. Και αυτό ισχύει, γιατί είτε ο πραγματικός σκοπός της οργάνωσης μπορεί να μην είναι καν γνωστός, ή γιατί πολύ απλά η κορυφή δεν έχει το απαιτούμενο ενδιαφέρον να κατακτήσει αυτά που πραγματικά θέλει η βάση. Ακόμα και αν αρχικά ή παροδικά όλα τα συμφέροντα του Λαού υποστηρίζονται από την κορυφή, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συνεχίζεται γιά πάντα αυτή η υποστήριξη, όσο η βάση δεν έχει κανέναν έλεγχο στην κορυφή.

4) Η οργάνωση "από τα πάνω", στηρίζεται σε ηγέτες.

Εδώ πρέπει να διαχωρίσουμε την θέση μας. Στις διάφορες δράσεις και υπό ομάδες της οργάνωσης από τα κάτω, πρέπει να υπάρχει συντονισμός, ενημέρωση, προγραμματισμός κλπ. Γι αυτό, θα χρειαστούν άτομα με σχετικές γνώσεις ή/και εμπειρία, για να αποτελέσουν τον "κόμβο" ή τον πυρήνα της συγκεκριμένης δράσεις, και να έχουν στα χέρια τους την διαχείριση αυτών των δράσεων. Αλλά στα πλαίσια μιας Δημοκρατικής διαδικασίας, όλα αυτά τα άτομα, είναι ανακλητά ανά πάσα στιγμή από την βάση, και κρίνονται σε συνεχή χρόνο για την αποτελεσματικότητά τους. Στην ουσία δηλαδή, αν και μπορεί να άρχονται περιστασιακά ή παροδικά σε κάποιες επί μέρους καταστάσεις ή δράσεις, δεν αποτελούν ηγέτες με την κλασική έννοια του όρου. Η δύναμη της εξουσίας και του λαμβάνειν αποφάσεων, παραμένει στην βάση. Ο ηγέτης που "άρχεται" στον απελευθερωτικό αγώνα, με την έννοια που αναφέραμε παραπάνω, δεν εξουσιάζει την οργάνωση, αλλά οφείλει να ενδυναμώνει την δημοκρατική διαδικασία και να διαφυλάσσει ως κόρην οφθαλμού την εξουσία που βρίσκεται στα χέρια της βάσης.

Εφ όσον το ξεκαθαρίσαμε αυτό, ας έρθουμε στην κλασική έννοια του όρου "ηγέτης". Όταν ένας τέτοιος ηγέτης παίρνει τον έλεγχο του αγώνα και της οργάνωσης στα χέρια του, έχουμε όλα τα προβλήματα που αναφέρονται στο 1) παραπάνω. Αλλά επιπροσθέτως, έχουμε αμέσως εν δυνάμει, το πρόβλημα της συνέχισης του έργου του όταν αυτός αποχωρίσει με οποιονδήποτε τρόπο. Η υπερβολική εναπόθεση εξουσιών, και εμπιστοσύνης, ακόμα και εάν ο ηγέτης είναι καθ όλα σωστός, έχει ως φυσικό αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση της αυτοεκτίμησης της βάσης και ως αποτέλεσμα του συντονισμού δράσεων από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Στο τέλος σε τέτοιες καταστάσεις, η αντικατάσταση του ηγέτη από άλλον που έχει τις ίδιες ικανότητες, καθίσταται αδύνατη, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα τον εκφυλισμό της οργάνωσης.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ως συμμετέχοντες στην οργάνωση από τα κάτω για την απελευθέρωση και αναγέννηση της Πατρίδας έχουμε υποχρέωση να υπερβούμε τον εαυτό μας, και να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας και να έχουμε τον έλεγχο των καταστάσεων που περνούν από τα χέρια μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για κάποιον "ηγέτη" στον οποίο θα βασιζόμαστε δια παντός.

5) Η οργάνωση "από τα πάνω", δεν απαιτεί την υπευθυνότητα τους πολίτη.

Όταν κανείς αναθέτει την οργάνωσή του ολοκληρωτικά σε κάποιον άλλον, τότε παραδίδει και ένα μέρος της υπευθυνότητας του. Όσο πιο πολύ αναθέτει τα πράγματα σε άλλους, τόσο περισσότερη υπευθυνότητα χάνει. Όμως, ο δρόμος προς την αναγέννηση της Πατρίδας, θα καταλύξει και περνά και θα περνά πάντα μέσα από την Δημοκρατία. Η Δημοκρατία απαιτεί ο πολίτης να είναι υπεύθυνος. Όταν λοιπόν αναθέτουμε την οργάνωσή μας σε άλλους, τότε στην ουσία έχουμε ήδη προετοιμάσει το έδαφος για μια ελλειπή Δημοκρατία στην καλύτερη των περιπτώσεων, και την ολοκληρωτική της απουσία στην χειρότερη.

Εαν θέλουμε πραγματικά Δημοκρατία, τότε επιβάλλεται να την θέλουμε και σήμερα. Και αν την θέλουμε σήμερα, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε υπεύθυνοι σήμερα. Η εγκατάλειψη της υπευθυνότητας, μέσω της ανάθεσης των ευθυνών μας σε εξουσίες που έρχονται από "τα πάνω", αποτελεί την εγκατάλειψη της Δημοκρατίας τώρα, όσο και μετά. Η μόνη λύση στην διατήρηση της βάσης της Δημοκρατίας, που είναι η υπευθυνότητα, είναι η ανάληψη των ευθυνών μας τώρα, και ως εκ τούτου, η οργάνωση από τα κάτω, δηλαδή την βάση, που είναι ο Λαός.

Γιατί να οργανωθώ, δεν υπάρχει άλλος πιο εύκολος τρόπος;


Ας το δούμε αντίστροφα. Για να επιβιώσουμε, θα χρειαστεί να οργανωθούμε στην γειτονιά. Για να προετοιμαστούμε για τα χειρότερα, θα πρέπει να οργανωθούμε με τους διπλανούς μας. Για να αντισταθούμε, θα χρειαστεί να είμαστε οργανωμένοι. Για να εγκαταστήσουμε Δημοκρατία και πάλι, θα πρέπει να είμαστε οργανωμένοι. Ως εκ τούτου, αν δεν οργανωθούμε τουλάχιστον στους τομείς αυτούς, τότε πολύ απλά, δεν θα υπάρξει επαρκής δυνατότητα επιβίωσης, προετοιμασίας και αντίστασης.

Η απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει άλλος τρόπος, είναι δηλαδή προφανής: ΌΧΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, γιατί:
Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος, ο όποιος πιθανός τρόπος που δεν συμπεριλαμβάνει μαζική οργάνωση από τα κάτω, βοηθά το καθεστώς να συνεχίζει την αποτέφρωση.

Αν δεν οργανωθώ εγώ, τότε "ποιος" θα "οργανωθεί";


Ένα πρόσθετο πρόβλημα που γεννάται από την έλλειψη οργάνωσης του Λαού, αλλά εξίσου σημαντικό, είναι και το εξής: Εάν δεν οργανωθούμε εμείς, οι Ελεύθεροι και Δημοκρατικοί πατριώτες πολίτες, τότε αφήνουμε τον χώρο ανοιχτό, για να οργανωθούν άλλες, μικρότερες ομάδες. Αυτές οι ομάδες είτε είναι "αναρχικές" ή "ακροαριστερές" είτε "ακροδεξιές", ΔΕΝ τιμούν τα ιδεώδη της Δημοκρατίας, ούτε και τον Λαό που υποφέρει. Τα μοναδικό ενδιαφέρον τους είναι να ανατρέψουν το καθεστώς, όχι βέβαια για το καλό της κοινωνίας και τα κοινά συμφέροντά του, αλλά για να εγκαταστήσουν την δική τους μινιμαλιστική "ουτοπία", που ως γνωστόν οδηγεί πάντα στον όλεθρο.

Μια άλλη ομάδα που επίσης μπορεί να δράσει "εκ μέρους" του Λαού, χωρίς τον Λαό, είναι τα διάφορα διεθνή συμφέροντα, τα οποία δεν έχουν σήμερα τα ηνία της χώρας μας. Αυτά μπορεί να είναι είτε άλλες χώρες και κράτη, είτε διεθνή συμφέροντα και εχθροί. Όσο η διάλυση της Ελλάδας συνεχίζεται, τόσο περισσότεροι "τρίτοι" περιμένουν την ευκαιρία να βάλουν χέρι στην διακυβέρνηση της χώρας μας.

Η μη οργάνωση δίνει το "εκ των πραγμάτων" - de facto δικαίωμα και ευκαιρία στις όποιες μικρές μειοψηφίες ή διεθνή συμφέροντα να "βγάλουν το φίδι από την τρύπα", με τις δικές τους μεθόδους και τους δικούς τους σκοπούς. Και αυτό είναι το ίδιο σαν να παραδίδουμε τα όπλα από τον έναν επικυρίαρχο σε άλλον, παρακάμπτοντας τις Δημοκρατικές αξίες και την εξουσία της πλειοψηφίας του Λαού.

Πρέπει να ξέρουμε πάντα ότι ο μόνος αγώνας που έχει ηθική και άλλη νομιμοποίηση, είναι αυτός που θα διεξαχθεί από την πλειοψηφία του Λαού και με Δημοκρατικές διαδικασίες. Και εάν δεν κάνουμε εμείς το χρέος μας να προχωρήσουμε τα πράγματα προς αυτήν την κατεύθυνση, τότε το αποτέλεσμα θα είναι είτε η ολοκληρωτική μας καταστροφή, ή η επιβολή της εξουσίας από τρίτους, που περιμένουν στην σειρά για να γίνουν δυνάστες μας.

Ενημερώνομαι καθημερινά, και προσπαθώ να ενημερώσω και άλλους σε διάφορες συλλογικότητες. Φτάνει αυτό;


Αν δεν κάνουμε κάτι για να οργανωθούμε, τότε, άσχετα με το πόσο ενημερωμένοι είμαστε, άσχετα με το πόσο θέλουμε την ανατροπή και άσχετα με το πόσο Πατριώτες θεωρούμε τον εαυτό μας, είμαστε μέρος του προβλήματος και τα πράγματα μόνο θα επιδεινώνονται. Γι' αυτόν τον απλό λόγο, πρέπει να μετατρέψουμε τον εαυτό μας από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης. Δηλαδή πρέπει να οργανωθούμε τώρα αμέσως.

Η πικρή αλήθεια είναι, ότι η ενημέρωση από μόνη της, δεν θα μας απελευθερώσει, ούτε θα μας προστατεύσει από το εκτελεστικό απόσπασμα των επικυρίαρχων, μπροστά στο οποίο στεκόμαστε όλοι οι "Ευρωπαίοι" αλλά ειδικότερα και προφανέστατα πλέον, ολόκληρος ο Ελληνισμός στο σύνολό του.

Διαβάζουμε άρθρα, ακούμε ομιλίες και συνεντεύξεις καθημερινά για την κρίση. Προσπαθούμε να ενημερωθούμε, να μάθουμε τις λεπτομέρειες. Πολλοί από εμάς διαβάζουν ή ξαναδιαβάζουν γνωστά κείμενα ή προσπαθούν να μάθουν περισσότερη Ιστορία για να καταλάβουν τι γίνεται σήμερα. Άλλοι, προσπαθούν εσπευσμένα να μάθουν οικονομικά, να εξοικειωθούν με μέχρι πρότινος άγνωστους όρους. Όλοι μας θέλουμε να έχουμε γνώση των λεπτομερειών της προδοσίας, τις αποφάσεις που μας έφεραν ως εδώ, τα ενδότερα των λιστών και των σκανδάλων. Άλλοι πάλι, προετοιμάζονται με την συσσώρευση μικρής κλίμακας (ατομικώς ή οικογενειακώς) υλικών και υποδομών επιβίωσης.

Καλά όλα αυτά. Αλλά κανένας μας δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί από το γεγονός, ότι καμιά από αυτές τις δράσεις δεν θα σώσουν την κοινωνία, αν δεν γίνουν μαζικά για την πλειοψηφία του Λαού. Στο κάτω κάτω, τι νόημα έχει να ζήσω εγώ και τα παιδιά μου, όταν η γειτονιά μου υποφέρει με τον χειρότερο βαθμό;

Μερικοί από εμάς, μεταξύ των οποίων και ο γράφων, προσπαθούμε να γράψουμε άρθρα και κείμενα με αφηνιασμένο θυμωμένο, κριτικό η και σατιρικό ακόμα λόγο γεμάτο με καλέσματα για αντίσταση κλπ. Μερικές φορές, παρουσιάζονται ως "έξυπνα" ή είναι πράγματι γεμάτο χρήσιμες πληροφορίες. Αυτά αν μη τι άλλο μας βοηθούν να εκτονώσουμε την οργή και την αηδία που νοιώθουμε αλλά και ενίοτε βοηθούν έστω και λίγο στην κατανόηση του προβλήματος. Όμως, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Όσα κείμενα, άρθρα και να γράψει ή/και να διαβάσει κανείς, όσα βίντεο, όσες εκπομπές και να παρακολουθήσει κανείς, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να λύσουμε το τρομακτικό μας πρόβλημα, μόνο με αυτά.
Όλα τα παραπάνω λοιπόν, ακόμα και αν η ενημέρωση αυτή αποδειχθεί χρήσιμη, δεν έχουν καμία αξία αν δεν ρίξουμε το καθεστώς που αποτεφρώνει την Πατρίδα και το Έθνος μας. Για να το πούμε και λίγο πιο σκληρά, και αυτό ισχύει για τους περισσότερους από εμάς, τουλάχιστον πρόσκαιρα ως προειδοποίηση, η προσωπική μας ενημέρωση, ΔΕΝ είναι αγώνας.

Ο πραγματικός αγώνας και η πραγματική οργάνωση αρχίζει ακριβώς εκείνη την στιγμή, που θα κλείσουμε τις τηλεοράσεις και τους υπολογιστές (και ακόμα και τα βιβλία...) και θα βγούμε έξω στον πραγματικό κόσμο, και συνεργαστούμε με έστω και έναν ακόμα συνάνθρωπό μας για να οργανωθούμε και να δράσουμε μαζί, για τον κοινό σκοπό, που πλέον είναι μόνο ένας: Η απελευθέρωση της Πατρίδας.

Θα σταματήσουμε ποτέ να ενημερωνόμαστε; Προφανώς όχι. Το θέμα είναι να προχωρήσουμε στα επόμενα στάδια, τώρα που είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Ο σκοπός λοιπόν, δεν είναι σε καμία περίπτωση να σταματήσει κανείς την προσωπική του εμπλοκή στην προσωπική μας και μόνο ενημέρωση. Αλλά είναι να μετατρέψουμε την ενέργεια και τις γνώσεις μας σε Οργάνωση.

Έχει μείνει πλέον κανείς από εμάς στ' αλήθεια, που χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση, για να καταλάβει τι έχει συτελεστεί και να κάνει το αυτονόητο; Προφανώς όχι. Ήρθε η ώρα να ρίξουμε το καθεστώς και να ξαναχτίσουμε την Πατρίδα μας. Και τι θα ρίξει το καθεστώς; Πολλοί θα απαντήσουν, η Γενική Πολιτική Απεργία. Σωστά. Αλλά τι βρίσκεται πίσω από αυτήν; Η απάντηση όπως είπαμε ήδη πολλές φορές μπορεί να συμπιεστεί με μία λέξη και μόνο: ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

Δείχνουμε ενδιαφέρον λοιπόν, μέσω της ενημέρωσής μας, αλλά και την ενημέρωση από μέρους μας, τρίτων. Όμως, όπως αναφέρεται και παραπάνω, η πικρή αλήθεια είναι ότι αν δεν οργανωθούμε, καμιά εμμονή στην ενημέρωση δεν θα μας λύσει το πρόβλημα. Δυστυχώς η ενημέρωση δεν οδηγεί αυτομάτως στην οργάνωση. Ναι μεν μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, εφ' όσον αρχίσουμε την οργάνωση, αλλά δεν αποτελεί η ίδια η ενημέρωση οργάνωση. Το να μην οργανωνόμαστε εμείς, είναι και αυτό δυστυχώς μια έκφραση αδιαφορίας. Αν εμείς δεν οργανωθούμε, αν εμείς διστάζουμε ή περιμένουμε για να το κάνουμε, δυστυχώς είναι σαν να πέφτουμε και εμείς στο ίδιο κακό. Η αδιαφορία μας στο θέμα της οργάνωσης, που είναι και η έμπρακτη αντίσταση, μας κάνει δυστυχώς συμμάχους, έστω έμμεσα, με τους ίδιους τους καταστροφείς μας.

Με ποιους συμπολίτες μου πρέπει να Οργανωθώ;

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που θα συνεργαστούμε μαζί τους, οι αξίες μας και η κοινή λογική θα βοηθήσει στην κρίση μας. Είναι επιτακτικό ο κάθε συνεργαζόμενος να έχει έστω και βασική (αλλά καθαρή) γνώση και πίστη στις διαχρονικές αξίες όπως είναι η Δημοκρατία και η υπεράσπιση της Πατρίδα μας. Είναι επιτακτικό ο μέλλων συναγωνιστής μας, που το πιθανότερο δεν έχει ποτέ του ασχοληθεί με οργάνωση πολιτών, να νοιώσει ότι έρχεται ως ισότιμο μέλος στην προσπάθεια οργάνωσης και να καταλάβει ότι η όλη προσπάθεια γίνεται ανιδιοτελώς, και μόνο για το καλό της Πατρίδας και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που έρχονται. Στην οργάνωση που αναφερόμαστε, δεν υπάρχει χώρος για ελιτισμούς και πρακτικές που διχάζουν χωρίς απολύτως σοβαρότατο λόγο που έχει να κάνει με προδοσίες και δωσιλογισμούς.

Θα υπάρξουν βεβαίως και συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν οργανωθεί πολιτικά στο παρελθόν ή έχουν πάγιες ιδεολογικές θέσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο στόχος πρέπει να είναι ο από κοινού ορισμός των κοινών στόχων όλων των πολιτών που δέχονται την επίθεση των επικυρίαρχων, και η ξεκάθαρη και έμπρακτη απόδειξη, ότι ο αγώνας δεν είναι ιδεολογικός με την κλασική έννοια, αλλά αγώνας για επιβίωση και την εγκατάσταση κοινών αποδεκτών αξιών και δικαιωμάτων. Δεχόμαστε σχεδόν οποιονδήποτε, μέσα σε αυτό το πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και πάντα μέσα στην κοινη κατανόηση ότι ο Λαός ενωμένος κάτω από το Εθνικό συμφέρον πλεόν, πρέπει να οργανωθεί και να αντισταθεί σύσσωμος.

Εφ όσον έχουμε κάνει πραγματικότητα με πράξεις και με λόγια αυτόν τον αμοιβαίο σεβασμό, η συνεργασία είναι δυνατή με το μεγαλύτερο μέρος του Λαού. Εξ άλλου, να μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο επιχείρημα για τις θέσεις μας, είναι το πως δρούμε γενικά ως άτομα, σε περιόδους κρίσεων. Αν εμείς κάνουμε το χρέος μας και δείξουμε πραγματική και υγιή αγάπη προς τη Πατρίδα και τον Λαό της και αναδείξουμε πρακτικά την Δημοκρατία μεταξύ μας, τότε ο οποιοσδήποτε συνεργαζόμενος συμπολίτης μας θα δείξει και αυτός τον ανάλογο σεβασμό και θα συνεργαστεί για το κοινό καλό.

Σε ποιους τόπους/χώρους πρέπει να Οργανωθώ;

Δεδομένου ότι η κατοχική κυβέρνηση, λόγω του ανεξέλεγκτου δωσιλογισμού της, έχει ήδη ξεκινήσει την ολοκληρωτική καταστροφή της Πατρίδας μας αλλά και άλλων κρατών της Ευρώπης, αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι η περαιτέρω καταστροφή των κοινωνικών δομών και γενικότερα της παροχής οποιουδήποτε αγαθού, υλικού ή άυλου, προς τον Λαό. Η κατάσταση στο προσεχές μέλλον θα επιδεινωθεί σε όλους τους τομείς από μέτρια μέχρι και πολύ άσχημα. Βασικά πράγματα που σήμερα τα θεωρούμε δεδομένα, όπως είναι η μετακίνηση, τα φάρμακα, η αγορά τροφίμων κλπ, είναι δυνατόν και πιθανότατα να έχουν έλλειψη, είτε λόγω απουσία οικονομικών πόρων, είτε γιατί πολύ απλά δεν θα είναι διαθέσιμα.

Γι αυτόν τον λόγο, η Οργάνωσή μας, πρέπει να ξεκινήσει από τους ανθρώπους που είναι κοντά μας, με την κοινή γεωγραφική έννοια. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ, να γνωριστούμε με τους ανθρώπους που ζουν κοντά μας, στην γειτονιά, και σε απόσταση τέτοια που η συλλογική εργασία και οργάνωση να είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή. Αποστάσεις που απαιτούν μέσα μεταφοράς, μπορεί στο προσεχές μέλλον, να αποδειχθούν απαγορευτικές για οποιαδήποτε συνεχή μετακίνηση.

Η οργάνωση από τα κάτω αποτελεί πολυδιάστατη δράση, και ως εκ τούτου η εφαρμογή της από την αρχή μέχρι το τέλος, πρέπει να γίνεται παράλληλα σε πολλούς χώρους, τόπους και τομείς. Με βάση τις σημαντικές αλλαγές προς το χειρότερο που θα υποστεί η κοινωνία προσεχώς, οι χώροι που θα πρέπει να οργανωθούμε είναι τουλάχιστον οι εξής με σειρά προτεραιότητας:

Οργάνωση στην γειτονιά
Οργάνωση μέσω τοπικών ομάδων και συλλογικότητων που υπάρχουν ήδη
Οργάνωση στον εργασιακό χώρο
Οργάνωση μεταξύ των δικών μας ομάδων με αυτές που έχουν δημιουργηθεί ευρύτερα σε διπλανούς μας τόπους, για την ανάπτυξη επικοινωνίας και ευρύτερης συνεργασίας με το υπόλοιπο μέρος της κοινωνίας

Ποιους τομείς έχει η Οργάνωση από τα κάτω;


Είναι προφανές ότι η οργάνωση για την απελευθέρωση της Πατρίδας έχει πολλές πτυχές, όλες αναγκαίες, και όλες σημαντικές. Οι περισσότερες από τις βασικές πτυχές αυτές γίνονται προφανείς όταν κανείς καθίσει και συλλογιστεί, τι θα χρειαστεί να γίνει για να καταφέρουμε ως Λαός να πετύχουμε τους δύο στόχους μας, που είναι το άμεσο σταμάτημα του πολέμου που δεχόμαστε και στην συνέχεια η αναγέννηση του Κράτους. Με βάση αυτόν τον συλλογισμό, που λίγο πολύ θα συμπίπτει με τον δικό σας, ακολουθούν μερικές και μόνο πτυχές:

- Υιοθέτηση μιας ψυχολογίας γενικότερης ετοιμότητας

Πριν οργανωθεί οτιδήποτε, πρέπει να καταλάβουμε ότι το καθεστώς είναι ικανό να κάνει πλέον ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ για να βλάψει τον Λαό και να υπερασπίσει τον εαυτό του. Πρέπει λοιπόν, σε ότι οργανώνουμε να συμπεριλαμβάνουμε αυτήν την ετοιμότητα με κάποιον τρόπο και να σχεδιάζουμε πάντα έχοντας στο μυαλό ότι το καθεστώς μπορεί με διάφορους τρόπους να προσπαθήσει να μας πλήξει. Σε όλα τα θέματα που αναφέρονται παρακάτω, πρέπει να ξέρουμε ότι το αίσθημα της ετοιμότητας αυτής που αναφέραμε, βρίσκεται και πρέπει να βρίσκεται συνεχώς και αδιάλειπτα παρόν ως σχεδιασμός πρακτικών και σχεδίων που έχουν την δυνατότητα να εκτελεστούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες το καθεστώς πιθανόν να εφαρμόσει ενάντιά μας. Εναλλακτικές λύσεις και σχέδια που δεν εξαρτώνται από αγαθά ή και υποδομές που ελέγχει πλήρως το κατοχικό κράτος, πρέπει πάντα να προστίθενται σε οποιονδήποτε σχεδιασμό.

- Οργάνωση επικοινωνίας

Η επικοινωνία μεταξύ μας, είναι κάτι που πρέπει να διασφαλίσουμε πάση θυσία, γιατί αποτελεί το μέσο με το οποιο θα οργανωθεί η οποιαδήποτε άλλη δράση ή περαιτέρω οργάνωση. Στην οργάνωση της επικοινωνίας, πρέπει να διαθέσουμε διάφορα μέσα και να μην στηριζόμαστε μόνο στις υποδομές του τωρινού καθεστώτος. Ο Σχεδιασμός ενός πλάνου πάγιας επικοινωνίας με όλα τα μέλη που συνεργάζονται είναι απολύτως αναγκαίος. Πρέπει να υπάρχουν πολλαπλά μέσα που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν, από τα ηλεκτρονικά, μέχρι και απλή επικοινωνία μέσω διαβαθμισμένης μετακίνησης των μελών από σπίτι σε σπίτι. Το σχέδιο πάγιας επικοινωνίας θα έχει και τα επί μέρους σχέδια του, που να είναι εφαρμοσμένα για τον συγκεκριμένο σκοπό της συγκεκριμένης δράσης επικοινωνίας. Τέτοια είναι μεταξύ άλλων: Ειδικά σχέδια άμεσης κινητοποίησης, Σχέδια απλής ενημέρωσης για κάποιο γεγονός κλπ.

- Ενημέρωση των συνανθρώπων μας με οργανωμένο τρόπο

Η ενημέρωση, παρ όλο που κατά την οργάνωση δράσεων δεν αποτελεί πλέον αυτοσκοπό, αποτελεί πάγια δράση των υπεύθυνων πολιτών. Έτσι, είναι καλό να υπάρχει οργανωμένη δράση ενημέρωσης. Τα θέματα ενημέρωσης πρέπει να εστιάζουν πλέον σε τρόπους οργάνωσης αλλά ποτέ να μην παραλείπεται και η ευρύτερη ενημέρωση. Οργανωμένες ομιλίες, συζητήσεις και κοινές συναθροίσεις θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση αυτήν.

- Οργανωμένη Αλληλεγγύη

Ήδη υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που υποφέρουν λόγω της κρίσης. Είναι υποχρέωση μας, ως άνθρωποι που αγαπούν τον Λαό αυτής της Πατρίδας, να κάνουμε ότι περνά από τα χέρια μας να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας που υποφέρει. Εδώ δεν μιλάμε για απλή ελεημοσύνη. Όπως ακριβώς καλούμαστε να ανορθώσουμε το Έθνος και την Πατρίδα για να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια, έτσι και με τους μεμονωμένους συμπολίτες μας, καλούμαστε να τους βοηθήσουμε επίσης να ΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ. Η ελεημοσύνη, ή γενικότερα η χρηματική βοήθεια ή μια παροδική βοήθεια σε θέματα π.χ. τροφίμων, είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα σε μια ευρύτερη διαδικασία ουσιαστικής στήριξης και σωματικής ή/και ψυχολογικής ανάρρωσης από την εξαθλίωση μέχρι την κατάσταση του υγιή και υπεύθυνου πολίτη.

- Οργάνωση για θέματα μετακίνησης

Η μετακίνηση με ιδιωτικά αλλά ακόμα και με δημόσια μλεσα μεταφοράς, είναι πιθανό να υποστούν δραματικές αλλαγές προς το χειρότερο. Ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος όταν έεμφανιστεί, είναι να υπάρχει ένα πάγιο σχέδιο που να μπορεί να αντιμετωπίσει τις ανάγκες μετακίνησης, έστω και αυτών που θα είναι επείγουσες. Είναι δυνατόν όμως, μέσω της προσεγμένης οργάνωσης των διαθέσιμων δρομολογίων και οχημάτων, να μοιραστούν το κόστος της μετακίνησης περισσότεροι άνθρωποι και για περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Η κοινή λογική οργάνωση των διαθέσιμων μέσων μπορεί να παράξει ανάλογα με τις περιστάσεις κάποιο επίπεδο οργάνωσης που δεν θα αφήσει κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την δυνατότητα μετακίνησης.

- Προστασία της περιουσίας μας με οργανωμένο τρόπο

Η ώρα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων έρχεται. Το ρεύμα και το νερό κόβονται. Η εγκληματικότητα καλπάζει. Και η κρίση θα φέρει τα ίδια και περισσότερα. Είναι λοιπόν απολύτως αναγκαίο να υπάρξει κάποιο σχέδιο προστασίας των περιουσιών μας που είτε οι "έννομοι" είτε οι "άνομοι" κακούργοι θα προσπαθήσουν να μας πάρουν. Ομάδες και βάρδιες παρακολούθησης της γειτονιάς, ομάδες περιφρούρισης, σε συνδιασμό με ένα σχέδιο επικοινωνίας έκτακτης κινητοποίησης μπορούν να βάλουν φρένο ή να ματαιώσουν τα σχέδια όλων αυτών που θέλουν να μας πάρουν τα πάντα.

- Οργάνωση για ενημέρωση συμπολιτών μας που έχουν "σχήμα"

Οι ένστολοι και ιερωμένοι που υπηρετούν τα λειτουργήματα τους βρίσκονται και αυτοί στην ίδια κατάσταση με εμάς. Όμως, λόγω της θέσεώς τους στην κοινωνία, πρέπει τώρα, αλλά πολύ περισσότερο όταν και όπου υπάρξει ανάγκη, να είναι πάντα μπροστά και να υπερασπίζουν τον Λαό, με πράξεις που αναλογούν με το αξίωμά τους. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να ενημερωθούν ιδιαιτέρως, και όσο μπορούν, να βοηθήσουν στην οργάνωση σε όποιους τομείς έχουν γνώσεις ή/και δικαιοδοσία ή ακόμη και απλή ηθική υποχρέωση. Πρέπει λοιπόν, να υπάρχει ανοιχτή και συνεχής επικοινωνία με αυτούς, και να υπάρχουν συνεχή καλέσματα να ενωθούν με τον Λαό, να συμμετάσχουν στην οργάνωσή του και να σταθούν δίπλα του και μπροστά στον αγώνα του.

Μία συγκεκριμένη ομάδα τέτοιων ανθρώπων, είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που σχετίζονται άμεσα με εργασίες του καθεστώτος που ξεκάθαρα πλέον δεν είναι για το καλό του Λαού. Παράδειγμα τέτοιων συνανθρώπων μας που χρειάζονται ιδιαίτερη ενημέρωση και προσπάθεια κινητοποίησης, είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι που δουλεύουν σε Εφορίες. Δείτε και το κείμενο της Γενικής Πολιτικής Απεργίας.

- Οργάνωση για υποστήριξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων

Παρ όλο που η απαίτηση των εργασιακών ή των κλαδικών δικαιωμάτων μόνο, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αυτοσκοπό, η πραγματικότητα είναι ότι πολλές φορές οι αλλαγές που επιβάλλονται αυταρχικότατα στους εργαζόμενους, είναι τόσο δραματικές, που οδηγούν πλέον με μία και μόνο κίνηση, από την όποια στοιχειώδη αυτάρκεια στον απόλυτη εξαθλίωση. Πρέπει λοιπόν, να υπάρχει σε συνδυασμό με ένα καθορισμένο σχέδιο επικοινωνίας, ένα σχέδιο υποστήριξης σε όποιες δράσεις προκύψουν τοπικά για τέτοια θέματα.

- Οργάνωση για θέματα υγείας

Είναι προφανές σε όλους πλέον ότι κάθε γειτονιά πρέπει να σχεδιάσει ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης βασικών θεμάτων υγείας, όπως είναι οι πρώτες βοήθειες, βασικά φάρμακα όπως είναι τα παυσίπονα ή μια αρχική έστω διάγνωση και άλλα σχετικά. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει την αποθήκευση των φαρμάκων ή/και υλικών που θα χρειαστούν για το επόμενο διάστημα, αλλά και την συνεργασία τοπικών ιατρών ή/και νοσοκόμων, για την άμεση βοήθειά τους σε περιστάσεις που θα είναι απολύτως αναγκαίο. Όλα αυτά βεβαίως στον βαθμό που ελευθέρα θέλουν και μπορούν να συμβάλουν τα εμπλεκόμενα άτομα.

- Οργάνωση για Πολιτική Ανυπακοή και γενικότερη αντίσταση

Η οργάνωση πολιτικής ανυπακοής αποκορυφώνεται με την Γενική Πολιτική Απεργία. Όμως μπορεί να αποδειχθεί ότι μία γειτονιά ή κοινότητα μπορεί ή θα χρειαστεί να αντισταθεί και μεμονωμένα ως προετοιμασία για την γενική δράση, ή λόγω ιδιαιτέρων συνθηκών (π.χ. Σκουριές-Ιερισσός). Σε κάθε περίπτωση, ισχύουν οι πρακτικές και οι αρχές (Πολιτική δράση και όχι κλαδική) της Γενικής Πολιτικής Απεργίας, αλλά και οι ομαδικές αγωγές, διαδηλώσεις κλπ.

- Οργάνωση για Γενική Πολιτική Απεργία

Αποτελεί το αποκορύφωμα της Οργάνωσης του Λαού για το άμεσο απαιτούμενο.
Μελετήστε το σχετικό αναλυτικό κείμενο εδώ.

- Οργάνωση περισσότερων σχεδίων αντιμετώπισης κρίσεων

Ως τώρα αναφέραμε την οργάνωση για κρίσεις σε μεταφορές, μετακινήσεις, κατασχέσεις, ασφάλεια, αλληλεγγύης, υγεία κλπ. Θα πρέπει όμως, να εντοπίσετε ποιες άλλες κρίσεις μπορούν να εμφανιστούν και το πως θα τις αντιμετωπίσετε στην γειτονιά σας. Γιά κάθε μία που θα εντοπίσετε, θα πρέπει να σχεδιάσετε και ένα οργανωμένο πλάνο αντιμετώπισης.

- Οργάνωση σχεδίων εκκένωσης χώρων/πόλεων

Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, αλλά εδώ που φτάσαμε, δεν αποτελεί και τόσο τρελό συλλογισμό. Αφήστε το για το "τέλος", αλλά μην το αμελήσετε αν και εφ όσον σας γίνει φανερό ότι πρέπει να το οργανώσετε....

Τι να κάνω τώρα για να οργανωθώ;


Η εποχή δράσης στην απλής ενημέρωση των συνανθρώπων μας, φτάνει με ραγδαία ταχύτητα στο τέλος της. Η καταστροφική πορεία που έχει πάρει η χώρα έχει γίνει κατανοητή σε σχεδόν ολόκληρη την κοινωνία, η τουλάχιστον σίγουρα στο μεγαλύτερο μέρος αυτής που μπορεί και θέλει να οργανωθεί.

Γι αυτόν τον λόγο, η ενημέρωση που κάνουμε στους συμπολίτες μας, πλέον πρέπει να λάβει πολύ μικρότερες διαστάσεις, περίπου το 20% της συνολικής εργασίας μας. Η υπόλοιπη προσπάθειά μας, πρέπει να γίνεται σθεναρά και με απόλυτη αφοσίωση, στον χώρο της οργάνωσης καθ εαυτού. Καλούμε τους συμπολίτες μας, να συναντηθούν μαζί μας, όχι απλά για ενημέρωση, αλλά για ουσιαστικές πράξεις οργάνωσης.

Αρχίζουμε άμεσα δράσεις, ξεκινώντας από τα πιο εύκολα, όπως είναι η οργάνωση της μετακίνησής μας ή την βασική προετοιμασία για περίοδο κρίσης, χτίζοντας έτσι μια δυνατή σχέση με τους συνανθρώπους μας, βασισμένη αυτήν την φορά, όχι απλά σε λόγια, αλλά σε κοινή δράση. Δεν υπάρχει πιο δυνατός σύνδεσμος μεταξύ ανθρώπων, από αυτές που γεννιούνται μέσα από την κοινή δράση για το κοινό καλό.
Έτσι λοιπόν, πρέπει να "βγούμε και πάλι στον δρόμο", αλλά αυτήν την φορά γιά να κτυπήσουμε τις πόρτες των γειτόνων μας, να πάμε στα γραφεία και τους άλλους χώρους εργασίας και να καλέσουμε όχι απλά για ενημέρωση, αλλά για δράσεις οργάνωσης ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Πρέπει να είμαστε συνεπείς σε αυτά, και να αναπτύξουμε ατσάλινα νεύρα, επιμονή και υπομονή, για να ενώσουμε όσους πιο πολλούς συνανθρώπους μας στην κοινή οργάνωση κάτω από την ιερή ιδέα του Εθνικού συμφέροντος.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο αγώνας μας είναι πρωτίστως ενάντια στην δικιά μας τάση να μην κάνουμε αυτό που αναφέρεται παραπάνω. Ο αγώνας μας είναι δηλαδή ο αγώνας αυτού που πολεμάει για να υπερβεί τους όποιους φόβους και φοβίες, μπροστά στην απόλυτη ανάγκη να οργανωθούμε επιτέλους. Πρέπει να "πείσουμε" τον εαυτό μας, να αγαπήσει ΕΜΠΡΑΚΤΑ την Πατρίδα αυτήν και τον Λαό της, ώστε να επιστρέψουμε στην φυσική μας κατάσταση που είναι το έμπρακτο φιλότιμο, η φιλοξενία, η συνεργασία με όρους δικαιοσύνης, και η Δημοκρατία, και όλα τα άλλα πράγματα και αξίες που γεννήθηκαν εδώ και τώρα καλούμαστε να αναστήσουμε πλήρως, για το καλό όλων μας.

Αλλά μην φοβάστε! Η αλλαγή που πολεμάμε να κάνουμε στον εαυτό μας, είναι και η μόνη αλλαγή που θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή. Η "θυσία" που θα κάνουμε για να αλλάξουμε τον εαυτό μας, θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όχι μόνο σε εμάς, αλλά και όσους άλλους αγγίξουμε.
Ωραίες οι θεωρίες, αλλά τι μπορώ πραγματικά να κάνω τώρα για να οργανωθώ;


Για όσους θέλουν να δούν κάτι το πρακτικό που μπορούν να κάνουν τώρα, παραθέτουμε την εξής πρόταση:

Βήμα 1ο) Διαβάστε και κατανοήστε αυτό το κείμενο αλλά και αυτό της Γενικής Πολιτικής Απεργίας εδώ
Βήμα 2ο) Βγείτε έξω, ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, και χτυπήστε ΟΛΕΣ τις πόρτες των γειτόνων σας μία μία.
Βήμα 3ο) Δώστε το πολύ 20% του χρόνου σας για να εξηγήσετε την σημερινή κατάσταση.
Βήμα 4ο) Δώστε τον υπόλοιπο χρόνο σας για να καλέστε σε Οργάνωση, για μερικά τουλάχιστον από τα θέματα που αναφέρονται στο κείμενο αυτό.
Βήμα 5ο) Κανονίστε ώρα και μέρα συνάντησης, με μοναδική στόχο την οργάνωση έστω και μίας μόνο Οργανωμένης δράσης. Αρχίστε από αυτά που θα αντιληφθείτε ότι είναι το πιο εύκολο.
Βήμα 6ο) Συνεχίστε να κτίζετε την σχέση σας, με προγραμματισμένες συναντήσεις, βάζοντας ΠΑΝΤΑ το βάρος σε ΕΜΠΡΑΚΤΗ εφαρμογή των σχεδίων οργάνωσης που έχετε ορίσει. Η ενημέρωση πρέπει να έρχεται πλέον σε δεύτερο βαθμό.
Βήμα 7ο) Οργανώστε και κοινωνικές δράσεις, όπως κοινές εορτασμούς στην γειτονιά, όπου όλοι θα είναι ευπρόσδεκτοι. Κάντε ότι περνά από το μυαλό σας για να ξαναχτίσετε μια υγιή γειτονιά.
Βήμα 8ο) Πρέπει κάποια στιγμή να κάνετε γνωστό ότι η μόνη διέξοδος ακόμα αυτήν την στιγμή, είναι η Γενική Πολιτική Απεργία. Αυτό πρέπει να είναι το αποκορύφωμα της οργάνωσης του Λαού.

Και μην ξεχνάτε: Από εδώ και στο εξής, ΠΟΤΕ μην κάνετε δράσεις μόνοι σας. Αναζητήστε συνεργάτες παντού, μοιράστε τις δουλειές, και χτίζετε σε συνεχή χρόνο και έμπρακτα μια τόσο καλή σχέση που να μην είναι δυνατόν να καταλυθεί ποτέ.

Αλλάξτε την πρόταση που αναφέρεται παραπάνω αν θέλετε, φέρτε την στα μέτρα σας, αλλά ΚΑΝΤΕ ΤΟ! Η Πατρίδα μας, περιμένει από εμάς να κάνουμε τώρα το χρέος μας.

Τι να κάνω τώρα αμέσως;;;

Βγείτε έξω στην γειτονιά σας, χτυπήστε πόρτες, και ζητήστε τους να οργανωθείτε.
Εξηγήστε τους το πόσο επείγον και επιτακτικό είναι.
Δώστε τους αυτό το κείμενο, ή πείτε τους δικά σας πράγματα παρόμοια.
Ακολουθήστε τα διάφορα παραδείγματα και ιδέες που αναφέρονται σε αυτό το κείμενο ή/και άλλες πηγές.
Αρχίστε έστω λίγοι, ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΩΡΑ έστω από κάτι εύκολο.
Προσπαθήστε να κάνετε δράσεις ΜΑΖΙ με συμπολίτες σας.
Μην μένετε στις ιδεολογίες, εδώ η Πατρίδα χάνεται, δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να διαφωνούμε για τα δευτερεύοντα.
Βγείτε έξω, πάρτε τηλέφωνα, κάντε ότι μπορείτε για να μαζευτείτε και να αρχίστε ΑΜΕΣΩΣ κάποια έστω απλή Δράση.
Γνωριστείτε, και συνεχίστε από εκεί, μεγαλώνοντας τις δράσεις, διευρύνοντας τους τομείς ασχολίας.

Είμαι Συνταξιούχος, τι να κάνω για να οργανωθώ;

Δείτε την ερώτηση: "Τι να κάνω τώρα αμέσως;;;"


Είμαι Άνεργος, τι να κάνω τώρα για να οργανωθώ;


Δείτε την ερώτηση: "Τι να κάνω τώρα αμέσως;;;"


Είμαι Δημόσιος Υπάλληλος, τι να κάνω τώρα για να οργανωθώ;


Δείτε την ερώτηση: "Τι να κάνω τώρα αμέσως;;;"
... Και κάντε παρόμοια πράγματα στον χώρο εργασίας.


Είμαι Ιδιωτικός Υπάλληλος, τι να κάνω τώρα για να οργανωθώ;


Δείτε την ερώτηση: "Τι να κάνω τώρα αμέσως;;;"
... Και κάντε παρόμοια πράγματα στον χώρο εργασίας.


Είμαι Ελεύθερος Επαγγελματίας, τι να κάνω για να οργανωθώ;


Δείτε την ερώτηση: "Τι να κάνω τώρα αμέσως;;;"
... Και ότι άλλο μπορεί να σκεφθεί η αυξημένη δυνατότητα πρωτοβουλίας σας!

Είμαι επιχειρηματίας, τι να κάνω για να οργανωθώ;


Δείτε την ερώτηση: "Τι να κάνω τώρα αμέσως;;;"


Δείτε την ερώτηση: "Τι να κάνω τώρα αμέσως;;;"
... Και ότι άλλο μπορεί να σκεφθεί η αυξημένη δυνατότητα οργάνωσης και πρωτοβουλίας σας!


Γιατί χρειάζεται ένα τόσο μεγάλο κείμενο, για κάτι το προφανές;

Το θέμα της Οργάνωσης από τα κάτω είναι μεγάλο και οι τομείς πολλοί και διάφοροι.
Ο στόχος είναι ακόμα μεγαλύτερος και δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από την ανόρθωση της Πατρίδας.
Όσο για το αν είναι προφανές, οι καθημερινές συναναστροφές δείχνουν ότι η οργάνωση αόριστα και γενικά είναι πράγματι προφανές πράγμα.
Αλλά η οργάνωση από τα κάτω, με συγκεκριμένο σχέδιο και τρόπο και με συγκεκριμένο Εθνικό, απελευθερωτικό και Δημοκρατικό χαρακτήρα, ΔΕΝ είναι ακόμα.
Η ενημέρωση απλά των γεγονότων και των απίστευτων σκανδάλων και προδοσιών που γίνονται καθημερινά έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της και δεν θα αποδώσει πολύ περισσότερα πράγματα αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Τώρα είναι η ώρα της δράσης και η ενημέρωση δεν θα σταματήσει αλλά θα πάρει δευτερεύοντα ρόλο.
Ήρθε ο καιρός, να γράψουμε για τις συγκεκριμένες δράσεις που μπορεί να κάνει ο Λαός σήμερα και το πως θα οργανωθεί.
Ήρθε ο καιρός ο Λαός να οδηγήσει τον εαυτό του σύσσωμο στην εκτέλεση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας που θα αποτελέσει το τέλος των δωσιλόγων και την απαρχή της λύσης.
Αρχίστε την οργάνωση ΤΩΡΑ! Έστω και εάν είστε λίγοι!
ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΩΡΑ έστω από κάτι εύκολο!

Καλή Λευτεριά!!!

Σ. Κατσούλης

 
 
http://www.triklopodia.gr/2013/03/blog-post_5079.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters